شنبه بیست و نهم خرداد ١٣٨٩

از سر گیری صادرات خاویار ایران بعد از وقفه یک ساله

در پی یک سال وقفه در صادرات خاویار از سوی ایران، سازمان شیلات ایران خبر داده که این کشور در سال جاری میلادی می تواند ۳۸ تن و ۷۴۴ کیلو خاویار صادر کند.

امان الله تقوی سرپرست شیلات ایران به خبرگزاری های داخلی گفته که سهمیه صادرات خاویار بر اساس سهمیه دو سال پیش (سال ۲۰۰۸) است با این تفاوت که هر یک از کشورها به صورت داوطلبانه مقداری از سهمیه خود را کاهش دادند..

به گفته آقای تقوی ایران هشت درصد از سهمیه قبلی خود را کم کرده است.

سال گذشته کشور های ساحلی خزر (ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان) در باره صادرات خاویار به توافق نرسیده بودند برای همین ایران که سهم عمده در صادرات خاویار را داراست، نتوانست خاویار به خارج صادر کند.

بنابر گزارشها تنها بخشی اندکی از خاویار تولید شده در فروشگاههای مستقر در فرودگاههای کشور به فروش رسید که مقدار آن در ده ماه اول سال گذشته خورشیدی، حدود ۳۰۰ کیلو بود.

تصمیم تازه برای از سر گرفتن صادرات خاویار در نشست کمیسیون منابع زنده دریای خزر گرفته شده است که نمایندگان کشورهای حاشیه خزر در تهران برگزار کرده اند.

در این نشست که با شعار "حفاظت از منابع ارزشمند دریای خزر و بهره برداری پایدار" برگزار شد، ایران نگرانی خود را از صید غیرقانونی اعلام کرد.

سرپرست شیلات ایران در این نشست گفت که "در صورتی که کشورهای عضو کمیسیون منابع زنده دریای خزر در خصوص صید قانونی به توافق نرسند، صید قاچاق افزایش خواهد یافت."

میزان صادرات خاویار با توافق کشورهای حاشیه خزر تعیین می شود و به گفته آقای تقوی، "توافق نداشتن پنج کشور ساحلی خزر در تعیین سهمیه صید و صادرات سال ۲۰۰۹ بزرگترین ضربه را به شیلات کشورها وارد کرد."

سرپرست شیلات ایران گفت که در نظر گرفتن سهمیه صفر برای خاویار در سال گذشته فرصتی برای رقبای بین المللی خاویار فراهم کرد و "باعث ورود حجم قابل ملاحظه ای از خاویار پرورشی در بازارهای جهانی شد که در صورت برخورد نکردن جدی با این وضع، جایگاه خود را از دست خواهیم داد."

درآمد حاصل از استحصال خاویار در دریای خزر، سالیانه یک میلیارد دلار تخمین زده می شود. ماهی خاویاری یکی از قدیمی ترین گونه های زیستی در جهان است که قدمت آن به پیش از وجود دایناسور ها می رسد و به همین دلیل از آن به عنوان "فسیل جهان" یاد می شود.

دریای خزر حدود ۹۰ درصد خاویار جهان را تامین می کند و عمده ماهیان خاویاری خزر در بخش جنوبی این دریا زندگی می کنند که عمق آن زیاد است.

در پی فروپاشی اتحاد شوروی که انحصار دولتی صید ماهی خاویار را در چهار کشور روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از میان برداشت، صید بی رویه ماهی خاویار در این کشورها آغاز شد، تا آنجا که نسل این ماهی در دریای خزر در خطر انقراض قرار گرفته است.

خطر انقراض

چهار سال پیش (۲۰۰۶ میلادی - ۱۳۸۴ شمسی) کنوانسیون جهانی تجارت گونه های جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض' (CITES)، وابسته به سازمان ملل متحد، تجارت جهانی محصولات خاویاری را به علت در انقراض بودن نسل ماهی خاویار (اوزون برون) ممنوع اعلام کرده بود.

در پی این تصمیم، کشورهای ساحلی دریای خزر برای حفظ نسل ماهیان خاویاری از چند سال پیش در صدد تعیین سهمیه برآمدند.

بر این اساس کل کشورهای ساحلی سهمیه سالانه صید ۹۰ تن ماهی خاویار را دارند که از این میزان، بیشترین سهم از آن ایران است اما به گفته کارشناسان، این سهمیه از سوی کشورها رعایت نمی شود.

مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری ایران دو سال پیش (سال ۱۳۸۷) نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان می داد تا سال ۱۴۰۰ خورشیدی یعنی ۱۲ سال دیگر ذخایر خاویار دریای خزر به صفر خواهد رسید.

علاوه بر صید بی رویه، آلودگی ناشی از استخراج نفت و گاز نیز از عوامل جدی تهدید کننده ماهی خاویار و دیگر آبزیان دریای خزر است.

ایران می گوید که حفظ ذخایر و منایع آبزی و جلوگیری از انقراض نسل برخی گونه ها نیازمند عزم جدی ملی و بین المللی کشورهای حاشیه دریای خزر است.

روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران کشورهای ساحلی دریای خزر هستند اما از میان این پنج کشور فقط روسیه و ایران محدودیت هایی برای صید ماهی خاویاری اعمال کرده اند.


سخنرانی ۲۹ خرداد آیت الله خامنه‌ای؛ نقطه عطف

امید پارسانژاد

سخنان آیت الله علی خامنه ای را که درست یک هفته پس از برگزاری انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری ایران در خطبه های نماز جمعه تهران ایراد شد، از جهات مختلف می توان "نقطه عطف" دانست.

برای بازخوانی این سخنان و سنجش اهمیت آن، ابتدا لازم است فضای موجود در آن زمان و حوادث روزهای منتهی به این سخنرانی را به یاد آورد.

التهاب در فضای سیاسی ایران از مدت ها پیش از انتخابات آغاز شده و با مناظره های جنجال برانگیز انتخاباتی به اوج رسیده بود؛ در چنین شرایطی اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد با بیش از ۲۴ میلیون رأی در روز شنبه ۲۳ خرداد، مانند جرقه ای در انبار باروت عمل کرد.

درگیری های پراکنده میان معترضان به نحوه برگزاری انتخابات و مأموران حکومتی از همان روز پس از انتخابات آغاز شد.

بشنوید

میرحسین موسوی و مهدی کروبی بلافاصله نتایج اعلام شده را محصول "تقلب"، "صحنه آرایی"، "مهندسی" و "تنظیم ناشیانه" آرا دانستند، اما آیت الله خامنه ای برای آقای احمدی نژاد پیام تبریک فرستاد و نتیجه انتخابات را عملا تأیید کرد.

مأموران امنیتی بلافاصله بازداشت فعالان سیاسی اصلاح طلب را شروع کردند، روزنامه ها از چاپ اظهارات نامزدهای معترض منع شدند و آقای احمدی نژاد در پیامی تلویزیونی از هوادارانش خواست که روز بعد در میدان ولی عصر تهران جشن پیروزی بگیرند.

روز یکشنبه ۲۴ خرداد و در همین جشن بود که او معترضان به نتایج انتخابات را "مشتی خس و خاشاک" توصیف کرد و عملا به خشم آنها دامن زد.

این نخستین تجمع خیابانی وسیع در روزهای پس از انتخابات بود. پس از این تجمع، آقای موسوی هم از هوادارانش برای راهپیمایی در روز دوشنبه ۲۵ خرداد دعوت کرد.

او عصر یکشنبه (۲۴ خرداد) با آیت الله خامنه ای هم دیدار کرد، بعدها گفته شد که آقای خامنه ای به او هشدار داده است که اگر مردم را به خیابان بکشاند، کار از دست خودش هم خارج خواهد شد.

"بین ایشان (اکبر هاشمی رفسنجانی) و آقای رئیس جمهور از همان انتخابات سال ۸۴ تا امروز اختلاف نظر بود، الآن هم هست؛ هم در زمینه مسائل خارجی اختلاف نظر دارند، هم در زمینه نحوه اجرای عدالت اجتماعی اختلاف نظر دارند، هم در برخی مسائل فرهنگی اختلاف نظر دارند؛ و نظر آقای رئیس جمهور به نظر بنده نزدیک تر است."

آیت الله خامنه ای، ۲۹ خرداد ۱۳۸۸

حمله مأموران امنیتی و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران و ضرب و جرح دانشجویان و تخریب اموال آنها همان شب اتفاق افتاد.

روز بعد، دوشنبه ۲۵ خرداد، راهپیمایی بزرگ مخالفان برگزار شد که بنا به تخمینی که از محمد باقر قالیباف شهردار اصولگرای تهران نقل می شود، حدود سه میلیون نفر در آن شرکت کردند.

در حاشیه این راهپیمایی بود که برای نخستین بار تعدادی از معترضان در اثر تیراندازی مأموران کشته شدند. تصاویر ویدیویی که بعدا منتشر شد، نشان می داد که مأموران از درون یک پایگاه بسیج که مورد حمله مخالفان قرار گرفته بود به سوی معترضان تیراندازی می کردند. رادیو دولتی ایران روز بعد تعداد کشته شدگان این روز را ۷ نفر اعلام کرد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در همین روز (دوشنبه) برای نخستین بار از نحوه برخورد حکومت ایران با معترضان انتقاد کردند. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در نخستین واکنشی که به حوادث پس از انتخابات ایران نشان می داد، گفت که از این حوادث نگران است، اما در امور داخلی ایران دخالت نمی کند.

روز بعد (سه شنبه) آیت الله خامنه ای نمایندگان نامزدها و مسئولان وزارت کشور و شورای نگهبان را فراخواند و با آنها گفت و گو کرد. او نمایندگان نامزدها را به آرامش و پیگیری اعتراضاتشان از مسیر قانون دعوت کرد، اما همانجا به صراحت گفت که با ابطال انتخابات موافقت نخواهد کرد.

بازداشت چهره های سیاسی، اعمال محدودیت های بی سابقه بر رسانه ها، تجمع های بزرگ خیابانی معترضان، تجمع های کوچک تر هوادارن دولت و فضای متشنج تا جمعه ادامه یافت.

از صبح جمعه همه منتظر بودند که نخستین واکنش علنی رهبر ایران را به حوادث پس از انتخابات بشنوند؛ همه می دانستند که خطبه های نمازجمعه آن روز تهران مسیر حرکت حکومت را در روزها و ماه های بعد مشخص خواهد کرد و از خود می پرسیدند که آیا او در برابر معترضان نرمش نشان خواهد داد و حضور و خواسته های آنها را به رسمیت خواهد شناخت؟

آیت الله خامنه ای حدود ظهر جمعه و در چنین فضایی سخنرانی خود را از تریبون نمازجمعه تهران آغاز کرد. بازخوانی سخنرانی

او در ابتدای سخنانش آیه هایی از قرآن خواند و در تفسیر آن گفت که این آیه ها هنگامی نازل شده است که مسلمانان پس از تن دادن حضرت محمد به پیمان صلح حدیبیه "مضطرب" و "مشوش" شده بودند و آنگاه خداوند به دلهای آنها آرامش داد.

با توجه به فضای سیاسی و اجتماعی ایران و علاقه آیت الله خامنه ای به تشبیه وقایع روز با شرایط دوران اولیه اسلام (که بعدها هم ادامه یافت)، تردیدی نبود که اشاره او به اضطراب و تشویشی است که در دل هواداران حکومت به وجود آمده است، اما آیا اشاره او به این نکته هم که پیامبر اسلام در ماجرای حدیبیه در برابر مخالفان "در مواردی کوتاه آمد"، معنای خاصی داشت؟

شنوندگان سخنرانی آن روز برای دریافتن پاسخ این سئوال ناچار بودند که تا خطبه دوم صبر کنند، در این خطبه بود که آقای خامنه ای مستقیم به سراغ انتخابات رفت.

او، چنان که انتظار می رفت، ابتدا از حضور گسترده مردم در انتخابات تجلیل کرد و گفت که این حضور نشان دهنده امیدواری مردم به آینده، اعتماد آنها به حکومت و وجود احساس آزادی در آنها است.

رهبر ایران سپس گفت: "هدف دشمن این است که اعتماد را بگیرند تا مشارکت را بگیرند، تا مشروعیت را از جمهوری اسلامی بگیرند".

او گفت که "آنها" زمینه سازی برای این کار را از پیش از انتخابات شروع کردند و مدام از خطر وقوع تقلب گفتند تا زمینه را آماده کنند و مناظره ها هم به این فضا کمک کرد، اما دعوای موجود، دعوای میان عناصر درون نظام است نه میان نظام و بیرون از نظام.

آیت الله خامنه ای سپس به موضوع مناظره های انتخاباتی پرداخت و ضمن برشمردن نکات مثبت و منفی آنها، از اکبر هاشمی رفسنجانی و علی اکبر ناطق نوری (دو چهره ای که آقای احمدی نژاد فرزندان آنها را در جریان مناظره ها تلویحا به فساد اقتصادی متهم کرده بود) دلجویی کرد.

اما دلجویی از آقای هاشمی رفسنجانی نکته جالب دیگری هم با خود داشت، آیت الله خامنه ای گفت: "بین ایشان و آقای رئیس جمهور از همان انتخابات سال ۸۴ تا امروز اختلاف نظر بود، الآن هم هست؛ هم در زمینه مسائل خارجی اختلاف نظر دارند، هم در زمینه نحوه اجرای عدالت اجتماعی اختلاف نظر دارند، هم در برخی مسائل فرهنگی اختلاف نظر دارند؛ و نظر آقای رئیس جمهور به نظر بنده نزدیک تر است".

طبعا این حمایت قاطع از نظرات و عملکرد آقای احمدی نژاد به مذاق مخالفان او و معترضان انتخاباتی خوش نیامد، اما آنها هنوز حرف های اصلی آیت الله خامنه ای را نشنیده بودند.

او سرانجام به موضوع حساس و تعیین کننده تقلب در انتخابات رسید و احتمال تقلب گسترده (به گفته خودش یازده میلیونی) را به کلی رد کرد؛ به این ترتیب معلوم شد که نتیجه بازشماری آرا توسط شورای نگهبان، یا هر اقدام دیگری که رهبر ایران آن را "درچارچوب قانون" قلمداد می کند، به تغییر نتیجه نهایی انتخابات منجر نخواهد شد.

او برای رفع هر گونه تردید در این مورد افزود که "زیر بار بدعت های غیر قانونی" نخواهد رفت: "این تصور هم غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی، یک اهرم فشاری علیه نظام درست می کنند و مسئولان نظام را مجبور می کنند که به عنوان مصلحت زیر بار تحمیلات آنها بروند... این محاسبه غلطی است، عواقبی هم اگر پیدا کند مستقیما متوجه فرماندهان پشت صحنه خواهد بود".

آیت الله خامنه ای در مورد تجمع های پس از انتخابات از عبارات "اردوکشی" و "زورآزمایی خیابانی" استفاده کرد و گفت که اگر نامزدهای انتخاباتی یا فعالان سیاسی به "افراط گری" دامن بزنند، کار به جاهای "حساس و بسیار خطرناک" خواهد رسید که "خود آنها هم دیگر نمی توانند آن را جمع کنند".

این جمله ظاهرا یادآوری سخنی بود که او در دیدار خصوصی عصر یکشنبه هم به آقای موسوی گفته بود.

اما سخنرانی آیت الله خامنه ای در نمازجمعه روز ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ تهران، بیش از هر چیز به دلیل جملاتی به یاد خواهد ماند که بلافاصله پس از این یادآوری به زبان آورد: "اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، یا برای اصلاح ابرو، چشم را کور کنند، چه بخواهند و چه نخواهند مسئول خون ها و خشونت ها و هرج و مرج ها، آنهایند".

"اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، یا برای اصلاح ابرو، چشم را کور کنند، چه بخواهند و چه نخواهند مسئول خون ها و خشونت ها و هرج و مرج ها، آنهایند."

آیت الله خامنه ای، ۲۹ خرداد ۱۳۸۸

آنچه در ماه های بعد گذشت، نشان داد که بسیاری از ناظران خارجی و تقریبا تمام معترضان نه تنها این استدلال رهبر ایران را رد کردند و حکومت او را مسئول "خون ها و خشونت ها" دانستند، بلکه این سخنان را به عنوان یکی از عوامل اصلی تشدید خشونت ها معرفی کردند. پس از سخنرانی

ساعتی پس از پایان سخنرانی آیت الله خامنه ای، سازمان عفو بین الملل در اطلاعیه ای اعلام کرد که این سخنرانی "چراغ سبز رهبر ایران برای سرکوب" بوده است.

البته این سخنرانی از نظر خود او و هوادارانش هشداری به معترضان و اتمام حجتی با آنان بود که به مخالفت و اعتراض علنی در خیابان ها پایان دهند.

ظاهرا انتظار او این بود که نامزدهای معترض پس از شنیدن این سخنرانی دست از دعوت دیگران به اعتراض بردارند و خیابان های تهران پس از چند روز، روی آرامش ببیند؛ اما این محاسبه درست از آب در نیامد.

اعتراض به نتیجه انتخابات و نحوه برخورد مأموران حکومتی با معترضان از همان شب بر بام خانه های تهران از سر گرفته شد و نامزدهای معترض هم به سرعت به رهبران یک جنبش اعتراضی وسیع تبدیل شدند.

در جریان اعتراضات خیابانی روز بعد از خطبه های آیت الله خامنه ای، چند تن از معترضان، از جمله ندا آقا سلطان (که بعدا به یکی از نمادهای اصلی جنبش اعتراضی ایران بدل شد) کشته شدند.

این بار بر خلاف وقایع روز ۲۵ خرداد که حمله به پایگاه بسیج، دلیل تیراندازی مأموران اعلام می شد، دلیلی برای تیراندازی به معترضان نبود، مگر اینکه ۲۴ ساعت پس از سخنان هشدارآمیز رهبری، اراده قطعی حکومت بر پایان دادن به اعتراضات قرار گرفته باشد.

به این ترتیب و پس از سخنرانی آیت الله خامنه ای در نماز جمعه ۲۹ خرداد بود که به تدریج شعارهایی علیه او و برخی از نزدیکانش در تجمع های اعتراضی مطرح شد.

آیت الله خامنه ای در جریان حوادث ماه های بعد نشان داد که بر سر آنچه "حق" می پندارد به هر قیمتی ایستادگی می کند. او در مناقشه ای که پس از انتخابات درگرفت، خود و هوادارانش را حق مطلق و مخالفان و معترضان را باطل تشخیص داد و هر چه گذشت، بر این نظر استوارتر شد.

سخنرانی روز ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ در واقع بسیاری از پرده ها را کنار زد و صحنه را تا حدود زیادی شفاف کرد.

آیت الله خامنه ای در این سخنرانی به صراحت این پیغام را به معترضان داد که از آقای احمدی نژاد حمایت می کند، تمام توانش را برای ممانعت از تغییر نتیجه اعلام شده انتخابات به کار خواهد گرفت، و اگر لازم باشد که خشونتی به کار رود، مسئول آن را رهبران سیاسی مخالف دولت می داند.

صحنه سیاسی ایران پیش از آن هرگز چنین شفاف نبود.

BBC


صدور قرار وثیقه صد میلیون تومانی برای وبلاگ نویس

خبرگزاری هرانا - مسئولان قضایی برای نصور نقی پور، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر قرار وثیقه ی 100 میلیون تومانی صادر کرده اند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در حالی برای نصور نقی پور قرار وثیقه صادر شده است که وی از 11 اسفندماه سال گذشته تاکنون در بند 2 الف سپاه پاسداران محبوس است و علی رغم اتمام بازجویی ها در بلاتکلیفی به سر می برد.

مسئولان طی این مدت جواب مشخصی به خانواده ی این وبلاگ نویس دربند نداده اند و وکیل وی نیز تاکنون هیچ گونه دسترسی به پرونده ی موکلش نداشته است.

نصور نقی پور، طی سناریو سازی دستگاه امنیتی بر علیه فعالین حقوق بشر در تاریخ 11 اسفندماه 88 و همزمان با بازداشت چندین تن از فعالین حقوق بشر، با یورش ماموران به منزل پدری اش در شهر قزوین بازداشت و بلافاصله به زندان اوین منتقل شد.

گفتنی است آقای نقی پور که دانشجوی رشته ی الکترونیک نیز می باشد در طی این مدت تنها یک بار و آن هم در ایام نوروز موفق به ملاقات با خانواده ی خود شده است.


چند گزارش مربوط به برگزاری مراسم سالگرد قتل ندا

كانون حمايت از خانواده جان باختگان و بازداشتي ها :

بر اساس اخبار دريافتي خانواده نداآقا سلطان بر سر مزار اين شهيد راه آزادي حضور يافته و مراسم سالگرد شهادت وي را برگزار نمودند.مأموران حكومتي و لباس شخصي اطلاعات,طي خرداد ماه و بطور خاص در سه شنبه گذشته به منزل شهيد راه آزادي,ندا آقا سلطان مراجعه كرده و از خانواده وي خواسته بودند كه مراسم سالگرد اين شهيد قيام را برگزار نكنند وحتي به بهشت زهرا نيز نروند,اين خانواده مقاوم كه شركت و برگزاري در مراسم فرزند شهيدشان را حق خود ميدانسته اند , تن به خواسته عناصر حكومتي نداده و گفته بودند كه ما مراسم سالگرد عزيزمان را گرامي داشته و برگزار ميكنيم.مردم و جوانان وخانواده هاي جانباختگان در اين مراسم شركت كرده و ياد ندا و ساير شهداي 30 خرداد را گرامي داشتند.فضاي امنيتي و رعب و وحشت توسط عناصر حكومتي در بهشت زهرا و اتوبانهاي اطراف برقرار است و ترددات به شدت كنترل ميگردد.

***

بنا به گزارشات و اخبار دريافتي,مزدوران حكومتي براي جلوگيري از تجمع و شركت مردم تهران بر سر مزار شهداي 30 خرداد و بطور خاص ندا آقا سلطان كليه جاده ها و اتوبانهاي منتهي به بهشت زهرا را كنترل ميكنند و مانع تردد خودروهاي شخصي و خانوادگي كه بيش از 2 نفر سرنشين دارند ميشوند. مسيرهاي سه راه افسريه ,اتوبان آزادگان به اتوبان كاظمي كه نهايتاً به بهشت زهرا منتهي ميشود تحت كنترل شديد امنيتي است و نيروهاي انتظامي و لباس شخصي رانندگان و سرنشينهاي خودروها را مورد سوال و كنترل امنيتي قرار ميدهند و خودروهايي كه قصد تردد به سمت بهشت زهرا را دارند برميگردانند.اتوبان و مسيرهايي كه به سمت مسير تندگويان كه نهايتاً به مسير بهشت زهرا ختم ميشود نيز توسط مأموران نيروي انتظامي و پليس راه بسته شده اند.تعدادي از مردم و خانواده ها با اشراف از اين وضعيت از ساعت 1030 صبح به بعد جهت شركت در مراسم سالگرد شهيد ندا به بهشت زهرا رفته اند و در بعد از ظهر بر سر مزار وي حاضر شده و اداي احترام نموده اند. بنا به گزارشات دريافتي 4 تا 5 هزار نفر در مراسم سالگرد شهدا شركت كرده اند.حاكميت استبداد مذهبي بيش از 500 تا 600 نفر از يگانهاي نيروي انتظامي و همچنين لباس شخصي ها را در بهشت زهرا و اطراف قطعه هاي مربوط به شهدا مستقر نموده است.

***

بر اساس اخبار دريافتي حكومت ضد مردمي فضا و كنترل امنيتي شديدي بر سر مزار شهيد قيام ندا آقا سلطان به راه انداخته است.براي جلو گيري از ورود جمعيت و شركت كنندگان در مراسم شهيد نداآقا سلطان دور قطعه 257 را كلاً داربست كشيده اند و مانع تردد نفرات به داخل قطعه ميشوند,كليه ترددات به قطعه مسدود گريدده و يك مسير كه سراسر آن را نيروي انتظامي چيده اند,باز گداشته اند و اعلام نموده اند كه فقط اقوام درجه يك اين شهدا ميتوانند به اين قطعه مراجعه كنند. مزدوران و عوامل امينتي با لباس سبز مخصوص همچنين با زدن ماسك به صورت خود كه مانع شناسايي شوند جو و فضاي رعب و وحشت آفريده اند. تردد خودرو و سرنشينان آنان در كليه مسيرهاي منتهي به قطعه و حتي خيابانهاي اطراف را نيز با دوربين هاي مخصوص جهت شناسايي و ... فيلمبرداري ميكنند.يكي از مادران كه قصد ورود به قطعه براي اداي احترام به مزار شهدا داشت با برخورد شديد نيروي انتظامي مواجه شد و او را برگشت دادند.درگيري بين مردم و نيروهاي انتظامي در نزديك قطعه 257 رخ داد كه دو مرد مسن حدوداً 60 ساله توسط نيروهاي انتظامي در جا دستگير گرديدند. بيش از 100 ون نيروي انتظامي تمامي محيط بهشت زهرا و اطراف قطعه 257 را اشغال كرده اند و مانع هر ترددي به اين قطعه هستند.


هراس روزافزون رژیم درمانده از اینترنت

چند سايت‌ اشتراك گذاري فايل فيلتر شدند خبرگزاري سپاه پاسداران (فارس): از صبح امروز دسترسي به شماري از سايت‌هاي اشتراك گذاري فايل به دليل انتشار محتواي مجرمانه محدود شده و كاربران در مراجعه با اين صفحات به پيغام " دسترسۍ به تارنماۍ فراخوانده شده امكان پذير نمۍ باشد. " مواجه مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از صبح امروز دسترسي به شماري از مطرح ترين سايت‌هاي اشتراك گذاري محدود شده و كاربران در مراجعه با اين صفحات با پيغام " دسترسۍ به تارنماۍ فراخوانده شده امكان پذير نمۍ باشد " مواجه مي‌شوند. بنابراين گزارشuploading.com، sharingmatrix.com، rapidshare.com، megaupload.com filefactory.com،badongo.com depositfiles.com،zshare.net،hotfile.com از جمله مطرح‌ترين اين سايت‌ها هستند. براساس اين گزارش، كاربران به صورت رايگان و يا از طريق خريدن اكانت ( حساب كاربري) از امكانات اين سايت‌ها كه به آنها سايت‌هاي اشتراك گذاري فايل اطلاق مي‌شود براي بارگذاري و دريافت اطلاعات در محيط اينترنت استفاده مي كنند. علت فيلتر شدن اين سايت‌ها انتشار برخي محتواي مجرمانه در آنها اعلام شده كه پس از بررسي موضوع توسط مسئولان ذيربط نسبت به تداوم فعاليت يا توقف آن تصميم‌گيري خواهد شد.


جنگل­‌های هزاران ساله گیلان غرب در آتش

سایت کلمه: در پی آتش گرفتن یکی از چاه­های نفت در نفت­شهر، آتش چند روزی است که جنگل های اطراف گیلان غرب را فراگرفته و منابع طبیعی منطقه در آتش می سوزد و حتی منزل ساکنین منطقه نیز در معرض خطر سوختن قرار گرفته است.

هر ساله در اثر بی­ احتیاطی و گاهی گرمای بیش از حد هوا، قسمت­هایی از جنگل­های طبیعی کشورمان که بطور گسترده به دست سودجویان مورد تخریب قرار می­گیرد، طعمة حریق می­شود و در غفلت مدعیان دولتمداری به خاکستر تبدیل می­شود. امسال نیز جنگل­های غرب کشور در سکوت خبری مطلق طعمة حریق شده­ اند و در حال سوختن اند.

برای اطفاء حریق در مناطق جنگلی، بسته به گسترة آتش، راه­های شناخته شده­ای برای مقابله وجود دارد و حتی در مواردی که جنگل­های انبوه دستخوش حریق می­شوند و یک کشور در اطفاء آن ناکام می­ماند، سازمان­های بین­ المللی زیادی به کمک می ­آیند تا ریه­ های زمین را از تخریب حفظ کنند. اما متأسفانه پس از چند روز آتش­ سوزی در جنگلهای گیلان غرب و استمداد مسوولین محلی و آتش ­نشانی منطقه مبنی بر ناتوانی آنان در مقابله با این آتش­ سوزی، هیچ تمهیدی از طرف دولت و مجلس اندیشیده نشده است و هیچ نهادی به کمک آنان نشتافته است. کمک­ های سازمان­ های بین­ المللی نیز در صورت استمداد و استفاده از روابط قوی بین­ المللی اتفاق می­ افتد که دستگاه دیپلماسی موجود هیچ­گونه علاقمندی برای کمک به اینگونه مسائل از خود نشان نمی­دهد و حتی به نظر می­رسد هیچ گونه مسوولیتی را متوجه خود نمی­ بیند.

از آنجا که جنگل­های غربی کشور مانند جنگل­های شمالی انبوه نیستند، امکان مقابله به نسبت راحت­تر است، اما خشکی و گرمای هوا در این مناطق به نسبت خیلی بیشتر بوده و امکان بارندگی نیز کمتر است و در هر حال این دست بشر است که باید ابتدا برای کمک بالا رود و با دست روی دست گذاشتن و منتظر بودن برای امداد غیبی کاری از پیش نخواهد رفت.

جا دارد که مسوولین هرچه زودتر دست به کار شده و حتی از کمک امکانات و نیروهای نظامی برای غلبة سریع بر این آتش استفاده کنند و محیط زیست گیاهی و جانوری کشور را از نابودی نجات دهند و نگذارند که این جنگل­های قیمتی و ارزشمند بدین گونه و از سر غفلت و ندانم­ کاری به آسانی به خاکستر تبدیل شود.

گسترده شدن آتش و تخریب جنگل‌ها در گیلان غرب در حالی در سکوت خبری اتفاق می‌افتد، که دولت دم از خدمت به مردم می­ زند و سایت­ها و روزنامه­ ها و صدا و سیمای حامیش مدام به تعریف و تمجید از او و به تمسخر گرفتن مخالفان مشغولند. این در حالی است که برای آتش­ سوزی با حجم بسیار کمتر از این در کشورهای دیگر، بخش­های نخست خبری به پوشش خبری کامل این مطلب بسیار حیاتی برای بشر می ­پردازد و با بسیج تمامی نیروهای خود سعی می­ کند قبل از فراگیر شدن آتش، آن را مهار کند. جالب اینجاست که شاید بیشتر مردم کشورمان هنوز حتی از این موضوع با اهمیت خبردار نشده­ اند و کوچکترین تصویری از این صحنه­ های دلخراش از صدا و سیمای حامی دولت پخش نشده است تا مبادا حمل بر ضعف دولت و دستگاه­های ذیربط شود.

همچنین، مقایسه رویکرد رئیس دولت در ایران و نحوه برخورد اوباما برای مواجهه با این بحران زیست محیطی نیز جالب توجه است. رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با نشت نفت در خلیج مکزیک تا به حال چندین بار شخصاً به آن منطقه سفر کرده است و تمامی بخش های خبری آمریکا و دیگر رسانه های معتبر بین المللی به پوشش خبری این حادثه پرداخته اند و افکار عمومی جهانی نیز به شدت به این موضوع حساسیت نشان داده است، اما مهمترین سفر اخیر احمدی نژاد در روزهای گذشته به استان چهارمحال و بختیاری بوده و تاکنون حتی برای کسب محبوبیت رسانه ای نیز کلمه ای از وی مبنی بر اهمیت موضوع و تأکیدش برای رفع بحران دیده نشده است. چنان که گویی سیاست یک بام و دو هوای نقد عملکرد دولت در مواجهه با بحران‌های زیست محیطی، تنها به عنوان سلاحی ابزاری و شعاری برای ادعای ناکارآمدی دولت آمریکا قابل استفاده است، و نقدهای مشابه بر عملکرد دولت و رئیس دولت در ایران لزومی به مطرح شدن ندارند.


بحران جدی آب در قم

خبرگزاری رسا ـ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: با پایان یافتن حجم مفید آب سد 15 خرداد دریچه خروجی آب سد 15خرداد پس از 15 سال رنگ آفتاب را دید.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی شرکت آب وفاضلاب استان قم، مهندس عبدالحمید‌ توکلی‌بینا در جلسه شورای اداری استان که به ریاست استاندار و با حضور مسئولان تمام دستگاه‌های اداری و اجرایی استان در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد در ابتدای سخنان خود با ارتباط آنلاین با سامانه کنترل از راه دور تاسیسات آب و فاضلاب به تشریح آخرین وضعیت تولید و مصرف آب در قم پرداخت و گفت: آبفای قم طلسم کنترل از راه‌دور تاسیسات و شبکه آبرسانی را در کشور شکست و توانست با راه‌اندازی این مرکز تمام تاسیسات و تجهیزات خود را حتی در فاصله 80 کیلومتری از شهر قم به صورت آنلاین کنترل کند. وی افزود: هم اکنون با پایش 16 نقطه از شبکه توزیع آب در نقاط مختلف شهر، به طور شبانه روز در حال مدیریت کنترل فشار آب در شبکه هستیم.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان قم خاطرنشان کرد: با مدیریت کنترل فشار در شبکه آبرسانی، حوادث آب در سال گذشته 22 درصد در قم کاهش یافت.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از میزان تولید و مصرف آب در قم پرداخت و گفت: متاسفانه میزان تولید آب در قم هم اکنون حدود 3 هزار لیتر در ثانیه است در حالیکه میزان مصرف حدود چهار هزار لیتر در ثانیه است.

مهندس توکلی‌بینا ادامه داد: با این وضعیت ما هزار لیتر بیشتر از متوسط تولید آب در قم مصرف داریم و این وضعیت مطلوبی نبوده و باید مردم توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به پایان حجم مفید آب سد 15 خرداد اظهارداشت: بعد از 15 سال دریچه خروجی سد 15خرداد رنگ آفتاب را دید و حجم مفید آب در سد تمام شد و هم اکنون آب باقی‌مانده در سد به وسیله پمپاژ به دریچه خروجی منتقل می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان با بیان اینکه حجم ذخیره آب سد 15خرداد هم اکنون حدود 19 میلیون متر مکعب است، خاطرنشان کرد: از این میزان تنها حدود 9 میلیون متر مکعب آن و به صورت پمپاژ قابل برداشت است که این وضعیت مناسبی نیست.

وی تاکید کرد: در حالیکه پیش از خشکسالی‌ سال‌های اخیر 70 درصد آب قم از سد 15 خرداد تامین می‌شد اما هم اکنون تنها 25 درصد نیاز آبی قم از سد 15 خرداد و مابقی آب مورد نیاز شهر قم از منابع آب زیر زمینی تامین می‌شود.مهندس توکلی‌بینا با اشاره به افزایش 10درصدی دما و افزایش 6.2 درصدی مصرف آب در قم ابراز داشت: این وضعیت نوید دهنده یک بحران در قم است و اگر مردم صرفه جویی نکنند وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه با وضعیت پیش‌آمده، افزایش بیش از حد مصرف آب جیره‌بندی را به دنبال خواهد داشت، تاکید کرد: اگر مردم و تمام دستگاه‌ها صرفه‌جویی 20 درصدی را در مصارف آب‌ مورد توجه قرار دهند تابستان را به آرامی سپری خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان اصلاح الگوی مصرف آب را همیشه به ویژه در شرایط کنونی ضروری دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از سرشیر‌های کاهنده مصرف تا حد زیادی مصارف آب خانواده‌ها را کاهش می دهد.

وی در پایان بار دیگر بر انتقال آبیاری فضای سبز شهری به ساعات پایانی شب و همچنین استفاده از آب چاه‌های غیر شرب برای این کار تاکید کرد و خواستار تعامل و همکاری تمام نهاد‌ها و دستگاه ها برای گذر از بحران کم‌آبی شد./


سن سکته در ایران به 32 سال رسید

سن سکته در ایران به مرز 32 سالگی رسیده است. دکتر مسعود مسلمی فرد، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور، با اشاره به افزایش بیماریهای قلبی و عروقی در شهرهای بزرگ، به خبر می‌گوید: " سن سکته قلبی در ایران به مرز 32 سال رسیده است. "

وضعیت بیماران قلب و عروق در ایران مخیم‌تر از متوسط جهانی است. به گفته محراب مرزبان، سرپرست کمیته پژوهشی انجمن جراحان قلب ایران، در کشورهای پیشرفته، افراد در دهه ششم زندگی با بیماری‌های قلبی و عروقی درگیر می‌شوند، ولی این موضوع در ایران، در دهه سوم و چهارم زندگی افراد اتفاق می‌افتد.

مرزبان اعلام کرده سالانه ۳۵ تا ۵۰ هزار مورد عمل جراحی قلب در ایران انجام می‌شود، در حالی که در کشور چین با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت هم همین تعداد عمل جراحی قلب انجام می‌شود.

بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد مرگ و میر جوانان در ایران از جمله ناشی از فشارهای عصبی است.


تشكيل يک كميته قلابى براى پيگيرى بخشى از غارت سرمایه های کشور

به دنبال برملا شدن دزديهاى ميلياردى رحيمى معاون احمدى نژاد، يک سايت حکومتی از تشكيل كميته سه نفره پيگيرى پرونده مفاسد اقتصادى رحيمى خبر داد. اعضاى اين كميته سه نفره شامل خلفى، محسنى اژه اى و رئيسى هستند.

اين سايت حكومتى نوشت، رسانه هاى ضدانقلاب طى يکى دو ماه گذشته با اخبار و گزارشهاى غيرواقعى تلاش کردند دستگاه قضايى را متهم به مماشات و عقب نشينى از پيگيرى پرونده رحيمى کنند.

پيشاپيش روشن است كه نتيجه تشكيل چنين كميته ای مثل همه كميته هايى كه در حكومت غارتگر جمهوری اسلامی در اين موارد تشكيل مى شود، پرده پوشى دزديها و مفاسد مقامات رژيم است.


جنوب تهران در حال فرو نشست است

یک کارشناس ارشد بیابان با اشاره به رشد نرخ بیابانزایی در ایران نسبت به فرونشست زمین در جنوب تهران هشدار داد و گفت: دشتهای ورامین، معین آباد و شهریار به دلیل برداشت بیش از حد آب از سفره های زیرزمینی در حال نشست هستند.

محمد درویش در گفتگو با مهر با اشاره به سرعت بیابانزایی در ایران گفت: بیابانی شدن تمامی مناطق استان فارس به خصوص دشت سگزی و خشکی تالابهای این منطقه، خشکی گاوخونی و افزایش تنشهای اجتماعی در اصفهان، فرو نشست دشتهای جنوب تهران و ... همه نشان از استفاده بی امان از سفره های آب زیرزمینی و تخریب سرزمین ایران دارد.

این کارشناس امور بیابان تاکید کرد: در سالهای اخیر بیشترین خشکسالی در استان فارس بوجود آمده به طوری که 2.1 میلیارد متر مکعب تراز آبی در فارس منفی است و تمامی باغات در جهرم و دیگر مناطق استان فارس از بین رفته اند که مجموعه این حوادث نشان می دهد بالاترین نرخ رشد بیابانی شدن در فارس انجام شده است.

خشک شدن تالابها، دریاچه ها و رودخانه های استان فارس بر اثر خشکسالی و برداشت آب از سفره های زیر زمینی برای استفاده کشاورزی و همین طور مدیریت ناصحیح خاک در سالیان گذشته استان فارس را در معرض بزرگترین تخریب بیابانی در سالهای اخیر قرار داده است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که تمام مناطق قابل زیست آن در معرض بیابانی شدن است، گفت: میزان برداشت آب در ایران 9 میلیارد متر مکعب بیشتر از آن چیزی است که در سفره های زیر زمینی ذخیره می شود.

این متخصص محیط زیست و منابع طبیعی با تاکید بر هشدارهای سازمان ملل به خطر بیابانی شدن زمین، اضافه کرد: در ایران حساسیت برای بیابانی شدن بسیار زیاد است و به جز در مناطقی مثل جازموریان و دشت کویر که قابل زیست نیستند در تمامی نقاط قابل زیست ایران خطر شدید بیابانزایی وجود دارد.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .