شنبه یکم خرداد ١٣٨٩

 

اسحاق جهانگيری: نیروهای داخل نظام به شدت رو در روی همدیگر قرار گرفته‌اند

عضو شورای عالی بنیاد باران گفت: نیاز فضای سیاسی فعلی كشور این است كه فضای عقلانی توام با تدبیر در كشور حاكم شود و اولین دستاور فضای عقلانی این است كه از تمام ظرفیت‌های كشور با گرایش‌های مختلف برای حل مشكلات استفاده كنیم.

اسحاق جهانگیری در گفتگو با ایسنا ، با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی در مقطعی قرار گرفته كه با مشكلات متعددی رو به رو شده است، اظهار كرد: در بخش داخلی متاسفانه با اختلافات نیروهای داخل نظام كه به امام (ره) و نظام جمهوری اسلامی اعتقاد دارند و قانون اساسی جمهوری اسلامی را قبول دارند، روبرو هستیم و متاسفانه اختلافات به نقطه‌ای رسیده كه به شدت رو در روی همدیگر قرار گرفته‌اند و اولین آثار منفی‌اش این است كه اعتماد مردم به مجموعه را از بین می‌برد.

جهانگیری همچنین با بیان اینكه در فضای بین‌الملل با دشمنی‌هایی در دوران 30 ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی قدرت‌های استكباری روبرو هستیم، افزود: دشمنان در مقطع فعلی طمع بیشتری نسبت به جمهوری اسلامی دارند، لذا در فضای بین‌المللی با مسائل جدی روبرو شده‌ایم.

وزیر صنایع دولت هشتم ادامه داد: در بخش اقتصادی - علی رغم دستاوردهایی كه در برنامه‌های گذشته داشته‌ایم- به دلیل عدم استفاده از تمام ظرفیت‌های نظام، منابع بسیاری هزینه كرده‌ایم ولی به جای اینكه دستاورد داشته‌ باشیم، متاسفانه حتی دستاوردهای قبلی با مشكل روبرو شده‌اند.

جهانگیری تصریح كرد: در بخش نفت، گاز و انرژی با مشكلات جدی در سال‌های آینده رو به رو هستیم و همچنین در زندگی مردم با گرانی و بیكاری به عنوان پدیده‌های جدی رو به رو هستیم و در این شرایط به نظر هر انسان دلسوز نسبت به جمهوری اسلامی ایران باید كاری انجام دهیم یعنی تلاش كنیم تا فضای عقلانی توام با تدبیر در كشور حاكم شود.


همسر نوری‌زاد: در ملاقات کابینی امروز ایشان همچنان به دلیل ضرب و شتم از سر درد و مشکل بینایی رنج می‌برد

امروز: همسر محمد نوری‌زاد از جلسه با دادستان تهران برای پیگیری علت ضرب و شتم شدید همسرش در زندان خبر داد و گفت:« باید مشخص شود چگونه 5 نفر که افسر نگهبان زندان هم جز آنها بوده بر سر همسرم ریخته و او را به شدت کتک زده‌اند.»

همسر محمد نوری‌زاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، از ملاقات صبح امروز خود با این نویسنده دربند خبر داد و اظهار داشت:« امروز هم ملاقات کابینی بود و آقای نوری‌زاد همچنان به دلیل ضرب و شتم از سر درد و مشکل بینایی رنج می‌برد.»

وی تاکید کرد:«در ملاقاتی که روز 5 شنبه با همسرم داشتیم متوجه شدیم به بهانه هوا خوری، ایشان را از سلول بیرون آورده و 5 نفر که افسر نگهبان هم جز آن‌ها بوده او را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.»

وی با بیان اینکه در جریان ضرب و شتم همسرم را بلند کرده و به زمین زده‌اند که در اثر این کار سر او به شدت ضربه دیده و به گونه‌ای که بر بینایی او تاثیر گذاشته است، تصریح کرد:« پس از این رفتار همسرم اعتصاب خشک را آغاز کرده و لب به آب و غذا نزده است.»

همسر نوری‌زاد خاطرنشان کرد:« در ملاقات 5 شنبه، آقای نوری‌زاد گفت که سه روز است هیچ چیز نخورده است.»

وی با بیان اینکه پس از ملاقات 5 شنبه من و دخترانم آشفته شده و سرگردان از چگونگی پیگیری وضعیت همسرم بودیم، گفت:« تماسی با آقای تابش دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) مجلس گرفتیم که ایشان گفتند نامه‌ای بنویسیم که از طریق ایشان به دادستان تحویل داده شود.این نامه نوشته شد و از طریق آقای تابش به دادستان رسید.»

وی ادامه داد:« بعد از آن دادستان به دیدار آقای نوری‌زاد رفت که همسرم گفت آثار ضرب و شتم را به دادستان نشان داده و اعتراض کرده است.»

وی افزود:« دادستان در این جلسه به همسرم چای تعارف کرده که او گفته است در اعتصاب به سر می‌برد و قبول نکرده است اعتصاب خود را بشکند.»

به گفته همسر نوری‌زاد، در ملاقات امروز شنبه نوری‌زاد خبر داده که به بند عمومی منتقل شده و او اعتصاب آب خود را شکسته، اما همچنان در اعتصاب غذا بسر می‌برد.

همسر این نویسنده در بند با انتقاد از برخورد صورت گرفته با همسرش گفت:«حکم آقای نوریزاد صادر شده و این رفتارها و نگهداری بیش از دو ماه او در بند 240 و انفرادی غیر قانونی است.»

وی با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت همسرش و عدم امنیت جانی او تاکید کرد:«پیگیر مشخص شدن عوامل ضرب و شتم همسرش و علت آن در زندان خواهد بود.»


محکومیت یک فعال سیاسی به سه سال حبس تعزیری

خبرگزاری هرانا - میثم رودکی صبح شنبه اول خرداد ماه توسط شعبه ی 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، اتهام این فعال سیاسی، "اقدام علیه امنیت ملی"، "عضویت در احزاب سیاسی" و "همکاری با اپوزیسیون" عنوان شده است.

این حکم به موجب بازداشت رودکی در 18 شهریور ماه سال 86 صادر شده است. وی در آذرماه همان سال و پس از تحمل 2 و نیم ماه حبس در سلول انفرادی بند 209 زندان اوین با قید وثیقه ی 50 میلیون تومانی آزاد شده بود.

هم چنین میثم رودکی، 14 مرداد ماه سال 88 نیز مجددا توسط ماموران امنیتی دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. وی در زمان دستگیری تلاش داشت تا گزارش‌هایی از موارد نقض حقوق بشر در ایران را به دفتر سازمان ملل در تهران تحویل دهد. وی 28 بهمن ماه 88 با قید وثیقه ی 30 میلیون تومانی از زندان آزاد شد که پرونده ی وی همچنان مفتوح است.

گفتنی است وضعیت جسمی میثم رودکی، در زمان بازداشت به دلیل ابتلا به بیماری شدید گوارشی و زخم معده و عدم رسیدگی مسئولان زندان در این زمینه بسیار وخیم گزارش شده بود.


احضار تعدادی از داوطلبان کارشناسی ارشد به‌ دلیل نقص پرونده

امروز: نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد امسال دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور اعلام شد.

با اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد سراسری، برخی از داوطلبان گفته‌اند به‌جای اعلام کارنامه آنها و دریافت رتبه خود،‌ با اعلام اینکه پرونده آنها ناقص است، باید برای اطلاع از نتیجه آزمون خود به تهران مراجعه کنند.

این دانشجویان که اکثرا جزو فعالان دانشجویی هستند و برخی از آنها نیز در دوران کارشناسی به دلیل فعالیت‌های دانشجویی خود به کمیته انضباطی احضار شدند، گفته‌اند هنگام مراجعه به سایت سازمان سنجش برای دریافت نتیجه و کسب اطلاع از رتبه خود، پیامی را مشاهده کرد‌ه‌اند که به آنها گفته شده پرونده شما ناقص است و شما در صورت تمایل می‌توانید برای پیگیری و اطلاع از نتیجه خود به تهران(هفت تیر- کریم‌خان زند...) مراجعه کنید.

همچنین گفته می‌شود برخی از داوطلبان این آزمون نسبت به نتایج اعلام شده به شدت اعتراض دارند و می‌گویند احتمالا در اعلام نتایج آنها اشتباهاتی صورت گرفته است.

برخی از آنها گفته‌اند سال قبل با اینکه کم‌تر مطالعه کردند، رتبه بهتری کسب کرده‌اند ولی امسال با مطالعه بیشتر رتبه‌های آنها چندین برابر ضعیف‌تر از سال قبل است.


در مورد دانشمندان هسته ای مخالف دولت احمدی نژاد

از فیس بوک

در عرض دو سال اخیر اطلاعات بسیاری در مورد دانشمندان هسته ای ایرانی که در خدمت حکومت ایران در عرصه هسته ای فعالیت دارند رسیده است. کمک این اشخاص به برنامه هسته ای ایران مسلم است در صورتی که در موقع تنگنا، نه تنها استردادی که حقشان است را از حکومت نمیگیرند، بلکه حکومت بعضی مواقع ایشان را اخراج میکند از چهار طریق امکان دارد که دانشمندان هسته ای فعالیت خود را در این پروژه های تاریک قطع کنند: 1 - مملکت را ترک کنند. 2 - حکومت حق بقای خود را از دست بدهد (فقدان حقانیت حکومت و حمایت و طرفداری از عقاید اوپوزیسیون) 3 - هراس از گروه های اوپوزیسیون (شما از شیاطین پشتیبانی میکنید) 4 - کشته شدن تصادفی در حوادث و یا تصادف به دلیل کمبود درجه ایمنی، برای دسترسی سریع به توانایی هسته ای بعضی ها میگویند که چاره پنجمی هم وجود دارد: اگر حکومت فکر میکند که شما یک دانشمند مهمی هستید که از اوپوزیسیون پشتیبانی میکنید، و امکان دارد که مملکت را ترک کنید و از این طریق به حکومت لطمه بزنید، حکومت خودش باعث کشتن شما میشود ، برای عرض مثال، ترور دانشمند هسته ای استاد دانشگاه تهران مسعود علی محمدی که چندی پیش در تهران کشته شد. این نمونه مربوط میشود به چاره های سوم و پنجم. و اما در مورد نامه های تهدید که روی روابط ایران و کره شمالی تأثیر گذاشته. البته سنجشی در دست نیست که چند نامه به چند نفر فرستاده شده و چند نفر به این دلیل پروژه های تاریک هسته ای را در ایران ترک کرده اند. نکته مهم آن است که این نشان دهنده جرأت و شجاعت گروه مقاومت در ایران است و ثابت میکند که این اشخاص اطلاعات دقیقی دارند در مورد اشخاصی که در مخفی ترین پروژه های ایران دست دارند. حکومت ایران باید کوشش زیادی برای حفاظت این دانشمندان داشته باشد، به خصوص پس از ترور علی محمدی که واهمه در بین دانشمندان هسته ای و خانواده هایشان ایجاد کرده. در بعضی موارد هم مجبور شده اند که ایشان را به مکان امن تری انتقال دهند به خصوص پس از آنکه نامه های تهدید آمیز به منازل این دانشمندان فرستاده شده است.


نامه ای از یک دانش آموز بهايی محروم از تحصیل

خبرگزاری هرانا - نورا ثابت دانش آموز محروم از تحصیل بهایی با ارسال نامه ای به خبرگزاری هرانا برخورد های تبعیض آمیز سیستم آموزشی در خصوص پرونده اش به دلیل اعتقاد به آئین بهایی را بازگو نموده است.

متن این نامه که به خبرگزاری هرانا ارسال شده است به قرار زیر است:

من نورا ثابت یک دانش آموز بهایی هستم که در پایه ی سوم راهنمایی درس می خوانم به دنبال گزارش بخشنامه ی شرکت دانش آموزان در آزمون ورودی مدرسه تیزهوشان ،بنده برای شرکت در این آزمون داوطلب شدم و متوجه شدم که برای ثبت نام در این آزمون نیازمند داشتن گواهی اشتغال به تحصیل که به مهر مدرسه ممهور باشد،هستم

بنابراین از مدرسه تقاضای دریافت این گواهی را کردم و مدرسه در ابتدا این گواهی را به من داد اما پس از چند دقیقه مرا در دفتر مدرسه خواستند و گواهی مرا از من گرفتند و گفتند که آنها باید ابتدا از حراست منطقه کسب اجازه کنندو سپس این گواهی را به من دهند . والدین من در روز بعد به مدرسه آمدند و با مشکلات فراوان هر طور بود این گواهی را از مدرسه گرفتند. ما پس از دریافت این گواهی به محل مربوط به ثبت نام در این آزمون رفتیم و این گواهی را به همراه اصل فیش واریزی 70000 ریال به آنجا دادیم و پس از آن کاغذی که حاوی شماره کارت و رمز عبور بود را دریافت کردیم. سپس می بایست این رمز عبور و شماره کارت را در سایت رسمی مرکز سنجش آموزش و پرورش به همراه دیگر اطلاعات شخصی وارد سایت می کردیم و پس از طی کردن مراحل پایانی ثبت نام در این آزمون کد رهگیری را از این سایت دریافت می کردیم که وجود این کد نیز بسیار ضروری است. ولی به دلیل اینکه یکی از مواردی که باید توسط ما در این سایت پر می شد،ستون دین بود و چون در بین ادیان انتخابی تنها چهار دین رسمی کشور ایران(اسلام،مسیحی،کلیمی و زرتشتی) وجود داشت لذا من نتوانستم در این آزمون ثبت نام کنم . البته والدینم در این خصوص پی گیری های زیادی را انجام دادند که در نهایت به هیچ نتیجه نرسیدند و به ما گفته شد که ما فقط می توانیم یکی از از ادیان رسمی را در سایت انتخاب کنیم.

شایان ذکر است است که من سه سال گذشته یعنی زمانی که در کلاس پنجم دبستان هم بودم علیرغم اینکه در مرحله اول این آزمون قبول و در مرحله دوم نیز با وجود اینکه مطمئن بودم قبول شدم ولی در مصاحبه با توجه به سوالاتی که از اعتقاد من در سن 11 سالگی شد مرا از پذیرش ممنوع و گفتند تو قبول نشدی و با ارائه یک کلید سوال متفاوت از بقیه می خواستند به ظاهر مرا متقاعد کنند که قبول نشدم و از ورود من به این مرکز ممانعت به عمل آمد.

متاسفم از اینکه چنین تبعیضاتی با نام قانون در کشور ما بسیار دیده می شود.. برای ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی بسیاری هم امسال و هم سه سال پیش در مقطع راهنمایی مراجعه نمودم که هیچکدام از مدارس غیر انتفاعی درجه یک مرا نپذیرفتند و اعلام نمودند ما با توجه به ضوابطی و یا بر طبق آیین نامه هیئت موسسان از پذیرش غیر مسلمان و یا بهایی معذوریم .در این صورت برای یک دانش آموز بهایی در این کشور یا رفتن به نزدیک ترین مدرسه دولتی به خانه اش امکان پذیر است آن هم اگر مدیر و مربی مسئله خاص و یا کینه ای نسبت به بهاییان نداشته باشند و الا آنجا هم برای ما سخت و مشکل خواهد بود.

با آرزوی روزی که قلب همه انسان ها به صلح و وحدت و عدالت روشن شود.

نورا ثابت


تجمع اعتراضی دانشجویان با شعار مرگ بر دیکتاتور

در اولین روز از خرداد ماه سال جاری دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز دست به تجمعی اعتراضی زدندکه از سوی عوامل امنیتی و نیروهای بسیجی به خشونت کشیده شد.

به گزارش دانشجونیوز، در پی فراخوان دانشجویان مبنی بر برگزاری تجمع در اعتراض به کودتای انتخاباتی صورت گرفته چند صد نفر از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز دست به تجمع زدند.

از ابتدای صبح امروز فضای دانشگاه به شدت امنیتی بود به حدی که نیرو های امنیتی و بازجویان وزارت اطلاعات و نیرو های انصار حزب الله در داخل دانشگاه حضور داشتند و گارد ضد شورش خیابانهای اطراف دانشکده را به محاصره در اورده بودند و نیرو های امنیتی مانع ورود بسیاری از دانشجویان می شدند.

دانشگاه نیز از صبح امروز بیش از پنجاه نفر از دانشجویان را ممنوع الورود کرده بود.

با پایان یافتن کلاس های نوبت صبح ونزدیک شدن به زمان تجمع رفته رفته بر تعدا د دانشجویان اضافه می شود وتجمع با سر دادن شعار « یا حسین، میر حسین» آغاز می شود و شعار های «مرگ بر دیکتاتور»،«دانشجوی با غیرت حمایت»،«دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» و ... از دیگر شعار های دانشجویان بود.

دانشجویان با خواندن سرود یار دبستانی و سخنرانی یکی از دانشجویان به تجمع خود پایان دادند. نیروهای امنیتی و بسیجی به همراه بازجویان وزارت اطلاعات که شخصا در داخل دانشکده فنی حضور داشتند قصد باز داشت تعدادی از دانشجویان را داشتند که دانشجویان موفق به فرار از دست ایشان شدند و تعدادی نیز بازداشت شده اند.كلاس هاي بعد از ظهر دانشكده فني تهران مركز در اثر شدت درگيري ها و ممانعت از ورود دانشجویان به دانشگاه تعطیل شده است.

به گزارش دانشجونیوز، تا لحظه تنظیم خبر چهار تن از دانشجویان در حالیکه به شدت خونریزی داشتند و توسط نیروهای بسیجی مصدوم و مضروب شده بودند در داخل دفتر انتظامات باز داشت هستند و از انتقال آنها به بیمارستان جلوگیری می شود.از حدود یک ساعت پیش از آغار تجمع تا لحظه تنظیم خبر موبایل ها قطع می باشد و به همین دلیل از تعداد بازداشتی ها و زخمی ها ی بیشتر آمار دقیقی در دسترس نیست.

این چندمین باری است که تجمعات اعتراضی دانشجویان این دانشکده به خشونت کشیده می شود و این در حالی است که دکتر گذشتی رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز پیش از این قول جلوگیری از تکرار چنین حوادثی را داده بود. دانشجویان معتقدند ورود آزادانه لباس شخصی ها و بازجویان وزارت اطلاعات و ضرب و شتم دانشجویان بدون هماهنگی با ایشان صورت نمی گیرد و صدور احکام سنگین و بی سابقه ممنوعیت از تحصیل و تبعید مکرر دانشجویان و گماردن دکتر افتخاری بر مسند ریاست دانشکده فنی جهت امنیتی تر کردن فضا را در این راستا می دانند.

گفتنی است دانشجویان دانشگاه آزاد پیش از این و در ابتدای سال تحصیلی هفت تجمع در اعتراض به دولت کودتا برگزار کرده بودند که تجمع سوم دانشجویان تهران مرکز در 21 مهر ماه سال 88 با ضرب و شتم دانشجویان و شلیک گاز اشک آور از سوی نیرو های امنیتی و بسیجی مواجه شد که منجر به بستری شدن تعدادی از دانشجویان در بیمارستان شد.

در سال تحصیلی جاری نیز بیش از پنجاه ترم حکم تعلیق و تبعید از تحصیل برای دانشجویان واحد تهران مرکز صادر شده است.اعتراض به کودتای انتخاباتی صورت گرفته و بازداشت دانشجویان و احکام گسترده ممنوعیت از تحصیل برا دانشجویان این واحد از محورهای این تجمع ذکر شده بود. نيروهاي یگان ويژه موتور سوار هم دور دانشكده فني تهران مركز در حال تردد هستند و در بعضي از موارد دانشجويان مورد ضرب و شتم قرار مي دهند.


ضرب وشتم دو خبرنگار به دستور رییس حراست

گزارش دریافتی بازداشت و ضرب وشتم دو خبرنگاربه دستور رییس حراست شهرداری به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دو خبرنگار این باشگاه به دستور فخرالدین حسینی رییس حراست شهرداری منطقه3 اصفهان مورد بی احترامی و بازداشت موقت قرار گرفتند. به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مرکز اصفهان، با وجود هماهنگی قبلی با فخرالدین حسینی مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه سه اصفهان مبنی بر مصاحبه با معاون شهردار این منطقه درباره‌ی مشکلات مردم محله حسن آباد اصفهان پس از انجام مصاحبه در این شهرداری خبرنگار و تصویربردار باشگاه خبرنگاران جوان مرکز اصفهان توسط حسینی مسئول روابط عمومی و حراست این شهرداری توقیف شدند.

این گزارش حاکی است که مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه سه، با برخورد نامناسب و غیراخلاقی خواستار پاک شدن نوار مصاحبه با معاون شهرداری منطقه سه شد.

براساس این گزارش پس از مخالفت گروه خبری باشگاه مبنی بر غیرقانونی بودن این امر، مسئول روابط عمومی با ضبط وسایل تصویربرداری، خود رأساً به پاک کردن نوار ضبط شده مصاحبه‌ی محمدی معاون شهرسازی شهرداری منطقه سه اصفهان اقدام کرد.

گفتنی است گروه خبری باشگاه خبرنگاران جوان به همراه دوربین صداوسیما را پس از 3 ساعت توقیف موقت در شهرداری آزاد شدند


ضرب و شتم و تخریب اموال زندانیان رجايی شهر

خبرگزاری هرانا – در پی یورش گارد زندان رجایی شهر به زندانیان بی دفاع این زندان عده ای به شدت مصدوم و بسیاری از وسایل زندانیان تخریب شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در تداوم یورش های سیستماتیک گارد ضد شورش زندان رجایی شهر کرج صبح امروز عده ای از زندانیان بر اثر ضرب و شتم دچار مصدومیت هایی از ناحیه سر، صورت، دست و پا شده اند و درمان این زندانیان با مخالفت مسئولین نیز تا کنون از سوی بهداری مستقر در زندان انجام نگرفته است.

در این یورش سازمان یافته که در ماه های اخیر روند سیستماتیکی به خود گرفته است دست کم 80 دستگاه یخچال که با هزینه زندانیان خریداری شده بود توسط گارد زندان تخریب شد.

زندان رجایی شهر در سالهای اخیر به تبعید گاه برخی از زندانیان سیاسی تبدیل شده است که بدون تفکیک جرایم در میان زندانیان عادی و مبتلا به بیماری های پوستی و خونی نگهداری می شوند.


جلوگیری از ورود دانشجویان «بدحجاب» به دانشگاه تهران

رادیو آلمان: به گفته‌ی مدیر کل حراست دانشگاه تهران، از این پس از ورود دختران و پسران "بدحجاب" به دانشگاه جلوگیری خواهد شد. وزارت علوم، مؤسسات را به تأسیس دانشگاه‌های تک‌جنسیتی ترغیب می‌کند.

جمهوری اسلامی برای اجرای "حجاب کامل اسلامی" در مؤسسات آموزش عالی اقدام می‌کند. به گفته مصطفی خسروی، مدیر کل حراست دانشگاه تهران: «ماموران انتظامات به افرادی که دارای پوشش نامناسب هستند تذکر می‌دهند و بعضا افرادی که وضعیت پوشش خیلی نامناسبی دارند را بر می‌گردانند.» این مقام مسئول درباره شیوه اجرای طرح مقابله با بدحجابی به خبرگزاری مهر توضیح داده است: «تا سه بار به دانشجوی بدحجاب تذکر داده می‌شود و در صورتی که پس از سه بار رعایت نکنند از ورودشان به دانشگاه جلوگیری می‌شود.»

مدیر کل حراست دانشگاه تهران، مقابله با "بدحجابی" را امری صرفا فرهنگی دانسته، می‌گوید: «جلوگیری از ورود افراد بد حجاب به دانشگاه تهران آغاز شده و بستر فرهنگی این کار نیز در حال فراهم شدن است.»

این مقام امنیتی دانشگاه تهران تاکید می‌کند که برخورد با پوشش "غیراسلامی" تنها به دختران دانشجو محدود نمی‌شود، بلکه «از ورود دانشجویان پسری که پوشش مناسب ندارند نیز به دانشگاه جلوگیری به عمل می‌آید.» او تأکید می‌کند که بیشتر دانشجویان در رعایت حجاب متعهد هستند، اما به نظر او "آدمهای مغرضی که به عنوان مبارزه، بدحجابی و استفاده از پوشش‌های نامناسب را در پیش گرفته‌اند، به کمیته انضباطی احضار می‌شوند."

به گفته مدیرکل حراست دانشگاه تهران، پوشیدن مانتو و مقنعه برای همه دختران دانشجو اجباری است، و دانشجویان غیرایرانی نیز ملزم به رعایت آن هستند. آقای خسروی در این باره می‌گوید: «آنها دارای چارچوب‌های متفاوت از نظر حجاب و پوشش هستند لذا باید آیین‌نامه‌های مربوط به پوشش به آنها نیز تفهیم شود.»

در چند ماه گذشته و به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، برخی از مقامات سیاسی و مراجع دینی از وضعیت پوشش زنان به شدت انتقاد کردند. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان روز جمعه ۳۱ اردیبهشت (۲۱ مه) در نماز جمعه تهران به وزارت علوم توصیه کرد که از حربه "نمره" برای واداشتن دختران به حجاب کامل استفاده کند. آقای جنتی گفت: «دانشگاه و دانشجو در اختیار شماست، با این شرایط دانشجو را در دانشگاه بپذیرید و دانشجو نمره می‌خواهد و بنابراین ناچار است که به قانون عمل کند.»

آموزشگاه‌های تک‌جنسیتی

از نخستین سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، دولت نهم "طرح عفاف و حجاب" را تصویب کرد، و وزارت کشور ستادی برای این کار تشکیل داد. به ویژه به وزارت علوم توصیه شد که باید در جهت رعایت کامل پوشش اسلامی در محیط‌های آموزشی تلاش کند.

در همین راستا و همزمان با اجباری شدن مقنعه برای دانشجویان دختر، وزارت علوم خبر داده که برای تأسیس سه دانشگاه تک‌جنسیتی در تهران مجوز صادر شده است. پیش از این وزارت علوم گفته بود که برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌های کشور برنامه‌ای ندارد. با وجود این، کامران دانشجو، وزیر علوم اظهار داشت که دولت مؤسسات "غیرانتفاعی" را ترغیب می‌کند که "دانشگاه‌های دخترانه یا پسرانه" راه‌اندازی کنند.

در حال حاضر دو دانشگاه دولتی، یعنی دانشگاه دخترانه الزهرا و دانشگاه پسرانه الصادق، تک جنسیتی هستند؛ هرچند دانشگاه اخیر، در برخی رشته‌ها دانشجوی دختر نیز می‌پذیرد. به گفته وزیر علوم، "افزایش دانشگاه‌های تک جنستی در شهرهای کشور حق انتخاب بیشتری را برای ادامه تحصیل فرزندان به خانواده‌ها می‌دهد."

غلامعلی نادری، مدیر کل دفتر آموزش‌های آزاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خبر داده است که برای تأسیس سه "مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی دخترانه" مجوز اصولی صادر شده و «این دانشگاه‌ها در صورت دریافت مجوز قطعی از مهرماه دانشجو می‌پذیرند.»

حواشی سیاسی حجاب

دولت برای اعمال کنترل در محیط‌های آموزشی به بنیاد حراست روی آورده، که یک نهاد امنیتی است، و این امر می‌تواند حساسیت دانشجویان را افزایش دهد. به عقیده منتقدان، در آستانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، دولت قصد دارد با ایجاد فشارهای روانی و اعمال کنترل بیشتر، دانشجویان را از فعالیت‌ها و اکسیون‌های اعتراضی باز دارد. اما مدیر کل حراست در گفتگو با خبرگزاری مهر جوانب سیاسی این موضوع را به کلی انکار می‌کند: «در خردادماه قرار داریم. این ماه پیش از این آبستن حوادثی بوده که نمی‌خواهیم بحث فرهنگی دانشگاه تهران درباره حجاب به بحث‌های گذشته که پیرو انتخابات ریاست جمهوری دهم ایجاد شد، پیوند بخورد.»

محافل سیاسی و رسانه‌های جمعی وابسته به دولت، در جریان اعتراضات عمومی پس از انتخابات ریاست جمهوری، به ویژه به حضور گسترده "زنان بدحجاب" در صفوف جنبش سبز اعتراض کردند. به نظر گروه‌های مدافع حقوق زنان، دولت به دنبال تمهیداتی است تا زنان معترض خیابان را ترک کنند و از خواسته‌های خود چشم بپوشند.


لیست بازداشت شدگان ثبت شده در اردیبهشت 89

خبرگزاری هرانا - آنچه که در پی می آید مشخصات و هویت 55 شهروندی است که در رابطه با فعالیت های مذهبی، سیاسی یا اجتماعی توسط نیروهای انتظامی یا امنیتی بازداشت شده اند، این لیست افرادی را در برمی گرد که در محدوده ی اردی بهشت ماه 1389 بازداشت یا نزدیک به این تاریخ از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام هویت شده اند.

1 محمد تقی فلاحی - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 2 ایرج جوادی- نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 3 فرقانی - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 4 محمدی - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 5 رئیس زاده - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 6 خانم باد پر - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 7 زینال زاده - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 8 سوری - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 9 شیورانی - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 10 ایمان زاده - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 11 منتجبی - نوع فعالیت: معلم - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 12 خسروی - نوع فعالیت: سردبیر سایت هم میهن نیوز - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 13 مریم عباسی نژاد - نوع فعالیت: دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی - تاریخ بازداشت: 12 ارديبهشت 89 14 حسین رئیسیان - نوع فعالیت: استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی - تاریخ بازداشت: 13 اردبیهشت 89 15 حسين محمدي الوار - نوع فعالیت: فعال مدنی آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 14 اردبیهشت 89 16 مجید اسلامی - نوع فعالیت: بهایی- تاریخ بازداشت: 9 اردیبهشت 89 17 وحید طلایی - نوع فعالیت: عضو کمیته پیگیری حقوقی میرحسین موسوی - تاریخ بازداشت:14 اردیبهشت 89 18 سیمین گرجی - نوع فعالیت: بهایی- تاریخ بازداشت: 15 اردیبهشت 89 19 پیمان نودینیان- نوع فعالیت: اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان- تاریخ بازداشت: 19 اردبیهشت 89 20 ملکی - نوع فعالیت: اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان - تاریخ بازداشت: 19 اردبیهشت 89 21 زارع - نوع فعالیت: اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان - تاریخ بازداشت: 19 اردبیهشت 89 22 زندی نیا - نوع فعالیت: اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان - تاریخ بازداشت: 19 اردبیهشت 89 23 آرام ویسی - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 24 فواد مرادی - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 25 توفیق پرتوی - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 26 دانا لنجاوایی - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 27 سامان زندی - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 28 علیرضا شیرازی - نوع فعالیت: مدیر سرویس وبلاگ بلاگفا- تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 29 علیرضا حسین زاده - نوع فعالیت: فعال مدنی آذربایجان - تاریخ بازداشت: 21 اردیبهشت 89 30 رضا عبدی - نوع فعالیت: فعال مدنی آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 21 اردیبهشت 89 31 علی نجفی- تاریخ بازداشت: 4 اردبیهشت 89 32 محمد خانی- تاریخ بازداشت: 4 اردبیهشت 89 33 سعید جهان آرا - تاریخ بازداشت: 4 اردبیهشت 89 34 علی رضا هاشمی - نوع فعالیت: دبیر کل سازمان معلمان ایران - تاریخ بازداشت: 8 اردیبهشت 89 35 توفيق مرتضي پور - نوع فعالیت: اعضای کانون صنفی معلمان در تبریز - تاریخ بازداشت: 8 ارديبهشت 89 36 علی اکبر باغانی - تاریخ بازداشت: 8 اردی بهشت 89 37 محمد بهشتی لنگرودی - تاریخ بازداشت: 8 اردی بهشت 89 38 مسعود حیدری - نوع فعالیت: مدیرعامل سابق خبرگزاری ایلنا - تاریخ بازداشت: 26 اردیبهشت 89 39 محسن آرمین - نوع فعالیت: سخنگو و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی- تاریخ بازداشت: 26 اردیبهشت 89 40 متین فتاحیان - نوع فعالیت: شهروند کرد - تاریخ بازداشت: 22 اردبیهشت 89 41 حاج احمد یزدانفر - نوع فعالیت: محافظ ارشد میر حسین موسوی - تاریخ بازداشت: 27 اردیبهشت 89 42 بهمن خدادادی - نوع فعالیت: دانشجوی طیف چپ اصفهان - تاریخ بازداشت: 18 اردیبهشت 89 43 مصطفی جمشیدی - نوع فعالیت: روزنامه نگار آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 28 اردیبهشت 89 44 رامین جباری - نوع فعالیت: روزنامه نگار آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 27 اردیبهشت 89 45 حافظ سردارپور - نوع فعالیت: فعال فرهنگی آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 27 اردیبهشت 89 46 مهناز کریمی - نوع فعالیت: شاعر آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 28 اردیبهشت 89 47 نادر عزیزی - نوع فعالیت: فعال فرهنگی آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 27 اردیبهشت 89 48 مهدی زینالی - نوع فعالیت: فعال فرهنگی آذربایجانی - تاریخ بازداشت: 28 اردیبهشت 89 49 زهرا شمس - نوع فعالیت: دانشجوی رشته ی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد - تاریخ بازداشت: 16 اردیبهشت 89 50 مصطفی شعار - نوع فعالیت: استاد و مفسر قرآن - تاریخ بازداشت: اردیبهشت 89 51 وحيد اسماعيل زادگان - نوع فعالیت: شهروند بهايي - تاریخ بازداشت: 11 اردیبهشت 88 52 محمد فرجیان - نوع فعالیت: فعال مدنی آذربایجانی و معلم - تاریخ بازداشت: 29 اردیبهشت 89 53 اجلال قوامی - نوع فعالیت: سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان - تاریخ بازداشت: 23 اردبیهشت 89 54 آیدین خواجه ای - نوع فعالیت: فعال دانشجویی - تاریخ بازداشت: 29 اردیبهشت 89 55 اسماعیل عبدی - نوع فعالیت: اعضای کانون صنفی معلمان - تاریخ بازداشت: 29 اردیبهشت 89

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .