چهارشنبه، دوازدهم اسفند ١٣٨٨- سوم مارس ٢٠١٠


محمد صادقي: آزادي زندانيان سياسي پايان مناقشات سياسي نيست

جرس:محمد صادقی از اعضای شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت از جمله کسانی است که طی وقایع اخیر دستگیر و سپس آزاد شده و در گفت‌وگویی اطلاعات و تفسیرهای خود را از این روند آزادی ها و ادامه بازداشتها ارائه می دهد.

وی معتقد است: البته من فکر میکنم در خصوص صحبت در مورد آزادی یک مقدار باید احتیاط کرد، من اساسا این روندی که پیش گرفته می‌شود را آزادی نمی‌دانم.
ببینید آزادی یک واژه‌ی مقدس و واقعا مفهوم عمیقی است. زمانی که به فردی بگوییم آزاد و رها است که خارج از قید و بند‌ها بدون ترس و نگرانی از اسارت مجدد خود بتواند آزادانه به اظهار‌نظر در مورد مسائل مختلف بپردازد نه این که ما فرد زندانی را با هزاران توصیه، تهدید و اتمام حجت آن هم با توقیف میلیاردها ریال سند که بعضا چند خانواده با هم کمک می‌کنند و سند ملکی خود را در اختیار دادگاه قرار می‌دهند تا این فرد برای ۵ روز به مرخصی بیاید و در این ۵ روز هم بالاخره رعایت می‌کند، چه در خصوص ایام حبس خودش و چه در خصوص اتفاقاتی که در کشور رخ می‌دهد، نمی‌تواند اظهار نظری آزادانه را داشته باشد و پس از پنج روز دوباره خودش را معرفی کند و اگر صلاح دانستند نسبت به عمل‌کرد فرد با تمدید مرخصی او موافقت کنند.

صادقی اظهار امیدواری کرد که اگر مشکل خاصی پیش نیاید ظرف روزهای آینده آقای عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان، رییس شورای مرکزی این سازمان آزاد خواهند شد.

وی افزود: دوستان در شرف تامین وثیقه هستند با مساعدتی که دوستان و آشنایان آقای مومنی و علاقه‌مندان ایشان انجام می‌دهند، بخشی از این وثیقه تامین شده است، آقای مومنی همان‌طور که می‌دانید یک معلم ساده است و همان‌طور که همسرشان هم عنوان کرده بود در یک منزل استیجاری زندگی می‌کنند و دوستانی هم که آقای مومنی در مجموعه‌ی ادوار تحکیم دارند، همه افرادی هستند که در تمام این سال‌ها نه شغل حکومتی داشتند، نه در چرخه‌ی اقتصادی کشور فعالیت داشتند بر خلاف احزابی که وجود دارند و زندانی دارند و توانسته اند این وثیقه‌ها را تامین کنند. اما آقای مومنی واقعا در این بین مظلوم واقع شده است و دوستان و آشنایان ایشان برای تامین این وثیقه‌ی ۸۰۰ ملیونی به رنج و سختی و مرارت زیادی افتاده‌اند. اما امیدوارم ما با یاری دوستان و مساعدت شعبه‌ی محترم ۱۵ دادگاه انقلاب بتوانیم وثیقه را تامین کنیم.

این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم ادامه داد: مرتضی سمیاری از اعضای دفتر تحکیم وحدت هم با تبدیل قرار بازداشتشان به وثیقه‌ی ۸۰۰ ملیون تومانی، ۵ روز مرخصی برای ایشان در نظر گرفته شده که خانواده‌ی این دانشجو هم‌چون سایر بازداشتی‌ها که برایشان قرار وثیقه‌ی سنگین بریده شده است در این چند روز در تلاش هستند تا بتوانند با کمک دوستان و آشنایان و نزدیکان این وثیقه را به دادگاه ارائه کنند تا فرزند خودشان را برای پنج روز بتوانند خارج از زندان ببینند.

وی در خصوص بازداشت شدگان دفتر تحکیم گفت: بیش از ۸ ماه هست که دبیر کل سازمان آقای زید آبادی و سخنگوی سازمان آقای مومنی در حبس هستند، در کنار آنها آقای ملیحی و آقای کوهزاد اسماعیلی،رشید اسماعیلی، آقای کاوه قاسمی کرمانشاهی و همچنین آقای علی انجم‌روز از اعضای سازمان دانش آموختگان در زندان هستند از دفتر تحکیم هم آقایان عربشاهی، مرتضی سمیاری، میلاد اسدی، خانم بهاره هدایت و بسیاری از دانشجویانی که عضو انجمن‌های اسلامی هستند و جز بازداشت‌شدگان هستند که من امیدوارم تا پیش از امروز این عزیزان به دامان خانواده‌های خودشان برگردند و خبر خوشحال کننده‌ی آزادی این ها را بشنویم.

صادقی با ابراز خشنودی از آزادی زندانیان سیاسی خاطر نشان کرد: در تمام طول مدت بازداشت این فعالین سیاسی دستگاه قضایی نتوانسته است پاسخ قانع کننده ای به ملت ایران دهد که علت بازداشت این‌ها، اتهامات این‌ها و اساسا علت نگه‌داری این افراد در زندان‌های انفرادی و حبس‌های طویل‌المدت چه بوده است. حتی دادگاه‌های اعتراف گیری، حضور بسیاری از این زندانیان در مقابل دوربین‌های تلویزیون و گرفتن اعتراف در خصوص نقش کشورهای خارجی یا بسیاری از این‌ها را وقتی ما پس از آزادی نگاه میکنیم، واقعا نمی فهمیم بر چه اساسی گرفته شدند، بر چه اساسی بازجویی شدند و به دادگاه آورده شدند.

وی بر این باور است که بازداشت آقای اسدی زید‌آبادی در ادامه‌ی بازداشت دبیر کل و سخنگوی سازمان دانش آموختگان، آقای زید‌آبادی و آقای مومنی بیشتر به جهت کنترل فضا و کنترل سازمان دانش آموختگان بود که بیانیه‌هایی که صادر می‌شود یا موضع گیری‌هایی که انجام می‌شود به طوری بتواند در آستانه‌ی روز دانش آموز و پس از آن روز دانشجو بتوانند آن را کنترل کنند.

وی ادامه داد: قصه‌ای که وجود دارد این هست و صحبتی که ما آنجا اعلام کردیم این بود که در اعتراضات پس از انتخابات اساسا احزاب، تشکل‌ها و نیروهای سیاسی و فعالین سیاسی نقش به مراتب کمتری را از مردم ایفا می کردند. یعنی این بار مردم مطالبات خودشان را فریاد می‌زدند و اعتراضات خودشان را عنوان می‌کردند و بازداشت این فعالین سیاسی نه تنها کمکی در جهت جمع‌ شدن پروژه‌ی اعتراضات خیابانی نخواهد داشت بلکه به نوعی با بازداشت هر فرد زندانی باعث می‌شد، طیف گسترده‌ای از خانواده‌ی آن فرد و دوستان او از جریان حاکم کینه‌ی بیشتری بگیرند، اعتراض بیشتری کنند و بسیاری از خانواده‌هایی که تا پیش از این حتی فرزندانشان را نهی می‌کردند از این‌که فعالیت اجتماعی سیاسی داشته باشند بعد از بازداشت خودشان به طیف معترضان و منتقدان جریان حاکم پیوستند.

صادقی معتقد است که آزادی یا همان مرخصی این زندانیان را من به منزله‌ی پایان مناقشات سیاسی نميدانم. یعنی حاکمیت و جریان حاکم به نوعی عمل کرد که امروز آرزوی ۵ روز مرخصی برای یک فرد از سوی خانواده و دوستان و علاقه مندانش به صورت مطالبه‌ی اصلی و حداکثری شناخته شده است، در حالی که آزادی زندانیان سیاسی اگر چه جزو مطالبات رهبران این جریان و همچنین خانواده ها و مردم معترض بوده است اما این مطالبه پس از آن جریانات به مردم تحمیل شد، مطالبه‌ی اصلی در خصوص نتایج انتخابات، آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و رعایت حقوق بشر بود اما بعد از اعتراضات با بازداشت بسیاری از فعالین سیاسی به آزادی آنان تقلیل پیدا کرد.

وی در گفت و گو با رادیو زمانه می گوید: من مطالبات را از ذهن مردم پاک شده نمی‌دانم و معتقدم تمامی مطالباتی که مردم چه پیش و چه پس از انتخابات داشتند کماکان به قوت خود باقی است، منتهی جریان حاکم به نوعی این پروژه را پیش برد که امروز خواسته‌ی اصلی مردم آزادی زندانیان باشد و با آزادی هر فرد سیاسی شوق و شادمانی را در خانواده‌ها می‌بینیم که گویی به بزرگترین مطالبه‌ی خودشان و به پیروزی نهایی رسیده اند.

صادقی در پایان می افزید: این فکر می‌کنم اشتباهی است که ناشی از احساسات پاک و زجر و دردی است که این خانواده‌ها و فرد زندانی در طول این ماه‌های زندانی بودن دارد اما با کمی تعمق و تدبیر بایستی به این نکته پی ببریم که آزادی این‌ها جزو مطالبات ما نیست بلکه وظیفه‌ی دستگاه قضایی و امنیتی بود و اساسا بازداشت این‌ها اشتباه بوده است که امروز ما بابت رفعت و بخشش و بزرگواری دستگاه قضایی بخواهیم هورا بکشیم و شور شعفی در ما ایجاد شود.


تنش میان ایران و نروژ بالا گرفت

دولت نروژ در واکنش به اخراج یک دیپلمات خود از تهران، از یک دیپلمات ایرانی خواست که خاک این کشور را ترک کند.

وزارت خارجه نروژ، امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرده که دولت ایران، پنجم اسفند ماه با احضار سفیر این کشور در تهران، به اعطای پناهندگی به محمدرضا حیدری، کنسول پیشین ایران در این کشور اعتراض کرده است.

این بیانیه افزوده که ایران در این ملاقات خواسته که یکی از دیپلمات‌های نروژ، خاک این کشور را ترک کند.

نروژ، به آقای حیدری که به نشانه اعتراض به سرکوب‌های پس از انتخابات از مقام خود استعفا کرده بود، پناهندگی اعطا کرده است.

وزارت خارجه نروژ در بیانیه خود افزوده که این اقدام ایران، واکنشی «غیرقابل قبول» است.

این وزارتخانه با دفاع از اعطای پناهندگی به حیدری، اعلام کرده که این اقدام، مطابق با کنوانسیون‌های بین‌المللی بوده و ملاحظات «شخصی» در آن دخالت نداشته است.

آن‌طور وزارت خارجه نروژ اعلام کرده است، اداره مهاجرت این کشور، حیدری را واجد شرایط دریافت پناهندگی دانسته است.

روز گذشته نیز تعدادی از هواداران دولت در تهران، مقابل سفارت نروژ تجمع کرده و از مقام‌های این کشور خواسته بودند که در امور ایران دخالت نکنند.

ایران با آغاز اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات و وقایع پس از آن، بارها کشور‌های غربی را متهم به دخالت در امور داخلی خود و حمایت از معترضان کرده است.

کشور‌های غربی نیز با رد این ادعای ایران، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌اند که به «سرکوب» معترضان پایان داده و زندانیان را آزاد کنند.


دستگیری دوباره ابوالفضل عابدینی همراه با ضرب و شتم شدید توسط اطلاعات سپاه

ساعت 2 نیمه شب گذشته 12 اسفندماه مامورین اطلاعات سپاه پاسداران با یورش به منزل ابوالفضل عابدینی خبرنگار و از همکاران مجموعه فعال حقوق بشر در ایران، پس از شکستن درب منزل وی را بازداشت کردند.

مامورین اطلاعاتی که کاملا مسلح و تعداد آنها بیش از 50 نفر بود و برخی از آنان نقاب به چهره داشتند همگی از اطلاعات سپاه رامهرمز و اهواز بودند.
آنها کوچه ای که منزل عابدینی در آن قرار داشت و همچنین خانه های اطراف را محاصره کرده و قصد ورود داشتند که با مقاومت خانواده ایشان مواجه شدند و به همین دلیل اقدام به شکستن شیشه های منزل مسکونی ایشان نمودند و پس از چند ساعت درگیری همراه با ایجاد رعب و وحشت از سوی مامورین و مقاومت افراد خانواده سرانجام با کندن درب منزل با میله های فولادی وارد حیاط شده و پس از شکستن تمام شیشه ها و تخریب در و پنجره، ایشان را با ضرب و شتم شدید در ساعت 5 صبح دستگیر کردند.

سر و صدای ایجاد شده و فریادهای اهالی خانه در این مدت باعث شد همسایگان و اهالی کوچه همه از خانه های خود خارج شوند و نظاره گر این عمل وحشیانه باشند. شدت عمل ماموران آنچنان بود که شیشه های همسایگان نیز از خرد شدن مصون نماند.
در این درگیری مادر و برادر و زن برادر عابدینی به شدت مجروح شدند. حکمی که ماموران برای ورود به منزل نشان دادند خوانا نبود و مرجع صادر کننده آن نیز نامشخص بود .آقای عابدینی دقایقی پیش از دستگیری اعلام کرد از نخستین روز زندان دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهد زد.

لازم به ذکر است ابوالفضل عابدینی 4 آبان ماه امسال با قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شده بود و قرار بود در چند روز آینده حکم صادره به ایشان ابلاغ شود


یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق برای پیمان عارف
پیمان عارف، روزنامه نگار و فعال دانشجویی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس به یک سال حبس تعزیری، تحمل ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت مادام العمر از حرفه روزنامه نگاری و شرکت در احزاب سیاسی محکوم گردید.

حکم پیمان عارف که در هفته نخست بعد از انتخابات بازداشت شده بود، صادر شد.

پیمان عارف شنبه هفته گذشته چهارم اسفند به اتهامات "فعالیت تبلیغی علیه نظام"- "عضویت در گروه های برانداز"به استناد عضویت در جبهه ملی ایران - و "اهانت به رئیس جمهور" به استناد نامه سرگشاده ۵ خرداد وی به احمدی نژاد - با حضور وکلایش محمد علی دادخواه ُ سید محمد رضا فقیهی و محمد اولیایی فرد توسط قاضی پیر عباسی رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محاکمه شده بود ـ سه شنبه یازدهم اسفند جهت ابلاغ حکم از اوین به دادگاه آورده شد و در رای صادره وی با برائت از اتهام عضویت در گروههای بر انداز به جهت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یکسال حبس تعزیری و به جهت اهانت به رئیس جمهور (محمود احمدی نژاد) به تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم گردید.

گفتنی است پیمان عارف پیشتر به دلیل سخنرانی در دانشگاه تهران در سال ۸۱ در حمایت ار دکتر آغاجری - توسط همین شعبه در زمان ریاست قاضی حداد در رای صادر در سال ۸۴ به یکسال ونیم زندان محکوم شده بود که پس از بازداشتش در ۲۸ خرداد این رای به اجرا در آمد و اکنون در حال گذراندن این حکم می باشد که حدود نه ما از آن سپری گردیده است.

و همچنین در متن رای آمده است : " دادگاه با توجه به سابقه دار بودن متهم و تجری وی این مقدار مجازات را برای تنبیه متهم کافی ندانسته لذا با استناد به ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی متهم را به صورت مادام العمر از حرفه روزنامه نگاری و شرکت در احزاب سیاسی به هر نحوی (عضویت یا هواداری) محروم می نماید. "


اطلاعیه در خصوص بازداشت گسترده فعالان حقوق بشر در شب گذشته

بنا به گزارشات دریافتی نیروهای امنیتی طی یک اقدام هماهنگ اقدام به بازداشت تعدادی از فعالان حقوق بشر و همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران کردند. شب گذشته مورخ 11 اسفندماه، این نیروها در محدوده زمانی 9 شب تا 5 صبح 12 اسفندماه به منازل فعالان حقوق بشر یورش برده و به بازداشت آنان مبادرت کرده اند.

- محبوبه کرمی، مسئول سابق واحد زنان مجموعه پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

- نصور نقی پور، از وبلاگ نویسان و مدافعان حقوق بشر در منزل شخصی خود در شهر قزوین توسط نیروهای امنیتی راس ساعت 9 شب بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

- گزارش شده است، ابوالفضل عابدینی مسئول سابق روابط عمومی مجموعه که به تازگی از زندان آزاد شده بود با یورش بی سابقه مامورین اطلاعاتی که کاملا مسلح بودند دستگیر شد. آنها با مقاومت خانواده ایشان مواجه شدند و به همین دلیل اقدام به شکستن شیشه های منزل مسکونی ایشان نمودند و پس از چند ساعت درگیری همراه با ایجاد رعب و وحشت از سوی مامورین و مقاومت افراد خانواده سرانجام با کندن درب منزل با میله های فولادی وارد حیاط شده و پس از شکستن تمام شیشه ها و تخریب در و پنجره، ایشان را با ضرب و شتم شدید در ساعت 5 صبح دستگیر کردند.

- بهزاد مهرانی از مسئولان سابق مجموعه نیمه شب گذشته توسط نیروهای امنیتی در منزل به دلایل نامعلومی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

- حسام فیروزی از فعالان حقوق بشر نیز جزو دستگیر شدگان شب گذشته در ایران است.

- همچنین گزارش شده است نوید خانجانی فعال حقوق بشر و از دانشجویان محروم از تحصیل نیز شب گذشته در شهر اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

نیروهای امنیتی همچنین برای بازداشت تعداد دیگری از اعضا و مسئولان سابق مجموعه اقدام کرده اند، لازم به ذکر است خانواده تعدادی از اعضا یا مسئولان سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران نیز از روز گذشته در بی خبری از وضعیت فرزندان خود به سر می برند، بنابراین افزوده شدن بر بازداشت های شب گذشته محتمل است.

همچنین همزمان با بازداشت های مورد اشاره وب سایتهای خبری این تشکل نیز مورد حملات بی سابقه و گسترده اینترنتی قرار گرفته است و از فعالیت بازمانده است. این موضوع نیز گواه دیگری از دارای برنامه ریزی بودن این بازداشت ها است، گزارشات تکمیلی در این رابطه منتشر خواهد شد.

در حال حاضر دست کم 16 تن از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در اقصی نقاط ایران در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می برند.

روابط عمومی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران

12 اسفندماه 1388


برخی از روزنامه‌نگاران زندانی آزاد اما سرکوب مطبوعات در ایران ادامه دارد

هم‌زمان با آزادی موقت تعدادی از روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران در روزهای اخیر، سرکوب مطبوعات و حرفه‌کاران رسانه‌ها ادامه دارد. در تاریخ ١٠ اسفند ماه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات روزنامه اعتماد توقیف و مجوز انتشار هفته نامه ایران‌ دخت لغو شد. بسیاری از روزنامه‌نگاران که برخی از آنها به تازه‌گی از زندان آزاد شده‌ا‌ند، از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی رار گرفته‌اند.

همچنین برخی از روزنامه‌نگاران زندانی نیز برای درخواست بخشش از " رهبر جمهوری اسلامی" آیت‌ الله علی خامنه‌ای تحت فشار قرار گرفته‌اند. هفته گذشته غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل جمهوری اسلامی یکی از شروط آزادی زندانیان را " توبه " اعلام کرده بود.

گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند " آزادی روزنامه‌نگاران همیشه خبری خوبی است. اما ما همچنان خواهان آزادی بدون قید و شرط همه روزنامه‌نگاران زندانی هستیم. آنها خودسرانه و غیرقانونی بازداشت و در دادگاه‌های ناعادلانه محاکمه و به زندان محکوم شده اند. سوال ما این است که چرا روزنامه‌نگاران باید تقاضای پوزش کنند در حالی که کاری جر انجام وظیفه خود یعنی اطلاع رسانی انجام نداده‌اند؟ در هشت ماه گذشته بیش از ١١٠ روزنامه‌نگار بازداشت و زندانی شده‌اند و نزدیک به ٢٠ نشریه توقیف شده است. این رژیم جمهوری اسلامی ایران است که پس از آزاد کردن همه روزنامه‌نگاران باید از آنها تقاضای بخشش کند."

١٠ اسفند ماه روزنامه اعتماد از سوی هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شد. این روزنامه در اخرین شماره‌ی خود نظرات نمایندگان فراکسیون اصلاح طلب مجلس را در باره فیلم حمله نیروهای انتظامی به خوابگاه دانشجویان در ٢٥ خرداد ماه منتشر کرده بود. این فیلم که از سوی مهاجمان تهیه شده بود و از تلویزیون فارسی بی بی سی پخش شد،صحنه های خشونت‌باری از حمله بسیجیان و نیروی انتظامی و ضرب و شتم دانشجویان را تصویر کرده بود. داریوش قنبری سخنگوی نمایندگان اصلاح‌طلب خواهان انتشار "گزارش هاي کميته حقيقت ياب در مورد حمله به کوی دانشگاه" شده بود. مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند این فیلم جعلی و مونتاژ شده است.

در همین روز مجوز انتشار هفته نامه ایران دخت از سوی هیات نظارت لغو شد. این تصمیم بر مبنای " تخلف از قانون مطبوعات" صورت گرفته است. این اتهام بهانه‌ای است برای تعطیل کردن نشریاتی که روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب و منتقد در آن بکار مشغول هستند. اکبر منتجبی یکی از روزنامه‌نگاران این نشریه همچنان در زندان بسر می‌برد.

گزارش‌گران بدون مرز از بازداشت سه روزنامه نگار نیز مطلع شده است.

هنگامه شهیدی در تاریخ ٦ اسفند به وزارت اطلاعات احضار و سپس روانه زندان اوین شده . یک روز پس از زندانی شدن این روزنامه‌نگار، وکیل وی اعلام کرد که حکم شش سال زندان و پنجاه هزار تومان جریمه نقدی این روزنامه نگار از سوی شعبه ٥٤ دادگاه تجدید نظر تهران تائید شده است. هنگامه شهیدی از ٩ تیرماه تا ١٠ آبان را در زندان بسر برده بود و با سپردن ٩٠ میلیون تومان وثیقه آزاد شده بود،

علی انجام‌روز روزنامه نگار و وبلاگ نویس در تاریخ ٨ اسفند ماه در استان گیلان بازداشت شد. ماموران امنیتی این روزنامه نگار را در منزلش پس از بازرسی و ضبط وسائل شخصی به اداره اطلاعات استان منتقل کردند.

در تاریخ ١١ اسفند محبوبه کرمی روزنامه‌نگار بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز در منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

از سوی در روزهای اخیر تعدادی از روزنامه نگاران از زندان با سپردن وثیقه و به شکل موقت آزاد شده اند. در تاریخ ٨ اسفند علی حکمت،عضو کمیته دفاع از آزادی مطبوعات در تاریخ ٩ اسفند ماه رضا تاجیک، روزنامه‌نگار فرهیختگان و مدافع حقوق بشر ، بهرنگ تنکابنی روزنامه‌نگار فرهنگ و آهنگ، روزبه کریمی روزنامه‌نگار شرق و کارگزاران، ماشااله شمس الواعظین سخنگوی انجمن روزنامه‌نگاران و کمیته دفاع از آزادی مطبوعات، در تاریخ ١0 اسفند محمد رضا مقیسه ای سردبیر مجله بیست ساله‌ها، مهسا جزینی روزنامه‌نگار ایران در اصفهان، فواد صادقی مدیر سایت آینده نیوز، و در تاریخ ١١ اسفند ماه کیوان مهرگان روزنامه نگار اعتماد، کیوان صمیمی بهبهانی سردبیر مجله توقیف شده نامه.


حمایت اتحادیه اروپا از افزایش تحریم ایران

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای، با ابراز نگرانی از فعالیت‌های اتمی ایران، از افزایش تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، حمایت کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نماینده اسپانیا در آژانس انرژی اتمی، به نمایندگی از اتحادیه اروپا این بیانیه را در نشست شورای حکام قرائت کرده است.

۳۵ عضو شورای حکام آژانس از روز دوشنبه هفته جاری، نشست چهار روزه‌ای را آغاز کرده‌اند که بررسی پرونده اتمی ایران نیز یکی از محورهای این نشست است.

در این بیانیه آمده است که اتحادیه اروپا از اقدامات احتمالی شورای امنیت علیه ایران، به علت همکاری نکردن این کشور با جامعه بین‌المللی در خصوص فعالیت‌های اتمی‌اش، حمایت می‌کند و برای هرگونه تصمیم ضروری در این خصوص، آمادگی دارد.

اتحادیه اروپا همچنین از وجود «فعالیت‌های احتمالی اعلام نشده در گذشته یا حال، در زمینه ساخت کلاهک اتمی از سوی ایران» ابراز نگرانی کرده است.

این اتحادیه در عین حال برای مذاکره با ایران برای دستیابی به تعامل، اعلام آمادگی کرده است.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران را به همکاری ناکافی با بازرسان این سازمان متهم کرده است.

آقای آمانو که در آغاز نشست چهار روزه شورای حکام آژانس در وین گفت که به علت همکاری «ناکافی» ایران با آژانس، نمی‌تواند صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تائید کند.

اجرای کامل قطعنامه‌های شورای حکام آژانس و قطعنامه‌های شورای امنیت، از خواسته‌های مدیرکل آژانس از مقام‌های ایران اعلام شده است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی، آژانس و مدیرکل جدید آن را به وابستگی به غرب متهم کرده و گزارش آمانو را «یکجانبه» نامیده است.


احضار و محاکمه 2 عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،آقای همایون جابری از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی تهران روز گذشته به دادگاه انقلاب فراخوانده شد ومورد محاکمه قرار گرفت.

روز سه شنبه 11 اسفندماه آقای همایون جابری 33 ساله از اعضای سندیکای شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه بدلیل اینکه قصد شرکت در گرامیداشت روز جهانی کارگر در سال جاری را داشت به شعبه 14 دادگاه انقلاب تهران فراخوانده شد. در احضاریه آقای جابری قید شده بود که می بایست راس ساعت 09:00 در دادگاه برای محاکمه حاضر شود .ولی بعد از 2:15 ساعت تاخیر ، دادگاه ساعت 11:15 تشکیل و تا ساعت 13:30 ادامه داشت. او توسط فردی بنام محمدی رئیس شعبه 14 دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت. نماینده دادستان اتهاماتی مانند ،اقدام علیه امنیت ملی و اقدام علیه نظام را به او نسبت داد. آقای جابری و وکیلش آقای خورشید اتهامات فوق را رد کردند. محمدی به پرونده سازیهای سالهای گذشته که بسته شده پرداخت وبا لحن تهدید آمیزی خطاب به آقای جابری گفت:"جوری واصت رای میدهم که دنبال این کارها دیگه نری"و ادامه داد چه جوری که تا به حال به تو حکم ندادند. محمدی رئیس شعبه 14 دادگاه انقلاب همچنین مسئله آقای منصور اسالو را پیش کشید و اظهار تاسف کرد که چرا به او کم حکم داده است.

آقای همایون جابری 3 ساعت قبل از شروع مراسم گرامیداشت روز جهانی کارگر در خیابان توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به زندان اوین منتقل شد و 3 هفته در بازداشت بسر برد. از این پرونده سازی 10 ماه می گذرد که آقای جابری به دادگاه فراخوانده می شود و به نظر می آید که هرچه به روز جهانی کارگر نزدیک می شویم پرونده های ساخته شده توسط وزارت اطلاعات بیشتر به جریان گذاشته می شود.

همچنین آقای غلامرضا خانی عضو دیگر سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه روز شنبه 10 اسفند ماه بدلیل گرامیداشت روز جهانی کارگر به دادگاه فراخوانده شد ولی جلسه دادگاه او برای زمان نامشخصی به تعویق افتاد.

لازم به یادآوری است آقای همایون جابری 10 ماه است که از کار در شرکت واحد اتوبوس رانی تهران معلق شده است و از حقوق و مزایا محروم می باشد.او طی شکایتی به اداره کار موفق به اخذ حکم بازگشت به کار شده است ولی حراست که از شعب وزارت اطلاعات در شرکت واحد اتوبوس رانی تهران می باشد از بازگشت به کار او ممانعت می کند.آقای جابری در سال 1384 در آستانه اعتصاب گسترده کارکنان شرکت واحد دستگیر و به بند 209 منتقل شد و مدتی را در بازداشت بسر برد. او همچنین در سال 1386 هنگامی که به منظور حمایت از آقای منصور اسالو به منزل آنها مراجعه کرده بود دستگیر و به مدت 31 روز در بازداشت بسر برد.

در حال حاضر منصور اسالو رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد تهران و آقای ابراهیم مددی در بازدشت بسر می برند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تعلیق از کار ،قطع حقوق و مزایا ،پرونده سازی، احضار به دادگاه و تهدید به محکومیت کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران را محکوم می کند و از سازمان جهانی کار و سندیکاههای کارگری جهان خواستار حمایت از کارگران ایران است.


مراجعه‌ی نیروهای امنیتی به منازل حسام میثاقی و سپهر عاطفی و ضبط وسایل شخصی آن‌ها

صبح امروز، چهارشنبه ۱۲ اسفندماه تعدادی از نیروهای امنیتی با حضور در منازل حسام میثاقی و سپهر عاطفی در اصفهان، به تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی اقدام کرده اما موفق به بازداشت آن‌ها نشدند.

رهانا: این افراد حکم دادگاه انقلاب برای بازداشت میثاقی و عاطفی را در اختیار داشتند. به گفته خانواده‌های این دو فعال مدنی، اتهام این افراد از سوی نیروهای امنیتی، «ارتباط با منافقین» و «محاربه» عنوان شده است. همچنین ماموران اضافه کردند که طی پروژه‌ی بازداشت «اعضای جنبش نرم» برای دستگیری این افراد اقدام کرده‌اند.

از منزل میثاقی، تعداد زیادی سی‌دی، اسناد، مودم و همچنین کامپیوتر شخصی وی را ضبط نمودند. از منزل عاطفی نیز کامپیوتر، مودم و تعدادی کتب شخصی ضبط شد.

این درحالی است که شب گذشته، نیروهای امنیتی نوید خانجانی دیگر عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر را در اصفهان بازداشت کرده بودند. در حال حاضر ۷ تن از اعضای این نهاد مدنی در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می‌برند.

حسام میثاقی و سپهر عاطفی، به دلیل به اعتقاد به آیین بهایی از تحصیل در دانشگاه محروم شده‌اند.


جایزه صلح سازمان ملل برای رامین جهانبگلو

شبکه جنبش راه سبز: جایزه صلح سال ۲۰۰۹ شامگاه سه شنبه ۱۱ اسفند (دوم مارس) در بارسلون (اسپانیا) به این پژوهشگر و اندیشمند ایرانی تقدیم شد.

جایزه صلح از سوی انجمنی وابسته به سازمان ملل، به افراد یا نهادهایی اعطا می‌شود که در چارچوب اهداف این سازمان بین‌المللی، در راه تقویت صلح، رعایت حقوق بشر و پیشرفت تفاهم فرهنگی میان ملت‌ها تلاش کرده باشند.

در سند جایزه گفته می‌شود: «رامین جهانبگلو فیلسوف عدم خشونت است که با تلاش‌های خستگی‌ناپذیر خود، هم در عرصه اندیشه و نظر و هم در عمل سیاسی، به گسترش صلح و آشتی‌جویی یاری رسانده است.»

به گزارش بی بی سی جهانبگلو در سخنرانی تشکر خود، که به زبان انگلیسی ایراد کرد، اظهار داشت که از اوان جوانی با خشونت مخالف بوده و به صلح و آشتی در حل کشمکش‌ها معتقد بوده است.

او گفت که در این زمینه همواره از نظریات ضدخشونت مهاتما گاندی و مارتین لوتر کینگ الهام گرفته است.

آقای جهانبگو هنگام دریافت جایزه صلح سازمان ملل متحد، در "خانه آسیا" در بارسلون، جایزه خود را از آن مردم ایران دانست، که به گفته او: "اعتراضات مسالمت‌آمیز خود را در قالب جنبش مدنی پیش می‌برند".

او گفت: «من اینجا صدای مردمی هستم که در ایران بی‌صدا اعتراض می‌کنند.»
التزام به عدم خشونت

جایزه صلح از سال ۱۹۸۰ هر سال به یک شخصیت یا نهاد فعال در امر حقوق بشر اعطا می‌شود. امسال سی‌امین دوره این جایزه بود.

پیش از این نلسون ماندلا، میخائیل گورباچف، اولاف پالمه نخست وزیر سابق سوئد، میریام ماکبا، خواننده نامی آفریقای جنوبی این جایزه را دریافت کرده‌اند.

جهانبگو در فرانسه و کانادا، در رشته‌های فلسفه و علوم سیاسی تحصیل کرده است.

او در هند به تحقیق و تدریس پرداخته و در جهت گسترش اندیشه‌های آشتی‌جویانه‌ی مهاتما گاندی، پیشوای هند، تلاش کرده است.

رامین جهانبگلو چند سالی در ایران در زمینه کارهای فرهنگی و دانشگاهی فعال بود.

او در چارچوب "مرکز تحقیقات فرهنگی" به تلاش‌هایی در جهت گسترش فرهنگ مدنی و فلسفۀ تحمل و مداراجویی دست زد.

جهانبگلو در بهار سال ۱۳۸۵ هنگام ترک تهران، در فرودگاه دستگیر شد و بیش از ۴ ماه در زندان گذراند.

جهانبگلو در حال حاضر عضو هیئت علمی شعبه علوم سیاسی در دانشگاه تورنتو (کانادا) است.

از جهانبگلو بیش از ۲۰ جلد کتاب به زبان‌های خارجی منتشر شده، که برخی از آنها به زبان فارسی نیز ترجمه شده است.


گسترش تجمعات و اعتراضات کارگری؛ شیراز، قزوین، مازندران و اصفهان

بسیاری از كارخانجات بین یك ماه تا یك سال دستمزد كارگران را پرداخت نكرده اند

کارگران و کارکنان چندین واحد تولیدی بزرگ کشور دراستانهای فارس، مازندران، قزوین و اصفهان، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای چند ماه اخیر خود دست به تجمعات اعتراضی و دامنه دار زده، خواستار پاسخگوئی مسئولین در این رابطه شده اند.

در همین حال چند تن از اعضای کمیسیون اقتصادی و اجتماعی مجلس، ضمن اعلام این مطلب که بسیاری از کارخانجات بین یک تا دوازده ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده اند، از "شبیه شوخی" بودن دستمزدهای فعلی کارگران کشور خبر دادند و یک عضو بلند پایه مجلس نیز از وقوع تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی در سالِ پیشِ رو خبر داد.

ادامه اعتراضات کارگران قزوین و برخورد ماموران
در ادامه اعتراضات كارگران شركت چینى البرز که به دلیل عدم پرداخت ماههاحقوق ومزایای خود، بارها در مقابل ریاست شرکت و درب کارخانه دست به تجمع زده بودند، این بار تعدادی زیادی از آنان در مقابل استاندارى قزوین تجمع كردند که هنوز جوابی دریافت نکرده اند. چند تن از كارگران اعلام کرده اند "علی‌رغم تولید این شركت و صدور كالاهاى تولیدى به كشورهاىعراق، تركیه،آذربایجان، حقوق و مزایاىشش ماه آنهاهنوز پرداخت نشده است."
به گزارش شاهدان عینی، ماموران یگان ویژه پاسداران و نیروهای انتظامی با آرایش نظامی و یورش به کارگران تجمع کننده مقابل استانداری - که چند تن از کارگران زن نیز در بین آنها بودند – قصد متفرق کردن آنها را داشتند که هنوز خبری پیرامون بازداشت یا موارد دیگر گزارش نشده است.

تجمعات دامنه دار كارگران كارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران شیراز
از سوی دیگر، درپی بی‌نتیجه ماندن تجمع‌های پیاپی روزها و هفته های اخیر كارگران كارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران موسوم به (ITI) كه به ترتیب در مقابل درب کارخانه، مقابل درب ریاست شرکت و ساختمان استانداری فارس برگزار شده بود، نهایتا حدود ۲۰۰ نفر از نمایندگان كارگران این كارخانه، جهت پیگیری ۱۳ ماه حقوق پرداخت نشدۀ کارگران، به وزارت صنایع و معادن در تهران مراجعه‌ كردند.

شمشیری، عضو شورای اسلامی كار در این زمینه تایید کرد "به دنبال بی‌پاسخ ماندن خواسته‌های صنفی، گروهی ازكارگران این كارخانه شیراز را به مقصد تهران ترك كردند تا با مراجعه حضوری به وزارت صنایع، مطالبات معوقه خودرا پیگیری‌كنند. وی خاطرنشان کرد "درحال حاضر پنج نفر به نمایندگی از كارگران به وزارت صنایع و معادن مراجعه كرده‌اند ومابقی 200نفر از شب گذشته تاكنون درحرم امام خمینی تحصن ‌كرده‌اند که درصورت بی‌نتیجه بودنِ مراجعه امروز كارگرانبه وزارت صنایع، تمامی۲۰۰ كارگر برای پیگیری مطالبات خود و همكارانشان به نهادهای مسئول درتهران مراجعه خواهند كرد.کارگران آن کارخانه تاکید کرده اند "به منظور دریافت قطعی مطالبات، به اجتماعات كارگری خود ادامه خواهند داد."

اصفهان و تجمع کارگران واحد تولیدی- صنعتی متک
دیگر گزارش ها از تجمع اعتراضی و مجدد دهها تن از کارگران شرکت متک از توابع مجتمع صنایع قائم رضا در دفتر این مجتمع در اصفهان خبر می دهد. این تجمع در حالی صورت گرفت که صدها تن از کارگران آن کارخانه حدود هشت ماه است که هیچ پولی دریافت نکرده اند. مسئولین آن کارخانه در مقابل تجمعات پی در پی کارگران، فقط به احضار پلیس و نیروهای لباس شخصی برای برخورد با کارگران اکتفا کرده بودند که بنا به آخرین گزارش ها، سرانجام هیات مدیره تشکیل جلسه داده و به کارگران قول داد مقداری از ۸ ماه حقوق معوقه آنان را در "آینده نزدیک" پرداخت کند.
کارگران اعلام کرده اند "تا برآورده نشدن وعده ها، برسرکارهای خود حاضر شده؛ اما دستگاههاراروشن نخواهند کرد."

مازندران، اعتراض کارگران نساجی
همزمان با کارگران شیراز و اصفهان و قزوین، دهها تن از كارگران نساجی مازندران نیز، به دلیل عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه خود و بلاتكلیفی، امروز (چهارشنبه) در مسیر كارخانه به سمت فرمانداری قائمشهر به حركت درآمده اند و به گزارش ایلنا، كارگران دیگری هم در این مسیر در حال اضافه شدن به این جمع هستند.

بسیاری از كارخانجات بین یك ماه تا یك سال دستمزد كارگران را پرداخت نكرده اند
همزمان با تجمعاتِ فوق، سید ناصرموسوی لارگانی، عضو كمیسیون اقتصادی مجلس، بااعلام اینكه "در شرایط فعلی بسیاری از كارخانجات بین یك ماه تا یك سال دستمزد كارگران را پرداخت نكرده اند"، از میزان حداقل دستمزدِ تعیینی امسالِ كارگران (۲۶۳ هزار تومان) نیز شدیدا انتقاد کرد و خاطرنشان کرد "حقوقی ‌كه یك کارگر می تواند داشته باشد تا آبرومندانه زندگی كند بالای ۴۰۰ هزار تومان است." وی همچنین به رسانه ها گفت "آن چیزی كه به عنوان درصد تورم از سوی مراجع دولتی اعلام می شود هرگز با واقعیت ها همخوانی ندارد."

دستمزدهای فعلیِ کارگران شوخی است
همزمان با اعتراضات کارگری در کشور، سیدجواد زمانی مخبركمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از حداقل دستمزد۲۶۳ هزار تومانی كارگران در سالی که گذشت، خاطرنشان ساخت "با توجه به شرایط فعلی و تورم، دستمزد فعلی کارگران به شوخی شبیه است و آقایانی كه می‌خواهند تولید به قیمت دستمزد ناچیز و بدبختی كارگر ادامه یابد، باید در تفكرات خود تجدید نظر كنند. وی مشكلات مطروحه از طرف برخی كارفرمایان را مربوط به عملكرد غلط دولت دانست و گفت: "دست دولت باز است و می‌تواند با ابزارهای گوناگون از كارفرما و تولید حمایت كند. جلوی واردات بی‌رویه به خصوص کالاهای بی‌كیفیت چینی را بگیرد، تعرفه‌ها را بالا ببرد، جایزه صادراتی بدهد، مواد اولیه را به قیمت مناسب در اختیار تولیدقرار دهدو ده‌ها ابزار دیگر كه هر كدام توان كارفرما رابالا می‌برد تا آنها نیز حقوق و دستمزدها را مناسب و به موقع پرداخت کنند.

تورم ۵۰-۴۰ درصدی در راه است// نرخ را نگویید، آثار تورمی دارد
در کنار موارد فوق، حسن غفوری فرد عضو هیات رئیسه مجلس نیز، با انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت گفت"با اجرای هدفمند کردن یارانه ها و آزاد کردن قیمت ها، تورم در سال آینده ۵۰-۴۰ درصد خواهد بود و همزمان با وی، محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی محمود احمدی نژاد، در جمع خبرنگاران پارلمانیدر پاسخ به سوالی مبنی بر "برآورد دولت از افزایش نرخ تورم در سال آینده" گفت: "نرخ تورم را نمی‌توان گفت چون حتی بیان رقم آن هم آثار تورمی خواهد داشت."


حملات مقامات تهران به آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر کل آن

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران به مقایسه ای بین محمد البرادعی، مدیر کل پیشین آژانس، با یوکیا آمانو، جانشین او پرداخته و ادعا کرد که البرادعی در گزارش های متعدد خود به همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اذعان کرده بود و از این رو نخستین گزارش آقای آمانو در مورد برنامۀ هسته ای ایران دلیل بی اطلاعی اوست.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به گزارش یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در مورد فعالیت های هسته ای ایران، مدعی شد که این گزارش نشان دهندۀ تازه کاری آمانو و عدم اطلاع دقیق وی از به گفتۀ او"حجم عظیم همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس" است.

علاءالدین بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود گفت ایران در همۀ مراحل، همکاری لازم را با آژانس داشته و بر اساس مقررات عمل کرده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران به مقایسه ای بین محمد البرادعی، مدیر کل پیشین آژانس، با یوکیا آمانو، جانشین او پرداخته و ادعا کرد که البرادعی در گزارش های متعدد خود به همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اذعان کرده بود و از این رو گزارش آقای آمانو دلیل بی اطلاعی اوست.

باید یادآوری کنیم که مدیر کل جدید آژانس، در نخستین گزارش خود در مورد فعالیت های هسته ای ایران ضمن متهم ساختن تهران به عدم همکاری کافی با آژانس بین المللی انرژی اتمی از تلاش ایران برای تولید کلاهک های هسته ای نیز ابراز نگرانی کرده بود.

همزمان با انتقاد رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از گزارش یوکیا آمانو، جواد جهانگیرزاده، یکی از اعضای این کمیسیون نیز در حمله ای شدید الحن به مدیر کل آژانس مدعی شد که مدیر کل ژاپنی این نهاد بین المللی همۀ تلاش و همت خود را صرف پاسخگوئی به چند قدرت غربی و تأمین منافع و نظرات آن ها کرده است.

این نمایندۀ مجلس با استناد به سخنان آیت الله علی خامنه ای گفت همان طور که رهبر جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است برخی اقدامات و گزارش های آژانس نشان دهندۀ عدم استقلال این سازمان بین المللی است که در نهایت موجب تضعیف آن خواهد شد. جواد جهانگیر زاده، مدیر کل آژانس را متهم کرد که هنوز شدیداً تحت تأثیر رفتارهای ناشی از نتایج انتخابات است.

در این میان، علی اصغر سلطانیه- نمایندۀ دائمی جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی- در گفتگوئی با ایرنا( خبرگزاری دولتی ایران) خواستار رفع به گفتۀ او "نقاط ضعف" آژانس شد. علی اصغر سلطانیه در ادامۀ سخنان خود گفت جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد با یک کار جمعی مشترک با کشورهای هم فکر نقاط ضعف این نهاد بین المللی مرتفع شود و آژانس در مسیر اصلی کار حود قرار گیرد.


قاچاق اسلحله برای ایران

دستگاه قضائی ایتالیا برای "نه" نفر از جمله چند شهروند ایرانی، به اتهام قاچاق و انتقال غیر قانونی سلاح به ایران قراربازداشت صادر کرد.

به گفته سخنگوی پلیس امورمالی بین المللی در شهرمیلان ایتالیا ، دادسرای ایتالیا این نه نفر را به اتهام دورزدن تحریم های بین المللی علیه ایران تحت پیگرد قضائی قرار داده است.

گزارش خبرگزاری فرانسه حاکی است که پلیس ایتالیا نگفته است که چند تن از این افراد تا کنون بازداشت شده اند. ولی فرماندهی پلیس امور مالی در میلان گفته است که در میان افرا د تحت تعقیب شماری از شهروندان ایرانی وجود دارند که احتمال داده می شود که به سازمان های اطلاعاتی جمهوراسلامی وابسته هستند. قرار است امروز در شهرمیلان در یک کنفرانس مطبوعاتی اطلاعات مربوط به این "تبهکاری" بین المللی در اختیار خبرنگاران قرار گیرد.


درخواست کانادا برای افزایش فشار بر ایران

همزمان با ابراز نگرانی آمریکا از بی‌توجهی ایران به خواسته‌های جهانی، دولت کانادا خواستار افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی بر سر برنامه اتمی این کشور شد.

کانادا ریاست دوره‌ای گروه هشت را بر عهده دارد.

لاورنس کنون، وزیر خارجه کانادا از تلاش کشورش برای تصویب دور جدید تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران خبر داده است.

آقای کنون افزوده که در نشست آتی وزرای خارجه گروه هشت، کانادا در این خصوص با سایر اعضا رایزنی خواهد کرد.

وی هدف از افزایش فشارها بر ایران را تلاش برای بازگشت این کشور به میز مذاکرات اعلام کرده است.

به گفته وزیر خارجه کانادا، فعالیت‌های هسته‌ای تهران، موجب ایجاد «جسارت» در سایر کشورها برای دستیابی به سلاح اتمی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید نیز پاسخ ندادن ایران به خواسته‌های جهانی را «هشدار دهنده» نامیده و افزوده که دولت ایران نشان داده قصد همکاری با جامعه بین‌الملل را ندارد.

آقای گیبس، ایران را تهدید کرده است که در صورت ادامه روند فعلی، واشینگتن، اقدامات دیگری انجام خواهد داد.

مقام‌های ایالات متحده در هفته‌های گذشته، تلاش‌های گسترده‌ای را برای افزایش تحریم ایران و منزوی کردن بیشتر این کشور آغاز کرده‌اند.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا پس از سفر به منطقه خاورمیانه، برای جلب همراهی کشورهای آمریکای لاتین با تشدید تحریم تهران، به آمریکای جنوبی سفر کرده است.

این در حالی است که علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس انرژی اتمی خواسته که رویکرد خود در قبال برنامه‌ اتمی تهران را تغییر دهد.

آقای صالحی با «یک‌جانبه» خواندن گزارش اخیر آژانس در مورد برنامه هسته‌ای ایران، افزود: «ما انتظار داشتیم موضع آقای آمانو درباره‌ مسئله‌ هسته‌‌ای، بدون غرض باشد.»

آمانو به تازگی اعلام کرده بدلیل همکاری «ناکافی» ایران با بازرسان آژانس، این سازمان، نمی‌تواند صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای این کشور را تائید کند.


آزادی سه روزنامه‌نگار دیگر از زندان

در ادامه آزادی فعالان سیاسی-مدنی و روزنامه‌نگاران بازداشت شده در حوادث پس از انتخابات، سه روزنامه‌نگار دیگر، شامگاه سه‌شنبه از زندان آزاد شدند.

کیوان صمیمی، مدیر مسئول ماهنامه‌ نامه، رضا نوربخش، سردبیر روزنامه‌ فرهیختگان و کیوان مهرگان دبیر سیاسی روزنامه اعتماد، از جمله افرادی هستند که با تودیع وثیقه آزاد شده‌اند.

هر یک از این روزنامه‌نگاران به ترتیب، هشت، هفت و دو ماه در زندان به سر برده بودند.

مهدی قلی‌زاده، عضو شاخه جوانان نهضت آزادی هم جزو آزادشدگان است.

محمد ملکی، علی حکمت، محمدرضا مقیسه، فواد صادقی، مهسا جزینی، مهدی معتمدی‌مهر، مرتضی کاظمیان، عبدالرضا تاجیک، ماشاءالله شمس‌الواعظین، بهرنگ تنکابنی، روزبه کریمی، مهرانه آتشی و همسرش از دیگر فعالان سیاسی و مطبوعاتی آزادشده در روز‌های اخیر هستند.

در ایران با آغاز اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات، بیش از ۱۰۰ روزنامه‌نگار احضار و بازداشت شدند که در حال حاضر بیش از ۳۵ تن از آنها در زندانی هستند.

برخی از این روزنامه‌نگاران به اتهام‌‌های گوناگون، محاکمه و با حبس‌های طولانی‌مدت مواجه شده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتقاد از «سرکوب» فعالان رسانه‌ای، ایران را بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران در جهان معرفی کرده است.

روز گذشته (سه‌شنبه) محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد گفته که روزنامه‌نگاران «خاطی» باید از حقوق شهروندی محروم شوند.

این گفته آقای رامین با واکنش قدرت‌الله علیخانی، عضو فراکسیون اقلیت مجلس مواجه شده است.

آقای علیخانی به وب‌سایت پارلمان‌نیوز گفته که معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد باید از مقام خود برکنار شود و احتمال اینکه وزیر ارشاد نیز استیضاح شود، وجود دارد.


خانواده های جانباختگان وقایع بعد از انتخابات در گفتگو با روز: رسیدگی در کار نیست، تهدید هم می کنند

بیش از 72 نفر در وقایع بعد از انتخابات ایران جان باختند اما با گذشت 9 ماه از کودتای انتخاباتی، هنوز قاتل هیچ یک از این جانباختگان معرفی نشده اند و مقامات جمهوری اسلامی خود را ملزم به پاسخگویی در این مورد نمی بینند. "روز" در گفتگو با خانواده های جانباختگان وقایع 9 ماهه گذشته، روند پی گیری شکایات این خانواده ها، نحوه پاسخگویی مسولان و همچنینی تهدیدها و فشارهای وارده بر آنها را بررسی کرده است. خانواده هایی که با گذشت زمان و ادامه اعتراضات مردمی بر شمار آنها افزوده می شود اما به شدت تحت فشارند تا از اطلاع رسانی درباره عزیزان از دست رفته خود پرهیز کنند.

تهدید خانواده ها

شکایات خانواده های جانباختگان وقایع انتخابات در حالی مسکوت مانده که خانواده های آنان از همان ابتدا به شدت تحت فشار بودند تا از هر گونه اطلاع رسانی درباره عزیزان شان خودداری کنند و حتی اجازه برگزاری مراسم سوگواری برای آنها را نیز نداشتند. حتی بیشتر این خانواده ها تحت فشار مقام های نظامی و امنیتی کشور از اعلام هویت عزیز از دست رفته خود واهمه داشتند؛به همین علت با گذشت 9 ماه هنوزهویت تعدادی از این شهدا اعلام نشده است.

از سوی دیگر درباره علت کشته شدن آنها نیزهرگز توضیحی به خانواده ها داده نشده و در اغلب موارد در گواهی فوت، علت مرگ را نامعلوم نوشته اند؛ در برخی موارد نیز نوشته اند سکته قلبی یا مغزی باعث فوت شده است. در عین حال پیکر تمام این شهدا قبل از تحویل به خانواده هایشان کالبد شکافی و گلوله ها از تن آنها خارج شده است.

خانواده های جانباختگان در اکثر موارد، موقع تحویل پیکر جان باختگان خود ناچار شده اند هم درباره چگونگی کفن و دفن عزیزشان تعهد بدهند و هم درباره "شکایت نداشتن از مسوولان". در برخی موارد نیز این خانواده ها را مجبور کرده اند با نگارش نامه ای، میرحسین موسوی را مسئول قتل فرزندان خود اعلام کنند.

برغم این شرایط خانواده های شهدای سبز پس از به خاک سپردن پیکر فرزندان خود اقدام به پی گیری قضایی کرده و خواهان مجازات قاتلان فرزندانشان شده اند؛هر چند فشارها به نوعی دیگر همچنان ادامه دارد. تلفن های تهدید آمیز، احضار و تهدید به قتل فرزندان دیگر و... از مواردی است که در این چند ماهه همواره این خانواده ها با آن مواجه بوده اند. ضمن آنکه به شکایات هیچ یک از آنها رسیدگی نشده و به برخی نیز رسما گفته اند این شکایات به جایی نخواهد رسید.

مادر ندا آقا سلطان: قاتل دخترم را معرفی کنند

هاجر رستمی مطلق، مادر ندا آقا سلطان از بی نتیجه ماندن شکایت اش برای معرفی قاتل دخترش به "روز" می گوید.

خانم رستمی مطلق در مهرماه شکایت رسمی را تحویل مقامات قضایی داد و خواهان معرفی و محاکمه قاتل فرزندش شد، اما با گذشت 5 ماه، هنوزهیچ گونه رسیدگی به این شکایت نشده است.

مادر ندا آقا سلطان به "روز" می گوید: من و وکیلم بارها پیش آقای شهریاری، قاضی پرونده در دادسرای جنایی رفته ایم اما هیچ نتیجه ای نگرفته ایم.

خانم رستمی مطلق می افزاید: انتظار نمی رود که به نتیجه ای برسیم چون 8- 9 ماه گذشته و اگر قرار بود رسیدگی شود تاکنون می شد.

وی تصریح می کند که مقامات هیچ گونه پی گیری نکرده و شکایت را مسکوت گذاشته اند.

مادر ندا آقا سلطان سپس با اشاره به اظهارات ضد و نقیض مقامات درباره جان باختن دخترش می گوید: مقمات تاکنون درباره ندا خیلی حرفها زده اند و هر روز یک مدل حرف میزنند؛همین تناقض گویی های مقامات نشان میدهد که قضیه چیست.

خانم رستمی مطلق تاکید میکند: من خواهان معرفی قاتل فرزندم هستم. باید او را معرفی و در دادگاه محاکمه کنند.

ندا آقا سلطان، در راهپیمایی بزرگ سی خرداد جان باخت و انتشار فیلم کوتاهی از لحظه جان سپردن او، واکنش های جهانی را برانگیخت.

مقامات جمهوری اسلامی قتل ندا را به عوامل ضد انقلاب و بیگانگان نسبت دادند و در ادعایی دیگر صحنه جان باختن او را نمایش خواندند. ادعاهایی که از سوی افکار عمومی ایران و جهان پذیرفته نشد.

مادر سهراب اعرابی: پاسخگو نیستند

پروین فهمیمی، مادر سهراب اعرابی، یکی از دیگر مادرانی است که طی 9 ماه گذشته به شدت تحت فشارهای امنیتی قرار داشته و حتی ماموران لباس شخصی وارد محوطه مسکونی او شده و عکس های شهید جوانش را با خود برده اند. پیش از این برخی شایعات از بازداشت خانم فهیمی حکایت میکرد خبری که هیچ گاه تایید نشد.

مادر سهراب اعرابی هم در گفتگو با "روز" می گوید شکایت او برای معرفی و محاکمه قاتل فرزندش به هیچ جا نرسیده است.

وی توضیح میدهد: الان 9 ماه گذشته و از 20 تیر که پیکر پسرم را شناسایی کردم، شکایت کردم و بارها به مسئولان نامه نوشته ام اما هیچ کسی پاسخگو نیست. بارها وکیل من مراجعه کرده اما هر بار گفته اند بروید خودمان خبرتان می کنیم و باز هیچ خبری نشده است. گویا که قانون این مملکت فقط برای خود آقایان نوشته شده و برای ما کاربردی ندارد و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده. فقط با یک متاثرم و متاسفم میخواهند همه چیز را تمام کنند.

خانم فهیمی با اشاره به جمع آوری عکس های فرزندش از مقابل واحد مسکونی شان می گوید: من منزل نبودم آمده بودند، وارد ساختمان شده و عکس های پسرم را که در راه پله و مقابل در آپارتمان قرار داده بودم جمع کرده و برده بودند. شب همان روز هم به منزل ما آمدند و من به شدت اعتراض کردم و گفتم با چه مجوزی وارد محوطه مسکونی ما شده و چنین کاری کرده اید و چه کسی چنین اجازه ای به شما داده که وارد حریم خصوصی زندگی من شوید، اما انکار کردند و گفتند که کار ما نبوده و نمی دانیم کار چه کسی است. بعد هم به من گفتند باید به پلیس امنیت بروم اما من نرفتم و به آنها هم گفتم من کاری در پلیس امنیت ندارم و بچه بیگناه مرا کشته اند و 26 روز به من دروغ گفته اند حالا هم با ما اینگونه معامله می کنند.

وی در خصوص شایعه بازداشت خود توضیح میدهد: من بازداشت نشدم بلکه مهین فهیمی، دختر دایی من به اتفاق پسرش بازداشت شد و 45 روز هم زندان بود و به پسرش 6 سال زندان داده اند در حالیکه این بچه بیگناه است و هیچ کاری نکرده، مثل همه مردم در تظاهرات شرکت کرده و من واقعا امیدوارم این حکم که قطعی نیست در دادگاه تجدید نظر بشکند و امید تبرئه شود.

پیکر سهراب اعرابی، جوان 19 ساله در حالی به خانواده او تحویل داده شدکه مادر او در ۱۶ تیرماه با گذاشتن کفالت در دادگاه انقلاب در انتظار آزادی فرزندش بود. خانواده اعرابی از تاریخ 25 خرداد، از سهراب خبری نداشتند.

خواهر بهزاد مهاجر: راه به جایی نبرده ایم

مهوش مهاجر، خواهر بهزاد مهاجر که پیش از این احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته، با بیان اینکه شکایت آنها برای معرفی قاتل برادرش هیچ نتیجه ای نداشته به "روز" می گوید: بازپرس پرونده به وکیل ما گفته شما دستتان به جایی نمی رسد و پرونده بسته خواهد شد.

وی می افزاید: وقتی رسما چنین چیزی می گویند، متاسفانه فکر نمی کنم شکایت ما راه به جایی ببرد.

خانم مهاجردرخصوص احضار و تهدیدهایی که شده توضیح میدهد:به اطلاعات همدان احضار شدم و در آنجا فعالیت های سابق من در رابطه با کمپین یک میلیون امضا را مطرح کردند و سپس گفتند که برادرتان اینگونه شده و در اصل این دو را به هم ربط دادند و سپس از من پرسیدند که آیا به ولایت فقیه تعهد داری و...

خواهر بهزاد مهاجر می افزاید: از فعالیت های من گفتند و سپس تهدید کردند؛ در حالیکه فعالیت های من کاملا اجتماعی است و من عضو هیات امنای یک مرکز مربوط به دختران بی سرپرست هستم، گفتند نباید با این مرکز کار کنی اما من قبول نکردم و کارم را می کنم. قبل از 22 بهمن نیز تماس گرفتند و گفتند که نباید راهپیمایی بروی.

خانم مهاجر با بیان اینکه تهدیدهای تلفنی همچنان ادامه دارد، می افزاید: در جلسه بازجویی، حتی از فعالیت های من در 8 مارس سال گذشته نیز پرسیدند و همه چیز را به برادرم ربط میدادند در حالیکه من یک فعال اجتماعی هستم و هیچ کار سیاسی نمی کنم و برادرم نیز ارتباطی با این فعالیت ها نداشت.

بهزاد مهاجر نیز در تظاهرات25 خرداد به ضرب گلوله جان باخت و خانواده او تا مدتها تصور میکردند او در زندان به سر می برد.

مادر اشکان سهرابی: سر می دوانند

زهرا نیک پیما، مادر اشکان سهرابی نیز از بی جواب ماندن شکایت خود برای معرفی قاتل فرزندش به "روز" می گوید.

وی با بیان اینکه "ما را سر می دوانند" می گوید: بارها من و وکیلم برای پی گیری شکایت مراجعه کرده ایم اما ما را سر می دوانند حتی یکبار نیز یکی در همان دادگاهی که مسول رسیدگی به پرونده شکایت ما است به ما گفت که شما وقتتان را تلف می کنید و هیچ جوابی به شما نخواهند داد چون از دولت شکایت کرده اید و به عبارتی از خودشان به خودشان شکایت کرده اید.

مادر اشکان سهرابی با تاکید براینکه "میخواهند این قضیه را مسکوت گذاشته و مشمول مرور زمان کنند" می افزاید: میخواهند همه چیز را ماست مالی کنند و خون بچه های ما را پایمال کنند اما من ساکت نمی نشینم و پی گیر خون بچه ام هستم. بچه من بی گناه بود همه بچه های ما بی گناه بودند و مظلومانه کشته شدند و باید جواب بدهند و بگویند که چرا بچه های ما را کشتند. تنها گناه بچه من این بود که یک دستبند سبز بسته بود. اما این گناه بچه من برای او من و ما افتخار بود و هست.

خانم نیک پیما با بیان اینکه "بعد از 9 ماه ما همچنان سردرگم هستیم" می افزاید: قاتلان بچه های ما راست راست راه میروند و به ما و وکلای ما هیچ جوابی داده نمی شود. البته وقتی می بینم جواب شهدای کهریزک را نمیدهند مطمئن می شوم که جواب ما را اصلا نخواهند داد اما من به هیچ عنوان ساکت نخواهم شد و پی گیری خواهم کرد.

اشکان سهرابی در جریان اعتراضات مردمی در روز 30 خرداد بر اثر اصابت 3 گلوله بر سینه اش جان باخت.


محبوبه کرمی فعال حقوق زنان بازداشت شد

ساعت 10 شب گذشته، 11 اسفند، ماموران امنيتي با داشتن حكم تفتيش و بازداشت محبوبه کرمی، از اعضای کمپین یک میلیون امضاء و همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به منزل او آمده و پس از بازرسی و جلب وسایل شخصی او و برادرش، وی را بازداشت کردند. تا کنون، از محل نگهداری خانم کرمی اطلاعی به دست نیامده است.

به گزارش هرانا به نقل از محسن کرمی، برادر وی، تاریخ حکم صادره 5 خرداد بوده و اتهام مطرح شده، اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده بود. آقای کرمی در این رابطه متذکر شد که محبوبه در سال گذشته وقت رسیدگی به امور شخصی خود را نداشته و در حال پرستاری از پدرش که بیمار است بوده.

لازم به ذکر است این پنجمین باری است که محبوبه کرمی بازداشت می شود. بار اول و دوم در رابطه با درگیری های 18 تیر بازداشت شد. بار سوم، 24 خرداد 1387 به اهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و پس از 70 روز آزاد شد. باردیگر، 6 فروردین 1388 به همراه 11 تن از اعضای کمپین و فعالان جنبش زنان که قصد دیدار نوروزی با خانواده زهرا بنی یعقوب را داشتند به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگیر و پس از 13 روز آزاد شد. در همه پرونده های فوق، حکم تبرئه برای وی صادر شده است.


بازداشت دکتر حسام فیروزی و بازجویی از مادر علیرضا فیروزی

شب گذشته دکتر حسام فیروزی با هجوم ماموران امنیتی به منزل بازداشت شد.

رهانا: حسام فیروزی، فعال حقوق بشر و پزشک تعدادی از زندانیان سیاسی شب گذشته با مراجعه‌ی ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرنگار رهانا، دکتر حسام فیروزی شب گذشته در حالی که همسر و فرزندش در منزل خانواده‌ی علیرضا فیروزی حضور داشتند، پس از مراجعه به منزل خود توسط ۱۵ نفر از ماموران امنیتی بازداشت شد.

ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل حسام فیروزی به منزل یکی از همسایه‌های وی رفته و پس از تفتیش منزل آن‌ها، یکی از فرزندان آن‌ها را نیز به نام حماسه غفاری بازداشت کردند. حماسه غفاری یک شهروند عادی است تاکنون هیچ فعالیت سیاسی نداشته و فقط به خاطر همسایه بودن با دکتر فیروزی بازداشت شده است.

در حین بازرسی منزل مادر علیرضا فیروزی دانشجویی که از دو ماه پیش در بازداشت به سر می‌برد نیز به منزل دکتر حسام فیروزی مراجعه می‌کند که وی نیز در همان‌جا مورد بازجویی قرار می‌گیرد.

سپس ماموران به منزل علیرضا فیروزی (برادر زاده‌ی حسام فیروزی) ، فعال دانش‌جویی که از ۲ ماه پیش ناپدید شده و تا کنون خبری از وی در دست نیست، مراجعه کرده و به تفتیش منزل آن‌ها نیز پرداختند.

دکتر حسام فیروزی، اردیبهشت ماه سال جاری با به پایان رساندن محکومیت ۱۵ ماهه‌ی خود از زندان اوین آزاد شده بود. از دلیل بازداشت و محل نگهداری دکتر حسام فیروزی تاکنون خبری در دست نیست.


حمله جمعی از نیروهای خودسر و شبه‌نظامی به منزل مسکونی مهدی کروبی

سحام‌نیوز: در پی حمله جمعی از نیروهای خودسر و شبه‌نظامی به منزل مسکونی مهدی کروبی و ایجاد مزاحمت برای همسایگان وی و خانواده‌اش، فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی اقدام به انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به ملت ایران کرد. در این نامه آمده است:
بسمه تعالی

در سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی ره به جایی می بریم که نه تنها دیگر آرمان و اندیشه های بنیانگذار کبیر امام خمینی(ره) به فراموشی سپرده شده است بلکه جریانی تمامیت خواه و تحجرگرا که همواره حضرت امام نیز نسبت به نفوذ آن به عرصه حاکمیت دل نگران بودند ، با استقرار در این عرصه مترصد بهره گیری از هر فرصتی برای به مسلخ بردن اصول مترقی قانون اساسی، حذف وفاداران به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و اندیشه های آن حضرت بدان جهت که با اندیشه خودشان قرابتی ندارد ، هستند و تمامیت خواهان حاکم این روزها نه تنها فعالان سیاسی معتقد به اصلاحات در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی را بر نمی تابند بلکه برآنند تا با بهره گیری از توان افرادی که مفهوم ” آزادی حداقل هم ” در اندیشه شان معنایی ندارد به استقرار حاکمیت یکدست مورد خواستشان دست یابند ؛ و وااسفا که در این عرصه بر خلاف روال گذشته حتی قائل به پذیرش فضای نقد حداقلی در میدان مطبوعات هم نیستند .

۱ – اینجانب فاطمه کروبی متاسفم از اینکه این روزها باید داد از فراموشی قانون و حاکمیت تمامیت خواهی جریانی برآورم که هیچ حرکتی را تحمل نمی کنند ، وقتی همسرم به سنت همیشه برای تجدید بیعت با آرمان های امام در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور می یابد با باتوم و گاز فلفل به او حمله می کنند و در همان جا فرزندم علی را دستگیر کرده و مورد آزار،کتک و شکنجه قرار می گیرد و مورد سخیف ترین و زشت ترین فحشها و توهین ها نسبت به خود و خانواده قرار می گیرد و هیچ گروهی مسئولیت چنین برخوردی را نمی پذیرد ،جالب آنکه دادستان هم اظهار بی اطلاعی می کند در حالیکه در آخرین مرحله او را به یکی از مراکز نیروی انتظامی می برند که موبایلش تا چند روز پیش در آنجا بود.

۲-روز یکشنبه گروهی بی نام و نشان با عنوان همیشگی ستادهای خودجوش مردمی با بلندگو و فریادهای مکرر در مقابل منزل مسکونی و استیجاری مان در ساختمان ۵ طبقه ای در خیابان نیاوران که تنها در یک طبقه آن ما سکونت داریم ، تجمع کرده و با فریاد ها و پرتاب کردن اشیایی چون گوجه و تخم مرغ به سمت ساختمانی که محل رفت و آمد دیگر همسایگان ماست به ایجاد رعب و وحشت میان سایر ساکنان محله پرداختند . گروهی که چنین فریاد بر می آوردند و خواستار برخورد با مهدی کروبی بودند گویی فراموش کرده اند که آقای کروبی سالهاست که نسبت به چنین بی مهری هایی در دوران مبارزه با رژیم پهلوی و چه در نظام جمهوری اسلامی عادتی دیرینه دارند و از این سخنان سخیف و بی محتوای عناصری معلوم الحال صحنه را خالی نخواهند کرد. جبهه رسانه ای تمامیت خواهان ،حقوق بگیران اجیر شده را خانواده معزز و محترم شهدا نامیدند که لازم است یاد آوری شود این خانواده ها دارای شأن و منزلت و مورد احترام همه هستند ،اگر لازم باشد فیلم و حرکات این اوباشها را منتشر خواهم کرد .

۳- اینک باید تاسف بخورم به حال کشور و دولتمردانش که حتی تحمل تنها روزنه های تنفس عرصه نقد از سوی مطبوعات را هم ندارند . دیگر جای تاسفی باقی نمی ماند برای آنکه مرگ مجله ام ” ایران دخت ” ‌۹ ساله ام را به نظاره بنشینم که در طول این سالها فقط دو مورد تذکر داده شده و رعایت هم نمودیم چرا که مدت هاست فریاد خاموشی ” قانون “‌را می شنوم . اما امروز اینکه ” ایران دخت “‌ را نه به جرم ناکرده مطبوعاتی اش بلکه به اتهام عدم التزام مجمع اسلامی بانوان به قانون اساسی ! به مسلخ بردند انتظار نبود . مجمع اسلامی بانوان که از ۲۰/۹/۷۷ سیاسی شده ، از تشکلهای فعالی بوده که در عرصه های مختلف اعم از سیاسی،اجتماعی و فرهنگی نقش به سزایی داشته و در بین احزاب ،امتیاز سوم یا چهارم را از وزارت کشور کسب نموده است.

۴- متاسفم که باید بگویم مجله ایران دخت با پیشنهاد فردی بسته شد که علی رغم ادعاهایش مبنی بر آنکه با فرهنگ دموکراسی آشنایی دارد هیچ اعتقادی به آزادی ندارد . مجله ایران دخت با پیشنهاد جناب محمد علی رامین بسته شد که دو روز قبل از آنکه چنین تصمیمی اعلام شود طی تماس تلفنی با اینجانب با ادبیاتی زشت و ناپسند گفتند “‌اگر آقای کروبی در هر کشور دیگری بود باید اعدام می شد “‌ به نظر می رسد جناب رامین که سخت ترین روزهای انقلاب و دوران جنگ تحمیلی را در اروپا سیر می کردند و این روزها به نحو عجیبی انقلابی ؛البته از نوع خود شده اند ؛نه تنها می خواهند آقای کروبی را به عنوان فردی که از سال۱۳۴۱به مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی پرداختند به پای چوبه دار در نظام جمهوری اسلامی ببرد بلکه مجله ایراندخت را در جلسه ای که متعلق به جریان فکری نزدیک به ایشان است بی هیچ بهانه ای و شاید تنها بدان دلیل که مورد اقبال و خواست عمومی قرار گرفته بود به تعطیلی می کشاند و آن را اعدام می کند .

اما اکنون من به آقای رامین و دیگر همفکرانشان می گویم که هیچ گاه نمی توانید اندیشه ای را به مسلخ ببرید و اعدام کنید ،تفکر و اندیشه همواره می ماند و این گونه رفتارهای غیر قانونی و غیر معقول محکوم به شکست است از آنجا که دستور صادره علیه ایراندخت غیر قانونی صادر گردیده ،مجمع اسلامی بانوان به شکایت قضایی از این رفتار اقدام خواهد کرد و امیدوارم دستگاه فضایی مطابق وظیفه ذاتی خود به تظلم رسیدگی کرده و اجازه ندهند قوه مجریه حقوق و آزادیهای اشخاص حقیقی و حقوقی را به همین سادگی پایمال کنند.

فاطمه کروبی

دبیر مجمع اسلامی بانوان

۱۱/۱۲/۱۳۸۸


نوید خانجانی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر بازداشت شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - نوید خانجانی، فعال مدنی - دانشجویی شام‌گاه سه‌شنبه ۱۱ اسفندماه در منزلش در اصفهان بازداشت شد.

بنا بر گزارش‌های دریافتی، حدود ساعت ۱۱:۳۰ شب، ۷ تن از ماموران امنیتی با حضور در منزل این فعال مدنی، ضمن تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی وی از جمله کامپیوتر اقدام به بازداشت او کردند.

نیروهای امنیتی که حکم بازداشت وی را از دادگاه انقلاب در دست داشتند، ابراز کردند وی را به دادسرای نیکبخت اصفهان خواهند برد و فردا او را به زندان اوین منتقل خواهند کرد.

نوید خانجانی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر و از اعضای موسس جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی است. وی همچنین به دلیل اعتقاد به آیین بهایی از تحصیل در دانشگاه محروم شده است و در سال‌های اخیر فعالیت‌های چشمگیری را در زمینه حق تحصیل انجام داده است.

با بازداشت نوید خانجانی، تعداد اعضای دربند کمیته گزارشگران حقوق بشر به ۷ تن رسید. در حال حاضر شیوا نظرآهاری، کوهیار گودرزی، نوید خانجانی، سعید جلالی‌فر، سعید کلانکی، سعید حائری و مهرداد رحیمی اعضای دربند این نهاد مدنی هستند.


انتقاد واشنگتن از فعالیت های هسته ای و ادامۀ اختناق در ایران

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ امریکا، در گفتگوئی با خبرنگاران به رابطۀ ملت و دولت در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و آن چه را که از آن با عنوان"گسست" میان مردم ایران و یک رژیم به گفتۀ او "روز به روز پلیسی تر" می خواند مورد انتقاد قرارداد. سخنگوی وزارت امورخارجۀ آمریکا گفت این "گسست" از زمان اعلام پیروزی مجدد محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دهم بیشتر شده است.

از نظر ایالات متحدۀ آمریکا، جمهوری اسلامی ایران ظاهراً قصد ندارد به مسئولیت ها و تعهدات خود در ارتباط با فعالیت های هسته ای این کشور احترام بگذارد.

رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید واشنگتن، دیروز (سه شنبه) ضمن بیان این مطلب افزود مقامات جمهوری اسلامی ایران به جهانیان نشان داده اند که در نظر ندارند به مسئولیت های خود در این مورد احترام بگذارند. این سخنگو افزود اگر بنا بر این شیوه باشد، آمریکا به مراحل بعدی (برخورد با فعالیت های هسته ای ایران) خواهد پرداخت.

همزمان با این اظهارات سخنگوی کاخ سفید، فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ امریکا، در گفتگوئی با خبرنگاران به رابطۀ ملت و دولت در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و آن چه را که از آن با عنوان"گسست " میان مردم ایران و یک رژیم به گفتۀ او "روز به روز پلیسی تر" می خواند مورد انتقاد قرارداد. سخنگوی وزارت امورخارجۀ آمریکا گفت این "گسست" از زمان اعلام پیروزی مجدد محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دهم بیشتر شده است.

فیلیپ کراولی گفت مردم آن چه را که از٩ ماه پیش در ایران می گذرد به چشم خود می بینند و می فهمند که رژیم روز به روز از ماهیت پلیسی تری برخوردار می شود.

خبرگزاری فرانسه پس از اشاره به توقیف روزنامۀ اعتماد و هفته نامۀ ایراندخت و نیز دستگیری جعفر پناهی، سینماگر معروف ایرانی، در روز سه شنبه به نقل از سخنگوی وزارت امورخارجۀ آمریکا می نویسد دولت ایران شهروندان خود را از حق دسترسی به اخبار و اطلاعات محروم می کند. فیلیپ کراولی از این حق به عنوان "حقی جهانشمول" یاد کرده و محروم شدن مردم از آن را مورد انتقاد قرار داده است.

به باور این مقام آمریکائی، رویدادهای اخیر در ایران به آمریکا امکان خواهد داد تا دیگر قدرت های بزرگ جهان را به موافقت با اعمال تحریم های جدید علیه ایران در ارتباط با برنامۀ هسته ای این کشور متقاعد سازد.

در این میان، دولت کانادا در روز سه شنبه اعلام کرد در مقام رئیس دوره ای هشت کشور بزرگ صنعتی جهان ( گروه کشورهای موسوم به گروه ژ-هشت) از اعضای این گروه خواهد خواست در شورای امنیت سازمان ملل مجازات های تازه ای را علیه جمهوری اسلامی ایران به تصویب برسانند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه از اوتاوا، وزیر امورخارجۀ کانادا این درخواست را در نشست وزرای امورخارجۀ هشت کشور در پایان ماه مارس مطرح خواهد کرد.

آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن و روسیه در این گروه عضویت دارند. وزیر امورخارجۀ کانادا افزود از نظر این کشور تصویب مجازات های جدیدی علیه ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد امری ضروری است.

سرانجام این که آویگدور لایبرمن، وزیر امورخارجۀ اسرائیل، نیز در روز سه شنبه گفت آمریکا باید جمهوری اسلامی ایران را به همان شیوه ای تحریم کند که کشور کوبا را تحریم کرده است. وزیر امورخارجۀ اسرائیل که رهبری یکی از احزاب راست افراطی این کشور را بر عهده دارد افزود تحریم و مجازات کوبا از سوی آمریکا الگوئی است که کارآمدی خود را نشان داده است.


حکم اعدام و محاربه برای ولیان فردی، دانشجو و یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه دامغان

حکم اعدام یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه دامغان تایید شد.

به گزارش ندای سبز آزادی در پرونده این دانشجوی ۲۰ ساله محکوم به اعدام به سخنان آیت‌الله مکارم شیرازی در خصوص محارب بودن حرمت‌شکنان روز عاشورا استناد شده است و این سخنان به عنوان یک فتوای شرعی تلقی گشته و بر اساس آن حکم اعدام صادر گشته است و در دادگاه تجدید نظر تایید شده و هر لحظه امکان اجرای آن وجود دارد.

روز گذشته دادستانی انقلاب طی اطلاعیه‌ای تأیید حکم اعدام این جوان ۲۰ ساله در دادگاه تجدید نظر را اعلام کرد. محمدامین ولیان، عضو فعال انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان و ستاد انتخاباتی دانشجویی میرحسین موسوی در این شهر، برآمده از خانواده‌ای مذهبی و انقلابی است، همواره مواضعی در چارچوب قانون اتخاذ کرده است و هیچ‌گونه وابستگی فکری و تشکیلاتی به گروه‌های معاند نظام جمهوری اسلامی و تشکل‌های غیرقانونی ندارد و تنها با اتهام در دست داشتن سنگ در روز عاشورا بازداشت شده است.

ولیان فردی مذهبی، متدین و با مواضع اصلاح‌طلبانه است و صدور حکم اعدام برای او با استناد به یک عکس موجی از بهت و حیرت و نگرانی را در میان خانواده مذهبی و دوستان و آشنایان این دانشجوی خوش‌خلق و نجیب ایجاد کرده است.

مظلومیت ولیان و عذاب وجدان دانشجوی بسیجی

گفتنی است چند روز پیش از بازداشت محمدامین ولیان شبنامه‌ای مبنی بر شرکت او در تظاهرات اعتراض‌آمیز روز عاشورا در تهران توسط طیفی از دانشجویان افراطی وابسته به بسیج دانشجویی در دانشگاه پخش شد که طی آن خواهان برخورد جدی نیروهای امنیتی و مسئولین دانشگاه با وی شده بودند. پس از انتشار این شبنامه محمدامین ولیان بازداشت و به تهران منتقل شد و در دادگاه متهمان روز عاشورا به محاربه و افساد فی‌الارض متهم گشت.

جالب اینجاست که مظلومیت او چنان آشکار بوده‌است که پس از محکومیت او به اعدام همان دانشجوی بسیجی که مطالب شبنامه را تنظیم و او را معرفی کرده دچار عذاب وجدان شده و برای درخواست لغو حکم اعدام او اقدام به گردآوری امضا از دانشجویان دانشگاه خود کرده است. ریاست دادگاه محمدامین ولیان را قاضی صلواتی برعهده داشت و او را به محاربه، افساد فی‌الارض، اجتماع و تبانی جهت انجام جرائم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و توهین به مقامات ارشد نظام متهم کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری ایسنا محمدامین ولیان در جلسه دادگاه خود گفت: «من وقتی در زندان بودم در تلویزیون دیدم که سران بزرگ اصلاحات در این دادگاه ایستاده‌اند.» مطلبی که حاکی از تحت فشار قرار دادن وی و دادن اخبار دروغ و کذب توسط بازجویان به او است. گفتنی است در این دادگاه امین ولیان هیچ یک از اتهامات را نپذیرفت و حتی نماینده دادستان در پاسخ به ولیان و وکیل تسخیری وی که اتهام محاربه و افساد فی‌الارض را رد کردند، به طور غیرمستقیم از ایراد این اتهام به این فعال دانشجویی دانشگاه دامغان عقب‌نشینی کرد و گفت: «در باب محاربه اختلاف نظر زیادی وجود دارد که این موضوع جای بررسی دارد و تصمیم با ریاست دادگاه است».

همچنین گفتنی است در این دادگاه در مورد بیانیه‌های انجمن اسلامی دانشگاه دامغان و دفتر تحکیم وحدت و همچنین برگزاری مناظره انتخاباتی بین مصطفی تاج‌زاده و اسماعیل گرامی مقدم به وی اتهاماتی وارد شد. ولیان در جریان دادگاه فقط پذیرفت که در تظاهرات برای دفاع از خود و به دلیل عصبانی ناشی از اقدامات وحشیانه نیروهای نظامی و لباس شخصی در سه مرحله سنگ پرتاب کرده است، اما این سنگ‌ها به کسی آسیب نزده است و از دادگاه خواست که بررسی کنند که چرا احساسات و نارضایتی او به این شکل بروز کرده است.

او همچنین اعلام کرد که در راهپیمایی‌ها شعار “مرگ بر دیکتاتور” سر داده است. محمدامین ولیان از روز بازداشت تاکنون هیچ‌گونه ملاقاتی با خانواده و امکان انتخاب وکیل تعیینی و ملاقات با وی نداشته است و مستقیما از سلول انفرادی در بازداشتگاه‌های نامعلوم اطلاعات سپاه به دادگاه منتقل شده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .