جمعه، سي ام بهمن ١٣٨٨- نوزدهم فوريه ٢٠١٠


یک عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت به شش سال حبس تعزيری محکوم شد

کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی خبر داد که مرتضی سمياری، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، به شش سال حبس تعزيری محکوم شده است.

بنابر اين گزارش که منابع ديگر هنوز آن را تاييد نکرده اند، آقای سمياری به اتهام تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی به يک سال، و به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به پنج سال حبس محکوم شد.

اين فعال دانشجويی روز ۱۴ دی ماه بازداشت شد و در تاريخ ۱۰ بهمن ماه در دادگاه متهمان حوادث عاشورا به عنوان متهم رديف دوم مورد محاکمه قرار گرفت.


روايت يک «زندانی بسیجی» از «اعدام تصنعی، شکنجه و تجاوز» در ایران

خبرگزاری هرانا - کانال چهار تلويزيون بريتانيا با فردی که می گويد عضو نيروی بسيج بوده و در جريان حوادث پس از انتخابات به زندان افتاده گفت وگويی انجام داده است.

اين شهروند ايرانی در گزارش کانال چهار تلويزيون انگلستان با نام «علی» معرفی شده و چهره اش به خاطر ملاحظات امنيتی نشان داده نمی شود.

«علی» می گويد که به دنبال اعتراضات و سرکوبي های خشونت بار پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران به بريتانيا پناه آورده است.

به گزارش رادیو فردا، وی در گفت وگويی اختصاصی با کانال چهار تلويزيون بريتانيا، از «حبس و شکنجه» خود و بسيجيان ديگری که از حمله به تظاهرکنندگان سرپيچی کرده بودند سخن گفته است.

«علی» در مصاحبه با کانال چهار تلويزيون بريتانيا، می گويد: «اولين باری که مرا برای بازجويی بردند، چنان سخت بر چشم چپم زدند که برای مدتی نمی توانستم ببينم. پس از دومين روز می توانستم قدری ببينم، فکر کردم چشم چپم کور شده، هنوز مشکلاتی دارم، هرگز به وضع عادی برنگشته.»
«علی» درباره رفتار بازجويان با خود می گويد: «رفتارشان با من .... با اينکه رتبه بالايی در بسيج داشتم و سابقه ای طولانی از فعاليت .... هرگز انتظار نداشتم به چنين شکلی با من حرف بزنند چه برسد به اينکه مورد توهين و دشنام و ضربه و لگد قرار گيرم. آنها سناريوهای اعدام خلق می کردند. می گفتند، می کشيمت و مرگت را به اعتراضات ربط می دهيم. می گويیم در جريان اعتراضات کشته شدی.»

به گفته اين شهروند ايرانی، بازجويان وی را به مدت «چند ساعت روی ميزی با دستان بسته و طنابی به دور گردن» قرار دادند.

«علی» می افزايد: «آنها چند بار آمدند و گفتند مرا، الان يا پس از يکساعت اعدام می کنند. بسيار نگران بودم. بعد آمدند، ميز را کنار کشيدند و من افتادم. فکر کردم دارم با اين جهان وداع می کنم. شما فروپاشی خودتان را مشاهده می کنيد. وقتی ميز را کشيدند، طناب به جايی وصل نبود و من از پشت افتادم و بيهوش شدم. وقتی به خود آمدم خيس بودم. روم آب پاشيده بودند. بالا آوردم. آن وقت اعترافاتم را گرفتند و من امضا کردم. هيچ کدومش برام باورکردنی نيست.»

وی اضافه کرده است: «دوستم که هم سلولی ام بود هياهويی به پا کرد. هرگز چنين چيزی نديده بود. خب، من هم نديده بودم. او در شوک بود. سردرگم بود. اختيارش را از دست داد. جيغ کشيد و فرياد زد. خودش را به ديوار می کوبيد. زندانبان ها به او اخطار کردند اگر به اين رفتار ادامه دهد، شرايط را برايش بدتر می کنند. يکی از زندانبان ها آمد و او را کتک زد. صورتش دچار خونريزی شد. لباسش را پاره کرد .... باتومی که داشت .... او با آن مورد تجاوز جنسی قرار گرفت.»

اينجا «علی» سکوت می کند، بغضش می شکند و می گريد.

او پس از چندی ادامه می دهد : «يک زندانبان بيرون، يکی داخل سلول بود. می خواستم اعتراض کنم، فرياد بزنم، کمکش کنم اما خب، ديده بودم آنها چگونه با معترضان برخورد می کنند و نمی توانستم اعتراض کنم. کاملا شرمنده ام. پيش خدا خجالت مي کشم. از جوانی ام، مقابل دوستم، در برابر مردم شرمگينم.»

«علی» می گويد: «ما مسلمانيم. دين مان اسلام است. خدا را مي شناسيم. وقتی همه چيز را بررسی مي کنيد، در آخر، خيلی متفاوت از همه آنچه بود که آنها گفتند. اون چيزها خيلی دور از اسلام بود. اسلام پرده ای برای آنها شده که از پشت آن می توانند هر آنچه مي خواهند انجام دهند.»

«علی» در ادامه به شعر «بنی آدم اعضای يکديگرند» اشاره می کند و می گويد: «دوستم، مردم، خودم، شما، ديگران، ما همه يکی هستيم. درد هر شخصی می تواند بر هر کس اثر گذارد، مي تواند آرامش را بر هم زند.»

وی می افزايد: «درد من اين است که از خودم ناراحتم که بهترين سال های زندگي ام را بی اطلاع گذراندم و آنها از اين استفاده کردند. من يک وسيله بودم. وسيله ای برای آنها تا به اهدافشان برسند. من نادانسته در برنامه های آنها وارد شدم. نادانسته توسط آنها هدايت شدم.»

«علی» می گويد: «شعار آنها اين بود که ما نيروی مردميم، نفرات متعالی که بايد هدايت کنيم. ما ناآگاه از آنچه بوديم که بر ما آوردند. افکارمان از خودمان نبود. ببينيد، مردم عادی اند که به بسيج می پيوندند. آنها به خواست آزاد خودشان وارد اين سازمان می شوند چون همانطور که گفتم، سازمانی مردمی است. مردم به خواست خودشان به آن ملحق می شوند و فعاليت هايشان با بسيج، به ميل خودشان، از روی عشق صورت می گيرد.»

وی افزوده است: «در ايران، امروز، يافتن کار واقعا سخت است، ورود به دانشگاه دشوار است. آرزوی هر فرد جوانی است که وارد دانشگاه شود و به تحصيلاتش ادامه دهد تا زندگی خوبی داشته باشد، کار خوبی پيدا کند، همسر، خانه ای، ماشينی داشته باشد. اينها همه چيزهايی بودند که آنها از طرق مختلف به ما دادند. ما احساس خوبی، رضايت خاصی داشتيم.»

وی اضافه کرده است: «تفاوت ها را می ديديم. وقتی به دوستانم نگاه می کردم، اونها ماشين، کار و تحصيلات بالاتری نداشتند که من داشتم و به سادگی در اختيارم قرار گرفته بود. فکر می کنم اينها چيزهايی بود که آنها می خواستند به ما بدهند تا ما را اسير کنند. برای اين که ما تحت اوامرشان باشيم. فکر می کنم دقيقا همين است تا هر آنچه به ما بگويند انجام دهيم. ما با اين ايده بزرگ شديم. من در سنی به بسيج پيوستم که مثل خشتی بودم که می توانست شکل گيرد. ما با اين افکار رشد کرديم. آنها به ما شخصيت دادند. معتقدم کسانی هستند که اينک کاملا پشيمانند، کسانی که نمی توانند اين تاسف را ابراز و اين سازمان را ترک کنند.»


ادامه بازداشت دهها تن در اهواز و مشهد پس از ۲۲ بهمن
در پی راهپیمایی معترضین به نتایج انتخابات در روز 22 بهمن در اهواز و مشهد تعداد زیادی از آنان بازداشت شده اند که از وضعیت آنان خبری در دست نیست.

تعداد زیادی از معترضان به نتایج انتخابات شرکت کننده در راهپیمایی 22 بهمن در شهرهای اهواز و مشهد بازداشت شده اند.

به گزارش ندای سبز آزادی، در پی راهپیمایی جمعی از معترضان شهر اهواز در روز ۲۲ بهمن ، بیش از ۵۰ تن از آنها بازداشت شدند. در شهر مشهد نیز بیش از ۱۰۰ تن از معترضان مشهدی بازداشت شده بودند. هم اکنون با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت های گسترده ۲۲ بهمن در اهواز و مشهد ، اکثر بازداشت شدگان همچنان در وضعیت بلاتکلیف و در بازداشتگاه های معلوم و نامعلوم زندانی میباشند.

بنا به این گزارش برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی هنگام بازداشت مردم معترض اهواز خشن توصیف شده است، به نحوی که خانواده اکثر بازداشت شدگان ۲۲ بهمن در اهواز نگران سلامتی فرزندانشان میباشند.

گفتنی است در روزهای گذشته تعدادی از این بازداشت شدگان آزاد شده اند ، اما هنوز اکثر آنها در بازداشتگاه های اطلاعات و پلیس اهواز زندانی میباشند.

همچنین گفتنی است دست کم ۳۰ تن از بازداشت شدگان شهر مشهد در روز ۲۲ بهمن همچنان در بازداشتگاه های کوی پلیش و اطلاعات این شهر زندانی میباشند


بی خبری از وضعیت ژینوس سبحانی
ژینوس سبحانی شهروند بهایی و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت و نگهداری نامبرده در سلول انفرادی تا کنون با خانواده اش تماسی نداشته است.

ژینوس سبحانی شهروند بهایی و فعال حقوق بشر ساکن تهران که در 35 امین روز بازداشت خود بسر می برد در وضعیت نامعلومی بسر می برد.

به گزارش هرانا، ژینوس سبحانی شهروند بهایی و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران که در 25 دی ماه به همراه همسرش آرتین غضنفری در منزل بازداشت شده اند پس از گذشت بیش از یک ماه هیچ تماسی با خانواده اش نداشته است، عدم دسترسی به وکیل، عدم شفاف سازی پرونده و بی خبری از وضعیت نامبرده و برخورد های امنیتی صورت گرفته با این فعال حقوق بشر موجب نگرانی خانواده ایشان و همسر در بازداشتش شده است.

لازم به ذکر است خانم ژینوس سبحانی از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر و منشی سابق کانون مدافعان حقوق بشر نیز می باشد که در پی پلمپ دفتر این کانون مدتی را بازداشت بوده است.


درخواست اهالی رسانه های بین المللی برای آزادی بهمن احمدی امویی

شبکه ای از هزاران زن و مرد از رسانه های سراسر دنیا ازمقامات بلند پایه ایرانی خواستارآزادی بی قیدو شرط بهمن احمدی امویی ،روزنامه نگار دربند شدند.

بنیاد بین المللی زنان در رسانه ( ای .دبلیو.ام .اف ) در نامه ای به مقامات جمهوری اسلامی ضمن اعلام این موضوع نوشته است :

ما به نمایندگی از یک بنیاد بین المللی رسانه* نگرانی خود را نسبت به وضعیت روزنامه نگار ایرانی بهمن احمدی امویی, که به شلاق و حبس محکوم شده است اعلام می داریم.

احمدی امویی که همسرش ،ژیلا بنی یعقوب ،جایزه شجاعت در خبرنگاری این بنیاد را در سال ۲۰۰۹ از ان خود کرده بوداز اعضای سردبیری روزنامه اقتصادی سرمایه بود روزنامه ای که در در ماه نوامبر توسط مقامات مسئول توقیف شد.

احمدی امویی در خرداد ماه ۸۸ به دنبال اعتراض های پس از انتخابات در ایران دستگیر شد و در ماه گذشته به هفت سال و چهار ماه زندان و سی و دو ضربه شلاق محکوم شد . اتهامات وی تبانی به قصد به هم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و توهین به رییس جمهور عنوان شد.

امویی پس از آن نسبت به حکم صادره در خواست تجدید نظر کرده است و ما از شما می خواهیم که شرایط آزادی فوری و بی قید و شرط او را فراهم کنید به گونه ای که بتواند به حرفه روزنامه نگاری خود ادامه دهد.ما نگران هستیم که حکم نا عادلانه صادر شده برای امویی نشانه هایی از ایجاد محدودیت بیشتر بر آزادی بیان و رسانه ها در ایران باشد .و بر این عقیده هستیم که تمام ایده ها و نظرات گوناگون باید اجازه مطرح شدن در رسانه ها را داشته باشند بدون اینکه مورد سرکوب و یا تحت فشار قرار گیرند و روزنامه نگاران باید به خاطر حرفه شان مورد حمایت مقامات دولتی قرار گیرند.

به عنوان شبکه ای متشکل از هزاران زن و مرد از رسانه های گوناگون از سراسر دنیا که همگی از ازادی رسانه ها در سراسر جهان حمایت میکنیم احتراما از شما خواهش میکنیم که در اقدامی موثر اطمینان حاصل فرمایید که امویی نه مورد شکنجه قرار گرفته و نه اینکه برای مدت بیشتری در زندان بماند . با استفاده از قدرت خود برای اجرای عدالت در مورد این پرونده گام بسیار موثر و مهمی در جهت نیل به رسانه های آزاد و مستقل در ایران برداشته اید

از توجه شما سپاسگذاریم

با سپاس


اعتراض کمپین استقلال کانون وکلا در مورد بازداشت وکلای دادگستری

کمپین استقلال کانون وکلا در اعتراض به بازداشت و بازجویی های مکرر از وکلای دادگستری بیانیه ای صادر کرده است .

در این بیانیه با اشاره به بازداشت غیر قانونی تعدادی ازهمکاران از جمله مریم قنبری آمده است که تا کنون اطلاع دقیقی از نوع اتهام و محل نگهداری آنان در دست نیست. صرف نظر از اینکه اتهام این همکاران و علت بازداشت شان چیست ما ، اعضای کمپین استقلال کانون وکلای دادگستری اعتراض خود را به اقدامات غیرقانونی صورت گرفته در روند دستگیری و نگهداری آنان از آغاز تا به امروز اعلام داشته و از دستگاه قضا که می بایست حافظ اجرای قانون وحقوق ملت باشد عمل به قانون را مصرانه خواستاریم.

در این بیانیه پرسشهایی چون: ۱- آیا مقررات مواد ۱۱۲ الی ۱۱۸ و ماده ۱۲۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورکیفری در خصوص احضار و یا جلب برخی از همکاران – که حسب اطلاع ،‌ شبانه در منزل مسکونی خود بازداشت شده اند- رعایت شده است؟!

۲- آیا برای تفتیش منازل و یا محل کار همکاران دستگیرشده ، مقررات ماده ۲۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری در خصوص لزوم صدور دستورویژه مقامات قضایی برای بازرسی منازل و اماکن مراعات شده است؟!

۳- آیا پس از بازداشت همکاران ، ‌مقررات اصل ۳۲ قانون اساسی و ماده ۱۲۹ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورکیفری از لحاظ تفهیم اتهام و دلایل آن ظرف ۲۴ ساعت رعایت شده است؟!

۴- آیا مقررات مندرج در قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب ۱۵/۲/۱۳۸۳ به ویژه بند ۳ آن در خصوص حق دسترسی به وکیل مستقل در مرحله تحقیقات در رابطه با همکاران دستگیر شده اعمال شده است؟! مطرح شده است.

همچنین این وکلا می گویند: بی قانونی در هرجا و بر هرکه رود ناگوار است ؛‌ اما توجه دستگاه قضا را به این نکته جلب می کنیم که وکیل دادگستری ،‌ مدافع حق ملت و یکی از ارکان عدالت قضایی در جامعه است و بی قانونی در مورد وکلا علاوه بر ناپسندی ذاتی،‌ اثرات جانبی نامطلوبی در بردارد. در اثراین اقدامات غیرقانونی ،‌ جامعه از پیگیری حق خود از طرق قانونی ناامید شده و ارکان قضا – که وکیل دادگستری نیز از آ‌ن جمله است- در نظرش ناکارآمد جلوه می کند و وکلای مستقل که برای دفاع از حقوق ملت ،‌ سوگند یاد کرده اند احساس آزادی عمل و امنیت را در پیگیری حق از دست می دهند . چگونه از این پس‌، اعتماد مردمی را می خواهیم که شاهد بوده اند وکیل دادگستری نیز از مطالبه حقش عاجز است و دستگاه قضا بر وکیل دادگستری نیز بی محابا بی قانونی روا می دارد؟!

در پایان تاکید شده است: ما معتقدیم منفعت هیچ کس در بی قانونی نیست. هیچ مصلحتی فراتر از اجرای قانون وجود ندارد و مجدانه مجریان قانون را به بازگشت از راه ناصواب اقدامات فراقانونی دعوت کرده و بر آزادی فوری همکاران و سایر بازداشت شدگان و رعایت قوانین در صحنه عمل مصرانه پای می فشاریم.


دو شرکت بزرگ بیمه به کار خود در ایران پایان می‌دهند

دو شرکت بیمه آلمانی مونیخ ره(مونشنر روک) و ‌آلیانز، اعلام کردند همه فعالیت‌های خود در ایران پایان داده‌اند؛ شرکت مونیخ ره، که بزرگترین شرکت «بیمه مجدد» جهان است، روز پنجشنبه گفت با توجه به بالا گرفتن تنش‌های سیاسی، ارتباط تجاری خود با شرکت‌های بیمه در ایران را قطع کرده است.

در بیانیه‌ای شرکت مونیخ ره آمده است: «با توجه به اوضاع سیاسی در ایران مونیخ ره تصمیم گرفته است قراردادهای موجود را را تجدید نکند و هیچ قرارداد جدیدی نیز با شرکت‌های بیمه در آنجا نداشته باشد.»

شرکت مونیخ ره برآورد کرده است که تصمیم به خروج از ایران، نزدیک به ۱۰ میلیون یورو خسارت به این شرکت وارد می آورد.

این شرکت بیمه آلمانی از سال گذشته بیمه شناورهای حامل محصولات نفتی ایران را متوقف کرده بود.

شرکت بیمه مونیخ ره سال گذشته از محل حق بیمه شرکت‌های مختلف در سراسر جهان، ۴۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو عایدات داشت.

انجمن بیمه آلمان که در برلین مستقر است، همزمان، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «سخت‌تر شدن تحریم‌های ایران قابل درک است و از سوی صنعت بیمه آلمان حمایت می‌شود.»

در همین حال، شرکت بیمه آلیانز؛ یکی از بزرگترین شرکت‌های بیمه اروپا، نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که این شرکت هیچ قرارداری را با ایران تمدید نخواهد کرد؛ این شرکت یادآور شده است که حجم فعالیت این شرکت درایران ناچیز بوده است.

ماه گذشته، شرکت زیمنس آلمان نیز پایان فعالیت خود در ایران را اعلام کرده بود.

آلمان عضو گروه ۱+۵ است و همصدا با دیگر متحدان غربی خود، بارها نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، ابراز تردید کرده است.

کشورهای غربی و راس آنها ایالات متحده، در حال حاضر در تلاشند، دور چهارم تحریم‌ها در شورای امنیت سازمان ملل را به تصویب برسانند.

تلاش کشورهای غربی برای تحریم ایران هنگامی شدت گرفت که ایران به پیشنهاد وین برای مبادله اورانیوم غنی شده پاسخ منفی داد و در روزهای اخیر خود اقدام به غنی‌سازی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد کرد.

روز پنجشنبه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گزارش تازه خود آورده است که احتمالا ایران بر روی ساخت کلاهک هسته‌ای کار می‌کند.


فروردین، تاریخ برگزاری سومین جلسه ی دادگاه هفت مدیر پیشین جامعه ی بهایی پس از بیش از 600 روز بازداشت

كميته گزارشگران حقوق بشر - 22 فروردین ماه تاریخي است که به وکلای هفت مدیر پیشین جامعه ی بهایی موسوم به گروه یاران ایران جهت برگزاری سومین جلسه ي دادگاه ابلاغ شده است.

این در حالی است که بیش از 600 روز از بازداشت این افراد می گذرد و جلسه ي اول دادگاه ايشان روز سه شنبه 22 دی ماه و جلسه ی دوم، 18 بهمن ماه برگزار شده بود. گفته می شود دو جلسه ی اول دادگاه هفت مدیر پیشین جامعه ی بهایی موسوم به یاران ایران تنها با خوانده شدن اتهامات به اتمام رسیده است.

شش نفر از هفت شهروند بهایی که وظیفه ی رسیدگی به امور بهاییان در ایران را بر عهده داشتند به نام هاي فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم از تاریخ 25 اردیبهشت سال گذشته در جریان حمله ی همزمان نیروهای امنیتی به منازلشان در بازداشت به سر میبرند و نفر هفتم، خانم مهوش ثابت پیش از ایشان و در تاریخ 15 اسفند سال 1386 در مشهد به بازداشت شد.

از مدت طولانی بازداشت و فواصل زیاد دادگاه ها این طور به نظر می رسد که مسئولین قصد طولانی کردن زمان بازداشت ایشان را از طریق برگزاری جلسات متعدد دادگاه داشته باشند.


لیست زندانیان سیاسی

جنبش راه سبز: وبلاگ "گذری و نظری " در یک اقدام جالب اقدام به انتشار اسامی زندانیان سیاسی کرده و از مردم درخواست نموده که این لیست را کامل کنند.
این وبلاگ با دسته بندی زندانیان تحت عنوان سازمانهای عضو، علایق مذهبی و سیاسی به تفکیک اسامی پرداخته است.
برای مثال می توان به دانشجویان، نزدیکان موسوی و کروبی ، حزب کارگزاران، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مشارکت، نهضت آزادی و .... اشاره کرد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به این وبسایت مراجعه کنید.


فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل خواستار آزادی منصور اسانلو و ابراهيم مددی شد

فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل اعلام کرد که منصور اسانلو، رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، از سلول انفرادی در زندان رجايی شهر به بند عمومی بازگردادنده شده است.

اين اقدام پس از اعتراض ديويد مک کرافت، دبيرکل فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل، به دولت ايران نسبت به انتقال آقای اسانلو به سلول انفرادی صورت گرفته است.

در همين حال، مک اوراتا، يکی از مسئولان فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل، خواستار آزادی منصور اسانلو و ابراهيم مددی، رئيس و نايب رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه شد.

اين دو فعال کارگری به اتهام های امنيتی به زندان محکوم شده اند.


عکاسان ایرانی باز هم برنده بهترین عکسها؛ این بار اعتراضات مدنی

جوایز بهترین عکس های سال ۲۰۰۹ در زمینه "اعتراضات مدنی" به عکاسان خبری ایران تعلق گرفت. "موسسه روزنامه نگاری رینولدز"(Reynolds Journalism Institute)، برگزار کننده مسابقه "برترین عکس های سال" روز پنجشنبه ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) جوایز اول تا سوم خود را در رشته "اعتراضات مدنی" به عکس های خبری عکاسان ایرانی اختصاص داد.

هیأت داوران شصت و هفتمین دوره مسابقه "برترین عکس های سال" (Pictures of TheYear International) آثار عکاسان خبری ایران را که از حوادث مربوط به راهپیمایی معترضان به نتایج انتخابات در ایران و حوادث آن تهیه شده بود، به عنوان برترین عکس های سال ۲۰۰۹ در بخش "اعتراضات مدنی" انتخاب کرد.

برنده جایزه ویژه در رشته "اعتراض مدنی" که به عکاس ایرانی که نامش فاش نشده تعلق گرفته است
در کنار احراز رتبه های اول تا سوم، سه عکس دیگر از عکاسان ایرانی هم مورد توجه داوران این مسابقه قرار گرفت و تحت عنوان "جوایز ویژه" (Award of Excellence) از آنها تقدیر شد.
'عکاسی خبری، پاشنه آشیل دولت در مواجهه با معترضان'
 حسن سربخشیان، عکاس خبری، در گفتگو با بی بی سی فارسی، توجه جهانی به تصاویر اعتراضات خیابانی را بیانگر موفقیت عکاسان ایرانی در ثبت وقایع دانست و نقش عکاسی خبری در جریان برخورد با مخالفان دولت را "پاشنه آشیل" دولت ایران خواند.
 سربخشیان گفت که عکاسان ایرانی در روزهای نخست اعتراضات مدنی مردم ایران و تا زمانی که مجوز پوشش این وقایع را از طرف دولت ایران داشتند، ثابت کردند که عکاسی خبری در ایران تا چه حد می تواند اثرگذار و آگاهی بخش باشد.
این عکاس خبری به بی بی سی فارسی گفت: "عکاسان ایرانی تا آنجا که اجازه یافتند، با ثبت وقایع و انعکاس آن ارزش های حرفه ای خود را به اثبات رساندند و نشان دادند که تلاش دولت برای محدود ساختن عکاسی خبری در ایران نتیجه ای نخواهد داشت و مورد توجه قرار گرفتن عکس ها و تصاویر اعتراضات مدنی مردم ایران توسط جشنواره های معتبر جهانی طی هفته های گذشته شاهدی بر این مدعا است."
هفته گذشته، عکس "معترضان بر بام های تهران" برنده بهترین عکس خبری سال شد و موسسه "ورلد پرس فوتو" (World Press Photo) عکاس ایتالیایی این عکس را به عنوان برترین عکس خبری سال معرفی کرد.
همچنین مجموعه عکس های یک عکاس فرانسوی از اعتراضات مخالفان دولت ایران هم برنده دومین مجموعه عکس سال "ورلد پرس فوتو" شد.
روز سه شنبه ۱۷ فوریه (۲۷ بهمن) هم جایزه روزنامه نگاری جورج پولک George Polk برای بهترین فیلم های خبری در سال ۲۰۰۹ انتشار یافت و اعلام شد که تصویربردار ناشناسی که با استفاده از گوشی تلفن همراه خود صحنه قتل ندا آقا سلطان را در جریان تجمع معترضان به نتیجه انتخابات ایران ضبط کرده و در دسترس جهانیان قرار داده بود، بهترین تصویر بردار خبری سال شناخته شده است.
حسن سربخشیان در رابطه با نقش عکاسان آماتور و شهروند-خبرنگاران به بی بی سی فارسی گفت: "تصاویر تهیه شده توسط مردم عادی و با استفاده از گوشی های تلفن همراه آغاز راهی بود که نشان داد تلاش های سی و یک ساله دولت برای محدود ساختن مجاری رسمی اطلاع رسانی دیگر نمی تواند اثربخش باشد و مردم راهی را برای اطلاع رسانی پیدا کرده اند که هیچوقت متوقف نخواهد شد.

 

برنده رتبه سوم "عکس برتر سال" که از تجمع روز ۲۵ خرداد معترضان در میدان آزادی تهران گرفته شده است
 مقام سوم "بهترین عکس سال" به عکسی از تجمع بزرگ معترضان ایرانی موسوم به "جنبش سبز" تعلق گرفته است که یک عکاس ایرانی در روز ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئیه) در میدان آزادی تهران (شهیاد) گرفته و شباهت فراوانی به عکسی دارد که در بهمن ۱۳۵۷ از تجمع مردم در میدان شهیاد (آزادی) و همزمان با ورود آیت الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی تهیه شده است.
حسن سربخشیان در باره شباهت های میان عکس های خبری اعتراضات پس از انتخابات خرداد ۸۸ و انقلاب بهمن ۵۷ به بی بی سی فارسی گفت: "در صحنه ثبت این عکس شخصا در میدان آزادی تهران حاضر بودم هر چند اجازه عکاسی نداشتم، و از نزدیک شاهد ابعاد رویداد بودم. این عکس (برنده مقام سوم عکس برتر سال) از همان نمایی گرفته شده که عکس معروف بهمن ۵۷ تهیه شده و من دیدم که شباهت های دو رویداد با وجود گذشت سی سال، چقدر زیاد بود و شاید بتوان گفت که تنها نوع پوشش حاضران در تجمع خرداد ۸۸ با سی سال پیش تفاوت کرده اما جنس اعتراض ها مثل هم بود و هر دو خواستار تغییر هستند."
با گذشت هشت ماه از زمان برگزاری انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در ایران، تصاویر ویدئویی و عکس های مربوط به معترضان ایرانی و مخالفان دولت ایران همچنان مورد توجه رسانه های خبری قرار دارد و بسیاری از جشنواره های معتبر خبری و هنری عکاسان حرفه ای و شهروند-خبرنگاران ناشناس تهیه کننده این تصاویر را به عنوان برگزیدگان مسابقات سال ۲۰۰۹ اعلام کرده اند.


روسيه و آلمان از عدم همکاری ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی انتقاد کردند

سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه، روز جمعه گفت که از عدم همکاری ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی شديدا احساس خطر می کند.

به گزارش خبرگزاری « ايتار تاس»، آقای لاوروف در مصاحبه ای راديويی افزود اين موضوع برای روسيه قابل قبول نيست.

پيشتر، آندری نسترنکو، سخنگوی وزارت خارجه روسيه، خواستار افزايش همکاری ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی شده و گفته بود: جامعه جهانی بايد از صلح آميز بودن برنامه اتمی ايران مطمئن شود.

همچنين اولريش ويلهم، سخنگوی صدر اعظم آلمان، روز جمعه گزارش اخير آژانس بين‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ايران را تاييد کننده «نگرانی‌های عميق» برلين دانست.

اولريش ويلهم گفت: «سرپيچی مدام ايران از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و ادامه سياست خطرناک هسته‌ای تهران، جامعه جهانی را وا‌دار می کند که تحريم‌های فراگيرتری را در نيويورک، عليه رژيم تهران دنبال ‌کنند.»

در جديدترين گزارش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی که روز پنجشنبه منتشر شد، برای نخستين‌بار اعلام شد که ايران احتمالا هم‌ اکنون برای روی ساخت کلاهک هسته‌ای کار می‌کند.

 


تهدید تکراری رادان: بازداشت‌شدگان چهارشنبه سوري تا پايان تعطيلات نوروز آزاد نمي‌شوند

جانشين فرمانده نيروي انتظامي از توقيف و بازداشت افرادي كه اقدام به مزاحمت در چهارشنبه سوري امسال كنند تا پايان تعطيلات نوروزي خبر داد.

به گزارش ايسنا، سردار احمدرضا رادان در حاشيه شانزدهمين همايش روساي بهداري‌هاي كل ناجا در جمع خبرنگاران درباره تمهيدات پليس براي چهارشنبه آخر سال اظهار كرد: امسال نيز همانند سال‌هاي گذشته پليس با افرادي كه ايجاد مزاحمت، سد كردن مسير و استفاده از مواد محترقه خطرناك مي‌كنند برخورد خواهد كرد.

وي با اشاره به اين كه هدف اصلي برگزاري اين سنت قديمي حل كردن مشكلات و نگراني‌هاي مردم است، اظهار كرد: به مرور زمان هدف اصلي برگزاري مراسم چهارشنبه سوري به فراموش سپرده شده و متاسفانه مباحث غلط ديگري جايگزين آن شده است.

سردار رادان اضافه كرد: پليس به گلوگاه‌هاي ورود مواد محترقه خطرناك توجه ويژه‌اي خواهد داشت و براساس هماهنگي‌هايي كه با مقامات قضايي انجام شده است هر كسي كه با ناهنجاري اقدام به ايجاد مزاحمت، راهبندان كند و آزار و اذيت مردم كند، بازداشت و احتمالا تا پايان تعطيلات نوروزي پليس و دستگاه قضايي در خدمت اين افراد خواهند بود.

جانشين فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به اين كه همچنين خودروهايي كه در چهارشنبه سوري امسال توقيف شوند تا پايان تعطيلات متوقف خواهند بود، در عين حال تصريح كرد: البته مطمئن هستم با توجه به اهميتي كه مردم براي برگزاري اين مراسم دارند مراسم چهارشنبه آخر سال به خوبي برگزار خواهد شد و حساب گروه اندكي كه اقدام به ايجاد مزاحمت مي‌كنند از مردم جداست.

جانشين فرمانده نيروي انتظامي در رابطه با كشفيات مواد محترقه هم گفت: ميزان كشفيات مواد محترقه تاكنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است كه اين موضوع به دليل توجه ويژه پليس به مواد محترقه غيراستاندارد و خطرناك است، به طوري كه نيروي انتظامي تا پايان سال جاري مناطق مرزي تا جوار شهرهاي كشور را تحت كنترل خود قرار مي‌دهد.

سردار رادان خاطرنشان كرد: مواد محترقه غيراستاندارد داخلي از برخي استان‌ها به مناطق مختلف رد و بدل مي‌شود و مقداري از اين مواد هم از مرزهاي شمال غرب و جنوب شرق كشور وارد مي‌شود كه در حال حاضر آماده‌باش به پليس در مرزهاي كشور داده شده است.

گفتنی است پبش از برگزرای راهپیمایی 22 بهمن پلیس تهران تهدید مشابه ای کرده بود که دستگیرشدگان تا پایان تعطیلات نوروزی آزاد نخواهند شد.


ادامه بازداشتها در نجف آباد

بازداشتها در نجف آباد ادامه دارد و ماموران اطلاعاتی با هجوم شبانه به خانه های فعالان سیاسی و انقلابی آنان را تهدید می کنند. بر اساس گزارشهای رسیده از نجف آباد، هنوز دهها تن از مردمی که برای شرکت در مراسم سوگواری و چهلم آیت الله منتظری بازداشت شده بودند، در حبس بسر می برند و ماموران امنیتی رفتارزشت و غیر انسانی با آنها داشته اند. گفته می شود که جوانان دستگیرشده بشدت مورد ضرب و شتم قرارگرفته اند. در آخرین اقدام غیرانسانی ماموران اطلاعاتی نجف آباد، هفت تن از ماموران با هجوم شبانه به خانه طاهری یکی از انقلابیون و فعالان شهر بدنبال فرزند خانواده می گردند. مادر وی مانع از حضور آنها شده و می گوید که من یک زن تنها هستم. ولی ماموران بی توجه به گفته های وی وارد خانه شده و ساعتها به بازرسی خانه می پردازند.


آخرين وضعيت اعضاي زنداني سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت)
ادوارنیوز: سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) از جمله احزاب اصلاح طلبي است كه از همان ساعات اوليه پس از اعلام نتايج انتخابات با هجمه نيروهاي امنيتي و قضايي مواجه و با يورش شبانه به منازل دبير كل،سخنگو و ديگر اعضاي اين تشكل تحول خواه در سراسر ايران بسياري از آنها بازداشت و به زندان منتقل شدند. در طي اين ماهها برخي از اعضاي اين حزب سياسي با تبديل قرار بازداشت و صدور وثيقه از زندان آزاد و در انتظار برگزاري دادگاه به سر مي برند. اما 7 تن از اعضاي اين سازمان از جمله دبير كل،سخنگو و مسئول روابط عمومي آن كماكان در زندان هستند.

آخرين گزارش ها در خصوص وضعيت اعضاي زنداني سازمان دانش آموختگان(ادوار تحكيم وحدت):

در زنداني دور از تهران

1- دكتراحمد زيد آبادي دبير كل سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) و از روزنامه نگاران برجسته اصلاح طلب كه يك روز پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري ايران در منزل شخصي خود بازداشت و به زندان اوين منتقل گرديد و پس از تحمل ماهها زندان انفرادي و مقاومت شجاعانه از سوي وي درنپذيرفتن اتهامات در حاليكه با محكوميت بي سابقه 6سال حبس تعزيري، 5سال تبعيد به گناباد و محروميت مادام العمر ازفعاليت هاي مطبوعاتي و سياسي و ارائه هر گونه تحليل شفاهي يا كتبي درباره مسائل سياسي مواجه شده است و در آبان ماه به بند عمومي 350 زندان اوين منتقل شده بود اما در 12 بهمن ماه به دلايلي نا معلوم به زندان رجايي شهر كرج فرستاده شد.

اين انتقال نا مترقبه در حالي صورت گرفت كه همسر و سه فرزند دكتر احمد زيد آبادي كه بيش از هشت ماه رنج دوري از وي را تحمل مي نمايند زين پس براي ملاقات با پدر دربندشان رنج ومشقت طي نمودن مسير طولاني تهران-كرج را نيز بايد به جان بخرند.پيش از اين دوبار براي دبير كل زنداني سازمان دانش آموختگان قرار وثيقه 250 و 500 ميليوني صادر شده بود كه هر دو باراز سوي نهاد هاي امنيتي از تبديل قرار بازداشت وي ممانعت به عمل آمد. زيد آبادي پيش از اين نيز در سال 1379 به اتهام "تبليغ عليه نظام" و "تشويش اذهان عمومي" بيش از يك سال را در زندان به سر برده بود.

انجمن جهاني روزنامهها و ناشران خبر، جايزه قلم زرين سال 2010 خود را به دليل شجاعت و حمايت دائمي ازحكومت قانون در ايران به احمد زيد آبادي اهدا نمود.

بازگشت به 209
2- عبدالله مومني رئيس شوراي مركزي سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي ( ادوار تحكيم وحدت) و سخنگوي اين تشكل سياسي نيز كه نيمه شب 1 تيرماه امسال در محل ساختمان مركزي ستاد شهروند آزاد از ستاد هاي حامي مهدي كروبي با ضرب و شتم وحشيانه بازداشت و از سوي دادگاه بدوي به 6سال حبس تعزيري و 2سال حبس تعليقي محكوم گرديد كماكان در انتظار برگزاري دادگاه تجديد نظراست.

دبير سابق تشكيلات دفتر تحكيم وحدت نيز پس از تحمل ماهها زندان انفرادي و شرايط طاقت فرسا در آبان ماه به همراه تعدادي از متهمين وقايع پس از انتخابات به بند عمومي 350 زندان اوين منتقل شده بود اما وي نيز پس از مدتي و به دلايلي نامعلوم دوباره به بند امنيتي وزارت اطلاعات موسوم به 209 برگزدانده شد و با محدوديت هايي براي ملاقات با خانواده و تماس تلفني مواجه گشته است.
 

ادامه بازداشت هاي مناسبتي
3- در ادامه بازداشتهاي مناسبتي اين بار قرعه به نام علي مليحي عضو شوراي سياستگذاري و مسوول روابط عمومي سازمان دانش آموختگان ايران(ادوار تحکيم وحدت) افتاد كه صبح روز سه شنبه 20 بهمن ماه دو روز پيش از سالگرد 22 بهمن در منزل خود توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و به زندان اوين منتقل گردد.

مسئول روابط عمومي سازمان دانش آموختگان طي تماس تلفني كوتاهي از حضور خود در سلول انفرادي بند 240 خبر داد.علي مليحي روزنامه نگار و از فعالين حقوق بشر است كه با روزنامههاي اعتماد ملي، اعتماد و هفته نامه هاي شهروند امروز و ايراندخت همکاري داشت.
 

20 روز بي خبري مطلق
4- رشید اسماعیلی ديگر عضو شوراي سياستگذاري سازمان ادوار تحكيم وحدت که روز سوم دی ماه به ستاد خبري وزارت اطلاعات در استان اصفهان احضار و سپس بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده بود كماكان ممنوع الملاقات است و این امر بر نگرانی خانواده و دوستان او افزوده است. گزارش ها حاكي است كه اين فعال حقوق بشر در زندان اصفهان با تعدادي از متهمان قاچاق مواد مخدر نگهداری می‌شود. اتهام رشيد اسماعيلي توهين به رهبري و نظام عنوان شده است و هم اكنون بيش از بيست روز است كه خانواده وي در بي خبري مطلق به سر مي برند و مسئولين زندان دستگرد حتي از قبول پول و وسايل شخصي براي وي خود داري مي نمايند.
 

اجراي حكمي معوقه از سالهاي گذشته
5- كوهزاد اسماعيلي مسئول شعبه گيلان سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي ( ادوار تحكيم وحدت) نيز از ابان ماه امسال در زندان گيلان به سر مي برد.

كوهزاد اسماعيلي ابتدا در 13 آبان ماه و همزمان با دستگيري محمد صادقي و حسن اسدي دو عضو شوراي مركزي اين سازمان بازداشت و پس از 8 روز آزاد گرديد اما مراجع قضايي ديگر بار كوهزاد اسماعيلي را بازداشت و براي اجراي حكم 5ماه حبس تعزيري در خصوص پرونده اي از سالهاي گذشته او را به زندان بازگرداندند.

با لباني شكافته و دنده اي شكسته
6- سلمان سيما ديگر عضو زنداني سازمان ادوار تحكيم وحدت نيزکه قريب به سه ماه از بازداشت اش می گذرد علي رغم تبديل قرار بازداشت وي و صدور حكم آزادي از سوي مراجع قضايي بنا به دلايل نامشخصي از آزادي وي ممانعت به عمل مي آيد.

به گفته خانواده ي سلمان سيما تا كنون دو بار از سوي مراجع قضايي دستور آزادي وي صادر شده است اما هر دو بار پس از مدتها انتظار در مقابل زندان اوين و آزادي برخي از هم بندان سلمان سيما اما از آزادي وي خبري نشده است.بنا بر خبرهاي دريافتي اين عضو كميته سياسي سازمان دانش آموختگان و از فعالان بنام دانشگاه آزاد روز پنجشنبه ۱۱ بهمن در بند ۲۰۹ مورد ضرب و شتم يکی از زندانبانان قرار گرفت. بر اساس اين گزارش نيمه شب ۱۱ بهمن يکی از زندانبانان بند ۲۰۹ اوين با سلمان سيما درگير شده و اقدام به ضرب و شتم وی نموده است به نحوی که لب سلمان سيما شکافته و بخيه خورده و دنده وی نيز ترک برداشته است. بلافاصله پس از اين درگيری سلمان به بهداری منتقل شده و اقدام به اعتصاب غذای خشک کرده است.اين رفتار نامناسب زندانبان ۲۰۹ از سوی مسئولان زندان نيز تقبيح شده و زندانبان مذکور مورد توبيخ قرار گرفته است.
 

كاوه در زندان كرمانشاه
7- كاوه قاسمي كرمانشاهي عضو شعبه كرمانشاه سازمان دانش آموختگان و از فعالان حقوق بشر نيز صبح روز چهارشنبه 14 بهمن ماه در منزل پدری اش واقع در کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از آن زمان تاكنون تنها یک بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته و طی آن از سلامتی خود خبر داده است گزارش ها حاكي از آن است كه نيروهاي امنيتي خانواده كاوه كرمانشاهي را نسبت به هرگونه مصاحبه با رسانه ها تهديد كرده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .