یکشنبه ششم تیرماه ١٣٨٩

هاشمى رفسنجانى وضعيت سياسى ايران را «آشفته بازار» دانست

 اكبر هاشمى رفسنجانى، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در تازه‌ترين موضع‌گيرى خود بار ديگر به انتقاد از شرايط سياسى در ايران پرداخت و از وضعيت كنونى در ايران به عنوان «آشفته بازار» ياد كرد.

آقاى رفسنجانى در يادداشتى كه پايگاه اينترنتى وى آن را به مناسبت انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى در روز هفتم تير ۱۳۶۰ منتشر كرده است وضعيت سياسى امروز ايران را مشابه اين سال دانسته و مى‌نويسد: «... شايد به خاطر دلتنگى‌هاى زمانه، سعه صدر سابق را نداريم. دشمنان ما وسيع‌تر شده اند، اما دايره دشمن شناسى ما محدود شده است. دشمنان دوست‌نما در ما رخنه كرده‌اند و ... روزمرگى، ما را به اضطراب واداشته است.»

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در نوشته خود مى‌گويد كه وى به دليل توصيه آيت‌الله بهشتى جلسه حزب جمهورى اسلامى را پيش از وقوع انفجار در آن ترک كرد.

وى در يادداشت خود به ترور آيت‌الله على خامنه‌اى در مسجد ابوذر و «نگرانى از وخامت حال» او اشاره كرده و مى‌نويسد كه آيت‌الله بهشتى پس از انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى به وى گفته است: «تو برو، آنجا واجب‌تر است و ما اينجا را اداره مى‌كنيم.»

در انفجار دفتر اين حزب در ميدان سرچشمه تهران شمارى از مقام‌هاى برجسته جمهورى اسلامى از جمله آيت‌الله بهشتى، رئيس شوراى عالى قضايى، و ۲۷ نماينده مجلس كشته شدند.

جمهورى اسلامى ايران اين انفجار را به سازمان مجاهدين خلق نسبت داد كه در اين زمان دست به مبارزه مسلحانه عليه نظام جمهورى اسلامى زده بود.

اكبر هاشمى رفسنجانى مى‌گويد كه روزى به آيت‌الله بهشتى گفته است: «سيد! با اين همه تهمت و توهين چه مى‌كنى؟ خنديد و گفت: آسيا به نوبت!»

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه در سال‌هاى اخير هدف حملات شديد هواداران دولت قرار گرفته است مى‌گويد: «اينک از آن روزها ۲۹ سال مى گذرد، ۲۹ سالى كه اوراق دفترش هر روز حادثه‌اى را در سينه خويش دارد...دشمنان هستند اما رنگ عوض كرده‌اند. هنوز در كيش و كمان دشمنى خويش تيرهاى توهين و تهمت و دروغ را دارند كه هر از گاهى چشم بسته و چشم باز مى‌اندازند.»

رئيس مجلس خبرگان در نوشته خود در انتقادى غير مستقيم از شرايط سياسى فعلى ايران اظهار عقیده کرده است: «مشفقانه‌ترين انتقادها را بر نمى‌تابيم و نقشه‌هاى شوم دشمنان دوست‌نما را در نمى‌يابيم. نفاق را صداقت، توهين را صراحت، دروغ را درايت، تهمت را شجاعت و شعار را بصيرت مى‌دانيم. اما در اين آشفته بازار، انقلاب اسلامى... آن عزيزى است كه "گر نگه دار وى آن است كه من مى‌دانم/شيشه را در بغل سنگ نگه مى‌دارد.»

آقاى رفسنجانى از يكسال پيش در سخنرانى‌ها و در نامه‌اى كه خطاب به آيت‌الله خامنه‌اى، رهبر جمهورى اسلامى، نوشته است از وضعيت سياسى فعلى ايران و حملات هواداران دولت به او و خانواده اش به شدت انتقاد كرده است.

وى در نامه خود به رهبر ايران كه پيش از برگزارى انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ منتشر شد از وى خواست تا «براى رفع فتنه‌هاى خطرناک و خاموش كردن آتشى كه ... دودش در فضا قابل مشاهده است» اقدام مؤثرى انجام دهد و «مانع شعله‌ ورتر شدن اين آتش در جريان انتخابات و پس از آن» شود.

اشاره رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به اظهارات محمود احمدى‌نژاد در مناظره با ميرحسين موسوى در روز ۱۳ خرداد ۸۸ بود كه در جريان آن، رئيس جمهور ايران به اكبر هاشمى رفسنجانى و خانواده وى شديداً حمله و او را متهم كرد كه در صدد ضربه زدن به دولت اوست.

اكبر هاشمى رفسنجانى در دوره‌هاى مختلف گاه به صورت آشكار و گاهى نيز با كنايه از عدم همراهى آيت‌الله خامنه‌اى با او براى مقابله با محمود احمدى‌نژاد گلايه كرده و در نامه خود گفته است: «انتظار من و همه دلسوزان واقعى نظام اين بود كه رهبرى عكس‌العمل نشان دهند.»

اين انتقادها در حالى مطرح مى‌شود كه رهبر جمهورى اسلامى در خطبه‌هاى نمازجمعه روز ۲۹ خرداد سال ۸۸ گفته بود كه «نظر آقاى رئيس جمهور به نظر بنده نزديک‌تر است.»

RFarda


تجمع مجاهدین خلق در پاریس با حضور جان بولتون و خوزه‌ ماریا اسنار

یک روز پس از تجمع هواداران سازمان مجاهدین خلق در پاریس که با حضور جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل برگزار شد، خبرگزاری‌های ایران از برگزاری تجمعی در برابر سفارت فرانسه در تهران و در اعتراض به «حمایت دولت فرانسه از منافقین» خبر دادند.

به گزارش خبرگزارى رویترز، روز شنبه شمارى از اعضا و حامیان سازمان مجاهدین خلق با شرکت در تجمعى در اطراف پاریس خواستار افزایش فشارها بر جمهورى اسلامى و توقف خرید نفت و گاز ایران از سوی کشورهای غربی شدند.

اما با وجود آنکه ایالات متحده آمریکا مجاهدین خلق را همچنان یک گروه تروریستى مى‌داند، جان بولتون، نماینده پیشین این کشور در سازمان ملل متحد در دوران ریاست جمهوری جرج بوش، با شرکت در گردهمایى روز شنبه مجاهدین خواستار حذف نام این گروه از لیست گروه‌هاى تروریستى توسط دولت آمریکا شده است.

وى همچنین با «ناکافى» دانستن تحریم‌هاى وضع شده از سوى شوراى امنیت سازمان ملل متحده علیه جمهورى اسلامى به رویترز گفته است: «من تصور نمى‌کنم، تحریم‌ها بتواند این رژیم را از ساخت جنگ‌افزارهاى هسته‌اى باز دارد.»

شوراى امنیت سازمان ملل متحد در اوایل ماه جارى میلادى چهارمین قطعنامه تحریمى علیه ایران را تصویب کرد که به موجب آن تحریم‌هاى تازه‌اى به ویژه علیه نهادهاى وابسته به سپاه پاسداران وضع شده است.

کشورهاى غربى و به ویژه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تحریم‌هاى یک‌جانبه دیگرى را علیه جمهورى اسلامى به تصویب رسانده‌اند.

ایالات متحده آمریکا و متحدانش بر این باور هستند که جمهورى اسلامى در پوشش یک برنامه هسته‌اى غیرنظامى به دنبال ساخت جنگ‌افزارهاى هسته‌اى یا دستیابى به توان لازم براى ساخت این جنگ‌افزارها است، اتهامى که ایران آن را رد مى‌کند.

نگرانى‌ها نسبت به ماهیت برنامه هسته‌اى ایران از سال ۲۰۰۲ و پس از آن که سازمان مجاهدین خلق براى نخستین بار اطلاعاتى در باره فعالیت‌هاى هسته‌اى جمهورى اسلامى منتشر کرد، افزایش یافته است.

در گردهمایى روز شنبه هواداران سازمان مجاهدین خلق در حومه پاریس علاوه بر جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، خوزه‌ماریا اسنار، نخست‌وزیر پیشین اسپانیا و چند تن از اعضاى پارلمان اروپا نیز حضور داشتند.

نخست‌وزیر پیشین اسپانیا در حاشیه تجمع مجاهدین خلق با اشاره به رویدادهاى پس از انتخابات ریاست جمهورى سال گذشته در ایران به رویترز گفت: «جامعه جهانى در سال گذشته با عدم حمایت قاطع از مبارزان راه آزادى در خیابان‌هاى تهران فرصت مهمى را از دست داد.»

وى افزود: «اکنون ما به وضع تحریم‌هاى تازه علیه ایران ادامه مى‌دهیم که به اعتقاد من کافى نیست.»

از سوى دیگر مریم رجوى، که از سوی حامیانش به عنوان «رئیس جمهور منتخب مقاومت ایران» معرفی می‌شود، در سخنانى در جمع هواداران خود در پاریس با استقبال از تحریم‌هاى تازه شوراى امنیت و نیز تحریم‌هاى یکجانبه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران خواستار قطع خرید نفت و گاز از ایران شده است.

در حالى که برگزار کنندگان گردهمایى هواداران مجاهدین خلق در پاریس شمار شرکت‌کنندگان را حدود صد هزار نفر اعلام کرده‌اند، خبرگزارى فرانسه به نقل از پلیس این کشور تعداد تقریبی حاضران در این تجمع را سى هزار نفر اعلام کرده‌ است.

جمهورى اسلامى ایران، سازمان مجاهدین خلق را به سبب دست داشتن این گروه در ترور شمارى از مقام‌ها و شهروندان ایرانى یک گروه تروریستى مى‌داند و کشورهاى غربى را به «حمایت از تروریسم» متهم کرده است.

سازمان مجاهدین خلق به ویژه پس از حضور اعضای این سازمان در عراق و همکاری آنها با صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق، در جریان جنگ با ایران، با انتقادهای بسیاری حتی از سوی مخالفان جمهوری اسلامی نیز روبه‌رو شده است.

هر چند اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادى نام سازمان مجاهدین خلق را از لیست گروه‌هاى تروریستى خود حذف کرده است، اما ایالات متحده همچنان سازمان مجاهدین خلق را گروهى تروریستى مى‌داند.

از سوى دیگر یک روز پس از تجمع هواداران مجاهدین خلق در پاریس خبرگزارى‌هاى ایران اعلام کردند، قرار است روز دوشنبه تجمعى با شرکت «خانواده‌هاى شهدا» در مقابل سفارت فرانسه در تهران برگزار شود.

بر اساس این گزارش در این تجمع که به مناسبت سالگرد انفجار در ساختمان حزب جمهورى اسلامى در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ برگزار مى‌شود، شرکت‌کنندگان به «حمایت فرانسه از منافقین» اعتراض خواهند کرد.

منافقین عنوانی است که مقام‌های جمهوری اسلامی از آن برای اشاره به اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق استفاده می‌کنند.

RFarda


عیسی سحرخیز، زندانی سیاسی در بیمارستان

 توسط الهه روانشاد

عیسی سحرخیز، یکی از زندانیان سیاسی ایران، که از سال پیش بدون محاکمه در بازداشت به سر می برد، به گفته فرزندش به دلیل بیماری شدید و جهت مراقبت‌های ویژه به بیمارستان انتقال پیدا کرده است.

آقای سحرخیز از چهره‌های فعال مطبوعات، که در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد بود، برای دومین بار در زندان دچار بیماری شده است.

مهدی سحرخیز، پسر او به رادیو فردا توضیحات بیشتری می دهد: همزمان با روز پدر – روز جمعه – پدرم در زندان دچار افت شدید فشار خون می شوند. این دفعه دومی است که چنین اتفاقی برایشان می افتد. با دکترها که صحبت شده، آنها گفته اند که این اتفاق ممکن است خطر جانی برایشان داشته باشد.

پیش از این هم اتفاق افتاده بود. تشخیص داده شده بود که باید حتما به بیمارستان بروند و رسیدگی بشود. ولی هیچ گونه رسیدگی در این مورد انجام نگرفت. نه تنها رسیدگی نشد بلکه ایشان را از زندانی به زندان دیگر تبعید می کنند. کوچ می کنند تا بتوانند ایشان را از خانواده ، دور نگاه دارند.

آقای سحرخیز، مادر شما و خانواده تان هر چند مدت یکبار می توانند با پدرتان ملاقات کنند؟

مادرم هر دو هفته یکبار می تواند پدرم را ملاقات کند. هر بار هم برای ملاقات او باید از صبح خیلی زود راه بیافتد و تا بعد از ظهر تمام روزش گرفته شود تا بتواند ده دقیقه پدرم را ببیند.

هفته آینده یکسال است که ایشان در زندان هستند.تا به حال نه پرونده ای برایشان تشکیل شده و نه هیچ اتفاق خاصی افتاده است. تنها حکومت خواسته است که ایشان را از مردم دور نگاه دارد. علتش هم ترس و کینه اساسی است که از ایشان دارند.

آیا پدرتان در هنگام ملاقات با خانواده ، می گویند که با ایشان چگونه برخورد می شود و چه اتهاماتی تا کنون به ایشان تفهیم شده است؟

ما الان یکسال است که منتظریم ببینم اتهامات پدرمان چیست؟ چون خیلی شرم آور است که پدرم را نگاه داشته اند و در این یکسال به ایشان اصلا مرخصی نداده اند. شما می بینید قاتلین و قاچاقچیان مختلف هم می توانند به مرخصی بروند. ولی به پدر من که حتی پرونده ای برایش تشکیل نشده ، حتی یکروز هم مرخصی داده نشده است.

نه تنها به او مرخصی نداده اند بلکه او را هر روز از جایی به جای دیگر می برند. شرایطش را هر روز عوض می کنند. جوری نیست که بتواند شرایط عادی داشته باشد. یکروز می برندش در این زندان و روز دیگر در زندان دیگر. پدر من شرایطش را برای خانواده ام می گوید و برای آنها شنیدن این شرایط سخت است. عملا خانواده مرا به بازی گرفته اند.

همان طور که می دانید ، خانواده جمعی از بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری- از جمله خانواده خود شما- خطاب به دادستان، نامه ای نوشته اند و در این نامه درخواست کرده اند با رافت ، زندانیان را برای روز پدر آزاد کنند. ممکن است در این مورد برایمان توضیح بدهید؟

این نامه یا نامه هایی مشابه آن بارها و بارها برای رئیس قوه قضاییه، معاونانشان و دادستان و کسان دیگری در دستگاه قوه قضائیه ، فرستاده شده است. اما اصلا به این نامه ها توجهی نمی کنند.

یکی از دلایل نوشتن این نامه ها هم این است که مردم بدانند چه اتفاقاتی دارد می افتد. چون اگر دادستان می خواست توجهی به این مسائل کند که در طول یک سال گذشته پرونده کسی را که اصلا جرمش مشخص نیست، اقلا به دادگاه می آورد و در دادگاه می گفت که جرم ایشان، این است.

ایشان یک پرونده دیگری هم داشتند که در آن هم تبرئه شدند. اما همچنان که همچنان در زندان نگه داشته شده اند. نه تنها ایشان بلکه زندانیان دیگری هم هستند که این شرایط را دارند.

متاسفانه به روزنامه نگاران خیلی سخت تر می گیرند. چون روزنامه نگاران وابسته به هیچ گروهی نیستند. و حقیقت را می نویسند. به همین دلیل با روزنامه نگاران بدتر برخورد می کنند و آنها را در شرایط بدتری قرار می دهند.

این نامه ها نوشته می شود شاید گوش شنوایی پیدا شود. اما بارها و بارها در طول یک سال گذشته به همه ثابت شده است که هیچ کس نه تنها به محتوای این نامه ها توجه نمی کند، بلکه شاید کینه توزتر می شوند و شرایط سخت تری را فراهم می کنند.

RFarda


«صادرات نفت ايران ۲۴.۳ درصد كاهش يافته است»

بر اساس گزارش‌هاى منتشره، ميزان صادرات نفت خام ايران در يازده ماه سال ۸۸، ۲۴.۳ درصد كاهش داشته است و معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری ايران نيز از نصف شدن صادرات نفت ايران طى سى سال گذشته خبر داده است.

بر اساس گزارشى كه خبرگزارى نيمه رسمى فارس به صورت «اختصاصى» منتشر كرده است، صادرات نفت، فرآورده‌هاى نفتى، گاز طبيعى و ميعانات گازى از سوى ايران در ۱۱ ماه سال ۸۸ با ۲۴.۳ درصد كاهش به رقم ۵۹ ميليارد و ۵۵۵ ميليون دلار رسيده است.

درآمدهاى نفتى ايران در اين دوره در حالى كاهش يافته كه ميزان صادرات نفتى اين كشور در مدت مشابه سال ۸۷ بيش از ۷۸ ميليارد و ۶۵۸ ميليون دلار بوده است.

اين گزارش حاكى است كه صادرات غير نفتى ايران در يازده ماه سال ۸۸ بالغ بر ۱۹ ميليارد دلار بوده كه نسبت به دوره مشابه در سال ۸۷ ۱۲.۷ درصد رشد نشان مى دهد. صادرات غير نفتى ايران تا پايان بهمن ماه ۸۷ به ۱۶ ميليارد و ۸۷۸ ميليون دلار رسيده بود.

در گزارش خبرگزارى فارس اشاره اى به دلايل افت صادرات نفتى ايران نشده است ولى به نظر مى‌رسد كه شدت تحريم‌هاى بين‌المللى وضع شده بر صنعت نفت و گاز ايران مانع سرمايه‌گذارى‌هاى جديد در اين بخش حساس از اقتصاد ايران شده است.

روزنامه فایننشال تايمز اوائل خردادماه در گزارشى خبر داد كه توليد نفت ايران در اثر تحريم‌هاى اقتصادى و عدم سرمايه‌گذارى در صنايع نفت ‌و گاز دست كم ۳۰۰ هزار بشكه نفت در روز كاهش يافته ‌‌است.

جمهورى اسلامى ايران از اوايل دهه ۱۹۹۰ با تحريم‌هاى يكجانبه نفتى از سوى آمريكا و سپس قطعنامه‌هاى شوراى امنيت سازمان ملل روبه‌رو شده است كه سرمايه‌گذارى در صنعت نفت و گاز ايران را با دشوارى‌هاى زيادى روبه‌رو كرده است.

شدت اين تحريم‌ها همراه با تبعات ناشى از جنگ هشت ساله ميان ايران و عراق به گونه‌اى بوده كه بر اساس گزارش معاونت رياست جمهورى ايران، صادرات نفت ايران در سى سال گذشته از چهار ميليون و ۶۵۶ هزار بشكه در روز به دو ميليون و ۳۵۷ هزار بشكه رسيده است كه كاهشى ۵۰ درصدى را نشان مى‌دهد.

از سوى ديگر افزايش ميزان مصرف نفت در داخل يكى ديگر از عوامل كاهش صادرات نفتى ايران به شمار مى‌رود.

بر اساس گزارش معاونت برنامه‌ريزى و نظارت راهبردى رياست جمهورى كه از سوى خبرگزارى ايلنا منتشر شده است، در حالى كه طى سال ۱۳۵۷ تنها ۵۸۵ هزار بشكه نفت در داخل به مصرف مى‌رسيد، اين رقم در سال ۱۳۸۷ به يک ميليون و ۶۵۹ هزار بشكه رسيده است.

ايران دومين كشور صادركننده نفت در سازمان كشورهاى صادر كننده نفت، اوپک، است و دومين ذخيره گازى را در جهان در اختيار دارد ولى به دليل فشارهاى بين المللى از جذب سرمايه‌هاى خارجى براى توسعه ميادين نفتى خود و افزايش ظرفيت صادرات نفتى‌اش ناتوان بوده است.

فروش نفت بيش از ۸۰ درصد از منابع درآمدى ايران را تشكيل مى‌دهد.

توقف سوآپ نفت

در همين حال، احمد قلعه‌بانى، مدير عامل شركت ملى نفت ايران، گفته است كه بالا بودن هزينه‌هاى سوآپ نفت از كشورهاى حاشيه درياى خزر باعث توقف آن شده است چرا كه به گفته وى، «منافعى براى كشور نداشت.»

بر اساس گزارش معاونت رياست جمهورى ايران، صادرات نفت ايران در سى سال گذشته از چهار ميليون و ۶۵۶ هزار بشكه در روز به دو ميليون و ۳۵۷ هزار بشكه رسيده است كه كاهشى ۵۰ درصدى را نشان مى دهد. وى با بيان اينكه ايران به ازاى سوآپ هر بشكه نفت ۳۰ سنت دريافت مى‌كرده است، گفت: «هزينه‌هاى مترتب بر كار به مراتب بيش از اين رقم بوده است...و در واقع يک كار مفت و رايگان بوده است.»

جمهورى اسلامى ايران از ۱۳ سال پيش اقدام به سوآپ نفت كشورهاى حاشيه درياى خزر به ويژه تركمنستان و قزاقستان مى‌كرد ولى اخيراً قرارداد چهار شركت خارجى براى اين نوع قراداد را تمديد نكرد.

مقام‌هاى نفتى ايران دليل اين اقدام را بالا بودن هزينه‌ها عنوان كرده‌اند و برخى گزارش‌ها نيز حاكى است كه ايران خواستار رقم ۵.۵ دلار به ازاى سوآپ هر بشكه نفت شده‌اند. اين در حالى است كه رقم كنونى ۱.۱ دلار به ازاى هر بشكه نفت خام است.

قطع سوآپ نفتى در حالی صورت مى‌گيرد كه به گزارش خبرگزارى مهر، بر اساس دستور رئيس جمهور، حجم سوآپ نفت ايران بايد به حدود ۳۰۰ هزار بشكه در روز افزايش يابد.

همچنين بر اساس برنامه پنجم توسعه كه هم اكنون در مجلس در حال بررسى است، «حجم سوآپ نفت خام ايران از متوسط سالانه پنج ميليون تن نفت (۱۰۰ هزار بشكه در روز) بايد به ۱۸ ميليون تن در سال (۳۱۷ هزار بشكه در روز) افزايش يابد.»

ايران در سال گذشته حدود ۹۰ هزار بشكه نفت در روز سوآپ نفتى براى كشورهاى حاشيه درياى خزر انجام داده است.

RFarda


تصمیمات جدید هیات امنای دانشگاه آزاد درباره وقف اموال

سایت نواندیش: سومین اجلاس هیات مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با اجلاس سوم هیات متولیان موقوفات دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری، دوم تیرماه 89 به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی و سایر اعضا در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام تشكیل شد.

در این اجلاس ابتدا در مورد اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی بحث و تبادل نظر شد و با توجه به اینكه دانشگاه آزاد اسلامی یك موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی است و اموال آن نیز طبق مصوبه هیات متولیان وقف شده و به ثبت رسیده است، برای جلوگیری از ضرر و زیان موقوفات دانشگاه، پیگیری‌های قانونی برای رفع اشكالات اساسنامه در مورد وقف دانشگاه و هم در مورد امر غیردولتی بودن آن به عمل آید.

در جلسه هیات متولیان فرم‌های بودجه موقوفات دانشگاه آزاد اسلامی شامل فصول اول، دوم و سوم مشتمل بر هزینه‌های عمرانی، اداری و پشتیبانی و مصارف موقوفات بر اساس وقفنامه مصوب به تصویب رسید و مقرر شد با حضور دبیر هیات نظار موقوفات، دبیر هیات متولیان، رییس دانشگاه آزاد اسلامی و كارشناسان وقف بودجه موقوفات سال 1389 دانشگاه، بر اساس فرم‌های مصوب در چارچوب مفاد وقفنامه تنظیم و برای تایید نهایی به امضای هیات متولیان برسد.

در ادامه اجلاس مذكور اعضای پیشنهادی دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه هیات موسس برای عضویت در هیات امنای استانی دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های هرمزگان، كردستان، قزوین، فارس و یزد به تصویب اعضای هیات موسس رسید.

تاسیس واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهر اسفرورین، بخش خرمدشت و بخش ضیاء‌آباد از توابع شهرستان تاكستان از دیگر مصوبات اجلاس بود.

در ادامه جلسه، برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب چشم‌انداز بیست ساله كشور مطرح و ادامه بحث درباره آن به اجلاس بعدی موكول شد.

.

 

قیمت فروش گاز به پاکستان جزو اسرار است

ایلنا: قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان یکی از بهترین قراردادهایی است که تاکنون منعقد شده و ایران امتیازات ویژه‌ای در این قرارداد را از آن خود کرده است. مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام مطلب فوق در جمع نمایندگان رسانه‌های گروهی افزود: هر چند قیمت فروش گاز به پاکستان محرمانه و جزو اسرار است و نمی‌توانم آن را اعلام کنم اما به جرات می‌گویم این قیمت یکی از بهترین قیمت‌های فروش گاز است. جواد اوجی گفت: در این قرارداد ما از فرمول تعیین قیمتی که در قرارداد ترکیه استفاده کردیم بهره بردیم و اتفاقا در پاکستان مخالفان دولت این کشور معتقدند که آنها گاز را از ما گران خریده‌اند. این در حالی است که برخی منتقدان در داخل نیز معتقدند قیمت این گاز صادراتی پایین تعیین شده است. او گفت: ما مذاکراتی با پاکستان درباره افزایش سقف گازی که قرار است سال ۱۳۹۳ به این کشور بفرستیم آغاز کرده‌ایم. آنها خواستار دریافت ۳۰میلیون متر مکعب گاز در روز هستند در حالی که این رقم در قرارداد حدود ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزارمتر مکعب بود. معاون وزیر نفت گفت: بعضی‌ها از مقامات پاکستان می‌پرسند چطور تحریم‌های آمریکا بر آنها تاثیر نگذاشته و قرارداد بعد از این همه سال منعقد شده است. آنها معتقدند در این میان منافع کشورشان است که سبب می‌شود آنها تحریم‌ها را نادیده گرفته و از ایران گاز بخرند. در ضمن ما در این قرارداد بندی را پیش بینی کرده‌ایم که در کمتر قراردادی پیش‌بینی می‌شود. ما مجوز ترانزیت گاز از خاک پاکستان را دریافت کردیم و این اتفاق بسیار بزرگی است. معاون وزیر نفت درباره امضای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان پس از گذشت ۱۷ سال، گفت:‌ بزودی عملیات اجرایی قطعه دوم خط لوله هفتم سراسری گاز از ایرانشهر به چابهار و مرکز کشور پاکستان آغاز می‌شود. به گفته اوجی قطعه نخست خط لوله هفتم سراسری گاز به طول ۹۰۷کیلومتر آماده افتتاح است و تاکنون یک هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان برای ساخت این خط هزینه شده است. وی ظرفیت خط لوله هفتم گاز سراسری را ۱۱۰ میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: با افتتاح قطعه نخست خط لوله هفتم گاز سراسری گاز استان‌های فارس، هرمزگان، کرمان، ایرانشهر (در استان سیستان و بلوچستان) تامین و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۰روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب از گاز مورد نیاز مردم این استان‌های از این خط تامین و روزانه ۶۰ میلیون متر مکعب دیگر از گاز این خط لوله برای صادرات اختصاص یابد. او با بیان این‌که تاکنون هیچ ایستگاه تقویت فشاری روی خط لوله هفتم سراسری ساخته نشده است، افزود: با جریان آزاد امکان انتقال روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز از این خط لوله وجود دارد که می‌توانیم در آینده با افزایش نیاز گاز کشور، ایستگاه‌های تقویت فشار روی خط نصب کنیم. به گفته اوجی با نصب هر ایستگاه تقویت فشار روی خط لوله هفتم سراسری امکان انتقال گاز تا ۱۵ میلیون متر مکعب بیشتر فراهم می‌شود. او با بیان این که هم اکنون ۱۰ فاز پارس جنوبی فعال است، افزود: عملیات راه اندازی فازهای ۹ و ۱۰ میدان گازی پارس جنوبی در دست اجرا است و پیش‌بینی می‌شود فاز ۱۰ این میدان تا پایان شهریور امسال به بهره برداری برسد. به گفته وی با راه اندازی ۲۹ فاز پارس جنوبی مجموع تولید گاز از این میدان به روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید و درآمد حاصل از آن بیشتر از صادرات نفت است. افزایش واردات روزانه ۶ میلیارد متر مکعبی گاز از ترکمنستان معاون وزیر نفت درباره آخرین وضعیت واردات گاز ار ترکمنستان به ایران گفت: بر اساس قرارداد اولیه روزانه هشت میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان وارد ایران شد که بر اساس قرارداد الحاقیه شرکت ملی گاز ایران با شرکت ترکمن گاز مقرر شد این میزان به روزانه ۱۴میلیارد متر مکعب افزایش یابد. اوجی گفت:‌ مذاکرات جدید برای افزایش واردات گاز از ترکمنستان به ایران به روزانه ۲۰میلیارد متر مکعب هم اکنون در دست انجام است. درآمد ۱٫۶ میلیارد دلاری شرکت ملی گاز ایران در سال ۸۸ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از درآمد ۱٫۶ میلیارد دلاری این شرکت از محل صادرات گاز با کسر هزینه واردات در سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته درآمد حاصل از صادرات گاز ایران به کشورهای ترکیه، نخجوان، آذربایجان و ارمنستان، واردات گاز از کشور ترکمنستان به ایران و جرایم قراردادها در مجموع به ۱٫۶ میلیارد دلار رسید. معاون وزیر نفت در باره برخی اظهارنظرهای مخالفان دولت پاکستان درباره بالا بودن قیمت صادرات گاز ایران به این کشور گفت: یک فرمول برای صادرات گاز وجود دارد که بر اساس همان فرمول این قرارداد تنظیم شده است. معاون وزیر نفت تصریح کرد:‌ با پیشرفت فازهای پارس جنوبی تا چهار سال آینده حجم زیادی به ظرفیت تولید و فرآورش گاز کشور افزوده و پیش بینی می‌شود با افزایش تولید این سوخت بتوانیم بخش عمده‌ای از گاز مورد نیاز کشورهای آسیای میانه و اروپا را تامین کنیم، بنابراین ضروری است برنامه‌ریزی صحیحی برای صادرات گاز داشته باشیم. اوجی از آغاز مذاکرات برای صادرات گاز ایران به کشورهای خلیج فارس، عمان، کویت، شارجه خبر داد و افزود: در صورتی که این مذاکرات محقق شود سهم ایران در تجارت گاز از ۱٫۲درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۱۰درصد افزایش خواهد یافت. توافق شرکت ملی گاز با لوله سازها مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در باره آخرین وضعیت پرداخت بدهی‌های شرکت‌های لوله سازی گفت: مقرر شده است شرکت ملی گاز بدهی شرکت‌های لوله‌سازی را در مدت زمان سه سال با سود ۱۴٫۵ درصد پرداخت و در مقابل شرکت ملی گاز لوله‌های مورد نیاز خود را به نرخ مناقصه‌های داخلی از شرکت‌های لوله‌سازی خریداری کند. اوجی از رشد ۱۸درصدی تزریق گاز شیرین به چاه‌های نفتی در سال گذشته خبر داد و افزود: سال ۸۷ حدود ۳٫۹ میلیارد متر مکعب گاز شیرین به چاه‌های نفتی تزریق شد و این رقم سال گذشته به ۴٫۶ میلیارد متر مکعب رسید. افزایش تزریق به میدان گازی آغاجاری معاون وزیر نفت با بیان این‌که سال گذشته روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی به وسیله خط لوله پنجم سراسری به چاه‌های نفتی تزریق شد، افزود: از ۱۸ دی ماه سال گذشته تا کنون ۳٫۲ میلیارد متر مکعب گاز از فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی از طریق این خط لوله به میدان نفتی آغاجاری تزریق شد. اوجی ظرفیت خط لوله پنجم سراسری گاز را ۱۱۰ میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: با تکمیل چاه‌های فازهای ۹-۱۰ پارس جنوبی پیش‌بینی می‌شود روزانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون متر مکعب گاز از طریق لوله پنجم سراسری به میدان نفتی آغاجاری تزریق شود. وی درباره اقتصادی بودن صادرات گاز در مقابل تزریق به میدان‌های نفتی گفت: از نظر اقتصادی به صرفه‌تر است که گاز ترش میدان‌های نفتی تزریق و گاز شیرین برای صادرات اختصاص یابد. به گفته اوجی‌ به ازای هر ۱۴۴مترمکعب گاز تزریقی در میدان‌های نفتی، امکان برداشت یک بشکه نفت بیش‌تر به وجود می‌آید ولی اگر بتوانیم گاز ترش را تزریق کنیم، سودآوری بیش‌تری خواهد داشت زیرا گاز در مخزن ذخیره اوجی با تاکید براین که ضروری است در کنار فرهنگ‌سازی قیمت گاز نیز مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد:‌ سال گذشته با فرهنگ‌سازی تنها بین سه تا پنج درصد شاهد کاهش مصرف گاز در کشور بودیم. معاون وزیر نفت از ضرورت ذخیره‌سازی ۱۱۰ تا ۱۲۰میلیون متر مکعب در روز خبر داد و گفت:‌ با توجه به این‌که تا سه سال آینده گاز جدیدی به ظرفیت تولیدی کنونی افزوده نخواهد شد، ضروری است با مدیریت گاز مورد نیاز کشور را تامین کنیم. او گفت: همه امید ما این است که یارانه‌ها هدفمند شود و با افزایش قیمت‌ها و منطقی کردن مصرف کاهش یابد.


رئیس سیا: رژیم تهران اورانیوم کافی برای تولید بمب اتمی دارد

لئون پانه تا، رئیس سازمان اطلاعات آمریکا، سیا، گفته است، رژیم تهران اورانیوم کافی برای ساختن دو بمب اتمی را دارد و می تواند اگر بخواهد ظرف دو سال یک بمب هسته ای بسازد. رئیس سازمان سیا در ادامه گفت : برای ساختن یک بمب اتمی و توسعۀ سامانۀ عملیاتی استفاده از آن رژیم تهران روی هم به دو سال وقت احتیاج دارد.

به گزارش رادیو فرانسه، رئیس سازمان سیا آمریکا اقدامات رژیم تهران را در این عرصه ها نگران کننده توصیف کرد و گفت : جمهوری اسلامی همچنان بر دانش و توانایی های اتمی اش به ویژه در زمینۀ جنگ افزارها می افزاید. نمی دانیم که آنان تا کجا می خواهند پیش بروند.

لئون پانه تا، در مورد نگرانی های اسرائیل از برنامۀ اتمی رژیم ایران نیز گفت که اسرائیل و آمریکا اطلاعات خود را در مورد ارزیابی از توانایی اتمی جمهوری اسلامی با یکدیگر مبادله می کنند.

رئیس سازمان سیا سپس تصریح کرده است که اسرائیلی ها معتقدند که رژیم ایران تصمیم گرفته بمب اتمی تولید کند و در عین حال می دانند که مجازات های بین المللی علیه جمهوری اسلامی تاثیر گذار خواهند بود.

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تصریح کرد، ما معتقدیم گرچه تحریمهای تازه رژیم تهران را بسیار تضعیف می ‌کند، اما احتمالا آنها را از پیشبرد برنامه هسته‌ای‌ خود منصرف نخواهد ساخت.


تخريب تزئينات داخلی کاخ هشت بهشت

روزنامه مردمسالاری: يک کارشناس مرمت آثار تاريخي گفت: توجه به تزئينات آثار تاريخي در استان اصفهان مغفول مانده و در حال حاضر تزئينات بسياري از اين آثار تاريخي در حال تخريب است. روزبه شمسه در گفت وگو با مهر اظهار داشت: در زمان مرمت اين کاخ توسط گروه ايتاليايي آنان نظر به ماندگاري اين تزئينات داشتند اما اکنون اين تزئينات در حال تخريب است و بايد تدبيري جدي در اين خصوص انجام شود. وي ادامه داد: ايراني ها به سبب فرهنگي که دارند به انجام چنين تزئيناتي آشنايي کاملي دارند و بايد اکنون مرمت آن را در دست اجرا قرار گيرد. اين کارشناس مرمت آثار تاريخي با اشاره به اينکه بايد چنين تزئيناتي را حفظ و مرمت کرد افزود: تزئينات کپه گري و کاسه بري هاي کاخ تاريخي و زيباي هشت بهشت نيازمند حفظ و نگه داري جدي است و بايد در اين خصوص توسط سازمان ميراث فرهنگي تدابير لازم صورت پذيرد. وي با اشاره به اينکه علاوه بر کاخ هشت بهشت بناهاي تاريخي ديگري نيز وجود دارد که در حال نابودي است، تصريح کرد: بايد علاوه بر مرمت، جلوي مرمتهاي غير اصولي در عرصه نگهداري اين تزئينات نيز گرفته شود، تا در نهايت شاهد ماندگاري آن براي نسل هاي بعدي باشيم. اين کارشناس مرمت آثار تاريخي همچنين با اشاره به اينکه اکنون بخشي از اين تزئينات با شيشه هاي سکوريت محافظت مي شود افزود: حداقل بايد به گونه اي از اين آثار حفاظت کرد که به مرور زمان توسط بازديد کنندگان به آنها آسيب نرسد اما اين نوع نگهداري باعث شده است که به مرور زمان به اين آثار آسيب وارد شود. شمسه اظهار داشت: ايران داراي متخصصين خوبي در اين عرصه است و مي توان با بودجه مختصري اقدام به حفظ و احيا» اين آثار کرد. اين کارشناس مرمت آثار تاريخي همچنين در بخش پاياني سخنان خود به خانه "سراي بديع" نيز اشاره و خاطر نشان کرد: اين خانه تاريخي يک اثر ثبت شده در فهرست آثار تاريخي بود که متاسفانه تزئينات آن بطور کامل برداشته و اکنون به تزئيناتي نو و به روز تبديل شده است.


گزارش؛ صف های طویل در جلوی سفارتهای اروپايی در تهران

ادامه تحصيل، فرار از بيكاري، عدم اميدواري به اصلاح مشكلات داخل كشور، نا اميدي از بهبود وضعيت اقتصادي و رسيدن به آزادي تنها بخشي از دلايل هموطنان ما براي ساعت ها انتظار كشيدن به قصد ورود به داخل سفارت هاي انگليس، آلمان و فرانسه در تهران است. مردمي كه با دردست داشتن پاسپورت و ديگر مدارك خود به اميد صدور ويزا از طرف دولت هاي اروپايي نه تنها ساعت ها پشت درب سفارتخانه ها انتظار مي كشند بلكه شب ها ي زيادي را در كنار ديوارهاي آن به صبح مي رسانند تا شايد با شروع ساعت كار سفارتخانه پرونده خود را زودتر براي صدور ويزا ارائه دهند. "حامد" فارغ التحصيل مكانيك از دانشگاه صنعتي شريف است كه پايين تر از چهارراه اسلامبول پشت درب سفارت آلمان انتظار مي كشد تا نوبت ورودش به داخل سفارت فرا برسد و مدارك خود را به بخش ويزا تحويل دهد. به گفته خودش اضطرابي كه درحال حاضر دارد از امتحان كنكور بيشتر است. حامد مي گويد: وقتي در كنكور و آنهم دردانشگاه شريف قبول شدم فكر مي كردم تمام مشكلات من بعد از فارغ التحصيلي تمام مي شود و حتي براي پيدا كردن كار نيز مشكلي ندارم. با اين اميد ساعتها مطالعه مي كردم و در طول اين چهارسال چندين مقاله علمي و فني را ارائه دادم تا سطح معلومات خود را در بالاترين رده نگه دارم و بتوانم در شغل آينده ام استفاده كنم. اما دريغ! 2سال است از پايان تحصيلاتم مي گذرد، خدمت سربازي را هم تمام كردم اما تنها چيزي كه پيدا نكردم كار است. آنهايي را هم كه مراجعه كردم و جواب مثبت دادم حتي نيمي از پايه حقوق مصوب دولت را هم نمي پردازند.يعني حدود 170هزار تومان! از او پرسيدم آيا ازدواج كرده است؟ با خنده جواب داد: "ازدواج؟ من خرج خود را نمي توانم تامين كنم چه برسدبه دختر بيچاره كه قبول مي كند با من زندگي كند." حامد تمام تلاش خود را كرده و موفق به اخذ پذيرش از يكي از دانشگاه هاي آلمان شده و مراحل رفتن از كشور را دنبال مي كند. ساعت 8 صبح همان روز يك زوج جوان را ديدم. از زماني كه سفارت به آنها داده بود نيم ساعتي گذشته و دير رسيده بودند. با التماس از افسر مستقردر جلوي درب خواهش مي كردند كه اجازه دهد تا آنها وارد شوند و علت دير رسيدن خود را با نگراني بارها توضيح مي دادند كه خوشبختانه تلاش آنها موفق بود و به داخل رفتند. سفارت بريتانيا در شمال سفارت آلمان در خيابان جمهوري واقع شده است. آنجا هم وضع به همين ترتيب است. صفي كه براي ورود به داخل تشكيل شده به مراتب طولاني تر از صفي بود كه در مقابل سفارت آلمان ايجاد شده بود. گويا شعار مسئولين كشور مبني بر كم كردن ارتباط با انگليس در تصميم مردم براي سفر به اين كشور چندان موثر نبوده و ايرانيان حقيقتي غيراز آنچه كه درشعار رسانه هاي حكومتي تكرارمي شود مي دانند. "سعيد" يكي از افرادي بود كه در انتهاي صف انتظار نوبتش را مي كشيد. او با پرداخت مبلغ 12 ميليون تومان توانسته بود بعد از 3سال ويزاي انگلستان را دريافت كند. اضطراب در چهره اش كمتر بود و خونسرد رفت و آمدها را نظاره گر بود و روزنامه دنياي اقتصاد را مطالعه مي كرد و سرتكان مي داد. سعيد مي گفت: نزديك به 4 كشور اروپايي را گشتم، تركيه، مالزي، تايلند و چين رفتم كشور به ....ايران نديدم. به صف طولاني اشاره كرد و گفت:"ملت بيچاره ببينيد چطور اسير شده اند!" سعيد 10 سال در بازار تهران توليدي كيف و كفش داشت و مدعي بود با روي كار آمدن احمدي نژاد و ورود كالا از چين در شرف ورشكستگي بوده و ترجيح داده تا كار توليد كيف و كفش را رها كند و براي زندگي كشوري به غيراز ايران را انتخاب نمايد.


مذاکرات پادشاه عربستان و اوباما در باره رژیم تهران

رادیو فرانسه: پادشاه عربستان در ملاقات با رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، که سه شنبه پس فردا انجام خواهد شد نگرانی های خود را در مورد مجازات های بین المللی علیه ایران و بن بست روند صلح خاورمیانه و همچنین جنگ در افغانستان با وی در میان خواهد گذاشت.

منابع نزدیک به صنایع نظامی گفته اند که به مناسبت این ملاقات انعقاد قراردادهای نظامی به منظور تقویت توان دفاعی عربستان در مقابل تهدید ایران تسهیل خواهد شد. عربستان مایل است 72 فروند هواپیمای شکاری از نوع پیشرفتۀ اف – 15 از آمریکا خریداری کند.

به گفتۀ تحلیلگران باراک اوباما از پادشاه عربستان خواهد خواست که در مورد صلح خاورمیانه قدری شکیبا باشد و در مبارزه علیه طالبان در افغانستان و پاکستان به واشنگتن یاری رساند. همین منابع تصریح می کنند که میان دو کشور عربستان و آمریکا اختلافات مهم راهبردی نیست و همکاری های نزدیکی میان دو کشور در مبارزه با القاعده وجود دارد.

منابع عربی می گویند که عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه از ناتوانی رئیس جمهوری آمریکا برای ترغیب روند صلح خاورمیانه سخت سرخورده اند.

در مورد ایران، عربستان سعودی معتقد است که مجازات های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی بی اثر است.

به گفتۀ ناظران بین المللی، عربستان و دیگر کشورهای عربی مایلند که در خصوص ایران نظر آنان نیز تأمین شود، هر چند این کشورها نظر روشنی در مورد نحوۀ جلوگیری از برنامه های اتمی ایران ندارند.

.

نگذارید مادرمان را سنگسار کنند!

استمدادنامه فرزندان خانم آشتیانی، متهم محکوم به سنگسار

نگذارید مادرمان را سنگسار کنند!

امروز دست ياري به سوي همه مردم دنيا دراز ميکنيم. پنج سال است که بدون مهر مادري و با ترس و وحشت زندگي ميکنيم. آيا دنيا آنچنان ظالم است که ميتواند اين فاجعه را ببيند و راحت از آن عبور کند ؟ما فرزندان سکينه محمدي آشتياني هستيم. فريده و سجاد محمدي آشتياني. از سنين نوجواني با اين درد آشنا شديم که مادرمان در زندان است و ما منتظر يک فاجعه نشسته ايم. راستش کلمه سنگسار٬ به خودي خود چنان ترسناک است که ما سعي ميکنيم هيچگاه از آن استفاده نکنيم. ما ميگوييم٬ مادرمان در خطر است٬ مادرمان ممکنست کشته شود و مادرمان از همه انتظار دارد کمکش کنند. امروز که تقريبا همه راهها به بن بست رسيده و وکيل مادرمان ميگويد وضع مادر ما خطرناک است٬ به شما متوسل ميشويم. به مردم دنيا متوسل ميشويم٬ فرق نميکند رنگ پوستشان چيست و يا در کدام کشور و شهر زندگي ميکنند٬ به شما مردم ايران٬ به همه کسانيکه درد و زخم اينرا چشيده اند که کشته شدن يک عزيز خانواده چقدر وحشتناک است٬ متوسل ميشويم. کمک کنيد مادر ما به خانه برگردد! ما به ويژه دست ياري بسوي ايرانيان در همه جاي دنيا دراز ميکنيم. کمک کنيد اين کابوس متحقق نشود. کمک کنيد مادر ما نجات پيدا کند. واقعا توضيح دادن لحظه ها و ثانيه هاي زندگي ما بسيار سخت است. کلمات در مقابل اين وحشت ٬ گويايي خود را از دست ميدهند… کمک کنيد مادر ما نجات يابد. نامه بنويسيد و از مقامات بخواهيد او را آزاد کنند. بگوييد که او هيچ شاکي خصوصي ندارد و کاري نکرده است. مادر ما نبايد کشته شود. آيا اين حرف را کسي هست بشنود و به ياري ما بشتابد. فريده و سجاد فرزندان سکينه محمدي آشتياني


منبع حکومتی: پایگاه آموزش جاسوسی برای خبرنگاران

سایت حکومتی صراط نیوز: "اولین پایگاه آموزش های جاسوسی برای خبرنگاران توسط شهرداری پاریس با نام پناهگاه ضد سانسور افتتاح شد.

این پایگاه آموزش جاسوسی که با کمک یکی از سازمان هایی که در فتنه بعد از انتخابات نقش بسیاری در پخش اخبار کذب داشت راه اندازی شده است به خبرنگاران و پناهندگان روش‌های دور زدن سانسور، حفاظت از مکاتبه‌ها و تماس‌ها و ناشناس ماندن را آموزش می‌دهد.
این پایگاه با همکاری شرکت «رزو بانک» متخصص امنیت ارتباطات است ، امکاناتی چون سرویس‌های مخفی با سرعت بالا، آدرس‌های آی.پی. مخفی و ایمیل‌های کدشده را به‌صورت رایگان در اختیار افراد قرار میدهد. این شرکت ادعا می کند که در این شبکه به هیچ وجه امکان ردیابی داده‌ها، مکاتبات و ارتباطات وجود نخواهد داشت.
چندی پیش نیز صراط نیوز خبری مبنی بر همکاری فرانسه با معاندین خارج نشین برای ارائه نرم افزارهای ضد فیلترینگ ارائه کرده بود که این نشانه همکاری های وسیع دولت فرانسه با اپوزیسیون جمهوری اسلامی است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .