شنبه، يكم اسفند ١٣٨٨- بيستم فوريه ٢٠١٠


جواد لاریجانی: اعدام‌شدگان اخیر معترض انتخاباتی نبودند

بی بی سی: در حالی که قوه قضائیه ایران سه هفته پیش اعلام کرده بود که دو نفر را به اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی اعدام کرده است، دبیر ستاد حقوق بشر این قوه می گوید که این دو نفر از ماه ها پیش از انتخابات در زندان بوده اند.

آقای لاریجانی، شامگاه جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "یورونیوز" تاکید کرد که این دو نفر "هیچ ربطی" به تظاهرات پس از انتخابات نداشتند و به خاطر بمب گذاری در "مسجدی در شیراز" مجازات شدند.

آقای لاریجانی سه شنبه شب گذشته نیز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفته بود که دو اعدام شده اخیر با بمب گذاری در شیراز "حداقل ۱۴ نفر" را کشته اند.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران، روز ۸ بهمن از صدور حکم اعدام برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، از جمله معترضان روز عاشورا، خبر داد.

این دادسرا همچنین اعلام کرد که از میان ۱۱ نفر فوق، ۲ نفر که به "اقدامات ضدانقلابی و ساختارشکنانه" در "ماه‌های اخیر به خصوص روز عاشورا" دست زده ‌بودند اعدام شده اند.
"اعدام شدگان قطعا در جریان آشوب های اخیر دستگیر شده اند"

آرش رحمانی پور، ۲۰ ساله و محمد علی زمانی، ۳۷ ساله، اعدام شدگان آن روز بودند که اتهام آنها از جمله محاربه و تلاش برای براندازی بود.

آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی در کنار عده دیگری از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات، در طول تابستان گذشته در جلسات دادگاه های دسته جمعی حاضر شده و علیه خود سخنانی گفته بودند.

اظهارات ضد و نقیض مقامات قضایی در مورد اعدام‌ها

۸ بهمن: روابط عمومی دادسرای تهران اعلام کرد که "در پی اغتشاشات و اقدامات ضدانقلابی و ساختارشکنانه ماه های اخیر به خصوص در روز عاشورا، شعب دادگاه های انقلاب اسلامی تهران به اتهامات تعدادی از متهمان رسیدگی و ۱۱ نفر را به اعدام محکوم کردند" که دو نفر از آنها اعدام شدند.
۱۲ بهمن: دادسرای تهران جزئیات اتهامات اعدام شدگان را منتشر کرد. نه شرکت در اعتراضات انتخاباتی و نه دخالت در انفجار شیراز در بین اتهامات نبود.
۱۳ بهمن: ابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضائیه ایران دوباره تأکید کرد که هر دو اعدام شده "قطعا در جریان آشوب های اخیر دستگیر شدند" و "با انگیزه نفاق و براندازی نظام در اغتشاشات حضور یافته بودند".
۲۷ بهمن: محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران گفت: "هیچ کس به خاطر تظاهرات یا اعتراض در ایران اعدام نشده است. دو نفری که اخیرا در ایران اعدام شدند، ماه ها پیش از انتخابات در زندان بودند. آنها در بمب گذاری مسجدی در شیراز که باعث کشته شدن حد اقل ۱۴ نفر شد دست داشتند".

بعد از صدور اطلاعیه قوه قضائیه در مورد ارتباط اعدام این دو نفر با ناآرامی های پس از انتخابات، وکلای یکی از این دو و گروه های حقوق بشر گفتند که این دو نفر پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شده و تحت فشار به "کارهای ناکرده" اعتراف کرده بودند.

به گفته گروه های حامی حقوق بشر، این دو نفر به اتهام دست داشتن در انفجار بمب در محل برگزاری مراسم هفتگی یک گروه مذهبی به نام "کانون رهپویان وصال" در شیراز دستگیر شده بودند که زمان وقوع آن، ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ بود.

در پی این اعتراض ها، دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد که در آن نشانی از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی دیده نمی شد.

با این حال، خبرگزاری فارس در ۱۳ بهمن اظهارات معاون اول قوه قضائیه ابراهیم رئیسی را نقل کرد که در درباره "شایعه عدم حضور اعدام شدگان در اغتشاشات اخیر" می گفت: "دو نفری که اعدام شده و ۹ نفر دیگر که به زودی اعدام خواهند شد قطعا در جریان آشوب‌های اخیر دستگیر شدند و هر کدام به یکی از جریان‌های ضد انقلاب مرتبط بوده و با انگیزه نفاق و براندازی نظام در اغتشاشات حضور یافته‌اند".

چند روز بعد از اعدام آرش رحمانی پور و محمد علی زمانی، احمد جنتی امام جمعه موقت تهران، در خطبه های نماز جمعه پایتخت از اعدام آنها دفاع کرد و خواستار "رحم نکردن" قوه قضائیه به "مفسدان فی الارض" شد.

به نظر می رسد که اظهارات تازه دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بر ابهامات موجود در مورد اعدام آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی می افزاید، چرا که در اطلاعیه دادسرای تهران در مورد جزئیات اتهامات این دو، نشانی از دست داشتن در انفجار شیراز هم دیده نمی شد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت ایران، دو روز پس از اعدام آقای علی زمانی و آقای رحمانی پور در دیدار با یکدیگر اعلام کرده بودند: "به نظر می رسد کسانی که اقدام به اعدام آنها شد ماهها قبل از جریان برگزاری انتخابات دستگیر شده و پرونده آنها نیز ارتباطی با حوادث انتخابات اخیر نداشته است و به گفته وکلایشان آنها تنها توانسته اند دیداری کوتاه با موکلان خود داشته باشند و مراحل دادرسی برای آنها انجام نشده است . به نظر می رسد که چنین اقدامی برای ایجاد خوف در مردم جهت عدم حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن است."


تجمع گسترده خانواده ها و مردم تهران در مقابل زندان اوین منجر به آزادی تعداد از زندانیان شد

صدها نفر از خانواده های دستگیر شدگان قیام و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی بی قید و شرط عزیزان خود شدند .

از ساعت19:00 خانواده های دستگیر شدگان ،،مادران عزادار و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند و بر خواست خود برای آزادی زندانیان سیاسی پافشاری کردند. جمعیت علاوه بر زیر پل، بر روی پله ها و تا نزدیک درب اصلی زندان اوین امتداد داشت. تخمین زده می شود که نزدیک به 1000 نفر در مقابل زندان اوین تجمع کردند.آنها بر آزادی زندانیان سیاسی پافشاری می کنند.

بر اثر ایستادگی و پافشاری خانواده ها و مردم، از ساعت 19:30 شروع به آزادی دستگیرشدگان کردند و تا ساعت 22:30 بیش از 20 نفر آزاد شدند. دستگیر شدگانی که آزاد می شدند با بالا بردن دستان خود به علامت پیروزی و لبخند زدن و گاها اشک شوق از خانواده ها و حاضرین تشکر می کردند.

با آزادی هر زندانی موجی از شادی جمعیت را فرا می گرفت و با دست زدن ،سوت کشیدن اوج احساسات خود را ابراز می داشتند. ابراز احساسات خانواده ها و مردم هر شب ابعاد تازه ای به خود می گیرد و لرزه بر اندام شکنجه گران مردم ایران در زندان اوین می افکند و همچنین باعث بالا بردن روحیه سایر اسیران مردم ایران که هنوز در زندان قرون وسطائی ولی فقیه بسر می برند، می شود.

تعدادی از خانواده ها به مناسبت آزادی عزیزانشان از اسارت اقدام به پخش شیرینی بین جمعیت می کردند.

از طرفی دیگر مادران عزادار و حامیان آنها اعتراضات هفتگی خود را امشب در کنار زندان اوین برگزار کردند. آنها از چند هفته پیش این اعتراضات را از پارک لاله به کنار زندان اوین منتقل کرده اند. علیرغم یورشهای وحشیانه و دستگیری 6 نفر از حامیان مادران عزادار که در بند مخوف 209 بسر می برند سعی داشتند با این دستگیریها در عزم جزم مادران عزادار خلل ایجاد کنند و به اعتراضات آنها پایان دهند ولی با ادامه یافتن اعتراضات مادران عزادار تمامی حسابهای سرکوبگرانه آنها نقش بر آب شد.


تلاش براي انتقال دارايي ايران از اروپا به روسيه و چين

سفير ايران در فدراسيون روسيه در ديدار با رئيس پارلمان جمهوري تاتارستان گفت؛ ايران درصدد است 30ميليارد دلار از سرمايه هاي خود را از اروپا به روسيه و چين منتقل کند. به گزارش آفتاب به نقل از واحد مرکزي خبر از قازان، سيدمحمود رضا سجادي که براي شرکت در همايش چهارمين دهه انقلاب اسلامي به تاتارستان سفر کرده بود، در ديدار با فريد محمدشين خواستار همکاري هاي راهبردي در زمينه هاي انرژي و بازرگاني با اين جمهوري مسلمان نشين روسيه شد. وي افزود؛ ايران اميدوار است سال جديد ميلادي سرآغاز فصل جديدي در همکاري هاي دو کشور در همه زمينه ها باشد.


ابهام درپیگیری تخلفات کهریزک-هیچ قاضی‌ای تعلیق نشده است.

آوایی رییس کل دادگستری تهران گفت که هیچ قاضی‌ای تا کنون در رابطه با پرونده کهریزک تعلیق نشده است. این درحالی است که اسامی افراد متخلف و نحوه رسیدگی به پرونده آنها نیز اعلام نشده است.

علیرضا آوایی خبر داد تاکنون قاضی در ارتباط با پرونده کهریزک تعلیق نشده است. رئیس کل دادگستری در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا درباره تعلیق قضات متهم در ارتباط با پرونده کهریزک گفت تا الان تعلیقی صورت نگرفته است. این در حالی است که پیش از این گفته شده بود حداقل یک قاضی در رابطه با این پرونده تعلیق شده است. آوایی در ادامه با اشاره به تجدید جلسه رسیدگی به اتهامات یک فرمانده سابق نیروی انتظامی در دادگاه کیفری استان تهران گفت؛ ادامه رسیدگی به این پرونده به اسفندماه موکول شد. وی اظهار کرد؛ با توجه به وجود نواقصی در پرونده و لزوم استماع شکایت شکات و همچنین با توجه به اینکه لازمه رسیدگی به این پرونده بررسی توامان کلیه جرائم است، قضات شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی را به زمان دیگری موکول کردند.

همچنین محمدتقی رهبرعضوکمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز به خبرگزاری ایلناگفت که این کمیسیون هیچ پیگیری‌ای در مورد گزارش کمیته ویژه مجلس درخصوص وقایع رخ داده در بازداشتگاه کهریزک انجام نداده است و برنامه‌ای نیز در این مورد در دست ندارد. او گفت:‌» مسئولین رده بالای قضایی با حضور در کمیسیون حقوقی و قضایی اعلام کرده‌اند که برخی از عاملین حوادث کهریزک بازداشت شده و برخی دیگر نیز تحت تعقیب قرار دارند.» اگر چه تا کنون اسامی این افراد و نحوه پیگیری و رسیدگی به تخلفات انجام شده اعلام نشده است.

همچنین با توجه به اینکه کمیته ویژه مجلس درگزارش خود با انگشت گذاشتن روی سعیدمرتضوی دادستان وقت از تخلفات وی از جمله ارسال بازداشت‌شدگان به این بازداشت‌گاه خبرداده بود، پیگیری موارد مطرح شده درمورد سعید مرتضوی نیز مبهم و بلاتکلیف به نظر می رسد. رهبر درخصوص پاسخگو نگهداشتن مرتضوی گفته است که کمیسیون قضایی مجلس برنامه‌ای برای حضور مرتضوی و شنیدن دفاعیات وی ندارد و این وظیفه برعهده قوه قضاییه است. اگر چه رهبر که رییس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی نیز می باشد پیش از آنکه قوه قضاییه به تصمیم گیری درمورد مرتضوی بپردازد گفته است که نباید تنها بر روی او متمرکز شد: « نباید تنها بر روی مرتضوی به عنوان عامل حوادث متمرکز شد. چراکه وی عنوان کرده است که دستور انتقال متهمین به کهریزک را نداده است.»
پیش از این خبرهایی مبنی بر نامه ۵۷ تن از نمایندگان مجلس به رییس جمهور و نیز رییس قوه قضاییه مبنی بر پیگیری گزارش کمیته ویژه مجلس منتشر شده بود اگر چه رهبر گفته است که از ارسال چنین نامه ای خبر ندارد.


دیدار جدید موسوی و کروبی

مهدي كروبي و ميرحسين موسوي با يكديگر ديدار و درباره چگونگي اتخاذ مواضع جديد در روزهاي آينده گفتگو و رايزني كردند.

به گزارش سحام نیوز،اين ديدار روز شنبه، اول اسفندماه در منزل مهدي كروبي برگزار شد و به جز ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، حجت الاسلام محتشمي پور و حجت الاسلام كيان ارثي نيز در آن حضور داشتند.

در اين ديدار حاضرين درباره اتفاقات روزهاي اخير و چگونگي اتخاذ مواضع تازه در روزهاي آينده به بحث و تبادل نظر پرداختند


رشد اقتصادی ايران در سال آينده به صفر نزديک می شود

احمد توکلی، رئيس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: « پيش بينی می شود نرخ رشد اقتصادی ايران در سال جاری به يک و نيم تا دو درصد برسد».

به گزارش خبرگزاری « مهر»، آقای توکلی همچنين پيش بينی کرد که رشد اقتصادی ايران در سال آينده با اجرای طرح هدفمند کردن يارانه ها به صفر نزديک شود.

رئيس مرکز پژوهش های مجلس، اين احتمال را نيز مطرح کرد که نرخ رشد اقتصادی در سال آينده حالت رکودی داشته باشد و حتی منفی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، رشد اقتصادی ايران در پايان سال ۸۸، به عنوان سال پايانی برنامه چهارم، بايد به سالانه ۸ درصد می رسيد.


تدوين سياست‌هاي كلي نظام درخصوص انتخابات در جلسه مجمع تشخیص

مجمع تشخيص مصلحت نظام در جلسه امروز خود، بررسي و تدوين سياست‌هاي كلي در خصوص انتخابات، ارجاعي از سوي رهبر جمهوری اسلامی را در دستور كار قرار داد تا از جلسه آينده مورد بررسي قرار گيرد.

به گزارش ایلنا، ابتدا حسن روحاني رئيس كميسيون سياسي، دفاعي و امنيتي مجمع تشخيص مصلحت نظام و حجت‌الاسلام و المسلمين پورمحمدي رئيس سازمان بازرسي كل كشور گزارشي از روند شكل‌گيري اين مبحث در مجمع تشخيص مصلحت نظام ارائه داد.

بر اساس اين گزارش‌ها از حدود دو سال قبل آقاي پورمحمدي چنين موضوعي را با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني مطرح كرد و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز بررسي موضوع قانون انتخابات را منوط به نظر رهبري دانست كه متعاقبا آقاي پورمحمدي در نامه‌اي خطاب به رهبري ضرورت بازنگري در قانون انتخابات را به ايشان نوشت.

آقای خامنه‌اي نيز در پاسخ به اين نامه در تاريخ 5.3.1387 نوشت: «پيشنهاد آقاي پورمحمدي ايده‌اي است كه لازم است در صحن اصلي مجمع تشخيص مصلحت نظام با حضور خود ايشان مورد بحث و بررسي قرار گيرد و پس از آن مجمع نظر مشورتي خودش را نسبت به اين ايده و پيشنهاد ذيل آن به اينجانب ارائه كند تا تصميم مقتضي گرفته شود.»
متعاقب اين نامه و پاسخ رهبري به آقاي پورمحمدي، كميسيون سياسي، دفاعي و امنيتي مجمع تشخيص مصلحت نظام طي چندين جلسه كارشناسي،‌موضوع را بررسي و محورهاي پيشنهادي طي نامه شماره 6399.9451 مورخ 5.11.1387 در دستور كار مجمع قرار گرفت.
مجمع در تاريخ 11.8.87 مصوبات كميسيون را تصويب و طي نامه شماره 0101.57224 مورخ 26.8.87 به استحضار رهبري رساند. ایشان در مورخ 16.9.87 نوشتند: «رياست محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام با سلام و تحيت:
به نظر مي‌رسد در صورتي‌كه سياست‌هاي كلي در باره انتخابات مشخص و در آن از نواقص كنوني پيشگيري شود معضلي باقي نخواهد ماند. پس اولي آن است كه فرآيند تنظيم سياست‌هاي كلي در آن مجمع محترم آغاز گردد.
در ادامه اين جلسه براي ورود به بحث بررسي و تدوين سياست‌هاي كلي نظام در خصوص انتخابات راي‌گيري به عمل آمد كه با اكثريت آرا تصويب و مقرر شد از جلسه آينده اين بحث در دستور كار مجمع قرار گيرد.


خانواده دکتر محمد ملکی
استمداد جهت نجات جان دکتر محمد ملکی

همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران: استمداد از تمامی انسانهای آزادیخواه، فعالان و نهادهای حقوق بشر در سراسر جهان جهت نجات جان دکتر محمد ملکی

همزمان با آغاز هفتمین ماه اسارت دکتر محمد ملکی، وضعیت جسمی ایشان در زندان بسیار وخیم گزارش میشود. طبق اخبار زیادی که از زندانیان آزاد شده میرسد، علیرغم روحیه بالا، ایشان در زندان بدون کمک دیگران قادر به راه رفتن نیستند. همچنین در روزهای گذشته در تماس از زندان با خانواده، تقاضای داروهای جدید شده که امروز داروی مربوط به شیمی درمانی سرطان پروستات و داروهای دیگر به زندان تحویل داده شد. مساله دیگری که بر نگرانی خانواده افزوده و بسیار مشکوک است، جابجایی چند باره ایشان در زندان طی هفته های اخیر است. در این مدت هر بار که نزدیک به زمان ملاقات میشود، به خانواده اطلاع میدهند که زمان ملاقات تغییر یافته است. امروز حدود بیست روز است که ملاقاتهای هفتگی دکتر ملکی به بهانه های مختلف به تعویق می افتد که نشان میدهد مسئولان زندان نگران مشاهده خانواده از وضعیت سلامتی او هستند.
در این میان هیچ یک از مسئولان حاکمیت پاسخگو نیستند و ظاهرا مقامات جمهوری اسلامی اینبارقصد جان دکتر ملکی را کرده اند. مشخص نیست که بدستور کدام مقام جمهوری اسلامی، اصرار بر نگهداری ایشان در زندان وجود دارد که حتی حاضر به بستری نمودن تحت الحفظ وی جهت درمان هم نیستند.
خانواده دکتر ملکی با آگاهی از اینکه تزریق داروی شیمی درمانی سرطان پروستات نیاز به شرایط بسیار آرام و استراحت مطلق دارد، نگرانی عمیق خود را از پیامدهای اجبار به تزریق این داروها در زندان ابراز میکند. ما از همه انسانهای آزادیخواه، فعالان و نهادهای حقوق بشر در سراسر جهان استمداد طلبیده و خواهان اقدام فوری و جمعی آنها جهت نجات جان دکتر محمد ملکی هستیم.

خانواده دکتر محمد ملکی
اول اسفند هزار و سیصد و هشتاد و هشت


شورای فعالان ملی‌-‌مذهبی: هشدار نسبت به ادامه بازداشت‌ها در ایران

شورای فعالان ملی‌-‌مذهبی با اعتراض به بازداشت فعالان سیاسی در ایران، هشدار داد که ادامه این روند، منافع ملی را به خطر خواهد انداخت.

این شورا در اطلاعیه خود از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته که هر چه سریع‌تر زندانیان سیاسی را آزاد کنند.

اطلاعیه این شورا در شرایطی منتشر می‌شود که در روز‌های اخیر، ده‌ها تن از فعالان سیاسی و مدنی با تودیع وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شده‌اند.

بازداشت‌ها در ایران پس از آغاز اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات جنجال برانگیز ۲۲ خرداد ماه شروع شد و همچنان ادامه دارد.

شورای فعالان ملی‌-‌مذهبی اعلام کرده که موج این بازداشت‌ها به شهرستان‌ها نیز کشیده شده است.

این شورا افزوده که ماموران امنیتی، هفته گذشته عده‌ای از وابستگان ملی‌-مذهبی در شهرستان‌ها را احضار و یا بازداشت کرده‌اند.

براساس اعلام این اطلاعیه، عباس پوراظهری، مسعود لدنی، پروین کهزادی، رضا طباطبایی، حسام کاویاری و آرش عارف‌زاده، به تازگی توسط نیروی‌های امنیتی بازداشت شده‌اند.

همچنین فعالان دیگری چون غفار فرزدی، باقر صدری‌نیا و وحید شیخ بگلو نیز دستگیر و زندانی شده‌اند.

بازداشت این این افراد در شهرهای اهواز و تبریز روی داده است.

شورای فعالان ملی‌-‌مذهبی در ادامه اطلاعیه خود آورده که برخورد‌های ‌«پلیسی و امنیتی» با مخالفان و منتقدان، «هیچ‌گاه نتایج ماندگاری که در برگیرنده منافع ملی باشد، بدست نخواهد داد.»

این شورا در عین حال هشدار داده که ادامه بازداشت فعالان سیاسی و مدنی، باعث «خدشه‌دار شدن آرمان‌های همگانی مردم ایران برای دستیابی به آزادی و عدالت و توسعه» خواهد شد.


طرح هاشمی،روحانی ورضایی برای تغییر قانون انتخابات و حذف شورای نگهبان

جنبش راه سبز: در سر مقاله صبح امروز کیهان به جزئيات و پيامدهاي طرحی که با قيد فوريت ساعتی دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار می گیرد، پرداخته شده است.

به نوشته حسین شریعتمداری، این طرح که هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محسن رضایی براي قانوني شدن آن تلاش مي‌كنند، قرار است به صورت ظریفی نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی را حذف کند. بر اساس نوشته کیهان در این طرح "یک نفر از اعضای شورای نگهبان به انتخاب آن شورا، به عنوان ناظر و بدون حق رأی" در کمیسیون انتخابات حضور خواهد داشت. کمیسیون انتخابات زیر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

همچنین براساس این طرح، التزام عملی کاندیداها به ولایت مطلقه فقیه حذف شده است.

کیهان در پایان پیش بینی کرده است این طرح در مجمع تشخیص مصلحت رد خواهد شد.


تجمع خانواده های دستگیرشدگان در مقابل دادستانی

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،خانواده های دستگیرشدگان روزها قبل از 22 بهمن و روز 22 بهمن در مقابل دادستانی تجمع کردن و خواستار آزادی عزیزان خود شدند.

روز شنبه اول اسفند ماه تعداد زیادی از خانواده های دستگیر شدگان روزهای قبل از 22 بهمن که با یورش وحشیانه مامورین وزارت اطلاعات شب هنگام به منازل آنها دستگیر و به بند 209 (شکنجه گاه) زندان اوین منتقل شده اند و همچنین دستگیرشدگان روز 22 بهمن در مقابل دادستانی در گلوبنده بازار تهران تجمع کردند و خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط عزیزان خود شدند.خانواده خواستار جوابگویی عباس جعفری دولت آبادی که با حکم او و همکارانش در شعب امنیت دادگاه انقلاب و با ارائه آن توسط ماموین وزارت اطلاعات عزیزان آنها دستگیر شده اند، بودند.

عباس جعفری دولت آبادی از حضور و جوابگویی به خانواده ها خوداری کرد ولی افرادی دادستانی به خانواده ها گفتند که روزهای چهارشنبه هر هفته فقط با 5 نفر از خانواده ها در مورد علت دستگیر و آزادی عزیزانشان جوابگو خواهد بود این در حالی است که گفته می شود آمار دستگیریهای هفته های اخیر به چند هزار نفر می رسد. این به منزله آن است که خانواده ها چندین ماه باید صبر کنند تا این فرد به آنها پاسخی دهد.

خانواده ها بازداشت شدگان اخیر در مقابل پاسخ دادستانی به خشم آمده اند و به آنها می گفتند بچه های ما را از شب هنگام از منازل ربوده اید و حال اینگونه پاسخ می دهید و علنا علیه خامنه ای و قوه قضائیه او که در شکنجه و پرونده سازی و صدو احکام سنگین نقش دارد به اعتراض برمی خواستند که با تهدیدات پاسداران دادستانی مواجه می شدند.تجمع خانواده ها تا ساعت 15:00 ادامه داشت.

از طرفی دیگر وقتی که خانواده ها به دادگاه انقلاب برای پیگیری وضعیت عزیزانشان مراجعه می کنند در معرض سئوال شگفت انگیز پاسداران و افراد وزارت اطلاعات که تحت عنوان کارکنان دادگاه انقلاب عمل می کنند قرار می گیرند از آنها بطور سیستماتیک سئوال می شود که شمار پرونده آنها را بگویند تا بتوانند با بازپرس پرونده صحبت کنند. این در حالی است که آنها دستگیر می کنند،پرونده سازی علیه مردم می کنند و از خانواده های دستگیر شدگان شماره پرونده عزیزانشان را می خواهند.

عباس جعفری دولت آبادی بنابه گفته تعداد زیادی از بازداشت شدگان اخیر خود و بازپرسان شعب امنیت در بند 209 حضور دارند و ناظر بر شکنجه برای گرفتن اعترافات دروغین هستند. او و روسای شعب امنیت دادگاه انقلاب در حال حاضر اغلب در بند 209 و سایر بندها مستقر شده اند و عملا در دادگاه انقلاب و دادستانی جوابگوی مردم نیستند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری،تحت شکنجه قرار دادن و گرفتن اعترافات دروغین برای پرونده سازی و صدور احکام سنگین علیه دستگیر شدگان را محکوم می کند و از دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر خواستار تشکیل جلسه اصطراری سازمان ملل برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران است.


بند کالج در زندان اوین!‌

روز به روز بر تعداد دانشجویان و نیز اساتید بازداشتی اضافه می‌شود. بسیاری از این دستگیرشدگان در وضعیت بلاتکللیف به سر می‌برند.

خبرنگار ندای سبز آزادی گزارش داده است که پس از بازداشتهای روز عاشورا و روزهای پس از آن تعداد زیادی از بازداشت شدگان حاضر در زندان اوین را اساتید دانشگاه و دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی تشکیل می‌داده اند به طوری که بند مربوط به اسرای عاشورا در میان زندانیان به بند کالج معروف بوده است.

همچنین چندین نفراز بازداشت شدگان دارای سوابق چند ساله حضور در جبهه های جنگ تحمیلی بوده اند و از این گونه برخوردهای حاکمیت با خود ابراز تأسف کرده اند.

‌گفتنی است بی‌خبری مطلق، فشار شدید برای اعترافات تلویزیونی و همچنین صادر کردن احکام سنگین برای دانشجویان بازداشتی همچنان ادامه دارد.به نظر می‌رسد در صورت تداوم این وضعیت روسای قوه قضاییه باید به فکر تاسیس یک شعبه از دانشگاه آزاد در این زندان باشد!


دفن زباله های اتمی در ایران

سایت حکومتی ایسکانیوز: مدیرکل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: زباله های هسته ای که قرار است در کشور ما دفن شوند از جمله در بخش پزشکی و در مسایل رادیولوژی و در بخش های تحقیقاتی کم پرتوزا و کم خطر است.
وی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ تنوع اقلیمی مناطق برای امحاء زباله های هسته ای دارد و نگرانی در این زمینه نداریم افزود: مکانی که برای دفن این زباله ها در نظر گرفته شده خطری برای خاک ندارد و تا شعاع 30 تا 40 کیلومتری مسکونی نبوده و نیز از نظر زمین شناسی یک منطقه رادیواکتیو به شمار می رود که در این راستا چیزی را به محیط تحمیل نمی کنیم.
مدبری در ادامه اظهار داشت: دولت وظیفه امحاء زباله های هسته ای را به سازمان انرژی اتمی واگذار کرده که کل مسایل هسته ای از اکتشاف تا بهره برداری و امحاء را به عهده این سازمان گذاشته که در این خصوص، سازمان انرژی اتمی شرکتی را به عنوان شرکت پسماند داری هسته ای تاسیس کرده اند.


استمرار یورشهای وحشیانه گارد زندان علیه زندانیان سیاسی و عادی در زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورشهای وحشیانه گارد زندان علیه زندانیان سیاسی و عادی در زندان گوهردشت کرج ادامه دارد.

حملات گارد زندان به زندانیان سیاسی و عادی و بخصوص به سالن نوجوانان شدت بیشتری به خود گرفته.این حملات که نیمه های شب توسط گارد زندان و در دسته های 30 الی 50 نفره صورت می گیرد. در چند شب گذشته حملات در بند 4 زندان گوهردشت کرج متمرکز شده است که محل تجمع زندانیان سیاسی است. در چند شب گذشته سلول زندانی سیاسی افشین بایمانی و سایر سلولهای زندانیان سیاسی آماج حملات گاردهای زندان قرار داشت.

همچنین سالن 12 بند 4 که به سالن جوانان معروف است در شبهای گذشته چند بار مورد هجوم گارد زندان قرار گرفت.گارد زندان ،جوانان زندانی را بین ساعت 24:00 تا 01:00 به سالن هواخوری می برند و در آنجا آنها را آماج باتونهای خود قرار می دهند که در اثر این یورشها تعدادی از جوانان زندانی این سالن دچار صدماتی شده اند.

علاوه بر حملات شبانه گارد زندان ،فشارهای دیگری علیه زندانیان سیاسی دردو هفته اخیر به اجرا گذاشته شده است . از جمله آن انتقال آقای منصور اسالو و ارژنگ داودی به سلولهای انفرادی بند 5 و بند1 برای چند روز که مجددا به بند 4 بازگردانده شدند.

حملات به زندانیان سیاسی و سایر زندانیان به فرماندهی افرادی مانند امیریان،آقایی و سمیعی و تحت نظارت محمود مغنیان رئیس بند4 به اجرا در می آید. دستور دهندگان این حملات بازجویان وزارت اطلاعات و علی حاج کاظم ،علی محمدی رئیس و معاون زندان گوهردشت کرج می باشند.

این حملات بعد از اعتراضات گسترده مردم در روز عاشورا آغاز شده است و به صورت مستمر علیه زندانیان سیاسی و عادی در بندهای 1،4،6 ادامه دارد. زندانیان در اعتراض به این حملات وحشیانه، 4 بار است که بند 1 زندان گوهردشت را به تصرف خود در آورده اند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورشهای وحشیانه به زندانیان سیاسی و عادی بی دفاع توسط گارد زندان را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران است.


قتل مجید امیری کارمند دیوان محسبات و شاعر آذربایجانی در تبریز

تحول سبز: یکی از شهرونان آذربایجانی به طرز مشکوکی جان باخت.

به گزارش ساوالان سسی، مجید امیری،کارمند دیوان محاسبات آذربایجان شرقی در زمینه مبارزه با فساد اداری در استان آذربایجانشرقی فعال بوده است. وی در همین راستا طی نامه هایی به سران نظام از فساد اداری موجود در این استان انتقاد و خواهان مبارزه با فساد اداری در ادارات این استان شده بود.

به گفته نزدیکان امیری این کارمند آذربایجانی به دلیل پیگیری جدی پرونده های فساد اداری مسئولین رده بالای استان آذربایجانشرقی از طرف اداره اطلاعات تبریز احضار و تهدید به مرگ شده بود.مسئولین دیوان محاسبات آذربایجانشرقی امیری را برای مدتی به استان یزد تبعید کرده بودند.

بدنبال انتقال جسد این کارمند آذربایجانی به اداره پزشکی قانونی مامورین اداره اطلاعات خانواده امیری را مجبور کرده اند تا جسد را بدون بررسی دقیق پزشکی دفن کنند. مامورین خانواده امیری را تهدید و از پیگیری علت واقعی مرگ این کارمند آذربایجانی منع کرده اند.

مسئولین این اداره همچنین مانع از روئیت جسد توسط خانواده مقتول پس از انتقال به اداره پزشکی قانونی شده اند و علت مرگ را گازگرفتگی ناشی از دود اگزوز اتومبیل اعلام کرده­اند.
به گفته نزدیکان این شاعر آذربایجانی به هنگام پیدا شدن جسد آثار ضرب و شتم و خونریزی بر روی بدن مقتول مشخص بوده و زبان وی بریده شده بود.

مرگ مشکوک فعالین سیاسی و فرهنگی آذربایجانی در سالهای اخیر افزایش یافته به گونه ای در سالهای گذشته چندین تن از فعالین سیاسی آذربایجانی از جمله چنگیز بخت آور، مهندس غلامرضا امانی، سهند افشاری وچندین تن دیگر به طرز مشکوکی جان باخته اند.


تجمع رانندگان شركت واحد مقابل سازمان تامين اجتماعي

امروز مورخ یک اسفند جمعی از رانندگان شركت واحد مقابل سازمان تامين اجتماعي تجمعی چند ساعته در اعتراض به قانون بازنشستگی اعتراض کردند.
به گزارش ایلنا، جمعی از کارکنان اين تجمع چند ساعته در حالي برگزار شد كه پيش از اين سازمان تامين اجتماعي به استناد آيين‌نامه جديد بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور از بازنشستگي پيش از موعد كارگران و رانندگان شركت واحد جلوگيري كرده بود.
مهدوي خواه از اعضاي شوراي اسلامي كار دهگانه شركت واحد كه در تجمع امروز حضور داشت به خبرنگار ايلناگفت: از مردادماه گذشته تاكنون سازمان تامين اجتماعي به استناد اينكه شركت واحد يك سازمان دولتي است با بازنشسته شدن حداقل ۵۰۰ كارگر و راننده شاغل در مشاغل سخت وزيان آور مخالفت كرده است.
وي افزود:از آنجا كه براساس آيين‌نامه جديد شاغلان موسسات دولتي مشمول استفاده از مزاياي مشاغل سخت و زيان آور نيستند سازمان تامين اجتماعي با بازنشستگي كارگران شركت واحد مخالفت مي‌كند.
اين درحالي است كه در جريان تجمع امروز كارگران شركت واحد تاكيد كردند كه شركت واحد به طور مستقيم زير نظر شوراي شهرتهران اداره مي‌شود و ماهيت دولتي ندارد.
در همين رابطه علي اكبر عيوضي، از اعضاي شوراي اسلامي شركت واحد به ايلنا گفت: دولت تنها در ۴۹ درصد از سهام شركت واحد سهم دارد ۵۱ درصد باقيمانده متعلق به مردم بوده و اختيار اداره آن با شوراي اسلامي شهر تهران است.
وي با بيان اينكه تا بيش از اين كاركنان شركت واحد به راحتي از مزاياي قانون مشاغل سخت و زيان آور استفاده ميكردند،گفت: شركت واحد بيش از ۱۴ هزار راننده و كارگر دارد كه بخش قابل توجهي از آنها در محيط‌هاي سخت زيان آور مشغول به كار هستند.
وي با بيان اينكه براي اثبات حقانيت كارگران شركت واحد تاكنون چندين بار بيان شركت واحد با سازمان تامين اجتماعي جلسات مذاكره و گفت وگو برگزار شده است گفت: كارگران شركت واحد به دليل انجام كار سخت و طاقت فرسا حق خود مي‌دانند كه همچنان ازمزاياي بازنشستگي سخت وزيان آور بهره مند شوند.
به گفته عيوضي در همين رابطه شركت واحد از شوراي اسلامي شهر تهران در رابطه با غير دولتي بدون خود استخدام كرده است كه جواب آن به زودي به سازمان تامين اجتماعي ارائه خواهد شد.
وي تصريح كرد: چنانچه تا پايان هفته جاري موضوع بازنشستگي مشاغل سخت وزيان آوررانندگان شركت واحد از سوي مديران ارشد سازمان تامين اجتماعي حل وفصل نشود شواري اسلامي كار ديگردليلي براي آرام نگه‌داشتن كارگران نمي‌بيند.
در همين رابطه مهرباني از روابط عمومي اداره كل تامين اجتماعي شرق تهران به ايلنا گفت: مشكل كارگران شركت واحد به آيين‌نامه ابلاغ شده در هيات دولت باز مي‌گردد.
وي افزود: هر چند تا پيش از اين كاركنان شركت واحد به راحتي مي‌توانستند از مزاياي بازنشستگي سخت و زيان آور استفاده كنند اما از زمان ابلاغ آيين‌نامه جديد تنها كارگران مشاغل در موسسات خصوصي و غير دولتي مي‌توانند از اين مزايا استفاده كنند.
به گفته مهرباني براساس آيين‌نامه جديد درشركت‌هايي كه بيش از ۵۰ درصد سهام آن به دولت تعلق دارد قانون مشاغل سخت وزيان آور اجرا نخواهد شد.
وي افزود:با همكاري مسوولان ارشد سازمان تامين اجتماعي، شهرداري و شركت واحد اين مساله قابل حل است.
بنا براين گزارش در چند ماه اخير شدت معضلات سازمان تامين اجتماعي افزايش يافته‌است به گونه اي كه عدم حل مسايل كلان مربوط به اين سازمان از سوي دولت و مجلس باعث شده‌است كه بيشتر وقت و انرژي سازمان تامين اجتماعي صرف اين امور شود به گونه‌اي كه امروز شاهد تجمعات كارگري هستم.حال معلوم نيست كه ادامه روند موجود چه آينده‌اي را براي سازمان و كارگران رقم خواهد زد.


بتین قبادی خرس بلورین را به دختران شجاع ایرانی تقدیم کرد

داوران بخش نسل جوان، فیلم "از باد بپرسید" را به عنوان برترین فیلم کوتاه برگزیدند و خرس بلورین برلیناله را طی مراسمی زیبا به بتین قبادی اهدا کردند. این فیلم با تصاویری نافذ بیانگر یکی از مشکلات زنان در ایران است.

"از باد بپرسید" به کارگردانی بتین قبادی به عنوان بهترین فیلم کوتاه در بخش نسل جوان برلیناله ، خرس بلورین را از آن خود کرد. قبادی این جایزه را به مادرش و تمامی دختران شجاع ایرانی تقدیم کرد. در ارزیابی هیئت داوران درباره این فیلم آمده است: «قبادی در این فیلم موفق شده است با کمترین کلمات ما را به سکوت کشاند. تصاویر در این فیلم از شدت و سختی بی‌نظیری برخوردارند و ترکیب صداها، بدون جنجال و غوغا، چارچوبی را می‌آفرینند. این فیلم دری به سوی جهانی دیگر را بر ما می‌گشاید که بطور شگفتی‌آوری برای ما طبیعی جلوه می‌کند. این اثر هنری هم در جزییات و هم در کلیت خود ما را متقاعد ساخت. ما از گروه سازندگان این فیلم سپاسگزاریم.»

اهدای جوایز بخش نسل جوان، بالای ۱۴ سال (Generation 14 Plus)، در سینما "بابیلون" در مرکز شهر برلین با حضور صدها علاقمند سینما در عصر جمعه ۱۹ فوریه طی مراسمی باشکوه برگزار شد.

فیلم "نوی‌کلن" (Neukölln) به کارگردانی "آگوستینو ایموندی" و "دیتمار راچ" از آلمان نیز موفق به کسب خرس بلورین دیگری در بخش فیلم‌های بلند نسل جوان شد. این فیلم به مشکلات خانواده‌های مهاجر در آلمان می‌پردازد. فیلم درباره خانواده‌ای لبنانی است، که در محله "نوی‌کلن" در برلین زندگی می‌کند. دو پسر و دختر خانواده، با تشکیل یک گروه رقص و آواز خیابانی شهرتی به هم زده‌اند، اما اجازه اقامت خانواده در آلمان هنوز ناروشن است.

خرس‌های طلایی و نقره‌ای برای فیلم‌های کوتاه جشنواره

در بخش فیلم‌های کوتاه نیز، هیئت داوران ‌بین‌المللی، فیلم "حادثه در جلوی بانک" به کارگردانی "روبن اوستلوند" (Ruben Östlund) را به عنوان برترین فیلم کوتاه جشنواره برلین برگزید و خرس طلایی را به کارگردان سوئدی آن اهدا کرد. این فیلم طنزآمیز بر اساس رخدادی واقعی ساخته شده که در آن ماجرای سرقت ناکام از یک بانک به تصویر کشیده می‌شود. در این ماجرای ۱۲ دقیقه‌ای بیش از ۹۶ نفر درگیر هستند.

خرس نقره‌ای برلیناله ۲۰۱۰ در بخش فیلم‌های کوتاه نیز به فیلم اسرائیلی "هبوط" به کارگردانی "شایی میدزینسکی" (Shai Miedzienski) تعلق گرفت. این فیلم درباره خانواده‌ای است که برای پسر از دست رفته‌شان به دنبال یافتن سنگ قبری هستند. این جستجو بدل به سفری می‌شود، که احساسات خاموش و خاطرات گذشته را از نو زنده می‌کند.


تاکید محمدرضا تابش بر آزادی دانشجویان زندانی و جلوگیری از اخراج اساتید

در جلسه ظهر امروز دبیرکل فراکسیون خط امام مجلس با وزیر علوم دولت احمدی نژاد، علاوه بر طرح مسائل حوزه انتخابیه، برخی از مسائل مهمی که موجب مشکلات عدیده‌ای برای دانشجویان و دانشگاهیان شده است، مطرح شد.

به گزارش پارلمان‌نیوز، در این جلسه تابش، بر ضرورت حضور کامران دانشجو به عنوان وزیر علوم در دانشگاه و ارتباط بیشتر او با دانشگاهیان تاکید کرد و خواستار جلوگیری هرچه سریعتر اخراج اساتید و بازنشسته کردن پیش از موعد اساتیدی که از نظر علمی

می‌توانند بسیار مثمرثمر باشند، شد.

نماینده اصلاح‌طلب مردم اردکان همچنین در این دیدار بر ضرورت جلوگیری از صدور احکام سنگین کمیته انظباطی علیه دانشجویان تاکید کرد و خواستار واکنش وزیر علوم نسبت به دستگیری‌های گسترده اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف کشور، پیگیری آزادی

دانشجویان زندانی و ممانعت جدی از ورود نیروهای انتظامی و نظامی به دانشگاه شد.

دبیرکل فراکسیون خط امام مجلس با انتقاد از روشن نشدن ابعاد حمله به کوی دانشگاه خواستار روشن شدن این موضوع و همچنین عوامل این حمله شد.

تابش همچنین از کامران دانشجو خواست که با پشتوانه علمی و اجرایی که او در کارنامه خود دارد هم‌و‌غم خویش را بر ارتقای علمی و فرهنگی دانشگاه، جلوگیری از آسیب‌های سیاسی، علمی و فرهنگی به دانشگاهیان و برآورده کردن انتظاراتی که جامعه از دانشگاه

دارد، بگذارد.

وزیر علوم نیز در این دیدار از جلسات منظم و پیوسته خود با روسای دانشگاه‌های مختلف و تلاش برای رفع مشکلات و تنگناهای دانشگاه‌ها با ارائه برنامه‌ای جامع خبر داد.

کامران دانشجو از تابش خواست تا اگر مصادیقی درباره اخراج یا بازنشسته کردن «ناصواب و ناروای» اساتید در دست دارد به او ارائه دهد تا سریعا پیگیری شود.

وی همچنین گفت که درحد مقدورات خود پیگیر آزادی اساتید و دانشجویان بوده است و از قوه قضائیه خواسته که در برخورد و دستگیری دانشگاهیان مراقبت لازم را انجام دهد و موارد قابل اغماض رفع شود.

وزیر علوم با اشاره به سخنان رهبرانقلاب در مورد حمله صورت گرفته به کوی دانشگاه، اظهار داشت که ما هم طبق فرمایشات رهبری خواستار پیگیری جدی این حادثه و اطلاع یافتن افکار عمومی از جرئیات و عوامل این حمله خودسرانه هستیم.

دانشجو با اشاره به پیگیری‌های خود و وزارت علوم در این خصوص، از ملاقات خود با رئیس قوه‌قضائیه در آینده نزدیک در مورد پیگیری وضعیت پرونده حمله به کوی دانشگاه، خبر داد.

گفتنی است چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه ۱۲ استاد برجسته دانشگاه علامه‌طباطبائی به نام‌های دكتر حمیدرضا برادران‌شرکا معاون سابق محمد خاتمی، دكتر علی صادق‌‌تهرانی، دكتر بهروز هادی‌زنوز، دكترمحمود ختایی، دكترصادق بختیاری، دكتررضا عاصی،

دکتر مهدی جهرمی، دكتر محمدمهدی به‌كیش دبیركل سابق اتاق بازرگانی بین‌الملل، خانم دكتر تركیان، محمد ستاری‌فر از مخالفان جدی دولت و رئیس سابق سازمان منحل‌شده مدیریت و برنامه‌ریزی، دکتر مهدی جهرمی و دكتر كیان‌مهر، مشمول بازنشستگی اجباری و خروج

از دانشگاه، شده‌اند.

چند تن از نمایندگان مجلس نیز خواستار ارائه توضیح از جانب وزیر علوم، درباره بازنشستگی اجباری اساتید از این دانشگاه، شدند. در همین حال، صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه‌طباطبایی در پاسخ به علت بازنشستگی زودهنگام و ممنوعیت تدریس ۱۲ استاد

صاحب‌نام آن دانشگاه متذکر شد «برخی استادان عملكرد سیاسی داشته و قصد اختلال در امتحانات را داشته‌اند و تمام اعضای این گروه در یك جریان خاص سیاسی حركت می‌كردند و به دنبال اختلال در امتحانات بودند.» شریعتی پیش از این نیز برای بازنشسته کردن

اجباری اساتید علامه و اخراج برخی از آنها تلاش‌هایی را داشته است، این تلاش‌ها بعد از نگارش نامه جمعی از اساتید علامه برای آزادی دکتر عرب‌مازار پر‌رنگ‌تر شد.

همزمان، دکتر مرتضی مردیها از چهره‌های سرشناس فلسفه سیاسی و استاد دانشگاه علامه‌طباطبائی و صبا واصفی، استاد دانشگاه بهشتی، از تدریس محروم و از دانشگاه اخراج شدند.

بعد از انتقادات رهبر جمهوری اسلامی از وضعیت علوم انسانی در دانشگاههای کشور و اظهارات وزیر علوم مبنی بر اینکه شرط تدریس برای استادانی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌کنند، باید «اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقیه» باشد، موج کنترل و نظارت بر

دانشگاه‌های سراسر کشور، بیش از پیش، شدت گرفته است.

موج گسترده بازداشت دانشجویان در آستانه مناسبت‌های رسمی از جمله ۲۲ بهمن نیز، به دلیل نگرانی حاکمیت از اعتراضات دانشجویان، ابعاد گسترده‌ای یافته است، برخوردهای امنیتی و فشارها مدتی است که بر دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور گسترش یافته و

تعداد زیادی از دانشجویان در ماه‌های اخیر به ادارۀ اطلاعات احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

درمورد حمله به کوی دانشگاه تهران نیز، لازم به ذکر است که در جریان اعتراضات گسترده مردمی به اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم که کاندیداهای رقیب احمدی‌نژاد معتقد وجود تقلب و یا تخلف در آن بودند، اعتراضات گسترده‌ای در تهران و شهرهای دیگر

ایران از سوی معترضان به نتایج انتخابات روی داد که با برخورد شدید نیروهای پلیس ضد‌شورش و شبه‌نظامیان حامی دولت روبرو شد. در یکی از این حوادث نیروهای پلیس و لباس‌شخصی به کوی دانشگاه تهران وارد شده و به ضرب و شتم و مجروح‌کردن دانشجویان و

خسارت به اموال پرداختند. در جریان تلاش نیروهای انصار‌حزب‌الله و گارد ویژه برای ورود به کوی دانشگاه تهران، بیش از پانزده نفر از دانشجویان تنها به علت اصابت گلوله‌ به شدت مجروح شدند. به گزارش منابع دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت و گزارش شاهدان

عینی که در روزنامه بریتانیایی گاردین منعکس شد، ۵ دانشجو شامل دو دختر و سه پسر بر اثر این حملات کشته شدند و بسیاری بازداشت شده و مورد آزارواذیت و شکنجه قرار گرفتند. این در حالیست که در اصفهان نیز نیروهای دولتی به محوطه دانشگاه صنعتی

اصفهان یورش برده و تعدادی از دانشجویان هدف ضرب و شتم قرار گرفتند.

سال ۱۳۷۸ نیز پس از اعتراضات دانشجویان به توقیف روزنامه سلام، در تیر‌ماه، کوی دانشگاه مورد حمله لباس‌شخصی‌ها قرار گرفت.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .