چهارمین سالروز اعتراض کارگران شرکت واحد؛ اطلاعیه ی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که برای احقاق حقوق کارگران بعد از وقفه ای طولانی در سال ۱٣٨۴ احیاشد با تلاش ها و پیگیری های مستمر که با بی اعتنایی مسئولان مواجه گردید ، با خواست کارگران شرکت واحد اعتراض خود را در تاریخ ٨ بهمن ۱٣٨۴ اعلا م کرد ، اعتراض صنفی کارگران با سرکوب بی سابقه که منجر به دستگیری و بی کاری تعدادکثیری از رانندگان زحمتکش شرکت واحد بود روبه رو گردید.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه چهارمین سالروز اعتراض با شکوه و به یاد ماندنی کارگران شرکت واحد را در حالی که دو نفر از اعضای هیئت مدیره سندیکا در زندان به سر می برند گرامی می دارد و همچنان در راه رسیدن به حقوق کارگران می کوشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد
اتوبوسرانی تهران و حومه
٨ بهمن ۱٣٨٨

منبع خبر : اخبار روز

کارگران و بازنشستگان شهروند درجه ۵ محسوب می‌شوند

در 100 سال اخیر هیچ دولتی به اندازه دولت فعلی درآمد نداشته است پس چرا به تعهدات خود درمقابل سازمان تامین اجتماعی عمل نمی‌کنید.

 خبرگزاری هرانا - حقوق کارگران: حسن صادق رئیس مجمع پیشکسوتان جامعه کارگری استان تهران گفت: توزیع ثروت به شیوه کنونی عدالت را به همراه نخواهد داشت.

به گزارش ایلنا حسن صادقی در گردهمایی اعضای مجمع پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: در شرایطی که دستمزدها ۳۰درصد از تورم عقب‌تر است اول مزد را واقعی کنند بعد یارانه‌ها را حذف کنند.

 او در بخش دیگری از سخنانش با توجه به مطالبات ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از دولت گفت چرا دولت فعلی که در 100 سال گذشته بیشترین درآمد را داشته به تعهدات خود در مقابل سازمان تامین اجتماعی عمل نمی‌کند.

صادقی افزود: در ابتدای دولت نهم طلب سازمان از دولت ۷۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

او گفت: در شرایطی که حق‌الزحمه پزشکان شاغل درتامین اجتماعی برای جراحی لوزه ۳ هزار تومان است آیا پزشکی حاضر به کاردر سازمان است پس نتیجه مراجعه کارگران به بیمارستان‌های خصوصی و پرداخت ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود.

صادقی گفت: تا الان هم تامین اجتماعی هنوز نتوانسته پرداخت مستمری‌ها را براساس حروف الفبا انجام دهد.

رئیس مجمع پیشکسوتان جامعه کارگری استان تهران: جامعه کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی شهروندهای درجه ۵ کشور محسوب می‌شوند.

 

 

نامه ي مادران فروغ ميرزايي و روزبه كريمي به رئيس قوه قضاييه

مادران فروغ میرزایی و روزبه کریمی در نامه به لاریجانی رئیس قوه قضائیه خواهان آزادی فرزندان خود شدند.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: مادران فروغ میرزایی و روزبه کریمی در نامه به لاریجانی رئیس قوه قضائیه خواهان آزادی فرزندان خود شدند.

آيا 30 روز بي خبري دو مادر از فرزندان دربندشان همان عدالتي است كه وعده داده ايد؟

 
جناب آقاي آيت اله صادق لاريجاني آملي

رياست محترم قوه قضائيه

با سلام و احترام

هنوز زمان چنداني از فرمايشات حضرتعالي در مراسم معارفه ­تان به عنوان «رئيس قوه قضائيه» در ضرورت حفظ و رعايت حقوق شهروندي نگذشته است، هنوز غروب بر آن صبحي كه از تلاش مجدانه در تحقق راستين حقوق الناس در كسوت قضا دم زديد نگذشته است و هنوز گرد نسيان و فراموشي بر حافظه­ايي كه از شما «كوتاه كردن دست متجاوزين به امنيت و آسايش مردم» را به ياد دارد ننشسته است. اين ياد و خاطره از شما از يك سو و بي لطفي ديگر دست اندركاران امر قضا از سوي ديگر باعث شد تا مستقيماً مزاحم شما شويم، شايد راه نجات دو مادر رنجوري كه چشم­شان به اميد بازگشت و ديدار عزيزان­شان بر در زندان اوين سوسو مي­زند در دستان شما باشد.

جناب آقاي آيت اله

غروب شنبه 12 دي­ماه بود، آن زمان كه خود را براي نماز مغرب و عشاء آماده مي­كرديم كه زنگ تلفن خانه‌مان به صدا در آمد. آن سو صداي لرزان «فروغ» مان بود كه ما را از بازداشت ناگهاني خود و «روزبه» مان خبر مي­داد. تماس اگرچه كوتاه بود اما، غم و اندوه آن به اندازه­ي تمامي روزهاي بازداشت فرزندان­مان، ما را مبهوت و رنجور كرده است. سراسيمه خود را از شهرستان به تهران رسانديم تا منزلي را ببينيم كه تا ديروز مأمن فرزندا­ن­مان بود و از آن روز محنت كده­اي كه به دست ماموران و به دستور يكي از قضات زير مجموعه دستگاه شما در جستجوي آلات و ادوات جرم به هم زدن «امنيت و آسايش» بدل به ويرانه­ايي شده بود. از آشپزخانه تا كمد لباس­هاي شخصي، همه و همه را گشته بودند. نگشته بودند آوار كرده بودند.

جناب رئيس

از فرداي همان روز در جستجوي خبري از فرزندان­مان به تمام تهران سر زديم. از دادگاه انقلابي كه ما را به زندان اوين حواله مي­داد و از زندان اويني كه ما را به پليس امنيت گسيل مي­داشت و پليسي كه پاسخ اين همه جستجو را در دادگاه انقلاب مي­دانست! رفت و آمدهاي مكرر و البته بي نتيجه­ايي كه اينك ما را مطمئن ساخته است كه حتي ماموران شما در مشايعت زندانيان اين همه راه را در تمامي مدت زمامداري شما نپيموده­اند. حال اگر فرزندان شما را اين گونه بازداشت مي­كردند و پس از 30 روز خبري از آن ها نمي­شنيديد، چه مي­كرديد؟ آيا بازهم مدعي بوديد كه قوه قضا دست اندركار رعايت قانون و به جا آوردن عدالت است؟

جناب آقاي آيت اله لاريجاني

مگر مي­شود از رعايت قانون دم زد و دادگاه انقلاب به عنوان يكي از ازكان قوه تحت امر شما پس از گذشت يك ماه از بازداشت فرزندان­مان مدعي باشد كه هنوز پرونده­ايي براي آنها تشكيل نشده است؟ مگر مي­شود متهم را بدون پرونده اتهامي در بازداشت نگاه داشت؟! مگر قانون كه قوه قضائيه براي اجراي آن تشكيل شده تاكيد نكرده است كه بايد ظرف 24 ساعت دليل اتهام به متهم تفهيم شود؟ مگر مي­شود از رعايت حقوق شهروندي دم زد، آن زمان كه ماموران شب هنگام و با تمسك به راه و روش­هايي كه به كار دستگيري مجرمان حرفه­ايي مي­خورد به درب منزلي مراجعه تا زن و شوهري را بازداشت كنند كه يكي­شان روزنامه نگار و ديگري وكيل دادگستري است؟ مگر مي­شود داد رعايت حقوق الناس داشت و به مدت يك ماه اجازه­ي ملاقات مادري خسته دل و رنجور را با فرزندان دربندشان نداد؟ مگر مي­شود از رعايت امنيت و آسايش مردم سخن راند آن زمان كه با بازداشت ناگهاني و بدون دليل فرزندان­شان همه آسايش و آرامش­شان گرفته مي­شود؟

اينك پس از تمامي پيگيري­ها و مراجعات مكرر به نهادهاي گوناگون به خوبي يافته­ايم كه مس‍‍وولي را نمي­توان براي پاسخگويي حتي به اين سوال كوتاه كه « حال فرزندان­مان چه طور است» پيدا كرد. چگونه و بر اساس كدام رويه شرعي، قانوني و اخلاقي رنج 30 روز بي خبري مطلق مادراني از دختر و پسرشان را بر ما روا مي­داريد؟ لابد ديده ايد كه دل مادر چگونه در هواي شنيدن خبري از فرزند گم گمشته­اش پرپر مي­زند. براي نظامي كه با انقلابي مردمي بنا شده است نازيبنده آن است كه مادراني خسته و دل شكسته رنج و آه دل خويش را به خداي خويش حوالت دهند. اكنون نيز به شما متوسل شديم تا مگر آزادي فرزنداني كه سرمايه­ي تمامي عمرمان هستند را از شما طلب كنيم. اين آخرين راه حل دنيوي ماست، دل مادراني كه چشم انتظار ديدار دوباره عزيزان­شان هستند، رنجورتر نكنيد.

مادران فروغ ميرزايي و روزبه كريمي

 

 

نامه سرگشاده ۱۴ نفر از برندگان جایزه صلح نوبل

 

۱۴ نفر از برندگان جایزه صلح نوبل در نامه ای سرگشاده خطاب به ریاست جمهور ایران دکتر محمود احمدی نژاد محدودیت‌های اعمال شده در مورد دکتر شیرین عبادی و سایر فعالین حقوق بشر را محکوم کردند. در بین امضاء کنندگان اسامی شخصیت های برجسته ای چون: مایرد مگ گوایر (۱۹۷۶)، بتی ویلیامز (۱۹۷۶)، آدولف پرز اسکیوال (۱۹۸۰)، دالای لاما( ۱۹۸۹) و دزموند توتو ( سر اسقف کلیساهای آفریقای جنوبی) که نقش عمده ایی در مبارزات رهایی بخش سیاه پوستان داشت و در سال ۱۹۸۴ برنده جایزه صلح نوبل شد دیده می‌‌شود.

متن کامل نامه به زبان فارسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
آقای دکتر احمدی نژاد،

ما عمیقا از اقدامات اخیر انجام شده علیه خواهرمان، دکتر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل نگران هستیم. از شما می خوا هیم دستور فر مایید از اموال ایشان و همسرشان رفع توقیف صورت گیرد و به آ زارو اذیت ایشان و خا نواده شان خا تمه داده شود.
خانم عبادی هدف کمپین طولانی ارعاب ، آزار و اذیت بوده اند. در گذشته ، به خانه اش آسیب رسیده است. دفتر او مورد بازرسی قرار گرفته و بسته شده است و کامپیوتر، اسناد و مدارکش توقیف شده اند.
حساب بانکی و حقوق بازنشستگی او مسدود شده است. او و خانواده اش تهدید به مرگ شده اند. اموال شوهرش نیز توقیف گردیده، مورد ضرب و جرح قرار گرفته و چند روز بازداشت شده است. و اخیرا خواهر ایشان دکتر نوشین عبادی دستگیر و مدتی در بازداشت بوده اند.
اگر چه وزارت امور خارجه اعلام کرده که توقیف اموال او به خاطر مسئله مالیاتی بوده است اما خانم عبادی بیان کرده که توقیف اموالش بر خلاف قوانین جمهوری اسلامی است. ادعای اخذ مالیات از جایزه ایشان اخیرا و پس از گذشت سالها از دریافت جایزه بیان شده است. این حقیقت که توقیف اموال ایشان با دستور بازپرس دادگاه انقلاب صورت گرفته ونه مقامات مالیاتی و اینکه اموال همسرشان نیز توقیف گردیده ، بیشتر صحت این مدعا را ، که پرونده ایشان مالیاتی است زیر سوال می برد. هر اختلاف مالیاتی باید از طریق مراجع صالح مالیاتی حل و فصل شود نه از طریق مأ مورین امنیتی و به شکل غیر قانونی و فرا قانونی.
در سال ۲۰۰۳ خانم عبادی اولین ایرانی‌ بودند که برنده جایزه نوبل شد. اعطای این جایزه باعث افتخار ایرانیان گردید. دکتر عبادی وکالت پرونده‌های فعالین سیاسی، مذهبی‌ ، اقلیت‌های قومی، زنان و کودکان را از طریق روشهای مسالمت آمیز و قانونی بر عهده داشته است. ادامه تلاش برای ارعاب و توقف کار ایشان نه تنها عملی‌ بیهوده است بلکه رژیم شما را بی عدالت و بی منطق جلوه می‌‌ دهد.
این اعمال اخیر بر علیه خانم عبادی به نظر می‌‌رسد قسمتی‌ از همان استراتژی ساکت کردن جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر است. که اقداماتی از قبیل آزار و اذیت، دستگیری، زندان، شکنجه ، اعدام فعالان حقوق بشر، واکنش خشونت امیز به تظاهرات مسالمت امیز، سرکوب، محدود کردن دسترسی به اینترنت وآ زادی مطبوعات را در بر می‌گیرد. اخیرا متوجه شدیم که بیشتر از شانزده نفر از فعالین حقوق بشر دستگیر شدند و پنج نفر دیگر از فعالین حقوق بشر به اعدام محکوم شدند.
ما مطمئنیم که اینگونه روشها موفق نخواهد شد.هزاران ایرانی عقاید خود را در مورد نحوه زندگی‌ و وضعیت کشورشان بیان می‌‌کنند، بقیه دنیا نیز از آنها حمایت خواهند کرد.
ما از شما درخواست می کنیم د ستور دهید به آزار و اذیت شهروندان ایرانی‌ که حقشان را مطالبه میکنند، پایان داده شود و بدون هیچ قید و شرطی تمام کسانی‌ که به طور خود سرانه بازداشت شده اند آزاد شوند. وقت آن است که به خواسته‌های مردم گوش فرا دهید و به آنها توجّه کنید .

منبع خبر : کانون مدافعان حقوق بشر

 

آيت‌الله جنتي: نبايد به مفسدين‌في‌الارض ترحم كرد

امام جمعه موقت تهران گفت: آيت‌الله لاريجاني روحيه ضد ظلم، انقلابي و ولايي دارد و براي رضاي خدا همانطور كه دستور اعدام دو نفر از اغتشاشگران را صادر كردند بايد قاطعانه در برخورد با اغتشاشگران عمل كنند و نبايد به مفسدين‌في‌الارض ترحم كرد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: آيت‌الله احمد جنتي امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ دوم نماز جمعه امروز تهران با تبريك فرا رسيدن ايام‌الله دهه فجر گفت: خداوند دهه فجر را به مردم ما عيدي داده و به مردم ما در اين دهه عزت و افتخار داده است.
وي افزود: دهه فجر، دهه شكر است و بايد در اين دهه با زبان خود شكر خداوند را به جاي آوريم و در اين دهه بايد انفاق كرده، صدقه دهيم و به فقرا كمك كنيم.
آيت‌الله جنتي خاطرنشان كرد: خداوند امام (ره) را مبعوث كرد، امامي كه رسول و انبياء را تفسير كرد كه چگونه علما وارث پيامبران هستند و اخلاق پيامبري در وجود امام(ره) به روشني نمايان بود.
وي با تاكيد بر اينكه امام خميني(ره) مردي با تقوا، خداترس، متواضع، ضد ظلم، مستضعف‌نواز، محروم‌نواز، سرسخت در مقابل دشمن و داراي صفت‌هاي برجسته ديگر بود، تصريح كرد: امام خميني(ره) كاري كرد كه در دنيا بي‌سابقه بود و اين اقدام امام(ره) براي هيچكدام از مردم دنيا باوركردني نبود و ايشان اسلام را زنده كردند.
وي با اشاره به اينكه حتي خود مسلمانان هم در آن زمان باور كرده بودند اسلام مايه عقب‌ماندگي است، اظهار داشت:‌ روشنفكران آن زمان كه دوست داشتند كشور پيشرفت كند، اعتقاد داشتند دوران ديني گذشته و اكنون نوبت به نزديكي به غرب و دريافت فناوري‌هاي علمي و صنعتي از آنان است.
خطيب نماز جمعه امروز تهران افزود: در آن دوران اسلام به انزوا كشيده شده بود و مساجد خالي بود و تنها جاي پيرمردان و پيرزنان بود و اسلام موجب ذلت بود اما با حضور امام اسلام معني شد و امام خميني(ره) اسلام را زنده كرد. يعني به درستي اسلام، قرآن، پيامبر(ص)، علي(ع) و حسين(ع) را تبيين كرد و اسلام ضد ظلم و علم‌پرور و عالم‌پرور را تجديد كرد.
وي با تاكيد بر اينكه اسلام حامي مستضعفين و دشمن مستكبرين و حامي قانون است، خاطرنشان كرد: اسلام ظلمت را نمي‌پذيرد و ظلمت را براي مسلمان و امت اسلام حرام مي‌داند و امام(ره) بخوبي شعار نه شرقي و نه غربي را عملي كرد.
آيت‌الله جنتي در ادامه تصريح كرد: امام‌(ره) انسان‌ها را تربيت كرد و آنان را زنده كرد و اين انسان‌ها همان كساني بودند كه در سراشيبي سقوط بودند اما امام آنان را از منجلاب و گرداب نجات داد و فطرت اسلامي و الهي انسان‌ها را زنده كرد و در ميان همين انسان‌ها عاشقان به شهادت جهاد پديد آمدند.
وي با اشاره به اينكه امام(ره) اعتماد به نفس را در ميان انسان‌ها رشد و پرورش داد، اظهار داشت: امام(ره) بخوبي نشان داد كه مسلمانان مي‌توانند به تفوق علمي و سياسي و ... برسند و اين انسان‌ها با اقدامات امام(ره) فهميدند كه صاحب مملكتشان هستند و سرنوشتشان در دست خودشان است.
خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به اينكه مردم فهميدند اگر مجلس و رئيس جمهور مي‌خواهند بايد خودشان وارد عمل شوند، خاطرنشان كرد: اكنون دشمن با مردم و مردم با دشمن روبرو است و 30 سال اين روند در كشور ما ادامه پيدا كرده است.
وي افزود:‌متاسفانه برخي حكومت‌ها الگوي امام خميني(ره) را درك نكردند و به اين نتيجه نرسيدند كه صاحب مملكت، مردم آن مملكت هستند و مردم بايد در هر كشوري در صحنه حضور داشته باشند.
خطيب نماز جمعه امروز تهران تاكيد كرد:‌ در كشورهايي همچون فلسطين و لبنان اين پيام امام خميني دريافت شد و در كشوري چون افغانستان هنگامي كه در اشغال شوروي بود اين پيام امام‌(ره)‌ عملي شد و مطمئنا اين پيام تا حضور حضرت مهدي(عج) ادامه خواهد داشت.
جنتي در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: حكمراناني در راس قدرت بودند و به اشرافيت، شهوتراني و عياشي گرفتار بودند و خود را طبقه ممتاز مي‌دانستند و بسياري از مردم اين امر را پذيرفته بودند اما امام(ره) اين روند غير اصولي را تغيير داد و با تاكيد بر اين روند امام(ره) مردي شد كه بالاترين فرد در دنيا قرار گرفت.
وي با اشاره به اينكه امام(ره) مردي بود كه در خانه‌اي محقر و مانند طلبه‌اي ساده زندگي مي‌كرد، تاكيد كرد:‌ امام‌(ره) اعتقاد داشت، كسي كه مي‌خواهد در كشور حكومت كند بايد همانند مردم آن كشور زندگي كند و بايد پول مردم براي خود مردم خرج شود و به همين دليل بود كه همه اقشار ملت در برابر امام خميني(ره) خاضع بودند.
آيت‌الله جنتي در ادامه افزود:‌ امام خميني(ره) توطئه‌ها را در كشور خنثي كرد و 30 سال در اين كشور توطئه‌هاي مختلفي شكل گرفته است كه مردم كشورمان تمامي آنها را خنثي كردند.
وي افزود: در حوادث 18 تير 78 مردم با راهپيمايي گسترده خود در 23 تيرماه آتش‌‌هاي افروخته را خاموش كردند.
دبير شوراي نگهبان به حادثه روز عاشوراي امسال اشاره و تاكيد كرد: در حادثه عاشورا كه برنامه‌ريزي شده بود و دشمنان انقلاب قصد براندازي داشتند مردم با حضور چشمگير خود در 9 دي ماه تمامي فتنه‌ها را از ميان بردند.
وي با تاكيدبر اينكه امام زنده است و هنوز هم به ما فرمان مي‌دهد، خاطرنشان كرد: دهه فجر، دهه قدرداني است و بايد در اين دهه اقدامات امام خميني(ره) به نسل جوان و آينده كشور تبيين و براي نسل جديد روشنگري شود.
خطيب نماز جمعه تهران، افزود: مسئولان كشور بايد با تمامي قدرت خود به مردم خدمت كنند، چراكه اين مردم واجب‌الخدمة هستند.
وي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر مردم، قوه قضائيه و مسئولان اطلاعاتي و امنيتي وظيفه سنگيني دارند، خطاب به رئيس قوه قضائيه خاطرنشان كرد: ما آيت‌آلله لاريجاني را مي‌شناسيم و مي‌دانيم وي قصد خدمت دارد. آيت‌الله لاريجاني در حوزه علميه شاگردان بي‌شماري داشت و حاضر نبود در تدريس علوم ديني‌اش كاستي‌هايي پديد آيد و وي روحيه ضد ظلم، انقلابي و ولايي دارد و براي رضاي خدا همانطور كه دستور اعدام دو نفر از اغتشاشگران را صادر كردند بايد قاطعانه در برخورد با اغتشاشگران عمل كنند.
وي با اشاره به اينكه ما تاكنون ضعف نشان داديم كه حادثه روز عاشورا پيش آمد، تصريح كرد: اگر از اين به بعد ضعف نشان دهيم به مشكل خواهيم خورد پس بايد بايستيم.

 

 

دست از اين ادعاي گزاف بر داريد

قوام جامعه مدرن به پذيرفتن و تحقق هنجارهاي مدرن است. آنجا که حکومتي با نظام حقوقي ما قبل مدرن آن هم در منحط ترين شکل خود، سعي در تحميل سياسي و ايدئولوژيک خود بر جامعه اي مدرن داشته باشد، نتيجه چيزي جز از اعتراض گسترده و همه جانبه نخواهد بود. حقوق بشر آنچنانکه در اعلاميه جهاني حقوق بشر و ميثاقين آن و ساير پروتکل ها و قطعنامه هاي الحاقي آن تبلور يافته است، يکي از مهمترين دستاوردهاي بشر مدرن و عامترين هنجار حقوقي جهاني است. خواست تحقق بي کم و کاست اين منشور، خواستي است که جامعه ايران در کليت خويش رو به سوي آن دارد. در ساليان اخير در جهت اجرا و پاسداشت اين سند جهاني، سازمانهاي متعدد مردم نهادي شکل گرفته اند تا با ترويج و اشاعه اين حقوق به ايجاد ايراني ياري رسانند که در آن صلح، آزادي، برابري و کرامت انسان حاکم باشد.

کميته گزارشگران حقوق بشر نيز يکي از اين مجموعه هاست که با تاکيد بر اعتقاد و التزام به اعلاميه جهاني حقوق بشر خواستار اجراي آن در تمامي زواياي زندگي مردم ايران بوده و چنانکه بارها مورد تاکيد قرار گرفته، مستقل بوده و به هيچ حزب و جناحي تعلق نداشته و فاقد ماهيت سياسي است. اين کميته فعاليت خويش را در سال 84 آغاز کرده و با ارائه ي گزارش و همچنين آگاهي رساني نسبت به تمامي افرادي که به نوعي حقوق انساني آنها مورد تعدي و تجاوز قرار گرفته؛ اعم از زنان، کودکان، زندانيان، کارگران و ... و همچنين تلاش در جهت جلوگيري از نقض مستمر حقوق بشر از طريق تنوير افکار عمومي و استمداد از ساير نهادهاي داخلي و نيز سازمانهاي بين المللي حقوق بشر سعي در ايجاد بستري مناسب به منظور جلب توجه دستگاه حاکم نسبت به عواقب وخيم نقض حقوق اساسي شهروندان داشته است.

اما تاسف آنجاست که حکومت مستقر اگرچه اسما خود را متعهد به معاهدات بين المللي و از جمله منشور جهاني حقوق بشر و ساير معاهدات مرتبط با آن مي داند، اما رسما از بسياري از تعهدات خويش در قبال اين مقوله به غايت مهم و حياتي استنکاف ورزيده و عملا نظامي حقوقي را براي خود برگزيده است که تبايني آشکار با بسياري از هنجارهاي جهاني حقوق بشر دارد. نتيجه اين عدم اعتقاد و التزام، علاوه بر نقض مستمر و سيستماتيک حقوق بشر در ايران بطور اعم بوده است بلکه مشکلات، فشارها و تضييقات بسياري براي فعالين حقوق بشر بطور اخص بوجود آورده است.

روشهاي برخورد با نهادهاي حقوق بشري از سوي حکومت البته اشکال متفاوت و متعددي داشته، دارد و خواهد داشت. عليرغم صراحت قطعنامه مصوب مجمع عمومي در دسامبر 1998 موسوم به "اعلاميه حقوق و مسئوليت افراد، گروه‌ها و نهادهاي جامعه در ترويج و حمايت از حقوق بشر و آزادي‌هاي اساسي شناخته شده جهاني" که در مواد متعدد از جمله مواد 10، 11 و 18 آحاد مردم را مجاز و بلکه مکلف به ترويج سازمانيافته حقوق بشر مي نمايد، حکومت تشکيل نهادهاي حقوق بشري را مصداق تبليغ عليه نظام از طريق تشکيل گروههاي غير قانوني دانسته و فعالين حقوق بشر را به اين بهانه تحت فشار اعم از زندان، شکنجه و ... قرار ميدهد. روش غير مسئولانه، غير اخلاقي و مغاير با کليه اصول انساني که اخيرا از سوي دستگاه امنيـي براي برخورد با نهادهاي حقوق بشري و از جمله "کميته گزارشگران حقوق بشر" در پيش گرفته شده است، انتساب تشکلهاي مستقل به احزاب و گروههاي سياسي است. انتسابي که از رهگذر آن زمينه سازي براي برخوردهاي خشن و حذفي به بهانه هاي واهي چون ارتباط با گروههاي معاند و محاربه، عملي گردد.

در مورد خاص کميته گزارشگران حقوق بشر، وزارت اطلاعات در عين اطلاع از استقلال تام کميته از همه گروههاي سياسي اعم از داخلي و خارجي، سعي بر اين دارد که با کليد زدن پروژه سخيف وابسته سازي راه خطايي را بپيمايد که بطلان آن بارها و بارها به اثبات رسيده است. در اين ترديدي نيست که وزارت اطلاعات با صرف هزينه هاي هنگفت از جيب مردم ايران، بطور قطع از استقلال کميته گزارشگران حقوق بشر از همه احزاب و جريانهاي سياسي مطلع است، از همين روست که طرح ياوه اي چون ارتباط کميته با سازمان مجاهدين خلق از سوي کارشناسان اطلاعات چيزي جز زمينه سازي براي حذف فيزيکي مجموعه اي خوشنام که از بدو تاسيس صرفا در عرصه حقوق بشر فعاليت کرده است، ارزيابي نمي شود. براي ما و همگي فعالان حقوق بشر دفاع از حقوق انساني تک تک افراد، فارغ از گرايشات سياسي، مذهبي، قومي و ... اصل بوده است و به صراحت نيز اعلام ميداريم در کنار فعاليت در کليه عرصه هاي حقوق بشر اعم از حقوق زنان، کودکان، کارگران، اقليتهاي قومي، مذهبي جنسي و ... از حقوق همه زندانيان سياسي و عقيدتي بدون در نظر گرفتن گرايش آنان و حتي بدون در نظر گرفتن مجرم بودن يا نبودن آنان دفاع نموده و ذره اي از اين آرمان انساني عقب نشيني نخواهيم نمود.

اما طرح اين ادعاي گزاف از سوي وزارت اطلاعات زنگ خطر ديگري است براي کليه فعالان حقوق بشر در ايران که به سادگي از کنار اين بازي سخيف نگذرند. برخورد امروز اطلاعات با کميته گزارشگران حقوق بشر اولين مورد نيست و آخرين مورد هم نخواهد بود اما اين بدعت نا مبارک انتساب فعاليت مستقل حقوق بشري به اين يا آن گروه سياسي و تفهيم اتهام محاربه به فعالين حقوق بشر بدون کوچکترين سند و حتي نشانه اي بايد در همين قدم نخست عقيم گردد.

از همين روست که ضمن تاکيد مجدد بر استقلال خويش از همه نهادهاي حقوق بشري ملي و بين المللي انتظار حمايت، همراهي و اعتراض به اين برخورد ظالمانه داشته و حق خويش را در شکايت به مجامع بين المللي در قبال برخورد وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي محفوظ مي دانيم.

منبع خبر : کمیته گزارشگران حقوق بشر

 

کاخ سفيد اعدام‌های روز پنجشنبه در ايران را محکوم کرد

 

بیل برتون، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه اعدام ها را «افول» در «سرکوب ناعادلانه و بی رحمانه ناراضیان صلحجو» در ایران نامید.

او جمهوری اسلامی ایران را به «قتل زندانیان سیاسی که از حقوق جهانی خود استفاده می کنند» متهم کرد و گفت چنین اقدامی احترام و مشروعیتی برای تهران به بار نخواهد آورد، بلکه آن را بیشتر در جهان منزوی خواهد ساخت.

مقامات جمهوری اسلامی می گویند فعالان مخالف، محمد رضا علی زمانی ۳۷ ساله، و آرش رحمانی پور ۱۹ ساله، بامداد پنجشنبه حلق آویز شدند.

از زمان نا آرامی های پس از انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد، این نخستین بار است که گزارشی از اعدام ناراضیان منتشر می شود.
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، می گوید دو مرد به طرح ریزی برای ترور افراد و بمب گذاری و عضویت در انجمن پادشاهی ایران اعتراف کردند. جمهوری اسلامی این گروه را مسئول بمب گذاری در مسجدی در شیراز در سال ۲۰۰۸ که ۱۳ تن را کشت می داند.

دولت آبادی به درگیری دو ناراضی در اعتراض علیه نتایج انتخابات اشاره نکرد. اما، برخی از خبرگزاری های ایران اعدام ها را بخشی از سرکوب اعتراضات پس از انتخابات تصویر کردند.

گروه های طرفدار حقوق بشر می گویند آنها پیش از انتخابات خرداد ماه دستگیر شدند و ظاهرا ارتباطی به اعترضات علیه نتایج انتخابات نداشتند.

دولت آبادی همچنین اعلام کرد محاکمه گروه دیگری از معترضین پس از انتخابات در روزهای آینده آغاز خواهد شد. او تعداد متهمان را مشخص نساخت.

ایران تاکنون بیش از ۸۰ نفر را به زندان هایی از چند ماه تا بیش از ۱۵ سال محکوم کرده است. دولت آبادی می گوید ۹ تن از بازداشت شدگان با مجازات مرگ روبرو هستند.

نسرین ستوده، وکیل رحمانپور، به صدای آمریکا گفت او در آوریل گذشته، پیش از برگزاری انتخابات دستگیر شد. ستوده همچنین از اعدام رحمانپور به عنوان عملی «غیر قانونی و ناعادلانه» انتقاد کرد و گفت او مجبور شد اعتراف کند. ستوده همچنین می گوید او اجازه نیافت به اندازه کافی از موکلش دفاع کند.

فعالان مخالف در ایران محمود احمدی نژاد را به تقلب در انتخابات متهم می کنند.

سال پیش، عفو بین الملل گزارشی منتشر کرد که در آن گفته می شد ایران از نظر تعداد اعدامها پس از چین رتبه دوم را در جهان دارد.

 

 

 

تشدید فشارها بر عبدالله مومنی و شهاب طباطبایی

گزارش های دریافتی از زندان اوین حاکی از تشدید فشارها بر عبدالله مومنی و شهاب الدین طباطبایی می باشد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: در روزهای اخیر و به دنبال انتقال مسعود باستانی روزنامه نگار جوان به زندان رجایی شهر و محصور ساختن وی در سلولی با حضور ۵ قاتل سابقه دار اقدامات ایذایی دیگری نیز علیه سایر جوانان آزادیخواه در زندان اوین صورت گرفته است.

به گزارش میزان، عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار تحکیم و از فعالین سابق دانشجویی که شامگاه 31 خردادماه در دفتر ستاد شهروند آزاد (مطالبه محوران حامی برنامه های مهدی کروبی) واقع در میدان ونک بازداشت شد و چند ماه بعد به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد؛ در روزهای اخیر مجدداً به بند ۲۰۹ اوین انتقال یافته است.

همچنین سید شهاب الدین طباطبایی رئیس شاخه جوانان جبهه مشارکت و ستاد۸۸ جوانان در انتخابات نیز که ماه هاست در زندان به سر می برد در روزهای اخیر به کرات از بند ۲۰۹ به ۲۴۰ و بالعکس انتقال یافته است

گفته می شود در جریان این نقل و انتقالات کلیه لوازم شخصی و البسه ایشان توسط مسوولان زندان توقیف شده و این دو زندانی در حال حاضر در سرمای سلولهای اوین محبوس هستند.

توقیف لوازم شخصی زندانی که با هزینه شخصی آنها و پس از پایان بازجویی ها و انتقال آنها به بند عمومی توسط خانواده تهیه و پس از گذر از سیستم بوروکراسی و کارشکنی های مسوولان سرانجام در اختیار زندانیان قرار گرفته بود نمایانگر دور جدیدی از اقدامات ایذایی برای محروم نمودن جوانان فعال سیاسی از ابتدایی ترین حقوق در سیستم قضایی است.

این اقدامات در حالی صورت می گیرد که روز پنجشنبه مسوولان زندان اوین حتی با حکم رسمی دادستانی از ملاقات حضوری زندانیان ممانعت نمودند و صراحتا اعلام نمودند که تنها نهاد تصمیم گیرنده در مورد ملاقات زندانیان بازجویان هستند.

لازم به بادآوری است که مقامات قضایی برای شهاب الدین طباطبایی نیز پنج سال حبس تعزیری در نظر گرفته اند.

BBC:

مولوی عبدالحمید: اعدام چاره کار نیست

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه های نمازجمعه روز ۹ بهمن (۲۹ ژانویه) این شهر، از نحوه برخورد حکومت با اعتراض ها و انتقادها، افزایش اعدام ها، و اعتراف گرفتن با اعمال فشار و شکنجه انتقاد کرده است.

مولوی عبدالحمید در ابتدا با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد پیروزی انقلاب ایران گفت: "جمهوری اسلامی که به جای نظام پادشاهی در ایران مستقر شد با رای و انتخاب مردم استقرار یافت و نه با قدرت سلاح و خشونت. هیچ سیستم حکومتی در دنیا با قدرت اسلحه حفظ نشده است... انقلاب اسلامی نیز با زور اسلحه پیروز نشده است بلکه حضور مردم در صحنه و خواست آنان بوده که انقلاب را پیروز کرده است. امروز نیز خواست مردم و رضایتمندی آنان موجب بقای نظام است."

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین گفت "متاسفانه" به مسئولان نظام دسترسی ندارد و برای همین نظراتش را از تریبون عمومی اعلام می کند. او گفت: "مسئولان باید چاره ای برای بدست آوردن و جلب رضایت مردم بیاندیشند. نظام نمی تواند با یک جناح اصولگرا یا اصلاح طلب حفظ شود... تنها راه جلب رضایت مردم و ضامن بقای نظام در شرایط فعلی می تواند تشکیل یک دولت فراگیر متشکل از گروه های مختلف اصولگرا و اصلاح طلب و اقوام و مذاهب با سعه صدر باشد."

مولوی عبدالحمید درباره وقایع اخیر کشور گفت: "اعتراضات و مسایلی که در کشور به وجود آمده است حکایت از مطالباتی دارند که بی‌پاسخ مانده است. این اعتراضات باید شنیده شوند و سیاستهای نادرستی که موجب آن شده‌اند تغییر یابند."

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از خطبه های خود درباره انتقادپذیری مسئولان صحبت کرد و گفت هیچ کس نباید خود را بالاتر از انتقاد بداند. او گفت: "به طور معمول دوستان و مشاوران انتقادات را صریح و روشن بیان نمی‌کنند. مشکلی که شاه داشت نیز همین بود که دوستان و مشاوران وی اعتراضات و انتقادات مردم را به او نمی‌گفتند و او زمانی صدای اعتراضات را شنید که دیگر خیلی دیر شده بود."

مولوی عبدالحمید همچنین از اعتراف گرفتن با اعمال فشار و شکنجه نیز انتقاد کرد و گفت: "چنین پدیده ای را نه اسلام و دین قبول دارد و نه قانون اساسی."

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین به مسئله اعدام ها در کشور اشاره کرد و گفت: "مسئله اعدام ها در کشور ما موجب نگرانی مردم شده است. کشور ما از معدود کشورهایی است که آمار اعدام در آن زیاد است. به ویژه آمار اعدام ها در استان سیستان و بلوچستان از همه استان های کشور بیشتر است... اعدام نمی‌تواند مشکلات جامعه را حل کند بلکه بر میزان مشکلات می‌افزاید... ما در میان مردم می‌بینیم که این اعدام ها آثار مثبتی نداشته‌اند و درخواست خیرخواهانه و دلسوزانه ما این است که برای این مسئله چاره‌جویی شود."

البته مولوی عبدالحمید اشاره مستقیمی به اعدام دو نفر از متهمان دادگاه های بعد از انتخابات نکرد، اما این خطبه یک روز بعد از اعدام محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور ایراد شد.

همزمان با این گفته های مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان، احمد جنتی در نمازجمعه تهران از قوه قضائیه به دلیل اعدام این دو نفر تشکر کرد و خواست که با قاطعیت این شیوه را ادامه دهد.

خسارت نقص خودروهای ایرانی؛ 3 هزار کشته و 30 هزار زخمی

پلیس راه ایران اعلام کرد در یک سال گذشته سه هزار نفر در نتیجه نقص فنی خودروها کشته و 30 هزار نفر به همین دلیل مجروح شده اند.

علیرضا اسماعیلی، فرمانده پلیس راه ایران در گفتگو با ایرنا، با اشاره به این نکته که به روز کردن صنعت خودرو سازی در کاهش تلفات ناشی از نقص فنی خودورها تاثیر زیادی دارد، گفت متاسفانه در ایران صنعت خودرو دولتی است و همین دولتی بودن انگیزه رقابت سازندگان خودور را کم می کند.

آقای اسماعیلی همچنین گفت، کاهش میزان کشته های ناشی از تصادفات در ایران از سال85 تا کنون در نتیجه فشارهایی بوده که از ناحیه پلیس اعمال شده است.

او گفت تصادفات هم اکنون در ایران به مرحله تثبیت رسیده و هشدار داد که اگر پشتیبانی لازم از سوی مقامات و دستگاههای مربوط صورت نگیرد میزان کشته های ناشی از تصادفات به شدت رشد خواهد کرد.

بر اساس آخرین آمار رسمی در سال گذشته خورشیدی 23 هزار نفر در اثر تصادفات رانندگی جان باخته و 280 هزار نفر مجروح شده اند.

با نگاهی مقایسه ای بر آمارهای منتشر شده پیرامون تلفات انسانی تصادفات رانندگی در ایران و آمار تلفات غیرنظامی جنگ در عراق و افغانستان، می توان متوجه این واقعیت شد که جاده های ایران به تنهایی بیشتر از جنگ های جاری در همسایه های غربی و شرقی این کشور قربانی می گیرند.

مسعود مهاجر کارشناس امور حمل و نقل در این باره به بی بی سی فارسی گفت که معتقد است نیروی انتظامی و وزارت راه و ترابری در جلوگیری از تصادفات تنها مانده اند.

آقای مهاجر با تاکید بر نقش موثر خطاهای انسانی در تصادفات گفت با وجود اینکه پلیس سطح آزمون رانندگی را بالا برده، مردم همچنان با فرهنگ رانندگی نا آشنا هستند.

این کارشناس امور حمل و نقل به بی بی سی گفت، آموزش و پرورش و آموزش عالی هم باید در ارتقا سطح این فرهنگ کمک کنند و مردم را از کودکی با فرهنگ رانندگی آشنا کنند.

مسعود مهاجر به بی بی سی فارسی گفت صنعت خودرو سازی ایران در حال حاضر با 10 سال پیش تفاوت های عمده ای دارد و پیشرفت فراوان کرده است اما هنوز هم به میزان 40 درصد با استانداردهای روز جهان فاصله دارد.

او با انتقاد از اینکه خودروهای فرسوده هنوز هم در خیابان ها و جاده های ایران تردد می کنند گفت در هر حال با امکانات موجود اگر فشار زیاد به این صنعت وارد شود عواقب خوبی نخواهد داشت.

به گفته آقای مهاجر برخی فشارها ممکن است باعث تعطیلی خطوط تولید شود و این تعطیلی افراد بسیاری را بیکار و متضرر خواهد کرد.

اواخر سال 2009 میلادی پلیس حدود دو هفته پیش شماره گذاری برخی خودروها نظیر پژو 405، روا و یک مدل از خودروی ال 90 را به دلیل نداشتن ترمز ضد قفل (ای بی اس) متوقف کرده بود.

اما تصمیم پلیس با اعتراض خودروسازان مواجه شد و وزارت صنایع برای حل این مشکل، نشستی را با حضور خودروسازان و پلیس برگزار کرد و به گفته پلیس، سه طرف در زمینه ایمنی خودروها به توافق رسیدند.

حدود 4 سال پیش هم شرکت ايران خودرو، بزرگترين توليد کننده خودرو در ايران، در يک اقدام بی سابقه ۶۹ هزار دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ را به علت نقص فنی جمع آوری کرده بود.

اين اقدام در پی بروز ايرادهای فنی منجر به آتش سوزی در چند دستگاه خودروی سواری پژو ۴۰۵ صورت گرفت.

ایران خودرو هم اعلام کرده بود که شرکت ايران خودرو يکی از قطعه های جانبی موتور پژو ۴۰۵ که از سوی شرکت های ژاپنی تامين شده، در دراز مدت دچار مشکل می شود و اين شرکت نمی توانسته در مراحل توليد و کنترل کيفيت ايراد آن را تشخيص دهد.

از سوی دیگر نیز با وجود گذشت بیشتر از شش سال از زمانی که اجرای طرح های جمع اوری خودروهای فرسوده در ایران گذشته، تنها 600 هزار خودروی فرسوده جمع آوری شده و هنوز هم خودروهایی با عمر بسیار زیاد را می توان در حال تردد در خیابان ها دید.

 

 

سپاه درگیری را به درون مسجد قبای شیراز کشاند

 

سپاه درگیری را به درون مسجد قبای شیراز کشاند ....

امروز: دیشب را می توان یکی از متفاوت ترین شب های مسجد قبا دانست. گرچه تا به امروز و پس از گذشت بیش از ده روز از بازگشایی مسجد قبا در شهر شیراز، چهره های شناخته شده وابسته به برخی نهادهای نظامی و دولتی (که بعضا سن و سالی هم داشتند)، تحت عنوان جوانان ولایتی به مسجدقبا می آمدند و با ماندن در شبستان مسجد و شعرخوانی و سر دادن شعار، اخلال جدی در نظم برنامه های این مسجد ایجاد می کردند (به عنوان نمونه می توان به برنامه مطالعه طلاب اشاره کرد که این جمع با اصرار بر شعار دادن و شعرخوانی و تجمع، مشکلاتی را برای برگزاری آن ایجاد کردند) و بعضا درگیری هایی را ایجاد می نمودند، اما دیشب نیروهای وابسته به برخی نهادهای نظامی تمامی توان خود را بسیج کرده بودند تا با حضوری به قول خود عاشورایی و پرشور، استارت تشکیل پایگاه مقاومت خودساخته ای با نام "بحر ولایت" را بزنند.

از ظهر دیروز در سطح شیراز و در میان مردم، پیامک هایی با یک شماره ارسال کننده تبلیغاتی منتشر شده بود که از طرف جونان ولایت مدار شیراز، مردم را جهت حضور در مراسم تاسیس پایگاه مقاومت بسیج "بحر ولایت" دعوت می کرد. هماهنگی های سازماندهی شده ای نیز بنا به برخی شنیده ها صورت گرفته بود تا بتوان نیروهای بسیج مقاومت برخی پایگاه ها را وارد مسجد قبا نمود.

شب هنگام و هم زمان با برگزاری نماز مغرب و عشاء، مسجد قبا حال و هوایی دیگر داشت. جریانی که از هفته پیش تا کنون تمامی هم و غم خود را صرف کرده بود تا در عین ناشناس ماندن، حضور بسیجیان را در مسجد قبا جا بیندازد، حالا که دیگر به شکست طرح پیشین خود برای تصرف مسجد قبا پی برده بود، تمامی اعتبار سازمانی خود را صرف نموده بود تا بتواند مراسمی درخور حضور یک درجه دار سپاه در مسجد قبا (به منظور راه اندازی یک پایگاه مقاومت) برگزار کند.
بسیجیانی که تا دیروز تمامی تلاش خود را بر ناشناخته ماندن گذاشته بودند و از اینکه وابستگی شان به نهادی خاص علنی شود ابا داشتند، دیشب با لباس نظامی داخل مسجد قبا شدند تا درجه دار سپاهی بتواند در حضور تنها یک روحانی همسو و یکی دو درجه دار دیگر سپاه، مراسم به قول خود تشکیل پایگاه مقاومت خودساخته "بحر ولایت" را برگزار کند.

مراسم دیشب اما با اقامه نماز مغرب و عشاء به جماعت شروع شد و پس از آن نیز، حجت الاسلام و المسلمین ترابیان به سخنرانی پرداخت. موضوع سخنرانی دیشب، بیشتر معطوف به اهمیت استقامت و صبر و بردباری (به خصوص در اجرای فرامین الهی) بود. در پایان نیز حجت الاسلام و المسلمین ترابیان با اشاره به این نکته که بنا به دستور رهبری، رئیس قوه قضاییه و دبیر شورای عالی امنیت ملی و به استناد مصوبه وزارت کشور، مسجد قبا پس از اینکه به خاطر سوتفاهماتی که ایجاد شده بود پلمپ گردید، دوباره فک پلمپ شده و به متولی سابق خود برگردانده شد، متذکر شد که انجام هرگونه اقدامی و ایجاد هر جایگاهی در یک مسجد، شرعا و قانونا، نیازمند کسب رضایت و هماهنگی با متولی و هیئت امناء و امام جماعت آن مسجد است. او سپس بر این نکته تاکید کرد که اکنون متولی، رئیس هیئت امناء و امام جماعت اصلی این مسجد، آیت الله سیدعلی محمد دستغیب بوده و بدون رضایت ایشان، انجام هر فعالیتی و ایجاد هر جایگاهی، قانونا و شرعا مجاز نیست.


حجت الاسلام و المسلمین ترابیان هم چنین در ادامه، با بیان این نکته که مساله گفته شده، نظر اجماعی تمامی فقها و مراجع تقلید است، حاضرین و به خصوص "مهمانان عزیز" مسجد را نصیحت نمود که از انجام هرگونه فعالیتی بدون کسب رضایت متولی مسجد (که هم چنان که گفته شد غیرشرعی است)، بپرهیزند. حجت الاسلام و المسلمین ترابیان، سخنرانی خود را با ذکر مصیبت خاندان عصمت و طهارت به پایان برد.
اما سخنان حجت الاسلام و المسلمین ترابیان و دست نوشته ای که از طرف مسئولین مسجد قبا بر روی دیوار محراب این مسجد نصب شده بود، هیچ تاثیری نداشت و هم زمان با پایان یافتن سخنرانی، جمعیت بسیجی شرکت کننده، در قسمت انتهایی مسجد تجمع کردند و این بار گردانندگان برنامه که در میان شان چهره های شناخته شده ای نیز وجود داشت، به نحو بسیار مشهودتری به سازماندهی جمعیت پرداختند و در نهایت، جمعی حدودا 200-300 نفره تشکیل شد تا پایگاه بسیج مقاومتی که عنوان "بحر ولایت" را داشت، در این حضور پرشور مردم شیراز، افتتاح گردد.

همین موقع بود که طلاب و نمازگزارن قدیمی مسجد که معترض به اقدامات خودسرانه افرادی بودند که دیشب بالاخره پس از گذشت چند ماه از اعمال بر فشار بر آیت الله دستغیب، ماهیت و وابستگی تشکیلاتی خود را نمایان ساخته بودند، در قسمت ابتدایی و حیاط مسجد قبا باقی ماندند و شروع به فرستادن صلوات کردند. فضا به گونه ای شده بود که جمعیت قسمت ابتدایی مسجد صلوات می فرستادند و جمعیت قسمت انتهایی ادامه می دادند: "و عجل فرجهم و اید امام الخامنه ای"
دقایقی که گذشت و جمعیت موسوم به بحر ولایت، دیدند طلاب و اهلی قدیمی مسجد قبا از ختم صلوات منصرف نمی شوند، در پاسخ به صلوات های ایشان، شعارهای مرگ بر منافق و حسین حسین شعار ماست، شهادت افتخار ماست را سر دادند. در همین حین چند نفری از بسیجیان حاضر در مسجد، که به شدت معترض به صلوات فرستادن ها بودند، نیز عصبانی شده و قصد ایجاد درگیری داشتند که در پی بروز این اتفاقات، فضا برای دقایقی ملتهب شده و در نهایت، مسئولین مسجد از پشت بلندگو، تمامی "بچه های مسجد" را دعوت نمودند تا بنا به گفته آیت الله دستغیب از هرگونه درگیری بپرهیزند و شبستان مسجد را ترک نمایند.
در این هنگام، اما اتفاقاتی دیگر نیز روی داد. درجه دار سپاهی حاضر در مراسم، با مسئولین مسجد وارد گفتگوی کوتاهی شد و سپس به میان جمعیت بسیجیان بازگشت و برای چند دقیقه سخنرانی کوتاهی کرد. او در سخنان خود، با اعلام خبر تاسیس پایگاه مقاومت بحر ولایت در مسجد قبا، بر این نکته تاکید کرد که این مسجد پایگاه همه ایثارگران است و نباید و نمی گذاریم که اینجا جایگاه منافقین شود.

این سخنان، اعتراض یکی از افرادی که در کنار جمعیت ایستاده بود (و از نمازگزاران قدیمی مسجد قبا بود) را برانگیخت و همین امر موجب شد تا بسیجیان حاضر واکنش نشان داده و فضا برای دقایقی مجددا ملتهب گردد.

پایان سخنرانی درجه دار سپاهی و ترک مسجد از طرف او و برخی اطرافیانش اما، هم زمان با شروع مراسم شعرخوانی و شعار دادن جمعیت موسوم به بحر ولایت گردید. جمعیت حاضر مطابق معمول شب های گذشته شعارهای خود را تکرار کرده و در خلال اشعاری که می خواندند (دادند بیانیه به شخصی که یزید است/ قوم تو شهید است)، میرحسین موسوی را تلویحا یزید و شهید علی موسوی (خواهرزاده او) را قوم و خویش یزید خطاب کردند و نسبت به ارسال پیام تسلیت به میرحسین موسوی به خاطر شهادت خواهرزاده اش، از سوی آیت الله دستغیب اعتراض نمودند و در همین حین نیز شبستان مسجد را به سمت حیاط، ترک نمودند و پس از گذشت مدتی، به سمت کوچه ورودی مسجد قبا (در بولوار شهید دستغیب) رفته و با تجمع در ورودی آن کوچه، شعارهای سابق خود را تکرار کردند.
با پایان این تجمع، وزیر شعار جمع بسیجی، از حاضرین خواست تا در شب های آتی نیز به مسجد قبا آمده و حضوری پرشورتر و موثرتر (در ختم صلوات ها و ...) داشته باشند. او هم چنین مدعی شد "آقای دستغیب گفته تا این جوانان ولایتی می آیند، من به مسجد نمی آیم، پس به کوری چشم شان، هر شب حضوری پررنگ خواهیم داشت."

منبع: وب سایت حامیان آیت الله سید علی محمد دستغیب

 

 

فراکسیون خط امام مجلس با مهدوی کنی، ناطق‌نوری و هاشمی دیدار می‌کند

 

 

فراکسیون خط امام مجلس با مهدوی کنی، ناطق‌نوری و هاشمی دیدار می‌کند ....

امروز: سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس از برنامه این فراکسیون برای دیدار با چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب خبر داد.

داریوش قنبری درگفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به وضعیت سیاسی فعلی کشور گفت: در جلسه اخیر شورای مرکزی فراکسیون خط امام تصمیم گرفتیم پیرامون وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری و به خصوص وضعیت سیاسی کشور و مسائل روز با شخصیت های سیاسی دیدار کنیم.

نماینده ایلام در مجلس اضافه کرد: در دور نخست بنا داریم با آقایان اکبر هاشمی رفسنجانی، علی اکبرناطق نوری و مهدوی کنی دیدار و گفتگو داشته باشیم.

فراکسیون خط امام مجلس پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز سلسله دیدار هایی با چهره ها و شخصیت های سیاسی داشت.


شبکه جنبش راه سبز (جرس): جبهه مشارکت در نامه ای سرگشاده خطاب به صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه در خصوص اجرای حکم اعدام آرش رحمان پور و علی زمانی انتقاداتی را مطرح کرد و از جمله پرسید :اين افراد که طبق قرائن چند ماه قبل از انتخابات دستگير شده اند با چه منطقی در دادگاه حوادث انتخابات شرکت داده شده اند؟ و اعترافات انها چه ارتباطی با انتخابات داشته است؟

 

جناب آقای لاريجانی
رييس محترم قوه قضاییه
با سلام
خبر اعدام 2 تن از زندانيان با اتهام مجاربه موجی از حيرت و تعجب در ميان شهروندان ايرانی را برانگِیخت و در زمانی که فضای سياسی ملتهب کشور اميدوار به زدودن ابرهای تيره نفرت و کينه می شد اين اقدام شائبه اثرپذيری دستگاه قضا را از تندروانی که ثابت کرده اند به هيج وجه خواهان آرامش فضای سياسی کشور نيستند، تقويت کرد.
دستگاه قضا که به خاطر رفتارهای شبهه ناک و غیر قانونی خود در برخورد با نيروهای سياسی خوشنام و خدوم که به ناحق و ظالمانه پس از انتخابات اخير بازداشت و زندانی شده اند سخت در مظان اتهام سياسی کاری و خروج از دايره عدل و انصاف قرار گرفته است اينک با صدور احکام شبهه ناک اعدام برای 9 تن و اجرای عجولانه آن برای2 تن دیگر بيش از پيش مورد سوال واقع خواهد شد.
حکم اعدام برای هر کسی که صادر شود مايه تاسف است فارغ از اينکه شخص مجرم واقعا مستحق چنين مجازاتی باشد یا خير ، و ما بدون اينکه ذره ای قرابت فکری يا عملی با اين افراد داشته باشيم امروز نگران آن هستيم که قوه قضاييه تحت تاثير تريبونهايی که هر روز و شب فرمان خونريزی و اعدام بيشتر صادر مي کنند قرار گيرد.
شما نيک می دانيد که حکم اعدام تنها حکمی است که در صورت اجرا غير قابل جبران است و لذا قانونگذار عامدانه با طراحی بوروکراسی طولانی از صدور حکم تا اجرای آن کوشيده است تا امکان خطا در صدور چنين حکمی را به حد اقل کاهش دهد و لذا اجرای عجولانه حکم اعدام آقايان رحمانی پور و علی زمانی جای سوال و ابهام فراوان دارد.
به هر حال اينک که اين جوانان طبعا با توشيح جنابعالی اعدام شده اند لازم است برای روشن شدن اذهان عمومی که سخت ملتهب است و بخصوص طرفداران انقلاب اسلامی که چنين رفتاری را با اساس انقلاب مغاير می دانند جهت تنوير افکار عمومی و زدودن شائبه های موجود و خنثی کردن تبليغاتی که اساس نظام را هدف قرار داده است و بيش از همه حيثيت خود قوه قضاييه را در معرض خطر قرار داده است به سوالات فراوانی که ايجاد شده است و ما بخشی از انها را بازگو می کنيم پاسخ دهيد تا چنانچه صدور و اجرای اين احکام منطبق بر قانون و عادلانه بوده است آرامش به فضای سياسی باز گردد و چنانچه معلوم شود خدای ناخواسته اين احکام نادرست بوده است از هم اکنون مشخص نماييد چه کسی مسوليت این فاجعه را خواهد پذيرفت تا ديگر نيازی به تشکيل کميته های ويژه نظير جنايت کهريزک نباشيم.
1-
آن افراد در چه زمانی دستگير شده اند؟و علت دستگيری انها چه بوده است؟
2-
اين افراد که طبق قرائن چند ماه قبل از انتخابات دستگير شده اند با چه منطقی در دادگاه حوادث انتخابات شرکت داده شده اند؟ و اعترافات انها چه ارتباطی با انتخابات داشته است؟
3-
نحوه اخذ اعترافات از آنها چگونه بوده است؟و غیر از اعترافات چه مدارک مستند و محکمه پسندی در اثبات جرائم انها وجود دارد؟
4-
آيا مراحل قانونی دادرسی عادلانه در مورد انها رعايت شده است؟ آيا به وکيل تعيينی دسترسی داشته اند؟آيا وکيل انها توانسته است با آنها ملاقات کند؟ آيا فرصت کافی برای مطالعه پرونده به متهمان و وکلای انها داده شده است؟
5-
ايا ادعای موجود در مورد فريب متهمان توسط بازجويان و وعده سبک شدن حکم در صورت ارائه اعترافات ساختگی صحت دارد؟و اگر چنين باشد آيا اساس چنين دادگاهی مخدوش نمی باشد؟
6-
آيا اعتراف در دادگاه نمايشی با کارگردانی متهم اصلی جنايت کهريزک که خود مسئولان جديد قضايي از معترضين اصلی آن بوده اند می تواند به عنوان مبنايي برای صدور چنين احکام سنگينی قرار گيرد؟
7-
آيا حد اقل رافت اسلامی در مورد اين متهمان و خانواده آنهايعنی امکان برگزاری آخرين ديدار آنها قبل از اجرای حکم فراهم شده است؟
جناب اقای لاريجانی
اين سوالات و شايد دهها سوال ديگر که بی پاسخ مانده ، سبب شده است که افکار عمومی صدور و اجرای جنين احکامی را امری سياسی و بدون منطق حقوقی و خدای ناکرده تحت فشارهای سياسی و به منظور ايجاد رعب تلقی کنند .
جناب اقای لاريجانی
ما شائبه آنرا داريم که در صدور و اجرای اين احکام اصول متعدد قانون اساسی و از جمله اصول168 و 32،35،38،165 ِو بسياری از مواد آيين دادرسی کیفری يکسره ناديده گرفته شده است و عدم پاسخکويی به اين ابهامات سبب خسارات غير قابل جبران برای کشور و نظام خواهد شد.
من انچه شرط بلاغ است با تو می گويم
تو خواه از سخنم پند گير و خواه ملال

جبهه مشارکت ایران اسلامی
10
بهمن 1388