انتقاد شدید پناهجویان ایرانی در یونان

به بی عملی سازمان های حقوق بشری بین المللی و اتحادیه اروپا

 

 

 

30 مهر 1389


 آقای امیر عبدالملکی یکی از اعضاء کمیته حمایت از متحصنین و اعتصاب کنندگان پناهجوی ایرانی در یونان در یک گفتگوی تلفنی با سایت انتگراسیون در انتقاد به بی عملی سازمان های حقوق بشر بین المللی تاکید نمود که تا کنون از سوی این کمیته نامه هائی برای سازمانهای مختلف حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین الملل، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، سازمان پزشکان بدون مرز، سازمان وکلای بدون مرز ارسال و از آنها درخواست کمک و حمایت شده است، اما متاسفانه نه تنها از کمک و حمایت خبری نبوده، بلکه اساسا به نامه های ارسالی ما پاسخی نیز داده نشده است.

آقای عبدالملکی تاکید کرد که در حال حاضر 45 پناهجوی ایرانی و یک پناهجوی افغانی در تحصنی که از تاریخ اول سپتامبر 2010 شروع شده است شرکت دارند، اکسیون اعتراضی ای که اکنون وارد پنجاه و دومین روز خود شده است. محل تحصن در نزدیکی آکادمی فلسفه در مرکز شهر آتن در محلی معروف به "پروفیلا" میباشد. وی گفت گروه های زیادی از دانشجویان و مردم عادی آتن در طی روز به ما مراجعه کرده، کنار ما می نشینند و از اقدام ما اعلام حمایت می کنند که این کارشان برای ما بسیار با ارزش است. اما آنچه که ما میخواهیم این است که یا دولت یونان به درخواست پناهندگی ما رسیدگی کند و یا اتحادیه اروپا که یونان یکی از اعضاء آن می باشد دخالت کرده و ما را به کشور ثالثی بفرستند.

عبدالملکی اضافه کرد: برخی از تحصن کنندگان به تازگی از ایران آمده و برخی بیش از 5 سال است که در یونان زندگی میکنند. چند نفر هم بیش از 10 سال است که در این وضعیت غیرانسانی به سر می برند. وی اضافه کرد حدود 10 نفر از این پناهجویان تجربه زندان و شکنجه در زندان های جمهوری اسلامی را پشت سر خود داشته و برپیکر برخی از آنان هنوز آثار تیر و شکنجه به خوبی نمایان است. وضعیت غیر انسانی و توهین آمیزی که ما از سوی دولت یونان تجربه می کنیم ما را یاد جمهوری اسلامی می اندازد. اگر دولت های اروپائی و اتحادیه اروپا شعار حقوق بشر داده و ایرانیان را به مبارزه با دیکتاتوری در ایران تشویق میکنند، چطور است که وقتی همان مردم ناچار به ترک ایران شده و با پذیرش سختی و خطر خود را به اروپا میرسانند با آنها اینگونه رفتار می شود؟  
وی با انتقاد از سیاست پناهنده پذیری و بی عملی دولت یونان در این زمینه خاطرنشان کرد که در طی سالهای گذشته تنها با 16 نفر از پناهجویانی که در این تحصن و اعتصاب شرکت دارند مصاحبه برای رسیدگی به درخواست پناهندگیشان انجام شده است که البته هنوز هم هیچ جوابی دریافت نکرده اند. با بقیه افراد حتی مصاحبه نیز برای رسیدگی به درخواست پناهندگی شان انجام نشده است. وی اضافه کرد: و این درحالی است که دولت یونان هیچ کمک مادی و یا امکان سکونتی در اختیار ما قرار نداده است. 

آقای عبدالملکی یاد آور شد که از جمع 46 نفره متحصنین، 25 نفر از تاریخ 14 اکتبر (هشت روز قبل) در اعتصاب غذا شرکت دارند و از این بین نیز 8 نفر لبهای خود را دوخته و تنها از طریق نی می توانند آب و یا آبمیوه بنوشند. تاکنون 5 نفر از اعتصاب غذا کنندگان به دلیل وخامت حالشان به بیمارستان منتقل شده و پس از رسیدگی اولیه، مجددا به جمع پناهجویان متحصن باز گشته اند. آقای عبدالملکی تاکید کرد که حتی درانتقال بیماران به بیمارستان که امری کاملا انسانی است ما هیج کمکی از نهادهای دولتی و بیمارستان ها دریافت نکردیم و بیماران با ماشین شخصی به بیمارستان منتقل شدند. هزینه های درمانی نیز تاکنون توسط یکی از ایرانیانی که از ما حمایت میکند پرداخت شده است.   

در پایان آقای عبدالملکی خواسته های پناهجویان را به ترتیب زیر عنوان کرد: 
-   رسیدگی فوری پزشکی به اعتصاب غذا کنندگان
-  اعطاء حق پناهندگی به پناهجویان اعتصابی به عنوان قربانیان فراری از دیکتاتوری جمهوری اسلامی
-  در صورت ادامه بی عملی دولت یونان، دخالت اتحادیه اروپا و انتقال پناهجویان به یک کشور ثالث در اتحادیه اروپا
- تا رسیدن به خواسته های فوق انتظار داریم که سازمان های حقوق بشری ایرانی و بین المللی از خواسته های ما حمایت کرده و اقدامات لازم برای زیر فشار قراردادن دولت یونان و اتحادیه اروپا را به اجرا بگذارند. 

تلفن تماس با کمیته حمایت از متحصنین و اعتصاب کنندگان پناهجوی ایرانی در یونان
6944571834-0030

گفتگو و تنظیم: حنیف حیدرنژاد
22.10.2010