هرانا:

اخراج خبرنگار از جشنواره فجر به دلیل نام بردن از جنبش سبز

 

تاریخ هفتم بهمن ماه در محل مخصوص رسانه ها واقع در برج میلاد یک خبرنگار به اتهام بردن نام ” جنبش سبز ” و ” میرحسین موسوی ” بازداشت و تا این لحضه خبری از او نیست.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندی، اندیشه و بیان: در تاریخ هفتم بهمن ماه در محل مخصوص رسانه ها واقع در برج میلاد پیش از نمایش فیلم خاطره، یک خبرنگار به اتهام بردن نام ” جنبش سبز ” و ” میرحسین موسوی ” در صحبت هایش توسط تیم حراست بازداشت شد.

به گزارش وب سایت ندای سبز آزادی،این در حالیست که به گفته ی شاهدان این نامها در میان صحبت هایی که در بیرون سالن نمایش و در جمعی سه نفره بیان شده است.

تیم حراست ضمن توقیف کارت خبرنگاری و شناسایی این خبرنگار، وی را به دفتر حراست و سپس به بیرون ساختمان میلاد برده اند.

یکی از مسئولان گفته است این خبرنگار به جرم صحبت از اغتشاشات و اغتشاشگران در یک مکانی که برای فیلم دیدن تعیین شده است از محل جشنواره اخراج شده است.

لازم به ذکر است از زمان خروج این خبرنگار توسط تیم حراست از محل نمایش فیلم ها تا این لحظه هیچ گونه خبری از وی نیست.

برخی از خبرنگاران بر این باورند که این اتفاق زنگ خطریست برای دیگر خبرنگارن حاضر در جشنواره.

این فرضیه قوت می یابد که در محل جشنواره سیستم شنود و مراقبت برقرار شده است.

برخی خبرنگاران از زمان وقوع این اتفاق حتی ایمیل خود را بر روی سیستم های تعبیه شده ی جشنواره چک نمی کنند.

 

 

محدودیت برای رسانه ها به ممنوع الورود کردن خبرنگاران به حوزه خبری رسید

در هفته جاری خبرنگار سایت رسمی فراکسیون خط امام را ممنوع الورود کردند و اجازه حضور خبرنگار برای فعالیت خبری درمجلس را ندادند.

 

خبرگزاری  هرانا - حقوق شهروندی، اندیشه و بیان: سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس با اعتراض به ممنوع الورود کردن خبرنگار ارگان  رسمی فراکسیون متبوعش به مجلس و برخی فشارها بر این سایت خبری گفت:«آقای احمدی‌نژاد در حالی ژست روشنفکری دربرابر آزادی انتقاد و رسانه‌ها می‌گیرند که گویی در این جامعه زندگی نمی‌کنند و خبر از آنچه بر رسانه‌های مستقل و منتقد در این کشور می‌رود، ندارند.»

داریوش قنبری در گفتگو با «پارلمان‌نیوز»، در خصوص وضعیت سایت پارلمان‌نیوز گفت:«در هفته جاری خبرنگار سایت رسمی فراکسیون خط امام را ممنوع الورود کردند و اجازه حضور خبرنگار برای فعالیت خبری درمجلس را ندادند.»

وی با اشاره به فیلتر سایت پارلمان‌نیوز، اظهار داشت:«در جلسه شورای مرکزی فراکسیون مباحثی درباره پیگیری‌های برخی از نمایندگان درمورد علت فیلترینگ سایت مطرح شد که در نتیجه آن دروغ بودن برخی خبرها و پیغام‌ها درباره فیلترینگ سایت توسط شورای عالی امنیت ملی مشخص شد.»

نماینده اصلاح‌طلب مردم ایلام گفت:« به نظر می‌رسد اعمال محدودیت‌ها برای سایت پارلمان‌نیوز از سوی دولت و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و معاون پارلمانی این وزارتخانه صورت گرفته است.»

سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس با بیان اینکه اعمال فشار بر سایت و ممنوع الورود شدن خبرنگار پارلمان‌نیوز را به اطلاع رییس مجلس رسانده‌ایم، گفت:«با فراخواندن وزیر ارشاد به مجلس درباره علت محدودیت برای سایت پارلمان‌نیوز و سایر مطبوعات و رسانه‌های مستقل و منتقد سئوال خواهیم کرد.»

وی سپس بار اشاره به اظهارات روز گذشته احمدی‌نژاد در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا، یادآور شد:« آقای احمدی نژاد عنوان کرده است با فضای بگیر و ببند علیه رسانه‌ها مخالف هستم.گویی ایشان در این جامعه زندگی نمی‌کند و یا از عملکرد وزارتخانه خودش خبر ندارد.»

قنبری تاکید کرد:« احمدی نژاد به قوه قضائیه حمله می‌کند در صورتی‌که اغلب برخوردها با رسانه‌ها از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد است.»

وی با بیان اینکه اظهارات احمدی‌نژاد صرفا برای دفاع از رسانه‌های حامی از او و دولت دهم مانند ایرنا و احتمالا نشریه همت بوده است، گفت:« خوب است که آقایان نگاهی به دور و بر خود بندازند و ببینند سرنوشت رسانه‌ها و نشریات مستقل و منتقد دراین کشور چیست.»

سخنگوی فراکسیون خط امام در پایان خاطر نشان کرد:« فراکسیون اقلیت موضوع ممنوع الورود شدن خبرنگار خود و اعمال فشار بر سایت پارلمان‌نیوز و همه رسانه‌های مستقل و منتقد را پیگیری خواهد کرد.»ش

 

 

 

نگرانی خانواده روزنامه نگاران نسبت به صدور احکام سنگین

اعتراض خانواده روزنامه نگاران دربند به ملاقات های کوتاه هفتگی

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: همسران و فرزندان روزنامه نگاران دربند که ماه هاست تنها به ملاقات های کوتاه هفتگی به شکل کابینی و گاهی حضوری با عزیزانشان دلخوش کرده اند، این روزها از رفتار کینه توزانه با این عزیزان به شدت عصبانی هستند و می گویند اگر روزنامه نگاری در کشور اسلامی ما فی نفسه جرم است پس چرا رشته علوم ارتباطات و دوره های رسمی روزنامه نگاری را مانع نمی شوند.

به گزارش وب سایت ندای سبز آزادی ،توقیف روزنامه ها، بیکاری روزنامه نگارانندا و اخیرا بازداشت فله ای آنان و بالاخره صدور احکام سنگین، بدین نحو و با این حجم و شدت بی سابقه است و قوه قضائیه باید در این زمینه پاسخگو باشد.

جابه جا کردن روزنامه نگاران و برخی فعالان سیاسی و مدنی در روزهای اخیر به نگرانی خانواده های آنان دامن زده است. این در حالی است که آنان امیدوار بودند با نزدیکی دهه فجر انقلاب اسلامی شاهد آزادی عزیزانشان باشند.

 

 

 

اعتصاب غذای سالن جوانان زندان گوهردشت در اعتراض به یورشهای گارد زندان

اعتصاب غذای سالن جوانان زندان گوهردشت کرج در اعتراض به حملات گارد زندان که در طی 2 هفته گذشته 9 بار به سلولهای آنها در بند 4 یورش برده اند و آنها را در هوای سرد زمستان آماج باتون های خود قرار داده اند می باشد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: روز سه شنبه 6 بهمن ماه از حوالی ساعت 17:00 نیروهای گارد زندان به سلولهای سالن 12 جوانان در بند 4 یورش بردند .نیروهای گارد تونلی از نیروهای خود درست کردند و زندانیان می بایست از این تونل عبور کنند هنگام عبور از تونل گاردیها از 2 طرف آماج باتونها بر سر و صورت و سایر اعضای بدنها زندانیان  باریدن می گرفت در اثر ضربات شدید 16 نفر از زندانیان از ناحیه سر صورت و بینی زخمی و دچار خونریزی شدند که به بهداری زندان انتقال یافتند.اسامی تعدادی از جوانان زندانی زخمی که به بهداری منتقل  شدند به قرار زیر می باشد؛مجتبی اسدی،رضا مهربان،بهزاد چراغی،منوجهر بابا خانی،محمدرضا گرشاسبی و مهدی محمد جوانمردی می باشند. این یورشها و ضرب و جرح زندانیان به مدت 2 ساعت ادامه یافت.

به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی، جوانان زندانی سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت در اعتراض به یورش گارد زندان و ضرب وجرح آنها از شب گذاشته دست به اعتصاب غذا زدند و از گرفتن غذای زندان خوداری می کنند. آنها اعلام کرده اند تا زمانی که یورشها پایان نیابد به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد.

در طی 2 هفته گذشته گارد زندان 9 بار به سلولهای نوجوانان و جوانان زندانی یورش برده است و این یورشها معمولا بین ساعت 24:00 تا ساعت 01:00 بعد از نیمه های شب صورت می گیرد. گارد زندان زندانیان را در سرمای شدید و گاها در زیر باران به محوطه زندان می برد و به آنها دستور میدهند که لباس ها ی خود را از تنشان بیرون آورند و سپس با باتونهای خود نوجوانان و جوانان زندانی را برای مدت طولانی مورد ضرب وشتم وحشیانه قرار می دهند.

از طرفی دیگر تعدادی از زندانیان سالن 10 بخاطر پیشگیری از اذیت شدن سایر هم سلولیهای خود در راه پلها مشغول کشیدن سیگار بودند که مورد یورش فردی بنام گرامی مدیر داخلی زندان قرار می گیرند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار میدهد که شما باید در سلولهای خودتان سیگار بکشید و نه بیرون از آن.

گارد زندان همچنین تلویزیونی نوجوانان و جوانان که با پول شخصی خود از فروشگاه زندان آن را خریده اند و همچنین سایر وسائل شخصی آنها را ضبط و با خود برده اند. آنها در طی روزهای گذشته با محمود مغنیان رئیس بند 4 و از سازمان دهندگان حملا خونین به زندانیان سیاسی در مورد باز پس گرفتن تلویزیون خود صحبت کرده اند.اما محمود مغنیان خطاب به نوجوانان و جوانان زندانی گفته است: که این تلویزیون مال شما نیست و باید فاکتور آن را بیاورید این در حالی است که فروشگاه زندان به کسی فاکتور نمی دهد و خود او هم این را بخوبی میداند. محمود مغنیان در ادامه صحبتش گفت:که این تلویزیون را وقف حسنینه کنید تا بگذاریم آنجا . مغنیان قصد دارد تلویزیون شخصی را به زور به وقفی تبدیل کند.

یورشهای وحشیانه گارد از بعد از اعتراضات گسترده مردم در روز عاشورا آغاز شده است و هر روز بر شدت آن افزوده می شود. این یورشها پیش از این در بند1،2 ،5 و 6 صورت گرفته بود . یورشها به فرماندهی افرادی مانند آقایی، امیری ، سمیعی نژاد و خاکی صورت می گیرد و در هر یورش نزدیک به 50 نفر از نیروهای گارد زندان شرکت دارند. این یورشها تحت نظارت کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان و محمد مغنیان صورت می گیرد و به دستور بازجویان وزارت اطلاعات و علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج صورت گرفته است.

بند 4 زندان گوهردشت کرج از 3 سالن تشکیل شده است که عبارتند از سالن 10 (طبقه سوم که زندانیان سیاسی و زندانیان عادی سالخورده در آن زندانی هستند و سنین بعضی از آنها تا 86 سال می رسد)،سالن 11 (طبقه اول) و سالن 12 (طبقه همکف) که مربوط به جوانان می باشد در انتهای هر سالن محلی بنام حسنیه وجود دارد که زندانیان در آن انباشته شده اند و هنگام استراحت حتی امکان جابجا شدن ندارند. چندین برابر ظرفیت سالنها زندانی در آن جای داده اند.بطور معمول حد اکثر ظرفیت هر سالن 90 نفر می باشد که در حال حاضر در سالنها بین 300 تا بیش از 500 نفر زندانی جای داده اند. بدلیل نبود جا زندانیان ناچار هستند که در کریدور بخوابند و حتی در راهروهای نزدیک سالنهای بهداشتی ناچار به استراحت هستند.عمده تراکم زندانیان در بند 4 می باشد که محل بازداشت زندانیان سیاسی است.در روزهای اخیر حتی نمازخانه های سالنها را به سلول زندان تبدیل کرده اند و رژیمی که مدعی اسلامی بودن است نمازخانه و حسینیه ها را هم به سلولهای زندان تبدیل کرده است. زندانیان در روز 2 تکه نان دریافت می کنند از آنجایی که غذای زندان قابل خوردن نیست. آنها به خوردن نان اکتفا می کنند و بضا در سطلهای آشغال دنبال تکه نانی هستند.زندانیان هر 2 ماه یکبار سمیه رفتن به بهداری را دارند و اگر در فواصل زمانی این 2 ماه بیمار شوند باید صبر کنند تا نوبت آنها شود. زندانیان هر 3 ماه یک بار حق ملاقات حضوری دارند. با تراکم بیش از حد زندانی در یک نقطه در صورت وقوع حوادث غیرپیش بینی شده مانند آتش سوزی و یا بیماریها واگیر می تواند فاجعه بار باشد.

 

 

رفسنجانی: از اظهارات محمد يزدی بوی توطئه به مشام می‌رسد

اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجلس خبرگان رهبری، روز سه شنبه در واکنش به اظهارات روز گذشته محمد يزدی، رييس جامعه مدرسين حوزه علميه، گفته است: با توجه به اطلاعاتی که دريافت کرده است «اين بار بوی توطئه به مشام می‌رسد

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، اکبر هاشمی رفسنجانی در ديدار با جمعی از استادان علوم سياسی دانشگاه‌های قم، در پاسخ به پرسشی درباره اظهارت اخير محمد يزدی گفت: «در مورد سخنان اخير آقای يزدی همان گونه که قبلا هم گفتم جوابم تا کنون به سخنان توام با عصبانيت و غرض‌آلود ايشان سلام بوده است، ولی با صحبت‌های ديروز ايشان و اطلاعات رسيده، اين بار بوی توطئه به مشام می‌رسد و درباره مسائل ايشان در زمان امام راحل و در جلسه انتخاب رهبری بعد از ارتحال امام و در قوه قضاييه به صورت کتبی مطالبی را گوشزد خواهم کرد

 

رييس مجلس خبرگان درباره دلايل حملات اخير عليه خود همچنين گفته است: «مهم‌ترين دليل اين حملات، مواضع اينجانب درباره لزوم رعايت حقوق مردم و همچنين دفاع از شخص رهبری و پرهيز از افراط بر اساس عقيده و اعتقاد قلبی‌ام است

محمد يزدی روز دوشنبه گفته بود که اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی درباره اين که بحران سياسی اخير در کشور با تدبير رهبری قابل حال است، «نوعی توهين و جسارت به آيت‌الله خامنه‌ای بود

رييس جامعه مدرسين حوزه علميه اضافه کرده بود: «من اين نوع اظهارات را نمی‌فهمم؛ شما با حکم رهبری مسئوليت گرفته‌ايد آن وقت اين طوری صحبت می‌کنيد

محمد يزدی همچنين گفته بود: «در هر جا که آيت‌الله خامنه‌ای بروند ملت و ما دنبال ايشان خواهيم بود؛ اما آقای هاشمی اين را بدانيد که دنبال شما نمی‌آييم

محمد يزدی، که نايب رييسی مجلس خبرگان رهبری را نيز برعهده دارد، تاکنون هر بار که آقای رفسنجانی درباره بحران پس از انتخابات ايران صحبت کرده است به اين اظهارات واکنش نشان داده است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی روز سوم بهمن ماه گفته بود که آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی را «اصلح ترين فرد برای حل مشکلات فعلی» می داند.

با اين حال وی تاکيد کرده بود که «با کمک افراد معتدل از هر دو جناح موجود کشور و با تدبير رهبری مسائل موجود قابل حل و فصل است

اکبر هاشمی رفسنجانی يک ماه پس از انتخابات رياست جمهوری در خطبه های نمازجمعه روز ۲۶ تيرماه تهران راه‌حل‌هايی را برای خروج از بحران پيشنهاد کرده بود.

بر اساس پيشنهاد وی، برای حل بحران سياسی موجود ايران، می‌بايست زندانيان سياسی آزاد شوند، اعتماد مردم جلب شود و از آسيب‌ديدگان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری دلجويی شود.

به دنبال اين اظهارات، حملات گروه های تندرو نزديک به دولت و جناح راست عليه اکبر هاشمی رفسنجانی شدت گرفته است. وی پس از اين نماز، تا کنون نمازجمعه تهران را اقامه نکرده است.

پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری و اعلام پيروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات، تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد راهپيمايی معترضان بود.

به گفته مقامات دولتی ايران در اين راهپيمايی های اعتراضی تاکنون دهها نفر کشته و هزار نفر نیز بازداشت شده اند.

 

 

 

ایران فردا:

 

احمدى نژاد دستگاه قضايى ايران را به داشتن «روحيه ديكتاتورى» متهم كرد

محمود احمدى نژاد، رييس جمهورى اسلامى ايران روز سه شنبه دستگاه قضايى را به داشتن «روحيه ديكتاتورى» متهم و از برخورد دادستان تهران با رسانه ها و چهره هاى نزديك به دولت شديدا انتقاد كرد.



آقاى احمدى نژاد در مراسم معارفه على اكبر جوانفكر، به عنوان مدير عامل جديد خبرگزارى جمهورى اسلامى، ايرنا، گفت: «طبق صريح قانون اگر به امام، رهبرى و رييس جمهور توهين شود، بايد برخورد شود و برخوردهاى ديگر پذيرفتنى نيست

رييس جمهور ايران كه متن سانسور نشده سخنان وی از سوى سايت «رجا نيوز» نزديك به طيف هوادار دولت و شماره روز چهارشنبه روزنامه «اعتماد» منتشر شده، افزوده است: «متاسفانه دستگاه هاى مسئول، قانون را رها كرده اند و سراغ ديگران مى روند كه چرا به فلان نماينده مجلس يا عضو قوه قضاییه يا گروهى خاص انتقاد كرده ايد، بنابر اين بايد محاكمه شويد

به نظر مى رسد حمله آقاى احمدى نژاد به اعلام جرم دادستانى تهران عليه برخى نشريات و رسانه هاى هوادار دولت دهم است كه مطالبى را عليه اكبر هاشمى رفسنجانى، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، و على لاريجانى، رييس مجلس شوراى اسلامى منتشر كرده اند.

دادسراى عمومى و انقلاب تهران روز ۲۳ دى ماه، نشريه «همت» را كه گفته مى شود به لايه هاى تندروى دولت نزديك بوده است توقيف و مديران آن را تحت تعقيب قضايى قرار داد.

 

اين نشريه در ويژه نامه اى با چاپ عكس اكبر هاشمى رفسنجانى در روى جلد خود تصاوير بسيارى از منتقدان و مخالفان رييس جمهور ايران را در پشت سر او چاپ و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام را به كارشكنى در روند كار دولت متهم كرده بود.

عباس جعفر دولت آبادى، دادستان عمومى و انقلاب تهران گفته است كه توهين به روساى قواى سه گانه و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام جرم است و تحت تعقيب قرار مى گيرد.

اين دادستانى مى گويد كه در ارتباط با عدم توقيف نشريه «همت» و سپس «موج انديشه همت»، مدير كل امور مطبوعات و خبرگزارى هاى داخلى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى را احضار كرده است.

«
روحيه ديكتاتورى»

محمود احمدى نژاد در بخش ديگرى از سخنان خود بدون نام بردن از نشريه «همت» گفته است: «من از برخى برخوردهاى قوه قضاييه گله دارم. فردى نشريه اى را چاپ كرده است و شما برخلاف قانون تعطيلش كرده ايد، در حالى كه هيئت منصفه مطبوعات وجود دارد و اگر قرار است به جرم يك مطبوعاتى رسيدگى شود، بايد هيئت منصفه حضور داشته باشد، نمى توان فوق قانون عمل كرد

وى افزوده كه «اين قبيل برخوردها را قبول نداريم و معتقديم اين رفتارها نشان دهنده روحيه ديكتاتورى است»

اين اظهارات رييس جمهور ايران در حالى بيان مى شود كه مخالفان در ايران، هيئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را متهم مى كنند كه بر خلاف قانون و بدون برگزارى دادگاه اقدام به تعطيلى نشريات منتقد دولت مى كند.

اين هيئت هفته گذشته سه نشريه را توقيف كرد و از زمان برگزارى انتخابات دهم رياست جمهورى بيش از ده نشريه را تعطيل و به بسيارى از رسانه هاى مكتوب در ايران تذكر كتبى داده است.

رييس جمهور ايران در ادامه «اظهارات جنجالى» خود ابراز عقيده كرده است: «مى گويند از اين فرد انتقاد نكن، چرا نبايد انتقاد كرد، مگر اين فرد كيست كه از وى انتقاد نشود؟»

ظاهرا اشاره آقاى احمدى نژاد به اكبر هاشمى رفسنجانى است كه در ماه هاى اخير هدف حملات شديد رسانه هاى دولت قرار گرفته است ولی دادستانی تهران می گوید که از این پس با حملات به وی برخورد قضایی خواهد کرد.

رييس دولت دهم مى گويد: «اين درست نيست كه تا مقاله اى بر ضد شخصى نوشته شد، آن رسانه تعطيل و نويسنده آن زندانى شود. با اين فضا كسى ديگر نمى تواند دست به قلم ببرد. كار مطبوعاتى و كار فكرى كند

 

 

واکنش دادستانی تهران به اظهارات مسئولان دولت دهم علیه قوه قضاییه

دادستانى عمومى و انقلاب تهران به اظهارات مسئولان دولت دهم كه قوه قضاييه ايران را به دليل بستن نشريات هوادار دولت به داشتن روحيه ديكتاتورى متهم كرده بودند پاسخ داد و از آنچه كه «تخريب دستگاه قضايى» توسط مسئولان اجرايى خواند انتقاد كرد.

محمود احمدی نژاد، رييس جمهور اسلامى ايران، روز سه شنبه در مراسم معارفه مدير عامل جديد خبرگزارى جمهورى اسلامى، ايرنا، با حمله به دستگاه قضايى گفت: «متاسفانه دستگاه هاى مسئول، قانون را رها كرده اند و سراغ ديگران مى روند كه چرا به فلان نماينده مجلس يا عضو قوه قضاييه يا گروهى خاص انتقاد كرده ايد، بنابر اين بايد محاكمه شويد

دادستانى تهران مى گويد كه بر اساس «قانون مجازات اسلامى» چنانچه به رهبر، روساى قواى سه گانه، رييس مجلس خبرگان و «برخى ديگر از مسئولان نظام اهانتى صورت بگيرد جرم جنبه عمومى داشته و تعقيب آن موكول به شكايت شاكى خصوصى نيست

اين بخش از دستگاه قضايى افزوده است: «از همين رو، حتى در صورتى كه مقامات ارشد مانند سران سه قوه هم راضى به تعقيب متهم در چنين مواردى نباشند اين امر مانع از اقدام قانونى دادسرا نخواهد بود

 

دادسراى عمومى تهران در هفته هاى گذشته عليه برخى از روزنامه ها و نشريات به دليل آنچه كه «توهين به رييس جمهور و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام» خوانده است اعلام جرم كرد.

دادستانى تهران در اين زمينه اقدام به تعطيلى نشريه «همت» و سپس «موج انديشه همت» كرد كه به هواداران تندرو محمود احمدى نژاد نزديك بودند و ويژه نامه هايى عليه اكبر هاشمى رفسنجانى منتشر كرده بودند.

افزایش شکاف میان دولت و قوه قضاییه؟

رييس جمهور اسلامى ايران در سخنرانى بى سابقه خود عليه قوه قضاييه ايران گفته بود: «من از برخى برخوردهاى قوه قضاييه گله دارم. فردى نشريه اى را چاپ كرده است و شما برخلاف قانون تعطيلش كرده ايد، در حالى كه هيئت منصفه مطبوعات وجود دارد و اگر قرار است به جرم يك مطبوعاتى رسيدگى شود، بايد هيئت منصفه حضور داشته باشد، نمى توان فوق قانون عمل كرد

وى افزوده بود: «اين قبيل برخوردها را قبول نداريم و معتقديم اين رفتارها نشان دهنده روحيه ديكتاتورى است

مقام هاى جمهورى اسلامى بارها در اظهارات و سخنرانى هاى خود از وحدت مسئولان نظام سخن گفته اند ولى به نظر مى رسد كه انتقادهاى روز سه شنبه آقاى احمدى نژاد و پاسخ دستگاه قضايى ايران، مى تواند بيانگر افزايش شكاف ميان دولت با قوه قضاييه جمهورى اسلامى باشد.

هواداران تندرو دولت كه رسانه هاى مختلفى از جمله خبرگزارى ايرنا را در اختيار دارند در ماه هاى پس از انتخابات دهم رياست جمهورى با ابراز نارضايتى شديد از عملكرد دستگاه قضايى ايران در برخورد با كسانى كه «اغتشاشگر» خوانده اند خواستار صدور حکم بازداشت رهبران مخالفان و همچنين فرزند اكبر هاشمى رفسنجانى به «اتهام دامن زدن به ناآرامى ها» شده اند.

در واكنش به موضعگيرى هاى خبرگزارى جمهورى اسلامى عليه آقاى رفسنجانى، دادستانى تهران مى گويد كه عليه محمد جعفر بهداد، مدير عامل سابق ايرنا، اعلام جرم كرده و در «يكى از پرونده ها» براى وى حكم حبس صادر كرده است.

محمود احمدى نژاد در سخنان خود به طور تلويحى از عملكرد مدير عامل سابق ايرنا حمايت كرد و بدون نام بردن از هاشمى رفسنجانى گفت: «مى گويند از اين فرد انتقاد نكن، چرا نبايد انتقاد كرد، مگر اين فرد كيست كه از وى انتقاد نشود

داسراى عمومى تهران در اطلاعيه روز چهارشنبه خود «استفاده از رسانه ها به خصوص خبرگزارى ملى كشور» را در جهت آنچه كه «تخريب مقامات قضايى» عنوان كرد، مورد نكوهش قرار داد و گفت: «انتظار مى رود مديران خبرگزارى ها و رسانه ها زمانى كه اتهامى متوجه آنها شد، به جاى تخريب دستگاه قضايى، مطابق قانون اقدام نمايند

مخالفان مى گويند كه از زمان انتخابات رياست جمهورى محدوديت ها و سانسور گسترده ترى بر مطبوعات حاكم شده است و دولت و دستگاه قضايى به طور همزمان، با تعطيلى و دادن تذكر به نشريات منتقد فشار را بر رسانه هاى داخلى تشديد كرده اند.

 

 

زیمنس از ایران می‌رود

یک روز پس از این که یک شرکت ساخت و ساز آلمانی قرارداد بازسازی بندرگاهی در بندرعباس را فسخ کرد، شرکت آلمانی زیمنس نیز اعلام کردکه از ماه اکتبر و پس از پایان سفارشات قبلی دیگر هیچ سفارشی را از سوی ایران نخواهد پذیرفت.
پیتر لوشِر، مدیر اجرایی شرکت زیمنس در نشست سهامداران زیمنس اعلام کرده است که به جهت حساسیت بالای تجارت با ایران، این شرکت تصمیم به قطع روابط تجاری خود با ایران گرفته است. وی همچنین تاکید کرد که تجارت زیمنس با ایران همواره غیر نظامی بوده است.

زیمنس از تجارت با ایران سالانه حدود ۷۰۴.۵ میلیون دلار درآمد کسب می کند که در سال گذشته این مبلغ برابر بود با ۰.۷درصد از کل فروش این شرکت.

آلمان از یک سو به عنوان یکی از اعضای ۱+۵ به دنبال متوقف ساختن برنامه‌های حساس اتمی  ایران  است و از سویی دیگر یکی از بزرگترین همتاهای تجاری تهران.

با این حال، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری اظهار داشت که خودداری ایران از دادن پاسخی شفاف در مورد برنامه ی اتمی به زودی منجر به اعمال تحریم های شدیدترعلیه ایران خواهد شد.

وی همچنین گفت: «آلمان سابقه همکاری اقتصادی طولانی مدتی با ایران دارد، با وجود این ما سطح تجارت با ایران را تا حد چشمگیری کاهش داده‌ایم و از تحریم‌های تاثیرگذار استقبال خواهیم کرد

پیش از این باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی تا پایان سال گذشته میلادی فرصت دارد تا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای پاسخی قانع‌کننده بدهد.

کشورهای غربی بر این باورند که جمهوری اسلامی در تلاش برای ساخت سلاح اتمی است ولی دولت ایران تاکید دارد که برنامه هسته‌ای ایران، اهدافی صلح‌آمیز دارد.

 

 

 

گسترش اعتیاد به 'ریتالین' در میان دانشجویان ایرانی

 

با افزایش گزارش های مربوط به سوء مصرف قرص ریتالین توسط دانشجویان و دانش آموزان ایرانی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی این کشور، فروش بدون نسخه این داروی محرک را ممنوع اعلام کرد.

مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، روز سه شنبه ششم بهمن (۲۶ ژانویه) در مصاحبه با "برنا نیوز" با اعلام این خبر داروی ریتالین را از دسته مواد اعتیاد آور نامید.

در این گزارش که سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر آن را منتشر کرده است، خانم دستجردی اعلام کرد که همزمان با برگزاری امتحانات پایان فصل دانشگاه ها، مصرف قرص ریتالین در میان دانشجویان نیز افزایش یافته است.

ریتالین چیست؟

متیل فنیدیت (Methylphenidate) که با نام تجاری ریتالین شهرت یافته است، از دسته مواد محرک سیستم اعصاب مرکزی است که در درمان بیماری عدم تمرکز ناشی از بیش فعالی (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) در میان کودکان استفاده می شود.

از این دارو همچنین در درمان خواب آلودگی مزمن (Narcolepsy) در میان افراد میانسال و کهنسال استفاده می شود.

اگر چه وابستگی جسمانی به ریتالین همانند مواد مخدری نظیر تریاک و شبه مرفین ها گزارش نشده است؛ اما پزشکان بر وابستگی روانی و نیاز به افزایش میزان مصرف آن که پدیده تحمل (Tolerance) نیز نامیده می شود، اتفاق نظر دارند.

افزایش در جه حرارت بدن، بی نظمی در ضربان قلب، سردرد و تهوع، افزایش فشارخون و تشنج از عوارض مصرف بیش از اندازه ریتالین است.

از علائم ترک جسمانی و روانی این قرص می توان به دردهای عضلانی، خواب آلودگی و افسردگی نام برد.

برخی از دانشجویان و دانش آموزان به منظور بیدار ماندن در شب امتحانات و امکان مطالعه بیشتر و "تمرکز" بر روی موضوع درسی از قرص ریتالین که خواص محرک دارد، استفاده می کنند.

ریتالین نام اقتصادی داروی "متیل فنیدیت" (Methylphenidate) است که از دسته داروهای محرک و تاثیر گذار بر سیستم اعصاب مرکزی است.

این دارو که مصارف پزشکی آن از اوایل دهه 60 میلادی (۱۳۳۰ شمسی) شناخته شد، طی پنجاه سال اخیر توسط پزشکان و جهت درمان کودکان بیش فعال و یا جلوگیری از خواب آلودگی مزمن در میان افراد کهنسال تجویز شده است.

به نظر برخی از کارشناسان، سوء مصرف قرص ریتالین طی سال های اخیر با تجویز این دارو به متقاضیان ترک جسمانی اعتیاد آغاز شده است.

برخی از سوء مصرف کنندگان مواد مخدر (مانند تریاک و موادی که ماده موثر آنها مرفین است) در زمان درمان جسمی اعتیاد خود از قرص های ریتالین برای کاهش درد های عضلانی و مفصلی به ویژه درد زانو ( که در میان مصرف کنندگان مواد مخدر اصطلاحا "سیم کشی" نیز نامیده می شود) استفاده می کنند.

اما سوء استفاده گسترده این دارو توسط دانشجویان و دانش آموزان هنگام برگزاری امتحانات پایان ترم، موضوعی است که اخیرا نگرانی کارشناسان و مسئولان مبارزه با مواد مخدر در ایران را به همراه داشته است.

اعلام ممنوعیت فروش بدون نسخه قرص ریتالین توسط وزیر بهداشت و "برخورد جدی" با فروشندگان غیر قانونی این داروی اعتیاد آور اقدامی است که مسئولان بهداشتی دولت ایران امیدوارند تا با اجرای آن از گسترش و شکل گیری الگوی مصرف این ماده جلوگیری کنند.

تحلیل گران آسیب های اجتماعی ایران با بیان مثال های تاریخی در مورد قوانین ممنوعیت مطلق یا فروش کوپنی تریاک طی ۱۰۰ سال گذشته در این کشور، معتقدند که مقابله با گسترش مواد اعتیاد آور هنگامی که همراه با اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی نباشد، موفقیت چندانی نخواهد داشت.

 

 

سناتورهای آمریکایی: اوباما ایران را در ماه ژانویه تحریم کند

 

تعدادی از سناتورهای آمریکایی از باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور خواسته اند که در ماه میلادی جاری تحریم های یکجانبه علیه ایران را تشدید کند. این سناتورها همچنین افزایش حمایت رئیس جمهوری آمریکا از حقوق بشر و "آرمان های صلح آمیز" مردم ایران را خواهان شده اند.

9 سناتور دموکرات و جمهوریخواه از جمله سناتور جان مک کین، رقیب انتخاباتی اوباما و نیز سناتور دموکرات چاک شومر روز چهارشنبه (27 ژانویه) با ارسال نامه ای از باراک اوباما خواستند که برای تحریم ایران منتظر قطعنامه شورای امنیت نباشد.

این سناتورها نوشته اند که چین به احتمال زیاد با تحریم های جدی مخالفت خواهد کرد.

آن می گویند بیم دارند که منافع مالی کوتاه مدت چین در ایران، مانع از یافتن راه حلی دیپلماتیک برای مناقشه اتمی ایران شود.

چین به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعلام کرده است که این نهاد در ماه ژانویه تحریمی را علیه ایران بررسی نخواهد کرد.

سناتورهای آمریکایی خواهان این شده اند که باراک اوباما در ماه ژانویه با استفاده از اختیاراتی که کنگره پیشتر به کاخ سفید داده، مجازات های تازه ای علیه ایران در نظر بگیرد.

این در حالیست که تعدادی از نهادهای بازرگانی آمریکا روز سه شنبه (26 ژانویه) به کاخ سفید هشدار دادند که تحریم های "گسترده" مد نظر کنگره علیه ایران، منافع ملی ایالات متحده را به خطر خواهد انداخت.

9 سازمان از جمله اتاق بازرگانی، انجمن ملی تولیدکنندگان و نیز شورای تجارت خارجی آمریکا با ارسال نامه ای به کاخ سفید، درباره پیامدهای این تحریم های یکجانبه که کنگره با تصویب آن چندان فاصله ای ندارد، "عمیقا" ابراز نگرانی کرده اند.

هری رید، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا می گوید، طرح کنگره که تحریم بنزین وارداتی ایران را نیز در بر می گیرد، تا چند هفته دیگر در صحن سنا بررسی خواهد شد.

باراک اوباما پیشتر اعلام کرده بود در صورتی که ایران تا پایان سال میلادی 2009 میلادی خط مشی اتمی اش را تغییر ندهد، این کشور با تحریم های تازه ای مواجه خواهد شد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز به دفعات هشدار داده است که ایران با تحریم های "فلج کننده" روبرو خواهد شد.

سناتورهای آمریکایی حال از رئیس جمهوری آمریکا خواسته اند که به این وعده ها عمل کند.

آن ها جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و حمایت آمریکا از حقوق بشر و "آرمان های صلح آمیز" مردم ایران را برای منافع ملی آمریکا مهم دانسته اند.

ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند و تاکید دارد که برنامه هسته ای این کشور صلح آمیز است.

ایران همچنین می گوید که تحریم های آمریکا خط مشی اتمی این کشور را تغییر نخواهد داد.

 

 

 

همبستگي جنبش سبز با مراجع ومساجد سبز همزمان با چهلمين روزدرگذشت آيت الله العظمی منتظري


جنبش راه سبز (جرس): همانطور كه انتظار مي رفت مقامات جمهوري اسلامي اجازه برگزاري آزادانه مراسم هاي سومين روز و همفتمين روز درگذشت آيت الله منتظري را ندادند. از اين رو فعالان جنبش سبز و علاقمندان به اين مرجع سبز در حال برنامه ريزي براي برگزاري چهلمين روز درگذشت اين مرجع سبز در روز پنج شنبه 8 بهمن در سراسر كشور هستند.

جنبش راه سبز (جرس): همانطور كه انتظار مي رفت مقامات جمهوري اسلامي اجازه برگزاري آزادانه مراسم هاي سومين روز و همفتمين روز درگذشت آيت الله منتظري را ندادند.
از اين رو فعالان جنبش سبز و علاقمندان به اين مرجع سبز در حال برنامه ريزي براي برگزاري چهلمين روز درگذشت اين مرجع سبز در روز پنج شنبه 8 بهمن در سراسر كشور هستند.


به گزارش خبرنگار جرس،  مردم در سراسر كشور در شب جمعه هفته جاري با حضور در مساجد نزديك به جنبش سبز و بيوت مراجع سبز ياد آن مرجع آزاده را گرامي داشته و براي شادي روح كليه شهداي سبز اقدام به فاتحه و قرآن خواني و برگزاري مراسم دعاي كميل خواهند كرد.


حضور مردم با نمادهاي سبز؛ عكس آيت الله منتظري و پوستر هاي شهداي سبز در نماز جماعت مغرب و عشاي روزپنج شنبه و قرآن خواني پيش از نماز مغرب و عشا و سر دادن الله اكبر بين دو نماز و دعا براي شادي روح مرجع سبز و شهداي جنبش سبز و برگزاري دعاي كميل پس از نماز مغرب و عشا در محل مسجد از ديگر برنامه هاي اين روز هستند.

اين مراسم در 10 مسجد شهر تهران و در 1 مسجد سبز ديگر شهرهاي ايران به طور همزمان برگزار خواهد شد. اسامي مساجد و اخبار تكميلي اين مراسم به زودي از سوي شبكه جنبش سبز اطلاع رساني خواهد شد.


اختصاصی جرس/ مشاجره شدید لفظی فرمانده کل سپاه با احمدی نژاد در شورای عالی امنیت ملی

شبکه جنبش راه سبز (جرس): در اوایل دی ماه جاری محمود احمدی نژاد در شورای عالی امنیت ملی اظهار می دارد که با بگیر و ببند و بستن مطبوعات پس از انتخابات مخالف است. خبرنگار جرس از منابع خود در شورای عالی امنیت ملی کسب خبر کرد که این سخن وی با واکنش بسیار شدید سردار محمد علی (عزیز) جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران مواجه شد. سردار جعفری به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی به تندی گفت: خجالت بکشید. شش ماه است کشور را با ندانم کاریهای خودتان به آشوب کشیده اید ، حالا هم دغلبازانه ژست آزادی خواهی می گیرید!؟ آقا جمعش کنید. شما با حماقتهایتان وجهه مقام معظم رهبری و جان برکفان سپاه و بسیج را در جامعه مخدوش کردید. این اقدامات پیشگیرانه انتظامی، امنیتی برای جبران حماقتهای شخص شماست. .به گزارش خبرنگار جرس بعد از برخورد قاطع سردار جعفری، جلسه متشنج شد و با پادر میانی نماینده رهبری با گذشت چند روز جلسات شورا ادامه یافت

 

 

حذف رنگ سبز پرچم ایران

 

جنبش راه سبز (جرس): روز گذشته در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل خبرگزاری دولت ، پوستری در سالن نصب شده بود که رنگ سبز پرچم ایران به آبی تغییر داده شده بود.

به گزارش کلمه، در عکسی که خبرگزاری فارس، خبرگزاری حامی دولت حاضر، منتشر کرده است این موضوع به روشنی قابل ملاحظه است. این پوستر پشت سر احمدی نژاد رئیس دولت بعد از نهم در هنگام سخنرانی قرار گرفته بود.

اخیرا بسیاری از سازمان های دولتی از بکار بردن رنگ سبز در برنامه ها و همایش های خود تا حد امکان خودداری می کنند.

چند ماه پیش هم در یکی از سفرهای استانی دولت دهم به مشهد مقدس فواره آبنمایی که سالیان سال رنگ سبز داشت را قطع کردند.

 

 

فیروزآبادی: خواصی كه اشتباه كرده‌اند باید مسیر خودشان را اصلاح كنند

سرلشكرسیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد كل نیروهای مسلح امروز در دانشگاه عالی دفاع ملی قانون و اشاره رهبری را تعئین کننده مسیر انقلاب و كشور دانست و گفت: «تكلیف خواص و عوام همین است... و خواصی هم كه اشتباه كرده‌اند باید مسیر خودشان را اصلاح كنند.»

 

 وی رویدادهای پس از انتخابات را فتنه انگیزی دشمنان علیه استقلال ایران اسلامی خواند و گفت: «سران این فتنه در واقع حصارهای محكم نظام مقدس جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را مورد حمله قرار داده و خلاف قانون اساسی، خلاف قانون و خلاف خط مبارك حضرت امام و سفارشات ایشان، فضائی را ایجاد كردند كه دشمنان انقلاب از خارج و داخل به هدایت این فضا پرداختند.»

 

وی رهبران جنبش سبز را که با عنوان فتنه گران می خواند، در حال عقب نشینی معرفی کرد وگفت به دلیل حضور مردم در صحنه «پرچمداران» معترضین امروز خود را مدافع نظام و ولایت فقیه معرفی می کنند. فیروز آبادی افزود: «من فكر می‌كنم اینكه آقایان به هر دلیل آمدند و امروز بازگشتِ خودشان را به ستون توبه انقلاب، با این حرف‌ها مطرح می‌كنند،‌ این امر مثبت و پسندیده‌ای است.»

 

وی ازاز توبه کنندگان خواست با توجه به سخنان آیت الله خامنه ای مواضع «كاملا روشن و غیر دو پهلو» در مورد رویدادهای پس از انتخابات اتخاذ کنند. فیروز آبادی همچنین هشدار داد: «فرصت زیادی هم نیست در 22 بهمن امسال همه ملت ایران به صحنه خواهند آمد برای این‌كه میثاق خودشان را با امام انقلاب و رهبری مستحكم كنند و به نمایش بگذارند و قاعدتا كسی كه طی این هفت، هشت ماه دچار خطاهائی شده‌اند و جرم‌هائی مرتكب شدند، باید به سوی ملت برگردند و شعار ملت را بدهند و همسو و هم‌پای با ملت باشند.»

 

وی از حضور میلیون‌ها انسان انقلابی و ایثارگر در راهپیمائی 22 بهمن امسال با اثرگذاری حداكثری، خبر داد و افزود:«انشاءالله بعد از 22 بهمن برگردیم به حال و هوای قبل از انتخابات و یكپارچگی ملت و حركت در جهت توسعه كشور براساس تولید علم و فناوری.»

 

 

 

منبع: ایسنا