اعتراف سردار فیروزآبادی به حاکمیت کامل نظامیان بر سرنوشت کشور
برنامه اقتدارگرایان برای مجلس آینده: حضور یک اقلیت کنترل‌شده و بی‌تأثیر، در کنار اکثریت مطیع
 

عالی ترین مقام نظامی جمهوری اسلامی در اظهاراتی از برنامه جریان اقتدارگرای حاکم برای حضور یک اقلیت کنترل شده و بی تاثیر پرده برداشت. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با سخنان خود نه تنها ادعای فعالان جنبش سبز مبنی بر وقوع کودتای انتخاباتی و حاکمیت فضای نظامی- امنیتی بر کشور را عملا تایید کرد، بلکه تاثیرگذاری نمایندگان مجلس در اداره کشور را نیز به منزله ی اختلال و از کار انداختن دولت توصیف کرد.

به گزارش کلمه، اگر چه پیش از این، اعلام مواضع و خط و نشان نظامی ها برای جناح ها و گروه ها و افراد غیر همسو با جریان حاکم، نشان از تدارک برگزاری یک انتخابات مهندسی شده در اسفند ماه داشت، اما اخیرا سردار فیروزآبادی در سخنانی به صراحت به چگونگی مهندسی و تکرار کودتای انتخاباتی در اسفند ماه، کمیت و کیفیت و سهم گروه ها از کرسی های نمایندگی را مطرح کرد تا عزم جریان اقتدارگرا برای کودتای دوباره در انتخابات اسفندماه بیش از پیش رو شود.

فیروز آبادی که این سخنان را در گفت و گو با ایسنا اعلام داشته، از «تلاش احتمالی برخی جریانات برای معرفی کاندیداهای گمنام» خبر داده و مدعی شده است: “با فضاحتی که جریان فتنه به بار‌آورده و افشاگری‌هایی که راجع به جریان انحرافی در کشور شده است، هیچ کدام از این‌ها به صورت سازمان یافته وارد انتخابات نخواهند شد، ولی ممکن است برای تبلیغات خود برنامه‌ریزی‌هایی انجام دهند و کاندیداهای خود را به صورت پوشیده، گمنام و سفید وارد انتخابات کنند.”

رییس ستاد کل نیروهای مسلح از این هم فراتر رفته و خواسته یا ناخواسته برنامه حاکمیت برای مجلس آینده را فاش کرده و گفته است: “حضور جناح‌های دیگر در مجلس به تعدادی که نتوانند اکثریت مجلس را مختل کنند یا دولت را از کار بیندازند برای مجلس مفید است”! وی از طرفی هم گفته است:” معتقد نیستم مجلس باید از یک جناح تشکیل شود؛ چراکه هر جایی که فقط از یک جناح تشکیل شود نمی‌تواند چندان پویا باشد.”

فیروزآبادی در بخش دیگری گفته است: “طبق قانون اساسی هرکس که در خود صلاحیت نمایندگی مجلس را می‌بیند و شرایط قانونی لازم را دارد می‌تواند ثبت‌نام کند. سپس وزارت کشور و شورای نگهبان صلاحیت‌ها را بررسی می‌کنند و در صورت احراز صلاحیت، مردم با شناسایی کاندیداهای مورد نظر خود به آن‌ها رای می‌دهند و خوشبختانه مردم ما دغدغه‌های خود را در زمان رای دادن در نظر می‌گیرند.”

به گزارش کلمه، این نخستین مقام نظامی نیست که از انتخابات مهندسی شده ماه های آتی سخن می گوید، چه پیش از او سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، از حضور پایگاه‌های بسیج برای کمک به امنیت ‏صندوق‌ها خبر داده بود. او پیشتر هم در جمع کارکنان سپاه نینوا در استان گلستان، در خصوص راهبرد بسیج در انتخابات آینده، گفته بود: “راهبرد بسیج در انتخابات آینده بصیرت بخشی به مردم است به گونه‌ای که خودشان بتوانند گزینه اصلح را انتخاب کنند؛ بدون اینکه نیاز باشد مصادیق را به آنها معرفی کنیم.”

نکته ای که حجت‎‌الاسلام علی سعیدی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اینگونه آن را تکمیل کرده بود که “مردم حق دارند انتخاب کنند ولی هر انتخاب حق نیست.” سعیدی هم چنین با اشاره به شناسایی هزار هادی سیاسی از بسیج و سپاه برای فعالیت در راستای تقویت و ارتقای مبانی معنوی و بصیرتی سپاه، گفته بود: “بدون تردید ورود نمایندگان اصلح به مجلس شورای اسلامی منجر به حفظ و تقویت جایگاه ولایت فقیه و ارتقای مبانی و اصول نظام انقلاب اسلامی می‎شود.” او با اعلام اینکه “نماد محور حق در نظام مقدس انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای است” اضافه کرد که “تبعیت از فرامین ارزنده ولایت فقیه بر تمام آحاد مردم و مسئولان اجرایی لازم است و در ترکیب نمایندگان اصلح مجلس شورای اسلامی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.”

طبق آنچه فیروزآبادی از جایگاه نظامی خود اعلام کرده “ورود محدود افرادی به مجلس که افکار آن‌ها به نوعی با جریان انحرافی یا جریان فتنه پیوسته است، مشکل قابل توجهی برای کشور نیست.” اگر چه ضمن وی تکرار این اتهام که جنبش سبز “متحد‌ آمریکایی‌ها بوده و جریان انحرافی با آمریکایی‌ها دم‌خور است” از «مردم» خواسته با مراقبت اگر کسی از بین این دو قشر بخواهد آن‌ها را فریب دهد و وارد مجلس شود، به آنها رای ندهند.

جالب اینجاست که عالی ترین مقام نظامی کشور پس از رهبری در حالی از بلااشکال بودن حضور محدود و کنترل شده ی اصلاح طلبان در انتخابات و مجلس سخن می گوید که شروط اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات از سوی محمد خاتمی رییس جمهور پیشین مطرح و همواره بر آن تاکید شده که “تنها در صورت آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد” وارد عرصه رقابت های سیاسی می شوند.

میرحسین موسوی نیز شهریور ماه در ملاقاتی با دخترانش گفت که نمی‌توان امیدی به رای گیری و انتخابات داشت؛ موضعی که چندی پیش ۳۶ زندانی سیاسی نیز طی بیانیه ای بر آن تاکیده کردند. آنها ضمن تاکید بر شروط خاتمی، از مردم خواستند تنها در صورت برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد از آن “استقبال” کنند و در غیر این صورت انسجام خود را حفظ کنند و انتخابات “غیرقانونی” را مشروعیت نبخشند.

جالب است که امضاکنندگان این نامه، از درون زندان و با وجود ظلم های بسیاری که در این دو سال بر آنها روا داشته شده، همچنان به دفاع از فعالیت سیاسی مسالمت آمیز و حضور در انتخابات سالم می پردازند. اما نظامیان درک نمی کنند که حضور آنها در عرصه سیاسی چه مخاطراتی می تواند به دنبال داشته باشد؛ نکته ای که مورد توجه زندانیان سیاسی هم قرار گرفته و آنها در نماه ۳۶ امضایی به حضور نظامیان در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و قضایی کشور به عنوان یکی از «مهمترین» مشکلات کشور اشاره کرده‌ و نوشته‌اند که سکاندار اصلی حوادث انتخابات ۸۸ همین نظامیان بوده‌اند. واقعیتی که با مواضع فیروزآبادی و دیگر نظامیان به سادگی اثبات می شود.

زندانیان سیاسی همچنین میزان حضور نظامیان در این سه عرصه را ملاکی برای تشخیص میزان استبداد در هر کشور ارزیابی کرده‌اند. این نکته به ویژه با نگاه به سخنان سردار سالار آبنوش فرمانده سپاه قزوین بیشتر به چشم می آید که اسفند ماه سال گذشته در همایش ناظران شورای نگهبان تهدید کرده بود: “اگر نتیجه انتخابات مجلس نتیجه‌ای نباشد که در راستای ارزش‌های ما باشد سال ۹۱ سالی بسیار خطرناک و حتی خونین است به طوری که صاحب‌نظرانی که قدرت تحلیل دارند و تاکنون مسائل را به درستی پیش‌بینی کردند، بیان داشتند که اگر مجلس بعد مجلس سالمی نباشد سال ۹۱ فتنه، خونین است زیرا با هم می‌جنگیم و جریان انحراف سردرمی‌آورد.”

به نظر می رسد برنامه نظامیان برای وارد کردن گروهی “اصلاح طلب نما” به حاکمیت هم از حالا شکست خورده است، چرا که به تازگی تمرکز آنها بیشتر بر روی حامیان رئیس دولت موسوم به “جریان انحرافی” قرار گرفته تا تنور انتخابات مجلس آینده را گرم کنند.

هرچند همین انتخابات کانالیزه هم نگرانی حاکمیت را برانگیخته است. به طوری که با تمام تدارکات صورت گرفته برای یک کودتای انتخاباتی جدید – که فیروزآبادی به صراحت از آن سخن می گوید – سران و سرداران اقتدارگرا در پیگیری سخنان دو ماه قبل رهبری مبنی بر اینکه “باید مراقب بود انتخابات به چالشی برای امنیت کشور تبدیل نشود” به دنبال امنیتی کردن بیش از پیش فضا در آستانه ی انتخابات هستند.

تغییر فرمانده سپاه سیدالشهدا و نیز برگزاری رزمایش های یک روزه دفاع از کوی و برزن توسط گردان های عاشورا در شهرستان های مختلف را نیز می توان در همین جهت دانست. مانوری که دیروز فرمانده بسیج ارومیه از برگزاری آن با حضور گردان های عاشورا و الزهرا خبر داد.

سخنان سردار احمدی مقدم و ابراز نگرانی او درباره انتخابات آتی مجلس در اسفندماه را نیز می توان در همین راستا ارزیابی کرد. فرمانده نیروی انتظامی گفته بود: “ماموران پلیس پیشگیری و امنیت مراقب باشند تا فردی نخواهد در انتخابات با دعوا قضیه را پیش ببرد.”

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .