پنجشنبه چهارم شهریور ١٣٨٩
 


دختر زهرا بهرامی: مادرم را نجات دهيد!

روز شنبه ششم شهريور، زهرا بهرامی، هلندی ايرانی‌تبار، در شعبه 15 دادگاه انقلاب محاکمه خواهد شد. قاضی صلواتی، رئيس دادگاه، بطور شفاهی به زهرا بهرامی گفته است که وی به اعدام يا حبس ايد محکوم خواهد شد. بنفشه عرفانی، دختر زهرا بهرامی، در مصاحبه با تلوبزيون هلند از سازمان‌های مدافع حقوق بشر و دولت هلند خواست اجازه ندهند مادرش به جرم گناهان ناکرده محاکمه و اعدام شود. زهرا بهرامی، 45 ساله و دارای دو فرزند، حدود بيست سال پيش به هلند آمد. او دارای تابعيت هلندی است. رقصنده است و در سال‌های اخير در انگلستان زندگی می‌کرده است. وی که برای ديدار فرزندش به ايران سفر کرده بود، همانند هزاران ايرانی ديگر در تظاهرات روز عاشورا شرکت داشت و روز 27 دسامبر سال 2009، چند روز پس از تظاهرات، در اتومبيلی همراه سه تن ديگر در تهران در حرکت بود که توسط ماموران دستگير شد. ابتدا به زندان اوين و سپس به گوهردشت منتقل شد و پس از مدتی مجددا از زندان اوين سر درآورد.

مدت‌های طولانی در سلول انفرادی نگه‌داشته شد. در تمام اين مدت از ملاقات با خانواده‌اش محروم بود و تنها چند بار اجازه يافت به مدت چند دقيقه با خانواده‌اش تلفنی صحبت کند. به خانواده‌اش هشدار دادند که اطلاع‌رسانی درباره‌ی پرونده‌ی او وضع‌اش را وخيم‌تر می‌کند. داشتن وکيل نيز، تا چند روز پيش، از او دريغ شده بود. شکنجه‌های جسمی و روانی، انزوای تحميل شده، نداشتن وکيل و حيله‌گری بازجويان سبب شد به نمايش تلويزيونی وزارت اطلاعات تن دردهد. در تلويزيون ظاهر شد و "اعتراف" کرد که او و سه مرد همراهش، سازمان يافته، با برنامه و برای ضربه زدن به رژيم به تظاهرات اعزام شده‌بودند و سلاح سرد حمل می‌کرده‌اند. قاضی دادگاه به او وعده داده بود که انجام مصاحبه تلويزيونی و "اعتراف به جرائم" پرونده‌اش را سبک‌تر می‌کند. اما اين اعترافات عليه وی به کار گرفته شد. به بند 209 زندان اوين منتقل شد و بيش از سه ماه در سلول انفرادی بسر برد.

خبرگزاری فعالان حقوق بشر در ايران طی ماه‌های اخير بارها در باره‌ی او خبر رسانی کرد. نام زهرا بهرامی به جزئی ثابت در گزارش‌های ماهانه نقض حقوق بشر تبديل شد. هرانا چند گزارش مستقل نيز در باره‌ی وضعيت وخيم جسمی و روانی او منتشر نمود. در اين گزارشات آمده بود که بازجويان وزارت اطلاعات با شکنجه های جسمی وروحی و با دادن وعده آزادی او را وادار به اعترافات تلويزيونی کرده اند. در اعترافات تلويزيونی بازجويان وزارت اطلاعات او را سارا ‌ناميده و با لحن توهين‌آميزی به او رقاصه اطلاق می‌کردند. وی وادار شد در مقابل دوربين تلويزيون که بگويد با انجمن پادشاهی و سازمان مجاهدين خلق در ارتباط بوده است و اتهامات دروغين متعدد ديگر را بر عهده بگيرد.

حدود يک ماه و نيم پيش باز فعالان حقوق بشر گزارش کردند که در طی هفته‌های اخير وضعيت جسمی او حاد شده است .چهرۀ او متورم گشته و جوشهای عفونی و زخمهای زيادی بر چهره‌اش عيان است . او هم هم چنين از ناراحتی حاد ريه رنج می‌برد و دچار افسردگی شديدی است.

سرانجام پس از هشت ماه به سر بردن در زندان، روز چهارشنبه‌ی هفته گذشته قاضی صلواتی رئيس شعبه 15 دادگاه انقلاب بصورت شفاهی به زهرا بهرامی گفت که به اتهام عضويت در انجمن پادشاهی و محاربه به اعدام و يا حبس ابد محکوم خواهد شد.

بر اساس گزارش شهرزاد نیوز، طی روزهای اخير رسانه‌های هلندی به خبررسانی در رابطه با پرونده زهرا بهرامی پرداخته‌اند. با طرح شدن پرونده‌ی وی در رسانه‌ها، اتهام جديدی به اتهامات قبلی او افزوده شد: همراه داشتن نيم‌ کيلو کوکائين به هنگام بازداشت!

توماس اردبرينک، خبرنگار هلندی ساکن ايران، در گزارشی که روز سه‌شنبه برای رسانه‌های هلندی ارسال کرد نوشت که نسرين ستوده وکالت زهرا بهرامی را برعهده گرفته است. وی هنوز اجازه نيافته پرونده‌ی موکلش را رويت کند و تنها يک تماس تلفنی با او داشته است. به گفته‌ی نسرين ستوده، اتهام زهرا بهرامی عضويت در انجمن پادشاهی ايران و بهمراه داشتن نيم کيلو کوکائين به هنگام دستگيری است. ستوده تاکيد می‌کند که ترکيب اتهاماتی که به موکلش زده شده، جرم محاربه و در عين حال قاچاق مواد مخدر، پرونده‌ی او را پيچيده کرده است. از اين گذشته، بهرامی قرار است در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محاکمه شود که پيش از اين در ژانويه سال جاری برای دو مرد که به عضويت در انجمن پادشاهی ايران متهم بودند، حکم اعدام صادر کرده است.

راديو و تلويزيون هلند نيز در اين باره به اطلاع‌رسانی پرداخته اند. از جمله برنامه‌ی "نوفا" سه‌شنبه شب گزارشی را در باره‌ی او پخش کرد. در اين گزارش نماينده سازمان عفو بين‌الملل در آمستردام، وزير خارجه هلند، و يکی از دوستان هلندی زهرا بهرامی شرکت داشتند. نماينده سازمان عفو بين‌الملل و وزير خارجه هلند در رابطه با روند پيگيری پرونده زهرا بهرامی توضيح دادند. فرهاخن، وزير خارجه، از جمله گفت مشکل اساسی ما اين است که دولت ايران تابعيت هلندی زهرا بهرامی را به رسميت نمی‌شناسد و در نتيجه سفارت هلند در ايران نمی‌تواند کمک‌هايی را که بطور معمول برای شهروندان هلندی درنظر گرفته شده است، در اختيار او قراردهد. وی افزود: علاوه بر زهرا بهرامی، ۴ هلندی- ايرانی ديگر نيز به دلايل مشابهی در ايران در زندان به سر می‌برند. سه تن از اين چهار تن متهم به ارتباط با اپوزيسيون ايران هستند و يکی از آنان همانند زهرا بهرامی پس از انتخابات دستگير شده است.

بنفشه عرفانی، دختر زهرا بهرامی، نيز يکی از مصاحبه‌شوندگان اين برنامه بود. وی گفت مادر من مانند سايرين در تظاهرات شرکت کرده بود. او با رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج تماس گرفته بود، اما من مطمئنم که او عضو هيچ گروه سياسی نبود. بنفشه عرفانی از دولت هلند و از سازمان‌های مدافع حقوق بشر درخواست کمک کرد و افزود ما اينجا تحت سرکوب هستيم و دستمان به جايی بند نيست.

فراکسيون حزب سبزهای هلند در مجلس اين کشور نيز با طرح ۷ سوال از وزير خارجه، خواهان اطلاع از اقدامات وزارت خارجه د ررابطه با پرونده زهرا بهرامی شد.


دانشگاه‌ها در معرض سونامی وزارت علوم

خبرگزاری هرانا - در چند ماه اخیر رئیسان بیش از ۲۰ دانشگاه و مرکز آموزشی ایران تغییر کرده‌اند. وزارت علوم هدف این جایگزینی‌ها را که منتقدان "تصفیه" می‌خوانند تقویت آموزش عالی عنوان می‌کند. ظاهرا این تغییرها شامل نیمی از دانشگاه‌ها می‌شود.

روند پرشتاب تغییر ریاست دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که از ابتدای تابستان آغاز شد همچنان ادامه دارد. وزارت علوم این تغییرات را "طبیعی" و "ضروری" عنوان می‌کند، اما شبهه‌ی سیاسی و جناحی بودن این جا به جایی‌ها به مجلس نیز کشیده شده است. همچنین نگرانی‌های شدیدی وجود دارد که در گزینش مدیران جدید دانشگاه‌ها ملاحظات سیاسی و گروهی بر توانایی‌های مدیریتی و علمی افراد ترجیح داده شود.

"نوسازی و بازسازی" در وزارت علوم

به گزارش دویچه وله، روز دوشنبه اول شهریور ماه غلامرضا خواجه‌سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شتاب زده بودن تغییرات اخیر را رد کرد و این اقدام را "تغییر و تحول در حوزه ریاست دانشگاه‌ها به صورت کاملا کارشناسی" خواند. خواجه سروی می‌گوید «نوسازی و بازسازی حوزه‌های مختلف وزارت علوم به منظور ارتقای کیفیت آموزش عالی، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌آید.»

معاون وزیر علوم مدعی است «تعدادی از روسای دانشگاه‌ها به دلیل کهولت سن، درخواست کناره‌گیری از مسوولیت اجرایی کرده بودند.» ظاهرا این ادعا در مورد بسیاری از کسانی که استعفا داده‌اند صحت ندارد. گذشته از "مسن" نبودن برخی از این افراد به نظر می‌رسد علت واقعی برخی از کناره‌گیری‌ها اگاهی از برنامه‌های وزارت علوم برای تعییرات در سطح مدیریت و جلوگیری از کنارگذاشته شدن بوده است.

تناقض گویی در مورد علت کناره‌گیری‌ها

در مورد علت کناره‌گیری چند نفر از کسانی که در سه ماه گذشته "استعفا" داده‌اند سخنان ضد و نقیضی بیان شده است. وزیر علوم، کامران دانشجو، سوم خرداد ماه سال جاری علت کناره‌گیری برادرش از ریاست دانشگاه تربیت مدرس را "نیاز پدر و مادرمان به مراقبت بیشتر" عنوان کرد. وزیر علوم با بیان این که برادرش سال گذشته نیز به همین دلیل استعفا داده بود می‌افزاید «پس از وزارت بنده از ایشان خواستم بماند چرا كه رفتن وی در آن عرصه برداشت‌های غلطی را ممكن بود به جا بگذارد.»

خبرگزاری ایسنا مرداد ماه ۸۸ نوشت، فرهاد دانشجو که استعفایش را ۱۷ مرداد به وزیر علوم تقدیم کرده «علت تصمیمش را باز گذاشتن دست دولت جدید برای انتخاب آزادانه روسای دانشگاه‌ها عنوان کرد.» او ۳۱ مرداد ۸۹ به خبرگزاری ایرنا گفته است تغییر ریاست دانشگاه‌ها شامل ده تا بیست مورد دیگر خواهد شد و احتمالا رئیسان نیمی از دانشگاه‌های زیرمحموعه‌ی وزارت علوم جایگزین خواهند شد. حدود ۸۰ دانشگاه و تعدادی مرکز آموزشی و تحقیقاتی وابسته به وزارت علوم هستند.

این تناقض‌گویی‌ها در مورد "کناره‌گیری" رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز به چشم می‌خورد. در حالی که در روایت رسمی علت استعفای سعید سهراب‌پور "ضعف جسمانی" عنوان شده بود دولت به او پیشنهاد کرد قائم مقام معاونت علمی و فناوری احمدی‌نژاد شود.

تصمیم "از بالا"

خبرگزاری مهر بیستم مرداد ماه از قول محمد تقی بطحایی رئیس برکنار شده‌ی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر نوشت، کنار گذاشتن او "یک تصمیم کلی است و از بالا گرفته شده" و شامل بسیاری از دانشگاه‌ها خواهد شد. او می‌گوید این سخنان را معاون آموزشی وزیر از قول وزیر علوم به او گفته است. وزارت علوم همان روز سخنان رئیس پیشین دانشگاه خواجه نصیر را به شدت تکذیب و تاکید کرد «هیچ تصمیم کلی برای تغییر روسای دانشگاه‌ها گرفته نشده است.»

کامران دانشجو، آذر ماه سال ۸۸ درباره تغییر مدیریت دانشگاه‌ها اعلام کرده بود «هر جا و هر زمانی به این جمع بندی برسم که نیاز به تغییر باشد، اعمال می‌کنم اما هنوز به این جمع‌بندی نرسیده‌ام.» اکنون گرچه وزارت علوم چنین اقدامی را تکذیب می‌کند شواهد نشان می‌دهد عده‌ای "از بالا" به چنین جمع‌بندی و تصمیمی رسیده‌اند.

تصمیم در مورد تغییر در مدیریت مهمترین دانشگاه‌های کشور می‌تواند با انتقادهای آیت‌الله خامنه‌ای از وضعیت آموزش عالی بی‌ارتباط نباشد. رهبر جمهوری اسلامی سال گذشته از کثرت شمار دانشجویان رشته‌های علوم انسانی انتقاد کرد و از ضرورت "تغییر و تحول بنیادین" در سیستم آموزشی سخن گفت.

احضار وزیر علوم به مجلس

حساسیت نسبت به گستردگی تغییرات و کنار گذاشتن یا کناره‌گیری رئیسان شماری از مهمترین دانشگاه‌های کشور به مجلس نیز کشیده شده است. امیر طاهرخانی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در یادداشتی که دوم شهریور ۸۹ منتشر شد نوشت «این تغییرات نه تنها عادی نیست بلکه خبر خوشی نیز برای جامعه آموزش عالی کشور در بر ندارد.» او با اشاره به نگرانی‌هایی که این مسئله به وجود آورده می‌افزاید «مقرر شد وزیرعلوم برای ارائه پاره ای توضیحات به نمایندگان به مجلس آمده و این مسئله را بیشتر روشن کند.»

با توجه به جابه جایی‌هایی که تا کنون در ریاست دانشگاه‌ها انجام شده شبهه‌ی سیاسی و جناحی بودن این عزل و نصب‌ها نیز شدت گرفته است. به گزارش «خبر آنلاین» طاهرخانی با توجه به همین نگرانی‌ها می‌نویسد «دانشجو و دانشگاه فراتر از آن است که بخواهد ابزار دست سیاسیون، جناح‌ها و جبهه‌ها قرار گیرد.» او همچنین تاکید می‌کند «اعمال تغییرات در سطوح بالای دانشگاهی باید ضابطه‌مند باشد زیرا اگر این اعمال نظرها بدون ضابطه و یا مقررات خاصی انجام گیرد مطمئنا باعث رکود علمی خواهیم بود.»

برخی از کارشناسان امور آموزشی تصمیم‌های اخیر وزارت علوم را به "سونامی" ویرانگری تشبیه می‌کنند که بنیان آموزش عالی و حیات دانشگاهی کشور را در معرض خطر قرار داده است.


دادستان تهران می گوید بدحجابی جرم است!

خبرگزاری هرانا - دادستان تهران با تاکید بر اینکه بدحجابی جرم است گفت: تامین امنیت اجتماعی جامعه باید وظیفه اولیه و جدی همه نهادها و سازمان های متولی باشد و نباید مقابله با جرایم مرتبط با امنیت اجتماعی به دستگاه‌های انتظامی و قضایی محدود شود.

‌عباس جعفری دولت آبادی در مراسم معارفه سرپرست جدید دادسرای ناحیه 21 (ارشاد) تهران ‌گفت: علما و متدینین در مورد وضعیت پوشش ابراز نگرانی می‌کنند این در حالی است که نیروهای پلیس و همکاران ما در دستگاه قضایی با جدیت، تلاش‌های زیادی را در این زمینه انجام می‌دهند و ضرورت دارد نهادهای فرهنگی هم به موازات اقدامات انتظامی و قضایی به تکالیف و وظایف خود عمل کنند.

دادستان تهران معتقد است که فن آوری‌های جدید و فضای مجازی نیز بیش از اینکه به پیشرفت منجر شود در جهت ترویج "فساد" موثر واقع می شود.

جعفری هم چنین به مقابله ی جدی با سی دی فروشان غیرقانونی و یا مجالسی که از آن با عنوان "لهو و لعب" یاد می شود اشاره کرد.

دادستان تهران افزود: هر چند چنین جرایمی از لحاظ کمیت در حد پایینی قرار دارد اما همین میزان اندک نیز می‌تواند موجب تقلیل امنیت جامعه شود.


رژیم اورانیوم لازم برای ساخت بمب اتمی در اختیار دارد

معاون پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که رژیم ایران اورانیوم کم‌‌غلظت برای ساخت دو بمب اتمی در اختیار دارد.

به گزارش رادیو آلمان، اولی هاینونن در مصاحبه‌ای با خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند اعلام کرد که رژیم ایران به اندازه ساخت دو بمب اتمی اورانیوم کم‌‌غلظت در اختیار دارد. وی افزود که البته برای رژیم ایران، در شرایط کنونی صرف نمی‌کند ساخت بمب اتمی را آغاز کند، ولی حجم اورانیوم آنها به اندازه‌ای هست که بتواند تهدیدی به شمار آید.

این کارشناس فنلاندی، ارزیابی‌های آمریکا را مبنی بر نیاز رژیم ایران به فرصتی یکساله برای غنی‌سازی اورانیوم از سه تن اورانیوم کم‌غلظت جهت ساختن جنگ‌افزار هسته‌ای تایید کرد.

هاینونن که چندی پیش به دلایل شخصی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کناره‌گیری کرد، از کارشناسانی بود که نتیجه‌ی تحقیقاتش درباره‌ی برنامه‌ی اتمی رژیم ایران، به نگرانی آژانس بین‌المللی در زمینه اهداف نظامی این برنامه افزوده بود.


حذف جمهوری اسلامی از خط لوله نابوکو قطعی شد

انزوای بی سابقه منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی؛ نشست بین‌المللی برای احداث نابوکو، ۱۳ جولای ۲۰۰۹- رهبران همه کشورهای منطقه هستند غیر از ایران

رادیو آلمان: اعضای کنسرسیوم نابوکو، در نشست آنکارا رسما اعلام کردند که خط ‌لوله گاز نابوکو از خاک ایران عبور نمی‌کند و در شرایط سیاسی فعلی، ایران از تامین‌کنندگان گاز آن نیز نخواهد بود. این در حالیست که جمهوری اسلامی مایل به همکاری با نابوکو بود.

کنسرسیوم نابوکو، قصد دارد با انتقال گاز حوزه خزر، وابستگی مطلق کشورهای اروپائی به گاز روسیه را پایان بخشد. برپایه گزارش پایگاه اینترنتی "اشتیمه روسلند" (صدای روسیه) اعضای کمیسیون مدیریت خط لوله نابوکو این هفته برای تصحیح و تکمیل متن قرارداد این پروژه در آنکارا گرد آمدند. در پایان این نشست، تاکید شد که گاز مورد نیاز نابوکو از آذربایجان، ترکمنستان و عراق تامین خواهد شد.

اعضای کمیسیون مدیریت نابوکو همچنین تاکید کرده‌اند که خط لوله نابوکو از خاک ایران عبور نخواهد کرد و ایران ضمنا جزو تامین‌کنندگان گاز آن نخواهد بود. کمیسیون معتقد است که با توجه به "شرایط سیاسی فعلی"، همکاری با ایران ممکن نیست. منظور کمیسیون محدودیت‌هائی است که تحریم‌های بین‌المللی ایجاد کرده است.

خط لوله نابوکو قرار است بدون عبور از خاک روسیه، از طریق مرزهای گرجستان یا عراق وارد خاک ترکیه شود و گاز را به بندر سیحان برساند. گازپروم، کنسرن دولتی روسیه که در حال حاضر صدور گاز به اروپا را در انحصار دارد، نابوکو را رقیبی می‌داند که می‌تواند به این انحصار پایان دهد. به همین دلیل می‌کوشد مانع همکاری خریداران اروپائی با نابوکو شود.


نگرانی دانشگاه دورهام انگلستان از بازداشت دانشجوی ایرانی

http://www.timeshighereducation.co.uk/

نگرانيها از وضعيت سلامت احسان عبده تبريزي كه به اتهام شركت در تظاهراتهاي اخير ايران بازداشت شده و نااميدي از پاسخ مقامهاي رسمي ايران باعث شده كه دانشگاه دورهام انگلستان سياست پيگيري مخفيانه خود را تغيير داده و علنا به حمايت از دانشجوي خود بپردازد. دانشگاه دورهام تا پيش از اين موضوع را از طريق نامه نگاري با سفارت جمهوری اسلامی در لندن پيگيري مي كرد. اما اين دانشگاه اکنون در نامه اي سرگشاده به سفير رژیم ايران در بريتانيا از وضعيت سلامت احسان عبده تبريزي كه ژانويه گذشته در ايران بازداشت شده و در زندان اوين به سر مي برد ابراز نگراني كرده است.


متروی تهران؛ یک دروغ گوبلزی دیگر صدا و سیمای رژیم

صدا و سیمای رژیم: مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران گفت، ارزیابی های اتحادیه بین المللی حمل ونقل عمومی جهان اثبات کرده، متروی تهران جزو متروهای پیشرفته و ایمن شهرهای مهم جهان است. جعفر ربیعی در مصاحبه با خبرنگار ما افزود، در ارزیابی های اتحادیه بین المللی حمل ونقل عمومی، متروی تهران بدلیل رعایت همه پارامترهای لازم، جزو متروهای پیشرفته و ایمن جهان بشمار می رود بطوریکه در برابر زلزله 8 ریشتری مقاومت دارد و در صورت زلزله و مسدود شدن راه های سطحی می تواند امکان رفت و آمد را ایجاد کند ضمن آنکه سیستمهای هوشمند اعلام و اطفای حریق در ایستگاه ها و قطار ها و حتی تونل های مترو تدارک دیده شده است.


وضعیت وخیم یکی از آزادشدگان اعتراضات

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"حسام ترمسی یک از دستگیر شدگان اعتراضات سال گذشته که مدتی پیش آزاد شده بود. بدلیل مصمومیت خونی نامشخص در شرایط حاد جسمی در بیمارستان بستری می باشد. حسام ترمسی یکی از دستگیر شدگان قیام مردم ایران که با یورش مامورن وزارت اطلاعات دستگیر و به یک سال زندان محکوم شده بود. مدتی پیش پس از سپری کردن محکومیت غیر قانونی و غیر انسانی خود آزادی می شود.او بدلیل شکنجه های وحشیانه و غیر انسانی پس از آزادی دچار ناراحتی عصبی شده بود و شبها دائم دچار کابوس بود. آقای ترمسی چند هفته پیش هنگامی که از محل کارش به منزل باز می گشت حوالی ساعت 22:45 توسط دو نفر موتور سوار مورد تعقیب قرار می گیرد . سپس در یکی از کوچه های نزدیگ منزلشان بدون هیچ دلیلی مورد تهاجم آنها قرار می گیرد. یکی از مهاجمین سه ضربه چاقو به پشت او وارد می کند ضربات چاقو سطحی بود.اما پس از این ضربات او دچار تب شدید و روی پوست بدنش دانه های قرمزی ظاهر می شود. رفته رفته وضعیت جسمی او به وخامت می گرایید و خانواده وی ناچار به بستری کردند او در بیمارشتان شدند. هنگامی که پزشکان اورا تحت معاینات پزشکی قرار دادند، متوجه شدند که طحال او بزرگ شده است و کبد وی دچار آسیب جدی است و همچنین شکم او آب آورده است وعوارضی بصورت متورم شدن صورت پا و دستهای او ظاهر گردید. او در طی این مدت بر روی تخت بیمارستان قرار دارد و در خواب عمیق بسر می برد. پزشکان با انجام آزمایشهای متعدد خون متوجه شدند که در خون او سمی وجود دارد که تا کنون نتوانسته اند نوع سم را تشخیص دهند. احتمال داده می شود سمی که به خون آقای ترمسی وارد شده است مربوط به دوران بازداشت وی می باشد که به مرور در حال عمل کردن است و یا اینکه افراد موتور سوار حمله کننده چاقویی که با آن به حسام ضربه وارد کرده اند آلوده به مواد سمی بوده است. ولی تاکنون پزشکان نتوانستند نوع سم و چگونگی ورود این سم به خون این زندانی سیاسی سابق را تشخیص بدهند. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، نسبت به آلوده شدن خون یکی آزاد شدگان دستگیریهای سال گذشته به سمی که غیر قابل تشخیص می باشد و جان او را در معرض خطر جدی قرار داده است هشدار میدهد.

27 مرداد 1389 برابر با 18 اوت 2010


لوموند: تظاهرات علیه سنگسار در سراسر جهان

روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی درباره اعتراضات گسترده و بی سابقه بین المللی علیه حکم سنگسار سکینه محمدی نوشت، فراخوانى از سوى چندين سازمان غيردولتى مدافع حقوق بشر براى برگزارى تظاهراتى در روز شنبه، بیست و هشتم ماه اوت علیه مجازات وحشیانه سنگسار در بسیاری از شهرهای جهان منتشر شده است.

این روزنامه نوشت، انتظار مى رود هزاران نفر در چهار گوشه جهان از جمله در شهرهائى نظير سيدنى، وين، بغداد، نايروبى و آنکارا دست به تظاهرات بزنند. در فرانسه، شهرهای پاريس، لیون و تولوز در اين اعتراض جهانى علیه سنگسار شرکت مى کنند.

کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن

روز پنجشنبه ٢٦ اوت مینا احدی سخنگوی کمیته های بین المللی علیه سنگسار و اعدام و ماریا روهالی هماهنگ کننده میشن فری ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر واشنگتن دی سی آمریکا آخرین اطلاعات و تحولات در مورد پرونده سکینه محمدی آشتیانی و دیگر محکومین به سنگسار در ایران را به اطلاع خواهند رساند.

در این کنفرانس آخرین تحولات مربوط به حرکت "صد شهر جهان علیه سنگسار"، متن بیانیه سراسری این آکسیون جهانی و همچنین اقدامات بعدی جهت ارائه اسناد کمپین جهانی نجات سکینه به سازمان ملل در نیویورک و طرح خواست ممانعت از ورود احمدی نژاد به مجمع عمومی امسال به اطلاع رسانه ها خواهد رسید.

شرکت در کنفرانس برای عموم آزاد است.

زمان: ساعت ١٠ صبح پنجشنبه ٢٦ اوت

محل: Riggs Alumni Center at the University of Maryland

برای اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفن و آدرس زیر تماس بگیرید:

Maria Rohaly

Tel: 240-595-2633

Email: maria.rohaly@gmail.com


فرود اضطراری 2 هواپیمای ایرانی در ترکیه

دو فروند هواپیمای مسافربری ایران صبح امروز ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه آتاتورک استانبول شدند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود حیدری سرکنسول جمهوری اسلامی در استانبول گفت: یکی از این دو هواپیما از نوع ایرباس آ-300 و حامل 209 مسافر و 18 خدمه که از تهران عازم دوسلدورف بود که پس از ورود به حریم هوائی ترکیه با برج مراقبت فرودگاه استانبول ارتباط برقرار و درخواست فرود اضطراری کرد.

هواپیمای مذکور در ساعت 10:02 صبح امروز به وقت محلی و در حالیکه از موتور سمت چپ آن آتش و دود بر می خاست موفق به فرود اضطراری شد.

وی افزود: هواپیمای دیگر از تهران عازم استکهلم بود که بدلیل بروز نقص فنی ساعت یازده و سی دقیقه به وقت محلی ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه استانبول شد.


خطر فتنه گر منافق از هر فرقه ای بيشتر است

روزنامه رسالت: يکي از مراجع تقليد گفت: خطر منافق از هر فرقه اي بيشتر است چرا که مقابله با دشمن شناخته شده راحت است، ولي منافق در ظاهر دوست است و مي تواند راحت تر ضربه بزند.به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيت الله جعفر سبحاني در تفسير سوره حشر در مدرسه علميه حجتيه قم گفت: منافق هميشه دنبال منافع خود است و اگر ببيند مشکل و يا خطري وجود دارد عقب مي کشد و کار شيطان هم همين است.


صالحی: تولید 25 كیلو اورانیوم 20 درصد

ایرنا: رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینكه تاکنون حدود 25 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد تولید کرده ایم گفت: به روسیه هم پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم سوخت هسته ای هسته ای داده ایم.

علی اکبر صالحی که در یک شبکه تلویزیونی به مناسبت هفته دولت سخن می گفت درباره تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران گفت : ما تاکنون حدود 25 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد تولید کرده ایم و در تلاش هستیم اولین مجتمع صفحه سوخت هسته ای را شهریور ماه سال 1390 تولید کنیم .

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از پیشنهاد جمهوری اسلامی به روسیه مبنی بر ایجاد کنسرسیوم سوخت هسته ای برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر و نیروگاه های آینده خبر داد .

وی گفت: ما به روسیه پیشنهاد ایجاد کنسرسیومی، تحت لیسانس این کشور را داده ایم تا بخشی از کارها در روسیه و بخشی از کارها در ایران انجام شود که مسکو در حال بررسی این پیشنهاد است .

معاون رئیس جمهور درباره ضرورت غنی سازی در ایران اظهار داشت : ما باید به دنیا توانمندی های بالقوه و بالفعل خود را در تولید اورانیوم و تبدیل آن به مجتمع سوخت هسته ای نشان دهیم و به این صورت در بحث تجارت بین المللی مسئله تامین سوخت راحت می شود .


سرکوزی: جمهوری اسلامی قلب همه بحران هاست

نیکلاس سرکوزی، رئیس جمهور فرانسه طی سخنانی در جمع سفیران این کشور، جمهوری اسلامی را قلب همه بحران ها در جهان دانست و این رژیم را به صدور بنیادگرايی اسلامی به کشورهای منطقه و جهان متهم کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویتر، نیکولا سرکوزی دیروز چهارشنبه در نشست سفرای فرانسه در شهر پاریس اظهار داشت، رژیم ایران قلب بحران های شدید در جهان است که از پاکستان آغاز و تا دولت های آفریقایی ادامه دارد.

سرکوزی ادامه داد: رژیم ایران خشونت و افراط گرایی را در منطقه تغذیه می کند. این رژیم به ویژه تهدید اساسی برای امنیت بین الملل در زمینه گسترش سلاح هسته ای است.

رئیس جمهور فرانسه با هشدار درباره پیامدهای خطرناک عدم توقف برنامه هسته ای جمهوری اسلامی گفت، در این صورت همه در منطقه، سلاح هسته ای خواهند داشت یا اینکه مجبور به دخالت نظامی در موضوع رژیم ایران خواهیم شد که در هر حال با بروز بحران اساسی در جهان روبه رو می شود.

سرکوزی با دفاع از تحریم های شدید شورای امنیت و دیگر طرفها مانند آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی تاکید کرد: تحریم ها اگر ضعیف باشند، شکست می خورند و بدون هدف واضحی خواهند بود، اما وضعیت کنونی تحریم ها علیه رژیم ایران اینگونه نیست.

رئیس جمهور فرانسه در ادامه سحنان خود پرسید: آیا رژیم ایران آماده مذاکره است؟ وی پاسخ به این سوال را به تحولات ماه آینده میلادی واگذار کرد.

سرکوزی گفت، در صورت شکست این مذاکرات باید برای حمایت از کشورهایی که احساس می کنند در معرض تهدید رژیم ایران هستند، آماده باشیم.

وی از نامیدن این کشورهای در معرض تهدید و توضیح درباره نقش فرانسه در این روند خودداری کرد.

فرانسه در امارات متحده عربی پایگاه نظامی دارد و قراردادهای همکاری دفاعی را با کشورهای امارات، قطر و کویت امضا کرده است.

سرکوزی در مورد راه اندازی نیروگاه بوشهر نیز گفت، مشکل، نیروگاه اتمی بوشهر نیست بلکه مشکل، دیگر فعالیت های اتمی رژیم ایران است.


دشت ميشان در دامنه الوند تهديد مى شود

روزنامه ابرار: درياچه مصنوعى ماهيگيرى ميشان همدان درحالى ميان چمنزار كوهستانى الوند احداث مى شود كه انتقادات زيادى درباره ساخت آن وجود دارد. يك عضو شوراى اسلامى شهر همدان معتقد است كه ساخت اين درياچه علاوه بر مشكلات زيست محيطى، منظر و بستر طبيعى الوند را هم تهديد مى كند. به گزارش ميراث خبر، درياچه مصنوعى ماهيگيرى ميشان در ارتفاع ۲۷۰۰ مترى و در ميدان ميشان ساخته مى شود. در حال حاضر مراحل ساخت آن آغاز شده اما ابهامات زيادى در نحوه آبگيرى و ميزان مداخله آن در بستر طبيعى دشت ميشان وجود دارد. مهرنوش نجفى راغب، عضو شوراى اسلامى شهر همدان و عضو كميسيون ماده ۷ فضاى سبز با انتقاد از ساخت درياچه ماهيگيرى در دشت ميشان گفت: معمولا درياچه هاى مصنوعى ماهيگيرى آلاينده هاى زيست محيطى دارند و هنوز معلوم نيست كه وزارت بهداشت و مسئولان مربوطه آن در همدان مجوزه هاى ساخت اين درياچه را بررسى كردند يا نه. وى در ادامه گفت: يكى از موارد نگران كننده در ساخت اين درياچه مصنوعى، استفاده از چشمه ميشان است. اين چشمه امروز حق آباد باغ دارهاى اطراف گنج نامه بوده و به همين علت استفاده از آن مى تواند خطرى جدى براى باغ دارها باشد. اين عضو كميسيون ماده ۷ فضاى سبز در ادامه افزود: بارها گفته شده كه قرار نيست از چشمه ميشان استفاده شود، اما دارند اين كار را انجام مى دهند. استفاده از اين چشمه علاوه بر جلوگيرى از حق آب باغ دارها باعث خشك شدن چمن زار ميشان هم مى شود.به گفته وى جهادكشاورزى در اقدامى تازه با نصب لوله هاى آب از چشمه پايين به طرف باغ هاى گنج نامه، قصد تامين آب باغ دارى اين منطقه را دارد. اين درحالى است كه اين باغ ها از مدت ها قبل از طريق چشمه ميشان تامين آب مى شدند. از سوى ديگر احداث لوله هاى آب منظر طبيعى دشت را به هم مى زند و از آنجايى كه اين درياچه در دامنه البرز ساخته مى شود، تهديدى جدى براى اين منطقه محسوب مى شود. نجفى راغب درباره مجوز احداث اين درياچه گفت: از آنجايى كه اين درياچه در كوه و دامنه الوند ساخته مى شود، مجوز آن ارتباطى با شوراى اسلامى شهر همدان يا شهردارى ندارد و محيط زيست و منابع طبيعى بايد مجوز آن را صادر كنند. همچنين از آنجايى كه درياچه براى ماهيگيرى ساخته مى شود، شيلات نيز بايد روى آن نظارت داشته باشد و وزارت بهداشت هم مجوز هاى ساخت آن را بررسى كند.به گفته وى شنيده ها حاكى از آن است كه در ساخت اين درياچه نظر كارشناس محيط زيست رعايت نشده است. درياچه ماهيگيرى بخش ديگرى از پروژه تفريحى و ورزشى تله كابين همدان است. اين پروژه كه توسط بخش خصوصى ساخته مى شود داراى بخش هاى مختلفى از جمله هتل، رستوران و... است. پروژه تفريحى تله كابين گنج نامه همدان بدون استعلام از محيط زيست آغاز شد. قربان على محمدپور، رئيس سازمان محيط زيست همدان دراين باره مى گويد: پروژه تله كابين همدان پيش از تائيد از سوى سازمان محيط زيست، ۸۵ درصد پيشرفت فيزيكى داشت. بر همين اساس اين سازمان اجازه ادامه فعاليت را نداد و بعد از وقفه اى كه به دليل بررسى كارشناسى در كار ايجاد شد، تنها در مسير مبدا به مقصد رعايت نكات زيست محيطى مورد تاييد سازمان محيط زيست قرارگرفته است.به گفته نجفى راغب پروژه تله كابين گنج نامه امكان تبديل شدن به يك مجموعه تفريحى خوب را داشت. از آنجايى كه همدان يك شهر تاريخى ـ توريستى است و توجه به گردشگرى مى تواند ظرفيت هاى اين شهر را بالا ببرد، تله كابين گنج نامه مى توانست پايگاه خوبى در شكل گيرى اين ظرفيت باشد. اما اين پروژه نبايد به اين شكل انجام مى شد كه جاذبه هاى تاريخى و طبيعى شهر را تحت تاثير خود قرار دهد. اين درحالى است كه اكنون طبيعت ميدان ميشان و بستر تاريخى گنج نامه تحت تاثير قرار گرفته است.


کشف رگه‌های از اورانیوم در کشور

سایت حکومتی الف: رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهور از اولویت جدید این سازمان جهت اکتشاف و استخراج اورانیوم در کشور خبر داد و اعلام کرد رگه‌های امیدوار کننده‌ای اورانیوم در کشور کشف شده است.

به گزارش مهر ، علی اکبر صالحی پس از پایان جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اکتشافات جدید این سازمان در زمینه اورانیوم گفت: تا کنون حدود یک سوم از کشور برای اکتشاف اورانیوم مورد بررسی قرار گرفته بود ، اما با بودجه بسیار خوبی که دولت برای این منظور به سازمان انرژی اتمی اختصاص داده است ، سرتاسر کشور را مطالعه کرده و رگه های امیدوار کننده ای از اکتشاف اورانیوم به دست آورده ایم تا در یک فاصله 8 ساله بتوانیم بخش اعظمی از مایحتاج خود را در زمینه این مواد اولیه تامین کنیم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه چه زمانی برق نیروگاه اتمی بوشهر وارد شبکه سراسری می شود گفت: احتمالا آذرماه جشن وصل شدن برق نیروگاه اتمی بوشهر را برگزار خواهیم کرد.

صالحی در پاسخ به سئوال دیگری درباره دریافت نامه ای برای مذاکره با گروه وین جهت انتقال سوخت برای راکتور تهران گفت: ما از گروه وین نامه ای رسمی دریافت نکرده ایم ولی خود مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به دنبال برگزاری نشستی است که احتمالا در ماه سپتامیر اجرایی خواهد شد.


۴۰ درصد محصول انار راور بر شاخه ها خشکيد

روزنامه خراسان- گرماي شديد هوا در راور، ۴۰ درصد محصول انار را بر شاخه هاي درختان اين شهرستان خشکاند.مدير جهاد کشاورزي شهرستان راور گفت: افزايش بيش از حد دما در نيمه دوم خرداد تا اوايل مردادماه امسال، موجب خسارت فراوان به کشاورزان استان در اين منطقه شد. مرشدزاده، افزود: بخش عمده اي از محصول انار و پسته امسال کشاورزان قابل استفاده نيست.وي سطح زيرکشت انار را در راور ۲۱۳ هکتار عنوان کرد و افزود: طي سال هاي گذشته به طور متوسط از هر هکتار حدود ۵۰ تن محصول برداشت مي شد که بخش عمده اي از انار اين منطقه دچار آفتاب سوختگي و ترک خوردگي شد.


سه و نیم سال کار کاشناسی برای تغییر نام خواهران بسیجی

سایت حکومتی الف: مينو اصلاني از تغيير رسمي نام بسيج خواهران به بسيج جامعه زنان كشور خبر داد.

به گزارش فارس، مينو اصلاني رييس سازمان بسيج جامعه زنان كشور با اعلام اين خبر گفت: طي كار كارشناسي فراواني كه طي سه سال و نيم اخير از سوي كارشناسان بسيج و با نظرخواهي از مسئولان رده‌هاي مختلف بسيج خواهران صورت گرفت، تصميم بر اين شد تا نام بسيج خواهران به بسيج جامعه زنان كشور تغيير پيدا كند. اصلاني هدف از اين كار را دربرگيرندگي وسيع زنان كشور تحت پوشش سازمان بسيج عنوان كرد. وي همچنين درخصوص الگوهاي مناسب براي زنان و دختران كشور به برخي شهداي زن در ايام دفاع مقدس اشاره كرد و افزود: اين افراد به عنوان الگوهاي مناسب براي دختر امروز مي‌توانند مد نظر باشند كه به حمدالله امسال توانستيم شهيد مريم فرهانيان را به عنوان يكي از اين الگوها به جامعه زنان و دختران كشور معرفي كنيم.


طرح خودکفايی توليد روغن نباتی، قربانی واردات بی رويه

روزنامه خراسان: سرانجام طرح خودکفايي توليد روغن نباتي و دانه هاي روغني کشور با افزايش واردات بيش از ۹۰ درصدي روغن خام و دانه هاي روغني متوقف شد. حدود ۱۲ سال قبل بود که مجلس شوراي اسلامي در راستاي خودکفايي کشور در توليد روغن نباتي و دانه هاي روغني و براي کاهش وابستگي دولت به واردات اين محصول، اقدام به تصويب طرحي کرد که قرار بود طي برنامه اي ۱۰ ساله از طريق طرح جامع خودکفايي توليد دانه هاي روغني به خصوص محصول کلزا، ايران به خودکفايي در توليد روغن نباتي برسد.

اين طرح بعد از گذراندن دوره اي خاموش بار ديگر در زمان وزير سابق جهاد کشاورزي جان تازه اي گرفت. اسکندري وعده داده بود که تا پايان دوره تصدي خود (سال ۸۸) توليد دانه هاي روغني به خودکفايي ۷۰ درصدي خواهد رسيد. در حالي که آمارها نشان از آن دارد که اين طرح تنها توانسته است تا مرز خودکفايي ۳۰ درصدي پيش برود. اکنون بيش از ۹۰ درصد روغن مورد نياز کشور از طريق واردات تامين مي شود و حال زمزمه هاي توقف طرح و عدم اختصاص رديف بودجه براي آن، مهر شکست را به کارنامه ناتمام اين طرح زده است.

سرانجام طرح هاي خودکفايي سال ۱۳۷۷، طرح خودکفايي تامين منابع روغن نباتي طي دوره اي ۱۰ ساله به تصويب رسيد که در پايان دوره، کشور بايد به تامين صد در صدي منابع روغن نباتي که همان دانه هاي روغني هستند، مي رسيد. اما اين طرح به دليل مشکلاتي که در تخصيص اعتبارات داشت راه به جايي نبرد.

به گزارش مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي در سال ۱۳۸۲ طرح جامع توسعه سطح زير کشت و توليد دانه هاي روغني از سوي وزارت جهاد کشاورزي تهيه و به سازمان مديريت و برنامه ريزي وقت تقديم شد. بر اساس اين طرح ظرف يک برنامه ۱۰ ساله تا سال ۱۳۹۳ سطح زير کشت دانه هاي روغني بايد به ۷۵۰ هزار هکتار افزايش يابد و ميزان توليد آن به ۱/۲ ميليون تن برسد. اين طرح همانند طرح خودکفايي تامين منابع روغن نباتي گرفتار مشکلات اعتباري و عدم تامين امکانات شد و به نتيجه نرسيد.

در سال ۱۳۸۴ اين اسکندري، وزير جهاد کشاورزي دولت نهم بود که با اعلام اين مطلب که طرح خودکفايي توليد دانه هاي روغني راکه طي مدت ۷ سال بي نتيجه مانده است، ظرف ۴ سال به اتمام مي رساند و خودکفايي کشور در تامين منابع روغن نباتي ( دانه هاي روغني) را به ظرفيت ۷۵ درصدي ارتقا مي دهد؛ اين گفته بار ديگر روزنه هاي اميد را به سوي خودکفايي کشور باز کرد.

در اين راستا طرح خودکفايي توليد دانه هاي روغني در سال ۸۴ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد، اما اين طرح نيز پس از چندي به سرنوشت طرح هاي قبلي دچار شد و اکنون که ۵ سال از زمان تصويب آن مي گذرد، نه تنها هيچ نشانه اي از خودکفايي آشکار نيست بلکه، ميزان وابستگي کشور به واردات روغن خام، دانه هاي روغني و کنجاله افزايش چشمگيري داشته و تنها توان توليد ۸ درصد از روغن موردنياز خود را داريم.

آمارها چه مي گويند دانه هاي روغني از محصولات باارزش بخش کشاورزي به شمار مي رود که به عنوان ماده اوليه صنايع روغن کشي و تامين کننده نيازهاي چربي، پروتئيني و ويتامين در حيات موجودات زنده نقش اساسي ايفا مي کند.

دانه هاي روغني به عنوان گياهان صنعتي به دليل کاربردهاي فراوان در تغذيه انسان، کنجاله آن در تغذيه دام و طيور و مصارف متعدد ديگر از جايگاه ويژه اي برخوردار است.

اين گزارش به استناد آمار وزارت جهاد کشاورزي حاکي است دستيابي به خودکفايي در تامين روغن موردنياز کشور با توسعه کشت دانه هاي روغني از جمله کلزا با ۴۰ تا ۴۵ درصد، سويا ۱۸ تا ۲۴ درصد، آفتابگردان ۴۵ درصد، گلرنگ ۲۷ تا ۳۵ درصد، کنجد ۵۰ درصد و بادام زميني با ۴۵ تا ۵۰ درصد روغن امکان پذير است که کلزا به عنوان محصولي محوري در طرح خودکفايي توليد دانه هاي روغني مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس آمارها طي سال زراعي ۸۷-۸۶ سطح زير کشت کلزا در کشور ۱۳۷ هزار هکتار برآورد شده که توليد آن به حدود ۲۶۴ هزار تن رسيده است. اين محصول با سهم ۱۳/۲۶ درصدي در سطح برداشت در ميان محصولات صنعتي، رتبه اول را به خود اختصاص داده است، اما در ميزان توليد محصول در جايگاه مطلوبي قرار ندارد.

به نوشته روزنامه «پول» طي سال هاي ۸۰ تا ۸۳ بالغ بر ۳ ميليون و ۵۴۰ هزار تن روغن نباتي وارد کشور شده است. بين سال هاي ۸۴ تا ۸۷ نيز بالغ بر ۴ ميليون و ۵۰۲ هزار تن واردات داشته ايم که نسبت به سال قبل با رشد ۲۷ درصدي مواجه بوده است.

ميزان واردات روغن خام و دانه روغني از سال ۸۷، يک ميليون و ۲۱ هزار تن با ۱۵ درصد افزايش نسبت به سال ۸۶، به رشد ۲۲ درصدي در سال ۸۸ معادل دو ميليون و ۲۷۸ هزار تن رسيده است. ميزان روغن کشي از انواع دانه هاي روغني در کارخانه ها در سال ۸۸ به مرز يک ميليون و ۲۶۲ هزار تن رسيده است که نسبت به سال ۸۷ با ۷ درصد کاهش مواجه بوده است.

از سويي ديگر ظرفيت کارخانه هاي روغن کشي از سال ۸۶ تا ۸۸ با کاهش ۴۰ درصدي مواجه شده و تعداد کارخانه ها از ۲۹ به ۲۵ واحد کاهش يافته است.

قيمت خريد تضميني کلزا نيز از افزايش ۴۰۰ تومان به ۶۲۰ تومان در سال ۸۷، تاکنون که در سال ۸۹ به سر مي بريم همچنان ثابت مانده و افزايش نداشته است.

حال با وجود شرايط حاکم در توليد دانه هاي روغني بايد ديد چرا سير نزولي چرخ ماشين خودکفايي را به عقب رانده و آيا مي توان به خودکفايي در توليد دانه هاي روغني و روغن نباتي تا پايان برنامه پنجم توسعه رسيد؟

دلايل کاهش سطح زير کشت کلزا در بررسي دلايل کاهش سطح زيرکشت کلزا و ميزان توليد آن به چند مسئله بر مي خوريم. يک موضوع به عدم تمايل کشاورزان براي کشت اين محصول بر مي گردد و ديگري عدم تمايل کارخانه داران براي خريد دانه هاي روغني از کشاورزان؛ اما چه عواملي باعث شده تا کشاورزان و کارخانه داران از دانه روغني کلزا استقبال نکنند؟

اسماعيلي فر، مدير تحقيقات شرکت توسعه و کشت دانه هاي روغني در اين باره مي گويد: يکي از دلايل عدم استقبال کشاورزان، کاهش کيفي نهاده هاي کشاورزي براي کشت کلزا است، يعني کود، سم و بذر به عنوان نهاده هاي اصلي توليد از کيفيتي نامناسب برخوردارند.

از آن جايي که مدت زمان اشغال زمين براي کشت اين محصول طولاني است، به نظر مي رسد براي کشاورزان چندان اقتصادي و مقرون به صرفه نباشد، زيرا با توجه به هزينه نهاده ها براي نگه داري، کاشت، داشت و برداشت و از سوي ديگر قيمت تضميني ثابت آن ها نمي توانند زمين زراعي رابه مدت طولاني زير کشت کلزا ببرند.

از ديگر دلايل آن مي توان به سيستم خدماتي اشاره کرد. چند سال پيش تمام خدمات به صورت يکپارچه اعم از تحويل نهاده به کشاورز به خصوص بذر، عقد قرارداد با کشاورزان و ارائه توصيه هاي فني در طي توسعه توليد توسط کارشناسان و متخصصان و خريد تضميني محصول، توسط شرکت توسعه کشت ارائه مي شد و اين اعتماد را به کشاورزان مي داد که در پايان فصل زراعي نگران فروش محصولاتشان نباشند. اما مدتي است که همه اين خدمات يکپارچه، شکسته شده است. کود از يک نهاد، بذر از نهادي ديگر و سم از جايي ديگر تحويل کشاورز مي شود. نظارت هاي فني توسط کارشناسان سازمان به صورت نيروهاي پراکنده صورت مي گيرد. خريد تضميني هم اکنون بر عهده تعاون روستايي است که در دو سال اخير وجه خريد کلزا پرداخت نشده است از همين رو از رغبت کشاورزان نسبت به کشت کلزا در سال زراعي آينده مي کاهد.

وي همچنين ثابت ماندن قيمت خريد تضميني محصول کلزا طي ۲ سال اخير را يکي ديگر از دلايل عدم استقبال کشاورزان ذکر کرد.

در ادامه سيدمجيد موسوي، کارشناس مسئول طرح و برنامه ريزي معاونت بهبود توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي به بررسي دلايل عدم استقبال کارخانه داران در خريد محصول کلزا از کشاورزان مي پردازد.

او ابتدا به مشکل نحوه بستن قرارداد ميان کارخانه داران و دولت اشاره مي کند: قراردادي که بين دولت و کارخانه دار تنظيم مي شود، کارخانه دار را ملزم مي کند تا دانه روغني را از کشاورز بگيرد، آن را به درصد مشخصي از روغن خام تبديل کند و در پايان اين کنجاله ( تفاله هاي دانه روغني) است که به عنوان سود براي کارخانه دار مي ماند.

حلقه آخر اين چرخه، دامداران هستند که اين سود را به کارخانه دار مي رسانند. اما خريداري نشدن کنجاله هاي داخلي از کارخانه داران به علت واردات بي رويه کنجاله از خارج که با قيمت ارزان تري عرضه مي شود، سبب شده کنجاله روي دست کارخانه داران بماند و باعث ضرر رساندن به اقتصاد کارخانجات شود لذا کارخانه داران هم، تمايلي به خريد دانه روغني داخلي از کشاورزان ندارند.

اسماعيلي فر، مدير تحقيقات شرکت توسعه و کشت دانه هاي روغني از ديگر دلايل عدم رغبت کارخانه داران نسبت به خريد دانه روغني داخلي، به کاهش کيفيت دانه داخلي در مقايسه با دانه خارجي اشاره مي کند و مي گويد: بي کيفيتي دانه داخلي در مقايسه با نوع خارجي آن علاوه بر آن که درصد روغن آن از کيفيت مطلوبي برخوردار نيست، قيمت آن نيز گران تر است. قيمت جهاني دانه هاي روغني حدود ۴۱۰ تا ۴۵۵ تومان و نرخ خريد تضميني در ايران حدود ۶۲۰ تومان است.

طي ۲ سال گذشته با جهش ناگهاني در قيمت خريد تضميني و کاهش قيمت هاي جهاني و از طرفي با توجه به سياست دولت براي يارانه ها، با افزايش قيمت محصول داخلي در مقايسه با دانه خارجي بوده ايم و از اين رو باعث شده است تا کارخانه داران از دانه روغني وارداتي استفاده کنند.

اما جهانسوز، معاون توليدات گياهي وزير جهاد کشاورزي نظر ديگري دارد. به اعتقاد او اين ادعا که کشاورزان از کشت کلزا استقبال نمي کنند، به راحتي اثبات شدني نيست. چرا که اکنون کشاورزان کلزا را به عنوان کشت جايگزين بعضي از محصولات صنعتي پذيرفته اند. علاوه بر آن از اين گياه به عنوان کشت ميان کشتي بهره مي برند. به اين منظور که از کلزا در مواقع استراحت زمين زراعي براي آماده سازي ميان ۲ فصل زراعي، در اين زمين ها، کلزا کشت و باعث افزايش سطح زير کشت آن مي شود.

او تاکيد مي کند کلزا نه تنها رقيب کشت هاي ديگر نيست بلکه به استفاده از زيرساخت هاي توليد نيز کمک مي کند. اما در سخنان جهانسوز نکته اي قابل توجه است. او به اين نکته اشاره نکرده است که در اصل اراضي کشاورزي که به عنوان ميان کشتي مورد استفاده قرار مي گيرند، اراضي آيشي هستند. در نتيجه به علت عدم تقويت زمين ها، برداشت محصول از بقيه زمين ها کمتر است. به عنوان مثال اگر زميني بايد هزار تن محصول بدهد در اين شرايط تنها ۸۰۰ تن محصول خواهد داشت.

با آن که دولت معتقد است کشت ميان کشتي کلزا براي کشاورزان بهتر بوده و سودآورتر است، اغلب کشاورزان معتقدند که اين نوع کاشت باعث از ميان رفتن توان زمين مي شود، فرصت کاشت در فصل جديد زراعي را از دست مي دهد و ضرر بيشتري متوجه کشاورزان مي کند.

چرا کشت کلزا توسعه نيافته است کلزا در ميان محصولات صنعتي رتبه اول سطح برداشت را دارا بوده است اما در توليد محصول رتبه اي بر اساس آمارهاي وزارت جهاد کشاورزي در سال زراعي ۸۷-۸۶ به خود اختصاص نداده است.

با توجه به آمارهاي چند سال اخير که با کاهش سطح زير کشت و توليد کلزا رو به رو بوده ايم و با تکيه بر تاکيد مرکز پژوهش هاي مجلس به اهميت خودکفايي کشور در توليد روغن نباتي، اين سوال مطرح مي شود که چرا توليد کلزا به عنوان محصول استراتژيک تامين منابع روغن نباتي توسعه نيافته است؟

سيدمجيد موسوي، مسئول طرح و برنامه ريزي معاونت بهبود توليدات گياهي وزارت کشاورزي معتقد است عدم توسعه کشت کلزا در سال هاي اخير به عوامل زير بستگي دارد: در حال حاضر کشت استراتژيک کشور گندم است و در سطح برنامه ريزي کلان کشاورزي کشور، کشت صنعتي در رديف دوم قرار دارد. پس از آن جايي که نگاه دولت، نگاه به محصول گندم، جو، برنج و غلات است و در صدد رسيدن به خودکفايي در محصول گندم بوده است، از توجه ويژه به اين بخش غفلت کرده است.

اين غفلت دولت منجر به افزايش واردات بي رويه روغن خام، دانه روغني و کنجاله از خارج به خصوص کشور قزاقستان شد. از طرفي ديگر طبق گزارش هاي ارائه شده ۱۰ درصد کنجاله هاي وارداتي هم دچار کپک زدگي هستند. اما از آن جايي که با قيمت ارزان تري نسبت به کنجاله داخلي عرضه مي شوند از استقبال بيشتر دامداران هم برخوردارند.

وي ادامه مي دهد: از سوي ديگر در بودجه ۵ سال اخير، با آن که اسکندري، وزير سابق جهاد کشاورزي رديف اعتباري براي افزايش قيمت تضميني کلزا اختصاص داده بود، اما اين امر محقق نشد و رقم آن طي ۲ سال ثابت ماند. همچنين نبود تکنولوژي و زيرساخت تبديل دانه روغني به روغن و کنجاله، کشت کلزا در زمين هاي آيشي، نداشتن توليد ارقام جهاني واريته هاي داخلي و کميت کارخانه هاي توليد روغن از موانع کشت کلزا در کشور هستند.

بررسي علل بي توجهي به صنعت کشت کلزا با آن که همه شواهد از بي توجهي به اين بخش خبر مي دهد، اما معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي نظر ديگري دارد.

جهانسوز مي گويد: دولت به قدر کافي در اين زمينه سرمايه گذاري کرده و توجه داشته است. وي توضيح مي دهد از آن جايي که قيمت هاي جهاني افزايش و کاهش داشته است، اما ما قيمت تضميني در ايران را ثابت نگه داشته ايم. چون اتفاقي در بحث توليد کشور نيفتاده است، ما قيمت ها را ثابت نگه داشته ايم تا ديگر عوامل توليد را ثابت ببينيم.

سخنان جهانسوز اين سوال را به وجود مي آورد: تغيير قيمت هاي جهاني براي همه محصولات تاثير يکسان دارد. اين شرايط براي گندم هم يکسان است. اما ما در ايران برخلاف محصول کلزا، هر ساله شاهد افزايش قيمت تضميني گندم متناسب با قيمت هاي جهاني هستيم.

از سوي ديگر براي مقابله با واردات بيش از ۹۰ درصدي روغن از خارج و در جهت حمايت از توليد داخلي بايد قيمت ها را متناسب با قيمت جهاني تغيير دهيم. بنابراين نوسانات جهاني بايد در داخل هم نمود پيدا کند. اين در حالي است که دولت با ثابت نگه داشتن قيمت تضميني کلزا راه را به سوي واردات بيشتر باز کرده و صدمه بيشتري به توليد کننده داخلي زده است.

اسماعيلي فر، مدير تحقيقات شرکت توسعه و کشت دانه هاي روغني با اعلام اين که طرح خودکفايي توليد دانه هاي روغني متوقف شده است و رديف اعتباري خاصي براي آن در نظر گرفته نمي شود، دلايل بي توجهي دولت به توسعه کشت کلزا را اين گونه توضيح مي دهد: تلقي مسئولان اين است که اگر بخواهيم سطح زير کشت کلزا را افزايش دهيم، بايد سطح زير کشت گندم را کاهش دهيم. يعني چيزي حدود ۱۰ درصد از سطح زير کشت گندم بايد به کلزا اختصاص پيدا کند. از آن جايي که گندم محصول استراتژيک کشور است، حاضر به اين کار نمي شوند. اما اين تلقي اشتباه است. طبق تحقيقات انجام شده، کاشت کلزا در تناوب گندم علاوه بر افزايش عملکرد گندم در واحد سطح منجر به افزايش ۲۰ درصدي عملکرد آن مي شود، متاسفانه به علت اين تلقي نادرست طرح خودکفايي توليد دانه هاي روغني کشور قرباني طرح خودکفايي گندم شده است.

آن چه از شواهد پيداست ناموفق بودن طرح هاي ۱۲ ساله براي رسيدن به خودکفايي در توليد روغن نباتي، ناخودآگاه سرنوشت کارخانجات پنبه پاک کني را به ياد مي آورد که شرايط موجود راه صنعت روغن کشي کشور را در همان مسير گشوده است.


پاسداران: پايگاههای آمريكا در معرض موشکهای رژیم

خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس): يك فرمانده سپاه پاسداران با بيان اينكه در صورت حمله به جمهوری اسلامی، "شب اسرائيل را با آتش موشكي خود به روز تبديل مي‌كنيم " تاكيد كرد كه 100پايگاه نظامي آمريكا در منطقه زير آتش موشك‌هاي زلزال جمهوری اسلامی قرار دارد.

اين فرمانده سپاه پاسداران كه خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با روزنامه كويتي "الرأي العام " اعلام كرد كه جمهوری اسلامی براي مقابله با تهديدهاي احتمالي برنامه كاملي براي جنگ فراگير آماده كرده است.

وی به الرأي العام اعلام كرد: اگر اسرائيل يا آمريكا يا هر دو با هم اهداف اقتصادي و نظامي جمهوری اسلامی را هدف بگيرند، واحدهاي ويژه پاسداران بويژه واحدهاي موشكي كه براي مقابله با اين تهديدها آماده شده‌اند، به همراه نيروي هوايي به صورت خودكار همه اهدافي را در همه كشورهايي خواهند زد كه خاك خود و پايگاه‌هاي خود را در خليج فارس براي حمله به جمهوری اسلامی در اختيار دشمن گذاشته‌اند و در كشورهايي كه جمهوری اسلامی آنان را دشمن خود محسوب كند.

بنا بر اين گزارش، در صورت حمله احتمالي به جمهوری اسلامی، پاسداران منطقه خليج فارس، عراق، اردن و اسرائيل را ميدان جنگ خود مي‌داند و بيش از 100 پايگاه آمريكا در كشورهاي خليج فارس تحت آتش سپاه پاسداران قرار خواهد گرفت.

این فرمانده سپاه پاسداران گفت، جمهوری اسلامی هزاران موشك زمين به زمين پيشرفته و جديد بخصوص از نوع زلزال2 و همچنين موشك‌هاي فاتح 110 دارد كه شهرهاي نفتي و تاسيسات و زيرساخت‌هاي نفتي هر يك از كشورهايي را خواهد زد كه اجازه استفاده از خاك خود را به دشمن بدهند.

اين فرمانده سپاه با بيان اينكه گذشته از اين كه حمله از چه جايي باشد، كوچك‌ترين حمله يا نخستين حمله به جمهوری اسلامی، واكنش موشكي شديدي عليه اسرائیل به همراه دارد، تاكيد كرد كه "شب اسرائيل را با آتش خود به روز تبديل مي‌كنيم و موشك‌هاي ما همه شهرهاي آن را خواهد گرفت و البته تاسيسات ‍[اتمي] ديمونا نيز مستثني نخواهد بود ".

الراي العام به نقل از اين فرمانده سپاه، سامانه دفاع ضدموشكي "گنبد آهنين " اسرائیل را "شوخي " توصيف و اعلام كرد كه اين سامانه مقابل كلاهك‌هاي خوشه‌اي موشك‌هاي جمهوری اسلامی بيشتر شبيه شوخي است.

وي با بيان اينكه بهتر است كشورهاي خليج فارس بي‌طرفي خود را اعلام و آن را عملا نشان دهند، تاكيد كرد كه اين اقدام خوب است انجام بشود تا جمهوری اسلامی آنان را دشمن خود به حساب نياورد.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .