جمعه دهم اردیبهشت ١٣٨٩

يکى از کارگران زحمتکش، ۱۰ماه بدون ملاقات در زندان

يکى از کارگران زحمتکش که در خرداد ماه سال ۸۸دستگير شده بعد از ده ماه از دستگيرى هنوز بلاتکليف و بدون ملاقات مىباشد. ايوب قنبرپوريان، ۲۰ ساله و اهل يکى از روستاهاى کوهدشت لرستان که در تهران بهعنوان کارگر ساختمان مشغول به کار بوده است بعد از دستگيرى مدتى را در بند دو الف سپاه پاسداران زير شکنجه قرار داشت و هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوين به همراه بسيارى ديگر از زندانيان سياسى در بلاتکليفى بهسر مىبرد و تا بهحال طى اين ده ماه هيچگونه ملاقاتى با خانوادهاش نداشته است، وى سرپرست خانوادهاش مىباشد و بر همين اساس درطى ماههاى گذشته خانوادهاش با مشکلات مالى فراوان دست به گريبان بودهاند.


تایید حکم اعدام دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات

برگرفته از سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر

حکم اعدام محمدعلی حاج آقایی و جعفر کاظمی، دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.

پیش از این شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به قضاوت مقیسه، این دو تن را به اتهام «محاربه از طریق همکاری و ارتباط با منافقین» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به اعدام محکوم کرده بود.

محمد علی حاج آقایی و جعفر کاظمی، در ۲۷ شهریور در یکی از تجمع‌های اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بودند.

لازم به ذکر است وکیل این دو متهم، در طول مراحل دادرسی از مطالعه پرونده محروم بوده و حکم دادگاه تجدیدنظر نیز «با تاخیر» به وی ابلاغ شده است.

در روزهای اخیر اخبار دیگری مبنی بر صدور حکم اعدام برای برخی دیگر از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات منتشر شده بود. معصومه یاوری نیز از بازداشت‌شدگانی است که گزارش‌ها حاکی از «درخواست صدور حکم اعدام» برای وی است.

مطهره بهرامی، محسن دانش‌پور مقدم، احمد دانش‌پور مقدم، ریحانه حاج ابراهیم و هادی قائمی نیز از بازداشت‌شدگان عاشورا هستند که به اعدام محکوم شده‌اند.

محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور، به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی در بهمن‌ماه سال گذشته اعدام شدند. دادستان تهران، این افراد را با اتفاقات روز عاشورا مرتبط دانست در حالی که آنان پیش از انتخابات بازداشت شده بودند.

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در ایران، هزاران نفر از مردم معترض بازداشت شدند. تعدادی از بازداشت‌شدگان کشته شده و برخی دیگر به «اعمال شکنجه در بازداشت‌های مخفی برای اخذ اعتراف» اشاره کردند.

بسیاری از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر نسبت به صدور حکم اعدام برای معترضان به نتیجه انتخابات اعتراض کردند.

معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل، پس از اعدام علی‌زمانی و رحمانی‌پور گفت: «این اعدام‌ها نشان می‌دهد که چگونه مسئولان در ایران از نظام قضایی به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب معترضان استفاده می‌کنند.»


کارخانه سبلان بزرگترين توليد کننده نساجى در ايران تعطيل شد

کارخانه سبلان، بزرگترين توليد کننده پارچه در ايران که پيش از اين حدود۱۵۰۰کارگر شاغل را پوشش مىداد، بهدليل بىکفايتى مديريت چند هفته پيش به‌طور رسمى تعطيل گرديد.
يک سال پيش نيمى از کارگران را بدليل عدم توانايى پرداخت حقوق اخراج کردند. به همين دليل چندين بار کارگران کارخانه دست به تجمعات اعتراضى زدند ولى جوابى نگرفتند.
براى ايجاد فضاى رعب و وحشت، وزارت اطلاعات چند نفر ازکارگران معترض را دستگير کرد و از آنها تعهد گرفت که اگر مجددا دست به اعتراض بزنند، با آنها برخورد جدى خواهد شد.

از ۶ماه قبل کارگران بدون دستمزد به کار مشغول بودند تااينکه چند هفته پيش به‌طور رسمى کارخانه تعطيل و همه کارگران بيکار شدند بدون آن که حق و حقوق چندماههشان را بگيرند. بنابه اطلاع در اين کارخانه حقوق برخى کارگران از ۱۵ماه پيش پرداخته نشده و به برخى ديگر هرچند ماه يکبار ميزان کمى پول بهعنوان دستمزد مىدادند.


چین آماده گفت‌وگو بر سر شیوه تحریم رژیم تهران

رادیو آلمان: دیدار مقام‌های عالی‌رتبه اتحادیه اروپا و رهبران چین در پکن، سران این کشور را برای تحریم‌های هدفمند علیه جمهوری اسلامی قانع ساخته است. از نظر مقام‌های چینی این تحریم‌ها باید هدفمند و در چارچوب گفت‌وگو با ایران صورت گیرند.

کاترین اشتون، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در سیاست خارجی گفت که با ون ژیابائو، نخست وزیر چین در باره ضرورت ادامه فشار بر ایران به خاطر فعالیت‌های اتمی‌اش گفت‌وگو کرده است. به گفته‌ی خانم اشتون، چین نقطه‌نظرهای اتحادیه اروپا را پذیرفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم اشتون اظهار داشت که نخست وزیر ون پذیرفت که تحریم‌ها ضروری است، «ولی او می‌خواست که این تحریم‌ها هدفمند باشند».

کاترین اشتون، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجه و مسائل امنیتیبه نظر می‌آید، این رویکرد ون ژیابائو در انطباق با بیانیه وزارت خارجه چین باشد که چهارشنبه گذشته انتشار یافت. در این بیانیه آمده که «چین مخالفتی با یک راهبرد دوگانه» ندارد که شامل هم گفت‌وگو با ایران و هم تحریم این کشور می‌شود.

تأثیر سفر سارکوزی به چین

این بیانیه وزارت خارجه چین در پی ملاقات سران دو کشور فرانسه و چین در پکن انتشار یافت. نیکلا سارکوزی‌، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه (۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت) به دیدار خود از چین پایان داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سارکوزی در مورد ایران گفت که مذاکره و گفت‌وگو رویکرد نخست در حل مناقشه با ایران است، ولی در شرایطی که تهران از همکاری با جامعه بین‌الملل امتناع می‌ورزد، تحریم گزینه‌ی بعدی است.

نیکلا سارکوزی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با هو ژینتائو، همتای چینی خود افزود که «چین امیدوار است با کاربست گفت‌وگو مسئله را حل کند. فرانسه در این زمینه چین را کاملا می‌فهمد ... ولی گفت‌وگو تأثیرگذار نیست و ما تنها مجبور به کاربست تحریم هستیم».

خانم اشتون گفت که گفت‌وگوهایش با ون ژیابائو، نخست وزیر چین نشان داد که موضع چین درباره برنامه هسته‌ای ایران از موافقت کلی با تحریم به گفت‌وگو بر سر شیوه تحریم‌ها تغییر کرده و این امر نشانگر نقش مهم تحریم‌های هدفمند است.

باید اشاره کرد که چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند نقشی کانونی در تلاش‌های بین‌المللی در مورد محدودسازی برنامه‌ی هسته‌ای ایران ایفا کند. چین یکی از مهم‌ترین خریداران نفت و گاز ایران است.

کشورهای غربی جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کنند که زیر پوشش کاربست صلح‌آمیز فن‌آوری هسته‌ای، در پی ساخت بمب اتمی است.

شورای امنیت سازمان ملل بارها از ایران خواسته است به برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود پایان دهد، زیرا این برنامه کاربرد نظامی نیز دارد. ولی مقام‌های جمهوری اسلامی از این کار امتناع ورزیده و به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل بی‌اعتنا بوده‌اند. در شرایط کنونی روسیه نیز تحریم علیه جمهوری اسلامی را اجتناب‌ناپذیر می‌داند.


دریاچه ارومیه در واپسین روزهای حیات

رادیو آلمان: دریاچه ارومیه در خطری جدی قرار دارد. چندین سال است که مساحت این دریاچه کاهشی چشمگیر پیدا کرده است. سدسازی، عدم استفاده‌ صحیح از آب دریاچه، حفر چاه‌ها و راندمان پایین آبیاری از مهم‌ترین دلایل مرگ تدریجی این دریاچه‌اند.

در ۱۳ فروردین سال جاری روز طبیعت با گردهمایی نجات دریاچه‌ی ارومیه پیوند یافت. در این روز مردم آذربایجان به فراخوان طرفداران محیط زیست پاسخ داده و در کنار پل میان‌گذر دریاچه‌ی ارومیه برای نجات این دریاچه شعار سر دادند.

پاسخ مأموران امنیتی به مردم ضرب و شتم و زندان بود. این پاسخ تحلیل برخی از تحلیل‌گران را که معتقدند، بی‌توجهی به دریاچه‌ی ارومیه رویکردی سیاسی و در حقیقت بی‌توجهی به آذربایجان است را قوت بخشید.

با این حال برخی تصور می‌کنند که مشکل مرگ دریاچه‌‌ی ارومیه مشکلی سیاسی و مربوط به منطقه‌ای خاص نیست،‌بلکه مشکلی است مربوط به سراسر کشور. دکتر علی حصوری، محقق تاریخ و امکانات جغرافیایی، مقیم استکهلم، از کسانی است که تصور می‌کند، سیاسی کردن بحران دریاچه‌ی ارومیه کمکی به حل مشکل آن نمی‌کند: «من معتقدم که اگر هم این مسئله سیاسی باشد، کاملا عمومی است. من خودم آذربایجانی‌ام، اما معتقد نیستم که اینها به خاطر بی‌توجهی به آذربایجان این کار را می‌کنند. دریاچه‌ی پریشان را چرا خشک کردند؟ جلوی این دریاچه شن و خاک ریختند و تمام لانه‌های پرندگان و پلیکان‌ها را خراب کردند و دریاچه‌ی پریشان هم خشک شد. دریاچه‌ی بختگان هم تقریبا خشک شد».

دریاچه‌ی ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه‌ی آذربایجان واقع شده است. آب این دریاچه بسیار شور و میزان نمک محلول در آن دو برابر اقیانوس‌ها است. دریاچه ارومیه دارای ۱۰۲ جزیره است که همه‌ی آن‌ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوخته‌ی طبیعی جهان به ثبت رسیده است.

تا کنون ۲۵۰ هزار هکتار از سطح آب دریاچه‌ی ارومیه به شوره‌زار تبدیل شده و شوری آب آن گاهی به ۳۴۰ گرم در لیتر رسیده است.

در صورتی که خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه همچنان ادامه پیدا کند، این دریاچه به کلی خشک و به شوره‌زار تبدیل خواهد شد و خطر پخش شدن املاح به اطراف ساکنان منطقه را تهدید خواهد کرد. دکتر حصوری می‌گوید: «این تجربه در دریاچه‌ی آرال به دست آمده. دریاچه‌ی آرال در شمال تاجیکستان قرار دارد و بین چند کشور مشترک است. حدود ۴۰ تا ۵۰ سال پیش روس‌ها روی رودخانه‌هایی که به این دریاچه می‌ریخت سد زدند و آبش را بردند به ترکمنستان و جاهای دیگر و کشت پنبه را رونق دادند و خیلی هم خوشحال بودند که مثلا کشت پنبه‌ی آنها چند برابر شد. اما کم کم دریاچه خشک شد و وقتی که خشک شد، جمعیت بزرگی در اطراف دریاچه به سرطان مبتلا شدند».

علل خشک شدن دریاچه ارومیه

سدسازی بی‌رویه، عدم رعایت حقابه‌‌، خشکسالی و کاهش نزولات ‌آسمانی، عدم استفاده‌ی صحیح از آب در داخل حوزه‌‌ی آبی، حفر بی‌رو‌یه‌‌‌‌‌ی چاه‌ها، راندمان پایین آبیاری در داخل حوزه‌ی آبریز دریاچه‌ی ارومیه را می‌توان از عمده‌ترین دلایل خشکی این دریاچه برشمرد.

چه باید کرد؟

دکتر علی حصوری، استاد سابق دانشگاه شیراز، بر روی اقدامات معینی برای نجات دریاچه‌ی ارومیه تأکید می‌کند: «باید حقابه‌ی دریاچه را مراعات کنند. یعنی از رودخانه‌ها و سدهای اطراف به اندازه‌ای آب بردارند که سطح آب دریاچه‌ی ارومیه پایین نرود. باید مقداری از کشاورزی و غیره صرفنظر کرد و آب‌ها را رها کرد تا به دریاچه برسد».

توقف برداشت آب از چاه‌های پیرامون دریاچه، جلوگیری از ساخت سدهای در حال ساخت در تمامی منطقه‌ی آبریز دریاچه، تعیین حقابه‌، استفاده‌ی هر چه بیشتر از آبیاری قطره‌ای، حداکثر استفاده از آب و ایجاد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب‌ها از جمله راه‌هایی است که کارشناسان برای نجات دریاچه‌ی ارومیه پیشنهاد می‌دهند.

راه دیگری که بسیاری از کارشناسان بر آن تأکید کرده‌اند انتفال آب از رودخا‌نه‌های زاب، ارس و حتی دریای خزر به ارومیه است. علی حصوری توضیح می‌دهد: «از چند جا می‌شود آب برای دریاچه تدارک دید. نزدیک‌ترین همه‌ی اینها رودخانه‌ی زاب است که بین ایران و عراق قرار دارد. می‌شود با دولت عراق صحبت کرد، این آب را نصف کرد و نصفش را به دریاچه‌ی ارومیه آورد. گمان نمی‌کنم که مسیر آن بیشتر از ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر باشد. می‌شود این راه را لوله کشید یا تونل زد آورد به دریاچه‌ی ارومیه.

راه دیگر رساندن آب از رودخانه ارس است که این راه ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. برای اینکه ارس بین ۳ کشور مشترک است، ایران، ارمنستان و جمهوری آذربایجان.

راه سوم استفاده از آب دریای خزر است. ‌حجم آب دریای خزر ۳۰۰ برابر حجم آب دریاچه‌ی ارومیه است. بنابراین هیچ مهم نیست که مقداری از آب دریاچه‌ی خزر را به اینجا منتقل کرد. ولی این راه حل دائمی نیست. برای اینکه آب دریاچه‌ی خزر در حال حاضر یکی از آلوده‌ترین آب‌های دنیا است. اگر بنا باشد همان آب آلوده را به دریاچه‌ی ارومیه منتقل کنند، حیات حیوانات آنجا به خطر خواهد افتاد و به علاوه برای مردم منطقه مضر خواهد بود. بنابراین من خیلی معتقد به انتقال آب دریاچه‌ی خزر نیستم. فکر می‌کنم از آب‌های شیرینی که هست، چه در ارس و چه رود زاب باید از استفاده شود».

راه حل دائمی چیست؟

دکتر حصوری می‌گوید: «آب سرمایه است. شما هیچ وقت بیشتر از پولی که در جیبتان هست خرج نمی‌کنید. در حالی که ما از آب دریاچه‌ی ارومیه بیش از ظرفیت آن مصرف می‌کنیم. باید به این فکر کرد که آن جمعیت راه دیگری برای زندگی داشته باشد و آب کمتری بخواهد. اگر ما استفاده‌ی درست از آب‌های غرب و همچنین از ‌رودها‌ی دیگر ایران بکنیم و با آن کشاورزی درستی انجام دهیم، می‌توانیم از میزان کاربرد آب در اطراف ارومیه کم کنیم و در نتیجه این دریاچه را به حال اول برگردانیم».

دکتر حصوری معتقد است، اگر دیگر راه‌های معیشتی در منطقه توسعه یابد، به نحوی که جمعیت کمتری به کشاورزی روی بیاورند و مصرف آب کمتر شود، امکان حل مشکل دریاچه‌ی ارومیه بیشتر خواهد شد: «این برنامه‌ها هم مشکل نیست. همچنان که در دنیا برای اشتغال و مصرف هر ملتی فکر می‌کنند، ما هم می‌توانیم برای همه‌ی این چیزها فکر کنیم،‌ اما نمی‌کنیم و آسان‌ترین راه را انتخاب می‌کنیم. حتی در زمان آقای خاتمی آمدند آسان‌ترین راه را انتخاب کردند، مقداری از آب زاینده‌رود را کشیدند بردند به داخل کویر. در نتیجه زاینده‌رود در اصفهان خشک شد، گاوخونی هم دارد خشک می‌شود و به خود اصفهان و اطراف آن هم صدمه وارد آمده است».


مرگ ماهیان نشانه بحران مدیریت آلودگی خلیج فارس

پتروشیمی بندرعباس، تشکیلات توانیر، و ورود فاضلاب‌های شهری، کشاورزی و صنعتی به دریا، عملاً خلیج‌فارس را به یک زباله‌دانی تبدیل کرده است.
به گزارش ایلنا، اسماعیل کهرم ، استاد دانشگاه، در مورد علت مرگ و میر ماهیان خلیج‌فارس می‌گوید: این اتفاق تازه‌ای نیست، دو ـ سه سال پیش تاسیسات توانیر بندرعباس ۱۰۰ هزار لیتر روغن آسکارول را که روغنی بسیار غلیظ‌ است و برای روان کار کردن چرخ دنده‌ای ژنراتورهای نیروگاه به کار می‌رود را شبانه به خلیج‌فارس ریخت.
او ادامه داد: ورود این روغن باعث مرگ و میر دلفین‌های خلیج‌فارس شد و توانیر در توجیه این عمل خود، گفت، اشتباه شده و این مواد تصادفی به دریا سرازیر شده است.آیا ۱۰۰لیترروغن می شود به صورت ندانسته به دریا ریخته شود؟
او ادامه داد: پتروشیمی بندرعباس، تشکیلات توانیر، فاضلاب‌های شهری، کشاورزی و صنعتی، عملا خلیج‌فارس را به یک زباله‌دانی تبدیل کرده است.
این اکولوژیست وضعیت ویژه خلیج‌فارس را تشدیدکننده آلودگی‌ها دانست و توضیح داد: به علت محدودیت ارتباط خلیج‌فارس با آب‌های آزاد، آلودگی‌های وارد شده به این اکوسیستم به راحتی خارج نشده و حرکتی چرخشی دارند. به این صورت که آلودگی‌هایی که امروز در شمال خلیج‌فارس در مناطق ساحلی ایران است، چند وقت بعد به جنوب خلیج و قسمت شیخ‌نشین‌ها می‌رسد و سپس دوباره به سمت ایران برمی‌گردد.
کهرم با انتقاد از مراجع مسئول حفظ محیط‌زیست خلیج‌فارس گفت: این حوادث نشان می‌دهد که سواحل ما ازنظر میزان ورود آلودگی مدیریت نمی شود و ماهیان مرده‌ شاهدان جنایت انجام شده در این اکوسیستم بی‌نظیر هستند.
او ادامه داد: شخصا در ماهشهر شاهد بوده‌ام که گوشت ماهی‌های آنجا طعم نفت می‌دهد، در عسلویه و نخل تقی دراستان بوشهر کسی ماهی را به علت طعم بدی که می دهد، نمی‌خورد.
این استاد دانشگاه درتوضیح خطرات ناشی از ورود انواع آلودگی به خلیج فارس گفت: فکر نکنید که حوادث ناگوار فقط برای ماهیان و جانوران دریا اتفاق می‌افتد. زمانی که عناصر و موادسمی و خطرناک مانند نیترات‌ها، فسفات‌ها و جیوه در اثر ورود پساب‌های کشاورزی و صنعتی به دریا سرازیر می‌شود و ماهیان از این آب تغذیه می‌کنند مواد سمی در بدن این موجودات انباشته شده و عوارض ناشی از تغذیه انسان از این ماهیان مانند بروز سرطان و تولد نوزادان ناقص‌الخلقه گریبان‌گیر ما خواهد شد.
او در مورد نحوه نظارت برحفظ اکوسیستم دریایی خلیج فارس درکشور با ابزار تاسف از نحوه نظارت سازمان حفاظت محیط‌زیست بر ورود آلاینده‌ها به آبهای خلیج‌فارس گفت: تصور ایستادگی ‌سازمان حفاظت محیط‌زیست با این بضاعت اندک در کادر تشکیلاتی و امکانات در برابر غول‌هایی همچون وزارت نفت و نیرو، آب در هاون کوبیدن است.


آغاز رسمی توليد نفت روسيه در دريای خزر

خبرگزاری حکومتی فارس: با بهره برداري شركت لاك اويل روسيه از سكوي نفتي درياي خزر توليد نفت روسيه از درياي خزر رسماً آغاز شد.

به گزارش روزنامه مسكو تايمز ، آغاز توليد نفت روسيه در مراسم ويژه اي با حضور ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه انجام شده است . قزاقستان و آذربايجان نيز با جذب سرمايه گذاري خارجي شركتهاي اگزون موبيل و بريتيش پتروليوم و شورون قصد دارند هر چه سريعتر توليد نفت از درياي خزر را آغاز كنند .

تركمنستان و ازبكستان نيز توليد نفت بسيار ناچيزي را از درياي خزر دارند و ايران نيز هنوز توليد نفت در درياي خزر را آغاز نكرده است . شركت لاك اويل روسيه بيش از 34.4 ميليارد روبل معادل 1.2 ميليارد دلار طي سالهاي 2004 تا 2009 براي بهره برداري از اين سكوي نفتي در درياي خزر سرمايه گذاري كرده است . عمليات اكتشاف نفت در درياي خزر از سوي روسيه از سال 1995 ميلادي آغاز شده است .

منطقه درياي خزر سومين ذخاير بزرگ نفت و گاز جهان را در اختيار دارد و از اين نظر جايگاه مهم و برجسته اي در بازار جهاني انرژي دارد .

النا هرولد كارشناس ارشد موسسه پي اف سي انرژي تاكيد كرد ، ساير شركتهاي روسي نيز تمايل زيادي براي سرمايه گذاري در پروژه هاي نفتي درياي خزر دارند ولي اين مساله نيازمند تجربه و تخصص ويژه در زمينه پروژه هاي دريايي است . روسيه مي تواند به غير از ذخاير غني انرژي در منطقه سيبري از اين پس روي منابع نفت و گاز درياي خزر نيز حساب ويژه اي باز كند .

اين در حالي است كه ديمتري مدودف رييس جمهور روسيه آمادگي مسكو را براي سرمايه گذاري مشترك با شركتهاي نفتي خارجي براي توسعه ميادين بزرگ نفت و گاز در اين كشور اعلام كرده است. البته به اعتقاد كارشناسان انرژي قوانين سرمايه گذاري در پروژه هاي انرژي روسيه آنچنان محدود و سخت است كه كمتر شركت خارجي حاضر مي شود با اين شرايط در روسيه كار كند.


جزئيات طرح عفاف و حجاب در كتاب‌های درسی

ايلنا: معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي با تاكيد بر اينكه اعتقاد داريم كه هر كاري بايد در آموزش‌وپرورش شروع شود تا اقدامي ريشه‌اي صورت گيرد گفت: اموزش و پرورش يكي از سازمان‌هاي عضو شوراي اجتماعي وزارت كشور است كه براين اساس معتقديم كه طرح عفاف و حجاب بايد وارد كتب درسي شود.

بهرام محمديان معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، با اشاره به اينكه جزئيات طرح عفاف و حجاب به آموزش و پرورش كه خود عضوي از شوراي اجتماعي وزارت كشور است، ابلاغ شده است، گفت: اينكه هر كاري بايد در آموزش و پرورش شروع شود امري درست است و اعتقاد داريم كه بر اين اساس كارها به صورت ريشه‌اي اجرا مي‌شود اما آموزش و پرورش نبايد جبران‌كننده كم‌كاري‌هاي ديگر سازمان‌ها باشد.

وي با تاكيد بر اينكه طرح عفاف و حجاب وارد كتاب‌هاي درسي مي‌شود، گفت: اين اقدام باعث ترويج ريشه‌اي فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه مي‌شود و اميدواريم نهادهاي ديگر نيز به وظايف خود در اين زمينه عمل كنند و همه وظايف را بر دوش آموزش و پرورش نگذارند.


فروش آسان و علنی مواد اوليه توليد مخدر شيشه

روزنامه خراسان: توليد مخدر شیشه در ايران زنگ خطر جدي را به وجود آورده است و سوداگران مرگ و سودجويان تا آن جا پيش رفته اند که مواد اوليه ساخت اين گونه مخدرهاي صنعتي را به طور علني در کشور به فروش مي رسانند.

يکي از مصرف کنندگان «شيشه» در اين باره به ما مي گويد: ساخت «شيشه» در کارگاه هاي زيرزميني در حالي صورت مي گيرد که قاچاقچيان، مواد شيميايي و قرص هايي که براي ساخت شيشه به کار مي رود را به راحتي از دلالان و فروشندگان مواد شيميايي عمده خريداري مي کنند.

وي که خود را «مجيد» معرفي مي کند با اشاره به توليد و ساخت آلات و ادوات استعمال «شيشه» در کارگاه هاي زيرزميني نيز مي افزايد: «پايپ» وسيله اي است که با آن مواد مخدر صنعتي مثل (شيشه) مصرف مي شود اما جالب است که اين وسيله را حتي مصرف کنندگان نيز مي توانند بسازند و اخيرا برخي از کارگاه ها که در رابطه با نوعي لوله هاي شيشه اي و نئون فعاليت دارند هم به دليل سودجويي بيشتر اقدام به ساخت «پايپ» مي کنند.

وي مي گويد: جالب است که حتي برخي مصرف کنندگان مخدرهاي صنعتي خودشان مي توانند مواد اوليه را از داروخانه ها و يا ديگر مراکز فروش مواد شيميايي تهيه کنند گرچه سوداگران مرگ مواد اوليه را از عمده فروشي هاي مواد شيميايي خريداري مي کنند.

يک داروساز نيز در رابطه با توليد مخدرهاي صنعتي در کشور به ما مي گويد: باتوجه به اين که اين نوع مخدرها از نوع «آمفتامين ها» ساخته مي شود سوداگران مرگ براي خريد قرصي به نام... به داروخانه ها هجوم آورده بودند اما پس از آن که فروش آزاد آن ها ممنوع شد اکنون به استفاده از قرص هاي ديگري به نام... روي آورده اند.

دکتر «شفيعي» تصريح مي کند: قاچاقچيان با تهيه مواد شيميايي اوليه و با استفاده از قرص هاي مذکور، ماده مخدر خطرناکي به نام «شيشه» را تهيه مي کنند که عوارض بسيار وحشتناکي دارد.

وي اضافه مي کند: در عين حالي که شنيده مي شود اخيرا سوداگران مرگ حتي به جاي مواد شيميايي از يک مايع تميزکننده استفاده مي کنند که در صورت مصرف آن به صورت مخدر «شيشه» بدن را از داخل کاملا از بين مي برد.


اعطای ویزا به احمدی نژاد ترویج تنفر و خشونت در خاک آمریکاست

اعتراض نمایندگان جمهوری خواه

جرس: تعدادی از قانونگذاران آمریکایی طی نامه ای به هیلاری کلینتون وزیر خارجه این کشور خواستار جلوگیری از سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک شده اند.آنها اعطای ویزا به محمود احمدی نژاد را ترویج "تنفر و خشونت در خاک آمریکا" خواهد بود "منزجر کننده" خوانده اند.

رئیس جمهور ایران برای شرکت در اجلاس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های کشتار جمعی که قرار است روز دوشنبه در مقر سازمان ملل متحد آغاز به کار کند به نیویورک بیاید.

وزارت خارجه آمریکا چند روز پیش دریافت درخواست ویزای احمدی نژاد را تایید کرد.

به گزارش بی بی سی، چهارده سناتور جمهوریخواه آمریکایی در این نامه اظهار داشته اند: "این نامعقول است که اجازه داده شود (با حضور محمود احمدی نژاد در نیویورک) تلاش برای جلوگیری از دستیابی دولت های یاغی و گروه های تروریستی به سلاح های کشتار جمعی به تمسخر گرفته شود."

به گفته آنها هیچ دلیل "قانع کننده ای" برای پذیرش محمود احمدی نژاد وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در این نامه گفته شده "دولت آمریکا دارای اختیارات قانونی برای رد درخواست او و ممانعت از ورودش حتی اگر او فقط به سازمان ملل متحد می رود هست. ما از شما می خواهیم از این اختیارات استفاده کنید."

نشست نیویورک در حالی برگزار می شود که آمریکا و متحدانش در حال تنظیم قطعنامه ای برای اعمال تحریم های بیشتر علیه برنامه های اتمی ایران هستند.

ایران اتهام کشورهای غربی مبنی بر نظامی بودن اهداف هسته ایش را رد می کند و می گوید تنها بدنبال استفاده صلح آمیز از انرژی صلح آمیز است.

ایلیانا راس لهتینن عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در راس گروهی از اعضای هر دو حزب این مجلس قصد واشنگتن برای اعطای ویزا به محمود احمدی نژاد را که به گفته آنها ترویج "تنفر و خشونت در خاک آمریکا" خواهد بود "منزجر کننده" خوانده اند.

در نامه اعضای مجلس نمایندگان آمده است محمود احمدی نژاد تلاش های آمریکا را برای مقابله با برنامه های "نظامی" اتمی ایران را به تمسخر خواهد گرفت و او این کنفرانس را به صحنه ای جهانی برای حمله به اسرائیل تبدیل می کند.

این گروه از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا گفته اند این کشور نباید اجازه دهد "یک دیکتاتور خطرناک از آزادی و تعهد" آمریکا برای میزبانی یک کشور به منظور حضور در سازمان ملل متحد برای گسترش پیام نفرت و خشونت استفاده کند."

پیش تر نیز هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا، به محمود احمدی نژاد هشدار داد در این اجلاس به گفته او ایجاد شبهه نکند.


میرحسین موسوی در نظرسنجیِ “مخاطبین” مجله تایم شخصیت سال شد

زهرا رهنورد و شیرین عبادی مقام های دهم وهفدهم را کسب کردند
جرس: آخرین نتیجۀ نظرسنجی بین المللی مجله تایم از مخاطبین، برای انتخاب تاثیرگذارترین شخصیت سالِ ۲۰۱۰، میرحسین موسوی را برنده و شخص سال در بخش قهرمانانِ جهان اعلام کرد.

به گزارش این نشریه بین المللی، آراء ثبت شدۀ نهایی در آخرین لحظات از آخرین روزِ این نظرسنجی که از میان مخاطبین این نشریه صورت گرفت، نشان از آن دارد که میرحسین موسوی ازجنبش دموکراتیکِ سبز مردمِ ایران، با تعداد آرایی بالغ بر یک میلیون و چهارصد و نود هزار رای، و با فاصلۀ ۶۰۰ هزار رای بالاتر از نفر دوم قرار گرفته است.

در نظرسنجی و رای گیریِ نشریۀ شاخصِ تایم - همانند هرساله- از خوانندگان و مردم خواسته شده بود تا "از میان ۱۰۰ تن از هنرمندان، سیاستمداران و شخصیت‌های شاخصِ جهان، یک نفر را بعنوان شخصیت تاثیرگذار سال جدید انتخاب کنند. صفحه اصلیِ تایم، در آخرین لحظه، میرحسین موسوی را نفر اولِ این نظرسنجی از خوانندگان معرفی کرده و همزمان دو شخصیت‌ دیگر ایرانی، یعنی دکتر زهرا رهنورد، فعال سیاسی، رییس سابق دانشگاه الزهرای تهران و همسر میرحسین موسوی، در رتبه دهم و دکتر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۰۳) در رتبه هفدهم فهرست نهایی قرار گرفتند.

لازم به ذکر است در رای گيری هفته نامۀ تايم برای تعيين جايگاه شخصيت های تاثیرگذار در جهان که از طريق اينترنت انجام شد، در بخش «قهرمانان» (Heroes)، میرحسین موسوی در رتبه سوم جهان قرار گرفته است.

گفتنی است شخصیت های برگزیدۀ سال، توسط هیئت سردبیری آن مجله انتخاب می شوند و نتایج فوق، دیدگاهِ مخاطبین، خوانندگان، کاربران و علاقه مندان به این نظرسنجی می باشد.

لینک مربوط به نتایج نظرسنجیِ تایم از مخاطبین خود در سراسر جهان:
http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1972075_1976159_1976160,00.html

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .