جمعه سی و یکم اردیبهشت ١٣٨٩

 

مدافعان حقوق بشر: سرکوب ‌ها در ایران بی ‌سابقه ‌اند

رادیو آلمان: دکتر محمد سیف‌زاده، همکار کانون مدافعان حقوق بشر در باره آمار اعدام‌ها و دستگیری‌ها می‌گوید: جز در دهه شصت که نیاز به بررسی جداگانه‌ای دارد، دستگیری‌ها و فشار در بقیه‌ی موارد، بی‌سابقه‌اند. وی ایجاد فشار بر هنرمندان را نیز کم‌سابقه می‌داند و معتقد است که در هیچیک از دوران‌های جمهوری اسلامی، با هنرمندان این‌گونه برخورد نشده است. ****

تازه‌ترین گزارش کانون مدافعان حقوق بشر بیانگر ۱۷ اعدام و ۵۰۰ بازداشت در شش ماه گذشته است. ۹۵ نفر از دستگیرشدگان اخیر، اهل هنر و مطبوعات هستند. شمار دانشجویان بازداشتی در نیم‌سال گذشته نیز از سایرین بیشتر بوده است.

گزارش کانون مدافعان حقوق بشر در ۲۵ صفحه منتشر شده و دربرگیرنده موارد متعدد بازداشت فعالان مدنی، محرومیت از تحصیل و کار، توقیف نشریات، لغو کنسرت و ممانعت از سفر شهروندان است.

در این گزارش از پنجاه روزنامه، مجله و سایت خبری یاد شده که به اتهام "نشر اکاذیب"، مشمول لغو امتیاز، توقیف موقت، تذکر کتبی یا فیلترینگ و هک شده‌اند. گزارش از ده‌ها دانشجوی دانشگاه آزاد و سراسری مشهد، دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران، صنعتی شریف، پلی‌تکنیک، خواجه‌نصیرو جندی‌شاپور نام برده که طی شش ماه گذشته بازداشت شده‌اند. نمونه‌های پرشمار احضار کتبی یا شفاهی دانشجویان به کمیته انضباطی، اخراج، تعلیق و محرومیت استفاده از کمک‌هزینه یا سایر تسهیلات، از دیگر نکاتی هستند که در این گزارش به آن پرداخته شده است.

گزارش هم‌چنین حاوی موارد نقض حقوق شهروندی هنرمندان است. لغو کنسرت همایون شجریان و ممنوع الخروج شدن هنرمندانی چون فاطمه معتمد آریا و مجتبی میرطهماسب، ابطال مجوزهای صادره برای شماری کتاب و ناشر نیز در این گزارش آمده است.

دکتر محمد سیف‌زاده، همکار کانون مدافعان، در باره آمار اعدام‌ها و دستگیری‌ها به دویچه‌‌وله می‌گوید: «جز در دهه شصت که نیاز به بررسی جداگانه‌ای دارد، دستگیری‌ها و فشار در بقیه‌ی موارد، بی‌سابقه‌اند.» محمد سیف‌زاده، ایجاد فشار بر هنرمندان را نیز کم‌سابقه می‌داند و معتقد است که در هیچیک از دوران‌های جمهوری اسلامی، با هنرمندان این‌گونه برخورد نشده است.

تشدید سرکوب فعالان زن

در تازه‌ترین گزارش کانون مدافعان حقوق بشر از بازداشت ۴۰ فعال جنبش زنان در شش ماهه گذشته و حمله به مراسم مادران عزادار در پارک لاله نیز یاد شده است. دکتر سیف‌زاده با تاکید بر تشدید فشار برکوشندگان کمپین یک میلیون امضا می‌گوید:« دستگیری‌ها همیشه بود، اما هیچگاه به این اندازه نبود. در ارتباط با تجمع مادران عزادار یا بر هم زدن مراسم تشییع جنازه و عزاداری، وضع در دهه شصت بدتر از الان بود اما صرفنظر از آن دوران، چنین شرایطی را هرگز حتی پیش از انقلاب نیز نداشته‌ایم.»

گزارش کانون مدافعان شامل آمار دقیقی از تعداد و نام بازداشت شدگان، جزییات دادرسی‌ها و احکام قضایی علیه فعالان سیاسی، اهل رسانه، دانشجویان، زنان، آموزگاران و کارگران است.

در این گزارش به دستگیری و اعمال فشار علیه وکیلان دادگستری اشاره نشده است. محمد سیف‌زاده، عبدالفتاح سلطانی، محمدعلی دادخواه و محمد شریف از جمله اعضای کانون مدافعان هستند که ممنوع الخروج شده‌اند. دکتر محمد اولیایی‌فر، وکیل دادگستری و عضو دیگر کانون چند هفته است به دلیل اعتراض به حکم اعدام مجرمان نابالغ در زندان به‌سر می‌برد.

دفتر کانون مدافعان حقوق بشر درسال ۸۷ توسط ماموران امنیتی پلمپ شده و این، فعالیت اعضای آن را با دشواری روبرو کرده است. محمد سیف‌زاده با تاکید بر غیرقانونی بودن پلمپ دفتر کانون به دویچه‌وله می‌گوید: « بیشتر کارها را اینک خانم عبادی، رییس کانون در خارج از کشور انجام می‌دهند. الان شرایط بسیار سخت است اما ما امیدواریم بالاخره عقل حاکم شود و بدانند که تذکرات ما خیرخواهانه است و از متن قوانین مصوب خودشان بیرون می‌آید.»

فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر از سال ۱۳۸۱ و بر سه محور دفاع از زندانیان سیاسی، حمایت از خانواده‌های آنان و اعلام موضع در موارد نقض حقوق بشر آغاز شده است.


رژیم تهران هرگز غنی سازی اورانیوم را متوقف نخواهد کرد

رادیو آلمان: به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌و‌گو با روزنامه النهار، چاپ لبنان اظهار داشت که ایران هرگز غنی سازی اورانیوم را متوقف نخواهد کرد. او خاطرنشان کرد که ایران با درخواست شورای امنیت مبنی بر تعلیق غنی‌سازی اورانیوم مخالف است. نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، تصمیمات شورای امنیت درباره ایران را اشتباه تاریخی خواند و از سازمان ملل متحد خواست که فورا از چنین تصمیماتی عقب‌نشینی کند. او گفت که رجوع به شورای امنیت همواره بی‌فایده بوده است و ایران در برابر فشارها و تحریم‌ها ایستادگی خواهد کرد تا کشورهای غربی از این بهانه علیه دیگر کشورهای عربی و اسلامی استفاده نکنند.


سه تبعه آمریکايی زندانی در ایران آزاد نشدند

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مادران سه آمريکايی زندانی در ايران جمعه شب تهران را بدون فرزندان خود ترک کردند.

مادران آمریکايی این هفته برای دیدار با فرزندانشان که در زندان اوین بسر می برند، به تهران سفر کرده بودند و امیدوار بودند بتوانند آنها را با خود به آمریکا بازگردانند.

مسعود شفیعی، وکیل آنها جمعه شب به خبرگزاری فرانسه گفته، سه جوان آمریکايی زندانی در ایران آزاد نشدند و مادران آنها بدون فرزندانشان امشب تهران را ترک می کنند.

به گفته یک خبرنگار فرانس پرس در تهران، مادران آمریکايی هنگام ترک ایران از اینکه نتوانستند آزادی فرزندان خود را بدست آوردند، غمگین و ناراحت بودند.

یکی از آنها Cindy Hickey به خبرنگاران گفت، ما واقعا از این وضعیت خسته شده ایم.

مادران آمریکايی روز پنج شنبه پس از ورود به ایران توانستند برای نخستین بار پس از ده ماه فرزندان خود را در هتلی در تهران دیدار کنند.

آنها در جمع خبرنگاران از رژیم تهران خواستند تا فرزندانشان را آزاد کند.


فقط در یکماه؛ حکم سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام

صدور و تائید بیش از سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام در یک ماه از سوی دستگاه قضائی

خبرگزاری هرانا – قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در طی ماه گذشته برای بیش از 100 تن از فعالین عرصه های مختلف اجتماعی بیش از سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام صادر کرده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، بر اساس آمار ارائه شده از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در اقدامی بی سابقه در یک ماه اخیر، برای بیش از 100 تن از فعالین عرصه های سیاسی، مدنی، دانشجویی، زنان، اقلییت های قومی و مذهبی بیش از سه و نیم قرن محکومیت زندان (364 سال ) و 1028 ضربه شلاق و 60 سال محرومیت از فعالیت سیاسی و اجتماعی بیش از 3.7 میلیارد ریال جریمه نقدی و 7 حکم اعدام را صادر و یا تائید کرده است.

این در حالیست که در همین ماه، پنج زندانی سیاسی به نام های فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، مهدی اسلامیان و شیرین علم هولی در زندان اوین اعدام شده اند.

هم چنین فشارها بر زندانیان سیاسی و خانواده های ایشان طی ماه اخیر با افزایش قابل توجهی روبه رو شده است، بطوری که دست کم 10 زندانی به صورت انفرادی و 3 مورد اعتصاب غذای دسته جمعی در طی اردی بهشت ماه به ثبت رسیده است.

بر اساس شواهد موجود و اقدامات مذکور به نظر می رسد با توجه به اینکه در آستانه ی خرداد ماه و سالروز اعتراضات مردمی به نتایج دهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته ایم، دستگاه قضایی امنیتی رویه ای جدید را در پیش گرفته و در صدد سرکوب کامل جامعه مدنی کشور است.

مشروح برخی احکام صادره به شرح زیر است.

مهرداد اصلانی، شهروند معترض به نتیجه انتخابات به هجده ماه حبس محکوم شد: مهرداد اصلانی، از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات است، که به خاطر شرکت در اعتراض های مسالمت آمیز مردم، به هجده ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

سه سال حبس قطعی برای یک معترض به نتیجه انتخابات: دادگاه تجدید نظر، عذرا سادات قاضی میرسعید را به سه سال حبس تعزیری محکوم کرد.

محکومیت کیارش کامرانی، یکی از بازداشت شدگان عاشورا به چهارسال زندان: کیارش کامرانی از بازداشت شدگان روز عاشورا به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.

ده سال حبس برای سه نفر از بازداشت شدگان روز عاشورا: آرش قاسمی، ابولفضل قاسمی و امید یاوری، سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی6 دی ماه(عاشورا)، از سوی دادگاه انقلاب تهران مجموعا به تحمل ده سال حبس تعزیری محکوم شدند.

تایید حکم پنج سال حبس تعزیری منیره ربیعی در دادگاه تجدیدنظر: شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم پنج سال حبس تعزیری برای منیره ربیعی را عینا تایید کرد.

امیررضا عارفی به پانزده سال حبس قطعی محکوم شد: محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری از احتمال کاهش حکم اعدام امیررضا عارفی، زندانی محکوم به اعدام، خبر داد.

صدوراحکام حبس برای اعضای شورای مرکزی حزب جامعه مدنی همدان: حسین مجاهد دبیر کل حزب جامعه مدنی همدان، به عنوان متهم ردیف اول به یک سال حبس تعزیری و خانم معصومه چراغی و آقایان جواد وفایی و پیمان زیرکی هر یک به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده اند.

محکومیت ابوالفضل قاسمی به سه سال حبس تعزیری: ابوالفضل قاسمی از بازداشتی های روز 6 دی ماه (عاشورا) به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

تایید حکم اعدام دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات: حکم اعدام محمدعلی حاج آقایی و جعفر کاظمی، دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.

دو تن از معترضان به نتیجه انتخابات به تحمل 8 سال حبس محکوم شدند: دو تن از معترضان به نتیجه انتخابات از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب در مجموع به 8 سال زندان محکوم شدند.

ابلاغ ۲۵ سال حبس توام با تبعید به حامد روحی نژاد و احمد کریمی: صبح امروز یکشنبه 12 اردی بهشت ماه، شعبه 6 اجرای احکام دادگاه انقلاب حکم 25 سال حبس توام با تبعید به آقایان حامد روحی نژاد و احمد کریمی را ابلاغ نمود.

محکومیت سعید سودملی، از متهمان وقایع پس از انتخابات، به یک سال حبس تعزیری: سعيد سودملی، از متهمان وقایع پس از انتخابات، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

محکومیت قطعی کوهزاد اسماعیلی به سه سال حبس تعزیری: حکم سه سال حبس تعزیری سید کوهزاد اسماعیلی، مسئول شعبه گیلان سازمان ادوار تحکیم وحدت تنها ظرف مدت چند ساعت مورد تایید قرار گرفت.

محکومیت حمزه کرمی به یازده سال حبس قطعی: شعبه ‪ ۳۶دادگاه تجدیدنظر تهران، حمزه کرمی را به ۱۱ سال حبس قطعی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم کرد.

محکومیت قطعی عبدالله مومنی به چهار سال و یازده ماه حبس تعزیری: حکم نهایی و قطعی عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوارتحکیم وحدت) که از سوی دادگاه تجدیدنظر انقلاب اسلامی صادر گردیده، در زندان به وی ابلاغ شد.

تایید محکومیت عرب سرخی، هاله سحابی و مهدی کلاری از سوی دادگاه تجدید نظر: شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان حکم ۶ سال حبس عرب سرخی، 2 سال حبس و پرداخت مبلغ سیصد هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق هاله سحابی و ۳ سال و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی مهدی کلاری را تایید کرد.

مازیار بهاری به ۱۳ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد: دادگاه انقلاب ایران مازیار بهاری، روزنامه نگار و فیلمساز ایرانی- کانادایی را به بیش از ۱۳ سال زندان محکوم کرده است.

محکومیت قطعی هنگامه شهیدی به ۶سال حبس تعزیری: وکیل هنگامه شهیدی از متهمان حوادث پس از انتخابات از صدور حکم قطعی موکلش در دادگاه تجدیدنظر خبر داد.

ابوالفضل عابدینی نصر به یازده سال حبس قطعی محکوم شد: شعبه 13 دادگاه تجدید نظر استان خوزستان، ابوالفضل عابدینی را به تحمل یازده سال حبس قطعی محکوم کرد.

محکومیت مهدی تاجیک به 27 ماه حبس و 30 سال محرومیت سیاسی: مهدی تاجیک دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و از فعالان عرصه خبری در طی حکمی که از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب صادر گردید به 27 ماه حبس تعزیری و 30 سال محرومیت سیاسی محکوم شد.

محکومیت محمدرضا نسب عبداللهی به هشت ماه حبس تعزیری: محمدرضا نسب عبداللهی، روزنامه نگار شیرازی که خبر و عکس کشف چهار صندوق رای را منتشر کرده بود، به اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس تعزیزی محکوم شد.

محكومیت قطعی مسعود باستانی به شش سال حبس تعزیری: وكیل مسعود باستانی از محكومیت قطعی موكل خود به 6 سال حبس تعزیری خبرداد و گفت:‌ شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران،حكم شعبه 15 دادگاه انقلاب را عینا تایید كرد.

محکومیت میثاق یزدان نژاد به سیزده سال حبس قطعی: حکم ۱۳ سال زندان میثاق یزدان نژاد توسط شعبه ۳۶ تجدید نظر دادگاه انقلاب مورد تایید قرار گرفت.

علی محمودی به شش سال حبس قطعی محکوم شد: علی محمودی فعال اجتماعی، نویسنده و عضو انجمن ادبی شهر مریوان در کردستان ایران، در دادگاه تجدید نظر به تحمل 6 سال حبس قطعی محکوم شد.

محکومیت سعید نورمحمدی به پنج سال حبس و سی سال محرومیت از فعالیت های سیاسی: وكيل سعيد نورمحمدي از محكوميت موكلش به 5 سال حبس و 30 سال محروميت از فعاليت‌هاي سياسي خبر داد.

محکومیت آذر منصوری به سه سال حبس قطعی: آذر منصوری از سوی دادگاه تجديد‌نظر به سه سال حبس قطعی محکوم شد.

احکام زندان برای افغان های دستگیر شده درحوادث انتخاباتی ایران: پنج افغانی دستگیر شده در حوادث پس از انتخابات ، هم اکنون با حکم هایی بین یک تا سه سال مواجه اند و از سال گذشته تاکنون در زندان اوین نگه داری می شوند.

محکومیت محمد داوری و مهدی محمودیان به پنج سال حبس تعزیری: مهدی محمودیان از اعضای جبهه مشارکت و محمد داوری سر دبیر سایت سحام نیوز ارگان رسمی حزب اعتماد ملی، به جرم تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده اند.

محکومیت امیر خسرو دلیرثانی به تحمل چهار سال حبس تعزیری: امیر خسرودلیر ثانی از فعالین ملی-مذهبی و عضو کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه، از سوی شعبه ی 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.

صدور حکم سه سال حبس قطعی برای محمد پور عبدالله: محمد پور عبدالله، از دانشجویان طیف چپ، بر اساس صدور رای دادگاه تجدید نظر محکوم به تحمل سه سال حبس قطعی شده است.

صدور حکم دو سال حبس تعزیری برای محسن غمین: شعبه ی 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، محسن غمین از فعالین دانشجویی طیف چپ را محکوم به تحمل حبس نمود.

محکومیت نصیر اسدی دانشجوی دانشگاه تهران به هفت ماه حبس قطعی: نصیر اسدی، دانشجوی فوق‌لیسانس دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تهران به هفت ماه حبس قطعی محکوم شد.

محکومیت علی وفقی، به شش سال حبس: علی وفقی، مسئول کمیته دانشجویان استان تهران ستاد مهندس موسوی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب به شش سال حبس محکوم شد.

محکومیت مسعود باباپور دانشجوی دانشگاه آزاد گرمسار به دو سال حبس تعزیری: مسعود باباپور دانشجوی دانشگاه آزاد گرمسار، روز گذشته از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

ارسلان ابدی به 9 سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد: ارسلان ابدی، دانشجوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین به 9 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

محکومیت یک شهروند بهایی اهل سمنان به زندان و تبعید: یک شهروند بهایی ساکن سمنان به نام شعله طائف، که در آذرماه سال گذشته بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود؛ بر اساس رای دادگاه انقلاب سمنان به تحمل یک سال حبس تعزیری در تهران و دوسال زندگی خارج از سمنان محکوم شده است.

پیام فناییان، شهروند بهایی به یک سال حبس قطعی محکوم شد: پیام فناییان از بهاییان بازداشت‌شده در تاریخ ۱۳ دی ‌ماه، در دادگاه تجدید به یک سال حبس قطعی محکوم شد.

صدور احکام سنگین حبس برای شهروندان بهایی مشهدی: سيما اشراقي، رزيتا واثقي، داور نبيل زاده ، جلاير وحدت و ناهيد قديري دادگاه تجدید نظر هر یک به 5 سال حبس تعزيري و نسرين قديري، كاويز نوزدهی، هومن بخت آور و سيما رجبيان هر یک به 2 سال حبس محکوم شدند.

محکومیت علی احسانی، شهروند بهایی به دو سال حبس تعزیری: علی احسانی، شهروند بهایی ساکن در سمنان به دو سال حبس تعزیری و پس از آن دو سال تبعید به صورت قطعی محکوم شده است.

محکومیت سوسن تبيانيان شهروند بهایی به یک و نیم سال حبس تعزیری: دادگاه انقلاب شهر سمنان، سوسن تبيانيان، شهروند بهایی ساکن این شهر را به تحمل یک و نیم سال حبس تعزیری محکوم کرد.

محکومیت بیست و چهار نفر از دراویش گنابادی به زندان ، شلاق و تبعید: 14 تن از دراویش به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعلیقی ( به مدت سه سال ) و بیست و پنج ضربه شلاق تعزیری محکوم شده و 10 تن به تحمل پنج ماه حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق و اقامت اجباری به مدت یکسال در مناطق محروم، محکوم شدند.

صدور حکم اعدام برای حبيب‌الله گلپری‌پور، شهروند کرد در مهاباد: يک شهروند کُرد اهل سنندج به نام حبيب‌الله گلپری‌پور از طرف دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.

محکومیت دو شهروند بوکانی به چهل سال زندان: قادر محمدزاده و محمد امین عبدالهی پیشتر در دادگاه انقلاب مهاباد به ترتیب به تحمل 23 سال حبس و تبعید به زندان یزد و 18 سال حبس و تبعید به زندان طبس محکوم شده بودند که دادگاه تجدید نظر با رد اعتراض ،حکم به تأیید رأی صادره در دادگاه بدوی داد.

محکوميت صادق آهنگری، فعال کُرد به هجده ماه حبس تعزیری: يک شهروند اهل بوکان به نام صادق آهنگری از طرف دادگاه انقلاب شهر مهاباد به زندان محکوم شد.

محکومیت همایون جابری از اعضای سندیکای شرکت واحد به سه سال حبس تعلیقی: در آستانه ی 1 مه روز جهانی کارگر همایون جابری، یکی از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از سوی شعبه 14 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی تقوی به 1 سال حبس تعزیری به مدت 3 سال تعلیق محکوم شد.

محکومیت یک معلم به حبس تعزیری: حسن صالح زاده، عضو هيات مديرة انجمن صنفى معلمان استان كردستان ، از سوی دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری به مدت 2 سال تعلیق محکوم شده است.

محکومیت شادي صدر و محبوبه عباسقلي‌زاده به حبس و شلاق: شعبه 26 دادگاه انقلاب شادی صدر را به 6 سال حبس تعزيري و تحمل 74 ضربه شلاق و محبوبه عباسقلس زاده را به 2 سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل 30 ضربه شلاق محکوم کرده است.

دادستان تهران از قطعیت سه حکم اعدام خبر داد: عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، از تایید و قطعیت حکم اعدام محمدعلي صارمي، جعفر كاظمي و محمدعلي حاج آقايي خبر داده است. محکومیت پویا قربانی به شش سال حبس تعزیری: پویا قربانی، دانشجوی دربند گمنام، توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب به رسایت قاضی صلواتی به 6 سال حبس تعزیری محکوم شد. محکومیت مجید دری به شش سال حبس قطعی: وکیل مجید دری، دانشجوی محروم از تحصیل زندانی که در دادگاه بدوی به 11 سال حبس محکوم شده بود، از تایید شش سال حبس او در دادگاه تجدید نظر خبر داد.

سامان نورانیان به سه سال حبس قطعی محکوم شد: محکومیت سامان نورانیان به سه سال حبس تعزیری عینا توسط دادگاه تجدید نطر تائید شد.

صدور حکم سی و شش ماه حبس تعزیری برای نخبه ی جوان: با حکم قاضی مقیسه ریاست شعبه 28 دادگاه انقلاب، آرمان رضاخانی دانشجوی رشته مهندسی آی تی به 36 ماه حبس تعزیزی محکوم شد.

چهارسال حبس برای مهدی اقبال، از فعالین اصلاح طلب: دادگاه تجدید نظر حکم 4 سال حبس مهدی اقبال عضو جبهه مشارکت و قاری دعای کمیل در مراسم های دعا خوانی اصلاح طلبان را تایید کرد.

محکومیت میثم بیگ محمدی به یک سال حبس قطعی: دادگاه تجدید نظر، میثم بیگ محمدی را به تحمل یک سال حبس قطعی محکوم کرده است.

محکومیت محمد یوسف رشیدی به یک سال حبس تعزیری: محمد یوسف رشیدی، از دانشجویان طیف چپ دانشگاه امیرکبیر، توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد. محکومیت علیرضا عزآباد دانشجوی کارشناسی آمار به یک سال حبس تعزیری: علیرضا عزآباد، از بازداشت شدگان وقایع بعد از انتخابات به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

میلاد اسدی و بهاره هدایت، اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به ۱۶ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شدند: بهاره هدایت و میلاد اسدی، دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به ترتیب به نه سال و نیم، و هفت سال حبس تعزیری محکوم شدند.

یازده سال زندان و تبعید برای معصومه یاوری و زهرا جباری: شعبه 28 دادگاه انقلاب احکام معصومه یاوری و زهرا جباری را به این دو زندانی سیاسی ابلاغ کرد.

لغو حکم اعدام محمد امین ولیان و محکویت كلوتيدريس به جزای نقدی: دادگاه تجدید نظر حکم اعدام محمد امین ولیان را به سه و نیم سال حبس و 3میلیون ریال جزای نقدی و حکم حبس كلوتيدريس را به پرداخت 3 میلیارد ریال جزای نقدی بدل از حبس تبدیل کرد.


بازداشت یکی دیگر از فعالان کانون صنفی معلمان

آزانس خبری موکریان سرویس حقوق بشر

بازداشت اسماعیل عبدی از فعالان کانون صنفی معلمان ایران

اسماعیل عبدی از فعالان کانون صنفی معلمان ایران روز چهارشنبه مورخ 29 اردیبهشت ماه در تهران بازداشت شد.

گفته می شود در پی بازداشت این فرهنگی ،منزل وی نیز توسط مأموران مورد بازرسی قرار گرفته و کامپیوتر وی را نیز همراه خود برده اند.

تا لحظه تنظیم خبر از محل نگهداری و وضعیت اسماعیل عبدی و همچنین اتهامات احتمالی این فعال فرهنگی خبری در دست نیست.


فراخوان جهانی «قانون بازی» برای آزادی جعفر پناهی

روز شنبه 15 ماه مِه «قانون بازی»، مجله اینترنتی برنار-هانری لوی اولین پیام جعفر پناهی را که توانسته بود از زندان اوین بیرون بفرستد، منتشر کرد. این پیام سپس به وزیر فرهنگ، فردریک میتران فرستاده شد و وی نامه را از فراز پله‌های فستیوال کن خواند.

روز سه شبنه 18 ماه مِه سال 2010 ساعت 19، «قانون بازی» فریاد کمک‌خواهی دردناک پناهی را خطاب به فستیوال کن و فراتر از آن، خطاب به جهان منتشر کرد.

امروز ما تصمیم گرفتیم فراخوانی بین‌المللی را شروع کنیم و هم‌اکنون اولین امضاکنندگانش را معرفی خواهیم کرد.

باشد که در فرانسه و در تمام جهان همه آنانی که دستگیری خودسرانه هنرمندان به خشم شان می‌آورد و حتی فراتر از مورد خاص جعفرپناهی، هر زن و مردی که آرزوی دموکراسی در ایران را در دل دارد، به ما بپیوندد.

فراخوان یکی از مهمترین سینماگران ایرانی، جعفر پناهی امروز در زندان بدنام و مخوف اوین حبس است. جعفر پناهی که اکنون 80 روز است در زندان به سر می‌برد، توانست چند کلمه نامه‌اش را از زندان به بیرون بفرستد؛ پیامی که کمی بعد روی پایگاه اینترنتی «قانون بازی» قرار گرفت و روز شنبه آنانی را که در زمان خوانش نامه از فراز پله‌های کن حاضر بودند، آشفته کرد. مقامات جمهوری اسلامی ایران با هدف قرار دادن جعفر پناهی، هنرمند با شهرت جهانی، ثابت می‌کنند که از این به بعد برای تا تکمیل سیاست سرکوبشان در مقابل هیچ‌ چیز عقب‌نشینی نخواهند کرد. جعفر پناهی، کارگردانی متعهد که با فیلم‌هایش به جامعه ایران می‌پرداخت، با وجود تهدیدات حکومتی همواره در ایران ماند. تنها خطای وی حمایت از میرحسین موسوی بود؛ کاندیدایی که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری، خود حکومت ایران صلاحیتش را تایید کرده بود. پناهی امروز از سوی حکومت ایران متهم به تهیه فیلمی علیه رژیم شده است؛ اتهامی که خود در نامه‌اش منکر می‌شود. به همین سبب است که ما خواستار آزادی فوری و بی‌شرط این فیلم‌ساز ایرانی هستیم.

امضاکنندگان رابرت ردفورد مایکل مور مارتین اسکورسیزی شیرین نشاط عباس بختیاری شجاع آذری برتران توونیه ایزابل هوپر آنیس وَردا آموس گیتای جوزین بَلَسکو کلود لانزمن دنیل تامپسون امانوئل کَرِر برنار-هانری لوی عتیق رحیمی مرجان ساتراپی آرمین عارفی انوک اَمِه یَن موا بهمن قبادی پیر ریچار زاویه گیانولی محسن مخملباف عبدالرحمان سیسوکو پاتریسو گوزمن پال توماس آندرسون جوئل و اتان کوئن فرانسیس فورد کاپولا جاناتان دمه رابرت دونیرو کورتیس هانسون جیم جارموش اَنگ لی ریچارد لینکلاتر تِرِنس مالک جیمز شاموس پال شریدر استیون سودربرگ استیون اسپیلبرگ اولیور استون فردریک وایزمن


فعال مدنی و حقوق بشر در اعتصاب غذا بسر می برد

خبرگزاری دیدبان حقوق بشر کردستان

محی الدین آزادی فعال مدنی و حقوق بشر که بیش از یک سال است در بازداشت بسر می برد به علت عدم موافقت با معالجه وی در خارج از زندان ازتاریخ 29 اردیبهشت در زندان سقز دست به اعتصاب غذا زده است . با اعلام اعتصاب غذا از سوی محی الدین آزادی ؛ نامبرده بلافاصله به سلول انفرادی انتقال یافته است . وی که از ناراحتی دستگاه گوارشی به شدت رنج می برد ؛ بارها با بی توجهی مسئولین زندان درمداوای خود روبرو بوده است محی الدین آزادی در اسفند ماه سال گذشته از سوی شعبه یک دادگاه نظامی استان کردستان به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود .


يک شوک تازه برای رژیم؛ نفت تا 68 دلار عقب نشينی كرد

ايلنا: اين حتما يك اتفاق بزرگ است كه باعث شده تا اوپكي‌ها يكبار ديگر دچار كابوس نفت شوند. يعني وقتي وزير نفت ليبي به روزيترز مي‌گويد كه حادثه‌اي بزرگ رخ داده است، بايد بپذيريم كه اين حادثه اهالي نفت را دوباره در تنگنا قرار داده است. طلاي سياه بدون تعارف بازهم ديوانه شده است و تنها در عرض دو هفته توانسته است تا قيمت‌ها را 17 دلار به عقب باز گرداند. همين چند روز پيش كه هر بشكه نفت به 90 دلار نزديك مي‌شد، برخي از اوپكي‌ها آنقدر شادمان بودند كه دوباره از روياي نفت سه رقمي سخن بگويند، اما حالا بازي تغيير كرده است. نفت به 68 دلار بازگشته است و يكبار ديگر كابوس طلاي سياه، به گره‌اي براي بازار جهاني نفت تبديل شده است. بدون شك يكبار ديگر منحني‌هاي نفتي دچار واهمه شده‌اند و طبق معمول توليدكنندگان اوپكي در صدر دلهره نفتي ايستاده‌اند. البته اين يك رسم قديمي است. هميشه كاهش بهاي نفت كشورهاي وابسته به طلاي سياه را در تنگنا قرار مي‌دهد و از سوي ديگر افزايش بهاي نفت نيز زمينه فرو رفتن هر چه بيشتر در اقتصاد دولتي را براي آنها فراهم مي‌سازد. در اين بازي اين بار دوباره توليدكنندگان نفت در سراشيبي درآمدهاي نفتي قرار گرفته‌اند. يعني دوباره شوك از راه رسيده است و قيمت‌ها را در مدت زمان كوتاهي به اندازه 17 دلار بر زمين زده است. آيا يكبار ديگر دوران نفت ارزان و دلهره سياه فرا رسيده است؟


شعارنویسی؛ خرداد ماه رزمه، خامنه اى ميلرزه

گزارش دریافتی: جوانان مبارز منطقه نارمک در شرق تهران فعالانه به دنبال دعوت مردم و هموطنان خود به شرکت در اعتراضات خردادماه هستند. در روزهای اخیر در خيابان مدائن و نوربخش شعارنويسى روى ديوارها توجهات محلى را جلب مى کرد. علاوه بر اين ساکنان خيابانهاى دردشت و مدائن و گلبرگ و فرعي هاى آن با توزيع فراخوانهاى مکتوبى روبرو شده بودند. شعارهاى نوشته شده روى ديوار و توزيع شده : کشته نداديم که سازش کنيم، رهبر قاتل را ستايش کنيم و خرداد ماه خونه، خامنه اى سرنگونه. در مناطق جنوبی شهر نیز منطقه نازى آباد و هزاردستگاه، خيابانهاى مشهدى، احدى، سامانى و فرعيهاى آن و پارک ۲۲ بهمن، شاهد توزيع صدها تراکت و ديوارنويسى در فراخوان به قيام خردادماه است. در مقابل درب خروجى پارک ۲۲بهمن شعار خرداد ماه رزمه، خامنه اى ميلرزه؛ توجه همگان را جلب کرده بود. علاوه بر اين تراکتهايى با مضمون ايرانى غيرتمند ۲۰ تا ۳۰ خرداد روز آزادى ملت ايران و سرنگونى رژيم جنايتکار خامنه اى است؛ بپاخيزيد! مورد توجه و حمايت ساکنان محلى قرار گرفت.

***

پیش بسوی برپایی هرچه گسترده تر اعتراضات خردادماه

وبلاگ بالاگری: نمایش "توافق نامه" در تهران با شرکت دو شریک خریداری شده دارای رای در شورای امنیت، ترکیه و برزیل، برای پیشگیری از تحریمها و قیام در خرداد ماه شکست خورد. رژیم که در درون حیطه حاکمیت کثیف اش با موجی از اعتراضها روبروست، در این توهم بود که میتواند با برپایی چوبه دار و گرفتن قربانی در داخل و با مانور "توافق" و "خبر خوش هسته ایی" از بحرانهای داخلی و بین المللی بگریزد. ولی موج اعتراضها در کشور و آماده سازی برای سلسله تظاهراتهای اعتراضی در خرداد ماه و توافق اعضای دایمی شورای امنیت بر سر دور تحریمهای جدید که بازرسی کشتی ها و بلوکه کردن سرمایه سپاه جهل و جنایت تا نامیدن برخی مزدورانش را هم دربرمیگیرد، همه و همه، تمامی نقشه های خامنه ای را نقش بر آب کرد. در اینکه هیچ مانوری نمیتواند بر اراده ملت مان در سرنگونی رژیم آدمخواران تاثیری بگذارد، شکی نیست. پیش بسوی برپایی هرچه گسترده تر اعتراضات خردادماه.


صف آرایی چند تشکل کارگری ایران در مقابل دولت

در پی افزایش اعتراض کارگران اخراج شده از کارخانه ها در ایران چهار تشکل کارگری اعلام کرده اند که برای پیگیری خواست های کارگران از سازمان تامین اجتماعی با یکدیگر متحد می شوند.

بنا بر گزارش خبرگزاری کارگران ایران، کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، حزب اسلامی رفاه کارگران و جامعه اسلامی کارگران هدف متحد شدن خود را وحدت کارگران شاغل و بازنشسته برای برون رفت از وضع موجود سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده اند.

اختلاف کارگران و سازمان تامین اجتماعی

پیش از این گروه هایی از کارگران در تهران اعلام کرده بودند که اگر دولت و سازمان تامین اجتماعی به خواسته های کارگران توجه نکنند در روز ۲۵ تیرماه یک تجمع اعتراضی برپا خواهند کرد.

در تازه ترین تحول، کارگران اخراج شده ازکارخانه نوشابه سازی ساسان و شرکت واحد اتوبوس رانی تهران به سازمان تامین اجتماعی اعتراض کرده و خواستار دریافت مستمری بیکاری خود از این سازمان شده اند.

علی اکبر عیوضی مسوول شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به تجمع اعتراضی کارگران در برابر شعب سازمان تامین اجتماعی و عدم موافقت این سازمان با قبول احکام مربوط به قانون مشاغل سخت و زیان آور گفته است "چنانچه سازمان نسبت به حل ماجرا اقدام نکند کارگران شرکت واحد در وقت خود اعتراض خواهند کرد."

همزمان حسن صادقی رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفته است اگر دولت "تا ابتدای تیرماه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی" را افزایش ندهد" اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به همراه کلیه هیات مدیره های کانون های بازنشستگی در روز ۲۵ تیرماه در مقابل مجلس دست به اجتماع توام با سکوت خواهند زد"

تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی

اعتراض به عملکرد سازمان تامین اجتماعی در حالی بالا گرفته که مجلس ایران طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی را تصویب کرده است.

جواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی در صحن علنی مجلس گفت صندوق های بازنشستگی یا ورشکسته و یا در حال ورشکستگی هستند و " احتمال این که این موضوع در آینده به یک معضل اجتماعی تبدیل شود وجود دارد."

آقای زمانی همچنین گفت "مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به هیچکدام از تصمیمات هیات مدیره تن نمی دهد و اعلام کرده که تنها از رییس جمهوری دستور می گیرد و به وی گزارش می دهد."

در دو سال گذشته کارگران بارها به سازمان تامین اجتماعی به دلیل خودداری این سازمان از تامین بیمه بیکاری و ناکارآمدی نظام خدمات درمانی اعتراض کرده اند.

بخش دیگری از اعتراضات به سازمان تامین اجتماعی مربوط به تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان و عدم افزایش حقوق بازنشستگان به میزان مصوب شورای عالی کار است.

سازمان تامین اجتماعی یک سازمان غیر دولتی است که سرمایه آن از محل حق بیمه کارگران و سهم مشارکت کارفرمایان تامین می شود.

بر اساس آمار های رسمی در حدود یک میلیون و هفتصد هزار کارگر بیمه گزار تامین اجتماعی هستند و نزدیک به یک میلیون نفر از این سازمان مستمری می گیرند.

از خواسته های کارگران تا مناقشه سیاسی

بحث در باره سازمان تامین اجتماعی در ماه های گذشته و پس از تشدید اختلافات میان علی ذبیحی مدیرعامل این سازمان از یک سو و هیات مدیره و وزارت کار از سوی دیگر در مجلس مطرح شد.

نمایندگان طرفدار تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی عدم شفافیت مالی در سازمان و بدهی های کلان سازمان به موسسات درمانی را از دلایل ضرورت تحقیق و تفحص در باره این سازمان دانسته اند.

منتقدان سازمان و کارگران معترض آقای ذبیحی را از نزدیکان و چهره های مورد حمایت محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران می دانند.

سایت اینترنتی تابناک که از جناح های منتقد دولت محسوب می شود به تازگی اعلام کرده که سازمان تامین اجتماعی تحت نفوذ یک گروه سیاسی طرفدار دولت است.

به نوشته سایت تابناک، شاخه دانشجویی حزب هفتادو دو تن ایران اسلامی در سازمان تامین اجتماعی نفوذ کرده است. بنا بر این گزارش، مهدی فتحی زاده دبیرکل حزب هفتادو دو تن ایران اسلامی به عنوان بازرس ویژه سازمان برگزیده شده است.

حزب هفتاد و دو تن ایران اسلامی یک تشکل حامی آقای احمدی نژاد است که بنا بر اعلام رسمی خود معتقد به اداره امور کشور توسط روحانیت است.

اعتراضات قانونی کارگران

تشکل های کارگری خواهان اتحاد کارگران برای پیگیری اعتراضات خود به دولت و سازمان تامین اجتماعی، در شمار تشکل هایی هستند که توسط نهاد های رسمی متولی امور کارگران در ایران به رسمیت شناخته شده اند.

در سال های گذشته تشکل های مستقل کارگری و رهبران کارگران معترض همواره از سوی دستگاه های امنیتی ایران تحت فشار قرار گرفته اند و گروهی از رهبران تشکل های مستقل کارگری در زندان به سر می برند.

همزمان با تجمعات و اعتراضات روز کارگر امسال، گروه ها و چهره های فعال کارگری به رسمیت شناخته شده در ایران خواستار اتحاد کارگران برای پیگیری خواسته های صنفی خود شدند. در آن هنگام برخی از چهره های میانه رو و از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس خبرگان رهبری خواستار به رسمیت شناختن فعالیت تشکل های کارگری شدند.


 در برخى استان‌هاى ايران نرخ بيكارى به بالاى ۴۵ درصد رسيد

در حالى كه برخى از گزارش‌ها از افزايش ميزان خودكشى در ايران به دليل گسترش بيكارى در كشور حكايت مى‌كند، كارشناسان اقتصادى مى‌گويند كه نرخ بيكارى در برخى از استان‌هاى كشور به بالاى ۴۵ درصد رسيده است.

عباس وطن‌پرور نماينده پيشين ايران در سازمان جهانى كار با زير سوال بردن آمارهاى بيكارى كه از سوى دولت محمود احمدى‌نژاد اعلام شده ، نرخ بيكارى در برخى از استان‌هاى كشور را بيش از ۴۵ درصد مى داند.

چند روز پيش نيز داريوش قنبرى، نمايندۀ اصلاح‌طلب در جلسه علنى مجلس شوراى اسلامى، به انتقاد شديد از بى‌توجهى دولت به اشتغال‌زاىى پرداخت و به مواردى از خودكشى نيز اشاره كرد.

اين در حالى است كه مقام‌هاى دولت ايران بارها منكر افزايش ميزان بيكارى در كشور شده اند و حتى از كاهش آن در سال‌هاى گذشته نيز سخن گفته‌اند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .