یکشنبه سوم امرداد ١٣٨٩

نزدیک به نیمی از کارکنان دولت باید تا پایان مرداد تهران را ترک کنند

دولت محمود احمدی نژاد، دستگاه‌های اجرایی مستقر در تهران را مکلف کرد که تا کمتر از یک ماه دیگر، ۴۰ درصد از کارکنان خود را از تهران خارج کنند.

علاوه بر داوطلبان انتقال از تهران، بخشی از این افراد که بر اساس مصوبه «کار گروه انتقال کارکنان دولت»، باید تا پایان مردادماه به خارج از تهران منتقل شوند، نیروهای قراردادی و نیز کارکنانی هستند که در شهرهای مجاور تهران سکونت دارند.

بحث انتقال کارکنان دولت از تهران، انتقادهایی را برانگیخته است و برخی از منتقدان آن را شتابزده توصیف کرده‌اند. اخیرا کارمندان سازمان میراث و فرهنگی و گردشگری در اعتراض به انتقال کارکنان از تهران دست به اعتراض زده و دهها تن از آنها سه‌شنبه گذشته در اعتراض به «انتقال اجباری» به خارج از تهران برای دومین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.


ترکیه و برزیل خواستار شفافیت و انعطاف از سوی ایران در مذاکرات هسته ای شدند

وزرای خارجه ترکیه و برزیل امروز (یکشنبه) از ایران خواستند تا در مذکرات خود با غرب درباره برنامه هسته ایش شفافیت و انعطاف از خود نشان دهد. احمد داود اوغلو و سلسو آموریم، وزرای خارجه ترکیه و برزیل پیش از دیدار با همتای ایرانی خود، منوچهر متکی، در استانبول این مطلب را در یک کنفرانس خبری مشترک مطرح کردند. داود اوغلو هدف از دیدار با متکی را فراهم کردن مقدمات برای احیای گفت و گوهای ایران با گروه ۵+۱ درباره طرح مبادله سوخت اعلام کرد. وزیرخارجه برزیل هم گفت: "ما می خواهیم حق ایران برای داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز را محفوظ بداریم ولی در عین حال می خواهیم به دنیا تضمین بدهیم که این برنامه ابعاد نظامی ندارد."

 

 یک نماینده مجلس می گوید آب جنوب تهران ممکن است باعث "خفگی نوزادان" شود

انوشیروان محسنی، نایب رییس دوم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، می گوید، دادن آب جنوب شهر تهران به نوزادان ممکن است باعث "خفگی" آنها شود. آقای محسنی در گفت و گو با خبرگزاری فارس دلیل این امر را تداخل فاضلاب با آب آشامیدنی و وجود نیترات در آب جنوب شهر تهران اعلام کرده است. مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، نیز روز جمعه بالا بودن نیترات در آب جنوب تهران را تایید کرده و گفته تیمی را را مامور رسیدگی به این موضوع کرده است.


انفجار در کارخانه پتروشیمی خارک ۴ کشته برجای گذاشت

انفجار در کارخانه پتروشیمی خارک در استان بوشهر ۴ کشته برجای گذاشت. به گزارش خبرگزاری ایرنا، غلامرضا کشتکار، مدیر کل بحران استان بوشهر، علت انفجار را "فشار زیاد بر بویلر مرکزی" کارخانه اعلام کرده است. انفجار همچنین باعث بروز آتش سوزی در کارخانه پتروشیمی خارک شده است که به گفته آقای کشتکار این آتش سوزی مهار شده است. مدیر کل بحران استان بوشهر افزوده است، با توجه به اینکه مجتمع پتروشیمی خارك بخشی از برق استان را تامین می‌كند، احتمال بروز مشكل در برق رسانی نیز وجود دارد.


نيروی انتظامی مانع برگزاری مراسم دهمين سالگرد درگذشت احمد شاملو شد

خبرگزاری « ايلنا» روز شنبه خبر داد که مراسم دهمين سالگرد درگذشت احمد شاملو در امامزاده طاهر کرج در روز شنبه برگزار نشده است.

اين خبرگزاری گزارش داد: دوستداران آثار شاملو در دهمين سالروز درگذشت وی، همچون سال‌های پيش در امامزاده طاهر حاضر شدند، اما از همان ساعات نخستين، ماموران نيروی انتظامی قصد کنترل و جلوگيری از تجمع علاقمندان به اين شاعر را داشتند و آنان را دعوت به ترک محل می‌کردند.

آيدا شاملو، همسر احمد شاملو، به خبرگزاری ايلنا گفت که او و تعدادی از دوستان و آشنايان، قصد داشتند تا با دعا خواندن و شعرخوانی بر مزار شاملو، روح وی را شاد کنند، اما اجازه داده نشد هيچيک از اين فرصت‌ها حاصل شود.

در ساليان گذشته نيز ماموران مانع از برگزاری مراسم سالگرد درگذشت اين شاعر مشهور ايرانی شده اند.


احکام سنگین حبس برای فعالین دانشجویی؛ بیانیه تحکیم وحدت

دانشجونیوز: بیانیه شورای تهران دفتر تحکیم وحدت در تحلیل عملکرد اقتدارگرایان و محکومیت تایید احکام سنگین حبس برای بهاره هدایت و میلاد اسدی و دیگر فعالین دانشجویی

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

بیش از یک سال از انتخابات ریاست جمهوری دهم که رنگ تقلب و خون به خود گرفت گذشت و اکنون بیش از هر زمان دیگری ماهیت و منویات اقتدارگرایان از برپایی نمایشی که بر آن نام انتخابات نهادند روشن شده است. نوع عملکرد و شدت برخورد حاکمیت با معترضین مسالمت جو و بی شمار مردم و در رأس آن فعالین سیاسی و مدنی نشان از اوج تمامیت خواهی و استبداد مطلقه دولتمردان فعلی است. این در حالی است که کنشگران و منتقدان، فعالیت های مدنی خود را، که بی شک در جهت صلاح و فلاح جامعه و ایران بود، همواره در چارچوب تنگ قوانینی که هر روز با اعمال سلیقه حاکمان مجال کمتری جهت ابراز می یافت تعریف می کردند.

دولت اعمال حاکمیت خود را در نشان دادن مشت آهنین می داند و قاصر از تصمیم گیری های عقلانی و سازنده برای ایران است. برخوردهای حذفی و مقابله با هر نوع حرکتی که از آن بوی مخالفت به مشام برسد راهی است که تمامیت خواهان در پیش گرفته اند. در حالی که جامعه ایرانی در انبوهی از مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار دارد، سر منشأ بسیاری از این مشکلات در مواضع و تصمیم گیری های حاکمان در زمینه مسایل داخلی و سیاست خارجی نهفته است. موج تحریم ها به سوی ایران روانه است و رئیس دولت آن آرزو می کند که این تحریم ها و محدودیت ها گسترده تر شود. اقتدارگرایان با خیالی وهم آلود به جای حل کردن مسائل و رسیدگی به مطالبات به حق مردم، با سوء عملکرد خود بیشتر به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند. از این رو هر روز مشکلی بر مشکلات پیشین می افزایند و گرهی بر گره می زنند. هر روز بیش از گذشته سرنیزه های سرکوب را تیز می کنند و به جان منتقدان و مخالفان خویش می افتند غافل از آن که به سرنیزه می توان تکیه کرد ولی بر آن نمی توان نشست. آری، حکایت امروز تمامیت خواهان نشستن بر سرنیزه است، حکایت بر سر شاخ نشستن و بن بریدن.

عدم وجود سیاستی صحیح و کار آمد برای حل مشکلات فراوان، امروزه فضای تصمیم گیری در کشور را به آشفته بازاری بدل کرده است. به گونه ای که گویی رشته امور از هم گسسته است. دولت حتی در تصمیم گیری های جزئی و حل مشکلات روزمره درمانده شده است. زمانی که کوچکترین و پیش پا افتاده ترین مسائل از جمله میزان مالیات اصناف، سلامت آب شرب تهران، وضعیت برنج های وارداتی، جمعیت شهر تهران، اساتید و حتی ائمه جمعه منتقد دولت به سرعت بدل به مسئله ای امنیتی می شود و برخود و حذف و سانسور در دستور کار قرار می گیرد، نشانه ضعف مفرط حاکمیت است، نه اقتدار و انسجام آن. و این همانا نتیجه ندانم کاری ها و سیاست های اشتباهی است که فعالین مدنی و دلسوزان و دغدغه مندان، سالیان پیش خون جگر خوردند و به صد زبان به گوش اقتدارگرایان می خواندند. اما گوش آن ها بدهکار نبود و امروز نتیجه آن را می بینند. با این وجود همچنان بر سبیل ماضی می روند و بدین ترتیب خود و کشور را گام به گام به ورطه ناکامی و نابودی می کشانند.

حضور فعالین سرشناس و افراد گمنام از تمامی گروه ها و نحله های فکری و سیاسی و طبقات اجتماعی در زندان ها و بازداشتگاه ها آنچنان گسترده و فراگیر است که نام بردن از یکایک آنها حکایت مثنوی هفتاد من کاغذ است. و این را اگر در کنار اعدام ها، شکنجه ها، اذیت و آزار ها در بازداشتگاه ها و زندان ها و ... قرار دهیم به سهولت میزان بیگانگی حاکمیت با مردم در حال حاضر نمایان می شود. تمام دشواری ها و ناتوانی های دولت در حل مشکلات جاری و درازمدت همه ناشی از عدم اتکا دولت به مردم و عدم اطمینان و اعتماد به خیرخواهان و منتقدان است. پر کردن زندان ها از مردم بیگناه تنها نشانه میان تهی بودن پشتوانه مردمی دولت است و تاریخ نشان داده است که این بار کج به سرمنزل مقصود نمی رسد. تمامیت خواهان سکوت قبرستانی و برخوردهای تند و تیز امنیتی را همه نشانه آرامش و اقتدار می بینند. اما هر عقل سلیمی درک می کند که شرایط هر روز برای حاکمیت دشوارتر می شود و دشواری ها آن را هر روز شکننده تر می کند و شکست های پی در پی آن را به انتخاب اندک گزینه های سخت در آینده ای نزدیک ناگزیر می سازد.

در کنار دیگر اقشار و گروه ها، دانشجویان در طول سالیان گذشته، خصوصا یک سال اخیر، متحمل هزینه های سنگین، برخورد و حذف گسترده قرار گرفتند. در همین راستا از روز گذشته موج تأیید احکام سنگین حبس برای فعالین دانشجویی که به علت فعالیت های قانونی و متعهدانه خود ماه هاست در زندان می برند آغاز شده و ادامه دارد. تائید احکام سنگین حبس تعزیری بهاره هدایت، میلاد اسدی و مهدیه گلرو و صدور حکم سنگین دیگری برای علی ملیحی در عرض چند روز و به فاصله اندک از هم نقشه ای از پیش برنامه ریزی شده به نظر می رسد و کیست که نداند که در پس این برخوردها هدفی جزء سرکوب بیشتر و حاکم کردن جو رعب و وحشت نیست. دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که به گروگان هایی برای به خاموشی کشانیدن مجموعه دفتر تحکیم وحدت و سایر فعالین دانشجویی مبدل شده اند در حالی با احکامی سنگین در محبس ظالمان در بندند که روند بازداشت، بازجویی و دادگاه و صدور احکام آنان غیرقانونی بوده و جرمی جزء تن ندادن به خواسته های زورگویان ندارند. در عین حال دانشجویانی چون ضیاء الدین نبوی، مجید توکلی، مجید دری و... نیز با همین هدف شوم در زندان ها به سر می برند.

مصداق این سخن که غاصبان از بقای خود احساس امنیت نمی کنند همین بس که برای بهاره هدایت فعال جوان و برجسته دانشجویی که طی چهار سال گذشته پنج بار بازداشت شده است و میلاد اسدی دانشجو و فعال شجاع دانشجویی، احکام ۱۶ سال حبس تعزیری صادر می کنند و بر این خیال اند که دانشگاه و دانشگاهیان از ترس مشت آهنین سر در گریبان فرو خواهند برد. افسوس که آنان نمی دانند احکامی این چنینی گرچه بهاره هدایت و میلاد اسدی را چند صباحی بیش در زندان نگه می دارد اما بهاره ها و میلادهای بسیاری هستند که در بهار جنبش دانشجویی متولد شده اند و سخت تر از گذشته برای دستیابی به آرمان های جنبش دانشجویی می کوشند. دفتر تحکیم وحدت بارها اعلام کرده است که در بند کشانیدن فرزندان آگاه و بیدار بیراهه ایست که گر تا به آخر طی شود، راه نجاتی برای حاکمان باقی نخواهد ماند. جالب آن که حاکمیتی که خود را مقتدرتر از همیشه می داند سنگین ترین احکام حبس را برای فعالین دانشجویی که به فعالیت مدنی و مسالمت آمیز و شناسنامه دار مشغول بوده اند، بهاره هدایت، میلاد اسدی و ضیاء نبوی، صادر می کند.

حاکمان بایستی بدانند در همین فصل سخت و سرد سرزمینمان که لحظه ها را به شمارش تعداد سال های زندان های دانشجویان در بند می گذرانیم نسلی بالنده و متفکر در زندان های مستبدان در حال شکل گرفتن است که آینده را خواهد ساخت. نسلی که مقاومت و ایستادگی را برای دست یابی به حق نه در حرف که در عمل ثابت نموده است. دانشجویانی که در سالهای طی شده همواره ثابت کردند پیکان حرکت و جنبش دموکراسی خواهی در ایران هستند. آرمان هایشان پر رنگ تر از همیشه در فکر و عملشان زنده است. حال حاکمیت بر این خیال باطل نشسته که با بالا بردن روزهای زندانیان و درد دانشجو و مردم از در بند بودن یاران دبستانی و فرزندانشان می تواند گره از کار فروبسته خود بگشاید. دیگر نه مجالی برای پند و اندرز در گوش حاکمان مانده نه جایی برای لابه و ناله از سوی ما. سال هاست که دانشجویان حق را دلسوزانه با وجود حملات و هجوم ها فریاد می زنند اما گوش شنوایی که اگر بود دستان خویش را آلوده به خون بیگناه جوانان پاک سرزمین مان نمی کرد. دفتر تحکیم وحدت ضمن محکومیت احکام صادره برای بهاره هدایت و میلاد اسدی و دیگر دانشجویان در بند و همچنین روند پرشتاب سرکوب فعالین مدنی، نوید صبح آزادی را در افقی نه چندان دور به حق طلبان می دهد.

شورای تهران دفتر تحکیم وحدت ۳ مردادماه ۱۳۸۹

 

«تهران نشینان»، شهروندانی در محاصره سرطانها!

وبلاگ econiran.wordpress

این روزها مروری بر اخباری که توسط منابع خبری دولتی در ایران منتشر میشود واقعا جای نگرانی دارد. به عنوان مثال یک نماینده مجلس می گوید: احتمال خفگی نوزادان بر اثر استفاده از آب جنوب تهران وجود دارد. یا یک استاد دانشگاه بازار ایران را مملو از شامپوهای سرطانزا می داند. هواي پر از آلودگی که به ريه هايمان مي فرستيم، نيترات در آب لوله کشي، آرسنيک و جيوه و کادميوم در برنج وارداتي و سديم لوريل اتر سولفات در شامپو و .....شاید نگاهی اجمالی به لیست همه موارد مشابه کوتاهی مسوولین بی مسولیت را در به خطرافتادن سلامت مردم بیشتر نمایان کند. حداقل اگر قدمی برای حل مشکلات بر نمی دارند لااقل مردم را آگاه کنند نه اینکه به تکذیب هر روزه یکدیگر اکتفا کنند.

احتمال خفگی نوزادان بر اثر استفاده از آب جنوب تهران

سایت آفتاب: نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت مجلس، گفت: موضوع نیترات بالای آب شرب جنوب تهران از چند سال پیش مطرح بود علت آن هم تداخل فاضلاب در چاه‌های جنوب تهران است که استفاده مستقیم این آب برای نوزادان با احتمال خفگی همراه است.

انوشیروان محسنی بندپی افزود: درباره نیترات آب تهران دو گزارش از دو دستگاه دولتی ارائه شده، وزارت نیرو که مسئول تأمین آب است این مسئله را رد کرده اما وزارت بهداشت که مسئول سلامت مردم و آ‌نالیز کیفیت آب است بر بالا بودن نیترات آب در بخش‌هایی از جنوب تهران تأکید کرده است به همین علت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بررسی این موضوع را در دستور کار قرار داده است.

عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس ادامه داد: با این وجود می‌دانیم که مسئله نیترات بالای آب بخش‌هایی از جنوب تهران مسئله جدیدی نیست و از چند سال قبل مطرح بوده است. هر لیتر فاضلاب انسانی بین ۴۰ تا ۶۰ میلی لیتر ازت دارد که در یک پروسه به نیترات تبدیل می‌شود و در سفرهای آب زیرزمینی و آب چاه‌های جنوب تهران باقی می‌ماند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: نیترات موجود در آب با تصفیه آب و کلرزنی تغییر ماهیت نمی‌دهد بلکه با روش‌های پیشرفته تغییر یون امکان جداسازی آن وجود دارد که فعلاً چنین کاری انجام نمی‌شود و چون از حدود ۱۵۰ لیتر آب مصرفی مردم تهران حدود ۸۰درصد دوباره به صورت فاضلاب به سفرهای زیرزمینی برمی‌گردد احتمال وجود نیترات بیش از حد مجاز در آب‌های زیرزمینی جنوب تهران وجود دارد که باید به طور دقیق بررسی شود.

وی گفت: به هر حال بخشی از آب شربی که در تهران مورد استفاده قرار می‌گیرد از سفرهای زیرزمینی و چاه‌ها استفاده می‌شود و چون فاضلاب‌های شهری نیز در سفرهای زیرزمینی جنوب تهران رها می‌شوند احتمال تداخل این آب‌های با ازت و نیترات بالاتر از حد مجاز با آب شرب هست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به اینکه تجمع فاضلاب شهری در جنوب تهران است، اگر در شمال یا مرکز تهران از آب چاه و سفرهای زیرزمینی استفاده شود خطر بالابودن نیترات در آب وجود ندارد و این مسئله برای مناطقی از جنوب تهران مانند یافت آ‌باد و مسگر آباد مطرح است.

وی افزود: البته تداخل فاضلاب با آب چاه‌ها با توجه به تصفیه آب و کلرزنی آن در تصفیه خانه امکان آلودگی میکروبی ندارد اما به هر حال ممکن است به علت ترکیدگی لوله و فرسوده و قدیمی بودن شبکه آبرسانی تهرانی در جاهایی نیز تداخل فاضلاب با آب شرب وجود داشته باشد که باید به دقت بررسی شود و نمی‌توان با قاطعیت این مسئله را رد کرد.

محسنی بندپی گفت: قدیمی بودن شبکه آب رسانی تهران موجب شده که حدود ۳۰ درصد آب تصفیه شده به همین علت هدر برود البته چون علاوه بر کلرزنی و گندزدایی در تصفیه خانه مقدار کلر باقیمانده در آب شرب تهران ( ۳ دهم میلی گرم در لیتر) وجود دارد احتمالاً آلودگی‌های میکروبی که بر اثر تشت احتمالی فاضلاب با آب شرب در جاهایی ممکن است رخ دهد دوباره گندزدایی می‌شود و از بین می‌رود و از نظر آلودگی میکروبی آب تهران نگرانی چندانی نداریم.

این نماینده مجلس افزود: نگرانی اصلی از وجود نیترات در آب شرب جنوب تهران است. سازمان بهداشت جهانی حد مجاز نیترات در آب را برای نوزادان شیرخوار ۵۰ میلی گرم در لیتر اعلام کرده که در صورت وجود بیش از این مقدار باعث بروز بیماری مت هموگلوبینا در نوزادان می‌شود که نوعی انسداد در انتقال اکسیژن به بافت‌های بدن است که حالت خفگی ایجاد می‌کند.

محسنی بندپی گفت: نیترات بیش از حد مجاز ۵۰ میلی گرم در لیتر در حد اعلام شده برای آب تهران برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نمی‌کند حتی اگر مادران شیرده از این آب بخورند و نوزاد از شیر مادر تغذیه کند مشکلی به وجود نمی‌آید اما اگر از این آب برای شیرخشک یا هر نوع غذای نوزاد استفاده شود خطر خفگی نوزادان زیر ۶ ماه وجود دارد.


بازداشت جمعی از نوكیشان مسیحی در مشهد

شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان يكشنبه, 03 مرداد 1389

جمعی از مسیحیان ساكن مشهد در یك برنامه ریزی از پیش تعیین شده توسط نیروهای امنیتی اطلاعات مشهد بازداشت شدند كه از سرنوشت دو تن از آنان تاكنون خبری در دست نیست.

روز پنج شنبه ۱۷ تیرماه ( ۸ جولای ۲۰۱۰) تعداد ۱۵ تن از نوكیشان مسیحی شهر مشهد كه در حال عزیمت به شهرستان بجنورد از توابع استان به منظور دیدار و مشاركت با برخی مسیحیان آن شهر بودند در یك برنامه ریزی از پیش تعیین شده توسط نیروهای امنیتی اداره كل اطلاعات خراسان بازداشت شدند .

به گفته منابع مطلع، گویا ماموران اطلاعات در مورد این سفر از قبل آگاه بوده اند بطوری كه وقتی این افراد در یك اتوبوس سوار شدند و حركت كردند ، دقایقی بعد در بین راه ماموران امنیتی ضمن دستور توقف به راننده اتوبوس كلیه سرنشینان مسیحی آنرا كه از قبل شناسایی كرده بودند را بازداشت نمودند.

این گزارش همچنین می افزاید، كلیه این ۱۵ نفر پس از دستگیری به بازداشتگاه اداره كل اطلاعات خراسان منتقل میشوند . در آنجا به بطور مداوم و به مدت یك هفته تحت بازجوئی شدیدی بوده اند و فشار زیادی به آنها وارد شده است . پس از گذشت یك هفته سرانجام ۱۳نفر از آنان با امضای تعهد نامه و سایر فرمهائی كه در اینگونه موارد به اجبار باید آنها را امضاء كنند بطور موقت آزاد میشوند .

۲ نفر دیگر از بازداشت شدگان مسیحی به اسامی رضا ( استیفان) ۴۸ ساله و احسان بهروز ۲۳ ساله كه حاضر به امضای تعهد نامه و فرمهای مذكور نشدند همچنان در بازداشت باقی مانده اند .

به گزارش FCNN ، گزارشات حاكی از آن است كه "احسان بهروز" در همان روز بازداشت حوالی ساعت ۸ شب بهمراه سه تن از ماموران اطلاعات به محل سكونتش در خیابان نخ ریسی مشهد مراجعه میكنند و ماموران امنیتی پس از بازرسی و تفتیش منزل وی كلیه لوازم شخصی ، كامپیوتر ، كتب و نشریات ایشان را ضبط و با خود می برند. از زمانی كه آقای بهروز به همراه ماموران و وسایل ضبط شده از منزل خارج شده است خانواده وی تا كنون اطلاع دقیقی از آنچه بر او گذشته است ندارند . در طی این مدت او فقط دوبار در تماسهای تلفنی كوتاهی كه با خانواده اش گرفته است اعلام كرده كه سالم میباشد . احسان بهروز دانشجو و از اعضای كلیساهای خانگی مشهد میباشد .

این منابع گزارش دادند كه رضا ( استیفان ) متاهل و دارای ۲ فرزند می باشد و خانواده های این بازداشت شدگان مسیحی به شدت نگران وضعیت آنها هستند . این در حالی است كه گفته می شود هر دو آنان همچنان در بازداشتگاه اطلاعات مشهد بسر می برند و برای آنان در شعبه ۹۰۱ دادگاه انقلاب واقع در خیابان كوهسنگی تشكیل پرونده شده است . تاكنون هیچ گونه خبری از تفهیم اتهام و انتخاب وكیل برای آنان نیست و مشخص نشده تا چه زمانی باید در بازداشت و بلا تكلیفی بسر ببرند .

این بازداشت ها و فشار ها بر مسیحیان در مشهد در حالی صورت میگیرد كه هنوز هیچ خبر خوشایندی از پرونده "علی گلچین" جوان زندانی مسیحی ساكن ورامین كه همچنان پس از گذشت قریب ۸۰ روز در زندان انفرادی اوین بسر می برد گزارش نشده است.

لازم به ذكر است بازداشت شدگان مسیحی در سالجاری كه عموما از نومسیحیان می باشند و تاكنون بطور موقت در شهرهای مختلف كشور تا زمان تشكیل دادگاه با وثیقه آزاد شده اند، همچنان در انتظار روز محاكمه بسر می برند .


چند گزارش از وضعیت زندانیان سیاسی-خبرگزاری هرانا

یکسال حبس تعزیری برای مرتضی گلیزاده

مرتضی گلیزاده فعال سیاسی در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مرتضی گلیزاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت استان مرکزی که پیش از این یکبار پس از وقایع روز عاشورا و یکبار در آستانه 22 بهمن ماه سال گذشته در اراک بازداشت گردیده بود ، با حکم دادگاه انقلاب این شهرستان به تحمل یکسال حبس تعزیری محکوم گردید.

مرتضی گلیزاده همچنین از اعضای ستاد مهندس موسوی در شهر اراک بوده است . در همین رابطه پرونده چندین تن از فعالین سیاسی شهر اراک همچنان مفتوح می باشد و ایشان در انتظار صدور احکام خود به سر می برند.

لازم به ذکر است که این حکم توسط دادگاه بدوی صادر گردیده است و تا این لحظه توسط دادگاه تجدید نظر تایید نشده است.

تایید حکم دو سال حبس تعزیری برای مسعود باباپور

خبرگزاری هرانا - مسعود باباپور، دانشجوی دانشگاه آزاد گرمسار، از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پیش از این، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، وی را به دو سال حبس محکوم کرده بود که دادگاه تجدیدنظر، حکم وی را عینا تایید کرد. باباپور، دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد گرمسار، از ششم آذرماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد.

در چند روز گذشته، احکام حبس تعدادی دیگر از فعالان دانشجویی از جمله ارسلان ابدی، بهاره هدایت، میلاد اسدی، پیمان عارف و مهدیه گلرو نیز تایید شده است.

محمدرضا جلايی‌پور به زندان مشهد منتقل شد

خبرگزاری هرانا - حمدرضا جلايی‌پور امروز در تماس تلفنی کوتاهی با پدر خود خبر داد که به زندانی در مشهد منتقل شده است.

محمدرضا جلايی‌پور، سخنگوی پويش موج سوم، پس از گذراندن چهل روز در سلول انفرادی زندان اوين به مشهد منتقل شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، محمدرضا جلايی‌پور امروز در تماس تلفنی کوتاهی با پدر خود خبر داد که به زندانی در مشهد منتقل شده است. او در اين تماس گفته است که همچنان در انفرادی به سر می‌برد و از دلايل اتهامی خود بی‌خبر است.

گفتنی‌ است که جلايی‌پور با حکم بازپرسی مشهد، که به امضای بازپرس حيدری رسيده بود چهل روز پيش در تهران بازداشت شد. بنا بر اظهارات بازپرس حيدری اين بازداشت برای ارائه پاره‌ای توضيحات صورت گرفته بود.

 

سه دشت استان بوشهر در آستانه نابودی است

خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: سه دشت "بوشکان"، "آبدان" و "جم و ریز" در استان بوشهر به دلیل تداوم خشکسالی و برداشت بی رویه آب در آستانه نابودی قرار گرفته اند.

شاهپور رجایی بعد از ظهر یکشنبه در جمع مسئولان اداره کل بارزسی استان افزود: دشت بوشکان در شهرستان دشتستان، دشت آبدان در شهرستان دیر و دشت جم و ریز در شهرستان جم قرار دارد که از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.

وی اظهار داشت: به دلیل پایین رفتن آب های زیرزمینی در دشت آبدان آب شور در حال نفوذ به آبهای زیر زمین این منطقه است که به مرور زمان آب این دشت را شور خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر اضافه کرد: هم اکنون دشت بوشکان و جم و ریز شاهد بیلان منفی شدید آب بوده به طوری که این دشت را در فهرست بحرانی ترین دشت های استان قرار داده است.

رجایی با بیان این که هم اکنون حدود هشت هزار حلقه مجاز در استان بوشهر وجود دارد در خصوص چاه غیرمجاز این استان گفت: هم اکنون سه هزار و 600 چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که 220 میلیون متر مکعب آب از سفره های آب زیرزمینی برداشت می کنند.

وی با اشاره به تشکیل گروه های گشت و بازرسی در استان، اظهار داشت: با تشکیل گروه های گشت و بازرسی در سراسر استان به خصوص مناطق کشاورزی، درصددیم تا از اضافه برداشت چاه های مجاز و برداشت چاه های غیرمجاز جلوگیری کنیم.

رجایی افت و شوری آب های زیرزمینی در اکثر دشت های استان را بسیار نگران کننده دانست و گفت: باید با مسدود کردن چاه های غیرمجاز جلوی برداشت بی رویه آب را گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با بیان این که آب مورد نیاز برای 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، 720 میلیون متر مکعب است، افزود: از این میزان حدود 420 میلیون متر مکعب کمبود آب داریم.

وی ادامه داد: متأسفانه این کمبودها همه ساله بیشتر شده و باید برای برون رفت از مشکلات آب در سال های آتی تدابیری اندیشیده شود.


تداخل فاضلاب‌های جنوب تهران با آب شرب

نايب رئيس دوم كميسيون بهداشت مجلس گفت: موضوع نيترات بالاي آب شرب جنوب تهران از چند سال پيش مطرح بود علت آن هم تداخل فاضلاب در چاه‌هاي جنوب تهران است كه استفاده مستقيم اين آب براي نوزادان با احتمال خفگي همراه است.

به گزارش فارس، انوشيروان محسني بندپي افزود: درباره نيترات آب تهران دو گزارش از دو دستگاه دولتي ارائه شده، وزارت نيرو كه مسئول تأمين آب است اين مسئله را رد كرده اما وزارت بهداشت كه مسئول سلامت مردم و آ‌ناليز كيفيت آب است بر بالا بودن نيترات آب در بخش‌هايي از جنوب تهران تأكيد كرده است به همين علت كميسيون بهداشت و درمان مجلس بررسي اين موضوع را در دستور كار قرار داده است.

وي ادامه داد: با اين وجود مي‌دانيم كه مسئله نيترات بالاي آب بخش‌هايي از جنوب تهران مسئله جديدي نيست و از چند سال قبل مطرح بوده است. هر ليتر فاضلاب انساني بين 40 تا 60 ميلي ليتر ازت دارد كه در يك پروسه به نيترات تبديل مي‌شود و در سفرهاي آب زيرزميني و آب چاه‌هاي جنوب تهران باقي مي‌ماند.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس اضافه كرد: نيترات موجود در آب با تصفيه آب و كلرزني تغيير ماهيت نمي‌دهد بلكه با روش‌هاي پيشرفته تغيير يون امكان جداسازي آن وجود دارد كه فعلاً چنين كاري انجام نمي‌شود و چون از حدود 150 ليتر آب مصرفي مردم تهران حدود 80درصد دوباره به صورت فاضلاب به سفرهاي زيرزميني برمي‌گردد احتمال وجود نيترات بيش از حد مجاز در آب‌هاي زيرزميني جنوب تهران وجود دارد كه بايد به طور دقيق بررسي شود.

وي گفت: به هر حال بخشي از آب شربي كه در تهران مورد استفاده قرار مي‌گيرد از سفرهاي زيرزميني و چاه‌ها استفاده مي‌شود و چون فاضلاب‌هاي شهري نيز در سفرهاي زيرزميني جنوب تهران رها مي‌شوند احتمال تداخل اين آب‌هاي با ازت و نيترات بالاتر از حد مجاز با آب شرب هست.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به اينكه تجمع فاضلاب شهري در جنوب تهران است، اگر در شمال يا مركز تهران از آب چاه و سفرهاي زيرزميني استفاده شود خطر بالابودن نيترات در آب وجود ندارد و اين مسئله براي مناطقي از جنوب تهران مانند يافت آ‌باد و مسگر آباد مطرح است.

وي افزود: البته تداخل فاضلاب با آب چاه‌ها با توجه به تصفيه آب و كلرزني آن در تصفيه خانه امكان آلودگي ميكروبي ندارد اما به هر حال ممكن است به علت تركيدگي لوله و فرسوده و قديمي بودن شبكه آبرساني تهراني در جاهايي نيز تداخل فاضلاب با آب شرب وجود داشته باشد كه بايد به دقت بررسي شود و نمي‌توان با قاطعيت اين مسئله را رد كرد.

محسني بندپي گفت: قديمي بودن شبكه آب رساني تهران موجب شده كه حدود 30 درصد آب تصفيه شده به همين علت هدر برود البته چون علاوه بر كلرزني و گندزدايي در تصفيه خانه مقدار كلر باقيمانده در آب شرب تهران ( 3 دهم ميلي گرم در ليتر) وجود دارد احتمالاً آلودگي‌هاي ميكروبي كه بر اثر تشت احتمالي فاضلاب با آب شرب در جاهايي ممكن است رخ دهد دوباره گندزدايي مي‌شود و از بين مي‌رود و از نظر آلودگي ميكروبي آب تهران نگراني چنداني نداريم.

وي افزود: نگراني اصلي از وجود نيترات در آب شرب جنوب تهران است. سازمان بهداشت جهاني حد مجاز نيترات در آب را براي نوزادان شيرخوار 50 ميلي گرم در ليتر اعلام كرده كه در صورت وجود بيش از اين مقدار باعث بروز بيماري مت هموگلوبينا در نوزادان مي‌شود كه نوعي انسداد در انتقال اكسيژن به بافت‌هاي بدن است كه حالت خفگي ايجاد مي‌كند.

محسني بندپي گفت: نيترات بيش از حد مجاز 50 ميلي گرم در ليتر در حد اعلام شده براي آب تهران براي بزرگسالان مشكلي ايجاد نمي‌كند حتي اگر مادران شيرده از اين آب بخورند و نوزاد از شير مادر تغذيه كند مشكلي به وجود نمي‌آيد اما اگر از اين آب براي شيرخشك يا هر نوع غذاي نوزاد استفاده شود خطر خفگي نوزادان زير 6 ماه وجود دارد.

.
 

بناهای تاریخی کرمان در معرض نابودی است

طولانی ترین راسته بازار ایران در خطر فرو نشست

خبرگزاری مهر: بالا آمدن سطح آبهای زیر زمینی در کف بازار بزرگ شهر کرمان و نم زدگی بسیاری از ابنیه تاریخی و حجره های بازار این مجموعه تاریخی منحصر بفرد را در خطر نشست زمین قرارداده است.

بازار بزرگ کرمان با حدود 20 بازار و 9 کاروانسرا و سرای مختلف به عنوان شاهرگ اقتصادی شهر کرمان و مرکز خرید اصلی کرمان است و همچنین به عنوان طولانی ترین بازار سرپوشیده ایران و از جمله سرمایه های فرهنگی، تاریخی استان کهن "کارمانیا" است که هم اکنون در خطر بالا آمدن تدریجی آبهای زیر سطحی و فرو نشست زمین قرار دارد.

از آنجا که این بازار چند صد ساله از جنس خشت و عمدتا از نوع سازه های قدیمی و تخریبی است روز به روز به دلیل بالا آمدن سطح فاضلاب شهری در خطر بیشتری قرار می گیرد.

هم اکنون در بسیاری نقاط بازار کرمان آب تا زیر پی های بناها بالا آمده است و خاموش شدن چراغ یکی از بزرگترین آثار تاریخی کرمان را در پی دارد.

ابنیه تاریخی کرمان در خطر ریزش قرار گرفته اند

وجود ابنیه تاریخی منحصر بفردی مانند حمام گنجعلیخان و همچنین مسجد جامع شهر کرمان شاید آروزیی برای بسیاری از شهرها باشد، آرزویی که هم اکنون در شهر کرمان رو به نابودی گذاشته است.

بالا آمدن آب در بسیاری از قسمتهای بازار از جمله راسته مسگران، آب انبارها و حتی حمام گنجعلیخان و مسجد جامع موجب نم زدگی دیواره ها و تخریب کاشی کاریها شده است.

این درحالی است که طی سال گذشته برای جلوگیری از تخریب مسجد جامع کرمان چندین پمپ کشنده آب در زیر مسجد جامع نصب شده است و آب از این مسجد پمپاژ و خارج می شود و به گفته یکی از خادمان مسجد اگر فقط یک شبانه روز به هر دلیلی این پمپها از کار بایستند بخش بزرگی از مسجد دچار آبگرفتگی می شود.

به گفته مسئولان مسجد جامع کرمان آب هم اکنون در عمق 30 سانتیمتری صحن مسجد جامع کرمان که عمری برابر 700 سال دارد و بلند ترین برج ساعتی کشور را نیز درخود جا داده است رسیده است!

شربتخانه ای که مملو از فاضلاب شد

تمامی آب انبارهای مجموعه بازار که تا چندی پیش با کاربریهای مختلف درحال خدمت رسانی به مردم بودند هم اکنون مملو از آب هستند که می توان به شربتخانه راسته بازار مسگران اشاره کرد.

زیر مغازه ها دریایی از آب و فاضلاب است

صاحب یک مغازه کیف فروشی در نزدیکی مسجد جامع کرمان بازار یزرگ کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت کنونی بازار کرمان می گوید: چند سالی است که این محدود دچار آب گرفتگی شده، می دانم زیر مغازه من دریایی از آب است اما کاری از دستم برنمی آید.

وی می گوید: البته مغازه ما 9متر بالاتر از کف مسجد است و شیب آب به طرف مسجد جامع است، چند وقت است که اینجا چند چاه زدند و آب را پمپاژ می کنند تا مسجد را از خطر نجات دهند اما مشکل بعدی ما همین چاهها هستند که در مسیر رفت و آمد مردم تعبیه شدند و روی زمین به شکلی که مردم کمتر به آنها توجه می کنند قرار دارند، تا حالا چند نفر اینجا دچار زمین خوردگی شدند و دستشان یا پایشان شکسته و چون آمبولانس نمی تواند وارد بازار شود به سختی از بازار بیرون برده شدند.

محدوده قدمگاه کرمان که معروف به بازار راجی است یکی از شلوغ ترین و پرتردد ترین قسمتهای بازار است و به دلیل نزدیکی با مسجد جامع 700ساله کرمان از نقاط مهم بالا آمدگی آبهای زیر زمینی است سنگ کف این محدوده چند متری از مسجد بالاتر است و با یک راهرو شیب دار به مسجد متصل می شود.

یکی از مغازه داران بازار که اغذیه فروشی بزرگ و شلوغی دارد حرفهای جالبی می زند: چندی پیش که می خواستیم مغازه مان را طبق آیین نامه بهداشت سرامیک کنیم مجبور به خراب کردن دیوارها شدیم نکته جالب اینکه تمام دیوارها انگار از جنس خاکستر و پودر بودند سریع پایین ریختند.

وی ادامه می دهد: با این وضعیت اگر نم زدگی به این قسمتهای بازار کهن کرمان برسد فرو ریختن بازار دور از ذهن نیست.

وی می گوید: مغازه های ما هم درخطر فرو نشست آب است اما چون جز محدوده بازار هستیم باید میراث فرهنگی وارد کار شود که خبری از هیچ اقدامی نیست.

همکار وی که مرد میانسالی بالهجه خوزستانی است، می گوید: در خوزستان کانالهای بزرگی هست که آبها را به بیرون شهر هدایت می کنند چرا مسئولین اینجا همان کار را نمی کنند که قرار باشد ما نگران مغازه یا کسب و کارمان باشیم و ابنیه تاریخی شهر نیز در خطر تخریب باشد.

مسئولان به مشکل بازار بی توجه هستند

یکی از مغازه داران در راسته طلا فروشان در خصوص وضعیت بازار می گوید: این چه وضعیت نگهداری آثار تاریخی است، کف بازار را ببینید فکر می کنید چند نفر تابحال اینجا زمین خورده اند؟ شمارش از دست ما در فته است بعد می گوید: مسئولین شهرداری بارها و بارها قول داده اند اینجا را بازسازی می کنند اما بین حرف تا عمل فاصله زیاد است.

وقتی درباره خطر بالا آمدن آب زیر بازار می پرسم می گوید: خانم مشکل آب زیر بازار دیدنی نیست پس ما باید حداقل ظاهر بازار را درست کنیم، یک خانم توریست چند وقت پیش همینجا مصدوم شد آیا این عیب و آبرو ریزی برای شهر ما نیست؟

مسئولین همان قدر که کف بازار را درست کرده اند همان قدر هم می توانند جلوی خطر بالا آمدن آب را بگیرند. وی افزود: چهارمین درخواست ما برای اصلاح کف بازار همین دو ماه پیش بود که به دستگاه مربوطه بردیم اما کجاست کسی که عمل کند؟

مجموعه بازارهای در هم فرو رفته کرمان که هر کدام شکل و معماری ویژه ای دارند به ویژه کاروانسراها اغلب در خطر تخریب و فروریزش بنا هستند.

بالا آمدن آب موجب نم زدگی بسیاری از مغازه های هم جوار با آب انبارها به ویژه در راسته مس گران شده است و بوی نم زدگی در این بازار خطر ریزش احتمالی بناهای این بازار را گوشزد می کند.

وقوع زمین لرزه موجب بروز فاجعه در ابنیه تاریخی می شود

این درحالی است که شهر کرمان از مناطق زلزله خیز کشور محسوب می شود و کافیست با وقوع یک زمین لرزه نسبتا شدید شاهد فاجعه ای جدید و حتی بدتر از بم در کرمان باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در گفتگویی با خبرنگار مهر در طی سال 87 خواستار افزایش اعتبارت طرح فاضلاب شهری کرمان شده بود.

محمد تربتی در این گفتگو علت اصلی کندی اجرای این طرح را کمبود اعتبار دانسته بود اما جالب اینکه تربتی در مصاحبه ای با خبرنگاران طی سال جاری نیز از کاهش اعتبارات طرح فاضلاب کرمان در سال جاری خبرداده است.

مسئولان کشوری به عمق فاجعه ای که کرمان را تهدید می کنند پی نبرده اند

این مسئله و کاهش بودجه فضلاب نشان می دهد که مسئولان کشوری به هیچ عنوان به عمق فاجعه ای که شهر کرمان را تهدید می کند پی نبرده اند.

تربتی دو سال پیش نیز گفته بود که با این اعتبارها این پروژه بیش از چند ده سال به طول خواهد انجامید و این درحالی است که با گذشت دو سال واندی از این مصاحبه هنوز خبری از اجرای فاز اول فاضلاب و سرعت در کار نیست و تربتی هم چند روز پیش در مصاحبه ای گفت: با این روند تامین اعتبار پروژه فاضلاب کرمان 20 سال دیگر تمام می شود.

اما آبهای زیر زمین شهر کرمان همچنان رو به افزایش هستند و به گفته شهردار کرمان در هر ثانیه هزار و 300 لیتر آب به حجم آنها افزوده می شود و درنهایت به همین میزان نیز آب بالا می آید.

حال در نظر بگیرید با این حجم افزایش سطح آب در کرمان و وسعت شهر کرمان تا بیست سال آینده آب تا چند متری سطح زمین هم بالا آمده است.

میراث فرهنگی کرمان در سراشیبی تخریب / 80 درصد بناهای تاریخی در معرض تخریب هستند

از سوی دیگر معاون میراث فرهنگی استان نیز با اعلام خطر خواستار فوریت در اجرای طرح فاضلاب و یا دیگر طرحها برای جلوگیری از تخریب بناهای مهم تاریخی واقع دربافت قدیم کرمان شد.

محسن موحدی وسعت بافت قدیم شهر کرمان را 400هکتار دانست و گفت: حدود80 درصد بناهای تاریخی شهر کرمان که در محدوده بافت قدیم قرار دارند در مرحله بحرانی تهدید توسط بالا زدگی آبهای زیر زمینی هستند.

وی یادآورشد: مسئله پمپاژ آب که درحال حاضر از جمله اقدامات مسئولین است در درازمدت جوابگو نیست و باید فکری اساسی به حال این مسئله کرد.

اینها در حالی است که مسئولین شهرداری با اندازه گیری عمق آبهای زیر سطحی تمام نقاط شهر را درخطر اعلام کرده اند و والبته منطقه بافت قدیم و تاریخی شهر که محدوده بازار را شامل می شود مهم ترین مناطق شهری در خطر است که نیاز به طرح فوری برای بیرون کشیدن آب از زیر بنای آن ضروری است.

شرکت مشاور آب ایران که این روزها پروژه مهارآبهای زیر سطحی را در کرمان در دست اجرا دارد طرح گالری زهکش و ایجاد کانالی بزرگ برای کشیدن آب به بیرون از شهر را تنها راه مقرون به صرفه و قابل اجرا تا بهره برداری از فاضلاب شهر دانسته است و به نظر می آید مسئولین برای جلوگیری از هر فاجعه ای به سمت اجری این طرح رو آورده اند.

 

نماینده ولی فقیه: کلنگ زنی! برای ساخت جمکران دوم

خبرگزاري حکومتی فارس: نماينده ولي‌فقيه در استان و امام جمعه كرمانشاه گفت: حرم حضرت احمدابن اسحاق اشعري قمي(ره) در سرپل‌ذهاب كرمانشاه بايد به جمكران دوم ايران تبديل شود.

به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانشاه، آيت‌الله شيخ مصطفي علماء صبح امروز در جلسه ستاد برگزاري كنگره بين‌المللي احمدابن اسحاق(ره) اظهار داشت: احمدابن اسحاق كسي بوده كه در زمان خودش نماينده امام معصوم بوده و به خدمت امام زمان(عج) نيز تشرف يافته و اين نكته مهم و وجود بقعه مبارك ايشان در مسير كربلاي معلي و شهر سرپل‌ذهاب، اين ظرفيت را دارد كه به عنوان جمكران ثاني تبديل شده و ميعادگاه عاشقان و محبان اهل بيت(ع) از سراسر ايران باشد. وي افزود: شخصيت و جايگاه احمدابن اسحاق، بسيار بزرگ است و وجود بارگاه اين شخصيت والامقام در استان كرمانشاه افتخاري است كه نصيب استان‌ به ويژه مردم شهرستان سرپل ذهاب شده كه مسئولان بايد تلاش كنند نام و آثار ارزشمند اين عالم بزرگ اسلام در سطح كشور و جهان اسلام بيش از پيش شناسانده شود. نماينده ولي‌ فقيه در استان كرمانشاه تاكيد كرد: با توجه به وضعيت مرزي بودن شهرستان سرپل ذهاب و هجمه فرهنگي دشمنان نظام در آن ‌سوي مرزها درصدد هستيم دانشگاه علوم قرآني را نيز در اين شهرستان داير كرده و در كنار اين دانشگاه، دانشكده‌هاي مختلفي از جمله علوم حديث نيز برقرار شود. رئيس شوراي فرهنگ عمومي استان كرمانشاه افزود: ساماندهي حرم احمدابن اسحاق و انجام طرح جامع بارگاه و مزار شهداي سرپل ذهاب بايد مورد اهتمام جدي قرار گيرد و اماكن متبركه كه نقش بسزايي در توسعه فرهنگي و ديني هر جامعه دارند، علاوه بر افزايش فضاي فرهنگي و معنوي به توسعه اقتصادي منطقه و حومه اماكن كمك خواهند كرد. امام جمعه كرمانشاه ابراز اميدواري كرد؛ با كمك مسئولان ارشد استان از اعتبارات بخش فرهنگي، زيرساخت‌هاي لازم در اين شهرستان در اين راستا انجام شود. استاندار كرمانشاه نيز در اين جلسه مبلغ 5 ميليارد ريال براي مطالعه و اقدامات اوليه طرح جامع بارگاه احمدابن اسحاق اختصاص داد.


صنعت کاغذ و مقوا در آستانه تعطیلی‌

سایت کلمه: صنعت تولید کاغذ و مقوا در کشور به دلیل عدم حمایت مناسب از سوی دولت نتوانسته است نقش قابل توجهی را در اقتصاد کشور به‌عنوان یک صنعت سودده داشته باشد.

به گزارش موج، سیدامیر حسینی، مدیر سایت اطلاع‌رسانی صنایع سلولزی ایران با بیان مطلب فوق درخصوص وضع تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در ایران گفت: حمایت اساسی از این تولیدکنندگان به عمل نمی‌آید و واردات کاغذ کماکان در حال ضربه زدن به این صنعت است. تولیدکنندگان کاغذ و مقوا حدود ۴۱ درصد بازار داخل را تامین می‌کنند.

وی افزود: مصرف سالانه کاغذ در ایران حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است که از این مقدار طی سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن وارد شده و حدود ۷۰۰ هزار تن انواع کاغذ و مقوا در کشور تولید شده است، یعنی در سال گذشته ۲۰۰ هزار تن بیشتر از نیاز کشور کاغذ و مقوا وارد کرده‌ایم که مابقی آن در انبارهاست.

مدیر سایت اطلاع‌رسانی صنایع سلولزی ایران در ادامه با بیان اینکه تعرفه واردات کاغذ بین صفر تا ۲۰ درصد متغیر است، تصریح کرد: برای کاغذهایی که تولیدات داخلی نداریم یا خیلی استراتژیک است، تعرفه صفر و برای کاغذهایی که تولید داریم حداکثر تعرفه ۲۰ درصد است.

وی در ادامه با نامناسب خواندن میزان تعرفه کاغذ تاکید کرد: این تعرفه‌ها جوابگوی صنعت کشور نیست و امیدواریم که مسوولان وزارت بازرگانی و صنایع و معادن نسبت به بازنگری و افزایش تعرفه‌ها اقدام لازم را انجام دهند.

حسینی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در شرایط فعلی کارخانجات کاغذ و مقوای کشور توان رقابت با غول‌های کاغذ دنیا مثل چین و اندونزی را ندارند و روزبه‌روز ضعیف‌تر و کم‌توان‌تر می‌شوند و راهی جز تعطیلی واحدها نیست.

یادآور می‌شود که دومین نمایشگاه بین‌المللی صنایع چوب و کاغذ و تجهیزات وابسته از ۲۰ تا ۲۳ شهریورماه امسال در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .