جمعه  بيست و سوم بهمن ١٣٨٨ - دوازدهم فوريه ٢٠١٠


سازمان عفو بین‌الملل اجرای اعدام‌ها در ایران را محکوم کرد

سازمان عفو بین‌الملل ایران را به خاطر اعدام‌های فراوان محکوم کرد. این سازمان در ژنو اعلام کرد که ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی دست‌کم ۳۰۸ نفر را اعدام کرده است. در بیانیه سازمان عفو بین‌الملل در این مورد آمده است که ۱۱۲ نفر در ماه‌های ژوئن تا اوت، از شروع انتخابات ریاست جمهوری تا آغاز دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اعدام شده‌اند. بر مبنای اطلاعات سازمان عفو بین‌الملل، ایران پس از چین دومین کشور در اجرای احکام اعدام در سراسر جهان است.


تجمع گسترده خانواده ها مقابل زندان اوین منجر به آزادی تعدادی از دستگیر شدگان روز 22 بهمن شد

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، صدها نفر از خانواده های دستگیر شدگان روز 22 بهمن و عاشورا و همچنین مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کرده اند و رژیم ولی فقیه را وادار به آزادی تعدادی زیادی از زندانیان سیاسی کردند .

روز جمعه 23 بهمن خانواده های دستگیر شدگان از ساعت 16:00 در مقابل درب اصلی زندان اوین تجمع کردند و نسبت به بازداشت گسترده و بی گناه عزیزان خود دست به اعتراض زدند. تعداد خانواده ها تا ساعت 18:00 به بیش از 500 نفر تخمین زده می شد و هر لحظه بر تعداد آنها افزوده می شود.

اعتراضات گسترده خانواده ها در مقابل زندان اوین تا این لحظه منجر به آزادی بیش از 120 نفر از دستگیر شدگان شده است. دستگیر شدگان روز 22 بهمن و عاشورا هنگام خروج از زندان با روحیه ای بالا و لبخند بر لب از شکنجه گاه مخوف ولی فقیه خارج می شدند و با تکان دادن دست نسبت به ابراز احساسات خانواده ها و مردم حاضر در آنجا پاسخ می دادند.

از طرفی دیگر خانواده ها با دست زدن ،سوت کشیدن و هلهله کردن و صلوات فرستادن از عزیزانشان استقبال می کردند.

زنان و دخترانی که روز 22 بهمن دستگیر شده بودند با برخوردی وحشیانه به بازداشتگاه وزرا منتقل شده بودندو شب گذشته به زندان اوین برده شده بودند. تعداد دستگیر شدگان به حدی زیاد بوده که در هر سلول قرنطینه بیش از 40 نفر قرار داده بودند دستگیر شدگان حتی قادر به تکان خوردن نبودند و به صورت شیفتی شب را بسر کرده بودند. هبستگی و روحیه بالای آنها باعث شده بود که پاسداربندها را به عجز و ناتوانی بکشانند.

از طرفی دیگر تعداد جوانان و مردان دستگیر شده روز 22 بهمن فقط از طرف قرارگاه 8 پاسداران سیصد(300) نفر بوده اند. نیروهای سرکوبگر هر کسی را دستگیر می کردند آماج ضربات وحشیانه خود قرار می دادند و چندین برابر ون ها زندانی در آن جای می دادند و سپس به بازداشتگاه نیروی انتظامی منتقل می کردند.آنها تا صبح امروز در بازداشتگاه نیروی انتظامی زندانی بودند و سپس به زندان اوین منتقل شدند.دستگیر شدگان از محل دقیق نگهداری خود بی اطلاع هستند بدلیل اینکه در تمام مدت با چشم بند در بازداشت بسر می بردند.فردی که جوانان را در خیابانها دستگیر کرده بود خود بازجویی و شکنجه آنها را به عهده داشت و بعنوان بازپرس دستگیر شدگان بوده است.تعداد زیادی از دستگیر شدگان روز 22 بهمن همچنان در بازداشت و تحت شکنجه بازجویان سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات قرار دارند. تعداد زیادی از بازداشت شدگان را به نقاط نامعلومی منتقل کرده اند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، دستگیریهای گسترده و شکنجه دستگیر شدگان روز 22 بهمن را محکوم می کند و از دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر وسایر مراجع بین المللی خواستار تشکیل جلسه اصطرار شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران است.


قطع شدن کم سابقه تلفنهای زندانهای اوین و گوهردشت

از 48 ساعت قبل اکثر تلفنهای زندان اوین در بندها و سالن های مختلف و همینطور بندهای مختلف زندان رجایی شهر کرج به دستور مسئولان زندان قطع شده است.

به گزارش هرانا، مسئولان زندان با قطع اکثر تلفنهای زندان اوین (قطع اکثریت تلفن ها در بندهای عمومی - قطع کامل تلفن های بند 240 - قطع کامل تلفن های بند 209 - قطع کامل تلفن های بند 2 الف سپاه، قطع کامل تلفنهای بند 350، قطع کامل تلفن های بند ویژه روحانیت و قطع کامل تلفن قرنطینه ها) تماس زندانیان با دنیای بیرون را عملا قطع کرده ند. هر چند مسئولان برای این عمل خود دلیل مشخصی ارائه نکرده اند اما مطلعان عنوان میدارند حجم بی سابقه شهروندان بازداشت شده و انتقال آنان به این زندان و در عین حال تلاش برای جلوگیری از انتشار اخبار و وقایع درون زندان میتواند عمده دلیل این مسئله باشد.

لازم به ذکر است از روز چهارشنبه مورخ 21 بهمن ماه تلفن های بندهای متعددی در زندان رجایی شهر، خاصه بند 1 این زندان قطع شده است، هر چند مسئولان زندان شورش چندباره در بند 1 را عامل قطعی تلفن های بند 1 ذکر کرده اند اما در خصوص سایر بندهای این زندان و دلیل قطعی تماس آنان تاکنون توضیحی ارائه نکرده اند.

خانواده بسیاری از زندانیان سیاسی و بازداشت شده های اخیر با یادآوری فجایع دهه 60 در این زندان ها و عدم پاسخگویی مسئولان مربوطه در حال حاضر به شدت از سرنوشت بستگان بازداشت شده خود نگران هستند.


خواسته های سه تشکل کارگری ایران از شورای حقوق بشر سازمان ملل

سه نهاد کارگری مهم ایران در نامه ی مشترکی خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهان رسیدگی این شورا به وضعیت کارگران ایران و دفاع از حق تشکل های کارگری شدند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در اجلاس خود در ژنو که از روز دوشنبه شروع می شود، قرار است به وضعیت حقوق بشر در ایران رسیدگی کند. ده ها نهاد ایرانی مدافع حقوق بشر، انجمن های دموکراتیک و تشکل های ایرانی خارج از کشور، روز دوشنبه در ژنو در برابر مقر سازمان ملل متحد گرد می آیند تا همزمان با برگزاری این اجلاس به نقض خشن حقوق بشر در ایران و بازداشت و شکنجه و اعدام مخالفین حکومت اعتراض کنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و اتحادیه آزاد کارگران ایران در نامه ی مشترک خود به این اجلاس خواهان لغو مجازات اعدام و آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه فعالین کارگری و جنبشهای اجتماعی، لغو اتهامات کلیه دستگیرشدگان، آزادی بی قید و شرط ایجاد تشکلهای کارگری ؛ آزادی بی قید و شرط اعتصاب، اعتراض، تجمع و آزادی بیان، برابری کامل حقوق زنان و مردان و محو کار کودک و تامین امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی برای همه کودکان شده اند.
متن این نامه ی مشترک را در زیر می خوانید:

خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد
در هفتمین اجلاس بررسی ادواری جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در روزهای 15 تا 17 فوریه 2010 در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، وضعیت حقوق بشر در ایران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
شروع این اجلاس مصادف است با چهارمین سالروز حمایت جهانی از کارگران زندانی سندیکای شرکت واحد که در 15 فوریه 2006 در سراسر جهان بسیاری از کارگران عضو اتحادیه های کارگری جهان با اعلام همبستگی با این کارگران زندانی، صدای اعتراض خود علیه اقدامات ضد سندیکایی در ایران را به گوش مسوولان جمهوری اسلامی ایران رساندند.
مسوولان جمهوری اسلامی ایران در تمام این سالها پس از آن دستگیریها و بازداشت کارگران و فعالان سندیکایی اعلام کرده اند که در صورت امضای تعهد از سوی کارگران زندانی سندیکای شرکت واحد مبنی بر عدم فعالیت سندیکایی و اتحادیه ای، آنان از زندان آزاد خواهند شد. مسوولان امنیتی اعلام کرده اند که جمهوری اسلامی علی رغم پذیرش مقاوله نامه های بین المللی فعلا مصلحت نمی دانند که در ایران سندیکا تشکیل شود و چنانچه کسی اقدام به فعالیت سندیکایی کند مخالف نظام جمهوری اسلامی شناخته و محاکمه خواهد شد.
طبقه کارگر ایران در طول سی سال گذشته و بر خلاف مطالبات پایه ای انقلاب 57، نه تنها تغییری در بهبود شرایط زندگی شان ایجاد نشده است بلکه روزبروز بر ابعاد فقر، فلاکت و بی حقوقی آنان افزوده گردیده است. تا آنجا که امروز سازمان جهانی کار ایران را یکی از سه کشور اصلی در دنیا میداند که کارگران در آن در بدترین شرایط کار میکنند و پایه ای ترین حقوق شان بشدت نقض میشود. وضعیت کار زنان و جوانان به یک معضل اساسی تبدیل شده است، نبود ایمنی کار، تبعیض، قراردادهای موقت یکماهه و سفید امضا به تنها شکل استخدام کارگران تبدیل شده و حداقل دستمزد کارگران چهار برابر زیر خط فقر است و میلیونها خانواده کارگری در نتیجه عدم پرداخت بموقع دستمزدهای نان آورانشان بطور دائمی در غیرانسانی ترین شرایط برای زنده ماندن خود دست و پا میزنند و موج عظیم بیکاری و خطر بیکارسازی کارگران شاغل، زندگی را بر آنان و خانواده هایشان به جهنمی غیر قابل تصور تبدیل کرده است و تنها راه برون رفت از این شرایط غیرانسانی نیاز به یک تغییرات اساسی در تمام سطوح اقتصادی و اجتماعی را میطلبد.
شرایط ضد انسانی فوق در حالی بر کارگران ایران تحمیل شده است که در طول سی سال گذشته طبقه کارگر ایران از تمامی حقوق برسمیت شناخته شده بین المللی خود محروم بوده و هرگونه اعتصاب و اعتراض کارگران و تشکل خواهی آنان با سرکوب، تهدید، بیکاری، زندان و اتهامات امنیتی مواجه شده است.
کارگران ایران در طول سالهای گذشته علیرغم وجود سرکوب و خطر زندانی شدن و بیکارسازی، در اعتراض به شرایط مشقت بار خود بارها به میدان آمده و در برخی مراکز با برپایی تشکلهای خود و اعتصابات و تجمعات بی شمار در دهها و صدها مرکز تولیدی و صنعتی نشان دادند حاضر به تحمل شرایط غیرانسانی حاکم بر کار و زیست شان نیستند. ابعاد این اعتراضات را در این یکماه گذشته میبنیم که بسیاری از شرکت کنندگان در اعتراضات خیابانی از زنان، جوانان و کارگران و خانواده‌هایشان هستند.
هفتمین اجلاس بررسی ادواری جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شرایطی برگزار می‌شود که هنوز رئیس و نایب رئیس سندیکای واحد آقایان منصور اسالو و مددی، نمایندگان سندیکای نیشکر هفت تپه آقای علی نجاتی، و علیرضا ثقفی و برخی دیگر از فعالین کارگری در زندان، آقای فرزاد کمانگر معلم در زیر حکم اعدام، بسیاری از دستگیر شدگان اول ماه می امسال در انتظار صدور حکم و تعدادی از فعالین سندیکای واحد بصورت بلاتکلیف منتظر بازگشت به کار هستند.
ما امیدوارم خواست ‌های کارگران ایران که داشتن یک زندگی انسانی و شرافتمندانه و بدور از هر گونه سرکوب و رعب و وحشت است در این اجلاس مورد بررسی قرار بگیرد و در طول هفتمین اجلاس بررسی ادواری جهانی حقوق بشر به آن پرداخته شود.

فوری ترین و حداقل ترین این خواست ‌ها در شرایط حاضر عبارتند از:
- لغو مجازات اعدام و آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه فعالین کارگری و دیگر جنبشهای اجتماعی از زندان،
- لغو اتهامات کلیه دستگیرشدگان جنبش کارگری و سایر جنبشهای اجتماعی و صدور حکم منع تعقیب قضائی آنان،
- آزادی بی قید و شرط ایجاد تشکلهای کارگری بدون کسب اجازه از کارفرمایان و نهادهای دولتی و پذیرفتن کلیه کنوانسیونهای بین‌المللی کارگری و بر چیده شدن تمامی نهادهای غیرکارگری از محیط های کار و محاکمه سرکوبگران و نقض کنندگان حقوق کارگران،
- آزادی بی قید و شرط اعتصاب، اعتراض، تجمع و آزادی بیان،
- برابری کامل حقوق زنان و مردان در محیط کار و تمامی عرصه های زندگی اجتماعی و اقتصادی و خانوادگی،
- محو کار کودک و تامین امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی برای همه کودکان،

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اتحادیه آزاد کارگران ایران


سیل سرکوب و خشونت
همزمان با جشن های حکومتی سالگرد انقلاب، نقض حقوق نیز تشدید می شود

(واشنگتن دی سی، 10 فوریه 2010) - دیده بان حقوق بشر امروز در گزارش مستندی اعلام کرده میزان سرکوبهای حکومت ایران علیه دگراندیشان - از انتخابات ریاست جمهوری جنجالی ژوئن 2009 تاکنون - بسیار وسیعتر و وقیح تر از آن است که پیش تر گزارش شده بود. دیده بان حقوق بشر گفته است حکومت باید همه افرادی که همچنان بدلیل بیان مسالمت آمیز دگراندیشی خود محبوس هستند فورا آزاد کند و کسانی را که مسئول نقض حقوق بشر بوده اند پاسخگو بداند.

گزارش 19صفحه ای، "جمهوری اسلامی در 31 سالگی: آزارهای پس از انتخابات نشانگر بحران حقوق بشر است"، حاوی موارد مستند نقض وسیع حقوق بشر از جمله قتل های فراقانونی، تجاوز و شکنجه، نقض حق آزادی اجتماعات و بیان و دستگیری و حبس خودسرانه هزاران نفر طی نه ماهی که از انتخابات 12 ژوئن 2009 می گذرد می شود. جزئیات بیشتر این آزارها در حالی منتشر می شود که حکومت مشغول سازماندهی جشن های سی و یکمین سالگرد انقلابی است که به استقرار جمهوری اسلامی انجامید.

جو استورک معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر می گوید: "تلاش های حکومت ایران در استفاده از جشن های سالگرد برای منحرف کردن اذهان از نقض حقوق بشر موثر نخواهد بود." وی افزود: "حکومت در عوض باید از این مراسم بهره گیرد و عاملین این آزارها را پاسخگو بداند."

این گزارش مبتنی بر مصاحبه های تلفنی و تماس های ایمیلی فراوان با معترضین، روزنامه نگاران، مدافعین حقوق بشر و خانواده های چهره های سیاسی بازداشت شده است. این گزارش می گوید حکومت کمپین ارعاب، دستگیری و محکوم کردن اشخاصی را براه انداخته که بطور مسالمت آمیز از حق خود برای آزادی بیان و اجتماعات استفاده کرده اند. حکومت نه سرکوبها را متوقف کرده و نه مسئولین این وقایع را به پاسخگویی کشانده است.

یکی از محبوسین بازداشتگاه کهریزک در بیرون از تهران در مصاحبه تلفنی با دیده بان حقوق بشر تجربه خود را تشریح کرد:

روز 26 ژوئن گاردهای زندان یکبار دیگر مشغول به اعدام های نمایشی و فحاشی و ضرب و شتم کسانی شدند که تقاضای آب و یا رفتن به دستشویی کرده بودند. من گفتم: "اگر می خواهید اعدامم کنید، بکنید و تمامش کنید." لگدی به معده ام زده شد و افتادم روی زمین. بعد آنقدر لگد خوردم که خون استفراغ کردم. یک مرد دیگر گفت: " این کونی را ببرید و حامله اش کنید تا دیگر حاضرجوابی نکند." آن مرد مرا با خشونت گرفت و به محل دیگری کشاند. دست و پاهای مرا بست و لباس زیر مرا پایین کشید و [...] در حالیکه به من تجاوز می کرد گفت: ".... تو که نمی تونی از کون خودت دفاع کنی چطور می خواهی انقلاب مخملی براه اندازی؟" من خون بالا آوردم و از حال رفتم.

تظاهرات هفته های پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری از هنگام تظاهرات یپش از انقلاب که به سرنگونی شاه در سال 1979 و استقرار جمهوری اسلامی منجر شد بیسابقه بود. پلیس ضد شورش و شبه نظامیان بسیجی با باتون و برخی موارد گلوله واقعی با تظاهرکنندگان برخورد کردند و تمایزی بین اکثریت قاطع تظاهرکنندگان مسالمت جو و معدود افرادی که به خرابکاری مشغول شدند قائل نشدند. خشونت دولتی فقط به محل تظاهرات محدود نبود: لباس شخصی ها و نیروهای بسیج به خوابگاه های دانشجویی حمله کردند و در مناطق مسکونی دست به حملات شبانه زدند. تنها در ماه ژوئن حداقل 40 نفر در اثر سرکوبهای حکومتی جان دادند.

مسئولین همچنین هزاران معترض معمولی و دهها چهره سیاسی سرشناس وفعال منتقد حکومتی را دستگیر کردند. فجیع ترین آزارها علیه معترضین معمولی در اماکن نیروی انتظامی و بازداشتگاه ها صورت گرفت. بازداشتگاه کهریزک صحنه وحشتناک ترین این آزارها بود. بر اساس تحقیقات مجلس حداقل سه نفر در اثر جراحاتی که در آنجا به آنها وارد شد کشته شدند. زندانیان سابق که در بازداشتگاه های نیروی انتظامی نگهداری شدند گفته اند در هنگام حبس توسط مسئولین مورد آزار جنسی و تجاوز قرار گرفتند.

مسئولین زندانیان را در اوین نیز مورد آزار قرار دادند. دیده بان حقوق بشر قبلا گزارش مستندی درباره نقض سیستماتیک حقوق بشر در این زندان بزرگ منتشر کرده است. چهره ها و فعالان سیاسی مشهور در اوین اعترافاتی کردند که به نظر می رسد به زور گرفته شده است. حکومت از این اعترافات در جریان محاکمه های جمعی بیش از 100 نفر در اوت گذشته بر علیه متهمین استفاده کرد.

منتقدین حکومت با وجود این کمپین وسیع دستگیری و ارعاب، همچنان از مناسبت های ملی و مذهبی برای بیان مسالمت آمیز مخالفت خود با حکومت و سیاستهایش ادامه می دهند. در یکی از آخرین موارد، تظاهرکنندگان در شهرهای بزرگ سراسر کشور به مناسبت روز عاشورا تجمع کردند. این تظاهرات با عزاداری بالاترین روحانی منتقد حکومت، آیت الله العظمی حسینعلی منتظری، همزمان شد. نیروهای پلیس و بسیج در شهرهای تهران و قم به تظاهرکنندگان حمله کردند که به زخمی شدن بسیاری و کشته شدن حداقل هشت تن منجر شد. مسئولین همچنین دهها فعال و تظاهرکننده دیگر را دستگیر و تهدید به اتهامهایی کردند که مجازات اعدام به همراه دارد.

جو استورک می گوید: "کمپین حکومتی ارعاب کمکی به خاموش کردن منتقدین نکرده است. زمان آن فرا رسیده که به این تاکتیک های ظالمانه خاتمه داده شود و حق بیان دگراندیشی شهروندان تضمین شود."


فرانسه خشونت و سرکوب را در ایران محکوم کرد

وزارت امور خارجه فرانسه امروز ضمن سرزنش موانعی که دولت اسلامی ایران علیه رسانه های داخلی و بین المللی ایجاد می کند، اضافه نمود که با این اقدام رهبران ایران هر روز بیشتر از مردم خود فاصله می گیرند و خود را در صحنۀ بین المللی بیش از گذشته منزوی می سازند.

سخنگوی وزارت امور خارجۀ فرانسه، برنار واله رو، با اظهار این مطلب از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته که آزادی بیان شهروندان و احزاب سیاسی این کشور را رعایت و آزادی رسانه ها را تضمین کنند و همه افرادی را که ناعادلانه دستگیر شده اند از زندان ها آزاد سازند.
وزارت امور خارجۀ فرانسه تأکید نموده که این کشور نمی تواند در مقابل کاربرد فزایندۀ خشونت های پلیسی دولت ایران علیه تظاهرکنندگان، ممنوعیت جراید و سایت های اینترنتی، ممانعت از فعالیت گزارشگران مطبوعات خارجی در ایران و انداختن پارازیت به روی رسانه های صوتی و تصویری که از خارج به سوی ایران برنامه پخش می کنند، ساکت بماند.


«آقای خامنه‌ای، دستور آزادی روزنامه‌نگاران دربند را صادر کنید»

«گروهی از سازمان‌های بین‌المللی روزنامه‌نگاران، نویسندگان و ناشران روز پنج‌شنبه همزمان با ۲۲ بهمن،‌ سی و یکمین سالگرد انقلاب سال ۱۳۵۷، با به راه انداختن کمپینی جهانی و در نامه‌ای سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی خواستار آن شدند که دستور آزادی دست‌کم ۶۰ روزنامه‌نگار و نویسنده دربند در ایران را صادر کند.

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران» در نیویورک یک هفته پیش از ۲۲ بهمن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ۴۷ روزنامه‌نگار در زندان‌های ایران به سر می‌برند که این میزان دستگیری از سال ۱۹۹۶ تاکنون در هیچ کشوری سابقه نداشته و ایران در این زمینه هم‌اکنون از چین هم پیشی گرفته است.

کمتر از یک هفته بعد و با ادامه موج دستگیری‌ها در کشور این رقم به دست‌کم ۶۰ روزنامه‌نگار و نویسنده و وبلاگ‌نویس رسید و به این ترتیب به گفته سازمان‌های بین‌المللی روزنامه‌نگاران و مطبوعات ایران به بزرگ‌ترین زندان اهالی مطبوعات در جهان تبدیل شد.

اکنون شش سازمان معتبر «کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران»، قلم (پن)، گزارشگران بدون مرز، شاخص سانسور، «روزنامه‌نگاران کانادایی حامی آزادی بیان» و انجمن بین‌المللی ناشران برای اعمال فشار بر حکومت ایران و آزادی روزنامه‌نگاران دربند ایرانی کمپینی به راه انداخته‌اند که تا پایان بهار سال آینده در آمریکای شمالی و اروپا ادامه خواهد داشت.

این سازمان‌های حامی آزادی بیان نام کمپین جهانی خود را «جامعه ما جامعه آزادی خواهد بود» گذاشته‌اند که برگرفته از یکی از سخنرانی‌های آیت‌الله خمینی در سال ۱۳۵۷ و بحبوحه انقلاب ایران است. بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در این سخنرانی وعده داده بود که حکومت جدید ایران حامی آزادی بیان و مطبوعات باشد.

این در حالی است که «کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران» در بیانیه هفته گذشته خود اشاره کرده بود که تنها در دو ماه گذشته دست‌کم ۲۶ روزنامه‌نگار در ایران دستگیر شده‌اند، اما این آمار شامل بیش از ۵۰ روزنامه‌نگاری که در ماه‌های گذشته دستگیر و با ضمانت آزاد شده‌اند نمی‌شود.

شش سازمان حامی آزادی بیان در نامه خود به آیت‌الله علی خامنه‌ای اشاره کرده‌اند که در بخش اعظم سال‌های پس از انقلاب و به‌ویژه ماه‌های پس از انتخابات جهان شاهد «سرکوب آشکار و علنی مخالفان، ساکت کردن روزنامه‌نگاران و نویسندگان و زندانی کردن شهروندانی بوده است که به راه‌پیمایی‌های مسالمت‌آمیز پیوسته‌اند».

در این نامه خطاب به رهبر جمهوری اسلامی که به دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل ارسال شده آمده است:‌ «از شما نمی‌خواهیم که پای خود را از محدوده قوانین‌تان یا آرمان‌های انقلاب ایران فراتر بگذارید؛ بلکه می‌خواهیم به وعده‌ها و قول‌های آیت‌الله خمینی عمل کنید.»

در حالی در هشت ماه گذشته بیش از پنج هزار نفر از معترضان و روزنامه‌نگاران در ایران روانه زندان‌ها شده‌اند که دولت ایران خود در گزارشی که به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرده اشاره می‌کند که قانون اساسی ایران حافظ حقوق اولیه بشر و آزادی‌های اساسی انسان‌ها همچون آزادی بیان است. این شورا دوشنبه هفته آینده برای بررسی پرونده حقوق بشر حکومت ایران در شهر ژنو سوئیس تشکیل جلسه می‌دهد.


تجهیزات نظامی برای ارسال به ایران در یک فرودگاه آلمان کشف شد

در اثر فعالیت هماهنگ جهانی ماموران گمرک آلمان موفق شدند تجهیزات مهم نظامی فراوانی را به مقصد ایران کشف کنند. مرکز گمرک شهر کلن با اعلام این خبر اعلام کرد که علیه فرستنده این محموله پرونده‌ای گشوده شده است. جزئیات این اقدام هنوز روشن نشده. ماموران گمرک ۱۸ کشور جهان از نوامبر سال گذشته میلادی فعالیت هماهنگی را برای کشف محموله‌های قاچاقی که می‌توانند کاربرد نظامی داشته باشند، آغاز کرده‌اند.


سايت های «کلمه»، «جرس» و «تحول سبز» هک شدند

گروهی موسوم به «ارتش سايبری ايران» روز جمعه با حمله به سايت های «کلمه»، نزدیک به میرحسین موسوی، «تحول سبز» و «راه سبز، جرس» نزدیک به معترضان، دسترسی کاربران به اين سايت ها را مختل کرد.

کاربران سايت های «راه سبز» و «کلمه» با مراجعه به اين سايت، با این يام مواجه شدند: « به احترام رفراندومی که در ۲۲ بهمن برگزار شد ومردمی که رای دادند و به احترام ملتی بزرگ و وطنی به نام ايران بيشتر از اين مهره بازی افرادی که خود در آمريکا در امن و امان به سر می برند و از شما به عنوان مهره استفاده می کنند نباشيد. ارتش سايبری ايران به تمام مزدوران وطن فروش هشدار می دهد که در دامان اربابان خود نيز آنها را راحت نمی گذارد.»

«ارتش سايبری ايران» پيش از اين نيز به وب سايت «راديو زمانه»، جستجوگر چينی «بايدو» و سايت اينترنتی «تويتر» حمله کرده بود.

به دنبال اين حمله، سايت های «تحول سبز» و «جرس» با آدرس های ديگر قابل دسترس هستند.

مدير فنی سايت جرس نیز در گفت و گو با «ندای سبز آزادی» از خوانندگان اين سايت خواسته است تا «اطلاع ثانوی از ارسال ايميل به سايت جرس خودداری کرده و همچنين تمامی ايميل های ارسالی از سايت جرس را باز نکنند».

اگر چه گفته می شود «ارتش سايبری ايران» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما اطلاعات رسمی در اين زمينه در دست نيست.

سپاه پاسداران مرکزی را با نام «مرکز بررسی جرايم سازمان يافته سايبری» برای مقابله با انتشار اطلاعات اينترنتی غيرقابل قبول برای جمهوری اسلامی تاسيس کرده است.

«کلمه»، و «راه سبز»، جرس، از جمله رسانه‌های اينترنی هستند که که ديدگاههای نزديک به معترضان را منتشر می کنند. «کلمه» مرجع اصلی انتشار ديدگاههای ميرحسين موسوی، از رهبران مخالفان، طی ماههای اخیر بوده است.

ايران به ويژه پس از انتخابات دهم رياست جمهوری و گسترش اعتراض‌ها به نتايج آن «رسانه‌های بيگانه» را به دامن زدن به اعتراض‌ها متهم کرده‌است.

در حالی که فعاليت رسانه‌های مستقل در ايران به شدت محدود شده است، رسانه‌های اينترنتی فارسی زبان نقش مهمی در اطلاع رسانی در باره رويدادهای پس از انتخابات و به ويژه سرکوب خشونت‌آميز معترضان ايفاء کرده‌اند.


کوشنر: تحریم بین المللی حکومت ایران به مخالفان کمک می کند

یک مقام ایرانی تولید اورانیوم 20 درصدی را مورد تایید قرار داده و وزیر امور خارجه فرانسه خواستار تحریم مقامات و نهادهای حکومتی ایران شده است.

روز جمعه، 23 بهمن (12 فوریه)، برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه با رادیو فرانسه زبان اروپای 1 ضمن تاکید بر لزوم وضع تحریم های بین المللی جدید علیه ایران، گفته است که این تحریم ها باید مقامات و نهادهای حکومتی ایران را هدف قرار دهد.

آقای کوشنر در پاسخ به این انتقاد که فرانسه و جامعه بین المللی کمکی به ایرانیان مخالف دولت نکرده گفت که وضع تحریم های جدید به منزله وارد کردن فشار بر رژیم ایران و در نتیجه، حمایت از مردم این کشور است.

وزیر خارجه فرانسه گفت "ما می کوشیم تحریم هایی را پیشنهاد نکنیم که به مردم ایران که، طبق اطلاعات ما، نود درصد آنان با دولت و هیات حاکمه و سلسه مراتب حکومتی این نظام دیکتاتوری مخالفند، آسیبی نرساند."

برنار کوشنر همچنین گفت که فرانسه و جامعه جهانی تا آنجا که امکان دارد، "از راه بازگویی حقایقی که به دست ما می رسد" به معترضان داخل ایران کمک کرده است.

وی دولت ایران را به تلاش برای استفاده بالقوه نظامی از فن آوری هسته ای متهم ساخت و گفت که "اتخاذ موضع سختگیرانه علیه برنامه های هسته ای دولت ایران، که مورد قبول ما هم نیست، به مقدار زیاد به مردم معترض در داخل ایران کمک می کند."

آقای کوشنر اظهار داشت که دولت فرانسه و سایر کشورهای جهان به شدت علیه سیاست های جمهوری اسلامی اعتراض کرده اند و با تاکید بر اینکه اولویت فرانسه، وضع تحریم های جدید جهانی علیه جمهوری اسلامی است، گفت "شاید فکر کنید این تلاش ها به نتیجه ای نخواهد رسید اما به نظر من، در نهایت بسیار مفید خواهد بود."

وزیر امور خارجه فرانسه افزود که اقداماتی برای تصویب تحریم های جدیدی علیه حکومت ایران در شورای امنیت در جریان است هر چند برای به نتیجه رسیدن این اقدامات، به زمان نیاز است زیرا لازم است نخست توافق سایر اعضای شورای امنیت، به خصوص چین با چنین مصوبه ای کسب شود.

آقای کوشنر یادآور شد که برخی دیگر از اعضای شورای امنیت، مانند برزیل و لبنان هم ممکن است به سادگی با وضع تحریم های سختگیرانه علیه ایران موافقت نکنند و در نتیحه، این نظر که تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت به زمان نیاز دارد "اظهار نظری بدبینانه نیست."

وزیر خارجه فرانسه به خصوص روابط یک ایران اتمی با گروه های تندرو در خاورمیانه را باعث نگرانی شدید خواند و هشدار داد که "مسایل دیگری هم وجود دارد که حتی خطرناکتر است که البته منظور من، مسلح کردن گروه هایی مانند حزب الله لبنان و حماس است."

آقای کوشنر در عین حال گفت "فرانسه و ایالات متحده معتقد نیستند که در حال حاضر، ایران توانایی تولید اورانیوم با خلوص 80 درصد را دارد اما گفتن اینکه اگر بخواهیم بمب اتمی بسازیم، می سازیم، باعث افزایش خطر و انزجار همگان، از جمله کشورهای عرب منطقه خاورمیانه می شود."

تایید اظهارات احمدی نژاد

اشاره برنار کوشنر به اظهارات محمود احمدی نژاد در مراسم بزرگداشت 22 بهمن است که در آن، ضمن اعلام اینکه در تاسیسات غنی سازی نطنز اورانیوم با خلوص 20 درصد تولید شده، افزود که جمهوری اسلامی از توانایی فنی تولید اورانیوم با خلوص 80 درصد هم برخوردار است اما نمی خواهد آن را تولید کند.

ایران پیش از این مقادیری اورانیوم با خلوص 3.5 درصد تولید کرده که کاربرد اصلی آن در سوخت نیروگاهی است، اما اورانیوم با خلوص 80 درصد می تواند در ساخت بمب اتمی به کار رود.

سخنان آقای احمدی نژاد در مورد تولید نخستین محموله اورانیوم 20 درصدی باعث برانگیختن سئوالاتی شد زیرا تنها دو روز پیش از آن، مقامات دولت او آغاز فرآیند تغلیظ اورانیوم 3.5 درصدی در تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز را اعلام کرده بودند.

در تایید اظهارات آقای احمدی نژاد، روز جمعه، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، تایید کرد که نخستین محموله اورانیوم با خلوص بالاتر برای استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران در تاسیسات داخلی تهیه شده است

آقای صالحی، که با شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، سخن می گفت، در توضیح نحوه تولید نخستین محموله اورانیوم 20 درصدی طی یک روز، گفت که تجهیزات تغلیظ مورد استفاده در نطنز ظرفیت تولید سه تا پنج کیلوگرم در ماه را دارد.

ایران برای تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران به یکصد و بیست کیلوگرم اورانیوم 20 درصدی و تبدیل آن به میله های سوخت مناسب این رآکتور نیاز دارد و به گفته تلویزیون پرس تی وی، موجودی سوخت این رآکتور که فرآورده های پزشکی تولید می کند، به زودی تمام می شود.

کشورهای گروه 1+5، متتشکل از آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین و آلمان، که رهبری تلاش های بین المللی برای حل اختلاف بر سر برنامه هسته ای ایران را برعهده گرفته اند، از ایران خواسته بودند با پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مبادله بخش قابل توجهی از ذخیره داخلی اورانیوم با خلوص کم با سوخت مورد نیاز رآکتور موافقت کند اما جمهوری اسلامی شرایط این مبادله را قابل قبول ندانسته است.

تصمیم ایران به تولید اورانیوم 20 درصدی با محکومیت از سوی کشورهای غربی عضو گروه 1+5 و ابراز ناخرسندی روسیه مواجه شده اما دولت چین تاکید داشته که این مساله باید همچنان از راه مذاکره حل و فصل شود.

در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی گفته اند که طبق پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی، آژانس بین المللی انرژی اتمی موظف بوده است تا سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را به هر شکل مورد نظر ایران، از جمله خرید آن از خارج، در اختیار این کشور قرار دهد.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی هم گفته است که دولت او بر حق خود برای غنی سازی اورانیوم و تولید اورانیوم با غلظت بیشتر تاکید دارد.


فراخوان شیرین عبادی به سازمان ملل

شیرین عبادی حقوقدان ایرانی و برندۀ جایزۀ نوبل صلح امروز در اجلاس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از این نهاد بین المللی خواست که برای استقرار صلح در ایران و پیش گیری از وقوع یک فاجعه اقدام کنند.

شیرین عبادی در جای دیگری از سخنانش تأکید کرده که برغم گذشت هشت ماه از تظاهرات اعتراضی مردم ایران حکومت این کشور همچنان نسبت به این اعتراض ها بی تفاوت است. او سپس افزوده است : وقت آن رسیده که صدای اعتراض مردم ایران شنیده شود. آنان خواستار دموکراسی و رعایت حقوق بشر هستند.

شیرین عبادی از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل خواسته است که گزارشگر ویژه ای را مأمور رسیدگی به مسألۀ حقوق بشر در ایران کند.

این حقوقدان ایرانی تأکید نموده که تاکنون حکومت اسلامی ایران با خشونت و سرکوب پاسخ اعتراض های مردم را داده و با دستگیری نزدیکان و بستگان مخالفان عملاً معترضان را به گروگان گرفته است.


آمادگی اروپا برای مجازات تهران در روزهای آینده

آلکساندر ستوب، وزیر خارجۀ فنلاند که در اوتاوا پایتخت کانادا به سر می برد گفته است : در صورتیکه شورای امنیت دست به اقدام نزند اتحادیه اروپا در روزها و هفته های آینده مجازات هایی را علیه رژیم اسلامی تهران وضع خواهد کرد.

وزیر خارجۀ فنلاند در جای دیگری از اظهاراتش افزوده است : اگر تلاش های بین المللی برای گفتگو با تهران به نتیجه نرسد – چنانکه نیز تاکنون نرسیده است – اتحادیه اروپا آماده است تا تحریم های شدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کند.

وزیر خارجۀ فنلاند تصریح نموده است که تحریم های در نظر گرفته شده علیه جمهوری اسلامی عمدتاً شامل حوزه های مالی و انرژی خواهد شد.

او سپس تأکید نموده : کانادا که ریاست گروه هشت کشور صنعتی جهان را برعهده دارد نقش هدایت کننده ای در این زمینه خواهد داشت، مضاف بر اینکه از چین نیز خواسته خواهد شد به دلیل مناسبات نزدیکش با ایران دولت تهران را متقاعد سازد که به قواعد بین المللی گردن نهد.

دیروز پنجشنبه کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا گفته بود که این اتحادیه از تلاش های مردم ایران برای رسیدن به دموکراسی و حقوق بشر پشتیبانی می کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جای دیگری از اظهاراتش روش رژیم اسلامی را در مقابل مردم ایران و جامعۀ جهانی مورد سرزنش قرار داده و گفته بود که انتخاب های رژیم اسلامی در قبال مردمش و نیز جامعۀ بین المللی کاملاً اشتباه است.


منصور اسانلو به سلول انفرادی منتقل شد

یک فعال کارگری که دوران محکومیت خود در زندان رجایی شهر را سپری می کند از روز چهارشنبه به سلول انفرادی منتقل شده است .

به گزارش هرانا، منصور اسانلو فعال کارگری و رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت واحد و اتوبوسرانی تهران که دوران محکومیت خود را در سالن 10 زندان رجایی شهر می گذراند در پی یورش گارد زندان به این سالن و ضرب و شتم زندانیان اعتراض نموده و از آن تاریخ به سلولهای انفرادی بند 1 منتقل شده است.

در ماه های اخیر یورش گارد زندان و ضرب و شتم زندانیان به امری عادی بدل شده است و در آخرین مورد این درگیری که به شورش زندانیان تبدیل شد آخریان رئیس بند 1 و یک تن از نیروهای گارد مورد ضرب و شتم زندانیان قرار گرفتند.

لازم به ذکر است در پی این یورش کلیه تماس های زندانیان رجایی شهر از روز چهارشنبه تا ساعاتی پیش قطع شده بود و زندانیان قادر به تماس با خانواده های خود نبوده اند.


ابراز نگرانی شدید دیده بان حقوق بشر از خشونت عریان جمهوری اسلامی

دیده بان حقوق بشر روز پنجشنبه با انتشار گزارشی نسبت به "تشدید" آزار و اذیت و نقض حقوق بشر طی هشت ماهی که انتخابات ریاست جمهوری ایران می گذرد ابراز نگرانی کرده است.

در این گزارش ۱۹ صفحه ای تحت عنوان "جمهوری اسلامی در ۳۱ سالگی: آزارهای پس از انتخابات نشانگر بحران حقوق بشر است"، به موارد متعددی از ارعاب، دستگیری، شکنجه و تجاوز جنسی به معترضان اشاره شده است.

این گزارش از حکومت ایران خواسته است "همه افرادی که همچنان به دلیل بیان مسالمت آمیز دگراندیشی خود محبوس هستند را فورا آزاد کند و کسانی را که مسئول نقض حقوق بشر بوده اند پاسخگو بداند."

گزارش دیده بان حقوق بشر به نقل از "یکی از بازداشت شدگان سابق کهریزک" آورده که وی پس از ضرب و شتم و فحاشی، مورد تجاوز جنسی قرار گرفت و در نتيجه آن خون بالا آورد و از حال رفت.

بر اساس این گزارش "فجیع ترین آزارها علیه معترضین معمولی در اماکن نیروی انتظامی و بازداشتگاه ها صورت گرفت."

جو استورک معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر در بیانیه این سازمان گفته است: "کمپین حکومتی ارعاب کمکی به خاموش کردن منتقدین نکرده است. زمان آن فرا رسیده که به این تاکتیک های ظالمانه خاتمه داده شود و حق بیان شهروندان دگراندیش تضمین شود."

در همین حال وزارت خارجه آمریکا ایران را متهم به تلاشی بیسابقه برای "انسداد تقریبا کامل اطلاع رسانی" به منظور مقابله با معترضین کرده است.
فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت ایران بدنبال محروم کردن شهروندان خود از حق آزادی بیان و آزادی اجتماعات است.
او افزود: "روشن است که حکومت ایران از مردم خود می ترسد."

گفتنی است اتحادیه اروپا نیز اعمال خشونت علیه شهروندان ایرانی را بشدت محکوم کرده است.


محکومیت ایران برای ایجاد اختلال در برنامه های شبکه های خبری بین المللی

در پی ارسال موج تازه پارازیت از سوی ایران بر برنامه های شبکه های خبری بین المللی، شبکه های بی بی سی، دویچه وله و صدای آمریکا روز پنجشنبه پیامی شدید اللحن دایر بر محکومیت این اقدام صادر کرده اند.

این شبکه ها می گویند ایران این هفته در تازه ترین اقدام، اخلال در برنامه های تلویزیون سرویس جهانی بی بی سی را آغاز کرده است. ارسال امواج اخلال گر تازه با برگزاری مراسم سالگرد انقلاب اسلامی همزمان بوده است.

پارازیت های نشات گرفته از ایران بر شبکه هایی که از ماهواره هاتبرد که برای مخاطبانی در اروپا و خاورمیانه برنامه پخش می کند اثر می گذارد. اینها شامل تلویزیون فارسی بی بی سی، تلویزیون صدای آمریکا به زبان فارسی، سرویس رادیو فردا که زیرمجموعه رادیوی اروپای آزاد/رادیو آزادی است، به علاوه برنامه های رادیو و تلویزیونی دویچه وله آلمان است.

پیتر هاروکز مدیر سرویس جهانی بی بی سی، اریک بترمن مدیر دویچه وله و دن آستین مدیر صدای آمریکا در بیانیه مشترکی نوشتند: "ما هرگونه ایجاد اخلال در پخش این کانال ها را محکوم می کنیم. ما از مدیران ماهواره ها و کسانی که بر آنها نظارت دارند می خواهیم برای اعمال فشار بر ایران جهت توقف این اعمال فورا اقدام کنند."

در ادامه این بیانیه آمده است: "مقام های ایرانی برای پخش آزادانه برنامه هایشان به زبان های انگلیسی و عربی در اطراف جهان از همین خدمات ماهواره ای استفاده می کنند؛ و در همین حال مردم کشور خود را از برنامه هایی که از همین ماهواره ها از بقیه جهان می آید محروم می کنند. ما از پخش خبرهای دقیق و بی طرفانه درباره امور جاری به ایران دست برنخواهیم داشت. ما همه راه های ممکن را برای تامین برنامه های خبری تلویزیونی که مخاطبان ما در ایران طلب می کنند امتحان خواهیم کرد."

این بیانیه می گوید که اقدام ایران در ارسال پارازیت، ناقض بند 45 قانون اتحادیه ارتباطات بین المللی است که پخش سیگنال های مزاحم را ممنوع می کند و از جامعه مسئول نظارت بین المللی (بر این قوانین) می خواهد موضعی قاطعانه تر در برابر این اختلال های عمدی اتخاذ کند.

شکایات رسمی در این زمینه تسلیم اتحادیه ارتباطات بین المللی شده است و این شبکه ها می گویند که برای پیدا کردن راه هایی جهت جلوگیری از اختلال بیشتر در برنامه هایشان می کوشند.

مقام های فرانسوی نیز پیشتر در ماه ژانویه از این اتحادیه خواسته بودند جلوی پارازیت های ایران را بگیرد.


لایحه ای در سنا علیه متجاوزین به حقوق بشر در ایران

تنی چند از سناتور های آمریکایی ، روز پنج شنبه بیست و دوم بهمن ماه طرح دو لایحه را علیه متجاوزین به حقوق بشر در ایران به سنای آمریکا ارائه دادند. لایحه ای برای مقابله با شخصیت های دولت جمهوری اسلامی که در خشونت های اخیر علیه جنبش اعتراضی نقش داشته اند و کمک به هواداران دموکراسی در ایران.

در این زمینه دو سناتور جمهوری خواه "جان کورنین" و " سم برونبک" طرح لایحه ای را پیشنهاد کرده اند که بر مبنای آن دولت ایالات متحده آمریکا باید به مخالفین با دولت حاکم جمهوری اسلامی کمک غیر نظامی کند.

سناتور"جان کورنین" امیدوار است که این لایحه هر چه زودتر تصویب شود تا به جنبش اعتراضی ایران و در نتیجه آزادی و دموکراسی در این کشور کمک شود.

از سوی دیگر "جان مک کین" و "جان کیل " سناتور های جمهوری خواه ،"اوان بای" سناتور دموکرات و "جو لیبرمن" سناتور مستقل طرح لایحه ای دیگر را در همین راستا به سنای آمریکا ارائه دادند.

در این طرح پیشنهاد شده است که دولت ایالات متحده آمریکا موظف است به طور قاطع و مستقیم با مسئولین نقض حقوق بشر در ایران ، با مسدود کردن دارایی های آنها و عدم صدور روادید با این افراد برخورد کند.

همچنین در این طرح از باراک اوباما ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا خواسته شده است تا لیستی را با اسامی این افراد تهیه کرده در اختیار وزارت امور خارجه و وزارت دارایی قرار دهد تا نامشان با قرار گرفتن بروی سامانه های اینترنتی برای جهانیان فاش شود.

"جان مک کین"در این زمینه متذکر شد که:" آمريکایی ها از نظرمادی و معنوی متعهد هستند که به کوشش و تلاش مردم ایران برای رسیدن به آزادی و دمکراسی کمک کنند.در این مسیر محروم ساختن متجاوزین به حقوق بشر در ایران از دسترسی به سیستم مالی آمريکا پیامی نیرومند به جهان خواهد فرستاد تا این افراد درارتباط با عملکرد خود درسرکوب مردم ایران دوباره اندیشی کنند".


فرانسه خواهان مذاکره با چین برای تحریم های جدید

در حالیکه کشور های قدرتمند جهان برای اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی در حال مذاکره هستند ، نمایندۀ فرانسه در سازمان ملل متحد متذکر شد که باید در این روند با کشور چین هم به گفتگو پرداخت.

"ژرار آرو" نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در یک سخنرانی در دانشگاه "کلمبیا" در ایالات متحده آمریکا اظهار داشت که:" گفتگو و همکاری با چین در این زمینه بسیار پر اهمیت است ، حتی اگر برای این امر مجبور شویم کمی تأمل کنیم."

وی به جزئیات مذاکرات میان آمریکا ، فرانسه ، آلمان ، بریتانیا ، روسیه و چین پیرامون موج چهارم تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران اشاره نکرد.

شایان یاد آوریست که چین بر خلاف روسیه به دلیل داشتن روابط اقتصادی تنگاتنگ با ایران ،میل زیادی به تشدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی نشان نمی دهد.

در این زمینه "ژرار آرو" نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد تأکید کرد که چین و روسیه از سه معاهده برای تحریم جمهوری اسلامی حمایت کرده اند و بدون شک خواهان مقابله با برنامه هسته ای ایران می باشند.


کاخ سفید به ادعاهای هسته ای محمود احمدی نژاد شک دارد

سخنگوی کاخ سفید "رابرت گیبز" روز پنج شنبه ادعا های هسته ای محمود احمدی نژاد مبنی بر آغاز فر آیند غنی سازی اورانیوم بیست در صدی را زیر سوأل برد و متذکر شد که معتقد است این اظهارات محمود احمدی نژاد بیشترجنبۀ سیاسی دارند

"رابرت گیبز"در ادامه سخنان خود در چهارچوب یک نشست مطبوعاتی اظهار داشت که:"ما باور نداریم که جمهوری اسلامی توانایی راه اندازی فرآیند غنی سازی اورانیوم به میزان بیست در صد را داشته باشد، در نتیجه ادعا های محمود احمدی نژاد بر اساس مسائل سیاسی پایه گذاری شده اند نه بر اساس علم فیزیک".

محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران ، روز پنجشنبه در سخنرانی خود در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی مدعی شده بود که ايران اولين محموله اورانيوم غنی شده به میزان بیست درصد را توليد کرده است و تاکيد کرد که ايران قصد توليد تسليحات هسته ای را ندارد.

سخنگوی کاخ سفید متذکر شد که طی سال گذشته ، برنامه هسته ای ایران با سلسله مشکلات بسیاری روبرو بوده است و محمود احمدی نژاد نیز همواره اظهارات بسیاری را مطرح می سازد که خیلی از آنها نادرست از کار در می آیند.

همچنین وی تأکید کرد که بسياری از گفته ها و اَعمال جمهوری اسلامی باعث شده است تا جامعه جهانی به اين نتيجه برسد که ايرانفن آوری هسته ای را با اهداف صلح آميز دنبال نميکند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .