سه شنبه بیست و نهم تیرماه ١٣٨٩

امارات متحده: جایگزینی درهم بجای یورو در معاملات نفتی ایران شوخی است

سلطان ناصر السویدی، al-Suweidi رئیس بانک مرکزی امارات متحده عربی ، احتمال جایگزینی درهم امارات را در معاملات نفتی ایران بجای یورو، « شوخی » توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس بانک مرکزی امارات متحده به سخنان روز یک‌شنبه یک مقام سفارت ایران در دوبی واکنش نشان می داد که گفته بود که تهران در حال بررسی است تا ارز نفت صادراتی خود به اروپا را بجای یورو با درهم امارات دریافت کند.


نمایندگان زابل و زاهدان استعفای خود را پس گرفتند

حسینعلی شهریاری، عباسعلی نورا و پیمان فروزش نمایندگان زاهدان و زابل در مجلس شورای اسلامی که پس از انفجار اخیر در مقابل مسجد جامع زاهدان استعفاء داده بودند، استعفای خود را پس گرفتند. این دو نفر خواستار اتخاد تدابیر شدیدتر امنیتی برای مقابله با تروریست ها شده بودند. به گفته نایب رئیس مجلس، این سه نفر با توصیه آیت االله خامنه ای استعفای خود را پس گرفته اند. شمار کشته شدگان دردو انفجار انتحاری در شب پنجشنبه ۲۴ تیرماه در زهدان، تاکنون 29 نفر اعلام شده و ۲۷۰ تن هم زخمی شدند. سایت جرس می گوید که در روز تشییع جنازه کشته شدگان، شعارهایی علیه مسئولان استان سیستان و بلوچستان داده می شد و مردم عصبانی به نماینده سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین حسینعلی شهریاری اجازه سخنرانی ندادند. احمد رضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی نیز اعلام کرد که در روز تشییع جنازه 40 نفر که به گفته او قصد ایجاد اغتشاش داشتند، بازداشت شدند.

 

جمعی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی بار دیگر در مقابل مجلس تجمع کردند

گزارش ها حاکی است که جمعی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در اعتراض به انتقال اجباری به خارج از تهران امروز برای دومین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. شمار تجمع کندگان بین ۷۰ تا ۸۰ نفرگزارش شده است . به گفته تجمع کنندگان ، مسئولان قصد دارند حدود ۱۱۰۰ کارمند این سازمان را به اجبار از تهران به شهرستان ها از جمله شیراز و اصفهان منتقل کنند. برپایه این گزارش ها، علیرضا محجوب نماینده تهران در جمع تجمع کنندگان حاضر شد و در جریان مشکلات آنان قرار گرفت.


فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی از کشته شدن ۳۷۰۰ نفر در مبارزه علیه مواد مخدر خبر داد

فرمانده مرزبانى جمهورى اسلامى روز دوشنبه در گردهمايى مرز امن و توسعه از كشته شدن سه هزار و ۷۰۰ نفر در راه مبارزه با مواد مخدر در ايران خبر داد.

به گزارش ايرنا،خبرگزارى رسمى جمهورى اسلامى،سردارحسين ذوالفقارى ادعا كرد ايران بيشترين توجه را براى مبارزه با مواد مخدر در سطح جهان دارد و در راه مبارزه با توزيع و ترانزيت مواد مخدرعلاوه بر سه هزار و ۷۰۰ كشته ، ۱۲ هزار نفر مجروح را نيز متقبل شده است.

وی با اشاره به اینکه سهم عظیمی از بودجه کشور دراین راه صرف می شود ادامه داد : این اعتبارات می تواند در فعالیت های عمرانی و در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم صرف شود.


تحريم هاى آمريكا، پروژه هاى مشترك انرژى هند و ايران را با مشكل روبرو مى كند

وزير نفت هند روز دوشنبه گفت كه دور اخير تحريم هاى يكجانبه آمريكا عليه ايران ممكن است پروژه مشترك انرژى بين ايران و هند را با مشكل روبرو كند.

ايران و هند در ماههاى اخير مذاكرات در مورد پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ايران از طريق خاك پاكستان را از سر گرفتند كه ارزش آن حدود ۷ ميليارد و چهارصد ميليون دلار تخمين زده مى شود.

آقاى ساندارشان وزير نفت هند به روزنامه وال استريت جورنال گفت:« طرف هاى مذاكره با دولت ايران شركت هاى خصوصى هند هستند و ما به اين شركت ها توصيه كرده ايم كه جنبه هاى حقوقى معامله با ايران را به دقت بررسى كنند.»

به دنبال تصويب تحريم هاى يك جانبه آمريكا عليه ايران نيروپاما راو، وزير خارجه هند گفت اين كشور نگران است «تحريم هاى يكجانبه اى كه اخيرا توسط برخى از كشورها عليه ايران به اجرا گذاشته شده بر فعاليت برخى از شركت هاى هندى و بخصوص امنيت انرژى هند تاثيرات مستقيم و منفى برجاى بگذارد.»


هاشمی رفسنجانی از بیم آسیب دیدن مردم در نماز جمعه شرکت نمی کند

همزمان با سالگرد برگزاری آخرین نماز جمعه تهران به امامت اکبر هاشمی‌رفسنجانی، فائزه هاشمی، دختر وی ، با بیان این که پدرش به شدت نگران آینده کشور است، گفته است، وی از بیم آسیب دیدن مردم از شرکت در نماز جمعه خودداری می‌کند

آقای هاشمى رفسنجانى آخرین بار در روز ۲۶ تیر ماه سال گذشته خورشیدی امامت نمازجمعه تهران را برعهده داشت که در این روز انبوهى از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهورى در ایران با حضور در نماز جمعه از آن به عنوان فرصتى برای بیان اعتراض‌هاى خود استفاده کردند.

از آن زمان تاکنون هیچ‌گاه نام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان به عنوان خطیب نماز جمعه تهران اعلام نشده است و حتى نماز جمعه روز قدس در تهران که طی سال‌هاى گذشته همواره به امامت آقاى رفسنجانى برگزار مى‌شد، بدون وى اقامه شد.

آقاى رفسنجانى در نخستین و آخرین خطبه‌هاى نمازجمعه خود پس از انتخابات ریاست جمهورى در ایران، اوضاع کشور را بحرانى اعلام کرده و پیشنهادهایى نیز براى خروج از این بحران ارایه کرده بود که سخنان وى با واکنش تند حامیان دولت روبه‌رو شد.

 

دو سال زندان برای شاهد عينی قتل يک معترض در ميدان وليعصر تهران

ليلا توسلی، خواهر زاده ابراهيم يزدی، دبير کل نهضت آزادی ايران،به دو سال حبس تعزيری محکوم شد.

اتهام خانم توسلی، حضور در راهپيمايی های روز های ۲۵ خرداد و عاشورا و همچنين مصاحبه راديويی به عنوان شاهد عينی کشته شدن يکی از معترضان توسط خودرو نيروی انتظامی در ميدان وليعصر تهران بوده است.

همچنين حکم سه سال حبس تعزيری فريد طاهری، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ايران، در دادگاه تجديد نظر تاييد شد.

عباس احمدلو، دانشجوی سال آخر ارتباطات دانشگاه آزاد اراک، نيز به اتهام توهين به رهبری و تشويش اذهان عمومی، برای گذراندن يک سال حبس تعزيری اش در زندان اراک زندانی شد.


افزایش فشار بر اعضای سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه

گزارش ها از هفت تپه حاکی از آن است که حراست شرکت نيشکر هفت تپه با افزايش فشار بر اعضای سنديکای کارگران اين شرکت، خواستار امضای توبه نامه از سوی برخی از آنان شده است.

بر اساس اين گزارش ها، در روزهای اخير، پس از آنکه فريدون نيکوفر، عضو سنديکای کارگران شرکت هفت تپه، از کار اخراج و تهديد شد که خانه سازمانی اين شرکت را ترک کند، به او گفته شد که در صورت امضای توبه نامه و محکوميت آن سنديکا، می تواند به کار بازگردد.

آقای نيکوفر که چندين ماه را به خاطر فعاليت های سنديکايی اش زندانی بوده است، پس از آزادی، از کار خود اخراج شده بود.


سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستار آزادی چهار عضو زندانی خود شد

سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار بيانيه ای خواستار آزادی بی قيد و شرط و فوری چهار عضو خود، به نام سعيد ترابيان، رضا شهابی، ابراهيم مددی، منصور اسانلو، و همچنين ساير کارگران زندانی شد.

اين تشکل مستقل کارگری همچنين از وضعيت آقايان ترابيان و شهابی ابراز نگرانی کرد.

اين دو عضو هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در خرداد سال جاری توسط ماموران امنيتی در تهران بازداشت شدند.

از آن زمان تاکنون، از وضعيت سعيد ترابيان اطلاعی در دست نيست و رضا شهابی نيز تنها دو بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته است.

منصور اسانلو و ابراهيم مددی، رئيس و نايب رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، نيز که در ساليان قبل بازداشت شدند، به اتهام اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام زندانی هستند.

سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه همچنين به اخراج مجدد دو عضو اين تشکل کارگری به نام های عبدالله حسينی و رضا نعمتی پور اعتراض کرد.


استخدام داوطلبان معتاد به دخانيات در ايران ممنوع شد

خبرگزاری « ايلنا» گزارش داد که با ابلاغ آيين‌نامه اجرايی سنجش سلامت داوطلبان استخدام در دستگاه های اجرايی، استخدام داوطلبان معتاد به دخانيات ممنوع شد.

به گزارش خبرگزاری « ايلنا» به نقل از پايگاه اطلاع رسانی دولت، اين موضوع پس از تصويب آيين نامه اجرايی قانون مديريت خدمات کشوری اعلام شد.

اين آيين نامه تصريح می کند که دستگاه‌های اجرايی می توانند صلاحيت و توانايی انجام کار داوطلبان استخدام را از طريق آزمون علمی،‌ مصاحبه تخصصی و معاينات پزشکی احراز کنند.

بر همين اساس، استخدام داوطلبانی که دارای اعتياد به مواد مخدر، الکل و دخانيات هستند، ممنوع است.

 

درخواست مادر جواد ماه‌ زاده از رئيس قوه قضاييه برای اعطای مرخصی به فرزند زندانی اش

منصوره علی بابايی؛ مادر جواد ماه‌ زاده، نويسنده و منتقد ادبی زندانی، در نامه ای به آيت الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضاييه، خواستار اعطای مرخصی به فرزندش شده است.

آقای ماه زاده ۹ ماه پيش توسط ماموران امنيتی بازداشت شد و بر اساس گزارش ها، به چهار سال زندان محکوم شده است.

منصوره علی بابايی در نامه به رئيس قوه قضاييه در اين نامه با اشاره به اينکه مرخصی از جمله حقوق زندانی است، از ناديده گرفته شدن تلاش خانواده جواد ماه زاده برای اعطای مرخصی به اين نويسنده و منتقد ادبی انتقاد کرده است.


حمله اوباش با قمه و قداره به مردم و مغازه ها در تهران

خبرآنلاین: کیهان در ستون تماسهای تلفنی خوانندگان خود نوشت: ساعت 11 دیشب اراذل و اوباش در خیابان پنجم نیروی هوائی با قمه و قداره و زنجیرهای میخ دار به طرز وحشیانه ای به اتومبیلهای عبوری، مردم و مغازه ها حمله کرده و خسارت های زیادی بوجود آوردند. متاسفانه این کار در فاصله حدود 100 متری ایستگاه سیار پلیس مستقر در فلکه دوم نیروی هوایی انجام گرفت. منطقه نیروی هوائی خصوصا خیابان پنجم مدتی است که ناامن شده و سارقان حتی در روز روشن مبادرت به زورگیری کرده و اتومبیلها را مورد سرقت قرار می دهند.

.
 

افزایش 258 درصدی تقاضای پناهندگی ایرانیان در آلمان

سایت انتگراسیون

بنا بر اطلاعیه وزارت کشور آلمان میزان پناهجویان ایرانی در آلمان در شش ماه اول سال 2010 در مقایسه با مدت مشابه در سال 2009 ، 257.9% افزایش داشته است. میزان پناهجویان ایرانی در آلمان که درخواست آنها در شش ماه اول سال 2010 ثبت شده است 952 نفر است که در مقایسه با شش ماه مشابه در سال 2009 ( 369 نفر)، با 583 درخواست اضافه، رشدی معدل 258% را نشان میدهد.

مطابق این گزارش در جدولی که ده کشور اصلی را مشخص میکند، پناهجویان ایرانی بعد ازعراق و افغانستان در ردیف سوم قرار میگرند. در شش ماه اول سال 2010 در مجموع 15.579 نفر در آلمان تقاضای پناهندگی داده اند.

میزان متقاضیان پناهندگی در شش ماه اول سال 2010 در آلمان نسبت با شش ماه اول سال 2009، 25% افزایش داشته که بیشترین افزایش مربوط به پناهجویان عراقی، افغانی و ایرانی می باشد.

در این محدوده زمانی اداره فدرال در امور مهاجرین و پناهندگان، به 19.867 درخواست (جدید و قدیمی) رسیدگی کرده که در این بین 2.759 مورد، درخواست مجدد از سوی پناهندگانی است که یک بار درخواستشان در گذشته رد شده بوده است. در این بین تنها 292 نفر( 1.5%) قبولی پناهندگی سیاسی براساس ماده 16آ قانون اساسی دریافت کرده اند. 18.6% از پناهجویان قبولی بر اساس کنوانسون ژنو دریافت کرده اند. به 7.2% نیز اقامت به دلایل انسانی داده شده است. 51.4% از درخواست ها رد شده و 22.8% درخواست ها نیز هنوز در دست رسیدگی می باشند.

ایرانیان پناهجو با 10.1% بالاترین میزان قبولی پناهندگی سیاسی بر اساس ماده 16آ قانون اساسی را داشته و از این نظر در بین کل پناهجویان در ردیف اول قرار دارند. قبولی ایرانیان بر اساس کنواسیون ژنو (بند یک ماده 60 قانون اقامت آلمان) 43.2% بوده است که بعد از سومالی و عراق در ردیف سوم قرار دارد. 3.2% از ایرانیان پناهجو نیز اقامت به دلیل انسانی گرفته اند. (بندهای 2 و3 و5 و7 از ماده 60 قانون اقامت).

 

نگرانی از زمینه سازی برای دستگیری و سرکوب جامعه زرتشتی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: طی روزهای گذشته تعدادی از رسانه های وابسته به دولت در اقدامی هماهنگ، اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «افزايش فعاليت مبلغين زرتشتي» نمودند. روزنامه جوان در مطلبی با همین عنوان از تلاش «برنامه ریزی شده» مبلغین زرتشتی برای «نفوذ در افکار و اندیشه کودکان مسلمان» خبر داد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران، در شماره هفتم تیرماه خود در خبری با عنوان «افزایش فعالیت مبلغین زرتشتی» نوشت: «اخیراً مبلغین زرتشتی در اقدامی هدفمند و برنامه ریزی شده و به منظور تبلیغ و ترویج دین خود، تلاش می نمایند تا با چاپ علایم و نمادهای مربوط به این دین بر روی اسباب بازی ها در افکار و اندیشه کودکان مسلمان نفوذ نمایند.»

در بخش دیگری از این خبر آمده: «در همین ارتباط یک نوع جورچین (پازل) در سه طرح مختلف شامل علامت فروهر و آتشکده یزد و با شعار «گفتار نیک، کردار نیک، پندار نیک» و عکس زرتشت با شعار «راه در جهان یکی است و آن راه راستی است» توسط پیروان و مبلغین دین زرتشت جهت توزیع در بازار تهیه شده است.»

در همین حال سایت سایت آتی نیوز وابسته به سردار طلایی عضو شورای شهر تهران، در تاریخ بیست و ششم تیرماه با انتشار مطلبی مشابه چنین نوشت: «اخيراً فعاليت‌هاي تبليغي اقليت ديني زرتشتيان در برخي از استان هاي کشور از جمله يزد افزايش چشمگيري پيدا کرده است و اين فعاليت‌ها همزمان با آغاز سال نو و از استان يزد آغاز شده است.» در ادامه مطلب، آتی نیوز از حمايت نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي از اقدامات تبليغي صورت گرفته در اين خصوص می دهد.

بعد از برخورد با اهل سنت، مسيحيان، بهائيان و دراويش، ظاهرا اینبار برخورد با پیروان دین زرتشتی در دستور کار اداره ادیان و فرق وزارت اطلاعات قرار گرفته و انتشار سازمان یافته اخبار اینچنینی در روزهای اخیر، ظن زمینه سازی برای برخورد با ایشان را تقویت می کند.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی نگرانی خود را از برخوردهای احتمالی و دستگیری اعضای جامعه زرتشتی اعلام داشته و به مقامات امنیتی هشدار می دهد برخلاف قوانین داخلی و میثاق های بین المللی عمل نکنند.


بازاریان زندانی توسط صلواتی رئیس دادگاههای فرمایشی مورد محاکمه قرار گرفتند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" دو تن از بازاریان شناخته شده تهران در شعبه 15 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام صلواتی که در صدور احکام ضد بشری اعدام شهرت دارد مورد محاکمه قرار گرفتند. روز چهارشنبه 23 تیر ماه آقایان جواد لاری و محسن دکمه چی از بازاریان شناخته شده تهران که ماه ها است در زندان اوین در بلاتکلیفی بسر می برند به شعبه 15 دادگاه انقلاب برده شدند و توسط صلواتی رئیس دادگاهایی فرمایشی مورد محاکمه قرار گرفتند. رفتار این فرد که وحشیانه و غیر انسانی است و همانند بازجویان وزارت اطلاعات با زندانیان سیاسی در دادگاه برخورد می کند. بازاری زندانی جواد لاری 51 ساله و متاهل می باشد.پس از نزدیک به یک سال بلاتکلیفی در زندان ،روز چهارشنبه به شعبه 15 دادگاه انقلا برده شد و توسط فردی بنام صلواتی که در تشکیل دادگاههای فرمایشی و صدور احکام ضد بشری شهرت خاص دارد مورد محاکمه قرار گرفت. صلواتی بر مبنای اتهامات بازجویان وزارت اطلاعات مانند؛ محاربه،اقدام علیه امنیت نظام،تبلیغ علیه نظام،مدیریت مسافرتها ( مسافرتهای خانوادگی در تعطیلات به شهرهای مختلف ایران)،تشکیل انجمن ،کمک مالی به سازمان مجاهدین و غیره مورد محاکمه قرار گرفت.صلواتی به خانواده آقای لاری و دکمه چی اجازه شرکت در دادگاه را نداد. دادگاههای انقلاب برای پی نبردن به رفتارهای وحشیانه افرادی که خود را قاضی می نامند با زندانیان سیاسی و وکلای آنها و همچنین اتهامات دروغین و واهی که به زندانیان سیاسی نسبت می دهند دادگاه را محرمانه اعلام می کنند. بازاری زندانی محسن دکمه چی 50 ساله از بازاریان شناخته شده و خوش نام بازار تهران پس از نزدیگ به 1 سال بلاتکلیفی در زندان اوین او را به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران بردند و توسط فردی بنام صلواتی از جنایتکاران علیه بشریت مورد محاکمه قرار گرفت. آقای دکمه چی به اتهام کمک مالی به خانواده های زندانیان سیاسی و حضور فرزندش در قرارگاه اشرف در عراق مورد محاکمه قرار گرفت. بازاریان زندانی،جواد لاری و محسن دکمه چی چندین ماه در سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفتند تا آنها را وادار به اعتراف و مصاحبه تلویزیونی کنند.سپس به بند 350 زندان اوین منتقل شدند و همچنان در شرایط غیر انسانی همانند سایر زندانیان سیاسی بسر می برند. بازاری دیگری که از آذرماه همچنان در بند 209 زندان اوین در بازداشت بسر می برد محمد بنازاده امیر خیزی نام دارد. او در شرایط غیر انسانی و در بلاتکلیفی در بند 209 زندان اوین بسر می برد. لازم به یاد آوری است که آقای دکمه چی و آقای جواد لاری از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 می باشند و هر کدام از آنها چندین سال در زندان بسر بردند و مورد شکنجه های غیر انسانی قرار گرفتند. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری،شکنجه و به محاکمه کشاندن و ادامه بازداشت بازاریان زندانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران است.

29 تیر 1389 برابر با 20 ژولای 2010 گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید: کمیساریای عالی حقوق بشر کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا سازمان عفو بین الملل

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .