بلاتکلیفی بیش از ۴۰۰هزار کودک افغان همزمان با بازگشایی مدارس

یک فعال حقوق کودک گفت: علی‌رغم بازگشایی مدارس تکلیف ۴۰۰ هزار کودک افغان که نیروی کار خیابان‌ها و کارگاه‌ها هستند، همچنان نامشخص است.
به گزارش ایلنا، اکرم خاتم تاکید کرد: دولت ایران در سال جاری به ادامه تحصیل کودکان فاقد کارت اقامت در مدارس ایران ادامه می‌دهد و این امر موجب شادی کودکان افغان و خانواده‌های آنان شده است؛ اما این نکته را نباید از نظر دورداشت که این کودکان تنها حدود ۳۰ هزار نفر از این کودکان راشامل می‌شود و جمع کثیری از آنان به دلایلی چون نداشتن شهریه مدرسه دولتی و یا نیاز شدید خانواده به درآمد آنان امسال نیز روزهای خود را به جای پشت نیمکت مدارس در مراکزی که به کار اشتغال دارند سپری می‌کنند.
خاتم در عین حال ابراز امیدواری کرد که عدم ثبت نام این کودکان در برخی شهرها، ‌با وجود سپری شدن پنجمین روز از بازگشایی مدارس، ناشی از ازدحام کار در مدارس باشد و مشکل دیگری نداشته باشد.
به گفته این فعال حقوق کودک، در حالی که بسیاری از موسسات بین‌المللی بنا به اهداف خود مایل هستند که به دولت ایران در زمینه رفع موانع تحصیل کودکان مهاجر کمک کند بهتر است، پرداخت هزینه‌های تحصیلی این کودکان از قبیل شهریه، نوشت‌افزار و سایر هزینه‌ها به این موسسات سپرده شود.
خاتم در ادامه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و تاثیر آن بر روی خانواده‌های افغان اشاره کرد و ادامه داد: تحقق این طرح بر اقشار آسیب‌پذیر ایران فشار وارد کرده و شدت آن بر خانوارهای مهاجر که از هیچ گونه یارانه‌ای برخوردار نیستند، ابعادنگران کننده دارد و به طور حتم تاثیر آن در ترک تحصیل بیشتر فرزندان و ناامنی تغذیه‌ای بر روی کودکان نیز غیرقابل کتمان است.
به گفته این فعال حقوق کودک لازم است که دولت برای حمایت از خانواده‌های افغانی به خصوص کودکان و آموزش آنها مطابق با کنوانسیون حقوق کودک راه‌کار عملی ویژه‌ای اتخاذ کند و مانع شود که تحمیل هزینه‌های حاصل از هدفمند شدن یارانه‌ها موجب فاصله گرفتن کودکان افغان از تحصیل و گرایش آنها به کار می‌شود.
این فعال حقوق کودک همچنین در مورد ثبت نام گسترده‌ای که اخیرا در تمام شهرها و روستاها از مهاجرین فاقد کارت اقامت به عمل آمد اشاره کرد: استقبال چشمگیر مهاجرین افغان از این طرح تنها با امید بهبودی وضعیت نابسامانشان در ایران صورت گرفته وآنان آرزومند تغییر سیاستهای دولت و حمایت بیشتر هستند.

پایان پیام هرانا