پنجشنبه، بيست و نهم بهمن ١٣٨٨- هجدهم فوريه ٢٠١٠


آخرين وضعيت اعضاي زنداني سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت)

ادوارنیوز: سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) از جمله احزاب اصلاح طلبي است كه از همان ساعات اوليه پس از اعلام نتايج انتخابات با هجمه نيروهاي امنيتي و قضايي مواجه و با يورش شبانه به منازل دبير كل،سخنگو و ديگر اعضاي اين تشكل تحول خواه در سراسر ايران بسياري از آنها بازداشت و به زندان منتقل شدند. در طي اين ماهها برخي از اعضاي اين حزب سياسي با تبديل قرار بازداشت و صدور وثيقه از زندان آزاد و در انتظار برگزاري دادگاه به سر مي برند. اما 7 تن از اعضاي اين سازمان از جمله دبير كل،سخنگو و مسئول روابط عمومي آن كماكان در زندان هستند.

آخرين گزارش ها در خصوص وضعيت اعضاي زنداني سازمان دانش آموختگان(ادوار تحكيم وحدت):

در زنداني دور از تهران

1- دكتراحمد زيد آبادي دبير كل سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) و از روزنامه نگاران برجسته اصلاح طلب كه يك روز پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري ايران در منزل شخصي خود بازداشت و به زندان اوين منتقل گرديد و پس از تحمل ماهها زندان انفرادي و مقاومت شجاعانه از سوي وي درنپذيرفتن اتهامات در حاليكه با محكوميت بي سابقه 6سال حبس تعزيري، 5سال تبعيد به گناباد و محروميت مادام العمر ازفعاليت هاي مطبوعاتي و سياسي و ارائه هر گونه تحليل شفاهي يا كتبي درباره مسائل سياسي مواجه شده است و در آبان ماه به بند عمومي 350 زندان اوين منتقل شده بود اما در 12 بهمن ماه به دلايلي نا معلوم به زندان رجايي شهر كرج فرستاده شد.

اين انتقال نا مترقبه در حالي صورت گرفت كه همسر و سه فرزند دكتر احمد زيد آبادي كه بيش از هشت ماه رنج دوري از وي را تحمل مي نمايند زين پس براي ملاقات با پدر دربندشان رنج ومشقت طي نمودن مسير طولاني تهران-كرج را نيز بايد به جان بخرند.پيش از اين دوبار براي دبير كل زنداني سازمان دانش آموختگان قرار وثيقه 250 و 500 ميليوني صادر شده بود كه هر دو باراز سوي نهاد هاي امنيتي از تبديل قرار بازداشت وي ممانعت به عمل آمد. زيد آبادي پيش از اين نيز در سال 1379 به اتهام "تبليغ عليه نظام" و "تشويش اذهان عمومي" بيش از يك سال را در زندان به سر برده بود.

انجمن جهاني روزنامهها و ناشران خبر، جايزه قلم زرين سال 2010 خود را به دليل شجاعت و حمايت دائمي ازحكومت قانون در ايران به احمد زيد آبادي اهدا نمود.

بازگشت به 209
2- عبدالله مومني رئيس شوراي مركزي سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي ( ادوار تحكيم وحدت) و سخنگوي اين تشكل سياسي نيز كه نيمه شب 1 تيرماه امسال در محل ساختمان مركزي ستاد شهروند آزاد از ستاد هاي حامي مهدي كروبي با ضرب و شتم وحشيانه بازداشت و از سوي دادگاه بدوي به 6سال حبس تعزيري و 2سال حبس تعليقي محكوم گرديد كماكان در انتظار برگزاري دادگاه تجديد نظراست.

دبير سابق تشكيلات دفتر تحكيم وحدت نيز پس از تحمل ماهها زندان انفرادي و شرايط طاقت فرسا در آبان ماه به همراه تعدادي از متهمين وقايع پس از انتخابات به بند عمومي 350 زندان اوين منتقل شده بود اما وي نيز پس از مدتي و به دلايلي نامعلوم دوباره به بند امنيتي وزارت اطلاعات موسوم به 209 برگزدانده شد و با محدوديت هايي براي ملاقات با خانواده و تماس تلفني مواجه گشته است.

ادامه بازداشت هاي مناسبتي
3- در ادامه بازداشتهاي مناسبتي اين بار قرعه به نام علي مليحي عضو شوراي سياستگذاري و مسوول روابط عمومي سازمان دانش آموختگان ايران(ادوار تحکيم وحدت) افتاد كه صبح روز سه شنبه 20 بهمن ماه دو روز پيش از سالگرد 22 بهمن در منزل خود توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و به زندان اوين منتقل گردد.

مسئول روابط عمومي سازمان دانش آموختگان طي تماس تلفني كوتاهي از حضور خود در سلول انفرادي بند 240 خبر داد.علي مليحي روزنامه نگار و از فعالين حقوق بشر است كه با روزنامههاي اعتماد ملي، اعتماد و هفته نامه هاي شهروند امروز و ايراندخت همکاري داشت.

20 روز بي خبري مطلق
4- رشید اسماعیلی ديگر عضو شوراي سياستگذاري سازمان ادوار تحكيم وحدت که روز سوم دی ماه به ستاد خبري وزارت اطلاعات در استان اصفهان احضار و سپس بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده بود كماكان ممنوع الملاقات است و این امر بر نگرانی خانواده و دوستان او افزوده است. گزارش ها حاكي است كه اين فعال حقوق بشر در زندان اصفهان با تعدادي از متهمان قاچاق مواد مخدر نگهداری می‌شود. اتهام رشيد اسماعيلي توهين به رهبري و نظام عنوان شده است و هم اكنون بيش از بيست روز است كه خانواده وي در بي خبري مطلق به سر مي برند و مسئولين زندان دستگرد حتي از قبول پول و وسايل شخصي براي وي خود داري مي نمايند.

اجراي حكمي معوقه از سالهاي گذشته
5- كوهزاد اسماعيلي مسئول شعبه گيلان سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي ( ادوار تحكيم وحدت) نيز از ابان ماه امسال در زندان گيلان به سر مي برد.

كوهزاد اسماعيلي ابتدا در 13 آبان ماه و همزمان با دستگيري محمد صادقي و حسن اسدي دو عضو شوراي مركزي اين سازمان بازداشت و پس از 8 روز آزاد گرديد اما مراجع قضايي ديگر بار كوهزاد اسماعيلي را بازداشت و براي اجراي حكم 5ماه حبس تعزيري در خصوص پرونده اي از سالهاي گذشته او را به زندان بازگرداندند.

با لباني شكافته و دنده اي شكسته
6- سلمان سيما ديگر عضو زنداني سازمان ادوار تحكيم وحدت نيزکه قريب به سه ماه از بازداشت اش می گذرد علي رغم تبديل قرار بازداشت وي و صدور حكم آزادي از سوي مراجع قضايي بنا به دلايل نامشخصي از آزادي وي ممانعت به عمل مي آيد.

به گفته خانواده ي سلمان سيما تا كنون دو بار از سوي مراجع قضايي دستور آزادي وي صادر شده است اما هر دو بار پس از مدتها انتظار در مقابل زندان اوين و آزادي برخي از هم بندان سلمان سيما اما از آزادي وي خبري نشده است.بنا بر خبرهاي دريافتي اين عضو كميته سياسي سازمان دانش آموختگان و از فعالان بنام دانشگاه آزاد روز پنجشنبه ۱۱ بهمن در بند ۲۰۹ مورد ضرب و شتم يکی از زندانبانان قرار گرفت. بر اساس اين گزارش نيمه شب ۱۱ بهمن يکی از زندانبانان بند ۲۰۹ اوين با سلمان سيما درگير شده و اقدام به ضرب و شتم وی نموده است به نحوی که لب سلمان سيما شکافته و بخيه خورده و دنده وی نيز ترک برداشته است. بلافاصله پس از اين درگيری سلمان به بهداری منتقل شده و اقدام به اعتصاب غذای خشک کرده است.اين رفتار نامناسب زندانبان ۲۰۹ از سوی مسئولان زندان نيز تقبيح شده و زندانبان مذکور مورد توبيخ قرار گرفته است.

كاوه در زندان كرمانشاه
7- كاوه قاسمي كرمانشاهي عضو شعبه كرمانشاه سازمان دانش آموختگان و از فعالان حقوق بشر نيز صبح روز چهارشنبه 14 بهمن ماه در منزل پدری اش واقع در کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از آن زمان تاكنون تنها یک بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته و طی آن از سلامتی خود خبر داده است گزارش ها حاكي از آن است كه نيروهاي امنيتي خانواده كاوه كرمانشاهي را نسبت به هرگونه مصاحبه با رسانه ها تهديد كرده است.


ادامه یافتن تجمعات شبانه خانواده ها و مردم در مقابل زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، خانواده های زندانیان سیاسی و مردم تهران در ادامه اعتراضات مستمر شبانه خود در مقابل زندان اوین تجمع کردند و بر خواست خود، که آزادی بی قید و شرط و فوری زندانیان سیاسی بود پافشاری کردند.

غروب پنچشنبه 29 بهمن ماه خانواده های زندانیان سیاسی و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند. این تجمعات در هفته های گذشته هر شب برگزار می شود. سرکوبگران زندان اوین هر شب برای جلوگیری از تجمع خانواده ها و مردم اعلام می کنند که امشب آزادی نداریم و لی خانواده ها و مردم بر خواست خود برای آزادی زندانیان سیاسی پافشاری می کنند و در طی شبهای گذشته موفق به آزادی تعداد زیادی از زندانیان سیاسی شده اند.

در ابتدا خانواده های زندانیان سیاسی و مردم ناچار هستند زیر پل تجمع کنند ولی با زیاد شدن تعداد جمعیت بر روی پله و تا نزدیکی درب اصلی زندان اوین ادامه می یابد که خوشایند نیروهای سرکوبگر نیست چونکه در معرض دید عابرین قرار می گیرند.

امشب همانند شبهای گذشته با ایستادگی و پافشاری خانواده ها و مردم تعداد دیگری از زندانیان سیاسی از زندان اوین آزاد شدند و به آغوش گرم خانواده های خود و مردم بازگشتند.هنگام خروج زندانیان سیاسی از زندان مخوف اوین موجی از شور و شادی بین مردم به پا شده بود و آنها با دست زدن و سوت کشیدن اوج شادی خود را به نمایش گذاشتند.

یکی از خانواده ها اقدام به پخش آش نذری بین سایر خانواده ها و مردم میکرد و چند خانواده دیگر بخاطر آزادی فرزندانشان در شبهای گذشته اقدام به پخش شیرینی کردند.

امشب از ابتدای تجمع مردم در مقابل زندان اوین نیروهای سرکوبگر مقابل درب زندان اوین و بخصوص بر روی پله ها مستقر شده بودند و تعداد آنها نسبت به شبهای دیگر بیشتر بود. موج شادی خانواده ها و مردم برای آنها بسیار گزنده و غیر قابل تحمل بود و این را در رفتارها و واکنشهای غیر انسانی آنها عیان بود . بعد از آزادی تعداد از زندانیان و شادی خانواده ها و مردم که امشب به اوج خود رسیده بود نیروهای سرکوبگر اعلام کردند که دیگر کسی را آزاد نخواهیم کرد و بسوی خانواده ها و مردم حرکت کردند و سعی داشتند که آنها را به زور وادار به ترک محوطه اوین کنند ولی خانواده ها و مردم مقاومت کردند و تا ساعت 23:00 تجمع ادامه داشت.


وضعیت نامناسب بدر السادات مفیدی در زندان اوین

دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در زندان از شرایط مناسبی برخوردار نیست.

به گزارش کانون زنان ایرانی بدرالسادات مفیدی هم اکنون در بند متادون زندان اوین نگهداری می شود . بندی که به گفته خانواده او از شرایط نامناسب بهداشتی و رفاهی برخوردار است .

خانواده این روزنامه نگار می گویند : «که این بند از حداقل امکانات بهداشتی و رفاهی محروم است و همچنین داروهای این روزنامه نگار که مبتلا به بیماری خونی است به او داده نشده است .»

خانواده این روزنامه نگار به شدت نگران وضعیت جسمی او هستند و از مسوولان زندان تقاضا دارند که داروهای او را در اختیارش قرار دهند .همچنین آنها تقاضای آزادی هر چه زودتر مفیدی را دارند .

گفتنی است مسعود آقایی همسر این روزنامه نگارکه از متخصصان زبده ساختمانی و از مدیران ستاد بازسازی خرمشهر در دوران نخست وزیری موسوی بوده است نیز زندانی است .اما تاکنون خانواده اش موفق به دیدار با وی نشده اند .

بدرالسادات مفیدی بعد از عاشورا به همراه همسرش ، مسعود آقایی در منزل شان دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند .


شورای حقوق بشر سابقه بد حقوق بشری ایران را تاکید کرد

(نیویورک) - دیده بان حقوق بشر امروز گفت ایران با رد انتقادات بین المللی از وضعیت حقوق بشر خود نشان داد شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیاز به نظارت بر این کشور دارد. اعضای شورا طی نشست «بررسی دوره ای جهانی» (یو پی آر) که در 15 فوریه 2010 در ژنو برگزار شد و شامل مرور وضعیت همه اعضای سازمان ملل متحد می شود، عملکرد ایران را نیز بررسی کردند.
دیده بان حقوق بشر بر توصیه های متعدد کشورهای دیگر به ایران در جریان این نشست تاکید کرده است. بسیاری از این توصیه ها معطوف به سرکوب شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز اعضای جامعه مدنی بدنبال انتخابات جنجالی 12 ژوئن ریاست جمهوری ایران بود. دیده بان حقوق بشر از مقام های ایران خواسته است این توصیه ها را به سرعت بپذیرند و به بحران جاری حقوق بشر در این کشور پایان دهند.
سارا لی ویتسون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر می گوید: «شورای حقوق بشر باید تاکید کند ایران وقایع و اتفاقات دوران سرکوب و پس از آن را برای ما تشریح کند». او افزود: «چند نفر کشته و یا دستگیر شدند، اسامی آنها چیست، کجا محبوس هستند؟ این شورا باید از حکومت بخواهد به جای تکذیب همه چیز، مقام های خاطی را مسئول آزار و اذیت هایی که مرتکب شده اند بداند».
در جریان نشست «یو پی آر» اعضای شورا نسبت به حملات خشونتبار و سیستماتیک مسئولین به تظاهرکنندگان و اعضای گروه های مخالف در طی هشت ماه گذشته و فقدان پاسخگویی و مسئولیت پذیری نگرانی های زیادی ابراز کردند. یکی از نمایندگان حکومت ایران در پاسخ گفت تمام موارد «در دادگاه صالح با حضور وکلای مدافع و بصورت علنی و با بذل وقت کافی مورد رسیدگی قرار» گرفته شده است. وی مدعی شد قوه قضائیه ایران «با راستای صیانت از حقوق شهروندی به پیگیری ادعاهای مطروحه پرداخته و با حساسیت نسبت به جزئی‏ترین رفتار غیرقانونی با عاملین آن برخورد کرده».
واقعیت این است که این بیانیه های با شواهد بدست آمده از هزاران دستگیری خودسرانه، حبس های طولانی، شکنجه محبوسین و برگزاری دادگاه های جمعی نمایشی توسط قوه قضائیه ایران در طی هشت ماه گذشته کاملا ناهمخوانی دارد. این اظهارات تنها چند روز پس از آن مطرح شد که نیروهای امنیتی تظاهرات مسالمت آمیز 11 فوریه بمناسبت سی یکمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران را بطور خشونتباری سرکوب کردند.
با وجود هشدارهای زیاد مقام های عالیرتبه نظامی و امنیتی برای ارعاب شهروندان و عدم شرکت آنها در اعتراضات خیابانی، هزاران نفر از ایرانیان هفته گذشته در تظاهرات عمدتا مسالمت آمیز تهران، اصفهان، شیراز، اهواز و سایر مراکز شهری حاضر شدند. گزارش های متعدد رسانه ها حاکی از آن است که پلیس ضد شورش با استفاده از گاز اشک آور، باتون و سایر سلاح های دستی به تظاهرکنندگان حمله و اجتماعات را پراکنده کردند. گزارش های خبری همچنین نشان می دهد بسیاری از شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز دستگیر شدند.
ویتسون می گوید: «پاسخ ایران به نشست «یو پی آر» با واقعیتی که در برابر ایرانیان خواهان استفاده از حقوق بنیادین خود قرار دارد در تناقض است». وی می افزاید: «تکذیبهای حکومت نشان می دهد نقض حقوق بشر بدون فشارهای بین المللی قوی بر تهران همچنان ادامه خواهد یافت».
گروه کاری «یو پی آر» روز 17 فوریه گزارش ایران را که شامل توصیه های مختلف هیات های شرکت کننده در نشست عمومی 15 فوریه است ارائه می کند. حکومت ایران این فرصت را خواهد داشت که همه یا برخی از توصیه های گروه کاری «یو پی آر» را قبول و یا رد کند و یا آنکه پیش از نشست عمومی شورای حقوق بشر در ژوئن به آنها پاسخ دهد.
دیده بان حقوق بشر که گزارشی درباره ایران به «یو پی آر» تسلیم کرده از شورا مصرانه تقاضا کرده از حکومت ایران بخواهد تحقیقاتی بیطرفانه، شفاف و جامع درباره کشتار، دستگیری و حبس هزاران تظاهرکننده و حامی جامعه مدنی در جریان بحران پس از انتخابات انجام دهد؛ مقام های دولتی که مسئول کشتار، دستگیری، حبس و آزار غیرقانونی هزاران تظاهرکننده، عضو اپوزوسیون و فعال جامعه مدنی هستند را تعقیب و تنبیه کند؛ حمایت های لازم مندرج در روند دادرسی را از جمله اعلام سریع اتهامات مطابق قانون، دسترسی به وکیل و جلسه استماع در برابر وکیل برای همه محبوسین فراهم کند.
دیده بان حقوق بشر همچنین از تهران می خواهد به جای آنکه صبر کند تا پیش از نشست ژوئن پاسخی بدهد، در اسرع وقت این توصیه ها را اجرا کند.
سابقه
نشست «یو پی آر» برای بررسی وضعیت حقوق بشر در طی چهار سال گذشته در ایران تنها چند روز پس از آن برگزار شد که نیروهای امنیتی تظاهرات مسالمت آمیز سی و یکمین سالروز انقلاب اسلامی در 11 فوریه را با خشونت سرکوب کردند. بر اساس گزارش های رسانه ها میر حسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران اپوزوسیون و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، در بین کسانی بودند که مورد حمله نیروهای طرفدار حکومت قرار گرفته و از پیوستن آنها به تظاهرکنندگان تهران ممانعت شد. زهرا رهنورد همسر موسوی نیز در اثر حمله شبه نظامیان طرفدار حکومت صدمه دید. یکی از پسران کروبی دستگیر و به محل نامعلومی برده شد. او یک روز بعد در حالیکه بر روی بدنش آثار ضرب و شتم توسط نیروهای طرفدار حکومت دیده می شد آزاد شد. محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین نیز مورد حمله قرار گرفت و برادر و همسر برادرش موقتا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد در همانروز آزاد شدند.
فاطمه کروبی مادر علی کروبی در 14 فوریه نامه سرگشاده ای به آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران منتشر کرد و از او خواست دستور دهد به آزار جسمی و روانی کسانی که طی هشت ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند پایان داده شود.
سرکوب 11 فوریه توسط حکومت بدنبال چند هفته حملات خشونتبار شبانه علیه روزنامه نگاران، مدافعین حقوق بشر، دانشجویان و دگراندیشان سیاسی صورت گرفت. کمیته حمایت از روزنامه نگاران در ماه جاری اعلام کرد ایران با دستگیری 47 خبرنگار از ژوئن 2009 تاکنون در صدر کشورهای دنیا قرار دارد. نیروهای امنیتی در کنار این دستگیری ها، به سایت های خبری و اطلاع رسانی حمله اینترنتی کرده، فیلتر ایمیلها را تشدید کرده و سرعت اینترنت را کاهش داده اند. این اقدامات با هدف خاموش کردن جریان آزاد اطلاعات و مسدود کردن معدود کانالهای باقی مانده ارتباطاتی مردم انجام می شود.


آژانس: ایران ممکن است کار سلاح هسته‌ای را آغاز کرده باشد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید اطلاعاتی که درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌دست این آژانس رسیده باعث بروز این نگرانی شده که جمهوری اسلامی ممکن است در حال کار بر روی کلاهک جنگی هسته‌ای باشد.

گزارشی نیمه‌محرمانه از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حاکی است که ایران کار غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالاتر را آغاز کرده‌است.
خبرگزاری فرانسه می‌گوید که کارکنان این خبرگزاری به این گزارش آژانس دست یافته‌اند.

یکی از تأسیسات هسته‌ای ایران

یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نخستین گزارش خود در شورای حکام آورده‌است:
«داده‌های رسیده به آژانس این نگرانی را ایجاد کرده که ایران ممکن است فعالیت‌هایی فاش‌نشده در گذشته و یا در حال حاضر در ارتباط با قرار دادن بار هسته‌ای بر روی موشک‌ها اجرا کرده‌باشد.»

این نخستین بار است که دیدبان هسته‌ای سازمان ملل چنین نگرانی را در مورد «فعالیت‌های حال حاضر» ایران ابراز کرده‌است. گزارش‌های پیشین آژانس همگی به فعالیت‌های گذشته ایران در این زمنیه اشاره دارند.

در ادامه این گزارش آمده‌است:
«ایران نتایج آزمایش طیف‌سنجی جرمی را به آژانس ارائه کرده و این نتایج نشان‌دهنده سطوح غنی‌سازی اورانیوم تا سطح ۱۹٫۸ درصد رسیده‌است. این غنی‌سازی در روزهای ۹ تا ۱۱ فوریه در کارخانه نطنز انجام شده‌است.»

غنی‌سازی در سطوح بالاتر، به طور نظری، امکان استفاده اورانیوم برای ساخت بمب اتم را بیشتر می‌کند.

این گزارش می‌افزاید:
«ایران پیش از رسیدن بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به کارخانه، ورود مواد هسته‌ای به درون سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم را آغاز کرده‌بود.»

به گفته این گزارش، بازرسان سازمان ملل تأئید کرده‌اند که «هیچ‌یک از مواد هسته‌ای که ایران برای بازرسی در دسترس قرار داده تغییر کاربرد نداده‌اند.

این گزارش می‌افزاید:
«ولی ایران همکاری لازم برای این‌که آژانس بتواند تأئید کند تمامی مواد هسته‌ای در ایران تنها برای فعالیت‌های صلح‌آمیز استفاده می‌شود را انجام نداده‌است.»

قدرت‌های غربی همواره به برنامه هسته‌ای ایران به دیده تردید نگریسته‌اند. ایران هم‌چنان این تردیدها را بی‌اساس می‌داند.


شانزده مورد اتهام برای بهاره هدایت

بهاره هدایت عضو شورای مرکزی تحکیم وحدت در حالی برای اخذ اعتراف‌ها تحت فشار است که با ۱۶ مورد اتهامی روبه‌رو است.

رهانا: طی روزهای گذشته در یک مورد دادستان تهران، شخصا در بازجویی بهاره هدایت حضور داشته و ۱۶ مورد اتهامی را به او تفهیم شده است. برخی از موارد اتهامی بهاره هدایت که جعفری دولت‌آبادی آن‌ها «خیلی سنگین» به او اعلام کرده، عبارتند از: «تبلیغ و سیاه نمایی علیه نظام‬، شرکت فعال در تجمعات بعد از انتخابات‬، مصاحبه و خبر رسانی با خبرگزاریهای بیگانه‬، توهین به رهبری‬، توهین به رئیس جمهور‬، تبانی و تجمع و اقدام علیه امنیت ملی».

به گزارش خبرنگار رهانا، هدایت تمامی اتهامات را رد کرده و در مقابل فشارها برای اخذ اعتراف و مصاحبه از خود مقاوت نشان داده است. رد اعتراف و انجام مصاحبه از سوی این فعال دانشجویی و حقوق زنان با تهدید بازجویان روبه‌رو شده است.

این در حالی است که بازجویی از بهاره هدایت تمام نشده و وی هم‌چنان در بازجویی‌ها تحت فشار قرار دارد.

صبح امروز بهاره هدایت توانست خانواده‌ی خود را در زندان اوین برای دقایقی از طریق کابین ملاقات کند. وی هم‌چنان در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود.

بهاره هدایت در تاریخ ۱۰ دی ماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.


تجمع گسترده خانواده های زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صبح امروز در ادامه تلاشهای مستمر و بی وقفه خانواده های زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار ملاقات و آزادی فوری و بی قید وشرط عزیزان خود شدند.

روز پنجشنبه 29 بهمن از ساعت 08:00 خانواده های زندانیان سیاسی در سالن ملاقات بند 209 زندان اوین حاضر شدند و خواستار ملاقات و اطلاع یافتن از عزیزان خود و آزادی بی قید و شرط آنها شدند . تعداد خانواده های زندانیان سیاسی که امروز در مقابل زندان اوین تجمع کرده بودند به بیش از 300 نفر می رسید. تعداد زیادی از آنها از خانواده ها ی زندانیان سیاسی دهۀ 60 می باشد که از اوایل بهمن ماه بدون هیچ دلیل به منازل آنها یورش بردند و آنها را دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 منتقل کرده اند و از زمان دستگیری تا به حال هیچ خبری از آنها در دست نیست.

اکثر خانواده ها موفق به ملاقات با عزیزان خود نشدند. خانواده ها بعد پراز کردن فرم ملاقات باید در انتظار بسر برند تا وقتی که نوبت آنها شود .ابتدا با بازجوی (شکنجه گر) هر زندانی تماس گرفته می شد و او تعیین می کرد که چه کسی می تواند ملاقات کند و چه کسی نمی تواند. آنها از خانواده ها لباس و پول که برای عزیزانشان برده بودند را در اکثر مواقع نمی گرفتند.

برخورد پاسدارهای سالن ملاقات غیر انسانی و از دادن هر جوابی به خانواده ها خوداری می کردند و همه چیز را به بازجو احاله می کردند.

تجمع گسترده خانواده ها زندانیان سیاسی که از فعالین سیاسی،زنان ،دانشجویان و حامیان مادران عزادار و سایر اقشار جامعه بودند تا ساعت 14:00 ادامه داشت.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیریهای گسترده و بی دلیل ، قرار دادن در سلولهای انفرادی و تحت فشار و شکنجه قرار دادن زندانیان سیاسی را محکوم می کند و از دبیر کل و کمیسیونر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار تشکیل اصطراری شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت توسط علی خامنه ای در ایران است.


عفو بين‌الملل موضع جمهوری اسلامی را اهانت‌آميز خواند

سازمان عفو بين‌الملل می‌گويد جمهوری اسلامی با رد توصيه‌های مطرح شده برای رعايت حقوق بشر، در جلسه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، موضعی اهانت‌آميز داشته است.

حسيبه حاج صحراوی، معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقای سازمان عفو بين‌الملل در اين باره می‌گويد: «مقام‌های ايرانی با رد پيشنهادهايی که ده‌ها کشور برای بهبود وضعيت حقوق بشر ارائه دادند، تحقير و اهانت خود را به الزامات بين‌المللی به نمايش گذاشتند. درست مانند رفتاری که با مردم خود داشته‌اند».

بر اساس گزارش رسمی منتشر شده‌ی سازمان ملل، جمهوری اسلامی درخواست‌ها برای آزادی تمام زندانيان سياسی و تحقيق بين‌المللی در مورد خشونت‌های پس از انتخابات خرداد ماه را رد کرده است.


دیدار کروبی و موسوی؛ بزودی با مردم سخن خواهیم گفت

دیشب آقای کروبی به دیدار مهندس موسوی رفت و به مدت ۲ ساعت با یکدیگر به گفتگو پرداختند.
به گزارش سحام نیوز آقایان موسوی و کروبی در این دیدار از حضور با صلابت و آرام مردم در راهپیمائی ۲۲ بهمن تشکر کردند و از اینکه جریانی سعی می کند حضور اقشار مختلف جامعه را برای اهداف و اغراض سیاسی خود مصادره کند، انتقاد کردند. در این دیدار همچنین آنان از جریان افراطی و خشونت طلب که در تهران و غالب مناطق کشور با توسل به خشونت از تجمع و راهپیمائی آرام مردم ممانعت کردند، انتقاد کردند و تصریح کردند که امسال برای اولین بار در طی سی سال گذشته، در روز پیروزی انقلاب که متعلق به تمامی آحاد کشور است، شاهد شرایط کاملا نظامی و حاکم شدن جو رعب و وحشت در مناطق مختلف و برخورد با نمادهائی بودیم که بخشی از رنگ پرچم این کشور است و این نشان از ضعف و نگرانی خشونت طالبان از حضور سبزمردم است. کروبی و موسوی بر اجرای تمامی اصول قانون اساسی بویژه اصول مرتبط به حقوق ملت که این روزها یا نقض شده و یا به اصولی متروک در آمده تاکید کردند. آنان حضور با نشاط و آگاهانه مردم در جهت احیای حقوق شان و تلاش در جهت اصلاح انحراف موجود در انقلاب که منافع ملی کشور را بشدت آسیب پذیر کرده را بسیار مهم توصیف کردند.

به گزارش سحام نیوز در پایان این دیدار آقایان موسوی و کروبی تصریح کردند بزودی در این ارتباط با مردم سخن خواهند گفت و آنان را در جریان امور از جمله چگونگی پیگیری و مطالبه مسالمت آمیز حقوق شان در آینده قرارخواهند داد.


ابراز نگرانی فعالان ملی- مذهبی از برخوردهای پلیسی و امنیتی با مخالفان و منتقدان

شورای فعالان ملی- مذهبی در بیانیه ای ضمن اعتراض به بازداشت‌های غیر قانونی در سراسر کشور، خواهان آزادی هر چه سریعتر زندانیان سیاسی شدند. متن این بیانیه به شرح زیر است:

بنام خدا

افزایش بحران سیاسی با دستگیری فعالان سیاسی و اجتماعی

پس از انتخابات ریاست جمهوری خط مشی برخورد شدید خیابانی، احضار و بازداشت وسیع شهروندان معترض و دستگیری فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران که همگی جرمی جز اعتراض مسالمت آمیز به نتایج انتخابات نداشته‌اند، در دستور کار دولت و حامیان آن قرار گرفته است. همانگونه که تجارب تاریخی بارها نشان داده است برخوردهای پلیسی و امنیتی با مخالفان و منتقدان، بدون توجه به ریشه‌های واقعی بحران، هیچ گاه نتایج ماندگاری که در برگیرنده منافع ملی باشد، بدست نخواهد داد و به جز تاثیراتی محدود، نمی‌تواند از افزایش پیامدهای بحران جلوگیری کند.

در همین راستا در هفته‌های اخیر موج بازداشت‌های فعالان سیاسی افزایش یافته است و عده‌ای از وابستگان ملی - مذهبی در شهرستان‌ها نیز احضار و مورد بازجویی‌های غیر قانونی قرار گرفته و یا بازداشت شده‌اند.

آخرین بازداشت‌ها در شهرهای اهواز و تبریز صورت گرفت و در این میان عباس پوراظهری، مسعود لدنی، پروین کهزادی، رضا طباطبایی، حسام کاویاری و آرش عارف‌زاده بازداشت شده‌اند. همچنین فعالان دیگری هم چون دکتر غفار فرزدی، دکتر باقر صدری نیا و مهندس وحید شیخ بگلو نیز راهی زندان شدند‌.

ما ضمن اعتراض به این شیوه بازداشت‌های غیر قانونی در سراسر کشور، خواهان آزادی هر چه سریعتر زندانیان سیاسی هستیم و بار دیگر به دست‌اندرکاران امور هشدار می‌دهیم بیش از این باعث خدشه‌دار شدن آرمان‌های همگانی مردم ایران برای دستیابی به آزادی و عدالت و توسعه نشوند و با تضعیف توان ملی کشور، منافع ملی ایران را به خطر نیندازند.

شورای فعالان ملی - مذهبی

28 بهمن 1388


سلطانیه: ايران به هيچ قيمتی حاضر نيست غنی سازی را متوقف سازد

علی اصغر سلطانيه، نماينده‌ی جمهوری اسلامی در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، می‌گويد غرب بايد بپذيرد که ايران در غنی سازی اورانيوم به درجه استادی رسيده است.

آقای سلطانيه در مصاحبه با مجله‌ی نيواستيتمَن، چاپ لندن، اظهار داشت که جمهوری اسلامی به هيچ قيمتی حاضر نيست غنی‌سازی را متوقف سازد. وی اضافه کرد که حتی تهديد به حمله‌ی نظامی نيز نمی‌تواند ايران را از انجام اين امر بازدارد.

در همين حال، ميکائل اش‌پين‌دِلگِر، وزير خارجه‌ی اتريش، که کشورش يکی از ۱۵ عضو شورای امنيت است، روز چهارشنبه از احتمال تصويب دور چهارم تحريم‌های سازمان ملل عليه ايران در ماه آينده‌ی ميلادی خبر داد.


داوود سلیمانی سوم اسفند محاکمه می‎شود

دوشنبه سوم اسفند دادگاه دکتر داوود سلیمانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار خواهد شد.

دکتر محسن رهامی ، وکیل داوود سلیمانی ضمن اشاره به مطالب فوق از اجازه دادگاه جهت حضور وکیل در جلسه محاکمه نیز خبر داد.

به گزارش وبلاگ حامیان این استاد دانشگاه تهران، دکتر داوود سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت به اتهام “تشویش اذهان عمومی ازطریق نشر اکاذیب ” و ” اقدام علیه امنیت ملی” از ۲۶ خرداد ماه بازداشت و تاکنون در زندان اوین بوده است.


رسیدگی به درخواست ملاقات با سه زندانی آمریکائی

جمهوری اسلامی ایران سرگرم بررسی امکان ملاقات خانواده های سه کوهنورد دستگیر شدۀ آمریکائی با آنان است. این سه کوهنورد آمریکائی از سی ویکم ژوئیۀ سال گذشتۀ میلادی در ایران زندانی شده اند.
محمود احمدی نژاد در این باره گفت: "علاقمندیم که این افراد زودتر آزاد شوند اما آزادی آنان به جرم و نظر دستگاه قضائی بستگی دارد".

شین بوئر (Shane Bauer) ٢٧ ساله، سارا شاورد (Sarah Shourd) ٣١ ساله و جاش فاتال (Josh Fattal) ٢٧ ساله پس از ورود به خاک ایران و در نزدیکی مرز این کشور با عراق دستگیر شدند.
محمد جواد لاریجانی، دبیر کل کمیسیون حقوق بشر قوۀ قضائیۀ جمهوری اسلامی ایران، که برای دفاع از این کشور در ارتباط با حقوق بشر به ژنو سفر کرده است دیروز (سه شنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت سفیر سوییس در تهران با وی ملاقاتی داشته و در این ملاقات نامۀ خانواده های این سه آمریکائی برای ملاقات با فرزندان شان را به او تسلیم کرده است. لاریجانی افزود این درخواست تحت بررسی است.
در نبود روابط دیپلماتیک میان ایران و آمریکا، سوییس حافظ منافع آمریکا در جمهوری اسلامی ایران است.
به گفتۀ محمد جواد لاریجانی، ملاقات سفیر سوییس با او دو یا سه هفتۀ پیش صورت گرفته و مقامات ایرانی سرگرم بررسی این درخواست هستند.
در پی اظهارات دبیرکل کمیسیون حقوق بشر قوۀ قضائیۀ ایران، خانواده های سه زندانی آمریکائی در بیانیه ای ضمن استقبال از این اظهارت به عنوان "خبری دلگرم کننده" ابراز امیدواری کردند که پاسخی مثبت به در خواست خود مبنی بر سفر به ایران و ملاقات با فرزندان شان دریافت کنند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به این موضوع اختصاص داده است یادآوری می کند که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در کنفرانس مطبوعاتی دیروز (سه شنبه) بار دیگر این سه آمریکائی را به تجاوز به مرز های ایران متهم کرد.
محمود احمدی نژاد گفت این سه نفر بدون مجوز و از مسیر غیرقانونی تجاوز مرزی انجام دادند. رئیس جمهوری ایران افزود در تمام کشورها برای کسانی که به طور غیر قانونی حریم مرز را می شکنند، مجازات های سنگین در نظر گرفته شده است، این ها در اختیار دستگاه قضائی هستند و طبق قانون به جرائم آنان رسیدگی می شود.
محمود احمدی نژاد تأکید کرد که علاقمند است که این افراد زودتر آزاد شوند اما آزادی آنان به جرم و نظر دستگاه قضائی بستگی دارد.


فشار نیروهای امنیتی به همسر حسین نورانی‏نژاد

نیروهای امنیتی با وارد آوردن فشار بر همسر حسین نوریتنی‌نژاد خواستار توقف اطلاع رسانی وی در مورد وضعیت همسرش شده‌اند.

براساس اخبار رسیده نیروهای امنیتی فشار بسیار زیادی را بر پرستو سرمدی همسر حسین نورانی نژاد روزنامه نگار دربند و عضو جبهه مشارکت طی هفته اخیر وارد کرده اند به صورتی که وی در نهایت مجبور به ترک تهران شده است.

به گزارش ندای سبز آزادی دلیل اصلی این فشارها که بر این روزنامه نگار وارد شده است فعالیت‎های او برای پیگیری وضعیت همسر دربندش و اطلاع رسانی در خصوص وی بوده است.


طرح شناسایی گسترده فرزندان و بازماندگان اعدام های دهه 60

دستگاهها و نهادهای نظامی و اطلاعاتی طرح گسترده ای به منظور شناسایی و زیر نظر گرفتن فرزندان و بازمانذگان اعدام شدگان دهه شصت در دست دارند.

به گزارش جرس، نهادهای امنیتی بر این باورند که یکی از عوامل اصلی استمرار حرکتهای اعتراضی مردم، فعالیت بازماندگان و فرزندان افراد اعدام شده دهه شصت به ویژه اعدام های سال 67 است.

بر طبق اطلاعاتی که خبرنگار جرس به دست آورده ، هم اکنون برخی از این نهادهای اطلاعاتی لیستی کامل از وضعیت شغلی، اجتماعی و فعالیت های فرزندان اعدام شدگان دهه 60 را آماده کرده است و اقدام به شنود مکالمات و رد گیری ارتباطات اینترنتی این گروه از افراد جامعه است.

گفتنی است ظرف روزهای اخیر نیز جمعی از بازماندگان اعدام های دهه 60 دستگیر شده اند در حالی که نزدیکان آنها می گویند که دستگیرشدگان هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته اند.

در جریان اعدام های دهه 60 جمع زیادی از اعضای گروههای مخالف جمهوری اسلامی اعدام شدند.

آيت‌الله منتظری در کتاب خاطرات خود، اين رقم را ۲۸۰۰ يا ۳۸۰۰ نفر دانسته و تایید می‌کند که رقم دقیق را به‌خاطر ندارد.


خسرو قشقایی آزاد شد

مهندس خسرو قشقاوی در تاریخ ۲۷ دی بازداشت شده بود و در حال حاضر ۱۲ عضو دیگر نهضت آزادی در زندان هستند.

به گزارش کلمه، قشقاوی با آغاز حمله عراق به ایران، با شهید دکتر چمران در ستاد جنگهای نامنظم همکاری نمود و برای مدتی‌ در جبهه حضور داشت. پس از شهادت دکتر چمران به کار حرفه‌ای و تخصصی خود، راه و ساختمان بازگشت و با تأسیس شرکت خانه بتنی‌ و ایجاد کارگاهی در کرمانشاه برای تولید محصولات بتنی‌ به فعالیت سازندگی خود ادامه داد.

در همین ایام، با همکاری تعدادی از دوستان و همکاران دولت موقت به تأسیس شرکت بنیاد صنعتی ایران، با هدف توسعه صنعتی ایران، پرداخت و همکاری خود را با آن به صورت مدیر پروژه، عضو هیأت مدیره یا مدیرعامل ادامه داد.

وی از قویترین مهندسین اجرایی کشور است و در کاربرد کامپیوتر در مسائل مهندسی‌ و مدیریت مهارت دارد، در ضمن یکی‌ از نویسندگان اولین کتاب برنامه‌ریزی کامپیوتر در اواخر سالهای ۱۳۴۰در ایران می‌باشد.

قشقاوی با قرار وثیقه آزاد شده است.


بیانیه حزب کارگزاران به مناسبت ۲۲ بهمن

حزب کارگزاران سازندگی ایران به مناسبت ۲۲ بهمن بیانیه‌ای منتشر کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در این بیانیه خطاب به مردم ایران آمده است: ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، روز تاریخی اعلام وجود هویت ایرانی – اسلامی ملت ایران به جهان بود. روزی که جنبش چند صد ساله استبدادستیزی ایرانیان به نتیجه رسید و امید را در دل تمامی آزادیخواهان زنده کرد. انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و نظام جمهوری اسلامی ایران برای تحقق عدالت، استقلال و آزادی تاسیس شد.

در بخش دیگری از این بیانیه با یادآوری این‌که ” در آستانه سی و یکمین سالروز پیروزی انقلاب قرار داریم” به اوضاع کشور پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم اشاره و خاطرنشان شده است که این انتخابات ” می‌توانست نقطه عطفی برای شکوفایی و توسعه‌ کشور در همه زمینه‌ها باشد ولی حوادثی تلخ و ناگوار ایران را دستخوش ناآرامی کرد”.

در این بیانیه هم‌چنین از ” وحدت و همدلی مردم در روزهای نخستین پیروزی انقلاب” و ” عده‌ای از کسانی که سی و یک سال قبل در چنین روزهایی نتایج تلاش‌های خود در به ثمر رساندن نهال نوپای انقلاب اسلامی را به شادی گرامی می‌داشتند” یاد شده و نسبت به برخی بازداشت‌ها یا مواردی که باعث ” کنج عزلت” نشینی عده‌ای شده، انتقاد شده است.

صادرکنندگان این بیانیه با اشاره به شرایط دورانی که ایران اسلامی آن را سپری می‌کند و هم‌چنین وضعیت اعتماد مردم به نظام بر ضرورت رعایت آزادی‌های اساسی و حقوق شهروندی، فراهم شدن زمینه فعالیت سیاسی احزاب قانونی تاکید و خاطرنشان شده است که در غیر این صورت ” مطالبات مردم و اختلافات سیاسی در کف خیابان‌ها پیگیری می‌شوند. شرایطی که در مجموع نظام و کشور را دچار بحران‌های جدی ساخته و زمینه تفرقه‌افکنی و فتنه‌انگیزی دشمنان خارجی را بیش از پیش فراهم می‌کند.”

این بیانیه با اشاره به نقش مسوولان و خیرخواهان در جلوگیری از تعمیق بحران خاطرنشان کرده است: مردم فهیم و دوراندیش ایران تمام تلاش‌شان را در جهت جلوگیری از در افتادن کشور به ورطه‌ نابود کننده رادیکالیسم کور و خشونت‌طلبانه از هر طرفی که باشد به کار خواهند بست.

در پایان این بیانیه آمده است: حزب کارگزاران سازندگی ایران در سی و یکمین دهه‌ فجر انقلاب اسلامی ضمن تاکید بر کلام ارزشمند و راهگشای امام خمینی (ره) که “جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد” و با رد حرکت‌های افراطی و شعارهای انحرافی و ساختارشکن در این روز و هر زمان دیگری؛ مردم شریف ایران را به حضور یکپارچه و وحدت‌آفرین در راهپیمایی ملی ۲۲ بهمن فراخوانده و شعار “استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی” را مناسب‌ترین شعار برای یادآوری و احیای آرمان‌ها و اهداف اصیل انقلاب اسلامی مردم ایران در این روز می‌داند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .