پنجشنبه سی و یکم تیرماه ١٣٨٩

گرد و غبار شدید شماری از استان های ایران را فرا گرفت

گرد و غبار شدید شماری از استان های ایران را فرا گرفته است. به گزارش خبرگزاری های ایران، به دلیل شدت گرد و غبار امروز( پنجشنبه ) ادارات دولتی و بانک ها در اهواز و ایلام تعطیل اعلام شدند و از مردم در این شهرها خواسته شد حتی الامکان از منازل خود بیرون نیایند و در غیر این صورت از ماسک های تنفسی استفاده کنند. سازمان هواشناسی، هشدار داد که امروز غلظت گرد و غبار در استان کرمانشاه نیز افزایش می یابد. این پدیده با شدت کمتری در استان های کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، غرب فارس ، سیستان و بلوچستان و جنوب کردستان ادامه می یابد.


رییس مجلس شورای اسلامی گفت ‌افغانستان ویتنام جدیدی برای امریکا می شود

علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی گفت : افغانستان ویتنام جدیدی برای امریکا خواهد شد .

به گزارش خبرگزاری فرانسه علی لاریجانی رییس مجلس ایران روز چهارشنبه طی مصاحبه ای تلویزیونی در ژنو گفت : آمریکا همان اشتباهی را که در هندوچین کرد در افغانستان تکرار کرد و افغانستان ویتنام جدیدی برای آمریکا خواهد شد.

لاریجانی درمصاحبه با تلویزیون فرانسه زبان سوییس گفت : سالها قبل اتحاد شوروی دقیقا همین اشتباه ( آمریکایی ها را) مرتکب شد که سرانجام با کشته شدن تعداد بسیار زیادی از مردم ، از افغانستان خارج شد.

 

یک فرمانده نیروهای آمریکایی ايران را متهم به حمایت از سه گروه افراطی شيعه در عراق کرد

ژنرال ری اوديرنو، فرمانده نيروهای آمريکايی در عراق روز چهارشنبه گفت جمهوری اسلامی از سه گروه عمده افراط گرای شيعی که تلاش هايی برای حمله به پايگاه نيروهای آمريکايی داشته اند، حمايت می کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه ژنرال اوديرنو در واشينگتن و در جمع خبرنگاران گفت: «ايران به حمايت مالی، آموزش و انتقال اسلحه و مهمات به گروه های شيعی ادامه می دهد.»

ژنرال اوديرنو گفت:«ايرانی ها به برنامه پيچيده تری با گروه های کوچکتری از افراط گرايان رسيده اند و در حال حاضر با سه گروه کتائب حزب الله، اعضای عصائب اهل الحق و لشکر روز موعود، همکاری دارند.» وی افزود:«خيلی سخت است که بتوان گفت گروه های ياد شده در تماس مستقيم با دولت جمهوری اسلامی باشند يا نه ولی اين را می دانيم که بسياری از آنها در ايران زندگی می کنند، بيشتر آنها در ايران آموزش ديده اند و خيلی از آنها اسلحه و مهمات خود را از ايران دريافت می کنند.»


پیمان معاوضه گاز ایران و جمهوری آذربایجان در آستانۀ لغو قرار گرفت

به دنبال امضای قرارداد جدید معاوضه گاز بین جمهوری آذربایجان و ترکیه، خبرگزاری مهر از افزایش احتمال لغو قرارداد معاوضه گاز ایران و جمهوری آذربایجان خبر داده است. قرارداد سوآپ (معاوضه) گاز بین ایران و آذربایجان در سال ۲۰۰۴ به منظور رساندن گاز طبیعی از جمهوری آذربایجان به جمهوری نخجوان که بخش خودمختار جمهوری آذربایجان بوده، ولی با این کشور مرز مشترک ندارد بسته شد. به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی مهر، با این حال و پس از گذشت حدود شش سال، قرارداد جدیدی بین شرکت نفت و گاز بوتاش ترکیه و شرکت نفت آذربایجان (سوکار) و با حضور تانر يلديز، وزير انرژی و منابع طبيعی تركيه، و واصف طالب‌اف، رئيس مجلس عالی نخجوان، و مسئولان جمهوری آذربايجان امضا شد. بر اساس این قرارداد جدید، از این پس گاز طبیعی جمهوری آذربایجان از مسیر ترکیه به جمهوری نخجوان ارسال خواهد شد. قرار است این قرارداد معاوضه با احداث خط لوله ۲۰۰ کیلومتری در ترکیه که هزینه آن توسط این کشور پرداخت می‌شود عملیاتی شود. خبرگزاری مهر به نقل از کارشناسان مسائل انرژی می‌‌گوید که اهمیت استراتژیک این قرارداد از ارزش اقتصادی آن بیشتر بوده و به نظر این کارشناسان «آذربایجان قصد دارد وابستگی به صنعت گاز ایران را کاهش دهد».


کروبی شورای نگهبان را عامل نهادینه شدن تخلف و تقلب در کشور توصیف کرد

مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت در ایران، روز چهارشنبه، ۳۰ تیرماه، در تازه‌ترین گفته‌های خود با انتقاد شدید از شورای نگهبان، این نهاد نظارتی در جمهوری اسلامی را مسئول پا گرفتن «نهال تخلف و تقلب» در ایران و «برخوردهای دوگانه در تفسیر قانون اساسی» دانست.

به گفته مهدی کروبی، «شورای نگهبان امروزه به ابزار کسب و حفظ قدرت یک جناح سیاسی که اعضای آن متعلق به آن جریان هستند تبدیل شده است».

آقای کروبی در نامه‌ای به یکی از فقهای شورای نگهبان که متن آن در وب‌سایت خبری سحام‌نیوز منتشر شد همچنین از شورای نگهبان خواسته است که در برابر مسائلی چون «رد صلاحیت گسترده داوطلبان به جرم تعلق به جریان‌های سیاسی دیگر و نحوه برگزاری انتخابات» پاسخ‌گو باشد. وی همچنین بار دیگر به «نظارت استصوابی» از سوی شورای نگهبان اعتراض کرده است. نامه مهدی کروبی واکنشی است به آیت‌الله محمد مومن، از فقهای شورای نگهبان، که اخیرا در مصاحبه‌هایی از عملکرد شورای نگهبان دفاع کرده است.


واشنگتن پست؛ حمل ‌و نقل دریایی رژیم ایران در بحران

به گزارش رادیو آلمان، تحریم‌های شورای امنیت و دولت آمریکا حمل‌ونقل دریایی رژیم ایران را دستخوش اختلال کرده است. روزنامه واشنگتن پست از احتمال قطع همکاری بیمه‌های بین‌المللی با کشتی‌رانی جمهوری اسلامی خبر می‌دهد.

به گزارش رویترز، شرکت "پین‌تایل بی.وی" به تازگی در بندری در ترکیه جلوی حرکت کشتی خود را به مقصد ایران گرفته است. این کشتی توسط شرکت ملی نفتکش ایران اجاره شده بود تا بنزین خریداری شده از پالایشگاه توپراس را به ایران حمل کند.

به گزارش رویترز، شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت هلندی اداره کننده کشتی، حاضر نشده‌اند درباره علت جلوگیری از حرکت آن توضیح بدهند. منابع بازرگانی دریایی به رویترز گفته‌اند که با تشدید تحریم‌ها و پرهیز بیمه لویدز از بیمه‌کردن کشتی‌های عازم ایران، معامله با ایران بیش از پیش دشوار شده است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تازه‌ترین گزارش خود می‌نویسد:«تحت تاثیر تحریم‌های جدید سازمان ملل متحد و دولت آمریکا علیه ایران، شرکت‌های بین‌المللی بیمه، پوشش خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را متوقف کرده‌اند. به این دلیل توانایی ایران برای حمل‌ونقل بسیاری از کالاهای مهم به شدت محدود شده است.»

محمد رونقی معاون شرکت ایرانی "سی پارس" که خدمات حمل‌ونقل برای بازار بین‌المللی انجام می‌دهد به واشنگتن پست گفته است:«به‌خاطر تحریم‌های تازه کشتی‌های ایران در سراسر جهان با مشکل بیمه روبرو هستند. اگر آن‌ها برای تصادفات و خسارات احتمالی پوشش بیمه نداشته باشند، هیچ بندری در جهان آن‌ها را نمی‌پذیرد.»

مشکل، بیش از همه شامل حال کشتی‌هایی می‌شود که بنزین به ایران حمل می‌کنند. شرکت بزرگ و بین‌المللی بیمه لویدز، در ماه جاری اعلام کرد که کشتی‌های حامل بنزین برای جمهوری اسلامی را بیمه نمی‌کند. واشنگتن پست به نقل از یک سخنگوی بیمه لویدز نوشت:«بازار آمریکا برای این شرکت بسیار مهم است و به همین خاطر حاضر به بیمه کردن محموله‌های بنزین ایران نیست.»

واشنگتن پست احتمال می‌دهد که سایر شرکت‌های بیمه بین‌المللی نیز به تحریم کشتی‌های عازم بنادر ایران بپیوندند.

 

تایم: حمله به تاسیسات رژیم ایران در دستور کار پنتاگون

رادیو آلمان: به گزارش نشریه "تایم"، نشانه‌های آمادگی آمریکا و اسرائيل برای حمله به مراکز هسته‌ای جمهوری اسلامی آشکارتر شده است. آمریکا پایگاه‌های خود را در آسیای مرکزی تقویت کرده و اسرائيل مشغول جا به جا کردن تجهیزات جنگی است.

نویسنده نشریه تایم در تازه‌ترین مقاله خود فاش می‌کند که طرح حمله به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی، بار دیگر در دستور کار واشنگتن قرار گرفته است.

جو کلاین، نویسنده تایم، که به نوشته زوددویچه تسایتونگ شبکه ارتباطی قدرتمندی در پنتاگون دارد، می‌نویسد:«در حلقه‌های قدرت واشنگتن، دوباره با جدیت از طرح حمله به تاسیسات اتمی رژیم ایران سخن گفته ‌می‌شود. در واشنگتن به شدت شایع شده که هلیکوپترهای نظامی اسرائيل تجهیزات زیادی را به پایگاه "توبروز" در صحرای جنوبی این کشور انتقال داده‌اند. آمریکائی‌ها نیز پایگاه‌های خود در آسیای مرکزی را برای حمله آماده کرده‌اند.»

کلاین معتقد است که آمریکائی‌ها امروز بیشتر از دو یا سه سال پیش می‌دانند که برای جلوگیری از اتمی ‌شدن رژیم ایران کدام مراکز اتمی را باید مورد حمله قرار دهند.

وی می‌نویسد:«تلاش‌های سرویس‌های اطلاعاتی در منطقه به رشد این آگاهی کمک زیادی کرده‌اند.»

نویسنده تایم در مقاله خود می‌افزاید:«همسایگان ایران، برای جلوگیری از اتمی شدن جمهوری اسلامی فشار می‌آورند. یوسف العتیبه سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن طرفدار حمله نظامی آمریکا است. ترکیه، مصر، عربستان سعودی و حتی اردن تهدید کرده‌اند که اگر از دسترسی جمهوری اسلامی به بمب اتمی جلوگیری نشود، آن‌ها نیز برنامه اتمی خود را آغاز خواهند کرد.»

به نظر می رسد در پی گسترش تحریم‌های اقتصادی، نشانه‌های تشدید بحران مناسبات رژیم ایران و آمریکا، هر روز آشکارتر می‌شود.


منبع روسی: تحریمها می تواند به انفجار اجتماعی منجر شود

خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 31 تیرماه

"الکساندر رئوتوف" در مقاله ای که نشریه "کامرسانت" روسیه آنرا منتشر ساخت می نویسد، اتحادیه اروپا بسته تحریم های یکجانبه را علیه ایران بررسی می کند. ایده تحریم علیه ایران ماه قبل در اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل مورد قبول واقع شد. یک سری تدابیر تدارک دیده شده که برای تهران آینده دشواری فراهم می کند.

مولف می نویسد، بعنوان مثال تحریم های اتحادیه اروپا به موازات تحریم لوازم ضروری برای تولید مواد هسته ای، سلاح و مهمات، بخش انرژی ایران را هدف قرار می دهند. انتظار می رود که تحویل کلیه تجهیزات و فناوری هایی که ممکن است در بخش نفت و گاز ایران مورد استفاده قرار گیرند، ممنوع اعلام شود. به غیر از این تحویل تجهیزات لازم برای تولید گاز مایع و محصولات نفتی و همچنین سرمایه گذاری در زمینه های یاد شده نیز تحت تحریم های قرار گیرند. در کنار آنها اتحادیه اروپا قصد دارد که حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای ترابری ایران مسدود سازد و یکسری محدودیت در زمینه نقل و انتقالات بار از مسیرهای دریایی نیز در نظر گیرد. از جمله تحریم ها شامل سه کمپانی Shipping Lines که تحت کنترل دولت ایران هستند، خواهد شد. کلا 57 کمپانی و سازمان ایرانی تحت تحریم های اروپا قرار خواهند گرفت. همچنین 41 نفر از مقامات ایرانی در لیست سیاه اتحادیه اروپا قرار می گیرند که ورود آنها به خاک اتحادیه اروپا ممنوع اعلام خواهد شد. در میان آنها می توان به "علی اکبر احمدیان" رییس ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، "مرتضی صفری" فرمانده نیروی دریایی و "حسین سلیمی" فرمانده نیروی هوایی اشاره کرد. همچنین تدابیر جداگانه ای برای تشدید نظارت بر عملکرد بانک های ایرانی نیز در نظر گرفته شده است. از جمله انتقال وجوه بیش از 35 هزار یورو نیاز به دریافت مجوز ویژه دارند. بانک های ایرانی نیز حق افتتاح شعب جدید در اتحادیه اروپا را نخواهند داشت. به غیر از این مسئله ممنوعیت ارائه خدمات بیمه به کمپانی های ایرانی و ساختارهای دولتی این کشور نیز بررسی می شود.

مولف به نظر کارشناسان اشاره می کند که معتقدند، بسته تدابیر اتحادیه اروپا به همراه تحریم های یکجانبه آمریکا لطمه سنگینی به اقتصاد ایران وارد خواهند کرد. بر اساس اطلاعات روزنامه "واشنگتن پست" آمریکا، به خاطر تحریم های موجود حجم نقل و انتقالات دریایی به ایران چند ماه است که سیر نزولی دارد. بسیاری از کمپانی های بیمه از بیمه کردن بارهایی که به ایران می روند، خودداری می کنند. در وحله اول کشتی هایی که حامل نفت و محصولات نفتی هستند و همچنین تجهیزات صنعتی و برخی از کالاهای دیگر صدمه دیده اند چرا که بنادر کل جهان از پذیرش کشتی های باری و تانکرهای بیمه نشده ایرانی خودداری می کنند.

مولف در جمع بندی مقاله خود نوشت، در این میان طی پنج سال اخیر واردات به ایران به میزان 50% افزایش یافته و کاهش ناگهانی آن می تواند مشکلات جدی ببار آورد و حتی منجر به "انفجار اجتماعی" شود. چرا که در ایران به خاطر کمبود توان پالایشگاهی حتی بنزین نیز جیره بندی شده است. به نظر می رسد که غرب نیز به همین امید دارد.


اعتصاب غذای زندانی سیاسی در اعتراض به شرایط طاقت فرسا

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

زندانی سیاسی رضا جوشن در اعتراض به شرایط طاقت فرسا و قرون وسطائی وادار به اعتصاب غذا شد بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"زندانی سیاسی رضا جوشن طی بیانیه ای که به ما ارسال کرده است در اعتراض به شرایط طاقت فرسا و قرون وسطائی از روز چهارشنبه 30 تیرماه وادار به اعتصاب غذا شده است. زندانی سیاسی رضا جوشن 25 ساله 10 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات در منزل دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل شدو پس از 2 ماه از بند سپاه به بند 4 منتقل شد.مامورین وزارت اطلاعات همچنین در روز16 آذرماه به منزل خانواده جوشن یورش بردند و خانم زهرا اسدپور گرجی مادر این خانواده را دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل کردند و پس از چند هفته بازجویی و شکنجه های جسمی و روحی به بند زنان زندان گوهردشت کرج منتقل کردند. زندانی سیاسی زهرا اسد پور گرجی و فرزندش( فاطمه جوشن) پیش از این بدلیل دیدار خانوادگی با فرزندش در قرار گاه اشرف در عراق دستگیر و 16 ماه در زندان گوهردشت کرج بسر بردند و پس از پایان محکومیت غیر انسانی خود آزاد شدند. آنها 19 بهمن ماه 1388 در شعبه 1 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس این شعبه به حکم سنگین و غیر انسانی 1 سال تبعید به زندان زنجان و 4 سال تبعید به روستای قیلار زنجان محکوم شدند.

بیانیه زیر توسط زندانی رضا جوشن به مدیر داخلی زندان فردی بنام گرامی و فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ارسال شده است. متن اعلام اعتصاب غذای نامحدود

بدینوسیله به اطلاع می رسانم اینجانب رضا جوشن فرزند محمد سلام از تاریخ 21 /1 /89 تا به حال در بند فرعی 17 ممنوع الملاقات و تلفن تحمل حبس می نمایم. به علل زیر اقدام به اعتصاب می نمایم: 1- مشخص نشدن وضعیت آینده که به بند عمومی منتقل نشدم 2- نداشتن حق تماس و ملاقات با مادرم خانم زهرا اسدپور گرجی فرزند حبیب الله که در حال حاضر در بند نسوان تحمل حبس می نماید. 3- عدم امکان ملاقات و تماس تلفنی با خانواده ام که در خارج از زندان زندگی می کنند که هر سه مورد از حقوق ابتدایی شهروندی و انسانی زندانی می باشد و همچنین به علت مکاتبات مختلف که با شما داشته ام (گرامی مدیر داخلی زندان) و جوابی دریافت ننموده ام لذ از این تاریخ در کامل صحت و سلامت جسمی و روانی تا اطلاع ثانوی تا تاریخ نامحدود اقدام به اعتصاب غذا می نماییم. بدیعی است تا مشخص نشدن موارد فوق الذکر و توجه لازم نسبت به درخواستم اعتصاب غذای خود را نخواهم شکست. زندانی سیاسی رضا جوشن 30 تیرما 1389

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید: کمیساریای عالی حقوق بشر کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا سازمان عفو بین الملل

 

فشار به نمایندگان برای پس گرفتن استیضاح

سایت نواندیش: یکی از طراحان اصلی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی از فشارها و تماس های مکرر برای پس گرفتن این استیضاح از سوی نمایندگان خبر داد.

محمد کرمی راد نماینده کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه استیضاح صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی به قوت خود باقیست ، گفت: نمایندگان تصمیم دارند تا این استیضاح را بعد از تعطیلات مجلس مطرح کنند.

وی افزود: این استیضاح ۲۳ امضا دارد که هیچیک از نمایندگان امضای خود را پس نگرفته و نمایندگان تسلیم هیچگونه فشارها و تماس هایی از سوی وزارت جهادکشاورزی نخواهد شد.

این طراح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی از مسئولین تماس های مکرری با نمایندگان امضاکننده استیضاح گرفته و خواستار پس گرفتن امضاهای نمایندگان شدند و عمدتا تاکید می کنند که شرایط فعلی زمان مناسبی برای استیضاح وزیر جهاد کشاورزی نیست.

کرمی راد گفت: حتی تماس گیرندگان می گویند که استیضاح را به بعد از هفته دولت موکول کنید اما نمایندگان به طور جد بر استیضاح وزیر کشاورزی در بعد از تعطیلات مجلس تاکید دارند.


یورش به زندانیان سیاسی و ضرب و جرح آنها

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانیان سیاسی بند 4 زندان گوهردشت کرج مورد یورش وحشیانه و ضرب و جرح قرار گرفتند. روز پنجشنبه 31 تیر ماه زندانیان سیاسی مورد یورش و ضرب و شتم محمود مغنیان رئیس بند 4 زندان گوهردشت کرج و باندهای مافیایی او قرار گرفتند. حوالی ساعت 10:30 خالد حردانی که در سلول شماره 15 خود بسر می برد توسط یکی از زندانیان خطرناک مورد یورش قرار می گیرد. در پی این حمله محمود مغنیان رئیس بند4 او را احضار می کند و مورد بازخواست و توهین قرار می دهد. وقتی با اعتراض آقای حردانی مواجه می شود.آقای حردانی را آماج ضربات باتون خود قرار می دهد. پس از ضرب و شتم و اهانت به زندانی خالد حردانی او را به سلولهای انفرادی منتقل می کند. محمود مغنیان پس از ضرب وشتم و انتقال زندانی خالد حردانی به سلول انفرادی به باند مافیایی که به دستور او عمل می کنند و در بند در توضیح مواد مخدر و سرکوب زندانیان مشغول هستند دستور یورش به زندانیان سیاسی را میدهد. دانشجوی زندانی هود یازرلو مورد یورش و ضرب وجرح وحشیانه چند نفر از باند مافیایی قرار می گیرد.هود یازرلو در اثر ضرباتی که به سرش وارد شده است تا حدی بینایی خود را از دست داده است و قسمتهای مختلف بدنش دچار زخمهایی شده است. محمود مغنیان پس از ضرب وشتم وحشیانه دانشجوی زندانی هود یازرلو توسط باند مافیایی بند به زندانی سیاسی هود یازرلو دستور داده است که از سلول زندانیان سیاسی به سلول باند مافیای حمله کننده به وی نقل مکان کند. مغنیان با این نقل مکان قصد دارد که جان این دانشجوی زندانی را در معرض خطر جدی قرار دهد.زندانیان سیاسی نسبت به این جابجایی اعتراض کرده اند و قصد دارند دست به اقدامات اعتراض آمیزی بزنند. محمود مغنیان از جمله کسانی است که در کشتارهای دهۀ 60 و بخصوص سال 67 در زندان گوهردشت کرج نقش داشته است و تعداد زیادی از زندانیان سیاسی را خود اعدام کرده است.این فرد از مجریان حملات خونین علیه زندانیان سیاسی بوده است که در اثر این حملات زنده یاد امیر حسین حشمت ساران و بهروز جاوید طهرانی و افشین بایمانی و سایر زندانیان آسیب جدی دیدند.این فرد از جنایتکاران علی بشریت است و بارها نام او در بیانیه های (فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ) و اعمال ضد بشری او ذکر شده است. حمله به زندانیان سیاسی به دلیل حساسیت خاص بین المللی در دفتر ولی فقیه علی خامنه ای تصمیم گیری می شود و توسط بازجویان وزارت اطلاعات طراحی و در زندان توسط علی حاج کاظم وعلی محمدی رئیس و معاون زندان ،کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان و رئیس بند به اجرا گذاشته می شود. مسئولیت مستقیم جان زندانیان سیاسی به عهده ولی فقیه علی خامنه ای است. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورش وحشیانه به زندانیان سیاسی اسیر و بی دفاع و مورد ضرب وشتم قرار دادند و انتقال آنها به سلول انفرادی را به عنوان یک جنایت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای ولی فقیه علی خامنه ای است.

31 تیر 1389 برابر با 22 ژولای 2010 گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید: کمیساریای عالی حقوق بشر کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا سازمان عفو بین الملل

.
 

از لابلای وبلاگها؛ نتایج یک نظرسنجی در باره انتخابات

وبلاگ پوریا

یک نظرسنجی که به ابتکار انجمن دانشجویان اسلامی در ماه شهریور سال گذشته در یکی از دانشگاه های ایران برگزار شده، حاکی از این بود که 50.4 درصد از رأی دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری در 22 خرداد 1388، به نفع میر حسین موسوی، که از طرف اصلاح طلبان کاندید شده بود، رأی داده اند. طبق این پیمایش، تنها 44.3 درصد از رأی دهندگان به نفع شخصی که رسماً بعنوان برنده این انتخابات اعلان شد، یا به عبارت دیگر، محمود احمدی نژاد، رأی داده اند. نتایج این پیمایش به استحضار یک پروفسور طرفدار جناح محافظه کار (که وی را به این سمت منصوب ساخته است) از بخش آمار در دانشکده ریاضیات این دانشگاه و همچنین به استحضار یک شخص عالیرتبه از بسیج دانشگاهی رسانده شد و این دو شخص، که میدانستند انتشار نتایج این پیمایش چه خطری در بر دارد، دستور دادند که این پیمایش را پنهان نموده و کلیه نسخه های آن را از بین ببرند. در اواسط تیر ماه 1388 که اعتراضات جنبش سبز در اوج خود بود، چند تن از دانشجویان رشته آمار که متعهد به انقلاب اسلامی میباشند، تصمیم گرفتند ثابت کنند که ادعای اپوزیسیون مبنی بر تقلب در انتخابات صرفاً از یأس و ناکامی آنها ازشکست مستمرشان و همچنین از دست اندرکاری عوامل خارجی سرچشمه میگیرد و هدف غرب از مطرح نمودن این ادعا، لطمه زدن به قانونی بودن حکومت ایران میباشد. آنها با کمک همان پروفسور از بخش آمار، سئوالنامه ای را تدوین نموده و از 13 تا 29 مرداد 1388 بکمک سران انجمن های دانشجویان اسلامی در سراسر کشور از یک نمونه آماری متشکل از 1382 شخص 18 ساله به بالا، نظرسنجی بعمل آوردند. در حین تجزیه و تحلیل نتایج این پیمایش، وقتی این دانشجویان، پس از در نظر گرفتن خطای آماری، دریافتند که در پاسخ به این سئوال که: "اگر در انتخابات شرکت نموده اید، به نفع کدام یک از چهار کاندید رأی داده اید؟"، موسوی مقام اول و احمدی نژاد مقام دوم را کسب کرده اند ( و رضایی 3.1 درصد و کروبی – 2.2 درصد از آراء را کسب نموده اند)، دچار وحشت و اضطراب شدند. داده هایی که بدست ما رسیده، حاکی از آنست که 83.6 درصد از شرکت کنندگان در این پیمایش گفته بودند که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نموده و رأی داده اند. این داده تقریباً برابر داده ای است که در رابطه با میزان رأی گیری توسط مقامات رسمی اعلان شده است (85 درصد). طبق اطلاعات کسب شده، این نظرسنجی شامل سئوالاتی در رابطه با مواردی که باعث ناراحتی مردم میباشد و همچنین میزان رضایتمندی آنها از عملکرد عوامل حکومتی نیز بود. در پاسخ به این سئوال که: " رئیس جمهور منتخب بایستی کدام یک از مشکلات ذیل را در اولویت اول حل کند؟"، 55.8 درصد "مشکلات اقتصادی" را قید نموده، 18.6 درصد به "مشکلات اجتماعی و فرهنگی" اشاره نموده، 12.3 درصد از " مشکلات سیاست خارجی" نام برده، 8 درصد " مشکلات موجود در سیاست های امنیت داخلی" را علامتگذاری نموده و 5.3 درصد گزینه " مشکلات دیگر/نمیدانم" را انتخاب نموده اند. نتایج سئوال مربوط به " میزان رضایتمندی از عملکرد عوامل حکومتی" نیز موجب شگفتی دانشجویان فوق الذکر شد. شرکت کنندگان در این نظرسنجی میبایستی میزان رضایتمندی خود را با درج یکی از ارقام 1 تا 3 (در حالیکه 1 منفی ترین بوده و 3 مثبت میباشد) ابراز کنند. نتایج این نظرسنجی حاکی از این است که 42.4 درصد از عملکرد عوامل حکومتی رضایت دارند، 26.3 درصد تا اندازه ای رضایت دارند و 31.3 درصد اصلاً رضایت ندارند. با این حال، 19.3 درصد از اشخاصی که در انتخابات به احمدی نژاد رأی داده بودند، از عملکرد عوامل حکومتی رضایت ندارند (56.2 درصد راضی هستند و 24.5 درصد تا اندازه ای رضایت دارند). در میان اشخاصی که در انتخابات به موسوی رأی داده بودند، 46.6 درصد از عملکرد عوامل حکومتی رضایت ندارند (14 درصد بسیار راضی هستند و 39.4 درصد تا اندازه ای رضایت دارند). طبق اطلاعات کسب شده، این نظرسنجی طوری ساخته شده است که انحراف معیار آن 4 درصد میباشد. 51 درصد از شرکت کنندگان آن (705 نفر) مرد بوده و 49 درصد از آنها (677 نفر) زن میباشند. سن 47 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی کمتر از 30 سال بوده (بعد از انقلاب اسلامی متولد شده اند) و سایرین خود را بعنوان "نسل اول انقلاب" معرفی نموده اند. 26 درصد قید نموده اند که در مؤسسات آموزش عالی تحصیل نموده و یا میکنند، 34 درصد نوشته اند که تحصیلات دبیرستان راتمام نموده ولی آنرا ادامه نداده اند و 40 درصد اظهار داشته اند که حتی دبیرستان را تمام ننموده اند. راز برگزاری این نظرسنجی تا اواسط آذر ماه 1388 فاش نشده بود. در آن ماه مراسمی در این دانشگاه به یادبود قربانیان رویدادهای روز عاشورا برگزار شد که طی آن چند صد تن از نیروهای بسیج، با باتون، به شرکت کنندگان در این مراسم حمله نموده و چند نفر از آنها را بشدت زخمی نمودند. یکی از دانشجویانی که در تهیه این نظرسنجی شریک بوده، بطور تصادفی در صحنه زد و خورد حضور داشت و پس از اینکه مورد ضرب و شتم قرار گرفت، بهمراه چند نفر از همکلاسان خود برای بازجویی بدست عوامل اطلاعاتی سپرده شد. وی پس از اینکه آزاد شد، تصمیم گرفت مطالبی که از این نظرسنجی پنهان شده، نگهداری نموده بود را ، فاش سازد.

 

عبور دوم خردادي ها از خط قرمزهاي نظام روزنه هرگونه تعامل را بست

روزنامه رسالت: دبير کل جبهه پيروان خط امام و رهبري گفت: متاسفانه در دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يک ضلع از اضلاع رقابت از خط قرمزهاي نظام و چارچوب هاي پذيرفته شده عبور کرد و اجازه داد اجانب در رقابت سياسي دهمين دوره رياست جمهوري از آنها حمايت کنند. عضوارشد حزب موتلفه اسلامي گفت با تاکيد بر اينکه تعامل احزاب بايد پيرامون چارچوب هاي پذيرفته شده باشد،تصريح کرد: خانه احزاب چند سال پيش در وزارت کشور آن هم در دوران اصلاحات منشوري را منتشر کرد که به نظام، اسلام، انقلاب و ولايت فقيه ملتزم باشند و از دخالت دادن اجانب در رقابت هاي سياسي پرهيز کنند. حبيب الله عسکر اولادي در گفتگو با خبرنگار ايلنا، در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه هشدارهاي شکل گرفته نسبت به عملکرد افراطيون درجريان اصولگرايي را چقدر با واقعيت منطبق مي دانيد،گفت: طيف وسيع اصولگرايي در کشور يک واقعيت است. اصولگرايان به اسلام و نظام و انقلاب و رهبري معظم انقلاب التزام عملي دارند و اين خود منشاء تعامل و همگرايي آنهاست. وي درادامه گفت: تندروي و کندروي در هر جا ممکن است وجود داشته باشد. مهم اين است که اصولگرايان در موقعيت و مواضع خود آهنگ رهبري را لحاظ مي کنند همين باعث اقبال و استقبال مردم از آنهاست. عسکراولادي درپاسخ به سئوال ديگري درخصوص لزوم تعامل احزاب در فضاي فعلي جامعه گفت : تعامل احزاب بايد پيرامون چارچوب هاي پذيرفته شده باشد. خانه احزاب چند سال پيش در وزارت کشور آن هم در دوران اصلاحات منشوري را منتشر کرد که به نظام، اسلام، انقلاب و ولايت فقيه ملتزم باشند و از دخالت دادن اجانب در رقابت هاي سياسي پرهيز کنند. عضوارشد حزب موتلفه اسلامي ادامه داد: متاسفانه در دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يک ضلع از اضلاع رقابت از خط قرمزهاي نظام و چارچوب هاي پذيرفته شده عبور کرد و اجازه داد اجانب در رقابت سياسي دهمين دوره رياست جمهوري از آنها حمايت کنند. وي گفت : هرچه مقام معظم رهبري نصيحت فرمودند که با دشمن مرزبندي داشته باشيد آنها گوش ندادند و هماهنگ با بيگانگان به ملت و کشور و رهبري و خودشان جفا کردند. عسکراولادي تصريح کرد: اين رويکرد روزنه هرگونه تعامل را بست و يک ضلع رقابت که خود در جايگاه اپوزيسيون قانوني قرار گرفته بود خيلي سريع در اندازه يک اپوزيسيون غيرقانوني جلوه نمود و از خود رونمايي کرد. مردم هم با هيجان ديني و ملي در 9 دي و22 بهمن سال88 در يک راهپيمايي سراسري با آنها خداحافظي کردند. دبير کل جبهه پيروان خط امام و رهبري اشاره کرد: ما معتقديم هنوز هم دير نشده است .مردم ما مردم باصفا و با گذشتي هستند. اگر کساني بخواهند به دامن اسلام و نظام و ملت برگردند به آنها روي ترش نمي کنند. اينهايي که به مردم پشت کردند بايد از همگرايي با دشمن پرهيز کنند تا بستر و زمينه در داخل براي تعامل فراهم شود و رهبري هم براي آزردگان پشيمان چراغ را سبز نگه داشته اند. عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي درتحليل سخن اخير محمود احمدي نژاد مبني بر وجود تنها يک حزب ولايي ولاغيردر ايران،معتقد است: بيان آقاي رئيس جمهور اين نبود که يک حزب الله داريم بقيه حزب الشيطان هستند و بايد در نقل قول از سخنان آقاي رئيس جمهور صادق باشيم. عسکراولادي گفت: روي يک خبر صدق مي شود تحليل صادقانه داشت. اما روي يک خبر تحريف شده هر چقدر تحليل درست باشد؛ نوعي تائيد تحريف است. دبيرکل جبهه پيروان خط امام ورهبري درخصوص ضرورت انسجام داخلي در خنثي سازي توطئه هاي خارجي گفت: ايستادن در مقابل دشمن و اتحاد روي منافع و مصالح ملي حکم ضروري عقل است. متاسفانه برخي اين مهم را برنمي تابند و با موضع گيري هاي دشمن پسند براي توطئه هاي دشمن خواسته يا ناخواسته بستر فراهم مي کنند. وي ادامه داد : رويدادهاي تلخ يکسال گذشته تحت پوشش جنبش به اصطلاح سبز مصداق خروج از جاده وحدت ملي و انسجام اسلامي بود. راه درست مقابله با توطئه هاي دشمن و تحريم هاي خارجي، اتحاد و انسجام ملي است. عسکراولادي درپايان اشاره کرد: خوشبختانه اصولگرايان به آن عنايت دارند. اميدوارم برخي اصلاح طلبان که هنوز دلشان براي اسلام و نظام و انقلاب و امامت مي تپد به اين مهم عنايت داشته باشند و مسير خود را از افراطيون مدعي اصلاحات جدا کنند.


روزنامه حکومتی: گوشت مردم زير دندان قيمت گوشت

روزنامه جمهوری اسلامی: بازار گوشت در تلاطم به سر مي‌برد و اگرچه بازار اندكي از شوك قيمتي چند هفته گذشته خارج شده است اما قيمتها همچنان در سطح بالايي قرار دارد و سازمان دامپزشكي نيز از ورود دام زنده به كشور جلوگيري مي‌كند. به گزارش مهر، براساس آمار وزارت جهاد كشاورزي، مصرف گوشت قرمز در كشور سالانه يك ميليون و 90 هزارتن اعم از گوشت سنگين و سبك است كه 50 درصد از اين نياز با دام سبك و 50 درصد مابقي با دام سنگين تامين مي‌شود، اين درحالي است كه توليد داخلي، تنها قدرت پاسخ به 970 هزار تن از اين ميزان نياز را دارد بنابراين بايد بخشي از اين نياز از طريق واردات تامين شود. اما واردات نيز مكانيزمهاي خاص خود را دارد، اگرچه طبق قانون برنامه چهارم توسعه واردات و صادرات هر كالايي نياز به مجوز از مراجع ذيربط ندارد، اما به دليل شيوع تب برفكي در كشور خصوصا در ماههاي ابتدايي سال 89، سازمان دامپزشكي وارد كار شد و اعلام كرد براي جلوگيري از شيوع اين بيماري و عدم آسيب صنعت دامپروري، اجازه واردات دام زنده را نخواهد داد، ضمن اينكه از واردات گوشت نيز جلوگيري مي‌كند، اما تمهيدي شايد بيش از هر يك از اين موارد، بازار را دچار مشكل كرد، اين بود كه وزارت جهاد كشاورزي، انتقال دام‌هاي زنده داخلي را نيز از يك استان به استان ديگر ممنوع اعلام كرد؛ در حاليكه برخي از استانها حتي يك مورد از شيوع تب برفكي نداشتند. به هرحال همين تمهيدات كه البته جزو وظايف ذاتي سازمان دامپزشكي به شمار مي‌رود، باعث شد كه قيمت گوشت در بازار به نحو فزاينده‌اي بالا رود و حتي در هر كيلوگرم به 19 تا 20 هزار تومان نيز برسد. در اين ميان، وزارت بازرگاني نيز با مجموعه‌اي از مصرف كنندگان روبرو شد كه براي آنها حتي بيم اين را داشت كه با گران شدن گوشت، اين كالا از سبد مصرفي آنها خارج شود. همه چيز گذشت و عليرغم متضرر شدن مصرف كنندگان، كار به روال عادي برگشت و با مداخله معاون اول رئيس جمهور، وزارت بازرگاني مكلف شد تا با همكاري مباشران، بازار را تنظيم كند. اين كار نيز از سوي وزارت بازرگاني انجام شد و سه محموله وارداتي گوشت وارد كشور شد. از سوي ديگر، سازمان دامپزشكي نيز مكلف شد تا با توجه به اتمام شيوع تب برفكي، اجازه واردات دام زنده را نيز صادر كند. اگرچه اين تمهيدات توانست اندكي تب قيمتي در بازار را فروكش كند، اما همچنان قيمتها عليرغم وجود چندين محموله گوشت قرمز از كشورهاي مختلف از سوي مباشران وزارت بازرگاني، بالا است. گزارش‌هاي ميداني نشان مي‌دهد به طور متوسط، هر كيلوگرم گوشت گوسفندي سردست 17 هزار و 395 تومان، هر كيلوگرم گوشت ران گوسفندي 19 هزار و 685 تومان، هر كيلوگرم چرخ كرده مخلوط گوساله و گوسفند 10 هزار و 210 تومان، هر كيلوگرم راسته گوساله 13 هزار و 15 تومان، هر كيلوگرم گوشت خورشتي گوساله 10 هزار و 810 تومان، هر كيلوگرم ماهيچه گوساله 11 هزار و 830 تومان است. بنابراين، سطح عمومي قيمتها همچنان بالا است. از سوي ديگر، ذائقه مردم نشان مي‌دهد كه نه تنها اصلا تمايلي به مصرف گوشت منجمد ندارند، بلكه تمايل به گوشت گرم گوسفندي وارداتي نيز بيش از گوشت گوساله است. بنابراين مشكل اصلي دام سبك است. اين درحالي است كه با نزديك شدن به ماه مبارك رمضان، به طور قطع تقاضاهاي جديدي وارد بازار خواهد شد كه اگر نتوان آنها را به خوبي مديريت كرد، مردم دچار مشكل خواهند شد. بدين ترتيب به نظر مي‌رسد كه وزارتخانه‌هاي بازرگاني و جهاد كشاورزي بايد همكاري تنگاتنگي را شكل دهند كه در نهايت منافع آن به جيب مصرف كنندگان رود، البته اين تعامل هم اكنون در سطح مسئولان ارشد دو وزارتخانه برقرار است اما مديران مياني همكاري لازم را براي تنظيم بازار و حركت به نفع مصرف كنندگان ندارند. اگرچه وزارت بازرگاني در ماههاي پاياني سال گذشته از سوي دولت مسئوليت تنظيم بازار مواد پروتئيني را در اختيار گرفت؛ اما بازهم اختلافات وزارتخانه‌هاي جهادكشاورزي و بازرگاني پايان نيافت. به هرحال، تنظيم بازار يك محصول نيازمند هماهنگي هرچه بيشتر مسئولان توليد و تنظيم بازار در كشور است تا با همكاري مشترك آنان، شاهد كاهش قيمت كالاهاي اساسي از جمله گوشت و مرغ در بازار باشيم.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .