چهارشنبه، پنجم اسفند ١٣٨٨- بيست و چهارم فوريه ٢٠١٠


هیلاری کلینتون به سوریه نسبت به روابط با ایران هشدار داد

وزیر امورخارجه‌ی آمریکا، هیلاری کلینتون از دولت دمشق خواست تا از ایران فاصله بگیرد و کمک نظامی به حزب‌الله را نیز متوقف کند. کلینتون همچنین از درخواست‌های آمریکا از سوریه در آستانه‌ی راهی شدن سفیر این کشور به دمشق خبر داد. در همین حال خبرگزاری رسمی سوریه اعلام کرده است که محمود احمدی‌نژاد روز پنج‌شنبه برای گفتگو با مقامات سوری راهی این کشور خواهد شد. بر اساس گزارش‌های تأیید نشده محمود احمدی‌نژاد در این سفر با رهبران حزب‌الله و حماس دیدار خواهد کرد.


ابراهیم یزدی از زندان مستقیما به اتاق عمل منتقل شد

دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی ایران که در دستگیری‎های پس از عاشورا دستگیر شد در پی صدور اجازه مرخصی از زندان اوین به بیمارستان برای انجام عمل قلب باز منتقل گردید.

به گزارش پایگاه خبری میزان خبر در پی موافقت دادستانی تهران با مرخصی پزشکی دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی ایران، به مدت ده روز با تودیع وثیقه ، ایشان برای عمل جراحی قلب باز در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده و به گزارش خانواده ایشان وضعیت پزشکی ایشان بعد از عمل رضایتبخش توصیف شده است.


آلمان و بازار وسوسه‌انگیز ایران

صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، چندی پیش از کاهش محسوس روابط تجاری این کشور با جمهوری اسلامی سخن گفته بود. روزنامه «زوددویچه»، چهارشنبه پنجم اسفند، در گزارشی نوشت، بازار ایران همچنان برای آلمانی‌ها پرسود و وسوسه‌انگیز است.
در دور جدید مناقشه بر سر فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، آلمان در شمار کشورهایی قرار دارد که خواستار تشدید تحریم‌های اقتصادی است. ظاهرا تحریم‌ها کار را بر کمپانی‌‌ها و شرکت‌های بزرگ آلمانی دشوار کرده است. از ژانویه امسال که شرکت زیمنس به همکاری‌‌های خود با تهران خاتمه داد، چند کمپانی بزرگ دیگر نیز به فکر برچیدن بساط خود در ایران افتاده‌اند.

چند روز پیش دو شرکت مهم بیمه آلمان، «مونیخ» Munich RE و «آلیانز» Alianz، اعلام کردند، قراردادهای خود با طرف‌های ایرانی را تمدید نمی‌کنند و هیچ قرارداد جدیدی نیز نخواهند بست. روزنامه «زود دویچه» در گزارشی که صبح چهارشنبه، پنجم اسفندماه، منتشر کرد نوشت، تشدید تحریم‌ها کار را بر شرکت‌های بزرگ دشوار می‌کند، اما شرکت‌های متوسط همچنان به روابط تجاری خود با ایران ادامه می‌دهند.

آلمان، شریک درجه یک
ماتیاس کونتسل، کارشناس مسائل سیاسی و روزنامه‌نگار، در مورد جایگاه صنایع و شرکت‌های آلمانی در ایران می‌گوید: «آلمان شریک تجاری درجه یک ایران بوده و هست.» او که تا کنون دو کتاب در مورد روابط ایران و آلمان نوشته، معتقد است، تلاش‌های دولت آلمان برای تشدید تحریم‌ها در این واقعیت تغییری ایجاد نخواهد کرد. به رغم اعتباری که صنایع و شرکت‌های آلمانی در ایران دارند، به نظر می‌رسد کمپانی‌های بین‌المللی به خاطر فعالیت‌های گسترده‌ی خود در سطح جهان، حاضرند از بازار ایران چشم‌پوشی کنند.

انجمن بیمه آلمان در بیانیه‌ای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را قابل درک خوانده و حمایت شرکت‌های بیمه آلمان از این اقدام را اعلام کرده است. بخشی از فعالیت دو شرکت بزرگ آلمانی به بیمه‌ی شناورهای نفتکش مربوط می‌شود. شرکت مونیخ از سال گذشته از بیمه کردن شناورهای حامل نفت ایران خودداری کرده است. این اقدام شامل شناورهایی که کار انتقال سوخت به ایران را برعهده دارند نیز می‌شود.

سهم ناچیز بازار ایران برای کمپانی‌های بزرگ
گرچه توقف فعالیت‌های اقتصادی در ایران مطلوب کمپانی‌های بزرگ نیست، بازار این کشور سهم بسیار اندکی از تجارت بین‌المللی این شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. حجم کل صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی حدود سه میلیارد یورو بوده است.

یکی از بزرگترین شریک‌های تجاری آلمان در ایران کمپانی «لینده» محسوب می‌شود. روزنامه زود دویچه می‌نویسد، این کمپانی در صورت کنار کشیدن از بازار ایران چیز زیادی از دست نخواهد داد. به نوشته‌ی این روزنامه، سهم بازار ایران در قیاس با کل درآمد کمپانی به یک درصد نیز نمی‌رسد. ظاهرا این وضعیت در مورد زیمنس نیز صادق است که با بیش از هفتصد میلیون دلار در سال، یکی از بزرگترین شرکای تجاری جمهوری اسلامی بود.

همکاران امروز تهران، بازندگان فردا؟
فعالیت بیشتر کمپانی‌های اروپایی که اخیرا در همکاری خود با تهران تجدید نظر کرده‌اند، به نوعی با صنایع نفتی مرتبط است. به نوشته زود دویچه سایتونگ، گرچه کمپانی‌هایی چون «بایر» که در صنایع شیمیایی و داروسازی فعال هستند، هنوز دلیلی برای کنار کشیدن از بازار ایران نمی‌بینند، پرهیز کمپانی‌های بزرگ از ادامه‌ی همکاری با ایران محسوس و مشهود است. ماتیاس کونتسل به این روزنامه می‌گوید، توقف همکاری زیمنس با ایران می‌تواند برای دیگر کمپانی‌های آلمانی زنگ خطری باشد؛ «آنهایی که امروز با حکومت جمهوری اسلامی همکاری می‌کنند، ممکن است در آینده‌ی نزدیک در شمار بازندگان باشند.»

گزارشگر روزنامه‌ی زود دویچه معتقد است، آنچه در مورد کمپانی‌های بزرگ صدق می‌کند، الزاما شامل شرکت‌های کوچک و متوسط نمی‌شود. با این همه این گروه نیز اوضاع سیاسی ایران را با حساسیت دنبال می‌کنند و در ماه‌های گذشته برای تامین منابع و اعتبار دچار مشکل بوده‌اند. یکی از کارشناسان اتحادیه سازندگان ماشین‌های صنعتی، کلاوس فریدریش، به این روزنامه گفته است، تراز تجاری شرکت‌های این بخش در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸ کاهش چشمگیری نداشته است. او می‌افزاید، این وضع می‌تواند در سال جاری نیز ادامه پیدا کند، به شرط اینکه تحریم‌های شدیدتری علیه جمهوری اسلامی اعمال نشود.

تاثیر تحریم‌ها بر صادرات و واردات نفت و بنزین
روابط تجاری آلمان با جمهوری اسلامی در سال ۲۰۰۹ با هشت درصد کاهش روبرو بوده است. این میزان با توجه به کاهش کل صادرات آلمان به دیگر کشورها، رقم بالایی نیست. برخی از کارشناسان معتقدند، حتی در صورت ثابت ماندن تراز تجاری دو کشور، کنار کشیدن کمپانی‌های بزرگ، تهران را تحت فشار قرار می‌دهد؛ به ویژه آنکه عدم همکاری شرکت‌های مهمی چون مونیخ با تهران، که با بیش از ۴۱ میلیارد یورو درآمد در سال، از بزرگترین شرکت‌های بیمه جهان به شمار می‌رود، کار صادرات و واردات نفت و بنزین بر ایران دشوار خواهد می‌کند.

اقتصاد ایران به شدت به فروش نفت، و فعالیت‌های اجتماعی و تولیدی کشور به واردات بنزین وابسته است. به نظر می‌رسد، حتی در صورتی که شرکت‌های متوسط و کوچک آلمانی قادر باشند فارغ از تشدید تحریم‌ها، سطح کنونی صادرات خود به ایران را حفظ کنند، شرکت‌هایی که بتوانند خلاء همکاری کمپانی‌های بزرگ با جمهوری اسلامی را پرکنند زیاد نباشند.


روسیه اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران را رد کرد

به گفته‌ی یکی از مقام‌های بلندپایه‌ی وزارت امور خارجه‌ی روسیه، این کشور تحریم‌هایی علیه ایران را که منجر به بلوکه کردن سیاسی‌، اقتصادی یا مالی می‌شوند، در دستور کار قرار نخواهد داد. در همین راستا روسیه با تحریم‌ فعالیت‌های بانکی با ایران نیز موافقت نخواهد کرد. در پی تشدید فعالیت‌های اتمی ایران آمریکا و اسرائیل خواستار تحریم‌های بیشتر علیه این کشور شدند که مخالفت چین و روسیه را در پی داشته است.


سه وزیر ایران در آستانه‌ استیضاح هستند

به گزارش خبرگزاری ایلنا، وزیران راه، کشاورزی و بازرگانی، در معرض استیضاح قرار دارند. به گفته‌ی سلیمان جعفر زاده، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، در پی نارضایتی از عملکرد این وزیران، برخی از نمایندگان در تلاش برای تدوین طرحی برای استیضاح آنها هستند. پیش‌تر علی‌اکبر محرابیان، وزیر راه، در آستانه‌ی استیضاح از سوی نمایندگان مجلس قرار داشت که به گفته‌ی سلیمان جعفرزاده، نمایندگان مهلتی سه ماهه برای بهبود عملکرد به وی داده‌اند.


ژاپن به ایران پیشنهاد غنی‌سازی اورانیوم داد

به نوشته‌ی یکی از روزنامه‌های ژاپن، دولت این کشور به ایران پیشنهادی مبنی بر غنی‌سازی اورانیوم ارائه کرده است. ایران تا کنون پاسخی به این پیشنهاد نداده است. به گزارش این روزنامه‌ی ژاپنی، این موضوع در دیدار وزیر امور خارجه‌ی ژاپن و علی لاریجانی، رییس مجلس ایران که روز چهارشنبه انجام می‌گیرد، مطرح خواهد شد.


فراکسیون خط امام مجلس خواستار آزادی روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی است

شماری از نمايندگان مجلس به قوّه‌ی قضائيه و صادق لاريجانی رئيس اين قوّه پيشنهاد کردند که در آستانه‌ی نوروز مقدمات آزادی روزنامه‌نگاران و جمعی از فعالان سياسی را فراهم کنند.

بنا بر گزارش پالمان نيوز، پايگاه خبری فراکسيون خط امام مجلس، داريوش قنبری، سخنگوی اين فراکسيون تصريح کرده که آزادی روزنامه نگاران و چهره های سياسی دغدغه اصلی و هميشگی اصلاح طلبان است.

قرار است فراکسيون خط امام مجلس، يکشنبه‌ی آينده صدور بيانيه‌ای در مورد آزادی زندانيان سياسی و روزنامه نگاران در آستانه سال جديد را به رأی بگذارد.


روسیه می گوید هرگز سلاحی را که باعث بی ثباتی در منطقه شود به ایران نمی فروشد

سرگئی، لاورف، وزیر خارجه روسیه، امروز در مسکو گفت این کشور منطبق با تعهدات بین المللی اش هرگز سلاحی را به کشورهای منطقه نمی فروشد که باعث افزایش تنش و بی ثباتی شود.
آقای لاورف که به سوالی در ارتباط با فروش موشک های اس 300 به ایران پاسخ می داد، افزود: بیش از به اجرا گذاشتن قرارداد فروش این موشک ها، پرسش ها و مسائلی وجود دارد که باید حل و فصل شود.
موضوع فروش این موشک ها به ایران به مسئله ای حساس در روبط روسیه و اسرائیل تبدیل شده است.
نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته در سفرش به مسکو خواستار تشدید تحریم های ایران شد.


ثبت روز بین‌المللی نوروز در سازمان ملل

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای، «نوروز» را به عنوان یک مناسبت بین‌المللی به رسمیت شناخت.

خبرگزاری‌های ایران نوشته‌اند که برای ثبت نوروز به عنوان روزی بین‌المللی، ایران، جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان با یکدیگر همکاری داشته‌اند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، در قطعنامه‌ای که روز گذشته (سه‌شنبه) و به اتفاق آراء در مجمع عمومی تصویب شد، ضمن تاکید بر شناسایی اول فروردین (۲۱ مارس) به عنوان روز بین‌المللی نوروز، از تلاش‌های کشورها برای حفظ و توسعه فرهنگ و سنت‌های نوروزی، استقبال شده است.

مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز را جشنی با ریشه ایرانی و قدمتی سه هزار ساله توصیف کرده است.

بیش از ۳۰۰ میلیون نفر عید نوروز را در آسیا، شبه قاره هند، آسیای مرکزی، خاورمیانه، قفقاز، بالکان، حوزه دریای سیاه و بسیاری از نقاط دیگر جهان گرامی می‌دارند.

در ایران و افغانستان که تقویم هجری شمسی به کار برده می‌شود، نوروز، روز آغاز سال نو است. اما در کشورهای آسیای میانه و قفقاز، تقویم میلادی متداول است و نوروز به عنوان آغاز فصل بهار جشن گرفته می‌شود و روز آغاز سال محسوب نمی‌شود.

عید نوروز، در شهریور ماه سال گذشته، به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشری در سازمان یونسکو، به ثبت رسیده بود.


گشودن پرونده جدیدی علیه علی صارمی زندانی سیاسی محکوم به اعدام

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،گشودن پرونده جدیدی علیه زندانی سیاسی علی صارمی که به دلیل شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال 1367 به اعدام محکوم شده است.

روز یکشنبه 2 اسفندماه زندانی سیاسی علی صارمی 62 ساله بدلیل شرکت در نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی 1367 به اعدام محکوم شده است. از بند 4 زندان گوهردشت کرج با پابند و دست بند به شعبه28 دادگاه انقلاب برده شد و توسط رئیس این شعبه فردی بنام محمد مقیسه ای معروف به ناصریان از اعضای کمسیون مرگ زندانیان سیاسی سال 1367 برای او پرونده جدید گشود و او را مورد محاکمه قرار داد. آقای صارمی بدلیل نداشتن وکیل از پاسخگویی و اظهارنظر به این فرد امتناع کرد.

محمد مقیسه ای با برخوردی وحشیانه و غیر انسانی خطاب به آقای صارمی گفت : هرچه وکیل بگه که ما عمل نمی کنیم. وکیل نمی خواهی.ولی آقای صارمی بر داشتن وکیل مصر بود و بدین خاطر دادگاه او را به اردیبهشت ماه به تعویق انداخت.

یکی از شیوهای غیر انسانی که علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج بر علیه زندانیان سیاسی برای تحقیر آنها بکار می برد. هنگام انتقال زندانیان سیاسی از زندان به دادگاه آنها را با پابند و دست بند منتقل می کنند.

گشودن پرونده جدید علیه زندانی سیاسی علی صارمی بعد از یورش وحشیانه واز پیش سازمان یافته شده توسط بازجویان وزارت اطلاعات و مصطفی بزرگ نیا رئیس بند 350 ، در تاریخ 22 مهرماه1387 صورت گرفت.این یورش توسط آخوندی بنام روغنی که به جرم فساد اخلاق و کلاهبرداری در زندان بسر می برد همراه با 150 نفر از زندانیان خطرناک به سلول زندانیان سیاسی صورت گرفت و آنها را مورد اذیت و آزار قرار دادند،به اجرا در آمد.روز بعد از یورش بجای مورد بازخواست قرار دادن مهاجمین، زندانیان سیاسی این بند را به سلولهای انفرادی بند 240 منتقل کردند و علیه آقای صارمی پرونده ای جدیدی گشوده شد.

لازم به یادآوری است که زندانی سياسی علی صارمی در ۱۴ شهريورماه ۱۳۸۶ پس از شرکت در مراسم نوزدهمين سالگرد قتل عام زندانيان سياسی با يورش مامورين وزارت اطلات به فرماندهی فردی با نام مستعار علوی از سر بازجويان و شکنجه گران بند ۲۰۹ دستگير و به سلولهای انفرادی زندان اوين منتقل شد. آقای صارمی بيش از ۷ ماه در بند ۲۰۹ بسر برد. پس از آن او را به بند ۳۵۰ زندان اوين و سپس به زندان گوهردشت کرج بدون هیچ حکمی تبعید کردند.آقای صارمی بعد از 28 ماه بلاتکلیفی 8 دی ماه به اعدام محکوم شد.او در طی حاکمیت این رژیم 4 بار بازداشت شد و به مدت 20 سال در زندانهای این رژیم بسر برد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،پرونده سازی علیه زندانیان سیاسی که در بازداشت بسر می برند و محکوم به مرگ هستند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی برای پایان دادن به شرایط غیر اسانی علیه زندانیان سیاسی خواستار اقدامات عملی است.


به آزار بهائیان پایان دهید

ده ها نفر بدون اتهام رسمی بازداشت شده اند؛ رهبران با اتهام هایی روبرو هستند که مجازات اعدام دارند

(نیویورک، 23 فوریه 2010) - دیده بان حقوق بشر امروز گفت حکومت ایران باید به سرعت به آزار و حبس خودسرانه اعضای جامعه بهائیان پایان دهد.

بازداشت 13 بهائی در روزهای 10 و 11 فوریه به دنبال دستگیری 13 نفر دیگر در اوایل ژانویه صورت می گیرد. حکومت می گوید افرادی که در ژانویه دستگیر شدند به سازماندهی تظاهرات ضدحکومتی اخیر کمک کرده بودند، اما اتهام های افرادی که در فوریه بازداشت شدند هنوز علنی نشده است. این دستگیری ها در حالی انجام شد که حکومت مشغول سرکوب وسیع فعالان است.

جو استورک معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر می گوید: «به نظر می رسد حکومت ایران از ناآرامی های پس از انتخابات به عنوان پوششی برای هدف قرار دادن جامعه بهائیان استفاده می کند». وی می افزاید: «این دستگیری ها تنها بخشی از آزارهای سیستماتیک بهائیان توسط حکومت است».

بر خلاف یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان که از حمایت قانون اساسی برخوردارند، دیانت بهائی از سوی حکومت ایران به رسمیت شناخته نمی شود و پیروان آن مرتد از اسلام شیعه دیده می شوند. از انقلاب اسلامی 1979 تاکنون حکومت ایران سیاست های تبعیض آمیز متعددی را علیه بهائیان از جمله محدودیت برای تحصیلات و اشتغال به اجرا گذاشته است.

به گفته دفتر جامعه بین المللی بهائیان سازمان ملل متحد که در ژنو مستقر است، از اکتبر 2009 تاکنون مسئولین حداقل 47 بهائی را در تهران، مشهد، ساری، سمنان و یزد بازداشت کرده اند. در مه 2008 حکومت هفت تن از رهبران جامعه بهائی تهران را دستگیر و تاکنون در حبس نگهداشته است. محاکمه آنها در 12 ژانویه آغاز شد اما سپس به 10 آوریل به تعویق افتاد.

قوه قضائیه این هفت نفر را به جرائم مرتبط با امنیت ملی متهم کرده از جمله جاسوسی برای منافع خارجیان، تبلیغ علیه نظام، ایجاد و گسترش سازمان های غیرقانونی، تضعیف وجهه جمهوری اسلامی در جامعه جهانی و «افساد فی الارض». بیشتر این اتهام ها مجازات اعدام دارد. در طی بیش از یک سال و نیم که از حبس این پنج مرد و دو زن می گذرد، آنها تنها توانسته اند ملاقات های محدودی با خانواده و وکلایشان داشته باشند.

یکی از کسانیکه در 10 فوریه دستگیر شد علاءالدین خانجانی است. به گفته کمیته گزارشگران حقوق بشر در ایران، مامورین وزارت اطلاعات در ساعت دو نیم صبح وارد منزل او در تهران شده و پس از جستجو، دارایی های شخصیش از جمله کامپیوتر و کتب دینی او را توقیف کرده و خود وی را نیز با خود بردند. خانجانی پسر جمال الدین خانجانی یکی از هفت رهبر بهائی است که در تهران تحت محاکمه قرار دارد. مامورین وزارت اطلاعات دختر بزرگسال علاء الدین خانجانی را نیز در ژانویه دستگیر کردند. چند ساعت پس از دستگیری علاء الدین خانجانی، مامورین هفت بهائی دیگر را هم بازداشت کرده و ادعا کردند که آنها به دلیل شرکت در اعتراضات عمومی اخیر بازداشت شدند. روز 11 فوریه پنج بهائی نیز در منازلشان در تهران دستگیر شدند. اتهام هیچ یک از این 13 نفر تاکنون رسما اعلام نشده است.

مامورین وزارت اطلاعات ایران همچنین در 3 ژانویه به منازل 13 بهائی هجوم برده و آنها را دستگیر کردند. سه تن از آنها پس از آنکه اشاره کردند که دیگر در اعتراضات عمومی شرکت نخواهند کرد آزاد شدند. علاوه بر کسانیکه در 10 فوریه دستگیر شدند، یکی از اشخاصی که در 3 ژانویه دستگیر و آزاد شد مجددا در 10 فوریه بازداشت شد.

عباس جعفری دولت آبادی دادستان کل تهران در یک بیانیه مطبوعاتی در 12 ژانویه اظهار داشت که این 10 بهائی که از 3 ژانویه در بازداشت هستند با اتهام «سازماندهی آشوب های روز عاشورا [27 دسامبر] و همجنین ارسال تصاویر این آشوب ها به خارج از کشور» روبرو هستند. او در بیانیه قبلی در 8 ژانویه مدعی شده بود مامورین سلاح و مهمات در منازل بعضی از آنها پیدا کردند. دولت آبادی ارتباط این دستگیری ها با بهائی بودن آنها را رد کرد. گزارش شده است که مامورین امنیتی صدها نفر را به اتهام شرکت در تظاهرات روز عاشورا دستگیر کردند.

افرادی که در 3 ژانویه دستگیر شده اند در زندان گوهردشت کرج نگهداری می شوند و مسئولین تاکنون به آنها اجازه نداده اند با وکلایشان تماس بگیرند. به گفته جامعه بین المللی بهائیان، بعضی از آنها پس از چند هفته بازداشت توانستند با خانواده هایشان تماس بگیرند.

جامعه بین المللی بهائیان همچنین می گوید هم اکنون 60 بهائی در حبس هستند و 90 نفر دیگر نیز آزاد شده اند، اما منتظر محاکمه هستند. از سال 2004، 99 بهائی به جرائم متعددی مانند اقدام علیه امنیت ملی، ارائه تعلیماتی علیه جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه رژیم، کمک به ایجاد سازمان ها و گروه های غیرقانونی و توهین به نهادهای مقدس اسلام متهم شده اند. این افراد آزاد و منتظر نتایج تجدید نظر هستند. به گفته جامعه بین المللی بهائیان دهها نفر دیگر نیز توسط مامورین امنیتی و اطلاعاتی احضار و بازجویی شدند اما حبس نشدند.

پنج بهائی دستگیر شده در تهران در 11 فوریه عبارتند از: ترانه قانونی، نغمه قانونی، شیدا یوسفی، آریا شادمهر و ریاض فیروزمندی.

علاوه بر علاء الدین خانجانی این افراد نیز در 10 فوریه دستگیر شدند: اشکان بصری، ماریا احسان جعفر، بشیر احسانی، رومینا ذبیحیان، هوتن سیستانی، سیمین غفاری و پدرام ثنایی.

اشخاصی که در 3 ژانویه دستگیر شدند عبارتند از: مهران روحانی، فرید روحانی، بابک مبشر، لوا مبشر خانجانی، پیام فنائیان، ژینوس غضنفری سبحانی، آرتین غضنفری، نیکاو هویدایی، ابراهیم شادمهر، زاوش شادمهر، نگار ثبات، مونا هویدایی میثاقی و نسیم بیگلری. نگار ثابت، مونا میثاقی و نسیم بیگلری در 3 ژانویه آزاد شدند، اما مونا میثاقی در 10 فوریه به اداره وزارت اطلاعات احضار و مجددا دستگیر شد.

هفت رهبر جامعه بهائیان که دادگاهشان در 12 ژانویه آغاز شد عبارتند از: فریبا کلام آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف ناعمی، سعید رضایی، مهوش ثابت، بهروز توکلی و وحید تیزفهم.

سابقه

بهائیان ایران به دلیل محدودیت های حکومتی بر اعتقاداتشان نمی توانند مانند بهائیان سایر کشورها محفل روحانی ملی را تشکیل دهند. آنها در عوض نشست های غیررسمی تشکیل می دهند که به گروه «یاران ایران» معروف است. هفت رهبر جامعه بهائیان که در انتظار دادگاه هستند شش رهبر و منشی این گروه می باشند.

حیفا واقع در اسرائیل امروز مقبره بهاء الله بنیانگذار دیانت بهائی و مقر اداری این دین از سال 1868 تاکنون است؛ یعنی از هنگامیکه حیفا تحت کنترل امپراتوری عثمانی بود. با وجود آنکه این اماکن از مدتها پیش از تاسیس اسرائیل برای بهائیان مقدس بوده، حکومت ایران همواره از این ارتباط به عنوان بهانه ای برای متهم کردن بهائیان ایران به جاسوسی برای اسرائیل استفاده می کند. ایران و اسرائیل روابط خصومت آمیزی دارند.

مقام های ایران در جریان نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی عملکرد ایران در زمینه حقوق بشر نگرانی هایی که کشورهای عضو در زمینه برخورد حکومت با اقلیت بهائی ابراز داشتند را رد

کردند. محمد جواد لاریجانی رئیس هیات ایرانی در 15 فوریه گفت «هیچ فرد بهائی در ایران به صرف بهائی بودن محاکمه نشده است». حکومت ایران توصیه هایی را که توسط سایر دولتها مطرح و خواسته شد «به تبعیض و تحریک به تنفر بهائیان پایان داده شود» رد کرد.


نامه اعتراضى اتحاديه كارگران پست كانادا نسبت به وضعيت نگران کننده اسانلو

به سفارت جمهورى اسلامى ايران، اتاوا

به نمايندگى از ٥٤ هزار عضو اتحاديه كارگران پست كانادا، نگرانى بسيار شديدمان بخاطر گزارشات رسيده مبنى بر دور جديد هدف قرار دادن منصور اسانلو، رهبر كارگرى زندانى توسط مقامات حكومتى ايران را اعلام ميكنم.

اتحاديه ما مطلع شده است اسانلو و يك زندانى سياسى ديگر در زندان رجايى شهر مورد بازجويى، تهديد و انتقال به زندان انفرادى قرار گرفته اند. اين اعمال برخلاف ابتدايى ترين استانداردهاى پذيرفته شده دادگسترى ميباشد.

اتحاديه كارگران پست كانادا، همچنين نگران است كه بدليل ضرب و شتم هاى پيشين و حبس ناعادلانه وى، وضعیت سلامتى منصور وخيم تر شود. انتقال به سلول انفرادى معمولا شرايط را منجمله از جنبه مراقبتهاى پزشکى و غذايى بدتر ميكند.

اتحاديه كارگران پست كانادا از دولت ايران ميخواهد كه منصور را بلافاصله به بيمارستان منتقل نمايد. ما همچنين خواستار آزادى فورى و بى قيد و شرط منصور اسانلو هستيم.

با احترام،

دنيس ليملين،

رئيس سراسرى اتحاديه كارگران پست كانادا

رونوشت: فدراسيون جهانى كارگران حمل و نقل، مك اوراتا

ترجمه و تكثير از اتحاد بين المللى در حمايت از كارگران در ايران


بازداشت امیر شیبانی فعال دانشجویی مشهد برای چهارمین بار پس از انتخابات

خبرگزاری هرانا- یکی از فعالان دانشجویی شهر مشهد، برای چهارمین بار پس از انتخابات و در پی اعتراضات مردم مشهد به نتایج انتخابات 22 خرداد، بازداشت شد.

یکی از فعالان سیاسی شهرمشهد درمصاحبه با کمپین بین المللی حقوق بشر درایران گفت که امیر شیبانی فعال دانشجویی دربند شهر مشهد در پی اعتراضات مردم مشهد به کودتای انتخاباتی ۲۲ خرداد در چهار نوبت بازداشت شده و یک بار نیز که مأموران جهت بازداشت وی به محل سکونتش مراجعه کرده بودند، از دست آنان گریخته است، بار دیگر بازداشت شد. همچنین گفتنی است در هفت ماه گذشته بارها امیر شیبانی به دادگاه انقلاب، ستاد خبری اداره اطلاعات و دیگر نهاد های امنیتی مشهد احضار و بازجویی شده است و ماموران امنیتی و انتظامی مشهد بارها به منزل پدری وی هجوم برده اند. به گفته خانواده این فعال دانشجویی شهر مشهد وی بارها در بازداشتگاه های کوی پلیس، اطلاعات ناجا و اطلاعات سپاه مشهد مورد ضرب و شتم شدید و شکنجه قرار گرفته است.

این فعال دانشجویی ۲۱ ساله مشهدی هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد زندانی میباشد. امیر شیبانی در سال گذشته نیز به مدت دو هفته در اداره اطلاعات مشهد بازداشت شده بود. شیبانی ابتدا در پی اعتراضات مردم مشهد به کودتا انتخاباتی ۲۲ خرداد در روز ۱۵ مرداد بازداشت و روز بعد از آن آزادشده بود. شیبانی سپس در روز ۲۳ شهریور ماه گذشته هنگام دعوت مردم برای شرکت در راهپیمایی روز قدس بازداشت و پس از ده روز بازداشت در سلول انفرادی در بازداشتگاه های اداره اطلاعات و کوی پلیس مشهد، یکم مهر آزاد شده بود.

امیر شیبانی روز ۱۸ آذر نیز به علت شرکت در برنامه تریبون آزاد روز دانشجو دانشگاه فردوسی مشهد که با مجوز قانونی مسئولان دانشگاه برگزار شده بود، بار دیگر بازداشت شد. وی که به علت شرکت در یک برنامه مجوز دار دانشجویی به صورت کاملا غیر قانونی بازداشت شده بود پس از گذراندن دو هفته بازداشت در سلول انفرادی با قرار وثیقه آزاد شد.

بنا به گفته این فعال سیاسی، در آخرین مورد بازداشت غیر قانونی امیر شیبانی، وی در روز هفتم بهمن ماه به دادگاه انقلاب مشهد احضار و به بدون آنکه هیچ جرمی مرتکب شده باشد، به بازداشتگاه نامعلوم اطلاعات سپاه مشهد منتقل شد.

آقای شیبانی تا ۲۸ بهمن ماه سال جاری بدون هیچگونه ملاقاتی و بدون آنکه خانواده اش از علت و مکان بازداشت تنها پسرشان مطلع باشند در سلول انفرادی بازداشتگاه نامعلوم اطلاعات سپاه زندانی بود و پس از آن به زندان وکیل آباد شهر مشهد منتقل شده است.


شش سال حبس تعزیری برای فیض الله عرب سرخی

یکی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به تحمل 6 سال حبس محکوم شد.

به گزارش نوروز، فيض الله عرب سرخي، به 6 سال حبس تعزیری محکوم شد.

وکيل مدافع عرب سرخي گفت که اتهامات موکلش اقدام عليه امنيت کشور و تبليغ عليه نظام است.وي پس از اعلام محکوميت عرب سرخي نسبت به تقاضاي تجديدنظر اين حکم اقدام کرده است.

وکيل مدافع فيض الله عرب سرخي همچنين پس از گفت و گو با قاضي دادگاه، از احتمال مرخصي عرب سرخي تا مشخص شدن حکم دادگاه تجديدنظر خبر داد.


اخراج ۵۵۰ تن از پرسنل مهندسی دو شرکت مهم نفتی تا پایان سال

این دو شرکت بزرگ طراحی و مهندسی در صنعت نفت و گاز کشور، برای کاهش زیان مالی خود، در مرحله اول حدود 550 تن از پرسنل مهندسی را در معرض اخراج در پایان سال، قرار داده‌اند.

به گزارش کلمه، بدنبال سیاست‌های غلط دولت نهم و دهم در جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی و انحصارگرایی شرکت‌های زیرمجموعه خاتم‌الانبیاء در اجرای پروژه‌های نفتی، شرکت‌های مهندسی سازه و ناموران، بعنوان دو شرکت بزرگ طراحی و مهندسی و باسابقه در ایران، بدلیل عدم پرداخت بدهی‌شان از طرف کارفرماهای دولتی و عدم وجود پروژه فعال جدید در صنعت نفت و گاز کشور، جهت عقد قرارداد، در آستانه زیان مالی و ورشکستگی قرار گرفته‌اند.

بنابراین این دو شرکت با داشتن چندین هزار پرسنل مهندسی و فنی، جهت کاهش زیان خود، شروع به عدم تمدید قرارداد پرسنلی عده‌ای از کارشناسان خود با اعلام قبلی نموده است و در مرحله اول شرکت ناموران ۱۵۰ نفر و شرکت سازه ۴۰۰ نفر را در معرض اخراج در پایان سال قرار داده است.


اعتراض انجمن اسلامی دانشگاه شریف به ادامه بازداشت تارا سپهری فر

شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت تارا سپهری فر، دبیر این تشکل دانشجویی اعتراض کرد.

به گزارش نوروز، تارا سپهری فر، در موج بازداشت های در آستانه 22بهمن دستگیر شد. وی که ورودی سال۸۴ رشته مهندسی شيمی دانشگاه شریف است، در تيرماه سال جاری و در حوادث پس از انتخابات نيز در اطراف مسجد قبا بازداشت شده بود.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

نزدیک به 9 ماه است که کشور صحنه اعتراضات گسترده نسبت به انتخابات ریاست جمهوری و حوادث پس از آن است. با شروع این اعتراضات، جناحی افراطی اقدام به دستگیری فعالان سیاسی، مدنی و اجتماعی کرده و فعالان دانشجویی نیز از این اقدام بی بهره نبوده اند. در این میان دانشجویان فعال و غیرفعال دانشگاه صنعتی شریف نیز هزینه های زیادی به موجب چنین سیاستی پرداخت کرده اند.

با شروع سال تحصیلی 88-89، انجمن اسلامی دانشجویان محور فعالیت خود را عقلانی کردن جو دانشگاه براساس ایجاد فضای بحث و گفت و گو قرار داد. عدم صدور مجوز برای سخنرانی و دعوت از شخصیتهای سیاسی کشور و فعالیت هایی از این قبیل که می توانست فضای گفت و گو را در دانشگاه ایجاد نماید نیز در رفتار انجمن اسلامی دانشجویان تغییری ایجاد نکرد.

پس از روز 16 آذرماه دستگیری های دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف شدت بیشتری گرفت. هرچند حاکم شدن جو احساسی و متشنج در دانشگاه اجتناب ناپذیر می نمود، اما انجمن اسلامی دانشجویان با محترم شمردن اعتراضات بدنه دانشجویی دانشگاه تمام تلاش خود را در راستای ایجاد فضایی منطقی و کم هزینه (بویژه برای بدنه دانشجویی) جهت پیگیری خواسته های دانشجویان دانشگاه به کار گرفت. و برخلاف ادعای آنان که این تشکل دانشجویی را آشوبگر و خواهان فضای متشنج در دانشگاه می خواندند نشان داد که همچنان اولویت خود را بر بحث و گفتمان قرار داده است.

در پیش گرفتن این رویه نیز این تشکل را از تیغ بازداشت های طولانی مدت و بی دلیل اعضایش در امان نگاه نداشت. بازداشت دبیر انجمن اسلامی دانشجویان که با تحمل فشارهای همه جانبه، نقش به سزایی را در سیاست ماه های اخیر این تشکل ایفا میکرد، اجحافی به عملکرد انجمن و دبیر آن بوده است و گویی افرادی در پشت پرده تصمیم گیری ها خواهان فضایی متشنج در دانشگاه برای بهره برداری در جهت منافع خویش هستند.

شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان یادآوری این نکته به مسئولین دانشگاهی را وظیفه خود می داند که این گونه اقدامات امنیتی نتیجه ای جز ناآرامی و احساسی کردن فضای دانشگاه ها نداشته و از مسئولین دانشگاه صنعتی شریف تقاضا دارد مصرانه برای آزادی تمامی دانشجویان این دانشگاه اقدامات لازم را انجام دهند و وظیفه خود را در قبال عملکرد عقلانی دانشجویان دانشگاه به انجام رسانند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .