دوشنبه،  دهم اسفند ١٣٨٨- يكم مارس ٢٠١٠


دکتر محمد ملکی با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد.

دکتر محمد ملکی با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد. ایشان از تاریخ 31 مرداد و به مدت 191 روز در بازداشت بوده و از این جهت مسن ترین زندانی سیاسی حوادث پس از انتخابات محسوب میشود که مدت طولانی بیش از شش ماه را در زندان سپری کرده است. وی در این مدت بدلیل وضعیت نامساعد سلامتی چندین بار در زندان و بیمارستان بستری گردید. دکتر ملکی که از سرطان پروستات و بیماریهای دیگر رنج میبرد بدلیل وضعیت نامساعد جسمی قرار است که در بیمارستان تحت درمان قرار گیرد.

 


خاتمی: نمی‌شود آنچه از مردم به دست آمده را علیه آنها به کار برد

رادیو فردا: محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین ایران، با تأکید بر نقش مردم در جمهوری اسلامی، می‌گوید که قدرت، امکانات اقتصادی، علمی، تبلیغاتی، نظامی و امنیتی، همه از مردم به دست آمده و «نمی‌شود هیچ یک از اینها را علیه مردم به کار برد.»

آقای خاتمی در سخنانی که در برخی از وب‌سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان از جمله پارلمان‌نیوز، وبسایت فراکسیون اقلیت مجلس، انتشار یافته است گفته که «ما امانت‌دار مردم هستیم و نمی‌شود هیچکدام از اینها را علیه مردم به کار برد، [چرا که] این خلاف امانتداری است.»

رییس جمهور پیشین ایران ادامه داده است: «جمهوری اسلامی لوازمی دارد که باید آنها را مورد توجه قرار داد و اولین مسئله این است که مبنا و پایه این نظام مردم است.»

پیشتر نیز اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس خبرگان، در یک سخنرانی در مشهد با تأکید بر نقش مردم در جمهوری اسلامی، گفته بود که اگر مردم ما را نخواهند باید برویم.

این موضع اکبر هاشمی رفسنجانی با واکنش تند اصولگرایان مواجه شد و از جمله محمد یزدی، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به شدت به دیدگاه‌های طرح شده توسط رییس مجلس خبرگان اعتراض کرد.

محمد خاتمی در موضعی مشابه با موضع هاشمی رفسنجانی، می‌گوید: حتی علی (امام اول شیعیان) هم با اینکه شایسته‌ترین فرد برای حکومت است و این شایستگی را خدا و رسول او نیز تأیید و اعلام کرده‌اند، «اگر مردم نخواستند، کنار می‌کشد و چیزی را بر مردم تحمیل نمی‌کند.»

آقای خاتمی افزوده است: «در جمهوری اسلامی، رضایت مردم امری مهم و واقعی است» و ادامه می‌دهد: «اگر اقداماتی انجام دهیم که نه تنها این رضایت ایجاد نشد بلکه بدبینی و فاصله‌ها زیادتر شد، بدین معناست که ما بر اساس جمهوری اسلامی، عمل نکرده‌ایم.»

وی همچنین با انتقاد از دشمن خواندن مخالفان گفته است: «نباید گفت هر کس با یک جریان و یک فکر نیست، دشمن است و بعد هم با دشمن همه کار می‌توان کرد. این روش‌ها غلط است و اگر این طور باشد ما از مسیر جمهوری اسلامی خارج شده‌ایم.»

در اظهارات آقای خاتمی توضیحات بیشتری در این مورد ارائه نشده است اما در جریان محاکمه بازداشت‌شدگان وقایع پس از انتخابات، مقامات قضایی ایران شماری از بازداشت‌شدگان را به محاربه متهم کردند و اجرای حکم دو تن از این افراد مورد استقبال گروه‌های تندروی حامی دولت قرار گرفت.

احمد جنتی، عضو شورای نگهبان، در خطبه‌های نماز جمعه تهران، با تقدیر از اعدام این دو متهم گفت که «۱۸ تیر ضعف نشان دادیم، باید پرسید دستگاه قضایى چند نفر را اعدام کرد که عاشورا به وجود آمد، مى‌گویم اگر ضعف نشان دهید آینده بدترى در انتظار شماست.»

محمد خاتمی در ادامه افزوده است که برای اینکه این اشتباهات نباشد، باید آزادی باشد و باید بتوان حرف زد.

وی گفته است: «چارچوب حرکتی که ما قبول داریم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است البته اولاً پیاده شدن همه قانون اساسی و ثانیاً درست پیاده شدن آن.»

آقای خاتمی همچنین اضافه کرده است: «اینکه امام، قانون اساسی و عقل می‌گوید که میزان رأی مردم است، یعنی انتخابات باید سالم و بدون حرف و حدیث باشد.»

رییس جمهور پیشین ایران همچنین در بخش پایانی سخنان خود گفته است: «معتقدم اگر فشارها رفع شود، کسانی که در بند هستند، آزاد شوند، برخوردها مطابق موازین قانونی و شرعی باشد، آزادی‌های اساسی و قانونی تأمین شود، فضای امنیتی به فضای سیاسی تبدیل شود و به‌خصوص مردم احساس کنند که نسبت به انتخابات آزاد و سالم، و ساز و کارهای آن، و اجرای درستش حساسیت هست، فضای جامعه تغییر مثبتی خواهد کرد و بسیاری از مشکلات بر طرف خواهد شد».

راه حل‌های پیشنهاد شده توسط آقای خاتمی، هم راستا با راهکارهایی است که از سوی میرحسین موسوی ارائه شده و به تازگی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

آقای موسوی از جمله در تازه‌ترین مصاحبه خود با سایت کلمه گفته است: «به نفع کشور بود که به جای سیاست‌های سرکوب و پر کردن زندان‌ها، سیاست حمایت از یک تشکیلات نیرومند از کسانی که سیاست‌ها ویرانگر موجود را قبول ندارند در چارچوب نظام وجود داشت.»

اظهارات رهبران اصلاح طلب در باره تغییر فضای جامعه ایران در حالی بیان می شود که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به تازگی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان گفت: مخالفان اعتبار خود را از دست داده‌اند و افرادى كه «انتخابات افتخار آفرين چهل ميليونى» را تبديل به نقطه ضعف مى‌كنند، صلاحيت حضور در چارچوب نظام اسلامى را ندارند.


مهدي معتمدي‌مهر عضو نهضت آزادي ايران آزاد شد

خبرگزاری هرانا- یکی دیگر از اعضای نهضت آزادی ایران، پس از تحمل 57 روز حبس، عصر امروز از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش "با مردم"، مهدي معتمدي‌مهر مسئول كميته آموزش و عضو دفتر سياسي نهضت آزادي ايران، پيش از اين در تاريخ سي‌ام فروردين‌ماه 88 به دليل انتشار اطلاعيه «کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه» با عنوان "نظارت نهادهای مدنی و بين‌المللی، تضمين تحقق انتخابات آزاد، سالم و عادلانه"، به مدت 45 روز در انفرادي بازداشت بود.

پيش از آزادي مهدي معتمدي‌مهر، ليلا توسلي، محمود نعيم‌پور، سارا توسلي، سيدامير خرم، محسن محققي، خسرو قشقايي، سولماز عليمرادي و علي مهرداد، از اعضا و وابستگان به نهضت آزادي ايران، طي چند مرحله در روزهاي گذشته از زندان اوين آزاد شده‌اند.


یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران را به همکاری ناکافی با بازرسان این سازمان متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای آمانو که در آغاز نشست چهار روزه شورای حکام آژانس در وین سخن می‌گفت، افزود که به علت همکاری «ناکافی» ایران با آژانس، نمی‌تواند صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تائید کند.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

مقام‌های ایران همواره اعلام کرده‌اند که فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیزی را دنبال می‌کنند و قصد ساخت سلاح هسته‌ای ندارند.

آمانو در عین حال گفته است که آژانس، به تحقيق درباره نوع مواد هسته‌اى مورد استفاده در تاسیسات اتمی ایران ادامه مى‌دهد.

آمانو همچنین از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست که در راستای اجرای کامل پادمان هسته‌ای خود با آژانس گام بردارند و عمل به سایر تعهدات بین‌المللی را در اولویت اقدامات خود قرار دهند.

اجرای کامل قطعنامه‌های شورای حکام آژانس و نیز قطعنامه‌های شورای امنیت، از دیگر خواسته‌های مدیرکل آژانس از مقام‌های ایران بود.

وی با اشاره به این که پیشنهاد مبادله سوخت برای نیروگاه اتمی تهران، هنوز به قوت خود باقی است، خواستار بازرسی‌های سرزده از تاسیسات غنی‌سازی جدید ایران برای «راستی‌آزمایی» فعالیت‌های اتمی این کشور شد.

در تازه‌ترین گزارش آژانس در دوران آمانو آمده است که فعالیت‌های هسته‌ای جدید ایران، نگرانی‌ها در خصوص تلاش این کشور برای دستیابی به کلاهک هسته‌ای را افزایش داده است.

آمانو در این گزارش نسبت به محمد البرادعی، مدیر کل پیشین آژانس، صراحت بیشتری در مورد پرونده ایران از خود نشان داده است.

این در حالی است که ایران، آژانس و مدیرکل جدید آن را به وابستگی به غرب متهم می‌کند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای روز گذشته گفت که برخی گزارش‌ها و اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که این سازمان، تحت تاثیر آمریکا قرار دارد.


یكی از 9 متهم عاشورا محكوم به اعدام شد

پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام كرد: حكم محكومیت 9 نفر دیگر از عوامل آشوب‌های روز عاشورا توسط دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر شد.

به گزارش هرانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، در احكام صادره، یك نفر از محكومین به اعدام و هشت نفر دیگر به تحمل حبس تعزیری محكوم شده‌اند.

این گزارش اضافه كرد: جلسات رسیدگی به اتهامات محكومان یاد شده هفته گذشته طی دو جلسه با حضور وكلای محكومان و نماینده مدعی العموم به صورت علنی در دادگاه انقلاب برگزار شد.

محاربه، اجتماع و تبانی علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام از جمله جرایم ارتكابی توسط محكومان یاد شده، است.

احكام صادره در صورت اعتراض محكومان، وفق مقررات به دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران ارسال خواهد شد و در صورت قطعیت، قابل اجرا خواهد بود.


تحت فشارهای روحی قرار دادن یکی از زنان زندانیان سیاسی و خانواده اش

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، فشارها و اذیت و آزارهای روحی علیه زندانی سیاسی منیره ربیعی و خانواده اش شدت گرفته است

زندانی سیاسی مهندس منیره ربیعی چند هفته است که تحت فشارهای روحی و برخوردهای توهین آمیز و غیر انسانی زندانبانها قرار دارد. او چند هفته از ملاقات با خانواده اش محروم شده بود.هر بار که از ملاقات با خانواده اش به بند بازگردنده می شد با بازرسیهای توهین آمیز مواجه می شود و پس از آن توسط معاون زندان فراخوانده می شود و تحت فشارهای روحی قرار می گیرد.

از طرفی دیگر خانواده خانم ربیعی هنگام مراجعه برای ملاقات با فرزندشان با تهدید و توهین های زن پاسداربند سالن ملاقات مواجه هستند.این زن پاسدار بطور توهین آمیزی آنها را مورد بازرسی بدنی قرار می دهد و در حین بازرسی از الفاظ توهین آمیزی علیه این خانواده بکار می برد و سعی دارد که واکنش این خانواده را بر انگیزد تا این خانواده از ملاقات با فرزندشان محروم کند . او همچنین خواهر زاده خانم ربیعی را بخاطر داشتن مقداری کشمش در جیبش بطرز وحشیانهای با این بچه برخورد می کند که بچه از ترس شروع به گریه کردن می کند. هنگامی که با اعتراض این خانواده مواجه می شود شروع به توهین کردن به این خانواده می کند و آنها را که پیش از چند هفته ممنوع الملاقات بوده اند دوباره تهدید به قطع ملاقات با عزیزشان می کند.

مدتی پیش از طریق وکیل زندانی سیاسی منیره ربیعی به خانواده او اطلاع داده می شود که خانم ربیعی با قرار دادن وثیقه می تواند آزاد شود. این خانواده با صرف هزینه های زیاد و زمان سند منزل خود را در اداره ثبت گرو می گذارند.ولی وقتی که به دادگاه مراجعه می کند به آنها گفته می شود که نامه گرو گذاشتن سند منزل گم شده است این در حالی است که دریات نامه تایید و در دبیرخانه دادگاه به ثبت رسیده است .پرونده او در دست فردی بنام پیر عباسی رئیس شعبه 26 دادگاه انقلاب می باشد. رفتار این فرد با خانواده ربیعی غیر انسانی است و این فرد مانع اصلی آزادی خانم ربیعی می باشد.

زندانی سیاسی مهندس منیره ربیعی 32 ساله در شعبه 26 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام عباسی به 5 سال زندان و تبعید به زندان برازجان محکوم شده است .محکومیت تبعید را اخیر به این خانواده اعلام شده است.

زندانی سیاسی منیره ربیعی و وکیلش نسبت به این حکم سنگین و غیر انسانی اعتراض کرده و در حال حاضر پرونده او جهت تجدید نظر به شعبه 36 دادگاه انقلاب ارجاع شده است.

لازم به یاداوری است مهندس منیره ربیعی 32 ساله مهندس شیمی در 15 مهر ماه 88به شعبۀ 3 امنیت دادگاه انقلاب برای پاره ای توضیحات فراخوانده شد و توسط فردی بنام بیگی رئیس شعبه 3 امنیت بازداشت شد علت بازداشت وی پاسخ دادن به تلفن دائیش (که در قرارگاه اشرف در عراق است) و جویا شدن حال او بوده .مهندس ربیعی نزدیک به 20 روز در سلولهای انفرادی بند 209 مورد بازجوئی وتحت شکنجه های جسمی و روحی و اهانت بازجویان وزارت اطلاعات با نام های مستعار علوی و سید قرار گرفت. او سپس به بند 350 زنان زندان اوین منتقل گردید. خانم ربیعی با پرونده سازی بازجویان وزارت اطلاعات علوی و سید، پرونده وی به شعبه 26 دادگاه انقلاب ارجاع داده شد و توسط فردی بنام پیر عباسی در معرض این سئوال قرار گرفت که آیا اتهامات وارده را می پذیرد و یا نه؟ مهندس ربیعی اتهامات را رد کرد و اعلام کرد این یک تماس خانوادگی بوده و شرم آور است که مکالمات خصوصی و خانوادگی مورد شنود قرار می گیرد و به عنوان اتهام علیه من بکار برده می شود. به اعتقاد خانم ربیعی و وکیل او این دادگاه نمایشی بود و محکومیت او از پیش تعیین شده بود.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تجدید فشارهای روحی علیه زندانیان سیاسی و خانواده های آنها را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر،گزارشگران ویژه زنان و دستگیریهای خود سرانه سازمان ملل متحد می خواهد که برای آزادی فوری وبی قید وشرط زندانیان سیاسی اقدام عملی نماید.


همسربهارهدایت از ۱۶اتهام می گوید: بازجویی ادامه دارد، پرونده‌ ‌جایی ثبت نیست!

به خانم هدایت ۱۵ اتهام تفهیم شده است که از جمله آن می توان توهین به رییس جمهور و توهین به رهبری را نام برد.

همسربهاره هدایت یکی از فعالان دانشجویی و عضو شورای مرکزی ادوارتحکیم وحدت در گفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر به تشریح وضعیت همسرش پرداخته است. او در این مصاحبه می گوید:

«بهار روز نهم دی ماه بازداشت شد و تنها تماسی که بعد از ۱۱ روز داشت گفت که در بند ۲۰۹ است. بعد از پیگیری های زیاد پنج شنبه گذشته موفق شدیم یک ملاقات کابینی با او داشته باشیم. بازجویی های او ادامه دارد. تا آنجا که می دانیم تنها نیست و درزمان های مختلف با افراد مختلفی وقت خود راسپری کرده و بنابراین دراین مدت در زندان انفرادی نبوده است. دادستان با خودایشان ملاقاتی داشته و حدودا چهل دقیقه با او صحبت کرده واتهاماتش را به او تفهیم کرده است. ۱۶ مورد اتهامی بوده است که در چهار پنج مورد تفهیم اتهام شده از جمله تبلیغ علیه نظام و سیاه نمایی، شرکت درتجمعات، اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رییس جمهور و توهین به مقام رهبری. از او خواسته اند که جوابگوی این اتهامات باشد و جبران کند. خبر دیگری نداریم….. وکیل ایشان در پرونده قبلی آقای پوربابایی هستند که کماکان هم هستند. منتها به دلیل اینکه پرونده ای از ایشان در دادگاه انقلاب ثبت نشده و از دادیاری هیچ مدارکی برای دادگاه انقلاب فرستاده نشده است پیگیری پرونده عملا امکان پذیر نیست. یعنی تا این لحظه که من با شما صحبت می کنم دادگاه انقلاب هیچ متهمی به نام بهار هدایت ندارد. برای همین که ثبت نشده در دادگاه انقلاب وکیل هم به تبع آن نمی تواند روی پرونده وارد شود ووکالت خود را ثبت کند. مشکلی هم که ما الان به لحاظ حقوقی داریم همین است…. تنها دو مورد تماس تلفنی داشته والان نزدیک دوماه از بازداشتش می گذرد و ما توانستیم دوبار تلفنی صحبت کنیم. ….تماس تلفنی درحضور بازجو بوده است و تنها چند دقیقه طول کشیده است. یک ملاقات کابینی هم داشتیم که پنج شنبه گذشته به مدت ۱۵ دقیقه بوده است. »


افتخاربرزگریان، فعال دانشجویی، دربندمجرمین خطرناک نگهداری می‌شود

یکی از افراد نزدیک به پرونده افتخاربرزگریان فعال دانشجویی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که پس از گذشت شش ماه از بازداشت این دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد وی همچنان در زندان وکیل آباد و در بند مجرمین خطرناک نگهداری می شود. علی رغم این که دادگاه انقلاب از تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه خبر داده بود، در ماه گذشته اعلام شد که قرار بازداشت وی ششم اسفند ماه ۸۸ به پایان می رسد. با این حال هم اکنون افتخار برزگریان به صورت غیر قانونی و بدون اعلام قرار در وکیل آباد زندانی است و در بلاتکلیفی به سر می برد.

گفتنی است هنگامی که قرار بازداشت وی به قرار وثیقه تبدیل شده بود بازپرس حیدری از قبول وثیقه خودداری کرده بود. افتخار برزگریان پس از چهارم ترم محرومیت از تحصیل از دانشگاه اخراج شده و در انتخابات اخیر دبیر ستاد دانشجویی مهدی کروبی در مشهد بود.


احکام سنگین برای دانشجویان در راه است: ۱۵سال زندان برای علی کانطوری

علی کانطوری فعال دانشجویی طیف چپ به ۱۵ سال زندان دردادگاه بدوی محکوم شد. او اتهامات مطرح شده را رد کرده است.

به دنبال صدور احکام بسیار سنگین زندان ونیز صدور وثیقه های بالای ۵۰۰ میلیون تومانی برای فعالان سیاسی و دانشجویی، علی کانطوری یکی از فعالان سیاسی دانشجویی به ۱۵ سال زندان تعزیزی دردادگاه بدوی محکوم شد. حکم او را شعبه ۱۰۴ دادسرای عمومی سنندج صادرکرده است. یکی از فعالان دانشجویی نزدیک به پرونده به کمپین بین المللی حقوق بشردرایران گفت هیچ مدرکی برای صدورچنین حکمی درپرونده وی وجود ندارد.

به گفته وی مقامات دادگاه هیچ توجهی به اظهارات وی و وکیل نکرده اند وحکم صرف نظر از دفاعیات صادر شده است. حکم یاد شده درحالی صادر می شود که کمپین بین المللی حقوق بشر درایران مطلع شده است که برخی دیگر از فعالان دانشجویی دیگر نیز با احکام سنگین مواجه شده‌اند. برخی از خانواده ها تلاش می کنند تا قبل از اعلام عمومی احکام به کاهش احکام یاد شده در مراجعه به دادگاه و صحبت با قاضی مربوطه اقدام کنند. اگر چه تا کنون این گفت وگو ها نتیجه ای نداشته است.

کانطوری دی‌ماه سال ۸۶ ، نزدیک محل سکونتش در قزوین بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین و سپس زندان غزل‌حصار منتقل شد. پس از تحمل پنج ماه بازداشت، کانطوری در خردادماه سال ۸۷ با قرار وثیغه ۱۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. او ابتدا در دادگاه انقلاب سنندج به ۳۲ ماه حبس به اتهام تبلیغ و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی و اتهام های دیگر محکوم شد.وی در دادگاه رسیدگی به دیگر اتهامتش، به ۱۵ سال حبس تعزیزی محکوم شد که این حکم چهارم اسفندماه به وکیل کانطوری ابلاغ شده است.

این حکم در حالی صادر می‌شود که کانطوری تمام اتهامات وارده را در دادگاه رد کرده است و به گفته وکیل مدافع وی هیچ دلیلی دال بر اثبات مجرمیت کانطوری وجود ندارد.
وکیل این فعال سیاسی بیست روز فرصت دارد تا نسبت به حکم صادره اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر بدهد.
گفتنی است، قاضی پرونده علی کانطوری در مراحل ابتدایی رسیدگی به آن، قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران بوده که پرونده را به دادسرای سنندج فرستاد


اعتصاب غذاى دانشجوى زندانى در زندان مازندران

محمد يوسف رشيدى از دانشجويان دانشگاه پلى تکنیک كه در زندان اداره کل اطلاعات استان مازندران زندانى است، دست به اعتصاب غذا زده است.
وى كه در ششم آذرماه توسط وزارت اطلاعات در منزل پدرى خود در نوشهر بازداشت شد، از دانشجويان فعال دانشگاه پلى تكنيک است كه در جريان سخنرانى احمدى نژاد در اين دانشگاه پلاکارد بزرگى را در مقابل او بالا برده بود که روى آن نوشته شده بود: رئيس جمهور فاشيست، پلى تکنيک جاى تو نيست.


نشریه ایراندخت لغو امتیاز شد

سایت فارس نیوز وابسته به سپاه پاسداران در خبری از لغو امتیاز نشریه ی ایراندخت خبر داد.

به گزارش خبرنگار سحام نیوز، این خبر در حالی منتشر شده که تاکنون هیچ گونه نامه و یا حکمی از طرف وزارت ارشاد و مراجع ذی صلاح به دست دفتر این نشریه نرسیده است.

لازم به ذکر است نشریه ی ایراندخت به سردبیری محمد قوچانی و صاحب امتیازی حسین کروبی در حال انتشار است. ماموران امنیتی، دو ماه پيش به دفتر ایراندخت يورش بردند و مدارک موجود در آن را ضبط کردند.


روزنامه اعتماد توقيف شد

ايلنا:روزنامه اعتماد با حکم هيات نظارت بر مطبوعات توقيف شد.

بهروز بهزادی،سردبير اعتماد در گفت‌و گو با خبرنگار ايلنا با اعلام اين خبر افزود: بر اساس نامه‌ای که هيات نظارت بر مطبوعات برای ما ارسال کرده است اين هيات در جلسه‌ای مورخ ۱۰.۱۲.۸۸ گزارش تخلف روزنامه اعتماد را بررسی و اعلام کرده است که اين روزنامه بر اساس قانون ۶ مطبوعات دچار تخلف شده است و اين هيات ضمن توقيف روزنامه مراتب را به مرجع صلاحيت‌دار يعنی معاونت دادستانی عمومی تهران ارجاع داده است.

بهزادی با اشاره به وضعيت فعلی روزنامه گفت: بر اساس اين حکم روزنامه اعتماد از فردا منتشر نمی‌شود و قرار است جلسه‌ای را با الياس حضرتی برگزار کنيم تا وضعيت روزنامه بررسی شود.

گفتنی است در تصميم ديگری از سوی هيات نظارت بر مطبوعات هفته‌نامه” ايراندخت“ به صاحب امتيازی مجمع اسلامی بانوان لغو امتياز شد.

در ماده ۶ قانون مطبوعات‌ آمده است:

نشريات جز درمورد اخلال به مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی که دراين فصل مشخص می شوند آزادند:

۱. نشر مطالب الحادی و مخالف موازين اسلامی و ترويج مطالبی که به اساس جمهوری اسلامی لطمه وارد کند.

۲. اشاعه فحشا ومنکرات و انتشار عکس ها و تصاوير و مطالب خلاف عفت عمومی.

۳. تبليغ و ترويج اسراف و تبذير.

۴. ايجاد اختلاف مابين اقشار جامعه، به ويژه ازطريق طرح مسائل نژادی و قومی.

۵. تحريص و تشويق افراد و گروهها به ارتکاب اعمالی عليه امنيت، حيثيت و منافع جمهوری اسلامی ايران در داخل يا خارج .

۶. فاش نمودن وانتشار اسناد و دستورها و مسايل محرمانه، اسرار نيروهای مسلح جمهوری اسلامی، نقشه و استحکامات نظامی، انتشار مذاکرات غيرعلنی مجلس شورای اسلامی ومحاکم غيرعلنی دادگستری و تحقيقات مراجع قضايی بدون مجوز قانونی.

۷. اهانت به دين مبين اسلام و مقدسات آن و همچنين اهانت به مقام معظم رهبری و مراجع مسلم تقليد.

۸. افترابه مقامات، نهادها، ارگانها و هريک از افراد کشور و توهين به اشخاص حقيقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند، اگر چه از طريق انتشار عکس يا کاريکاتور باشد.

۹. سرقتهای ادبی و همچنين نقل مطالب از مطبوعات و احزاب و گروههای منحرف و مخالف اسلام( داخلی و خارجی) بنحوی که تبليغ از آنها باشد.(حدود موارد فوق را آيين نامه مشخص می کند)

تبصره ـ سرقت ادبی عبارت است از نسبت دادن عمدی تمام يا بخش قابل توجهی از آثار و نوشته های ديگران به خود يا غير، ولو بصورت ترجمه.

۱۰. استفاده ابزاری از افراد (اعم از زن و مرد) درتصاوير ومحتوا، تحقير و توهين به جنس زن، تبليغ تشريفات وتجملات نامشروع و غيرقانونی، طرح مطالب موجب تضاد ميان زن و مرد از طريق دفاع غير شرعی از حقوق آنان.

تبصره ـ متخلف از موارد مندرج دراين ماده مستوجب مجازاتهای مقرر درماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی خواهد بود و درصورت اصرار مستوجب تشديد مجازات و لغو پروانه می باشد.

۱۱. پخش شايعات و مطالب خلاف واقع ويا تحريف مطالب ديگران.

۱۲. انتشار مطلب عليه اصول قانون اساسی.


مصاحبه لیبراسیون با کنسول مستعفی ایران: می دانستم بازگشت به ایران یعنی چه

محمد رضا حیدری، کنسول سابق ایران در نروژ و خانواده اش اخیراً موفق به دریافت پناهندگی سیاسی از این کشور شدند. حیدری در روز 24 دسامبر از سمت خود استعفا داد زیرا دیگر حاضر به ادامه پشتیبانی از حکومت ایران نبود.

وی که در سال 1966 در تهران به دنیا آمده است پس از تحصیل در رشته حقوق و خدمت در ارتش در زمان جنگ با عراق، به استخدام وزارت امور خارجه درآمد. حیدری بیست سال در بخش کنسولی این وزارتخانه خدمت کرده است. پس از مدتی کار در فرودگاه تهران مأمور خدمت در گرجستان و آلمان شد و دوسال و نیم پیش به اسلو آمد. وی دارای همسر و دو پسر 12 و 17 ساله است.

از کی دچار تردید شدید؟

من به چشم خودم شاهد کشته شدن یا شکنجه کسی نبودم ولی می دانستم چه خبر است. نظام مستقر در ایران راهی جز سرکوب مخالفان نمی شناسد. مثلا وقتی روزنامه نگاری را زندانی می کردند و من از رؤسایم درباره این شخص پرس و جو می کردم در جواب او را مزدور آمریکا و اسرائیل می خواندند. بعد هم همین شخص در تلویزیون ظاهر می شد و به همه چیز اقرار می کرد. من هم فکر می کردم این ها همه راست است. غیر از این هم کاری نمی توانستم بکنم چون داشتم برای این حکومت کار می کردم.

چه شد که نظرتان عوض شد؟

انتخابات ریاست جمهوری شد و من به میرحسین موسوی رأی دادم چون کسی بود که می خواست تغییر به وجود آورد. بعد هم در تلویزیون تظاهرات و کشته شدن آدم ها را در خیابان دیدم فقط به این دلیل که جرأت کرده بودند بپرسند رأیشان چه شده. با همکاران و دوستان رده بالا تماس گرفتم. گفتند هیچ کدام از این ها واقعیت ندارد و همه تبلیغات غرب برضد انقلاب است. رؤسایم وقتی متوجه شدند هنوز برای من مسئله روشن نشده گفتند برگردم تهران و جواب همه سئوالاتم را آنجا بگیرم. امّا من می دانستم که اگر برگردم چه چیزی در انتظارم است. حداقلش زندان بود. آنوقت بود که تصمیم گرفتم استعفا بدهم.

می دانیم که پسر بزرگتان نقش مهمی در تصمیم گیری شما داشته است. تأثیر او تا چه حد بود؟

یک روز کاردار سفارت آمد پیشم و ویدئوئی را به من نشان داد که از تظاهرات جلوی سفارت در اسلو گرفته شده بود. پسر 17 ساله ام هم قاطی آن ها بود. همکارم گفت این موضوع ممکن است برایم دردسر درست کند. کسی که پسرش در تظاهرات ضد انقلابی شرکت کند چطور می تواند باز هم برای حکومت کار کند؟ وقتی برگشتم خانه از او خواستم در منزل بماند. قبول نکرد و گفت در ایران مردم را فقط به خاطر اینکه دموکراسی می خواهند می کشند و حکومتی که من برایش کارمی کنم قاتل نداست. پسرم در یک کشور آزاد زندگی می کند و مشخص بود که باز هم در تظاهرات شرکت خواهد کرد.

در نتیجه تصمیم گرفتید استعفا دهید.

بله روز بیست و چهارم دسامبر ولی تا روز 27 دسامبر این خبر را علنی نکردم. اوّل قصد داشتم یواشکی و بدون اطلاع کسی به تهران برگردم امّا وقتی حوادث عاشورا پیش آمد و وقتی فهمیدم که در این روز مقدس مردم را کشته اند تصمیم گرفتم با رسانه ها تماس بگیرم. همکارانم در خارج از کشورهم تشویقم می کردند و می گفتند اگر بدون اینکه حرفی بزنی برگردی تهران کارت بی فایده بوده و هیچکس نخواهد فهمید که در میان مأموران دولت ایران هم کسانی پیدا می شوند که با حکومت مخالفند. روز چهارم ژانویه هم تلویزیون دولتی نروژ خبر استعفای مرا اعلام کرد.

تهران چه واکنشی نشان داد؟

منوچهر متّکی وزیر امور خارجه اعلام کرد که استعفای مرا نمی پذیرد و سه نفر را برای توضیح در مورد برنامه برگشت من به اسلو فرستاد. من به آن ها اجازه ندادم وارد خانه شوند و جلوی در خانه و در حضور مأموری که برای حفاظت از جان من جلوی خانه گذاشته بودند و مأموران پلیس با آن ها صحبت کردم. به من گفته شد که باید فوراً به ایران برگردم و به محض ورود در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کنم که استعفا نداده ام. گفتند نگران نباشم. برایم کاری در وزارت خانه دست و پا خواهند کرد. به آن ها گفتم امکان ندارد به عقب برگردم. ضمنا می دانستم که اگر برگردم با چه خطر بزرگی روبرو هستم. چند روز بعد جسدم در خیابان پیدا می شد و کشته شدنم را می انداختند گردن دشمنان انقلاب.

واکنش همکارانتان چه بود؟

خیلی از آن ها با من هم نظرند. وقتی خبر استعفایم را اعلام کردم 27 نفر از آن ها از سراسر دنیا به من ای میل زدند و اعلام پشتیبانی کردند. همکارانم در اسلو هم از من حمایت کردند منتها خیلی از آن ها به خاطر آنکه خانواده هایشان در ایران هستند می ترسند ضمن آنکه نگران از دست دادن موقعیت اقتصادی خود هستند. خود من به عنوان دیپلمات وضع مالی خیلی خوبی داشتم. حقوق خوب می گرفتم، کارم و موقعیتم خوب بود و همه این ها را از دست دادم. امّا اصلاً پشیمان نیستم. عوضش می توانم با ایرانی هائی که در خیابان می بینم دست بدهم و حرف بزنم.

خطری خانواده شما را در ایران تهدید نمی کند؟

چرا و من ازهمین نگرانم. کسی که از حکومت انتقاد می کند جایش زندان است. در ماه های اخیر خیلی ها این را تجربه کردند. سه نفری که در اسلو به دیدن من آمده بودند می گفتند اگر آنچه را که می خواهند انجام ندهم هم خودم دچار دردسر خواهم شد هم خانواده ام در ایران. بعد از این ماجرا پسر خواهرم در جریان یکی از تظاهرات خیابانی بازداشت شد و وقتی فهمیدند خواهرزاده من است زندانی اش کردند. یک ماه بعد آزاد شد امّا از اداره ای که در آن کار می کرد بیرونش کردند و حالا مجبور است هر هفته خودش را به کلانتری معرفی کند. مسلماً خطر وجود دارد امّا من چه کار می توانم بکنم؟ برای خلاص شدن از دست این حکومت راهی جز افشای وقایعی که در ایران می گذرد وجود ندارد. من و افراد نزدیک خانواده در این زمینه با هم صحبت هائی داشته ایم. می دانم که آن ها حامی میرحسین موسوی هستند و در تظاهرات شرکت می کنند.

شما را تهدید کرده اند؟

پلیس نروژ مایل نیست من در این باره حرفی بزنم ولی بله تهدید شده ام. تازگی ویدئوئی هم به دستم رسیده که از روی یکی از کانال های تلویزیون ایران ضبط شده و در آن من را تهدید کرده اند که اگر ساکت نمانم پسرم را می دزدند. البته هدفشان به غیر از تهدید من ترساندن همکارانم است تا مورد من تکرار نشود.

آیا در مقام کنسول مجبور به انجام کارهائی که موافقشان نبودید شده اید؟

کار من در سفارت صدور گذرنامه و ویزا و تنظیم وکالتنامه بود. کسی که می آمد کنسولگری برای گرفتن مدارک درخواستی باید پرسشنامه ای را پر می کرد و در آن نام آشنایانش در نروژ و ایران را می نوشت و توضیح می داد که در اسلو چه کار می کند و خیلی سئوال های دیگر. این پرسشنامه ها را می فرستادیم برای وزارتخانه. بعضی از مراجعین حاضر نمی شدند این پرسشنامه را پر کنند و در نتیجه یا مدارک مورد نیاز به آن ها داده نمی شد یا اگرهم می گرفتند به محض اینکه پایشان به تهران می رسید دستگیر می شدند. در مورد کسانی که می دانستیم در تظاهرات ضد انقلابی شرکت می کنند یا مراجعینی که از کارمندان سفارت خیلی سئوال می کردند هم اوضاع به همین منوال بود.

آینده ایران را چطور می بینید؟

ایران به دموکراسی و آزادی احتیاج دارد و غرب باید به مردم ایران کمک کند البته نه با ایجاد وحشت در مورد برنامه هسته ای بلکه با دفاع از حقوق بشر در ایران. انقلاب سبز ایران خشونت را رد می کند. میرحسین موسوی هم مرتب گوشزد می کند که برای طرح اعتراضات مان باید به روش های صلح جویانه متوسل شویم. نباید اجازه داد که تند روی حاکم شود چون حکومت طالب خشونت است. باید با مقاومت حکومت را وادار به مذاکره با مخالفان کرد. غرب می تواند با محکوم کردن موارد تجاوز به حقوق بشر و صادر نکردن ویزا برای مقامات حکومت و مسدود کردن حساب هایشان در خارج به مردم ایران کمک کند. غرب باید مسئولان را هدف قرار دهد نه مردم را.

استعفای شما چه تأثیری داشته است؟

برای حکومت مشکل ساز بوده. من و شیرین عبادی برنده نوبل صلح ملاقاتی داشتیم که ضمن آن درباره تجاوز به حقوق بشر صحبت کردیم. این ها همه مهمند امّا در داخل ایران هم مردم کم کم باید حرفشان را بزنند، کارمندان دولت از رفتن سر کار خودداری کنند، استاد و شاگرد بحث کنند و... شاید به زودی روزی برسد که من بتوانم به ایران برگردم.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .