پنجشنبه سی ام اردیبهشت ١٣٨٩

 

لاریجانی: دستگاه قضایی امربر رهبر است

جعفر پویه

صادق لاریجانی، قاضی القضات منصوب رهبر و رییس دستگاه آدمکشی ولی فقیه رژیم جمهوری اسلامی از درخواست 175 نماینده مجلس آخوندها مبنی بر محاکمه "سران فتنه" برآشفت و با سخنانی تند آنان را سر جای خود نشاند. نمایندگان مجلس آخوندها در تعقیب منافع باندی و شخصی خود، در نامه بلند بالایی لاریجانی را خطاب قرار داده و او را به دلیل دادگاهی کردن حسین شریعتمداری، سربازجوی اوین و نماینده رهبر و سردبیر روزنامه کیهان به شکایت افراد خصوصی شماتت کرده و از وی خواستند تا میرحسین موسوی و کروبی را تحت پیگرد قرار داده و محاکمه کند. در پاسخ به این خواسته باند نظامی امنیتی مجلس، صادق لاریجانی گفت: "برخی این حرفها را برای بسترسازی مطرح کرده و می‌خواهند به ما کمک کنند خواهشمان این است که از این کمکها به ما نکنید ما راه خودمان را بلدیم." درخواست نمایندگان مجلس پس از آن انجام گرفت که عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران در هفته گذشته بعد از موضعگیری موسوی علیه اعدام پنج فعال سیاسی گفته بود: "بسيارى از مواضعى كه وى و كانديداى شكست‌خورده ديگر انتخابات اخير گرفته‌‌اند جرم است اما چون نظام اسلامى براى تعقيب آنها بر اساس مصالحى عمل مى‌‌كند، آن را موكول به زمان مناسب كرده‌‌ايم." لاریجانی منظور نماینده های مجلس که شانتاژ و بسترسازی برای اجرایی کردن تهدیدهای دادستان عمومی و انقلاب است را به خوبی می داند. همچنین او به کرده های خود در پرونده های بزرگی همچون اختلاسهای میلیاردی افراد نزدیک به دولت که به دستور رهبر و ولی فقیه رژیم مسکوت گذاشته واقف است، به همین دلیل رو به نماینده های شانتاژ کار می گوید: "چگونه احتمال می‌دهند که رییس دستگاه قضا که منصوب رهبری است و خودم نیز قایل هستم که شرعا و عقلا همه دستگاه‌ها باید خطوط رهبری را مدنظر قرار بدهند، بی‌توجه باشم و به خود اجازه دهم که برخلاف نظر ایشان چنین کاری انجام دهم." بهتر از این نمی شد کارکرد دستگاه قضا در رژیم مبتنی بر ولایت فقیه جمهوری اسلامی را توضیح داد. لاریجانی با صدای بلند اعلام می کند که به خود اجازه نمی دهد برخلاف نظر علی خامنه ای هیچ کاری انجام دهد. این یعنی دستگاه قضایی رژیم برای احقاق حق و یا قضاوت برای اجرای عدالت نیست بلکه، همه این دم و دستگاه، خیمه شب بازی است برای اجرایی کردن نظرات رهبر و ولی فقیه رژیم. با این حساب عدالت و قضا در رژیم جمهوری اسلامی نه تابع قانون یا شرع و قوانین آن بلکه، مجری دستورات علی خامنه ای است. بر اساس اعتراف رییس قوه قضاییه، همه ددمنشیها و اعدامها، قتلها و جنایاتی که تحت نام دادگاه های شرعی و یا برگزاری دادگاه های صحرایی، انقلاب و ... انجام می گیرد چیزی جز اجرای منویات رهبر رژیم نیست. این اوست که دستور قتل و کشتار، تجاوز و شکنجه، برپایی چوبه های دار در چهار راه ها و سنگسار و قطع اعضا بدن محکومین بیدادگاه های رژیم را می دهد. به همین دلیل او سردسته اوباش و آدمکشهای رژیم است. از همین منظر و به دلیل قتل و کشتار و شکنجه شهروندان، او باید تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و در دادگاهی عادلانه به دلیل جنایات بیشمارش علیه مردم ایران محاکمه شود.


گزارشی نگران‌کننده از وضعیت تپه‌های باستانی استان همدان

ایران نامه ، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی شاهین سپنتا

گزارشی نگران‌کننده از وضعیت تپه‌های باستانی استان همدان

بابک‌مغازه‌ای

باتوجه به فرارسیدن روز جهانی موزه و میراث‌فرهنگی و هفته میراث فرهنگی انجمن ایران‌شناسی کهن‌دژ به عنوان تنها مجموعه غیردولتی فعال در زمینه میراث فرهنگی در استان همدان وظیفه خود می‌داند تا در گزارشی اجمالی توجه همگان را به برخی از تپه‌ها و محوطه‌های در معرض خطر و نیازمند توجه بیشتر استان همدان جلب نموده و از مسئولین مربوطه بخواهد تا توجه روزافزونی را به این یادگارهای کهن معطوف نمایند و در ضمن با توجه به سند مطالبات انجمن که در اردیبهشت ماه 1388 منتشر گردید و در تارنمای این انجمن موجود می‌باشد باز هم اعلام می‌نماید که یکی از موثرترین راه‌های حفاظت از میراث پیشینیان ایران‌زمین ایجاد پایگاه‌های دائمی و استقرار نیروهای دوره دیده با امکانات کافی در این پایگاه ها در تمامی محوطه‌های باستانی می‌باشد.

نگاهی به برخی از محوطه های باستانی در معرض خطر

تپه گونسپان ملایر: معروف به پاتپه، اکنون در معرض خطر نابودی کامل در اثر آبگیری سد کلان ملایر است به طوری هم اکنون بخش عمده‌ای از تپه به زیر آب رفته و از ارتفاع حدود 28 متری تپه تنها 7 تا 8 متر بیرون از آب به صورت جزیره‌ای باقی مانده و با توجه به اینکه بخش ماد این تپه هنوز سالم مانده است می‌باید هر چه سریع‌تر عملیات باستان‌شناسی در این منطقه آغاز گردد.

تپه روستای قلعه نو: در نزدیکی پاتپه که آن هم در معرض آبگیری سد کلان است.

تپه پری در روستای پری شهرستان ملایر: این تپه با اهمیتی بسیار بالا در دوران اشکانی, ماد و به ویژه دوران زندیه است چرا که این قلعه زادگاه کریمخان زند می‌باشد و اکنون از طرف اهالی منطقه در موارد بسیاری از جمله برداشت خاک تپه در معرض نابودی است.

تپه گوراب در روستای گوراب ملایر: این تپه نیز در معرض تخریب بسیار قرار دارد و موارد خاک برداری و ساخت اماکن مسکونی در حاشیه آن و کندن بخش هایی از تپه به عنوان محل نگهداری حیوانات بسیار به تپه آسیب زده است.

تپه گیان نهاوند: اکنون دیگر تنها بخشی از این تپه باقی مانده است اما حفاظت از همین بخش هم می تواند ارزشمند باشد.

تپه مهاجران: تنها نیازمند اندکی توجه و اختصاص بودجه است تا بتوان بخش دیگری از تمدن ماد را در آن باز شناخت.

تپه سعد وقاص و تپه ازنهری در نهاوند: این دو نیز به دلیل قرار گرفتن در روستا در معرض تخریب قرار گرفته اند.

تپه پیسا در همدان: که به تازگی مورد کاوش قرار گرفته است اما همچنان نیازمند توجه بیشتری است.

تپه مریانج و تپه قروه درجزین: آن هم در منطقه مسکونی واقع شده است و در صورت عدم حفاظت کافی باخطر نابودی روبروست.

تپه هگمتانه: سال‌هاست درگیر نگاه ‌ای سلیقه ای گوناگون است و اکنون نیز سازه عظیمی که بر روی تپه ایجاد می‌گردد بخش‌هایی از آن را در معرض خطر قرار داده و فرایند کاوش در آینده را با مشکل مواجه خواهد ساخت.

گوردخمه های اشکانی در سامن: این گوردخمه که در نوع خود از نمونه‌های کم‌نظیر در ایران می باشد و ادامه عملیات کاوش و انجام عملیات حفاظت و مرمت مجموعه نیازمند توجه و اختصاص بودجه و امکانات ویژه می‌باشد.

کتیبه‌های گنج‌نامه: این کتیبه ها نیازمند توجه ویژه در زمینه مرمت و حفاظت می‌ باشند به ویژه اکنون که ساخت تله کابین در نزدیکی آن بنابر نظر برخی کارشناسان سلامت این یادگارهای کهن را به خطر انداخته است.

تپه و آتشکده نوشیجان: به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آتشکده‌های مسقف ایران و یکی از سالم‌ترین سازه‌های باقی‌مانده از دوران ماد می‌باید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد که متاسفانه در حال حاضر به سبب گسترش شهرک صنعتی شماره 2 ملایر به شدت در معرض خطر است.

علاوه بر موارد بالا مکان‌ها و تپه‌های بسیار دیگری همچون تپه باستانی مصلی , قزقلعه سی در دامنه الوند, قلعه اشتران در روستای اشتران از توابع تویسرکان و ..... در گوشه و کنار استان موجود است که همچنان به جهت عدم وجود مرمت وحفاظت صحیح, علمی و کافی در معرض تخریب تدریجی قرار دارند. در پایان لازم به یادآوری است که در آینده نزدیک در نوشته های کامل‌تری به تک تک موارد اشاره شده به تفصیل و همراه با عکس پرداخته خواهد شد. با این امید که روزی, دیگر نگران تخریب این نمونه‌های بی نظیر تمدن چندین هزار ساله ایران زمین نباشیم. روز جهانی موزه و میراث فرهنگی بر تمامی دوستداران و تلاشگران آن گرامی باد. - اردیبهشت 1389- بابک مغازه‌ای دبیر انجمن ایران شناسی کهن دژ .


چند خبر از دانشجویان زندانی در بند 350 اوین

دانشجونیوز: پویا قربانی دانشجوی زندانی در بند 350 زندان اوین به حکم شعبه 15 دادگاه انقلاب به 6 سال حبس تعزیری محکوم شد. ریاست دادگاه را قاضی بدنام دادگاه انقلاب، قاضی صلواتی بر عهده داشته است.

پویا قربانی به همراه همسر و برادر خود بازداشت شده بود. همسر وی در شعبه 26 دادگاه انقلاب به 30 ماه حبس تعلیقی محکوم شد و برادر وی با قید وثیقه آزاد شد. پویا قربانی در طول بازجویی های خویش به شدت به منظور اخذ اعتراف بر علیه نزدیکان خود تحت فشارهای جسمی و روحی قرار گرفت. وضعیت روحی وی در حال حاضر نامناسب گزارش شده است.

همچنین کوهیار گودرزی دانشجوی دانشکده هوافضای دانشگاه صنعتی شریف که در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برد، به علت انتقاد از رئیس بازداشتگاه به انفرادی منتقل گشته و از آن زمان تا کنون از وی خبری حاصل نشده است.

گفتنی است مسئولین بند 350 اوین اخیرا در اقدامی گستاخانه ریش و موهای سر برخی از زندانیان را کوتاه کرده و به صورتی تحقیر آمیز اقدام به تفتیش بدنی زندانیان کرده اند. این اعمال گستاخانه اعتراضات وسیع زندانیان بند 350 را بر انگیخته است.

از سوی دیگرارسلان ابدی دیگر دانشجوی دربند زندان 350 اوین نیز در شرایط بسیار نامساعد روحی به سر می برد. ارسلان ابدی دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه بین المللی قزوین است که در روز عاشورا بازداشت شده بود. وی هفته ی گذشته به اتهام توهین به رهبری، توهین به ریاست جمهوری و تمرد از فرمان پلیس در مجموع به 9 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. وی در انتظار ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر به سر می برد.

گفتنی است بازجویان پرونده به منظور اعمال فشار روحی در اقدامی غیرانسانی اقدام به بازداشت 2 خواهر وی نموده بودند که یکی از آنها تنها 17 سال سن داشته است. همچنین بازجویان نامزد ارسلان ابدی را بازداشت کرده و به مدت یک ماه در انفرادی نگاه داشته بودند.


بخشنامه ای برای صدور حکم بازداشت شدگان عاشورا

سایت ندای سبز آزادی: قضات دادگاه انقلاب براساس بخشنامه، برای بازداشت شدگان روز عاشورا حکم صادر می کنند.

به گزارش ادوار نیوز قاضی صلواتی اخیرا به یکی از وکلای دادگستری که برای پی گیری پرونده موکلش به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود گفته است که براساس بخشنامه ای که صادر شده ما موظف هستیم برای بازداشت شدگان روز عاشورا حکم صادر کنیم و حتی اگر فردی در صحنه درگیری ها حضور نداشته اما در روز عاشورا بازداشت شده است حداقل یک سال حبس تعزیری برای او صادر خواهیم کرد و هیچ یک از بازداشت شدگان این روز، تبرئه نخواهند شد.

به گفته قاضی صلواتی ، دادگاههای تجدید نظر نیز موظف شده اند احکام صادره برای بازداشت شدگان روز عاشورا را نقض نکنند و تنها می توانند این احکام را به احکام تعلیقی تبدیل کنند.

او توضیح نداده است که این بخشنامه از سوی کدام منبع صادر شده است.

براساس گزارش ادوار نیوز صرف بازداشت در روز عاشورا محکومیت یک سال حبس را به دنبال دارد و این در حالی است که فرد بازداشت شده در هیچ صحنه درگیری حضور نداشته باشد. حضور در صحنه های درگیری در روز عاشورا تاکنون، احکام سنگین حبس، شلاق و در مواردی اعدام را به دنبال داشته است.


كاهش ظرفيت دانشجو در دانشگاههاى تهران

روزنامه ابرار: بر اساس تصميم نمايندگان ويژه رئيس جمهور در كارگروه انتقال كاركنان دولت از شهر تهران، ۳وزارتخانه مكلف به كاهش جمعيت دانشگاهى تهران و انتقال آن به ساير شهرها شدند.طبق اين مصوبه، وزارتخانه هاى علوم تحقيقات و فناورى، بهداشت، درمان و آموزش پزشكى و آموزش و پرورش موظفند نسبت به كاهش ظرفيت دانشجو در دانشگاه هاى دولتى و غيردولتى تهران و تسهيلات انتقال و پذيرش در دانشگاه هاى كلان شهر ها و ساير شهرستان ها اقدام نمايند.بر اساس اين مصوبه و با هدف انتقال بخش هايى از دانشگاه ها از تهران، وزارت علوم تحقيقات و فناورى نيز موظف شد برنامه دانشگاه ها براى كاهش جمعيت در شهر تهران را تهيه و به كارگروه اعلام كند.


درآمدهای افسانه ای نفت را صرف واردات بی رويه کردند

روزنامه مردمسالاری: عضو فراکسيون خط امام (ره) مجلس با انتقاد از واگذاري سياستگذاري مساله اشتغال به وزارت کار، گفت: آقاي رئيس جمهور وقتي خودش را مسوول حل مشکلات مديريت جهاني مي داند، حتما براي موضوع پيش پا افتاده و دست چندمي مثل اشتغال، جايي مناسب تر از وزارت تعاون پيدا نکردند! به گزارش ايلنا، قدرت الله عليخاني در نطق ميان دستور مجلس، با اشاره به سالگرد ارتحال حضرت امام گفت: فراموش نکنيم که همگي ما بر سر سفره اي نشسته ايم که امام(ره) عزيزمان گسترانده و همه و همه را از برکات نظام مقدس جمهوري اسلامي برخوردار کرده که لازمه حق شناسي از امام، پاسداري از اين ارزش بزرگ است. وي افزود: نکته دوم اين است که حراست و حفاظت از افکار، انديشه ها و به طور کلي مکتب امام، چيزي فراتر از شعار لازم دارد و وظيفه همه و همه کساني که در واقع به امام معتقد هستند، نصب العين قرار دادن روش، منش و سيره سنيئه آن حضرت است. نماينده قزوين با اشاره به ايام فاطميه، گفت:زهراي عزيز(س) در خطبه معروف فدکيه فرمودند; «المر» يحفظ في ولده» يعني اينکه ماندگاري يک شخصيت در گرو پاسداشت خاندان و فرزندان آن شخصيت است و کساني که دم از پيروي روح الله مي زنند به حکم اين حديث نبوي از زبان دخت والاي رسول اکرم(ص) لازم است مخلصانه حرمت بيت مقدس امام (ره) را پاسداري کنند. عليخاني در ادامه اظهار داشت: حال که خاطره جانگداز رحلت آن بزرگ، دل و جان دلدادگان را آکنده است و امام با بصيرت فوق العاده خويش خرداد را براي هميشه عزاي عمومي اعلام فرموده است، من هم لازم مي دانم به حکم وظيفه، همه ارادتمندان به آن عزيز سفر کرده توجه دهم، شايد چون گذشته انفاس قدسيه ايشان بدرقه راهمان باشد. گرچه تمام زندگي امام، براي امام باوران درس و فضيلت است، ولي وحدت کلمه و اتحاد کلمه، تکيه کلام هميشگي امام راحل بود که امروز بيش از هر زمان ديگري براي حفظ دستاوردهاي انقلاب امام ضرورت دارد و طبيعتا محور ولايت فقيه که يادگار آن عزيز است و تبلور آن در شخصيت بلند و والاي مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي به جلوه نشسته است مي تواند الهام بخش راه امام و انديشه او در عرصه سياست و مديريت کشور باشد. وي با اشاره به مباحث مربوط به اشتغال، واردات و درآمدهاي نفتي، گفت:در هفته گذشته در خبرها شنيديم که دولت، وزارت تعاون را مسئول مبحث اشتغال کرده است; باورم نشد ولي واقعيت داشت فکر کردم! آقاي رئيس جمهور وقتي خودش را مسوول حل مشکلات مديريت جهاني مي داند، حتما براي موضوع پيش پا افتاده و دست چندمي مثل اشتغال، جايي مناسب تر از وزارت تعاون پيدا نکردند! حتما اين تصميم پس از ساعت ها بحث کارشناسي و علمي اتخاذ شده است، ولي ذکر يک نکته از من نماينده و البته آخوند غيرمتخصص را به صاحب نظران دولت يادآور مي شوم، اشتغال از مهمترين و اصلي ترين چالش هاي پيش روي نظام ما است، متاسفانه خيل عظيم جوانان جوياي کار که جمع زيادي از آنان فارغ التحصيلان دانشگاهي هستند با طرح زودبازده و ضربتي وزارت کار، وزارت تعاون و ديگري قابل حل نيست و اين روش ها هدر دادن منابع کشور و افزودن بر خيل عظيم بيکاران است. نماينده مردم قزوين تاکيد کرد: تنها راه چاره و علاج بيکاري سرمايه گذاري و توليد است; موضوعي که در عرصه سياست هاي پولي و تجاري دولت در شرايط بسيار دشواري قرار دارد. وي ادامه داد: دولت احمدي نژاد در اين پنج سال بيش از 20 سال قبل از محل فروش نفت درآمد داشت، مهمترين سوال اين است که صدها ميليارد دلار درآمد نفت چه شد؟ سفره بي رونق مستضعفان و خصوصا حقوق بگيران تغيير چشمگيري پيدا نکرده، طرح هاي مهمي در زمينه هاي نفت و گاز، پتروشيمي، فولاد و زيربناها شروع نشده که حجم زيادي از منابع نفت را به خودش اختصاص داده باشد، اينطور که برخي از صاحبنظران مي گويند هنوز تعدادي از طرح هاي بزرگ که در دولت قبل شروع شده بود به بهره برداري کامل نرسيده، چه رسد به اينکه طرح هاي بزرگ در همين دولت شروع شده و به بهره برداري رسيده باشد. عليخاني تصريح کرد: درآمدهاي افسانه اي نفت که در صورت استفاده صحيح مي توانست نه تنها مشکل بيکاري کشور را طي اين مدت حل کند بلکه در جهت رفاه و آسايش مردم هم اثرات قابل توجهي داشته باشد، متاسفانه نه تنها اينطور نشد بلکه با سياست هاي غلط منجر به واردات بي رويه انواع و اقسام کالاهاي صنعتي و کشاورزي به کشور شد و به جاي حمايت از کارگر و ايجاد شغل براي جوانان ايراني موجب افزايش شغل و کار در کشورهاي خارجي شد. وي تاکيد کرد: تعجب است وقتي من حقير در سال 1385 متوجه شدم يکباره تعرفه واردات شکر که در دولت قبل 150 درصد بود در دولت آقاي احمدي نژاد به 10 درصد کاهش مي يابد و با سيل واردات شکر روبه رو مي شويم و در ظرف کمتر از دو سال بيش از 3/5 ميليون تن شکر وارد کشور شد، جمع زيادي از کارگران کارخانه هاي قند کارشان را از دست دادند، جمع بيشتري از کشاورزان مظلوم چغندرکار کشت خود را از دست دادند به طوري که در مصاحبه اخير رئيس ديوان محاسبات بود که «کشت چغندر نسبت به سال 84 به يک سوم کاهش يافته است»، چطور دولتيان آثار اين نوع سياستگذاري را متوجه نمي شدند؟همکاران عزيز سرنوشت شکر يک مورد است که مشت نمونه خروار است اگر هرچه سريعتر براي آن چاره انديشي نشود در آينده با بيکاري جمع زيادي از شاغلين موجود روبه رو خواهيم بود. عليخاني خاطرنشان کرد: در همين مصاحبه رئيس ديوان محاسبات از حجم بيش از پنجاه هزار ميليارد توماني مطالبات معوقه بانک ها خبر داده مي شود. آيا واقعا سياست هايي که دولت در اين چند سال اتخاذ کرد نتيجه اش جز اين مي تواند باشد؟ حال هر روز مصاحبه کنيم که ليست مفسدين اقتصادي داده شده، بايد با کساني که وام هاي سنگين گرفته و پس نمي دهند برخورد شود، ولي کمي انصاف داشته باشيم چه شد مطالبات معوق حدود پنج هزار ميليارد توماني سيستم بانکي، زمان دولت قبلي ظرف اين مدت به اين عدد نجومي رسيده است؟ مقصر واقعي را شناسايي کنيم سياست هاي دولت يا سو» استفاده کنندگان يا هر دو. نماينده مردم قزوين در مجلس، در پايان گفت: من همين را مي دانم که اشتغال نيازمند فضاي مناسب براي کسب و کار، تدوين سياست هاي عالمانه و ايجاد فضاي مناسب براي توليد و سرمايه گذاري است وگرنه بر مشکلات افزوده خواهد شد.


کشف مجسمه ضحاک ماردوش از قاچاقچيان عتيقه

روزنامه رسالت: بخشدار زرين آباد گفت: مجسمه عتيقه ضحاک ماردوش در زرين آباد ايلام کشف شد.محسن چراغي پور در گفتگو با خبرنگار فارس در ايلام اظهار داشت: با کسب اطلاع يگان نيروي انتظامي بخش زرين آباد مبني برفروش يک فقره شي عتيقه مراتب از سوي اين نيرو پيگيري شد.وي ادامه داد: اين شي عتيقه در روستاي هفتگده بخش زرين آباد دهلران توسط سارقان ميراث فرهنگي خريد و فروش شده بود.اين مسئول اضافه کرد: بلافاصله با اطلاع ماموران نيروي انتظامي از اين موضوع يگان اين نيرو به منطقه اعزام و با توقيف يک دستگاه پرايد و بازرسي آن شي مورد نظر کشف شد.چراغي پور تصريح کرد: در بازرسي از اين پرايد از سوي ماموران نيروي انتظامي مجسمه عتيقه ضحاک مار به دوش کشف و ضبط شد.


ماسوله در معرض تخريب

روزنامه مردمسالاری: ماسوله با تمام حساسيتهاي يک شهر بسيار با ارزش و ميراثي که در دل طبيعت دارد، با انواع مشکلات محيطي مواجه بوده و به شدت در معرض تخريب قرار دارد و اين آسيب پذيري نيز بر همگان آشکار بوده و پنهان کردني نيست. در مهرماه سال 1380 دفتر پروژه بزرگ شهر تاريخي ماسوله به مديريت دکتر "نيکروز مبرهن شفيعي" تاسيس و مدتي بعد به پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري شهر تاريخي ماسوله تبديل شد. متاسفانه طي چند سال اخير ساخت وسازهاي غيرمجاز در حريم ماسوله روبه گسترش است و با تمام کوشش هاي انجام گرفته اين روند همچنان ادامه دارد. با تمام اين اوصاف در چرخ زدن و گردشي چند ساعته حتي نه چند روزه، کم توجهي در سالمتر و جذابتر ماندن اين شهر کاملا مشهود است،تصاويري از ساختمانهاي تخريب شده و ساختمانهاي از نو ساخته شده اين شهر، تصوير اسکلت ها و فونداسيون هاي بتني براي ساختمان هاي تاريخي و سنتي که قرار است خشتي و گلي باشند، تاسف هر بيننده اي را برمي انگيزد. يک کارشناس ارشد ميراث فرهنگي گفت:تخريب يا نابودي ميراث فرهنگي و طبيعي ضايعه اي جبران ناپذير است و با توجه به ابعاد و ميزان خطرات جديدي که ميراث فرهنگي را تهديد مي کند، حفظ و احياي آن و معرفي به نسل هاي بعد امري اجتناب ناپذير است. سه رودخانه در مناطق "دولي چال" و "خليل دشت" در مناطق بالادستي ماسوله قرار گرفته اند که به هم مي پيوندند و از درون ماسوله عبور مي کنند، هنگامي که سيل در ماسوله جاري مي شود، خانه ها و مناطق تاريخي ماسوله چندان در معرض آسيب قرار ندارند، اما خيابان اصلي شهر ماسوله را آب مي گيرد و براي گردشگران مشکلات بسياري پيش مي آيد. شهرک تاريخي و شهر جديد ماسوله تنها در خطر سيل قرار ندارد، در اين منطقه خانه ها با مصالحي ساخته شده است که بر اثر گذشت زمان بسيار آسيب پذيرند. در حفظ بافت هاي تاريخي ماسوله ، نيروي انساني نقش بسيار مهمي دارد، اگر اين شهر تاريخي خالي از سکنه باشد در يکي دو سال از بين خواهد رفت.


خط‌ کشی روی شناسنامه تاريخ ايران

خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ محوطه‌هاي باستاني به عنوان گنجينه‌هاي ميراث فرهنگي کشور در حالي هنوز طي برنامه مدوني مورد حفاظت قرار نمي‌گيرند که بخشي از اين محوطه‌هاي به علل مختلف از جمله حفاري غيرمجاز و اجراي پروژه‌هاي عمراني تخريب شده و يا در حال تخريب هستند. شايد روز جهاني موزه‌ها و ميراث فرهنگي فرصت دوباره به بازنگري حفاظت از اين محوطه‌ها باشد.

به گزارش CHN طي سال‌هاي گذشته تخريب محوطه‌هاي باستاني همچنان ادامه دارد. اين تخريب‌هاي در استان‌هايي چون خوزستان، همدان، خراسان، کردستان، آذربايجان، اصفهان و ... ديده مي‌شود و هنوز برنامه مدوني براي حفاظت از آن‌ها در نظر گرفته نشده است.

بر اساس گزارش‌هاي رسيده و منتشر شده بيشتر تخريب‌هاي محوطه‌هاي باستاني به استان خوزستان مربوط مي‌شود. بخشي از اين تخريب‌ها که در بخش رامهرمز قرار گرفته همچنان ادامه دارد ..

يكي از كارشناسان آگاه به مسائل ميراث فرهنگي خوزستان دراين‌باره مي‌گويد: «در رامهرمز علاوه بر گسترش تخريب در بافت تاريخي، ميزان در معرض خطر بودن بسياري تپه‌هاي تاريخي فراوان است. از ده‌ها تپه‌اي كه بر اثر احداث كانال‌هاي سد زيره زرد و رامهرمز مورد تعرض قرار گرفته‌اند تا حفاري غير مجاز در تپه‌هاي تل برمي، سيد عزيز، شمعيط، جوبجي، ملاسوزي، مولوچه، و در نهايت ساخت و ساز و تسطيح در تپه‌هاي سرتلي، قراول، قبر سيد، خزينات و... بخشي از اين تپه‌هاي تاريخي هستند.»

قدر مسلم در رامهرمز محوطه باستاني ديمه كه تعداد قابل توجهي تپه باستاني از دوره‌هاي مختلف تاريخي دارد هم مورد تعرض قرار گرفته‌اند كه اداره ميراث فرهنگي موفق گشته بخش اندكي از اين تپه‌ها را به صورت موقت نجات دهد.

وي مي‌گويد: «به زير آب رفتن سد ساساني جره بعد از آب‌گيري سد رامهرمز موضوعي نيست كه از ذهن علاقه مندان به ميراث فرهنگي حذف شود. يا در گتوند كه به واسطه زير مجموعه بودن شوشتر به توانمندي‌هاي تاريخي آن توجه نشده است، تپه چغا كه متعلق به دوره ايلام است در حال نابودي به سر مي برد. تپه‌اي كه به واقع به دليل شناخت باستان‌شناسان اروپايي شناسنامه گتوند محسوب مي‌شود اين روزها براي چندمين بار مورد طمع شهرداري گتوند قرار گرفته و بخشي از آن تسطيح شده است.»

از سوي ديگر در بهبهان، محوطه باستاني ارجان دچار مشكلات متعدد است. عدم تصويب تعيين حريم آن باعث شده تا مورد معارضه قرار گيرد. همچنين تلاش شركت نفت براي لرزه نگاري در آن همچنان ادامه دارد.

در حالي از شهرهاي مختلف تاريخي خوزستان ياد مي‌کنيم که شهر لالي به عنوان يکي از تاريخي‌ترين شهرهاي استان خوزستان با بي مهري‌هاي فراوان مواجه شده است. در نتيجه ساخت سد گتوند عليا که بخشي از آن در محدوده لالي قرار دارد شاهد به زير آب رفتن بخشي از محوطه‌ها و بناهاي تاريخي خواهيم بود که در تاريخي بودن آنها هيچ شکي نيست اما تا کنون ثبت و بررسي نشده‌اند. همچنين بعضي از محوطه‌ها نيز در پي ساخت تاسيسات جانبي مورد تعرض قرار مي‌گيرند. در حال حاضر اگر به سراغ شوشتر برويم نه تنها مشكلات پيش روي سازهاي آبي شوشتر كم نيستند بلكه بايد به تخريب‌ها و تعرضات در بافت تاريخي شوشتر به خصوص اتخاذ تصميم براي آغاز تعريض چند خيابان شاخص در بافت تاريخي همچون خيابان عبدالله بانو اشاره كرد.

دوستداران ميراث فرهنگي اين شهر تاريخي مي‌گويند: «بي توجهي به تخريب ديوار حفاظتي شوشتر، تخريب چندين محوطه تاريخي به نيت ساخت حوضچه‌هاي پرورش ماهي به طور مثال در روستاي نورعلي و.... ، ساخت شهرك‌هاي مسكوني و ديگر ساخت و سازها در محوطه‌هاي تاريخي مهمي همچون صحراي بلبل، دستوا، عسكر مكرم و... ظاهرا هيچگاه پاياني نخواهد داشت. اين در حالي است كه گفته مي‌شود هم اكنون در دشت ميان آب شوشتر 250 تپه باستاني به واسطه پرو‍ژه‌هايي مثل انتقال آب و راهسازي در حال تسطيح هستند كه فقط بخش اندكي از آن تپه‌ها ثبت شد است و به همراه ديگر تپه ها در معرض خطر هستند.»

اين تخريب‌ها در شهرهاي دزفول، شوش، انديمشک، اهواز و ديگر بخش‌هاي استان خوزستان نيز ديده مي‌شود.

از سوي ديگر دکتر مهدي رهبر که از باستان‌شناسان پيشکسوت ايران است درباره تعرض به محوطه‌هاي باستاني شوشتر مي‌گويد: «در جنوب شوشتر و در محلي به نام باغ خرم قلعه‌اي نظامي از دوره اشکاني را با وسعتي حدود 700 در 400 متر و ديوارهاي قطور خشتي 15 متري کشف کردم. زماني که بعداز چند سال به اين محوطه باستاني سر زدم ديدم روي آن کارگاهي ساخته شده و آن را به يک شرکت ساخت آبليمو داده‌اند. زماني که از آن‌ها پرسيدم چه کسي به شما اجازه کار روي اين تپه را داده است گفتند که با مجوز اقدام كرده ايم!

در استان همدان نيز برخي محوطه‌هاي باستاني در خطر هستند. از آن‌جمله مي‌توان به محوطه باستاني گونسپان تپه يا همان "پاتپه" ملاير اشاره کرد که به دليل آبگيري سد کلان در حال غرق شدن است.

بارش چندماه اخير باعث شده تا با بسته شدن دريچه‌هاي سد کلان،‌ آب رودخانه تا 15 متر بالا آمده و امکان دسترسي به اين تپه تاريخي را دشوار کند. در حال حاضر از ارتفاع حدود 29 متري اين تپه تنها 8 متر آن بيرون مانده است.

بابک مغازه‌اي، روزنامه‌نگار و فعال حوزه ميراث فرهنگي همدان در اين‌باره مي‌گويد: «اين تپه باستاني از دوره اسلامي تا دوره ماد و نوسنگي را در برمي‌گيرد. آنچه امروز در حفاظت از اين تپه اهميت دارد سکونت‌گاه دوره ماد آن است که اطلاعات کمي از آن بدست‌آمده است. اين درحالي است که همدان به عنوان يکي از مراکز قدرت مادها هنوز نيازمند کاوش‌هاي باستان‌شناسي بيشتر در اين دوره است.»

به گفته وي ديوارهاي بدست‌آمده از اين تپه باستاني هنوز سالم هستند و به نظر مي رسد پيش از غرق شدن تپه فرصت کاوش آن همچنان وجود داشته باشد.

گفته مي‌شود که هنوز بخشي از بودجه نجات‌بخشي اين تپه اختصاص داده نشده است و اگر يک تيم کاوش هرچه حفاري تپه را آغاز کند، قبل از آن که دير شود اين محوطه باستاني نجات‌بخشي مي‌شود.

همچنين تپه پري متعلق به دوره اشکاني نيز يکي ديگر از تپه‌هاي در معرض خطر است. گفته مي‌شود که روي اين تپه قلعه خاندان زند قرار گرفته و کريم‌خان زند نيز در همين قلعه بدنيا آمده است. اين تپه اکنون توسط کشاورزان برداشت مي‌شود و از خاک آن براي زمين کشاورزي استفاده مي‌کنند.

به گفته وي تپه گوراب نيز به سرنوشتي مشابه تپه پري دچار شده و آن نيز در معرض کودبرادري است. البته ديده شده است که اين اتفاق گريبان اکثر محوطه‌هاي باستاني را گرفته است.

استان خراسان و به خصوص مجموعه باستاني توس نيز از اين قائده مستثني نيست. به گزارش برخي کارشناسان ميراث فرهنگي قره‌تپه و تپه دوين از جمله محوطه‌هاي باستاني اطراف توس است که توسط لودر برداشت شده و همچنين توپ درخت نيز يکي ديگر از محوطه‌هاي قرباني اطراف توس است. اکثر اين محوطه‌ها به دوره‌هاي تاريخي تعلق دارند.

از سوي ديگر در روستاي نوزاد، بناي عبدالرحمان گهواره‌گر نيز تخريب شد که البته به همت مسئولان پايگاه توس دوباره از نو ساخته شده است.

همچنين اين تخريب‌هاي در استان‌هاي کردستان و آذربايجان نيز ادامه دارد. در استان کردستان دو تپه قلعه بالا و قلعه صاحب در شهرهاي بيجار و صاحب نيز مورد تعرض اهالي شهر قرار گرفته‌اندو بخشي از آن‌ها تسطيح شده‌اند.

تخريب‌ها البته همچنان ادامه دارد و مديران ميراث فرهنگي نيز معتقدند که در صورت وجود نيروي بيشتر و افزايش توان يگان پاسداران، حفاظت از تپه‌هاي تاريخي با توان بيشتري ادامه خواهد داشت.

اين در حالي است که اين محوطه‌ها بيشتر توسط پروژه‌هاي عمراني تخريب مي‌شوند و اگر دستگا‌هاي متولي امر پيش از آغاز فعاليت خود از قبيل سد‌سازي، راه‌سازي و يا احداث کانال‌هاي گاز‌کشي و ... ، طرح‌ها و مسير خود را به سازمان ميراث فرهنگي ارائه کنند، شايد بخش زيادي از اين تخريب‌ها متوقف شود.


افزايش آزار و اذيت بر بهاييان مازندران

خبرگزاری هرانا - در طي دو سه هفته ی اخير اعمال فشار و آزار بر شهروندان بهايي ساكن مازندران رو به افزايش بوذه كه در ذيل چند نمونه از برخوردهاي امنيتي طي چند هفته اخير در اين استان آورده مي شود:

-بازداشت سيمين گرجي شهروند بهايي ساكن قائمشهر و مشفق سمندري شهروند بهايي ساكن بابل براي سپري كردن محكوميت زندان. (قابل ذكر است نامبردگان به ترتيب هر كدام به 6 ماه و يك سال زندان محكوم شده اند.)

-در تاريخ 11 اردي بهشت ماه وحيد اسماعيل زادگان شهروند بهايي ساكن تنكابن همراه پدر و مادرش به اداره ی اطلاعات احضار كه مادر نامبرده پس از چند ساعت بازجويي آزاد مي گردد ولي وحيد اسماعيل زادگان و پدرش بازداشت مي شوند.

-روز سه شنبه 21 اردي بهشت ماه ماموران امنيتي به منازل دو برادر بهايي ساكن قائمشهر به نام هاي چنگيز و پرويز اولادي هجوم آورده كه پس از تفتيش و ضبط بعضي از اموال، هنگام ترك محل چنگيز اولادي و شهناز رنجبر(همسر پرويز) را براي روز شنبه به اداره اطلاعات احضار مي نمایند.

-نگين سياح دانشجوي بهايي ترم 2 دانشگاه سراسري ساري در 23 اردي بهشت ماه از دانشگاه اخراج می شود.

-ماموران امنيتي در تاريخ 25 اردي بهشت ماه به منزل پژمان روشنكوهي شهروند بهايي ساكن ساري هجوم آورده كه پس از تفتيش منزل و ضبط بعضي اموال، نامبرده را نيز به اداره اطلاعات احضار كه پس از چند ساعت بازجويي آزاد مي شود. هم چنین ماموران در همين روز به منزل يك شهروند بهايي ديگر ساری به نام عين الدين خوان يغماء نيز رفته ولي به دليل عدم حضور نامبرده پس از پرس و جو از همسايگان محل را ترك مي كنند.

ستاد اموال و املاك مازندران (وابسته به سپاه) زميني به مساحت پنج هزار متر متعلق به مرحوم احمد احمدزاده را طبق فرمان امام در سمنا دشت قائمشهر تصرف كرد اين در حاليست كه ورثه مرحوم مشغول كشاورزي در اين زمين بوده اند.

در حاليكه محل كسب (عينك فروشي) سهراب لقايي ساكن قائمشهرماه هاست توسط اداره ی اطلاعات پلمپ شده نامبرده با نصب تابلويي از مشتريان خود خواسته براي تحويل عينك هاي خود به عينك سازي يك شهروند بهايي ديگر به نام سيما رحمانيان مراجعه كنند در همين راستا سيما رحمانيان روز يك شنبه 26 اردي بهشت ماه به اداره ی اطلاعات قائمشهر احضار و در آنجا طي تهديدي از وي خواسته مي شود ديگر به سهراب لقايي كمك نكند در غير اين صورت محل كسب وي نيز پلمپ مي شود.


ضرب و شتم شدید نوری زاد در اوین

سایت کلمه: ماموران زندان اوین محمد نوری زاد نویسنده و کارگردان دربند را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.

روز سه شنبه محمد نوری زاد را به بهانه ی هواخوری از سلول خارج کرده اند و سپس ۵ نفر از عوامل امنیتی اوین بر سر وی ریخته و به قصد کشت او را کتک زده اند.

به طوریکه ضربه شدیدی که به سر او وارد آمده است توسط پزشک زندان ضربه مغزی تشخیص داده شده است.بر اثر این ضربه بینایی وی مختل شده است.

نوری زاد بعد از این عمل غیر اخلاقی و غیر قانونی ماموران زندان اوین از سه روز پیش در اعتصاب کامل آب و غذا به سر می برد. وی به خانواده خود اعلام کرده اگر وضعیت به همین منوال باشد زنده نخواهد ماند.

همچنین نوری زاد پس از ضرب و شتم از سلول دو نفره اش دربند ۲۴۰ به دخمه ای بی نور و بدون جریان هوا و همچنین سرویس بهداشتی منتقل شده است.

محمد نوری زاد سه نامه به رهبر و همچنین رئیس قویه قضائیه نوشته بود که آنها را در وبلاگش منتشر کرد و در پی آن به اتهام توهین به رهبری و رئیس قویه قضائیه از ۳۰ آذر ۱۳۸۸ در بازداشت به سر می برد .

وی چهارمین نامه خود به رهبری را از داخل زندان اوین نوشت. دادگاه در حکم بدوی برای این هنرمند ۳ سال و نیم حبس به علاوه ۵۰ ضربه شلاق تعیین کرده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .