شنبه دوم امرداد ١٣٨٩

آغاز فاز علمی طرح ملی گداخت هسته ای در ایران

سازمان انرژی اتمی ایران، روز شنبه ۲ مرداد ۱۳۸۹ (۲۴ ژوئیه ۲۰۱۰) از آغاز فاز علمی "طرح ملی گداخت هسته ای" در این کشور خبر داد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در مراسم آغاز به کار فاز علمی این طرح و آغاز به کار ۵۰ نیروی متخصص در آزمایشگاهی در سازمان انرژی اتمی، بودجه اختصاص یافته برای این طرح را ۸ میلیارد تومان (۸ میلیون دلار) ذکر کرد.

اصغر صدیق زاده، رئیس پژوهشکده گداخت هسته ای هم گفت مطالعات اولیه این طرح دو سال طول خواهد کشید و حدود ۱۰ سال هم برای ساخت راکتور گداخت وقت لازم است.

گداخت هسته ای هم کاربرد غیرنظامی دارد و هم می تواند برای ساخت بمب هیدروژنی مورد استفاده قرار گیرد.

دانشمندان سراسر جهان از دهه ها پیش تلاش می کنند انرژی حاصل از گداخت هسته ای را کنترل و از آن استفاده کنند، اما جز در آزمایش هایی با ابعاد کوچک در این راه موفق نبوده اند.

دانشمندان فکر می کنند انرژی حاصل از گداخت از روش های فعلی تولید انرژی بسیار به صرفه تر و پاک تر است.

کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۰۶ توافق کردند که یک تاسیسات گداخت هسته ای در کشور فرانسه بسازند.

اما هزینه های ساخت این تاسیسات، از ۵ میلیارد یوروی پیش بینی شده به حدود ۱۵ میلیارد یورو افزایش پیدا کرد و پیشرفت طرح نیز کند بوده است.


فرمانده‌ی سپاه حمايت برخی از پاسداران از مخالفان دولت را تأیید کرد

فرمانده سپاه پاسداران بر حمايت برخی از نيروهای تحت امرش از رهبران مخالفان دولت صحّه گذاشت. وی تصريح کرد که «برخورد فيزيکی و حذف» بهترين راه برای برخورد با اين عده نبوده است.

محمد علی جعفری، روز شنبه، در مورد افراد حامی مخالفان دولت در سپاه گفت: «بسياری که از جريان فتنه حمايت می‌‌کردند و يا ابهاماتی داشتند قانع شدند و موضوع را فهميدند و اين روش بهتر از برخورد فيزيکی و حذف است».

فرمانده‌ی سپاه پاسداران با اظهار اينکه دفاع از انقلاب از نماز نيز واجب‌تر است، ابراز عقيده کرد که آمادگی آمريکا برای حمله به ايران کامل شده است.

 

تحریم‌های بین‌المللی و آسیب‌شناسی رفتار غرب با ایران

باربارا پلت

بی بی سی، سازمان ملل متحد

مسئله ای مانند برنامه اتمی ایران چگونه باید حل شود؟ بخصوص آنکه ایران آن را اساسا مشکلی نمی بیند و آنچه که تلاشی صلح آمیز برای انرژی هسته ای می خواند را به یک موضوع ملی تبدیل کرده است.

شورای امنیت در ماه ژوئن یکبار دیگر با این مسئله دست و پنجه نرم کرد، اما تلاش هایش نتیجه همیشگی را داد: دور جدیدی از تحریم ها. اکثریت ۱۵ عضو شورای امنیت از این تحریم ها حمایت کردند، زیرا نگرانند که ایران بطور محرمانه در حال ساخت بمب اتمی باشد.

اما رای منفی ترکیه و برزیل اجماع شورا را شکست. این حاکی از نگرانی کشورهای دیگر از سیاستی بود که تاکنون نتوانسته رفتار ایران را تغییر دهد و این هراس را به وجود آورده که این روند ممکن است به رویارویی بیانجامد.

حتی در بین ایرانیان مخالف حکومت نیز علاقه چندانی به تحریم به چشم نمی خورد. حمید دباشی استاد مطالعات ایران در دانشگاه کلمبیا در نیویورک یکی از این مخالفان است.

آقای دباشی طرفدار جنبش اعتراضی ایران موسوم به "جنبش سبز" است؛ جنبشی که به دنبال انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال گذشته ایران به وجود آمد.

در ویدئوهای هفتگی اینترنتی او، دگراندیشان ایرانی از جمله هنرمندانی که بلندگوی تغییر در ایران شده اند شرکت می کنند.

اما آقای دباشی معتقد است تحریم ها به جای آنکه رهبران ایران را هدف بگیرد، به مردم این کشور صدمه می زند. او نگران است که از تحریم ها به عنوان بهانه ای برای سرکوب بیشتر جنبش حقوق دمکراتیک استفاده شود: "تاثیر اصلی تحریم ها بر جنبش نوپای حقوق مدنی خواهد بود که به سرعت و به شدت سرکوب خواهد شد."

"وقتی دولت اوباما سر کار آمد ما گفتیم که آماده مذاکره ایم. و ایران به آرامی و در حالیکه با یک بحران سیاسی داخلی درگیر بود پاسخ داد. بعد ما گفتیم که نه نمی توانیم این کار را بکنیم و کنار کشیدیم."

گری سیک

حتی رئیس سازمان سیا، لئون پنتا در مصاحبه با تلویزیون ای بی سی تصدیق کرد که تحریم ها احتمالا ایران را وادار به توقف برنامه اتمی خود نمی کند.

اگر چنین است پس این تحریم ها چرا اعمال می شود؟

یکی از علل آن سیاست داخلی آمریکاست: لابی مقتدری در کنگره برای اقدامات شدید علیه ایران فعالیت می کند. باراک اوباما نمی تواند به این لابی ها بی توجه باشد.

او نمی تواند به این خطر بی اعتنا بماند که اگر کاری انجام نشود، اسرائیل ممکن است دست به حمله نظامی علیه ایران بزند.

اسرائیل که به گفته تحلیلگران اسرائیلی سلاح اتمی دارد، ایران اتمی را تهدیدی علیه موجودیت خود می بیند.

آقای اوباما می گوید ایران به پیشنهاد مذاکره پاسخ درستی نداده و اکنون زمان استفاده از فشار است. او پیشنهاد مذاکره را برای نخستین بار در سخنرانی تحلیف خود مطرح و بیش از یکسال آن را دنبال کرد.

اما برخی منتقدان این ادعای او را رد می کنند.

گری سیک، عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا، اعتقاد دارد که مقامات کشورش مذاکره را به طور جدی دنبال نکرده اند.

آقای سیگ گفت: "وقتی دولت اوباما سر کار آمد، گفتیم که آماده مذاکره ایم و ایران به آرامی و در حالیکه با یک بحران سیاسی داخلی درگیر بود پاسخ داد. بعد ما گفتیم که نه نمی توانیم این کار را بکنیم و کنار کشیدیم."

اما سوزان دماجیو، مدیر بخش مطالعات سیاسی در انجمن آسیا می گوید که موضوعات قابل بحث زیادی وجود دارد. نخست آنکه باید نگرانی های امنیتی مشروع ایران که متاثر از موقعیت و تاریخ این کشور است، به رسمیت شناخته شود.

"تاثیر اصلی تحریم ها بر جنبش نوپای حقوق مدنی خواهد بود که به سرعت و به شدت سرکوب خواهد شد."

حمید دباشی

خانم دماجیو می گوید: "ایرانی ها تصریح می کنند که در منطقه بدی هستند. اطراف آنها دولت های هسته ای پاکستان، روسیه و اسرائیل قرار دارند. دو جنگ بزرگ نیز در مرزهای آنها جریان دارد."

ایران همچنین خاطرات تلخی از جنگ ویرانگر هشت ساله با عراق دارد. صدام حسین علیه ایران سلاح شیمیایی به کار برد و غرب هم هیچ نگفت.

اکنون بحث این است که مذاکره ای که تنها معطوف به برنامه اتمی ایران باشد نتیجه نخواهد داد؛ دستور کار وسیعتری که شامل مسائل مورد توجه ایران و آمریکا است باید تهیه شود.

خانم دماجیو می پرسد: "ایران چه نوع فضای امنیتی در مرزهای خود می خواهد: عراق و افغانستان؟ چه نوع امکانی برای همکاری به منظور ایجاد ثبات در این دو کشور وجود دارد.؟"

او می گوید اینها موضوعاتی هستند که آمریکا باید برای مذاکره با ایران در نظر داشته باشد.

آقای سیک تصدیق می کند که حتی مذاکرات وسیع هم کار ساده ای نیست. بحران سیاسی جاری نه فقط سازش، بلکه حتی تصمیم گیری را برای ایران مشکل کرده است.

اما بدون مذاکره دیگر چه راهی باقی می ماند؟ سیاست تحریمی که موثر نبوده است؛ برنامه هسته ای که ایران حق ملی خود می داند اما اسرائیل تحمل نخواهد کرد؛ و ترس از این که این فشارها سرانجام به جنگ بیانجامد.


پس از مبارک؛ بوی تغییر به مشام می‌رسد

کریستین فریزر

بی بی سی

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر، مخالفان حسنی مبارک که از سال ۱۹۸۱ بر سرکار است، خواهان تغییر هستند. آنها چشم امید‌شان را به محمد البرادعی، رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و برنده جایزه صلح نوبل دوخته‌اند.

مدتی پیش، عده‌ای از دانشجویان معترض در محل دفتر حزب مخالف "الغد" گرد هم آمدند تا راهپیمایی مسالمت آمیزی را برای آنچه خود "تغییر دموکراتیک" می‌نامند، آغاز کنند. اما صفوف به‌هم فشرده و تا بن دندان مسلح پلیس ضدشورش، همراه اوباشان لباس شخصی که دولت مصر معمولا در انجام "کارهای کثیف" از آنها استفاده می‌کند، در محل، منتظر تظاهرکنندگان بودند.‌

حتی پیش از آن که تظاهرکنندگان راهپیمایی خود را در مسیری که از کنار پارلمان می‌گذشت، آغاز کنند، باتون‌های نیروهای پلیس آماده بود.

روزنامه‌نگارانی که برای پوشش حادثه در آن‌جا حضور داشتند به اندازه معترضان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. رفتار خشونت آمیزی با عکاسان خبری شد و دوربین‌های آنها هم توقیف شد. زنی که روسری‌ خود را برای نشان دادن محل ضربه به سرش برداشته بود، به من گفت: "می‌خواهم تا زمانی که اوضاع عوض شود، به اعتراض ادامه بدهم".

کسی نمی‌داند بر سر بعضی از همراهان تظاهر‌ات کننده‌ او که به اتومبیل‌های از پیش آماده پلیس لباس شخصی هدایت شدند، چه آمد.

"پلیس باید به جای استفاده از شلنگ آب برای متفرق کردن معترضان، به آنها تیراندازی می‌کرد، حقشان همین بود"

نشاط القساس، از وفاداران به دولت مبارک

نتیجه این سرکوب خشونت‌بار، داغ شدن مباحثاتی درباره آزادی بیان و حقوق بشر در پارلمان مصر بود.

پلیس بارها دعوت به خویشتن داری شده اما یکی از قانونگذاران برجسته از حزب ملی دموکراتیک حاکم پیام دیگری داشت. نشاط القساس، یکی از وفاداران به حسنی مبارک می‌گوید: "من نمی‌دانم چرا وزارت کشور در مورد کسانی که قانون‌شکنی می‌کنند، با مدارا و تسامح رفتار می‌کند. پلیس باید به جای استفاده از شلنگ آب، برای متفرق کردن مردم، به آنها تیراندازی می‌کرد، حقشان همین بود."

رسانه‌های مخالف گفته‌ او را نشانه آشکار گستاخی و بی‌پروایی تشکیلات حاکم و صحه‌گذاری واضح بر خشونت وحشیانه‌ پلیس دانستند.

پس از ترور انورسادات در اکتبر ۱۹۸۱، حسنی مبارک فرمانده سابق نیروی‌هوایی و معاون انور سادات، به ریاست جمهوری مصر انتخاب شد و فرمانده کل نیروهای مسلح مصر شد.

دولت او به مدت ۲۹ سال حالت فوق العاده را حفظ کرده است. این امر به دولت توانایی داده که هر صدای مخالفی را در نطفه خفه کند. اما اکنون ورود محمد البرادعی به صحنه سیاسی مصر، میزان تقاضا برای تغییر را تشدید کرده است.

رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازگشت به مصر و طی چند ماه گذشته توانسته نیروهای متفرق و گوناگون اپوزیسیون را زیر پرچم اتحاد ملی برای تغییر گرد هم‌ آورد.

اگرچه آقای البرادعی از فساد رایج در طبقه نخبگان حاکم بر مصر مبری است اما هنوز معلوم نیست که بر طبق قانون اساسی اجازه داشته باشد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده رقابت کند.

البته این امر او را از درک معضلات کشورش از فقر گرفته تا بی سوادی گسترده و تنش‌های خطرناک اجتماعی بین مسلمانان و مسیحیان باز نداشته است. او می‌گوید هموطنان مصری او به طور مداوم توسط رژیمی که حقوق سیاسی آنها را نادیده می‌گیرد، مورد اهانت قرار گرفته اند.

در گذشته چهره‌های شاخص مخالف که جرات انتقاد علنی از حاکمیت را داشته‌اند به کلی خنثی شده‌اند. ایمن نور ، که در انتخابات سال ۲۰۰۵ ریاست جمهوری با فاصله زیادی نسبت به حسنی مبارک در رده دوم قرار گرفت، کمی پس از انتخابات به بهانه اتهاماتی که بسیاری، آنها را واهی می‌دانستند به زندان افتاد.

او اکنون آزاد است اما جایگاه سیاسی‌اش مخدوش شده است.

حملاتی برای زیرسوال بردن وجهه آقای البرادعی در مطبوعات آغاز شده ‌است. در مراسم جشن عید پاک قبطیان مصر، صندلی او در کنار صندلی مارگارت اسکوبی سفیر ایالات متحده در مصر بود. قبل از آن که آنها متوجه مفهوم این همجواری بشوند و صندلی‌هایشان را عوض کنند، عکس‌های متعددی از آنها در راه چاپخانه‌ روزنامه‌های دولتی بود. یکی از آنها با شادمانی این عنوان را برگزیده بود : "آلت دست آمریکا".

قبل از ورود آقای البرادعی به صحنه، حسنی مبارک سالها وقت صرف اقناع افکار عمومی غرب کرده بود که در صورت عدم مهار همه‌جانبه اسلامی‌گرایان، آنها به شکل چاره‌ناپذیری در انتخابات عمومی برنده خواهند بود. به همین دلیل است که جمال مبارک، کوچکترین پسر او اغلب به عنوان شبیه‌ترین و مطمئمن‌ترین جانشین او به غرب معرفی شده ‌است. اما اکنون این تئوری به چالش کشیده شده است.

اگر چه شانس رسیدن آقای البرادعی به مقام ریاست جمهوری چندان زیاد نیست اما از حضور او به عنوان عامل تسریع کننده فرآیند تغییر یاد می‌شود، کسی که می‌تواند امید دهنده وجود جانشینی سکولار و در عین حال مورد حمایت عموم برای حزب حاکم ملی دموکراتیک مصر و حامیان نظامی آن باشد.

آقای البرادعی به ندرت از پاسخگویی به سوالات اسلامگرایان طفره‌ رفته است. او با اعضای ارشد گروه مخالف اخوان‌المسلمین که حامیانشان حدود بیست درصد کرسی‌های پارلمان را در اختیار دارد ملاقات کرده است.

اخوان‌المسلمین اسلام‌گرایانی هستند که بیشترین حمایت‌ را در میان عموم جامعه دارند، اگر چه تاکنون از میزان همراهی‌شان با آقای البرادعی صحبتی به میان‌ نیاورده‌اند.

آنها از بعضی از اصول آقای البرادعی حمایت کرده‌اند اما این الزاما به معنی حمایت آنها از نامزدی او برای ریاست جمهوری نیست. به همین دلیل عرصه سیاسی مصر در آستانه رسیدن به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۱، وارد یک مرحله دشوار و اغواکننده با اهداف دور از دسترس خواهد شد.

بوی تغییر به مشام همه رسیده است. حکومت با تغییر محتاطانه نیروهای میانه‌ رتبه‌ در حال تغییر جایگاه خود است، اما مقدار این تغییر نامشخص است. مسلما بیشترین تغییر در نیروهای مسلح به عنوان شریک در سایه حکومت اتفاق می‌افتد.

ارتش می‌داند که اگر رئیس جمهور تغییر کند توازن قوا به شدت دستخوش تغییر خواهد شد و در این صورت حفظ امنیت ملی نه تنها درمقابله با همسایگان تهدید کننده‌ای نظیر اسرائیل، بلکه در مواجه با ژنرال‌های نیروهای مسلح خودی در درجه اول اهمیت خواهد بود، ژنرالهایی که مهار زندگی مردم مصر‌ را از هر لحاظ، از سیاست گرفته تا اقتصاد در دست خود گرفته‌اند. کسی نمی‌داند که این ژنرال‌ها اکنون به چه می‌اندیشند.


چنار‌هايی كه ايستاده می‌ ميرند

روزنامه ابتکار: 24هزار اصله درخت در سال1324، 12هزار اصله درسال1374 و امسال 8288 اصله، آمار چنارهاي خيابان وليعصر در 60سال گذشته است. طبق گفته مسئول فني كميته محيط زيست شوراي شهر تهران، سال گذشته 110 درخت و از ابتداي سال جاري نيز 92 اصله چنار ديگر مجوز قطع شدن گرفته اند، بنابراين با روند كنوني خشك و قطع شدن درختان خيابان وليعصر به عنوان بزرگ‌ترين خيابان مشجر خاورميانه بايد منتظر خيابان وليعصري بدون درخت در آينده‌اي نه چندان دور باشيم. حسن پيراسته مسئول فني كميته محيط زيست شوراي شهر تهران درمورد وضعيت درختان چنار خيابان وليعصر گفت: «خشك شدن درختان خيابان وليعصر، در مقابل برخي برجها و مراكز تجاري بزرگ به وضوح قابل مشاهده است، بدين صورت كه جلوي اين برجها، همه درختها از بين رفته يا رو به زوال است اما درختان بالا دست و پايين دست كاملاً سرحال هستند.»او با بيان اينکه برخي شهروندان در زمينه نابودي اين درختان بي تقصير نيستند، ادامه داد: «بي‌توجهي به اقدامات تخريبي برخي اصناف،صاحبان برج‌ها و واحدهاي تجاري بزرگ به درختان خيابان ولي‌عصر پايمال كردن حقوق حياتي ومسلم شهروندان تهراني است.» پيراسته هشدار داد: «هويت خيابان وليعصر كه با چنار گره خورده است متاسفانه به تدريج به سمت زوال و نابودي است و اين روند نگران كننده مي‌تواند موجب بروز يك فاجعه زيست محيطي در شهر تهران شود.»او ادامه داد:‌ «آبياري درختان خيابان وليعصر در بخشي از خيابان فاطمي به پايين به صورت منظم انجام نمي‌شود. به علاوه اين آب در اثر تماس با موزاييك و سنگ‌ها و ورود پساب برخي واحدهاي تجاري ومسكوني آلوده است.» مسوول فني كميته محيط زيست شوراي شهر تهران تصريح كرد: «آب جوي‌هاي خيابان وليعصر از سرچشمه مشكلي ندارد اما در مسير عبور آن به طور پنهاني و بدون رعايت حداقل ضوابط بهداشتي و زيست محيطي، به وسيله پساب خروجي برخي مجتمع‌هاي مسكوني و تجاري آلوده مي‌شود.»او ادامه داد: «برخي اوقات مشاهده مي‌شود كه شيرابه‌اي سفيد رنگ شبيه آب آهك در پاي درختان جاري بوده كه با پيگيري مشخص شده است كه يك برج مسكوني يا تجاري مشغول عمليات ساختماني است و از آنجا كه اينگونه فعاليت‌ها موجب بالا رفتن كدورت مي‌شود، اين آب براي آبياري درختان مناسب نيست.» اين كارشناس محيط زيست گفت: «به جرأت مي‌توان گفت خشك كردن درختان توسط تجار، برجداران و برخي بانك‌ها به طور عمدي صورت مي‌گيرد. براي نمونه برخي فروشگاه‌ها و مجتمع‌هاي تجاري بزرگ براي منفعت و راحتي مشتريان خود عملاَ ساختار پياده‌رو را برروي محل تجارت خود بدون در نظر گرفتن قوانين شهري تغيير داده اند كه وهن مديريت شهري را نشان مي‌دهد.» مسوول فني كميته محيط زيست شوراي شهر تهران تاكيد كرد: «در بازديدي كه به همراه شوراي پژوهشي و راهبردي سازمان پارك‌ها و فضاي سبز از خيابان وليعصر داشتيم، وضعيت درختان اين خيابان در برخي نقاط بسيار اسف بار و نگران‌كننده‌است و بسياري از درختان در اثر كم آبي يا آبياري بوسيله آب آلوده خشك شده و يا در حال خشك شدن هستند.» او تاكيد كرد: «با خشك شدن اين درختان و تاييد آن توسط شوراي پژوهشي و راهبردي سازمان پارك‌ها و فضاي سبز، مجوز قطع براي اين درختان صادر مي‌شود كه در همين رابطه مجوز قطع بيش از 90 درخت در خيابان وليعصر از ابتداي امسال صادر شده است.»پيراسته گفت: «با توجه به اينكه متهمان مشخص هستند لازم است تا شهرداري تهران با طراحت و دقت و جسارت بيشتري مسائل را تعقيب كند و حقوق حياتي مردم را از متصرفين و اشخاصي كه عامل تخريب درختان چنار در اين خيابان هستند، بستاند.» او ادامه داد: «گرچه قوانين قضايي در زمينه آسيب و خشكاندن درختان نافذ است اما لازم است كه شعب قضايي خاص براي رسيدگي به چنين تخلفاتي اختصاص يابد تا اهميت مواردي اينچنين توسط مجمع قضايي بيشتر درك شود.»مسوول فني كميته محيط زيست شوراي شهر تهران تصريح كرد: «بايد هرچه سريعتر روند آسيب رساندن به درختان خيابان وليعصر متوقف شده و درصدد احياي اين درختان بر آئيم تا از بروز فاجعه جلوگيري شود.» او با انتقاد از عملكرد شهرداري تهران در توجه به وضعيت درختان خيابان وليعصر گفت: انتظار مي‌رود طبق ماده 55 قانون شهرداري‌ها با متخلفان و متعرضين به درختان اين خيابان برخورد شود اما متاسفانه به علت يكسري غفلت‌ها، اقدامات قاطع و قانوني در اين زمينه انجام نمي‌شود.پيراسته با ابراز تاسف از عدم توجه رسانه‌هاي مختلف به ويژه صداوسيما به وضعيت طبيعت خيابان وليعصر گفت‌: «مگر خيابان وليعصر و چنارهاي آن نماد هويت شهر تهران نيست، پس چرا اين موضوع توسط صدا و سيما و سايررسانه‌هاي گروهي پيگيري نمي‌شود.» اودرمورد تلاش براي احيا درختان توضيح داد: «به علت عدم رعايت اصول حفظ درخت در برخي عمليات‌هاي توسعه شهري مانند فاضلاب و زيباسازي، اين اقدامات آن‌گونه كه بايد و شايد، مثمر ثمر نيست. همچنين درختان كه جديد كاشته مي‌شوند به دليل عواملي مانند سختي زمين ويا ساير تنش‌هاي محيطي متاسفانه به سادگي دوام نمي‌آورند.»


پژواک: آیا تحریم برنامه اتمی ایران را متوقف می‌کند؟

بی بی سی

تصویب چهارمین دور تحریم های شورای امنیت علیه ایران و اقدام تعدادی از کشورهای غربی در وضع تحریم های اضافی به منظور تحت فشار قرار دادن برنامه اتمی ایران، بار دیگر تاثیرات فشارهای جهانی بر جمهوری اسلامی را در معرض توجه افکار عمومی قرار داده است.

در پی تصویب قطعنامه جدید، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که مجازات های مندرج در این قطعنامه "مهم ترین" تحریم هایی خواهد بود که ایران با آن مواجه شده است.

در مقابل، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را "خنده دار" توصیف و پیش بینی کرده است که قدرت های جهانی "از کرده خود پشیمان خواهند شد".

در فضای بعد از وضع مجازات های جدید بین المللی، سوالی که در ذهن بسیاری از ایرانیان وجود دارد، آن است که تحریم های وضع شده علیه تهران بر سر پرونده هسته ای، تا چه حد بر سیاست های حکومت و زندگی مردم تاثیر خواهد گذاشت و چه سرانجامی را برای کشور آنها رقم خواهد زد؟

آیا جمهوری اسلامی قادر خواهد بود که بدون عقب نشینی بر سر برنامه هسته ای خود، تحریم های جدید را نیز، همچون موارد قبلی تحریم، به نحوی از سر بگذراند؟ یا اینکه تحریم های جدید، چنان حکومت ایران را تحت فشار قرار خواهد داد که ناچار به تامل دوباره در برنامه هسته ای خود شود؟ مهمتر آنکه، اگر تحریم های جدید هم باعث عقب نشینی مسئولان ایرانی نشود، سناریوی بعدی جامعه جهانی برای توقف برنامه هسته ای ایران چه خواهد بود؟ آیا ممکن است پافشاری تهران بر سر برنامه هسته ای اش، واکنش هایی در حد تحریم صادرات نفت ایران یا حمله نظامی را در پی داشته باشد؟

در برنامه این هفته پژواک، این موضوعات در گفت و گوی حسین باستانی با هوشنگ امیراحمدی، استاد دانشگاه در آمریکا و مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا بررسی شده است.

برنامه رادیویی پژواک به بررسی رویدادها و مباحث مختلفی در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران اختصاص دارد. شما می توانید این برنامه را هر پنج شنبه شب در نیمه دوم برنامه جام جهان نما بشنوید. این برنامه همچنین جمعه شب ها تکرار می شود و شما می توانید آن را از وبسایت ما نیز بشنوید و از طریق همین سایت دیدگاه ها و نظرات خود را در باره برنامه یا سخنان میهمانان برنامه به این نشانی بفرستید:

 

عباس میلانی: هزینه تعطیلی علوم انسانی تعطیلی فکر است

عباس میلانی، استاد دانشگاه در آمریکا می گوید که در صورت موفقیت حکومت ایران در مقابله با علوم انسانی، جامعه ایرانی "هزینه وحشتناکی برای سوء مدیریت و تعطیلی فکر" خواهد پرداخت.

با این حال، آقای میلانی، رییس مرکز مطالعات ایرانی در دانشگاه استنفورد، به بی بی سی فارسی گفت که تلاش های چند ماه اخیر محافظه کاران ایران برای برچیدن بساط آنچه علوم انسانی و اجتماعی غربی خوانده اند، "گره بر باد زدن است."

میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت ایران، چهارشنبه سی ام تیرماه (۲۱ ژوئیه) این گونه حملات علیه علوم انسانی را "سازمان یافته " دانست و آن را یادآور استبداد حکومت های کمونیستی اروپای شرقی و شوروی سابق از جمله ژوزف استالین توصیف کرد.

استالین در مقام رهبر اتحاد جماهیر شوروی در اواخر دهه ۱۹۳۰ برنامه پاکسازی بزرگی را برای قلع و قمع کردن مخالفانش به اجرا گذاشت.

آقای میلانی می گوید که حکومت استالین نه تنها علوم انسانی، بلکه همه رشته های علمی از جمله زیست شناسی، ژنتیک، فیزیک و علوم اجتماعی را تحت کنترل حزب کمونیست درآورد.

این ایرانشناس گفت: "استالین ادعا می کرد که فقط یک حقیقت وجود دارد و آن حقیقت مارکسیسم است و هر چیزی که تابع و برخاسته از آن نیست، باطل است. صحبت های اخیر آقای لاریجانی در مورد این که جامعه دینی احتیاج به علوم اجتماعی ندارد، احتیاج به جامعه شناسی و روانشناسی ندارد، متاسفانه به بدترین شکل یادآور حرفهای عوامل ایدئولوژیک استالین است."

هفته گذشته از قول صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه ایران، نقل شد که علوم انسانی غربی با آموزه های دین اسلام مغایرت دارد.

خبرگزاری های ایران قول آقای لاریجانی نوشتند: "در کشوری که بنای آن توحید و ایمان به حق تعالی بوده و براساس قرآن شکل گرفته، آیا درست است بر علوم انسانی اتکا کند که پیش فرض‌های آن به هیچ وجه الهی نیست؟ چه معنی دارد در کشور خود تئوری‌هایی درباب روانشناسی و جامعه‌شناسی ترویج کنیم که بر پیش فرض‌هایی استوار است که به هیچ‌وجه با پیش فرض‌های دینی ما هماهنگی و همخوانی ندارد؟"

در شهریور ماه گذشته همزمان با برگزاری دادگاه های دستجمعی بازداشت شدگان معترض به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، از تدریس علوم انسانی غربی در دانشگاه های ایران انتقاد کرد.

در پی اظهارات او، برخی ناظران درباره تکرار "انقلاب فرهنگی" دیگری در ایران هشدار دادند.

عباس میلانی عقیده دارد در سه دهه اخیر تلاش مقام های ارشد جمهوری اسلامی برای پاکسازی دانشگاه ها از دگراندیشان و تحمیل اندیشه های مورد پسند حکومت متحمل "شکستی تاریخی" شده است.

او می گوید: "من در آن زمان افتخار کار در دانشکده حقوق دانشگاه تهران را داشتم. چهل نفر از چهل و پنج استاد را تصفیه کردند، نصف دانشجویان را تصفیه کردند. همین آقای (غلامحسین) الهام از برگزار کنندگان اصلی سانسور در دانشکده حقوق بود. بیست و پنج سال بعد، نه تنها دانشکده حقوق بلکه تمام دانشگاه های ایران، یکپارچه نظراتشان، علایقشان و فرهنگشان با آنچه امثال آقای لاریجانی می خواهند، تفاوت دارد و برای همین ناچارند سانسور را تشدید کنند و حرف هایی بزنند که نه تنها در قرن بیست و یکم شنیع است، بلکه حکایت از یک ورشکستگی فکری شگفت آور دارد."

آقای میلانی می گوید که هزینه کوتاه مدت برخورد با علوم انسانی این است که دانشجویان و استادان این رشته ها به فعالانی علیه حکومت بدل خواهند شد.

اما او هزینه درازمدت آن را سهمگین می داند و می گوید: "نتیجه اش هزینه وحشتناکی است که جامعه ایران برای سوء مدیریت اجتماعی و برای تعطیل فکر در ایران خواهد پرداخت."


برای هر ناو آمریکایی 100 شناور جنگی در نظر گرفته‌ایم

به گزارش سایت عصر ایران، فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه پاسداران از تدابیر این نیرو برای مقابله با تهدیدات خارجی گفته، برای هر ناو آمریکایی صد شناور جنگی در نظر گرفته‌ایم.

پاسدار مرتضی صفاری در گفت وگو با هفته نامه پنجره گفته، ما برای مقابله با دشمن، محاسبات ریاضی انجام نمی‌دهیم و نمی‌گوییم که برای مثال دشمن این تعداد ناو یا هواپیما دارد، پس ما باید بیشتر از آن‎‎ها داشته باشیم، بلکه ما باید به مرکزیت دشمن زده و نقاط ضعف او را هدف بگیریم و با تجهیزات خود که پیشرفته و به‎روز است با آن‎‎ها مقابله کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه " امروز شاهد حضور فراوان ناو‌‎ها و شناور‎های جنگی کشور‎های فرامنطقه‎ای در خلیج‎فارس هستیم؛ شما این حضور ناوگان کشور‎های دشمن را برای جمهوری اسلامی یک تهدید می‌دانید یا یک فرصت؟" گفت، ما خدا را شاکریم که امروز بیش از 100 ناو و شناور خارجی به‎عنوان لقمه‎‎های آماده در خلیج‎فارس و دریای عمان در دسترس ما هستند و هرلحظه که مقام عظمای ولایت اراده کنند و یا دشمن بخواهد کوچکترین تهدیدی را علیه نظام اسلامی عملی کند، همه پاسداران به‎همراه بسیجیانی که آموزش‌‎های لازم را دیده‌اند، آماده واکنش سریع در برابر آن‎‎ها هستند.

در حقیقت باید این‎طور حساب کرد که هر ناو بزرگ آمریکایی نیروی انسانی فراوانی را در خود دارد و اگر چند فروند از این ناو‎ها توسط نیرو‎های ما غرق شوند، یعنی تعداد زیادی از نیرو‎های آمریکایی در خلیج‎فارس دفن خواهند شد و این توانایی در ما وجود دارد.

صفاری درباره موضوع بازرسی کشتی‌‎ها و شناور‎های جمهوری اسلامی در آب‌‎های آزاد براساس قطعنامه شورای امنیت نیز گفت: اگر دشمن بخواهد دست به چنین کاری بزند، برای ما فرقی نخواهد داشت که چه کشوری باشد. اگر هر کشوری شناور ما را مورد بازرسی قرار دهد، باید بداند که آن‎‎ها در خلیج‎فارس وابستگی‎‎های فراوان تجاری دارند و در این صورت ما حتما مقابله به مثل خواهیم کرد و هر شناوری با پرچم آن‎‎ها بیاید به‎سراغش خواهیم رفت؛ چراکه ما این قطعنامه را یک قطعنامه غیرمنطقی و زورگویانه می‌دانیم .

وی ادامه داد: عکس‌العمل ما تنها به خلیج‎فارس نیز محدود نخواهد شد. ما فعلا در خلیج ‎فارس هستیم، اما برای این مقابله به مثل به‎واسطه حضور نیروی دریایی ارتش در آب‎های آزاد، برنامه‎‎هایی نیز برای نقاط دوردست در نظر داریم. بنابراین فکر نمی‎کنم که دشمن جرئت دست زدن به چنین اقداماتی داشته باشد، اما باید بداند که در صورت عملی کردن این موضوع، با او چنان برخورد قاطعانه‎ای می‌کنیم که از کرده خود پشیمان شود.


نگرانی شدید جمهوری اسلامی از مسدود شدن دارايی هایش در خارج

خبرگزاری مهر: معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه جمهوری اسلامی متناسب با تحلیل شرایط داراییهای خارجی را منتقل می‌کند، گفت: هر کشوری که برای داراییهای کشورمان محدودیت ایجاد کند، ایران نیز داراییهای خود را از بازار آن کشور خارج خواهد کرد.

حمید برهانی درباره انتقال دارایی های ایران از بانکهای اروپایی به آسیایی گفت: دارایی های کشور باید به شیوه ای اداره و نگهداری شود که علاوه بر مصون بودن، قابلیت نقدینگی بالا نیز باشد و ریسک و خطری متوجه این داراییها نشود.

معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این داراییها باید متناسب با بازارها و پولهای مختلف از انعطاف پذیری لازم برخوردار باشد، افزود: همچنین باید اجازه فعالیت با داراییهای ما داده شود، با این شرایط داراییهای ایران نیز به همان سمت سوق خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: هر بازاری برای داراییهای ایران محدودیت ایجاد کند، داراییهای ما از آن بازار خارج خواهد شد و این امر پدیده ای کاملا طبیعی و منطقی است.

برهانی تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان متولی مدیریت داراییها و ذخایر کشور باید به دنبال راهکارها و شیوه هایی باشد که این داراییها را مصون نگه دارد و هر زمانی که بخواهد داراییها قابلیت استفاده و نقدینگی داشته باشد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی متناسب با تحلیل شرایط استراتژی خود را نیز تغییر می دهد و داراییها را منتقل می کند، ادامه داد: با توجه به این امر هر کشوری که برای داراییهای ایران محدودیت ایجاد کند، ایران نیز داراییهای خود را از بازار آن کشور خارج خواهد کرد.

معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که آیا تغییر ترکیب سبد ارزی نیز دراین راستا انجام می شود؟ اظهارداشت: در این راستا هرگونه تحول و محدودیت بین المللی برای استفاده از ارزهای مشمول در سبد ارزی، باعث می شود که بانک مرکزی نیز استراتژی خود را تغییر دهد.

وی یاد آور شد: ما یک شیوه استاتیک در این رابطه نداریم بلکه شیوه ای پویا و دینامیک داریم که متناسب با تحولات دنیا سبد ارزی را اداره می کند.

تحریم شرکتهای ایرانی برهانی در مورد پاسخ به این سئوال که آیا بلوکه شدن داراییها و سرمایه های 40 شرکت ایرانی که بخشی از سهام آنها متعلق به دولت است در دبی صحت دارد، بیان کرد: اطلاع و گزارشی در این رابطه ندارم. اما چنانچه این شرکتهای تحت " un" (سازمان ملل متحد) باشند، احتمالا به امارات نیز تحریم این شرکتها ابلاغ شده است.

برهانی همچنین روند سرمایه گذاری خارجی در کشور را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با این وجود، پتانسیلهای بیشتری در کشور برای سرمایه گذاری خارجی وجود دارد.

بانکهای خارجی این مقام مسئول در بانک مرکزی با اشاره به درخواستهایی که برای تاسیس بانکهای خارجی در کشور صورت گرفته است، عنوان کرد: بانک مرکزی با نگرش مثبت به حضور بانکهای خارجی در کشور می نگرد.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی پیش از این درباره دارایی های خارجی ایران با بیان اینکه متوسط رشد دارایی های خارجی بانک مرکزی از سال 84 تا 87 معادل 32.1 درصد افزایش یافته است، گفته بود: با داراییهای خارجی می توانیم شرایط بحران را به خوبی پشت سر بگذاریم. به گفته وی، بیش از 50 درصد سبد ارزی ایران، یورویی است.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته نرخ ارز را مدیریت کردیم و برای پوشش ریسک آن پیش بینی هایی صورت گرفته است، در مورد منافع و ضررهای حاصل از تغییر سبد ارزی کشور گفته بود: در برخی رسانه ها مطرح شد که بانک مرکزی 45 میلیارد دلار از ذخایر یورو خود را به سایر ارزها تبدیل کرده است که چنین چیزی اصلا صحت ندارد.

بهمنی با بیان اینکه بانک مرکزی سیاستهایی که هم اکنون در دست اجرا دارد را اعلام نمی کند، افزوده بود: نتایج اجرای سیاستهای فعلی چند ماه بعد اعلام خواهد شد اما اطمینان می دهم که بانک مرکزی به قدری هوشیار است که بتواند سبد ارزی خود را تنظیم کرده و هیچ ضرری متوجه آن نشود زیرا یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی نیز تنظیم سبد ارزی است.

محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری نیز با انتقاد از ذخیره منابع و سرمایه های ایرانی با سود کم در بانکهای اروپایی و قراردادن آن در جیب دشمنان گفت: اگر این سرمایه ها با سود بالا به داخل کشور بازگردد می تواند در پارس جنوبی هزینه و سرمایه گذاری شود.

 

آمارهای وحشتناک از تصادفات جاده ای در ایران

خبرگزاری مهر: آمارهاي ارائه شده حكايت از افزايش كشته‌هاي رانندگي در سه ماهه اول امسال دارد،‌ طبق آمار سازمان پزشكي قانوني كشور، در سه ماهه اول امسال پنج هزار و 835 نفر در تصافات رانندگي جان باخته‌اند كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با 456 كشته بيش از هشت درصد افزايش نشان مي‌دهد. بر‌اين اساس در سه ماهه اول سال 88، حدود پنج هزار و 379 نفر در تصادفات جاده ای كشته شده‌اند.

افزايش 18 درصدي مجروحان تصادفات همچنين بر اساس اعلام سازمان پزشكي قانوني در سه ماهه اول امسال 82 هزار و 974 نفر بر اثر تصادفات رانندگي مجروح شده‌اند كه اين ميزان در 3 ماهه اول سال قبل 70 هزار و 399 نفر بود كه از افزايش 12 هزار و 575 نفري مجروحان حوادث رانندگي با حدود 18درصد افزايش مجروحان تصادفات رانندگي در سه ماهه اول امسال حكايت دارد.

خرداد امسال 28 هزار و 484 نفر در تصادفات رانندگي مجروح شده‌اند، در حالي‌كه تعداد مجروحان تصادفات در خرداد سال گذشته 24‌هزار و 219 نفر بود كه چهار هزار و 265 نفر افزايش مجروح تصادفات رانندگي را نسبت به سال گذشته نشان مي‌دهد.طبق آمارها در سه ماهه گذشته در هر روز 63 نفر در تصادفات رانندگي كشته‌ شده‌ا‌ند و در هر ساعت نيز حدود سه نفر بر اثر تصادف جان باخته‌اند.

مرگ ايرانيان در تصادفات را در رسانه‌ها مي‌بينيم، مي‌خوانيم و مي‌شنويم و بي‌تفاوت از كنارش مي‌گذريم، آمارهاي وحشتناك از تصادفات و وضعيت بد رانندگي مي‌تواند تحولي در رفتار ترافيكي همه ايرانيان به وجود بياورد اما حقايقي كه در جاده‌ها و رفتار رانندگان مي‌بينيم و آمار تصادفات هر روزه نشان مي‌دهد كه بي‌تفاوت‌تر از ديروز به راه خود ادامه مي‌دهيم.


توریسم کشور در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفته است

به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر نرخ ورود گردشگران به کشور طی چند ماه اخیر ۶۰درصد تنزل داشته است. یک کارشناس ارشد توریسم گفته است: « طی چند ماه اخیر ورود گردشگران خارجی به کشور به صفر نزدیک شده»

وی گفت دلیل این امر: «افزایش بی رویه نرخ هتل قیمت تورهای ایران در مقایسه با کشورهای دیگر گرانتر شده است» می باشد. به گفته وی، وضعیت تورهای ورودی به کشور به گونه ای شده که دفاتر وارد کننده تور که تعداد آنها به ۷۰ آژانس هم نمی رسد در آستانه ورشکستگی قرار دارند و چنانچه این روند تا چند ماه دیگر ادامه پیدا کند حتما منجر به تعطیلی آنها می شود.

این کارشناس ارشد توریسم با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون با کاهش ۶۰ درصدی ورود گردشگر به کشور مواجه بوده ایم، افزود: با وجود اینکه هتلهای ایران نسبت به هتلهای کشورهای دیگر از استاندارد کافی برخوردار نیستند اما هتلهای ۲ ستاره ایران هزینه ای برابر با هتلهای پنج ستاره در کشورهای اروپایی و آمریکایی دریافت می کند.

آقایی با اعلام اینکه از ابتدای سال تا کنون نرخ هتلها ۲۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد هزینه تور مربوط به قیمت مراکز اقامتی است به همین دلیل افزایش بی رویه نرخ هتل در افزایش قیمت تورهای ورودی نقش زیادی دارد.

وی افزود: برای نمونه قیمت هتل ۲ ستاره مشهد ۱۳۸ دلار، هتل لاله تهران ۱۶۰ دلار و هتل عباسی اصفهان ۱۲۸ دلار است که نسبت به سال قبل افزایش زیادی داشته و به طور کلی این مبالغ برای گردشگران خارجی زیاد است.

.
 

حمایت دهها عضو کنگره آمریکا از گزینه نظامی؛ واکنش رژیم

واحد مرکزی خبر (صدا و سیمای رژیم): وزیر دفاع جمهوری اسلامی در حاشیه همایش سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در پاسخ به این پرسش که نمایندگان کنگره آمریکا از دولت امریکا خواسته اند از گزینه نظامی اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی پشتیبانی کند، چه دیدگاهی دارید؟ گفت: به مقامات آمریکا و اسرائیل توصیه می کنیم سعی نکنند با فضاهای آلوده و مسموم، محیط منطقه را به آشوب و تشنج بکشند. پاسدار احمد وحیدی گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با روحیه و تجهیزات بسیار عالی و با قدرت تحرک کامل، آماده دفاع جانانه از انقلاب هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پاسخ به این پرسش که نمایندگان کنگره آمریکا از دولت امریکا خواسته اند در صورت حمله رژیم صهیونیستی به ایران، از این رژیم پشتیبانی کند، چه دیدگاهی دارید؟ گفت: فضایی که امروز امریکایی ها، تحت عنوان فضای جنگی می خواهند به منطقه تحمیل کنند، بیشتر تأمین کننده منافع تبلیغاتی موردنیاز آنان در این دوره است.

سردار وحیدی افزود: امریکایی ها درگیر انتخاباتی هستند و مایلند که در این انتخابات موفق شوند، بنابراین به چنین فضاهای تبلیغاتی روی می آورند.

وی با بیان این که رژیم صهیونیستی، تحت فشار شدید مردمی و بین المللی است، گفت: آنها مایلند از این فضا خودشان را نجات دهند؛ بنابراین با طرح این مسئله، بیشتر در پی یک عملیات روانی، برای دور کردن فشارهای گسترده هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: کارشناسان نظامی آمریکایی و رژیم صهیونیستی، بارها خودشان اعلام کرده اند که نمی توانند با قدرت دفاعی و تهاجمی ایران روبرو شوند.

سردار وحیدی همچنین گفت: امسال دو یا سه برنامه پرتاب ماهواره به فضا خواهیم داشت که به موقع درباره زمان پرتاب آنها، اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وزیر دفاع در پاسخ به پرسشی درباره فرستادن انسان به فضا نیز گفت: فرستادن انسان به فضا، مربوط به سالهای آینده است و ما به این مهم دست خواهیم یافت؛ زیرا با تجربه فرستادن موجودات زنده به فضا که سال گذشته صورت گرفت، گام نخست را برداشته ایم.

 

کارگران صنابع مخابرات 4 ماه حقوق دریافت نکرده اند

خبرگزاری هرانا - كارگران كارخانه صنايع مخابراتي راه دور ايران (ITI) مي‌گويند: از حدود چهار ماه پيش تاكنون ديگر نه كارفرما و نه مسوولان استاني به آنها هيچ وجهي بابت مطالبت معوقه پرداخت نكرده‌اند.

يكي از كارگران اين كارخانه در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، گفت: حدود چهار ماه پيش نزديك به 300 هزار تومان از 14 ماه مطالبات معوقه خود را دريافت كرديم و اين آخرين مرتبه اي بود مسوولان به وعده‌خود مبني بر پرداخت بخشي از مطالبات كارگران عمل كردند. وي افزود: حدود سه هفته پيش نيز كارگران دوباره دراعتراض به وضع موجود تحصن كردند و قرار شد تا ظرف يك هفته جددا به هر كارگر 300 هزار تومان پرداخت شود كه هنوز اين وعده محقق نشده است.

سرگرداني كارگران كارخانه صنايع مخابراتي راه دور ايران درحالي است كه دولت در جريان سفرهاي دوم و سوم به استان فارس در مجموع با پرداخت 20 ميليارد تومان تسهيلات به اين كارخانه موافقت كرد و همچنين به وزارتخانه‌هاي كار، صنايع، ارتباطات و دفاع ماموريت داد تا به وضع اين كارخانه رسيدگي كنند.

كارخانه صنايع مخابراتي راه دور ايران نزديك به 700 كارگر دارد كه در پي خصوصي سازي‌هاي سالهاي ابتدايي دهه 80 دچار مشكل شد.

به گفته كارگران فعاليت در اين كارخانه متوقف است اما كارگران از طريق انجام مشاغل كاذبي چون دست فروشي و مسافركشي 7 درصد حق بيمه خود را به سازمان تامین اجتماعي پرداخت مي‌كنند.


علت احضار محمد مصطفایی

 اعلام شماره حساب برای نجات جان نوجوانان بزهکار

خبرگزاری هرانا – محمد مصطفایی وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق کودکان صبح امروز پيرو احضاريه اي که از سوی شعبه دوم بازپرسي دادسراي شهيد مقدس زندان اوين صادر و ابلاغ شده بود به محل این دادسرا مراجعه نمود

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، آقای مصطفایی در توضیح علت این احضار در وب سایت شخصی خود عنوان داشت که سوالات پیرامون نحوه کمک به نوجوانان بزهکار در انتظار اجرای حکم اعدام بوده است و ارائه شماره حسابی جهت دریافت کمک های مالی برای پرداخت دیه به بازماندگان و شاکیان یکی از محور های اصلی گفتگو بوده است.

آقای مصطفایی در سالهای اخیر وکالت حدود چهل نفر از کساني که در سن کمتر از هجده سال مرتکب جرم شده و در آستانه اعدام قرار داشتند را به عهده گرفته است از اين تعداد موفق به نجات جان هجده نفر نیز شده است.

رضاعلي نژآد،مصطفي نقدي، مهدي پوران، امير پهوان فر،محمد شنبه زاده، مهاباد فاتحي،احمد بهاري،ايمان هاشمي، امير خالقي، حسين ترنج، محمد لطيف، سعيد جزي، ايمان شيرواني،ابراهيم مصيبي،احمد مرتضويان،رضا پاداشي ، حسين حقي و علي مهين ترابي و همگي اسامی 18 نوجوانی است که از مرگ به وسیله طناب دار نجات یافته اند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .