سه شنبه،  يازدهم ژانويه ٢٠١١ -  بيست و يكم دي ١٣٨٩


 

 

زندانیان در اعتراض به یورش خونین،بند 5 زندان گوهردشت را بطور کامل در دست گرفتند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانیان بند 5 زندان گوهر دشت کرج در اعتراض به یورشهای خونین و رفتارهای وحشیانه اقدام به تصرف کامل بند5 نمودند.

در پی درگیریهای خونین باند مافیایی زندان و یورش همزمان گارد به زندانیان بی دفاع بند 5 زندان گوهردشت کرج و زخمی شدن بیش از 20 نفر که زخمهای 8 نفر از آنها عمیق می باشد . زخمی شدگان بدون درمان یا در بند به حال خود رها شده اند و یا به سلولهای انفرادی بند 5 منتقل شده اند.

روز سه شنبه 21 دی ماه حوالی ساعت 12:30 زندانیان بند 5 در اعتراض به حملات خونین باند مافیای و گارد زندان وانتقال بی دلیل همبندیان زخمی آنها به سلول انفرادی از گرفتن غذا خوداری کردند که با برخوردهای وحشیانه پاسداربندها مواجه شدند و درگیری شدید بین زندانیان و پاسداربندها روی داد . متعاقب آن بند بطور کامل به تصرف زندانیان در آمد و پاسداربندها از بند فرار کردند. حوالی ساعت 14:00 هیئتی از زندان به سرپرستی درویش معاون سازمان زندانها،علی حاج کاظم رئیس زندان ،فرجی جانشین اطلاعات زندان با زندانیان وارد مذاکره شدند و به آنها قول دادند که مشکلات آنها را حل خواهند کرد .

اولین خواستۀ زندانیان خارج کردن همبندیان زخمی خود از سلولهای انفرادی بود که بلافاصله به اجرا در آمد. خواستۀ دوم مداوا کردن زخمی شدگان و خارج کردن باند مافیایی از بند و مورد مجازات قرار دادن آنها .

از طرفی دیگر تمامی نفرات گارد زندان گوهردشت کرج،و تعدادی نیروی کمکی از گارد زندان قزل حصار و اوین به آنجا گسیل شده اند و بند را در محاصرۀ خود دارند. گاردیها مجهز به گاز اشک آور ، باتون برقی، شوکر و همچنین باتونهای دراز هستند. درویش معاون سازمان زندانها و علی حاج کاظم با تهدید و تطمیع سعی دارد که به آزادی سازی بند پایان دهد اما زندانیان اعلام کرده اند تا خواسته هایشان برآورده نشود بند را تحویل نخواهند داد.

تا لحظۀ انتشار این خبر بند 5 همچنان در تصرف کامل زندانیان است و مذاکره با مسئولین زندان ادامه دارد.


 

یک زندانی برای رهایی یافتن از شرایط قرون وسطایی به حیات خود پایان داد
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی امیر حسین ستوده دوست دل آرا دارابی که سال گذشته در زندان رشت اعدام شد برای رهایی یافتن از شرایط غیر انسانی و طاقت فرسا در زندان رشت اقدام به خودکشی نمود و جان باخت.

زندانی امیر حسین ستوده دوست و هم اتهام دل آرا دارابی در 4 دی ماه جاری در زندان رشت اقدام به خودکشی نمود تعلل پاسداربندها و عدم رسیدگی پزشکی به موقع باعث درگذشت وی شد. او در شرایط سخت و طاقت فرسایی در زندان بسر می برد و برای پایان دادن به این شرایط اقدام به خودکشی نمود.

شرایط غیر انسانی ،طاقت فرسا و قرون وسطایی در زندانها باعث شده است که زندانیان برای رهایی یافتن از این شرایط اقدام به خودکشی نمایند که در اکثر موارد بدلیل عدم انتقال به مراکز پزشکی و درمان به موقع منجر به مرگ آنها می شود.

زندانی امیر حسین ستوده همراه با دل آرا دارابی در دی ماه 1382 دستگیر شد و به اتهام شرکت در قتل و سرقت به 10 سال زندان محکوم شد. او 7 سال از محکومیت خود را طی کرده بود.

از طرفی دیگر بهرام شیشه گران 71 ساله کارمند بانک که به دلیل عدم توانایی پرداخت بدهی خود دستگیر و به زندان رشت منتقل شده بود.او به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زندان رشت در گذشت.


 

انتقال زندانی سیاسی رضا جوشن پس از 10 ماه در سلول انفرادی به بند 3

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی رضا جوشن پس از 10 ماه شرایط غیر انسانی در سلولهای انفرادی وایزوله بودن در بند 6 و 1 به بند 3 زندان گوهردشت کرج منتقل شد.

روز یکشنبه 19 دی ماه زندانی سیاسی رضا جوشن از سلولهای انفرادی بند 1 به بند 3 منتقل شد و در کنار سایر زندانیان قرار گرفت.او از اوایل سال جاری به بند سپاه که در دست بازجویان وزارت اطلاعات است منتقل شد و پس از 5 هفته بازجویی و برخوردهای غیر انسانی به فرعی 17 بند 6 منتقل شد او به مدت 7 ماه در این فرعی کاملا ایزوله و محروم از ملاقات با خانواده و داشتن هرگونه تماسی با آنها بسر برد.

زندانی سیاسی رضا جوشن مدتی پیش بدلیل فرسوده بودن فرعی 17 او را به سلولهای انفرادی بند 1 معروف به سگدونی منتقل کردند و وی را در شرایط غیر انسانی قرار دادند.

محبی از مسئولین و سر بازجویان وزارت اطلاعات کرج واز سرکوبگران فعالین گارگری،دانشجویی،زنان،سیاسی ،دراویش و وبلاگ نویسان میباشد.محبی در طی 10 ماه گذشته زندانی سیاسی رضا جوشن را تحت شدیدترین فشارهای غیر انسانی و اذیت وآزارها ی خود قرار داد. او سعی داشت که رضا جوشن را وادار به نوشتن توبه نامه و غیره نماید. اما آقای جوشن 10 ماه بازجویی،فشارهای غیر انسانی و شکنجۀ روحی را تحمل کرد و حاضر نشد به خواستهای نامشروع و غیر انسانی محبی تن در دهد.


 

اعتراض کشورهای غربی به محکومیت مدافعان حقوق بشر

کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و کانادا احکام صادره علیه وکلا و فعالین حقوق بشر در ایران را قویا محکوم کردند

رادیو آلمان: آمریکا و آلمان بطور جداگانه احکام صادره برای نسرین ستوده و دیگر مدافعان حقوق‌بشر در ایران را شدیداَ محکوم کردند. به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، حکومت ایران از این طریق می‌کوشد فعالان حقوق‌بشر را به سکوت وا دارد.

دولت‌های آمریکا و آلمان در موضع‌گیری‌هایی جداگانه حکم نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق‌بشر در ایران را شدیداَ محکوم کردند. دادگاه انقلاب خانم ستوده را به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از شغل وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در روز دوشنبه (۲۰ دی /۱۰ ژانویه) تصریح کرد که حکم صادره برای خانم ستوده بخشی از «تلاش‌های سیستماتیک» دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی است، تا از طریق آن بتواند مدافعان «دمکراسی و حقوق‌بشر در ایران به سکوت وادار کند.»

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا افزود: «دولت آمریکا شدیداَ این حکم سخت و غیرعادلانه علیه نسرین ستوده، فعال حقوق‌بشر و وکیل سرشناس در ایران را محکوم می‌کند و خواهان آزادی فوری وی است.»

کراولی، نسرین ستوده را «صدایی رسا برای برقراری حق و عدالت در ایران» خواند. به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، حکم خانم ستوده «نمونه‌ای از سلسله احکامی سخت و خشن علیه فعالان حقوق‌بشراست. فعالانی که به‌رغم تهدیدها، شکنجه و بازداشت از خود کماکان پایداری نشان می‌دهند.»

دادگاه انقلاب، نسرین ستوده را از جمله متهم به «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبانی وتبلیغ علیه نظام» کرده بود. این وکیل ۴۵ ساله در شهریور ۱۳۸۹ بازداشت شد. ستوده وکالت بسیاری از نوجوانان بزهکار و محکوم به اعدام را در ایران برعهده داشت. وی همچنین وکیل مدافع برخی از چهره‌های سیاسی نظیر شیرین عبادی، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و محمد صدیق کبودوند بود.

اعتراض دولت آلمان به احکام غیرمنصفانه برای مدافعان حقوق‌بشر

مارکوس لونینگ، مسئول حقوق‌بشر دولت آلمان صدور احکام سنگین برای دو فعال حقوق‌بشر در ایران را محکوم کرد. به گفته لونیگ احکام سنگین و طولانی حبس برای نسرین ستوده و شیوا نظرآهاری «شدیداَ غیرمنصفانه» است.

مسئول حقوق‌بشر دولت آلمان در روز دوشنبه تاکید کرد که «این احکام تنها نمونه‌ای کوچک از رویه‌ای سیستماتیک علیه مدافعان حقوق‌بشر در ایران است، که از ماه‌ها پیش مشاهده می‌شود.» لونینگ از مقامات جمهوری اسلامی خواست که نسرین ستوده و شیوا نظرآهاری را هر چه زودتر آزاد کنند.

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران روز یکشنبه (۹ ژانویه / ۱۹ دی) طی حکمی نهایی، شیوا نظر آهاری، فعال حقوق بشر و روزنامه نگار را به ۴ سال حبس تعزیری، تبعید به زندان شهر کرج و۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.

بر اساس گزارش‌های رسیده، خانم نظرآهاری که پس از برگزاری انتخابات بیش از یکسال در زندان بوده، حدود ۳ ماه از دوران بازداشت خود را در سلول انفرادی به سر برده است. شیوا نظرآهاری از جمله دانشجویان "ستاره‌داری" است که پس از بازداشت با اتهام سنگین "محاربه" روبرو شد.

تاکنون بسیاری از انجمن‌ها و نهادهای بین‌المللی حقوق‌بشری به احکام دادگاه‌های جمهوری اسلامی اعتراض کرده و خواهان آزادی فعالان حقوق‌بشر و روزنامه‌نگاران در ایران شده‌اند.



اعتراض شدید فرانسه به حکم نسرین ستوده

رادیو فرانسه: دولت فرانسه در واکنشی شدید به حکم خانم ستوده، اعلام کرد که تنها جرم این حقوقدان ایرانی دفاع از حقوق بشر و حقوق زنان و روزنامه نگاران است.

نسرین ستوده، حقوقدان و وکیل دادگستری، علیرغم اعتراض گسترده مدافعین حقوق بشر به 11 سال حبس تعزیری، 20 سال ممنوعیت خروج از کشور و 20 سال محرومیت از وکالت محکوم شد.

گزارشگران حقوق بشر از قول همسر نسرین ستوده خبر می دهند که حکم به وکیل ایشان نسیم غنوی ابلاغ شده و برای درخواست تجدید نظر، 20 روز فرصت وجود دارد.

نسرین ستوده از زمان بازداشت خود از روز سیزدهم شهریور 1389 خورشیدی در سلول انفرادی در زندان اوین به سر می برد و تا کنون چند بار برای اعتراض به وضعیت نامناسب و غیر قانونی بازداشت و زندان خود و نیز برای طلب حق قانونی دیدار با اعضای خانواده اش دست به اعتصاب غذا زده است.
از سوی دیگر همسر خانم ستوده ، بعلت افشاگری هایی که در ارتباط با وضعیت وی داشته، به شعبه یک دادسرای اوین احضار شده است. به رضا خندان، یک هفته مهلت دارد تا خود را به این بخش معرفی کند.
بدنبال انتشار خبر محکومیت خانم ستوده، خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که دولت فرانسه به حکم صادر شده اعتراض دارد و از سنگینی آن عمیقاً متحیر است.
"برنار والرو"، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، روز دوشنبه 10 ژانویه در نشست خبری این وزارتخانه ، ضمن اعتراض به حکم صادره، خواستار شد که این وکیل حقوق بشری در ایران هرچه زودتر آزاد شود.
این مقام فرانسوی اعلام کرد که تنها جرم خانم ستوده، فعالیت حقوق بشری او و دفاع از حقوق زنان، اقلیت ها و روزنامه نگاران می باشد.

در همین روز، وزیر امور خارجه کانادا "لورانس کانن" نیز طی مصاحبه ای با مطبوعات الجزایر، نسبت به نقض موازین حقوق بشر در ایران شدیداً ابراز نگرانی نمود.
اواخر سال میلادی گذشته ، خانم شیرین عبادی و عده ای از فعالین اجتماعی ایران که در مهاجرت اجباری به سر می برند همزمان با اعتصاب غذای نسرین ستوده در زندان، در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در ژنو تحصن کردند و با جلب نظر جامعه بین المللی به نقض حقوق بشر در ایران، خواستار آزادی این وکیل دادگستری و زندانیان سیاسی دیگر شدند.
آسیه امینی، روزنامه نگار، یکی از فعالین اجتماعی شرکت کننده در تحصن ژنو، می گوید که از شنیدن خبر حکم صادر شده بهت زده و متأثر شده است.
وی با توصیف خدمات حقوق بشری خانم ستوده، اظهار امیدواری می کند که جمهوری اسلامی ایران با تشخیص مصلحت خود در دادگاه تجدید نظر حکم به برائت وی بدهد.
آسیه امینی، فشار بر رضا خندان و سایر خانواده های زندانیان سیاسی و محکومین را دلیلی بر تنگ تر شدن عرصه بر قدرتمندان می داند. وی با یادآوری اعدام های دهه شصت، می گوید که از آن زمان هنوز زیاد فاصله نگرفته ایم و فراموش نکرده ایم که در این دوره چه فشاری بر خانوادۀ زندانیان وارد می شد تا حرفی نزنند.
آسیه امینی می افزاید که این خاصیت همه دیکتاتورهاست که همزمان با وارد شدن فشار بر حکومت هایشان، آنها نیز فشار بر مردم را بیشتر می کنند. اما به نظر وی این فشار ها و بی اعتنایی به درخواست مدافعین حقوق بشر از فعالیت مستمر آنان نمی کاهد و آنها را دلسرد نمی کند زیرا خود نسرین ستوده نیز در خواسته ها و دفاع خود از عدالت پیگیر بود.


 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار آزادی جعفر پناهی شد

خانم کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار آزادی جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی شد. خانم اشتون اعلام کرد که حبس و در کنار آن محرومیت پناهی از فیلمسازی، فیلمنامه نویسی، سفر به خارج و ممنوعیت گفت‌و‌گو با رسانه‌های داخل و خارج تجاوز به حقوق اولیه و بنیادین او محسوب می‌شود. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین خواستار آزادی محمد رسول‌اف دیگر فیلمساز ایرانی شد که به محکومیتی شبیه پناهی دچار شده است. جعفر پناهی برنده جایزه دوربین طلایی از جشنواره فیلم کن است. او به ۶ سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی، فیلمنامه نویسی، سفر به خارج از ایران و گفت‌و‌گو با رسانه‌های داخل و خارج ایران محکوم شده است.


 

دستگیری ده نفر در ایران به اتهام جاسوسی

به گزارش خبرگزاری فارس، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات صبح روز سه‌شنبه (۲۱ دی / ۱۱ دسامبر) با تشریح جزئیات دستگیری عوامل ترور مسعود علی‌محمدی، در باره تعداد و هویت دستگیرشدگان اخیر در ایران گفت كه بیش از ۱۰ نفر در رابطه با شبكه‌های مختلف دستگیر شده‌اند و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته این روند ادامه دارد. وزیر اطلاعات اعلام کرد که ترور مسعود علی محمدی توسط عوامل سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد اجرا شده است.


 

آمار جدید از تعداد بیکاران کشور

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام اینکه طبق گزارش وزارت کار، عملکرد زودبازده‌ها از سال 84 تا 88 زیر 50درصد بوده است، گفت: از 3.1میلیون شغلی که باید از این طریق ایجاد می‌شد، فقط 900 هزار آن محقق شد در حالیکه هم اکنون 3 تا 4 میلیون نفر بیکار هستند.

موسی الرضا ثروتی مهر در خصوص هدفگذاری انجام شده در مورد ایجاد اشتغال در برنامه چهارم توسعه، به پیش بینی کاهش نرخ بیکاری به 7 درصد اشاره کرد و گفت: همچنین در پایان برنامه، رشد اقتصادی نیز باید به 8 درصد می رسید ولی میانگین آن 5.4 درصد شد و در پایان برنامه نرخ بیکاری نیز به 11.9درصد رسید که زمستان سال گذشته هم به 14.1درصد افزایش یافت.

آمار بیکاران؛ 3 تا 4 میلیون نفر
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: این هدف گذاری ها که صورت می گیرد گاهی به اهداف خود نمی رسد، به نحویکه طبق برنامه چهارم توسعه قرار بود سالیانه 1.1میلیون شغل جدید ایجاد شود که با عدم تحقق این امر، هم اکنون 3 تا 4 میلیون نفر در کشور بیکار داریم.

ثروتی در ادامه سخنانش به روش آمارگیری و بیکاری کشور نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نرم افزاری که برای محاسبه بیکاری استفاده می شود یک نرم افزار بین المللی از سوی سازمان جهانی کار است که سنخیتی با کشور ما ندارد.

وی خاطر نشان کرد: در سال 85 سرشماری از خانواده ها بعمل آمد که طی آن از افراد می پرسیدند که آیا در هفته یک ساعت کار برای انجام دارند و یا خیر؟ که افراد به این سئوال جواب مثبت می دادند؛ بنابراین در محاسبات آنها را جزو شاغلین محسوب می کردند.

نرم افزار محاسبه نرخ بیکاری
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تاکید کرد: همچنین بیشتر افراد ساکن در روستاها اعلام می کنند که ممکن است در طول هفته بیش از 100ساعت نیز کار داشته باشند، ولی با این حال نرم افزاری که برای محاسبه نرخ بیکاری مورد استفاده قرار می گیرد مناسب کشور ما نیست.

به گفته ثروتی، نکته بعدی در این بخش این است که باید ببینیم نرخ رشد اقتصادی کشور چقدر است و تا چه حد بهبود فضای کسب و کار محقق شده است. وقتی در فضای کسب و کار رتبه کشور ما 137 باشد، در زمینه آمارهایی که برای ایجاد مشاغل جدید ارائه می شود کمی ابهام به وجود می آید.

این نماینده مجلس افزود: بنگاههای کوچک زودبازده که به عنوان مهمترین هدف وزارت کار برای ایجاد فرصتهای جدید شغلی طی سالهای گذشته بوده است باید در طول 5 سال 84 تا 88 معادل 47 هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت می کرد ولی در این بخش عملکردی که خود وزارت کار گزارش داده است، تحقق رقمی کمتر از 21 هزار میلیارد تومان بوده است.

عملکرد زودبازده‎ها؛ زیر 50 درصد
وی خاطر نشان کرد که این موضوع نشان دهنده عملکرد زیر 50 درصد بنگاه های کوچک زودبازده است که در هدف گذاری اولیه پیش بینی شده بود به نحوی که در طول این 5 سال باید 3 میلیون و 100هزار شغل از طریق ایجاد بنگاه های زودبازده ایجاد می شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان داشت: گزارشی که وزارت کار در مورد ایجاد اشتغال در قالب طرح بنگاه های کوچک زودبازده ارائه کرد، 900 هزار شغل بوده است که با آن 40 درصد انحرافی که سازمان بازرسی و بانک مرکزی گزارش کرد، چیزی بین 600 تا 900 هزار شغل خواهد شد.

ثروتی با اشاره به اینکه این آمار از خود وزارت کار بوده که از محل بنگاه های کوچک زودبازده در طول 5 سال اجرا 3.1 میلیون فرصت جدید شغلی هدف گذاری شده بود، گفت: آمار وزارت کار نشان می دهد که 900 هزار شغل فقط تحقق یافته است.

2.2میلیون شغلی که ایجاد نشد
این نماینده مجلس با تاکید بر این موضوع که 2.2 میلیون شغل جدیدی که قرار بود توسط زودبازده ها محقق شود، ایجاد نشد اظهار داشت: به عنوان نمونه قرار بود در خراسان شمالی 707 میلیارد تومان تسهیلات در قالب زودبازده ها پرداخت شود که 23 درصد آن در پایان 5 سال محقق شد و میزان اشتغالزایی آن نیز طبق گزارش وزارت کار، 12.5درصد بوده است.

وی تصریح کرد: این موضوع نشان می دهد که عملکرد با اعداد یک مقدار زیادی فاصله دارد، حال اینکه هدف گذاری شده است تا مشاغل جدیدی ایجاد شود خیلی خوب است ولی وقتی از 47 هزار و 700 میلیارد تومانی که قرار بود به زودبازده ها تسهیلات پرداخت شود، 21 هزار میلیارد تومان به پرداخت می رسد، هدف اولیه محقق نمی شود.

به گفته ثروتی، اینکه امسال وزیر کار و امور اجتماعی اعلام کرده است که 24 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید به زودبازده ها پرداخت خواهد شد در حالی که در طول 5 سال 21 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است، کمی ابهام دارد.


 

بحران اتمی؛ سفر معاون دبير شورايعالی امنيت رژیم به چین

ایسنا: معاون دبير شوراي عالي امنيت جمهوری اسلامی براي ديدار و گفت‌وگو با مقام‌هاي سياسي چين به اين كشور سفر مي‌كند.

علي باقري در آستانه گفت‌وگوهاي استانبول با سفر به چين روز چهارشنبه با مقام‌هاي سياسي اين كشور ديدار و گفت‌وگو خواهد كرد.


 

تحریم بین ‌المللی باید صادرات نفت را نیز دربر بگیرد

مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید واشنگتن طی مصاحبه‌ ای با اشاره به سیاست دولت اوباما در قبال جمهوری اسلامی گفت، تحریمها علیه رژیم تهران موثر بوده است، اما هنوز در سطحی نیست که آنها مجبور شوند میان بقای خود و برنامه هسته‌ ای یکی را انتخاب کنند.

استفان هادلی که با شبکه بی بی سی جهانی مصاحبه می کرد، گفت، سران رژیم تهران نمی‌ توانند هر دو را داشته باشند و برای رسیدن به آن نقطه، تحریم بین ‌المللی باید صادرات نفت و دیگر مسائل را نیز در بر بگیرد.

مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید افزود، فکر می کنم نمایندگان کنگره، به ‌ویژه جمهوریخواهان احتمالا در این مسیر حرکت خواهند کرد.


 

اعزام ناو جنگی انگليس به خليج فارس

سایت عصرايران: انگلیس اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور روز دوشنبه یک ناو جنگي را به آب هاي خليج فارس اعزام كرد تا از خطوط حمل و نقل دريايي اين منطقه محافظت كند.

شبكه خبري "بي بي سي" روز گذشته طي گزارشي اعلام كرد كه ناو جنگي بريتانيا "دوك آهني" به منظور حمايت از كشتي هاي تجاري در مقابل تهديدات تروريستي به اين منطقه اعزام شده است. شركت در مانورهاي مشترك با كشورهاي منطقه از ديگر اهداف اين ناو خواهد بود.

براساس اين گزارش، اين نخستين باري است كه بريتانيا ناو نوع 23 به آب هاي خليج فارس می فرستد.


 

روسيه: در حال بررسی پيشنهاد ايران برای بازديد از تاسيسات هسته ای هستیم

سرگئی ريابکوف، معاون زير امور خارجه روسيه، روز سه شنبه گفته است: مسکو در حال بررسی پيشنهاد ايران برای بازديد از تاسيسات هسته ای اين کشور است.
آقای ريابکوف به عنوان نخستين واکنش روسيه به پيشنهاد ايران برای بازديد از تاسيسات هسته ای اين کشور ، تاييد کرد که مسکو پيشنهاد جمهوری اسلامی در اين خصوص را دريافت کرده است.

معاون وزير امور خارجه روسيه در واکنش به اين پيشنهاد گفت:«باور ما اين است که طرف ايرانی با اين اقدام آمادگی خود را برای ورود به گفت وگو مشخص بر سر مسايل مهم را نشان داده است.»

آقای ريابکوف اضافه کرد:«اما ما پرسش های خود و علائقی در اين زمينه داريم. ما درباره اين پرسش ها بحث کرده ایم از جمله با مقامات ايران.»

ايران سه شنبه هفته گذشته و در آستانه برگزاری دور تازه گفت‌وگو‌هايش با کشورهای ۵+۱ ، از روسيه، چين و به همراه چند کشور ديگر برای بازديد از تأسيسات هسته‌ای خود دعوت کرد. اما ايران از آمريکا، فرانسه، بريتانيا و آلمان برای اين ديدار دعوت نکرد.

کا‌ترين اشتون، مسئول روابط خارجی اتحاديه اروپا، روز جمعه دعوت ايران برای بازديد از تأسيسات هسته‌ای ايران را رد کرد و در همين حال خبرگزاری رويترز گزارش داده است که ديپلمات های غربی می گويند روسيه و چين نيز ترغيب شده اند تا نمايندگانی برای اين ديدارها نفرستند.

به گزارش رويترز، دعوت دستچين شده از برخی از کشورها برای بازديد از تاسيسات هسته ای ايران ترديد هايی در خصوص اهداف ايران در آستانه گفت وگو های ۱+۵ در استانبول در هفته آينده مطرح کرده است. اين اقدام ايران در راستای خريد زمان و ايجاد شکاف بين کشورهای قدرتمند که خواهان راستی آزمايی در خصوص ماهيت برنامه هسته جمهوری اسلامی هستند، ارزيابی شده است.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه به همراه آلمان، کشورهای موسوم به گروه پنج به علاوه یک، قرار است در روزهای ۲۰ و ۲۱ ژانويه (اول و دوم بهمن) دور دوم مذاکرات خود با ایران را در استانبول ترکیه برگزار کنند.

شرايط پذيرش پيشنهاد

پاسخ روز سه شنبه روسيه به پيشنهاد ايران در راستای موضع هميشگی مسکو در قبال برنامه هسته ای ايران و تاکيد بر ضرورت گفت وگو با تهران و مخالفت با منزوی کردن جمهوری اسلامی ارزيابی می شود.

آقای ريابکوف مشخص نکرد چه پرسش هایی برای روسیه در این خصوص مطرح است، اما گفت روسيه تنها در صورتی با اين بازديد موافقت می کند که مطمئن شود اين سفر به دستيابی به اطلاعات واقعی در خصوص شفاف سازی ماهيت برنامه هسته ای منجر خواهد شد.

معاون وزير امور خارجه روسيه گفت:«باور داريم در راستای دستيابی به بهترين راه حل، از چنين بازديدی می توان برای از بين بردن نگرانی های جامعه بين المللی در خصوص برنامه هسته ای ايران بهره برد.»

ايران از اين کشورها دعوت کرده است تا از تاسيسات غنی سازی اورانيوم در نطنز و همچنين تاسيسات راکتور آب سنگين اراک بازديد کنند.

آمريکا در واکنش به دعوت ايران برای بازديد از برخی از تاسيسات هسته ايش، چنين سفری را «يک سفر سحرآميز و افسانه‌ای» خواند که نمی‌تواند کمکی به اجرای تعهدات بين‌المللی تهران کند و بريتانيا نيز اعلام کرد که «يک ديدار کاملاً کنترل شده از تأسيسات دستچين شده نخواهد توانست ضمانت‌های لازم را به جامعه جهانی ارائه کند.»


 

جنگل‌ هایی که می ‌سوزند تا ویلا شوند

ایسنا: یک متخصص مدیریت جنگل درباره‌ی تغییر کاربری جنگل‌ها تصریح کرد: نمایه‌هایی از تغییر نیازهای اجتماعی را می‌توان در رفتار مردم با جنگل‌ها دید به طوری که مردم به‌طور نامحسوس و با سرعت کند در بانه و سنندج اقدام به تبدیل زراعت به باغ، باغ به ویلا و گسترش ویلاها کرده‌اند.

دکتر هدایت غضنفری درباره آتش‌سوزی‌های سال جاری در جنگل‌های شمال و غرب کشور، اظهار کرد: درباره آتش‌سوزی‌ها هر سال با پدیده‌ای با اندازه‌ای مشخص روبه‌رو نیستیم.

وی با اشاره به این‌که در سال جاری در جنگل‌های زاگرس شمالی با بارندگی بهاره و سپس خشکی شدید تابستان و پاییز رو به‌رو شدیم، تصریح کرد: تولید علوفه بر اثر بارندگی بهاره و همچنین فقدان بارنگی از خرداد ماه منجر به حساسیت علوفه به آتش‌سوزی شد.

غضنفری با اشاره به کاهش دامداری در کردستان تصریح کرد: برای مهار آتش نیاز به مدیریت بحران داریم بنابراین اگر ستادهای مدیریت بحران به درستی فعال می‌شدند و قبل از گسترش آتش پایش انجام می‌شد می‌دانستیم که در سال جاری با بحران رو‌به‌رو می‌شویم.

این متخصص مدیریت جنگل با بیان اینکه متاسفانه ستادهای مدیریت بحران در این راستا تشکیل نشده ‌است، خاطرنشان کرد: برای مدیریت بحران باید بین دستگاه‌های مختلف هماهنگی صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم در سازمان مدیریت بحران برای مقابله با زلزله انجام شده است، گفت: متاسفانه این اقدام برای آتش‌سوزی انجام نشده و در نتیجه پیش‌بینی آتش‌سوزی انجام نشد.

غضنفری در پاسخ به این سوال که آیا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آب‌خیزداری کشور نباید تجهیزات لازم برای مهار آتش را در اختیار داشته باشد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که جنگل‌ها با وضعیت دیروز و امروزشان روبه‌رو هستند لازم نیست که چنین تجهیزاتی در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار بگیرد.

وی در ادامه با تاکید بر تعریف مدیریت بحران تصریح کرد: در مواقع بروز چنین حوادثی هوانیروز و نیروی انتظامی می‌توانند سازمان جنگل‌ها را در مهار بحران کمک کنند.

این متخصص مدیریت جنگل ادامه داد: به دلیل نامشخص بودن وضعیت جنگل‌ها و شرایط آتش‌سوزی به صرفه نیست که هلی‌کوپترهای گران قیمت را در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار بدهیم بنابراین بهتر است تجهیزات نظامی که برای بحران نیاز است در اختیار نیروهای نظامی و انتظامی که آمادگی کمک به مهار بحران را دارند قرار داشته باشد.

غضنفری در ادامه درباره‌ی فقدان امکان دسترسی به محل آتش‌سوزی تصریح کرد: در کردستان با چنین مشکلی مواجه نبودیم اما موارد آتش سوزی با هم فرق دارد.

این متخصص مدیریت جنگل با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی درباره‌ی برخورد با منابع طبیعی و جنگل‌ها، تصریح کرد: بهتر است در کنار کتاب‌هایی که در مدرسه به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود زیستن در طبیعت و رفتار دوستانه با طبیعت نیز به دانش‌آموزان آموخته شود.

 

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .