دوشنبه پنجم مهرماه ١٣٨٩


وزیر خارجه روسیه از عدم تحویل موشک به ایران دفاع کرد

وزیر امور خارجه روسیه خودداری از تحویل موشک های زمین به هوا به ایران را موجه دانسته است.

روز دوشنبه، 5 مهر (27 سپتامبر)، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشور او براساس قطعنامه شماره 1929 مصوب شورای امنیت نمی تواند به قرارداد تحویل موشک های اس 300 به ایران عمل کند.

به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، آقای لاوروف در پاسخ به سئوالی در مورد شایعه تصمیم ایران به شکایت از روسیه به دلیل نقض قرارداد فروش این موشک ها، گفت که از چنین شکایتی اطلاع ندارد.

وی گفت: "آنچه من می دانم این است که شورای امنیت فروش اینگونه اقلام را ممنوع کرده و تصمیم روسیه در این مورد مشمول شرایط فورس ماژور (قوه قهریه) می شود."

در قراردادهای تجاری، بند فورس ماژور به شرایطی بیرون از اختیار طرف یا طرفین قرارداد اختصاص دارد که بروز آنها مانع از عمل به تعهدات مندرج در قرارداد می شود.

روز شنبه، حسین ابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در واکنش به فرمان رئیس جمهوری روسیه در اجرای تحریم های بین المللی علیه ایران، مردم روسیه را "آزادیخواه" توصیف کرد و گفت به همین دلیل، مقامات روسی نباید تحت تاثیر کشورهای غربی قرار گیرند.

آقای ابراهیمی افزود که "تهران قراردادی با روسها درباره موشک های اس 300 دارد که آنها باید به تعهدات خود عمل کنند و نمی توانند در این زمینه محدودیت ایجاد کنند."

به گفته این نماینده مجلس، قرارداد فروش موشک های اس 300 قبل از صدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران منعقد شده و افزود که "مقامات کرملین باید به تعهدات خود عمل کرده و اس 300 را به ایران تحویل دهند."

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روس ها به بدقولی در گذشته متهم کرده و گفته بود که "تجربه نشان داده که مقامات مسکو به برخی از تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی دیر عمل کرده و به برخی تعهدات دیگر عمل نکرده اند."

قطعنامه مصوب شورای امنیت، در کنار تحریم های تجاری، مالی و فنی دیگر، فروش انواع اسلحه سنگین به ایران را نیز ممنوع کرده است.

پیش از این مقامات ایرانی تاکید داشته اند که از آنجا که موشک های اس 300 جنبه دفاعی دارند، مشمول تحریم های سازمان ملل نمی شوند.

مقامات روسیه ضمن تاکید بر عمل به قطعنامه الزام آور شورای امنیت، تاکید داشته اند که با تحریم های یکجانبه ای که شماری از کشورهای غربی، در کنار تنبیه های مصوب شورای امنیت علیه ایران به اجرا گذاشته اند کاملا مخالفند.


ایران بر سر دوراهی: خودکفایی بنزین یا تامین مواد پتروشیمی

کاوه امیدوار

ده روز بعد از آنکه ایران اعلام کرد با تولید بنزین در شش شرکت پتروشیمی توانسته در تولید بنزین به خودکفایی برسد، گزارشها نشان می دهد که برخی تولیدات پتروشیمی در بازار ایران به شدت کمیاب شده است.

این مشکل به حدی بوده که تولید بنزین در پتروشیمی بوعلی سینا متوقف شده است.

چند روز پیش انجمن صنایع رنگ و رزین با هشدار نسبت به کمبود مواد پتروشیمی در بازار اعلام کرده بود که این مسئله مشکلاتی را در زمینه تامین مواد اولیه برای تولید کنندگان بوجود آورده است. گزارشها نشان می دهد که عرضه محصولاتی نظیر متانول، اسید استیک، کربنات سدیم،اسید سولفوریک، اوره و آمونیاک که در شرکت های پتروشیمی تولید می شود، در بازار داخلی کاهش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، علی محمد بساق زاده مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفته است: "پتروشیمی بوعلی سینا که قبلا و به مدت چند هفته در حال تولید بنزین بود، اکنون مشغول تولید مواد آروماتیکی است تا نیاز داخلی کشور به این مواد را تامین کنند."

دولت ایران برای تولید بنزین واحدهای پتروشیمی جم، نوری (برزویه)، اراک، بوعلی سینا، بندر امام و امیرکبیر به کار گرفت تا از این طریق به کشورهای تحریم کننده نشان دهد که در صورت تحریم بنزین، این کشور قادر است نیاز خود را از داخل تامین کند.

تصمیم به تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی ها بعد از آن گرفته شد که تحریم های تازه به خصوص تحریم های آمریکا مواد سوختی نظیر بنزین را هدف گرفته بود که به نظر برخی کارشناسان پاشنه آشیل ایران به حساب می آید.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به خروج شرکت پتروشیمی بوعلی از چرخه تولید بنزین گفته که "مجتمع های پتروشمی امام خمینی، امیرکبیر، جم، نوری (برزویه) و اراک در حال تامین بنزین هستند."

به گفته آقای بساق زاده، مجتمع های دیگری نظیر پتروشیمی اصفهان و تبریز هم وجود دارند که در صورت لزوم می توانند بنزین تولید کنند.

مصرف روزانه بنزین حدود ۶۷ میلیون لیتر در روز است و تولید بنزین در پالایشگاهها در حد ۴۳ میلیون لیتر در روز است و تا مدتی پیش بقیه نیاز کشور یعنی حدود ۲۴ میلیون لیتر بنزین روزانه خارج وارد می شد.

اکنون وزارت نفت می گوید که پتروشیمی ها بیشتر از این میزان بنزین تولید می کنند و بنزینی از خارج وارد نمی شود.

تا این جای کار به نظر می رسد همه چیز به نفع وزارت نفت است و این وزارتخانه توانسته در یک حرکت ضربتی نشان دهد که تهدید به تحریم بنزین وارداتی برای این کشور اهمیتی ندارد و این کشور قادر است با تغییراتی در خطوط تولید مجتمع های پتروشیمی، بنزین موردنیاز را علاوه بر پالایشگاهها در پتروشیمی ها نیز تولید کند.

سرنوشت مبهم طرح ضربتی تولید بنزین

سوای بحث هایی که در باره کیفیت بنزین تولیدی در پتروشیمی ها مطرح شده و چند حادثه مرگباری که در پتروشیمی ها رخ داده که به عقیده برخی با تولید بنزین مرتبط بوده، کمبود مواد پتروشیمی مهمترین چالشی است که وزارت نفت ایران در طرح ضربتی تولید بنزین با آن رو به رو شده است.

کاهش تولید مواد پتروشیمی مختص بازار داخلی نیست و چالش بزرگی در صادرات غیرنفتی است که بخش عمده ای از آن محصولات پتروشیمی است.

ایران به طور متوسط سالانه بین سه تا پنج میلیارد دلار برای واردات بنزین هزینه می کرد و اگر بتواند با همین روش بنزین مورد نیاز خود را تامین کند، از پرداخت این هزینه خلاص شده است ولی در مقابل باید از خیر درآمدهای بالای فروش مواد پتروشیمی در بازار داخلی و صادرات آن چشم پوشی کند.

گزارش های رسمی نشان می دهد که در پنج ماه اول امسال درآمد صادرات غیرنفتی ایران ۱۱ میلیارد دلار صادرات بوده است که چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن محصولات پتروشیمی بوده است.

بنابر گزارشهای رسمی، بیشتر از یک سوم صادرات غیرنفتی محصولات پتروشیمی است و خروج بخشی از این محصولات از فهرست صادرات غیرنفتی می تواند درآمدهای ارزی ایران را به شدت کاهش دهد.

علاوه بر این، کمبود مواد پتروشیمی در داخل نیز زیان بیشتری را بر صنایع مختلف تحمیل خواهد کرد.

شرکت های پتروشیمی نیز ناچارند خسارتهایی را بپردازند که بالا رفتن فرسودگی تجهیزات از جمله آنهاست.

چالش های تازه پیش روی وزارت نفت ایران یکی یکی در حال آشکار شدن است و این پرسش پیش آمده که آیا خودکفایی در تولید بنزین طرحی واقع گرایانه و منطقی بوده یا فقط ایران خواسته به کشورهایی مدافع تحریم ثابت کند که اگر به این کشور بنزین نفروشند قادر است بنزین مورد نیازش را از داخل تامین کند.

پاسخ هر چه باشد، دولت محمود احمدی نژاد که خودکفایی در تولید بنزین را یکی از طرحهای موفقیت آمیز خود می داند اکنون ناچار است تصمیم بگیرد که آیا همچنان و به هر قیمتی حاضر است بنزین مورد نیاز را از داخل تامین کند یا آنکه کم کم فعالیت پتروشیمی ها را به حالت عادی بازگرداند و بنزین را از خارج وارد کند.

به عقیده کارشناسان انرژی، حتی اگر فروش بنزین به ایران تحریم شود تنها راه حل ایران افزایش تولید بنزین به هر قیمتی نیست بلکه این کشور می تواند بنزین تولید پالایشگاههای داخلی را از طریق کارت سوخت و به صورت جیره بندی شده عرضه کند.


اجلاس ویژه برای مهار گرانی مواد غذایی

سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در رم تشکیل جلسه داده است تا در باره افزایش قیمت مواد غذایی و راه های مهار قیمت ها بحث و گفتگو کند.

این نهاد می گوید در مقایسه با سال گذشته شاخص بهای مواد غذایی بیست و پنج در صد افزایش یافته است و سبب شده که فشار زیادی بر قشر فقیر وارد شود.

روسیه از جمله کشورهایی است که در این اجلاس یک روزه شرکت دارد.

این کشور که یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان گندم در جهان است، به دلیل خشکسالی و آتش سوزی وسیع گندمزارها، صدور گندم را ممنوع کرده است.

ولی دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه گفته است پس از معلوم شدن میزان برداشت امسال، ممکن است این کشور ممنوعیت صدور گندم را لغو کند.

سیل در پاکستان و چین نیز به فشار بر بازار افزوده است.

تشکیل اجلاس رم پس از ابراز نگرانی شماری از کشورهای عضو سازمان خواربار و کشاورزی از افزایش قابل توجه قیمت مواد غذایی و بازار متلاطم غلات بود.

هیئت های شرکت کننده در اجلاس رم، اطلاعات خود در باره بی ثباتی اخیر بازار را در اختیار یکدیگر قرار خواهند داد و به نقش عدم پنهانکاری و شفافیت بازار اطلاعات در مورد محصولاتی مانند برنج و غلات تاکید خواهند کرد.

وفور این دو محصول برای ثبات غذایی جهان ضروری است.

سازمان خواربار و کشاورزی جهانی همچنین در مورد گران تر شدن قیمت مواد غذایی هشدار داده است.

فشار این افزایش قیمت در کشورهای در حال توسعه محسوس تر خواهد بود چون در این کشورها مواد غذایی بخش عمده هزینه خانواده ها را تشکیل می دهد.

به گفته تحلیلگران، دولت ها باید بازار مواد غذایی را مشمول مقررات بیشتری کرده و ذخیره اضطراری داشته باشند.

شورش های اخیر در موزامبیک بر سر گرانی مواد غذایی شروع شد ولی مقامات سازمان ملل متحد بر این نکته تاکید می کنند که اگر چه قیمت ها در چند سال اخیر بالا بوده است، وضعیت کنونی به هیچوجه مانند بحران سال های 2007 و 2008 نیست.

در آن هنگام قیمت بالای نفت، افزایش تقاضا برای سوخت های زیستی و نیز فعالیت محتکران موجب صعود قیمت مواد غذایی و بروز خشونت و ناآرامی در چند کشور شد.


دادستان کل کشور از تکمیل شدن پرونده سران مخالفان دولت خبر داد

غلامحسين محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی می گوید پرونده سران مخالفان دولت "در حال رسيدگي و تكميل شدن است." به گزارش خبرگزاری ایلنا آقای اژه ای روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت، سران مخالفان دولت اگر "توبه نكنند و از موضع خود بازنگردند حتما بايد مجازات شوند." عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران نیز، پیشتر اعلام کرده بود محاکمه سران مخالفان، زمانی انجام می شود که به مصلحت نظام باشد و افکار عمومی آمادگی آن را داشته باشد.


حکم انحلال دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب توسط دادگاه صادر شد

غلامحسين محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی می گوید دادگاه، حکم انحلال دو حزب مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي را صادر کرده است. این دو حزب در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته از میرحسین موسوی حمایت کرده بودند. دادستان کل کشور درباره امکان تجدید نظر در حکم انحلال احزاب مشارکت و مجاهدین انقلاب چیزی نگفت و در مورد دادگاهی که این احکام را صادر کرده نیز اطلاعات بیشتری ارائه نکرد.


دادگاه مرتضی کاظمیان ، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برگزار شد

روز دوشنبه محاکمه مرتضی کاظمیان ، روزنامه نگار و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد. آقای کاظمیان به " فعالیت تبلیغی علیه نظام " متهم شده است . به نوشته سایت کلمه ، نزدیک به میر حسین موسوی، جلسه دادگاه آقای کاظمیان بصورت غیر علنی و بدون هیات منصفه، و تنها با حضور محمد سیف زاده یکی از وکلای او برگزار شده است . وکیل دیگر مرتضی کاظمیان ، خانم نسرین ستوده سه هفته پیش بازداشت شد. آقای کاظمیان که روز ۸ ام دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت شده بود در دهم اسفند ماه سال گذشته به قید وثیقه آزاد شد.


شمار کشته شدگان تصادف صبح دوشنبه در اتوبان کرج – قزوین به ۱۴ تن رسید

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ( ایرنا ) شمار کشته شدگان حادثه تصادف یک تریلر و یک اتوبوس مسافربری به ۱۴ تن رسیده است . بامداد روز دوشنبه یک تریلی که از خوی عازم تهران بود از پشت با یک اتوبوس مسافربری که با کاستن از سرعت خود در حال عبور از محل عوارضی کرج – قزوین بود برخورد کرد. در این حادثه ۹ نفر از مسافران اتوبوس در دم کشته شدند و تا کنون ۵ نفر از مجروحین هم حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده اند. ۲۴ تن از مسافران اتوبوس هم که در این حادثه مجروح شده بودند به بیمارستانهای منطقه منتقل شده اند.


"کامپيوترهای برنامه هسته ای ایران به ويروس استاکس نت آلوده نشده اند"

سازمان انرژی اتمی ايران اعلام کرد که کرم رايانه ای «استاکس نت» به کامپيوترهای درگير در برنامه هسته ای ايران نفوذ نکرده است.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، معاون ايمنی، حفاظت و امنيت اين سازمان گفت که نه در نيروگاه بوشهر و نه در ديگر تاسيسات هسته ای، هيچ موردی از نفوذ اين ويروس رايانه ای ديده نشده است.

همزمان مجری طرح نيروگاه هسته ای بوشهر اعلام کرد که تنها کامپيوترهای شخصی برخی از کارکنان اين نيروگاه به اين کرم رايانه ای آلوده شده اند.

استاکس نت يک ويروس جديد است که در هفته اخير، عمدتا کاربران ايرانی را هدف قرار داده است.

آمريکا اعلام کرد که تحقيقات درباره اين کرم رايانه ای را آغاز کرده است.


سپاه پاسداران می گويد ۳۰ تن از عوامل انفجار مهاباد را در خاک عراق کشته است

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در عملياتی نظامی، بعد از ورود به خاک عراق ۳۰ نفر را که عوامل انفجار اخير مهاباد خوانده شده اند، کشته است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد پاکپور فرمانده نيروی زمينی سپاه گفت که عوامل انفجار مهاباد در تلاش بودند تا از ايران فرار کنند.

در انفجاری که روز چهارشنبه هفته گذشته در مهاباد رخ داد، ۱۲ تن کشته و ۸۰ تن مجروح شدند.

برخی از گروههای کرد مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دموکرات کردستان ايران و کوموله اين انفجار را محکوم کرده بودند و هيچ يک از گروههای مخالف جمهوری اسلامی در منطقه، مسئوليت انفجار مهاباد را به عهده نگرفت.

همزمان عبدالرسول محمد آبادی، يکی ديگر از مقامهای سپاه به تلويزيون دولتی ايران گفت که يک يا دو نفر از عوامل انفجار مهاباد از اين حمله جان سالم به در برده اند.

مقامهای سپاه سازمان موساد و نيروهای امنيتی آمريکا را طراح اصلی انفجار مهاباد معرفی کرده اند.


نیروهای امنیتی به منزل خانواده حمید باکری در تهران هجوم بردند

نیروهای امنیتی در تهران روز یکشنبه با ورود به منزل خانواده حمید باکری، از جانباختگان جنگ ایران و عراق از مهمانان این خانواده بازجویی کردند. یک منبع آگاه به رادیو فردا گفت : « مهمانان، جمعی از خانواد‌ه‌های زندانیان سیاسی بودند که برای برگزاری جلسه قرآن به منزل باکری آمده بودند.» این منبع آگاه همچنین تاکید کرد : « هیچ یک از مهمانان دستگیر نشده‌اند.» پیش از این هم در روز ۳۱ شهریور، سالروز حمله عراق به ایران، هنگامی که خانواده‌های همت و باکری، قصد دیدار با مهدی کروبی،‌ یکی از رهبران مخالف دولت، را داشتند، با حمله نیروهای امنیتی رو به رو شدند. همزمان نیروهای امنیتی، از دیدار این دو خانواده با میرحسین موسوی دیگر رهبر مخالفان دولت نیز جلوگیری کرده بودند. خانواده‌های دو جانباخته سرشناس جنگ ، محمد ابراهیم همت و حمید باکری در رقابت‌های انتخاباتی سال گذشته، با صدور بیانیه‌ای حمایت خود را از میرحسین موسوی اعلام کرده بودند.


واکنش آمریکا به مشکل تهیه داروی بیماران کلیوی ایران

رادیو آلمان: چندی پیش دویچه وله فارسی در گزارشی به نقل از رئیس «انجمن بیماران کلیوی ایران» از کمیاب شدن داروی بیماران کلیوی به علت تحریم‌ها خبر داد. وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این گزارش می‌گوید:«هیچ دارویی در لیست تحریم‌ نیست.»

مشکلات بیماران کلیوی در ایران به خاطر کمبود دارو همچنان ادامه دارد. بعد از گزارش اولیه دویچه وله فارسی درباره مشکل تهیه داروی بیماران کلیوی در ایران، وزارت خارجه آمریکا از طریق سخنگوی سفارت این کشور در برلین با ارسال نامه‌ای به دویچه وله فارسی به این گزارش واکنش نشان داد. در نامه وزارت خارجه آمریکا آمده است: « تحریم ایران توسط آمریکا به دنبال رفتار غیرقانونی دولت ایران صورت گرفته است. این تحریم‌ها افرادی را که به رفتار غیرقانونی ایران کمک می‌کنند و سیاست‌گذاران این رفتار غیرقانونی را هدف قرار داده است. به هیچ عنوان هدف تحریم‌های آمریکا مردم ایران نیستند.»

در ادامه واکنش وزارت خارجه آمریکا نسبت به مشکل پیش آمده برای بیماران کلیوی در ایران آمده است: «در حالی که تحقق بخشیدن به این امر و جلوگیری از تاثیر تحریم‌ها و محدودیت‌های مالی بر روی مردم ایران به‌طور کامل غیر ممکن است، دولت آمریکا در حال گام برداشتن در راستای تداوم تجارت کالاهای خاص به‌ویژه غذا و دارو با ایران است. دولت آمریکا همچنان مجوز فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران را صادر می‌کند. حتی در جدیدترین دور تحریم‌ها علیه ایران سیاست منع فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران وجود ندارد.»

در همین زمینه با انجمن پیوند کلیه ایران تماس گرفتیم. دکتر قاسمی رئیس انجمن پیوند کلیه ایران ضمن استقبال از واکنش وزارت خارجه آمریکا، همکاری آمریکا و کشورهای غربی برای حل مشکل به‌جود آمده را حرکتی انسانی می‌داند که ربطی به دنیای سیاست ندارد.

به نظر می‌رسد شرکت‌های چندملیتی که فروش داروهای پزشکی خاص را به صورت انحصاری دراختیار دارند از وضعیت سیاسی به‌وجود آمده در مورد ایران یعنی تحریم‌ها سواستفاده کرده و به بهانه تحریم ایران برای گران‌تر فروختن داروهای خود یا نفروختن این داروها به مسئولان پزشکی ایران چانه می‌زنند.


سپاسگزاری فرزندان سکینه از معترضان به سنگسار در ایتالیا

ایران: فرزندان و وکیل سکینه محمدی زادروز فرانچسکو توتتی را تبریک گفتند رم، ۵ مهر - (آکی فارس) – سجاد و سعیده قادرزاده، فرزندان سکینه محمدی آشتیانی، بانوی ایرانی محکوم به سنگسار،به همراه جاوید هوتن کیان، وکیل این بانو در تبریز، امروز در پیامی تلفنی به خبر گزاری ایتالیایی «آکی»، زادروز فرانچسکو توتتی، کاپیتان تیم «آس رم» را تبریک گفتند. در این پیام که توسط وکیل بانو سکینه به خبر گزاری «آکی» اعلام شد، فرزندان سکینه از کاپیتان تیم رم برای پشتیبانیش از فراخوان نجات مادرشان سپاسپگزاری کردند. یکماه پیش، فرانچسکو توتتی از فراخوان آژانس خبری ایتالیایی«آکی»، برای نجات زندگی سکینه محمدی حمایت کرد. فرانچسکو توتتی دراین زمیه گفته بود:« قابل قبول و باور کردنی نیست که امروزه چنین مجازاتی اصلا وجود داشته باشد. به امید آن روزی که کودکان، بانوان و تمام قشر ضعیف جوامع مورد احترام قرار گیرند و در حق آنها تجاوز نشود». گفنتی ست سال گذشته هم توتتی، در مصاحبه ای با آژانس خبری«آکی» در شهر رم، از جنبش آزادیخواخانه مردم ایران پشتیبانی کرده بود.

(آکی فارس)

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .