پنجشنبه، ششم اسفند ١٣٨٨- بيست و پنجم فوريه ٢٠١٠


ادامه تجمع شبانه خانواده ها و مردم منجر به آزادی تعداد دیگری گردید

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،با حضور و تلاش مستمر خانواده ها و مردم تهران تعداد دیگری از دستگیرشدگان اخیر آزاد شدند وبه آغوش گرم خانواده ها و مردم حاضر در مقابل زندان اوین بازگشتند.

روز پنجشنبه 6 اسفند ماه از ساعت 17:30 تعداد زیادی از خانواده های دستگیر شدگان ، زندانیان آزاد شده اخیر و مردم تهران در مقابل زندان به تجمع شبانه خود ادامه دادند و خواهان آزادی بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی شدند.تعدادی از خانواده با جعبه های شیرینی به میان حاضرین آمدن و اقدام به پخش شیرینی در بین آنها نمودند.

تلاش و کوشش بی وقفه و مستمر خانواده های دستگیر شدگان و حمایت بی دریغ مردم تهران باعث گردید که تعداد دیگری از دستگیر شدگان آزاد شوند. تعداد کسانی که تا ساعت 19:30 آزاد شدند به بیش از 12 نفر می رسد. در بین رهایی یافتگان از بند ولی فقیه خانم سمیه رشیدی فعال حقوق زنان و از دانشجویان ستاره دار دیده می شد.

یکی از زندانیان سیاسی بنام ایمان سهراب پورکه از دستگیر شدگان خرداد ماه بود و در بند 350 زندان اوین در بازداشت بسر می برد جزء آزاد شدگان شب گذشته بود.

هنگامی که زندانیان سیاسی از درب مخوف اوین خارج می شدند با شور و هیجان بی نظیر خانواده ها و حاضرین مواجه می شدند. خانواده ها و مردم همانند شبهای گذشته با دست زدنهای ممتد و سوت کشیدن اوج احساسات خود را بیان می کردند.

زندانیان سیاسی آزاد شده با بالا بردن دستان خود به علامت پیروزی ،دست تکان دادن و لبخند زدن تشکر خود را از خانواده ها و حاضرین ابراز می داشتند.


خامنه ای پذیرش نتایج انتخابات راملاک حضور در نظام اعلام کرد

کسانی که که حاضر نیستند " رای اکثریت " را قبول کنند و نقطه قوتی همچون " انتخابات افتخار آفرین چهل میلیونی" را تبدیل به ضعف می کنند ، عملاً خود را از این کشتی نجات خارج می کنند و صلاحیت حضور در " چارچوب نظام اسلامی " را از دست می هند که از دست داده اند.

آیت الله خامنه ای در دیدار صبح پنجشنبه با اعضای خبرگان ، تاکید کرد کسانی که که حاضر نیستند " رای اکثریت " را قبول کنند و نقطه قوتی همچون " انتخابات افتخار آفرین چهل میلیونی" را تبدیل به ضعف می کنند ، عملاً خود را از این کشتی نجات خارج می کنند و صلاحیت حضور در " چارچوب نظام اسلامی " را از دست می هند که از دست داده اند.

آیت الله خامنه ای سپس به تمجید از پدیده انتخابات پرداخت و مدعی شد که انتخابات در جمهوری اسلامی " امری واقعی است نه صوری و تقلیدی " رهبر جمهوری اسلامی " اساس فتنه پس از انتخابات" را نفی آرای مردم و تهمت به نظام نامید و معترضین را به ارتکاب یک گناه بزرگ متهم کرد.

در قسمت دیگری از این سخنرانی آیت الله خامنه ای به ضرورت ترسیم " مرز" میان خودی و غیر خودی پرداخت و خواهان آن شد که " مرزبندی شفاف و صریح با دشمنان نظام " انجام گیرد. با توجه به این که رهبر جمهوری اسلامی معترضان به نتایج انتخابات را به دلیل " نفی آرای مردم " از چارچوب نظام خارج اعلام کرده بود، بنظر می رسد که دعوت به "مرزبندی شفاف " با دشمنان بیشتر عناصر میانی بویژه آیت الله رفسنجانی را مورد خطاب قرار داده باشد. او در توضیح نظراتش یاد آور شد که " اگر مرزها شفاف نشود عده ای می توانند با قصد خیانت و بدون این که شناخته شوند وارد چارچوب شوند ، ضمن این که عده ای هم بدون آنکه متوجه شوند از مرز ها خارج می شوند.


عمل قلب دكتر يزدي با موفقيت انجام شد

عمل قلب دكتر ابراهيم يزدي از بازداشت شدگان بعد از عاشورا با موفقيت انجام شد.

به گزارش ميزان در پي اعطاي مرخصي پزشكي دادستاني تهران به دكتر ابراهيم يزدي دبير كل و وزير امور خارجه دولت موقت وي برای عمل جراحی قلب باز در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد و تحت عمل قرار گرفت .

براساس اظهارات خانواده ايشان وضعيت پزشكي دكتر ابراهيم يزدي بعد از عمل رضايت بخش توصيف شده است .

دكتر ابراهيم يزدي 80 ساله مسن ترين زنداني سياسي ايران بعداز وقايع عاشورا همزمان با بازداشت طيف وسيعي از مردم و فعالان سياسي ، اجتماعي در تاريخ هفتم دي ماه بازداشت شد .
وي اكنون با توديع قرار وثيقه به مدت 10 روز به مرخصي پزشكي آمده است و در يكي از بيمارستان هاي تهران زير نظارت ماموران امنيتي تحت درمان قرار دارد .


بیانیه تند مجلس خبرگان چه هدفی را دنبال می کند ؟

نوشتۀ شهلا رستمی

در بیانیه شدید اللحنی که عصر دیروز توسط هفتمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری منتشر شد اعضای خبرگان پیروزی بر همه "توطئه و ترفند های دشمنان داخلی و خارجی" را جشن گرفته به این نتیجه رسیدند که "اسلام در همه شرایط توان اداره بشریت را به خوبی دارد".

اعضای خبرگان دو تظاهرات 22 بهمن و 9 دی را که چند روز بعد از درگیری عاشورا انجام گرفت، حماسه تاریخی خواندند و مدعی شدند که این دو تظاهرات نشانه پایان یافتن صبر انقلابی مردم علیه فتنه گران بوده است. اعضای مجلس خبرگان رهبری همچنین در بیانیه خود علاوه بر تأکید بر "واماندگی بخش معدودی از خواص"، کسانی را که "سران فتنه " می نامند، متهم به این کردند که فرصت های متعددی را که به آنها داده شده بود از دست دادند و از آنها خواستند توبه کنند و به دامان انقلاب بازگردند چرا که مردم بر کارنامه آنان مهر مردودی زده اند. این بیانیه در پایان مسئولان و نیروهای به گفته نویسندگان بیانیه" جان فشان" امنیتی و انتظامی را مورد ستایش قرارداده از آنان خواسته است که "بارعایت اصل رأفت و محبت اسلامی و جذب حداکثری ودفع حداقلی، با هر نوع حرکت مشکوک و بحران آفرین برخورد قاطعانه کنند.

مهدی خانبابا تهرانی، تفسیر گر مسائل سیاسی، این سخنان را تهدید مجددی برای هاشمی رفسنجانی می داند که به او بگویند که او ویارانش دارای چنان قدرتی نیستند که بتوانند دو جناح را به آشتی دعوت کنند. در عین حال میخواهند بگویند هیچ تمایلی به گفتگو با جناح سبز و معترضین ندارند.


انجمن تجارت خارجی آلمان نیز به صف موافقان تحریم تهران پیوست

رئیس انجمن تجارت خارجی آلمان (BGA)، با اشاره به پرونده هسته‌ای بحث‌برانگیز جمهوری اسلامی، خواستار برخوردی سختگیرانه‌تر با ایران شد. آنتون بورنر روز پنجشنبه (۲۵ فوریه / ۶ اسفند) در برلین به روزنامه فایننشیال‌تایمز آلمان گفت که زمان مدارا با تهران به سر آمده است. به نوشته خبرگزاری فرانسه به نقل از این مقام اقتصادی، «سیاست مدارا» در برابر تهران به نتیجه نخواهد رسید. حوزه اقتصاد آلمان، به دلیل مناسبات اقتصادی گسترده، همواره مخالف اعمال محدودیت‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی بوده است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز پیش‌تر تأکید کرده بود که برلین با دیگر کشورهای غربی، از اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه تهران، برای واداشتن جمهوری اسلامی به تغییر در سیاست‌های هسته‌های‌اش همراهی خواهد کرد. اخیرا دو بیمه بزرگ آلمان از توقف فعالیت‌های اقتصادی خود در ایران خبر دادند. شرکت زیمنس که سابقه همکاری چند ده ساله با ایران دارد، نیز ماه گذشته اعلام که از این کشور خارج خواهد شد.


رییس جمهوری روسیه خواستار « رفتار مسوولانه » ایران شد

دمیتری مدودیف رییس جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت لازم است ایران مسوولانه و شفاف رفتار کند تا به بحران درباره پرونده هسته ای اش پایان دهد.

بنا بر اعلام وبسایت رسمی کاخ کرملین این سخنان مدودیف در مصاحبه با مجله فرانسوی پاری ماچ، عنوان شده است. رییس جمهوری روسیه در این گفت و گو اعلام کرده است که به نظر وی برنامه ی هسته ای ایران باید پاسخگوی ابهامهای سازمان های جهانی، از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد و در عین حال فعالیت های ایران باید از شفافیت لازم برای نظارت برخوردار باشد.

سخنان تازه ی رییس جمهوری روسیه، بار دیگر تندتر شدن رویکرد این کشور در قبال پرونده هسته ای ایران را نشان می دهد.


زنان دستگیرشده اعتراضات اخیر در سلولهای انفرادی زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تعدادی از زنان دستگیر شده در جریان اعتراضات عاشورا و 22 بهمن در سلولهای انفرادی بند زنان زندان گوهردشت کرج تحت شکنجه بسر می برند.

تعدادی از زنان دستگیر شده دراعتراضات عاشورا و روزهای قبل از 22 بهمن و روز 22 بهمن در سلولهای انفرادی بند زنان زندان گوهردشت در شرایط طاقت فرسا و غیر انسانی نگهداری می شوند. در حال حاضر حداقل 3 نفر از آنها در سلولهای انفرادی بسر می برند.آنها بدلیل پر بودن سلولهای انفرادی بند سپاه زندان گوهردشت به سلولهای انفرادی بند زنان منتقل شده اند. بازجویان وزارت اطلاعات با شکنجه های روحی و جسمی قصد دارند که از آنها اعترافات دروغین برای پرونده سازی و صدور احکام سنگین بگیرند.

اسامی تعدادی از آنها به قرار زیر می باشد:

1-خانم فاطمه ویسی روز عاشور دستگیر و به سلولهای انفرادی بند زنان زندان گوهردشت منتقل شد.اعضای خانواده زندانی سیاسی فاطمه ویسی توسط این رژیم به خاطر اعتقادت سیاسی آنها اعدام شده اند.

2-مریم بهرامی از دستگیر شدگان روز 22 بهمن است

3- خانم کریمی گفته می شود از هموطنان بهائی است

4 خانم سمیه حسینی که همراه با برادرشان در روز 22 بهمن دستگیر شده اند گفته می شود اخیرا آزاد شده اند.

شرایط سلولهای انفرادی بند زنان زندان گوهردشت کرج قرون وسطائی و معمولا برای بازداشتهای کوتاه مدت بکار برده می شود. در این سلولها در سالهای گذشته قتلهای زنجیره ای روی داده است که پیش از این ما با اسم و مشخصات آنها را افشاء کرده بودیم.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، دستگیریهای گسترده مردم ایران و قرار دادن آنها در سلولهای انفرادی،شکنجه های قرون وسطائی و غیر انسانی برای گرفتن اعترافات دروغین جهت صدور احکام سنگین را محکوم می کندو از دبیر کل ،کمیسر عالی حقوق بشر،گزارشگران ویژه شکنجه و دستگیریهای خودسرانه می خواهد که برای پایان دادن به جنایتها سیستماتیک و مستمر علیه مردم ایران خواستار تشکیل جلسه اصطراری شورای امنیت برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران است.


حامیان مادران عزادار ممنوع الملاقات و تحت شکنجه های روحی برای پذیرفتن اتهامات واهی بازجویان

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، خانواده های حامیان مادران عزادار صبح امروز به زندان اوین مراجعه کردند و خواستار ملاقات با آنها شدند ولی بعد از چند ساعت انتظار به آنها گفته شد که بازجویان وزارت اطلاعات اجازه ملاقات به آنها نمی دهند.

روز پنجشنبه 6 اسفند ماه خانواده های مادران عزادار برای ملاقات و آزادی مادران دربند به سالن ملاقات بند 209 زندان اوین مراجعه کردند.علیرغم اینکه قبلا به آنها قول داده شده بود که می توانند با مادران در بند ملاقات کنند پس از چند ساعت انتظار به آنها اعلام شد که بازجویان اجازه ملاقات به آنها نمی دهند.خانواده ها از زمان دستگیری تا به حال موفق به ملاقت، با آنها نشده اند.

حامیان مادران عزادار در بند 209 از پذیرفتن اتهامات نسبت داده شده توسط بازجویان وزارت اطلاعات امتناع می ورزند. اما بازجویان وزارت اطلاعات برای تحت فشار قرار دادن آنها ملاقات با خانواده هایشان را منوط به پذیرفتن اتهامات نسبت داده شده کرده اند.

روز چهارشنبه 5 بهمن ماه تعدادی از خانواده های حامیان مادران عزادار به دادگاه انقلاب مراجعه کردند و خواستار اطلاع یافتن از وضعیت مادران در بند شدند. یکی از مامورین وزارت اطلاعات در دادگاه انقلاب، اعضای یکی از خانواده ها را مورد تهدید و توهین قرار داد و به او گفت در صورت پیگیری وضعیت حقوقی مادران دربند او را هم دستگیر خواهند کرد این تهدید باعث اعتراض شدید سایر خانواده ها شد.هم چنین به خانواده ها گفته شد که پرونده های حامیان مادران عزادار قرار است به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارجاع داده شودو روز یکشنبه 9 بهمن ماه آنها توسط محمد مقیسه ای از اعضای کمسیون مرگ زندانیان سیاسی سال 67 محاکمه شوند.

اسامی حامیان مادران عزادار که در بند مخوف 209 زندان اوین تحت بازجوئی و فشارهای شیدی روحی هستند به قرار زیر می باشد:

1- خانم ام بنین ابراهیمی 49 ساله متاهل و داردی 2 فرزند می باشند او بامداد یکشنبه 17 بهمن ساعت 03:00 در منزل شخصی اش دستگیر شد.

2-خانم الهام احسنی 27 ساله کارشناس درمان عمومی، او همچنین از فعالین حقوق کودکان کار و خیابانی و از یاری دهندگان به زنانی که مبتلا به ویروس آچ .آی .وی است، بود. او دوشنبه شب 19 بهمن ساعت 22:30 دستگیرو هنوز از محل بازداشت وی خبری در دست نیست.

3- خانم ژیلا کرم زاده مکوندی 49 ساله، دوشنبه شب 19بهمن حوالی ساعت 23:30 دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد.

4 .دکتر لیلا سیف الهی 42 ساله دوشنبه شب 19 بهمن دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

5-خانم فاطمه رستگاری متاهل و دارای 2 فرزند می باشد دوشنبه شب دستگیر و گفته می شود به بند 209 زندان اوین متقل شدند

6- منیژه طاهری

7- خانم فرزانه زینالی 53 ساله متاهل و دارای 2 فرزند می باشد او 19 دی ما ه به منظور شرکت کردن در مراسم اعتراضی مادران عزادار عازم پارک لاله بود که در مسیر توسط مامورین وزارت اطلاعات ربوده شد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورش به منازل ، دستگیر،انتقال به بند 209 ،بازجوئیهای طولانی و شکنجه های روحی شدید،اعتراف گیری برای پرونده سازی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ،گزارشگر ویژه زنان و دستگیریهای خودسرانه سازمان ملل متحد خواستار اقدامات عملی و فوری برای پایان دادن به شکنجه های روحی و آزادی بی قیدو شرط آنها است.


هنگامه شهیدی باردیگر بازداشت شد

هنکامه شهیدی فعال حقوق زنان و روزنامه نگار، در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات امروز 6 اسفند ماه، بازداشت شد.

محمد مصطفایی وکیل هنگامه شهیدی در وبلاگ خود عنوان کرده است که هنگامه شهیدی دیروز به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده است و امروز به هنگام مراجعت به این سازمان بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

وی همچنین اظهار داشته است که موکلش از شرایط روحی مناسبی برخوردار نیست.

هنگامه شهیدی فعال حقوق زنان و حقوق مطبوعات، خبرنگار سیاسی و نویسنده زن ایرانی، پیش از این نیز سه شنبه 9 تیر در جریان حوادث پس از انتخابات بازداشت شده بود و در دهم آبان با تودیع قرار وثیقه 90 میلیون تومانی آزاد شده بود.


کاتوزیان: می خواهند وکالت را هم دولتی کنند

بي‌مهري به وكلاي مورد اعتماد كانون، موجب خدشه به عدالت مي‌شود

استاد حقوق ايران با اشاره به ردصلاحيت گسترده در انتخابات كانون وكلاي دادگستري گفت: بي‌مهري به وكلاي مورد اعتمادكانون موجب خدشه به عدالت مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايلنا ، اميرناصر كاتوزيان شب گذشته طي سخناني در يك صدمين سال تاسيس نهاد وكالت و روز وكيل مدافع كه با پنجاه‌وهشتمين سالروز استقلال كانون وكلا همزمان بود، از شرايط به‌وجود آمده در سال‌جاري براي جامعه وكلا انتقاد كرد.

پدر علم حقوق ايران در ابتداي سخنان خود با بيان اينكه قرار نبود سخنراني كنم و تنها به‌دنبال بيان احساساتم هستم، گفت: ‌ساليان درازي است كه در جشن استقلال كانون وكلا شركت مي‌كنم و دليل آن اين است كه كانون را براي كشور مفيد مي‌دانم.

وي تصريح كرد: در حكومت‌هاي مردمي براي اينكه لبه تيغ استبداد دولت‌ها كندتر شود، همواره نهاد‌هاي عمومي را تقويت مي‌كنند تا اين نهادها ميان مردم و دولت واسطه قرار گيرند. كانون وكلا نيز يكي از مهمترين‌ نهاد‌هاي عمومي است كه مي‌تواند واسطه دولت و مردم در استقرار عدالت باشد.
اين استاد دانشگاه وكالت و وكيل را ناظر بر اجراي عدالت از طرف دادگاه دانست و گفت: هيچ كس بهتر از وكيل نمي‌فهمد كه آيا قاضي درست عمل‌ مي‌كند يا خير؟

كاتوزيان سپس با اشاره به فضاي مراسم يك صدمين سال تاسيس نهاد وكالت و روز وكيل مدافع ، متن سخنراني‌ها و دكلمه‌هايي كه خوانده شد، لب به انتقاد گشود وگفت: ‌امسال جشن استقلال كانون وكلاي دادگستري بوي نگراني و رنج مي‌دهد و من را متاسف كرد كه چرا بايد وضعي پيش بيايد تا كانون وكلا برنجند.

وي در ادامه با بيان خاطره‌اي از دوران جواني خود و آن زماني كه براي مشاهده مسابقه كشتي در يك سالن ورزشي حضور پيدا مي‌كند، اما لحظه‌اي كه جهان پهلوان تختي قصد ورود به سال را دارد ماموران از حضور وي جلوگيري كرده و قهرمان نام‌آور كشتي ايران ناچار سالن را ترك مي‌كند، تصريح كرد: ‌از آن زمان به بعد تيم كشتي ايران دچار صدمه شد چرا كه اعضاي تيم فكر مي‌كردند زماني كه با تختي ـ قهرمان بين‌المللي كشتي كشورـ اين چنين رفتار كرده و عاقبت او چنين مي‌شد، با آنها چگونه رفتار خواهد شد؟

پدر علم حقوق ايران با اشاره به رد صلاحيت برخي از وكلاي با سابقه براي عضويت در هيات مديره كانون وكلاي دادگستري مركز اظهار داشت: وقتي وكلاي مورد اعتمادكانون و طبقات برگزيده مورد بي‌مهري قرار مي‌گيرد در واقع نه تنها كانون صدمه مي‌خورد، بلكه عدالت نيز مورد خدشه قرار مي‌گيرد.

وي با طرح اين پرسش كه در حال حاضر وظيفه ما چيست؟ گفت: در اين حال كه بوي نگراني و رنج مي‌آيد بوي تصميم را نيز استشمام كردم كه وكلا با چنگ و دندان مي‌خواهند استقلال خود را حفظ كنند.

اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه وظيفه امروز ما سنگين‌تر از گذشته است، خاطرنشان كرد: انسان زماني كه با خطر مواجه مي‌شود همه نيروي خود را براي مقابله با آن جمع مي‌كند؛ در حال حاضر اين نيرو در شما وجوددارد كه هم از نظر اجتماعي اقدام كنيد و هم‌اينكه هر فرد به هر ترتيبي مي‌تواند از استقلال كانون دفاع كند و نيز نبايد كاري كنيم كه باعث ملامت شود ، همه بايد اسطوره اخلاق باشيم.

كاتوزيان با انتقاد از رويه صداوسيما در نحوه به تصوير كشيدن چهره وكيل مدافع در برنامه‌هاي تلوزيوني گفت: در صداوسيما وكيل به‌عنوان يك مزدور بي‌اجر كه از خود شخصيت ندارد و قابليت اينكه به او انسان گفته شود را نيز ندارد، در شخصيت وكيل ظاهر مي‌شود.

وي با بيان اينكه دليل اين سياست صداوسيما را متوجه نمي‌شوم،اظهار داشت: كانون وكلا خدمات بزرگي را انجام داده است و در پايان دوره رژيم پهلوي نيز همين وكلا بودند كه از انقلابيون دفاع كرده و جان خود را به خطر انداختند.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: تعجب ديگر من اين است كه سياست عمومي كشور بر خصوصي‌سازي است يعني سعي مي‌كنند تمام نهادهاي عمومي را خصوصي كند، حال اين چه اقدامي است كه سعي دارند وكالت را دولتي كرده و وكيل دولتي جاي وكيل مردمي را بگيرد.
كاتوزيان درپايان با ابراز تاسف از شرايط به وجودآمده براي جامعه وكلا گفت: اميدوارم اين سخنان به گوش كساني‌كه سبب به وجود آمدن اين جريان هستند، برسد.

با عدم اجراي دائمي آيين‌نامه اصلاحي لايحه استقلال كانون وكلا نام نيكي از خود به جا بگذارد

به گزارش خبرنگار ايلنا ، سيد محمد جندقي‌ پوركرماني در مراسم يكصدمين سال تاسيس نهاد وكالت و روز وكيل مدافع كه همزمان با پنجاه و هشتمين سالروز استقلال كانون وكلا برگزار شد طي سخناني ضمن تبريك حلول ماه ربيع الاول گفت: هر چندكه اين جشن همه ساله در چنين روزي به‌عنوان سالروز استقلال كانون وكلاي دادگستري كشور و روز وكيل مدافع برگزار مي‌شود ، اما مقارن شدن اين روز گرانقدر با يكصدمين سال تاسيس نهاد وكالت در ايران امري خاطره‌انگيز نه تنها در ايران بلكه در خاورميانه است.

وي اظهار داشت: در دوره مظفرالدين شاه وقبل از انقلاب مشروطيت در سال 1277 هجري شمسي و بعد از تاسيس مدرسه عالي علوم سياسي توسط مشيرالدوله، فارق‌التحصيلان اين مدرسه به‌عنوان قضات محاكم عدليه و بعضا به ‌عنوان وكيل مشغول به كار شدند و در سال 1288 اولين نهاد وكالت در ايران را بنيان نهادند كه يكي از آنها عبدالله مستوفي شاگرد اول مدرسه عالي علوم سياسي بود.

رئيس كانون وكلاي دادگستري مركز با بيان اينكه هرچند حرفه وكالت ايران با چالش‌ها و جريان‌هاي خوشايندي روبه‌رو بوده و بعضا مورد بي‌مهري دولتمردان قرار گرفته است، اظهارداشت: با نهايت تاسف و دل نگراني بايد گفت در سال‌جاري حرفه شريف وكالت، كه از آغاز همانند آنچه دركشورهاي پيشرفته سابقه داشته و به طور مستقل به فعاليت خود ادامه مي‌داد؛ با تدوين آيين‌نامه‌اي توسط رياست سابق قوه قضاييه زمينه به خطر انداختن استقلال كانون وكلا را فراهم كرد.

وي ادامه داد: در نتيجه كانون‌ها با بحران عظيمي مواجه شده‌اند و با اينكه اقدام كانون‌ها مبني بر طرح دعوا در ديوان عدالت اداري و درخواست ابطال اين آيين‌نامه و تعويق آن به مدت 6 ماه موجبات فروكش موقتي بحران را موجب شد؛ اما با پيگيري موضوع و مراجعه به ديوان عدالت اداري معلوم شد اين نهاد در مورد اينكه آيا صلاحيت رسيدگي به ابطال آيين‌نامه مذكور را دارد، اقدام به استفساريه از مجمع تشخيص مصلحت نظام كرده است.

جندقي با اشاره به ديدار خود با معاون ديوان عدالت اداري خاطرنشان كرد: در اين ديدارگفته شد كه هيات عمومي ديوان آراي متعددي در مورد آيين‌نامه صادر كرده است از سوي ديگر اكثر قريب به اتفاق قضات ديوان به صراحت بيان كردند كه اين آيين‌نامه خلاف قانون بوده و ديوان صلاحيت رسيدگي به اين موضوع را دارد.
وي افزود: متاسفانه برخلاف صراحت قانون، ديوان عدالت اداري در رسيدگي به اين موضوع دچار شك و ترديد شده و اين آيين‌نامه در بوته اجماع مانده و از دستور كار هيات عمومي خارج شده است.

اين وكيل دادگستري با بيان اينكه ازدستور كار خارج شدن رسيدگي به اين آيين‌نامه بر بحران جامعه وكالت خواهد افزود، اظهار داشت: دليل وضع اين آيين‌نامه بر ما روشن نيست، زيرا كانون وكلا نزديك به 60 سال است كه وظايف خود را به خوبي انجام داده و طرفدار نظام بوده و براساس قانون كيفيت اخذ پروانه وكالت كه همين نظام آن را تصويب كرده انجام وظيفه مي‌كنند.

وي اضافه كرد: ولي متاسفانه گويا همين استقلال ما كه توسط قانون كيفيت اخذ پروانه وكالت خدشه‌اي بر آن وارد شده و صلاحيت نامزدها در هيات مديره كانون وكلاي دادگستري بايد به وسيله دادگاه عالي انتظامي قضات مورد رسيدگي قرار گيرد به همين بسنده نشد و آيين‌نامه‌ اصلاحي لايحه استقلال كانون وكلا به تصويب رسيد كه ماده 17 و 11 آن استقلال كانون رابر باد مي‌داد.

رئيس كانون وكلاي دادگستري مركز به ديدار اخير هيات مديره كانون با رئيس قوه قضاييه اشاره كرد وگفت: در ديداري كه با آيت الله لاريجاني داشتيم اجراي آيين‌نامه اصلاحي لايحه استقلال كانون وكلا به مدت 6 ماه ديگر به تاخير افتاد و با توجه به اينكه اين آيين‌نامه موارد متعددي خلاف قانون وكالت و قانون اساسي و آراي وحدت رويه ديوان را دارد از رئيس قوه قضاييه مي‌خواهيم شخصا نسبت به عدم اجراي دائمي اين آيين‌نامه اقدام و نام نيكي از خودبه ياد بگذارد.

وي به رد صلاحيت گسترده نامزدهاي عضويت در هيات مديره كانون وكلاي دادگستري مركز از سوي رئيس دادگاه عالي انتظامي قضات اشاره كرد وگفت: متاسفانه در اقدام غير قابل انتظار از سوي رئيس دادگاه عالي انتظامي قضات، وكلاي صديق و پاكدامن دادگستري كه همه داراي سابقه روشني بوده و بعضا سابقه حضوردر مجلس شوراي اسلامي، شوراي نگهبان قانون اساسي و هيات مديره كانون وكلا دارند رد صلاحيت مي‌شوند و بديهي است كه قاطبه وكلا اين امر را دلالت بر بي‌مهري آنها تلقي مي‌كنند.

جندقي پور خطاب به وكلا گفت: از باب همبستگي به كليه وكلا و اعتراض به بي‌مهري رياست دادگاه عالي انتظامي قضات كه 45 درصد نامزدها را فاقد صلاحيت دانسته، مي‌خواهم اتحاد خود را حفظ كرده و با حضور پرشكوه در انتخابات، هيات مديره خود را انتخاب كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به روبه پايان بودن دوره دوساله هيات مديره كانون وكلاي دادگستري به ارائه گزارشي از عملكرد كانون در اين مدت پرداخت و گفت: در دوسال گذشته هيات مديره 106 جلسه برگزار كرده و در اين مدت يك هزار و هفتصد و هشت نفر كارآموز ‌پذيرفته و88 نفر از قضات كه بازنشسته بودند نيز موفق به دريافت پروانه وكالت شدند.
رئيس كانون وكلاي دادگستري مركز اضافه كرد: در طول سال 87 دو مرحله و در سال 88 تاكنون سه مرحله از كارآموزاني كه دوره كارآموزي خود را به پايان رسانده‌اند آزمون اختبار به عمل آمده است.
جندقي پور با تاكيد بر اينكه ارتباطات بين‌المللي كانون وكلاي دادگستري مركز مانند گذشته با كانون بين‌المللي وكلا ادامه داشته و در جلسات كانون بين‌المللي حضور فعال داشته است گفت: در مدت اين دو سال نيز اداره معاضدت كانون براي 60 هزار نفر خدمات مشاوره رايگان ارائه كرده و براي دو هزار 432 نفر نيز وكيل معاضدتي معرفي كرده است.
وي درپايان با بيان اينكه استقلال كانون وكلا در خطر بوده و نمي‌توان آن را بدون توجه به عواقبي كه به بار خواهد آورد رها كرد، خطاب به وكلاي حاضر در مراسم اظهارداشت: اميد است كه همگي با آنچه كه در توان داريم، استقلال وكلا را حفظ كنيم و همانگونه كه گذشتگان آن را به ما سپردند ما نيز استقلال كانون و وكيل را به آيندگان منتقل كنيم.


برنامۀ اتمی ایران در کانون فعل و انفعالات سریع جهانی

در حالی که اسرائیل و آمریکا مذاکرات راهبردی خود را بر تهدید اتمی ایران متمرکز کرده اند، رهبران سیاسی و نظامی دو کشور مذاکرات فشرده ای را در مورد برنامه اتمی ایران آغاز نموده اند. همین تحول در ملاقات های رهبران روسیه و فرانسه و ایران و سوریه به چشم می خورد.

در جریان ملاقات میان معاون وزیر خارجۀ آمریکا، جیمز اشتاینبرگ و همتای اسرائیلی وی، دانی آیالون، دو کشور گفتگوهای راهبردی خود را در بیت المقدس از سر گرفتند.
یک سخگوی وزارت خارجۀ اسرائیل فاش کرد که در جریان این ملاقات مقامات دو کشور مهمترین مسائل راهبردی را به بحث خواهند گذاشت.
همین مقام تصریح کرده است که گفتگوهای مقامات دو کشور به طور خاص بر خطر برنامۀ اتمی ایران متمرکز خواهد بود.
این ملاقات همزمان است با سفر وزیر دفاع اسرائیل، اهود باراک، به آمریکا که طی آن پروندۀ اتمی ایران کانون گفتگوهایش با مقامات آمریکایی است. در این سفر، اهود باراک علاوه بر همتای آمریکایی اش، رابرت گیتس، با رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، دریاسالار مایکل مولن نیز دیدار و گفتگو می کند.
از طرف دیگر، معاون رئیس جمهوری آمریکایی، جو بایدن قرار است اوایل ماه مارس راهی اسرائیل شود و این در حالی است که نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو قصد دارد در بیستم و بیست و یکم ماه مارس برای شرکت در اجلاس مهمترین گروه فشار یهودی در آمریکا راهی واشنگتن شود و به این مناسبت با رئیس جمهوری آمریکا باراک اوباما دیدار و گفتگو کند.
در روزهای گذشته کاخ سفید واشنگتن صریحاً گفت که کاسۀ صبر دولت آمریکا در قبال پروندۀ اتمی ایران در حال لبریز شدن است.
ایران در بیست و چهار ساعت گذشته کانون تحولات مهم بین المللی بوده است. وزیر خارجۀ آمریکا دیشب در مقابل نمایندگان سنای این کشور گفت که راهبرد شکیبایی واشنگتن در قبال فعالیت اتمی ایران در حال به ثمر رسیدن است، به طوری که بسیاری از کشورها آسانتر از قبل از تشدید تحریم های علیه جمهوری اسلامی پشتیبانی می کنند.
وزیر خارجۀ آمریکا که این سخنان را همزمان با سفر محمود احمدی نژاد به دمشق ایراد می کرد در عین حال از دولت سوریه خواست که از ایران فاصله بگیرد. در هفتۀ آینده ایران موضوع گفتگوهای رؤسای جمهوری فرانسه و روسیه در پاریس خواهد بود. پیش از سفرش به پاریس رئیس جمهوری روسیه خواستار "رفتار مسئولانۀ" ایران در برنامه های اتمی اش شده است.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ضمن اعلام آمادگی برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی‌، خواستار موضع‌گیری مشترک جامعه ‌بین‌الملل در قبال ایران شد. آنگلامرکل در گفت‌وگو با روزنامه "فراکفورته‌آلگماینه" چاپ پنج‌شنبه ۲۵ فوریه گفت:«دولت‌های بین‌الملل در حال حاضر روی تشدید تحریم‌های جمهوری اسلامی در صورت عدم همکاری این کشور، کار می‌کنند.» صدراعظم آلمان همچنین از کشورهای مانند چین و روسیه که تا کنون مردد بودند خواست، مسئولیت‌پذیری خود را در عرصه بین‌الملل نشان دهند و در تصویب تحریم‌ها علیه ایران همکاری کنند.


پنجاه و پنج روز بیخبری از دو فعال دانشجویی

بی خبری از وضعیت دو فعال دانشجویی بازداشت شده در تبریز همچنین ادامه دارد.

به گزارش بامداد خبر، درحالی‌که دادستان تهران پیشتر به خانواده‌های هاشمی و فیروزی قول داده بود که روز چهارشنبه 5 اسفند ماه، اطلاعاتی از وضعیت فرزندانشان در اختیار آنها بگذارد و امکان ملاقات با این دو دانشجوی دربند دانشگاه زنجان را فراهم سازد اما پس از مراجعه روز چهارشنبه‌ی خانواده‌ها به آنها اعلام شد که قرار ملاقات با دادستان تهران لغو شده است و از آنها خواسته شد تا در هفته آینده مراجعه نمایند.

این در حالی است که بی خبری از وضعیت سورنا هاشمی و علیرضا فیروزی وارد پنجاه و پنجمین روز خود می شود و خانواده‌ی این دو دانشجو که با امید فراوان به دفتر دادستان تهران مراجعه کرده بودند، با لغو این قرار ملاقات، بیش از پیش نگران وضعیت فرزندانشان شده‌اند. این نگرانی‌ها در حالی شدت می‌گیرد که در ماههای گذشته عملکرد قوه‌ی قضائیه که باید مستقل از قوای دیگر باشد به شدت تحت تاثیر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی قرار گرفته است، به طوری‌که این خانواده‌ها، دلیل لغو جلسه‌ از سوی دادستان را دلایلی به جز مشغله‌ی کاری عنوان می‌کنند.

گفتنی است بنا به اخبار واصله از منابع داخل زندان اوین، سورنا هاشمی و علیرضا فیروزی که در جریان سفر به تبریز و ارومیه مفقود شده‌اند، در یکی از بند های این زندان نگهداری می‌شوند. با این وجود مقامات قضایی تا به امروز خانواده‌های این دو دانشجوی زندانی را از وضعیت فرزندانشان بی‌اطلاع گذاشته‌اند. امری که کم سابقه بوده و چندان قابل درک نمی‌باشد.


تایید احکام دانشجویان دانشگاه صنعتی بابل در دادگاه تجدیدنظر

احکام حبس و محرومیت از تحصیل 7 تن از دانشجویان دانشگاه بابل در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، دادگاه تجدیدنظر استان مازندران احکام حبس صادر شده برای 7 دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل را تایید کرد و تنها احکام صادره برای 5 دانشجوی این دانشگاه مبنی بر محرومیت از تحصیل در دانشگاه صنعتی بابل را از 5 سال به یک سال کاهش داد.

شرح احکام صادرشده برای این دانشجویان در دادگاه تجدیدنظر به قرار زیر است:

- ایمان صدیقی، محسن برزگر و نیما نحوی: 10 ماه حبس تعزیری و یک سال محرومیت از تحصیل در دانشگاه نوشیروانی بابل

- علی تقی‌پور و سیاوش سلیمی‌نژاد: 10 ماه حبس تعلیقی به مدت 5 سال و یک سال محرومیت از تحصیل در دانشگاه نوشیروانی بابل

- حمیدرضا جهان‌تیغ و حسام‌الدین باقری: 10 ماه حبس تعلیقی به مدت 5 سال

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در جریان حوادث پس از انتخابات به مدت یک هفته شاهد اعتراض دانشجویان و مردم بابل و هجوم نیروهای انصار و یگان ویژه به مردم معترض و دانشجویان بوده است.

گفتنی است پرونده‌ی ضیاء‌الدین نبوی دانش‌آموخته‌ی محروم از تحصیل این دانشگاه، که به 15 سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شده است، هنوز به دادگاه تجدیدنظر ارسال نشده است.


با یورش مامورین وزارت اطلاعات یکی دیگر از بازاریان تهران دستگیر شد

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،حسین نیاکان یکی از بازاریان تهران با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد

حسین نیاکان 48 ساله از بازاریان تهران، بامداد 18 بهمن ماه حوالی ساعت 01:30 با یورش مامورین وزارت اطلاعات به منزل آنها دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد.در این یورش 6 نفر از مامورین وزارت اطلاعات شرکت داشتند و فرماندهی آنها را یکی از سربازجویان وزارت اطلاعات با نام مستعار علوی بعهده داشت.

سر بازجوی وزارت اطلاعات که با نام مستعار علوی همراه با نفرات تحت فرماندهی اش اقدام به بازرسی تمامی نقاط منزل آقای نیاکان نمودند.و پس بازرسی منزل تلفن همراه،رسیور ماهواره،لب تاب،دفترچه تلفن و دست نوشته های او را با خود بردند.

فرزند آقای نیاکان به مدت 1 ساعت در منزل پدریش مورد بازجوئی و تهدیدات سربازجو وزارت اطلاعات علوی قرار گرفت.

آقای حسین نیاکان از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 می باشد. او به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق از سال 1361 تا سال 1369 در زندانهای این رژیم بسر برد و در طی این مدت تحت شکنجه های قرون وسطائی قرار داشت.او همچنین تحت نظر مامورین وزارت اطلاعات قرار داشت و بارها برای بازجوئی به ستاد پیگیری وزارت اطلاعات فراخوانده شد.

در حال حاضر تعدادی از بازاریان تهران در زندان اوین بسر می برند که از جملۀ آنها؛ محسن دکمه چی،جواد لاری و محمد بنازاده امیرخیزی می باشند

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورش به بازاریان ، دستگیری ، انتقال به سلولهای انفرادی وشکنجه های آنها برای گرفتن اعترافات دروغین جهت صدور احکام سنگین را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر وگزارشگران ویژه دستگیریها خوسرانه و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد.


خبرگان: فرصت بازگشت به پایان رسیده است

مجلس خبرگان رهبری در بیانیه‌ای اعلام کرد که فرصت «توبه و بازگشت» برای رهبران مخالف دولت به پایان رسیده است.

این بیانیه امروز چهارشنبه در مراسم پایانی هفتمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، توسط آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی قرائت شده است.

اعضای خبرگان رهبری در این بیانیه آورده‌اند که «فرصت‌های متعدد به سران فتنه، برای توبه و بازگشت به دامن انقلاب و آرمان‌های امام خمینی در ۹ دی به پایان رسیده» است.

آنها از وقایع پس از انتخابات با عنوان «فتنه» یاد کرده‌اند که با «هدایت هوشمندانه» آیت‌الله خامنه‌ای به پایان رسیده است.

خبرگان افزوده‌اند که وقایع پس از انتخابات ایران، «خسارت‌های مادی و معنوی جبران‌ناپذیری را در سطح ملی و بین‌الملی» به جمهوری اسلامی وارد کرده است.

این بیانیه در عین حال افزوده که «شناسایی ناخالصی‌ها و تفکیک نیروهای حق و باطل» از «برکات» حوادث اخیر بوده است.

اعضای خبرگان رهبری همچنین از «واماندگی بخش محدودی از خواص از دستیابی به بصیرت» نیز اظهار تاسف کرده‌اند.

در این بیانیه، خبرگان رهبری حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را «با صلابت، به یادماندنی و دشمن‌شکن» دانسته و از مردم ایران قدردانی کرده‌اند.

آنها در بخش دیگری از بیانیه خود به «دشمنان خارجی و فریب‌خوردگان داخلی» توصیه کرده‌اند که با «هدایت‌های دلسوزانه مقام معظم رهبری» همسو شوند و با پرهیز از «سکوت و تبری جستن شفاف از گره‌افکنی‌های منافقانه و فتنه‌انگیز، وظیفه‌ خویش را متناسب با مقتضیات زمان» ایفا کنند.

در این بیانیه همچنین از اقدامات هشت ماه گذشته نیروی‌های امنیتی و انتظامی در وقایع پس از انتخابات قدردانی شده است.

تمجید از آیت‌الله خامنه‌ای
همزمان با انتشار بیانیه پایانی مجلس خبرگان، کمیسیون تحقیق این مجلس نیز نتیجه تحقیقات خود درباره رهبر جمهوری اسلامی را اعلام کرد.

محسن مجتهد شبستری، سخنگوی کمیسیون تحقیق گفته است: «در بررسی‌های این کمیسیون در هیچ کدام از اوصاف و شرایط مذکور در اصل پنجم و یکصد و دهم قانون اساسی در مدت ۲۰ سال و اندی در وجود رهبر عزیزمان، نه تنها کم و کاستی مشاهده نشده، بلکه هر مقدار از نظر زمانی جلو برویم، صفات لازم مزبور، درخشان‌تر مخصوصا درایت و مدیریت در حد اعلا متجلی می‌شود.»

آقای شبستری در عین حال افزوده که به علت «حساس بودن مقطع ده ماهه اخیر و حوادث بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری»، نتیجه گزارش خود را منتشر می‌کند.

به گفته عضو مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله خامنه‌ای با «مدیریت عالی و درایت» همه توطئه‌ها علیه جمهوری اسلامی را خنثی کرده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .