جمعه سوم اردیبهشت ١٣٨٩


شیرین عبادی: پخش دفاعیات یک جانبه از صدا و سیما، مخالف قوانین جمهوری اسلامی است

مسیح علی نژاد
جرس: شیرین عبادی به نحوه برگزاری دادگاه مربوط به رسیدگی به شکایت خود از حسین شریعتمداری مدیرمسوول روزنامه کیهان اعتراض کرد و در واکنش به پوشش خبری صدا و سیما و حمله های هماهنگ شده روزنامه های دولتی به خود گفت: گزارش من از وضعیت حقوق بشر ایران به مجامع بین المللی، بازجویان را در ایران عصبانی کرده است.

برنده جایزه صلح نوبل در گفتگو با خبرنگار جرس، حملات تازه و صدا وسیمای جمهوری اسلامی علیه خود را موج تازه ای علیه فعالان حقوق بشر خواند و گفت: حمله های حسین شریعتمداری که سالها سابقه بازجویی از آزادی خواهان را در پرونده خود دارد، و همزمان جانبداری صدا و سیما از این بازجوی کهنه کار، تلاشی مضاعف است برای آنکه فعالیت های حقوق بشر خواهان را در ایران را متوقف کنند.
این حقوقدان در پاسخ به پرسشی در خصوص حملات اخیر کیهان گفت: این حمله ها اگر چه موضوع جدیدی نیست و اگر این اتفاق صورت نمی گرفت جای تعجب داشت، اما به نظر می رسد اینبار آقایان از اینکه گزارش نقض حقوق بشر در ایران توسط فعالان حقوق بشر به گوش مجامع جهانی می رسد، خیلی عصبانی هستند و در واقع همه همت خویش را به کار بسته اند تا صدای حقوق بشرخواهان را ساکت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است گزارش اخیر وی به سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در ایران از جمله این موارد باشد، گفت: همین طور است و در عین حال باید اضافه کنم، دولت ایران در سال گذشته درخواست عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل را ارائه کرده بود که این تقاضا مورد قبول واقع نشده بود، برای همین امسال مجدادا این درخواست را مطرح کرده است و از آنجایی که عضویت در شورا، ادواری و بر حسب سهیمه بندی منطقه ای است، لذا امکان ورود ایران به این شورا وجود دارد.
وی با بیان اینکه وظیفه حقوق بشرخواهان این است که وضعیت نقض حقوق بشر در ایران را به اطلاع محافل بین المللی برسانند، گفت: من نیزدر راستای انجام همین وظیفه، گزارشی از وضعیت حقوق بشر ایران را کاملا مستند و بر اساس قوانین ایران تنظیم کرده و به سه زبان فرانسوی، انگلیسی و اسپانیولی، برای تمامی دولت های عضو و همچنین برای خانم پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر و آقای بان کی مون دبیرکل سازمان ملل ارسال کرده ام.
وی با اشاره به اینکه درخواستم این است تا زمانی که حاکمیت ایران نقض حقوق بشر را در کشور متوقف نکند نباید به عضویت این شورا در آید تاکید کرد: از آنجایی که شنیدن این سخنان برای ناقضان حقوق بشر و بازجویان آزادیخواهان گران تمام شده است بنابراین موج جدیدی برای حمله را با هماهنگی صدا و سیما آغازکرده اند.
وی در مورد اتهامات مطرح شده در روزنامه کیهان گفت: مدیر مسوول روزنامه کیهان علی رغم حقوق بالایی که از منابع دولتی دریافت می کند اما حاضر نیستند حداقل با اتکا به این مبالغ دریافتی حداقل کمی مطالعه کنند. برای همین شاهدیم وقتی می خواهند مرا متهم به دفاع از همجنس گرایان و آزادی های جنسی کنند، دلایل بسیار خنده داری را در دادگاه مطرح کرده اند و جالب است که این دلایل از صدا و سمیای جمهوری اسلامی هم پخش شده است.
وی ادامه داد: ادعا می کنند سخنگوی سوئدی کمیته صلح نوبل هنگام اهدای جایزصلح نوبل به شیرین عبادی، گفته است، رقیب اصلی من پاپ بوده است اما به دلیل اینکه پاپ با همجنسگرایان و آزادی های جنسی مخالف است بنابراین شانس خود را از دست داده و این جایزه به خانم عبادی تعلق می گیرد.
برنده جایزه صلح نوبل ضمن ابراز تاسف از این استدلال های بی پایه وسخیف یاد آور شد: حسین شریعتمداری حتی توجه ندارد که جوایز صلح نوبل اگر چه در سوئد داده می شود اما جایزه صلح نوبل را در نروژ اعطا می کنند و اساسا سخنگوی سوئدی که این بازجوی سابق به حرف های ایشان استناد کرده در کمیته جایزه نوبل وجود خارجی ندارد.

عبادی همچنین اضافه کرد: از همه مهمتر آنکه معمولا به هیچ وجه اعلام نمی کنند به چه علت به چه کسی جایزه نمی دهند، بلکه اعلام می کنند به چه دلیل به یک فردی جایزه می دهند. به همین دلیل کاملا ساده، برای من هم در سایت مربوطه دلایل اهدای جایزه را چنین عنوانی نوشته اند: «عبادی زنی مسلمان است که معتقد است اسلام با حقوق بشر و دموکراسی در تضاد نیست".
وی در پاسخ به پرسش دیگری یاد آور شد: البته آقای شریعتمداری مرتکب دروغ دیگری نیز شده است، مدعی است در سایت جایزه نوبل طرفداری من از بهاییان یکی دیگر از دلایل اعطای جایزه بوده است، کسانی که روزنامه کیهان را می خوانند به سایت جایزه نوبل مراجعه کنند تا سیه رو شود هر که در او غش باشد.
وی در خصوص اظهارات شریعتمداری در تلویزیون جمهوری اسلامی مبنی بر مصاحبه شیرین عبادی با روزنامه رستاخیز گفت: بله این بازجوی سابق مدعی شده من با انقلابیون سابق بد بوده ام در حالی که من هرگز با رستاخیز مصاحبه ای انجام نداده ام و ایشان خیلی راحت با ارائه مدارک جعلی در دادگاه و صدا وسیما سعی می کند سوابق طرفداری من از انقلابیون را منکر شود، خطاب به چنین آدمی فقط می توانم بگویم:
بودم آن روز من از طائفه درد کشان که نه از تاک نشان بود و نه از تاکنشان
شیرین عبادی سوابق فعالیت حقوق بشرخواهانه و دفاع خود از مظلومین را تنها منحصر به دوران جمهوری اسلامی ندانست و گفت البته باید خطاب به این آقایان بگویم، همان حقوق بشری که اکنون اینچنین مورد بغض و انکار آقایان قرار گرفته است، در رژیم گذشته مورد حمایت خودشان بوده است.
وی به نامه آیت الله خامنه ای که در سال ۱۳۵۶ خطاب به کمیته ایرانی دفاع از حقوق بشر نوشته بود اشاره کرد و گفت: مقام رهبری در همان نامه که در سایت جرس نیز پیش از این منتشر شده است، از خدمات مدافعین حقوق بشر قدردانی کرده است و همین نشان می دهد که همه ما مدافعان حقوق بشر همواره از مظلومین دفاع کرده ایم اما در این دوره کسی نمی خواهد صدای حقوق بشرخواهان ایران به گوش جهان برسد.
برنده جایزه صلح نوبل با بیان اینکه اگر ادعای مسوول فعلی کیهان و بازجوی سابق اوین درست باشد و ایشان زمان شاه واقعا به همراه سایر انقلابیون زندانی بود، باید به خاطر بیاورد که به دلیل فعالیت های همین مدافعان حقوق بشر بود که شاه برای اولین بار اجازه داده بود تا سازمان عفو بین الملل از زندان بازدید کند، اکنون یکی از همان زندانیان عبدالکریم لاهیجی بود که بعد ها به خاطر بازجویی های همین شریعتمداری مجبور به ترک ایران شد و اینک بیست و هشت سال است که خارج از ایران زندگی می کند.
وی ادامه داد: دکتر هادی اسماعیل زاده همکار دیگرم در کانون مدافعان حقوق بشر مثال دیگری است که به جرم حمایت از مظبومین و زندانیان سیاسی زمان شاه به خشم افرادی همانند شریعتمداری گرفتار شدند که نمک خوردند و نمکدان شکستند. ایشان که ناحق و ناروا به شش سال حبس محکوم شده بود، به خاطر افکار بازجویانی چون حسین شریعتمداری هفت ماه اضافه بر میزان حکم هم در زندان ماند.

این حقوقدان شرح این بازجویان سابقه دار و رنجی که بر مدافعان حقوق بشر در ایران گذشت را به وقتی دیگر سپرد و در عین حال تاکید کرد: بخشی از مجموعه رژیم جمهوری اسلامی ، رسانه های دولتی و ماموران امنیتی از برملاشدن نقض حقوق بشر در ایران هراس دارند، بهتر است به این شیوه های نقض حقوق بشر در ایران پایان دهند و حداقل به قانون اساسی کشور و همان قوانینی که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است پایبند باشند
عبادی افزود: درج مدافعات یک سویه یک متهم( حسین شریعتمداری) پخش این دفاعیات یک جانبه از صدا و سیما، مخالف قوانین خود جمهوری اسلامی است و وکلای بنده شکایت جدیدی را علیه این بازجوی سابق، مطرح کرده اند. البته وکلای من شکایاتی را علیه خبرگزاری ایرنا و روزنامه رسالت تهیه کرده اند که کلیه شکایت ها معوق مانده است.
وی گفت: اگرچه می دانم دادگستری ایران با وضعیتی که بدان دچار شده است، هرگز جرات نمی کند تا عدالت را در مورد کسانی چون شریعتمداری رعایت کند اما امیدوارم روزی قوه قضاییه در ایران آنقدر قوی شود که بتواند به تخلفات بازجویان سرشناس اوین و ماموران وزارت اطلاعات نیز رسیدگی کند چرا که این تنها راه دوام و قوام جمهوری اسلامی خواهد بود.


حمایت قاطع “ماهاتیر محمد” از ایران

مسایل هسته ای ایران مشکل آمریکا است نه مشکل مالزی.

جرس:دکتر ماهاتیر محمد نخست وزیر پیشین مالزی با انتشار بیانیه ای ضمن حمایت از حسن روابط دو کشورایران و مالزی به دولت فعلی مالزی یادآوری کرد که روابط دوستانه با ایران برای دو کشور ضرروری است.
به گزارش جرس در مالزی، متن بیانیه ماهاتیرمحمد به شرح زیر است:

1. من خوشوقتم که نخست وزیر "نجیب تون رزاق" با انتشار بیانیه، قطع فروش سوخت به ایران را به خاطر مسایل هسته ای تکذیب کرد.
2. مالزی دشمن ایران نیست و ایران نیز هیچ گاه دشمن مالزی نبوده است. ایران هیچ گاه در سیاست خارجی یا مسایل داخلی ما دخالت نکرده است و مالزی نیز حق دخالت در مسایل داخلی ایران را ندارد.
3. این که ایران سلاح هسته ای می سازد ممکن است درست یا غلط باشد. اما مسایل هسته ای ایران مشکل آمریکا است نه مشکل مالزی. آمریکا قدرت برتر نظامی دنیاست و بیش از هزار کلاهک هسته ای دارد و حال به این هراس افتاده که ایران ممکن است در آینده دو کلاهک هسته ای بسازد این در حالی است که نه در آینده بلکه هم اکنون اسرائیل بیش از دویست کلاهک هسته ای دارد.
4. این درست است که آمریکا از خطر یک جنگ هسته ای هراس دارد ولی چگونه ممکن است ایران با دو کلاهک هسته ای بتواند در مقابل بارانی از سلاح های هسته ای آمریکا، اسراییل و سایر قدرتهای جهانی قرار بگیرد.
5. لشکرکشی آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران برنامه آمریکاست. این به ما مربوط نمی شود. اما در صورت مخالفت و قطع روابط با ایران ضررهای اقتصادی و سیاسی گریبانگیر مالزی می شود و ما نمی توانیم در زمینه های نفتی، خودرو و املاک در بازار ایران حضور داشته باشیم و آمریکا این ضرر ها را جبران نمی کند. در صورت همراهی با آمریکا در نهایت چهره مالزی در دنیا و جهان اسلام مخدوش می شود.
6. حقیقتا من خیلی خوشحال شدم وقتی در روزنامه استار دیدم نخست وزیر قطع فروش سوخت به ایران را تکدیب کرده است. خدا را شکر
ماهاتیر محمد


قوانین جدید برای کافی نت ها؛ تلاش مضاعف برای کنترل فیبرهای نوری

یلدا آراسته
جرس: برای شهر های شیراز، اصفهان ، تبریز و مشهد شرایط جدید اعطای مجوز کافی نت ها منتشر شد. این شرایط پانزده گانه طیفی به گستردگی مسائل شرعی چون ممنوعیت نشستن حتی محارم کنار یکدیگر تا مسائل امنیتی شامل ارائه خدمات تنها به شرط ثبت مشخصات کامل مراجعه کننده و حفظ آن را در بر دارد .

پس از انتخابات 22 خرداد سال گذشته و حوادث آن هر شهروند ایرانی رسانه ای بود که از خانه اش و از طریق فیبرهای نوری اخبار و فیلم هایی اتفاقات ایران را منتشر می کرد و نمی گذاشت بی خبری که حکومت گمان می کرد با بستن رسانه ها و بازداشت روزنامه نگاران و اخراج خبرنگاران خارجی حاکم می شود پا بر جا بماند .

آنچه ایرانیان در روزهای بعد از انتخابات انجام دادند فصلی نو در روزنامه نگارانی و خبر رسانی بود و همه آن تنها از طریق کامپیوترهای خانگی و کافی نت ها و با همان اینترنت های کم سرعت صورت گرفت .

همین تکنولوژی که باز هم در کنترل فیلتر و قطع فیبر نوری حکومت بود باعث شد که آبروی حکومت ایران به خطر بیفتد و نتوانند سر پوش بر آنچه بگذارند که در خیابان ها اتفاق می افتاد.

داستان پایان نیافته است. هنوز هم اخبار ایران از منابع غیر رسمی برای جهان موثق تر از خبرگزاری هاست و رهبران جنبش اینترنت را تنها ابزارشان می دانند.

حالا حکومت ایران به دنبال آن است که بتواند چیزی را کنترل کند در هر خانه ای یافت می شود.این قوانین نیز به دنبال همین خواست دولت است که کار نظارت به خاطر امنیت اجتماعی به نصب دوربین مدار بسته رسیده است.

طرح زوج و فرد

سال 1384 نیروی انتظامی راه خود را در میان کافی نت ها و جرایم احتمالی آنها باز کرد. اما در آن سال نگرانی نیروهای امنیتی ایران درزکردن اخبار ایران به بیرون نبود .

قانونی به کافی نت ها ابلاغ شده بود که بر اساس آن می بایست اقدام به تفكیك جنسیتی كافی نت ها بکنند.

پیشنهاد نیروی انتظامی به کافی نت ها این بود که در روزهای زوج پذیرای یک جنسیت و در روزهای فرد پذیرای جنسیت دیگر باشند .

در همين راستا ماموران اداره اماكن هر روزه به كافي نت هاي مختلف در سراسر كشور مراجعه و اين موضوع را به مسئولين کافي نت ها ابلاغ مي کردند.

بر اساس اين دستور العمل "در صورت عدم تغيير برنامه زماني حضور آقايان و خانم ها ظرف مدت زمان تعيين شده،" با متخلفين "برخورد قانوني" می شد.

پیش از ان نیز كافي نت ها و شركت هاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي، ملزم به اجراي قواعد سفت و سخت مختلفي شده بودند .

از جمله اينكه باید از حضور دختران با "پوشش نامناسب" جلوگيري می کردند .

"خواهراني كه قصد استفاده از خدمات اينترنتي را دارند مي بايست حجاب اسلامي را رعايت نمايند." اين موضوع براي پسران نيز به همين صورت است و از ورود آنان با پوشش نامتعارف به كافي نت ها جلوگيري مي شود.

چرا کافی نت ؟

آنچه که در ایران مردم را مجبور می کند که برای کار های اینترنتی خود به کافی نت ها بروند این است که در ایران برای مصارف خانگی اینترنت با سرعتی محدود ارائه می شود و هزینه آن نیز زیاد است.

لذا کسانی که می خواهند فایل های سنگین بفرستند مجبور به این هستند که این کار را از طریق کافی نت ها انجام بدهند و یا اینکه ساعت ها پای اینترنت دایلاپ خانگی وقت صرف کنند.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی pointtopic، از هر هزار ایرانی تنها ۶ نفر از اینترنت پرسرعت برخورداراست که این نسبت در دنیا ۴۰ نفر به ازای هر هزار نفر است.

با این حال از سال 1386 کافی نت ها مستقیما تحت نظارت نیروهای انتظامی قرار گرفته اند.

کافی نت ها بازرسی می شوند

در خرداد ماه 1386 نیروی انتظامی خبر از آغاز مرحله پنجم طرح امنيت اجتماعی داد که به جمع آوری فيلم های سی دی، تعطيلی گيم نت های بدون مجوز و بازرسی از کافی نت ها مربوط می شد .

اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی وقت اعلام کرد : " در بررسي های صورت گرفته مشخص شده است حتی پنج درصد گيم نت ها هم مجوز قانونی ندارند و اين در حالي ست که بسياری از کافي نت ها هم فاقد مجوز هستند که با اعلام اقدام نيروی انتظامی بايد برای اخذ مجوز وارد عمل شوند."

در آذر ماه محمد علی نجفی، رییس اماکن نيروی انتظامی اعلام کرد که اولویت بازرسی از کافی نت ها به این دلیل است که فضای آنها نگران کننده است .

توزیع مواد مخدر در کافی نت ها

دوهفته بعد نیز او خبر از این داد که در کافی نت ها مواد مخدر توزیع می شده است. به همین بهانه بود که شاید در روزهای پایانی این ماه در عرض 24 ساعت ماموران نيروهای انتظامی بيش از ۲۴ کافی نت را در تهران تعطيل و پلمپ کردند.

به گزارش خبرگزاری های ایران، نیروهای انتظامی طی ۲۴ ساعت بيش از ۴۳۵ کافی نت را مورد بازرسی قرار داده و از اين ميان به ۱۷۰ کافی نت اخطار داده و ۲۴ کافی نت را نيز پملپ کردند.

در اين بازرسی ها ، ۲۳ تن از مديران و کارمندان کافی نت های تهران که ۱۱ نفر آنان زن بوده اند از سوی ماموران بازداشت شده اند.

نيروی انتظامی جمهوری اسلامی علت تعطيلی اين کافی نت ها و بازداشت کارمندان آن را "استفاده از بازی های اينترنتی مستهجن"،"نگهداری تصاوير خلاف عفت" و "حضور زنان بدحجاب" در اين اماکن اعلام کرد.

نیروی انتظامی اعلام کرد به ١٧٠ کافی نت دیگر اخطار داده شده است که آنها نیز در خطر تعطیل شدن قرار گرفته اند.

می خواهند دسترسی را محدود کنند

این اقدام نیروی انتظامی را سازمان گزارشگران بدون مرز محکوم کرد و اعلام کرد : "ا ین اقدام دولت جمهوری اسلامی نشانه دیگری از تشدید سرکوب آزادی بیان و محدود کردن دسترسی به اینترنت در ایران و به ویژه برای زنان است. این افراد که تنها جرم شان بهره بردن از اینترنت و استفاده از تالارهای گفتگو و سایت های مورد استفاده همگانی است، با اتهاماتی مبهم دستگیر شده اند و معلوم نیست کدام معیار اخلاقی جمهوری اسلامی را نقض کرده اند. ما این اقدام آزادی ستیزانه را محکوم و خواهان آزادی فوری افراد دستگیر شده و بازگشایی کافی نت ها هستیم."

نگران چیزی دیگر

با این حال آنچه که در روزهای نزدیک به انتخابات نگرانی حکومت را بیشتر می کرد دیگر حضور زنان بی حجاب و رعایت نکردن عرفیات نبود.

آنها از خطری بزرگتر می ترسیدند که محدود به فضای کافی نت ها نمی شد .اینترنت همان چیزی که روزگاری تنها در کافی نت ها عرضه می شد حالا در هر خانه ای بود و کاراتر از هر ستاد انتخاباتی عمل می کرد.

به دنبال همین هراس ها بود شاید که علی اکبر محتشمی پور مسوول کمیته صیانت از آرای ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی روز 15 خرداد در جمع خبرنگاران از احتمال قطعی اینترنت و اختلال در سیستم پیامک خبر داد و نسبت به هرگونه اقدام در این راستا به وزارت کشور و دولت هشدار داد.

این اعلام خطر از سوی وزیر سابق کشور منجر به این شد که شرکت مخابرات ایران به همراه شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولیان شبکه مخابرات و اینترنت کشور بروز اختلال یا قطع شدن اینترنت در روز انتخابات را تکذیب کنند.

با این حال محتشمی پور با صراحت از قطع اینترنت در کشور در روز انتخابات خبر داد و اعلام کرد که بروز این امر تخلف انتخاباتی است .

آغاز قطع اینترنت

اینترنت در بیشتر نقاط ایران از یک روز قبل از برگزاری انتخابات قطع شد .

که خود نشان از هراس حکومت از منتشر شدن اخبار به دست مردم و به وسیله اینترنت بود .

و این آغاز اختلالاتی بود که در آستانه هر اتفاق مردمی در ایران گریبان اینترنت را می گرفت .

کار محدودیت های اینترنتی به آنجا رسید که وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد، با تغییر مقررات مربوط به صادرات نرم‌افزار توسط شرکت‌های آمریکایی به کشورهای ایران، کوبا و سودان، شهروندان این کشورها از این پس می‌توانند، از سرویس‌های ارتباط اینترنتی شرکت‌های آمریکایی استفاده کنند.

کافی نت ها مکان مجرمان هستند

اما بعد از آنکه برخی از دستگیر شدگان در دادگاه ها اعتراف کردند که از کافی نت ها با گروه های منافق در ارتباط بوده اند و ایمیل اخبار و تصاویر را از طریق آنجا منتشر می کرده اند .بار دیگر کافی نت ها مورد توجه نیروهای انتظامی قرار گرقتند .

فرماندهي انتظامي استان اصفهان كافي نت‌ها را در وضعيت فعلي، محيطي مناسب براي سوء استفاده مجرمان دانست و گفت:" با توجه به اينكه مجرمان همواره به دنبال پاك كردن رد پاي جرم از محل وقوع هستند كافي نت‌ها محل‌هاي مناسبي براي اين اقدام آنها شده است."

حسين حسين‌زاده اعلام کرد : " با توجه به اينكه مشتركان فضاي مجازي و قواعد پيچيده استفاده آنها در حال گسترش هستند، انتظار افزايش جرم نيز در اين فضا مورد قبول است."

به جرم فعالیت در فضای مجازی

به دنبال پخش همان دادگاه ها بود که مردم فهمیدند عضویت در فیس بو ک و تویتر می تواند به عنوان جرم در کیفر خواست فردی آورده شود .

در دی ماه نیز دادستانی ایران فهرست "مصادیق محتوای مجرمانه" را منتشر کرد که بر اساس بخشی از قانون جرایم رایانه ای تهیه شده بود و بر همان اساس ارائه فیلتر شکن نیز جرم محسوب شده بود.

گام جدید حکومت

موج جدید پس از فیلتر سایت ها و اختلال در اینترنت سختگیری و نظارت بیشتر بر کافی نت ها است به این منظور که بتوانند به این شکل فعالان اینترنتی را کنترل و محدود کنند.

گذاشتن دوربین مدار بسته و گرفتن تمام مشخصات کاربر برای استقاده از اینترنت برای آن است که کسی نتواند جرم رایانه ای انجام بدهد.

هنوز استفاده نکرده ایم

"مسئله‌ رسانه برای ما بسیار حیاتی است و متاسفانه به علل و دلایل گوناگون ، در این عرصه (رسانه و اطلاع‌رسانی لازم و کافی) دچار ضعف و نقص‌ایم. ما هنوز از امکانات اینترنت و بستری که فضای مجازی در اختیار ما قرار می‌دهد، حداکثر بهره و استفاده را نبرده‌ایم."

این سخنان میر حسین موسوی است که بار دیگر کاربران اینترنتی را متوجه این واقعیت می کند که می توانند چه نقش تاثیر گذاری داشته باشند.

نقشی که با محدودیت ها اینترنتی و کنترل کافی نت ها از بین نمی رود .


فشارهای مضاعف بر دو زندانی سیاسی، ربایش یک کشیش در غرب تهران

جرس: بنا به گزارش منابع حقوق بشری، یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در پی مسمویت دارویی به بیمارستان خارج از زندان منتقل گردید و همزمان منزل یکی از زندانیان سیاسی توسط یکی از قاضی های متهم در پرونده کهریزک پلمب و به فروش رفت. سامانه های خبری مستقل نیز، از ربایش و بازداشت یکی از کشیش های ساکن کرج خبر دادند.

به گزارش سامانه خبریِ هرانا، علی محمدی مقدم از زندانیان سیاسیِ محبوس در سالن ۳ اندرزگاه ۷ زندان اوین که از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است، در پی مسمومیت دارویی به بیمارستانی در خارج از زندان منتقل شد.

این گزارش خاطرنشان کرد نامبرده در روزهای اخیر تحت فشار روانی فزاینده ای قرار داشته و به دلیل مصرف زیاد دارو برای کاستن از این فشارها دچار مسمویت وبی هوشی شده بود.

بنابه گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، منزل شخصیِ زندانی سیاسی، ارژنگ داودی، به دستور حسن زارع دهنوی معروف به حسن حداد و از قضات متهم در پروندۀ بازداشتگاهِ کهریزک پلمپ و سپس توسط عواملی به فروش رسید.

این گزارش با بیان اینکه منزل و مجتمع آموزشی پرتو حکمت از اموال شخصی زندانی سیاسی ارژنگ داودی بوده است، خاطرنشان کرد "هنگام پلمپ کردن منزل نیز به خانوادۀ این زندانی سیاسی اجازۀ بردن وسائل شخصی به آنها داده نشد و آنها تنها با لباسهایی که بر تن داشتند از منزل خارج شدند و در طی این مدت همسر آقای داودی به دلیل پلمپ بودن منزل شخصی آنها در آوارگی و شرایط سخت بسر می برد.

هم اکنون خانواده داودی به دفتر حقوق شهروندیِ قوه قضائیه مراجعه و شکایتی دراین رابطه تنظیم کرده اند.

به گزارش سامانه خبریِ مسیحیان فارسی زبان، چهارشنبه ۲۵ فروردین، تعدادی از افراد لباس شخصی كه خود را ماموران اداره اطلاعات معرفی میكردند در یورش به یك كلیسای خانگی در كرج ضمن تهدید افراد حاضر در آنجا ، كشیش این جمع كلیسای خانگی به نام «بهنام ایرانی» را مورد ضرب و شتم و ناسزا قرار داده و پس از بازداشت وی را به مكان نامعلومی انتقال دادند .


دو کوهنورد آمریکایی زندانی در ایران هم اعتصاب غذا می کنند

جرس:سارا شورد و جاش فتال، دو نفر از سه روزنامه‌نگار و کوه‌نورد آمريکايی که در مردادماه سال گذشته در مرز عراق و ایران بازداشت شده و به اتهام جاسوسی در زندان اوین به سر می‌برند، در ملاقات اخیرشان با دیپلمات‌های سفارت سوئیس در ایران اعلام کردند که قصد دارند به اعتصاب غذا دست بزنند.

به گزارش فردا، این سه کوهنورد روز پنج‌شنبه گذشته و پس از آخرین دیداری که در آبان‌ماه با سفیر سوئیس داشتند، بار دیگر با مقامات سفارت سوئیس که حافظ منافع آمریکا در ایران به شمار می‌رود در زندان اوین به مدت چهل دقیقه دیدار کردند، اما اطلاعات چندانی در مورد وضعیت سلامت خود ندادند.

این در حالی است که مادران سارا شورد و جاش فتال که در اسفندماه به مدت کمتر از یک دقیقه با فرزندان خود تماس تلفنی داشتند، به خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داده‌اند که سارا شورد که در سلول انفرادی نگهداری می‌شود، از بیماری زنانه و افسردگی رنج می‌برد و شین باوئر از ناحیه معده دچار دردهای شدید است.

سارا شورد، ۳۱ ساله، جاش فتال، ۲۷ ساله و شين باوئر، ۲۷ ساله، روز نهم مردادماه به هنگام سياحت در خط مرزی عراق و ايران وارد خاک ایران و توسط مرزبانان ايران دستگير شدند.

منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، در دی‌ماه سال گذشته گفته بود این افراد «با اهداف مشکوک» وارد ایران شده‌اند و قوه قضاییه جمهوری اسلامی آن‌ها را محاکمه خواهد کرد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، نیز در بهمن‌ماه سال گذشته در گفت‌وگوی تلویزیونی خود درباره این سه آمریکایی زندانی گفته بود: «یک گفت‌و‌گوهایی می‌شود که اگر بشود یک مبادله‌ای انجام دهیم؛ ما دوست نداریم کسی در زندان باشد ولی بالاخره این افراد تجاوز مرزی کرده‌اند و جرم‌شان آشکار است، ولی آن ایرانی‌هایی که در زندان‌های آمریکا هستند هیچ جرم معلومی ندارند.»

پس از این گفت‌وگوی تلویزیونی، ایالات متحده انجام هرگونه مذاکره با ایران برای مبادله این سه کوهنورد بازداشت شده را رد کرد.

همچنین حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران، نیز روز پنج‌شنبه بیستم فروردین‌ماه در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه تلویزیون انگلیسی‌زبان دولت ایران، «پرس‌تی‌وی»، گفت مدارک مستندی وجود دارد که نشان می‌دهد سه کوهنورد بازداشت شده آمريکايی در ایران با سرويس‌های اطلاعاتی آمريکا همکاری می‌کردند و اسناد و مدارک این موضوع به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

خانواده‌های این سه کوهنورد و وزارت امور خارجه آمریکا همواره ارتباط اين سه کوهنورد را با سازمان اطلاعاتی آمريکا رد کرده‌اند.


دیدار احمدی نژاد از زیمبابوه افتضاح سیاسی و اهانت به مردم ستمدیده ایران است

دعوت از یک پشه برای درمان بیماری مالاریا!


جرس:جنبش تغییر دموکراتیک زیمبابوه، به رهبری مورگان چانگیرای، نخست وزیر این کشور از سفر محمود احمدی نژاد به هراره به شدت انتقاد کرده و آن را اهانت به مردم ستمدیده ایران دانسته است.

این جنبش که با رابرت موگابه، رئیس جمهوری زیمبابوه در قدرت سهیم است، سفر رئیس جمهوری ایران را یک "افتضاح سیاسی بزرگ" دانست.
احمدی نژاد روز پنجشنبه برای گفتگوهای تجاری و شرکت در یک نمایشگاه بین المللی سرمایه گذاری وارد زیمبابوه شد.
او علاوه بر زیمبابوه از اوگاندا هم دیدار خواهد کرد.
جنبش تغییر دموکراتیک زیمبابوه دعوت از آقای احمدی نژاد برای شرکت در نمایشگاه سرمایه گذاری را به "دعوت از یک پشه برای درمان بیماری مالاریا" تشبیه کرد.
این جنبش در بیانیه خود افزود: "سفر احمدی نژاد نه تنها توهین به مردم زیمبابوه که توهینی آشکار به دموکراسی و مردم ستمدیده ایران است."
این حزب در بیانیه خود، آقای احمدی نژاد را به جنگ افروزی، نقض آشکار حقوق بشر و نابودی صداهای معترض متهم کرده و گفته است که حضور وی در زیمبابوه تصویری نادرست در مورد این کشور به جهانیان ارائه می دهد.
به گزارش بی بی سی ، اعضای دولت به رهبری مورگان چانگیرای، نخست وزیر و رهبر حزب جنبش تغییر دموکراتیک گفته اند که در مراسم رسمی که احمدی نژاد در آنها حضور دارد شرکت نمی کنند.
به رغم انتقاد مخالفان، رابرت موگابه ضمن استقبال از احمدی نژاد، حمایت قاطع کشورش را از برنامه هسته ای ایران اعلام کرد.
موگابه علت فشار غرب بر ایران و زیمبابوه را "موضع گیری اصولی" دو کشور در عرصه های داخلی و بین المللی عنوان کرد.
ایران و زیمبابوه همزمان با سفر احمدی نژاد یازده سند همکاری امضا کردند.
آقای احمدی نژاد علاوه بر این از یک کارخانه نساجی در شهر هراره، پایتخت زیمبابوه بازدید کرد.
هشتاد و سه درصد سهام این کارخانه به صندوق بازنشستگی وزارت جهاد کشاورزی ایران تعلق دارد.
او همچنین از یک کارخانه مونتاژ و ساخت تراکتور که به وسیله سه شرکت ایرانی در هراره تاسیس شده است، بازدید کرد و کلید اولین تراکتور مونتاژ شده را به آقای موگابه هدیه کرد.
اوگاندااز اعضای غیردائمی شورای امنیت دیگر مقصد محمود احمدی نژاد در سفر او به آفریقاست.


امتناع سربازان وظیفه از خدمت در سپاه و نیروی انتظامی

جرس:اکثر افراد و واجدین شرایط خدمت وظیفه عمومی که برای تقسیم نیرو و مشخص شدن محل و یگان خدمتی خود به میدان سپاه تهران و سازمان وظیفه عمومی مراجعه می کنند متقاضی گذراندن دوره سربازی خود در ارتش می باشند و از خدمت در نیروی انتظامی و سپاه پاسداران امتناع می ورزند.

منابع خبر جرس با اعلام این خبر می افزایند: با توجه به مزایا و تسهیلاتی که سپاه و نیروی انتظامی نسبت به ارتش برای سربازان دارد این نکته موجب تعجب و بعضا خشم مسوولان تقسیم نیروها گردیده به طوری که در برخورد با سربازان از ویژگیهای این نهادها و ومزیتشان برای آنها سخن میگ ویند و آنها را ترغیب به خدمت در سپاه و علی الخصوص نیروی انتظامی نموده و بعضا تهدید می کنند که ممکن است آنها را به نقاط مرزی و یا بد آب و هوا بفرستند.

شایان ذکر است که سپاه و نیروی انتظامی در پی سرکوب اعتراضات مردمی پس از انتخابات 22 خرداد وجهه خود را نزد افکار عمومی از دست داده است و به همین علت سربازان و به خصوص افراد تحصیل کرده شرایط سخت و تغذیه بسیار بد ارتش را به این دو نهاد ترجیح می دهند



کسی از زندانیان گمنام خبر دارد؟

اطلاع رسانی کمترین کاری که می توان انجام داد

جرس: زندانیان گمنام، عنوانی است که برای افرادی که پس از انتخابات 22 خرداد دستگیر و بازداشت شدند و کمتر کسی از آنها اطلاع دارد، اختصاص داده شده است.

نگرانی های زیادی در رابطه با وضعیت و شرایط نگهداری از آنها در زندانها وجود دارد. از آنجا که خانواده های آنان تحت فشار مضاعف هستند، از بیم جان عزیزانشان حتی اسامی و شرایط نگهداری آنان را اعلام نمی کنند.

گزارش خبرنگاران جرس از تهران حاکی است که اوین هر روز شاهد حضور خانواده هایی است که برای کسب خبر از عزیز در بندشان روزهاست که از صبح تا شب مهمان درهای بسته و ماموران غیر مسئول اوین هستند.

این طرح که توسط محسن موسوی انجام شده، امروز در تحول سبز به چاپ رسید، نشان از نگرانی افکار عمومی برای این عزیزان است: کسی از زندانیان گمنام خبر دارد؟

شاید فراخوانی این طرح برای اطلاع رسانی تنها کاری است که می توان در حال حاضر انجام داد.


نمایندۀ حامیِ دولت خبر داد: سران فتنه به مرور دستگیر می شوند

برای نابودی اصلاحات هر شب دعا کنید!

جرس: مهدی کوچک زاده نمایندۀ حامی دولت در مجلس شورای اسلامی، ضمن اینکه خواستار دعای شبانه روزی برای "نابودی" اصلاح طلبان شد، ادعا کرد "كم‌كم تمامی سران فتنه نیز دستگیر می‌شوند و دو سه نفر باقی‌مانده هم، در زمان مناسب خود از سوی قوه قضائیه بازداشت خواهند شد." این نمایندۀ افراطی، همچنین ریشه و علت بسیاری از نابسامانی ها و معضلات را اعتراضات و وجود جنبش سبز ذکر کرد.

مهدی کوچک زاده به همراه علیرضا زاکانی، دو نمایندۀ اصولگرای مجلس هشتم شورای اسلامی، شامگاه پنجشنبه (دوم اردیبهشت ماه)، مهمانِ نشست سیاسی ماهیانه جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی استان تهران بودند و به حملات همه جانبه ای علیه جریان اصلاحات، جنبش سبز مردم ایران و جمعی از شخصیت های کشور پرداختند.

این یك برهه حساس و خطیر است

به گزارش ایلنا، در ابتدای این نشست علیرضا زاكانی نماینده تهران تاكید كرد: كشور ما در حال حاضر در معرض تهدیداتی قرار گرفته است و این همان تهدیداتی است كه 31 سال است ادامه دارد و نظام سلطه اقدامات اساسی را برای تغییر هویت ما انجام داده است كه راه به جایی نبرد، یادآور شد: این یك برهه حساس و خطیر است كه باید در اوج آمادگی باشیم.

منشا بدبختی ده ماه اخیر امثال بنی‌صدر، رجوی و سران نهضت سبز هستند

مهدی كوچك‌زاده عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس نیز، ابتدائا با ذكر اشعاری، منشاء همه بدبختی‌ها و گرفتاری‌ها را در ده ماه پس از انتخابات، "خودخواهی‌های امثال بنی‌صدر، رجوی و سران نهضت سبز عنوان كرد" و با اشاره به نامه‌ سید حسین موسوی تبریزی گفت: "تبریزی كه اسم خود را آیت‌الله گذاشته، به عنوان یكی از افراد جریان سبز نامه‌ای را در سایت آفتاب و كلمه منتشر كرده و هشت دروغ را به امام خمینی نسبت داده است. "

به گفته وی موسوی تبریزی در این نامه گفته است امام چند ماه قبل از پیروزی انقلاب گفته است شعارهای مردم از استقلال، آزادی، حكومت اسلامی، به استقلال آزادی، جمهوری اسلامی تغییر كند،این در حالیست كه امام كلمه حكومت اسلامی را 534 بار به كار برد كه 256 مرتبه آن تا 22 بهمن بود و پس از آن نیز278 بار امام آنرا به كار برده است. "

حکم جلب مهدی هاشمی صادر شده و بی شک دستگیر خواهد شد

زاكانی در پاسخ به سئوال یکی از حضار در مورد برخورد با فرزندان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خاطر نشان كرد: قبل از آغاز سال نو شنیده شد كه مهدی هاشمی وارد كشور خواهد شد و دستگاه قضایی نیز به واسطه اتهامات ایشان از سابق و شرایط سال گذشته حكم جلب وی را صادر كرده بود كه بنا بود ناجا او را جلب كند اما هاشمی وارد كشور نشد در حال حاضر نیز حكم جلب ایشان صادر شده و چنانچه در كشور حاضر شوند بی‌شك دستگیر خواهد شد.

آدم‌های لا‌ابالی و بی‌دین برای رسیدن به هدف از اتهام زنی استفاده می‌كنند

زاکانی در ادامه پیرامون اظهارات اخیر الیاس نادران در مورد فساد محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد گفت: هر كس كه به وی اتهامی زده شود لازم است كه پاسخ دهد و هیچ تفاوتی بین افراد نیست چرا كه همه افراد كشور در هر قدرتی كه هستند باید در مقابل اتهامات خود پاسخگو باشند. هر چند كه آرزو نمی‌كنیم این اتهامات ثابت شود.

مهدی كوچك‌زاده در این لحظه در واكنش به اظهارات زاكانی در مورد رحیمی اظهار داشت: من اعتراض دارم، چرا كه اگر قرار باشد تمامی افرادی كه سایت و روزنامه دارند بیایند و مثلا به آقای زاكانی اتهام بزنند آیا ایشان باید برود و پاسخ دهد... وقتی در رابطه با موضوعاتی اتهام زده می‌شود نیاز به پیگیری قضایی دارد و اصلا نباید از تریبون مطرح شود.

این نماینده حامیِ دولت، خاطرنشان كرد: چنانچه گفتن حرفی كه نیاز به اثبات قضایی دارد از سوی احمدی‌نژاد به هاشمی بد است، چنین اتهاماتی را به محصولی یا رحیمی زدن هم نیز نادرست است.

كوچك‌زاده تصریح كرد: من قصد دفاع از رحیمی را ندارم و همان‌طور كه می‌دانیم اولین كسی بودم كه در مجلس هفتم با رحیمی كه رئیس دیوان محاسبات بود، درگیر شدم.

وی افزود: آدم‌های لا‌ابالی و بی‌دین برای رسیدن به هدف از این حربه‌ها(اتهام زنی) استفاده می‌كنند.

زاكانی در این لحظه خطاب به كوچك‌زاده گفت: معتقدم به هر كس كه اتهام زده می‌شود باید طبق قانون پاسخگو باشد چند ماه پیش من وآقایان نادران و توكلی از رحیمی شكایت كردیم و دستگاه‌ قضایی نیز در حال حاضر در حال پیگیری این موضوع است و من هیچ‌جا در این مورد صحبتی نكرده‌ام و به آقای نادران هم گفتم كه باید مسیر قانونی را پیگیری كنیم.

برای نابودی جریان اصلاحات هر شب دعا كنید!

كوچك‌زاده در ادامه ادعا کرد: بنیان‌گذار روش منحوس اتهام‌زنی جریانی به نام اصلاح‌طلب بود كه روزنامه را خدا كرد و روزنامه‌نگار را پیغمبر و همین افراد آیت‌الله مصباح را تمساح خطاب كردند و به همه مقدسات توهین كردند و برای خود عالی‌جانب سرخپوش و سفیدپوش درست كردند.

وی خطاب به جمع گفت: برای نابودی این جریان هر شب دعا كنید!

عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس با اشاره به موضوع بدحجابی در كشور خاطر نشان كرد: من موافق عدم برخورد با بدحجابی نیستم اما معتقدم بدحجابی باید ریشه‌یابی شود تا متوجه شویم منشاء این فساد كجاست اما در حال حاضر نهضت سبز و امكانات كشور فرصت رسیدگی به این مسائل را نمی‌دهد و هر روز نهضتی برای خود راه می‌اندازد كه نتیجه آن شده است كه دختر سی ساله و پسرچهل ساله نمی‌تواند ازدواج كند.


سران اصلاحات تقسیم كار كرده‌اند

زاكانی نیز در پاسخ به سئوالی كه به علت عدم برخورد با محمد خاتمی، مهدی كروبی، میرحسین موسوی و همچنین نامه محمد خاتمی به رهبری اشاره داشت خاطر نشان كرد: این افراد در مقام شعار حرف دیگری می‌زدند و در مقام عمل كار دیگری انجام می‌دهند در مناظره آقایان موسوی و احمدی‌نژاد شاهد بودیم كه آقای موسوی بر موضوع دروغ‌گویی بسیار تاكید داشت اما پس از انتخابات خودش بزرگترین دروغ 30 سال گذشته را مطرح كرد.

به گفته زاكانی سران اصلاحات تقسیم كار كرده‌اند و بناست هر كدام از آنها یك نقش را دنبال كنند.

آیا از موسوی لجوج تر سراغ دارید

زاکانی یادآور شد: بحث لجاجت احمدی‌نژاد نیز از دیگر موضوعاتی بود كه موسوی با آن مخالف بود اما آیا شما لجوج‌تر از موسوی تا به امروز كسی را سراغ دارید؟ كه هنوز هم بر سر حرف خود ایستاده است.

این عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه خاتمی به رهبری تصریح كرد: وقتی از آقای خاتمی سئوال شد كه آیا به رهبری نامه نوشته‌اید ایشان با حرف‌های دوپهلو جواب دادند.

وی افزود: بی‌شك اگر نظام با این افراد برخورد می‌كرد مردم چهره واقعی سران فتنه را نمی‌شناختند و همان‌طور كه دیدید در تجمعات خیابانی تعداد این افراد رو به كاهش بود.

اختلافات اصولگرایان بر سر هوای نفس است

كوچك‌زاده در پاسخ به سئوالی كه از وی پرسیده شده بود آیا علی لاریجانی را یك اصولگرای واقعی می‌داند یا نه؟،‌ گفت: در صلاحیت من نیست كه میزان واقعی اصولگرایی افراد را بسنجم آقای لاریجانی و باهنر حسب ظاهر خود را اصولگرا می‌دانند اما بسیاری از اختلافات اصولگرایی بر سر هوای نفس است و در نهایت لاریجانی نیز بر این عقیده استوار است كه هر چه قانون و ولی‌فقیه بگوید.

برخی اصولگرایان امروز با هاشمی،فردا با موسوی و پس فردا با خاتمی دیدار می‌كنند

این نمایندۀ افراطیِ حامیِ دولت در خانه ملت، همچنین در پاسخ به سئوال دیگری در این ارتباط كه آیا اصلاح‌طلبان با ایجاد اختلاف در میان اصولگرایان به دنبال احیای مجدد هستند، یا نه؟، گفت: عده‌ای وجود دارند كه می‌خواهند نان جبهه اصولگرایی را بخورند اما مواضع‌شان با اصولگرایی سازگار نیست و شاهد هستیم برخی از اصولگرایان امروز با هاشمی، فردا با موسوی و پس‌فردا با خاتمی دیدار می‌كنند.

برای هاشمی متاسفیم

وی با اشاره به اظهارات هاشمی رفسنجانی در خطبه‌های نماز جمعه پس از انتخابات و همچنین در دیدار با دانشجویان مشهد گفت: "چنانچه وی ولایت رهبری را قبول دارد نباید بگوید اگر مردم از تبعیت امیر سر باز زدند آنها را رها كنید." كوچك‌زاده در این لحظه گفت: حیف كه عمار وظیفه خود را فراموش كرده است و ما برای وی بسیار متاسفیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد دخالت مجلس در برخی از امور اجرایی كشور تصریح كرد: ما گاهی در مجلس به قدری در ریزترین مسائل اجرایی دخالت می‌كنیم و به حدی احمدی‌نژاد را اذیت كرده‌ایم كه مجلس هفتم در یكسال و نیم ریاست‌جمهوری خاتمی وی را اذیت نكرد.



سه سال در مورد مرتضوی با همه مسئولین كشور صحبت كردم

زاكانی نیز در پاسخ به سوالی در ارتباط با سعید مرتضوی معاون دادستان كل كشور یادآور شد: من سه سال با همه مسوولین كشور در مورد ایشان صحبت كردم و سه بار نیز با رئیس قوه قضائیه در این رابطه دیدار داشته‌ام.

سران فتنه به مرور دستگیر می‌شوند

كوچك‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری كه به عدم برخورد با افرادی كه سوال كننده آنها را سران فتنه نامید اشاره داشت گفت: در حال حاضر مرعشی نیز كه از سران فتنه بوده است دستگیر شده و كم‌كم بقیه آنها نیز دستگیر می‌شوند و دو سه نفر باقی‌مانده نیز در زمان مناسب خود از سوی قوه قضائیه دستگیر خواهند شد.

وی خطاب به جمع گفت: بسیار مهم است كه فردی سالیان سال برای انقلاب زحمت بكشد، كتك و خون دل بخورد، عاقبت همه‌چیز را به چنین اقداماتی ختم كند.

زاكانی نیز در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: طبق آخرین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تركیب هیات امنای این دانشگاه باید تغییر كند كه این موضوع بسیاری از مشكلات را حل می‌كند.


هیئت نظارت بر مطبوعات تذكر خود به پنجره را پس بگیرد

زاکانی در ارتباط با تذكر هیات نظارت بر مطبوعات به هفته‌نامه پنجره كه خود مدیرمسئول آن است گفت: این دومین تذكر هیات نظارت بر مطبوعات به پنجره بود دفعه قبل این تذكر پس گرفته شد اما تذكر فعلی مربوط به چاپ عكس فرزند دیكتاتور سابق ایران بوده است كه در كنار آن مصاحبه‌ای چاپ شده بود كه نشان می‌داد ایشان ضد انقلاب و ورشكسته شده است كه به نظرم هیات نظارت بر مطبوعات باید این تذكر خود را نیز پس بگیرد.


بیانیۀ گروهی از دانشجویان تهران و لرستان در حمایت از کارگران و روز جهانی کارگر

جرس: گروهی از دانشجویان و فعالان دانشجوییِ دانشگاههای تهران و آزادِ خرم آباد، ضمن ابرازِ احترام به فعالان کارگریِ محبوس و اعلام همدردی با کارگرانِ سراسرِ کشور، که در وضعیت بد اقتصادی و معیشتی قرار داشته و قربانیِ عملکردِ نامطلوب و نابخردانۀ حاکمیت می باشند، روز جهانیِ کارگر (اول ماه مه) را روز همراهی و "همبستگی با کارگران زحمتکش و استثمار شدۀ کشور" اعلام کردند.

در آستانۀ یازدهم اردیبهشت، روز جهانیِ کارگر، جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران، با انتشار بیانیه ای حمایتی از کارگرانِ کشور، به بیان وضعیت امروزِ جامعۀ کارگریِ کشور پرداخته و خاطرنشان کردند:

"آری در چنین نظام چپاولگری، به خوبی میتوان فهمید كه چرا باید كارگران محروم میهنمان، با حقوقی كمتر از 250-300هزار تومان (در ماكزیمم و حقوق رسمی) به كار بپردازند، در حالی كه زیر خط فقر را خود دولت 800- 900هزار تومان در ماه اعلام كرده است. همچنین به دلیل سیاستهای غارتگرانۀ كنونی، روز به روز كارخانه های تولیدی بیشتر از روز قبل به تعطیلی كشانده میشوند و كارگران متعاقبا با پول اندكی بازخرید شده و یا به ساده ترین بهانه ها اخراج میشوند. از آغاز سال گذشته تا كنون نزدیك به 650 كارگاه و كارگرخانه تولیدی به تعطیلی كشانده شده و نزدیك به 400هزار كارگر از كار بركنار یا بازخرید و یا اخراج شده اند ."

دانشجویانِ دانشگاه آزاد خرم آباد نیز، طی بیانیه ای تحلیلی پیرامونِ وضعیتِ جامعۀ کارگریِ ایران و آنچه طی سالیان متمادی بر آنها رفته و "حق مسلم آنان به هیچ گرفته شده و پاسخ آنها با اخراج و توهین و در نهایت بازداشت و زندان داده شده"، از زندانیِ سیاسی، منصور اسانلو، بعنوان یکی از قهرمانانِ جامعۀ کارگری که "بخاطر اعاده حقوق همكارانش و كارگران سراسر کشور به عنوان نماینده كارگران به شكنجه گاه برده شد و هنوزهم متاسفانه در اسارت بسر میبرد"، با احترام یاد کردند.

این دانشجویان با بیان این نکته که "وضعیت ما دانشجویان و كارگران محروم میهن شباهت های زیادی به یكدیگر دارد"، وضعیتِ اقتصادیِ استان لرستان که "رتبه اسف بار اول بیکاری در کشور را کسب کرده" تشریح کرده و خاطرنشان نمودند: "...امروز كارگران و دانشجویان در مسیری قرار گرفته اند كه میتوانند در همبستگی و وحدت بیشتر این مسیر را با سر بلندی و پیروزی به انتها برسانند و اگر كارگران میهن، این حقیقت را در یابند كه ما دانشجویان پشتوانه قوی برای آنان محسوب می شویم و فریاد ما با آنها یكی است , با دلگرمی بیشتری خواسته هایشان را طلب خواهند كرد و دستانشان را به ما پیوند می زنند."

دانشجویان متذکر شدند " ضمن تبریك به مناسبت روز جهانی كارگر ما دانشجویان اعلام می داریم كه :ما نیز همراه كارگران غیرتمندمان در روز كارگر به خیابانها خواهیم آمد و با تجمع اعتراض آمیز خود و حظور پرشور خود در تاریخ 11 اردیبهشت در مقابل استانداری لرستان واقع در چهار راه بانک ساعت 9 صبح فریاد آزادیخوانه مان و حقوق مسلم خویش را طلب خواهیم كرد."

بنا بر گزارشات رسیده وزارت کار و دولت با این درخواست او موافقت نکرده اند و برگزاری راهپیمایی امسال خانه کار گر در هاله ای از ابهام قرار دارد.


دانشگاه آزاد خرم آباد
جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران


ایران درخواست عضویت در شورای حقوق بشر را پس گرفت

بدنبال فشار برخی فعالان و سازمان های حقوق بشر و کشورهای غربی، ایران درخواست عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را پس گرفت.

خبرگزاری های رویترز و آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتهای سازمان ملل متحد گزارش کرده اند که ایران به سایر هیات های آسیایی اطلاع داده که از نامزدی عضویت در شورای حقوق بشر که متشکل از 47 کشور و ناظر حقوق بشر در سراسر جهان است صرفنظر می کند.

برخی دیپلماتهای کشورهای غربی علت تغییر نظر ایران را عدم توانایی این کشور در اخذ حداقل رای لازم برای عضویت در این شورا ذکر کرده اند که می توانست موجب شرمساری تهران شود.

این در حالیست که طی چند ماه گذشته بسیاری از فعالان و سازمان های حقوق بشر خواهان جلوگیری از عضویت ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بودند.

شیرین عبادی وکیل و فعال حقوق بشر در اردیبهشت گذشته طی نامه ای به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار رد درخواست ایران برای عضویت در شورا شد تا به این ترتیب مقام های این کشور "متوجه عملکرد نادرست خود بشوند."

وی با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر بخصوص پس از حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته پرسیده بود: "آیا حکومتی که تاکنون به قطعنامه های سازمان ملل متحد بی توجهی کرده و آنها را نادیده گرفته، می تواند نسبت به اجرای حقوق بشر در سایر ممالک قضاوت درستی داشته باشد؟"

مقام های ایران تاکنون رسما اظهار نظری درباره این تجدید نظر نکرده اند.

با کناره گیری ایران تنها چهار کشور برای کسب چهار کرسی قاره آسیا در شورای حقوق بشر باقی می مانند که به این ترتیب رقابتی بین آنها نخواهد بود.

این چهار کشور عبارتند از: مالزی، مالدیو، قطر و تایلند.

این رای گیری قرار است در 13 مه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شود.

مقام های ایران اتهام نقض حقوق بشر در این کشور را رد می کنند.

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه روز جمعه جمهوری اسلامی را پرچمدار حقوق بشر در دنیا دانست.

وی در اواخر بهمن ماه نیز در نشست شورای حقوق بشر در ژنو با دفاع از نحوه مقابله حکومت ایران با اعتراضات پس از انتخابات، برخورد با معترضان را در چارچوب موازین حقوق بشر دانسته بود.

وی همزمان با برگزاری نشست شورای حقوق بشر، به تلویزیون سی ان ان گفت: "هیچ کس به خاطر اعتراض در ایران زندانی نیست. تنها دلیلی که افراد به خاطر آن زندانی می شوند، خشونت است که همراه با اعتراض ها بوده است."


تشکیل 'شورای اسلامی شدن دانشگاه ها' در ایران

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت که این نهاد، "اسلامی کردن دانشگاه ها" را از طریق "شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها" پیگیری می‌کند.

داوود رنجبران امروز ۳ اردیبهشت (۲۳ آوریل) در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا توضیح داد که شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی وابسته است و افزود: "بحث اسلامی شدن دانشگاه ها به لحاظ زیربنایی و تنظیم مقررات و قوانین در دبیرخانه شورا در حال پیگیری است."

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در سال های اخیر همواره بر اهمیت اسلامی کردن دانشگاه ها تاکید داشته است.

او در صریح ترین اظهارات خود در این زمینه، در آستانه سال تحصیلی جاری شیوه تدریس علوم انسانی در دانشگاه های ایران را معارض با مبانی قرآنی و دینی توصیف کرد.

در پی این اظهارات رهبر ایران، بحث اسلامی کردن دانشگاه ها به طور ویژه در دستور کار وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و محمود احمدی نژاد مصوبه شورا را در این زمینه، برای اجرا به دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد ابلاغ کرد.

این مصوبه، خبر از تشکیل شورایی تخصصی می داد که قرار بود زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی به زمینه سازی تحول و ارتقای علوم انسانی بپردازد.

منطبق کردن آموزش علوم انسانی بر مبانی نظری جمهوری اسلامی و دیدگاه های ارکان و نهادهای این نظام، از جمله اهداف تصویب آئین نامه این شورای تخصصی ذکر شده بود.

در همین ارتباط، داوود رنجبران، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری نیز در مصاحبه امروز، در مورد شیوه های اسلامی کردن دانشگاه ها از "بررسی و تنظیم سرفصل‌ها و دروس متناسب با نیاز دانشجویان" سخن گفته است.

آقای رنجبران همچنین در مورد زنانه – مردانه کردن دانشگاه ها تاکید کرده است که تجربه دانشگاه‌های تک جنسیتی در ایران "غیر موفق نبوده" و اگر امکان استفاده از این دانشگاه ها "برای دانشجویان علاقه مند فراهم شود بسیار مناسب است".

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .