چهارشنبه، نوزدهم اسفند ١٣٨٨- دهم مارس ٢٠١٠


جمعی از زندانیان خواهان خارج کردن بهروز جاوید طهرانی از سلولهای انفرادی

در تاریخ 17 اسفند ماه 88 صبح روز دوشنبه بار دیگر یکی از خودفروختگان رژیم دیکتاتوری ایران دست به عمل ناجوان مردانه ای زد و یکی از بهترین جوانان مدافع حقوق بشر بنام بهروز جاوید طهرانی که فقط به خاطر دفاع از حقوق حقۀ مردم سالها است که در زندان رجائی شهر کرج بند 1 نگهداری می شود وی را به بهای اندکی فروخت و بار دیگر دشمنی دیرینه خود با مردم ایران و مدافعان حقوق بشر از پشت نقاب به اصطلاح معصوم خود نشان داد و با هماهنگی از قبل تعیین شده با مزدوران رژیم ساعت 08:00 صبح ناگهان به اتاق آقای بهروز جاوید طهرانی ریختند و این دلسوز از جان گذشته مردم ایران را به خاطر دفاع از حقوق زندانیان او را با ضرب وشتم به سلول انفرادی انتقال دادند.

اقای حسن آخریان رئیس بند 1 زندان رجائی شهر وی را به مرگ تهدید کرد و حتی نگذاشت آقای جاوید طهرانی این موضوع را به خانواده و همبندیان خود خبر دهد

ما هم زنجیریان آقای طهرانی بشدت نگران وضعیت جسمی و روحی ایشان هستیم و تا به حال نتوانستیم از وضعیت ایشان خبری کسب کنیم.

همچنین ما با اقدار و همدلی کامل به رئیس بند 1 زندان رجائی شهر اعلام می کنیم هر چه زودتر آقای بهروز جاوید طهرانی را از سلول انفرادی به بند عمومی خود منتقل کنند و خانواده و دوستان ایشان را از نگرانی در بیاورند در غیر این صورت گزارش مفصلی از نقض حقوق زندانیان و هتک حرمت توسط شما ریاست بند 1 به سازمانهای حقوق بشر ارائه خواهیم داد.

گروهی از هم زنجیران زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی

در بند 1 زندان گوهردشت (رجائی شهر) کرج

19 اسفند 1388


فرشته هایی که دوشنبه ها می خندند / نامه ای از فرزاد کمانگر

تقدیم به نیایش و شکیبا بداقی و همه کودکانی که سفره هفت سین امسال والدینشان در کنارشان نیستند.

هرانا: به لالایی هم سلولم گوش سپرده بودم، برای دخترانش پریا و زهرا می خواند، همراه با لالایی حزین او هق هق گریه هم سلولی دیگر من نیز بلند شد، اشک های مرا نیز ناخودآگاه سرازیر نمودند.دومین بار بود که دستگیر میشد، بار اول به یکسال حبس محکوم شده بود و حالا باید 10 سال دیگر می ماند، همه شوق و اشتیاقش این بود که کودکانش روز دوشنبه به ملاقات او می آمدند.

روز ملاقات بدون اینکه توجهی به آدم های اطرافشان داشته باشند، در برابر چشمان پدرو مادر و در میان میز و صندلی های سالن ملاقات پشتک و وارو میزدند و روی دستهایشان راه میرفتند تا پدر پیشرفت آنها را در ورزش ببیند.

پدر سر مست و مغرور از جست و خیز کودکان لبخندی بر لبانش مینشست و مادر نیز با چهره ای معصومانه در حالی که سعی داشت درد تنهایی و انتظارش را انکار نماید. با چشمی خوشحال، شوهر و با چشمی دیگر اشتیاق فرزندانش را عاشقانه مینگریست.

من نیز که ماهها بود از فضای بچه ها و مدرسه ها دور شده بودم محو تماشای زهرا و پریا می گشتم و در مورد آنها برای مادرم توضیح میدادم. یکی از تاثیر گذارترین لحظه هایی که چون تابلو بر ذهنم نقش بسته است ، لحظه ملاقات این خانواده با هم بود.

انگار در خلاء، در رویا و در آسمان و یک جایی در خارج از این دنیا و در همین تعلقات دور هم جمع شده اند، هیچ کس اطرافشان نبود. بی توجه به نگهبان ها و دیوارها و سایر زندانیان، لبخند و اشتیاقشان را با هم دیگر تقسیم می کردند. همیشه آرزو داشتم کاش خانواده پریا و زهرا را بیرون از زندان میدیدم یا کاش نیم ساعت ملاقات بیشتر طول میکشید. هنگام وداع نیز سعی می کردم به آنها نگاه نکنم تا شکوه و جاودانگی لحظه دیدار و با هم بودنشان در ذهنم همانگونه جاودانه بماند، این دختران زیبا انگار با هر پشتک و وارویی که میزدند با زبان بی زبانی دنیایی ساختگی اطراف پدرشان را به خنده و استحزاء می گرفتند.

سرنوشت پریا و زهرای قصه ما سالهاست، نسلهاست نوشته می شود و هر روز پریا و زهرای دیگری به ملاقات پدرشان می روند. یا کودکی چون "آوا"چند سال بعد در کنار سفره هفت سین برای ماهی هایش شعر بخواند و گریه کند که " امسال بابا در زندان است " لحظه وداع پریا و زهرا را میدیدم که دست پدرشان را گرفته اند و لبخند زنان سالن ملاقات را به سوی درب خروجی طی میکنند انگار داشتند با پدر به شهر بازی می رفتند. دوست داشتم من نیز دست آنها را می گرفتم و شریک شادیشان میشدم قبل از اینکه پدر از زهرا و پریایش خداحافظی کند رویم را بر می گرداندم تا چشمان پر از اشکش را نبینم، اما این سو تر نیز چشمان پر از اشک مادرم را میدیدم که او نیز خود را آماده جدا شدن از فرزند خود می کرد و من نیز کودکانه به تقلید از پریا و زهرا مادرم را در آغوش میکشیدم و هنگامی که پریا و زهرا ما را صدا میزدند، همه سعی ام برای دزدیدن نگاهم از آنها بی نتیجه می ماند و آن دو فرشته کوچک برای من نیز دستی تکان می دادند فرشته هایی که تنها بال نداشتند.

فرزاد کمانگر

زندان اوین

19 اسفندماه 1388


دکتر ملکی : همه اتهامات بی اساس را رد کردم

سعی می کردم از نظر روحی همچنان محکم و استوار باشم تا بتوانم روحیه سایر زندانیان سیاسی – عقیدتی را تقویت کنم

جرس:تعدادی از اعضای شوراي همبستگي براي دمكراسي و حقوق بشر در ايران و اعضای شورای مرکزی جبهه دموکراتیک ایران و جبهه متحد دانشجویی به دیدار محمد ملکی، دبیر شوراي همبستگي براي دمكراسي و حقوق بشر در ايران که به تازگی پس از گذشت بیش از شش ماه از زندان آزاد گشته بود، رفتند .

دکتر ملکی در ابتدای این دیدار ضمن سپاس از حضور این افراد به ارائه گزارش دوران بازداشت خود پرداخته و در این زمینه گفت : در دو ماه ابتدای بازداشت فشار بازجویی ها به شدت بالا بود و بازجوها سعی در وارد ساختن اتهامات بی اساس داشتتند ولی من تمام اتهامات وارده را رد کرده و دلیل وارد ساختن این اتهامات را نگاه امنیتی آنها ذکر کردم .

وی در ادامه افزود : در دوران بازداشت بعلت کهولت سن و بیماری از نظر جسمی وضعیت مناسبی نداشتم ولی سعی می کردم از نظر روحی همچنان محکم و استوار باشم تا بتوانم روحیه سایر زندانیان سیاسی – عقیدتی را تقویت نمایم .

در ادامه اسماعیل مفتی زاده، از اعضای شوراي همبستگي براي دمكراسي و حقوق بشر در ايران به نمایندگی میهمانان از صبر و استقامت دکتر ملکی در دوران بازداشت تقدیر نموده و برای وی آرزوی سلامتی نمود. ایشان در ادامه گزارشی از آخرین وضعیت زندانیان سیاسی همچون حشمت الله طبرزدی، عبدالله مومنی، سعید کلانکی، شیوا نظر آهاری، بهزاد مهرانی، حسام فیروزی و ... ارائه نمود .

در این دیدار به غیر از پرویز سفری، محمد مسعود سلامتی و امین کــُرد از اعضای شورای مرکزی جبهه دموکراتیک ایران و سعید درخشندی از اعضای شوراي همبستگي براي دمكراسي و حقوق بشر در ايران، تعدادی از اعضای سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ( ادوار تحکیم وحدت ) و گروه دانشجویان لیبرال نیز حضور داشتند


نامه‌ی دو هزار تن از دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به تداوم بازداشت مهدی کلاری، کوهیار گودرزی و تارا سپهری‌فر

دو هزار تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با امضای نامه‌ای به ریاست این دانشگاه، به بازداشت ” مهدی کلاری ، کوهیار گودرزی و تارا سپهری فر” اعتراض کردند.

کوهیار گودرزی عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر از تاریخ ۲۹ آذر ماه بازداشت و در زندان اوین به سر می‌برد، مهدی کلاری نیز که از ۱۶ آذر ماه در بازداشت به سر می‌برد طبق حکم صادر شده به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است. تارا سپهری‌فر دبیر انجمن اسلامی این دانشگاه نیز که در استانه‌ی ۲۲ بهمن بازداشت شد، همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر سهراب پور

ریاست محترم دانشگاه صنعتی شریف

آن روز اول که به دانشگاه پا می گذاشتیم، گمان می بردیم که این مکان مقدس، محملی ست برای کسب علم و دانش و راه را برای زندگی ای توأم با آزادگی و غرور هموار می کند. همچنین گمان می بردیم می توان از این مکان مقدس در جهت گام برداشتن برای آبادانی و آزادی ایران عزیزمان استفاده نمود. اما اتفاقات اخیر واقعیت دیگری را نشان می دهد.

این روزها سه تن از دوستان و هم کلاسی هایمان در بند هستند.

هرچند که ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به راهی که دوستانمان انتخاب نموده اند، افتخار می نمائیم و آن را گامی در جهت عینیت بخشیدن به همان حریتی می دانیم که همگی از کودکی آن را آموخته ایم، اما از وضعیت این عزیزان و اخباری که به گوش می رسد عمیقاً نگرانیم. مهدی کلاری دانشجوی ورودی سال ۸۶ مقطع کارشناسی رشته مهندسی شیمی از روز ۱۶ آذرماه بازداشت شده است و اخبار ناگواری در باب محکومیت وی از سوی دادگستری به گوش می رسد.

کوهیار گودرزی دانشجوی ورودی سال ۸۳ مقطع کارشناسی رشته مهندسی هوافضا از روز ۲۸ آذرماه در بازداشت به سر می برد و اخبار ناگواری از اتهاماتی که به وی نسبت داده شده است به گوش می رسد.

تارا سپهری فر دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و دانشجوی ورودی سال ۸۴ مقطع کارشناسی رشته مهندسی شیمی که نقش به سزایی در عقلانی کردن فضای ملتهب پس از انتخابات در دانشگاه داشت نیز در روز ۲۱ بهمن ماه در منزلش بازداشت شده است و اخبار چندانی از وی در دست نیست.

آقای دکتر سهراب پور

بی شک امید و آرزوی ما و تک تک عزیزان دربند، قدم برداشتن در راه ساختن ایرانی آباد و آزاد است و انتظارمان این است که شما مسئولان دانشگاه در این راه یاریمان کنید. اما سکوت و سیاست ورزی شما عزیزان مسئول نسبت به دوستان در بندمان، ما را سخت مأیوس کرده است. با این وجود به جای واکنش در برابر اتفاقات اخیر شاهد تسلیم شدن دانشگاه در برابر فشارهای نهادهای خارج از دانشگاه و صدور احکام انضباطی به دانشجویان از سوی دانشگاه هستیم.

آقای دکتر سهراب پور

ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بر این عقیده ایم که اعتراض به وضعیت دوستان دربندمان که جزئی از فرزندان این کشورند و شما بارها ادعای پدری بر آنان را داشته اید از اهم وظایف شماست و این اعتراض وظیفه ای است که ما آن را بر دوش شما می بینیم. امید است شاهد تلاش بیشتر از سوی شما در جهت آزادسازی دوستان دربندمان باشیم، تا علاوه بر آزادی هم کلاسی های عزیزمان، شاهد میرایی امید ما و آرمان های نخبگان این کشور نباشیم.


چهل هزار مورد نقض حقوق بشر؛ کارنامۀ یازده ماه اخیر جمهوری اسلامی

دبیر مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضمن بحرانی خواندن وضعیت نقض حقوق بشر در کشور و اعلام حداقل ۳۸۸۹۴ مورد نقض حقوق بشر طی یازده ماه اخیر- که طی آن ۸۰ نفر جانباخته و ۱۸۰۰۰ نفر بازداشت شده اند- خاطرنشان کرد "بحران رو به افزایش نقض حقوق انسانی در ایران، تنها در قالب حرف و قطعنامه های فاقد پشتوانه حل نمی شود و این مهم مستلزم استفاده از تمامی ظرفیت ها، اتحاد و همراهی فعالان حقوق بشر در اقصی نقاط دنیا است."

به گزارش پایگاه اینترنتی روزآنلاین، کیوان رفیعی دبیر مجموعه فعالان حقوق بشر، بعد از برگزاری دومین نشست عالی سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بشر که روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در شهر ژنو و در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، از راهکارهای پیشنهادی سازمان متبوعش پیرامون "عضویت ایران در شورای حقوق بشر ملل متحد" سخن گفت و خاطرنشان ساخت "ما از تمام توان و ظرفیت خود برای ممانعت از عضویت جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر استفاده خواهیم کرد و شورا هم اگر تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار نگیرد قاعدتاً نباید عضویت چنین حکومتی را بپذیرد".

وی همچنین مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران را تنها سازمان ایرانی حاضر در دومین نشست سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق بشر ذکرکرد و در تشریح عملکرد آن گروه در نشست فوق، "ارائه آمار از وضعیت حقوق بشر در ایران، ارائه گزارش از وضعیت معترضان ایرانی پس از انتخابات و ارائه راهکار برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران" را مورد اشاره قرار داد.

در جریان برگزاری نشست جهانی سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق بشر در ژنو سوئیس، مجموعۀ فعالان حقوق بشر در ایران، خواستار "پایان دادن به مماشات جامعۀ جهانی با دولت ایران در حوزه حقوق بشر" شد و بر"هزینه مند کردن نقض حقوق بشر برای ناقضان آن" تاکید کرد.

شاهین سریری از مسئولان کمیته روابط خارجی آن تشکل ایرانی، روز گذشته ضمن شرح گزارشی از تلاش دولت ایران برای جلوگیری از اطلاع رسانی، آماری از جان باختگان و بازداشت شدگان ماههای بعد از انتخابات، شامل لیستی از حداقل ۳۸۸۹۴ بار نقض موردی حقوق بشر توسط دولت ایران طی ۱۱ ماه اخیر را به نمایندگان بین المللی ارائه کرده بود.


محكوميت قطعي سعيد ليلاز به 6 سال حبس تعزيري

وكيل مدافع سعيد ليلاز از محكوميت قطعي موكل خود به 6 سال حبس تعزيري از سوي شعبه 54دادگاه تجديد نظر خبر داد.
سيد محمود عليزاده طباطبايي در گفت‌و‌گو با ايلنا، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: سعيد ليلاز استاد دانشگاه شهيد بهشتي و روزنامه‌نگار كه در دادگاه بدوي به اتهام‌هاي تبليغ عليه نظام به يك سال حبس،توهين به مقام معظم رهبري به دو سال حبس، اخلال در نظم عمومي يك سال حبس و به اتهام اجتماع و تباني به قصد برهم زدن امنيت كشور به 5 سال حبس محكوم شده بود در شعبه 54 دادگاه تجديد نظر محكوميت ايشان از 9 سال به 6 سال حبس كاهش يافت.
وكيل ليلاز با بيان اينكه موكلش از 26 خردادماه در بازداشت بوده و تاكنون براي وي تبديل قرار صورت نگرفته بود ادامه داد: با توجه به اينكه حكم پرونده ليلاز قطعي شده است ديگر صدور قرار براي وي امكانپذير نيست و به دليل اينكه پروده وي به اجراي احكام ارسال مي‌شود ليلاز مي‌تواند از مرخصي استعفا كند.


بازداشت و احضار چند فعال کارگری در شهرهای کردستان

در چند روز گذشته سه فعال کارگری در شهر بوکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گزارش آژانس خبری موکریان، براساس اخبار دریافتی از بوکان طی چند روز گذشته سه فعال کارگری این شهر به نام های عمر مینایی ، هادی تنومند و کریم فاتحی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تاکنون اتهام این فعالان کارگری از سوی منابع رسمی در بوکان اعلام نشده اما گفته می شود که نامبردگان در رابطه با مراسم روز جهانی زن و به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری بازداشت گردیده اند. گفتنی است این شهروندان هم اکنون در زندان مرکزی بوکان بسر می برند.
از سوی دیگر خبرهای رسیده از سقز حاکی از آن است که محمود صالحی فعال سرشناس کارگری در روزهای اخیر به اداره اطلاعات سقز احضار و در رابطه با بیانیه ای که به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن صادر نموده مورد بازجویی قرار گرفته است.


جایزه حقوق بشر برای عبدالله مومنی و مجید توکلی

بنیاد ’’نیازمندان‘‘، یک موسسه غیردولتی در جمهوری چک، جایزه سالانه خود در زمینه حقوق بشر را به عبدالله مومنی و مجید توکلی دو فعال دانشجویی ایران اهدا کرد. این جایزه سال گذشته به یک فعال حقوق بشر از کشور چین اهدا شده بود.

جایزه ’’هومو هومینی‘‘ بنیاد ’’نیازمندان‘‘ (People in Need) برای سال ۲۰۰۹ به عبدالله مومنی و مجید توکلی اهدا شد.

به گزارش سایت رسمی این بنیاد، این دو نفر به طور سمبلیک و به عنوان نمایندگان کل جنبش دانشجویی ایران انتخاب شده‌اند.

جایزه هومو هومینی هر ساله به کسانی اهدا می‌شود که برای گسترش معیارهای حقوق بشر تلاش کرده‌اند. برندگان این جایزه همه ساله در اولین روز از فستیوال بین‌المللی فیلم‌های مستند حقوق بشر در پراگ یعنی دهم مارس (۱۹ اسفند) معرفی می‌شوند.

هیأت ژوری این جایزه اعلام کرده: «این دو دانشجوی ایرانی نقش مهمی در جنبش دانشجویی ایران که در ۱۰ سال گذشته برای تحقق آزادی و دموکراسی در ایران تلاش کرده، داشته‌اند».

در گزارش هیات ژوری همچنین به این نکته اشاره شده که جنبش دانشجویی در ایران به طور سنتی همیشه در مبارزات آزادی‌خواهانه مردم ایران سهم مهمی ایفا کرده است. دستگیری، صدور حکم حبس و تحت نظر داشتن فعالان دانشجویی پس از انتخابات اخیر در ایران نشانه‌‌هایی از فعال بودن این جنبش است.

بنیاد ’’نیازمندان‘‘ در سال ۱۹۹۲ در جمهوری چک تاسیس شد. هدف این بنیاد حمایت از تلاش‌هایی است که در سرتاسر دنیا برای تحقق آزادی و دموکراسی و پیاده کردن معیارهای حقوق بشر انجام می‌شود.

شعار این بنیاد نقل قولی از موسس آن است: «وقتی مردم چک به کمک نیاز داشتند دنیا به آنان کمک کرد. حالا نوبت ماست که به مسئولیت اخلاقی خود برای کمک به دیگران عمل کنیم».

جایزه ’’هومو هومینی‘‘ هرساله از سوی این بنیاد به فعالیت‌های منحصر به فردی که برای ترویج حقوق بشر، دموکراسی و راه‌حل‌های دور از خشونت برای بحران‌های سیاسی انجام می‌شود، تعلق می‌گیرد.

عبدالله مومنی سخنگوی ادوار تحکیم وحدت پس از انتخابات دستگیر و به هشت سال زندان محکوم شد.

مجید توکلی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر نیز پس از سخنرانی در این دانشگاه علیه آیت‌الله خامنه‌ای در ۱۶ آذر ۸۸ بازداشت شد.


دومين جلسه دادگاه رسيدگي به پرونده بازداشتگاه کهريزک در سکوت کامل خبری

جرس: دومين جلسه دادگاه رسيدگي به پرونده بازداشتگاه کهريزک برگزار شد

دومين جلسه دادگاه رسيدگي به پرونده متهمان بازداشتگاه کهريزک به رياست قاضي «محمد مصدق» و با حضور اولياي دم و ساير شکات و وکلاي آنان و دوازده متهم پرونده برگزار شد.

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان قضايي نيروهاي مسلح، در اين جلسه پس از تلاوت آياتي از کلام الله مجيد، رييس دادگاه نکاتي را متذکر شد سپس چند تن ديگر از شکات و سه تن از وکلاي آنان و پدر مرحوم روح الاميني به طرح شکايت خود پرداختند.

اين جلسه رأس ساعت 12.30 دقيقه پايان يافت.

جلسات بعدي دادگاه طي روزهاي آتي ادامه مي يابد.

نخستين جلسه دادگاه رسيدگي به پرونده متهمان بازداشتگاه کهريزک روز گذشته برگزار شد .


واکنش تند عباس کیارستمی به بازداشت جعفر پناهی

پناهی چوب مسوولانی را می‌خورد که طی همه این سال‌ها راه را بر او بسته‌اند

در واکنش به دستگیری و ادامه بازداشت جعفر پناهی، فیلمساز مطرح ایران، روز گذشته عباس کیارستمی، کارگردان و سینماگر معتبر ایران، نامه ای اعتراضی وسرگشاده منتشر کرد.

عباس کیارستمی در ابتدای نامۀ خود ضمن بیان این نکته که "نمی‌دانم این نامه را خطاب به چه کسانی می‌نویسم، اما می‌دانم چرا می‌نویسم و باور دارم که نوشتن آن دراین وضعیت ضروری و اجتناب‌ناپذیر است، چرا که دوفیلمساز ایرانی، دو فیلمساز وابسته به جریان سینمای مستقل ایران در بندند"، بازداشت هفتۀ گذشتۀ جعفر پناهی و محمد رسول اُف را مورد اشاره قرار داد.

لازم به ذکر است جعفر پناهی و رسول اُف، در اولین ساعات بامداد سه شنبه ۱۱ اسفندماه طی یورشی شبانه به منزل پناهی، همراه با گروهی از مهمانان منزل ایشان دستگیر شدند که این دو کماکان در بازداشت به سر می برند.

به گزارش خبرآنلاین، کیارستمی در ادامه نامۀ اعتراضی خود پیرامون بازداشت پناهی و رسول اُف، خاطر نشان می سازد "به عنوان یک فیلمساز، از همین جریان سینمای مستقل، سال‌هاست که دیگر امیدی به نمایش فیلم‌هایم در کشورم ندارم و سال‌هاست که با ساختن فیلم‌های شخصی و کم‌هزینه، به کمک و همراهی وزارت ارشاد به عنوان متولی سینمای ایران چشم امید ندارم. من برای گذران زندگی به عکاسی روی آورده‌ام و از درآمد آن، فیلم‌های کوچک و کم‌هزینه می‌سازم و به پخش غیرقانونی نسخه‌های تکثیرشده فیلم‌هایم اعتراضی نمی‌کنم چرا که این تنها راه ارتباط من با مخاطبان هموطنم است."

کارگردان فیلمهای جهانی «زیر درختان زیتون» و «طعم گیلاس» و برنده کارگردان صاحب نخل طلای کن، همچنین به دیدگاههای موجود در وزارت ارشاد فعلی در مورد فیلم هایش اشاره نموده و متذکر شد "دیگر سال‌هاست حتی به این بی‌توجهی وزارت ارشاد و مسوولان سینمایی اعتراض هم نمی‌کنم...من برای حل این مشکل راه‌حل‌های خود را یافته‌ام. بی‌حمایت‌های مرسوم و رایج که غالب اهل سینما در ایران از آن بهره‌مند هستند، فیلم‌های مستقل و کوچک خود را می‌سازم و به این دلخوشم که نام و اعتباری برای کشورم و مردمی که دوستشان دارم کسب می‌کنم و تنها ضرورت کار‌کردن است که فیلمی در خارج از کشورم می‌سازم که در نهایت سلیقه یا انتخاب من نیست."

کیارستمی ضمن اشاره مجدد به بازداشت جعفر پناهی، خاطرنشان ساخت "... مسوولیت آنچه که بر جعفر پناهی رفته است و برسر همه جعفر پناهی‌ها به‌طور مستقیم بر عهده‌ وزارت ارشاد است... شاید مسوولین وزارت ارشاد امروز نتوانند کمکی موثر در حل مشکل جعفر پناهی باشند، ولی باید بدانند که مسوولیت عواقب وخیم و بازتاب زشت و غیرفرهنگی جهانی آن متوجه مدیریت سوء و سیاست‌های غلط این ارگان در همه‌ی این سال‌هاست... او چوب مسوولانی را می‌خورد که طی همه این سال‌ها راه را بر او بسته‌اند و تنها کوره راه‌ها و راه‌حل‌های انحرافی و گاه حتی بیراهه‌ها را بازگذاشته‌اند. مشکل جعفر پناهی سرانجام حل خواهد شد، اما کم نیستند جوانانی که اکنون هنر سینما را به عنوان شیوه‌ی بیان و راه زندگی خود برگزیده‌اند. اینجاست که وظیفه‌ی دولت و وزارت ارشاد به عنوان بازوی اجرایی و فرهنگی دولت خطیرتر می‌شود، چرا که با گروه عظیمی از جوانانی روبه‌رو است که می‌خواهند مستقل و به دور از تکلف‌های اداری، موانع رسمی و تبعیض‌های موجود فیلم بسازند."

روز گذشته نیز ۲۲۷ تن از سینماگران مطرح جهان خواهان آزادی پناهی و رسول اُف شدند.


جلوگیری از سخنرانی مزروعی در دفتر مشارکت تبریز

سخنرانی علی مزروعی، عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت که قرار بود ساعت 5 بعد ازظهر امروز در دفتر جبهه مشارکت تبریز انجام شود، بنا به دستور نهادهای امنیتی و بدون ارائه هرگونه مستند قانونی لغو شد.

به گزارش نوروز، درحالیکه تاکنون هیچگونه حکمی از سوی مراجع قضایی و قانونی برای توقف فعالیتهای جبهه مشارکت صادر نشده است و حتی در مورد پلمپ دفتر مرکزی جبهه نیز مستند قانونی و مرجع پاسخگو وجود ندارد و بنابراین ادامه فعالیتهای جبهه مشارکت کاملا قانونی است بطور غیرقانونی و تنها با استناد به برخی بهانه های غیرحقوقی و سوءاستفاده از قدرت و جایگاه دولت توسط وزارتخانه های کشور و اطلاعات از برگزاری کنگره سالانه مشارکت و فعالیتهای جنبی از قبیل همین سخنرانی در دفتر جبهه مشارکت تبریز ممانعت بعمل آمده است.

چندی پیش از سخنرانی مزروعی در دانشگاه تهران نیز ممانعت به عمل آمد. همچنین نهادهای امنیتی تبریز پیش از این نیز از سخنرانی محسن آرمین در دفتر جبهه مشارکت این شهر جلوگیری کرده بودند.

جالب اینکه نهادهای دولتی بارها از بکار بردن واژه "دولت کودتا " اظهار ناراحتی و گلایه کرده اند، اما سئوالی که مطرح می شود این است که آیا پلمپ دفتر جبهه مشارکت و جلوگیری و ممانعت از فعالیتهای قانونی احزاب، توقیف و تعطیلی پی درپی مطبوعات آزاد و مستقل، پلمپ دفاتر نهادهای صنفی و مدنی و...و به بند و زندان کشیدن صدها فعال سیاسی و روزنامه نگار و افراد معترض و منتقد جز توسط یک دولت کودتایی در کشورهای دیگر انجام می شود؟!


تشکیل پرونده قضایی برای رسیدگی به اتهامات مهدی و فائزه هاشمی

جرس: رییس کل دادگستری استان تهران از تشکیل پرونده قضایی برای رسیدگی به اتهامات مهدی و فائزه هاشمی خبر داد.

علیرضا آوایی، رئیس کل دادگستری استان تهران، روز چهارشنبه ۱۹ اسفند به خبرگزاری ایرنا گفت که برای رسیدگی به اتهامات مهدی و فائزه هاشمی، پرونده ای در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شده است.

آقای آوایی این کار را به "مصلحت کشور و نظام " دانست و گفت: " باید به جایی برسیم که همه افراد در برابر قانون یکسان باشند."


هاشمي رفسنجاني: هر حكومتي كه پايه‌هاي مردمي نداشته باشد پايدار نمي‌ماند

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد،در زمان فعلي با رشد و گسترش رسانه‌ها، هر حكومتي كه پايه‌هاي مردمي نداشته باشد پايدار نمي‌ماند.

به گزارش ايلنا،آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني در ديدار با روسا و اعضاي شوراهاي اسلامي شهرها و شهرستان‌هاي استان تهران با اشاره به يك دهه تجربه ارزشمند شوراها در كشور؛ گفت: سپردن امور به مردم كه شوراها يكي از تبلورهاي واقعي آن است مي‌تواند بسياري از مشكلات دولت‌ها در اداره كشور را حل نمايد.

وي افزود: در دموكراسي رازي نهفته است كه بر اساس آن با برگزاري هر انتخاباتي حزب يا احزاب برنده، يك ضربه‌گير براي آن نظام سياسي محسوب مي‌شوند و در صورت عملكرد نادرست منتخبان، بسياري از مسئوليت‌ها بر دوش احزاب برنده در انتخابات است و نظام‌ها آسيبي نمي‌بينند.

هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: اسلام جايگاه ويژه‌اي براي نقش مردم در حكومت قائل است و آموزه‌هاي امام راحل نيز مردم را از پايه‌هاي اصلي حكومت مي‌‌داند و در زمان فعلي با رشد و گسترش رسانه‌ها، هر حكومتي كه پايه‌هاي مردمي نداشته باشد پايدار نمي‌ماند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، قدرت شوراها را در بسياري از كشورهايي كه سابقه طولاني در اين موضوع دارند بسيار وسيع عنوان كرد و گفت: محدود كردن اختيارات قانوني شوراها در كشور، به تضعيف شوراها منجر مي‌شود و قدرت پاسخگويي آنها به توقعات مردم را كاهش خواهد داد كه اين يك آسيب جدي براي جايگاه اين نهاد است.


کنسرن نفتی شل فروش بنزین به ایران را قطع کرد

به گزارش خبرگزاری‌های هلندی از شهر لاهه و به نقل از سخنگوی کنسرن نفتی شل، این کنسرن دیگر به ایران بنزین نمی‌فروشد. سخنگوی کنسرن شل از اعلام زمانی که این تصمیم اتخاذ شده و دلائل آن خودداری کرد. پیش از این نیز سه کنسرن‌ سوئیسی، هلندی ویتول، ترافیگورا و گلن‌کورا اعلام کرده بودند که فروش بنزین به جمهوری اسلامی را قطع کرده‌اند. ایران ۴۰ درصد از بنزین مورد نیاز خود را از خارج وارد می‌کند. در مناقشه بر سر برنامه اتمی ایران، اواخر سال میلادی گذشته مجلس سنای آمریکا لایحه تحریم فروش بنزین به ایران را به تصویب رساند.


تيم تكواندو نوجوانان ايران برای نخستين بار قهرمان جهان شد

به گزارش خبرگزاری‌ها در هشتمين دوره مسابقات تكواندو قهرمانی نوجوانان جهان، ايران برای نخستين بار قهرمان جهان شد. در اين دوره از رقابت‌ها ۶۹۶ تكواندو كار از ۹۷ كشور جهان در شهر تيخوانای مكزيك با يكديگر به رقابت پرداختند كه تيم پسران ايران توانست بر سكوی قهرمانی تكيه زند. تيم ملی ايران با كسب ۳ مدال طلا، يك نقره و يك برنز به اين عنوان دست يافت. در بخش زنان كره جنوبی عنوان قهرمانی جهان را از آن خود كرد.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .