شنبه، بيست و چهارم بهمن ١٣٨٨ - سيزدهم فوريه ٢٠١٠


ادامه تجمع خانواده ها در مقابل زندان اوین برای آزادی عزیزانشان

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،خانواده های دستگیر شدگان روز عاشورا و 22 بهمن در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط عزیزان خود شدند.

شنبه غروب 24 بهمن ماه از ساعت 19:00 خانواده های دستگیر شدگان روز 22 بهمن و عاشورا تجمع خود را برای آزادی فرزندان و عزیزان خود در مقابل زندان اوین آغاز کردند.تعداد خانواده ها تا ساعت 21:30 به 250 نفر می رسید. این تجمع هر شب تا ساعت 23:30 ادامه می یابد.

با پافشاری خانواده ها تعدادی از دستگیرشدگان روز عاشورا علیرغم اینکه روز تعطیل بود آزاد شدند و به آغوش گرم خانواده و حاضرین بازگشتند. دستگیرشدگان از حضور و استقبال خانواده ها و مردم تشکر می کردند و به خانواده هایی که عزیزان آنها هنوز در بند هستند پاسخ می دادند و به آنها تاکید می کردند که ایستادگی و پافشاری شما است که باعث آزادی ما شده است.

خانواده ها و حاضرین با دست زدن ،سوت کشیدن صلوات فرستادن از عزیزانشان استقبال می کردند.

تعدادی از دستگیرشدگان نحوه دستگیری و برخورد نیروهای سرکوبگر را به دیگران تشریح می کردند. تعدادی از دستگیر شدگان به ساختمانی نزدیک ساختمان قرمز واقع در میدان حر انتقال داده شده بودند. آنها با ضرب و شتم مامورین سرکوبگر مواجه می شدند و بعد از آن به همۀ دستگیر شدگان دستور داده می شد که لباسهای خود را بجزء لباس زیر را از تنشان باید بیرون بیاورند و سپس آنها را در سرمای شدید زمستان در محوطه بازداشتگاه برای مدت 4 ساعت بیرون نگه می داشتندو این شرایط برای دستگیر شدگان مسن غیر قابل تحمل بود. این شیوه غیره انسانی برای تحقیر دستگیرشدگان و فشار وارد کردن بر آنها بکار برده می شود. این نوعی از رفعت ولی فقیه علیه دستگیر شدگان می باشد.


یک شرکت روسی به ارسال تجهیزات نظامی به ایران متهم شد

به گزارش روزنامه آلمانی "زود دویچه" دادستانی شهر فرانکفورت پرونده‌ای علیه یک شرکت روسی گشوده است. گفته می‌شود که این شرکت احتمالا تجهیزات نظامی به ایران صادر می‌کند. ماموران گمرک آلمان در این رابطه در نوامبر سال ۲۰۰۹ میلادی در جریان یک اقدام مشترک جهانی، در فرودگاه فرانکفورت این کشور ۲۱۸ محموله به مقصد ایران را توقیف کردند. کارشناسان گمرک بر این نظرند که محتویات محموله برای تاسیسات نظامی زیرزمینی استفاده می‌شوند.


نگرانی دانشگاهیان سوئد از سرکوب‌ها در ایران

جمعی از دانشگاهیان سوئد با انتشار نامه‌ای، فشار‌های مقام‌های جمهوری اسلامی بر دانشجویان و استادان ایران را محکوم کرده و نسبت به «وخیم» شدن وضعیت حقوق بشر در این کشور هشدار دادند.

این نامه که امضای بیش از ۱۳۰ تن از استادان دانشگاه‌های سوئد را دارد، خطاب به دبیرکل سازمان ملل و دبیر کل یونسکو نوشته شده است.

این نامه با استقبال گروهی از فعالان دانشجویی سوئد نیز مواجه شده است.

در بخشی از این نامه، با «درد‌آور» توصیف کردن وقایع پس از انتخابات ۲۲ خرداد، آمده است که معترضان به نتیجه انتخابات، توسط نیرو‌های نظامی، «سرکوب» شده و خوابگاه‌های دانشجویی نیز مورد «حمله وحشیانه» قرار گرفته‌اند.

این نامه افزوده که پاسخ به اعتراض‌ها در ایران، «گاز اشک‌آور، باتوم و گلوله» بوده است.

این دانشگاهیان همچنین به گزارش‌ها درباره «شکنجه و تجاوز» به برخی بازداشت‌شدگان وقایع پس از انتخابات اشاره کرده و نوشته‌اند که مقام‌های جمهوری اسلامی، با این اقدامات تلاش دارند تا معترضان را «از خواسته خود» منصرف کنند.

آنها نوشته‌اند که جمهوری اسلامی، پس از انتخابات، فشار‌ها بر دانشجویان و استادان دانشگاه‌ها را افزایش داده و با برگزاری «دادگاه‌های استالینی» سعی در سرکوب فعالیت‌های دموکراتیک در ایران دارد.

در بخش دیگری از این نامه، بازداشت دانشجویان، بازنشستگی برخی استادان و تغییر متون درسی علوم‌انسانی، تلاشی برای سرکوب جنبش دانشگاهی در ایران توصیف شده است.

دانشگاهیان سوئد با اظهار تاسف از این آنچه که امروز در دانشگاه‌های ایران می‌گذرد، نوشته‌اند: «به راستی که جامعه علمی ایران، سخت‌ترین دوران خود را سپری می‌کند.»

در این نامه، اقدامات «غیرقانونی» مقام‌های جمهوری اسلامی در تحت فشار قرار دادن مردم، دانشگاهیان، فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران، محکوم شده و آمده است: ‌«ادامه وضع موجود، منجر به پیامدهای وخیم‌تری برای مردم ایران، مخصوصاٌ دانشجویان و جامعه دانشگاهی خواهد شد.»

این دانشگاهیان در ادامه از مقام‌های سازمان ملل و نهاد‌های مدافع حقوق بشر خواسته‌اند که این اعمال «غیر انسانی» را محکوم کنند.

همزمان با آغاز اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران، دانشجویان و دانشگاهیان نیز به شدت از سوی حاکمیت تحت فشار قرار گرفته‌اند. بازداشت، محکومیت به حبس،‌ ضرب و جرح، اخراج از دانشگاه و تعلیق، از جمله اتفاقاتی است که دانشجویان در ماه‌های اخیر با آن مواجه شده‌اند.


بیانیه مجمع روحانیون مبارز در ارتباط با راهپیمایی 22 بهمن

بسم الله الرحمن الرحیم

درود خداوند بر ملت رشید و آزاده و عدالت طلب ایران که در سی و یکمین بهار آزادی دیگر بار مراتب وفاداری و قدرشناسی خود را نسبت به انقلاب بزرگ اسلامی و اندیشه های والا و آرمان های بلند پیشوای بزرگ انقلاب حضرت امام خمینی(س) و شهیدان سرافراز با حضوری حماسی و پرشکوه در مراسم گرامیداشت 22 بهمن به نمایش گذاشتند.

صدور بیانیه ها و فراخوان همه تشکل ها و احزاب و گروه های درون نظام و شرکت یکپارچه زنان، مردان، پیران و جوانان وحتی کودکان ایرانی در همایش عظیم وجشن بزرگ 22 بهمن و تأکید بر شعار محوری «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» نشانی درخشان از حیات سیاسی و نشاط اجتماعی و اراده خلل ناپذیر مردم سرافراز ایران برای تداوم انقلاب اسلامی و ساختن ایرانی بهتر و آبادتر بود.

گرچه با کمال تأسف جریان خشونت گرا و انحصارطلب همچون دیگر مناسبت ها مذهبی و ملی چند ماه گذشته با سوء استفاده از اجتماعات مردمی و با بهره گیری از ابزارهای قدرت به مقابله خشن و شدید با بخش وسیعی از مردم به بهانه همراه داشتن نماد مورد علاقه خود پرداختند و این در حالی بود که پرخاشگران و هتاکان آزادانه به حمل پلاکاردهای موهن و توزیع انواع نشریات و لوح های فشرده حاوی بدترین اهانت ها و تهمت ها علیه یاران امام و پیشتازان عرصه جهاد و مبارزه و انقلاب مشغول بودند و همچنین با حمایت و حتی مباشرت بخشی از نیروهای نظم و امنیت به شخصیت های بزرگ انقلاب همچون حضرات آقایان: سید محمد خاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی و دیگر شخصیت های ممتاز کشور که در راهپیمایی شرکت کرده بودند حمله ور شده و از ضرب و شتم مردمی که به این رفتار غیر انسانی و غیر اخلاقی معترض بودند دریغ نکردند و اکنون نیز فرصت طلبانه در صدد مصادره این حضور حماسی و میلیونی مردم به نفع اغراض حقیر خود هستند.

مجمع روحانیون مبارز خاضعانه از یکایک هموطنان عزیز به ویژه خیل عظیم همفکران و همراهان اصلاح طلب در سراسر کشور که علی رغم همه بی مهری ها و کژ رفتاری هایی که بر آنان روا رفته و می رود اما با حضور آگاهانه و مسؤولانه خویش به استمرار حماسه 22 بهمن و جاودانگی شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» همت گماردند صمیمانه تشکر می کند و رفتار غیراخلاقی و مشکوک جمعی منفعت طلب و خشونت گرا که همچنان بر اقدامات مردم ستیز و تفرقه افکنانه خود پافشاری دارند و از هیچ فرصتی برای تحقق اهداف خود فرو نمی گذارند را محکوم نموده و از دستگاه قضایی کشور مصرانه شناسایی و برخورد قاطع و خشکاندن این جریان فتنه و فساد سیاسی و اجتماعی و متجاوزان به حقوق اساسی و حریم آزادی مردم را خواستار است.

مجمع روحانیون مبارز

24 بهمن 1388


مطهری: اگر مذاکره پشت‌پرده دارید، بگویید

علی مطهری در گفتگو با خبرآنلاین، در خصوص ارزیابی اش از راهپیمایی وحدت آفرین۲۲ بهمن گفت: این راهپیمایی نشانه وحدت و آشتی ملی بود، اما به این معنی که مردم و خواص احساس کردند حفظ انقلاب اسلامی مهم تر از هر مسئله دیگر است و این موضوع به این معنی نیست که هیچ انتقاد و اعتراضی به حکومت وجود ندارد.

وی ادامه داد: بنابراین نباید دولت مردان تصور کنند که این راهپیمایی به معنی امضا و تایید کارها و روش آنان است بلکه باید حقوقی که در چند ماه اخیر ضایع شده احقاق شود.

این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین باید به تخلفات همه کسانی که در بحران انتخابات متهم هستند، چه کسانی که ادعای تقلب را مطرح کردند و مردم را به حضور در خیابان ها دعوت کردند و چه کسانی که در مناظره ها زمینه این فتنه را فراهم کردند، رسیدگی شود.

فرزند شهید آیت الله مطهری در مورد انتظار و توقع مردم از نخبگان سیاسی خاطرنشان کرد: انتظار مردم این است که نخبگان مصالح نظام و منافع ملی و اسلامی را بر مصالح و منافع فردی و گروهی خود ترجیح داده و کاری کنند که کشور در مسیر توسعه، پیشرفت، عدالت و نزدیک شدن به اهداف انقلاب اسلامی حرکت کند و پیام انقلاب اسلامی که ارایه یک راه جدید به دنیا است به سایر ملت ها ابلاغ شود.

نماینده مردم تهران در خانه ملت درباره اینکه راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پایانی بر نزاع چند ماه گذشته بود، تصریح کرد: همانطور که قبلا اشاره کردم مردم و خواص برای حفظ یک امر مهم تر که انقلاب اسلامی است، در این راهپیمایی وحدت کردند و اختلافات گذشته را کنار گذاشتند؛ اما این به این معنی نیست که اختلافات تمام شده است.

وی ادامه داد: تا زمانی که ظلم هایی که از دو طرف اعمال شده جبران نشود، نمی توانیم ادعا کنیم که این بحران به طور کامل به پایان رسیده است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه مردم با حضور باشکوه خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن چه انتظاری از دولت دارند، گفت: انتظار مردم این است که دولت به امور معیشتی آنها بیشتر رسیدگی کرده و تلاش کند مسئله تورم را کنترل کند. همچنین از رهاسازی فرهنگی خودداری و تلاش نماید از تکرار ابتذال هایی مانند جشنواره تورهای نوروزی جلوگیری کند

مطهری با تاکید براینکه دولت باید به آزادی های اجتماعی مردم احترام گذاشته و دست از توقیف مطبوعات بردارد، افزود: همچنین دولت باید برای آزادی زندانیان سیاسی اقدام کرده و در ایجاد فضای دوستی و محبت در میان مردم تلاش کند.

نماینده مردم تهران در خصوص انتظارات مردم از دولت در مورد مسایل بین المللی ادامه داد: انتظار از دولت این است که صلابت انقلاب اسلامی در مسایل بین الملل را حفظ کرده و تلاش نکند با بده و بستان با قدرت های بزرگ به اهداف خود برسد.

وی افزود: دولت باید با مردم صادق باشد و اگر در پشت پرده با قدرت های بزرگ گفت و گوهایی دارد به مردم اعلام کند و مسئله انرژی هسته ای را به رابطه با آمریکا پیوند نزند.


سندیکای خبرنگاران آلمان خواستار اعتراض دولت این کشور به ایران شد

سنديکای خبرنگاران آلمان از وزارت خارجهٔٔ اين کشور خواسته است به محدوديتهای خبررسانی آزاد در ايران اعتراض کند.
این سندیکا همچنين از وزير خارجه آلمان خواسته است برای مقام های ايران روشن کند که اختلال سيستماتيک در پخش برنامههای دويچه وله در ايران پذیرفتنی نیست.
رئيس سنديکای خبرنگاران، ميشائل کنکن (Michael Konken) گفته است، اعتراض وزارت خارجه بايد شامل ايجاد مزاحمتهای فراوان برای خبرنگاران خارجی در ايران نيز بشود که از ديرباز ادامه دارد.
سنديکای خبرنگاران آلمان همچنین نامهٔٔ اعتراض به سفارت جمهوری اسلامی در آلمان نوشته که بی پاسخ مانده است.


فاطمه کروبی در نامه به خامنه ای: فرزندانم را دستگیر، شکنجه و تهدید به تجاوز کردند

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی در نامه ای به آیت الله خامنه ای نوشته است خشونت طلبان و اوباشانی که بدستور آنها عمل می کنند، پس از دستگیری پسرش علی در راهپیمایی 22 بهمن، او را به مسجدی برده و در آنجا پس از پی بردن به هویتش، بشدت کتک زده و تهدید به تجاوز کرده اند؛ و سپس گفته اند اگر 24 ساعت دیگر در آنجا می ماند، جنازه اش را تحویل می دادند.
فاطمه کروبی افزوده است علاوه بر ضرب و جرح شدید فیزیکی، زشت ترین دشنام ها را به علی و پدرو مادرش داد ه اند.
خانم کروبی گفته است این نامه را تنها از روی دلسوزی، پیش از آنکه کامران ها و محسن های دیگر زیر شکنجه این افراد بی مسئولیت جان دهند و حیثیت کشور و نظام را به چالشی اساسی بکشند، نوشته است.

متن اين نامه بدین شرح ميباشد:

بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت اله خامنه ای – مقام معظم رهبری
با سلام و احترام
در ارتباط با راهپیمائی ۲۲ بهمن امسال و حوادث پیرامون آن که شخصا شاهد بخش کوچکی آز آن بودم و یا فرزندم علی پس از آزادی بیان کرد با در نظر گرفتن خدا، صادقانه و به نیت درمان این غده ی سرطانی که تمامیت نظام و اسلام را نشانه گرفته است و با این امید که دستور صریح و قاطع جنابعالی به افراد صالح به پاک کردن همیشگی آن منجر شود، نکاتی به استحضار می رسانم. اینجانبه از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۷ در کنار همسرم در مبارزه علیه رژیم سفاک پهلوی فراز و نشیب هائی را پشت سر گذاشتم و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به لطف خداوند متعال توفیق یافتم در بنیاد شهید در دوران دفاع مقدس در بخش دارو ودرمان به مجروحان و وخانواده های معزز شهدا خدمت نمایم و مورد تقدیر کتبی امام (ره) قرار گیرم. پس از آن نیز در هر مسئولیت اجرائی قرار گرفتم و یا نمایندگی مردم در مجلس را بر عهده داشتم، سعی کردم با خدمت به مردم بطور عملی از نظام و انقلاب حمایت کنم. همگان میدانند که اینجانبه از بدو انقلاب تاکنون نیز همواره از انقلاب، نظام و آرمان های امام و شهدا دفاع کرده و می کنم. استدعا دارم آنچه که در این نامه به نگارش در آمده را تنها از سر دلسوزی و برای پیشگیری از جنایات آتی علیه فرزندان این سرزمین بدانید، نه برای فرزندم علی که بازداشت او فقط یک نمونه کوچکی است از این دریا. توضیحات زیر تنها در این راستا بیان می گردد و لاغیر.
فرزند سوم ام علی که در سن ۲ سالگی دستگیری و محکومیت ۵ ساله پدر را در شمیران تجربه کرده بود، در کنار پدرش در راهپیمائی ۲۲ بهمن به رسم همه ساله شرکت کرد. همه گروه های سیاسی و شخصیت های هر دو جریان از مردم برای شرکت در این راهپیمائی بزرگ دعوت کردند و از آنان خواستند با پرهیز از افراط گرائی و خشونت زبانی و فیزیکی بطور آرام شرکت کنند. متاسفانه خشونت طلبان که حیات سیاسی و اقتصادی خود را در خشونت و بحران می بینند با دستور به پیاده نظام های بی هویت به همسرم این یار دیرینه امام و مردم یورش بردند که ابعاد آن را همگان می دانند. اینجانبه که برای شرکت در راهپیمائی رفته بودم با فاصله ای اندک شاهد آنچه گذشت بودم. در همان موقع، علی به جرم نانوشته شرکت و کمک به حفاظت از پدر دستگیر و به مسجد امیر المومنین (ع) برده شد و در خانه خدا این محل امن الهی در کنار سایر بازداشت شدگان کتک خورد و ناسزا شنید. هنگامیکه اسامی بازداشت شدگان را یادداشت می کردند، اوباش هائی که امروز در لباس ضابطان قرار گرفته اند به هویت علی پی بردند و پس از ده دقیقه و کسب اجازه از مسوولان ارشد خود، او را از جمع جدا کرده و بشدت مورد ضرب و جرح قرار دادند. این از خدا بی خبران مکان امن الهی را به شکنجه گاه فرزندان مردم تبدیل کردند. آنان در کنار ضرب و جرح شدید فیزیکی علی با بکارگیری سخیف ترین و زشت ترین الفاظ نسبت به فاطمه و مهدی کروبی او را تحت فشار روحی قرار دادند و در قبال اعتراض علی نسبت به آن اهانت ها و شکستن حرمت مسجد، نه تنها خشونت فیزیکی و زبانی را افزایش دادند بلکه این مرد ۳۷ ساله را در خانه خدا تهدید به … کردند – مجازات ارتکاب آن فعل در قانون مجازات اسلامی مرگ است. خدا می داند این جماعت وقیح با دست بازی که دارند بر سر جوانان کم سن و سال این کشور چه آورده و می آورند. براستی که زبان و قلم از بیان وحشی گری این قوم که این روزها بر فرزندان این مرز و بوم حاکم شده اند قاصر و ناتوان است.

دستگیری علی فتح الفتوحات این جماعت بی هویت بوده که با افتخار و برای مرعوب کردن سایر بازداشت شدگان او را شکنجه می کردند. در هنگام انتقال بازداشت شدگان آنان علی را از جمع جدا کرده و به گارد ویژه به سرکردگی افراد فاسدی می سپارند که دور جدید شکنجه او آغاز می گردد. در هنگام شکنجه از او فیلم گرفته و با افتخار از اینکه فرزند مهدی کروبی در اسارت آنان است با زشت ترین الفاظ به مهدی کروبی و خانواده او توهین می کنند. هنگامیکه دستور انتقال و آزادی علی به پایگاه خیابان شهید مطهری می رسد، مامور شکنجه ضمن اظهار تاسف می گوید اگر ۲۴ ساعت دیگر اینجا بودی جنازه ات را تحویل می دادم. البته جا دارد از رفتار انسانی افسران پایگاه شهید مطهری و تلاش آنان در جهت درمان علی تشکر شود. برای نجات سایر بازداشت شدگان ایشان آمادگی دارند جزئیات بیشتر را در اختیار هر مقامی که صلاح بدانید قرار دهند.

آین رنجنامه برای علی نیست زیرا او امروز تحت درمان و در کنار خانواده اش است. این نوشته برای آن است که جنابعالی تا دیر نشده به دادخواهی فرزندان بی نام و نشان این کشور بویژه دستگیر شدگان جوان اخیر برسید. پیش از آنکه کامران ها و محسن های دیگر زیر شکنجه این افراد بی مسئولیت جان دهند و حیثیت این کشور و نظام را به چالشی اساسی بکشانند، تدبیری نمائید. امروز متاسفانه شاهد قوه قضائیه مستقل و مقتدر که بتواند به تظلم خواهی مردم رسیدگی کند و یا مجلسی توانمند که بخواهد به حمایت از حقوق مردم مبادرت کند نیستیم، فلذا از حضرتعالی خاضعانه و مصرانه می خواهم بداد مردم و ظلمی که بر آنان می رود برسید و از مسوولان قضائی بخواهید که چرا به جنایت آمران و عاملان اصلی جنایات کهریزک و سایر بازداشتگاه ها رسیدگی نمی کنند که اگر به دستور بجای جنابعالی در قبال کهریزک بدرستی عمل کرده بودند، امروز قطعا شاهد تکرار مجدد آن نبودیم.

فاطمه کروبی
۲۴/۱۱/۱۳۸۸


جزئيات تحریم‌های احتمالی علیه ایران

بحث بر سر تصویب چهارمین قطعنامه‌ی تحریم ایران آغاز شده است. طرح‌های پیشنهادی کنونی از تحریم‌های احتمالی در عرصه‌های وسیعی، از جمله بانک‌ها، شرکت‌ها و افراد وابسته به سپاه و بخش‌های انرژی حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قدرت‌های غربی سرگرم بحث و تبادل نظر بر سر چهارمین قطعنامه‌ی تحریم ایران در مقابله با برنامه‌ی هسته‌ای این کشور هستند و فرانسه سعی دارد، گام‌های شدیدی علیه بخش انرژی ایران برداشته شود.

در این میان روسیه خاطرنشان ساخته که با تحریم‌های جدید علیه ایران مخالفت نخواهد کرد. اما موضع چین هنوز نامشخص است.

دیپلمات‌ها می‌گویند، ایران با آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم غرب را به تحریم‌های جدید واداشته است.

چه کسی از تحریم بیشتر ایران حمایت می‌کند؟

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در زمینه‌ی تصویب چهارمین قطعنامه‌ی تحریم ایران به تبادل نظر پرداخته و ابراز امیدواری کرده‌اند که روسیه و چین نیز از این اقدام حمایت کنند.

روسیه و چین که روابط سودآور تجاری با ایران دارند در باره‌ی تصویب سه قطعنامه‌ی نخست تحریم ایران از خود تعلل و بی‌میلی نشان داده‌اند.

مقام‌های رسمی غربی می‌گویند، روسیه شکیبایی خود را نسبت به تهران از دست داده است، اگر چه که شاید در برابر برخی از اقدام‌های تحریمی مانند تحریم بخش انرژی ایران از خود مقاومت نشان دهد.

موضع چین، نقطه‌ی مبهم چهارمین دور تحریم ایران

برخی تحلیل‌گران سکوت چین را به معنای عدم مخالفت احتمالی با تحریم ایران تلقی کرده‌‌‌اند.

دیپلمات‌ها تصریح کرده‌اند، به تلاش خود برای جلب رضایت چین ادامه خواهند داد، هر چند که شاید لازم باشد برای جلب این رضایت برخی از اقدام‌های تحریمی را تعدیل کنند.

آنها می‌گویند، در صورتی که چین به قطعنامه رأی منفی یا حتی رأی ممتنع دهد این اقدام می‌تواند از سوی تهران به وجود شکاف در قدرت‌های بزرگ تلقی گردد.

بحث در باره‌ی تحریم‌ها در چه مرحله‌ای است؟

فرانسه و آمریکا پیش‌نویس‌های غیر رسمی جداگانه‌ای برای تحریم ایران تدارک دیده‌اند. آنها اینک سرگرم بحث و تبادل نظر با بریتانیا و آلمان بر سر این پیش‌نویس‌ها هستند و تلاش دارند روسیه را نیز در جریان این بحث‌ها بگذارند.

در صورتی که فرانسه‌‌، آمریکا، بریتانیا و آلمان به توافق برسند بحث با روسیه و چین نیز آغاز خواهد شد. پس از آن پیش‌نویس برای تصویب به نیویورک خواهد رفت.

تحریم‌‌ها شامل چیست؟

خبرگزاری رویترز با استناد به رئوس پیش‌نویس‌های پیشنهادی آمریکا و فرانسه می‌گوید، تحریم‌های بعدی شامل این اقدام‌های احتمالی است:

ـ تهیه‌ی فهرست سیاه از بانک مرکزی و چند بانک دیگر بزرگ ایران،‌شامل بانک‌های ملی‌و صادرات (بانک سپه هم‌اکنون در فهرست سیاه قرار دارد) به خاطر حمایت مالی از برنامه‌ی هسته‌ای و موشکی ایران

ـ وسعت بخشیدن به فهرست سیاه مقام‌ها و شرکت‌های ایرانی که شامل تحریم‌ سفر به خارج و انسداد دارایی ‌شده‌اند، با تمرکز بر روی اعضای سپاه پاسداران و شرکت‌های تحت کنترل آن

ـ تهیه‌ی فهرست سیاه برای شرکت‌های کشتی‌رانی

ـ وسعت بخشیدن به تحریم‌های اعمال شده توسط سازمان ملل بر روی صادرات تسلیحات از ایران و ضمیمه کردن تحریم واردات اسلحه به کشور

ـ فرانسه پیشنهاد کرده است که بخش انرژی ایران هدف قرار بگیرد و فروش تجهیزاتی که ممکن است به ایران در افزایش تولیدات نفتی کمک رساند تحریم و فروش بنزین به ایران محدود شود.

ـ تحریم سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش تکنولوژی تولید گاز طبیعی مایع

تحریم‌های خارج از چارچوب سازمان ملل

آمریکا تحریم‌های جامعی علیه ایران طرح‌ریزی کرده است. اروپا نیز ممکن است تجارت خود با ایران را کاهش دهد.

آلمان، فرانسه، بریتانیا و دیگر کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا گفته‌اند که اروپا ممکن است خارج از چارچوب سازمان ملل خود برای تحریم بیشتر جمهوری اسلامی وارد عمل شود.

این امکان وجود دارد که برخی از کشورهای اروپایی با تشدید تحریم ایران مخالفت کنند. دیپلمات‌های اروپایی می‌گویند، پس از تصویب چهارمین قطعنامه‌ی تحریم ایران در سازمان ملل شرایط برای رسیدن به توافق در درون ۲۷ کشور عضو اتحادیه‌در این زمینه آسان‌تر خواهد شد.

زمان آغاز تحریم‌ها؟

دیپلمات‌های غربی ابراز امیدواری کرده‌اند که توافق بر سر مواد قطعنامه‌ی جدید در میان شش قدرت درگیر در مناقشه‌ی هسته‌ای با ایران تا آخر فوریه به دست آمده و قطعنامه در پایان ماه مارس در شورای امنیت به تصویب برسد. اما دیپلمات‌های سازمان ملل، این جدول زمانی را با توجه به مواضع چین بسیار خوش‌بینانه تلقی کرده‌اند.


ببانیه زندانیان سیاسی در مورد اقدامات سرکوبگرانه در زندان گوهردشت کرج

بنام خدا

یکبار دیگر حکومت چهرۀ واقعی خود را در روز 22 بهمن به نمایش گذاشت و تمام قوای خود را بکار گرفت تا مانع از آن شود که مردم خواستهای حق طلبانه خودرا در خیابان و حتی به شکلی آرام بیان کنند. بطوریکه نه تنها قدم به قدم خیابان ها را با استفاه از نیروهای انتظامی و لباس شخصی پر کرده بودند، بلکه حتی ما زندانیان را هم بی نسیب نگذاشتند و تعدادی را مثل آقای منصور اسالو و ارژنگ داودی را به سلولهای انفرادی فرستادند و هر گونه ارتباط بیرونی بدیهی زندانیان را اعم از تلفن ،ملاقات و حتی هواخواری در هوای آزاد را بر روی همۀ زندانیان بستند و درب کلیه بندها ،سالنها،سلولها و غیره را به روی ما بستند . اگر چه بخوبی می دانستند که این دیگر نمایش علنی رسوایی و ترس از مردم است و مایۀ آبرو ریزی باز هم بیشتر آنها خواهد شد

ولی؛

 این هم از حکم خدا است و غدر چاه می بیینند و نتوانند حذر

همانطوری که همۀ جهانیان دیده اند حکومت قبل از هر چیز راه مردم بر آزادی و حتی میدان آزادی را بست و ایکاش همه نهادهای بین المللی و حقوق بشری و بخصوص دولتها همه متوجه می شدند که آنچه مشکل اصلی این مردم با حکومت است آزادی مردم می باشد که از قضا تنها راه حل تمامی دولتها بر سر مسائل دیگر با این حکومت است و ایکاش به ضرورت اقدام عملی و پشتیبانی جدی ازمردم پی می بردند .

به امید پیروزی

زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج  /  24 بهمن 1388

انتشار:فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران


به سرکوب جامعه بهايی خاتمه دهيد

فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران (LDDHI) مراتب نگرانی شديد خود را نسبت به ادامه سرکوب جامعه بهاييان در ايران اعلام می دارند.

با توجه به اطلاعات به دست آمده، شب نهم و دهم فوريه ۲۰۱۰ شش تن از اعضای اقليت مذهبی بهايی از سوی عوامل وزارت اطلاعات در تهران و در منازل شان دستگير شدند. آنان به "دست داشتن در اغتشاشات" متهم شده اند. درحال حاضر اطلاعی از محل بازداشت و حبس اين افراد در دست نيست.

به علاوه، دومين جلسه محاکمه هفت تن از رهبران بهايی روز ۷ فوريه برگزار شد. در زمان اولين محاکمه که در تاريخ ۱۲ ژانويه ۲۰۱۰ برگزار شده بود، هفت متهم با قاطعيت کامل هرگونه اتهام را رد کردند. به گفته چندين رسانه دولتی، اتهامات آنان "جاسوسی، فعاليت های تبليغاتی برضد نظام اسلامی، تأسيس يک سازمان غيرقانونی، همکاری با اسراييل، ارسال مدارک محرمانه به خارج از کشور" بوده و اين اشخاص "مفسد فی الارض" شناخته شده اند. اين درحالی است که هر دو جلسه محاکمه پشت درهای بسته برگزار شده و تاکنون تنها اخبار مربوط به روند صدور احکام پوشش داده شده است.

خانم مهوش ثابت در تاريخ ۵ مارس ۲۰۰۸ پس از احضار به دفتر وزارت اطلاعات در مشهد دستگير شد. خانم فريبا کمال آبادی، آقای جمال الدين خانجانی، آقای عفيف نعيمی، آقای سعيد رضايی، آقای بهروز توکلی و آقای وحيد تيزفهم نيز در تاريخ ۱۴ مه ۲۰۰۸ دستگير شدند. آنان از آن تاريخ تاکنون در زندان اوين در تهران بسر می برند. اين افراد از اعضای گروه هماهنگ کننده امور جامعه بهاييان هستند: يک گروه غيررسمی که با اطلاع دولت تشکيل شده تا جامعه ۳۰۰ هزار نفری بهاييان ايران را همياری کند.

نگرانی فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران به دنبال دستگيری ده تن از اعضای جامعه بهاييان در ۳ ژانويه ۲۰۱۰ تشديد شد، به طوری که اتهامات وارده می تواند به عنوان شواهد کذب در زمان محاکمه اين افراد مورد استفاده قرار گيرد. به گفته جامعه بين المللی بهاييان، اين احتمال وجود دارد که اين ده نفر پس از بازجويی و اعتراف گيری های بسيار مجبور به اقرار دروغين مبنی بر سازماندهی اعتراضات مسالمت آميز مردم در روز عاشورا پس از گرفتن دستور از رهبران خود شوند. يکی از آنان پس از نداشتن امکان تماس با خانواده اش و نداشتن وکيل مدافع به انتخاب خود، در نهايت "اعتراف" کرد که در تظاهرات مشارکت داشته است. اين افراد درحال حاضر در زندان گوهردشت زندانی هستند.

فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهند که هرچه سريعتر به اشکال مختلف ارعاب مردم و اذيت و آزار جامعه بهاييان پايان دهند و همه کسانی را که به شکلی خودسرانه دستگير و زندانی شده اند آزاد کنند.

جمهوری اسلامی بايد تحت هر شرايطی به عهدنامه های بين المللی مربوط به برگزاری محاکمه عادلانه و غيرجانبدار پايبند باشد. به علاوه، فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران از جمهوری اسلامی می خواهند که به عنوان يکی از دولت های امضاء کننده "ميثاق بين المللی حقوق سياسی و مدنی" به حق انتخاب دين و عقيده نزد شهروندان احترام گذارد. قابل ذکر است که اين حق از طرف قوانين بين المللی حقوق بشر نيز مورد حمايت است.


تحریمهای شدیدتر؛ اتریش هم رژیم تهران را تهديد كرد

دولت اتريش که تا کنون با تشدید تحریمها علیه رژیم تهران مخالفت می کرد، به این رژیم هشدار داد كه زمان براى گفتگوهاى هسته اى رو به پايان است و تحريمها در راه است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزير خارجه اتريش پس از ملاقات با مدیرکل جدید آژانس بينالمللى انرژى اتمى در وین به خبرنگاران گفت، رژيم تهران هنوز مى تواند به ميز مذاكره برگردد. اما بايد اين را بفهمد كه صبر جامعه بينالمللى رو به پايان است.

وى افزود، اکنون توپ در زمين شوراى امنيت است.

خبرگزارى فرانسه نوشت، اشاره وزير خارجه اتريش به تشدید تحريمها عليه رژيم تهران است.


بیانیه جبهه مشارکت در تقدیر و تشکر از حضور آگاهانه مردم در راهپیمایی 22 بهمن

جبهه مشارکت با صدور بیانیه ای حضور مردم و سبزپوشان را در راهپیمایی امسال ستود و حضور چندبرابری مردم در این راهپیمایی را نشان دیگری از حضور پررنگ طرفداران جنبش سبز در این روز دانست و از حاکمیت خواست تا براساس راه حل های ارائه شده از سوی میرحسین موسوی در آخرین بیانیه ای راه حل برون رفت از بحران فعلی را در دستور کار قرار دهد.

متن کامل بیانیه جبهه مشارکت به نقل سایت نوروز به شرح زیر است:

بنام خدا

حضور چشمگیر اعضاء جنبش سبز در راهپیمایی سراسری 22بهمن که بر اساس درک فرصت ها و امکانات و در پاسخ به دعوت احزاب حامی جنبش سبز و در همراهی با رهبران این جنبش انجام شد موجب ستایش و قدر دانیست.اگرچه حضور گسترده نیروهای امنیتی و انتظامی موجب محدودیت استفاده از نماد سبز توسط حامیان و هواداران آن شد اما چه کسی است که ندانند تفاوت چشمگیر حاضران در راهپیمایی امسال با سالهای گذشته که بصورت کاملا حکومتی برگزار می شد ناشی از حضور گسترده اعضاء و حامیان جنبش سبز بوده است. این در حالیست که جمعیت راهپیمایی 22 بهمن همیشه ترکیبی از جناح های مختلف وفادار به آرمانهای انقلاب اسلامی بوده است که بسیاری از آنان اکنون در زمره حامیان جنبش سبز هستند.اقدامات امنیتی گسترده ،اعمال محدودیت شدید بر اینترنت ،قطع ارتباط تلفن های همراه و اعمال محدودیت بر تهیه و ارسال خبر توسط خبرنگاران خارجی دعوت شده ، پیش و حین برپایی راهپیمایی ، همه حکایت از نگرانی دولت و حامیانش از اقتدار روزافزون جنبش سبز دارد.
آنان که تا کنون اسیر تبلیغات دروغین علیه جنبش سبز بودند روز گذشته به چشم دیدند که حضور منظم و مسالمت آمیز اعضاء و رهبران جنبش سبز چگونه با خشونت ورزی حامیان دولت مواجه گردید. رهبران این جنبش که مانند هر سال در این مراسم شرکت کرده بودند مورد حمله نیروهای انتظامی باتوم بدست و لباس شخصی های تحت حمایت آنها قرار گرفتند ونیروهای حافظ نظم ، بجای حفظ امنیت آنها ، رسما از ادامه حضور آنها در راهپیمایی ممانعت کردند. تعهد اعضاء آگاه و هشیار جنبش سبز به پرهیز از هر رفتاری که پیامد آن بروز خشونت باشد موجب شد آنان که بهانه جویی می کردند تا با سرکوب خشن ،مردم را به حاشیه برانند در هدف خود ناکام بمانند. بدون تردید عامل اصلی درگیری های پراکنده ای که درحاشیه یا پس از راهپیمایی رخ داد نیروهای لباس شخصی ماموریت یافته و نیروهای انتظامی حامی آنها بوده اند و قریب به اتفاق راهپیمایان سبز به درخواست رهبران جنبش ، مسالمت را سرلوحه کار خویش قرار داده و جایی که احتمال بروز درگیری می دادند حتی از ابراز نماد سبز خویش اجتناب کردند.
ما به سهم خود از مردم شریف ایران که برای دفاع از آرمانهای اصیل انقلاب و تاکید بر زدودن کجرویها و انحرافات موجود در عملکرد دولتمردان و برخی حاکمان به صحنه آمدند و با استفاده از فرصت راهپیمایی جمعیت انبوه خود را آشکار کردند ، تشکر می نماییم.
اکنون با ارزیابی راهپیمایی روز گذشته و انبوه جمعیتی که به دعوت حنبش سبز بر جمعیت سنتی راهپیمایان این روز افزوده شد تا جایی که حتی منابع خبری حامی دولت خبر از دو برابر شدن جمعیت راهپیمایان امسال دادند باید وجود اعتراض و بحران به رسمیت شناخته شده و راه حلهای برون رفت از آن بر اساس پیشنهادات رهبران جنبش سبز در دستور کار قرار گیرد.
عزم استوار مردم و پایداری آنان در پیگیری حق خود ستودنیست.
جبهه مشارکت ایران اسلامی ایران - 88/11/23


احتمال مذاکره مشایی با مقامات امریکایی در قطر

سایت نزدیک به علی لاریجانی از احتمال مذاکره مشایی با طرف امریکایی خبرداد.

خبر آنلاین با اشاره به سفر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه امریکا به خاورمیانه برای بحث ورایزنی پیرامون موضوع هسته‌ای ایران، تحریم‌های بیشتر، سپر موشکی وافزایش نفوذ ایران با کشور‌های منطقه از طریق «قطر» و «عربستان سعودی» ، از سفر اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور و معاون رییس‌جمهور در امور ایرانیان خارج از کشور به قطر خبر داد.

این سایت نوشت : سفر‌ مشایی این گمان را تقویت می‌کند که گویا نوعی دیپلماسی پنهان و تبادل پیام‌ بین مقامات ایرانی و آمریکایی با وساطت قطری‌ها در جریان است. البته پیش از این نیز برخی از نقش احتمالی رییس‌دفتر رییس‌جمهور در موضوع رابطه با امریکا سخن گفته بودند که آخرین بار این تحلیل در سفر اروپایی مشایی مطرح شد.

خبر آنلاین بر این باور است که اشارات سر بسته علی مطهری نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با خبرآنلاین است که گفته بود:« انتظار از دولت این است که صلابت انقلاب اسلامی در مسایل بین الملل را حفظ کرده و تلاش نکند با بده و بستان با قدرت های بزرگ به اهداف خود برسد... دولت باید با مردم صادق باشد و اگر در پشت پرده با قدرت های بزرگ گفت‌وگوهایی دارد به مردم اعلام کند و مسئله انرژی هسته ای را به رابطه با آمریکا پیوند نزند.»


عبادی: تحریم سیاسی به جای تحریم اقتصادی

شیرین عبادی در جلسۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از جامعۀ بین المللی خواست به جای تحریم های اقتصادی از تحریم های سیاسی علیه حکومت ایران استفاده کنند.

شیرین عبادی، مدافع حقوق بشر و برندۀ جایزۀ صلح نوبل که در این نشست سخن می گفت تحریم های اقتصادی را به ضرر مردم ایران دانست و افزود با هرگونه حملۀ نظامی علیه ایران مخالف است و بهترین راه حل برای مقابله با حکومت ایران را تحریم سیاسی می داند.

شیرین عبادی همچنین از کشورهای غربی خواست از فروش سلاح به ایران خودداری کنند. وی در مورد تحریم های سیاسی حکومت ایران گفت:" منظور من از تحریمهای سیاسی این نیست که کشورهای دیگر کاملاً روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کنند اما کشورهای غربی می توانند روابط سیاسی خود را با دولت ایران در سطح کاردار و کنسول کاهش دهند".

وی همچنین با انتقاد از کشورهای غربی گفت:" شما مردم ما را تنبیه می کنید یا حکومت را؟ به جای دادن ویزا به مردم عادی، سفر هیات های حکومتی و مقامات حکومتی ایران را تسهیل می کنید".

شیرین عبادی گفت تحریم های اقتصادی بر زندگی مردم ایران تاثیر منفی خواهد گذاشت و زندگی عادی آنها را با مشکل مواجه می کند. وی همچنین با اشاره به همکاری نزدیک دولت های چین و روسیه، افزود کمک این دو کشور به ایران به حکومت ایران امکان دور زدن تحریم ها را داده است.

شیرین عبادی همچنین از سازمان ملل خواست برای حاکم شدن صلح در ایران و آرام شدن ناآرامی ها در این کشور وارد عمل شود. وی با اشاره به وقایع پس از انتخابات گفت:" زمان آن فرا رسیده که حکومت ایران صدای مردم ایران را پس از هشت ماه بشنود، فردا خیلی دیر است، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند فردا با یک تراژدی روبرو خواهیم بود".

قرار است روز دوشنبه، گزارش سالانۀ ایران در مورد حقوق بشر در این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل قرائت شود. شیرین عبادی روز گذشته در گفتگویی با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گزارش تهیه شده توسط دولت ایران را پر از نقض دانست و بر عدم رعایت حقوق بشر توسط حکومت ایران تاکید کرد.


زندانیان سیاسی زندان گوهردشت تحت فشارهای قرون وسطائی قرار دارند

آخرین وضعیت احمد زیدآبادی در زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، فشارها و محدیدویتها علیه زندانی سیاسی دکتر احمد زید آبادی دبیر کل سازمان دانش آموختگان ایران و سایر زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج ادامه دارد.

زندانی سیاسی احمد زیدآبادی که در بند 6 زندان گوهردشت کرج در کنار مجرمین عادی وخطرناک زندانی است برای تحت فشار قرار دادن او به تمامی زندانیان این بند اخطار داده شده که نباید با او در تماس باشند و در صورت تماس داشتن زندانیان با آقای زید آبادی آنها را به سلولهای انفرادی و یا به بند آخر خطیها منتقل خواهند کرد.

زندانی سیاسی منصور اسالو رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی از 17 بهمن ماه از بند 4 به سلولهای انفرادی بند 5 زندان گوهردشت کرج منتقل شده است و از آن زمان تاکنون هیچ خبری از وضعیت و شرایط او در دست نیست.خانواده اسالو نسبت به وضعیت او شدیدا نگران هستند او از ناراحتی قلبی و کمر درد رنج می برد. تحت فشار قرار دادن وی خطر جدی جانی برای این زندانی در بر دارد. در آستانه 22 بهمن همزمان که در شهرهای مختلف اقدام به دستگیریها گسترده می کردند بعضی از زندانیان سیاسی را به سلولهای انفرادی منتقل کردند.

از طرفی دیگر روز گذشته 2 تن از دستگیر شدگان روز عاشورا به نام های فرید روحانی 29 ساله و علیرضا شتابی 27 ساله از سلولهای انفرادی بند 5 به بند عمومی 6 زندان گوهردشت منتقل کردند. بازجویان وزارت اطلاعات آنها را تحت فشار و تهدید قرار داده اند که علت دستگیری خود را جرایم مالی عنوان کنند و نه اینکه در روز عاشورا دستگیر شده اند. در غیر اینصورت آنها را به بند1 معروف به بند آخر خطیها انتقال خواهند داد تا به قتل رسانده شوند.زندانیان سیاسی روحانی و شتابی 10 روز در سلولهای انفرادی زندان اوین بوده اند که در طی این 10 روز با چشم بند و تحت شکنجه در بازداشت بسر می بردند.از محل دقیق بازداشت خود را در زندان اوین بی اطلاع بودند. آنها سپس به سلولهای انفرادی بند 5 منتقل شدند و در طی مدت 37 روزی که آنجا بوده اند با تحقیر، توهین و شکنجه های جسمی مواجه بودند.

فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران، اعمال فشار ،ایجاد محدودیت و معرفی کردن زندانیان سیاسی به عنوان مجرمین عادی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایتهای مستمر و سازمان یافته علیه زندانیان سیاسی در ایران است.


شادی صدر: ایران به پرونده سعید مرتضوی رسیدگی کند

شادی صدر، حقوق‌دان و فعال در حوزه زنان، دیگر سخنران کنفرانس خبری بررسی وضعیت ایران در مقر سازمان ملل متحد در ژنو بود. او با بیان مقدمه‌ای درباره بازداشت اخیر خود در ایران قبل از خروجش از کشور، سه خواسته اصلی خود را مطرح کرد. او گفت اگر قرار است که دوشنبه هفته آینده کشورهای مختلف دنیا پیشنهاداتی را برای ارتقای وضعیت حقوق بشر ایران به این کشور ارایه دهند، من هم پیشنهادات خود را اینجا مطرح می کنم.

شادی صدر گفت: «در قانون خود ایران مواردی برای حمایت از حقوق اساسی زندانیان در نظر گرفته شده است. می‌خواهم که ایران به این قوانین داخلی و بین‌المللی احترام بگذارد. نظیر دسترسی به وکیل، ملاقات منظم با خانواده و همچنین نگه داری در سلول‌های عمومی نه سلول‌های انفرادی.»

صدر در ادامه گفت: «پیشنهاد بعدی من برای ایران این است که به پرونده سعید مرتضوی دادستان سابق تهران که جزو متهمان پرونده زندان مخفی کهریزک نیز است، هر چه سریع تر رسیدگی کند. و خواسته نهایی‌ام رسیدگی فوری به وضعیت حقوق زنان در ایران است.»

در این نشست خبری از شادی صدر درباره کمپین ضد سنگسار در ایران پرسیده شد که وی پاسخ داد: «هدف عمده این کمپین متوقف کردن سنگسار و حذف آن از قانون مجازات اسلامی است و در سه سالی که کمپین فعالیت داشت توانستیم، از ۱۲ مورد که ۱۰ نفر آنان زن بودند را از سنگسار نجات دهیم.»

وی افزود: «با تلاش‌های این کمپین و تلاش‌هایی که پیش از آن صورت گرفته بود در پیش‌نویس قانون مجازات اسلامی جدید سنگسار حذف شده است. اما هنوز این نگرانی وجود دارد که آن تعداد زیادی که هم‌اکنون در زندان‌های سراسر ایران محکوم به سنگسار هستند تا اجرایی شدن قانون جدید حکم‌شان اجرا شود.»

وی از دیگر نگرانی فعالان ضد سنگسار ایران اینطور سخن گفت: «با این‌که کلمه سنگسار از پیش‌نویس قانون جدید حذف شده است، اما همچنان زنای محصنه جرم است و نگرانی ما این است که به جای سنگسار مجازات اعدام برای این جرم اجرا شود که هزینه بین‌المللی کمتری هم برای ایران دارد و کمتر هم مشخص می‌شود.»

شادی صدر تاکید کرد: «تلاش ما اساساً تا زمانی که از روابط خارج از ازدواج جرم‌زدایی نشود، ادامه دارد.»

در نشست خبری روز جمعه در ژنو همچنین لویی ژوآنه، از گروه کاری بازداشت‌های خودسرانه شورای حقوق بشر سازمان ملل شرکت داشت. او که سال ۲۰۰۳ از ایران بازدید کرده بود، به اختصار درباره زندان‌های غیرقانونی که از هر نوع بازرسی و گزارش‌دهی به دور است سخن گفت.


ادامه دستگیری ها،فشارها و اخراج ها در دانشگاه شیراز
فشار ها در روز های اخیر بر دانشجویان دانشگاه شیراز از طریق احضار، بازداشت و درنهایت محرومیت از تحصیل افزایش چشمگیری یافته و فضای رعب و وحشت و امنیتی در روز های اخیر بر دانشگاه شیراز حکمفرما بوده است.

تعداد زیادی از دانشجویان اجازه ورود به دانشگاه را ندارند و همچنین دادگاه شمار زیادی از دانشجویان دانشگاه شیراز در روز های اخیر برگزار شده است تا بر شدت فشار ها در روز های اخیر افزوده شود . فعالان دانشجویی دانشگاه شیراز به کمپین گفته اند که این دانشگاه هفته آینده به طور ضمنی تعطیل شده است. به گفته این دانشجویان این تعطیلی برای جلوگیری از بروز اعتراضات احتمالی در روز های پس از ۲۲ بهمن صورت می گیرد .

به گزارش هرانا، درجریان دستگیری‌های صورت گرفته درآستانه فرارسیدن ۲۲ بهمن، حمدالله نامجو دانشجوی دانشگاه شیراز بازداشت شد.بعد از چند روز بی‌خبری طی تماس تلفنی با خانواده وی مشخص شد که او قبل از ۲۲ بهمن توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.او در حالی برای بار سوم بازداشت می شود که بیش از ۱ سال می باشد که اجازه ورود به دانشگاه را نداشته است. او رییس شاخه دانشجویی ستاد مهدی کروبی در استان فارس بوده و از فعالین دانشجویی و نشریاتی دانشگاه شیراز محسوب می شود و سردبیر نشریه دانشجویی متن در دانشگاه شیراز می باشد.لازم به ذکر است که او سال گذشته به مدت۲ هفته و تابستان امسال پس از انتخابات به مدت یک ماه بازداشت شد.

عبدالله داودیان فعال دانشجویی و نشریاتی دانشگاه شیراز هم از خوابگاه اخراج شده که او نیز در سال های گذشته با احضار به دادگاه و محرومیت از تحصیل روبرو بوده است. تعداد دیگری از دانشجویان هم به دانشگاه ممنوع الورود شده اند که آمار دقیقی در دست نیست.

احکام کمیته انضباطی از شمارش خارج شده و اخیرا احسان هاشمی دیگر فعال دانشجویی دانشگاه شیراز با صدور حکم ۲ ترم تعلیقی و با توجه اینکه سال گذشته هم از تحصیل محروم شد ، عملا از دانشگاه اخراج شده است به طوری که حکم اخراج وی شفاها به خانواده اش ابلاغ گردیده است.او که در روز ۱۳ آبان به طرز وحشیانه ای دستگیر شد و همچنین به دادگاه انقلاب احضار شده است و حکم جلب وی از طرف دادگاه انقلاب صادر شده است.

سعید خسرو آبادی دانشجوی کار شناسی ارشد جامعه شناسی هم برای بار دوم با ۱ ترم ممنوعیت از تحصیل روبرو شده است که به این ترتیب می توان گفت از دانشگاه اخراج شده است. کاظم رضایی نیز که از روز ۱۳ آبان بازداشت شده است بیش از ۱۰۰ روز است که در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر شیرازنگهداری می شود و از پرونده وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .