جمعه  هفتم اسفند ١٣٨٨- بيست و ششم فوريه ٢٠١٠


شرفیابی و انابه در حضور رهبری؛ ادامه سریال دادگاههای نمایشی

قراراست بازداشت شدگان با برائت از "فتنه سبز"، مشمول عفو شوند.

جنبش راه سبز: خبرها از تهران حاکی از اجرای نمایش تازه ای تحت عنوان" شرفیابی و درخواست عفو و انابه در حضور رهبری"است. خبرنگار جرس از تهران گزارش می دهد که مسئولان نظام جمهوری اسلامی در تدارک اجرای نمایشنامه جدیدی برای ایام میلاد پیامبر (ص) هستند. گفته می شود که قرار است که کلیه زندانیان بازداشت شده بعد از انتخابات که تحت فشار بازجویان تن به مصاحبه داده بودند، به دفتر رهبری رفته و دو نفر از آنان با تشکر از رهبری و برائت از "فتنه سبز" رسما درمحضر رهبری توبه کرده و ایشان نیز توابین را مشمول عفو قرار دهند.

خبرنگار جرس می افزاید که قرار است کلیه جوانان بازداشت شده در وقایع بعد از انتخابات که ارتباط خود را با بازجوهایشان حفظ کرده اند نیز به عنوان سیاهی لشکر در این نمایشنامه شرکت کنند.

از سوی دیگرشرط آزادی بسیاری از جوانانی که هنوز در زندان هستند نیز حضور در این مراسم اعلام شده است.

صحنه گردانان این نمایش برای اجرای نقش اصلی دکتر محمد رضا تاجیک (از مشاورین میرحسین موسوی) ، مهندس محمد عطریان فر (از اعضای ستاد موسوی و عضو حزب کارگزاران) و حجت الاسلام سید محمد علی ابطحی (از مشاورین کروبی و رئیس دفتر خانمی) را در نظر گرفته اند.

گفته می شود که دکتر سیعد حجاریان برغم فشارهای فراوان به دلیل دشواری تکلم توانست از ایفای نقش شانه خالی کند.

خبرنگار جرس می افزاید این افراد بارها نقشی را که به آنها سپرده شده تمرین کرده اند.

کارگردانان این نمایش که الگو برداری از شیوه های زمان استالین است، هنوز در مورد اینکه نقش اول و دوم را چه کسی به عهده بگیرد و سناریو در کدام روز اجرا شود به تصمیم نهائی نرسیده اند.

شنیده ها حاکی از آن است که علت اصلی اجرای این سناریوی جدید افسردگی شدید آقای خامنه ای بعد از استماع شعار های تظاهرکنندگان ماههای اخیر علیه وی است. رهبر جمهوری اسلامی در دیدار آیت الله موسوی اردبیلی با وی بشدت از شعارتظاهرکنندگان علیه خود گلایه کرده بود.

گفته می شود که خانواده این زندانیان در حال تحمل بیشترین فشار هستند.


 کروبی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی: دولت را شرعی و قانونی نمی‌دانيم

در روز اول مردم میگفتند رای من کو؟ این مردم همان مردم هستند. اما حالا چه بر سرشان آمده که چنین شعارهایی میدهند؟ مردم به دنبال انتخابات سالم و بازگشت رای شان هستند.

سحام نیوز:مهدی کروبی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی Corriere della Sera به سوالات خبرنگار این روزنامه پاسخ داد.مشروح این مصاحبه بدین شرح است:
۱- چند ساله بودید که به مبارزه علیه رژیم شاه پرداختید؟ چرا چنین کردید؟
– مبارزات من از سال ۱۳۴۱ شروع شد. ۲۴ یا ۲۵ ساله بودم و من به امام خمینی علاقه داشتم. از طرف دیگر پدرم انسانی مبارز بود. ایشان در جبهه ملی و در جنبش ملی نمودن صنعت نفت در ایران نیز حضوری فعال داشتند.
۲- در جایی خواندم که شما به عنوان یکی از رهروان امام خمینی بسیار مجذوب او بودید. آیا ایشان همچنان یک مدل رفتاری و عملی برای شما هستند؟

1. کاملاً درست است. من به امام علاقه داشته و دارم و ایشان را الگوی خود میدانم. ایشان دارای تقوا، بصیرت و دوراندیشی بودند.این علاقه من پس از رحلت ایشان حتی افزایش یافت و این به دلیل حوادث و رخدادهایی بود که در آنزمان روی داد. امام کشور را در بدترین شرایط(دهه اول انقلاب) رهبری نمودند.آن زمان کشور در جنگ بود و سران بزرگ و کوچک کشور ترور و شهید میشدند. لذا با توجه به شرایط آن زمان ممکن است تصمیم گیری های خاص نیز صورت گرفته باشد و گاهاً تند روی هایی صورت پذیرفته باشد. اما زمانی که من میگویم الگو، نمیخواهم بگویم الگویی بی عیب و نقص بوده است. لیکن تصمیمات و رفتارها را باید در همان زمان خودش مورد بررسی قرار داد و با آن شرایط که در آن هست باید سنجید.

۳- بدترین کاری که به نام انقلاب انجام شده است چیست؟

1. جمهوری اسلامی متشکل از جمهوریت و اسلامیت است. بدترین اتفاق آسیبی بود که به هردوی این اصول وارد شد. این کشور با نام جمهوری اسلامی نامیده میشود. من نمیخواهم بگویم همکنون چیزی از این جمهوری اسلامی باقی نمانده، ولی آسیب بسیار جدی به آن وارد شده است.

اسلام آسیب دیده و جمهوریت که همان “میزان رای ملت است” نیز آسیب دیده است.امام میگفت تصمیم نهایی با مردم است و همیشه تکیه به رای مردم میکرد و در بدترین شرایط هم نگذاشت برای انتخابات ابهام رخ دهد. ما وعده هایی به مردم دادیم که آن وعده ها آسیب دیده است.

بحث ما براندازی نظام نیست بلکه اصلاح است. هنوز به جمهوری اسلامی معتقدم ولی نه به جمهوری اسلامی اینچنینی! جمهوری اسلامی که به مردم وعده داده بودیم. جمهوری اسلامی که ۹۸% رای مردم را همراه خود داشت.جمهوری اسلامی که انتخابات آزاد داشته باشد و نه انتخابات مهندسی شده. از طرفی به اسلام مترقی،اسلام رافت،اسلام محبت معتقدم و نه اسلام خشونت و اسلام خرافی!

۴- نخست وزیر ایتالیا با اعمال تحریم علیه ایران موافقت کرده است. نظر شما در رابطه با اعمال تحریم علیه ایران چیست؟

1. روابط مجالس ایران و ایتالیا در زمان ریاست بنده بسیار خوب بود. حضور من در ایتالیا در آن زمان و سفر ۲ رئیس مجلس ایتالیا به ایران نشان از روابط خوب سیاسی میان دو کشور بود. حتی نامه روسای مجالس ایتالیا به سران حکومت ایران در خصوص پیامدهای بازداشت من، گویای آن روابط است که این جای تقدیر و تشکر از روسا و نمایندگان مجلس ایتالیا را دارد.

اما من در رابطه با تحریم کاملاً مخالفم. زیرا تحریم ایجاد فشار بر مردم است . این فشارها به به فشارهای اقتصادی و … که بر اثر سیاست های غلط دولت بر مردم وارد میشود، می افزاید. بی تردید سخنان ناسنجیده و مواضع غلطی که دولت در سیاست داخلی و خارجی خود داشته برای مردم پیامدهای سنگینی به همراه داشته است.

۵- آیا هنوز باور دارید که باید از مردم در اداره دولت استفاده نمود؟آیا به حضور بخش خصوصی در اداره بخش هایی از دولت اعتقاد دارید؟

1. من معتقدم تا آنجا که میتوانیم باید بخش خصوصی را فعال کنیم ولی باید موارد و ظرفیت هایش بررسی شود.

۶- پیش از انتخابات تصور میکردید این اتفاقات روی دهد؟(چه از جانب حکومت و چه از جانب مردم)

1. من پیش بینی نمی کردم حکومت و دولت این کار را انجام دهند و تا این میزان در رای مردم مهندسی عمل نمایند. از طرف دیگر حکومت بعد از انتخابات اقدام به سر سختی و عدم مدارابا مردم نمود که این باعث چنین مسائلی شد. در روز اول مردم میگفتند رای من کو؟ این مردم همان مردم هستند. اما حالا چه بر سرشان آمده که چنین شعارهایی میدهند؟ مردم به دنبال انتخابات سالم و بازگشت رای شان هستند.

۷- تحت چه شرایطی شما آماده مصالحه با احمدی نژاد و دولت وی هستید؟

1. من خودم را رهبر جنبش مردمی سبز نمیدانم. من خودم را عضوی از این جنبش و حرکت اصلاحی میدانم. حرکت من بازگشت به خواست مردم و آرمان های آنان است که آن حاکمیت خود مردم است. من با احمدی نژاد نه دعوای شخصی دارم و نه صلح و سازش! ما دولت آقای احمدی نژاد را دولت مستقر میدانیم که باید پاسخگو باشد ولی دولت را شرعی و قانونی نمیدانیم. از طرفی دیگر من کسی نیستم که بخواهم با کسی مصالحه کنم. مردم باید تشخیص دهند که با دولت مصالحه کنند یا نه! مردم به این دولت اشکال دارند و مردم اند که مدیریت را قبول ندارند.مردم قبول ندارند این شیوه ای را که احمدی نژاد در برخورد با دنیا در پیش گرفته است و ما هم جزئی از همان مردم هستیم.

۸- آیا فکر میکنید جمهوری اسلامی بتواند با آمریکا رابطه برقرار کند؟

1. بارها گفتیم فقط با اسرائیل آن هم به دلیل آواره نمودن عده انسان از وطن و سرزمین شان، ارتباط برقرار نمیکنیم. رابطه عادلانه و با احترام متقابل ضمن در نظر گرفتن حقوق دو طرف مطلوبست.لیکن این دولت دچار یک وضع خاص است که نمیتواند با آمریکا رابطه برقرار کند. دولت ایران از یک طرف به دولت آمریکا نامه مینویسد و از طرفی دیگر حرفهای تند و تیز بر ضد دولت آمریکا می گوید. متضاد عمل کردن در روابط بین الملل پاسخ نمیدهد.

۹- شما یکروز قبل از راهپیمایی زمان و مکان حضور خود را اعلام کردید. آیا نترسیدید که به شما آسیب برسانند؟

1. خیر! چرا باید بترسیم؟از چه چیز و چه کسی باید حراس داشته باشیم؟ این حق ما بود.۲۲بهمن مسئله پیروزی ما در سال ۵۷ بود. اگر روز قدس روز مردم فلسطین بود، روز ۲۲بهمن روز پیروزی خود ما بود و باید میآمدیم.

۱۰- روز راهپیمایی ۲۲بهمن برخورد نیروهای حکومتی با مردم و معترضین خشن بود. دلیل چه بود؟

1. در اینکه خشن بود شکی نیست.در اینکه این برخورد با مردم بی سابقه بود کاملاً صحیح است.اینبار حاکمیت نمیخواست جمعیتی شکل بگیرد. حاکمیت از تمام ظرفیت های خود در این جهت استفاده نمود. از ارگان های مختلف نیرو آورد و دوستان و نزدیکان ما را دستگیر و برخی را نیز مورد تهدید قرار داد. و این گونه نیست که چون آنها اینهمه تدارک دیدند و لشکرکشی کردند ما نرویم. میدانستم اینگونه میشود و آمدم.آینده هم اگر راهپیمایی باشد خواهم رفت حتی اگر بدتر از این برای من پیش آید. آنان در رسانه ها گفتند مردم سران فتنه را راه ندادند! سوال من از این رسانه های وابسته به حکومت و دولت این است که آیا مردم عادی گاز اشک آور دارند؟ آیا مردم عادی باتوم و قمه دارند؟ آقایان بدانند که این روزها میگذرد ولی آثارش خواهد ماند.

۱۱- وضعیت فرزندتان “علی” چگونست؟

1. من دوست ندارم در مورد فرزندم چیزی بگویم؛ ولی همانگونه که در یکی از بیانیه های قبلی گفتم، خود و خانواده ام آماده پرداخت هرگونه هزینه ای هستیم. لیکن چون سوال فرمودید وضعیت جسمی فرزندم علی رو به بهبود است. شرایطش در روزهای اول بسیار بد بود. نگران وضعیت جسمی و روحی اش هستیم. البته بلاها و صدمات وارده به علی یک نمونه کوچک از آسیب ها و حوادثی است که بر دیگر فرزندان این ملت نیز گذشته است و این هزینه است که نظام متاسفانه در حال پرداخت آن است.


روز شمار نقض حقوق بشر شهروندان بهايي بهمن 88

خبرگزاری هرانا - گزارش ماهانه نقض حقوق بهائیان در ایران منتشر شد در این گزارش ماهانه به بازداشت، محاکمه، آزادی و مرخصی بهائیانی که از سوی حکومت تحت ستم قرار گرفته اند و همچنین تبلیغات گسترده رسانه های دولتی بر علیه آئین بهایی اشاره شده است.

3 بهمن : طبق گزارشي 10 شهروند بهايي بازداشت شده در 13 دي ماه اززندان اوين به زندان گوهردشت منتقل شده اند .
- دو شهروند بهايي ساكن قائمشهر به نامهاي علي احمدي و سيمين گرجي به اداره اطلاعات شهر مزبور احضار و پس از بازجويي آزاد شدند .
5 بهمن : دو شهروند بهايي ساكن مشهد به نامهاي وصال محمدي و بهمن يزداني توسط ماموران امنيتي شهر مذكور پس از تفتيش منازلشان بازداشت شدند .
6 بهمن :دادگاه دو برادر بهايي اهل يزد به نامهاي سهيل و بهنام روحاني فرد كه نزديك به سه ماهست در بازداشت مي باشند تشكيل و نامبردگان هر كدام به اتهام تبليغ عليه نظام به 9 ماه حبس تعزيري محكوم شدند .( جلسه بعدي دادگاه براي رسيدگي به اتهامات ديگر اين دو فرد به 28 بهمن ماه موكول شد )
7 بهمن : به سه شهروند بهايي زندان ياسوج به نامهاي علي عسگر روانبخش ، زليخا موسوي و روحيه يزداني كه در حال گذراندن محكوميت 4 ساله خود هستند 5 روز مرخصي داده شد .
8 بهمن : تلويزيون ايران بدنبال پخش برنامه هايي تحت عنوان اعترافات دستگير شدگان حوادث اخير ، به پخش اعترافات سه نفر بهايي دستگير شده روز 13 دي ماه مبادرت كرد ( هويت ايشان نامشخص بود )
9 بهمن : در اين روز شهرام صفاجو شهروند بهايي ساكن كرج احضاريه اي با تاريخ 27 دي ماه دريافت مي كند مبني بر اينكه در 18 بهمن در شعبه 28 دادگاه انقلاب حضور به هم رساند . نامبرده در بهار گذشته مدتي بازداشت بوده است .
10 بهمن : محاكمه يكي از دستگير شدگان بهايي 13 دي ماه تهران تحت عنوان پ – ف در جريان سومين جلسه دادگاه متهمان به آشوبگري در عاشورا برگزار شد .
12 بهمن : منزل يك شهروند بهايي ساكن در نظرآباد كرج به نام پيام ولي مورد بازرسي ماموران امنيتي قرار گرفت و چون نامبرده در منزل حاضر نبود فرداي آن روز به اداره اطلاعات احضار شد .
- پخش سريالي به نام " سالهاي مشروطه " به كارگرداني محمد رضا ورزي كه در آن به نمايش چهره اي موهن و دروغين از دو بنيانگذار دين بهايي نشان داده مي شد از تلويزيون ايران شروع گرديد . اين اقدام در حالي صورت مي گيرد كه هر روزه رسانه ها ي مختلف حكومتي از تلويزيون و راديو گرفته تا مطبوعات و كتابها ، عليه اين ديانت و پيروانش مطالبي را چاپ مي كنند ولي به هيچ وجه اجازه چاپ پاسخهاي بهاييان را نمي دهند .
13 بهمن : پيام ولي پس از معرفي خود به اداره اطلاعات ، بازداشت گرديد .
- دو فرد بهايي زندان مشهد به نامهاي سونيا احمدي و امير قنواتي پس از سه ماه بازداشت به قيد وثيقه آزاد شدند .
14 بهمن : اداره نظارت بر اماكن عمومي شهر ماهشهر خوزستان به دو شهروند بهايي اين شهر به نامهاي شهرام افشار و پيمان نخلي فشار آورده كه مغازه هاي خود را كه مختص فروش لوازم بهداشتي و آرايشي بوده را تعطيل كنند .
- مدير كل دفتر مركزي حراست سازمان بهزيستي اعلام كرد به اشخاص معتقد به آئين بهايي اجازه تاسيس مهدكودك داده نمي شود .
- فريده رضايي ( حدودا 65 ساله ) شهروند بهايي ساكن تهران كه در 26 دي ماه در پارك لاله دستگير شده بود به قيد وثيقه آزاد شد .
17 بهمن : ذبيح الله رئوفي شهروند بهايي اهل سنندج پس از گذراندن دوره محكوميت شش ماهه در زندان تويسركان ، آزاد شد .
18 بهمن : دومين جلسه دادگاه مسئولين سابق جامعه بهايي ايران موسوم به ياران ايران به طور غيرعلني برگزار شد اسامي اين اشخاص عبارتند از فريبا كمال آبادي ، مهوش ثابت ، عفيف نعيمي ، سعيد رضايي ، جمال الدين خانجاني ، بهروز توكلي و وحيد تيزفهم
19 بهمن : وحيد اسماعيل زادگان شهروند بهايي اهل تنكابن كه بيش از دو ماه در بازداشت بود به قيد وثيقه آزاد شد .
- سايتهاي سرويس خبري جامعه بهايي ، دنياي بهايي ، آئين بهايي ، كتابخانه بهايي ، نگاه و شش سايت ديگر جامعه بهايي ايران همزمان فيلتر شدند .( بايد خاطر نشان كرد سايتهاي فوق تاكنون چندين بار فيلتر شده اند )
21 بهمن : در ساعات اوليه بامداد ، 6 شهروند بهايي ساكن تهران توسط ماموران امنيتي در منازلشان دستگير شدند اين اشخاص عبارتند از : علاء الدين خانجاني ، اشكان بصاري ، ماريا جعفري ، بشير احساني ( پسر ماريا جعفري ) ، هوتن سيستاني و رومينا ذبيحيان .
- در غروب اين روز هم دو شهروند بهايي ديگر ساكن تهران به نامهاي ترانه و نغمه قانوني (دوخواهر) در منزلشان دستگير شدند .
- بهمن يزداني و وصال محمدي دو شهروند بهايي ساكن مشهد پس از 16 روز بازداشت هر كدام به قيد وثيقه 50 ميليون تومان آزاد شدند .
- اشكان ابصري شهروند بهايي ساكن كرج در اين روز به اداره اطلاعات تهران احضار كه پس از بازجويي آزاد شد .
- در اين روز 6 شهروند بهايي ديگرساكن تهران به اداره اطلاعات احضار كه همه آنها بجز يك نفر بازداشت مي شوند اسامي اين اشخاص عبارتست از : شيدا يوسفي ، سيمين مختاري ، پدرام سنايي ، مونا ميثاقي ، آريا شادمهر و خانم شادمهر( نامبرده پس از ساعتي آزاد مي شود )
22 بهمن : رياض فيروزمندي شهروند بهايي ساكن كرج در منزلش توسط ماموران امنيتي بازداشت شد .
- ملاقات حضوري گروه 7 نفره ياران سابق ايران به دليل تعطيل عمومي لغو گرديد به نامبردگان اجازه داده شد سه روز بعد با خانواده هاي خود تماس تلفني داشته باشند .
23 بهمن : آريا شادمهر پس از سه روز بازداشت ، آزاد مي شود .
25 بهمن : فريد روحاني يكي از 13 بهايي بازداشت شده در 13 دي ماه براي اولين دفعه با خانواده اش ملاقات كرد . ( ساير بازداشت شدگان تاكنون ملاقاتي نداشته اند )
26 بهمن : شيدا يوسفي پس از شش روز بازداشت ، آزاد مي شود.
29 بهمن : رياض فيروزمندي پس از يك هفته بازداشت ، آزاد شد .
30 بهمن : به وكيل گروه ياران سابق ايران اعلام مي شود كه جلسه سوم دادگاه ايشان در تاريخ 22 فروردين 1389 برگزار خواهد شد ( يعني دو ماه فاصله زماني بين دو جلسه دادگاه )
- سهيل و بهنام روحاني فرد دو زنداني بهايي يزد به قيد وثيقه آزاد شدند .


طبرزدی در دادگاه غیر علنی و بدون هیات منصفه دفاع نمی کند

حشمت الله طبرزدی اعلام کرده است تنها در دادگاهی به دفاع از خود در برابر اتهامات وارده خواهد پرداخت که علنی و با حضور هیات منصفه برگزار شود.

دکتر محمد اولیایی فر، وکیل حشمت الله طبرزدی با اعلام این خبر گفت: آقای طبرزدی اعلام کرده است از آنجایی که اتهامات منتسب به ایشان سیاسی است، بنا بر نص صریح اصل ۱۶۸ قانون اساسی محاکمه ایشان نیز باید در دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه برگزار شود.

اولیایی فر در گفتگو با هم میهن، افزود: آقای طبرزدی به من تاکید کرده اند در لایحه دفاعیه تنظیمی تاکید کنم که بر این اساس ، تا زمان فراهم آمدن امکان برخورداری ایشان از حقوق مصرح شهروندی درقانون اساسی،از دفاع محتوایی خودداری خواهد شد.

اولیایی فر افزود: قرار بازداشت موقت طبرزدی در تاریخ هفتم اسفند ماه به پایان می رسد. ما خواستار تبدیل قرار و آزادی ایشان تا زمان تشکیل دادگاه هستیم اما بعید می دانم چنین امکانی فراهم شود.

گفتنی است حشمت الله طبرزدی روز پنج نشبه با پسر خود به صورت کابینی ملاقات کرد.

حشمت‌الله طبرزدی در روز ۷ دیماه ۱۳۸۸، پس از تظاهرات و در پی رویدادهای تاسوعا و عاشورا بازداشت شده است.


چیژوف: پشتیبانی مسکو از مجازات ها برای مقابله با گسترش سلاح هسته ای است

نمایندۀ روسیه در اتحادیۀ اروپا : مذاکره با ایران بدبختانۀ به نتایج مورد انتظار روسیه، اتحادیۀ اروپا و دیگر کشورها منجر نشده است و این امر روسیه را مجبور می کند به سناریوی اعمال مجازات ها بیاند یشد.

ولادیمیر چیژوف، نمایندۀ روسیه در اتحادیۀ اروپا در روز پنجشنبه تأکید کرد که این کشور تنها و فقط در راستای جلوگیری از گسترش جنگ افزارهای هسته ای به اعمال مجازات هائی علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به اظهارات نمایندۀ روسیه در اتحادیۀ اروپا اختصاص داده است یادآوری می کند که این اظهارات با سخنان دیگر مقامات روسی مبنی براحتمال پشتیبانی این کشور از اعمال مجازات هائی محدود علیه تهران در ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران سازگار و هماهنگ است.

ولادیمیر چیژوف در یک مصاحبۀ رادیوئی گفت مذاکره با ایران بدبختانۀ به نتایج مورد انتظار روسیه، اتحادیۀ اروپا و دیگر کشورها منجر نشده است و این امر روسیه را مجبور می کند به سناریوی اعمال مجازات ها بیاند یشد.

نمایندۀ روسیه در اتحادیۀ اروپا گفت کم و کیف این مجازات ها می تواند به بحث و گفتگو گذارده شود. ولادیمیر چیژوف در دنبالۀ سخنان خود گفت هر مجازات و تحریمی که اعمال شود هدف آن جلوگیری از نقض مفاد پیمان منع گسترش جنگ افزار های هسته ای است.

باید یادآوری کنیم که پروندۀ هسته ای ایران در روز پنجشنبه (دیروز) موضوع یک مکالمۀ تلفنی میان دیمیتری مدودوف، رئیس جمهوری روسیه، و خانم آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان بود.


بیش از 250 فعال سیاسی، مدنی و دانشجویی خواستار آزادی علی ملیحی شدند

ادوارنیوز: با گذشت بیش از دو هفته از بازداشت علی ملیحی، از فعالین عرصه مدنی ایران و خبرنگار روزنامه های اعتماد ملی و اعتماد و مجلات شهروند امروز، ایران دخت و مهرنامه و همچنین عضو شورای سیاستگذاری سازمان دانش‌اموختگان ایران (ادوار تحکیم) که مسوول روابط عمومی این سازمان سیاسی نیز می‌باشد، بیش از 250 فعال سیاسی، مدنی و دانشجویی در بیانیه‌ای، خواستار آزادی وی و سایر روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی دربند شده‌اند.

متن کامل این بیانیه که فراخوان امضای آن همچنان ادامه دارد، به شرح زیر می‌باشد:

به نام خدا
در ایران امروز ما که صاحبان قدرت، هر فکر و اندیشه و عمل مخالف رای و نظر خویش را برنمی تابند دایره حرکت دلسوزان کشور آن چنان صعب و سخت است که قدم برداشتن در مسیر اطلاع رسانی شفاف و انتقاد مبتنی بر گفتمان قانونی و اخلاقی، چونان گام برداشتن بر لبه تیز بی انتهایی است که زندان و شکنجه و تهمت و افترا را در پی دارد و در این میان اهالی قلم و خبرنگارانی که این وضع را برنتابیده و ایرانی آزاد و آباد و سربلند می طلبند، و البته در راه این اندیشه و آرمان از پرداخت هزینه نیز هراسی ندارند، بزرگ انسان هایی هستند که بی گمان تاریخ سر تعظیم بر بزرگی اندیشه و کنش آنان فرو خواهد آورد.

یکی از این صاحبان قلم که تاریخ به اندیشه و عمل امروزش افتخار خواهد کرد علی ملیحی دانشجوی مهندسی برق است که دغدغه درس و دانشگاه سبب نشد به اصلاح و پیشرفت و تغییر وضع موجود نیاندیشد، که البته اینگونه نیز نبود که از نمد سیاست برای خود کلاهی بدوزد، و همواره از هر چیزی که سپهر سیاست را سیاه می نمود تبری می جست. اما نیروهای امنیتی فعالیت های شفاف و مسالمت آمیز او را تاب نیاورده و در روز سه شنبه بیستم بهمن ماه در منزل پدریش با برخورد نامناسب و خشونت آمیز او را بازداشت و به سلول های انفرادی بند 240 اوین منتقل کردند.

ما جمعی از فعالان عرصه مدنی ایران ضمن محکوم کردن وقایعی که پس از انتخابات ریاست جمهوری رخ داده است ازجمله توقیف و سانسور نشریات و همچنین بازداشت گسترده اهل مطبوعات، خواستار رفع محدودیت از رسانه ها و آزادی هرچه سریعتر این خبرنگار هستیم که همواره به انتقاد در چارچوب قانون اهتمام داشت، و دیگر روزنامه نگاران دربند از جمله بدرالسادات مفیدی، نوشین جعفری، احمد زیدآبادی، مسعود باستانی، بهمن احمدی امویی، اکبر منتجبی، سعید لیلاز، محمد رضا نوربخش بوده، و تامین و تضمین آزادی های مدنی و سیاسی را در ایران خواستاریم.

تجربه ما ایرانیان در شکستن حرمت قلم به دستان و لب دوختن به جای ارج نهادن به انسان هایی که بازگوی درد مردم بودن لذت عجیبی در جانشان می ریزد که خار مغیلان به سودایش برایشان نرم میشود تجربه ای ماندگار است و تمام نشدنی و این حقیقتی بزرگ است که امروز محدودیت و موانع پیش آمده جامعه ایران ما از موهبت وجود خبرنگاران زیادی چون ملیحی که به انسانیت متعهدند نه سیاست محروم است.

ما همگان در کنار اکثریت مردم دلسوز ایران درد وطن داشته و داریم؛ و امید آن داریم تا باانعطاف بیشتر حکومت به خواسته های بر حق ملت توجه شده و با آزادی زندانیان سیاسی ، فضای عقلانیت و مردم سالاری در کشور حاکم شود؛ تا در کنار هم ایرانی بسازیم در خور شان و تاریخ و فرهنگ ایرانی.

اسامی امضاکنندگان:

آرش بهمنی، آرش حافظی، آرش نصیری اقبالی، آرمین قهقایی، آزاده خسروشاهی، آسیه امینی، آیدا سعادت، آیدا قجر، ابوالفض (پویا)جهاندار، احسان شفقت، احسان شفقت، احمد رأفت، احمد كاووسیان، اردلان ذوالنوریان، ارژنگ اسا، اشكان رحمانیان، اکرم خیرخواه ، اكبر عطری، امید ایران مهر، امید مهراندیش، امیر اكبرزاده، امیر رشیدی، امیر شیخ الاسلامی، امیر نادری، امیر همایون مكتبی، امیرحسین اعتمادی، امیرحسین ایرجی، امیرحسین گنج بخش، امین احمدیان، امین ریاحی، امین قلعه ای، اهورا جهانی، ایران مهرحبیبی، ایزد جابرى، الیاس خلج، بلال مرادویسی، بلنو صابری، بهار مهرنژاد، بهارك اعتمادی، بهرام اسماعیل بیگی، بهزاد مهرانی، بهمن آرمیتی، بهناز مهرانی، بیتا یاری، پردیس درخشنده، پردیس دیلمی، پرستو نوینی، پروانه معرا، پروین اردلان، پری ارجمند، پریا صادق بیكی ، پریسا انصاری، پریسا کاکایی، پژهان مختاری، پندار نوینی، پویان رمضان‌علی، ترانه بنی یعقوب، جلال الدین خوارزمی، جلوه جواهری، جواد منتظری، جهان تهرانی،‌ حسام میثاقی، حسین علوی، حسین معصومی، حمید امینی، حمید فرید، حنیف یزدانی پور، خدیجه مقدم، راحله گرجی، راضیه دیلم صالحی، رامین امن گستر، رزیتا فضایی، رسول فاضل، رضا سیاوشی، رضا قاضی نوری، روح الله سوری، روحی شفیعی، روژین محمدی، رویا سحاره ای، رها عسگری زاده، ریتا پرفر، زهره رمضان‌علی، زینب پیغمبرزاده، ژیلا بنی یعقوب، ژیلا گل‌عنبر، سارا آرین مهر، سارا زارع، ساعده سیما، سامان صفرزایی، سپهر عاطفی، سحر رضازاده، سعید قاسمی نژاد، سعید نعیمی، سعیده اسلامی، سلمان سیما، سمانه فرید، سمانه موسوی، سمیرا صدری، سمیرا گرشاسبی، سمیه فرید، سولماز ایكدر، سهیلا بیگدلی، سیاوش منتظری، سید حسین جاودانی، شاپرک دریانی، شقایق سیرجانی، شقایق موسوی، شورانگیز داداشی، شهره سیرجانی، شهلا بهاردوست، شیوا سیرجانی، شیوا نوجو، صادق شجاعی، صبرا رضایی، صبری نجفی، صدرا شهاب، صنم کازرونی، طیبه مونسان، عسل اخوان، عشا مومنی، عطا آشتیانی، علی انجم روز، علی باریکانی، علی جمالی، علی جوادی، علی ساكی، علی شیرازی، علی عبدی، علی معینی، علی میرسپاسی، علی هنری، علیرضا جلالیان، علیرضا موسوی،عمار ملکی، غزاله جهانشاه، فاتح آرش، فاطمه سیارپور، فاطمه فنائیان، فاطی علاقبند، فاطیما علیپور فرزانه ایل بیگی، فرزانه محمدی، فرشته شیرازی، فرشته قاضی، فرناز كمالی، فروغ سمیع نیا، فرهنگ نادری، فریبا داوودی مهاجر، فریبرز شمشیری، فریدون طاهری، کامبیز شبان، کاوه رضائی شیراز، کمیل لاریجانی، کیانوش سنجری، گلاله بهرامی، گلسا رسا، لادن صحافی، لیدا حسینی نژاد، لیلا اسدی، لیلا خاکپور، لیلا صحت،لیلا كیا، لیونا عیسی قلیان، مازیار صیرفی، مجید معلا، محسن عمادی، محمد آوخ، محمد خوشنود، محمد رحمانی نصرآبادی، محمد رضا صفایی، محمد شوراب، محمد صادقی، محمد قائم مقامی، محمد کوراوند، محمود معتقد، مرجان بزرگ، مرضیه بخشی زاده، مرضیه دیلم صالحی، مرضیه زادبر، مریم حسین خواه، مژگان ثروتی، مسعود روحانی، مسعود قربانی، مسلم عباسی، مسیح علی نژاد، مصطفی خسروی، ملودی تزری، منوچهر فاضل، مونا غفاری، مهتا صفوی، مهدی خدایی، مهران براتی، مهران فرجی، مهرداد بزرگ، مهرداد مشایخی، مهرنوش جعفری، مهرنوش رمضان‌علی، مهرنوش زنوزی، مهسا امرآبادی، میترا یوسفی، میثم مهرانی، میرعلی حسینی، مینو حسینی، ناهید جعفری، ناهید میرحاج، نسرین افضلی، نوشابه امیری، نوشین احمدی خراسانی، نوید محبی، نهال شرفی، نیاز افشار، نیلوفر رستمی، نیما انصاری، نیوشا بقراطی، وحید آریان، وحید قاسمی، وحیده مولوی، ویدا خسروی، الهام یاسری، هستی خضروی، هماد جمشیدی، یاسر بهرامی، یعقوب کشاورز


مهرداد بال افکن عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی باردیگر بازداشت شد

مهرداد بال افکن عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در اصفهان و از اعضای ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در این شهر، برای بار دوم بازداشت شد.
به گفته خانواده مهرداد بال افکن، آنها از محل نگهداری او اطلاعی ندارند.
آقای بال افکن در روز 25 خرداد هم بازداشت شده و در بند اطلاعات زندان اصفهان بازجویی شده بود.
گزارش ها همچنین حاکی است که احکام دادگاه تجدید نظر 8 فعال دانشجویی ِ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل صادر شده که در آن این دانشجویان به حدود یکسال زندان و یکسال محرومیت از تحصیل محکوم شده اند.
همچنین بر پایه گزارش ها، مرتضی کاظمیان، محمد رضا تاجیک، وحید پوراستاد، احسان مهرابی و کیوان مهرگان، 5 روزنامه نگار بازداشتی، امروز در زندان اوین با خانواده های خود ملاقات کردند. کیوان مهرابی نزدیک به دو ماه در زندان انفرادی بود.


برنامه نظارت بر حمايت مدافعان حقوق بشر، خواستار آزادی فوری و بدون قید وشرط حامیان مادران عزادار شد

در طی تماسهایی که فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران با سازمانهای حقوق بشری داشته ، نحوۀ دستگیری ،نام دستگیرشدگان و آخرین وضعیت مادران عزادار در بند را برای آنها تشریح کردند و خواستار اقدامات عاجل آنها در این باره شدند . نسخه ای از اقدامات برنامه نظارت برای ما ارسال شده است که ترجمه ودر اختیار عموم قرار می گیرد.

برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر، به عنوان برنامه ای مشترک از "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه" (OMCT) و "فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر" (FIDH) اطلاعات جدیدی را دریافت کرده و درخواست رسیدگی فوری به وضعیت ذیل در جمهوری اسلامی ایران را دارد.

شرح مختصری از وضعیت پیش آمده:
برنامه نظارت از سوی منابع قابل اطمینان مطلع شده که خانم ام البنین ابراهیمی روز 6 فوریه 2010 در حدود ساعت 3 صبح در منزلش دستگیر و بازداشت شده است. خانم الهام احسنی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی، خانم لیلا سیف الهی و خانم فاطمه رستگاری نیز در تاریخ ۸ فوریه در منازل شان و خانم فرزانه زینعلی در تاریخ ۹ فوریه در پارک لاله تهران دستگیر و بازداشت شده اند.

براساس گزارش های به دست آمده، خانم ام البنین ابراهیمی، خانم الهام احسنی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی، خانم لیلا سیف الهی، خانم فاطمه رستگاری و خانم فرزانه زینعلی درحال حاضر در زندان اوین بسر می برند. با این حال، در زمان انتشار این درخواست فوری، خانواده های آنان، علی رغم تجمع در برابر زندان اوین، هیچ گونه اطلاعی از محل حبس و اتهاماتی که به آنان وارد است دریافت نکرده اند.

برنامه نظارت مراتب نگرانی شدید خود را نسبت به حبس خودسرانه شش تن از "مادران عزادار" که پیشتر نام شان ذکر گردید اعلام می دارد. کاملاً مشخص است که این اقدام ها صرفاً به هدف ساکت کردن و به انزوا کشیدن جنبش مدنی ایران صورت گرفته است. برنامه نظارت از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهد که هرچه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی این اشخاص و همچنین تمامی مدافعان حقوق بشر که اکنون در سراسر کشور زندانی هستند را آزاد کنند.

اقدامات فوری مورد درخواست :
از شما خواهشمندیم که هر چه سریعتر دولتمردان جمهوری اسلامی را از درخواست های زیر باخبر سازید:

1.تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم ام البنین ابراهیمی، خانم الهام احسنی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی، خانم لیلا سیف الهی، خانم فاطمه رستگاری و خانم فرزانه زینعلی و دیگر مدافعان حقوق بشر در ایران را تضمین کنند.

2.محل حبس آنان را اعلام و هرچه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی امکان آزادی شان را فراهم سازند. کاملاً مشخص است که حبس آنان کاملاً خودسرانه بوده و صرفاً به دلیل فعالیت های شان در زمینه حقوق بشر صورت گرفته است.

3. اطمینان دهند که این اشخاص از امکان انتخاب وکیل مدافع و ملاقات با خانواده هایشان برخوردار خواهند بود

4.سریعاً به هرگونه اذیت و آزار و اقدام تهدیدآمیز، از جمله در سطوح قضایی، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند.

5. به کلیه مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر که در 9 دسامبر 1998 به تصویب رسیده احترام گذاشته و آن را رعایت کنند. به ویژه ماده اول آن که می گوید: "هر شخصی به صورت فردی یا گروهی این حق را دارد که در سطوح ملی و یا بین المللی اقدام به حمایت از حقوق بشر کند و آزادی های اصلی را تحقق بخشد" و همچنین ماده ۵ قسمت سوم که می گوید: "هر شخصی این حق را دارد که به صورت فردی یا جمعی، در سطوح ملی یا بین المللی، (...) با سازمان های غیردولتی یا میان دولتی ارتباط برقرار کند" و همچنین ماده 12 بند دوم که می گوید: "دولت باید کلیه تدابیر لازم را انجام دهد تا حمایت فردی و گروهی همه کس در برابر خشونت، تهدید، تعقیب، اقدامات تلافی جویانه، فشار، تبعیض های منفی شخصی و یا قانونی و هرگونه اقدام مستبدانه دیگری که به دنبال اقدامات مشروع و قانونی این اشخاص براساس این اعلامیه انجام شده، توسط مراجع ذیصلاح تضمین گردد."

6. به طور کلی، تحت هر شرایطی مفاد حقوق بشر و آزادی های اصلی را، مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهدنامه های بین المللی و منطقه ای حقوق بشر که ایران متعاهد آنهاست، رعایت نمایند.

رونوشت:
- رهبر انقلاب اسلامی، جناب آیت الله سیدعلی خامنه ای.
- ریاست جمهوری، جناب آقای محمود احمدی نژاد.
- ریاست دادگستری، جناب آیت الله صادق لاریجانی.
- وزیر امور خارجه، جناب آقای منوچهر متکی.
- نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سوئیس.
- سفارت ایران در بروکسل.

لطفا رونوشت این نامه را به دیگر نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی در دیگر کشورها نیز ارسال فرمایید.

پاریس – ژنو، 25 فوریه 2010

لطفا در پاسخ خود ما را از هرگونه اقدام انجام شده درخصوص این درخواست ها مطلع فرمایید.


احکام زندان و جریمه برای پنج فعال آذربایجانی در تبریز صادر شد

دادگاه انقلاب تبریز، ۵ تن از فعالان مدنی آذربایجان را به حبس و جریمه نقدی محکوم کرد.

به گزارش انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان در ایران، ابراهیم فرج‌زاده، حسین نصیری و نوراله حسینیان، به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

همچنین جواد سلمانی و ابوالفضل نصیری به پرداخت ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

اتهام این فعالان آذربایجانی عضویت در گروه‌ها به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام از طریق دعوت مردم به تجمع در سالگرد اعتراضات مردم، علیه کاریکاتور روزنامه ایران در سال ۸۶ عنوان شده است.


دستگیری چهار شهروند در اهواز
آقایان "کرمانی" و "سلیمانی" و دو تن از همراهان آنها از اعضای حزب "پان ایرانیست"، در فرودکاه اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

خبرگزاری هرانا - ساعاتی پیش نیروهای امنیتی با ورود به محوطه فرودگاه اهواز چهار شهروند اهوازی را به اتهام عضویت در حزب پان ایرانیست بازداشت کردند.

به گزارش هرانا، آقایان «کرمانی» و «سلیمانی» که از تهران برای شرکت در مراسم چهلم درگذشت دکتر «ابراهیم میرانی» عضو شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست که قرار بود فردا ۷ اسفند برگزار گردد به خوزستان رفته بودند به همراه دو تن از اعضای دیگر در فرودگاه اهواز بازداشت شده و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

هم‌چنین از سویی دیگر نیروهای امنیتی و انتظامی با مراجعه به منزل «فرهاد باغبانی» از دیگر اعضای این حزب پس از بازرسی کامل منزل وی کامپیوتر و وسایل شخصی او را با خود بردند. .


هشدار جبهه مشارکت نسبت به اعمال نظارت استصوابی در انتخابات کانون وکلا

جبهه مشارکت با صدور اطلاعیه ای اعمال نطارت استصوابی در انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز را محکوم کرد.
به گزارش نوروز، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

یکی از نهادهای مدنی که نقشی بسزا و موثر در اجرای قانون و نهادینه شدن حقوق شهروندی و دفاع حقوقی از افراد در محاکم قضایی دارد «کانون وکلا» است. شرط کارایی و تاثیرگذاری این نهاد در استقلال آن از نهادهای قدرت و به ویژه قوه قضائیه است و تجربه دیگر کشورها در اینباره به اندازه کافی گویاست و اینکه وکلا به پشتوانه نهاد صنفی شان چگونه می توانند در احقاق حقوق شهروندان و جلوگیری از دست اندازی حاکمان به حقوق ملت عمل نمایند.
متاسفانه در سالهای اخیر استقلال « کانون وکلا » که دستاورد گرانسنگ دولت ملی دکتر مصدق است، به انواع و اقسام لطائف الحیل مورد تعرض قرار گرفته و استقلال و امنیت شغلی وکلا را خدشه دار کرده است و آخرین شاهد و نمونه در اینباره اعمال نظارت استصوابی در مورد تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات هیات مدیره این نهاد از سوی دادگاه انتظامی قضات و رد صلاحیت نزدیک به نیمی از نامزدهاست.
جالب آنکه در میان نامزدهای ردصلاحیت شده نام آقایان سیدمحمد جندقی و گودرز افتخارجهرمی روسای فعلی و سابق این کانون و افرادی دیگر به چشم می خورد که در حسن شهرت و پایبندی شان به سوگندی که هنگام اخذ پروانه وکالت یاد کرده اند هیچگونه شک و شبهه ای نمی توان وارد کرد ضمن اینکه همگی سوابق روشنی دارند و فردی مثل آقای افتخار جهرمی به عنوان حقوقدان برجسته و معتمد سالها عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی و دفتر خدمات حقوقی نهاد ریاست جمهوری و...را در کارنامه خدمت خود دارد و هم اکنون نیز در سمت ریاست دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و استادی این دانشگاه به به ایفای نقش و مسئولیت اشتغال دارد.

جبهه مشارکت با محکومیت اعمال نظارت استصوابی در انتخابات هیات مدیره کانون وکلا و اظهار تاسف از اینکه متولیان امور کشور و به ویژه مسئولان مرتبط در قوه قضائیه از تجربه تلخ و پرهزینه انتخابات ریاست جمهوری دهم و رخدادهای پس از آن درس عبرت نگرفته و گویا به تکرار آن تمایل دارند، هشدار می دهد که با از بین رفتن استقلال «کانون وکلا» و خدشه دار شدن امنیت شغلی و حرفه ای وکیلان مستقل و مردمی و جایگزینی آنها با وکیلان دولتی اجرای قانون و عدالت و تامین و تضمین حقوق شهروندی ممتنع شده و عامه مردم به بی دفاعی از خود در محاکم قضایی رها می شوند و بر همه افراد جامعه و به ویژه تشکل های مدنی و صنفی است که در اینباره به واکنش پرداخته و در همراهی با وکلا بر استقلال این نهاد و انتخابات آزاد و بری از نفوذ نهادهای قدرت تصریح و تاکید نمایند.


همراه احمدی نژاد درنیویورک متهم شناخته شد: جرم:حمله به یک دخترجوان

در حکمی که توسط دادگاه جنایی شهرنیویورک منتشر شده است آمده که حسین غلامزاده ماه در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۹ در حدود ساعت ۹ وبیست دقیقه شب در جلوی شماره ۱۱۱ خیابان ۴۸ نیویورک مرتکب سوء قصد از درجه دوم شده است. این حکم اشاره می کند که متهم به قصد ایجاد صدمه فیزیکی روی شخص دیگر (همان خانم جوان) از وسیله خطرناک استفاده کرده است.

یکی از همراهان محموداحمدی نژاد که درجریان سفرش به نیویورک برای شرکت درمجمع عمومی سازمان ملل به دخترجوان ایرانی درجلوی محل هتل احمدی نژاد حمله کرده و او رامضروب کرده بود توسط دادگاه شهرنیویورک به انجام سوء قصداز درجه دوم متهم شد. متهم باید در این خصوص به دادگاه پاسخگو باشد. به گفته یک حقوقدان در گفت وگو با کمپین چنین اتهامی می تواند بیش از یک سال زندان را برای این فرد به همراه داشته باشد.

حسین غلامزاده مهابادی ماه از کسانی که به دلیل اینکه کارمند دفتر ایران در سازمان ملل نیویورک است محموداحمدی نژاد را در سفر ماه سپتامبر گذشته خود به نیویورک همراهی می کرد درجریان یکی از تجمعات جلوی هتل اقامات هیات ایرانی هنگامی که یک خانم جوان با دوربین غیرحرفه ای خود عکس می گرفت او را با ضربه دست موردحمله قرار داد که این حمله منجر به خونریزی و مجروح شدن وی شد. پس از این واقعه پلیس حاضر درصحنه شهرنیویورک مداخله کرد و از افرادی که آنجا بودند سوال کرد که آیا شاهد این اقدام خشونت‌امیز بوده اند؟ در طی گفت وگو با پلیس افراد حاضرشهادت دادند که چنین حمله‌ای صورت گرفته و فردمضروب درحالت حمله نبوده است.

این خانم جوان درگفت وگو با کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که نمی خواهد نامش فاش شود واز ابتدا نیز به دلیل تبعاتی که شکایت از یکی از همراهان هیات ایرانی داشت از شکایت صرف نظر کرد. اما به دلیل اینکه این حمله به یک فرد در خیابان رخ داده بود پلیس نیویورک خود به پیگیری این موضوع پرداخت.

در حکمی که توسط دادگاه جنایی شهرنیویورک منتشر شده است آمده که حسین غلامزاده ماه در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۹ در حدود ساعت ۹ وبیست دقیقه شب در جلوی شماره ۱۱۱ خیابان ۴۸ نیویورک مرتکب سوء قصد از درجه دوم شده است. این حکم اشاره می کند که متهم به قصد ایجاد صدمه فیزیکی روی شخص دیگر (همان خانم جوان) از وسیله خطرناک استفاده کرده است. به گفته شاهدان عینی که باپلیس سخن گفته اند مشاهده کرده اند که متهم با هل دادن دوربین فردیاد شده به صورت او باعث ایجاد کبودی و سیاهی دور چشم چپ فرد یاد شده اند.

درجریان حضور محموداحمدی نژاد درنیویورک دراجلاس ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل صدها تن از ایرانیان در اعتراض به حضور وی درجلوی دفترسازمان ملل دست به اعتراض زدند. دهها تن از این افراد پس از پایان گردهمایی یاد شده به جلوی هتل محل اقامت احمدی نژاد رفتند و در پیاده روی مجاور هتل تجمع کردند.

فردی که در جریان حضور درجلوی هتل احمدی نژاد مورد حمله قرار گرفته بود به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:

« آن روز ما بعد از راهپیمایی رفتیم جلوی هتل احمدی‌نژاد. تا ساعت ۱۰ شب اونجا بودیم. ساعت ۱۰ پلیس گفت که دیگر نمی شود اینجا بمانید و شعار بدهید. به همین جهت جمعیت تصمیم گرفتند که چند دور اطرافه هتل راهپیمایی سکوت کنند. بعد از چند بار اونجا رو دور زدن جمعیت پراکنده شدند. من دنبال دوستم میگشتم که به سمت خانه برویم. از خیابان که رد شدم این آقا رو دیدم که اونجا ایستاده بود و منتظر که از خیابان رد بشود. من نمیدونستم که کی هست اما از تیپ و قیافه و این که جلوی هتل بود میشود حدس زد که جزو تیم احمدینژاد هست. واسه همین وقتی که دیدمش خواستم ازش عکس بگیرم. دوربین رو گرفتم جلوی چشمم که عکس بگیرم که یک دفعه چیزی محکم خورد تو صورتم و من افتادم زمین. چیزی که یادم میاد اینه که من رو زمین بودم و داشتم گریه میکردم و چند تا پلیس دور ما رو گرفته بودند. پلیس ها هیچ کاری نمیکردند و فقط میپرسیدن که کسی دیده و اینکه چه اتفاقی افتاده است؟ یک آقای ایرانی گفت که من دیدم که با مشت زده تو صورتش. پلیس از من پرس و جو کرد که چی شده و آن فرد را هم بردند و از او سوال کردند. تا مدتی نگران بودم که امنیت سیاسی داشته باشد…. یک وکیل آمریکایی که آنجا بود به من گفت که می تواند وکالت من را قبول کند. در این حین چند نفر از هتل بیرون آمدند که سعی میکردند قیافه من را ببینند و یکی از آنها هم دوربین هم داشت. من از پلیس خواستم که من را به جایی ببرند که کسی من را نبیند. افراد مختلفی از پلیس مخفی و پلیس نیویورک با من حرف زدند. یک نفر هم بود که با تلفن با دفتر ایران حرف میزد. بعد از مدتی فهمیدیم که شخص یاد شده مصونیت سیاسی ندارد. آنها از من پرسیدند که آیا مایل هستم که شکایت کنم؟ من هم گفتم به دلیل اینکه خانواده ام در ایران هستند مایل به شکایت نیستم.» با این وجود پلیس به پیگیری و وکلای یاد شده به پیگیری ماجرا پرداخته و هم اکنون حسین غلامزاده ماه از همراهان محمود احمدی نژاد با اتهام مطرح شده که تصویر آن در زیر آمده است مواجه است و باید پاسخگوی سوء قصد به قصد صدمه زدن به یک شهروند در عرصه عمومی شهر باشد. مقامات ایرانی تا کنون در خصوص این موضوع هیچ نظری اعلام نکرده اند.


هیلاری کلینتون بحران هسته ای ایران را با بحران موشکی کوبا مقایسه کرد

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجۀ آمریکا روز پنج شنبه در سخنانش خطاب به مجلس نمایندگان ایالات متحده ، بحران هسته ای ایران را با بحران موشکی کوبا در سال 1962 مقایسه کرد.

در این زمینه خانم کلینتون متذکر شد که دولت وی اکنون همانند دولت آن زمان به ریاست جان فیتزجرالد کندی در فرآیند دیپلماسی بسیار فشرده ای وارد شده است.

شایان یاد آوریست که در ماه اکتبر سال 1962 ، جان فیتزجرالد کندی ، رئیس جمهوری آمریکا خبر دار شد که اتحاد جماهیر شوروی قصد دارد در کوبا ، یعنی در منطقه ای بسیار نزدیک به سواحل آمریکایی موشک های هسته ای مستقر کند.

در نتیجه اعتراضات وی در این رابطه و پافشاری مقامات شوروی از سوی دیگر سبب شده بود بحران به حدی بالا گیرد که جهان در خطر جنگ هسته ای قرار گرفته بود، که سر انجام با تلاش و کوشش جان کندی و پس از یک هفته زور آزمایی دیپلماتیک اتحاد جماهیر شوروی موشک های خود را به کشور فرا خواند.

در ادامه هیلاری کلینتون به عملکرد مثال زدنی رئیس جمهوری آمریکا در آن دوران اشاره کرد و یاد آور شد که جان فیتزجرالد کندی همه کار کرد تا جهانیان را از خطر استقرار موشک های هسته ای شوروی در کوبا با خبر کند و با متقاعد ساختن افکار عمومی جامعۀ بین المللی و سازمان ملل متحد توانست توافق لازم را برای عقب نشینی مقامات شوروی بدست آورد.

خانم کلینتون با اشاره به این عملکرد تأکید داشت که وی نیز به همراه بسیاری از شخصیت های دولت باراک اوباما وارد چنین فرآیندی شده است ، چرا که برای آنها تهدید برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی خطری بسیار جدی به حساب می آید.

وزیر امور خارجۀ آمریکا در پایان سخنانش از پروندۀ هسته ای ایران و لزوم حل بحران کنونی با جمهوری اسلامی به عنوان اولویت اصلی دولت باراک اوباما یاد کرد.


تلاش اسرائیل برای تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی

به دنبال سفر اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل به ایالات متحدۀ آمریکا و مذاکراتش با همتای آمریکایی خود رابرت گیتز پیرامون مسائلی از قبیل همکاری دو کشور در رابطه با دفاع ضد موشکی ، فرآیند صلح در خاور میانه ، آموزش نیروهای امنیتی فلسطینی توسط نظامیان آمریکایی و خصوصأ پروندۀ هسته ای ایران دولت اسرائیل قصد دارد جامعۀ جهانی را به اهمیت تشدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی متقاعد سازد. ،

در این زمینه اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل در سخنانش خطاب به رابرت گیتز در واشنگتن متذکر شد که مسألۀ ایران تنها مشکل اسرائیل نیست و مشکلی برای تمام جهان به حساب می آید و در نتیجه برای جلوگیری از پیشرفت جمهوری اسلامی در راه دستیابی به سلاح هسته ای ، علیه ایران تحریم های سخت و فلج کننده ای را اتخاذ کرد.

همچنین قبل از دیدار وزرای دفاع آمیریکا و اسرائیل ، جف مورل سخنگوی پنتاگون متذکر شده بود که با در نظر گرفتن عملکرد جمهوری اسلامی و بی اعتنایی به تلاش های دیپلماتیک جامعۀ جهانی برای حل بحران ، راه دیگری برایمان به جز تشدید تحریم ها باقی نمانده و ما هم مثل اسرائیل در رابطه با پروندۀ هسته ای ایران نگران هستیم.

از سوی دیگر موشه یالون وزیر مسائل استراتژیک اسرائیل نیز به همراه یک هیئأت ویژه و استنلی فیشر رئیس بانک مرکزی این کشور برای سفری دو روزه وارد پکن شده است و صبح روز جمعه با یکی از مقامات بلند پایۀ دولت چین در ارتباط با پروندۀ هسته ای ایران به گفتگو پرداخته است.

موشه یالون قصد دارد چین را به ضرورت تشدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی متقاعد سازد ، خصوصأ که چین که در شورای امنیت سازمان ملل متحد حق وتو دارد ، با ایران روابط اقتصادی و تجاری بسیار نزدیکی را دنبال می کند .

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .