جمعه، بيست و يكم اسفند ١٣٨٨- دوازدهم مارس ٢٠١٠


شیرین عبادی در مورد وضعیت حقوق‌بشر و زندانیان در ایران با برنارد کوشنر گفت‌وگو کرد

شیرین عبادی و عبدالکریم لاهیجی در دیداری با وزیر خارجه فرانسه، در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران و انتظارات فعالان حقوق بشر از اتحادیه اروپا، گفت‌وگو کردند.

عبدالکریم لاهیجی فعال حقوق بشر در این زمینه به رادیو فردا گفت: در این دیدار به آقای کوشنر گفته شد، تمرکز اصلی جوامع‌بین‌المللی بر پرونده هسته‌ای ایران باعث شده، موضوع نقض حقوق بشر در این کشور چندان مورد توجه قرار نگیرد.

این دو حقوقدان در این دیدار اعلام کرده‌اند با هر نوع تحریم اقتصادی که مردم ایران را محدود کند، مخالف هستند.

آنها از اتحادیه اروپا خواستند تحریم ایران از نوع تحریم سیاسی و متوجه عاملان سرکوب در ایران باشد و برای سفر مسوولان جمهوری‌اسلامی به خارج از کشور، محدودیت‌هایی فراهم شود.


سایت تغییر برای برابری برنده اولین جایزه نت شهروند گزارشگران بدون مرز و گوگل شد

در آستانه روز جهانی مبارزه با سانسور بر روی اینترنت، گزارشگران بدون مرز با حمایت شرکت گوگل جایزه نت شهروند خود را به وب نگاران فمینیست سایت تغییر برای برابری اهدا کرد. روز ٢٠ اسفند پروین اردلان فعال حقوق زنان، روزنامه‌نگار و یکی از سردبیران سایت جایزه را از دست روزنامه نگار مشهور فرانسوی ژان ماری کلمبانی دریافت کرد . این مراسم در دفتر شرکت گوگل در پاریس برگزار شد.

ژان فرانسوا ژولیارد در این باره اعلام کرد " خرسندیم که اولین جایزه نت شهروند ما به وب‌نگاران ایران اهدا شده است. در پی انتخاب مجدد و مورد اعتراض محمود احمدی نژاد در خرداد ماه اینترنت به شکل گسترده در مبارزه برای دمکراسی نقش ایفا کرده است . بیش از نیمی از تصاویر رویدادهای این مدت از طریق اینترنت در سراسر جهان پخش شده است و وب‌نگاران ایران بسیار فعال و شایسته حمایت هستند. بدون حضور این نت‌شهروندان شجاع ما از اطلاعاتی لازم برای درک جهان خود محروم هستیم.

داوید دورمون معاون ارشد گوگل در این باره گفت " ازادی بیان یکی از عوامل بنیادینی است که به فرد قدرت بیشتری می‌دهد. ما در گوگول تلاش می‌کنیم که بیشترین اطلاعات و بیشترین انتخاب به کاربران در بیشترین کشورها داده شود. امروز حمایت از جایزه نت شهروندان گزارشگران بدون مرز و ارج گذاری به شجاعت جمعی " تغییر برای برابری" فرصتی است برای نشان دادن آنچه که عمیقا به آن معتقدیم. "

وب سایت تغییر برای برابری با هدف انتشار اخبار ونظرات کارزار " یک میلبون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان" در ايران، در سال ١٣٨٤ فعالیت خود را آغاز کرده است. ٤ سال بعد این سایت یکی از منابع اطلاع رسانی در باره حقوق زنان است. در کشوری که از سوی بنیادگرایان اداره می‌شود، تلاش وب‌نگاران فمیینست اهمیت دوچندانی در دفاع از حقوق بشر دارد. از جمله مبارزات آنها تلاش برای بازپس گرفتن طرح قانون "حمایت از خانواده" از مجلس قانون‌گذار ایران است که تعدد زوجات را قانونیت می‌بخشد. تا امروز بسیاری از اعضای فعالان کمپین بازداشت ویا تحت پیگرد قضایی قرار دارند.

پروین اردلان از پایه‌گذاران مرکز فرهنگی زنان و از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز است. او که سردبیر نشریه‌ی اینترنتی تریبون فمینیستی ایران و عضو تحریریه‌ی مجله اینترنتی زنستان، ارگان‌های تعطیل شده‌ی مرکز فرهنگی زنان بوده، در حال حاضر عضو تحریریه سایت تغییر برای برابری است.

دیگر نامزدان جایزه یونی سانچز (کوبا) تان زورن ( چین)، تامار مبارک (مصر) سایت انگوشی ( روسیه) و ناگیون تین ( ویتنام)

١٢ مارس ، ٢١ اسفند روز جهانی مبارزه با سانسور که هر ساله از سوی گزارشگران بدون مرز برگزار می شود تلاش برای اینترنتی آزاد و قابل دسترسی همگان است. در این روز گزارشگران بدون مرز فهرست کشورهای دشمن اینترنت را منتشر می کند.


سوسن محمدخانی غیاثوند بازداشت شد

سوسن محمدخانی غیاثوند، نویسنده کرد پنج‌شنبه ۲۰ اسفندماه بازداشت شد.

این نویسنده که در زمینه فیلم‌نامه‌نویسی و داستان‌نویسی فعال بود در منزلش در کرج، طی یورش نیروهای امنیتی بازداشت گردید.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر امروز، جمعه ۲۱ اسفندماه سوسن محمدخانی غیاثوند طی تماسی تلفنی از انتقال خود به زندان رجایی‌شهر خبر داد.

وی در این تماس از علت بازداشت و اتهاماتش صحبتی نکرد.

در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی مبنی بر انتقال تعداد زیادی از زندانیان سیاسی به زندان رجایی‌شهر منتشر شده بود.

این نویسنده که در زمینه فیلم‌نامه‌نویسی و داستان‌نویسی فعال بود در ساعت ۸ شب گذشته، در منزلش در کرج، طی یورش نیروهای امنیتی بازداشت گردید.

سوسن محمدخانی در سال‌های گذشته علاوه بر فعالیت در زمینه داستان و فیلم‌نامه در حوزه مسائل فرهنگی کردستان نیز فعال بوده است.


وضعیت مبهم نصور نقی پور در زندان

از وضعیت نصور نقي پور که در پی یورش های سازمان یافته به فعالان حقوق بشر دستگیر شد، اطلاع دقیقی در دست نیست.

به گزارش هرانا، آخرين وضعيت وي حاكي از اين است كه در طول 10 روز بازداشت تنها يك بار با خانواده تماس داشته و حال عمومي خود را خوب توصيف كرده است. نامبرده پس از بارداشت به تهران منتقل شده و هم اكنون نیز در زندان اوين به سر مي برد.

نصور نقي پور متولد 25 فروردين ماه 1360 و دانشجوي رشته ی الکترونیک است. او در سال هاي گذشته با روزنامه هاي محلي قزوين در حوزه مسائل فرهنگي همكاري داشته و در زمان بازداشت نيز به وبلاگ نويسی مشغول بوده .

وی هم چنين سايتي به نام نصور را نيز اداره مي كرد كه به گسترش محتوای مفید در وب فارسی می پردازد و در زمینه های اندیشۀ سیاسی، فلسفه، اجتماع و ادبیات مطلب منتشر می نماید.

شایان ذکر است اتهام نصور نقي پور را فعالیت های حقوق بشری وی و ارتباط با رسانه هاي بيگانه عنوان كرده اند اما در پيگيري های صورت گرفته، خانواده ی وی اطلاع بيشتری حاصل نكرده اند.


بازداشت فعالین دانشجویی دانشگاه بیرجند

۴ تن از فعالین دانشجویی دانشگاه بیرجند بازداشت شدند.

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر، علی سپندار، بهزاد پروین، امین استادی و میلاد گاراژیان، از اعضای شورای مرکزی و عمومی انجمن اسلامی دانشگاه بیرجند هفته ی گذشته بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

بازداشت اخیر این ۴ دانشجوی دانشگاه بیرجند در حالی در روزهای پایانی سال صورت می گیرد که ایشان در تیر ماه گذشته نیز در شهرهای مشهد و بیرجند بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات بیرجند منتقل شده بودند و هنوز پرونده قضایی این دانشجویان در جریان است. این دانشجویان پس از آزادی در مرداد ماه هیچ فعالیت سیاسی و دانشجویی نداشته اند و به همین خاطر از علت دستگیری ایشان خبری در دست نیست.

در پی بازداشت علی سپندار، بهزاد پروین، امین استادی و میلاد گاراژیان، دانشجویان دانشگاه بیرجند در اطلاعیه هایی خواستار آزادی همکلاسی هایشان شده اند و اظهار داشته اند که در صورت ادامه بازداشت آنها در صحن دانشگاه بیرجند تحصن خواهند نمود.

شایان ذکر است هر چهار دانشجو بازداشت شده، از فعالین ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در مشهد و بیرجند بودند.


دبیركل خانه كارگر: كارگران نصف مزد واقعی را می‌گیرند

علیرضا محجوب، دبیر كل خانه كارگر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا گفت که در حال حاضر حداقل مزد کارگران ۲۶۳ هزار تومان است، اما با توجه به این ‌كه در سال ۸۹ هدفمند كردن یارانه‌ها و آزادسازی اقتصادی آغاز می‌شود، حداقل دستمزدها در این سال نباید از ۵۲۶ هزار تومان درماه كمتر باشد. دبیركل خانه كارگر با تاكید بر این‌ كه از زمان پایان یافتن جنگ هیچ‌ گاه مزد كارگران برمبنای سبد هزینه كالاهای شاخص كارگران افزایش نیافته، گفت که برمبنای این سبد و شاخص مزدی سال ۵۸ برای سال جدید مزد حداقل ِ كارگران باید از دو برابر ِ کمترین مزد كنونی بیشتر باشد.


ايران در فهرست «دشمنان اينترنت» قرار گرفت

سازمان گزارشگران بدون مرز، فهرست جديدی از « دشمنان اينترنت» را با نام کشورهايی مثل ايران، چين، کوبا، ترکمنستان و ويتنام منتشر کرد.
در اين فهرست که شامل بيست و سه کشور است، ۱۲ کشور در زير مجموعه « دشمنان اينترنت» قرار دارند و نام بقیه به عنوان کشورهايی ثبت شده، که فعاليت مجازی شهروندان خود را تحت نظر گرفته‌اند.

به گزارش گزارشگران بدون مرز، سانسور اينترنتی در ايران که بيش از ۳۲ ميليون کاربر اينترنتی دارد به ويژه پس از انتخابات اخير رياست جمهوری شديدتر شده است.

در اين گزارش همچنين آمده است که در ايران نه تنها دسترسی به هزاران وب‌سايت غيرممکن است، بلکه پايگاه‌های اجتماعی نظير فيس‌بوک و تويتر نيز بارها توسط نظام مسدود شده‌اند.

سال گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران، در فهرست دشمنان اینترنت سازمان گزارشگران بدون مرز قرار داشت.


حسن روحانی: عده ای می خواهند با یک باند کشور را اداره کنند

حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید که عده ای می خواهند بر خلاف توصیه رهبر ایران مبنی بر "جذب حداکثری و دفع حداقلی" ایران را با یک "باند" اداره کنند.

آقای روحانی که نماینده آیت الله علی خامنه ای در شورای امنیت ملی ایران است، پنجشنبه ۲۰ اسفند (۱۱ مارس) در مراسم نخستین سالگرد درگذشت همسر آیت الله خمینی، بنیان گذار انقلاب اسلامی، از "اهانت و سخن ناروا" به اعضای خانواده آیت الله خمینی انتقاد کرد و گفت: "نگذاریم کسانی که در سال‌های ۴۱ و ۴۲ و بعد از آن در قم و نجف دل امام (خمینی) را خون کردند،‌ بخواهند برای ما راه و مسیر باشند".

به گزارش ایلنا، آقای روحانی که در زمان دولت محمد خاتمی، دبیر شورای امنیت ملی ایران بود، در بخشی از سخنان خود گفت: "جامعه ما نباید جامعه‌ای شود که هرکس به خود اجازه دهد هر سخنی را بگوید و حتی نسبت به بیت امام و یادگاران امام سخن ناروا بگوید".

حملات علیه اعضای خانواده آیت الله خمینی حدود دو سال پیش و پس از آن آغاز شد که حسن خمینی به موضعگیری فرمانده سپاه پاسداران به نفع نامزدهای جناح اصولگرا در انتخابات مجلس اعتراض کرد.

این حملات در ماه های اخیر و پس ار انتخابات جنجال برانگیز خرداد، به طرزی بی سابقه شدت گرفته است.

بسیاری از مقامات نظامی و حکومتی ایران از نزدیکی مواضع حسن خمینی و اعضای موسسه تحت ریاست او با مخالفان دولت ایران خشمگین هستند.

به عنوان نمونه، نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه در نامه که اخیرا به یکی از مسئولان موسسه نشر آثار آیت الله خمینی نوشته بود، از "سکوت" نوه آیت الله خمینی در جریان اعتراضات انتخاباتی، عدم حضور او در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و دلجویی او از علیرضا بهشتی (فرزند آیت الله محمد بهشتی و مشاور میرحسین موسوی) پس از آزادی از زندان انتقاد کرده بود.

از سوی دیگر، بسیاری از کسانی که خود را نزدیکترین یاران بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایران می دانند، نسبت به روند فاصله گرفتن حکومت از آرمان های او هشدار می دهند.
دیدار یاسر خمینی با مصطفی تاجزاده

همزمان با سخنان حسن روحانی درباره خانواده آیت الله خمینی، روز گذشته (پنجشنبه ۲۰ اسفند) یاسر خمینی، نوه آیت الله خمینی، به دیدار مصطفی تاجزاده رفت.

آقای تاجزاده که در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، معاون سیاسی وزارت کشور بود، چهارشنبه شب (۱۹ اسفند) پس از نزدیک به ۹ ماه تحمل حبس و بدون سپردن وثیقه تا پایان تعطیلات نوروز به مرخصی آمده است.


شهردار تهران: ۱۴ ماه است که کارجدی در کشور صورت نمی گیرد

محمد باقر قالیباف، شهردار تهران از اینکه "۱۴ ماه است که فعالیت و کار جدی در کشور صورت نمی گیرد" انتقاد کرد.

او در اظهاراتی که روابط عمومی شهرداری روز جمعه ۲۱ اسفند (۱۲ مارس) منتشرکرده است در آخرین نشست مدیران شهرداری در سال ۸۸ گفت: "اکنون ۱۴ ماه است که فعالیت و کارجدی در کشور صورت نمی گیرد."

او از اینکه "برخی هنوز در پیچ و خم حرف های پوچ، تهمت و افترا، غیبت، آبروریزی، افراط و تفریط و بی تدبیری به سر می برند"، ابراز تاسف کرد.

آقای قالیباف گفت که حوادث پس از انتخابات، تلخی زیادی در کام مردم و انقلاب برجای گذاشت.

در روزهای ابتدای اعتراضات مردم به نتایج انتخابات، محمد باقر قالیباف، با حضور در یک برنامه زنده در تلویزیون دولتی ایران، با تسلیت به آسیب دیدگان وقایع پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری گفت: "باید ابهامات مردم در مورد انتخابات رفع شود و نمی توان با زور این موضوع را حل کرد."

او همچنین گفته بود: "کسانی که در این تجمعات حاضر شدند مردم، بخشی از نخبگان سیاسی و احزاب بودند اما کسانی نیز در این تجمعات حضور داشتند که از هیچکدام از این گروه ها نبوده و به دنبال تخریب بودند."

محمدباقر قالیباف پس از شکست در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پس از انتخابش به عنوان شهردار تهران کمتر به اظهار نظر سیاسی پرداخته است اما در مواردی از وضعیت مدیریت کشور در چهار ساله اول دولت محمود احمدی نژاد و همچنین دوره دو ساله شهردار ی آقای احمدی نژاد انتقاداتی کرده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .