خبرهـای برگزيـده - دوشنبه چهارم امرداد ١٣٨٩

 آرامگاه طرب و همای شیرازی برچیده شد

ایران نامه ، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی شاهین سپنتا

ایران‌نامه-مهدی فقیهی: سنگ آرامگاه طرب و همای شیرازی، دو تن از شاعران و سخنوران نامدار ایرانی در امامزاده احمد اصفهان برچیده شد و جای آن موزاییک شد. مقبره امامزاده احمد‌ بن‌ علی ‌بن امام باقر از بناهای تاریخی و جالب توجه شهر اصفهان است که در خیابان نشاط بعد از دروازه حسن آباد و کنار بازارچه ساروتقی قرار دارد. این بنا متشکل از بقعه امامزاده در ضلع شرقی، شبستانی در شمال و ایوان و مقبره کوچک با اتاق‌های کناری در ضلع غربی می‌باشد. اما علاوه بر وجود مقدس امامزاده احمد، بنای بقعه‌ آن از دوره صفوی و قاجار، سنگ سومنات منسوب به دوره غزنوی و آرامگاه شخصیت‌های تاریخی که در گوشه و کنار صحن مجاور بقعه مدفون گشته‌اند، بر اهمیت این مکان می‌افزاید.

از جمله این اشخاص می‌توان به شاعر شهیر رضاقلی خان مشهور به میرزا محمدعلی همای شیرازی یکی از نامدارترین شعرای قرن سیزدهم هجری که از سال 1212 تا 1290 می‌زیست، و کوچک‌ترین فرزندش میرزا ابوالقاسم محمد نصیر متخلص به طرب (شاعر و سخنور، پدر استاد جلال‌ الدین‌ همایی معروف به سنای اصفهانی) که از ذی‌القعده سال 1276 تا 12 ربیع‌الثانی 1330 می‌زیست، و ابوالفتح‌خان صارم‌الدوله (فرمانده سپاهیان اصفهان)، و بانوی عظمی دختر ناصرالدین شاه، و پهلوان نامدار که سنگ مزارش به شکل شیرسنگی تراش خورده و ... اشاره نمود.

متأسفانه اخیراً هیات امنای امامزاده جهت کف‌سازی و مرمت صحن اصلی، تمامی سنگ‌های قبور تاریخ‌دار و ارزشمند را از جای کنده و به جای آن از سنگ‌های تیشه‌خورده معمولی استفاده نموده است. این مساله نه تنها باعث ناشناخته ماندن صاحبان قبور و بی‌حرمتی به جایگاه فرهنگی و تاریخی آن‌ها شده، بلکه سنگ‌های نفیس و زیبایی که دارای حجاری های ارزشمندی نیز هستند دچار شکستگی و آسیب‌دیدگی جدی شده‌اند و در گوشه‌ای به حال خود رها شده اند.

از میان این سنگ‌ها، سنگ آرامگاه دو تن از شعرای نامی هما و طرب برداشته شده و به جای آن دو سنگ ساده موزاییک مانند نصب شده است و حتی بر روی تکه موزاییکی که به جای سنگ آرامگاه طرب در محل قبلی به صورت هم سطح با کف حیاط نصب شده، مطالبی اشتباه و ناشیانه حجاری شده است.

سنگ آرامگاه همای شیرازی به طول 40/1 و عرض 44 سانتیمتر از نوع سنگ پارسی سیاه بود و قبلا در ضلع غربی دیوار بقعه امامزاده و هم‌سطح با زمین قرار داشت و دارای کتیبه‌ای به شرح زیر بود: سخنگوی نامدار ایران، حکیم دانشمند، شاعری بی‌مانند، عارف ربانی همای شیرازی اصفهانی که دیوان شعرش مطبوع و مشهور است. تولدش در شیراز به سال 1212 و وفاتش در اصفهان رخ داده است. تاریخ فوت هما را سید بقا در اشعاری چنین آورده است:

چــو از بهر سرای جاودانی/ هما را زین سرا بر چیده شد فرش

بقا گفت از پس تاریخ فوتش / هما شد بال زن در سایه عـــرش

سنگ آرامگاه طرب نیز سنگی تمام قد به طول 74/1 و عرض 45 سانتیمتر بود که به خط ثلث مرحوم میرزا عبدالحسین قدسی بروی آن این چنین نوشته بودند: آرامگاه سخنگوی بزرگوار ایران ادیب فرزانه و نکته‌سنج یگانه، درخشنده گوهر بحر معانی ابوالقاسم طرب ‌ابن همای شیرازی وفاتش به سال 1330 رخ داده که ماده تاریخش این چنین است (طرب افسوس کز این انجمن رفت).

متأسفانه سنگ آرامگاه طرب به همراه سنگ قبر پدرش همای شیرازی از جای کنده شده و معلوم نیست در آینده به چه سرنوشتی دچار شود و لازم به ذکر است که متن روی قطعه سنگی که به جای سنگ آرامگاه طرب نصب شده کاملاً اشتباه است و طرب فرزند کوچک همای شیرازی است نه پدر او.

با این همه بی مهری‌، اگر اکنون همای شیرازی زنده بود باز هم همین ابیات را می‌خواند که روزگاری سروده بود:

بی‌دل و خسته در این شهرم و دلداری نیست/ غم دل با که توان گفت که غمخواری نیست

رو مداوای خود ای دل بکن از جای دگر / کاندر این شهر، طبیب دل بیماری نیست

شب به بالین من خسته به‌غیر از غم دوست / ز آشنایان کهن، یار و پرستاری نیست

به‌جز از بخت تو و دیده من، در غم تو / شب در این شهر به بالین سر بیداری نیست

گر هما را ندهد ره به در صومعه شیخ / در خرابات مگر سایه دیواری نیست؟


اکنون در مورد حمله‌ نظامی جای چون و چرا وجود ندارد

به گزارش رادیو آلمان، مایکل هایدن رییس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) روز یک‌شنبه (۲۵ ژوئیه / ۳ مرداد) گفت که امروز احتمال حمله نظامی به رژیم ایران بسیار بیشتر از قبل شده است.

وی در توضیح این سخن خود افزود که رژیم تهران علیرغم تلاش‌های دیپلماتیک بر فعالیت‌های خود برای دستیابی به سلاح هسته‌ای افزوده است.

به نظر هایدن که در مصاحبه با CNN سخن می‌گفت، «رژیم ایران در مراحل پایانی ساخت کلاهک هسته‌ای است» و این امر «باعث تنش در خاورمیانه خواهد شد».

اظهارات رئیس سابق سیا در باره برخورد نظامی با رژیم ایران

سایت خبرآنلاین: رئیس پیشین سازمان سیا می‌گوید اکنون احتمال حمله‌ی نظامی به ایران بیشتر شده است، زیرا تهران به رغم تلاش‌های دیپلماتیک ایالات متحده، اصرار به ادامه‌ی برنامه‌ی مشکوک هسته‌ای خود دارد.

به گزارش رسانه های غربی، مایکل هایدن، که در زمان ریاست جمهوری جرج بوش ریاست سیا را بر عهده داشت، در مصاحبه با شبکه‌ی تلویزیونی سی‌ان‌ان، گفت به نظر می‌رسد که اکنون در مورد حمله‌ نظامی جای چون و چرا وجود ندارد.

 

مرگ روزانه 67 نفر بر اثر تصادفات رانندگی در بهار امسال

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام اینکه در سه ماهه نخست سال جاری پنجهزار و 826 نفر در تصادفات رانندگی کشته شدند گفت: 42 درصد از افراد فوت شده راننده وسیله نقلیه، 5/23 درصد عابر پیاده و 5/33 درصد سرنشین و یا ترک وسیله نقلیه بوده‌اند.

به گزارش مهر، شجاعی با اعلام اینکه در سه ماهه نخست امسال پنجهزار و 826 نفر در حوادث رانندگی کشته شدند اظهار داشت: استانهای تهران و فارس به ترتیب با 539 نفر و 507 نفر بالاترین آمار و استانهای کهکیلویه و بویراحمد و ایلام به ترتیب با 37 و 43 نفر پایین ترین آمار را در گزارش قربانیان ناشی از حوادث رانندگی بهار سال 89، به خود اختصاص دادند.

وی با اشاره به محل وقوع حوادث رانندگی گفت: 60 درصد کشته های حوادث رانندگی مربوط به جاده های برون شهری، 29 درصد جاده های درون شهری و حدود 10 درصد مربوط به جاده های روستایی بود.

شجاعی با اشاره به جنسیت قربانیان حوادث رانندگی گفت: در حوادث رانندگی بهار امسال، 78 درصد قربانیان مرد و 22 درصد زن بودند و همچنین در زمان وقوع تصادف 42 درصد از افراد فوت شده راننده وسیله نقلیه، 5/23 درصد عابر پیاده و 5/33 درصد سرنشین و یا ترک وسیله نقلیه بودند.

وی در مورد سن قربانیان حوادث رانندگی گفت: هشت درصد افراد 10 سال و کمتر، 3/5 درصد بین 17-11 سال، 2/30 درصد بین 18 تا 29 سال، 5/28 درصد بین 30 تا 49 سال و 28 درصد تلفات ناشی از حوادث رانندگی 50 سال و بیشتر داشتند.

به گفته رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در سه ماه اول امسال، 52 درصد موارد فوت ناشی از حوادث رانندگی بر اثر ضربه به سر، 27 درصد شکستگیهای متعدد و 6 درصد به علت خونریزی بود.

وی در مورد محل فوت افراد در حواث رانندگی بهار امسال افزود: 6/49 درصد افراد در محل حادثه، 9 درصد حین انتقال به بیمارستان و 3/40 درصد افراد در بیمارستان جان خود را از دست داده اند.


رژیم تهران از نظام مالى جهانى کنار گذاشته مى ‌شود

خبرگزارى رويتر در گزارشی با اشاره به تصمیم کشورهای غربی برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه جمهوری اسلامی نوشت، تحلیلگران معتقدند با اجرای این تحریمها، رژیم تهران از نظام مالى جهانى کنار گذاشته مى ‌شود.

همزمان تايمز لندن درباره تحريمهاى جدید اتحاديه اروپا كه قرار است امروز توسط وزيران خارجه این اتحادیه تصویب شود، نوشت، اين تحريمها، سخت ترين تحريمهايى است كه تاكنون از سوی اتحادیه اروپا علیه کشوری اعمال شده است.

این روزنامه نوشت، با اعمال تحریمهای جدید اتحادیه اروپا، بخش چشمگیری از داد و ستد بازرگانی میان رژیم تهران و آلمان و ايتاليا، دو کشوری که روابط اقتصادی گسترده با جمهوری اسلامی دارند، قطع خواهد شد.

يک ديپلمات اروپايى در این باره گفت، اين وسيعترين مجموعه تحريمهايی است كه اتحاديه اروپا تاكنون روى آن به توافق رسيده است که خود نشان دهنده اراده جديد سياسى در کشورهای بزرگ اروپايی است كه همه آنها داراى منافع چشمگير اقتصادى در ايران هستند.

ترفند همیشگی رژیم با هدف به تاخیر انداختن تحریمها

در آستانه تصویب تحریمهای سنگین اتحادیه اروپا، منوچهر متکی وزیر خارجه رژیم روز یکشنبه بار دیگر اعلام کرد که جمهوری اسلامی آماده گفتگو برای مبادله اورانیوم غنی شده است.

به گفته آگاهان، اتخاذ این تصمیم از سوی رژیم تهران در دقایق پایانی، تنها با هدف به تاخیر انداختن تحریمهای اتحادیه اروپا انجام شده است. گرچه به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اتحادیه تصمیم خود را برای اعمال تحریمهای جدید گرفته است.

تحریمهای سنگین اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی

رادیو فرانسه در گزارشی اعلام کرد، روز دوشنبه، وزیران خارجۀ کشورهای اروپایی در بروکسل گرد خواهند آمد تا سلسله تحریم های سنگینی را علیه رژیم ایران به تصویب برسانند. به گفتۀ یک دیپلمات اروپایی "این سنگین ترین مجموعه تحریم هایی است که تاکنون اتحادیۀ اروپا نه تنها علیه ایران، که علیه هر کشور دیگری، تصویب کرده است".

به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، نتیجۀ اجلاس روز دوشنبه از هم اکنون تقریباً روشن است، چرا که قبل از وزرای خارجه، سفیران ٢٧ کشور اروپایی خطوط کلی مذاکرات را مشخص کرده و تصمیم های اصلی را گرفته اند. بدین ترتیب تصمیم های اتحادیۀ اروپا در مورد ایران باید از روز سه شنبۀ آینده، پنجم مرداد، جنبۀ اجرایی پیدا کنند.

خبرگزاری فرانسه می نویسد که این تحریم ها از قطعنامۀ آخر شورای امنیت بسیار فراتر خواهد رفت. نکتۀ تازه و مهم در این تحریم ها، هدف قرار دادن صنایع نفتی و گازی ایران است. بر اساس تصمیم های جدید اروپایی ها، هر نوع سرمایه گذاری، انتقال فن آوری و حتی نظارت فنی در صنایع نفتی و گازی ایران ممنوع خواهد شد. در طرح این تحریم ها تلاش شده که به ویژه صنعت پالایش مواد نفتی و تکنولوژی های مربوط به گاز مایع محدود گردد.

ایران، با وجود این که چهارمین تولیدکنندۀ نفت خام جهان محسوب می شود، در حال حاضر بیش از چهل درصد بنزین موردنیاز خود را وارد می کند. در واقع، مشکل بزرگ ایران، ناتوانی درگسترش و افزایش توان پالایشگاه هاست.

آژانس بین المللی انرژی در ارزیابی های خود به این نتیجه رسیده است که عملی شدن تحریم های اروپایی، تأثیر محسوسی بر اقتصاد ایران خواهد داشت.

خبرگزاری فرانسه می نویسد که تحریم های سنگین اتحادیۀ اروپا فقط به ایران ضرر نخواهد زد و فعالیت برخی شرکت های اروپایی را نیز به ناچار محدود خواهد کرد. همین نکته، روند مذاکرات کشورهای اروپایی را برای تصمیم گیری در مورد تحریم ها بسیار دشوار ساخته بود. یک دیپلمات اروپایی می گوید: "بعضی کشورهای عضو اتحادیه، به دلیل منافع اقتصادی خود، برای تصویب این تحریم ها با مشکلات زیاد مواجه بودند". اما در نهایت، همۀ این کشورها برای تصویب قطعی مجازات ها به توافق رسیدند.

تحریم های آینده علاوه بر صنایع انرژی، حمل و نقل بین المللی را نیز برای ایران محدود خواهد کرد. به عنوان مثال از این پس، بنادر اروپایی با کشتی های به مقصد ایران سختگیری بیشتری خواهند داشت.

اتحادیۀ اروپا همچنین قصد دارد که به طور کلی امکان مبادلات بازرگانی با ایران را محدودتر نماید. بدین ترتیب، فشار بر بانک های ایرانی افزایش خواهد یافت و بالاخره بیش از چهل نفر دیگر از مقامات ایرانی، به ویژه اعضاء سپاه پاسداران، از دریافت روادید اروپایی محروم خواهند شد.

تاکنون آمریکا و استرالیا به طور جداگانه تحریم های سنگینی را علیه ایران تصویب کرده اند. کشور کانادا نیز بزودی به آنها خواهد پیوست.

به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، حتی روسیه هم به تدریج از جمهوری اسلامی فاصله می گیرد.


رتبه جمهوری اسلامی از نظر عدالت در سلامت

روزنامه تهران امروز: اميدوار رضايي، عضو كميسيون بهداشت مجلس اعلام كرده است در حال حاضر مردم هزينه بالايي را براي به دست آوردن سلامت از جيب خود مي‌پردازند و مشاركت مردم در هزينه‌هاي سلامت عادلانه نيست.

اميدوار رضايي مي‌گويد: «بر اساس آخرين اعلام سازمان بهداشت جهاني رتبه ايران از نظر شاخص مشاركت عادلانه مردم در هزينه‌هاي سلامت در حدود 10 سال پيش 112 بود كه به نظر من با توجه به روند نامناسب دهه اخير اكنون افت كرده و بايد از اين نظر در رده 118 تا 120 در بين 191 كشور دنيا باشيم.»

بر اساس آمار‌هاي رسمي در حال حاضر بيش از 65 درصد هزينه‌هاي سلامت را مردم از جيب خود مي‌پردازند که با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها به 80 در صد خواهد رسيد.

محمد علي فرزين، مدير برنامه فقرزدايی و طرح های توسعه برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران مي‌گويد:« با توجه به بيكاري تعداد زيادي از جمعيت (آمار 10 درصدي بيكاري در كشور) تعداد زيادي از جمعيت ممكن است فقير باشند و تضاد بين فقير و غني در شهر‌ها به شدت زياد است.يكي از شاخص‌هاي كاهش فقر دسترسي به دارو و كالاهاي حياتي است كه با وجود اينكه كشور ما بسيار ثروتمند است اما مردم در حدود 70 درصد هزينه دارو‌هاي حياتي به دوش مردم است.»

او مي‌گويد: دولت در برنامه پنجم توسعه هم تاكيد كرده است كه اين رقم بايد به 30 درصد برسد.پس دولت هم متوجه است كه تنها 30 درصد از هزينه‌ها را پرداخت مي‌كند و 70 درصد بر دوش مردم است.»رضايي هم به قانون مصوب مجلس در سال گذشته اشاره دارد كه قرار بود حق بيمه سلامت به صورت درصدي از درآمد افراد درآيد و افراد با درآمد بالاتر هزينه بيشتري پرداخت كنند و اين طور نباشد كه شخص وزير با يك كارگر ساده به يك اندازه حق بيمه سلامت بپردازند كه متاسفانه اين مصوبه مجلس سال گذشته اجرا نشد.

بي عدالتي در نظام سلامت رضايي همچنين با اشاره به آلودگي هوا و آب كه در دوسال اخير شهروندان را دچار مشكلات مختلف كرده تاكيد مي‌كند:« در قانون برنامه چهارم به صراحت آمده بود كه بايد از هر گونه فعاليت مخل سلامت مردم كه موجب آ‌لودگي آب، خاك و هوا مي‌شود و هر مسئله ديگري كه تهديدي براي سلامت مردم باشد عوارض گرفته شود كه به عنوان يك منبع پايدار براي سلامت مردم هزينه شود كه اين مصوبه مجلس نيز هنوز اجرايي نشده است كه در برنامه توسعه پنجم نيز دوباره بر اين موضوع تاكيد شده است.»

اين عضو كميسيون بهداشت مجلس هم دليل اصلي را واقعي نبودن نرخ خدمات و تعرفه درمان مي‌داند، موضوعي كه بارها و بارها از سوي كارشناسان حوزه بهداست عنوان شده است:« بايد براي بيمه‌هاي سلامت سرانه واقعي تعريف شود و البته بيمه‌هاي سلامت تعريف شود و نه صرفا بيمه‌هاي درماني اما هيچ وقت اين كار انجام نشده است و چون در تامين منابع مشكل داريم در اجرا هم دچار مشكل مي‌شويم. همچنين نبود متولي واحد در سياست‌گذاري، نظارت و ارزشيابي نظام سلامت است، بهداشت، درمان، توانبخشي و سلامت جسمي، روحي و اجتماعي مردم بايد در يك نهاد واحد سياست‌گذاري شود، طبيعي است كه نبود چنين سيستمي باعث نارضايتي و بي‌عدالتي در نظام سلامت مي‌شود.»

اين سوال مطرح است كه « طرح هدفمند كردن يارانه‌ها و خصوصي سازي سلامت و بهداشت چه تاثيري بر اين روند خواهد گذاشت؟»

مدیر برنامه فقرزدايی اهداف توسعه هزاره سازمان ملل به اين سوال تهران‌امروز چنين پاسخ مي‌گويد: «اين يك قانون و يك رويكرد جديد در نظام توسعه ايران است وشرايط پياده سازي آن نيز بسيار مهم است كه به نظر من با توجه به شرايط حاضر اصلا مناسب نيست. به‌ويژه به اين دليل كه اكنون در بحث سلامت و بهداشت مردم فشار زيادي را متحمل مي‌شوند و با خصوصي سازي احتمال افزايش تعرفه‌ها بسيار زياد است.به اين ترتيب مردم در آينده هزينه بيشتري را براي به دست آوردن سلامت از جيب خود مي‌پردازند و اين ميزان تا 80 درصد هم خواهد رسيد و بودجه‌هاي اجتماعي هم در اين بخش كاهش مي‌يابد.»

به گفته مدير برنامه فقرزدايی سازمان ملل در ايران كاهش فقر، ايجاد اشتغال و دسترسي به دارو از جمله شاخص‌هاي اهداف توسعه هزاره است كه از 10 سال پيش دولت‌هاي عضو سازمان ملل متعهد به آن شده اند.»

سقوط زير خط فقر با هزينه بالاي 40 درصد رضايي معتقد است بر خلاف قانون برنامه چهارم گروه افرادي كه به علت هزينه‌هاي درمان به زير خط فقر مي‌روند كاهش نيافته است، افرادي كه هزينه‌هاي درماني بيش از 40 درصد از كل سبد هزينه خانوارشان را مي‌گيرند و با پرداخت اين هزينه براي هميشه به زير خط فقر مي‌روند در ابتداي برنامه چهارم سه درصد كل جمعيت بود و قرار بود تا پايان برنامه به يك درصد كاهش يابد كه عملي نشد. فرزين معتقد است متمركز بودن سرمايه‌گذاري بر پول دليل اصلي اين اتفاق است: « اين نوع سرمايه‌گذاري كمتر اشتغال توليد كرده و تورم‌زاست. در اين سرمايه‌گذاري كه بيشتر بر سرمايه متمركز است خودبه خود تورم ايجاد مي‌شود بر خلاف سرمايه گذاري‌هاي كوچك تر كه انساني ترو كاربردي تر است و بر مركز نيز متمركز نيست.»

او ادامه مي‌دهد:« از 20 سال پيش تا كنون نرخ بهره در ايران 55 درصد است در حالي كه در هيچ كشوري اين شرايط وجود ندارد. در حال حاضر بانك‌هاي دولتي حداقل 25 درصد بهره مي‌گيرند. وقتي نرخ بهره اين قدر بالاست طبيعي است كه اشتغال كم و قدرت خريد كم و تورم بالاست و نتيجه هم اين مي‌شود كه به جاي 30 درصد 70 درصد هزينه‌هاي سلامت را مردم مي‌پردازند.»

به گفته او سازمان ملل به همه دولت‌ها توصيه مي‌كندسرمايه‌گذاري را در عوض منابع به سمت سرمايه كاربردي و در مناطق محروم سوق دهند.»

70 درصد هزينه‌هاي بوشهري‌ها در امور درماني بوشهر يكي از نمونه‌هاي سنگيني هزينه‌هاي سلامت بر دوش مردم است. به گفته رئيس دانشگاه علوم پزشكي بوشهر بيش از 65 تا 70 درصد از هزينه‌هاي مردم صرف هزينه‌هاي درماني مي‌شود و ديگر جايي براي هزينه‌هاي رفاهي، تحصيلي، غذايي مردم باقي نمي‌ماند و اين زنگ خطري است براي مردم استان كه زندگي‌شان همواره با درد ؛ مصرف دارو و پرداخت هزينه‌هاي درمان همراه باشد. وي گفته است: «استان بوشهر در بحث توسعه بخش بهداشت كمي عقب است و شاخص‌هاي ما در طول سال‌هاي گذشته تاكنون دست نخورده باقي مانده است و در شاخص مرگ مادران كه روزي شاخص خوب در سطح كشور بود وضعيت مناسبي نداريم. هنوز مراكز بهداشتي درماني و خانه‌هاي بهداشت ما محل مراجعه تعدادي مادر و كودكان تا يك‌ سالگي است و بعد از آن، روند مراجعه كودكان به ما روندي نزولي دارد و در گروه‌هاي سني ديگر مشتري نداريم و اين نشان مي‌دهد كه براي بقيه رده‌هاي سني برنامه‌اي نداريم كه به آنها ارائه كنيم.»


اخطار به 15 استاد دانشگاه اصفهان

رئیس دانشگاه اصفهان از اخطار به 15 عضو هیأت علمی این دانشگاه به‌دلیل رکود علمی خبر داد و گفت: اعضای هیأت علمی دارای رکود علمی در این دانشگاه پس از دریافت اخطار و فرصت، در حد کارمند دانشگاه تنزل پیدا می‌کنند.

به گزارش مهر، محمدحسین رامشت با اعلام این مطلب افزود: در حال حاضر دانشگاه اصفهان دارای 500 عضو هیأت علمی است که بیش از 85 درصد از آنها در مرتبه استادیاری به بالا و 15 درصد نیز در مرتبه مربی قرار دارند.

رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به تعداد اعضای هیأت علمی این دانشگاه که دچار رکود علمی شده‌اند و نحوه برخورد دانشگاه با این افراد، گفت: 10 تا 15 عضو هیأت علمی دانشگاه دچار رکود علمی شده‌اند که نحوه برخورد با آنها روال قانونی خاصی دارد.

وی اظهار داشت: به این افراد فرصتی داده می‌شود تا بتوانند خود را بازسازی کنند و در صورتی که نتوانستند خود را به این سطح برسانند، هیأت ممیزه دانشگاه ارزیابی لازم را از وضعیت آنها به‌عمل می‌آورد و در این زمینه گزارشی تهیه می‌کند.

رامشت گفت: اگر عضو هیأت علمی پس از تعیین فرصت که می‌تواند در قالب فرصت مطالعاتی نیز باشد رکود علمی را جبران نکرد امکان تنزل آن به سطح کارمندی دانشگاه وجود دارد. رئیس دانشگاه اصفهان در توضیح این نوع برخورد، گفت: یکی از برخوردهایی که هیأت ممیزه دانشگاه برای اعضای هیأت علمی دارای رکود علمی در نظر می‌گیرد تبدیل به کارمند شدن این اعضای هیئت علمی است.

وی با تایید این موضوع که در دانشگاه اصفهان تنزل عضو هیأت علمی به سطح کارمندی به دلیل رکود علمی اتفاق افتاده است گفت: 15 تا 20 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه که موفق به انجام برخی از وظایف تحصیلی خود نشده بودند و مأمور به تحصیل بودند به نحوی دچار رکود تحصیلی شدند که به آنها تذکر داده شده است.

رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به نحوه برخورد دانشگاه با این افراد، گفت: حقوق این اعضای هیأت علمی قطع می‌شود و تا زمانی که تحصیل خود را در دوره دکتری به اتمام نرسانند، نمی‌توانند در دانشگاه کار کنند.

 

ميانگين خوداشتغالى در ايران سه برابر ميزان جهانى است

درحالى كه ميزان خود اشتغالى دنيا ۱۰درصد است ؛ خوداشتغالى ۳۳درصدى ايران باعث كاهش بهره ورى است

روزنامه ابرار اقتصادی: ميانگين خوداشتغالى در ايران سه برابر ميزان جهانى است كه همين امر باعث كاهش ميزان بهره ورى در كشور شده است.غلامحسين حسينى نيا ،معاون پژوهش، آموزش و كارآفرينى تعاونى هاى وزارت تعاون در گفت گو با ايرنا افزود: به طور مثال در بازار مصرف بيش از دو ميليون واحد خرده فروشى در كشور فعال هستند يعنى به طور تقريبى به ازاى هر ۳۵ نفر يك واحد خرده فروشى وجود دارد.وى ادامه داد: همين امر موجب كاهش بهره ورى و ايجاد گرانى شده است كه با برنامه ريزى درست بايد به سمت ايجاد اشتغال در قالب تشكيل بنگاه هاى اقتصادى كوچك و بزرگ به خصوص تعاونى ها پيش برويم.حسينى نيا تصريح كرد :در حالى در ايران ميزان خوداشتغالى ۱/۳۳ درصد بيان مى شود كه اين ميانگين در دنيا حدود ۱۰ درصد است.وى سپس متذكر شد: اين ميانگين در آمريكا ۶/،۸آلمان ،۱۰ انگليس ۵/،۱۲ استراليا ۳/،۱۱ ژاپن ،۱۲ هلند ۹/۶ و كانادا ۱۰ مى باشد و تنها كشورى كه از اين لحاظ تا حدودى به ايران شبيه است تركيه با ميزان ۵/۲۲ درصد است.حسينى نيا يادآور شد :بحث ايجاد اشتغال مولد همواره يكى از اساسى ترين مسائلى بوده كه وزارت تعاون بعنوان متولى ايجاد اشتغال به طور جد پيگير آن بوده است.وى ادامه داد :ايجاد و تامين شرايط و امكانات كسب و كار در بند (ه) سياست هاى كلى اصل ۴۴ و در ماده يك قانون بخش تعاون به منظور رسيدن به اشتغال كامل جز اهداف بخش تعاون ذكر شده است.وى افزود: تهيه و تنظيم طرح هاى اساسى در جهت فراهم آوردن اهداف مندرج در اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسى براى ساماندهى وضعيت اشتغال كشور جزو اهدافى است كه وزارت تعاون به دنبال آن است.


زير مغازه‌ های کرمان درياست

روزنامه ابتکار: بالا آمدن سطح آبهاي زير زميني در کف بازار بزرگ شهر کرمان و نم زدگي بسياري از ابنيه تاريخي و حجره‌هاي بازار اين مجموعه تاريخي منحصر بفرد را در خطر نشست زمين قرارداده است.

بازار بزرگ کرمان با حدود 20 بازار و 9 کاروانسرا و سراي مختلف به عنوان شاهرگ اقتصادي شهر کرمان و مرکز خريد اصلي کرمان است و همچنين به عنوان طولاني ترين بازار سرپوشيده ايران و از جمله سرمايه‌هاي فرهنگي، تاريخي استان کهن “کارمانيا” است که هم اکنون در خطر بالا آمدن تدريجي آبهاي زير سطحي و فرو نشست زمين قرار دارد.از آنجا که اين بازار چند صد ساله از جنس خشت و عمدتا از نوع سازه‌هاي قديمي و تخريبي است روز به روز به دليل بالا آمدن سطح فاضلاب شهري در خطر بيشتري قرار مي‌گيرد.هم اکنون در بسياري نقاط بازار کرمان آب تا زير پي‌هاي بناها بالا آمده است و خاموش شدن چراغ يکي از بزرگترين آثار تاريخي کرمان را در پي دارد. وجود ابنيه تاريخي منحصر بفردي مانند حمام گنجعليخان و همچنين مسجد جامع شهر کرمان شايد آروزيي براي بسياري از شهرها باشد، آرزويي که هم اکنون در شهر کرمان رو به نابودي گذاشته است.بالا آمدن آب در بسياري از قسمتهاي بازار از جمله راسته مسگران، آب انبارها و حتي حمام گنجعليخان و مسجد جامع موجب نم زدگي ديواره‌ها و تخريب کاشي کاريها شده است. اين درحالي است که طي سال گذشته براي جلوگيري از تخريب مسجد جامع کرمان چندين پمپ کشنده آب در زير مسجد جامع نصب شده است و آب از اين مسجد پمپاژ و خارج مي‌شود و به گفته يکي از خادمان مسجد اگر فقط يک شبانه روز به هر دليلي اين پمپها از کار بايستند بخش بزرگي از مسجد دچار آبگرفتگي مي‌شود. به گفته مسئولان مسجد جامع کرمان آب هم اکنون در عمق 30 سانتيمتري صحن مسجد جامع کرمان که عمري برابر 700 سال دارد و بلند ترين برج ساعتي کشور را نيز درخود جا داده است رسيده است! تمامي آب انبارهاي مجموعه بازار که تا چندي پيش با کاربريهاي مختلف درحال خدمت رساني به مردم بودند هم اکنون مملو از آب هستند که مي‌توان به شربتخانه راسته بازار مسگران اشاره کرد. محدوده قدمگاه کرمان که معروف به بازار راجي است يکي از شلوغ ترين و پرتردد ترين قسمتهاي بازار است و به دليل نزديکي با مسجد جامع 700ساله کرمان از نقاط مهم بالا آمدگي آبهاي زير زميني است سنگ کف اين محدوده چند متري از مسجد بالاتر است و با يک راهرو شيب دار به مسجد متصل مي‌شود.مجموعه بازارهاي در هم فرو رفته کرمان که هر کدام شکل و معماري ويژه‌اي دارند به ويژه کاروانسراها اغلب در خطر تخريب و فروريزش بنا هستند. بالا آمدن آب موجب نم زدگي بسياري از مغازه‌هاي هم جوار با آب انبارها به ويژه در راسته مس گران شده است و بوي نم زدگي در اين بازار خطر ريزش احتمالي بناهاي اين بازار را گوشزد مي‌کند.اين درحالي است که شهر کرمان از مناطق زلزله خيز کشور محسوب مي‌شود و کافيست با وقوع يک زمين لرزه نسبتا شديد شاهد فاجعه‌اي جديد و حتي بدتر از بم در کرمان باشيم. مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در گفتگويي با مهر در طي سال 87 خواستار افزايش اعتبارت طرح فاضلاب شهري کرمان شده بود.محمد تربتي در اين گفتگو علت اصلي کندي اجراي اين طرح را کمبود اعتبار دانسته بود اما جالب اينکه تربتي در مصاحبه‌اي با خبرنگاران طي سال جاري نيز از کاهش اعتبارات طرح فاضلاب کرمان در سال جاري خبرداده است. اما آبهاي زير زمين شهر کرمان همچنان رو به افزايش هستند و به گفته شهردار کرمان در هر ثانيه هزار و 300 ليتر آب به حجم آنها افزوده مي‌شود و درنهايت به همين ميزان نيز آب بالا مي‌آيد.حال در نظر بگيريد با اين حجم افزايش سطح آب در کرمان و وسعت شهر کرمان تا بيست سال آينده آب تا چند متري سطح زمين هم بالا آمده است.از سوي ديگر معاون ميراث فرهنگي استان نيز با اعلام خطر خواستار فوريت در اجراي طرح فاضلاب و يا ديگر طرحها براي جلوگيري از تخريب بناهاي مهم تاريخي واقع دربافت قديم کرمان شد. محسن موحدي وسعت بافت قديم شهر کرمان را 400هکتار دانست و گفت: حدود80 درصد بناهاي تاريخي شهر کرمان که در محدوده بافت قديم قرار دارند در مرحله بحراني تهديد توسط بالا زدگي آبهاي زير زميني هستند. مسئله پمپاژ آب که درحال حاضر از جمله اقدامات مسئولين است در درازمدت جوابگو نيست و بايد فکري اساسي به حال اين مسئله کرد. اينها در حالي است که مسئولين شهرداري با اندازه گيري عمق آبهاي زير سطحي تمام نقاط شهر را درخطر اعلام کرده اند و والبته منطقه بافت قديم و تاريخي شهر که محدوده بازار را شامل مي‌شود مهم ترين مناطق شهري در خطر است که نياز به طرح فوري براي بيرون کشيدن آب از زير بناي آن ضروري است. شرکت مشاور آب ايران که اين روزها پروژه مهارآبهاي زير سطحي را در کرمان در دست اجرا دارد طرح گالري زهکش و ايجاد کانالي بزرگ براي کشيدن آب به بيرون از شهر را تنها راه مقرون به صرفه و قابل اجرا تا بهره برداري از فاضلاب شهر دانسته است و به نظر مي‌آيد مسئولين براي جلوگيري از هر فاجعه‌اي به سمت اجري اين طرح رو آورده اند.


عقب‌ماندگی تاريخی در زيرساخت‌های كشاورزی داريم

وزير كشاورزي در اتاق تهران: عقب‌ماندگي تاريخي در زيرساخت‌هاي كشاورزي داريم

روزنامه سیاست روز: وزير جهاد كشاورزي در نشست صبحانه اتاق بازرگاني تهران با تاكيد بر توسعه زيرساخت‌هاي بخش‌هاي كشاورزي عنوان كرد: ما در اين بخش يك عقب‌ماندگي تاريخي داريم و در برخي از بخش‌ها مثل آبياري وضعيت مطلوبي نداريم. صادق خليليان در نشست صبحانه اتاق بازرگاني تهران بر نقش کلیدی و محوری بخش کشاورزی در توسعه کشور تأکید کرد و یادآور شد که این رویکرد به هیچ وجه در تعارض با سایر بخش ها از جمله صنعت و بازرگانی نیست.صادق خلیلیان با بیان اینکه "فعالان بخش کشاورزی به تولید ثروت می پردازند"، به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمان ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 اشاره کرد که نشان از تأکید ایشان بر ارزشمند بودن تولید ثروت و لزوم احترام به تولیدگران ثروت داشت. خلیلیان بر حرکت در مسیر خصوصی سازی و پیشبرد اهداف سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی تأکید کرد و یادآور شد که " سیاست های کلان وزارت جهاد کشاورزی در این راستا نوشته شده و ما نیز در این مسیر گام برمی داریم." او توجه ویژه به بخش خدمات در حوزه کشاورزی را جزو سیاست های وزارتخانه متبوعش قلمداد کرد و گفت: "امروز در ایران محصولات کشاورزی در مقایسه با کشورهای پیشرفته ارزان تر تولید می شود اما به بخش خدمات که می رسیم شاهد این هستیم که قیمت محصولات ما گران تر تمام می شود. بنابراین سعی و توجه بیشتر ما در وزارت جهاد کشاورزی ارائه راهکارهای مناسب برای بخش خدمات است." وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش از وجود 4.5 میلیون بهره بردار در حوزه کشاورزی ایران خبر داد و ضمن اینکه سازماندهی اراضی و قطعات خرد را بسیار سخت توصیف کرد، افزود: "وزارت جهاد کشاورزی به دنبال این است که قطعات خرد را در قالب نظام های بهره برداری و شرکت های سهامی زراعی، سازماندهی کند." خلیلیان همچنین از سازماندهی 4.5 میلیون بهره بردار بخش کشاورزی در قالب تشکل ها خبر داد. این عضو کابینه، ضمن اعلام این نکته که "زیرساخت های بخش کشاورزی از عقب ماندگی تاریخی رنج می برد"، یادآور شد ؛" حوزه کشاورزی خصوصی ترین بخش در اقتصاد کشور است. او تصریح کرد: "برنامه های ما در وزارت جهاد کشاورزی حمایت از کشاورزان و تولیدگران این بخش است و با این حمایت ها می خواهیم بهره وری در این بخش را بالا برده و فعالان این بخش با تکنولوژی روز تولید کنند و قدرت رقابت در بازار جهانی را داشته باشند." توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی،توسعه کشت های گلخانه ای و توسعه باغات از مواردی بود که وزیر جهاد کشاورزی در جمع فعالان اقتصادی اتاق تهران بر آن تأکید کرد. خلیلیان در ادامه توسعه بخش شیلات را از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: " پرورش ماهی در قفس را به طور جدی در دستورکار قرار داده ایم و ضمن اینکه در این وزارتخانه پرورش ماهیان خاویاری در اولویت قرار دارد و در اوایل امسال توانستیم اولین سری خاویار پرورشی را استحصال کنیم." او همچنین به مشکلات بخش آب در حوزه کشاورزی اشاره و علاوه بر اینکه تأکید کرد که باید آب را در زیرزمین نگه داشت، گفت: "60 درصد آبی که استفاده می کنیم از آب های زیرزمینی است." به گفته خلیلیان، روند تولید در بخش کشاورزی مثبت است. او از خودکفائی گندم در سال جاری خبر داد و افزود: "در حال حاضر 7 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده و برآورد می شود تا پایان فصل خرید این رقم به 11 میلیون تن برسد. وزیر جهاد کشاورزی گفت: در شرایطی به رشد ارقام تولید و خرید رسیده ایم که بیم آن می رفت بیماری زنگ گندم تا 2 میلیون تن تولید گندم در ایران را کاهش دهد اما با تدابیری که اندیشیده شد شاهد کمترین خسارات بودیم. روند صادرات و واردات در حوزه کشاورزی نیز دیگر بخش سخنان خلیلیان بود که او آن را مثبت ارزیابی کرد. وزیر جهاد کشاورزی به آمار گمرک ایران در 9 ماه منتهی به خردادماه امسال اشراه کرد و افزود: بر اساس امار گمرک،در 9 ماه اخیر 2.72 میلیارد دلار در بخش کشاورزی صادرات داشتیم که نسبت به مدت مشابه قبل، 40 درصد رشد داشته است. او ادامه داد: در این مدت 5 میلیارد دلار در بخش کشاورزی واردات داشتیم که 32 درصد نسبت به مدت مشابه قبل از آن کاهش داشته است. بنابراین تراز بازرگانی بخش کشاورزی 3.18 میلیارد دلار بهبود یافته است.وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر توسعه آبیاری تحت فشار تأکید کرد و گفت: از زمان اغاز به کار دولت دهم سعی کردیم اعتبارات بخش کشاورزی را به سمت توسعه زیرساخت ها و آبیاری تحت فشارسوق دهیم. خلیلیان افزود: تاکنون 99 هزار هکتار آبیاری تحت فشار را به مرحله اجرا رساندیم که نسبت به متوسط سالانه رشد خوبی داشته است. پس از صحبت های رئیس اتاق تهران و وزیر جهاد کشاورزی،دبیر کل اتاق تهران اداره نشست را دردست گرفت و به عنوان نخستین سخنران از بخش خصوصی،از رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران خواست تا پرسش هایش را مطرح کند. کریمی پور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در پاسخ به درخواست وزارت جهاد برای تنظیم بهتر روابط میان اتاق ایران و وزارتخانه گفت که قانون اتاق نهایی شده ودر راه تقدیم به مجلس است .قانونی که به گفته کریمی پور نام «کشاورزی» را به نام اتاق بازرگانی وصنایع و معادن اضافه می کند. او گفت این قانون 20 درصد هیئت نمایندگان استان هارا به بخش کشاورزی اختصاص می دهد و محدودیت عضویت فعالان حوزه ی کشاورزی ،صاحبان صنایع تبدیلی وفعالان حوزهی کشاورز ی در قانون جدید برداشته شده است. او اضافه کرد که اتاق ایران به سوی نماینگی واحد کشاورزی در بخش خصوصی می رود. کریمی پور به وعده های وزیر کشاورزی اشاره کرد که تدوین منشور همکاری با اتاق ایران یکی از این وعده هاست. او گفت که یکی از مشکلات محوری حوزه ی کشاورزی فقر سرمایه گذاری است که در چهار برنامه اول به بیش از 4/1درصد نرسید .ارقام سنگینی هم که گاهی مطرح می شود هیچ تناسبی با این سرمایه گذاری ها ندارد. واز موارد نادر است که باید غبطه سال های 51 تا 57 را بخوریم. او ادامه داد: کشاورزی مغبون است و باید متحول شود. خوشبختانه با همکاری مجلس پیشنهاد اتاق ایران برای افتتااح بابی در برنامه پنجم پذیرفته شد. بدین ترتیب سالانه 1 درصد سرمایه گذاری ها در بخش کشاورزی باید بهبود بیابد و در طول برنامه پنجم باید دو برابر شود. او افزود: این بستر انقلاب کشاورزی در ایران خواهد بود.بنابراین از مسئولان وزارت کشاورزی می خواهیم که با پایش این حوزه زمینه وقوع این انقلاب را فراهم کنند. پس ازپایان سخنان کریمی پور ، نوبت به رییس شورای ملی زیتون رسید . «بلند نظر» وزیر جهاد کشاورزی را نه مسئول وضعیت کنونی حوزه کشاورزی که وارث آن توصیف کرد وارثی که به واسطه ی مدیریت یک ساله اش بر این حوزه به آگاهی نیز رسیده است . رییس شورای ملی زیتون خطاب به خلیلیان موضوعات مطرح در حوزه کشاورزی را به دو بخش تقسیم کرد؛ بخشی را به مشکلات موجود اختصاص داد وبخش دیگر را به اینکه وزیر وقت کافی برای رسیدگی به مشکلات را ندارد. بلند نظر گفت :«مدیرا ن موفق تیمی را برای همکاری برمی گزینند که در توفیق برنامه هایشان نقش موثری داشته باشند . بزرگ ترین مصداق انقلاب اسلامی است که امام تیم خوبی برای خود برگزیدند و مردم هم همکاری کردند. بلند نظر در ادامه به حوزه فعالیتش بازگشت و در خواست خود را از وزیر ومعاونانش در یک جمله خلاصه کرد :«زیتون را در یابید.» او البته اضافه کرد:« کمیسیون کشاورزی مجلس ، چندی پیش طرحی را برای نجات زیتون از شورا مطالبه کرد این طرح در حال حاضر آماده است اما قصد داشتیم پیش از ارائه به مجلس آن را در اختیار وزارتخانه قرار دهیم. در حالی که نزدیک به ده ماه است موفق به ملاقات شما نشده ایم.» او سپس در خواست تنظیم قرار ملاقاتی کرد تا طرح «نجات زیتون » را به دست وزیر برساند.

فرصت سوزی به روایت سلطانی در ادامه این جلسه پدرام سلطانی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز با انتقاد از آنچه «غفلت از فرصت ها» می خواند، گفت:« کشاورزی» حوزه ای مملو از فرصت ها و پتانسیل هایی است که همواره از آنها غافل بوده ایم . غفلت ازاین بخش تا آنجا پیش رفته است که امروز، وارد کننده گردو و سیرچینی هم شده ایم .» سلطانی اما در توصیف وضعیتی که صنعت کشاورزی با آن دست به گریبان است پارا فراتر گذاشت و این چنین گفت :«به نظر می رسد در این حوزه ، چنان دچار چالش شده ایم که نمی توانیم با آن مقابله کنیم .» او البته «جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی» را به عنوان یکی ازراه حل ها مورد اشاره قرار داد. او گفت:« این در حالی است که درکشاورزی فقدان نمودهای بالفعل برای تجمیع اراضی احساس می شود . او در بخش دیگری از سخنانش به میزان مصرف « کود شیمیایی» کشاورزی کشور اشاره کرد وگفت : « مصرف کود در ایران 30 درصد بیش ازمتوسط مصرف جهانی است . این بدان معناست که تاکنون نسبت به تهیه ی کود مورد نیاز از ضایعات محصولات کشاورزی متمرکز نشده ایم ؛ تا علاوه بر تامین سلامت مصرف کنندگان این محصولات ، فرصت های شغلی را هم افزایش دهیم .» سلطانی در ادامه سوالاتی را با وزیر جهاد کشاورزی در میان گذاشت. او پرسید:"ایا وزرات کشاورزی برنامه ای برای حمایت از سرمایه گذاران در بخش کودهای کمپوست دارد؟ و اینکه آیا برنامه تخصیص 10 درصد از بودجه چند میلیاردی یارانه کودهای شیمیایی به کودهای الی و بیولوژیکی بر اساس روال سال گذشته در سال های آتی نیز ادامه خواهد یافت؟

واسطه ها تهدیدی برای دسترنج کشاورزان ترک نژاد دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران سازوکارخرید گندم در شهرستان ها را« نابسامان»توصیف کرد ؛ اما پیش آن خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت :«شما که متخصص اقتصاد کشاورزی هستید بیش از دیگران آثار و تبعات رفتارها وتصمیمات مختلف را بر این بخش می دانید .» او سپس تجربه ی سفرش را به چند شهرکشور مورد اشاره قرار داد و افزود :« نابسامانی خرید گندم در شهرستان ها سبب شده که واسطه ها به تهدیدی برای دسترنج کشاورزان تبدیل شوند. به طوری که با ادامه این سیاست آرام آرام کسب و کار کشاورزی در این مناطق رو به نابودی می رود. ترک نژاد گفت: اگر چه کشاورزان در برخی مناطق کشور محصو لاتشان را برداشت کرده اند، اما پیشنهاد می کنم برای جلوگیری از ادامه سواستفاده واسطه ها جلسه ای اضطراری برای ممانعت از به هدر رفتن دسترنج سایر کشاورزان تشکیل شود. او برای نشان دادن حساسیت برگزاری چنین جلسه ای گفت که آثار وتبعات غفلت از حمایت کشاورزان گندم کار یک سال بعد آشکار می شود.ترک نژاد در ادامه به محدودیت های بین المللی و عدالت محور بودن دولت اشاره کرد تا بگوید "امروز باید دست کشاورزان را گرفت."

پاسخ های وزیر به پرسش های بخش خصوصی وزیر جهاد کشاورزی پس از پرسش ها و البته انتقادات تند و تیز حاضران در نشست به اجمال به برخی از سوالات پاسخ داد و البته بیش از این پاسخگویی به این موضوع پرداخت که همه باید دست به دست هم بدهیم. صادق خلیلیان هم چنین در سخنانش کمی هم سعی در مبرا کردن خودش از انتقادات داشت و بیشتر از همه انتقادات را متوجه فقر سرمایه گذاری و کمبود ابزارهای دست وزیر خواند.خلیلیان گفت:یکی از مشکلات ما فقر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.در برنامه پنجم تصمیم گرفته شده تا یک درصد سالانه به مجموع سرمایه گذاری در بخش کشاورزی افزوده شود.همان طور هم که برخی دوستان مطرح کردند گرفتاری های اداری و بروکراسی هم از مشکلاتی است که باید حل شود. خلیلیان ادامه داد:در برنامه چهارم مقرر شده بود تا 25 درصد از تسهیلات بانکی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد اما تنها 17 درصد از آن محقق شد.در اینجا پاسخگو کیست؟وقتی نکته ای در قوانین و برنامه ها دیده می شود باید مکانیزم اجرایی آن هم دیده شود،در غیر این صورت اهداف محقق نمی شود. وزیر جهادکشاورزی در دولت دهم تاکید کرد:سهم بیشتری از سرمایه گذاری در کشور باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد.ابتدا باید زیرساخت ها تولید شود بعد به سمت خدمات برویم.در حال حاضر بخش خدمات ما بیشترو سریع تر از تولید توسعه می یابد.اگر ده درصد از سرمایه گذاری در بخش خدمات کاسته شود و به بخش تولید برسد ما تا سه درصد افزایش تولید ناخالص داخلی خواهیم داشت.این نکته را براساس پژوهشی بیان می کنم که 14 سال پیش یعنی سال 75 انجام شده است. خلیلیان با اشاره به وزارت جهادکشاورزی با دیگر وزارتخانه ها این رابطه را کلیدی دانست و خواستار یک بازنگری کلی در بحث روابط بین وزارتخانه ها با وزارت جهادکشاورزی شد.خلیلیان گفت:مثلا اگر برای مدت کوتاهی یکی از مرزها بسته شود بلافاصله تاثیرش در باغات و مزارع دیده می شود.خلیلیان ادامه داد:همین بحث را در مورد رابطه نظام بانکی با وزارت جهادکشاورزی داریم.مثلا وزارت خانه بر روی پرواربندی برای جبران کمبود گوشت کار می کند اما نظام بانکی تسهیلات خود را به دامداری هایی می دهد که بر روی تولید شیر فعالیت می کنند.این رابطه باید هماهنگ شود.برخی دوستان فکر می کنند که بانک کشاورزی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است و ما از آن استفاده می کنیم اما درراس هرم مدیریت این بانک هم وزیر اقتصاد قرار دارد. صادق خلیلیان پس از آن به مسئله هورمون ها و کودهای مود استفاده در کشاورزی پرداخت و تنها به گفتن این جمله بسنده کرد که استفاده محدودتر از مواد شیمیایی و هورمون ها که باعث تولید مواد غذایی سالمتر می شود از برنامه های اصلی وزارت جهادکشاورزی است. خلیلیان در مورد پایانه های گل و گیاه نیز گفت دوستان ما در وزارتخانه تا آنجا که در توانشان بوده تلاش کرده اند. وزیر جهادکشاورزی هم چنین به موضوع نهال‌هایی پرداخت که 13 سال پیش توسط وزارتخانه در اختیار کشاورزان قرار گفته اما اکنون که موقع باردهی این نهال‌هاست مشخص شده که این نهال ها بی ثمر هستند. خلیلیان گفت:مشکل مشابهی این نیز در مورد پرورش ماهی داشتیم که حال پس از 10 سال فهمیده اند که بازده مناسب را در این بخش نداشته اند.ما تنها می توانیم نهال های مناسب را در اختیار کشاورزان قراردهیم و سعی کنیم تا به نهالکاران برای بازپرداخت تسهیلات بانکی کمک کنیم.در مورد این مسئله افرادی باید پاسخگو باشند که سالهای پبش مسئول بوده اند. خلیلیان افزود:درست است که رئیس سازمان دامپزشکی تغییر کرده اما باید در جلساتی که مقرر شده شرکت کند.من نیز در ادامه این کار را پیگیری می کنم. عضو کابینه دولت دهم گفت:در مورد این که برخی از دوستان می گویند وقت ملاقات به ما نداده اید مسئله این است که تعداد تشکل های ما بسیار زیاد است و اگر هفته ای با یک تشکل هم دیدار داشته باشم این ملاقات ها از دوران وزارت من بیشتر خواهد شد.با این همه این وظیفه وزیر است که با شرکت در چنین جلساتی با تشکل ها دیدار داشته باشد. خلیلیان در پاسخ به انتقادات سیدحمید حسینی در مورد پسته و شرکت تعاونی پسته رفسنجان گفت:در خصوص پسته کارهای زیادی انجام شده و ما ستاد پسته داریم که جلسات آن نیز تشکیل می شود.اما اگر یک تشکل مشکل دارد و دچار بدهی است باید خودش مشکلش را برطرف کند. خلیلیان افزود:حاضران در این جمع همگی فعالان اقتصادی بخش خصوصی هستند اما اکثردوستان حرف هایی می زنند که به حمایت دولت برمی گردد.اگر یکبار دولت به یک تشکل کمک کرد و توانست کار خود را رونق ببخشد باید به بازپرداخت این تسهیلات هم بیندیشد نه این که باز هم سال آینده منتظر کمک دولت باشد. خلیلیان تاکید کرد:قیمت پسته را بازار جهانی تعیین می کند نه این که دولت بیاید مثلا پسته را هم تضمینی بخرد.صادق خلیلیان ادامه داد:باید نیازهای بخش کشاورزی را بهتر بشناسیم.هم اکنون سالانه حداقل پنج هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی در بخش کشاورزی داریم اما این مبلغ با توجه به مبالغ کلان اعتباراتی در کشور مبلغ بالایی نیست.متاسفانه از همین میزان هم سالانه فقط حدود 40 درصد به بخش کشاورزی تخصیص می یابد.هم چنین باید سهم سالانه ده درصدی از صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی داده شود.این که یک نفر را به عنوان وزیر بگذاریم اما هیچ ابزاری به او ندهیم درست نیست.نمی توانیم از این فرد توقع زیادی داشته باشیم.بخش کشاورزی هم اکنون نیاز به حمایت جدی دارد.

 

تظاهرات و اعتراض شدید كارمندان دولتی در فرودگاه مهرآباد

سایت حکومتی صراط نیوز حامی دولت احمدی نژاد: صبح يكشنبه مسافرين فرودگاه مهرآباد در حالي كه منتظر دريافت كارت پرواز خود بودند در عين ناباوري شاهد صحنه بسيار زننده دعوا و سروصداي كارمندان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بودند كه نسبت به انتقال خود به شيراز معترض بوده و سرو صداي بسياري را نسبت به اين تصميم راه انداخته بودند.

بسياري از آنها كه با لباس هاي نسبتا رسمي در فرودگاه حضور يافته بودند نسبت به انتقال خود به استاني ديگر به شدت ناراضي بوده و علاوه بر درگیر شدن با بعضي مسئولين با جنجال جو فرودگاه مهرآباد را متشنج كردند.

برخی از این کارمندان که با الفاظ بدی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را مورد خطاب قرار میدادند با دخالت همکاران خود از صحنه دور شدند.

در اين ميان خانمي ميانسال با صداي بلند ضمن بيان اينكه همسرش با ادامه كار وي در استاني ديگر مخالف است و او مجبور است از كار خود استعفا دهد ، مسئولين خود را مورد خطاب قرار داد.

پيش از اين نیز برخي از كارمندان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در اعتراض به تصميم ناگهاني انتقال از تهران مقابل مجلس شوراي اسلامي دست به تجمع زده بودند

اعتراض كارمندان اين سازمان كه انتقال آنان به استانهاي ديگر زندگي روزمره آنها را با مشكل مواجه كرده است در ملاء عام باعث جوسازي هاي عده اي عليه دولت شده است.


آخرین آمار از جمعیت استان تهران

مدیر کل ثبت و احوال استان تهران گفت: جمعیت استان تهران تا پایان سال 88 بدون احتساب مهاجرت 13 میلیون و 769 هزار و 341 نفر بود که 242 هزار نفر در این سال متولد و 57 هزار و 582 نفر فوت شده اند.

به گزارش شبکه ایران، سید احمد قشمی با اعلام اینکه از ابتدا تا پایان سال 88 ، 700 هزار نفر افزایش مهاجرت به تهران داشتند که با احتساب این رقم جمعیت استان تهران به 14 میلیون و 392 هزار و 35 نفر رسید.

وی با اعلام اینکه در سال 88 ثبت تولد در مهلت قانونی 15 روزه به 92 درصد افزایش رسید، تاکید کرد: استان تهران، ساوجبلاغ، تهران و نظرآباد بیشترین آمار را در این زمینه به خود اختصاص داده‌اند.

.
 

تعقیب سیاست زمین سوخته در کردستان

خبرگزاری هرانا عارف نادری

جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نقص و پایمال نمودن نسل اول و دوم حقوق بشر در کردستان به طور مکرر نسل سوم حقوق انسانی (حقوق جمعی : حق توسعه، حق صلح، حق محیط زیست سالم) مردمان این اقلیم را نیز نقض و مورد چپاول و تاراج قرار داده است. سیاستی همیشگی که علاوه بر استثمار، استعمار و اجرای سیاست ژنوساید سرخ و سپید در قبال ملت کرد، در مقاطع مختلف تاریخی و به بهانه‌های واهی تخریب و تاراج ثروتهای طبیعی و منابع زیرزمینی کردستان را هدف گرفته است. منابع غنی و سرشاری که نه تنها تا به امروز رفاه و آسایش ساکنان کردستان را در پی نداشته است بلکه چشم طمع اشغالگران را بیشتر متوجه این سرزمین نموده و آنان را جهت استمرار و اصرار بر اهداف شومشان حریص‌تر نموده است. حاکمان جمهوری اسلامی در طول سه دهه‌ی گذشته با بهره‌برداری غیرکارشناسی و بکارگیری ماشین‌آلات و دستگاهها و تجهیزات غیراصولی ضربات مهلک و زیانباری را بر منابع طبیعی کردستان اعم از مراتع و معادن و زیست‌بوم آن وارد ساخته‌اند. به طوری که در جریان بهره‌برداری از آنها بخش کثیری از مواد استخراجی به هدر رفته است و آن بخشی هم که راهی بازار عرضه و تقاضا گشته، سود حاصل از آن در انحصار نزدیکان مقامات حکومتی و نهادهای امنیتی و اقتصادی آنها بوده است. آنان در طول سالیان گذشته بدون توجه به اثرات سوء اقدامات غیرکارشناسی و حفاری‌ها و استخراج‌های غیرعلمی و غیراصولی خویش بر زیست‌بوم و جغرافیای طبیعی و اقتصادی کردستان هر روز گوشه‌ای از سرزمین کرد را تخریب و بدون مدنظر قراردادن معیار و مبنایی صحیح، تنها به قصد سود بیشتر بی‌توجه به پیامدهای دلخراش آن بوده‌اند. هر روز شاهد آنیم که در مناطق مختلف کردستان شرکتهای سرمایه‌گذار و اقتصادی وابسته به افراد حکومتی با استفاده از اعتبارات اختصاصی سالانه به مناطق کردنشین بخشی از معادن کردستان را صاحب شده و بعد از تخریب معدن، جنگل، کوه یا زیست‌بوم‌های بکر دیگر، منطقه را بدون هیچگونه پاسخگویی و ارائه کارنامه قابل قبولی ترک می‌گویند. ذخایر طلا، آهن، پوکه، سنگ و... استخراج و به تاراج می‌رود. دو دریاچه مهم ارومیه و زریبار بر اثر سوء مدیریت و عدم توجه و رسیدگی لازم در معرض انواع تهدیدات زیست محیطی و خشکی و نابودی کامل می‌باشند... یکی دیگر از جلوه‌های طبیعی مناطق کردنشین که هم‌اکنون آماج سیاست امحا قرار گرفته است کوهستان‌های پوشیده از جنگل آن می‌باشد. که به اعتقاد بسیاری از اکولوژیست‌ها، جنگل‌های قرار گرفته در رشته کوههای زاگروس و دامنه‌های آن یکی از اکوسیستم‌های بکر و بی‌نظیر منطقه می‌باشد که گستره‌ی آن از اطراف دریاچه ارومیه آغاز و تا کوههای لرستان امتداد می‌یابد که 5 الی 6 میلیون هکتار پوشش جنگلی است. این بیشه‌زارها و کوهستان‌های پوشیده از درخت و درختچه علاوه بر تأثیرات مثبت آب و هوایی، نقش با اهمیتی هم در جذب توریست و ایجاد درآمد برای منطقه و ساکنین آن دارد. همچنین به‌غیر از شیره "ون" در تولید آدامس طبیعی، در صنایع کاغذ و چوب و کبریت‌سازی و...هم کارایی دارد. از خصوصیات مهم دیگر این پوشش‌های جنگلی پتانسیل رشد و نشونمای سریع و گسترده آن می‌باشد اما به دلایل متعدد از جمله آتش‌سوزی‌های مرموز در طول سالیان اخیر متأسفانه درصد تخریب و نابودی جنگلها به مراتب وسیعتر از توسعه‌ی آن بوده است. بطوری که همه ساله مساحت وسیعی از جنگلها در شعله‌های مهیب آتش فرو می‌رود. به عنوان مثال طبق گزارش منابع طبیعی شهرستان مریوان در سال 1385 بر اثر 47 مورد آتش‌سوزی در جنگلهای مریوان و سروآباد، 123 هکتار از جنگلهای طبیعی این منطقه در آتش سوخته است و در سال 86 طبق بیانیه‌ی مشترک سازمانهای جامعه مدنی مریوان بیش از 2500 هکتار از جنگلها در آن شهرستان در آتش سوخته و این روند در سالهای بعدی همچنان سیر صعودی داشته است. به طوری که در طول کمتر از 4 ماه گذشته بیش از 110 مورد و در نیمه دوم تیرماه امسال بیش از 37 مورد آتش‌سوزی روی داده است. در یک نمونه آن در منطقه دالاهو 20 هکتار از جنگل‌های شهرستان دالاهو خاکستر شده است. از سوی دیگر بنابر نظر کارشناسان محیط زیست تأثیرات درازمدت آتش بر اکوسیستم بسیار مخرب و ماندگار است و باعث فرسایش خاک، جاری گشتن سیلابهای ویرانگر، افزایش گرد و غبار، ممانعت در رویش گیاهان و زیست جانداران و آمیختگی انواع نباتات و حرکت مواد معدنی و ... می‌گردد. نیروهای نظامی جمهوری اسلامی و عوامل مرتبط با آنان طی چند سال گذشته و چند ماه اخیر در مقیاسی وسیع جنگلهای مناطق مریوان، سروآباد، ملکشاهی ایلام، دالاهو، پاوه، نوسود، اورامان، سنندج، ‘گیلان غرب، بوکان، تکاب و ... را همزمان با لشکرکشی به مرزهای حکومت اقلیم کردستان و حملات توپخانه‌ای به مناطق روستایی آن به آتش کشیده‌اند تا بتوانند با تخلیه‌ی مناطق هر دو سوی حاشیه مرز از سکنه و فراهم ساختن بستر مناسب برای احداث دیوار حائل امنیتی مورد نظر خویش، همچنین سوزاندن جنگلها و مراتع کردستان یکبار برای همیشه به مقاصد شوم خود دست یابند. به همین خاطر سیاست زمین سوخته را اجرا می‌نمایند یا به تعبیر فعالین محیط زیست کرد پروسه‌ی " قتل‌عام جنگل‌های کردستان " را وارد فاز اجرائی نموده‌اند. در حالی که مقامات دولتی در اظهارات رسمی‌اشان عدم تخصیص اعتبار لازم و نبود تجهیزات مورد نیاز را بهانه مهار نکردن آتش‌سوزی‌ها قرار می‌دهند. ولی برخی فرماندهان نیروهای نظامی مستقر در منطقه در پاسخ اعتراضات مردمی گفته‌اند که " امنیت از جنگلها برای ما بسیار مهمتر است ". البته اینچنین اقداماتی برای کردها پدیده نادر و غریبی نیست، پیشتر نیز اینکار از سوی رژیم بعث عراق و حکومت کمالیستی ترکیه صورت گرفته است. تمامی شواهد و اظهارات شاهدان عینی حاکی از آنست که بخش اعظم آتش‌سوزی‌های اخیر به شیوه‌ای از پیش طراحی شده از طرف نهادهای نظامی-امنیتی رژیم و با اطلاع و دستور نمایندگان عالیرتبه‌ی دولت در مناطق کردنشین در حال انجام است. این حقیقت دهشتناک مسئولیت سنگینی بر دوش ملت کرد و سایر جنبش‌های زیست محیطی "صلح سبز" و مدافعان حقوق بشر ایرانی و جهانی می‌گذارد که طی اقدامی هماهنگ و اعتراضی گسترده به طرق مختلف و مقتضی انزجار و نارضایتی خویش را از اینگونه اعمال ددمنشانه ابراز نمایند و جهت پیشگیری از تخریب و نابودی بیشتر جنگلها و مراتع کردستان گامی عملی بردارند. زیرا زیست صلح‌آمیز در طبیعتی سالم و پایدار از حقوق بنیادین و بدیهی بشر به شمار می‌رود. در پایان لازم است از " انجمن سبز چیا "، سازمان غیردولتی حامی محیط‌‌ زیست در مریوان که طی سالیان اخیر در پاسداری از سرمایه‌های ملی و مهار آتش‌سوزی‌ها سنگ‌تمام گذاشته است تقدیر به عمل آورد و تلاشهای آنان را سرمشق قرار داد. زیرا آنان با تقبل رنج‌ها و تهدیدات و مرارت‌های بسیار ثابت نمودند که در نبود حاکمیتی مردمی و دولتی پاسخگو نیز می‌توان با اتکا به نیروهای مردمی و امکانات حداقلی در دسترس، کارهای شایان و اقدامات درخوری انجام داد. شاید اگر اطلاع‌رسانی‌ها، از خودگذشتگی‌ها، عملکردها و افشاگری‌های " انجمن سبز چیا " طی این سالها نبود وضعیت جنگل‌های کردستان به مراتب بحرانی‌تر و تراژیکتر از امروز می‌بود.

 

شش هزار پناهنده ایرانی در ترکیه منتظر ویزای اروپا

به گزارش اشپیگل آنلاین، هم اکنون حدود شش هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه منتظر صدور ویزا از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند.

گفته می شود حدود 4 هزار نفر از مجموع 6 هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه از فعالان سیاسی و مدنی هستند که در پی سرکوب شدید مخالفان پس انتخابات سال گذشته، کشورشان را ترک کرده اند.

بنابراین گزارش، پناهجویان ایرانی در ترکیه با نگرانی در انتظار دریافت ویزا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند و به دلیل وجود مأموران و جاسوس های رژیم تهران در کشورهای همسایه، در شرایطی توأم با هراس زندگی می‌کنند.

طبق گزارش اشپیگل، بسیاری از این افراد خاک ایران را با مقدار ناچیزی پول و در بعضی موارد تنها با لباسی که بر تن داشتند ترک کرده اند و پس از گذشت یک سال، سرنوشت این پناهجویان هنوز در دست مقامات کشورهای اروپائی است تا به درخواست پناهندگی آنها رسیدگی کنند.


رادیو فرانسه: اروپا شدیدترین تحریمهای خود را تصویب کرد

رادیو فرانسه: وزرای امور خارجۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا روز دوشنبه بیست و ششم ژوییه، در بروکسل گردهم آمدند و تحریم های جدیدی را علیه ایران تصویب کردند. به گفتۀ دیپلمات های اروپایی، این تحریم ها شدیدترین نوع آن علیه یک کشور است.

بر اساس توافق امروز کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، بسیاری از بخش های اقتصادی- سیاسی بخصوص صنعت نفت و گاز و حمل و نقل ایران شامل این تحریم ها می شود. فعالیت برخی از بانکهای ایرانی دراروپا از این پس ممنوع خواهد بود و فروش کالا به ایران نیز با سختگیری های بیشتری نسبت به قبل صورت می گیرد. این تحریم ها از روزسه شنبه قابل اجرا است.

خبرگزاری فرانسه می نویسد بموجب این تحریم ها، هرگونه سرمایه گذاری، فروش تجهیزات و انتقال تکنولوژی در زمینۀ نفت و گاز به ایران ممنوع خواهد شد و تمامی کشتی های حامل کالا به این کشور از سوی کشورهای دیگر مورد بازرسی قرار می گیرند.

مبادلات بازرگانی با برخی ازموسسات و شرکت های ایرانی در خارج از کشور نیزمشمول این تحریم ها قرار می گیرد. بیشتر این موسسات متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند. با این ترحیم ها صدور ویزا برای برخی از شخصیت های سیاسی و حکومتی بخصوص اعضای سپاه پاسداران ممنوع است.

اهمیت تحریم های اتحادیۀ اروپا و همچنین دامنۀ دربرگیری این تحریم ها علیه ایران سوالی است که با مهدی مظفری، تحلیلگر سیاسی مقیم اروپا در میان گذاشته ایم. به گفتۀ این تحلیلگر، این تحریم ها از آنجا که از سوی اروپا صورت می گیرد با توجه به اینکه به طور یکجا بیست و هفت کشور اجرا کنندۀ آن هستند، اهمیت فراوانی پیدا می کند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .