سه شنبه، بيست و پنجم اسفند ١٣٨٨- شانزدهم مارس ٢٠١٠


گزارش هایی از چهارشنبه سوری

علیرغم هشدارهای تند مقامات نظامی و امنیتی پیرامون هرگونه تحرک و حضور در مراسم چهارشنبه سوری امسال و حاکمیت جو پلیسی بر شهرها و همچنین صدور فتوای "حرام و نامشروع" بودن این مراسم، از ساعات آغازین بعد از ظهر امروز، مردم ایران در شهرهای مختلف دست به آتش بازی و برپائی سنت ایرانی زدند.

تهــــران

به گزارش شاهدان عینی، شهرک اکباتان از بعد از ظهر امروز با وجود برقراری ایست بازرسی و کنترل مبادی ورود و خروج شهرک و کنترل افراد و خودروها، جوانان شهرک با روشن کردن آتش مورد حمله گروهی از شبه نظامیان قرار گرفته و درگيری شدیدی رخ داد.

در حوالی پل سيدخندان نیز، گزارش هایی از روشن کردن کوه عظیم آتش توسط مردم و درگیری با ماموران یگان ویژه مخابره شد که برخی رسانه ها نیز از بازداشت یک سرباز نيروي انتظامي توسط ديگرافراد نيروهاي انتظامي به دليل تمرد از دستور در برخورد با مردم خبر دادند.

گزارش های دیگر، از زد و خورد شدید بسیجیان و ماموران یگان ویژه با مردم و جوانان، از گیشا، یوسف آباد، نظام آباد، آریاشهر، تهرانپارس، ری و جوادیه خبر داده و شعارهای "مرگ بر دیکتاتور"، "توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد" و ... مخابره گردیده است.

 

 کرج

مراسم چهارشنبه سوری در کرج به درگیری و زدو خورد بین جوانان و نیروهای سرکوبگر تبدیل شد
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،علیرغم حضور گسترده نیروهای سرکوبگر در شهر کرج ولی جوانها از لحظاتی پیش مراسم چهارشنبه سوری را برگزار کردند.این مراسم با ترقه و فشفشه همراه است.
غروب سه شنبه 25 اسفند از حوالی ساعت 20:00 مردم و جوانان کرج در نقاط مختلف شهر به خیابانها سازیر شده اند بطوری که خیابانها مملو از جمعیت است. صدهای شدید انفجار ترقه هم جا را فرا گرفته است. جوانان به سوی نیروهای سرکوبگر ترقه ها پرتاب می کنند و در حال حاضر در منطقه عظیمیه کرج در گیری شدید بین جوانان و نیروهای سرکوبگر در جریان است و در چند مورد نیروهای سرکوبگر مجبور به فرار شدند و یک جنگ وگریز بین جوانان نیروی انتظامی ادامه دارد.
نیروهای سرکوبگر از بعد از ظهر در میادین شهر مستقر شدند و در مواردی با موتورهای خود اقدام به مانور برای ایجاد رعب و وحشت می کنند. اما تعداد جمعیت به حدی زیاد است که هر گونه قدرت عمل را از نیروهای سرکوبگر گرفته شده است.

 

 

اصفــهان

همزمان در چند نقطه اصفهان از جمله چهار باغ بالا و خیابان هاتف نیز درگیری های بسیارشدیدی بین مردم و برپاکنندگان آتش و سنت چهارشنبه سوری با ماموران رخ داده است و گزارش برخی رسانه ها از حملۀ برخی از جوانان به كيوسك بسيج در خيابان هاتف (چهارراه عبدالرزاق) خبر داده اند.

بیشتر نقاط شهر جو امنیتی پیدا کرده است.

------------------

درگيري هاي بسيار شديد در اصفهان در شب چهارشنبه سوري .خيابان هاي شيخ صدوق كوه صفه چهارباغ بزرگمهر خانه اصفهان حكيم نظامي صحنه درگيري هاي شديد مي باشد.

 

شیـــراز

گزارش یکی از شاهدان عینی به خبرنگار جرس، از درگیری و زدوخورد شدید ماموران در بلوار زرهی و خیابان پاسداران و بازداشت تعدادی از جوانان خبر داد و خاطرنشان کرد "از غروب امروز خودروها و تیم های ضد شورش در نقاط مختلف مستقر و به کنترل مردم می پرداختند."

 

مشهــد

علیرغم تدابیر شدید امنیتی و نصب پوسترهای مختلف در نقاط مختلف شهر پیرامون ممنوعیت و منع شرعی مراسم شب سه شنبۀ آخر سال، گروه زیادی از جوانان و مردم مشهد، از اولین ساعات غروب دست به برپائی آتش بازی و گرامیداشت سنت دیرینه زدند و همین امر موجب درگیری های پراکنده ای شد.

--------------------

در مشهد خيابانها و كوچه پس كوچه های شهر به ميدان جنگ تبديل شده و پر از صداى انفجار ترقه و نارنجک است. مزدوران موتورسوار بسیجی قادر به مقابله با جوانان نيستند و از برابر آنان فرار مى كنند. جوانان جلوى خودروهايى كه فكر مىكنند مال بسيجيها است ترقه مىاندازند و سپس اقدام به فرار مىكنند. خيابان امام مملو از جمعيت و شبیه به ميدان جنگ شده است.

 

تبریــز

مردم غیور تبریز هم اکنون موفق گردیدند علی رغم تلاش مزدوران رژیم اسلامی جهت پراکندن مردم در میدان آبرسانی تجمع گسترده ای کرده و به همراه ترکاندن نورافشانهای سبز شعار مرگ بر دیکتاتور و یاشاسین آذریابجان( درود بر آذربایجان) و میر حسین- یا حسین سر بدهند. ماموران در حال حاضر قادر به مقابله با مردم نیستند و بسیار وحشت زده هستند. خبرهایی از میدان ابوریحان و ولیعصر نیز حاکی از ترس ماموران می باشد

--------------------

در شهرک زعفرانیه تبریز عکس احمدی نژاد به آتش کشیده شد و مردم شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند و همچنین شعاری دیگری به زبان آذری داده می شود که معنی آن این است که سوگند به ستارخان و همرزمش باقرخان اگر زندانیان سیاسی تا عید آزاد نشوند همه جا را به آتش می کشیم( آند اٌلا ستارخانا - یولادلاشی باقر خانا - آزاد اگر الماسالار اُت ویراروخ هر یانا)
خبرها حاکی از این است که عصر امروز در شهرک زعفرانیه تبریز دو نفر از جوانان یه دلیل پوشیدن رنگ سبز دستگیر شده اند و به همین دلیل اهالی زعفرانیه بسیار خشمگین هستند.

در فلکه بزرگ ولیعصر تبریز نیز مردم به حمله ماموران نیروی انتظامی به یک دختر در حال رقص ، با چوب، نارنجک و امثالهم پاسخ دادند و ماموران مجبور به فرار گردیدند و در این لحظه بسیجیان به مردم حمله کرده اند که تا این لحظه یک بسیجی بدست مردم زخمی و یک مامور نیروی انتظامی به اسارت جوانان آزادیخواه تبریزی در آمد.یزودی خبرهای جدید را ارسال خواهم کرد

 

 بوکــان

در مراسم چهارشنبه سوري در بوکان يک جوان به نام انور قلا توسط مزدوران رژيم کشته شد.اوضاع شهر هم اکنون نا ارام است . طبق گفته هاي مردم خشمگين احتمال مي رود فردا مردم ان شهر به تظاهرات اعتراضي بپردازند.

 

از ارومیه، بابلسر و رشت گزارش های موثق و پراکنده ای پیرامون همین مراسم مخابره شده است.


شیرین عبادی از همکاری یک شرکت فرانسوی با رهبران ایران انتقاد کرد

روزنامه فرانسوی فیگارو روز سه‌شنبه اعلام کرد که خانم شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، شرکت "اویتل سات" را متهم کرده است که به خاطر فشار دولت ایران دو برنامه به زبان فارسی "بی‌بی‌سی" و" صدای آمریکا" را از روی امواج ماهواره‌ای خود خارج کرده است. عبادی در این مورد گفت که به این ترتیب مردم ایران و نه دولت این کشور ضرر می‌بینند. عبادی اعلام کرد که او در این مورد با برنارد کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت‌و‌گو کرده است.


تجمع خانواده ها در مقابل زندان اوین علیرغم محدودیتها و حضور گسترده نیروهای امنیتی

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، علیرغم محدیدویتها و حضور تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر خانواده های دستگیر شدگان همانند شبهای گذشته در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی بی قید و شرط عزیزان خود شدند.

روز سه شنبه 25 اسفند ماه از حوالی ساعت 18:00 تعداد زیادی از خانواده ها در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی عزیزان خود شدند.خانواده های دستگیر شدگان سعی کردند که ساعتهای چهارشنبه سوری را در کنار حصارهای زندان اوین بگذرانند تا خود را نسبت به عزیزانشان نزدیکتر حس کنند.هر چه به روزهای آغاز سال نو نزدیک تر می شویم تلاش و کوششها خانواده ها برای آزادی عزیزانشان فزونی می یابد.

برخلاف شبهای گذشته برای خانواده ها محدودیتهایی ایجاد کرده بودند و خانواده ها می بایست در درون حصارهای که ایجاد کرده بودند قرار می گرفتند و یک حالت بازداشت غیر رسمی برای خانواده ها ایجاد کرده بودند.خانواده همانند شبهای گذشته حق ایستادن خارج از حصارها را نداشتند. همچنین بر خلاف معمول تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر را در آنجا مستقر کرده بودند و جو امنیتی شدیدی را ایجاد کرده بودند.

ولی خانواده به حصارها و حضور تعداد زیادی از نیروها سرکوبگر توجه نمی کردند و بر خواست خود که آزادی عزیزانشان بود پافشاری می کردند. با ایستادگی و پافشاری خانواده ها از ساعت 18:30 شروع به آزادی دستگیر شدگان نمودند و تعداد زیادی از دستگیر شدگان آزاد شدند.

همانند شبهای گذشته زندانیان سیاسی که آزاد می شدند با سوت کشیدن،دست زدن از آنها استقبال می شد و موجی از شادی بین خانواده ها ایجاد می کرد. تجمع خانواده ها تا ساعت 23:00 ادامه یافت.


حاشیه های چهارشنبه سوری

جرس: مراسم چهارشنبه سوری در تهران و برخی شهرهای بزرگ در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.

به گزارش جرس ،ماموران نیروی انتظامی،بسیج،سپاه و لباس شخصی ها از ساعات ابتدایی عصر روز سه شنبه در میادین اصلی ،مناطق همجوار پارک های پرتردد و محله های نام آشنا به شکلی گسترده استقرار یافته و رفتار شهروندان را به شدت زیر نظر داشتند.با این حال صدای انفجار ترقه ها و فشفه های رنگی خاص مراسم چهارشنبه سوری که از ظهر سه شنبه فضای تهران را به تسخیر خود درآورده بود تا پاسی از بامداد ادامه یافت.

- بنابر مشاهدات خبرنگار جرس از تهران، نیروهای امنیتی در میادین اصلی شهر مانند میدان انقلاب،آزادی،ونک،صنعت،ولی عصر،هفت تیر و تجریش اتومبیل های گارد ویژه را پارک کرده و در هر یک از این مناطق حدود صد و پنجاه نیروی گارد موتور سوار مستقر شده بودند.

- به دلیل حضور گسترده نیروهای امنیتی در میادین اصلی،تجمع های شهروندان برای برگزاری مراسم چهارشنبه سوری به خیابان های فرعی منتقل شده بود.

- نیروی انتظامی به تمام مراکز خرید در خیابان های اصلی پایتخت دستور داده بود که درهای خود را قبل از ساعت 6 غروب سه شنبه به روی مشتریان ببندند.همچنین ده ها مامور نیروی انتظامی سوار بر موتور به رژه در خیابان های اصلی شهر می پرداختند و جوانانی که در حاشیه خیابان ها ایستاده بودند را متفرق می کردند.

- صدای انفجار ترقه ها از نزدیکی های ظهر روز سه شنبه به گوش می رسید ولی با تاریک شدن هوا بر شدت پرتاب ترقه و نارنجک های دستی به شدت افزوده شد.

- در برخی از خیابان ها و کوچه ها مردم صدای ضبط اتومبیل های خود را بلند کرده و به همراه اعضای خانواده و همسایه های خود به رقص و شادی می پرداختند.

- ماشین های آتش نشانی و آمبولانس نیز در میادین اصلی شهر مستقر شده بودند و صدای آژیر آمبولانس در مناطق مختلف شهر به شدت شنیده می شد.

- در خیابان هایی که حضور ماموران انتظامی بسیار پر رنگ بود شهروندان از بالای بام خانه ها مواد منفجره خاص چهارشنبه سوری را به پایین پرتاب می کردند.

- در برخی خیابان های مرکزی شهر محدودیت های ترافیکی ایجاد شده بود و از ورود موتور سواران به بسیاری محدوه ها جلوگیری می شد.

- ماموران شهرداری نیز از ابتدای صبح سطل های زباله پلاستیکی را از سطح خیابان های پرتردد جمع کرده و در بسیاری از موارد زباله ها روی زمین ریخته شده بود با این حال در مناطقی مانند خیابان رودکی،ونک و امیرآباد برخی سطل های زباله توسط شهروندان به آتش کشیده شده بود.

- چراغ های روشنایی بسیاری از خیابان ها هم از همان ابتدای شب خاموش شده بود و صدای انفجار به همراه فضای تاریک حاکم بر شهر تداعی کننده حس اضطراب بود.

- بسیاری از شهروندان به دلیل نگرانی از وقوع درگیری های شدید در شب چهارشنبه سوری زودتر از روزهای قبل محل کار خود را ترک کرده بودند و از همین رو مناطق اتوبانی تهران ترافیکی شدید را در ساعات پیش از غروب شاهد بود.

- واکنش شهروندان به چهارشنبه سوری امسال در مجموع به دو دسته تقسیم می شد.گروهی به دلیل صدای هولناک ترقه ها و نارنجک های دستی برگزاری چهارشنبه سوری به این سبک و سیاق را نمی پسندیدند و گروهی هم انفجار ترقه و نارنجک در شب چهارشنبه سوری را یکی از معدود ابزارهای شهروندان برای اعتراض به حکومت دانسته و از آن دفاع می کردند.


میرحسین موسوی : سال آینده سال صبر و استقامت ماست
جرس: میرحسین موسوی در دیدار با اعضای جبهه مشارکت بادیگرتاکید کرد که مردم اگر تحت فشار نباشند و این تشکلات مردمی امکان فعالیت داشته باشند لازم نیست مردم به خیابان ها بیایند و اگر در خیابان ها هم حق انها پایمال نشود و خشونت اعمال نشود مردم آرامش خود را حفظ می کنند وی همچنین تصریح نمود که اگر اینها تدبیر داشته باشند راه حل مسائل و مشکلات کشور از لشکر کشی و پادگانی کردن جامعه نمی گذرد ، راه حل در آزادی های قانونی است.

در پی ممانعت دولت دهم از برگزاری کنگره دوازدهم جبهه مشارکت اعضای شورای مرکزی و دفتر سیاسی و تعدادی از جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی دیدار و تبادل نظر کردند.

به گزارش نوروز،متن کامل سخنان مهندس موسوی در این دیدار به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

تشکر می کنم از حضور دوستان . شرایط ویژه و خاصی در کشور حکمفرماست . خیلی خوشحال می شدم که دوستان دیگر به ویژه دوستانی که در بند هستند امثال آقای میردامادی در این جمع بودند و از محضرشان استفاده میکردیم .شرایط کشور را شما که یک حزب سیاسی هستید بهتر می دانید . محدودیت هایی که برای حزب مشارکت است خودتان می دانید . معمولا درکشورها باید از فعالیت احزاب و تشکیلات استقبال شودتا مشکلات کشور را از طریق آنها پیگیری و با تکیه بر خرد جمعی حل و فصل کنند . در واقع تشکل های غیر دولتی و احزاب رابط مردم و دولت هستند و به این طریق از هیبت دولت در برابر مردم می کاهند علاوه بر اینکه بسیاری از فعالیت های اقتصادی – اجتماعی و... از این طریق انجام می شود.ویکی از نشانه ها و شاخص های توسعه یافتگی و پیشترفت کشورها وجود همین تشکیلات و نهادهای مدنی غیردولتی است ، حتی در کشورهایی که نظم و نسقی دارند وجود اینها ضروری است چون بسیاری از فعالیت های سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی از طریق این نهادهای مدنی انجام می گیرد در واقع وجود تشکل ها در بین مردم باعث پیشرفت مردم می شود، و جامعه توده وار هرگز رشد مناسبی ندارد .

ریشه نهادهای مدنی

این مساله در کشور ما هم بی ریشه نیست و از قدیم مشابه اینگونه نهادها در جامعه ما وجود داشته و تشکل های کوچک محله ای داشته ایم و همین ها جامعه ما را حفظ کرده است . بطور نمونه می توان به بافت و ساختار شهر کاشان اشاره کرد که در درون محلاتش نهادهایی اینگونه وجود داشته و همین ها موجبات حفظ و رشد این شهر را فراهم آورده و این نهادها از طریق صدقات جاریه تامین مالی می شده است یا وجود هیئت ها نمونه دیگری است ، در جامعه مدرن وجود این نهاد ها به لحاظ شکل و محتوا گسترده تر شده و اهمیت ویژه ای پیدا کرده تا به تشکیلات سیاسی رسیده است . قانون اساسی ما در مورد حق تشکیل اجتماعات و احزاب وتشکل ها صراحت و تاکید دارد . غفلتی که هست اینکه برخی فکر می کنند اینگونه تشکیلات تحفه ای است که از طرف دولت به مردم داده شده است .

اشکال کار این است که فکر می کنیم این تشکلات باید توسط دولت ساخته و به مردم تحویل داده شود، در حالی که این یک خواست اجتماعی است و مردمی بودن آن باعث سلامت جامعه می شود، و دولت نباید مانع فعالیت آنها شود. مردم اگر تحت فشار نباشند و این تشکلات مردمی امکان فعالیت داشته باشند لازم نیست مردم به خیابان ها بیایند و اگر در خیابان ها هم حق انها پایمال نشود و خشونت اعمال نشود مردم آرامش خود را حفظ می کنند. متاسفانه در این نه ماه تمام این مسائل زیر پا گذاشته شده و بیشترین خسارت متوجه مردم شده است به خاطر خشونت بسیار زیاد خیابانی. این وضعیتی که با آن روبرو هستیم و وضعیتی که حزب مشارکت دارد خود دلیل اعتراض مردم است و اگر به خواست و حقوق مردم شود دلیلی وجود ندارد که مردم به خیابانها بیایند یا به سمت شعارهای تند بروند . مردم بدنبال استیفای حقوق خودشان هستند و آنچه در این نه ماه اتفاق افتاده است ناشی از هجمه و هجوم نیروهای دولتی به مردم بوده و آنها از این ناحیه خسارت بسیار دیده اند .

لزوم پرداختن به راهپیمایی 25 خرداد

بر راهپیمایی 25 خرداد که در آن راهپیمایی مردم مراقب شعارهای خود و مراقب همدیگر بودند، هرچند متاسفانه حادثه تلخ آخر آن پیش آمد. اوج حضور مردم راهپیمایی در روز ۲۵ خرداد بود که باید تاکید و تکرار زیادی روی آن کرد و نگذاشت به فراموشی سپرده شود، نوع اجتماع و حرکت مردم در آنروز نشانگر نظم و نشاط و مراقبت بود و مردم مراقب شعارهای خود و مواطی همدیگر بودند و متاسفانه آن حادثه تلخی که در انتها رخ داد آنروز پرشکوه را تلخ کرد اما باید بیش از این به این واقعه و روز پرداخت تا ماهیت مردمی و سبز این جنبش برای همگان و آیندگان روشن شود . نوشتن مقالات متعدد در مورد 25 خرداد می تواند باعث شود که ماهیت جنبش و سرچشمه های آن شناسایی و بر آنها تاکید شود. خوشبختانه این تفکر همچنان در بین مردم باقی مانده و مردم در سطوح مختلف به آن عمق داده اند.و به رغم اتفاقات تلخی که در این نه ماه رخداده است روحیه مردم همانند آنروز حفظ و وجه مسالمت آمیز و مدنی جنبش برجسته شده و عمق گرفته است .

البته این جنبش فراز و نشیب هایی داشته اما همه لازمه جریان است و باید هوشیارانه با آنها روبرو شویم،مخالفان این جریان با اتهامات و برچسب زدن ها تلاش کردند سران و متفکران این جریان و از جمله اعضای مشارکت را به جاهایی بچسبانند که مردم نمی پسندند،البته در این مسیر جنبش افت و خیزها و فشارهایی بوده ، که ازجمله حزب مشارکت در معرض بیشترین فشارها بوده و نسبت هایی به آن داده شده که نادرست و ناروا بوده است و ملت هم آنرا نمی پذیرد ،و ما نباید در مقابل این تهمت ها و بی اخلاقی ها حالت انفعالی بگیریم و باید تعادل خودمان را در هرلحظه و نقطه ای در مقابل فشارها حفظ کنیم . بنده در یکی از مصاحبه ها اینرا مطرح کردم که گروهی می گفتند مشروطه باعث خوشحالی انگلیس بوده، واز قول مرحوم آخوند خراسانی گفتم که هرکاری ما بکنیم ممکن است روس ها یا انگلیسی ها اظهار خوشحالی کنند و اگر اینطور باشد پس ما نباید کاری بکنیم؟ نه ، ما باید رفتار خود را بگونه ای تنظیم کنیم که درست باشد و به این اتهامات توجه نکنیم . ما نباید بر اساس خوش حالی و بد حالی بقیه کارها و برنامه های خود را تنظیم کنیم، ما باید کار خود را بکنیم .

در سیاست خارجی نباید ماجراجویی کرد

بخشی ار این تخریب ها برای این است که ما را به انفعال دچار کنند و بخشی برای اینکه بین ما و مردم فاصله ایجاد کنند و نسبت به ما بد بینشان کنند. ما نباید نسبت به اینگونه مسائل و تهمت ها و تحلیل ها منفعل باشیم . اخیرا نشریه ای در نوشته ای حزب مشارکت و آقای خاتمی و...را با اوباما و ریگی بهم وصل کرده و نتایجی گرفته است عجیب و لابد اینگونه می خواهند برخی ها را توجیه کنند که اینها ریشه در خارج دارند و...اما ما باید روی اصول خودمان حرکت کنیم و در دام اینها نیفتیم و در عین حال که روی حفظ اصول و استقلال خود پافشاری می کنیم، نباید تعادل خود را از دست دهیم و دچار افراط و تفریط شویم. ما می خواهیم روابط خارجی را با توجه به مصالح خویش پیش ببریم، نه اینکه در هر سخنرانی برای خود کلی دشمن بتراشیم و یک دوست برای خود باقی نگذاریم. نباید این همه ماجراجویی کرد.یکی از نعمت هایی که انقلاب اسلامی برای ما آورده است استقلال ماست و ما نباید اینرا از دست بدهیم . البته ما مسائلی با جهان خارج داریم ، با آمریکا و اروپا ، اما روابط خارجی مان را باید بگونه ای شکل دهیم که در جهت تامین منافع و امنیت ملی و حفظ تمامیت ارضی و رشد و توسعه کشور باشد و سیاست خارجی ما نباید ماجراجویانه و تنش زا باشد و ما دوستان قابل اطمینان و همراهی در شرایط سخت نداشته باشیم .ما نباید این حالت تعادل را چون زیر فشار هستیم از دست بدهیم . حقیقت این است که در چند سال اخیر مدام از حربه ارتباط با بیگانه برای انفعال و سرکوب مردم و نیروهای متفکر جامعه استفاده شده و این باید روشن شود .

باور افسانه خودساخته

اطلاعات رسیده بما می گوید که مخالفان راجع به وقایع و جریانات پس از انتخابات یک افسانه ساخته اند و ظاهرا خودشان هم این افسانه را باور کرده اند و افراد و احزاب را با قلب اطلاعات در جایگاه هایی که می خواهند می نشانند، در این داستان برای هرکس و هر حزب یک نقش قائلند، یک تصویری از حرکت های مردمی و جنبش می سازند اما همه ابعاد این افسانه باید باز و شکافته شود . تصویری از ماهیت جنبش سبز و حرکت مردم ساخته اند که نادرست است و البته می خواهند از این تصویر ساخته شده برای توجیه مراجع و روحانیون و متدینین و...استفاده کنند و در این تصویر نقشی هم برای احزاب و گروهها قائلندکه اینها را وابسته به خارج نشان دهند .

در برگه های تبلیغاتی که روز 22 بهمن توزیع می شد تحلیلی برهمین مضمون ارائه شده بود و این نشان می دهد که اینگونه تحلیل ها پشتوانه در برخی جاها دارد ! این کارها و رفتار ها مبتنی بر تحلیل هایی است که در پس پرده انجام می دهند و علاوه بر این یک باور نسبت به دورغ هایی که گفته اند و داستان هایی که گفته اند در ذهنشان به وجود آمده است . آنچه ما باید انجام دهیم اینکه تلاش کنیم نشان دهیم که این حرکت و جنبش یقینا وابسته به بیگانه نیست، منافاتی با دین ندارد، در راستای زنده کردن قانون اساسی و احیا اسلام رحمانی است. ما باید ریشه های حرکت مردم و جنبش سبز را نشان دهیم و اینکه ریشه این حرکت در انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن در جنبش مشروطیت است و این حرکت مخالف با اسلام نیست و برآمده از باورهای دینی مردم و ظلم ستیزی آنهاست . برآمده از قانون اساسی ماست که میراث گرانسنگ انقلاب و خونبهای هزاران هزار شهید است . این میثاق ملی مجموعه و منظومه ای بهم پیوسته از اصول است که با هم معنا دارد و مردم به این مجموعه رای داده اند و همه آنها باید با هم اجرا شود نه اینکه بخشی از آن را برداریم و سوء استفاده کنیم و به بخش های دیگر هیچ توجهی نکنیم . مردم به همه این اصول رای داده اند و همه آن را میثاق می دانند و هر نوع کم رنگ کردن بخشی از اصول لطمه های بزرگی را در پی دارد. جلوگیری از برگزاری کنگره یک حزب قانونی قطعا لطمه به این قانون و میثاق است، خراشی براین میثاق ملی و صورت نظام است و همه اینها باید برای مردم توضیح داده شود . در این شرایط همه ما باید باید از تکیه بر نخبه ها فراتر رویم و به گروههای مرجع دیگر و تاثیر گذارجامعه متوجه شویم ، باید به سمت معلمان ، کارگران و اقشار مختلف برویم و مسائل را برای آنها توضیح دهیم و اگر فراگیری هرچه بیشتر امواج حق خواهی رامی خواهیم باید این ندا به گوش همه اقشار جامعه برسد .

تاکید بر روحیه مذهبی

نکته دیگر استفاده از روحیه مذهبی مردم است و باید به گرایش مذهبی مردم توجه تام داشت . ما همه مذهبی هستیم، اما صرف اینکه مذهبی هستیم کافی نیست، تبلیغات پر شدتی که در جامعه براه انداخته اند برخی ها را دچار تردید کرده است به طوری که گاهی من با برخی افراد روحانی و مذهبی که به خوبی من را می شناسند صحبت می کنم گمان می کنند که پشت پرده اتفاقاتی افتاده و ماتغییر کرده ایم، اما وقتی با آنها صحبت می کنم و توضیح می دهم آرام می شوند . ما باید مردم را توجیه کنیم که اینگونه نیست و اینها دروغ و تهمت هایی بیش نیست . ارتباط با مراجع و روحانیت باید بیشتر و قوی تر شود، حداقل با ان بخشی که آمادگی ذهنی داردو دلسوز است. باید آنها را با اهداف جنبش آشناتر و نزدیک تر کرد، در راهپیمایی ها هم بعضی از روحانیون شرکت می کنند ولی باز هم لازم است که این ارتباطات بیشتر شود. این می تواند خنثی کننده افسانه آنها باشد. در ذهن مردمی که اطلاعاتی ندارند بعضا این افسانه می نشیند. اگر جنبش بخواهد پیش برود و عقبگرد نداشته باشد باید دامنه اهدافش را در بین مردم توسعه داد، هم در میان اقشار مختلف مردم و هم در شهر های مختلف، باید مسائل اقتصادی را برا ی مردم توضیح داد، باید به مردم نشان دهیم که برای کم شدن فشار اقتصادی، برای ثبات زندگی، برای کاهش طلاق و بسیاری مشکلات دیگرو کاهش اسیب های اجتماعی باید به اصول قانون اساسی برگشت. این را مردم باید حس کنند. نباید حس کنند این جنبش فقط در رای مردم خلاصه شده است و تنها خشم ناشی از پایمال شدن رای شان است. باید ایران پیشرفته و سعادتمند را با اهداف جنبش پیوند دهیم و یکی کنیم و به مردم نشان دهیم.

سال آینده سال صبر و استقامت ماست

سال آینده سال صبر و استقامت ماست و نبودن دوستانی امثال آقای میردامادی در میان ما خسارت است اما در بند بودن همین ها اثراتی دارد که قابل مشاهده است . بنظرم زندان دیگر خاصیت و اثر خود را در مقابله با جنبش سبز از دست داده است . بارها در این هشت نه ماه گذشته فرصت هایی پیدا شده که دعا می کردم اینها زندانی ها را آزاد کنند ، روزنامه ها را آزاد کنند ، اما اینگونه نشد و مدیریت این تحولات انجام نشد . قطعا اگر روزنامه ها و رسانه های کشور محدود نبودند اقبال مردم به رسانه های خارجی کمتر می شد . اگر اینها تدبیر داشته باشند راه حل مسائل و مشکلات کشور از لشکر کشی و پادگانی کردن جامعه نمی گذرد ، راه حل در آزادی های قانونی است . اگر روزنامه ها رانبسته بودند، اگر محدودیت ایجاد نکرده بودند، اگر فضا را کمی باز گذاشته بودند، مردم خیابان ها را خالی می کردند، اگر این آزادی های حداقلی را داده بودند هم دولت قوی تر بود هم مجلس و در مجموع ارکان قوی تری داشتیم. البته این آزادیها برای صاحبان قدرت محدودیت ایجاد می کند اما این بنفع نظام و کشور است و ارکان نظام هم در سطح ملی و بین المللی قدرتمندتر می شوند . این ناراحت کننده است که قوه قضاییه که قرار بود مستقل باشد و هیچ کس نتواند برآن اعمال نظر کند، اکنون چنین وضعی داشته باشد که اطلاعات و سپاه به او دستور دهند که کی را بگیر، کی را ازاد کن، فلان حکم را بده... در اوایل انقلاب شورای عالی قضایی برای همین تشکیل شد که کسی نتواند به قوه قضائیه دستور دهد و متاسفانه این وضعیت تغییر کرد . نه اینکه قاضی دلسوز نداشته باشیم و اتفاقا همان قاضی های دلسوز و شریف بیشتر این ظلم را لمس می کنند و رنج می برند. قضات شریف و دلسوز زیادی در این قوه وجود دارند اما بازتاب بیرونی اینگونه نیست . به هرحال امیدواریم چرخشی در راستای اهداف جمهوری اسلامی در مجموعه حاکم ایجاد شود. و در خود نظام و حکومت چرخشی متناسب با قانون اساسی در اداره امور ایجاد شود و فضای آزادی بوجود آید تا در سایه آن مسائل و مشکلات کشور و بحران حادث حل شود . احساس من نسبت به آینده این است که حرکتی که آغاز شده برگشت ناپذیر است، ما هیچ وقت به یکسال گذشته بر نخواهیم گشت، این تغییر ایده ها را باید غنیمت شمرد. من به آینده بسیار امیدوارم، باید به مردم صبر و امید را منتقل کرد، صبر در معنای ایمانی آن، این جنبش چیزی برای خود نمی خواهد، آزادی و بهروزی و سعادت و پیشرفت مردم را می خواهد وقطعا به آن دست خواهد یافت . حرکت بعد از انتخابات و خود انتخابات مردم را به حقوقشان آگاه کرد، باید مردم را به صبر و استقامت دعوت کرد، سال آینده را باید سال صبر و استقامت بدانیم و بنامیم. سال استقامت بر اهداف جنبش سبز تا به نتیجه رسیدن .

در ابتدای این دیدار آقای کاشفی مسئول ستاد برگزاری کنگره مشارکت گزارشی از اقدامات انجام شده برای برپایی این کنگره و ممانعتی که از سوی وزارت کشور و اطلاعات در این باره به عمل آمد ،داد و با یادبودی از اعضای در بند مشارکت و دیگرافرادی که بدلیل همراهی با جنبش سبز در زندان بسر می برند و آرزوی آزادی همگی آنها در آستانه نوروز و سال جدید ، از مهندس موسوی بواسطه پایداری و همراهی اش با جنبش سبز تشکر و قدردانی کرد و از او خواست همچون گذشته در نیروبخشی و خط دهی یاریگر افراد و گروههای جنبش باشد . پس از سخنان مهندس موسوی نیز افراد حاضر به بیان نظرات و دیدگاههای خود در باره شرایط حادث و اینکه برای پیشبرد و موفقیت هرچه بیشتر جنبش سبز چه باید کرد به بحث و تبادل نطر با مهندس پرداختند و همگی براین موضوع توافق داشتند که سال آینده بدلیل مسائل سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و بین المللی سالی سرنوشت ساز برای کشور به شمار می رود و باید آنرا سال صبر و استقامت برای پیروزی جنبش سبز قلمداد داد .


لاله حسن‌پور بازداشت شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - لاله حسن‌پور، نویسنده و فعال جنبش زنان امروز سه‌شنبه ۲۵ اسفندماه طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

از علت دستگیری و نهاد بازداشت‌کننده این فعال اجتماعی اطلاعی در دست نیست.

بازداشت لاله حسن‌پور در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر تعداد زیادی از زندانیان سیاسی آزاد شدند و دادستان تهران نیز طی اظهاراتی از آزادی بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر در آستانه عید نوروز خبر داده بود.


دارنده مدال طلای المپیاد کشوری بازداشت شد

عبدالله یوسف زادگان برنده مدال طلای المپیاد ادبی سال ۸۰ و از دانشجویان ممتاز حقوق دانشگاه شهید بهشتی دیروز صبح در منزل شخصی خود بازداشت شد.

یوسف زادگان که در حال حاضر دانشجوی مقطع فوق لیسانس دانشکده حقوق دانشگاه علامه است صبح دیروز توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش کلمه، گفتنی است کامپیوتر کتاب ها و موبایل این دانشجو نیز توقیف شده است. وی در تماس کوتاهی که شب گذشته با خانواده خود داشته خبر از انتقال خود به زندان مشهد داده است.او دلیل مشخصی برای این انتقال ذکر نکرده است.

یوسف زادگان که در میان دوستان خود به چهره ای فرهنگی شهرت دارد تاکنون در هیچ حزب سیاسی ای عضویت نداشته و در طول ماه های اخیر صرفا به تحصیل مشغول بوده است.


مسعود لواسانی در زندان اوين دست به اعتصاب غذا زده است

مسعود لواسانی، روزنامه‌نگار و وبلاگ ‌نويس، که در مهرماه در منزلش بازداشت شد، از پنج روز پيش دست به اعتصاب غذا زده است.

به نوشته جرس، آقای لواسانی در اعتراض به آنچه « شرايط غير انسانی و محدوديت های اعمال شده توسط زندانبانان» ناميد، اعتصاب غذا کرده است.

اين روزنامه نگار که از سوی دادگاه انقلاب به هشت سال ونيم زندان محکوم شده است، در زيرزمين بند ۳۵۰ زندان اوين به سر می‌برد.

مسعود لواسانی همکار روزنامه‌های شرق، اعتماد، اعتماد ملی، کارگزاران، خبرگزاری مهر و بسياری ديگر از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های داخلی بوده است.


دولت هم آزادی را به محاق برده و هم نان را از سفره مردم گرفته است

در حالی به استقبال سال نو می رویم که از یک سو خانواده های بسیاری در سوگ عزیزان خود داغدارند، تعدادی بیشترعزیزان و جوانانشان مظلومانه و گمنام در اسارت و حبس به سر می برند و از سرنوشتشان اطلاعی در دست نیست و از سویی دیگر تورم و گرانی لجام گسیخته و توقف و تعطیلی و یا کاهش تولید کارخانجات هر روز انبوه جمعیت بیکاران کشورمی افزاید.دولتی که شعار توسعه سیاسی را با تأمین نان مردم متعارض می دانست و در ازای تعطیلی پروژه توسعه سیاسی وعده آوردن نفت بر سر سفره مردم می داد امروز هم آزادی را به محاق برده و هم نان را از سفره مردم گرفته است.

بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن سال نو منتشر شد. متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران

سال ۸۸ را در حالی به پایان می بریم به که آگاهی و اراده شما ملت بزرگ در پیگیری مطالبات قانونی و به حقتان در این سال برگ زرین دیگری بر گنجینه مبارزات افتخار آفرین ایران و ایرانی افزود و جهانیان خواسته یا ناخواسته در برابر عظمت و شکوه آن سر خضوع فرود آوردند. سالی که تقابل حماسه سبز آزادی و مردمسالاری با خشونت و سرکوب بی رحمانه، بصیرت و حقانیت شما و فرزندان فرهیخته شما و متقابلاً بی بصیرتی و خودکامگی قدرت پرستان را با وضوح تمام و در قالب یک تراژدی در سطح ملی به نمایش گذاشت آن گونه که هنوز آثار بهت و حیرت فجایع، زشتی ها و در نوردیده شدن بدیهی ترین و محترم ترین حریم های انسانی و دینی در ذهن و اندیشه ایرانیان باقی است.

در حالی به استقبال سال نو می رویم که از یک سو خانواده های بسیاری در سوگ عزیزان خود داغدارند، تعدادی بیشترعزیزان و جوانانشان مظلومانه و گمنام در اسارت و حبس به سر می برند و از سرنوشتشان اطلاعی در دست نیست و از سویی دیگر تورم و گرانی لجام گسیخته و توقف و تعطیلی و یا کاهش تولید کارخانجات هر روز انبوه جمعیت بیکاران کشورمی افزاید. روزی نیست که در شهرهای کشور شاهد فریاد اعتراض کارگرانی نباشیم که ماه ها حقوقی دریافت نکرده اند، فریادها و اعتراض های دردمندانه و مظلومانه ای که در هیاهوی شعارهای تبلیغاتی عدالت پروری و محرومیت زدایی و صحنه آرایی های کاذب رسانه رسمی البته گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن نمی یابند.

دولتی که شعار توسعه سیاسی را با تأمین نان مردم متعارض می دانست و در ازای تعطیلی پروژه توسعه سیاسی وعده آوردن نفت بر سر سفره مردم می داد امروز هم آزادی را به محاق برده و هم نان را از سفره مردم گرفته است. آنان که توسعه و رشد اقتصادی را طرحی استعماری و ضد عدالت تبلیغ می کردند و با وعده تحقق عدالت و نفی نابرابری ها، به فراموشی سپردن برنامه توسعه را توصیه می کردند، امروز ارمغانشان برای این ملت افزایش ضریب جینی و عمیق تر شدن اختلاف طبقاتی، شکاف فقر و غنا و کاهش نرخ رشد اقتصادی به ۷/۲ درصد است.

این همه در حالی است که جشن و پایکوبی و تزریق شادی کاذب به جامعه با حجم و دامنه ای آشکارا متفاوت با سال های قبل، در دستور کار رسانه ملی قرار گرفته است تا نمکی باشد بر زخم دل خانواده های عزادار و نگران از سرنوشت عزیزان خود و نیز حسرتی تلخ برای خیل عظیم تهیدستان و محرومان.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن تبریک سال نو به ملت شریف ایران یقین دارد که مردم نیک سرشت و نوع دوست ما اجازه ندهند خانواده های مذکور در هیاهوی انبوه تبلیغات و شادی های سازمانیافته کاذب به فراموشی سپرده شوند. ما از مردم نوع دوست و ایثارگر می خواهیم درایام عید خانواده های عزادار را فراموش نکنند و در التیام زخم جانکاه ایشان بکوشند، با دیدار از خانواده هایی که عزیزی در بند دارند از غم ایشان بکاهند و با کمک به خانواده های محروم آنان را در شادی سال نو سهیم نمایند و در ایام عید نوروز و در تجربه ای متفاوت زندگی کردن با جنبش سبز را تمرین کنند. تداوم تجارب و تمرین هایی از این دست، بقا، شکوفایی، سرزندگی و پیروزی و فرخندگی را برای جنبش اصلاحی و سبز ایران تضمین خواهد کرد.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران

۲۳/۱۲/۱۳۸۸


دیدارهای موسوی و کروبی با چهره های سیاسی مشارکت و دانشجویان

"میرحسین موسوی" و "مهدی کروبی" طی دیداری با گروه هائی از هواداران خود به ارزیابی از اوضاع کنونی کشور پرداختند. به گزارش سامانه خبری "نوروز" وابسته به اصلاح طلبان حکومتی، در پی ممانعت دولت دهم ازبرگزاری کنگره دوازدهم "جبهه مشارکت اسلامی" اعضای شورای مرکزی و دفتر سیاسی و شماری از جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی با میرحسین موسوی دیدار و گفت و گو کردند.

میرحسین موسوی در این دیدار طی سخنانی خواستار مقاومت هواداران "جنبش سبز" گردید و گفت : سال آینده سال استقامت است . به نظرم دیگر زندان خاصیت و اثر خود را در مقابله با جنبش سبز از دست داده است . موسوی افزود : با رها در این هشت ، نه ماه گذشته فرصت هائی پیداشده که "دعا" می کردم اینها زندانی ها را آزاد کنند ، روزنامه ها را آزاد کنند ، اما اینگونه نشد و مدیریت این تحولات انجام نشد.

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من به آینده بسیار امیدوارم ، باید به مردم صبر و امید را منتقل کرد . احساس من این است که حرکتی که آغاز شده برگشت ناپذیر است ، ما هیچ وقت به یکسال پیش بازنخواهیم گشت. باید مردم را به صبر و استقامت دعوت کرد ، سال آینده را باید سال صبر و استقامت بدانیم و بنامیم . سال استقامت بر اهداف جنبش سبز تا به نتیجه رسیدن.

همزمان با این سخنان "مهدی کروبی" طی دیداری با جمعی از دانشجویان و جوانان شاخه حزب " اعتماد ملی" استان اصفهان و گیلان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه گفت خداوند را شاکرم برای اینکه در عبور از این تلخی ها یاریمان کرد. شیخ مهدی کروبی در ادامه سخنان خود افزود: واقعیت این بود که ما برای تغییر در اوضاع فعلی کشور وارد این انتخابات شدیم و چون متاسفانه جمهوری اسلامی از مسیر خود منحرف شده بود تلاش کردیم و می کنیم تا جمهوریت به معنای واقعی خود یعنی متکی بر رای مردم و اسلامیت که دین اصلی مردم این سرزمین است به صورت درست اجرا شود . همان جمهوری اسلامی که در ابتدای انقلاب امام فرمودند ، اما متاسفانه جمهوریتی که از درون نظام برخاسته دچار استبداد زدگی شده است و انتخابات اینچنین بی خاصیت شده و فقط اسم و تشریفاتی از آن باقی مانده آنهم با دخالت های متعدد و اعمال نفوذ های فراوان از جانب برخی افراد . لذا می خواهم بگویم که من از همان انتخابات مجلس هشتم متوجه شدم که با ادامه این روند دیگر در ایران انتخابات به معنای واقعی برگزار نخواهد شد.

مهدی کروبی در پایان سخنان خود افزود : خودشان هم خوب می دانند که ما نه جاسوسیم و نه از بیگانه خط می گیریم ، تنها دلسوز این نظام هستیم و برای حفظ آن تلاش می کنیم و فقط معترضیم . وی از جوانان خواست : هیچگاه مایوس نشوند و مصمم و با اراده به فعالیت خود ادامه دهند ، و در راه ایران و امام و شهدا همیشه کوشا باشند.


رفع توقیف اعتماد با وثیقه صد میلیونی!

روزنامه اعتماد رفع توقیف شده اما هنوز هیچ حکمی به مسئولان روزنامه ابلاغ نشده است .

بهزادی سردبیر روزنامه اعتماد در گفت وگو با خبرنگار آفتاب با اعلام مطلب فوق گفت : دوستان به دنبال تامین وثیقه 100 میلیونی برای رفع توقیف روزنامه هستند .

در عین حال الیاس حضرتی صاحب امتیاز ومدیر مسئول روزنامه اعتماد در گفت وگو با خبرنگار آفتاب اظهار امیدواری کامل کرد که در آن طرف سال روزنامه اعتماد منتشر شود . وی افزود: امکان انتشار اعتماد در این طرف سال به دلیل تعطیلی کامل کشور با توجه به فرارسیدن عید نوروز وجودندارد .

این گزارش حاکی است که این اقدام قوه قضاییه طلیعه یک حرکت مهم در ایجاد فضای روزنامه نگاری آزاد و سالم قابل تحلیل است به نحوی که می توان گفت شاید در آینده نزدیک هیچ روزنامه نگاری به دلیل شغل روزنامه نگاری در حوزه خصوصی ، نگران معیشت خود نخواهد بود.

روزنامه اعتماد یکی از روزنامه های خبری تحلیلی صبح ایران می باشد. این روزنامه به انعکاس تازه ترین اخبار ایران و جهان می پردازد.

هيات نظارت بر مطبوعات در جلسه دوشنبه 10-12- 1388 خود پروانه هفته نامه سراسري « ايراندخت » و نشريه استاني « سينا » را لغو كرد و روزنامه «اعتماد» را توقيف و پرونده آن را به دستگاه قضايي ارسال کرد.


آلودگی آب و شبکه فاضلاب در تهران وضعیت وخیمی دارد

طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی در تمام مناطق شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و موضوع آلودگی آب و لزوم دسترسی شهروندان به آب باکیفیت همچنان در دست بررسی است.

معصومه ابتکارامروز با اشاره به اقدامات کمیته محیط‌زیست در شورای شهر تهران و بازدید این کمیته از مناطق شهرداری خاطر نشان کرد: طی سال جاری از سراهای محله، پروژه‌های فنی و عمرانی، بازیافت، پیاده‌روسازی، سرپوشیده‌سازی انهار و سیستم‌های روشنایی مناطق شهر تهران بازدید به عمل آمد.

به گزارش ایلنا رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران گفت: متاسفانه وضعیت آلودگی آب و ناقص بودن توسعه شبکه فاضلاب در تهران هنوز بحرانی بوده و اوضاع قرمزی دارد.

او افزود: پروژه‌های مربوط به انرژی‌های نو، طرح‌های پارک انرژی، خطوط بی‌آرتی و مترو نیز بازدید شد.
رئیس کمیته محیط‌‌زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه لکه‌های صنایع آلاینده و مزاحمت‌های زیست‌محیطی در داخل زون‌‌های شهری وجود دارد، یادآور شد: از پروژه‌های ساماندهی صنایع و مشاغل شهری، خانه‌های سلامت، طرح سوله‌های بحران و مراکز معاینه فنی بازدیدهایی در طی سال صورت گرفت.
ابتکار با اشاره به بازدید از ایستگاه‌های ثابت و سیار سنجش و آلودگی هوا و صدا خاطر نشان کرد: آلودگی صدا در بزرگراه‌های چمران ـ همت از حد استاندارد گذشته است به طوری که آلودگی صدا ۷۲ دسیبل اندازه‌گیری شده در حالی که باید زیر ۵۰ باشد.
او ادامه داد: از مراکز فروش مواد شیمیایی خطرناک در ناصرخسرو و مجتمع‌های صنعتی خاوران نیز بازدیدهایی صورت گرفت.
به گفته ابتکار، طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی در تمام مناطق شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و موضوع آلودگی آب و لزوم دسترسی شهروندان به آب باکیفیت همچنان در دست بررسی است.
او به سایر بازدیدها از پروژه‌هایی همچون شبکه فاضلاب، معضلات زیست‌محیطی، بافت فرسوده، ایستگاه‌های CNG و کارگاه‌های عمران سطح مناطق اشاره کرد و یادآور شد: خوشبختانه وضع تفکیک مبداء زباله از حد پایلوت در مناطق شهرداری خارج شده و به مرحله عملیاتی رسیده است.
او با اعلام اینکه در ارزیابی شهرداری‌های مناطق ۲۲گانه ترافیک همچنان اوضاع نابسامانی داشته و بحرانی بوده اعلام کرد: هنوز مردم به حمل‌ونقل عمومی قابل اعتمادی دسترسی ندارند و معضل ترافیک هنوز جای کار دارد.
او در ادامه به اوضاع بحرانی آلودگی آب اشاره کرد و گفت: طی بررسی صورت گرفته در مناطق شهرداری تهران معضل آلودگی آب همچنان مطرح بوده و این بحث نیاز به همکاری دولت دارد و بحثی ملی است.
رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران گفت: متاسفانه هنوز در توسعه شبکه فاضلاب مشکل داریم و شبکه فاضلاب همچنان اوضاع قرمزی دارد که دولت باید در این زمینه کار کند.
به گفته ابتکار هنوز مقابله با حیوانات موزی در تهران وضعیت قرمزی دارد و آنچنان به مصوبات شورای شهر از جانب شهرداری بها داده نمی‌شود.
او در پایان ادامه داد: از شورای شهر می‌خواهیم که در مورد واگذاری تصدی‌گری دولت و وظایف غیرحاکمیتی به شهرداری‌ها و شفاف کردن نحوه همکاری مجلس اقدام کند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .