پنجشنبه نهم اردیبهشت ١٣٨٩

 حضور اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر در دادگاه و اخذ آخرین دفاع

کمیته گزارشگران حقوق بشر - در چند روز گذشته چندتن از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر با حضور در دادسرای مستقر در زندان اوین و دادگاه انقلاب تفهیم اتهام شده و آخرین دفاعیات از آنان اخذ گردید.

سعید جلالی‌فر که پیش از این بیش از ۱۰۰ روز را در زندان اوین سپری کرده بود با اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» روبرو شد. جلالی‌فر تمامی اتهامات وارده را رد کرده است.

پیش‌تر، شیوا نظرآهاری، کوهیار گودرزی و سعید حائری نیز با اتهاماتی مشابه روبرو شده بودند.

همچنین روز گذشته سعید کلانکی و علی کلایی، دو عضو دیگر کمیته نیز جهت بررسی پرونده در دادسرای اوین و دادگاه انقلاب حاضر شدند.

رسیدگی به پرونده سعید کلانکی دیگر عضو کمیته نیز با حضور وی در دادسرای اوین انجام شد. به گفته کلانکی اتهامات تفهیم‌شده به او «تبلیغ علیه نظام به نفع گروه‌های معاند» و «توهین به رهبری» است.

کلایی، دو پرونده در دو شعبه ۳ و ۴ بازپرسی امنیت داشته که پس از مراجعه وی به دادگاه انقلاب اعلام شده دو پرونده او در شعبه ۳ تجمیع شده است. ظاهرا اتهامات منتسب به علی کلایی «ارتباط و همکاری با منافقین» و «نشر بیانیه اختلاف‌ برانگیز میان ارتش و سپاه» است اما ادامه تحقیقات در مورد پرونده وی به جلسه بعد موکول شده است.

حکم ممنوعیت خروج از کشور اعضای کمیته از جمله سعید کلانکی و سعید جلالی‌فر نیز به آنان ابلاغ شده است.

در حال حاضر شیوا نظرآهاری، کوهیار گودرزی و نوید خانجانی سه عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر در بازداشت به سر می‌برند. در سال گذشته ۹ نفر از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر در تاریخ‌های مختلف بازداشت شدند که اکنون سه تن از آنان در زندان اوین به سر می‌برند.


 «تنها جرم ابوالفضل روزنامه نگاری و کمک به سندیکاهای کارگری است»

9 اردیبهشت 1389

تا آزادی روزنامه‌نگاران زندانی - ابوالفضل عابدینی نصر ، متولد مهر ماه 1361 است. او یکی از چندین روزنامه نگار و فعال حقوق بشری است که هم اکنون در زندان به سر می برد. وی چندین بار در سالهای اخیر بازداشت شده است. آخرین بار در اسفندماه سال گذشته و طی بازداشت های گسترده فعالین حقوق بشر، در منزل پدری اش در رامهرمز خوزستان دستگیر و از آنجا به زندان اوین منتقل شد.

ابوالفضل اخیرا از طرف شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده که از احکام سنگین صادر شده برای فعالین حقوق بشر است.

مادر وی که بعد از چندماه بی خبری از وضعیت ابوالفضل سرانجام موفق به دیدار با وی شد پس از بازگشت از زندان با ارایه نامه ای به دفتر دادستانی تهران با تاکید بر بی‌گناهی فرزندش، خواستار آزادی ابوالفضل شد.

مهراب عابدینی برادر ابوالفضل در گفتگویی با سایت «تا آزادی روزنامه نگاران» ضمن تشکر از زحمات دکتر اولیایی فر، وکیل ابوالفضل به سوالاتی درباره وضعیت پرونده برادر خود پاسخ داده است:

آقای عابدینی نصر در مورد آخرین وضعیت برادرتان بگویید؟

ابوالفضل پس از تحمل بیش از 50 روز انفرادی، ششم اردیبهشت ماه به سلول چند نفره منتقل شد. دیروز، هشتم اردیبهشت ماه برای اولین بار با مادرم ملاقات حضوری کوتاهی داشت. متاسفانه سایر اعضای خانواده اجازه ملاقات با ابوالفضل را به دست نیاوردند.

روحیه ابوالفضل در اولین دیدارش چگونه بود؟

مادرم روحیه ابوالفضل را خوب و امیدوارکننده ذکر کرد. به گفته او ابوالفضل امیدوار بود بعد از پایان دوماه قرار بازداشت به جمع خانواده و دوستانش بازگردد.

برادر شما تا کنون چند بار بازداشت شده است؟

وی در مدت 6 سال فعالیت مطبوعاتی و حقوق بشری خود مجموعا 4 بار بازداشت کوتاه مدت هفتگی و 5 بار هم به صورت بلند مدت بازداشت شده است. بعد از انتخابات خرداد ماه سال گذشته در مردادماه سال 88 نیز به دستور دادگاه انقلاب اهواز دستگیر و در آبان ماه با قرار وثیقه 30 میلیون تومانی آزاد شد.

گویا ابوالفضل در منزل پدری خود هنگامی که با حکم دادگاه انقلاب اهواز آزاد شده بود، مجددا بازداشت شد.

بله. قرار وثیقه تا صدور و اجرای رای دادگاه بود. اما ابوالفضل در دوازدهم اسفندماه 88 در منزل پدری خود در رامهرمز خوزستان بنا بر حکم دادستانی تهران و به همان اتهاماتی که در دادگاه انقلاب اهواز داشت دستگیر و در تاریخ 14 اسفندماه به زندان اوین در تهران منتقل شد. ابوالفضل با اتهامات کاملا مشابه در دادگاه انقلاب اهواز و دادستانی تهران پرونده دارد.

آیا دادگاه بدوی رای خود را در زمینه پرونده صادر کرده است؟

در مدتی که ابوالفضل با اتهامات مشابه و به درخواست دادستانی تهران در اوین به سر می برد، 22 اسفندماه حکم صادره از دادگاه انقلاب اهواز به وکیل وی ، دکتر اولیایی فر ابلاغ شد. براساس این حکم وی به 11 سال حبس تعزیری محکوم شد.

این احکام شامل چه مواردی است؟

این حکم شامل پنج سال حبس به دلیل ارتباط با دول متخاصم، پنج سال به دلیل فعالیت در بخش حقوق بشر و ارتباط با حزب پان ایرانیسم و یکسال هم به جرم اقدام علیه امنیت ملی و انجام مصاحبه های مطبوعاتی.

آیا اسنادی هم که جرایم وی را تایید می کنند به دادگاه ارایه شده است؟

خیر. برای نمونه یکی از جرم های ابوالفضل ارتباط با دول متخاصم است اما او هیچ ارتباطی با هیچ کشور خارجی نداشته است. در پرونده وی هم هیچ سند و مدرکی که دال بر این اتهام باشد وجود ندارد. ولی به 5 سال حبس به دلیل ارتباط با دول بیگانه محکوم شده است.

شما فکر می کنید علت واقعی بازداشت ابوالفضل چه چیزی بوده است؟

تنها جرم ابوالفضل روزنامه نگار بودن و حمایت‌ از سندیکاهای کارگری شرکت واحد و سندیکای کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه خوزستان است. وی تلاش های فراوانی برای دستیابی این سندیکاها به حقوق حقه خود کرده است.

آیا اعتراضی هم به حکم دادگاه بدوی کرده اید؟

درخواست تجدیدنظر توسط وکیل ابوالفضل به همان شعبه ای که رای اولیه در آن صادر شده ارائه شده است. فعلا این درخواست مراحل اداری خود را طی می کند و منتظر هستیم شعبه دادگاه تجدیدنظر مشخص شود تا لایحه اصلی دفاعیه را ارائه کنیم. هم ما و هم وکیل ابوالفضل امیداریم این رای شکسته شده و وی هر چه سریع تر آزاد شود.

چرا امیدوار هستید که ابوالفضل سریع تر آزاد شود؟

برای این که اتهامات وارده به وی فاقد سند و مدرک معتبر است. به اعتقاد من تنها گناه ابوالفضل میهن پرستی، حس انسان دوستی،کمک به احقاق حقوق انسانی و انتشار اخبار فعالیتهای صنفی کارگران بوده است.

بنابراین امیدوارم با عدم وجود اسناد کافی در پروند برای صدور حکم بدوی، این حکم در دادگاه شکسته شود.


 بعد از ظهر شنبه، کارگران در خیابان اند

9 اردیبهشت 1389

روز - سامناک آقایی

دو روز مانده به اول ماه مه، روز جهانی کارگر، یازده تشکل کارگری با صدور قطعنامه ای مشترک ضمن طرح خواسته های عمومی کارگران در پانزده و ابراز مخالفت با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، اعلام کردند که ساعت 17 بعد از ظهر روز شنبه، کارگران در تهران، مراسم روز جهانی کارگر را با برگزاری تجمعی گسترده آغاز خواهند کرد.کارگران سپس از مقابل وزارت کار و امور اجتماعی، راهپیمایی خود را آغاز خواهند کرد. در شهرستان ها نیز این مراسم در همین ساعت، مقابل ادارات کار برگزار خواهد شد.

این قطعنامه با استقبال گسترده نهادهای مدنی و سیاسی همراه شده و به گفته برخی فعالان کارگری، امسال روز جهانی کارگر با توجه به تداوم موج گسترده اخراج کارگران، تعطیلی کارخانه ها و مراکز تولید، ادامه بازداشت و تحت فشار بودن برخی چهره های شناخته شده کارگری نظیر منصور اسانلو، ابراهیم مددی و علی نجاتی و از سوی دیگر اتفاقات ماه های پس از انتخابات و حمایت جنبش سبز و جنبش زنان از حقوق کارگران، متفاوت تر از سال های گذشته خواهد بود.

وعده ها و بحران کارگری

قطع نامه یازده تشکل کارگری کشور دیروز در حالی صادر شد که طی هفته گذشته، دولت از یک سو درخواست خانه کارگر برای برگزاری مراسم روزجهانی کارگر را رد کرده و از سوی دیگر با برگزاری چندین مراسم دولتی، ضمن دادن وعده های مختلف به کارگران، تلاش کرده است بحران عمیق کارگری موجود در کشور را پنهان کند.

در همین راستا روز گذشته آیت الله علی خامنه ای با حضور در بین شماری از کارگران دولتی، بدون اشاره به وضعیت بحرانی جامعه کارگری، با بیان اینکه "کارگر یک مجاهد فی سبیل الله است" تمامی مشکلات و مصائب کارگری موجود در کشور را در این خلاصه کرد که: "افرادی با دور زدن قانون، برخی کارخانه ها را می خرند و بعد هم با فروش تجهیزات و زمین آن به میلیاردها آلاف و الوف می رسند و در نهایت کارگران کارخانه بیکار می شوند، لذا همه مسئولان باید مراقب باشند".

پیش از آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد، وزیر کار و چند تن دیگر از مسئولان دولتی با حضور در مراسم های کارگری دولتی به مناسبت هفته کارگر، در سخنانی مشابه و با تجلیل از چند کارگر، بدون پرداختن به اعتراضات جامعه کارگری، وعده اعطای وام صدمیلیون تومانی به کارگران نمونه را داده بودند.

کارگران تحمل ندارند

در چنین شرایطی یازده تشکل کارگری کشور با صدور قطعنامه پانزده ماده ای خود، با اشاره به بحران های کارگری و اجتماعی موجود در کشور، ضمن گرامی داشت روز جهانی کارگر خواستار تحقق خواسته های جامعه کارگری وحمایت از جنبش های مدنی مردم ایران شده اند.

این یازده تشکل کارگری نسبت به "وضعیت معیشتی دردناک کارگران" به مسئولین هشدار داده و تاکید کرده اند که "در صورت تداوم وضع موجود کارگران به هیچ عنوان بیش از این تاب تحمل فلاکت و بی حقوقی خود را نخواهند آورد."

تشکل های امضاء کننده این قطعنامه مشترک، عبارتند از: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران، هیات بازگشائی سندیکای فلز کار و مکانیک، هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، انجمن دفاع از کارگران اخراجی و بیکار سقز و شورای زنان.

همزمان کانون مدافعان حقوق کارگر نیز با صدور بیانیه ای به مناسبت فرارسیدن اول ماه مه و روز کارگر، ضمن حمايت از اعتراضات ماه های اخیر و پافشاری بر خواسته های روز کارگر در سال گذشته، مطالبات مندرج در قطعنامۀ مشترک تشکل های کارگری را مورد حمایت قرار داده و از ایجاد تشکل های کارگری و آزادی بیان و رفع تبعیض حمایت کرده است.

حلقه مفقوده مبارزات

پیش از انتشار قطعنامه یازده تشکل کارگری، به نوشته جرس، روز سه شنبه نیز گروهی از فعالان کارگری تحت عنوان "شورای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر" با انتشار دومین بیانیه خود به مناسب روز جهانی کارگر، ضمن دعوت به حضور هر چه گسترده کارگران و مردم به تجمعات و راهپیمائی های این روز کارگری، مطالبات هشت گانه ای را به عنوان خواسته های اولیه و حداقلی خود مطرح کرده بودند.

به نوشته منابع کارگری، در بیانیه این گروه از فعالان کارگری که تحت عنوان "روزجهانی کارگر، حلقه مفقوده مبارزات" منتشر شده، با تشریح گوشه ای از وضع موجود در جامعه امروز کشور، آمده است: "تنها ضامن ایجاد و تثبیت دموكراسی و آزادی، قدرت و عرض اندام تشكل های مستقل در اصناف و اقشار مختلف است، قدرتی سراسری، متحدانه و سیلاب وار كه هرگونه دست اندازی و تجاوز به مطالبات مردمی را پاسخی درخور دهد".

این بیانیه همچنین تصریح کرده است که سال ۸۹ آبستن بزرگترین اعتراضات و اعتصابات مردمی و كارگری نیز خواهد بود.

شورای برگزاری مراسم روزجهانی کارگر در بیانیه اول خود، ضمن دعوت از عموم مردم و کارگران برای حضور در مراسم روز کارگر، چنین روزی را "روز تلفیق خواسته ها و مطالبات‌ دموكراتیك و آزادیخواهانه با مطالبات اقتصادی و سیاسی همه مردم و کارگران" خوانده بود.

انتقاد هاشمی رفسنجانی

به دنبال گفته های روز سه شنبه محمود احمدی نژاد در مراسم دولتی تجلیل از کارگران نمونه و اظهارات دیروز آیت الله علی خامنه ای، هاشمی رفسنجانی در دیدار با دبیرکل خانه کارگر، تلویحا از شرایط حاکم بر جامعه کارگری انتقاد کرد.

به گزارش سایت کلمه، هاشمی دیروز طی سخنانی به مناسب روز کارگر، با اشاره به نقش کارگران در عرصه مختلف پیش و پس از انقلاب گفت: "پیش و پس از انقلاب اسلامی کارگران جزو بهترین، فعال‌ترین و موثرترین اقشار جامعه بودند و انقلاب با حرکات تمام‌کننده کارگران در قالب اعتصابات به پیروزی رسید. قشر کارگر همواره در طول سالیان پیش و پس از انقلاب، کمتر توانسته است به حقوق خود دست یابد و مسئولان همواره مدیون همت و قناعت کارگران خواهند بود. کارگران بخشی از جامعه هستند که هیچ‌کس نمیتواند ادعا کند مزاحم اقشار دیگر هستند و برعکس حقوق حقه‌شان در اغلب مواقع جبران نشده است".

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از گفته های خود به نقش تشکل های کارگری در احقاق حقوق کارگران پرداخت و بر خلاف سایر مسئولان دولتی، فعالیت های تشکل های کارگری را ثمر بخش خواند و گفت: "فعالیت های مفید و ثمربخش تشکل‌های کارگری روزنه‌های امید برای بهبود وضع کارگران را هر روز بیشتر می کند".

روزی متفاوت

از سوی دیگر فعالان کارگری، تشکل ها و نهادهای کارگری طی سه هفته اخیر با تشریح سیاست های اقتصادی دولت، به ویژه طرح هدفمند کردن یارانه ها و تعیین دستمزد کارگران براساس همین طرح که با توجه با آمارهای بانک مرکزی کارگران را به زیر خط فقر خواهد برد، تاکید کرده اند که امسال در روزجهانی کارگر، صدای واقعی کارگران در ایران شنیده خواهد شد.

بیانیه ها و مواضع نهادهای مدنی و احزاب و گروه های سیاسی نیز در اعتراض به وضع حاکم بر جامعه کارگری و در حمایت از فعالان شناخته شده کارگری که در بند هستند، از دیگر تفاوت های روزجهانی کارگر امسال با سال های گذشته است.این در حالیست که امسال معترضین به کودتای انتخاباتی 22 خرداد نیز دلایل بسیاری برای همراهی با کارگران دارند.

گفتنی است گردانندگان جمهوری اسلامی، هر سال در روز جهانی کارگر شمار کثیری از کارگران و فعالان این حوزه را بازداشت کرده اند. سال گذشته در همین روز ده ها تن از فعالان کارگری بازداشت شدند که بیش از ده تن از آنان هنوز در زندان بسر می برند.


 ادامه اخراج کارگران؛کارگران شرکت کشتی سازی بندرعباس از کار بیکار شدند

9 اردیبهشت 1389

کلمه: کارگران شرکت کشتی سازی وصنایع فراساحل بندرعباس به نبود امنیت شغلی و تصمیم مسئولان برای اخراج آنها از شرکت اعتراض کردند.

یکی از مسئولان محلی استان هرمزگان با تایید تجمع حدود ۳۰۰ کارگر در مقابل ساختمان مدیریت شرکت کشتی سازی وصنایع فراساحل بندرعباس به آخرین نیوز گفت: مسئولان این شرکت تاکنون ۳۰ نفر از کارگران را اخراج و از چند روز پیش کـارت حضور و غیـاب آنها را غیرفعال کردند .این شرکت ۱۵ روز پیش هم ۱۸ کارگر را اخراج کـرد که ۱۶ نفر آنان بومی بودند .

به گفته وی مسئولان شرکت قصد دارند نیمی از نیروهای این شرکت را تعدیل کنند و از کارگران می خواهند که پس از اخراج با پیمانکاران قرارداد ببندند . مسئولان این شرکت بـه ازای هر کارگر ماهانه یک میلیون تومان به پیمانکاران پـرداخت می کنند و پیمانکاران نیز با کسر ۶۵۰ هزار تومان از این مبلغ، ۳۵۰ هـزار تومان بـه هـر کارگر حقوق می دهند.

این درحالی است که کـارگران این شرکت می گویند ساخت ۵ فروند کشتی دراین شرکت آغاز شده و علتی برای تعدیل نیرو وجود ندارد .یکی از مقامات ارشد استان هرمزگان هم هفته گذشته در نشستی به موضوع اخراج کارگران یکی ازشرکتها اشاره و اعلام کرده بود این شرکت حق تعدیل نیرو ندارد.

کارگران معترض قرار است امروز پنجشنبه مقـابل استانداری هرمزگان تحصن کنند.در اجتماع کارگران شرکت کشتی سازی بندرعباس در مقابل دفتر شرکت هیچ یک از مسئولان برای پاسخ گویی در جمع آنان حاضر نشده بودند.


 هجوم نیروهای امنیتی به منزل بهنام ارجمند از شهروندان بهایی

9 اردیبهشت 1389

در ادامه آزارهای فزاینده بر شهروندان بهایی مازندران، منزل بهنام ارجمند مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار گرفت.

در ۸ فروردین سال جاری ماموران اطلاعات ساری منزل وی را مورد بازرسی قرار داده و اقدام به ضبط کامپیوتر وی کردند.

به گزارش خبرنگار رهانا، هم‌چنین نیروهای امنیتی اظهار داشتند که در موقع مقرر به دفتر محلی وزارت اطلاعات ساری مراجعه کند. بهنام ارجمند در زمان مقرّر در این محل حاضر شد و پس از بازجویی آزاد شد.


بیانیۀ مشترک ۱۱ تشکل کارگری به مناسبت ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگــر

تاب تحمل فلاکت و بی حقوقی موجود را نخواهیم آورد جرس: ده تشکل کارگری همسو، طی قطعنامه ای مشترک و همچنین کانون مدافعان حقوق کارگر، با صدور بیانیه ای به مناسبت اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت ماه) روز جهانی کارگــر، ضمن گرامیداشتِ این روز، خواستار تحقق خواسته‌های جامعه کارگریِ ایران و حمایت از جنبش های مدنیِ مردم ایران شدند.

در این قطعنامه مشترک خاطرنشان شده است: "همانگونه که ما کارگران ایران در انقلاب بهمن ۵۷ و سالهای اخیر نشان دادیم، تاب تحمل فلاکت و بی حقوقی موجود را نخواهیم آورد و علیرغم زندان و سرکوب، پیشاپیش عموم مردم ایران در مقابل لگد مال شدن بدیهی ترین حقوق انسانی خود ایستادگی خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد بیش از این حق حیات و هستی ما را به تباهی بکشانند. ما تولید کنندگان اصلی تمامی ثروتها و تعمات موجود در جامعه هستیم و داشتن یک زندگی انسانی مطابق با بالاترین استانداردهای زندگی بشر امروز را حق مسلم خود و عموم توده های مردم ایران میدانیم."

آنها خواسته های خود را نیز چنین اعلام کرده اند:

1-برپایی تشكل های مستقل از دولت و کارفرما، اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع و آزادی بیان حق مسلم ما ست.

2-خواهان توقف طرح قطع یارانه ها (هدفمند کردن یارانه ها ) و حداقل دستمزد فعلی هستیم.

3- دستمزدهای معوقه كارگران باید فورا و بی هیچ عذر و بهانه ای پرداخت شود .

4- اخراج و بیكار سازی كارگران به هر بهانه ای باید متوقف گردد.

5- ما خواهان محو قراردادهای موقت و سفید امضاء، تامین امنیت شغلی كارگران و تمامی مزد بگیران هستیم.

6- خواهان لغو مجازات اعدام و آزادی بی قید و شرط ابراهیم مددی ، منصور اسالو ، علی نجاتی و... هستیم .

7- اعتراض به هر گونه بی حقوقی و ابراز عقیده را حق مسلم و خدشه نا پذیر کارگران و عموم مردم می دانیم.

8- خواهان لغو کلیه قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان و تضمین برابری کامل و بی قید و شرط حقوق زنان و مردان هستیم.

9- خواهان برخورداری تمامی بازنشستگان از یك زندگی مرفه و بدون دغدغه اقتصادی هستیم.

10- کار کودکان باید محو گردد.

11- بدینوسیله پشتیبانی خود را از تمامی جنبش های اجتماعی آزادی خواهانه اعلام می داریم .

12- ضمن اعلام حمایت قاطعانه از مطالبات معلمان، پرستاران و سایر اقشار زحمتكش جامعه، خود را متحد آنها می دانیم.

13- اخراج و تحمیل هر گونه تبعیض بر كارگران مهاجر افغانی و سایر ملیت ها را به هر بهانه ای محكوم می كنیم.

14- بر همبستگی بین المللی كارگران برای رهایی از مشقات موجود تاكید می كنیم.

15- اول ماه مه باید تعطیل رسمی اعلام گردد و در تقویم رسمی كشور گنجانده شود .

تشکل های امضا کنندۀ این قطعنامۀ مشترک، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران ، هیئت بازگشائی سندیکای فلز کار و مکانیک ، هیئت بازگشایی سندیکای کارگران نقاش، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، انجمن دفاع از کارگران اخراجی و بیکار سقز و شورای زنان می باشند.

همزمان کانون مدافعان حقوق کارگر نیز، با صدور بیانیه ای به مناسبت فرارسیدن اول ماه مه و روز کارگر، ضمن حمايت از اعتراضات ماههای اخیر و پافشاری بر خواسته های روز کارگر در سال گذشته، مطالبات مندرج در قطعنامۀ مشترک تشکل های کارگری را مورد حمایت قرار داده و از ایجاد تشکل های کارگری و آزادی بیان و رفع تبعیض حمایت کردند.

لازم به ذکر است تجمعات و تظاهراتِ روز جهانی کارگر، شنبه یازدهم اردیبهشت (اول ماه مه) در تهران (مقابل وزارت کار) و در شهرستانها مقابل ادارات کار (راس ساعت ۱۷) برگزار خواهد شد.

ده تشکل کارگری ایران، در قطعنامۀ مشترک خود ضمن مخالفت جدی با اجرای قانون هدفمند شدن یارانه‌ها، از تعیین حداقل دستمزد ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان برای كارگران در سال جاری انتقاد كردند.


سرنوشت سه کوهنورد آمریکا ئی در زندان های ایران

 رحمت قاسم بیگلو

خانم "هیلاری کلینتون" وزیرامورخارجه آمریکا روز گذشته با اعضای خانواده سه کوهنورد آمریکائی که در ایران زندانی هستند ، دیدار وگفت و گوکرد. این سه جوا ن که درمرزهای میان ایران وعراق دستگیرشده اند ازسی ویکم ماه ژوئیه سال دوهزارونه میلادی درزندان های ایران به سر می برند.

خانم کلینتون دردیداربا خانواده این جوانان زندانی گفت : مقامات آمریکائی با تلاش های پیگیر کوشش می کنند تا آزدی سه جوان آمریکائی را امکان پذیر سازند. با این که اکنون نزدیک به نه ماه است این سه جوان درزندان به سرمی برند، ولی دستگاه قضائی جمهوری اسلامی هنوز جرم مشخصی را علیه آنان اعلام نکرده است. درهمین رابطه ، آقای "دزمون توتو" اسقف اعظم سابق ( وی اکنون سال هاست که بازنشسته شده است) کلیسای آفریقای جنوبی روزگذشته موکداً از ایران خواست تا این سه جوان زندانی را آزاد سازد. دزموند توتو براساس اطلاعاتی که از سفارت سوئیس درتهران به دست آورده می گوید ، "وضع روحی این زندانیان به وخامت گرائیده و دچار یاس و افسردگی شده اند."


مبادله اورانیوم ایران در خاک برزیل منتفی است

 رحمت قاسم بیگلو

چهل و هشت ساعت پس از پایان سفر "سلسو آموریم" وزیر امور خارجه برزیل به تهران ، در"برازیلیا" اعلام شد که مسئله احتمال تبادل سوخت ایران با غرب برای انجام فراوری بیشتر در خاک برزیل منتفی است. "لولا داسیلوا" رئیس جمهوری برزیل روز چهارشنبه در این رابطه گفت : برزیل این احتمال را که اورانیوم کم غنی شده ی ایران درخاک این کشور با کشورهای غربی مبادله شود در دستور کار قرار نداده است. وی گفت کشورهای دیگری در نزیکی ایران هستند که می توانند در صورت لزوم این امر را برعهده گیرند. وزیر امورخارجه برزیل روز سه شنبه در تهران گفته بود که کشورش می تواند احتمال مبادله سوخت هسته ای ایران با غرب را در خاک این کشور مورد مطالعه قرار دهد. لولا داسیلوا قرار است روزهای شانزده و هفدهم ماه مه میلادی از تهران دیدن نماید. وی در این رابطه گفته است در سفر دو روزه خود به ایران کوشش خواهد کرد "رفقای ایرانی " خود را متقاعد نماید که برای ساختن بمب اتمی حتی یک قدم نیز جلو نگذارند. رئیس جمهوری برزیل از مخالفین تشدید تحریم ها علیه ایران است . برزیل در حال حاضر یکی از اعضای غیر دائمی شورای امنیت به شمار می رود.


عضویت ایران در کمیسیون مقام زن هم یک تناقض است و هم یک طنز

 بیژن برهمندی

پروین اردلان می گوید من درعین این که با حضور ایران در این کمیسیون مخالف هستم ، معتقدم که بخاطر پویائی جنبش زنان در ایران ، دولت جمهوری اسلامی در این کمیسیون تحت فشار قرار خواهد گرفت. در واقع فشار های جنبش زنان است که می تواند دولت ایران را به پاسخ وادار کند.

در حالیکه بنظر می رسد امروز ایران بعنوان عضو کمیسیون " مقام زن " کرسی منطقه آسیا و اقیانوسیه را در این نهاد وابسته به سازمان ملل - بدلیل بی رقیب بودن - اشغال خواهد کرد ، در دو روز گذشته عده ای از شخصیت های فمینیست ایرانی در سراسر جهان با جمع آوری امضاء و نوشتن نامه سرگشاده به شورای اقتصادی - اجتماعی سازمان ملل متحد ، به نامزدی جمهوری اسلامی برای کسب این کرسی اعتراض کردند.

این اعتراضات بویژه بر محور این استدلال انجام گرفته است که ایران به پیمان های بین المللی تامین حقوق برابر برای زنان و مردان پایبندی نشان نمی دهد. در این باره به گفتگوئی گوش کنید که با خانم پروین اردلان فعال زنان در سوئد انجام گرفته است.


دبیرکل سازمان معلمان ایران بازداشت شد

خبرگزاری هرانا - در آستانه ی روز معلم، علی رضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران مورخ چهارشنبه 8 اردی بهشت ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ماموران امنیتی بعدازظهر روز گذشته با ورود به منزل شخصی آقای هاشمی ضمن تفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و برخی وسایل شخصی ایشان، وی را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

پیش تر علیرضا هاشمی از احضار تلفنی خود به دادگاه نیز خبر داده بود.

علی رضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران، چندی قبل و در اسفند ماه سال 1385 نیز بازداشت و روانه ی زندان اوین شده بود. وی به مدت 19 روز در انفرادی نگهداری می شد و سرانجام حکم تحمل سه سال حبس تعزیزی برای ایشان صادر شد.

هم چنین پس از انتخابات 22 خرداد نیز حوالی پارک لاله توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر و حدود 14 روز در انفرادی بود.

شایان ذکر است که تاکنون هیچ تماسی از طرف ایشان با خانواده برقرار نشده است.

گفتنی است صبح چهارشنبه 8 اردی بهشت ماه نیز، علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان و محمد بهشتی لنگرودی سخنگوی این کانون با مراجعه ی ماموران وزارت اطلاعات به منزلشان بازداشت شدند. ایشان در حال حاضر در بند 209 زندان اوین نگهداری می شوند.


عتصاب غذای جمعی از زندانیان سیاسی در زندانهای رژیم

خبرگزاری هرانا - جمعی از زندانیان و زندانیان سیاسی-عقیدتی زندانهای رجایی شهر، اوین و ارومیه در اقدامی خودجوش در حمایت از کارگران و معلمان دست به اعتصاب غذا می زنند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در یک حرکت خودجوش تعدادی از زندانیان محبوس در زندانهای رجایی شهر، اوین و ارومیه با هدف همبستگی با معلمان و کارگران از تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه همزمان با مناسب روز جهانی کارگر دست به اعتصاب غذا می زنند که در بعضی موارد این اعتصاب به صورت دو روزه و تا پایان روز معلم ادامه خواهد داشت.

این زندانیان هدف خود از این اقدام را همراهی با قشر زحمت کش کارگر و همینطور معلمان فرهیخته که طی یکسال اخیر متحمل فشار زیادی شده اند اعلام کرده اند و امیدوارند با این اقدام بتوانند افکار عمومی را در حمایت از کارگران و معلمان تنویر کنند.

لازم به توضیح است خبرگزاری هرانا در راستای حفظ امنیت زندانیان با توجه به وجود سابقه بدرفتاری با این دسته از زندانیان و تحمل نشدن اقدامات آنها از سوی نهادهای امنیتی مستقر در زندان از ذکر نام آنان معذور است.


وخامت وضعیت جسمی فعال حقوق زنان در اوین

خبرگزاری هرانا - محبوبه کرمی از همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در شرایط روحی و جسمی نامناسبی در زندان اوین نگهداری می شود.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و زنان به دلیل از دست دادن مادرش و شرایط جسمی حاد پدرش تحت فشار روحی شدیدی قرار دارد تا جایی که حتی قبل از بازداشت تحت درمان پزشک بوده اما با تمام این احوال بازجوی پرونده ی وی گفته كه او به زودی آزاد نخواهد شد.

این در حالی است که قرار بازداشت خانم کرمی در تاریخ 11 اردی بهشت ماه به پایان می رسد و می بایست وی را به دلیل اتمام بازجویی ها جهت تعیین قرار وثیقه به دادگاه انقلاب منتقل کنند.

وی هم اکنون در بند دو الف سپاه پاسداران و در سلولی دو نفره نگهداری می شود.

گفتنی است محبوبه کرمی، از اعضای کمپین یک میلیون امضاست که در تاریخ ۱۱ اسفند ماه سال گذشته پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. کرمی پیش از این نیز چند بار سابقه ی بازداشت داشته که در همه ی پرونده های وی، حکم تبرئه صادر شده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .