يكشنبه، دوم اسفند ١٣٨٨- بيست و يكم فوريه ٢٠١٠


با پافشاری و ایستادگی خانواده ها و مردم تهران تعدادی از زندانیان آزاد شدند

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صدها نفر از خانواده های دستگیرشدگان وزندانیان سیاسی و مردم تهران همانند شبهای گذشته مقابل زندان اوین تجمع کردند و با شور و هیجان زیاد از دستگیرشدگان استقبال کردند و بر آزادی بی قید وشرط تمامی زندانیان سیاسی پافشاری می کردند.

از غروب روز یکشنبه 2 اسفندماه بیش از 700 نفر از خانواده های دستگیر شدگان ،زندانیان سیاسی و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند.همانند شبهای گذشته خانواده ها و مردم بر آزادی دستگیرشدگان پافشاری می کردند.

از ساعت 21:30 شروع به آزادی دستگیرشدگان نمودند.تعدادی از آزاد شدگان هنگامی که از درب زندان اوین خارج می شدند و بر پله ها قرار می گرفتند هر دو دستان خود را به علامت پیروزی بالا می بردند.وقتی با ابراز احساسات خانواده ها و مردم که با دست زدن و سوت کشیدن همراه بود مواجه می شدند. زندانیان آزاد شده خطاب به خانواده ها و مردم اعلام می کردند که "برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی دست بزنید" وصدای دست زدن و سوت کشیدن برای مدتی طولانی ادامه می یابد و یا اینکه بعضی از آنها اعلام می کردند برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی صلاوات بفرستید.یکی از جوانان همان لحظه ای که از درب اصلی زندان اوین بیرون آمد دستان خود را بالا برد که با یورش پاسدارها مواجه شد و او را مجددا به درون اوین کشاندند که با اعتراض گسترده خانواده و مردم مواجه شدند و بلافاصله او را آزاد کردند.

تعداد دستگیر شدگانی که تا ساعت 22:15 دقیقه آزاد شدند به بیش از 28 نفر می رسد که از جمله آنها فعال دانشجوئی نادر احسنی می باشد. او شب 19 بهمن با یورش مامورن وزارت اطلاعات به منزلشان همراه با خواهرش الهام احسنی دستگیر و به بند 209 منتقل شد. خانم الهام احسنی از حامیان مادران عزادار همچنان در بند 209 زندان اوین و تحت فشارهای شدید و طاقت فرسای روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار دارد.

خانواده های دستگیرشدگان و مردم تهران در شور و هیجان بی سابقه ای بسر می بردند و برای چند ساعت اقدام به دست زدن و سوت کشیدن و استقبال گرم از آزادی دستگیرشدگان نمودند.


جشنواره برلین سبز شد

حنا مخملباف که به عنوان داور بخش "جنریشن" در شصتمین دوره جشنواره فیلم برلین در آلمان حضور داشت رنگ سبز جنبش مردم ایران را به این فستیوال برد.

داوران این بخش "حنا مخملباف"، "فیلیپ فلاردو" فیلمساز کانادایی، "کایلی دوفرسن" تهیه کننده استرالیایی، "مارگاریت آلبرز" رییس جشنواره آلمانی، "روئن اونیل" نویسنده ایرلندی 
در مراسم اختتامیه شال سبز را به عنوان حمایت از جنبش مردم ایران بر دوش انداختند.


بررسی قتل چهارمین قربانی کهریزک (رامین آقازاده‌قهرمانی) در دستور کار مجلس قرار گرفت

این عضو کمیسیون امنیت‌ ملی و سیاست خارجی مجلس، ضمن تایید خبر تعویق دیدار پیش‌بینی‌شده، با خانواده چهارمین قربانی در حوادث کهریزک، تاکید کرد که این دیدار بزودی برگزار می‌شود.

به گزارش مهر، پرویز سروری رییس سابق کمیته ویژه بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در پاسخ به سوالی در خصوص سرانجام ملاقات با خانواده رامین آقازاده‌قهرمانی چهارمین کشته‌شده احتمالی کهریزک، که قرار بود در هفته دوم بهمن‌ماه انجام شود، اظهار داشت: «دیدار با خانواده قهرمانی در دستور کار ما قرار دارد و ما گزارش تحقیقات و بررسی‌های خود را در این خصوص به قوه‌قضاییه ارسال خواهیم کرد تا این موضوع مورد پیگیری بیشتری از سوی دستگاه قضا قرار بگیرد.»

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه هنوز علت فوت رامین آقازاده‌قهرمانی برای ما روشن نیست، افزود: «ما ابتدا گزارش‌هایی را از پزشکی قانونی خواهیم گرفت تا این موضوع که علت فوت این شخص مبتنی بر اقدامات صورت گرفته در بازداشتگاه بوده یا شامل علت‌های دیگری می‌شده برای ما روشن گردد.»

سروری همچنین گفت: «بنده به اتفاق آقای دهقان طی این هفته یا هفته آینده به طور قطع به دیدار خانواده آقازاده‌قهرمانی خواهیم رفت.»

بی.بی.سی فارسی نیز درباره‌ی دیدار با خانواده چهارمین قربانی کهریزک می‌نویسد: آقای سروری، روز هفتم بهمن در واکنش به انتقاد عبدالحسین روح‌الامینی، از مسئولان جمهوری اسلامی که پسرش یکی از کشته‌شدگان در بازداشتگاه کهریزک است، اعلام کرده بود که با توجه به اینکه آقای آقازاده پس از آزادی از زندان فوت کرده است، بررسی مرگ او در دستور کار کمیته ویژه نبوده، با این حال قصد دارد به عنوان نماینده مردم به دیدار خانواده او برود.

پیشتر عبدالحسین روح‎الامینی که از اعضای ستاد انتخاباتی محسن رضایی بود، از اینکه در گزارش کمیته تحقیق مجلس ایران نامی از رامین آقازاده‌قهرمانی برده نشده است، انتقاد کرده بود و گفته بود گزارش چهارمین مرگ کهریزک از سوی مسوولان منتشر نشد چراکه به عقیده آن‌ها ممکن بود، وجدان عمومی جامعه خیلی جریحه‌دار شود.

آقای روح‌الامینی گفته بود که رامین آقازاده‌قهرمانی مقتول چهارم بازداشتگاه کهریزک است که پس از آزادی از این بازداشتگاه جان باخته است.

سایت‌های مخالف دولت ایران هم با انتشار عکس رامین آقازاده‌قهرمانی، از او به عنوان چهارمین قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده‌اند و درباره مرگ او نوشته‌اند که او پانزده روز پس از بازداشت، درحالی که آثار شکنجه روی بدنش دیده می‌شد از کهریزک آزاد شد، اما به دلیل جراحت‌هایش در بیمارستان درگذشت.

رسانه‌ها به نقل از مادر این جوان ۳۰ ساله گزارش کرده بودند که رامین قهرمانی پس از آزادی، بدلیل لخته‌های خون موجود در سینه‌اش، جان باخته است. این جوان پس از آزادی به مادرش گفته بود که وی را «چند روز از پا آویزان» کرده بودند.

در اظهارات مقامات قضایی و گزارش مجلس ایران که بیستم دی‌ماه در صحن علنی مجلس خوانده شد از محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فرد و محمد کامرانی به عنوان سه قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده شد. علت مرگ این افراد، ضرب و جرح ماموران در دوران بازداشت اعلام شد.

نام بازداشتگاه کهریزک نخستین بار در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری و به عنوان یکی از محل‌های نگهداری و بازجویی از بازداشت‌شدگان، بر سر زبان‌ها افتاد. گزارش‌هایی از ضرب و جرح و بدرفتاری با زندانیان و کشته شدن چند نفر در این بازداشتگاه که در جنوب تهران قرار داشت، منتشر شد.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۸۸ دستور تعطیلی این بازداشتگاه را به دلیل "غیر استاندارد بودن" شرایط آن صادر کرد.

گفتنی است پرونده کهریزک، ۱۲ متهم دارد که براساس گزارش کمیته ویژه، سعید مرتضوی دادستان سابق تهران، یکی از این متهمان است. مسئولان قضایی ایران تا کنون زمان برگزاری جلسه محاکمه متهمان این پرونده را اعلام نکرده‌اند.


آزادی دو عضو شورای مرکزی نهضت آزادی

محسن محققی و سید امیر خرم ساعتی پیش آزاد شدند.

این دو عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران بعد از تحمل ۵۰ روز زندان امروز دوم اسفند ماه آزاد شدند.

ایشان روز ۱۳ دی ماه و در پی احضار به دفتر پیگیری های وزارت اطلاعات بازداشت شده بودند.


هیئت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد ایران شد

این هیئت بررسی توانمندی نظام ایمنی هسته‌ای را در دستور کار خود دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، علی شیرزادیان سخنگو و مدیر کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران با اعلام این مطلب اظهار داشت: این هیئت از اول اسفند ماه ۸۸ به مدت دو هفته نظام ایمنی هسته‌ای ایران را با توجه به استاندارهای بین‌المللی از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد.


فرمانده جدید انتظامی تهران بزرگ: با قانون‌شکنان چهارشنبه آخر سال به شدت برخورد می‌شود

به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ حسین ساجدی‌نیا در حاشیه مراسم معارفه خود به عنوان فرمانده جدید انتظامی تهران بزرگ در جمع خبرنگاران گفت: افرادی که در چهارشنبه آخر سال، قانون‌شکنی کنند و دستگیر شوند، تا پایان تعطیلات نوروز در بازداشت خواهند ماند. به گفته وکلای دادگستری این اقدام غیرقانونی خواهد بود. طبق قانون متهم باید ظرف ۲۴ ساعت تفهیم اتهام شده و در صورتی که خطری از سوی وی متوجه جامعه نباشد، باید آزاد شود. فرمانده جدید انتظامی تهران همچنین از اجرای طرح انضباط اجتماعی با هدف تامین آرامش شهروندان در سال ۸۹ خبر داد.


حسین شریعتمداری و "صحرای کربلا" در دادگاه

دویچه وله: امروز جلسه دادگاهی برای رسیدگی به یک سری اتهام‌ها علیه روزنامه "کیهان" برگزار شد. وکیل چند تن از شاکیان در اعتراض به سخنان بی‌ربط حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه، و واکنش قاضی به‌آن جلسه دادگاه را ترک کرد.

شاکیان روزنامه "کیهان" طیف وسیعی را تشکیل می‌دهند. سال‌هاست که پرونده‌های متعددی علیه این روزنامه در جریان است. حدود ۳۵ مورد شکایت از این روزنامه تا سال ۱۳۸۰ وجود دارد که دادگاهی برای رسیدگی به آنها تازه در ۱۹ مهر ماه سال جاری برگزار شد.

ناظران مسائل قضایی ایران سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران را عامل اصلی عدم رسیدگی به شکایت‌های عدیده سال‌های گذشته علیه روزنامه" کیهان" می‌دانند. از جمله صالح نیکبخت، وکیل محسن کدیور، نویسنده و استاد دانشگاه که شکایت خود علیه "کیهان"را در سال ۱۳۷۹ مطرح کرد، می‌گوید که سعید مرتضوی به شکایت‌ها علیه این روزنامه یا رسیدگی نمی‌کرد یا آنقدر رسیدگی به آن را طول میداد تا مشمول مرور زمان شود.

شاکیان و شکایت‌های سال‌های اخیر

با تصویب قانون "احیای دادسراها" بسیاری از پرونده‌های مسکوت مانده، چون پرونده‌های شکایت علیه "کیهان"، دوباره به جریان افتاده است.

دادگاه امروز یکشنبه (۲ اسفند) به پرونده‌هایی رسیدگی می‌کرد که تاریخ تشکیل‌شان به دو سه سال اخیر برمی‌گردد. در میان شاکیان سال‌های اخیر، نویسندگان و فعالان حقوق مدنی و حقوق بشر دیده می‌شوند.

اما تنها فعالان حقوق مدنی و حقوق بشر نیستند که "کیهان" را به توهین، افترا و نشر اکاذیب متهم می‌کنند. در کنار شخصیت‌هایی چون شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، عمادالدین باقی، بنیانگذار انجمن دفاع از حقوق زندانیان، و شادی صدر، فعال حقوق بشر، چهره‌ای چون اسفندیار رحیم مشایی به چشم می‌خورد که از نزدیکان رئیس جمهور محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌آید. وی شاکی است که "کیهان" او را متهم به انجام "عملی ضدملی" کرده است.

شیرین عبادی، از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر، از "کیهان" به خاطر "افترا" و "دروغ‌پراکنی" شکایت کرده است. روزنامه "کیهان" عبادی را که به عنوان فعال حقوق بشر از حقوق شهروندان بهایی نیز دفاع کرده، بهایی خوانده است. شهروندان بهایی در ایران از تبعیض در عرصه‌های گوناگون رنج می‌برند.

عمادالدین باقی و شادی صدر نیز که از فعالان شناخته شده حقوق بشر ایران هستند، شکایت‌هایی مشابه از "کیهان" داشته‌اند.

صالح نیکبخت در مورد شکایت‌های صورت گرفته به دویچه‌وله گفت: «شکایات همه این است که روزنامه "کیهان" هر آن چیزی که خود تشخیص می‌دهد و به نظر او برای بدنام کردن و زیر سؤال بردن افراد لازم است، می‌نویسد و بعد وقتی می‌نویسد، خودش را مبرا از این چیزها می‌داند.»

سخنان بی‌ربط مدیر مسئول و اعتراض وکیل شاکیان

انجمن دفاع از حقوق زندانیان ایران نیز از شاکیان علیه "کیهان است. "کیهان" سخنانی را علیه سخنگوی این انجمن، صالح نیکبخت، و بنیانگذار آن، عمادالدین باقی، منتشر کرده بود. این روزنامه اعتراض این انجمن علیه حکم اعدام برای متهمان به شرکت در ناآرامی‌های اهواز را به معنای طرفداری انجمن از آن ناآرامی‌ها تعبیر کرده بود.

یکی از وکلای این انجمن، حسن‌علی ابوطالبی، در جلسه امروز حضور داشت. به گفته نیکبخت که به گفته‌های حسن‌علی ابوطالبی استناد می‌کرد، پس از صدور کیفرخواست، از حسین شریعتمداری خواسته شد از خود دفاع کند، «اما وی از موضوع خارج شد و به صحرای کربلا زد و به اتهام‌های علیه خود نپرداخت.»

نیکبخت در این باره گفت: «در جلسه امروز بعد از اینکه کیفرخواست قرائت شد، آقای شریعتمداری بجای اینکه از اتهامات وارده در کیفرخواست دفاع بکند، نزدیک به دو ساعت وقت دادگاه را به نحوه تشکیل و شکل‌گیری گروه "ریگی"، یک گروه تروریستی که در میان بلوچ‌ای جنوب شرقی ایران بوجود آمده، پرداخته است. در حالیکه پرونده ریگی هیچ ربطی به شکایت اشخاص از آقای شریعتمداری نداشته و چون وکیل ما آقای ابوطالبی که اتفاقا یک روحانی هم هست، در جلسه دادگاه به این امر اعتراض می‌کند و می‌گوید که آقای شریعتمداری در چارچوب کیفرخواست صحبت نمی‌کند، و به اعتراض او توجه نمی‌شود و رئیس دادگاه، آقای سیاوش مدیر خراسانی، او را دعوت به سکوت می‌کند، در نتیجه آقای ابوطالبی به عنوان اعتراض جلسه دادگاه را ترک می‌کند.» سپس ادامه جلسه دادگاه به وقتی دیگر موکول می‌شود.

خبرگزاری فرانسه در مورد دادگاه علیه "کیهان" و مدیر مسئول آن نوشته است: «اگر این روزنامه در دادگاهی که در روز یکشنبه گشایش یافت، محکوم گردد، ممکن است جریمه یا بسته شود. اما کیهان یکی از حامیان رژیم اسلامی است و مدیر مسئول آن، حسین شریعتمداری، افراط‌گرایی پرنفوذ است که توسط آیت‌الله علی خامنه‌ای منصوب شده است.»


ژنرال پتروآس : وقت اعمال فشار بر ایران رسیده است

خبرگزاری فرانسه: دیوید پتروآس فرماندۀ نیروهای نظامی آمریکا در منطقه گفت که برای واداشتن ایران به رعایت تعهدات بین المللی اش در زمینۀ فعالیت های اتمی خود وقت اعمال فشار بر این کشور فرارسیده است. فرماندۀ نیروهای آمریکایی در عراق، افغانستان و خلیج فارس با اظهار این مطلب اضافه کرد که ایالات متحد آمریکا تمام تلاش خود را برای یافتن راه حلی دوستانه در بحران اتمی ایران به خرج داده، اما رویکرد این کشور واشنگتن را ناچار ساخته تا از خلال وضع مجازات های جدید در شورای امنیت شیوۀ تندتری در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کند.
دیوید پتروآس اضافه کرده است که رویکرد ایران مبنای محکمی برای اعمال فشار بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران فراهم ساخته است. او همچنین گفته است که سرویس های اطلاعاتی کشورش در حال بازبینی برآوردهای خود در بارۀ فعالیت های اتمی ایران هستند. با این حال، ژنرال پتروآس در مورد مضمون و لحن احتمالی این بازبینی توضیحی ارایه نداده است.
در سال ٢٠٠٧ سرویس های اطلاعاتی آمریکا با اظهار اینکه ایران برنامه های نظامی اتمی خود را در سال ٢٠٠٣ متوقف کرده، شگفتی همه از جمله مقامات سیاسی دولت وقت آمریکا را برانگیخت. آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود نسبت به تلاش های ایران برای ساختن کلاهک های اتمی ابراز نگرانی کرده است.


سروش: رهبر ایران خود بخشی از مشکل کنونی است

رادیو فردا: عبدالکریم سروش، نویسنده و فیلسوف دگراندیش ایرانى با بیان این که بسیاری از مردم ایران آیت‌الله خامنه‌ای را دیگر چهره‌ای فراجناحی نمی‌دانند، تأکید کرده است که در شرایط کنونی رهبر جمهوری اسلامی ایران، خود بخشی از مشکل به شمار می‌آید.

آقای سروش در گفت‌وگو با تازه‌ترین شماره هفته‌نامه آلمانى دى‌سایت با بیان اینکه در سال‌های آینده ایران دگرگونی‌های بزرگی را شاهد خواهد بود، تأکید می‌کند که آیت‌الله خامنه‌اى، از هدایت تحولات آینده در ایران ناتوان خواهد بود.

این روشنفکر اصلاح‌طلب ایرانى در این باره گفته است: «بسیارى از مردم دیگر او را چهره‌اى فراجناحى نمى‌دانند. او خود بخشى از مشکل است نه راه حل آن و براى حل مشکل وجود یک نیروى سوم ضرورى است.»

آقای سروش در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با هفته‌نامه دی‌سایت که در سایت اینترنتی این نشریه نیز منتشر شده است، پیش‌بینى کرده است که «در یکى دو سال آینده اتفاق بزرگى در ایران روى خواهد داد.»

وی که در شهریور ماه سال جارى با انتشار نامه‌اى خطاب به رهبر جمهورى اسلامى ایران، زوال حکومت دینى در ایران را پیش‌بینى کرده بود، در عین حال افزوده است، اتفاق پیش رو در ایران یک انقلاب نیست بلکه نوعى «تغییر قدرت» خواهد بود.

این دگراندیش ایرانی با اشاره به تظاهرات سالگرد پیروزى انقلاب در روز ۲۲ بهمن گفته است: «حاکمیت تصور مى‌کند که آرامش در سى و یکمین سالگرد پیروزى انقلاب به منزله زدن میخى بر تابوت جنبش سبز است، اما این گونه نیست، چرا که جنبش‌هایى نظیر چنبش سبز مراحل گوناگونى را پشت سر مى‌گذرانند.»

در آستانه سالگرد پیروزى انقلاب ۱۳۵۷، رهبران معترضان و احزاب و گروه‌هاى حامى آنان در بیانیه‌هایى از مردم دعوت کرده بودند، با «حفظ هویت خود» در راهپیمایى ۲۲ بهمن شرکت کنند. با این حال نیروهاى پر شمار دولتى شامل مأموران یگان ویژه، بسیجى‌ها و لباس شخصى‌ها با پرتاب گاز اشک‌آور و گلوله‌هاى رنگى و حمله با باتوم مانع پیوستن معترضان به یکدیگر و راه یافتن آنها به مسیر راهپیمایى ۲۲ بهمن شدند.

پس از این راهپیمایى حامیان دولت در ایران و به ویژه آیت‌الله خامنه‌اى، رهبر جمهورى اسلامى «حضور مردم در راهپیمایى ۲۲ بهمن را شگفتى‌آفرین» خوانده و آن را نشانه «وفادارى مردم» به حاکمیت تلقى کردند.

با این حال آقاى سروش با تأکید بر این که جنبش‌هاى اجتماعى مراحل مختلفى را طى مى‌کنند، پیش‌بینى کرده است، که جنبش سبز در ایران یک بار دیگر اوج خواهد گرفت.

وى با اشاره به گزینه‌هایى مانند اعتصاب به عنوان راه‌هاى پیش‌روى فعالان جنبش سبز در ایران و ناگزیر بودن تغییران در ایران افزوده است: «به جز حاکمیت، همگان در ایران بر این باورند که کشور هم اکنون با یک بحران عمیق دست به گریبان است.»

عبدالکریم سروش همچنین انتشار بیانیه مشترک خود را به همراه چند تن دیگر از «نواندیشان دینى» در راستاى تأثیرگذارى بر تحولات آینده توصیف کرده و تصریح کرده است: «ما خواستار برگزارى انتخابات مجدد، آزادى مطبوعات، آزادى زندانیان سیاسى و انتخاب آزادانه رئیس قوه قضائیه هستیم.»

چندى پیش عبدالعلى بازرگان، عبدالکریم سروش، محسن کدیور، اکبر گنجى و عطاءالله مهاجرانى با انتشار بیانیه‌اى، خواسته‌هاى جنبش سبز در ایران از دیدگاه خود را تشریح کرده و تأکید کرده بودند: «نپذیرفتن این خواست‌ها و افزودن سرکوب و ارعاب نه تنها ما را از بحران عبور نخواهد داد، بلکه ایران را در بحران عمیق‌ترى فرو خواهد برد، و تبعات سهمگینى از پى خواهد آورد، که مسئولیتش با 'صاحب ولایت مطلقه' است.»

آقاى سروش در ادامه گفت‌وگوى خود با هفته‌نامه دى‌سایت آلمان خواسته‌هاى مطرح شده در این بیانیه را در چارچوب قانون اساسى جمهورى اسلامى توصیف کرده و افزوده است: «حاکمیت مقصر است، اگر خواسته‌هاى ما در چارچوب قانون اساسى نیز رنگ و بوى انقلابى به خود مى‌گیرد، چرا که آنها سیستم را آنچنان بسته‌اند که حتى اجراى قانون اساسى هم به یک انقلاب منجر مى‌شود.»


وکلای عماد باقی، شادی صدر، شیرین عبادی و رحیم مشایی مقابل شریعتمداری

کلمه: اولین جلسه‌ رسیدگی به اتهامات روزنامه کیهان به مدیر مسوولی حسین شریعتمداری صبح امروز در شعبه ‌٧۶ دادگاه کیفری استان تهران و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه‌ی دادگاه، شفیعی نماینده‌ی مدعی‌العموم به قرائت کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران پرداخت و تصریح کرد: این پرونده با شکایت چند شاکی تشکیل شده است که عبارتند از دادگستری شهرستان شهریار، بازپرس سابق دادگستری استان لرستان، سرپرست دادسرای ناحیه‌ی ‌٩ (فرودگاه)، اسفندیار رحیم‌مشائی، سید مرتضی هاشمی، عمادالدین باقی، شیرین عبادی، شادی صدر و اعلمی نماینده‌ی سابق مجلس شورای اسلامی.

در ادامه قاضی سیامک مدیرخراسانی از نماینده‌ی سرپرست دادسرای ناحیه‌ی ‌٩ فرودگاه خواست که در جایگاه حاضر شود و به تشریح شکایت خود بپردازد که نماینده‌ای در جلسه‌ی دادگاه حضور نداشت. همچنین از سید مرتضی هاشمی و اکبر اعلمی که از شکات خصوصی پرونده بودند، خواسته شد که به تشریح شکواییه‌ی خود اقدام کنند که آنها در جلسه‌ی دادگاه حضور نداشتند.

در این میان نوبت به شکایت عمادالدین باقی از روزنامه‌ی کیهان رسید که وکیل مدافع وی در تشریح شکایت موکلش، اظهار کرد: مطلب منتشر شده در روزنامه‌ی کیهان که مورد شکایت موکلم قرار گرفته حاوی افترا، توهین و نشر اکاذیب است.

وی با بیان اینکه ما همه مسلمان هستیم و عفت کلام از اوجب واجبات و توصیه‌ی اولیای الهی است، گفت: متاسفانه متهم پرونده نسبت به موکل بنده بدون رعایت شئونات اسلامی مرتکب چنین اعمالی شده است. از سوی دیگر کار این نشریه با چاپ مطالبی در مورد موکل بنده باعث بزرگ‌نمایی دشمن شده است.

وکیل مدافع عمادالدین باقی، با بیان اینکه در انجمن دفاع از حقوق زندانیان، افراد جبهه و جنگ فعالیت می‌کنند و همه از دلسوزان و علاقه‌مندان به میهن‌شان هستند، گفت: این افراد متهم به رابطه با اسراییل می‌شوند. آیا این بزرگ‌نمایی دشمن نیست؟

وی تصریح کرد: روزنامه‌ی کیهان در تاریخ ‌١۴ اسفند ماه سال ‌٨۵ در ستون گفت و شنود مطالبی کذب از قبیل وابستگی و ارتباط تشکیلاتی با اسراییل به موکل اینجانب منتسب کرده که هیچکدام واقعیت نداشته است. البته جای شکر دارد که دادسرای عمومی و انقلاب هر چند با گذشت زمان برای این پرونده قرار مجرمیت صادر کرده تا در دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرد.

وکیل مدافع عمادالدین باقی، با اشاره به اصل ‌٣٧ قانون اساسی مبنی بر اینکه اصل بر برائت افراد است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، گفت: مطلب منتشره در روزنامه‌ی کیهان در هیچ دادگاهی ثابت نشده و از مصادیق نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی است.

در ادامه وکیل مدافع شادی صدر در تشریح شکایت موکلش، اظهار کرد: روزنامه‌ی کیهان مطلبی را در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه ‌٨۶ تحت عنوان “خودافشایی هوادار تز چند شوهری” منتشر کرده که صراحتا اتهاماتی را به موکل نسبت داده است. این مطلب سراسر کذب است.

مریم کیان‌ارثی ادامه داد: در مطلب دیگری موکل عامل هلندی در میان جنبش زنان خوانده شده است که این مطلب نیز نشر مطالب خلاف واقع بشمار می‌رود.

در ادامه جلسه دادگاه وکیل مدافع اسفندیار رحیم‌مشائی با قرار گرفتن در جایگاه در بیان شکایت موکلش، خاطرنشان کرد: روزنامه‌ی کیهان در تاریخ ‌٢/٢/٨٧ در ستون خبر ویژه مطلبی را با عنوان درخواست استفاده از عامل سیا به چاپ رسانده است که شکایت ما مربوط به این خبر است. خبر مربوط به حضور هوشنگ امیراحمدی در کشور است. در خبر حضور هوشنگ امیراحمدی نتیجه‌ی وساطت و همراهی موکل اعلام می‌شود. این مطلب ‌١٠٠ درصد کذب است و روزنامه نیز مطلبی دال بر صحت اعلام نکرده است.

وی با اشاره به جوابیه‌ی اسفندیار رحیم‌مشائی به روزنامه، گفت: روزنامه‌ی کیهان در این خبر موکل را به اقدام ضد ملی متهم کرده و این افترا است و از سوی دیگر در مطلب منتشر شده روزنامه‌ی کیهان اقدام به تخفیف شخصیت موکل شده است. اگر متهم دلیلی برای صحت مطالب خود دارد آنها را ارایه دهد.

در ادامه وکیل مدافع شیرین عبادی با اشاره به شکایت موکلش از روزنامه‌ی کیهان یادآور شد که این شکایت دایر بر افترا و توهین است و تصریح کرد: در تاریخ ‌٢/۶/٨٧ مقاله‌ای با قلم پیام فضلی‌نژاد با عنوان “اراذل و اوباش چه کسانی هستند؟” به چاپ رسیده است که کاملا کذب است. نویسنده و مدیر مسوول روزنامه هیچ دلیلی مبنی بر اثبات این مطلب ارایه نکرده‌اند. از سوی دیگر استفاده از واژه‌ی اراذل و اوباش برای موکل از مصادیق بارز توهین است.

پراکند افزود: در مطلب دیگری با عنوان “شیعه اما مدافع بهائیان” روزنامه‌ی کیهان چنان بیان کرده که موکل در دفاع از حقوق موکلانش از عقاید آنها نیز دفاع کرده که چنین نیست و اتهامات موکلان خانم عبادی امنیتی بوده است. همچنین مطلب دیگری با عنوان “تقدیر مرکز بهائیان در اسراییل از شیرین عبادی” به چاپ رسیده که این مطلب نیز از مصادیق نشر اکاذیب بشمار می‌رود.


تلاش سوریه برای برقراری مذاکره میان ایران و غرب

وزیر امور خارجۀ سوریه : اعمال تحریم ها راه حلی برای مشکل ایران و غرب نیست وسوریه در تلاش است تا از طریق برقرار کردن گفتگو و مذاکره راه حلی مسالمت آمیز برای این مشکل یافته شود.

سوریه در روز شنبه اعلام کرد که برای برقراری یک "گفتگوی سازنده" میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی در ارتباط با برنامۀ هسته ای تهران تلاش حواهد کرد. سوریه در عین حال بار دیگر بر مخالفت خود با اعمال تحریم هائی علیه ایران تأکید کرد.

ولید المعلم، وزیر امورخارجۀ سوریه، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای اتریشی خود، گفت اعمال تحریم ها راه حلی برای مشکل ایران و غرب نیست. وزیر امور خارجۀ سوریه افزود این کشور در تلاش است تا از طریق برقرار کردن گفتگو و مذاکره راه حلی مسالمت آمیز برای این مشکل یافته شود.

ولید المعلم در ادامۀ سخنان خود بر این نکته تأکید کرد که : " ایران دارای یک برنامۀ هسته ای نظامی نیست."

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود در مورد سخنان وزیر امورخارجۀ سوریه، پس از یادآوری این مسأله که سوریه از متحدان استراتژیک جمهوری اسلامی ایران است به سفر فرانسوا فییون ، نخست وزیر فرانسه، به سوریه اشاره کرده و می افزاید، نخست وزیر فرانسه هم به نوبۀ خود در روز شنبه ابراز امیدواری کرد که سوریه بتواند به متقاعد کردن جمهوری اسلامی ایران به تغییر خط مشی این کشور در ارتباط با پروندۀ هسته اش کمک کند.

ولید المعلم، وزیر امورخارجۀ سوریه، در بحش دیگری از سخنان خود از تلاش برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا برای اخلال در روابط به گفتۀ او "ممتاز" سوریه و ایران انتقاد کرد. ولید المعلم گفت سوریه هر شرطی را که منجر به محدود شدن روابط خارجی این کشور شود رد خواهد کرد.


اطمینان بیشتر آمریکا برای افزایش فشار به ایران

سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، آقای فیلیپ کراولی برای خبرنگاران توضیح داد که گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، آمریکا را در راه اعمال فشارهای بیشتر به ایران مصمم کرده است.
گزارش اخیر برای نخستین بار احتمال داده است که ایران برنامه هایی برای ساخت کلاهک های اتمی داشته باشد.
این گزارش، نگرانی شدید روسیه، آلمان و فرانسه را نیز برانگیخته است.

به دنبال انتشار آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در بارۀ فعالیت های اتمی ایران، دولت آمریکا نتیجه گرفت که اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران ضروری است.

سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، فیلیپ کراولی خطاب به خبرنگاران گفت: "پرسش ها و نگرانی هایی که در مورد فعالیت های هسته ای ایران داشتیم، با این گزارش تقویت می شود".

فیلیپ کراولی افزود: "اگر ایران راه کنونی را ادامه دهد و مذاکرات سازنده را آغاز نکند و به پرسش های آمریکا و جامعۀ جهانی پاسخ ندهد، به ناچار با فشارهای فزاینده و از جمله تشدید تحریم ها مواجه خواهد شد".

آخرین گزارش آژانس برای نخستین بار احتمال وجود یک برنامۀ اتمی نظامی را در ایران مطرح کرده است. علاوه بر این، گزارش تأیید می کند که ایران بین روزهای ٢٠ و ٢٢ بهمن، غنی سازی اورانیوم را به میزان ١٩٫٨ درصد در نطنز شروع کرده است.

به دنبال انتشار این گزارش، آیت الله خامنه ای یک بار دیگر گفت که ایران در پی ساخت سلاح اتمی نیست.
هنگامی که خبرنگاران آمریکایی نظر سخنگوی وزارت خارجه را در مورد این اظهارات آیت الله خامنه ای پرسیدند، او فقط پاسخ داد که این سخنان برای او تعجبی ندارد.

همچنین خانم سوزان رایس، نمايندۀ آمريکا در سازمان ملل متحد گفت: "گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی نشان می دهد که ايران تعهدات بين المللی خود را همچنان نادیده می گیرد و اشتیاقی ندارد که ادعای خود مبنی بر صلح آمیز بودن برنامۀ اتمی اش را ثابت کند".

خانم رايس اضافه کرد: "ما مشغول بررسی اقداماتی هستيم که می تواند فشارهای لازم را بر ایران اعمال کند".


یک ماه بی خبری از مجید توکلی

علیرغم پیگیری خانواده، حدود یک ماه است از مجید توکلی، فعال دانشجویی در بند اطلاعی در دست نیست.

به گزارش هرانا، از مجید توکلی فعال دانشجویی دربند بیش از یک ماه است هیچگونه اطلاعی در دست نیست، خانواده آقای توکلی در این مدت علیرغم مسافت دور، تردد و پیگیری مستمر از دادگاه انقلاب و زندان اوین، موفق به کسب خبری از وضعیت این دانشجوی زندانی نشده اند.

هر چند این دانشجوی دربند از ابتدای بازداشت خود در 16 آذرماه تاکنون امکان تماس مناسبی در اختیار نداشته است اما به طور کامل از یک ماه قبل تاکنون هیچگونه تماس یا خبری از سرنوشت وی حاصل نشده است، آخرین محل نگهداری این دانشجوی دربند، بند 240 زندان اوین اعلام شده بود. با توجه به اینکه برای آقای توکلی حکم زندان صادر شده است و در مرحله بازجویی یا تحقیقات قرار ندارد مشخص نیست چرا نیروهای امنیتی مانع خروج وی از شرایط امنیتی می شوند.

لازم به ذکر است مجید توکلی، 16 آذرماه سال جاری پس از سخنرانی در دانشگاه امیرکبیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و کمی بعد تصاویری از وی در حالی که با پوشش زنانه بود از سوی ارگانهای خبری نزدیک به دولت منتشر شد که این اقدام موجی از اعتراضات اجتماعی را در پی داشت، نهایتاً دادگاه انقلاب این فعال دانشجویی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل هشت سال و شش ماه حبس، ۵ سال محروميت از فعاليت سياسی و ۵ سال ممنوعيت خروج از کشور محکوم کرد.

باید اشاره کرد که مجید توکلی دو سال پیش نیز به مدت 15 ماه به اتهام چاپ نشریات جعلی در زندان بود که پس از این مدت از اتهامات وارده تبرئه شد. او در مدت زندان 70 مورد از شکنجه‌های صورت گرفته بر روی خود را افشا کرد.
هم‌چنین او بار دیگر در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان که لغو شده بود بازداشت و مدت 115 روز را در سلول‌های انفرادی بند 209 زندان اوین گذراند و نهایتا با تودیع وثیقه سنگین آزاد شده بود.


سندیکاهای آلمان: منصوراسالو را آزاد کنید!

تعدادی ازروسای سندیکایی آلمان دراشتوتگارت آلمان طی فراخوانی خواهان آزادی فوری منصور اسالو شدند.
درفراخوان مربوطه ازدولت آلمان نیز خواسته شده که با در پیش گرفتن سیاست تحریم اقتصادی و سیاسی برای تن دادن به خواستها ی:1- رعایت حقوق بشروتامین حق تشکل یابی2- آزادی منصوراسالو وکلیه زندانیان سیاسی 3- توقف تجاوزوشکنجه درزندانها وتوقف خطرموج اعدام، دولت ایران تحت فشارقرارگیرد.
دراین فراخوان می خوانیم :
"منصوراسالو رئیس هیات مدیریه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه درسال 2007 بجرم دفاع مسالمت آمیزازحق آزادی تشکل یابی کارگری به 5 سال زندان محکوم شد که همچنان محبوس است. اوهمچنین بدلیل فعالیت سندیکایی بارها مورد ضرب وشتم قرارگرفت، زبانش را زخمی کردند تا او را به سکوت وادارند.
همچنین همکاران دیگراسالو ورئیس سندیکای کارگران شکر هفت تپه که متهم به اقدام علیه امنیت ملی شده است، بدلیل فعالیت های سندیکایی در زندان هستند."
رهبران سندیکاها درآلمان نوشته اند:
" بعد ازتقلب انتخاباتی درجون 2009 که همچنان مخالفین در اعتراض وبرای آزادی ودمکراسی درخیابانها تظاهرات برپا می کنند، دولت ایران نیزمی کوشد به وحشیانه ترین روش ها مردم را سرکوب نماید. تجاوزو شکنجه بازداشت شدگان به نمونه ای ازشکنجه های سیستماتیک مردان وزنان مبدل شده و دولتمردان تلاش می کنند با تصویب قوانینی بسرعت معترضین را طی 5 روزمحکوم به اعدام نمایند. بدین ترتیب کارگران زندانی بازداشت شده نیزدرامان نخواهند بود وخطرجان آنان را تهدید می نماید."
این فراخوان از تمامی اعضا وفعالین سندیکایی خواسته است با جمع آوری امضاء ازاین ابتکاربرای دامن زدن مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و همچنین کارگران زندانی در ایران حمایت نمایند ولیست اسامی وامضاها به دفترفدراسیون سندیکاهای آلمان (DGB) دراشتوتگارت ارسال شود.
لازم به یادآوری است که گزاشات مستند سازمانهای حقوق بشری درباره ی سرکوب دولتی درایران مهم ترین منبع موضع گیری اخیرسندیکاهای کارگری آلمان می باشد.
این ابتکارسندیکایی، اقدامی دیگردر دفاع ازکلیه کارگران زندانی ایران ودورجدیدی ازهمبستگی بین المللی با کارگران ایران محسوب می شود. منصوراسالو شناخته شده ترین کارگرزندانی ایران در سطح جهان است وبهمین دلیل نیزاین فراخوان، منصوراسانلورا نماد مقاومت ومبارزه کارگران ایران در راه تشکل یابی مستقل می شناسد. اما مهمتراینکه نباید فراموش کرد دو اقدام اخیرفعالین سندیکایی ایران تاثیربسزایی برافکار عمومی داشته وخواهد داشت.
گزارش ارسالی خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین اقدام مشترک 4 تشکل کارگری درآستانه سی و یکمین سال قیام 57 دراعلام منشورمطالبات حداقلی کارگران ایران نشان می دهد 4 سال بعدازاعتراض بزرگ کارگران شرکت واحد در 8 بهمن 1384 فعالین جنبش کارگری همچنان برخواست و مطالبات کلیه کارگران ایران تاکید داشته وبه فعالیت ادامه می دهند.
بی تردید نقش ایرانیان علاقه مند و مدافع جنبش کارگری ایران درخارج از کشور می تواند درجلب بیشتر همبستگی بین المللی موثر باشد، چنانچه و اگراعلام اینگونه فعالیت ها به اعلام کمیته های اسمی بنام "کمیته های کارگری" و... تاب خوردن درمحافل وروابط درونی ایرانیان ختم نشود. جای بررسی نقاط ضعف وقوت فعالین ایرانی در خارج ازکشوردراین مختصرنیست . قبل ازهرچیزاما در شرایط کنونی درک وظایف فوری برای دامن زدن به مبارزه برای آزادی کلیه زندانیان سیاسی و همچنین کارگران زندانی اهمیت دارد. علاقه مندان برای تکمیل گزارشات کارگری ایران مثلا تهیه لیست اسامی ومشخصات کارگران زندانی و آگاهی فعالین سندیکایی آلمان و همچنین برای اعلام پشتیبانی وارسال امضاها برای حمایت ازفراخوان اخیرسندیکاهای آلمان می توانند مستقیما با دفترسندیکا ی DGB در اشتوتگارت تماس بگیرند.
آدرس : www.nordwuerttemberg.dgb.de
20 فوریه 2010


براي پنجمين هفته متوالي از سوي هيات رئيسه در دستور کار مجلس قرار گرفت
بررسي تقاضاي تحقيق و تفحص از وضع بازداشتگاه ها

اعتماد: بررسي تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور براي پنجمين هفته پياپي در دستور کار مجلس قرار گرفت. قريب به دو ماه است که از در دستور کار قرار گرفتن تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها در بهارستان سپري مي شود اما به رغم اين امر هنوز هيات رئيسه زمان مشخصي را براي بررسي اين تقاضا اختصاص نداده است لذا به نظر مي رسد با توجه به تعويق هاي مکرري که در بررسي تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها صورت گرفته است، عمر جلسات علني مجلس در سال جاري کفاف بررسي اين دستور را ندهد، چراکه نمايندگان تنها اين هفته را فرصت دارند که به بررسي دستور کارهايي به جز لايحه بودجه 89 بپردازند. (با توجه به روزهاي پاياني امسال بررسي بودجه 89 از هفته آتي در دستور کار نمايندگان قرار خواهد گرفت.)تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور اواخر تيرماه گذشته از سوي مصطفي کواکبيان نماينده سمنان به هيات رئيسه ارائه شد و به دنبال اين امر با دستور هيات رئيسه اين تقاضا در دستور کار کميسيون حقوقي و قضايي قرار گرفت.پس از بررسي تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور در کميسيون حقوقي و تصويب آن از سوي اعضاي اين کميسيون بود که تقاضاي مذکور اوايل مهرماه مجدداً براي بررسي در صحن علني مجلس به هيات رئيسه ارجاع داده شد. به اين ترتيب بيش از پنج ماه است تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور که با پشتوانه راي مثبت اعضاي کميسيون حقوقي منتظر راي نمايندگان است هرچند اين طرح از پنج هفته گذشته تاکنون رسماً در رديف دستور کار هفتگي مجلس قرائت شده است.به هر روي تعويق هاي مکرر در بررسي و رسيدگي به اين تقاضا سبب شده است که رسيدگي به آن در هفته جاري نيز بعيد به نظر برسد چراکه جداي از انبوه دستور کارهاي هفتگي مجلس و بررسي قريب الوقوع بودجه سال آتي در صحن بهارستان، مصلحت سنجي هاي هيات رئيسه عامل قابل توجهي است که به اهرم بازدارنده بررسي تقاضاي تحقيق و تفحص از بازداشتگاه هاي کشور تبديل شده است.قابل ذکر است که مطرح شدن مجدد اسامي بازداشتگاه هاي غيررسمي چون حر، پاسارگاد، عشرت آباد در رسانه ها به خاطر ورود هيات ويژه تحقيق و تفحص از بازداشتگاه ها (در صورت تصويب اين تقاضا در مجلس) از جمله عواملي است که مانع از بررسي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها در صحن علني بهارستان شده است.


قطع تلفن منازل خانواده های زندانیان سیاسی به دلیل مصاحبه

نیروهای امنیتی، تلفن منازل خانواده دو زندانی سیاسی را به دلیل گفتگو با رسانه ها قطع کردند.

به گزارش هرانا، نیروهای امنیتی تحت عنوان حراست مخابرات، تلفن منازل مسکونی خانواده های زندانیان سیاسی، احمد کریمی و حامد روحی نژاد را به دلیل گفتگو با رسانه ها قطع کرده اند.

این اقدام بدون توضیح خاصی به خانواده های مورد اشاره صورت گرفته است و تنها پس از پیگیری از اداره مخابرات، بخش حراست این اداره قطع کردن تلفن های آنان را به دستور نهادهای امنیتی به دلیل گفتگو با رسانه ها اعلام کرده است و عنوان داشته است بدون اجازه نهادهای امنیتی وصل مجدد خطوط تلفن منازل آنان مقدور نیست.

لازم به ذکر است اقدام کم سابقه نیروهای امنیتی و همچنین بخش حراست اداره مخابرات فاقد هرگونه پشتوانه قضایی است.


صدور احکام بازنشستگی و ممنوع التدریسی برای جمعی از استادان دانشگاه علامه

در پی بازداشت دکتر علی عرب مازار، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور ارشد میرحسین موسوی، تعدادی از اساتید طی نامه‌ای به رییس این دانشگاه خواستار پیگیری آزادی وی شدند.

به گزارش ندای سبز آزادی، استادان امضاکننده این نامه، با اتهامات واهی مبنی بر تلاش در جهت برهم زدن نظم دانشگاه از سوی صدرالدین شریعتی رییس این دانشگاه و احکام غیرقابل انتظار بازنشستگی و ممنوع التدریسی مواجه شدند.

همچنین، شنیده شده است در حوادث اخیر دانشگاه علامه طباطبایی وزارت اطلاعات یکی از اساتید دانشگاه را به اداره امور پیگیری واقع در خیابان برادران مظفر احضار و تهدید کرده بود چنانچه امتحانات این دانشگاه برگزار نشود ۶ نفر از اساتید این دانشگاه را بازداشت می کند.


قهرمانان این سو و آن سوی دیوار اوین

مادران عزادار از روز عاشورا هر چند شب یکبار و از 20 دی ماه که 14 نفر از دوستانمان را به جرم مادر بودن و پیگیر بودن حق فرزندان خود به زندان اوین منتقل کردند تا کنون تقریبا هر شب چند ساعتی همراه با خانواده دیگر زندانیان و مردمی که برای حمایت از فرزندان شجاع این مرزوبوم می آیند جلوی زندان اوین حضور دارند .

در این بین البته برای چندمین بار تعدادی از دوستانمان در اوین بسر می برند . این بار چند شب قبل از 22 بهمن به خانه هایشان ریختند و به بهانه پیشگیری از وقوع جرم دستگیر و راهی اوین کردنشان و من ماندم که وزارت اطلاعات واقعا چقدر بفکر مادران است که نکند کاری دست خودشان بدهند ! این مادران همچنان در بازداشت بسر می برند .

در طی این شبها شاهد اتفاقات قشنگ بسیاری جلوی اوین بودم که بر آن شدم برخی از آنها را با دیگران قسمت کنم . مهمترین تغییری که به وضوح قابل تشخیص است این است که اوایل خانواده ها بسیار ناامید و دلمرده به نظر می رسیدند . به یاد دارم وقتی شب 22 دی ماه مادران را آزاد کردند و ما با شور و اشتیاق ، با دست و سوت به استقبالشان رفتیم اکثراً نگران بودند که نکند شادی و دست زدنمان باعث شود تا فرزندان در بندشان مورد غضب زندانبانان قرار گیرند ، اما کم کم با ادامه پیدا کردن این رویه توسط مادران و استقبال خانواده های دیگر در شب های متوالی از آزادی تک تک زندانیان این جو سنگین شکسته شد تا جایی که اکنون مردم از همه قهرمانانشان با صلوات ، دست زدن و سوت استقبال می کنند .

- از جمله وسایل شخصی که به زندانیان می دهند حوله است که یکی از جوانان که تصادفا حوله اش سبز بود در لحظه آزاد شدن آن را بر روی دوشش انداخت و انگشتانش را به علامت V بالا برده که جمعیت بی امان تشویقش کردند .

- شاهد آزادی جوانی دیگر بودیم که برای چهارمین بار در جریان اعتراضات بعد از انتخابات دستگیر و راهی اوین شده بود هنگام آزادی پدرش با لبخند و در عین حال با بی حوصلگی با دست به او اشاره کرد که این بار خودش بیاید پایین و پسرش به محض پایین آمدن پرسیده بود : 22 بهمن چند شنبه است ؟! و پدر در جواب گفت : اینبار اول وثیقه ات را آماده میکنی و بعد می روی .

- دختر جوانی را دیدم که به محض آزادی بر خاک بیرون از زندان و آزاد وطنش بوسه زد .

- دختران و پسرانی که به محض بیرون آمدن از زندان دنبال خانواده دوستان خود بودند تا از حال فرزندانشان باخبرشان سازند و یا پیغامهای دوستانشان را به خانواده ها برسانند .

- زنان و مردانی که پس از آزادی با حوصله تمام به سوالات تک تک خانواده ها جواب می دادند و تلاش می کردند به آنها روحیه دهند و بگویند فرزندانشان قوی و پر صلابت هستند ، شما قوی باشید .

- زندانیان بسیاری که هنگام آزادی با بالا بردن دستانشان به علامت V نوید پیروزی را می دادند و با تشویق گسترده مردم روبرو می شدند .

- شبی شاهد آزادی حجت الاسلام خلجی بودیم که هنگامی که ملبس به لباس روحانیت از در زندان بیرون آمد جمعیت یکصدا صلوات فرستادند و در این بین چندین نفر یادآوری کردند که سه صلوات پشت هم باشد تا به زندانبانان آزادی بگویند مردم احترامات ویژه را برای روحانیون واقعی ، به تشخیص خود و داوطلبانه قائل می شوند و تا زمانی که سوار خودرویش شود با صلوات ، دست و سوت از طرف مردم مشایعت شد .

- در شب 23 بهمن خانواده ای 15 نفره حضور داشتند که 8 نفرشان از شهرهای کوچک آمده بودند همراه با فرزندانی خردسال و مادربزرگی پیر تا در راهپیمایی جنبش سبز حضور یابند و برای تکمیل کار زیبایشان برای همراهی با زندانیان و خانواده هایشان جلوی زندان حضور یافتند ، در بینشان کودکانی 4 و 10 ساله حضور داشتند و مادربزرگی هفتاد و چند ساله که آمده بود در کنار نوه های خردسالش باشد تا فرزندانش فارغ از نگرانی برای نوه هایش در راهپیمایی حضور یابند چون می داند که اگر ساندیس ، مرغ ، گوشت و پول به از ما بهتران می رسد سهم مردم فحاشی ،گاز اشک آور ، باتوم ، زندان و شاید سرب داغ است . ترکیب سنی این خانواده بسیار جالب بود کودکانی 4 و 10 ساله ، پسردائی و دختردائی حدود 18 تا 20 ساله ، مادر و پدری حدوداً 30 ساله ، خاله ها و زن دائی هایی حدوداً 40 ساله ، دائی حدود 50 سال و مادربزرگی هفتاد و چند ساله . مادر کودک 4 ساله می گفت پسرش با بی صبری منتظر مرد شدن خود می باشد و هر از چند گاهی جلوی آینه می رود و از مادرش می پرسد اینها سیبیله ؟ من دارم مرد میشم ! آن شب کنار مادرش آمد و با زبان بسیار شیرین کودکانه گفت : مامان اگه من پشت اون دیوار برم کلی مرد میشم و وقتی مادر پرسید چرا ؟ جواب داد : دائی میگه ، و من از خود می پرسم آیا با چنین پشتوانه ای از نسل های مختلف که اینگونه همدل و همراه هستند حق داریم حتی لحظه ای در پیروزیمان تردید نکنیم ؟

- شب 28 بهمن حدود 50 نفر از فرزندان ایران در میان شور و اشتیاق فراوان خانواده ها و حامیانشان از زندان آزاد شدند . حداقل 6 نفر از دختران و پسران جوان با مدرک جرمشان که کیس کامپیوتری در بغلشان بود آزاد شدند . اکثر آنها بصورت جمع 4 و 6 نفره و تقریبا پشت سر هم بیرون آمدند و در این زمان بود که صدای شادی و دست و سوت مردم بی وقفه و پشت هم شنیده میشد .

- شب 30 بهمن ساعت 9 شب دم زندان بودیم وقتی رسیدیم دوستان گفتند ظاهرا دیگر آزادی نداریم و به خانواده ها گفتند که بروند ما گفتیم یک ساعت دیگر هم منتظر می مانیم . حوالی ساعت 9:30 بود که خانم و آقایی جوان را دیدیم که با چند شاخه گل رز زیبا و تازه به جمع نزدیک شدند . دختر جوان به جمع که رسید ابتدا یک شاخه را به پدری پیر داد و پس از آن یک شاخه دیگر را به من و همینطور شاخه های گل را بین جمعیت تقسیم کرد . در برگشتشان جلو رفتم و بار دیگر از این کار بسیار زیبایشان تشکر کردم و پرسیدم کسی از شما آزاد شدند ؟ پسر جوان در جواب با اندوه و اشکی در چشم گفت : نه ، از سال 67 دیگر امیدی به آزادیش نداریم آمدیم تا بگوییم که شما تنها نیستید ، ما هم با شما همدردیم و هیچ تفاوتی ندارد . فهمیدم که از خانواده اعدام شدگان سال 67 هستند و بسیار متاثر شدم و در جواب گفتم : کاملا درسته ، ما هم برای حمایت می آییم و آنها اصلا خود ما هستند و ما می توانستیم جای آنها باشیم چون آنان همان حرفی را زدند که ما زدیم . بار دیگر از آنها تشکر کردم و گفتم کارشان بسیار زیبا و با ارزش بود .

شاخه گل را به دختر یکی از مادران عزادار که در بند است دادم تا پس از آزادی مادرش به او تقدیم کند و حکایت امشب را باز گوید .

در جمع جلوی زندان دیگر همه آشنایند و صمیمی . اینجا جایی است که خانواده ها تصمیم گرفتند تا غمهای خود را با هم قسمت کنند و به جای گریستن در تنهایی می آیند تا کنار هم بایستند و به یکدیگر بگویند که تنها نیستند و حمایت خود از فرزندان ، پدران و مادران زندانی را با روحیه ای مصمم و امیدوار اعلام کنند .

مشاهدات یکی از مادران عزادار

01 اسفند 1388

بر گرفته از: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران


بیانیه کمیته دستمزد خانه کارگر:مزد کمتر از ۳۷۴ هزار تومان به معنای فقر مطلق کارگران است

در آستانه نزدیک شدن به پایان سال و زمان برگزاری جلسات شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال ۸۹، کمیته دستمزد تشکیلات خانه کارگر دیدگاه‌های خود را در قالب مزد سال آینده کارگران بیان کرد.

متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:

کمیته دستمزد خانه کارگر پس از جلسات مستمر و تحقیقات میدانی پیرامون تورم سال ۸۹ و لحاظ کردن آن در دستمزد کارگران، بیانیه‌ای به شرح ذیل صادر کرده که امید است مورد توجه اعضاء شورای عالی کار و دست‌اندرکاران موضوع مزد قرار گیرد.

کمیته بررسی حداقل دستمزد پس از تحقیق و تطبیق اسناد موجود با قیمت‌های جاری که توسط مراجع رسمی کشور از جمله بانک مرکزی و وزارت رفاه مورد تایید قرار گرفته به نتایجی دست یافته که ذیلاً عنوان می‌شود.

این کمیته امیدوار است شورای عالی کار با استفاده از این تحقیقات و اطلاعات موجود در سایر مراجع و همچنین مذاکرات منطقی و همه‌جانبه بتواند دستمزدی که حداقل نیازهای کارگران را با توجه به واقعیات جامعه در برگیرد تعیین کند، حداقل دستمزدی که بر اساس ماده ۴۱ قانون کار باید با توجه به دو شاخص تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی و همچنین حداقل مزد بدون آنکه مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی‌های کار محول شده را مورد توجه قرار داده و به اندازه‌ای باشد تا زندگی یک خانواده که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می‌شود، تامین کند.

یقیناً دستمزد از یک طرف به عنوان عاملی در قیمت تمام شده محصول با توجه به سهم آن در قیمت تمام شده و فروش و همچنین به عنوان عاملی برای تقاضای کالا و خدمات تولید شده در جامعه نقش بسیار مهمی برعهده دارد، ولی حداقل رسالتی که برای آن باید در نظر گرفته آن است که این دستمزد بتواند حداقل نیازهای اقتصادی و اجتماعی را که یک خانواده باید از آن برخوردار باشد، تأمین کند تا کرامت و سلامت انسانی تضمین شود.

لازم به ذکر نیست که افراط و تفریط در تعیین این مقوله مهم اقتصادی ـ اجتماعی می‌تواند لطمات جبران ناپذیری را هم برای بنگاه‌های اقتصادی و هم خانواده‌های کارگری در برداشته باشد، لذا در تعیین حداقل دستمزد دقیقاً باید صرفا دید کارشناسی داشت و تا حد امکان مسایل سیاسی را از آن دور کرد.

در تعیین اقلام تعیین کننده سبد خوراکی‌ها، از جدول حداقل کالری مورد نیاز یک خانوار ۴ نفره که توسط وزارت رفاه تایید شده است استفاده شده و قیمت اقلام در پایان دی ماه ۸۸ از میادین تره‌بار شهرداری که دارای حداقل قیمت‌های مصوب است، گرفته شده است. در این گزارش سعی شده که قیمت‌های حداقلی و در پاره‌ای موارد سبد قیمتی کالا مدنظر قرار داده شود و از واردکردن بهای کالاها و خدماتی که مرجع رسمی ندارند، پرهیز شود.

این گزارش حاوی تعاریفی از جمله خط فقر شدید یا گرسنگی ـ خط فقر مطلق و خط فقر نسبی و متوسط هزینه درآمد شهری است که می‌تواند برای برخی سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیرندگان در حوزه اصل ۲۹ قانون اساسی هم قابل توجه باشد.

۱-‌ خط فقر شدید یا خط گرسنگی مجموع درآمدی است که باید توسط خانوار هزینه شود تا افراد خانواده از خطر سوءتغذیه دور شوند و حداقل کالای مورد نیاز را برای حیات کسب کنند. اقلام و فراوانی آن توسط وزارت رفاه تهیه شده که یکی از اسناد پیوست است. خط فقر شدید یا گرسنگی بدست آمده در این گزارش ۱،۴۹۶،۶۷۰ ریال است. عدد ریالی مورد نظر می‌تواند میزانی برای ایفای تعهدات سازمان‌های حمایتی زیرمجموعه وزارت رفاه قرار گیرد.

خانواده مورد نظر ۴ نفر شامل پدر و مادر و کودکان که سن آنها بین ۳ تا ۶ سال است است. کالری مورد نیاز والدین هر یک ۲۰۰۰ کالری و کودکان ۱۸۰۰ کالری در نظر گرفته شده است.

۲- بر اساس مستندات مراجع رسمی خط گرسنگی تقریباً ۴۰ درصد خط فقر مطلق را به خود اختصاص می‌دهد، به عبارت دیگر عدد ۳۷۴۱۶۷۵ ریال میزان خط فقر مطلق که در برگیرنده حداقل نیازهای یک خانواده برای تضمین سلامت غذا و نیازهای اجتماعی در سال ۸۸ را در بر می‌گیرد، است.

عدد مذکور خط فقر مطلق را به ما معرفی می‌کند البته این رقم میانگین کشوری است، ولی همواره تهران و شهرهای بزرگ تا سقف ۲۰ درصد به لحاظ افزایش برخی هزینه‌ها مثل هزینه مسکن، ایاب و ذهاب و … بیشتر خواهد بود. لذا این سبد هزینه برای شهرهای بزرگ (ریال ۴،۱۶۶،۰۱۰ =۲/۱× ۳۷۴۱۶۷۵) است.

درآمد متوسط خانوار شهری براساس تعدیل نرخ تورم سال ۱۳۸۷ (۸،۶۸۷،۵۰۰ ریال) در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه خط فقر نسبی ۵۰ تا ۶۶ درصد میانگین درآمد شهری است، خط فقر نسبی بین ۴،۳۴۳،۷۵۰ ریال تا ۵،۷۳۳،۷۵۰ ریال در سال ۸۸ است.

لذا به نظر می‌رسد مصوبات شورای عالی کار براساس اطلاعات موجود باید بتواند عددی بین ۳،۷۴۱،۶۷۵ ریال تا ۴،۳۴۳،۷۵۰ را پوشش دهد؛ یعنی عددی که حداقل فقر مطلق تا حداقل فقر نسبی را در برگیرد.

محاسبات مذکور فارغ از اتفاقاتی است که در سال آینده به دنبال اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و آزادسازی قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد. به نظر می‌رسد اگر اقدامات جبرانی دولت برای توزیع مجدد یارانه‌ها نتواند ثبات قدرت خرید کارگران را حفظ کند، باید در تصمیم‌گیری شورای عالی کار اقدامات جبرانی برای سال آینده پیش‌بینی شود تا کارگران دچار آسیب نشوند. بدیهی است در غیر اینصورت باید منتظر پدیده‌های زیر باشیم:

۱- پرکاری: کارگران برای پوشش هزینه معیشت اقدام به اشتغال فرصت‌های شغلی دوم و سوم می‌کنند. از عوارض این پدیده افزایش نرخ بیکاری، کاهش طبیعی بهره‌وری و عوارض سوءاجتماعی در خانواده‌هاست که الان هم مصادیق آن در جامعه کم نیست.

۲-‌ پدیده اضافه‌کاری: آمارها نشان می‌دهد حداقل ۳۰ درصد درآمد کارگران شاغل در بنگاه‌های بالای ۵۰ نفر کارگر را اضافه کاری به خود اختصاص می‌دهد و این به این معناست که ۳۰ درصد اشتغال در دست شاغلین فعلی است که فقط یک شغل دارند.

۳- بهره‌وری: همواره افزایش بهره‌وری با دستمزد واقعی یک رابطه مستقیم دارد و به عبارت دیگر هرگاه تعیین دستمزدها از یک واقع‌گرایی برخوردار بوده و در برخی سال‌ها که حداقل دستمزد جلوتر از تورم به سمت واقعی شدن پیش رفته است، حرکت منحنی بهره‌وری نیروی کار مثبت بوده است.

۴-‌ چسبندگی دستمزدها: این عامل یک عامل ضدانگیزش است که می‌تواند موضوع مهارت، مسئولیت و مدیریت را تحت تأثیر منفی قرار دهد. لذا به نظر می‌رسد طبقه‌بندی مشاغل به شکل متناسب در تعیین دستمزدها باید بطور جدی ملاک قرار داده شود چرا که بخشی از بهره‌وری نیروی کار در این موضوع نهفته است.

۵- براساس اطلاعات موجود ۸۵ درصد درآمد سازمان تأمین اجتماعی به طور مستقیم با دستمزد کارگران ارتباط دارد. لذا اگر ترمیم دستمزدها واقع‌بینانه نباشد سازمان تأمین اجتماعی برای ایفای تعهداتش دچار مشکل جدی خواهد شد.

با توجه به مستندات فوق پیشنهادات زیر مطرح می‌شود:

۱-‌ حداقل دستمزد به میزان ۶/۳۴ درصد به علاوه کمک هزینه بن و مسکن تا رسیدن به رقم تقریبی۳،۷۴۰،۰۰۰ ریال نزدیک شود.

۲- افزایش کمک هزینه مسکن و بن کارگری همزمان بدون آن که اثرات مزدی داشته باشد می‌تواند به میزان مؤثر در درآمد کارگران تأثیر بگذارد. البته تشخیص آن برعهده شورای عالی کار است.

۳- میزان پایه سنوات به مأخذ ۵/۲ درصد مزد روزانه بعنوان جبران یکسال سابقه را می‌توان به دستمزد کارگران سابقه‌دار اضافه کرد. متأسفانه طی سال‌ها، این توافق که سال‌ها قبل در شورایعالی کار به تأیید اعضاء وقت رسیده اجرا نمی‌شود.

در پایان امید است با نگاه واقع بینانه امسال شورای عالی کار بتواند مزد واقعی کارگران که در برگیرنده عدالت اقتصادی ـ اجتماعی است، به تصویب برساند.


بی انضباطی بودجۀ ٨٩ و آیندۀ اقتصادی ناروشن

الیاس نادران از چهره های شاخص اصولگرایان مجلس اسلامی در خصوص بودجۀ سال آیندۀ کشور گفت که "بودجۀ سال ٨٩ بودجۀ نیست بلکه درخواست یک سری مجوزها و اختیارات از سوی دولت است" و "اساساً این بودجه برای بی انضباطی تدوین شده است."

الیاس نادران از چهره های شاخص اصولگرایان مجلس اسلامی در خصوص بودجۀ سال آیندۀ کشور گفت که "بودجۀ سال ٨٩ بودجۀ نیست بلکه درخواست یک سری مجوزها و اختیارات از سوی دولت است" و "اساساً این بودجه برای بی انضباطی تدوین شده است."
الیاس نادران در ادامه افزوده است که در بودجه های گذشته دولت نیم درصد تا یک درصد نسبت به بودجۀ عمومی تقاضای جابجایی ردیف ها را می کرد، ولی در بودجۀ سال ٨٩، دولت در بودجۀ عمومی بیش از ٦٠٪ و در بودجۀ عمرانی بیش از ٣٠٪ تقاضای جابجایی کرده و چنین میزانی از تغییر نه فقط خود بودجه را از مفهوم تهی می کند، بلکه پیش بینی روندهای اقتصادی جامعه ولو در کوتاه مدت را ناممکن ساخته است.
او تصریح کرده است : برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی بودجه های متفرقه نزدیک به ٣٠٪ بودجۀ عمومی دولت را تشکیل می دهند و حتا در بخش بودجه های عمرانی نیز ماهیت طرح ها ناروشن است و در واقع نوعی بلاتکلیفی وجود دارد.
به بیان دیگر، به گفتۀ نمایندۀ مجلس اسلامی، نه دیوان محاسبات، نه مجلس و نه هیچ نهاد نظارتی دیگر نمی تواند از دولت بپرسد : دستگاه های مجری این پول ها کدامند؟ آیا دولت به وظیفۀ خود عمل کرده است و چه سوءاستفاده هایی در مسیر تدوین، تصویب و هزینه کردن این بودجۀ ایجاد شده است؟
الیاس نادران تأکید کرده است که به اعتقاد او "به جز یک یا دو نفر در دولت نه مجلس و نه هیچ نهاد نظارتی دیگر نمی داند در سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد."
خود رئیس بانک مرکزی، محمود بهمنی، گفته است که نمی داند دولت در سال آینده چه می خواهد بکند و اینکه او اساساً قادر نیست رقمی در مورد نرخ تورم سال آینده اعلام کند.
الیاس نادران در ادامه افزوده است : وقتی بانک مرکزی که تنها مرجع صلاحیت دار اعلام نرخ تورم است قادر به انجام این مهم نیست، طبیعی است که فعالان اقتصادی نتوانند برآورد روشنی از آینده اقتصادی کشور داشته باشند.
الیاس نادران سپس افزوده است که دولت در قالب بودجۀ سال ٨٩، "مجموعه ای از اجازه ها و اختیارات را خواسته" تا بتواند "قوانین دائمی کشور را در حوزه های مختلف متوقف کند و یا بنا به مصلحت هایی که خودش تشخیص می دهد، آنها را تغییر دهد."
نمایندۀ اصولگرای مجلس اسلامی با اشاره به قیمت نفت در بودجۀ سال آینده که ٦٥ دلار در بشکه اعلام شده، تأکید کرده است که با ملاحظۀ نرخ رسماً تعیین شدۀ دلار (معادل ٩٨۵ تومان) و پیش بینی میزان تولید و مصرف داخلی، بهای واقعی هر بشکه نفت ٨٠ دلار خواهد بود که تماماً توسط دولت هزینه و مصرف خواهد شد. به گفتۀ الیاس نادران، "اگر در سال آینده متوسط قیمت نفت کمتر از ٨٠ باشد، از حالا باید انتظار کسری بودجه را داشته باشیم"
گفتنی است که در حال حاضر قیمت نفت در بازار جهانی ٧٧ دلار در بشکه است و ایران معمولاً ١٠ دلار کمتر از نرخ جهانی نفت خود را به فروش می رساند.
الیاس نادران در جای دیگری از اظهاراتش گفته است : اگر چه تنها یک ماه بیشتر به سال آینده نمانده، اما نمایندگان مجلس از زمان اجرای قانون هدفمند کردن یا حذف یارانه ها و سناریوی انتخابی دولت و ثمره اجرای آن بی اطلاع هستند و نیز نمی دانند که چگونه دولت به عدد ٤٠ هزار میلیارد تومان که قرار است از محل حذف یارانه ها حاصل شود، دست یافته است.
الیاس نادران در پایان تصریح کرده است : دولت برای کسب درآمد ٤٠ هزار میلیارد تومان باید بیش از ٥٣ هزار میلیارد تومان از یارانه ها را حذف کند چون ٢٣٪ از درآمد حذف یارانه ها باید به عنوان عوارض و مالیات خارج از کنترل دولت به خزانه ریخته شود.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .