چهارشنبه ششم امرداد ١٣٨٩

نگرانى از وضعيت بهنام ابراهیم زاده وبلاگ نویس دربند

كميته مبارزه براى آزادى زندانيان سياسى

نگرانى از وضعيت بهنام ابراهیم زاده وبلاگ نویس وفعال حقوق کودک وجمعیت دفاع ازحقوق کار

بنابر گزارش رسيده از وضعيت بهنام ابراهیم زاده وبلاگ نویس وفعال حقوق کودک و جمعيت دفاع ازحقوق کار خبرى در دست نيست۔ در تاريخ ١ مرداد خانواده بهنام به زندان اوين مراجعه كردند اما مزوران رژيم از دادن اطلاعات به آنها در مورد محل نگهدارى بهنام خوددارى كرده اند۔

بهنام ابراهيم زاده در تاريخ ٢٢ خرداد دستگیرشده و بشدت مورد ضرب وشتم قرار گرفت. در اثر اين ضرب و شتم وى از ناحيه پا و قفسه سينه دچار شكستگى استخوان شد. در ابتدا به خانواده بهنام گفته بودند كه وى دربند هفت زندان اوین بسر ميبرد اما به خانواده اش اجازه ملاقات داده نشده بود. بهنام در تماس كوتاه تلفنى كه با خانواده اش در ابتداى دستگيريش داشت از درد قفسه سينه و وضعيت نامناسب جسمى اش گفته است. بهنام از زمان دستگيريش تا حال در بلاتكليفى و در وضعيت نامعلومى بسر ميبرد.

كمپين مبارزه براى آزادى زندانيان سياسى ضمن ابراز نگرانى از وضعيت بهنام ابراهيم زاده ,از تمامی سازمانها و افراد بشردوست خواسته است كه با نامه هاى اعتراضى خود رژيم اسلامى را تحت فشار قرار بدهند كه بهنام ابراهيم زاده را سريعا از زندان آزاد كنند.

5 مرداد ۱۳۸۹ - 27 جولاى ۲۰۱۰


مصر به نمایندگان جمهوری اسلامی ویزا نداد

به گزارش سایت پارلمان‌نیوز، مسئول پیگیری سفر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به غزه گفته، متاسفانه به رغم تمام پیگیری ها دولت مصر تا این لحظه با سفر چهار نفر از نمایندگان به غزه موافقت نکرده است.

احمدی بیغش با بیان اینکه چهار نماینده مجلس آماده سفر به غزه هستند گفت: ما نمایندگان تمام هماهنگی های لازم را انجام دادیم و حتی بلیط هواپیما جهت پرواز به مصر آماده است اما متاسفانه دولت مصر اعلام کرد که تا این لحظه برای سفر نمایندگان ویزا صادر نشده است.

مسئول پیگیری سفر نمایندگاه به غزه با انتقاد از دولت مصر گفت: دولت مصر متاسفانه تاکنون کارشکنی های زیادی انجام داده و حتی از چهار نماینده ای که قصد سفر به غزه را داشتند سوابق کاری درخواست کرد که ما نیز سوابق کاری خود را برای دولت مصر ارسال کردیم اما متاسفانه هنوز ویزایی برای انجام این سفر صادر نشده است.

وی تصریح کرد: ملت ایران حامی ملت مظلوم فلسطین به خصوص غزه است و ما چهار نماینده ای که قصد داریم به غزه برویم می خواهیم پیام ملت ایران و همچنین نمایندگان مجلس برای اعلام همدردی با ملت مظلوم فلسطین را به آنان ابلاغ کنیم.

 

یاوه گويی های  جنتی در جمکران

سایت خبرآنلاین در تهران: آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان ظهر روز نیمه شعبان در مسجد جمکران سخنرانی کرد.

به گزارش ایلنا آیت الله جنتی در این سخنرانی گفته، در حادثه انفجار مسجد ابوذر تهران که برای رهبر معظم انقلاب پیش آمد، تمام دکترها از رهبر معظم انقلاب قطع امید کرده بودند و حتی خود رهبر معظم انقلاب، باورشان نمی شد زنده بمانند، اما خداوند با مددهای خاص و همیشگی اش، ایشان را ذخیره ای برای روز مبادا قرار داد.

به همین دلیل در زمانی که امام خمینی(ره) رحلت کرد، خداوند متعال، سمت رهبری انقلاب را بر مقام معظم رهبری محول کرد و ایشان، مأمور شد از طرف خداوند، که این انقلاب را و این نظام را و این راه علی(ع) را حفظ کند و ادامه دهد.

در مورد مقام معظم رهبری هم، از آغاز 21سال رهبری ایشان، فتنه‌های داخلی و خارجی فراوانی شروع شد که رذیلانه ترین و خبیثانه ترین آن ها فتنه سال 88 بود.

در فتنه سال گذشته، سران فتنه با کمک آمریکایی ها فتنه ای را برپا کردند و مطمئن بودند که با کمک آمریکا دیگر کار انقلاب تمام می شود و چیزی برای نظام باقی نمی ماند، چرا که جنگ نرم است و این گونه مردم از نظام می برند و نظام وقتی مردم را نداشت، خود به خود سقوط می کند.

من سندی را به دست آوردم که آمریکایی ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمریکا در کشور های منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همین سعودی ها که به نمایندگی آمریکا صحبت می کردند، گفتند، اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر را هم می دهیم، اما خداوند این فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد.

عربستان سعودی نوکر سرسپرده آمریکاست و ذلیلانه از آن اطاعت می کند اما آن حکومتی که در دنیا روی پای خودش ایستاده و با قدرت و عزت، شعار مرگ بر آمریکا را سر می دهد، آن حکومت اسلامی ایران است.


نیروهای متخصص نفتی در حال ترک ایران هستند

سایت کلمه: یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت : ۱۰۰ سال نفت تولید می کنیم اما هنوز واردکننده بنزین هستیم .

به گزارش روزنامه مردم سالاری ، سیروس سازدار گفت: ما در اکثر میادین نفتی مشترک هستیم و اگر نتوانیم از مخازن مشترک برداشت کنیم این مخازن برای نسل آینده باقی نمی ماند زیرا از طرف همسایگان برداشت می شود و متاسفانه ما اهمیت این را متوجه نشده ایم یا شاید هم علت های پشت پرده دیگری وجود دارد که از وجود آنها بی خبریم.

وی افزود:اگر امروز ۴۰ میلیارد دلار در نفت وگاز سرمایه گذاری کنیم، می توانیم ۶۰ میلیارد دلار در سال برداشت کنیم ولی متاسفانه می بینیم که ۱۰۰ سال تولید نفت داریم اما از نظر تجهیزاتی هنوز به خارج وابسته ایم که امروزه نیز به این صورت است.

این نماینده مجلس افزود:در حوزه نفت وگاز دو چیز ما را تهدید می کند. اول غافل کردن برنامه ریزان که ما را در مسیری بیندازند که نتوانیم در صنعت وتکنولوژی قدم بگذاریم و دوم از بابت فرار مغزها و تخلیه کارشناسان ما در حوزه نفت است که همیشه باید به این دو مورد توجه کرد.

وی ادامه داد: در خصوص سرمایه گذاری که آقایان موفق نشدند و روابط ما با دنیا طوری شده که نمی توانیم از سرمایه گذار خارجی استفاده کنیم و نیروی انسانی متخصص نیز که به شدت در حال ترک کشور هستند.

• از سوی دیگر امروز ما وارد کننده گاز هستیم چرا ترکمنستان باید صادر کننده گاز باشد و ایران گاز وارد کند؟ با این قراردادهایی که در حوزه گاز بسته شده، همان بلا یی سر ما میآید که در حوزه نفت بر سرما آمد و امروز می بینید که نتیجه ۱۰۰ سال تولید نفت، ناتوانی در تامین مصرف بنزین و نفت کشور است.


جنگلهای هیرکانی شمال در معرض تخریب جدی قرار دارد

جنگلهای هیرکانی که جزء کهن ترین رویشهای جنگلی کره زمین محسوب می شوند در مناطق شمالی ایران با شتابی بی سابقه به دلیل آنچه متخصصان فرسایش ناشی از حضور دام، انسان و همین طور شدت بارشهای سیل آسا می نامند در معرض تخریب جدی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرخسها درختچه هایی با کلاهخود سبز در مسیر جاده دسترسی به ارتفاعات 1800 متری جنگلهای "دولی چال" سربازانی کوتاه قامت ولی مقاوم اند که بستر خاک را با ریشه های ظریفشان سخت در آغوش گرفته اند. درختچه های با نظمی شگرف که شیب تند جنگل را برای جلوگیری از شدت فرسایش پاسبانی می کنند.

معظلات مسیر جاده طرح توسعه جنگلهای دولی چال در حوزه شهرستان فومن به مقاومت درختچه های انبوه سرخس در برابر فرسایش خاک ختم نمی شود چرا که ارتفاعات بالا دست روستای تاریخی ماسوله نیز به دلیل حضور جنگل نشینان و دامهای چرنده آسیبهای جدی دیده است.

منابع طبیعی گیلان با حمایت سازمان جنگلهای کشور بعد از آنکه سیلابهای خروشنده تن جنگل را شسته و خاک را با خود به زیر کشید، اقدام به کاشت درختان تازه و خروج دام و جنگل نشیان از ارتفاعات جنگلی این منطقه کرد تا سیلاب و تخریب جنگل را متوقف کند، اقدامی که البته هنوز به طور قطع به فرجام نرسیده است.

این پایان ماجرا نیست؛ شیب تند دامنه ها باعث به وجود آمدن خاک کم عمق و فرسایش سریع سطح جنگل می شود و بارشهای مدام سیلابهای ویرانگر را به وجود می آورند و در نتیجه پوشش علفی سطح خاک که چون سربازان نیزه به دست کار حراست از خاک را بر عهده دارند با خود شسته و به ته دره ها سقوط می دهد.

به عقیده کارشناسان جنگل که خبرنگاران را در بازدید از جنگلهای دولی چال فومن همراهی می کنند، تخریب بالا دست بر اثر حضور دام و جنگل نشین در سالیان دور، باعث هجوم سیل از چهار طرف به روستای تاریخی ماسوله شده و بارها خسارتی به دهکده کوهپایه ای ماسوله وارد کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان در طول مسیر از عملیات مهار سخن می گوید:"بعد از سیل ماسوله منابع طبیعی وارد عمل شد و بیش از هزار و هفتصد هکتار از منطقه هدف را جنگلکاری کرد. 26 خانوار جنگل نشین با دامهایشان از جنگل خارج شدند، با این حال 25 تا 45 هزار دام مازاد در ماسوله، جنگلها را می چرند."

رحمت الله رحمانی علت تخریب مدام ارتفاعات ماسوله را مربوط به حکایتی تاریخی می داند و می گوید: " بازار سنتی اردبیل – فومن محل گذر افراد، دامها بوده و منطقه ای تاریخی محسوب می شود که در گذر زمان به صورت گسترده تخریب شده است."

اظهارات این مقام مسئول در اداره منابع طبیعی گیلان با اشاره یکی از همراهان به تپه ای در نزدیکی محل تجمع خبرنگاران جدی تر به نظر می رسد. تپه ای که به خاطر حضور میرزا کوچک خان به لشکرگاه معروف است. منطقه ای که امروز از پوشش جنگل تهی و به مرتعی در ارتفاعی بالاتر از 1800 متر تبدیل شده است.

ارتفاع زیاد و در نتیجه سرمای شدید هوا و چند عامل دیگر، موجب خالی شدن این منطقه از پوشش انبوه جنگل شده است. منطقه ای سردسیری که با هجوم دام و جنگل نشینان، نهالهای تازه کاشتش شکسته و تخریب می شود و طرح صیانت از جنگلهای شمال در این منطقه بیشترین آسیب را می بیند. پائین بودن عمق خاک، شیب تند، بارشهای سیل آسا مشکلات عدیده ای برای قرق بانی ایجاد می کند.

یوسف پور کارشناس جنگل که در محل تجمع در منطقه کم پوشش دالی چال حضور دارد، می گوید: " از سال 85، 45 خانوار جنگل نشین با مبلغ 450 میلیون تومان از منطقه خارج و جابه جا شده اند ولی مشکلات متعدد و شرایط نامساعد باعث شده طرح جابه جایی به طور کامل انجام نشود."

وی تاکید دارد: " اکوتنها شرایط سخت و شکننده ای دارند و رویش در این گونه مناطق بسیار با دشواری همراه است. در منطقه دولی چال 390 هکتار جنگلکاری انجام شده که نیاز به مراقبت شدید دارد. گونه های افرا، ون، بلوط، توسکا و گونه کاج سیاه غیر بومی نیز کاشته شده است."

این منطقه ویژه که از قدیم محل رویش درختان ارزشمند راش بوده دیگر قدرت توالی ندارد و باید زمانی هزار ساله را برای تولد دوباره راشها تجربه کند.

با این همه استان گیلان 565 هزار هکتار عرصه های جنگلی دارد و در کل استان گیلان 62 هزار هکتار جنگل کاشته شده که از 17 هزار اصله آن مربوط به سال 85 تا 89 است و در مجموع 175 جنگل نشین با 18 هزار واحد دامی نیز از مناطق مورد هدف خارج شده اند تا مناطق برای تنفس تازه آماده شوند اگر چه این طرحها به عقیده منتقدان شکست خورده است.

"آبهای روان از مرتفع ترین کوههای منطقه در ماسوله از کوههای شاه معلم سرچشمه می گیرد و با گذر از مساحتی زیاد به تالاب انزلی می ریزد." این اطلاعات را احمد شکری معاون آبخیز داری اداره کل منابع طبیعی استان گیلان می دهد.

وی ادامه می دهد: "از 32 هزار هکتار حوزه اصلی این منطقه 9 هزار هکتار مورد مطالعه آبخیز داری قرار گرفته که شامل خشکه چینی و گاویون بندی و همین طور مهار خاک در شیبهای تند و بدون پوشش است."

خطر ریزش سنگلاخهای سهمگین و شسته شدن خاک هر لحظه در بالاترین مناطق سرچشمه های ماسوله رودخان وجود دارد، چرا که میزان فرسایش خاک در این منطقه به نسبت آمارهای جهانی بسیار بالا است و به عقیده مقامات مسئول رقمی نزدیک به 600 تن در هکتار در سال را شامل می شود و از سال 70 رقمی معادل 600 میلیون تومان برای مهار خاک بی پوشش این منطقه هزینه شده است.


فحشای اسلامی (صیغه)؛ رشد سقط غیرقانونی جنین

ایلنا: يك متخصص زنان و زایمان با هشدار نسبت به افزايش و عوارض سقط‌هاي غيرقانوني در کشورگفت : متاسفانه بارداري در ميان گروه سني 18 و 19 ساله کشور‌ افزایش یافته است.

دكتر ژانت مهجوری در گفت‌وگو با ایلنا افزود: يكي از نتايج سخت بودن شرايط ازدواج براي جوانان برقراري روابط به دور از نظارت والدين و خانواده در ميان برخي از جوانان است و چنانچه داوري درباره پيامدهاي اخلاقي و ارزشي اين روابط را مسكوت بگذاريم پيامدهاي ديگر اين روابط از جمله سقطهاي غيرقانوني و خطرناك لزوم آگاهي بخشي به جوانان به ويژه دختران و زنان دوچندان مي شود.

وی با ابراز تاسف نسبت به انجام سقط جنین توسط ماماهايي كه شرايط انجام آن را رعايت نمي كنند گفت: اغلب دختران و زناني با طيف سني ۳۰ تا ۵۰ ساله به دليل بارداري ناخواسته و از ترس آبرو اقدام به سقط جنين مي كنند و این درحالی است که این عمل عوارضي همچون پاره‌گي رحم، نازايي ثانويه، خونريزي طولاني و سقط ناقص را موجب مي‌شود.

مهجوری ادامه داد: اغلب افرادی که برای انجام سقط جنین مراجعه می‌کنند اغلب دختران و زناني هستند كه به دليل فقر مالي و از روي ناچاري به عقد موقت (صیغه) تن داده‌اند. اين افراد به دليل بارداري ناخواسته، فقر فرهنگي، عدم آگاهي از روش‌هاي جلوگيري از بارداري نوين و ترس از آبروي خود حاضر به انجام این کار می‌شوند.

به گفته اين متخصص زنان سقط جنين در شرايط و امكانات غیر بهداشتي و استريليزه انجام می‌شود و در كنار انجام سقط‌هاي غيرقانوني توسط افراد ناشناس، داروها و آمپول‌هاي این عمل نیز در بازارهای سیاه همراه با عارضه به فروش می‌رسد که سقط ناقص را سبب مي‌شود.

 

وبلاگ « پهره روتاک » « روزنامه پهره »

رفتار غیر انسانی نیروهای انتطامی در بلوچستان ادامه دارد. چرا چرا؟؟؟؟

من یک جوان بلوچ از طایفه براهویی هستم.شغل خاصی ندارم برای گذران زندگی مجبور هستم گاها دست به کارهای خطرناکی بزنم.اخیرا با یکی از دوستانم که یک دستگاه وانت تویوتا دارد تصمیم گرفتیم از شهرستان بم چند بشکه گازوییل خریده و در زاهدان یا زابل بفروشیم.

در اولین سرویس توانستیم با پرداخت ۱۸۰۰۰۰تومان رشوه به ماموران ایست و بازرسی شور گز و نصرت آباد بارمان را در زاهدان به یکی از مشتریها بفروشیم اما برای بار دوم تصمیم گرفتیم گازوئیل ها را در زابل بفروش برسانیم بعد از ظهر روز چهارشنبه هفته گذشته از بم هفت بشکه گازوئیل خریدیم قیمت هر بشکه گازوئیل در شهرستان بم ۷۰۰۰۰تومان بود آن شب را با هزار و یک بدبختی و تعقیب و گریز پشت سر گذاشتیم ساعت ده روز پنجشنبه در منطقه کیچی(شمال زاهدان) به کاروانی از همکاران گازوئیل کشمان برخوردیم تصمیم گرفتیم در کنار آنها که تعدادی خودرو داشتند مانده و ضمن استراحت ناهارمان را نیز در آنجا صرف کنیم هنوز یک ساعتی از حضور من و دوستانم در آنجا نگذشته بود که ناگهان تعدادی از دوستان همکار فریاد زدند که نیروهای قرار گاه رسیدند بر سر راه برگشتمان یک کوه با سرازیری خیلی خطرناک قرار داشت به دوستم گفتم راه برگشتی نیست از طرف مقابلمان هم نیروهای انتظامی بسرعت دارند به ما نزدیک میشوند چکار کنیم گفت راهی جزء اینکه مستقیم جلو برویم نداریم یا ما را میکشند یا فرار میکنیم من هم قبول کردم و سوار ماشینمان شدیم و به طرف نیروهای قرارگاه حضرت رسول (ص) که پانزه خودرو و تعدادی موتور سیکلت بودند شتافتیم یک ماشین قبل از ما حرکت کرده بود و بعد از ما چهار خوروی دیگر از همکارانمان بودند ماموران قرارگاه تا ما را دیدند به طرف ما تیر اندازی کردند ماشینی که جلوی ما بود علی رغم اصابت چندین گلوله به خورویش توانست بگریزد نوبت من و دوستم که تازه کار بودیم شد به دوستم گفتم اونها خود ما را هدف گرفته اند چکار کنیم هنوز چیزی نگفته بود که احساس کردم چند گلوله به خودرویمان اصابت کرد چند متری که جلوتر رفتیم دیدم دوستم فرمان خود رو را رها کرد و خورو به کناری هدایت شد و محکم به دیواره کوه برخورد کرد حال دوستم را پرسیدم او گفت که زخمی شده است ناگهان چشمم به پایش که خون آلود بود افتاد سریع پیاده شدم که به دوستم کمک کنم وقتی در سمت راننده را باز کردم دیدم تعدادی از سربازان با پرتاب سنگ بسرعت به طرف ما میدوند با داد و فریا از آنها خواستم که سنگ پرتاب نکنند که دوستم زخمی شده است آنها بدون اینکه به من توجهی کنند آمدند و مرا کتک زدند و یکی از آنها سنگ بزرگی را محکم از سر دوستم که زخمی بود کوبید چون در ماشین باز بود دوستم پایین افتاد خواستم بروم و او را بلند کنم اما سربازانی که داشتند مرا کتک میزدند نگذاشتند که من به او کمک کنم یکی از سربازان هم او را که بیهوش افتاده بود و خون زیادی از پایش رفته بود با لگد میزد و میگفت دوباره فرار میکنی ؟ به هر زحمتی که بود خود را به او رساندم و حالش را پرسدم اما او بسبب سنگی که بسرش اصابت کرده بود بیهوش بود و نمی توانست جوابم را بدهد.آنها میگفتند او دروغ میگوید زخم پای او ناشی از برخورد ماشین است همراه آنها یک دکتر بود.دکتر وقتی پای دوستم را دید گفت که او بر اثر اصابت گلوله زخمی شده است. خودروی ما هم سد راه خودروهایی که پشت سرمان بودند شد چهار خودروی دیگر هم به دام نیروهای قرارگاه افتادند نیروهای قرارگاه علاوه بر ضرب و شطم همکارانمان فحش و دشنام گویی را هم بعنوان نوعی شکنجه بکار میبرند.آنها شیشه های خودروهایمان را با سنگ شکستند و ما را به قرارگاهشان آوردند و مدعی شدند که ما آنها را با سنگ متوقف کرده ایم خودروی ما بدلیل اینکه هر چهار لاستیکش بر اثر اصابت گلوله پنجر شده بود و موتورش هم دچار اسیب دیدگی شده بود در محل ماند. دوساعت بعد دوستم در بین راه به هوش آمد و از من خواست که به او آب بدهم اما نیروهای قرارگاه حتی به من هم اجازه نمیدادند که آب بخورم چه برسد به او. وقتی به زاهدان رسیدیم در داخل اورژانس چند مامور انتظامی آمدند و بر روی کاغذی که در دستشان بود انگشت دوستم را زدند بعدا معلوم شد که بر روی کاغذ نوشته شده است که فرد مضروب یعنی دوستم از هیچ کسی شکایتی ندارد.


محكوميت مدير مسئول روزنامه "صدای عدالت" به حبس

ایسنا: شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران نشريه «صداي عدالت» را به حبس تعزيري محكوم كرد.

جلسه رسيدگي به پرونده روزنامه «صداي عدالت»، شانزدهم اسفندماه سال گذشته در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران و با حضور هيات منصفه مطبوعات برگزار شد.

پس از اتمام جلسه رسيدگي و اعلام نظر هيات منصفه مطبوعات، شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران، روزنامه مذكور را به اتهام تبليغ عليه نظام به 5 ماه حبس تعزيري و در مورد اتهام تحريص و تشويق افراد و گروه‌ها به ارتكاب اعمالي عليه امنيت و حيثيت جمهوري اسلامي ايران و افتراء به نظام جمهوري اسلامي ايران به 6 ماه حبس تعزيري محكوم كرد.

همچنين در خصوص اتهام توهين به حضرت امام خميني(ره) قرار عدم صلاحيت به محاكم انقلاب صادر كرد و در مورد اتهام افتراء نسبت به شهرداري تبريز راي برائت براي مدير مسوول صداي عدالت صادر شد.

بر اساس اين گزارش، راي صادره غيابي صادر شده و قابل واخواهي است.


قيمت مرغ در آستانه چهار هزار تومان

روزنامه تهران امروز: در آستانه ماه رمضان بحران در بازار كالاهاي پروتئيني به اوج خود رسيده است. پس از آن كه نرخ گوشت قرمز طي دو ماه گذشته ركوردشكني را در دستور كار خود قرار داد و وزارت بازرگاني در تمام طول اين مدت در تنظيم بازار اين كالاي پروتئيني ناتوان ماند حالا نوبت به ثبت ركورد در قيمت گوشت مرغ رسيده است.

در روزهاي گذشته هر كيلو مرغ تا قيمت سه هزار و 900 تومان به فروش رسيد تا روند گراني اين كالاي پرمصرف همچنان ادامه داشته باشد.با بروز اين گراني و تشديد آن، تنها پناهگاه قشر متوسط و متوسط رو به پايين جامعه از گراني گوشت قرمز نيز در حال ويران شدن است. در روزهايي كه مردم خود را براي ماه رمضان آماده مي‌كنند و در حال تهيه مايحتاج خود در ماه مهماني خدا هستند، با گراني قريب‌الوقوع كالايي مواجه شدند كه احتمالا اصلي‌ترين پروتئين مصرفي آنهاست.

در اين ايام كه بحران به بازارهاي مختلف در حال سرايت است، معاونت بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني با مسئول جديد خود هر روز با چالشي جديد مواجه مي‌شود. فشارهاي زيادي از محل گراني كالاها بر دوش وزارت بازرگاني دولت دهم سنگيني مي‌كند هرچند كه در سال‌هاي گذشته هم بحران‌هاي فصلي زيادي بازار كالاهاي مختلف را فرا گرفت اما در اين ايام كه مسئول تنظيم بازار دولت پس از پنج سال، تغيير كرده است و معاونت بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني با سرپرستي معاون سابق بازاريابي سازمان توسعه تجارت اداره مي‌شود، وزارت بازرگاني در مهار اين بحران‌ها به بن‌بست رسيده است به‌طوري كه اين وزارتخانه از اتخاذ تصميم‌هاي فوري براي مقابله با اين بحران‌ها بازمانده است.

هرچند كه وزير بازرگاني روز پنج‌شنبه را به برگزاري جلسه فوري با استانداران جنوبي كشور گذراند تا راهي براي كنترل قيمت مرغ بيابد. غضنفري در پايان اين جلسه بار ديگر واردات را به عنوان چاره كار برگزيد و استانداران را به سمت واردات مرغ و ذخيره‌سازي مرغ توليد داخل هدايت كرد. واردات اين كالاي پروتئيني ماه‌هاست كه از كشور تركيه و ديگر كشورها انجام مي‌شود.

اين درحالي است كه خليليان، وزير جهاد كشاورزي در مراسم گشايش ششمين نمايشگاه بين‌المللي صنعت دامپروري، مرغداري، شيلات و آبزيان از خودكفايي كشور در توليد مرغ خبر داده و حتي از توان صادراتي كشور در اين زمينه سخن رانده است. تناقض در ميان گفتار و رفتار دو وزارتخانه كشاورزي و بازرگاني شايد علت اصلي عدم اتخاذ سياست واحد براي تنظيم بازار مرغ و همچنين نارضايتي توليدكنندگان مرغ در كشور باشد.

رئيس هيات مديره اتحاديه تعاوني مرغداران گيلان نيز در اين زمينه گفت: به نظر مي‌رسد رويكرد بازرگاني حمايت از توليدكنندگان مرغ نيست زيرا در حالي كه توليدات مازاد داريم، اقدام به واردات مي‌شود و اين موضوع به‌طور جدي نيازمند بررسي است. حبيب اسدالله نژاد افزود: در اوايل خرداد ماه سال جاري كه قيمت مرغ به شدت كاهش يافته و توليدكنندگان هم ضرر مي‌كردند هم امكان فروش مرغ‌هاي توليدي براي آنان وجود نداشت و هم گرمازدگي از آنان تلفات سنگين مي‌گرفت و شاهد انباشتگي مرغ در سطح كشور بوديم.

وي خاطرنشان كرد: با وجود تقاضا و مكاتبات متعدد براي شروع ذخيره‌سازي و كمك به مرغداران در آن شرايط سخت، متاسفانه اقدام مناسبي براي جمع آوري مرغ‌هاي مازاد بر نياز بازار و ذخيره سازي و انجماد براي عرضه در مواقع كمبود انجام نشد.

وي با تشريح وضعيت مرغداري از دو ماه پيش تا به امروز به مهر گفت: در شرايط بحراني اوايل خرداد ماه امسال در مكاتبات به صراحت افزايش قيمت‌ها از نيمه دوم تيرماه پيش‌بيني و تقاضاي ذخيره سازي شد اما به دو دليل طرح شركت پشتيباني امور دام كه به عنوان مباشر وارد شده بود، مورد استقبال قرار نگرفت؛ اول اينكه قيمت پيشنهادي كمتر از قيمت تمام شده مرغ بود و از متوسط قيمت روز كشور هم پايين‌تر بود و دوم اينكه در شرايطي پيشنهاد شد كه شرايط بحراني برطرف و قيمت مرغ سير صعودي گرفته بود.

رئيس اتحاديه مرغداران گيلان گفت: اگر بازرگاني و شركت پشتيباني درست و به موقع عمل مي‌كردند هم مي‌توانستند مشكلات مرغداران را برطرف كنند و هم ذخيره مناسبي براي ايامي مانند اعياد شعبانيه و ماه مبارك رمضان ايجاد كنند ولي اعلام ديرهنگام اجراي طرح ذخيره‌سازي به قيمت غيرمنطقي و غيركارشناسي نشان داد كه رويكرد آنها حمايت از توليد كننده نيست.

وي تصريح كرد: وقتي در سخت ترين شرايط، بازرگاني از مرغداران حمايت نمي‌كند، نبايد توقعي از توليدكنندگان داشته باشد. اسدالله نژاد بيان داشت: ساز و كار تعريف شده براي تنظيم بازار يك كالا از مشمول عرضه و تقاضاست، اين نيست كه دنبال واردات آن كالا باشيم و اگر واردات مشكل را برطرف نكرد با اهرم تعزيراتي به دنبال رفع نقايص كار خود باشيم. وي خاطر نشان كرد: در كشوري كه ميزان توليد مرغ بيش از نياز كشور است، بايد بررسي دقيق و كارشناسي شود كه چرا كمبود ايجاد شده و نمي‌توان بازار را تنظيم كرد و اصولا چرا بايد نيازمندي واردات از كشوري مانند تركيه باشيم كه خود يك وارد كننده بزرگ مرغ از برزيل است.

وي درعين حال اعلام قيمت براي عرضه مرغ از سوي وزارت بازرگاني را مورد انتقاد قرار داد و ياد آورشد: مرغ از كالاهاي مندرج در سبد حمايتي خارج و براساس قوانين بايد قيمت آن بر اساس عرضه و تقاضا تعيين شود و اين نوع رويكرد‌ها كه بازرگاني دنبال مي‌كند، نتايج معكوس خواهد داشت.

سازمان دامپزشكي؛ مسبب گراني؟ در روزهايي كه گراني مرغ، خريداران را با سردرگمي مواجه ساخته است، دلايل مختلفي براي گراني مرغ اعلام شده است. جالب‌ترين آن شايد توسط معاون سازمان حمايت اعلام شده باشد. سيد جواد تقوي در ادامه اختلافات وزارت بازرگاني و وزارت جهاد كشاورزي، سازمان دامپزشكي را عامل بروز گراني دانسته است. رئيس ستاد تنظيم بازار ماه مبارك رمضان درباره افزايش نرخ گوشت مرغ در روزهاي اخير گفت‌: اطلاعيه سازمان دامپزشكي مبني براينكه «مرغ نبايد در پودر يخ عرضه شود» موجب بروز برخي مشكلات براي آن گروه از عرضه‌كنندگان كه فاقد دستگاه‌هاي برودتي بودند شد و همين امر عرضه را دچار اختلال كرد.

سيدجواد تقوي به ايرنا گفت: با توجه به چنين وضعيتي سازمان دامپزشكي اجراي اطلاعيه خود را به پس از ماه مبارك رمضان موكول كرد. معاون سازمان حمايت گفت: حداكثر نرخ اعلام شده براي هر كيلوگرم مرغ سه هزار تومان است.در همين رابطه مديرعامل اتحاديه سراسري مرغ گوشتي ايران‌گفت: توليدكنندگان گوشت مرغ به‌دنبال حدي از ثبات در قيمت محصول خود هستند به نوعي كه از فعاليت اقتصادي خود سودمند شوند و تقاضا نيز در بازار وجود داشته باشد.

به گفته حسين مقدم‌نيا، اتحاديه مرغ گوشتي ايران قيمت سه هزار تا سه هزار و 100 تومان را براي عرضه اين محصول پيشنهاد داده بود كه طبق بخش نامه وزارت بازرگاني به سازمان‌هاي بازرگاني سراسر كشور و تشكل‌هاي توليدكننده اين قيمت لحاظ نشده و قيمت دو هزار و 900 تا سه هزار و 100 تومان مشخص شده است. وي افزود: در دي ماه سال گذشته توافق‌نامه‌اي با وزارت بازرگاني به امضا رسيد كه طبق آن تشكل‌هاي توليدكننده ماهانه 50 هزار تن از مرغ توليدي خود را برحسب توزيع استاني توليد اين محصول در استان‌هاي مختلف براي ذخيره و عرضه در بازار در اختيار وزارت بازرگاني قرار دهند.

مديرعامل اتحاديه سراسري مرغ گوشتي ايران يادآور شد توليدكنندگان مرغ گوشتي در 9 ماهه نخست سال گذشته محصول خود را پايين تر از قيمت تمام شده به بازار عرضه مي‌كردند. مقدم نيا با اشاره به عدم ثبات در قيمت نهاده‌ها و عرضه اين محصول اظهار داشت: قيمتي بايد براي اين محصول پروتئيني تعيين شود كه توليدكننده قادر باشد مجموعه سيستم اقتصادي خود را اداره كند. به گفته وي، اين قرارداد تا امروز ادامه دارد، هرچند هنوز به قيمت مشتركي كه تفاهم توليدكنندگان و وزارت بازرگاني را به‌دنبال داشته باشد، نرسيده‌ايم.

مقدم نيا يادآورشد: هم اكنون هر كيلوگرم مرغ زنده از توليدكنندگان به قيمت دو هزار و 200 تا دوهزار و 300 تومان خريداري مي‌شود. وي گران بودن قيمت گوشت قرمز را از دلايل افزايش ميزان تقاضا براي گوشت مرغ در آستانه ماه مبارك رمضان بيان كرد و گفت: نوسان قيمت در نهاده‌هاي توليد نظير ذرت و سويا، سوخت، دستمزد كارگران و همچنين مرغ يك‌روزه از دلايل افزايش قيمت گوشت مرغ است.

 

نيترات به منابع آبهای زيرزمينی نفوذ كرده است

روزنامه ابتکار: رئيس کميته محيط زيست شوراي شهرگفت: «دستگاه‌هاي دولتي مانند وزارت نيرو و وزارت بهداشت بايد تکاليف و وظايف قانوني خود را در رابطه با مساله آب تهران به خوبي انجام دهند تا مردم از آب سالم برخوردار باشند و اگر اين دستگاه‌ها به وظايف خود عمل نکنند، بايد مورد بازخواست قرار گيرند و شوراي‌شهر حتما در اين رابطه از آنها سوال مي‌کند.» معصومه ابتکار در گفت‌و‌گو با ايلنا گفت: «کيفيت آب تهران سالهاست که مورد بررسي و پيگيري است و اين به دليل نگراني‌هايي است كه در استفاده و بهره‌برداري از چاه‌هاي آب زيرزميني تهران و آثاري که بر روي کيفيت آب تهران وجود دارد.» او ادامه داد: «اين که از آب چاه در تهران بهره‌برداري و استفاده مي‌شود و و اب چاه با آب‌هاي روان مخلوط مي‌شود، هيچ شکي نيست و من فکر نمي‌کنم کسي در رابطه با اين مساله ترديد داشته باشد.» رئيس کميته محيط زيست شوراي شهر تصريح کرد: «در اين که نيترات و تي.او.سي‌ها (TOC) در داخل منابع آب زير زميني تهران نفوذ کرده‌اند هم هيچ شکي نيست، اينها واقعيت‌هايي است که وجود دارد اما اين که اين افت کيفيت به مرحله‌اي رسيده باشد که آلودگي آب تهران دچار مساله اساسي شده باشد،تشخيص‌اش بر عهده وزارت نيرو و وزارت بهداشت است.» ابتکار گفت: «وزارت بهداشت بايد به طور مستمر وضعيت آب تهران را پايش کند، وزارت نيرو هم بايد حداکثر تلاش خود را انجام دهد که کيفيت آب تهران را ارتقا دهد و کمتر از منابع آب زير زميني استفاده کند.» او ادامه داد: «وزارت نيرو بايد سيستم تصفيه فاضلاب را توسعه دهد که ما دچار معضلي در رابطه با افت شديد کيفيت آب تهران نباشيم .» او بيان کرد: موضوع وجود نيترات در آب تهران مدتهاست که در کارگروه آب و فاضلاب شوراي شهر در حال بررسي است. ابتکار تصريح کرد: «دستگاه‌هاي دولتي مانند وزارت نيرو و وزارت بهداشت بايد تکاليف و وظايف قانوني خود را در رابطه با مساله آب تهران به خوبي انجام دهند تا مردم از آب سالم برخوردار باشند و اگر اين دستگاه‌ها به وظايف خود عمل نکنند، بايد مورد بازخواست قرار گيرند و شوراي شهر حتما در اين رابطه از آنها سوال مي‌کند.»


رشد اقتصادى بخش كشاورزى منفى 12 درصد

روزنامه ابرار اقتصادی: براساس جديدترين آمار بانك مركزى، رشد اقتصادى در بخش كشاورزى منفى 12 درصد گزارش شده كه اين آمار نگرانى كارشناسان و فعالان بخش كشاورزى را در پى داشته است.به گزارش مهر، بخش كشاورزى از آنجايى كه با نيازهاى مستقيم انسان سر و كار دارد همواره در تمامى كشورها به عنوان يكى از اركان اصلى اقتصاد محسوب مى شود و حتى كشاورزى پيشرفته پررونق از ويژگى هاى كشورهاى توسعه يافته به شمار مى روند و دولتها با اختصاص يارانه و منابع مالى به اين بخش، به توسعه آن كمك مى كنند.در اين ميان، حتى كشور چين كه به يكى از بزرگترين توليد كنندگان جهان تبديل شده است و گوى سبقت را از پيشرفته ترين كشورها ربوده است، به سمت بخش كشاورزى متمايل شده و در حال يك تحول اساسى در اين بخش است تا نام خود را جايگزين نام كشورهاى تراز اول در توليد محصولات كند و در واقع در شرايط كنونى غفلت از اين بخش شرايط جبران ناپذيرى را براى كشورها به وجود مى آورد.ايران هم از جمله كشورهايى به شمار مى رود كه عليرغم داشتن ظرفيتهاى زياد اين بخش تاكنون نتوانسته به جايگاه واقعى خود دست پيدا كند و حتى آمار سالانه نشان از كاهش رشد اقتصادى و سرمايه گذارى در اين بخش مى دهد.بر اساس آمار بانك مركزى، رشد ارزش افزوده در بخش كشاورزى در سال 1384 معادل 9/2 درصد، در سال 85 معادل 4/7 درصد و در سال 86 معادل 6/4 درصد بوده است، ضمن اينكه رشد ارزش افزوده بخش كشاورزى در سه ماهه اول سال 1387 منفى 10/3 درصد و در سه ماهه دوم نيز منفى 10/3 درصد بوده است.البته محمود بهمنى رئيس كل بانك مركزى اخيرا رشد اقتصادى بخش كشاورزى در سال 1387 را منفى 12 درصد اعلام كرده كه اين آمار برنگرانى ها افزوده است. البته يكى از دلايل اصلى منفى شدن رشد اقتصادى در بخش كشاورزى موضوع خشكسالى در سال 87 بود كه كشور را فرا گرفت.در همين حال، سهم بخش كشاورزى از منابع حساب ذخيره ارزى بين سالهاى 84 تا 88 بسيار ناچيز گزارش شده به طورى كه قراردادهاى منعقده براى استفاده از منابع اين حساب در بخش كشاورزى در سال 84 معادل 7/1 ميليون دلار، در سال 85 صفر ميليون دلار، در سال 86 معادل 4/8 ميليون دلار و در سال 87 معادل 4/3 ميليون دلار بوده است، ضمن اينكه بانك مركزى رقم سال 88 در اين بخش را هنوز به صورت رسمى اعلام نكرده است. فقر سرمايه گذارى در بخش كشاورزى البته بخش كشاورزى از فقر سرمايه گذارى هم رنج مى برد كه صادق خليليان وزيرجهادكشاورزى در اين باره مى گويد: مشكل فقر سرمايه گذارى در ساير بخشها نيز وجود دارد و بنابراين، بخش دولتى بايد سهم بيشترى از سرمايه گذارى را داشته باشد. همچنين نوع سرمايه گذاريها نيز به شكلى است كه بخش توليد را دچار مشكل كرده و تنها توسعه خدمات را در پى داشته است؛ مانند سدهايى كه ساخته مى شوند اما شبكه زهكشى آنها كامل نشده است. خليليان معتقد است: اگر 20 درصد از سهم بخش خدمات در مجموع سرمايه گذارى كاهش و به بخش توليدى اختصاص يابد و از اين ميزان تنها 4 تا 5 درصد آن به كشاورزان برسد با همين منابع موجود، سهم اين بخش از رشد توليد ناخالص داخلى افزايش مى يابد.آمارها نيز حاكى از آن است كه بخش كشاورزى تامين كننده 13/7 درصد توليد ناخالص داخلى كشور، يك پنجم اشتغال ، 23 درصد از ارزش صادرات غير نفتى، 82 درصد غذاى مصرفى و 90 درصد مواد اوليه صنايع تبديلى كشاورزى است. واردات بى رويه محصولات كشاورزى عنايت الله بيابانى، نايب رئيس خانه كشاورز ضمن تائيد اين موضوع كه رشد اقتصادى در بخش كشاورزى سير نزولى داشته است، گفت: در حاليكه در ساير بخشها روند سرمايه گذارى به سمت توسعه پيش رفته اما بخش كشاورزى سير نزولى داشته است. وى در خصوص راهكارهاى توسعه بخش كشاورزى تصريح كرد: بايد در بخش كشت محصولات كشاورزى اطلاعات جامعى تهيه و روند اصلاحات بر اساس نيازها تعيين شود. بيابانى خاطرنشان كرد: تزريق سرمايه بخش كشاورزى براى رقابت پذير كردن از كالاها و محصولات كشاورزى هم ازجمله موارد مهم در اين خصوص تلقى مى شود. نايب رئيس خانه كشاورز با اشاره به تاثير منفى واردات در توسعه بخش كشاورزى اظهار داشت: بازار برخى از كالاهاى كشاورزى كه كشور در آنها داراى مزيت بود، با واردات بى رويه و غير تخصصى از بين رفت و اين موضوع آسيب جدى به سرمايه گذارى در بخش كشاورزى وارد كرد. نبود امنيت سرمايه گذارى بهزاد قره رياضى كارشناس بخش كشاورزى در اين خصوص گفت: يكى از بزرگترين مشكلهاى اين بخش نبود امنيت سرمايه گذارى است به طوريكه سرمايه گذاران حاضر به ورود دراين بخش نيستند.وى افزود: سرمايه گذاران باسرمايه اى هنگفت وارد اين بخش مى شوند اما ناگهان با واردات ميليون تنى محصولات كشاورزى در بازار روبرو شده است و تمامى سرمايه خود را را از دست مى دهند.قره رياضى ادامه داد: در سايه واردات بى رويه، كشاورزى به ناخودكفايى رسيده است و نمى توان انتظار سرمايه گذارى در اين بخش را داشت.وى خاطرنشان كرد: خانه نشينى خبرگان بخش كشاورزى، دانايى ستيزى و در نهايت واردات انبوه محصولات كشاورزى از مواردى است كه در چند ساله اخير مشكلات اين بخش را افزايش داده است.با وجود سهم 95 درصدى بخش خصوصى در كشاورزى و ميزان اشتغال بالاى اين بخش، اما هنوز هم سهم سرمايه گذارى در اين بخش 4/1 درصد از كل سرمايه گذارى كشور است كه كارشناسان مهمترين علت آن را خرد بودن اراضى كشاورزى در ايران مى دانند.

.
 

سطح کشت پنبه امسال به پايين ترين حد خود رسيده است

روزنامه مردمسالاری: برخي از کشاورزان پنبه کار شرق استان گلستان، افزايش قيمت تضميني خريد پنبه از سوي دولت را در احياي کشت اين محصول استراتژيک مهم دانستند. به گزارش ايسنا، در حاشيه کارگاه آموزشي روز مزرعه در شهرستان گنبد کاووس، عده اي از پنبه کاران پايين بودن قيمت خريد تضميني پنبه در کنار هزينه هاي بالاي توليد اين محصول را از علل عدم صرفه اقتصادي کشت اين محصول استراتژيک عنوان کردند. يکي از کشاورزان پنبه کار که در سال هاي رونق کشت پنبه حدود 400 هکتار از اين محصول را کشت مي کرد، گفت: براي عمليات کاشت و داشت و برداشت پنبه حدود 9 ماه کار و تلاش نسبتا سخت نياز است، در حالي که ساير محصولات حداقل 4 تا6 ماه زمان و کار به نسبت آسانتري نياز دارند. اين کشاورز معتقد است: افزايش قيمت خريد تضميني پنبه سبب احيا و رونق مجدد کشت اين محصول در استان گلستان که زماني به سرزمين «طلاي سفيد» مشهور بود ، خواهد شد. وحيد ثنايي، کارشناس ارشد مديريت هماهنگي سازمان جهاد کشاورزي استان گلستان نيز با تاييد پايين بودن قيمت خريد تضميني پنبه مي گويد:امسال قيمت خريد تضميني پنبه 7 هزار و500 ريال براي هر کيلوگرم پيش بيني شده است. وي مي افزايد: اين در حالي است که هزينه توليد هر کيلوگرم « وش» پنبه که در اين استان بيشتر به صورت سنتي کشت مي شود، بين 6 هزار تا 6 هزار و 500 ريال بوده که براي کشاورزان مقرون به صرفه نيست. وي ادامه مي دهد: تغيير کشت سنتي به مکانيزه و توليد ارقام پر محصول مي تواند در افزايش سطح زيرکشت محصول استراتژيک پنبه در استان گلستان موثر باشد. به گزارش خبرنگار ايسنا، رحمت اله غيادي، کارشناس پنبه و دانه هاي روغني مديريت جهاد کشاورزي شهرستان گنبد کاووس نيز در اين خصوص مي گويد: مهمترين مشکل و دليل کاهش کشت پنبه در اين منطقه و استان گلستان پايين بودن قيمت خريد اين محصول است. غيادي مي افزايد: امسال سطح زيرکشت پنبه (سطح سبز) در منطقه گنبد کاووس به يکهزار و 409 هکتار کاهش يافته است. وي ادامه مي دهد: اين رقم نشان دهنده پايين ترين سطح زير کشت اين محصول در طول تاريخ کشت آن در اين منطقه است. گفتني است زماني استان گلستان به ويژه شرق آن از مناطق مهم کشت محصول پنبه در کشور به حساب مي آمد و به منطقه طلاي سفيد مشهور بود.

 

گرد و خاک در راه 12 استان کشور، ماسک بزنید

همشهری آنلاین: با توجه به گزارش سازمان هواشناسی مبنی بر پیش‌بینی بروز گرد و خاک در 12 استان کشور استفاده از ماسک توصیه می‌شود.

به گزارش اخبار چند رسانه ای واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب‌دا) مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار با اشاره به اینکه ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی را بگیرند افزود: ما به شهروندان توصیه می‌کنیم از ماسک‌های ویژه‌ای که برای این شرایط مناسب هستند استفاده کنند.

دکتر ندافی گفت: ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملاً متفاوت هستند و از ذرات درشت (غیرقابل تنفس) تا ریز (قابل تنفس) طبقه‌بندی می‌شوند، که ذرات درشت گرد و غبار حداکثر می‌توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند. اما ذرات ریز می‌توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند.

وی خاطرنشان کرد: ذرات ریزتر دارای اثرات نسبتاً مهمی بر سلامت انسان هستند. بیشتر ذراتی که در پدیده گرد و غبار حضور دارند از نوع ذرات درشت یا غیرقابل تنفس هستند و تهدیدی جدی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کند. ولی ممکن است در افرادی که سابقه بیماری‌های تنفسی دارند مانند مبتلایان به آسم و آمفیزم مشکلاتی ایجاد کند.

مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار تصریح کرد: لازم است هموطنان برای جلوگیری از آلودگی ذرات گرد و غبار حتماً از پوشش مناسب برای مواد غذایی استفاده کرده و این مواد را در یخچال نگه دارند.

شایان ذکر است استان‌هایی که احتمالاً با پدیده گرد و غبار مواجه هستند. شامل استان‌های ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، خوستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، یزد، مرکزی و همدان هستند.


بازنشستگی 250 پاسدار حامی موسوی

سایت جرس: فرمانده کل سپاه پاسداران، سه روز قبل برای نخستین بار به حمایت برخی از «پاسداران» از رهبران مخالفان دولت اذعان کرد و اظهار داشت اقناع این دسته از پاسداران بهتر از «حذف» آنان است. فرمانده کل سپاه به تعداد و میزان مخالفت ها در درون سپاه پاسداران اشاره نکرده است، اما در دوران مبارزه‌های انتخاباتی میرحسین موسوی تعدادی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران نیز از او حمایت کرده بودند.

به گزارش منابع خبری جرس در تهران ستادي مرکب از حجت الاسلام سید مجتبي خامنه اي (فرزند مقام رهبری)، سرلشکر سید حسن فيروزآبادي (رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح)، سردار محمد رضا نقدي (فرمانده بسیج) و حجت الاسلام سردار حسین طائب (معاون اطلاعات سپاه پاسداران) به دستور آقای خامنه اي تشکیل شد و طی جلسات متعدد در مورد بازنشسته کردن سرداران سپاه که به ميرحسين موسوي راي داده بودند يا پس از انتخابات از دولت و اقدامات خشن نهاد های وابسته به آن پشتيباني نکرده بودند تصميم گرفتند.

این ستاد در نهايت دویست و پنجاه (250) نفر از سرداران سپاه را بازنشسته کرده است. در ميان اين افراد سرداراني که هشت سال سابقه حضور در جبهه را داشتنند و مسئوليت هاي مهمی از قبیل فرمانده لشکر يا فرمانده تيپ داشتند به چشم مي خورد. سردار حسين علاوي ، سردار حسين دهقان ، سردار مصطفي آجر لو و سردار مرتضي قرباني در ميان اين سرداران مغضوب و بازنشست شده به چشم می خورند

اکنون معنای سخن شنبه فرمانده سپاه بهتر درک می شود. این سردارن سپاه که منتقد سیاستهای خشن نظام بوده و عملا از موسوی حمایت کرده اند، البته به تعدادی بوده اند که اولا غیرقابل انکار بوده اند، ثانیا به سادگی قابل حذف فیزکی یا برخورد هم نبوده اند، و علیرغم اینکه بطور مکرر تحت ارشادهای مربیان عقیدتی سیاسی "طرح بصیرت" قرار گرفتند، اما قانع نشدند؛ این پاسداران صادق به دستور مستقیم آقای خامنه ای از خانواده سپاه حذف شدند و به خدمت رسمی آنها خاتمه داده شد.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .