سه شنبه، هجدهم اسفند ١٣٨٨- نهم مارس ٢٠١٠


خبرهای کوتاه از ادامه بازداشتها و احکام غیرقانونی

بلاتکلیفی بهاره هدایت‎‏‎،پس از ۷۰ روز بازداشت پرونده ندارد

امین احمدیان از بلاتکلیفی پروندهی بهاره هدایت، فعال دانشجویی در زندان اوین و دادگاه انقلاب خبر داد.

به گفته امین احمدیان، علیرغم پایان بازجوییها از بهاره هدایت، از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، هنوز هیچ پرونده ای از او در دادگاه انقلاب موجود نیست و وکیل هم هنوز نتوانسته وکالتاش را در پرونده به ثبت برساند.

احمدیان در گفتگو با رهانا خاطر نشان کرد: با اینکه وضعیت بقیهی اعضای تحکیم وحدت تا حدودی روشنتر شده و توانستهاند ملاقات حضوری داشته باشند و با توجه به اینکه بازجویی از همسرم به پایان رسیده است، ولی تا کنون وضعیت پروندهی همسر من، مبهم است و من و خانوادهاش هنوز نتوانستهایم با وی ملاقات حضوری داشته باشیم.

بهاره هدایت فعال دانشجویی در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. دادستان تهران برای بهاره هدایت ۱۶ مورد اتهامی برشمرد که آن را شخصا به وی تفهیم کرده است.

انتقال درسا سبحانی از ساری به زندان اوین

درسا سبحانی، شب گذشته طی تماسی تلفنی ابراز داشت که به زندان اوین منتقل شده است اما در مورد محل نگهداری خود در زندان صحبتی نکرد.

رهانا: درسا سبحانی، فعال کمپین یک میلیون امضا و فعال حق تحصیل است. وی به دلیل اعتقاد به آیین بهایی از تحصیل در دانشگاه محروم شده است.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این فعال مدنی ۲۰ ساله، روز دوشنبه ۱۶ اسفندماه طی یورش ۱۲ نیروی امنیتی به منزلش در ساری بازداشت شد. در شام‌گاه ۱۱ اسفند نیز منزل پدری وی مورد نفنیش قرار گرفته و وسایل شخصی او ضبط شده بود.

گفتنی است پس از یورش ۱۱ اسفند، خانواده سبحانی برای تحویل‌دادن دخترشان به وزارت اطلاعات تحت فشار قرار داشتند.

در یورش‌های گسترده ۱۱ اسفندماه، تعداد زیادی از فعالان مدنی و حقوق بشر در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند. نوید خانجانی، محبوبه کرمی، بهزاد مهرانی، ابوالفضل عابدینی، حسام فیروزی و نصور نقی‌پور از جمله‌ بازداشت‌شدگان هستند.

بازداشت علی معظمی، پژوهشگر و روزنامه‌نگار باسابقه حوزه اندیشه

علی معظمی روز یکشنبه و پس از مراجعه به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در تهران به دلایل نامعلومی بازداشت شده است.

خانواده وی پس از مراجعه به این دفتر، هنوز جوابی درباره دلیل بازداشت و محل نگهداری این پژوهشگر بدست نیاورده‌اند.

علی معظمی از جمله روزنامه‌نگاران با سابقه حوزه اندیشه است که در روزنامه شرق فعالیت داشته است، او تا پیش از بازداشت مشغول تدارک مراسم دفاع از تز خود در مقطع دکترای فلسفه در انجمن حکمت و فلسفه ایران بوده است.

یک‌سال حبس برای مهرداد بزرگ و احسان دولتشاه، دو عضو دانشجویان لیبرال

مهرداد بزرگ و احسان دولتشاه، دو عضو دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال دانشگاه‌های ایران، به یک سال حبس محکوم شدند.

به گزارش بامدادخبر، صبح امروز حکم دادگاه بدوی برای مهرداد بزرگ و احسان دولتشاه، از سوی قاضی پیرعباسی، قاضی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر و به امیر رئیسیان وکیل آنها ابلاغ شد که بر اساس آن این دو عضو دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال دانشگاه‌های ایران، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شدند که شش ماه از آن تعلیقی می‌باشد.

دادگاه این دو فعال دانشجویی دانشگاه تهران، روزهای ۱۷ و ۱۸ بهمن ماه برگزار شده بود.

گفتنی است مهرداد بزرگ و احسان دولتشاه، به همراه ۵ عضو دیگر دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال دانشگاه‌های ایران در تاریخ ۲۸ آبان ماه بازداشت و پس از گذراندن ۷۰ روز حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین با قرار وثیقه و کفالت آزاد شدند.

انتقال امید منتظری به بند ۳۵۰ زندان اوین

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، امید منتظری دانشجو و نویسنده دربند، از سلولهای چند نفره ۲۰۹ به بند عمومی ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

پیش از این گزارش‌ها حاکی از وضعیت نامناسب بند ۳۵۰ زندان اوین به دلیل تراکم زندانیان بود و برخی نسبت به عدم رسیدگی پزشکی و شرایط نامناسب این بند ابراز نارضایتی کرده بودند. روز ۸ اسفند حکم شش سال حبس تعزیری به امید منتظری در زندان ابلاغ شد. این فعال دانشجویی تا کنون از دیدار وکیل خود محروم بوده است.

امید منتظری از روز ۷ دی ماه در بازداشت به سر می برد، وی دانشجوی سال آخر حقوق در دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع لیسانس و شاعر و روزنامه‌نگار است. مقالات او در حوزه‌های فرهنگ و اندیشه در روزنامه‌های رسمی داخل کشور نظیر فرهنگ آشتی و خبر تاکنون چاپ شده است.

وضعیت جسمانی وخیم مهدیه گلرو، پخشان عزیزی و زهرا جباری در زندان اوین

عدم رسیدگی بهداری به بیماران در بند نسوان، مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است؛ این در حالی است که پخشان عزیزی از دانشجویان کرد که از ۲۵روز
آبان در بازداشت به سر می برد بیش از ۱ ماه است به دلیل گرفتگی عضلات و عفونت فک و لثه تقاضای مراجعه به بهداری را کرده اما هنوز جوابی نگرفته است.

به گزارش خبرنگار رهانا، مهدیه گلرو فعال دانشجویی و عضو شورای حق تحصیل نیز، پس از حضور در بند ۲۰۹ زندان اوین دچار مشکلات معده و روده شده وبا گذشت بیش از ۳ ماه از بازداشت و ۱ ماه پس از انتقال به بند عمومی به دلیل بد بودن وضعیت غذایی مشکل‌اش تشدید شده اما به نظر پزشکان بهداری اوین، اورژانسی تشخیص داده نشده است.

در همین زمینه، وحید لعلی پور به خبرنگار رهانا گفت: علی رغم اینکه هفته گذشته شعبه ۱ بازپرسی زندان اوین از ارسال پرونده همسرم، به دادگاه انقلاب خبر داد با وجود مراجعات مکرر به دادگاه انقلاب وزندان اوین، زندان اوین اعلام می کند که پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شده در حالی که وقتی به شعبه ۱۲ بازپرسی (نماینده شعبه ۱ بازپرسی زندان اوین دردادگاه انقلاب) مراجعه کردیم بسته است و هیچ کس پاسخگو نیست .

وی در ادامه گفت: ما نمی‌دانیم بالاخره پرونده مهدیه کجاست ومسئول رسیدگی به وضعیت وی چه کسی است؟ مسئولان، هیچ جواب روشنی به ما نمی‌دهند.

هم‌چنین در مورد زهرا جباری از بازداشت شدگان پس از انتخابات که دچار رماتیسم پیشرفته و پوکی استخوان و مشکلات شدید قلبی است و باید تحت نظر پزشک متخصص باشد، پس از گذشت بیش از ۵ ماه از بازداشت هنوز هماهنگی‌های لازم جهت ارسال داروهای وی صورت نگرفته است و به دلیل نرسیدن دارو شرایط
جسمی وی هر روز در حال وخیم تر شدن است.


شادی صدر جایزه بین المللی شجاعت زنان را به شیوا نظرآهاری تقدیم کرد

صبح امروز، در مراسم معرفی برندگان جایزه امسال، شادی صدر طی پیامی اعلام کرد که جایزه خود را به شیوا نظرآهاری، فعال جنبش زنان و مدافع حقوق بشر که هم اکنون در زندان است تقدیم می کند. وی برای ابراز همبستگی با شیوا نظرآهاری اعلام کرد که به واشنگتن، برای شرکت در مراسم اهدای جایزه به واشنگتن نخواهد رفت "تا جای خالی شیوا، در آن مراسم و تمام جلسه ها و کنفرانس های رسمی پس از آن به چشم بیاید. تا همه جهانیان ببینند و بدانند که چه بر شیوا و بر سایر مدافعان حقوق بشر، فعالان جنبش زنان و روزنامه نگاران دربند می رود."
قرار بود پیام ویدئویی شادی صدر که در آن دلایل تقدیم جایزه خود به شیوا نظرآهاری را اعلام کرده بود، فردا، 10 مارس طی مراسم اهدای جایزه به وی و 9 برنده دیگر این جایزه که با حضور هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا و میشل اوباما، بانوی اول آمریکا برگزار می شود پخش شود اما شبکه زنان تحت قوانین مسلمانان (WLUML) که شادی صدر عضو هیات مشاوران آن است، امروز با خبر شد وزارت خارجه آمریکا تصمیم گرفته است این پیام را پخش نکند. این شبکه فمینیستی فراملیتی در اطلاعیه مطبوعاتی خود این اقدام را "خاموش کردن صدای اعتراض و همبستگی زنان" خواند.
متن پیام شادی صدر به شرح زیر است:

"بسیار مفتخرم که به عنوان یکی از ده برنده جایزه سالانه شجاعت زنان برگزیده شده ام که بار دیگر فرصتی است برای به رسمیت شناخته شدن فعالیتها و مقاومتهای زنان ایرانی در عرصه جهانی و همینطور، مریی شدن تقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در ایران، به خصوص، سرکوب وسیع فعالان جامعه مدنی، بعد از انتخابات ریاست جمهوری 88.
این جایزه، همانگونه که از نامش پیداست، هر سال، به زنانی در سراسر جهان داده می شود که شجاعت استثنایی در دفاع از حقوق زنان، عدالت اجتماعی و حقوق بشر از خود نشان داده اند. درست به همین دلیل، من مایلم جایزه خود را به شیوا نظرآهاری، دختر جوانی که به دلیل دفاع از حقوق زنان و حقوق بشر، هم اکنون در ایران زندانی است، تقدیم کنم زیرا فکر می کنم شجاعت اوست که استثنایی و در خور تحسین است. شیوا، که در تمام دوران جوانی اش، یعنی از5 سال پیش به این طرف، با ایجاد کمیته گزارشگران حقوق بشر، که یک گروه دانشجویی است که گزارشهای معتبری از نقض حقوق بشر در ایران منتشر می کند، و نیز با شرکت فعالانه در فعالیتهای جنبش زنان، دقیقه ای از مبارزه برای آزادی و دموکراسی دست برنداشته بود، چند روز پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد و ماهها در سلول انفرادی و تحت فشار بازجویی های سنگین قرار داشت. شیوا که پس از 100 روز حبس در بخش امنیتی زندان اوین، با تودیع 200 میلیون تومان (200 هزاردلار) وثیقه آزاد شده بود، تنها توانیت سه ماه را در کنار خانواده و دوستان خود به سر برد. شیوا که به محض خروج از زندان فعالیتهای خود را از سر گرفته بود، مجددا در 5 دی ماه 88، در پی بازداشت گسترده اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر، دستگیر شد. از آن زمان تاکنون، مقامات امنیتی، شیوا را تحت فشارهای شدید قرار داده اند تا وادارش کنند اتهام محاربه را که مجازات مرگ دارد بپذیرد. آنها برای مدتی شیوا را در سلول بسیار کوچکی که مانند قفس بوده و او حتی نمی توانسته دست و پای خود را تکان دهد نگه داشته بودند. شیوا، تاکنون حاضر نشده بپذیرد فعالیتهای مسالمت جویانه و حقوق بشری اش، جنبه تروریستی داشته است و به همین دلیل، همچنان تحت شدیدترین فشارها قرار دارد. شیوا، یکی از شجاع ترین زنان جهان، کسی که جسورانه از حقوق زندانیان سیاسی دفاع می کرد، هم اکنون در گوشه یک سلول، محروم از داشتن حتی یک خودکار و کاغذ، یا ملاقات با وکیل و یا حتی رفتن به دستشویی بدون چشم بند و بدون اجازه زندانبان است.
راستش از آنجایی که جمهوری اسلامی که همه فعالان حقوق بشر و مبارزان مدنی را، جاسوسان و عروسکهای کشورهای غربی به خصوص آمریکا می خواند، ساعتها با خود کلنجار رفتم که آیا بهتر نیست به جای تقدیم این جایزه به شیوا، که ممکن است فشار بازجویان و مقامات قضایی را بر او افزایش دهد، جایزه را به تمامی زنان دربند تقدیم کنم؟ اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که دولت ایران، همانطور که پس از انتشار اسامی برندگان امسال، این جایزه را جایزه نوکری من برای آمریکا خوانده بود، حتی بدون تقدیم این جایزه به شیوا نیز چنین اتهامی را به او وارد خواهد کرد.
بنابراین، من به واشنگتن، برای شرکت در مراسم اهدای جایزه نخواهم آمد تا جای خالی شیوا، در آن مراسم و تمام جلسه ها و کنفرانس های رسمی پس از آن به چشم بیاید. تا همه جهانیان ببینند و بدانند آنچه بر شیوا و بر سایر مدافعان حقوق بشر، فعالان جنبش زنان و روزنامه نگاران دربند می رود. شاید که این، آبی باشد در خوابگه مورچگان!"

ویدئو کلیپ پیام شادی صدر را اینجا ببینید:
http://www.youtube.com/watch?v=yUU1ayxcou8&feature=player_embedded#at=29


مشاهدات ، پایداری و استقامت مادران عزادار و حامیانشان

دوشنبه 17/12/88 مادران عزادار به مناسبت روز زن جلوی زندان اوین گرد هم آمدند تا این روز را کنار خانواده زندانیان و همراه با خانواده مادران دربند جشن بگیرند ، تعداد مادران از هر شب بیشتر بود .

همسر یکی از مادران چندین شاخه گل سرخ و یک جعبه شیرینی آورده بود که گلهای سرخ را دخترش بین مادران عزادار و زنان دیگر و شیرینی را بین تمام مردم پخش کرند ، هنگام دادن شاخه گل روز زن را به زنان جلوی زندان تبریک می گفتند ، زنان از این کار شاد شدند و هریک برای دختر جوان آرزوی بهترینها را می کردند و از این کار با ارزش تشکر کردند .

در این شب حدود 10 نفر آزاد شدند ولی حتی یک زن هم در میان آزاد شدگان نبود تا زنان احیانا دچار توهم نشوند .

چند تن از جوانانی که آزاد شده بودند دستانشان را به نشانه V بالا برده بودند که باز هم با استقبال گسترده مردم روبرو شدند ، جوانی با کتاب و جزوه هایش آزاد شد و آخرین جوانی که آزاد شده بود یکی از هم بندیهایش هم که شب قبل آزاد شده بود و مردی تقریبا سالمند بود به استقبالش آمد و در آغوشش گرفت .

او که روز 22 بهمن بازداشت شده بود می گفت تنها دلیل بازداشتم ایرانی بودنم بود ، پدربزرگ و مادربزرگ پیرش به استقبالش آمده بودند و از مردم برای حضورشان تشکر می کردند و مادربزرگش برای آزادی همه زندانیان دعا می کرد و مادری تسبیح سبز به مادربزرگ تقدیم کرد .

****

یکشنبه 16/12/88 ما باز هم جلوی اوین بسر می بریم . حوالی ساعت 8:30 آقای عبدالله مومنی با وثیقه 800 میلیونی برای 5 شب از زندان خلاص شدند تا در کنار خانواده شان باشند . مردم با شادی از او استقبال کردند علاوه بر آن حدود 150 نفر از دوستانش برای استقبال از او آمده بودند و لحظات پر شوری آفریده شد .

جوانی دیگر آزاد شد که وقتی پایین آمد برای لحظاتی دستش را به علامت V بالا برده بود که با تشویق بی امان مردم روبرو شد . وقتی به پایین پله ها رسید گفت خانواده ام از آزادیم اطلاع ندارند موبایلی بدهید تا به آنها خبر دهم . یکی از مادران موبایلش را داد تا تماس بگیرد . مادرش آنطرف جواب داد و او گفت : مامان شام چی داری ؟ من شام خونه ام ، من آزاد شدم بیاید دنبالم و یکبار دیگر مردم برای روحیه بالایش تشویقش کردند و بعد تعریف کرد عصر با خانواده اش صحبت کرده بود و گفته بود : من دارم مقاومت می کنم شما هم مقاوم باشید بنابراین خود و خانواده اش انتظار آزادیش را نداشتند . وقتی مادر و خانواده سراسیمه و خوشحال رسیدند ، مادر مدتها او را در آغوش گرفته و گریه می کرد ، مردم برای شادباش به مادر یکبار دیگر آنها را تشویق کردند و دوستی می گفت : پسرت یک قهرمانه . دوستی دیگر می گفت : آدم یا بچه نداشته باشه یا اگه داره بچه ای مثل این داشته باشه .

****

شنبه 15/12/88 به اتفاق تعدادی از مادران عزادار دیگر از خانه ندا مستقیما به سمت زندان اوین رفتیم تا به مردم و خانواده زندانیان ملحق شویم . ما شاهد آزادی تعدادی از زندانیان بودیم و همراه با بقیه خانواده ها با آزادیشان شاد شدیم و به گرمی از آنان استقبال کردیم . در آن شب از تماس یکی از دوستان زندانیمان با خانواده مطلع شدیم که اظهار امیدواری می کرد تا پایان این هفته آزاد می شوند و ما هم بی صبرانه آرزوی دیدار دوباره شان را داریم .

در این شب جوانی آزاد شد که مورد استقبال مردم قرار گرفت . همسر و پدر همسرش شبهای متوالی انتظار آزادیش را کشیده بودند ، پس از آزادیش پدر همسرش طی سخنرانی چند دقیقه ای از مردم و خانواده ها برای همراهی و همدردیشان بسیار تشکر کرد و گفت در تمام این شبها شما نگذاشتید لحظه ای احساس تنهایی کنیم ، از تک تک مردم تشکر کرد و گفت از این پس هم ما شما را تنها نمی گذاریم .

****

چهارشنبه 12/12/88 تعدادی از مادران عزادار مثل تمام شبهای دیگر برای حمایت از زندانیان در جلوی اوین حضور داریم .

امشب حدود 30 تا 40 نفر از زن و مرد و پیر و جوان از زندان آزاد شدند که تعدادی از آنها از روز عاشورا در اوین بسر می بردند . یکی از آزاد شدگان دختری بسیار کوچک جثه بود که دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شریف بود . او به همراه 4 یا 5 دختر دیگر آزاد شده بود . اعضای خانواده او به سرعت و با اشتیاق تمام به استقبالش رفتند و تعدادی از دوستانش نیز که چهره های آشنای هر شبه جمع جلوی اوین بودند بشدت همراه با بقیه مردم تشویقش می کردند . یکی از اقوامش تعریف می کرد در دادگاه قاضی به او گفت : گریه کن تا حکم آزادیت را بدهم ! دختر گفت : من هرگز گریه نمی کنم . به او گفت بگو غلط کردم ، اشتباه کردم تا آزادت کنم ! گفت : من هیچ اشتباهی نکردم و هرگز نمیگم غلط کردم . قاضی تهدید کرد برات 7 سال زندان می برم و او گفت : 7 سال زندانی می کشم . قاضی گفت برو باید 7 سال اون تو بمونی . ولی بعد از یک ربع صدایش کرد و گفت : مرا از رو بردی ، حالا برو وثیقه صد میلیونی تهیه کن تا آزاد شوی و خانواده اش بلافاصله وثیقه را آماده کردند و او آزاد شد . به همین دلیل همکلاسیهای او مانند یک قهرمان از او استقبال کرده بودند و سایر مردم جلوی اوین نیز با شنیدن این حکایت از جثه ای چنین ظریف ، یکبار دیگر به داشتن چنین فرزندانی افتخار کردند و چندین و چند بار این دختر قهرمان مورد تشویق مردم ، خانواده و دوستانش قرار گرفت .

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران


تجمّع دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت برای بزرگداشت سالروز تولّد شهید کیانوش آسا

تحول سبز:مراسم بیست و هفتمین سالروز تولّد شهید سبز دانشگاه علم و صنعت، "شهید کیانوش آسا" امروز با تجمّع حدود ۲۰۰ إلی ۳۰۰ تن از دانشجویان سبز این دانشگاه برگزار شد. دانشجویان سبز طبق قرار قبلی که گذاشته بودند، امروز سه شنبه ۱۸ اسفند ماه ۱۳۸۸ ساعت ۱۲ ظهر با تجمع خود در "پارک شهید آسا" مراسم باشکوهی را برای بزرگداشت این شهید راه آزادی برگزار کردند.

از همان ابتدای صبح تعدادی نیروهای اطّلاعاتی بیرون دانشگاهی مرتّب در محل گشت زنی می کردند و بعد از جمع شدن تعدادی از دانشجویان نیروهای حراست به همراه آن ها اقدام به تهدید دانشجویان در صورت شکل گیری تجمّع و فیلم برداری از چهره ی آنان کردند. امّا دانشجویان بدون توجّه به این تهدیدها و فضای شدید امنیّتی حاکم با حلقه زدن دور کیک و قاب عکس ایشان تجمّع را تشکیل دادند.

در این مراسم دانشجویان کیکی برای تولّد شهید کیانوش آسا تدارک دیده بودند که روی آن نوشته شده بود: "کیانوش عزیزم تولّدت مبارک" و شمع هایی بر روی آن روشن کردند. دانشجویان در حالی که عکس های کیانوش آسا را به همراه داشتند با روشن کردن شمع های سبز در کنار قاب عکس ایشان و نیز نثار گل یاد و خاطر شهید سبز علم و صنعت را گرامی داشتند.

بعد از دقایقی سکوت به احترام این شهید در حالی که لحظه به لحظه به تعداد شرکت کنندگان در مراسم افزوده می شد بیانیه ای در بین دانشجویان پخش شد که یکی از دانشجویان اقدام به خواندن آن کرد. بلافاصله بعد از این کار نیروهای امنیّتی اقدام به فیلم برداری از چهره ی ایشان و سایر دانشجویان به قصد ترساندن آن ها و پایان بخشیدن به تجمّع کردند امّا دانشجویان در حالی که عکس های کیانوش را در دست داشتند بدون ترس از این کار به قرائت این بیانیّه توسّط این دانشجو گوش فرا دادند.

در این بیانیه پس از اشاره بیوگرافی شهید کیانوش آسا به نحوه ی به شهادت رسیدن ایشان و به ظلمی که در حق این جوان و نیز خانواده و مادرش در این مدّت از سوی حاکمیّت روا شده اشاره شده بود. در این بیانیه ضمن آوردن جملاتی از آخرین مصاحبه ی مهندس موسوی با سایت کلمه و نیز پیام ایشان به مناسبت شهادت کیانوش آسا نوشته شده بود:
"اکنون بدون حضور کیانوش، بیست و هفتمین سال تولّد او را در پارک شهید آسا در دانشگاه علم و صنعت گرامی می داریم و با سکوت خود دوام زندگی کیانوش را فریاد می زینیم. بدانید که خون صبور امّا پرشور قاتلش را می شناسد، امّا عجول نیست. با احتیاط و شور و سرخگون درست لجظه ای که دشمنش ریختن خون او را به ناحق فراموش می کند، از راه می رسد و قاتل را بدون آن که دستش به خون او آلوده شود، به سمت میدان تقاص می کشاند. بی شک روزی بغض گلوی مادر بی کس آسا کار خود را می کند و بنیان ظالمین فرزندکش را می سوزاند. دیر باشد یا زود! کم باشد یا زیاد، و این سنّت تاریخ است، آه مظلوم ظالم را سرنگون می کند."
و در ادامه بیان شده بود: "و امّا هدیه ی ما به تو ادامه ی راهی است که در آن مظلومانه فدا شدی. جنبش سبز زنده و پایدار خواهد ماند." در آخر نیز گزیده ای صحبت های مهمّ مهندس میرحسین موسوی عیناً آورده شده بود.

بعد از خواندن بیانیّه چند آیه از کلام الله مجید برای شادی روح کیانوش عزیز خوانده شد و با پایان یافتن آن دانشجویان با ذکر صلوات و فاتحه یاد آن شهید بزرگوار را گرامی داشتند. در پایان نیز دانشجویان سرود "یار دبستانی" را همصدا با هم خوانده و تجمّع در ساعت ۱۲:۴۵ پایان پذیرفت.

لازم به ذکر است پارک شهید آسا مکانی است که دانشجویان علم و صنعت به طور خودجوش پس از شهادت این بزرگوار در بیست و دوم تیر ماه امسال در مراسمی نمایدن، به اسم این شهید نامگذاری کردند و از آن به بعد بسیاری از تجمّعات و جلسات دانشجویان در این مکان برگزار می شود و در بین دانشجویان از آن زمان به بعد به همین اسم شناخته می شود. (این پارک بین سلف اساتید و پسران این دانشگاه قرار دارد.)

لازم به یاد آوری است که کیانوش آسا دانشجوی سال آخر رشته ی مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد و از نخبگان دانشگاه علم و صنعت ایران، کرد و از اقلیّت های مذهبی بوده و خانواده ای با مذهب یارسان (اهل حق) داشته است که در جریان تظاهرات میلیونی و مسالمت آمیز دوشنبه ۲۵ خرداد انقلاب تا آزادی، مورد ضرب گلوله واقع می شود و در راه آزادی و حقّانیّت به درجه ی رفیع شهادت نایل می شود. در ضمن تولّد ایشان روز ۲۹ اسفند ماه (آخرین روز سال) است که دانشجویاتن با توجّه به احتمال تعطیلی و خلوت بودن دانشگاه در هفته ی آخر تصمیم به برگزاری مراسم در این هفته کردند.


نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک برگزار شد

تحول سبز:نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک به ریاست قاضی «محمد مصدق» در محل سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان قضایی نیروهای مسلح، در ابتدای این جلسه که با حضور اولیای دم و سایر شکات و وکلای آنان و تمامی متهمان برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق، رییس دادگاه گفت: اجرای عدالت و قانون تنها ملاک عمل دادگاه خواهد بود و نگاه دادگاه بر اساس قانون،نسبت به طرفین یکسان بوده و بر اساس دلایل،شواهد و قرائن موجود به موضوع رسیدگی و تصمیم لازم را اتخاذ می کند.

رییس دادگاه افزود: موضوع مهم در رسیدگی به این پرونده، کشف حقیقت و اجرای عدالت است بنابراین همه افرادی که به نحوی در موضوع پرونده دخیل هستند اعم از شکات، متهمان و به ویژه وکلای مدافع آنان، باید در این راستا با دادگاه همکاری کنند.

وی در ادامه، با اشاره به تلاش ها و خدمات گسترده نیروی انتظامی در ایجاد نظم و برقراری امنیت در جامعه، گفت: محاکمه چند مأمور به معنای زیر سؤال بردن و نادیده گرفتن زحمات نیروی انتظامی نیست و در هر جایی ممکن است افراد متخلف وجود داشته باشند.

مصدق در ادامه، متذکر شد: با توجه به این که بخشی از محتویات پرونده دارای اطلاعات و مطالبی است که انتشار آن منافی نظم عمومی جامعه و مخل انتظام مملکتی است لذا به استناد اصل ۱۶۵ قانون اساسی و بند سوم و چهارم ماده ۳۲۷ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۲۹۰ و با رعایت ماده ۴۳ مربوط به تشکیل محاکم جنایی الحاقی به قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۲۹۰ ، انتشار مطالب دادگاه توسط اشخاص حاضر در جلسه ممنوع می باشد.

در ادامه،کیفرخواست صادره علیه ۱۲ متهم پرونده، توسط منشی دادگاه قرائت شد سپس موضوع اتهامات و دلائل آن توسط رییس دادگاه به کلیه متهمان تفهیم شد و نماینده دادستان به دفاع از کیفرخواست پرداخت.

ً پدر مرحوم کامرانی و اکثر شکات پرونده نیز،شکایت خود را مطرح کردند.

این جلسه در ساعت چهار عصر خاتمه یافت.


تجمع گسترده مادران و خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین

شبکه جنبش راه سبز: شاهدان عینی و رسانه های خبری، از تجمع رو به افزایش مادران و خانواده های زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان حوادث ماههای اخیر و همچنین مادران داغدارِ جانباختگان اعتراضات پس از انتخابات در مقابل زندان اوین و تحت تدابیر امنیتی خبر می دهند. این تجمعات طی شب های اخیر و همزمان با آزادی تنی چند از زندانیان و بازداشت شدگانِ ماههای اخیر حالت فوق العاده ای به خود گرفت.

این تجمعات از ماهها پیش بصورت متناوب، پراکنده و بعضا موقت در جریان بود؛ اما طی روزها و شبهای اخیر گسترش چشمگیری داشته و درخواستهای تجمع کنندگان که "آزادی تمام بازداشت شدگان" اعلام شده، با آزادی چند تن از زندانیان تقارن یافته است. در این تجمعات که تحت تدابیر امنیتی و حضور ماموران برگزار می شود، خانواده ها با در دست داشتن تصاویرِ فرزندان خود و شیرینی و گل، منتظر آزادی آنها بوده و تعدادی از این خانواده ها از اینکه علیرغم گذاشتن وثیقه های سنگین، موفق به دیدار و آزادی فرزندانشان نشده اند، ابراز نارضایتی می کنند.

بر اساس گزارش های ارسالی، شامگاه دوشنبه ۱۷ اسفندماه، عبیرغم هوای بسیار سرد، جمعیت متحصنین به ۸۰۰ تن رسیده و مادران و خانواده های زندانیان و بازداشتی ها و همچنین «مادران عزادار» در مقابل درب زندان اوین تحصن خود را تداوم بخشیدند که همزمان ۹ تن دیگر از بازداشتی ها آزاد شدند.

تعدادی از آزادشدگانِ شب های اخیر، سعید کلانکی عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، جمیله دارالشفایی فیلمنامه نویس تلویزیون و سینما، مهدی فروزنده پورمسئول دفتر میرحسین موسوی وعبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران و تعدادی از جوانان بازداشتی اخیر بوده اند.

مادران متحصن در جریان این تجمع، از شرایط و وضعیت فرزندان خود برای یكدیگر و جمعیت تجمع كننده صحبت میكنند و با توجه به اینکه هر لحظه به جمعیت تجمع کنندگان اضافه می شود، مقامات زندان جهت ممانعت از تهیه تصویر و فیلم از آنها، نورافکن های مقابل و اطراف در زندان را خاموش كرده و دهها تن از ماموران انتظامی نیز در محل تجمع حضور دارند.

كانون حمایت ازخانواده جان باختگان و بازداشتی ها نیز در این زمینه خاطرنشان کرده است "بنا به گزارشات دریافتی صدها تن از خانواده های بازداشت شدگان و مادران عزادار، برای حمایت از زندانیان زن به مناسبت هشت مارس روز جهانی زن هم اكنون در جلو درب اوین تجمع كرده اند... این خانواده ها بر بیگناهی فرزندانشان تاكید كرده و خواستار آزادی آنها هستند، ازجمله خانواده یكی از بازداشت شدگان بنام محمد تاجیك كه دانشجوی رتبه دار دانشگاه ورامین است می گویند كه فرزندشان بدون هیچ دلیلی بازداشت گردیده و شش روز قبل نیز وثیقه برای آزادی وی گذاشته اند، اما تا كنون آزاد نشده و منتظر آزادی وی هستند."


بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا) به مناسبت روز جهانی زن

آزادی زنان دربند را نخستین پیام زنان ایران برا ی این روز می دانیم

انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا)، به مناسبت هشتم مارس (روزجهانی زن) که امسال با حبس و ادامه بازداشت تعدادی از زنان آزادیخواه و روزنامه نگار کشورمان توأم بوده، طی صدور بیانیه ای، خواستار آزادی تمامی زنان دربند شدند.

این انجمن مدنی و غیردولتی، در بیانیۀ خود ضمن اشاره به این نکته که "روز جهانی زن سالهاست از سوی تمام مردم دنیا خصوصا زنان گرامی داشته می شود"، نفس برگزاری این گرامیداشت را "هویت یابی زنان در جامعه بر اثر مبارزات مدنی آنها" ذکر نموده و خاطرنشان ساختند "در چنین روزی زنان توانستند با نهادینه كردن خواست های مشروع، بخشی از حقوق از دست رفته را باز ستانند، روزی كه به رغم سختی ها و در اوج ناباوری ها به پیروزی مبدل شد! پیروزی نه در برابر خصم، دولت، مردم مخالف و در برابر مردان، بلکه بزرگتر از آن، پیروزی بر آنچه در درونشان آنان را وادار به پذیرش حقوق نابرابر جاری در جامعه می كرد! پیروزی بر «دشمن درون»، نخستین و مهمترین گام زنان برای بزرگ نامیدن و جهانی نمودن این روز شد ."

انجمن روزنامه نگاران زن ایران همچنین در بیانیه خود با الهام گیری از هشتم مارس ودر پی زنده نگاه داشتن پیام جنبش جهانی زنان "در راستای امید و آرزوهای روشن در جامعه جهانی"، جامعۀ ایران را مورد اشاره قرار داده و خواسته های خود را بدین ترتیب خاطرنشان ساخته اند:
"برابری فرصتهای اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی در عمل به حقیقت نزدیك شود؛ و حوزه زنان ازتعارفهای مرسوم و رایج عبور كرده و به واقعیت نزدیك گردد؛ رحها و لوایح مخدوش كننده مقام زنان همچون لایحه خانواده حذف شود؛ نهال آزادی زنان كه با وقوع انقلاب بزرگ ومردمی اسلامی، خون شهدا و آرمانهای بلند رهبر كبیر انقلاب به بار نشسته دستخوش حوادث سیاسی نشده و هویت انسانی زن مورد توجه تمامی مراكز تصمیم گیری دركشور قرارگیرد و نهایتا اینکه با بهره گیری از تعالیم اسلام، حرمت مقام انسانی زن معنای واقعی بگیرد."

بیانیۀ این انجمن با مروری بر رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری و اشاره به ظرف زمانی امروز خاطرنشان می کند "حوادث پس از انتخابات كه خسارت سنگینی را به جامعه خصوصا زنان هوشمند و تاریخ ساز وارد كرده را، به فرصتی برای توجه به هویت زنان در حرمت واقعی به آنان نماییم. آنگونه كه تلخی این حوادث موجب درهم پیچیده شدن عواطف و آرامش و هویت تعداد كثیری از زنان عزیز این كشور شده و تعدادی را روانه زندان و گروهی را عزادار فرزند وهمسر و عده ای را غمگسار فراغ عزیزان ساخته، با اتكا به حبل متین و ریسمان الهی به فرصتی برای وحدت مبدل كرده و تاول زخم آنها را تشدید نكنیم."

انجمن رزا خاطرنشان کرده است "زنان ایران زمین همیشه ثابت كرده اند كه همچو مادری مهربان و انسانی شجاع در برابر سختی ها كمر خم نخواهند كرد و همواره با اتكا به الگوهای بزرگی در عهد باستان همچون تهمینه و رودابه وسید ملك خاتون و اسلام به سان خدیجه كبری و فاطمه زهرا و زینب كبری، دامنی به گسترۀ تاریخ یك سرزمین را به بزرگواری برای بخشش و حكمت گشوده اند؛ لذا آزادی زنان دربند را نخستین پیام زنانِ ایران برای این روز می دانیم و امید آن داریم كه مراجع موثر هر چه سریعتر نسبت به آزادی آنان اقدام لازم را به انجام رسانند ."

این انجمن متشکل از بانوانی فعال در حوزه مطبوعات و رسانه ها بوده و چهره هایی چون جمیله كدیور، زهرا نژاد بهرام، اشرف گرامیزادگان، ژاله فرامرزیان، صدیقه ببران، فرشته رفیعی، شهیندخت مولاوردی، محبوبه پلنگی و فروغ میرطهماسب عضو شورای مرکزی آن می باشند.

هم اکنون چهره هایی چون آذر منصوری - نفیسه اصغری -گلناز توسلی - تارا سپهری‌فر - حمیده قاسمی - مهدیه گلرو ـ عاطفه نبوی ـ نیلوفر هاشمی‌آذر ـ بهاره هدایت - مریم قنبری - الهام احسنی - سما بهمنی - مریم ضیاء - نازنین فرزان‌جو – ماه‌فرید منصوریان معمار - سعیده میرزایی - شیوا نظرآهاری - مهسا جزینی - مریم کریمی ـ پروین کهزادی ـ سمیه مومنی - رومینا ذبیحیان - مهرانه آتشی - بنفشه دارالشفایی - جمیله دارالشفایی - نیلوفر لاری‌پور ـ ملودی محمودی ـ هنگامه شهیدی ـ بدرالسادات مفیدی - لیلی فرهادپور - نوشین جعفری - نعیمه دوستداروزینب کاظم‌خواه ، در جریان حوادث بعد از انتخابات دستگیر و در بازداشت به سر می برند.


ضرب و شتم و وضعیت نامناسب زندانیان سیاسی آذربایجانی در زندان اردبیل
چهار تن ار فعالان هویت طلب آذربایجانی به نام های سعادتی، علیزاده، عباسی و غلامی، در یکی از بند های زندان اردببیل مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.

به گزارش رادیو فردا، گزارشها از ایران بیانگر ضرب و شتم چهار تن از فعالان هویت طلب آذربایجانی در یکی از بندهای زندان اردبیل است. این رویداد پس از آن رخ داده است که در هفته های گذشته شماری از زندانیان عادی محکوم به اعدام به بند این چهار زندانی سیاسی منتقل شده اند.

انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران در گزارشی زمان وقوع ضرب و شتم این چهار فعال هویت طلب آذربایجانی را روز شنبه ۱۵ اسفند ماه اعلام کرده است.بر اساس این گزارش زندانیان عادی محکوم به اعدام در زمان پخش زنده مسابقه فوتبال تیم تراکتورسازی با تیم سایپا مانع از تماشای پخش این مسابقه توسط زندانیان بند ۷ زندان اردبیل شده اند و بدنبال آن آقایان سعادتی، علیزاده، عباسی و غلامی را با سلاح سرد مورد حمله قرار دادند و آنها را مجروح کردند.

محمدرضا فقیهی عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان و وکیل مدافع آقایان سعادتی، علیزاده و غلامی در باره این حادثه توضیح بیشتری می دهد : «یکی از این آقایان که علی الظاهر حکم اعدام هم درخصوصش صادر شده و حکم قطعیت هم پیدا کرده متاسفانه ایشان به همراه دوستان خودش با موکلین من و خصوصا آقای ودود سعادتی درگیر شده و تا جایی که من اطلاع پیدا کردم بینی ایشان را شکسته اند و البته جراحات و صدمات دیگری که به ایشان وارد شده را نمیدانم».

آقایان علیزاده، سعادتی و غلامی فروردین ماه سال گذشته توسط ماموران اداره اطلاعات شهر اردبیل بازداشت و پس از ۲۰ روز بازداشت موقت به قید وثیقه از زندان آزاد شده بودند این سه نفر در آبان ماه سال جاری به اتهام عضویت در گروه غیرقانونی برای برهم زدن امنیت کشور در دادگاه انقلاب اسلامی اردبیل محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شدند. این حکم در دادگاه تجدید نظر در پی لغو آن اتهام و تبدیل آن به تبلیغ علیه نظام به یکسال زندان کاهش یافت.علی عباسی نیز که در سال ۸۵ بازداشت شد به اتهام هایی مانند اقدام علیه امنیت ملی و جاسوسی به پنج سال زندان محکوم شده است.

حادثه روز شنبه در اردبیل در شرایطی روی داد که بر اساس قوانین و آیین نامه های زندانها در ایران زندانیان با اتهامهای سیاسی نباید در کنار زندانیان با جرائم جزائی خطرناک نگهداری شوند. آقای فقیهی می گوید : «اینها را حسب مقررات آئین نامه اجرائی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشورنه تنها این بچه ها یعنی تمام کسانی که تحت عنوان زندانی اعم از متهم و محکوم وارد زندان می شوند بنا به مقررات آئین نامه اجرائی سازمان زندانها باید امر طبقه بندی و تفکیک نسبت به اینها اجرا شود یعنی در واقع کسی را که حالا به اتهام سرقت بازداشت شده یا مواد مخدر یا قتل یا اقدام بر علیه امنیت کشور اینها ماهیت اقداماتشان و ماهیت این جرائم و اتهامات متفاوت است. قانونگذار برای اینکه امر تفکیک و طبقه بندی دقیقا رعایت شود و زندانیانی که هیچ سنخیتی از حیث اتهامات، نوع رفتارهای ارتکابی با هم ندارند با هم در یک جا نمانند که مفاسدی به بار نیاید حکم کرده و مقرر کرده که امر تفکیک و طبقه بندی انجام شود».

ضرب و شتم چهار فعال هویت طلب آذربایجانی تنها مورد گزارش شده نیست.چند روز پیش نیز منصور اسانلو رئیس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در زندانی رجائی شهر کرج مورد حمله یک زندانی متهم به قتل قرار گرفت. فاطمه گل گزی مادر این فعال کارگر زندانی در این خصوص می گوید : «حمله می کنه به او و کارد رو می کشه به پهلوی ایشان و شلوار و کاپشن و خلاصه همه لباسش پاره می شود. اینه که من خیلی نگران شدم»

اینگونه اتفاقها در حالی روی داده است که به گفته حقوقدانان مقامهای زندانها و دستگاه قضائی مسئولیت جان زندانیان را برعهده دارند. محمد سیف زاده حقوقدان و عضو کانون مدافعان حقوق بشر : «هم امنیت و هم بهداشت و وضعیت جسمانی و روحی کسانی که در داخل زندان هستند تحت نظر سازمان زندانها است. مسئولیت آن در ابتدا متوجه سازمان زندانها و در هر شهر تحت نظر دادستان است. دادیار ناظر زندان که نماینده مدعی العموم در زندان است باید نظارت بر تمام این مسائل، هم وسائل رفاهی و بهداشتی و هم تهدیدات و مشکلاتی که در داخل زندان وجود دارد باید نظارت کند و آنها را مرتفع کند».

سخنان حقوقدانانی مانند محمدرضا فقیهی و محمد سیف زاده در شرایطی ابراز می شود که گزارشهای انتشار یافته حاکی از آن است که شمار زیادی از فعالان مدنی و سیاسی زندانی در وضعیت نامناسبی در زندان به سر می برند.برای مثال مهدیه گلرو فعال دانشجویی و فعال حقوق بشر در بند عمومی زنان و در میان مجرمین متهم به قتل و کلاهبرداری نگهداری می شود.همچنین بدرالسادات مفیدی روزنامه نگار و دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در بند معتادان زندان اوین نگهداری می شود بندی که به گفته خانواده او از شرایط نا مناسب بهداشتی و رفاهی برخوردار است.


انتقاد پاریس از ممنوع الخروج کردن سیمین بهبهانی

سخنگوی وزارت امور خارجۀ فرانسه از شجاعت خانم بهبهانی و نقش برجستۀ او در شعر معاصر ایران و بالاخره تعهد استوار او به دفاع از آرمان ها و حقوق زنان تجلیل کرد و گفت مبارزات خانم بهبهانی بازتاب تلاشهای شماری کثیر از ایرانیانی است که برغم سرکوب، به مبارزه ای مسالمت آمیز برای اعمال حقوق اساسی خود دست زده اند.

وزارت امور خارجۀ فرانسه در روز دوشنبه تصمیم مقامات جمهوری اسلامی ایران مبنی بر جلوگیری از خروج خانم سیمین بهبهانی را محکوم کرد.

خانم بهبهانی به مناسبت روز هشتم ماه مارس، روز جهانی زن، به فرانسه دعوت شده بود اما مأموران جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه مانع عزیمت وی شدند.

برنار والرو*، سخنگوی وزارت امورخارجۀ فرانسه در بیانیه ای که در این مورد منتشر کرد گفت پذیرائی از خانم بهبهانی، برندۀ جایزۀ سیمون دو بووار سال گذشته موجب مسرت و شادمانی دولت فرانسه می شد. این سخنگو در بخش دیگری از بیانیۀ خود از شجاعت خانم بهبهانی و نقش برجستۀ او در شعر معاصر ایران و بالاخره تعهد استوار او به دفاع از آرمان ها و حقوق زنان تجلیل کرد و گفت مبارزات خانم بهبهانی بازتاب تلاشهای شماری کثیر از ایرانیانی است که برغم سرکوب، به مبارزه ای مسالمت آمیز برای اعمال حقوق اساسی خود دست زده اند.

قرار بود خانم سیمین بهبهانی، در روز جهانی زن در شهرداری پاریس نطقی ایراد کند اما مأموران دولتی در فرودگاه از خروج او و سفر این شاعر و مبارز هشتاد ودو ساله به پاریس جلوگیری کردند.

برتران دو لا نوئه*- شهردار پاریس – نیز به نوبۀ خود جلوگیری از سفر خانم بهبهانی را به عنوان توهینی دیگر به این شاعر بزرگ و موردی دیگر از نقض حقوق بشر به طور اعم و هتک حرمت از زنان به طور اخص غیرقابل قبول خواند و آن را محکوم کرد.

برتران دولانوئه افزود به نام پاریس اعلام می کند که "تشدید واکنش های رژیم پلیسی، خودسر و انکارکنندۀ هولوکاست نتیجه ای جز مصمم تر کردن دموکرات ها در مبارزه با این رژیم نخواهد داشت."


آمریکا: نمی گذاریم ایران به تسلیحات هسته ای دست یابد

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا که از خاورمیانه دیدن می کند می گوید آمریکا خود را کاملا متعهد به حفظ امنیت اسرائیل می داند و مصمم است مانع تولید تسلیحات هسته ای توسط ایران شود.

این اظهارات پس از مذاکرات وی با رهبران اسرائیل در بیت المقدس بیان شد.

جو بایدن ایران را متهم کرد که با حمایت از گروه های تروریست موجب بی ثباتی منطقه می شود.

ایران این اتهام آقای بایدن را رد می کند و برنامه اتمی خود را نیز صلح آمیز می داند.

اما معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت اسرائیل این موضوع را روشن کرده که یک ایران دارای تسلیحات هسته ای را بهیچوجه نمی پذیرد و بر این موضوع تاکید کرد که آمریکا نیز با این نظر اسرائیل موافق است.

وی گفت، امنیت اسرائیل همچنان پایه و اساس روابط آمریکا و اسرائیل است.

جو بایدن به لزوم برقراری صلح بین اسرائیل و همسایگانش اشاره کرد و از اسرائیل به خاطر "محدود کردن گسترش شهرک های یهودی نشین" در ماه های اخیر و نیز تسهیل آمد و شد فلسطینیان در کرانه باختری تمجید کرد.

ولی وی تاکید کرد که فلسطینیان و اسرائیل باید به تعهدات تاریخی متهورانه ای دست بزنند.

در مورد چشم انداز صلح بین اسرائیل و فلسطینیان، آقای بایدن گفت از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و فلسطینیان یک شانس حقیقی برای دستیابی به صلح در منطقه است و وسیله ای است تا جو عدم اعتمادی که در سال های اخیر به وجود آمده، از بین برود.

هدر شارپ، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید در طی شانزده سال گذشته مذاکرات مستقیم نتوانسته به برقراری صلح بیانجامد و امید بسیار کمی وجود دارد که مذاکرات غیر مستقیم بتواند به نتیجه ملموسی منجر شود.

جو بایدن، بلند پایه ترین مقام دولت باراک اوباماست که از اسرائیل دیدن می کند.

سفر وی به منطقه پس از آن است که رهبری فلسطینیان با از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل موافقت کرد ولی گفت تا هنگامی که اسرائیل به گسترش شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری ادامه می دهد این مذاکرات غیر مستقیم صورت خواهد گرفت.

جنبش حماس که از سه سال قبل بر نوار غزه حکومت می کند هر گونه توافق صلح موقت با اسرائیل را تا کنون رد کرده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .