دوشنبه،  بيست و ششم بهمن ١٣٨٨- پانزدهم فوريه ٢٠١٠


 فرانسه و روسیه، گفته ایران مبنی بر دریافت پیشنهاد جدید برای مبادله با سوخت را تکذیب کردند

درحالیکه صبح امروز علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران از دریافت پیشنهاد جدید مبادله ی سوخت خبر داد، ساعاتی بعد روسیه و فرانسه ارائه ی چنین پیشنهادی را تکذیب کردند.

وزارت خارجه فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد تنها پیشنهاد رسمی داده شده به ایران، پیشنهادی است که ماه اکتبر سال گذشته، آژانس بین المللی انرژی اتمی آن را به ایران ارائه داده بود. به گفته وزارت خارجه فرانسه تهران هنوز پاسخ راضی کننده ای به این پیشنهاد نداده است.

همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری اینترفکس وزارت خارجه ی روسیه ارائه ی پیشنهاد تازه به ایران را برای مبادله ی اورانیوم غنی شده، رد کرده است. این خبرگزاری به نقل از یک مقام وزارت خارجه روسیه گفته است که روسیه، آمریکا و فرانسه تنها از پیشنهادی که پیشتر به ایران داده شده بود، حمایت کرده اند.

کشورهای گروه پنج به علاوه یک، از تهران خواسته بودند که اورانیوم غنی شده ایران به میزان ۳/۵ درصد را به کشوری دیگر بفرستد و در مقابل سوخت ۲۰ درصدی را که برای رآکتور تهران لازم دارد، دریافت کند. این پیشنهاد را در آن زمان تهران نپذیرفت و از هفته ی گذشته اعلام کرد راسا غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را آغاز کرده است.


کمپین بین المللی حقوق بشر: بررسی وضعیت حقوق بشر ایران در سازمان ملل ثابت کرد که برای بهبود حقوق بشر در ایران باید فشار های بیشتری وارد شود

نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای حقوق بشر نقش قربانی به خود گرفتند

۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۸- کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز پس از نشست بررسی عمومی دوره ای شورای حقوق بشر در مورد ایران گفت که انکارگرایی بعنوان اولین واکنش ایران به توصیه های اعضای جامعه بین الملل در طرح نقض جدی حقوق بشر به روشنی نشان می دهد که لازم است که یک نشست ویژه شورای حقوق بشر و همچنین یک گزارشگر ویژه برای بررسی نقض گسترده حقوق بشر درایران اختصاص یابد.

هادی قائمی؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:” دولت ایران، انقلاب سال ۱۳۵۷ را به یک انقلابی علیه حقوق بشر شهروندان خود و همچنین تلاش برای به عقب برگرداندن دستآوردهای حقوق بشر در صحنه جهانی تبدیل کرده است.”

هادی قائمی در مورد نشست دوره ای عمومی حقوق بشر در مورد ایران تاکید کرد:” بررسی دوره ای حقوق بشر در ایران نشان داد که ایران اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر و الزامات قانونی خود را در این چارچوب به لجن کشیده و خیلی بیشتر از این بررسی دوره ای باید انجام بشود تا این موضوع فهمیده بشود و توصیه ها و الزامات اعمال بشوند.”

در این نشست بررسی دوره ای حقوق بشر ایران، به جمهوری اسلامی ایران توصیه شد که به نقض گسترده حقوق بشر در موارد ذیل پایان داده شود: اعدام نوجوانان و سنگسار، کشتار مردمی که بطور مسالمت آمیز تظاهرات می کنند، شکنجه و تجاوز جنسی در زندان، دادگاه های ناعادلانه، بازداشت های گسترده معترضین سیاسی مسالمت جو و روزنامه نگاران، تبعیض علیه زنان و اقلیت ها، مجرم شناختن همجنس گرایی، و آزار و اذیت سازمان های غیر دولتی منتقد. بسیاری از هئیت های نمایندگی دولت ها از ایران خواستند که با مراجع حقوق بشر سازمان ملل همکاری کند.

هئیت نمایندگی دولت ایران که مسئولیت آن بر عهده محمد لاریجانی؛ دبیر شورای عالی حقوق بشر است، با اشاره به قانون اساسی ایران که ضامن حقوق بشر است علیه توصیه های ابراز شده موضع گیری کرد و در کنار سایر موارد تاکید کرد که “هیچ بهایی” بخاطر بهایی بودن مورد آزار و اذیت قرار نمی گیرد و کسانی که زندانی و محاکمه شده اند بخاطر “فعالیت های تروریستی” مجرم هستند. لاریجانی به زبان گزنده “هئیت های نمایندگی کشورهای غربی” نیز اشاره کرد.

هئیت نمایندگی دولت ایران همچنین مدعی شد که “هیچ کس در ایران بعنوان مدافع حقوق بشر بازداشت یا محاکمه نشده است. پرونده های این افراد با اتهامات تروریستی و جاسوسی روبرو است. ” کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران بشدت این بیان نادرست را محکوم می کند و تاکید می کند که تعدادی از مدافعان حقوق بشر در حال حاضر فقط بخاطر فعالیت های حقوق بشری خود در زندان هستند: عماد الدین باقی؛ از مدافعان پیشگام حقوق بشرو برنده جایزه مارتین آنالز سال ۲۰۰۹ میلادی در بازداشت بدون ارتباط با دنیای بیرون قرار دارد. محمد صدیق کبودوند در حال گذراندن حکم ده سال و نیم زندان خود تنها بخاطر فعالیت های حقوق بشری است و از جمله شواهد ارائه شده علیه او نوشتن نامه به مراجع حقوق بشر سازمان ملل متحد است. هفت نفر از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر؛ شیوا نظر آهاری، پریسا کاکایی، سعید کلانکی، سعید جلالی فر، کوهیار گودرزی و سعید حائری، و همچنین رشید اسماعلی از مدافعان حقوق بشر در زندان هستند. کاوه کرمانشاهی یکی دیگر از مدافعان حقوق بشر است که اخیرا بازداشت شده است.

هادی قائمی در مورد رفتار هئیت نمایندگی ایران دراین نشست گفت:” ایران در حالیکه مردم خودش را بشدت قربانی می کند، در این نشست نقش قربانی ای را ایفا کرد که نباید مورد سرزنش قرار بگیرد.” هادی قائمی تاکید کرد که ” اگر عملکرد غیر مسئولانه امروز ایران شاخص پاسخ به پیشنهادات سازنده جامعه جهانی قرار بگیرد، دیگر نمی توان از فرصت ارائه شده در بررسی دوره ای عمومی حقوق بشر برای بهبود حقوق بشر استفاده کرد.”

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از جمهوری اسلامی ایران می خواهد که توصیه های جامعه جهانی را جدی تلقی کرده و آنها را بپذیرد.

گزارش مستقیم از نشست شورای حقوق بشر در بررسی دوره ای حقوق بشر در ایران را در وبلاگ کمپین، در این پیوند بخوانید:

http://persian.iranhumanrights.org/1388/11/online_geneva/


تجمع صدها تن از مخالفان رژیم تهران در ژنو

به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، صدها تن از مخالفان رژیم تهران امروز در مقابل مقر اروپايی سازمان ملل در ژنو تجمع کرده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت حقوق بشر در ایران شدند.

شوراى حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه نشستی را پيرامون بررسى سركوب تظاهرات ضد دولتی در ايران آغاز کرده است.

تظاهرکنندگان که از کشورهای مختلف اروپايی به ژنو آمده بودند با در دست داشتن تصاویر و پلاکاردهايی خواهان آزادی زندانیان سیاسی و توقف بازداشت ها و شکنجه در زندانهای جمهوری اسلامی و اعزام فوری گزارشگران ویژه سازمان ملل به ایران شدند.


انتقاد صریح غرب از نقض حقوق بشر در ایران در اجلاس دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل

اجلاس دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل، با انتقاد صریح کشور‌های غربی از جمهوری اسلامی به علت نقض حقوق بشر در ایران همراه شد.

این اجلاس امروز دوشنبه در ژنو سوئیس و با حضور محمدجواد لاریجانی، رئیس هیات ایرانی شرکت‌کننده در این اجلاس برگزار شد.

براساس گزارش‌ها، نمایندگان بریتانیا و فرانسه خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی در خصوص خشونت‌های پس از انتخابات در ایران شدند.

نماینده بریتانیا از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست که از بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل برای سفر به ایران به منظور انجام تحقیق در خصوص خشونت‌های پس از انتخابات و بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور، دعوت به عمل آورند.

نماینده فرانسه نیز به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، از مقام‌های ایران خواست که به درخواست‌های جهانی برای پایان سرکوب معترضان در خیابان‌ها و بازداشت فعالان سیاسی توجه کنند.

نمایندگان استرالیا، اسپانیا، جمهوری چک، اتریش و هلند نیز با انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران، خواستار اعزام گزارشگر ویژه به منظور بررسی وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری شدند.

نماینده آمریکا هم در سخنانی، سرکوب و شکنجه معترضان به نتیجه انتخابات، تحدید آزادی بیان و مطبوعات و دستگیری روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و مدنی در این کشور را محکوم کرد، اما در خصوص لزوم انجام تحقیق بین‌المللی در این باره، مطلبی مطرح نکرد.

انتقاد از وضعیت اقلیت‌های قومی و مذهبی به خصوص بهائیان، از دیگر محور‌های سخنان نماینده آمریکا بود.

نماینده کانادا هم طی سخنانی، از «شکنجه، قتل، و آزار و اذیت» معترضان در ایران به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان دادن به خشونت‌های دولتی علیه آنها شد.

نماینده اسلوانی نیز با انتقاد از نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران، خواستار پایان دادن به اعدام‌ها به خصوص اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی شد.

گزارش‌ها حاکی است که نماینده اسرائیل در این اجلاس هم گفت که «زنان و اقلیت‌های مذهبی در ایران مورد تبعیض قرار می‌گیرند و آزادی‌های مذهبی و بیان، در جمهوری اسلامی وجود ندارد.»

او همچنین خطاب به هیات ایرانی اظهار داشت: «به جریان نفرت پایان دهید». وی در عین حال خواستار پاسخگویی ایران در خصوص «اعدام نوجوانان، شکنجه، قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و فشار علیه اقلیت‌های مذهبی» شد.

نمایندگان ایرلند، لوگزامبورگ، ژاپن، نیوزیلند، مکزیک، اسلواکی، دانمارک و رومانی هم از جمله کشور‌هایی بودند که در سخنان خود از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده و خواستار پیوستن ایران به کنواسیون‌ منع شکنجه شدند.

در ادامه این جلسه سه ساعته، نمایندگان کشور‌های نیکاراگوئه، بزریل، لبنان، ونزوئلا، بحرین، الجزایر، قطر، قزاقستان، هند، سریلانکا، سودان، چین، زیمباوه، بولیوی، کویت و ویتنام نیز از گزارش ایران در مورد وضعیت حقوق بشر در این کشور استقبال کردند.

نماینده زیمباوه طی سخنانی گفت که «ما بسیار متاسفیم که مسئله حقوق بشر ایران سیاسی شده است.»

این نماینده افزود که «ایران به خاطر وضعیت حقوق بشر خودش، باید تقدیر شود.»

اظهارات محمدجواد لاریجانی
محمدجواد لاریجانی، رئیس هیات ایرانی شرکت کننده در این نشست نیز گفت که برخی اظهار‌نظر‌ها درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی «تند» بود.

لاریجانی افزود که «هیچ فرد بهایی در ایران به صرف بهایی بودن محاکمه نشده است.»

نماینده ایران اظهار داشت:‌ «کسانی که این‌قدر در مورد بهایی‌ها حساس هستند، کاش نسبت به کودکان غزه و فلسطینی هم حساس بودند.»

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران گفت که جمهوری اسلامی یکی از کشور‌های «دموکراتیک» در منطقه است.

وی ادامه داد که ایران «پایبند به اصول حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی خود در این زمینه است» و اظهارات کشورهای غربی در این خصوص را همچون اظهارنظرها درباره پرونده اتمی‌اش، «سیاسی» می‌داند.

لاریجانی برخی کشور‌های معترض به وضعیت حقوق بشر در ایران را متهم به اتخاذ «سیاست‌های دوگانه» کرد.

وی با انتقاد از کشور‌های غربی که با «معیار‌های فرهنگی خود» درباره وضعیت حقوق بشر در ایران موضع‌گیری می‌کنند، اظهار داشت: «راه‌های دیگری هم برای زندگی وجود دارند. این شعاری است که ما در ایران داریم.»

لاریجانی همچنین افزود که جمهوری اسلامی از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و سایر گزارشگران دعوت کرده که برای بررسی وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به ایران سفر کنند.

هیات ایرانی قرار است به صورت غیررسمی، روز چهارشنبه پاسخ خود در مورد سئوالات مطرح شده در این نشست را ارائه کند.


صدور احکام سنگین و غیر انسانی علیه یک مادر و فرزندش

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران روز دوشنبه 19 بهمن ماه زندانیان سیاسی زهرا اسدپور گرجی 51 ساله وفرزندش رضا جوشن 25 ساله به شعبه 1 دادگاه انقلاب برده شدند و توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس این شعبه به حکم سنگین و غیر انسانی 1 سال تبعید به زندان زنجان و 4 سال تبعید به روستای قیلار زنجان محکوم شدند.

زندانی سیاسی زهرا اسدپور گرجی از ناراحتی حاد قلبی و فشار خون رنج می برد. او قبل از بازداشت تحت عمل جراحی قرار گرفته بود .

خانم زهرا اسدپور گرجی روز 16 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 8 وزارت اطلاعات در زندان گوهردشت کرج منتقل گردید او چندین هفته تحت بازجوئی و شکنجه فردی بنام محبی سربازجوی وزارت اطلاعات قرار داشت.زندانی سیاسی زهرا اسد پور گرجی و فرزندش پیش از این بدلیل دیدار خانوادگی با فرزندش در قرار گاه اشرف در عراق دستگیر و 16 ماه در زندان گوهردشت کرج بسر برد و پس از پایان محکومیت غیر انسانی خود آزاد شدند.

رضا جوشن 25 ساله فرزند خانم اسد پور گرجی 10 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 8 زندان گوهردشت معروف به بند سپاه منتقل شد و نزدیک به 2 ماه در سلولهای انفرادی بسر برد سپس او را به بند 4 زندان گوهردشت کرج منتقل کردند.

یورشها در کرج علیه دانشجویان، فعالین سیاسی و خانواده ها به فرماندهی فردی بنام محبی صورت می گیرد. او از سر بازجویان وزارت اطلاعات در بند 8 زندان گوهردشت معروف به بند سپاه است.این بند مانند بند 209 زندان اوین از سلولهای انفرادی تشکیل شده است ودر اختیار بازجویان وزارت اطلاعات است و دارای شرایط قرون وسطائی است. محبی خود بازجوئی و شکنجه زندانیان سیاسی در این بند را به عهده دارد. محبي علاوه بر شكنجه زندانيان اقدام به تهدید و اذیت وآزار خانواده هاي آنها می کند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صدور احکام سنگین و غیر انسانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و مراجع بین المللی خواستار اقدامات فوری برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران است.


بیانیه سه نهاد مدافع حقوق بشر ایرانی خطاب به اجلاس ژنو/ «سرکوب گسترده فعالین حقوق بشر در ایران»

بدنبال اعتراض مردم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، سرکوب مردم گسترده تر و شدیدتر شده است. زندانی شدن تعداد بیشماری از معترضین، روزنامه نگاران، فعالین سیاسی، فرهنگی، مذهبی و حقوق بشری و اخیراً به جوخه اعدام سپردن شدن دو تن از دستگیر شدگان وقایع روز عاشورا و در معرض خطر اعدام قرار گرفتن عده ای دیگر، سرکوب را به اوج خود رسانده است. هدف حاکمیت ایران از این سرکوب برقراری سکوت و منصرف کردن مردم از پیگیری خواستها و مطالباتشان است.

در همین راستا از آنجا که حاکمین ایران هیچ گونه نظارت و دیده بانی بر نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ایران را بر نمی تابند؛ فعالین حقوق بشر نیز به شکل های گوناگونی تحت فشار و سرکوب قرار گرفتند تا اینکه آنها را نیز مجبور سازند از فعالیتهای حقوق بشری خویش دست بردارند. بر این اساس است که بیش از 17 نفر از فعالین حقوق بشر در زندان بسر می برند. تعدادی از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر به اتهام محاربه در خطر محکومیت به اعدام قرار دارند . صادق کبودوند، فعال حقوق بشر، به 10 سال زندان محکوم شده است. خانم شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، به شکل های مختلف تحت فشار و نا امنی مجبور به اقامت ناخواسته در خارج از کشور گردیده است. نهادهای حقوق بشری در ایران قادر به انجام فعالیت های خویش نیستند و اعضای آنها یا در زندان و یا تحت تعقیت و پیگرد قرار دارند و ...

اتهام محاربه به چند تن از فعالین حقوق بشر در ایران حکایت از بی اثر بودن فشارها و محددویت های مرسوم حاکمیت بر نهادها و فعالین حقوق بشر دارد و نشان میدهد که حاکمین ایران از انجام فعالیت های حقوق بشری بشدت ناراضی اند؛ چرا که فعالیتهای این نهادها، هر چند با امکانات بسیار کم، باعث افشای بیشتر موارد نقض حقوق بشر در ایران شده است، که این برای حاکمین ایران قابل تحمیل نیست و بدین دلیل درصددند با سرکوب هر چه بیشتر آنها را مجبور به سکوت کنند و هزینه کار حقوق بشری را بالا ببرند.

ما بعنوان جمعی از نهادهای حقوق بشر ایرانی از تمامی شهروندان و فعالین حوزه های مختلف اجتماعی و سیاسی می خواهیم از فعالین حقوق بشر در بند دفاع کنند و خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی از جمله فعلان حقوق بشر گردند و ضمناً از خواسته همیشگی نهادهای حقوق بشری، یعنی تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشری از سوی سازمان ملل متحد برای ایران، که خود یکی از الزاماتی است که اجرای اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای الحاقی آن را ضمانت می کند، حمایت بعمل آورند.

26 بهمن ۱۳۸۸ برابر با 2010 15 Feb

فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی

کمیته دفاع از زندانیان سیاسی

کمیته گزارشگران حقوق بشر


بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد در خصوص بازداشت علی ملیحی

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور با انتشاربیانیه ای بازداشت علی ملیحی از فعالین دانشجویی این دانشگاه را محکوم نمودند.به گزارش بامدادخبر دانشجویان در این بیانیه بازداشت علی ملیحی فعال دانشجویی و خبرنگار را نشانه بی تدبیری سانسورچی ها و شلاق به دستانی دانسته اند که جهت مقابله با موج برخاسته از اراده ملی به دستگیری مناسبتی و فله ای دانشجویان و فعالان عرصه مدنی ایران روی آورده اند.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

و این داستان پر کین استبداد بر قامت دانشجو و اهل قلم این مرز و بوم حکایت ادامه داری است داستانی که این بار مدام بی محابا بر طبل لجاجت و عناد خویش با نهاد های دانشگاهی و مدنی ایران می کوبد و از حوادث و اتفاقات هشت ماهه اخیر درس عبرت نمی گیرد و همچنان به تصور اشتباه خویش که گمان می برد ندای آزادی خواهی مردمان این سرزمین با دستگیری بهترین فرزندان این آب و خاک به سکوت می نشیند؛ به دستگیری فله ای دانشجویان و فعالان جامعه عرصه مدنی به مناسبت های مختلف ادامه می دهد .

خبر تلخ بازداشت علی ملیحی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد و از همکاران مجلات شهروند امروز، ایران دخت و روزنامه اعتماد خاطر ما را آزرد و چهره پلید سانسورچی ها و شلاق به دستان را که مطابق نسخه ی نخ نما شده ی همه ی دیکتاتورها زندانی کردن فعالان سیاسی و دانشجویی و مخدوش کردن چهره ها را در دستور کار خود قرار داده را زشت تر و کریه تر از همیشه در مقابل دیدگانمان به تصویر درآورد .

رسوایی بازداشت های پیشین دانشجویان دانشگاه آزاد هنوز برای عامران و آمران این بازداشت های خودسرانه باقی مانده ؛سلمان سیما دیگر فعال دانشجویی این دانشگاه بعد از گذشت سه ماه از بازداشت هنوز در زندان که امروز جایگاه انسان های پاک و با اراده ای است که خواسته اند آزادی را در قاب غبار گرفته پنجره این شهر جای دهند به جرم بی جرمی روزگار می گذراند.

خیال خام دیکتاتوری که با تهدید و تعلیق و تبعید دانشجویان نتوانست ره به جایی ببرد این بار با بازداشت دانشجویان اهل قلم هراس خود را از موج ملی برخاسته از اراده مردمان ایران زمین نشان داد و گویی خود نیز یقین کرده اند که رقص کلمات آنها در وادی " دانستن حق مردم است " کاری تر از گلوله های آنها است که مغز ها را متلاشی می کند و بازداشت علی ملیحی یار دبستانی ما که دانشجوی خبرنگاری است که دغدغه درس و دانشگاه سبب نشده بود از اصلاح طلبی ننویسد نشانی از این باور دیکتاتوری است که قلع و قمع فرهنگی و مطبوعاتی را در دستور کار خود قرار داده است .

نه شب را باور خواهیم کرد و نه دیکتاتورها ره به جایی خواهند برد و بهار خواهد آمد آن گاه که بر لب قاصدی مژده آزادی این خاک گذر خواهد کرد و باد خوش نفس به مراد دل ما خواهد وزید آن روز دیر نخواهد بود و ما نیک می دانیم که مرارت دردی که به سر وقت مردان رهرو دیرینه سر منزل حریت می آید همه بهای آزادی است و اسارت و شکستن حرمت قلم جریان سیال لحظات یاران ما می باشد که نخواسته اند در این راه به سنگی بدل شوند اما تجربه پیشین بازداشت ها و گزارش های رسیده از سلول های انفرادی به مثابه قبر و اتاق های بازجویی،نگرانی ادامه روند غیرانسانی بازجویی ها در بندهای امنیتی را مطرح می سازد خطری که این روزها جان عزیزان بازداشت شده ما را تهدید می نماید و ما نسبت به سلامت اسیران مان قویا هشدار می دهیم

دانشجویان دانشگاه آزاد با محکومیت بازداشت علی ملیحی و تداوم بازداشت غیرقانونی دانشجویان و دانش آموختگان این دانشگاه : سلمان سیما،گلنارتوسلی،میلاد فدایی،سعید حائری،پیمان چالاکی،حسین کیاروستا،رشیداسماعیلی، سینا شکوهی،مهردادرحیمی و شیوا نظرآهاری خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه بازداشت شدگان است و اعلام می دارد که رفتارهای نابخردانه و ددمنشانه در این روزها جز بر آتش خشم دانشجویان در آغاز ترم جدید تحصیلی نمی افزاید و تاکید می نماید که قرار گرفتن دانشگاه در مسیرآرامش و توسعه و تولید علم جز از طریق اداره دانشگاه به طور مستقل و به دور از دست های امنیتی خارج از دانشگاه میسر نمی باشد.
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور
بیست و ششم بهمن ماه سال یک هزار و سیصد و هشتاد و هشت


شیرین عبادی: تظاهرات مخالفان دولت در ۲۲ بهمن پیروزی جنبش اصلاحات است

شیرین عبادی، برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل، در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به شرایط به شدت امنیتی ۲۲ بهمن از تظاهرات مخالفان دولت در این روز تقدیر کرد و گفت، تنها همین‌که در چنین شرایطی مخالفان پا به خیابان‌ها گذاشتند را می‌توان «پیروزی» تلقی کرد. وی پنج‌شنبه‌ی گذشته تظاهرات مخالفان دولت در ۲۲ بهمن را «پیروزی بزرگ» جنبش اصلاحات نامیده بود. شیرین عبادی با این طرز تلقی که جنبش اصلاحات تضعیف شده مخالفت کرد و گفت، این واقعیت که دولت در روز ۲۲ بهمن تا به این حد مأمور در خیابان‌ها گذاشت نشان دهنده‌ی آن است که رژیم به پایان توانمندی خود نزدیک‌ می‌شود.


بی خبری مطلق از وضعیت تارا سپهری فر

در حالی که 5 روز از بازداشت تارا سپهری فر، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شریف می گذرد وی هیچگونه تماسی با خانواده خود نداشته و از محل نگهداری و وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست. این امر نگرانی در مورد وضعیت این فعال دانشجویی را افزایش داده است.

تارا سپهری فر، دانشجوی مهندسی شیمی و دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف 21 بهمن ماه طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد و از آن تاریخ خانواده وی در بی خبری کامل از وی به سر می برند. این فعال دانشجویی در 9 تیرماه سال جاری نیز بازداشت شده بود.

از دیگر دانشجویان بازداشت شده دانشگاه شریف در ماه های اخیر می توان به کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر و همچنین محمد کلاری و فرهاد فرنود اشاره نمود که به ترتیب در 29 آذر و 16 آذرماه بازداشت شدند.


علی کلایی با تودیع وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

کمیته ی گزارشگران حقوق بشر - علی کلایی عضو کمیته ی گزارشگران حقوق بشر ظهر امروز، 25 بهمن ماه آزاد شد.

علی کلایی که صبح روز 18 بهمن ماه توسط مامورین دادستانی نظامی در محل خدمت سربازی خود در دانشکده ی افسری امام علی بازداشت شده بود، ظهر امروز 25 بهمن ماه و پس از گذشت یک هفته با تودیع وثیقه ی 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

علي کلايي در 23 آذرماه 1388 از سوي شعبه 10 دادگاه انقلاب تهران در رابطه با بازداشتش در آذرماه 1386 همزمان با دستگيري گسترده دانشجويان چپگرا، به يکسال حبس که به مدت دو سال تعليق گرديده، محکوم شده بود. او همچنين در ارديبهشت ماه 1388 براي دومين بار بازداشت شد و قريب به دو ماه را در بند 209 اوين گذراند.

7 تن دیگر از اعضای کمیته ی گزارشگران حقوق بشر، شیوا نظر آهاری، کوهیار گودرزی، سعید جلالی فر، سعید کلانکی، سعید حائری، مهرداد رحیمی و پریسا کاکایی همچنان در زندان اوین به سر می برند و به رغم اعتراضات گسترده ی بین المللی و داخلی به ادامه ی بازداشت این افراد، همچنان تحت فشار برای پذیرفتن اتهامات واهی منتسب به خود می باشند.


هویت یکی دیگر از شهدای عاشورای خونین تهران مشخص شد

شهید مهدی فرهادی راد از اهالی شهر ری بود

به گزارش جرس، مهدی فرهادی راد (بلائی) فرزند یکی از خانواده های متدین و سرشناس شهرری است که در جریان حمله نیروهای پلیس و لباس شخصی در روز عاشورا به شهادت رسید.

خانواده این شهید که در خیابان یخچال شهرری زندگی می کنند عصر روز عاشورا با یک دستگاه اتوموبیل هایس به بهشت زهرا برده می شوند و آنگاه جنازه فرزند آن ها را که در حال دفن شدن بوده به آنان نشان می دهند.

مهدی توسط دو گلوله ، یکی در سینه ودیگری در سر به شهادت رسیده بود .از خانواده این شهید سبز تعهد گرفته می شود که هیچگونه مراسمی بر پا نکنند.

اهالی محل سنگ قبری بنام شهید مهدی فرهادی راد برروی قبر می گذارند اما این اقدام چند روز بعد مورد اعتراض عوامل حکومت قرار می گیرد و این سنگ را بر می دارند .


شنود بی سیم سردار رادان در 22 بهمن: دست و پای زنان و بچه ها را بشکنید

جنبش راه سبز (جرس):بر اساس شنود بی سیم سردار رادان در روز 22 بهمن، او از نیروهای تحت امرش می خواهد که "دست و پای زنان و بچه ها را بشکنند."

یکی از راهپیمایان در آریاشهر به خبرنگار جرس گفت در مجاورت یک مامور شنیده است که به رادان می گوید : "سردار یک کپه جمعیت سبز اینجا ایستاده اند اما در میان آنها زن وبچه هم هست ."

اما سردار رادان در پاسخ به مامور گفت:" زن وبچه چیه ، همه را بزنید . دست وپاهایشان را بشکنید. "

گفتنی است پیشتر نیز دستگاه بی سیم سردار رادان شنود و ضبط و در سایتهای اینترنتی منتشر شده بود. در یکی از این فایل های صوتی سردار رادان می گوید که "بزنید، کهریزکیشان کنید."


44 روز بی خبری دو خانواده از سرنوشت فرزندانشان
نگهداری علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی دو تن از دانشجویان محروم از تحصیل دانشگاه زنجان پس از گذشت 44 روز در بازداشتگاه نامعلوم همچنان ادامه دارد.

هرانا - دو فعال دانشجویی و محروم از تحصیل که از روز 12 دی ماه در شهر ارومیه ناپدید شده اند پس از تائید دفتر معاونت دادستانی تهران از بازداشتشان همچنان در بازداشتگاه نامعلوم نگهداری می شوند.

به گزارش هرانا، هفته گذشته پس از مدت ها سرگردانی دو خانواده هاشمی و فیروزی در مراجعه به ارگان های مختلف امنیتی و قضایی در شهرهای چون تهران و ارومیه سر انجام در روز 21 بهمن در پی مراجعه پدر سورنا هاشمی به دفتر معاونت دادستانی تهران بازداشت این دو فعال دانشجویی را تائید و به ایشان قول داده شد که بزودی آنان را به بند عمومی زندان اوین منتقل خواهند نمود، اما پس از گذشت 5 روز از گفته دفتر معاونت دادستانی همچنان این دو فعال دانشجویی در مکان نامعلومی و در بازداشت بسر می برند.

لازم به یادآوریست، عليرضا فيروزی فعال دانشجوی و سورنا هاشمی از دانشجويان ليبرال دانشگاه زنجان که در پی قصد تجاوز معاونت دانشجویی به يکی از دانشجويان زنجان از صحنه فيلم برداری نموده و به همين اتهام از دانشگاه اخراج و به حبس تعليقی محکوم شده بودند.


گفتگوی مقامات روسیه و اسرائیل در باره رژیم تهران

رادیو فرانسه: شورای امنیت روسیه ساعاتی قبل از دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از مسکو اعلام کرد که روسیه دلیلی نمی بیند فروش موشکهای ضد هوایی S-300 این کشور به ایران را به تأخیر اندازد.

خبرگزاری فرانسه می گوید فروش احتمالی این موشکهای ضد هوایی توسط روسیه به جمهوری اسلامی، باعث نگرانی اسرائیل و متحد وی آمریکا شده است.

ولادیمیر نظروف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه گفت که " قرارداد فروش موشکها امضا شده و ما باید به آن عمل کنیم اما تحویل دهی اسلحه تا کنون آغاز نشده است."

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل امروز دوشنبه در مسکو تلاش خواهد کرد روسیه را متقاعد کند شدت عمل بیشتری در برابر ایران از خود نشان دهد.


نهصدهزار نفر از كارگران صنعت برق در آستانه بيكاري قرار دارند

هرانا - حجم مطالبات اعضاي سنديكاي صنعت برق از دولت به رقم نگران كننده 5 ميليارد دلار رسيده است.
رئيس هيات مديره سنديكاي صنعت برق، سنديكاي توليد كنندگان صنعت برق ضمن اعلام مطلب فوق در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا افزود: مشكلات بي‌شمار واحدهاي توليد كننده تجهيزات برقي را تهديد مي كند. درحال حاضر بسياري از توليدكنندگان يا تعطيل هستند و يا با بخش اندكي از ظرفيت توليدشان كار مي‌كنند.
محمد پارسا گفت: متاسفانه رقم بدهي‌هاي دولت به ما آنقدر سنگين شده كه در صورت عدم چاره جويي واحدهاي توليد كننده مجبور به تعطيلي خواهند بود و بيش از نهصد هزار نيروي كار كه مستقيم و غير مستقيم در اين صنعت مشغول به كار هستند، در معرض بيكاري قرار دارند.
او در توضيح اين مطلب افزود: چون دولت طلب‌هاي ما را به موقع نداده ما نتوانسته‌ايم وام‌هايمان را تسويه كنيم و بدهي‌مان به سيستم بانكي بسيار سنگين شده است. از اين رو ما از سوي بانك‌ها تحت فشار شديد هستيم و بين خود اعضا نيز دعواي حقوقي در جريان است.
او سرآغاز مشكل را از زمان تثبيت قيمت‌ها دانست كه مجلس وقت تصميم به تثبيت قيمت برق گرفت و گفت: از آن موقع وزارت نيرو نتوانست بدهي‌هاي خود را بپردازد و صنعت برق آهسته آهسته درگير بحران شده و سير قهقرايي آن آغاز شد.
او گفت: به هر حال وقتي تعادل در وزارت نيرو بر هم مي خورد طبيعي است كه مجموعه‌اي كه در حال كار با اين وزارتخانه هستند نيز دستخوش تغيير مي‌شوند.
او ادامه داد: بدهي وزارت نيرو به ما حدود 5 هزار ميليارد تومان است كه 40 درصد از اين مبلغ را شركت مپنا به ما بدهكار است.
او در پاسخ به اين سئوال كه سيستم بانكي چقدر از شما طلبكار است، گفت: رقم مطالبات بانك‌ها از ما بيش از 5 هزار ميليارد تومان است. با برخي از بانك‌ها در حال مذاكره هستيم تا مگر بدهي ما را استمهال كنند. بالاخره برخي بانك‌ها براي وصول مطالباتشان دست به اقدامات حقوقي و قضايي زده‌اند. ما ديگر زورمان نمي‌رسد خودمان را سر پا نگه داريم. در حالت اضطرار هستيم و خيلي از مديران ما فراري شده‌اند. باور كنيد برخي از مديران ما به خاطر چك برگشتي به خانه‌هايشان نمي‌روند و مثل قاچاقچي‌ها با من در اتومبيل قرار مي‌گذارند تا مسائلشان را بگويند.
او گفت: خريدار 99 درصد از توليدات ما دولت است. وزارت نفت و نيرو عمده‌ترين مشتريان ما هستند اما وقتي كالا را مي‌خرند و پول نمي‌دهند تعادل ما بر هم مي‌خورد. اين بحران سبب شده بازار صادراتي ما نيز در معرض خطر قرار گيرد. ما با بحران‌هاي كارگري مواجه شده‌ايم. هر چند سعي كرده‌ايم خطوط توليد را كامل تعطيل نكنيم اما در برخي واحدها با اعتراضات كارگران مواجه‌ايم. مثلا در شركت آونگان كه به طور كامل تعطيل شد، برنامه‌اي براي صادرات به پاكستان طرح‌ريزي شده بود اما اين شركت هر روز شاهد تظاهرات كارگري است و به طور كامل تعطيل شده است. كارگراني كه حقوق هم نگرفته اند دست روي مواد اوليه موجود در اين شركت گذاشته‌اند و نمي‌گذارند آن را خارج كنيم در نتيجه ما با مشكلاتي مواجه‌ايم.
پارسا تاكيد كرد: تداوم اين روند بدون ترديد صادرات ما را در معرض خطر جدي قرار مي‌دهد. صنعت برق حدود 5/1 تا 2 ميليارد دلار قرارداد صادراتي دارد اما اگر وضعيت به همين منوال ادامه يابد نمي‌توانيم از پس تعهداتمان برآييم و بازارهاي خارجي را نيز از دست مي‌دهيم. اين در حالي است كه صنعت برق بيشترين سهم صادرات خدمات فني و مهندسي را داراست.
او با شاره به اين كه كارخانه‌ها در حال حاضر با سي درصد ظرفيت خود كار مي‌كنند، گفت: چيني‌ها و هندي‌ها در حال در دست گرفتن بازارهاي ما هستند و پايين بودن نرخ ارز از يك سو صادرات ما را با مشكل مواجه كرده و از سوي ديگر پايين بودن تعرفه‌ها به بازارهاي داخلي ضربه مي‌زند و سبب شده تجهيزات چيني بازار داخلي را در دست بگيرند.
او پيش‌بيني كرد اگر مشكل بزودي حل نشود بحران خاموشي از راه برسد و گفت: ما خواستار آن هستيم كه براي پرداخت حقوق كارگران بخشي از مطالباتمان را از دولت بگيريم. در ضمن سئوال ما اين است كه وقتي بانك‌ها از ما به خاطر تاخير بهره مي‌گيرند چرا مطالبات ما از دولت مشمول بهره ديركرد نمي‌شود.


نگرانی آمریکا از عواقب "یک حمله احتمالی" به ایران

دریاسالار مایکل مولن، رئیس ستاد نیروهای آمریکا روز یکشنبه در تل ابیب گفت" آغاز یک درگیری با ایران مشکل بسیار بزرگی برای آمریکا خواهد بود و وی از عواقب چنین حمله ای سخت نگران است.

وی که در یک نشست با خبرنگاران تائید شده از سوی وزارت دفاع اسرائیل سخن می گفت با اینحال بار دیگر تاکید کرد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا "بطور واضح گفته است که از نقطه نظر سیاسی، ایران نمیتواند بمب اتمی داشته باشد."

رئیس ستاد نیروهای آمریکا با اشاره به حملات ممکن علیه ایران گفت :" ما هیچ چیز گزینه ای را رد نکرده ایم."

این در حالیست که یک ژنرال پیشین نیروی هوائی اسرائیل روز شنبه "موفقیت" یک حملۀ هوائی پیشگیرانه علیه تأسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران را مورد تردید قرار داد.

ژنرال مایکل مولن که بدعوت ژنرال گابی اشکنازی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل روز یکشنبه به اسرائیل سفر کرده است با مقامات عالیرتبه نظامی اسرائیل و اهود بارک، وزیر دفاع این کشور دیدار خواهد کرد.

ایران دولت اسرائیل را برسمیت نمی شناسد و هفته گذشته علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که اسرائیل "بزودی" نابود خواهد شد.


جمهوری اسلامی ایران باید در شورای حقوق بشر محکوم شود

دوشنبه ٢٦ بهمن ماه در نشست دوره‌ای شورای حقوق بشر وضعیت حقوق بشر در ایران مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از زمان تاسیس این نهاد در سال ٢٠٠٦ جمهوری اسلامی ایران علیرغم نقض فاحش و مستمر حقوق بشر اما هر بار از محکوم شدن نجات یافته است. تصمیم قاطع کشورهای عضو شورا و به وِیژه کشورهایی چون چین و اعضای کنفرانس اسلامی در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران می‌تواند کمکی موثر در وادار کردن این کشور به محترم شمردن تعهدات بین‌المللی و موازین حقوق بشر باشد.

در اسفند ماه ١٣٨٦ پرونده وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار در این نهاد طرح اما در پشت درهای بسته بایگانی شد و به نشست عمومی راه نیافت. در فروردين ماه ١٣٨٧ از ٤٧ کشور عضو شورای حقوق بشر ٢٥ کشور به عدم بررسي وضعيت ايران رای دادند و جمهوری اسلامی با سواستفاده از نزدیکی‌های مذهبی و جغرافیایی با برخی کشورها و زد و بند با " دوستان و همسایگان" بازهم از "مصونیت" بهره مند شد.

از ٢٢ خرداد و در پی انتخاب مجدد و مورد اعتراض محمود احمدی‌نژاد در ایران ٢٩ نشریه در توقیف و تعطیل، بیش از ١٣٠ روزنامه‌نگار بازداشت و بیش از ٦٠ خبرنگار مجبور به ترک کشور شده‌اند. امروز ایران با بیش از ٨٠ روزنامه‌نگار و وب‌نگار زندانی بزرگترین زندان جهان برای روزنامه‌نگاران در جهان است. این آمار در ٣١ سال پس از انقلاب در کشور بی‌سابقه است.

گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند " کشورهایی که در برابر سرکوب خونین هشت ماه گذشته در ایران سکوت می‌کنند در ارتکاب این جنایات شریک هستند. شورای حقوق بشر سازمان ملل به هنگام بررسی پرونده ایران باید به مسئولیت‌ خود عمل کند و نباید اعتبار این نهاد بار دیگر خدشه‌دار شود. شورای حقوق بشر باید خواهان آزادی بدون قید و شرط همه زندانیان سیاسی و از جمله روزنامه‌نگاران دربند شود. باید بر تعهدات جمهوری اسلامی ایران به رعایت حقوق بشر و قانونمداری دولت نظارت شود. "

از سال ١٣٧٩ چندین گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در گزارشات متعدد، موارد نقض حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده‌اند و توصیه‌هایی مهم برای بهبود وضعیت به جمهوری اسلامی ابلاغ کرده‌اند.

آمبي ليگابو گزارش‌گر ویژه حق آزادی بيان و عقيده کميسيون حقوق بشر سازمان ملل که از ١٣ تا ١٩ آبان ١٣٨٣ از ايران بازدید کرده بود، در گزارش خود، وضعيت آزادی بيان در ايران را با افزايش تعداد توقيف مطبوعات و روزنامه‌نگاران زندانی، که "اغلب مدت بازداشت موقت شان از حدود قانوني فراتر است، بدتر از گذشته" توصيف کرده بود. وی بر "اعمال رويه‌های خودسرانه توسط نهادهای قضايي که ابتدايي ترين حقوق متهم را زير پا می‌گذارند، به مانند محاکمه بدون حضور وکيل مدافع در دادگاه‌های غير علنی، نگاهداری طولاني مدت زندانيان در سلولهای انفرادی و شرايط دشوار بازداشت موقت که مصداق اعمال شکنجه است"، تاکيد کرده بود.

لويي ژوانه گزارش‌گر ویژه دستگيری‌های خودسرانه کميسيون حقوق بشر در بهمن ماه سال ١٣٨٢ از ايران بازديد کرد. گزارش تکان دهنده وی از بازداشت های خودسرانه و محاکمات غیر قضایی، عدم انطباق بسیاری از قوانین جاری در ایران با قوانین بین‌المللی، همراه با پیشنهادهای برای بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران در تير ماه ١٣٨٣ انتشار يافت. اين دو گزارش‌گر بر نکات مشترک بسیاری در نقض حقوق بشر و آزادی مطبوعات و بیان در ايران تاکيد داشتند. اما گزارشات انها با بی اعتنایی مقامات مسوول ایران روبرو شد.

بیلان جمهوری اسلامی در سی و یکمین سالگرد تاسیس‌اش در یک کلام اسف‌باری وضعیت حقوق بشر و آزادی بیان و مطبوعات است. از بهمن ١٣٥٧ تا امروز هزاران نشریه در ایران توقیف و تعطیل شده‌اند، صدها روزنامه‌نگار زندانی و صدها حرفه‌کار مطبوعات به حبس‌های طولانی مدت محکوم شده‌اند، متاسفانه ار فردای انقلاب تا امروز ده‌ها روزنامه‌نگار اعدام و یا به قتل رسیده‌اند.

از خرداد ماه سال جاری بازداشت‌های خودسرانه و غیر قانونی روزنامه‌نگاران افزایش بی سابقه‌ای یافته است. جمهوری اسلامی ایران با برقراری حکومت ترور هر انتقاد به نهادهای سیاسی و مذهبی را سرکوب می‌کند. نگاهداری زندانیان در شرایط دشوار و انفرادی‌‌های طولانی مدت و در زندان‌های مخفی پایمال کردن حقوق اولیه و بینادین انهاست. این نوع زندانی کردن مخفیانه شکلی از " ناپدید کردن اجباری" و شکنجه و نقض حقوق بین‌المللی است. این اعمال می‌تواند از مصادیق جنایت علیه بشریت بشمار آید.

گزارش‌گران بدون مرز یادآور می شودجامعه جهانی باید بر اساس اصول ناظر بر حقوق انسانی به محکومیت ایران رای دهد.

گزارش‌گران بدون مرز خواهان تعیین گزارشگر ویژه‌ای از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران و اعزام فوری وی به این کشور است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .