جمعه چهارم تیرماه ١٣٨٩

احمدی نژاد: از صدور قطعنامه شورای امنیت خوشحالیم

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران گفت که هفته آینده شرایط کشورش را برای گفتگوی هسته ای با غرب اعلام خواهد کرد.

آقای احمدی نژاد امروز پنجشنبه، سوم تیر ۱۳۸۹ ضمن "خنده دار" دانستن قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هسته ای ایران گفت: "جمهوری اسلامی ایران با منطق خود به گونه ای با آنها گفتگو می کند که از کرده خود پشیمان شوند".

برخی تحلیلگران می گویند که این صحبت های آقای احمدی نژاد حکایت از شرایط بسیار دشواری دارد که ایران برای مذاکره با کشورهای غربی تعیین خواهد کرد.

پیش از این هم ایران اعلام کرده بود که در صورت وضع تحریم های جدید، تعهد این کشور برای مذاکرات و تعامل با غرب بر سر پرونده هسته ای اش تغییر خواهد کرد.

مقامات ایران همچنین گفته بودند که مفاد توافقنامه هسته ای تهران که ۲۷ اردیبهشت ماه امسال بین ایران، ترکیه و برزیل برای مبادله بخشی از اورانیوم غنی شده ایران با سوخت مورد نیاز راکتور اتمی تهران بین این سه کشور به تصویب رسیده بود خود به خود لغو خواهد شد.

محمود احمدی نژاد در واکنش به درخواست کشورهای غربی از ایران برای بازگشت به میز مذاکره گفته است: "کشورهایی که علیه ایران قطعنامه داده اند، در واقع خودشان می ترسند چرا که بلافاصله بیانیه دادند که می خواهند با ایران گفتگو کنند".

اشاره آقای احمدی نژاد به صحبت های کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقامات غربی است که پس از وضع تحریم های جدید علیه ایران از این کشور خواسته بودند که برای حل و فصل بحران هسته ای خود با غرب وارد گفتگو شود.

"ما از صدور این قطعنامه ها خوشحالیم چرا که جمهوری اسلامی ایران برای تغییر نظام جهانی و رسیدن به دنیای عادلانه اندیشه ها و نقشه ها در سر دارد و معتقدیم شورای امنیت سازمان ملل متحد بر محور استکبار می چرخد، ناعادلانه تصمیم می گیرد و شورایی استکباری است و باید تغییر کند."

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران

شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ای که روز ۱۹ خردادماه امسال تصویب کرد، بار دیگر از ایران خواست که غنی سازی اورانیوم را هرچه سریعتر متوقف کند. در همین حال تحریم های جدید سازمان ملل با تمرکز بر فعالیت شرکت هایی که به نوعی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران هستند سعی در جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته ای ایران دارد.

در کنار تحریم های سازمان ملل علیه ایران، کشورهای آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا هم به تازگی تحریم هایی جداگانه و یک جانبه علیه برنامه هسته ای ایران تصویب کرده اند که به عقیده کارشناسان از تحریم های سازمان ملل سختگیرانه تر است.

رییس جمهوری ایران ضمن "ناعادلانه" خواندن نظام جهانی گفت: "ما از صدور این قطعنامه ها خوشحالیم چرا که جمهوری اسلامی ایران برای تغییر نظام جهانی و رسیدن به دنیای عادلانه اندیشه ها و نقشه ها در سر دارد و معتقدیم شورای امنیت سازمان ملل متحد بر محور استکبار می چرخد، ناعادلانه تصمیم می گیرد و شورایی استکباری است و باید تغییر کند".

این صحبت های محمود احمدی نژاد در شرایطی مطرح می شود که علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است ذخیره اورانیوم غنی شده با غلظت ۲۰ درصد ایران به ۱۷ کیلوگرم رسیده است و ایران حق دارد اورانیوم را تا هر درصدی که بخواهد غنی سازی کند.

کشورهای غربی همواره ایران را متهم کرده اند که در قالب برنامه هسته ای خود قصد دارد به سلاح اتمی دست یابد. ایران همواره این اتهامات را رد کرده و هدف از برنامه اتمی خود را تولید انرژی و بهره برداری صلح آمیز از آن دانسته است.


درخواست مادر فرزاد کمانگر از هموطنان داغدار

خبرگزاری هرانا - مادر فرزاد کمانگر، معلم اعدام شده کرد طی پیامی از همه وجدان های آگاه که در این مدت به هر شیوه با خانواده وی ابراز همدردی کرده اند تشکر کرد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، وی در این پیام افزوده است به دنبال اعدام 5 تن از فرزندان برگزیده این ملت در صبحگاه 19 اردی بهشت ماه همه افراد آزاده و آزاده اندیش به شیوه ایی به ابراز همدردی با خانواده آنان پرداخته است و این چنین حمایت و پشتیبانی آحاد ملت از فرزندان آن ها ثابت کرد که ملت تا ابد شهدا و آرمان انسانی آن ها را فراموش نخواهد کرد.

دایه سلطنه مادر فرزاد کمانگر افزود، اطلاع پیدا کرده ام که با وجود سپری شدن چهلم شهدا اما تعدادی زیادی از مردم به پاس احترام به شهدا طبق عرف و سنت هم چنان اقدام به پوشش لباس سیاه و هم چنین توقف مراسمات عروسی در شهرهای مختلف کرده اند.

من ضمن تشکر و قدردانی از همه این افراد، دیگر لزومی به ادامه انجام چنین کارهایی را جایز نمی بینم زیرا همه آزادیخواهان در روز پنج شنبه 23 اردیبهشت ماه و چهلم جانباختگان نشان دادند که خون شیرین، فرهاد، فرزاد، مهدی و علی امروز در قلب فرزندان دلیر این ملت جاریست و ادامه راه آنان بهترین پاداش به جانباختگان این سرزمین هست. بار دیگر به مقاومت همه زندانیان سیاسی درود و سلام می فرستم.


چند تشکل کارگری: دولت جمهوری اسلامی به مقاوله نامه های بين‌المللی پايبند نبوده است

برخی از تشکل های مستقل کارگری اعلام کرده اند که دولت جمهوری اسلامی به هيچيک از مقاوله نامه های بين‌المللی و حقوق بنيادی کارگران پايبند نبوده و در سال گذشته يورش به معدود تشکل های موجود کارگری در ايران را تشديد کرده است.

سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه، اتحاديه آزاد کارگران ايران، هيئت بازگشايی سنديکای کارگران فلز کار مکانيک و انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه در نامه ای به کنگره کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری اعلام کرده اند که « جنبش کارگری ايران در يکی از سخت ترين دوران خود به سر می برد.»

در اين نامه به بازداشت سعيد ترابيان، رضا شهابی، عليرضا اخوان و بهنام ابراهيم زاده از سوی نيروهای امنيتی اشاره شده است.

اين تشکل ها همچنين با اشاره به موارد ديگری از اعمال فشارها مانند صدور حکم زندان و شلاق برای فعالان کارگری نوشته اند که اين موضوع، شرايط بسيار نگران کننده ای را برای آنان و هر نوع فعاليت بسيار ساده صنفی پديد آورده است.


 درخواست گروهی از اساتيد و دانشجويان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برای آزادی محمدرضا جلايی‌پور

گروهی از اساتيد و دانشجويان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نامه‌ای به رئيس قوه قضاييه، خواستار آزادی محمدرضا جلايی‌پور، مدير کمپين موج سوم، شدند.

آقای جلايی پور چند روز پيش برای دومين بار توسط ماموران امنيتی بازداشت شد. وی سال گذشته و در جريان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری بازداشت شده و ۸۸ روز را در زندان سپری کرد .

به گزارش برخی از سايت ها در ايران، در اين نامه اشاره شده است که محمد رضا جلايی پور در ماه های اخير هيچگونه فعاليت غير قانونی نداشته و مشغول انجام کار روی تز دکترای خود بوده است.

امضاکنندگان اين نامه خواستار آزادی آقای جلايی پور شده اند.


بی خبری از وضعیت دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران

خبرگزاری هرانا – علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران پس از گذشت دو هفته همچنان ممنوع الملاقات است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، علی اکبر باغانی دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران که از تاریخ 8 اردی بهشت ماه سالجاری در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می برد در طی دو هفته گذشته ممنوع الملاقات بوده است.

پیگیری های خانواده باغانی برای ملاقات با معلم بازنشسته و فعال صنفی علی رغم صدور برگه ملاقات از سوی دادستانی تهران به جایی نرسیده است، روز گذشته نیز با وجود صدور برگه ملاقات ماموران وزارت اطلاعات اجازه دیدار وی با خانواده اش را ندادند.

خانواده وی نسبت به سلامت جسمی او به شدت نگران هستند نامبرده از بیماری پروستات در رنج است و می بایست تحت نظر پزشک باشد.

.

 

 اعتراض کنفدراسيون عمومی کارگران فرانسه به بازداشت فعالان کارگری در ايران

کنفدراسيون عمومی کارگران فرانسه، ث. ژ. ت، به بازداشت فعالان کارگری در ايران اعتراض کرده است.

اين تشکل کارگری فرانسه با اعلام اين اعتراض در نامه به سفارت جمهوری اسلامی ايران در پاريس، همچنين آنچه نقض آزادی های سنديکايی و جنبش مستقل کارگری ناميد، را مورد انتقاد شديد قرار داد.

در روزهای اخير، شماری از فعالان کارگری، مانند سعيد ترابيان، رضا شهابی و عليرضا اخوان بازداشت شده اند.

کنفدراسيون عمومی کارگران فرانسه در اين نامه خواستار آزادی تمامی فعالان کارگر زندانی شده و اعلام کرده است که در ارتباط با برخورد جمهوری اسلامی ايران به سازمان بين المللی کار، آی ال او، شکايت خواهد کرد.


پایان دوران معاونت دکتری که ممیز کتاب بود

امیر حکاک

بی بی سی

روز چهارشنبه محسن پرویز از معاونت فرهنگی ارشاد برکنار شد و جای خود را به بهمن دری اخوی داد.

محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد، در حکم انتصاب آقای دری نوشته است که انتظار دارد او «دیده‌بانی و نگاهبانی مرزهای فرهنگی» را در دستور کار خود قرار دهد.

بهمن دری پیش از این رییس انتشارات کل سپاه، سردبیر مجله پیام انقلاب، قائم مقام اداره ویژه کتاب وزارت ارشاد، معاون فرهنگی و قائم‌مقام انتشارات صداوسیما، عضو شورای نشر سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران و معاون فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری بوده است.

"ولایت مطلقه فقیه اصل دین است"، "خدمات متقابل ادبیات و سینما"، و "فرهنگ شعارهای انقلاب اسلامی" از آثار اوست.

اما از گفت و گوی آقای پرویز با خبرگزاری کتاب ایران، ایبنا، چنین برمی‌آید که او تا صبح روز برکناری‌اش از این جایگزینی بی‌خبر بوده است. او گفت که روز چهارشنبه یکی از مسئولان وزارت فرهنگ با وی تماس گرفته و گفته است که "ظاهرا قرار است تغییر و تحولی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد."

عملکرد آقای پرویز در مقام معاونت فرهنگی دو وزیر محمود احمدی نژاد، (محمدحسین صفار هرندی و محمد حسینی) در حوزه فرهنگ نیازمند بررسی جامع است.

اقدام هایی که در زمان مسئولیت او در فضای فرهنگ و نشر صورت گرفت، آثاری بر جا گذاشته است که بیش از آنچه در نگاه اول به چشم می آید ماندگار خواهد بود. تشدید ممیزی کتاب

محسن پرویز در حاشیه مراسم افتتاح یازدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب خراسان رضوی ساختار اداره کتاب را از نقاط ضعف معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در گذشته دانست. با این حال او همواره از عملکرد اداره ممیزی کتاب دفاع می کرد.

آقای پرویز در سخنانی در خبرگزاری فارس در سال ۸۷ گفته بود: "برخی می‌گویند می‌شود قانون فعلی ممیزی کتاب را عوض کرد و کتاب‌ها را مثل مطبوعات بعد از انتشار بررسی کرد و راست هم می‌گویند. اما من به عنوان مسوول این کار، قطعاً به این کار رضایت نمی‌دهم چون این کار به نابودی نشر کشور منجر می‌شود." وظایف اصلی معاونت فرهنگی ارشاد

* نظارت بر اداره کل امور کتاب که صدور مجوزهای پیش از چاپ و پیش از توزیع، صدور مجوز نشر، و برگزاری جایزه کتاب سال را بر عهده دارد.

* نظارت بر اداره کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی که موسسه ها و مجامع فرهنگی، مسابقات و امور بین‌المللی را مدیریت می کند.

* نظارت بر دفتر امور چاپ، دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتاب‌خوانی، و کلیه نمایشگاه‌های کتاب.

آقای پرویز عموم کسانی را که با ممیزی مشکل دارند، کسانی می دانست که "کلا‌ با نظام جمهوری اسلا‌می مشکل دارند."

با این حال، او در مهر ۸۸ از این که ممیزی کتاب در ایران سانسور خوانده می شود، انتقاد کرد و گفت: "تعبیری که این افراد از ممیزی می‌کنند معادل سانسوری است که در رژیم‌های اختناق هست و این افراد ممیزی فعلی را با دوران شاه مقایسه می‌کنند."

اما بسیاری از ناشران، نویسندگان، شاعران و مترجمان ایرانی می گویند از هنگام ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در دولت نهم، سانسور در ایران به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافته است و بسیاری از کتاب هایی که تا چند سال قبل تجدید چاپ می شده، حالا مجوزشان لغو شده یا تجدید چاپشان مشروط به اعمال اصلاحات متعدد تازه ای شده است. انتقاد مستمر از عملکرد وزارت ارشاد دوران محمد خاتمی

معاون پیشین فرهنگی وزارت ارشاد، با انتقاد شدید از سیاست های فرهنگی دوره اصلاحات در صدور مجوز به کتاب ها، مسئولان پیشین این وزارتخانه را چندبار به افزایش بی رویه تعداد ناشران هم متهم کرد.

محسن پرویز، در نشست مطبوعاتی اش در زمان برگزاری بیست و سومین دوره نمایشگاه کتاب، وجود ۵ هزار ناشر غیر فعال در ایران را "یادگار" عطاء‌الله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اول محمد خاتمی دانست؛ به این دلیل که برای برخی ناشران پرونده دائمی نشر صادر کرده است.

آقای پرویز گفت که شناسنامه هویت یک فرد است و هیچ وقت تغییر نمی‌کند، "اما یک بقال ممکن است دو روز دیگر مغازه‌اش را قصابی کند." طولانی شدن روند صدور مجوز کتاب

در فروردین ۸۷ اتحادیه ناشران ایران نامه ای خطاب به وزیر ارشاد نوشت و از معطل‌ماندن کتاب‌های منتظر مجوز در طول ماه‌ها و بعضاً بیش از یک‌سال و نیم در اداره کتاب، ابلاغ اصلاحیه‌های چند‌باره، احضار برخی ناشران و پس گرفتن مجوز انتشار کتاب هایی که تمامی مراحل دریافت مجوز را طی نموده‌اند و حتی یک یا چند نوبت نیز منتشر شده‌اند انتقاد کرد.

این نامه بی پاسخ ماند اما محسن پرویز در گفت و گویی اظهار کرد:

"طولانی شدن برخی موارد را نمی شود انکار کرد اما بزرگ نمایی آن موارد اندک سبب شده تا فعالیت شبانه روزی همکاران در اداره کتاب تحت الشعاع قرار گیرد. جو تبلیغاتی منفی ایجاد شده به گونه ای بود که یکی از رسانه ها در سایت خود صفحه ویژه ای اختصاص داده بود که اطلاعات مربوط به کتاب هایی که مجوز می گرفتند یا مجوز دریافت نمی کردند در آن قید می شد."

تغییرات در شیوه برگزاری نمایشگاه کتاب

محسن پرویز چهار بار به ریاست نمایشگاه کتاب تهران هم منصوب شد.

او به توصیه محمود احمدی نژاد نمایشگاه کتاب را از نمایشگاه بین المللی تهران به مصلی انتقال داد و با وجود انتقادهای برخی کارشناسان و مشکلات فنی و ساختمانی متعدد این مکان، بر ادامه برگزاری نمایشگاه در مصلی پای فشرد.

در همین حال، در سال های اخیر، به تعدادی از ناشران اجازه شرکت در نمایشگاه داده نشد.

محسن پرویز، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، در گفت و گوی مطبوعاتی امسال خود به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب، دلیل این ممنوعیت را "جریمه‌ی ناشران متخلف" ذکر کرد.

او از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در دوره‌های پیشین که به گفته‌ او "نسبت به تخلفات ناشران بی‌توجهی می‌کردند" انتقاد کرد و گفت "نباید انتظار داشت که اگر تخلفی صورت می‌گیرد، از یاد برود."

رییس نمایشگاه کتاب تهران گفت که هم دلیل جلوگیری از حضور برخی از ناشران در نمایشگاه کتاب را "نمی تواند بگوید"، هم به دلایل "مسائل اخلاقی و حقوقی"، نمی‌خواهد از برخی ناشرها نام ببرد اما از آن‌ها "خیلی دلگیر و ناراحت" است. جمع آوری کتاب‌ها از سطح نمایشگاه

در زمان برگزاری نمایشگاه های کتاب، تعدادی از کتاب های مجوزدار از غرفه ها جمع می شدند. این موضوع به نمایشگاه کتاب تهران محدود نمی شد.

در شهریور سال ۸۸، خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارش داد که فروش کتاب الهی نامه خواجه عبدالله انصاری هم در نمایشگاه قرآن ممنوع شد.

اما عمده محدودیت ها در نمایشگاه کتاب تهران اعمال می شد.

هوشنگ گلشیری، فروغ فرخزاد، صادق هدایت از جمله نویسندگان و شاعرانی بوده اند که در سال های اخیر از ناشران آثارشان خواسته می شد کتاب های آن ها را از غرفه هایشان جمع کنند.

در نمایشگاه کتاب تهران، امسال خبرهایی از جمع آوری آثار آیت الله منتظری و آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید شیعه، منتشر شد. مسئولان وزرات فرهنگ و ارشاد ایران مانع از حضور انتشارات آثار آیت الله محمد بهشتی هم شدند.

این گونه اقدام ها با واکنش های مختلفی از سوی طیف های فرهنگی رو به رو می شد. کانون نویسندگان در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب امسال در بیانیه ای نوشت:

"برگزارکنندگان نه‌تنها با ایجاد گشت‌های نامحسوس و سانسورچی‌های آنلاین فضایی رعب‌آور ایجاد کرده‌اند، که پا را از این فراتر نهاده و در آستانه‌ نمایشگاه کتاب در حرکتی بی‌سابقه پروانه‌ نشر تنی چند از ناشران را لغو و برخی از آن‌ها را به مراجع امنیتی احضار کردند."

آقای پرویز در مرداد ۸۷ در گفتگو با خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، اعلام کرده بود که نهادی با عنوان "کانون نویسندگان" که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده باشد وجود خارجی ندارد.

محسن پرویز برخورد با کانون نویسندگان، به عنوان "یک نهاد غیرقانونی" را وظیفه "دستگاه های ذی ربط" دانسته و گفته بود: "جایی که فعالیت فرهنگی و مجوز ندارد، قانون باید با آن برخورد کند."

همان سال، برخی منابع خبری اعلام کرده بودند که محمود دولت آبادی، از اعضای سرشناس کانون در وزارت ارشاد ایران حاضر شد و به او گفته شد که کانون حق برگزاری جلسات را ندارد.

حذف یارانه کاغذ و خرید کتاب برای کتابخانه ها زندگی محسن پرویز از زبان خودش

متولد سال ۱۳۴۲ هستم، دکترای طب عمومی را در سال ۷۱ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکترای فیزیولوژی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفتم و از سال ۷۸ عضو هیاًت علمی گروه فیزیولوژی این دانشگاه بوده‌ام. با توجه به کمبود هیاًت علمی در آن دوران، از سال ۷۴ شروع به تدریس فیزیولوژی نمودم.

از سال ۱۳۶۲ داستان کوتاه برای نوجوانان می‌نوشتم. آخرین کتاب در این زمینه، کتاب‌شناسی دفاع مقدس است که در ۲ جلد و ۳۵۰۰ مدخل تالیف شده است. در سال ۱۳۷۸ با جمعی از نویسندگان و شاعران انجمن قلم ایران را پی‌ریزی کردیم و از همان سال به عنوان عضو هیاًت مدیره این انجمن بوده‌ام تا زمانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به کار شدم.

در دوران معاونت فرهنگی محسن پرویز یارانه کاغذی که وزارت ارشاد به ناشران می داد حذف شد. این اتفاق سبب افزایش شدید قیمت کتاب در سال های اخیر شده است. اما مسئولان وزارت ارشاد با دفاع از این اقدام، اعطای بن خرید کتاب به دانشجویان و کارمندان و خرید کتاب از ناشران برای کتابخانه ها را راه جبران این افزایش قیمت دانستند.

از سوی دیگر، برخی ناشران در این سال ها از "برخورد تبعیض آمیز وزارت ارشاد" در خرید کتاب ها از ناشران انتقاد کرده اند. افزایش جوایز ادبی دولتی

محسن پرویز در دوران معاونت خود چند جایزه دولتی را پایه گذاری کرد از جمله جایزه جلال آل احمد، گام اول و کتاب فصل. او حمایت خود را از برخی جوایز ادبی دیگر هم اعلام کرد و گفت: "ما از داوری هایی که از سلامت نسبی آنها اطمینان پیدا کرده‌ایم مثل جایزه شهید غنی‌پور، قلم زرین و شعر جوان حمایت کرده‌ایم."

آقای پرویز در عین حال برخی جوایز ادبی خصوصی را "در خدمت بیگانگان" دانست. او در گفت و گویی با خبرگزاری مهر در دی ماه سال گذشته با طرح این سوال از مسئولان برخی جوایز ادبی که "چه کسی بودجه‌ای را که در کنگره آمریکا برای مبارزه علیه نظام ایران تصویب می‌شود هزینه می‌کند؟" گفت: "پاسخ به این سوال برخی مسائل درباره برخی جوایز ادبی را مشخص می‌کند."

محسن پرویز حتی به شیوه داوری این جوایز خصوصی هم انتقاد کرد و گفت "شیوه قضاوت و داوری این جوایز نامشخص است."

این در حالی است که جوایز خصوصی در ایران هم فقط برای کتاب هایی که از وزارت ارشاد مجوز گرفته اند برگزار می شود.

صادق هدایت و مدیر مدرسه

محسن پرویز درباره برخی از نویسنده ها و کتاب های ایرانی نظراتی جنجالی داشت.

او در جلسه نقد علویه خانم نوشته صادق هدایت درباره این نویسنده ایرانی گفت:

"هدایت یک مطلب در حاجی آقا دارد که می‌خواهند حاجی را عمل کنند، می‌گویند که او کار خیر هم انجام داد؟ (در خواب می‌بیند که مثلاً قیامت شده.) می‌گوید: «بله، یک روز یک مگس نشسته بود روی آب‌دوغ. تو آن را نجات دادی.» در آثار هدایت هم، اگر نکته مثبتی پیدا شود، مثل همان مگس است."

محسن پرویز در جلسه نقد و بررسی مدیر مدرسه جلال آل احمد در کانون اندیشه جوان اظهار کرد:

"من مدیر مدرسه را که خواندم، نکاتی از آن یاد گرفتم. نکته اولش این است که قدری احساس همدردی با نویسنده کتاب پیدا کردم. احساس می‌کنم که در همین شرایط امروز ما هم اگر کسی این کتاب را خواند، با وجود اینکه دلزدگی نسبت به بعضی از مسائل اجتماعی ممکن است داشته باشد، اما این نکته مثبت در ذهنش می‌ماند که در این شرایط هم می‌شود کار کرد. این داستان، شرایط اجتماعی‌ای را برای ما طرح می‌کند که در آن، آدم های ناصالحی در رأس امور هستند."


خانواده های زندانیان سیاسی در کرج از وضعیت نامطلوب آنها شکایت کردند

خانواده تعدادی از زندانیان پس از انتخابات که به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده اند، در نامه ای به عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران از شرایط بازداشت، نگهداری و محاکمه ی این زندانیان انتقاد کردند. در این نامه که در سایت کلمه منتشر شده و خانواده‌های مسعود باستانی، احمد زیدآبادی، عیسی سحرخیز، داوود سلیمانی، رسول بداغی، مهدی محمودیان، حشمت‌الله طبرزدی و رضا رفیعی فروشانی آنرا امضاء کرده اند، گفته می شود که برخی از این زندانیان، بدون برگزاری دادگاه یک سال است که در بازداشت موقت بسر می برند و عملا از دیدار هفته ای یکبار با خانواده یشان به دلیل دوری مسافت از تهران محروم شده اند. همچنین محدویت زیادی نیز برای آنها در تلفن زدن به خانواده هایشان ایجاد شده است.


ظاهرات ضد شکنجه در شهر اسکندریه مصر

هزاران نفر از مردم مصر به رهبری محمد البرادعی، مدير کل سابق آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز جمعه در تظاهراتی در شهر اسکندريه، از کاربرد شکنجه توسط پليس مصر انتقاد کردند.

اين تظاهرات در پی کشته شدن خالد سعيد، جوان ۲۸ ساله مصری، توسط چند افسر پليس مصر در روز ششم ماه ژوئن صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در اين تظاهرات چهار هزار نفر شرکت داشتند که با شعارهای « تغيير»و « مرگ بر مبارک» خواستار پايان شکنجه توسط پليس شدند.

محمد البرادعی در حال حاضر رهبری جناح مخالف دولت در مصر را بر عهده گرفته است.


 معوقه های مالياتی در ايران به شش هزار ميليارد تومان رسيد

مصطفی پورمحمدی رييس سازمان بازرسی کل کشور، ميزان معوقه های مالياتی را رقمی معادل ۶ هزار ميليارد تومان اعلام کرد .

به گفته رييس سازمان بازرسی کل کشور معوقات بانکی و مالياتی عدد و رقم های بزرگی است که می تواند فساد را نهادينه کند و ثروت های انبوه و افسانه ای را شکل دهد. رييس سازمان بازرسی کل کشور مبارزه با مفاسد اقتصادی را از وظايف اين سازمان برشمرد و از تدوين برنامه جامعی برای آن خبرداد.

.

اولین واکنش های ایران به مصوبات مجلسین سنا و کنگره آمریکا

مجلس: بی اثر است؛ اما ساکت نخواهیم ماند اولین واکنش های ایران به مصوبات مجلسین سنا و کنگره آمریکا

جـــرس: در واکنش به مصوبۀ روز پنجشنبۀ کنگرۀ آمریکا پیرامون تحریم فراگیر جمهوری اسلامی، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این موج تشدید تحریم های ایران را "بی اثر" ذکر کرده و از "مقابله به مثل" قریب الوقوع جمهوری اسلامی خبر دادند.

روز پنجشنبه سوم تیرماه ۸۹، مجلس نمایندگان (کنگره) ایالات متحده با اکثریت قاطع آراء (۴۰۸ رای موافق در برابر ۸ رای مخالف)، طرح تحریم فراگیر جمهوری اسلامی را با هدف "وارد نمودن فشار بر صنایع انرژی و بانکداری" و همچنین "ناقضان حقوق بشر" در ایران تصویب کرد که بنا به گزارش رویترز، برای نخستین بار صادرات و فروش فرآورده های نفتی تصفیه شده به ایران، شامل بنزین، گازوئیل و سوخت موتور جت تحریم می شود و در بخشی از این مصوبه نیز آمده است که شرکت های تامین کنندۀ تجهیزات قابل استفاده علیه آزادی اطلاع رسانی، مانند فروش امکانات فیلترینگ اینترنت، کنترل محیط مجازی، شنود مکالمات و تماس های تلفنی برای دولت ایران، مورد هدف تحریم های آمریکا قرار خواهند گرفت.

ساعاتی پیش از آن نیز، سنای آمریکا تحریم هایی را علیه صنایع انرژی ایران یا مرتبطین با سپاه اِعمال کرده بود.

در اولین واکنش نسبت به مصوبات اخیر مجلسین آمریکا، اسماعیل کوثری، نماینده و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز جمعه ۴ تیر (۲۵ ژوئن) به خبرگزاری ایرنا خاطرنشان کرد "تصمیم کنگره آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران همانند تصمیمات خصمانه گذشتۀ واشنگتن، بی اثر خواهد بود." وی تاکید کرد که آمریکا می خواهد با این روش ایران را از مسیر رسیدن به اهدافش "منحرف و ناامید" کند.

به گزارش همین خبرگزاری، حسین سبحانی نیا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز، متذکر شد که ملت و دولت ایران از تحریم ها استقبال نمی کنند اما در برابر آن هم ساکت و منفعل نخواهند ماند. او گفت که از تمام توان دیپلماسی ایران به ویژه از نمایندگی های خارجی این کشور برای مقابله به مثل در برابر اقدامات آمریکا و غرب استفاده خواهد شد.

سبحانی نیا هشدار داد "اگر کشورهای غربی بخواهند برای عبور کشتی ها و عملیات بانکی ما در دنیا اخلال ایجاد کرده و آنها را بازرسی کنند ما نیز با آنها رفتار متقابلی به ویژه در خلیج فارس و دریای عمان انجام خواهیم داد و از همه ظرفیت های اقتصادی و سیاسی خود در صحنه بین الملل استفاده خواهیم کرد."

گفتنی است دو هفته پیش نیز، شورای امنیت سازمان ملل چهارمین قطعنامه تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی را تصویب کرد و دولت آمریکا نیز هفته پیش تحریم های یکجانبه این کشور علیه ایران را گسترش داد.

محمود احمدی نژاد، هنوز در برابر مصوبات مجلسین سنا و کنگرۀ آمریکا از خود واکنشی نشان نداده، اما وی روز پنجشنبه قطعنامه اخیر شورای امنیت را "مضحک"، "بی ارزش و بی تاثیر" خواند و تاکید کرد از آن حتی استقبال می کند. وی تاکید کرد "آنها با صدور قطعنامه حركت خود را انجام دادند و الان نوبت ما است که به گونه ای با آنها گفتگو کنیم که از عمل خود پشیمان شوند و از این غلط ها نکنند."

جمهوری اسلامی کماکان بر صلح آمیز بودن مقاصد هسته ای خود تاکید دارد.


حمله لباس شخصی ها به حسینیه دراویش گنابادی در کرج

سایت میزان خبر: نیروهای لباس شخصی که خود را از پرسنل معاونت اطلاعات سپاه معرفی می نمودند روز گذشته اقدام به بازرسی حسینیه دراویش کرج و همچنین احضار شش تن از دروایش به معاونت اطلاعات سپاه کرج نمودند.

در ساعات پایانی روز چهارشنبه حدود 20 نفر از نیروهای لباس شخصی مجهز به بی سیم و ... که خود را ماموران معاونت اطلاعات سپاه معرفی می کردند بدون مجوز قضایی وارد حسینیه دراویش گنانبادی در کرج و منزل برخی دراویش شده و انجا را مورد بازرسی و تفتیش قرار دادند.

این افراد علت حضور خود در حسینیه دراویش را تحقیق و بازجویی پیرامون ضرب و شتم یکی از مأمورین خود در شهرستان کرج و شناسایی ضارب اعلام نمودند .

همچنین شش درویش گنابادی به اسامی سعید کریمایی، پوریابراتی، محمد ساکی، کمیل رحیم زاده، احسان دشتی وسعید دشتی ،شب گذشته از سوی بخش اطلاعات سپاه پاسداران شهرکرج به صورت غیرقانونی احضار شدند .

احضاریه این افراد بر روی سربرگ نیروی مقاومت بسیج و از سوی مقامی فاقد هویت و بدون رعایت تشریفات دادرسی تنظیم گردیده و برای روز یکشنبه 6 تیرماه ، به معاونت اطلاعات سپاه احضار شدند .

بنابرگزارشهای پایگاه خبری مجذوبان وابسته به دراویش گنابادی ؛ بدون مجوز مقام قضایی منازل شخصی دو تن از دراویش به نامهای رحیم زاده و دشتی نیز مورد تفتیش و بازرسی مأمورین قرار گرفته است .

بنابراین گزارش ؛ مأمورین پس از بازجویی و استنطاق چند تن از حاضرین در حسینیه ، تهدید نموده اند در صورت عدم شناسایی و معرفی ضاربین ، نسبت به برخورد با دراویش اقدام خواهند کرد .

همچنین براساس این گزارش ؛ دراویش در نامه ای خطاب به دادستان نظامی شهرستان کرج ، نسبت به تحركات گروهي آشوب طلب و مغرض كه با سوء استفاده از عناوين برخي مراكز نظامي ، قصد بلوا ، جوسازي و درگیری با دراويش را دارند و اهداف و مقاصد شومی را دنبال می کنند ، اعتراض كردند . دراويش در اين شكايت نامه ، به برخي رفتارهاي ناشايست و ضد انساني اين گروه اشاره و مي نويسند : این جماعت هر از چندی با اجتماع مقابل حسينيه دراويش و سردادن شعار و اهانت به بزرگان اين سلسله ، قصد حمله به اين مكان عبادي را دارند كه خوشبختانه تاكنون با درايت و خويشتنداري دراويش ، از هرگونه درگيري و مقابله به مثل ممانعت به عمل آمده است . حتی در زمان برگزاري مجالس درويشي نيز سوار بر موتورسیکلت با حضوردر مقابل حسينيه و تردد دركوچه هاي اطراف با ايجاد سروصداهاي مهيب و آزار دهنده ، علاوه بر اخلال در آسايش اهالي ، با فحاشي و بعضاً هتك نوامیس عابرین ، دراویش و مردم را تحریک به درگیری می کنند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .