راديو فردا:

ديده بان حقوق بشر: ايران به گسترده ترين سرکوب در يک دهه اخير دست زده است

سازمان «ديده بان حقوق بشر» روز چهارشنبه در گزارش سالانه خود درباره وضعيت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که به دنبال حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد، دولت ايران به گسترده ترين سرکوب  در يک دهه اخير دست زده است.

در آغاز گزارش ديده بان حقوق بشر در باره ايران در سال ۲۰۰۹ آمده است: «به دنبال انتخابات مناقشه برانگيز ۲۲ خرداد و راهپیمایی های گسترده ای که در پی داشت، دولت(ايران) به وسيع ترين سرکوب در يک دهه دست زده است

پس از آنکه محمود احمدی نژاد به عنوان پيروز انتخابات رياست جمهوری ايران معرفی شد، تهران و برخی از شهرهای بزرگ ايران شاهد راهپيمايی های معترضان به نتيجه انتخابات بود. اين در حالی بود که مقامات بلندپايه ايران از معترضان خواستند تا از تظاهرات خودداری کنند.

نيروهای پليس، لباس شخصی ها به همراه بسيجی با سرکوب اين راهپيمايی ها کوشيده اند تا مانع گسترش اعتراضات شوند.

 

ديده بان حقوق بشر می گويد: «بنابر منابع رسمی، نيروهای امنيتی مسئول کشته شدن دست کم ۳۰ نفر هستند

اين در حالی است که مخالفان می گويند تعداد کشته شدگان حوادث پس از انتخابات ایران بسيار بيشتر از تعداد اعلام شده توسط مقامات دولتی است.

ديده بان حقوق بشر همچنين اضافه کرده است: طی اين مدت بيش از چهار هزار نفر در تظاهرات مسالمت آميز خيابانی بازداشت شده اند.

اين گزارش افزوده است: دهها منتقد حکومت ايران، از جمله وکلای مدافع حقوق بشر، بازداشت شده اند که بسياری از آنها بدون هیچگونه اتهامی در زندان های انفرادی به سر می برند.

به دنبال اعتراضات به نتيجه انتخابات رياست جمهوری ايران، بسياری از روزنامه نگاران و همچنين برخی از اصلاح طلبان که سابقه حضور در دولت های گذشته و نهادهای دولتی داشتند بازداشت و محاکمه شدند.

عيسی سحر خيز، احمد زيدآبادی، محمود شمس الواعظين، مرتضی کاظميان و عبدالرضا تاجيک از جمله روزنامه نگاران بازداشتی حوادث پس از انتخابات هستند.

بهزاد نبوی، وزير کابينه آيت الله علی خامنه ای و نايب رييس مجلس ششم، محمدرضا تاجيک، مشاور محمد خاتمی، محسن امين زاده، معاون وزير امور خارجه دولت خاتمی، محسن ميردامادی، دبيرکل جبهه مشارکت و نماينده مجلس ششم، و مصطفی تاج زاده، معاون وزیر کشور در دولت خاتمی، از جمله شخصيت های اصلاح طلبی هستند که همچنان در بازداشت به سر می برند.

«اعترافات ساختگی»

ديده بان حقوق بشر همچنين گفته است که حداقل ۲۶ مورد شکنجه يا مجبور کردن به اعترافات ساختگی را ثبت کرده است که در اين موارد زندانيان کتک خورده، از خواب محروم شده يا به طور ساختگی در برابر جوخه اعدام قرار گرفته اند.

طبق اين گزارش، زندانيان زير فشار مجبور شده اند تا اعتراف کنند که در برنامه ريزی نا آرامی ها پس از انتخابات نقش داشته و در صدد «انقلاب مخملی» بوده اند.

ديده بان حقوق بشر می گويد: در حالی که دولت ايران فعاليت رسانه های خارجی در اين کشور را محدود يا قطع کرده است، دولت جمهوری اسلامی دست به برگزاری دادگاه های «نمايشی» مخالفان زده است.

در اين گزارش همچنين به خشونت های نيروهای امنيتی عليه تظاهرات سالگرد ۱۸ تيرماه و سرکوب دانشجويان اشاره شده است.

سازمان عفو بین الملل نیز بیشتر نسبت به وخامت نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

 

 

نفت ايران؛ سقوط آزاد در سه سال آينده؟

 

توسط رضا تقی زاده (تحلیلگر مسائل ایران)

مطابق گزارشى كه روز سه شنبه پيرامون توليد نفت خام كشورهاى صادر كننده نفت (اوپك ) در وين انتشار يافت، كشور هاى عضو سازمان ياد شده طى ماه گذشته توليدات روزانه خود را افزايش داده و در نتيجه از مرز سهميه قرار دادى سازمان فراتر رفته اند.

به موجب آمار انتشار يافته، ميزان افزايش توليد روزانه نفت خام اوپك ۷۸ هزار بشكه بوده و در نتيجه توليد مجموع آن به ۲۹.۱۴ ميليون بشكه در روز رسيده است.

ميزان سهميه اوپك براى توليد ۱۱ كشور عضو (بدون در نظر گرفتن سهميه اى براى عراق ) روزانه ۲۴.۸۵ ميليون بشكه در نظر گرفته شده است كه بر اساس آمار انتشار يافته، حجم توليد كشورهاى عضو در ماه قبل به ميزان ۱۷ در صد بيش از سهميه پيش بينى شده بوده است.

بيشترين ميزان افزايش توليد روزانه اوپك متعلق به امارات متحده عربى و نيجريه است. ايران نيز در صورت داشتن امكان فنى، با توجه به سوابق، مايل به توليد بيش از سهميه قراردادى خود بود ولى در حال حاضر ترجيح مي دهد مشكلات كاهش توليد نفت خام خود را در نقاب رعايت سهميه اوپك پنهان نگاه دارد.

مطابق پيش بينى اوپك، ميزان تقاضاى جهانى براى نفت خام در سال ۲۰۱۰، برابر با سال ۲۰۰۹ باقى مانده و در حدود ۸۵.۱۵ ميليون بشكه در روز خواهد بود.

 

با توجه به بالا بودن ميزان ذخاير استراتژيكى كشور هاى صنعتى ( در حدود ۸۵.۱۵ ميليون بشكه نفت خام) و همچنين افزايش ظرفيت اضافى توليد عربستان و به علاوه حضور فعال عراق در بازارهاى جهانى نفت، انتظار مي رود رقابت براى حفظ بازارهاى صادراتى نزد كشورهاى اوپك در سال جارى افزايش يافته و اين رقابت مانع از افزايش قيمت هاى جهانى نفت نيز شود.

قيمت هر بشكه نفت سبد صادراتى اوپك روز دوشنبه ۱۸ ژانويه ۷۵.۷۹ دلار بود. بر اين اساس پيش بينى مي شود، در صورت حفظ روند جارى، پيش بينى مي شود كه درآمدهاى صادراتى نفت ايران به نسبت نزديكترين رقيب خود يعنى امارات در سال ۲۰۱۰ كاهش بيشترى را نشان دهد.

ايران مدعى است كه پس از عربستان سعودى از نظر حجم ، همچنان دومين كشور بزرگ صادر كننده نفت اوپك به شمار مي رود.

در سال ۲۰۰۸ ميزان صادرات نفت خام ايران اندكى بيش از دو ميليون بشكه در روز و در حدود حجم صادرات امارات بود ولى از لحاظ درآمد مجموع ارزى، ايران با ۸۰ ميليارد ارزش صادرات، در مقايسه با ۱۰۰ ميليارد ارزش صادرات نفت خام امارات در سال ياد شده، ۲۰ ميليارد دلار كمتر از آن كشور درآمد داشت.

در سال گذشته به دليل كاهش قيمت هاى جهانى نفت، درآمد ايران به حدود ۵۵ ميليارد دلار كاهش يافت. پيش بينى مي شود كه در سال جارى صادرات نفت خام ايران كاهش يافته و از نظر حجم و ارزش پشت سر امارات قرار گيرد.

عراق در حال حاضر روزانه ۲.۵ ميليون نفت توليد مي كند. تعهدات سال جارى شركت هاى نفتى غرب، شرق آسيا و روسيه براى سرمايه گذارى و مشاركت در بهره بردارى از نفت عراق به ميزان هشت ميليارد دلار براى سال جارى و تا ۲۰ ميليارد دلار در سه سال آينده پيش بينى شده است.

افزايش توليد نفت عراق مستقيما منجر به افزايش ظرفيت صادرات نفت آن كشور خواهد شد. به اين ترتيب، طى سه سال آينده در حالى كه ايران در بهترين شرايط تنها به حفظ سقف توليد كنونى كمتر از چهار ميليون بشكه در روز قادر خواهد شد، عراق و امارات به ترتيب از لحاظ توليد و صادرات روزانه از ايران جلوتر خواهند رفت.

موانع حفظ بازارهاى صادراتى نفت ايران

مشكل حفظ بازارهاى صادراتى نفت ايران تنها متاثر از افزايش توليد كشورهاى ديگر نيست. افزايش متوسط ده درصد مصرف داخلى در هر سال و در عين حال فقدان سرمايه گذارى لازم و كافى در طرح هاى اكتشاف و بهره بردارى نفت ايران موانع اصلى به شمار مي روند.

در صورت ادامه وضع موجود، طی۱۰ سال آينده ايران به وارد كننده خالص نفت خام تبديل گرديده و به طور كامل از درآمدهاى صادراتى نفت محروم خواهد ماند- همان گونه كه امروز ايران عليرغم در اختيار داشتن دومين ذخيره بزرگ گاز جهان وارد كننده خالص گاز طبيعى به شمار مي رود.

مطابق جدول منتشره از سوى اوپك ايران سال گذشته مقام خود را به عنوان دارنده دومين ذخيره بزرگ نفت خام به كشور دوست ونزوئلا واگذار كرد. از نظر ارزش صادرات در اوپك، تا قبل از سال ۲۰۰۸ ايران بعد از عربستان قرار داشت. اين مقام در سال ياد شده به كشور امارات رسيد.

مقام دوم از لحاظ حجم صادرات روزانه نفت خام اوپك نيز به امارات واگذار خواهد شد و در سه سال آينده، عراق، امارات و احتمالا نيجريه ارزش صادراتى نفت خام بيشترى از ايران خواهند داشت.

نماينده دائم ايران در سازمان كشور هاى صادر كننده نفت ( اوپك ) ضمن رد اعتبار جدول رده بندى ذخاير جهانى نفت سازمان اوپك، كه در آن ذخاير در جا و قابل بهره بردارى نفت خام ونزوئلا در رديف دوم جهانى و قبل از ايران قرار گرفته، مدعى شده است كه ارزش كمتر صادرات نفت خام ايران نيز به دليل مرغوبيت نفت صادراتى سبك امارات است.

طى سه سال آينده ميزان مصرف داخلى نفت خام ايران از ميزان صادرات پيشى گرفته و حجم آن در مقايسه با ساير صادر كنندگان به نسبت كاهش خواهد يافت.

در حالى كه كشور عربستان سعودى به منظور افزايش ذخاير شناخته شده نفت خام خود و همچنين افزايش ميزان استحصال از ذخاير در دست بهره بردارى، برنامه سر مايه گذارى نجومى ۴۰۰ ميليارد دلارى را در دست اجرا دارد، ايران براى حفظ وضع موجود در صنعت نفت و توليد جارى نفت خام قادر به انجام سرمايه گذارى كافى نيست.

در صورت ادامه وضع موجود و عدم تغيير در مديريت كلان سياسى ايران و در نتيجه عدم تغيير در مديريت نفت، طى سه سال آينده ايران از لحاظ ذخاير در جا بعد از عربستان، كانادا، ونزوئلا به رده چهارم جهان و از لحاظ توليد روزانه بعد از عربستان سعودى، روسيه، امريكا، چين، عراق و احتمالا كانادا به رده ششم و يا هفتم جهان و از لحاظ صادرات در درون اوپك، بعد از عربستان، امارات، عراق و نيجريه به رده پنجم سقوط خواهد كرد.

در صورت ادامه وضع موجود، طی۱۰ سال آينده ايران به وارد كننده خالص نفت خام تبديل گرديده و به طور كامل از درآمدهاى صادراتى نفت محروم خواهد ماند- همان گونه كه امروز ايران عليرغم در اختيار داشتن دومين ذخيره بزرگ گاز جهان وارد كننده خالص گاز طبيعى به شمار مي رود.

از چند سال پيش به اين سو ايران ناگزير از واردات بنزين، نفت سفيد و گازوئيل بوده است- اين تجربه در مورد صادرات نفت خام نيز تكرار خواهد شد.

در صورت افزايش ظرفيت پالايشگاه ها در داخل، پيش بينى مي شود كه كاهش صادرات نفت خام باز هم سرعت بيشترى بگيرد. بدون در اختيار داشتن درآمدهاى ناشى از صادرات نفتى، و در غيبت ايجاد ظرفيت هاى توليد ملى و صادرات غير نفتى، وضعيت اقتصادى ايران بسيار تيره خواهد شد.

 

مجید توکلی به ۱۰۲ ماه زندان محکوم شد

مجید توکلی، عضو انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری، ۵ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و ۵ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر،‌ «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «توهین به ریاست جمهوری» از موارد اتهامی مجید توکلی است.

 
با این حال‌ محمدعلی دادخواه، وکیل مجید توکلی، در گفت‌و گو با رادیوفردا ضمن تایید صدور حکم برای موکلش از مفاد آن اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: «این حکم هنوز به من ابلاغ نشده است

مجید توکلی پس از سخنرانی در مراسم ۱۶ آذر امسال در دانشگاه امیرکبیر بازداشت شد.

به دنبال بازداشت مجید توکلی، خبرگزارى‌هاى ایرنا و فارس اقدام به انتشار تصاویرى از مجید توکلى کردند که وى را با پوشش مقعنه و چادر نشان مى‌داد؛ این خبرگزاری‌ها مدعی شده بودند که این فعال دانشجویی پس از سخنرانی با لباس مبدل از دانشگاه فرار کرده است.

درحالی که این ادعا از سوی دوستان و برادر مجید توکلی رد شد، شمار بسیاری از هواداران جنبش سبز ایران با به راه انداختن «کمپین مردان با حجاب» در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک اعلام کردند که «همه ما مجید توکلی هستیم».

مجید توکلی پیش از این دوبار بازداشت شده بود که حبس او بار نخست یک سال و هفت ماه و بار دوم سه ماه طول کشید.

از سوی دیگر خبرنامه امیرکبیر گزارش می‌دهد که علی پرویز، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر، به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.

این دانشجو در روز ۱۲ آبان دستگیر شده بود و اتهامات وی از جمله تهیه و توزیع فیلم و عکس اعتراضات دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نسبت به حضور صفار هرندی، وزیر پیشین ارشاد، عنوان شده است.

خبرنامه امیرکبیر می‌افزاید در حال حاضر ۱۲ نفر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در بازداشت به سر می‌برند.

در همین حال پایگاه خبری جرس، وابسته به هواداران جنبش سبز ایران، از محکومیت مجید دری، دانشجوی تعلیقی علامه طباطبایی، به ۱۱ سال حبس تعزیری خبر داده است؛‌ مجید دری پیش از این از سوی کمیته انضباطی به شش ماه محرومیت از تحصیل محکوم شده بود.

برپایه این گزارش، مجید دری برای اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» به یک سال حبس تعزیری و برای اتهام «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است؛ اتهامی که نزدیکان وی آن را بی‌اساس دانسته‌اند.

مجید دری روز هجدهم تیرماه سال جاری بازداشت شد.

همچنین ضیا نبوی، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه بابلسر مازندران، به تازگی به  ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

 

 

بی بی سی:

ملاقات مقامات رسمی ایران و اسرائیل در یک نمایشگاه گردشگری

اسرائیلی ها می گویند که یک مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در نمایشگاهی در مادرید با وزیر گردشگری اسرائیل دست داده و او را به ایران دعوت کرده است.

به گزارش پل وود، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس، یک سخنگوی دولت اسرائیل گفته که این مقام ایرانی روز چهارشنبه ۳۰ دی (۲۰ ژانویه) در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گردشگری مادرید با وزیر اسرائیلی ملاقات کرده است.

بنا بر اظهارات این سخنگو، در ابتدا نماینده سازمان گردشگری ایران از وزیر گردشگری اسرائیل و سفیر این کشور دعوت کرده است تا از غرفه ایران بازدید کند.

سپس مقامات ایرانی از همتایان اسرائیلی خود دعوت کرده اند تا ضمن سفر به ایران از بناهای تاریخی این کشور بازدید کنند.

پس از آن وزیر گردشگری اسرائیل و همتای ایرانی اش در مراسم افتتاحیه نمایشگاه در حالیکه کنار یکدیگر ایستاده بودند، با هم دست دادند.

بنا بر اظهارات سخنگوی اسرائیلی، در این دیدار استاس مسزنیکوف، وزیر گردشگری اسرائیل به همتای ایرانی خود گفته است که روابط یهودیان با ایرانیان به صدها سال پیش باز می گردد و ایران و اسرائیل تا پیش از انقلاب اسلامی ایران روابط خوبی با هم داشتند.

آقای استاس مسزنیکوف به مقامات دولت ایران گفته است که امیدوار است روزی فرا برسد که اسرائیلی ها بتوانند به ایران سفر کنند، اما این موضوع در ابتدا نیازمند تغییراتی در حکومت ایران به ویژه رئیس جمهور آن کشور است.

در ادامه این دیدار وزیر گردشگری اسرائیل درباره محمود احمدی نژاد به مقامات ایرانی گفت: "او باید از حملات خود علیه اسرائیل دست بردارد و اجازه دهد که ایران در تعامل مجدد با سایر کشورهای جهان قرار بگیرد."

این وزیر اسرائیلی گفته است که اگر چه چنین دیداری نمی تواند بر مناسبات رسمی میان دو کشور تاثیر داشته باشد، اما از آن جهت قابل توجه است که مقام ایرانی عضوی از دولت "افراط گرای" این کشور است که پس از روی کار آمدن، بارها اسرائیل را مورد انتقاد قرار داده است.

چندی پیش نیز خبر ارسال پیام تبریک سال ۲۰۱۰ توسط فدراسیون فوتبال ایران به فدراسیون فوتبال اسرائیل، منجر به عذرخواهی رئیس فدراسیون فوتبال ایران و استعفای مسئول روابط بین الملل این فدراسیون شد.

جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد.

 

تبدیل احکام دو جوان کرد ایرانی از زندان به اعدام

گزارش‌ها حاکی از محکوم شدن دو جوان کرد به اعدام توسط یک شعبه دادگاه تجدید نظر شهر ارومیه است.

یکی از اعضای "کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ایران" به بی بی سی فارسی گفت که احکام حبس دو جوان کرد به نام های محمد امین عبدالهی و خادم محمد زاده، از اهالی میرآباد شهر بوکان (در شمال غرب ایران) که به همکاری با احزاب کرد مخالف دولت ایران متهم بودند، توسط دادگاه تجدید ارومیه به اعدام تبدیل شده است.

امجد حسین پناهی، عضو کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ایران در گفتگو با بی بی سی فارسی گفت: "محمد امین عبدالهی، ۲۵ ساله، در دادگاه اولیه به تحمل ۲۰ سال زندان محکوم شده بود، اما حکم او توسط دادگاه شعبه ۲ دادگاه تجدید نظر شهر ارومیه در تاریخ ۲۴ دی (۱۴ ژانویه) به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا به اعدام تبدیل شد."

به گفته آقای حسین پناهی که هم اکنون در کردستان عراق سکونت دارد، قادر محمد زاده نیز در دادگاه اولیه به ۳۲ سال حبس محکوم شده بود که دادگاه تجدید نظر حکم ابتدایی را به اعدام تغییر داده است.

اوایل دی ماه نیز فصیح یاسمنی، فعال کرد ۲۷ ساله ایرانی به اتهام محاربه به دار آویخته شده بود.

پیشتر احسان فتاحیان، جوان ۲۸ ساله کرد ایرانی نیز به اتهام عضویت در حزب کومله و تبلیغات علیه نظام جمهوری اسلامی در شهر سنندج اعدام شده بود.

از جمعیت ۷۰ میلیونی ایران، بیش از چهار میلیون نفر کرد هستند که در بخش های غربی ایران در استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان، و بخش های از آذربایجان غربی زندگی می کنند.

بخش عمده ای از این اقلیت، سنی مذهب اند.

گروه های حقوق بشر و فعالان حقوق اقلیت ها همواره از محدودیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در مناطق کردنشین ایران انتقاد کرده اند.

سازمان دیدبان حقوق بشر در آخرین گزارش خود، که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، با مرور موانع و محدودیت های اعمال شده علیه اقلیت کرد در ایران، تصریح کرد که محدودیت های دولتی بر آزادی تجمع، احزاب، و بیان در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی هم وجود داشت، اما محرومیت ها در دوران محمود احمدی نژاد شدت یافته است.

 

تازه ترین گزارش ها از وضعیت فعالان دانشجویی بازداشت شده

کمیته گزارشگران حقوق بشر اعلام کرد، وکیل عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان موفق شده است بعد از 7 ماه پرونده او را مطالعه کند.

بنا بر گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، محمد شریف، وکیل آقای مومنی تا کنون موفق به ملاقات و مطالعه پرونده عبدالله مومنی نشده بود.

آقای شریف از دفاع از موکلش در دادگاه بدوی نیز محروم شده بود.

عبدالله مومنی که 31 خردادماه بازداشت شده بود در دادگاه‌ رسیدگی به جرایم مربوط به حوادث پس از انتخابات، به 8 سال حبس تعزیری محکوم شد.

از سوی دیگر نیز گزارشهای منابع دانشجویی حاکی از محکوم شدن علی پرویز، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر به سه سال حبس تعزیری است.

به گزارش سایت خبرنامه امیر کبیر، علی پرویز در روز ۱۲ آبان دستگیر شده و به "تهیه و توزیع فیلم و عکس از اعتراضات دانشجویی و اقدام علیه امنیت ملی و تبانی برای تجمع در روز دانشجو" متهم شده است.

بنا بر این گزارش، هم اکنون ۱۲ نفر از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در بازداشت به سر می برند.

 

"صدور احکام سنگین برای دانشجویان دانشگاه قزوین"

به گزارش خبرنامه امیرکبیر برای 10 نفر از دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین در ارتباط با تجمعات اعتراضی مخالف دولت، احکام اخراج و تعلیق صادر شده است.

4 نفر از آنها از دانشگاه اخراج شده اند یک نفر علاوه بر اخراج به مدت 5 سال از شرکت در امتحانات وروردی دانشگاهها محروم شده و احکام سایر آنها هم شامل 2 تا 4 ترم تعلیق است.

کمیته انضباطی دانشگاه بین المللی امام خمینی تا کنون بیش از 70 نفر از دانشجویان را در ارتباط با تجمعات اعتراض آمیز مخالف دولت در این دانشگاه، احضار کرده است .

این در حالیست که بر اساس این گزارش تعدادی از دانشجویان نیز بازداشت شده و یا مورد بازجویی قرار گرفته اند.

در جریان بروز التهابات در فضاهای داشجویی بعد از انتخابات ریاست جمهوری، روز 22 آذر ماه ویدیوهایی از تجمع دانشجویان دانشگاه قزوین در یوتیوب منتشر شد که دانشجویان را در حال تجمع، راهپیمایی و شعار دادن نشان می داد.

 

ایران سفر حج عمره را متوقف کرد

سرپرست جدید حجاج ایرانی گفته است سفر حج عمره زائران ایرانی تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

علی قاضی عسگر، که در مراسم معارفه خود به عنوان نماینده جدید آیت الله خامنه ای در امور حج و زیارت صحبت می کرد، گفت:" وزارت امورخارجه و سازمان حج طی روزهای آینده با سفر به عربستان سعودی مشکلات پیش روی این سفر معنوی را بررسی می کند."

آقای قاضی عسگر همچنین افزود به نیابت از محمد ری شهری، سرپرست پیشین حج و زیارت مذاکراتی با مسئولان سیاسی عربستان داشته و قرار شده تا کارشناسان دو طرف جلسات رایزنی را ادامه دهند.

سرپرست جدید حجاج ایرانی همچنین گفت:"وزارت امورخارجه و سازمان حج و زیارت پیگیر مسائل سیاسی هستند و تلاش می کنیم تا این مسیر همچنان به روی مردم بازبماند."

مقامات جمهوری اسلامی در موارد متعدد از آنچه که رفتار غیرقابل قبول ماموران سعودی با زائران شیعه ایرانی می نامند انتقاد کرده اند.

چندی پیش محمد محمدی ری شهری، سرپرست پیشین حجاج ایرانی گفته بود با توجه به این نوع رفتارها، در صورتی که رهبر جمهوری اسلامی صلاح بداند، اعزام زائران به حج عمره متوقف خواهد شد.

آقای ری شهری چند ماه پیش با ارسال نامه ای برای رئیس شورای حج عربستان سعودی، از "مشکلات و اذیت و آزار" زائران ایرانی شکایت کرده و خواستار جلوگیری از برخورد ماموران امر به معروف و نهی از منکر سعودی شده بود.

وی ابراز امیدواری کرده بود که ارسال این نامه باعث تغییر در رفتار ماموران سعودی شود و هشدار داده بود که در صورت تکرار این وضعیت، ممکن است در اعزام زائران تجدید نظر شود.

انتقاد مقامات ایرانی معمولا متوجه نحوه برخورد ماموران امر به معروف و نهی از منکر سعودی با زائران ایرانی است که اکثر آنان را شیعیان تشکیل می دهند.

وزیر پیشین راه: تصادف ها کم نشده، سفرها کم شده

احمد خرم، وزیر راه پیشین ایران اعلام کرد که میزان مرگ بر اثر تصادفات جاده ای کاهش نیافته، بلکه تعداد سفرها کم شده است.

او درگفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) تورم و سهمیه بندی بنزین را از دلایل کاهش سفر عنوان کرد و تاکید کرد: "می توانم ثابت کنم که مرگ و میر از تصادفات جاده ای کاهش پیدا نکرده است."

وزیر راه دولت سید محمد خاتمی، درباره آمار کشته شدگان در اثر تصادفات رانندگی در جاده های ایران گفت: "این آمار در سال ۸۴ بیش از ۲۷ هزار نفر بوده است که بر اساس آمارهای منتشر شده در سال ۸۷ این تعداد به ۲۳ هزار نفر کاهش یافته است."

به گفته او این کاهش به دلیل کم شدن تعداد سفرهای انجام شده در چهار سال گذشته بوده است و ارائه آمار کلی و غیرمقایسه ای فقط باعث "پاک کردن صورت مساله" و "دلخوش کردن مردم" است.

این درحالی است که سالانه حدود۸۰۰ هزار تصادف در ایران روی می دهد و ایران در ردیف اول حوادث مرگبار جاده ای جهان قرار دارد.

احمد خرم اصلی ترین مشکل راه های کشور را در زمینه آزادراه و بزرگراه خواند و گفت: "ایران در حوزه راه فرعی، روستایی جز شبکه راه طلایی در آسیاست اما مشکل اصلی در بخش آزادراه و بزرگراه است."

آقای خرم "کاهش مصرف سوخت و تعداد تصادفات" را از مزایای آزادراه برشمرد و گفت: "به دلیل نبود برنامه ریزی درست و تصمیم گیری های احساسی، بودجه ساخت راه اصلی را صرف جاده روستایی کردیم و چون مطابق برنامه توسعه حرکت نکردیم، مردم باید جان بدهند."

او با انتقاد از اینکه "همدلی و همگرایی و یک عزم ملی برای کاهش تصادفات وجود ندارد" گفت: "متاسفانه در کشور ما همه چیز روی کاغذ و تابلو است و هیچ ضمانت اجرایی برای شعارها و اهدافی که برنامه ریزی می شود، نداریم."

بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی فقط در مهرماه امسال بیش از ۲۰۰۰ نفر در تصادفات رانندگی در ایران جان باخته اند.

 

هرانا:     

 

گزارشگران بدون مرز: سکوت را بشکنيد؛ جمهوری اسلامی مظنون به ارتکاب جنايت عليه بشريت

 

گزارشگران بدون مرز تشديد دستگيری و ادامه بازداشت‌های خودسرانه و غير قانونی روزنامه نگاران در ايران را محکوم می‌کند.جمهوری اسلامی ايران با سرکوب هر انتقاد به نهادهای سياسی و مذهبی حکومت ترور را برقرار کرده است که منجر به خودسانسوری گسترده و فرار روزنامه‌نگاران به خارج از کشور شده است. نگاهداری زندانيان در شرايط دشوار و انفرادی‌‌های دراز مدت، و در زندان‌های مخفی پايمال کردن حقوق اوليه و بينادين انهاست. اين نوع زندانی کردن مخفيانه شکلی از "ناپديد کردن اجباری" و نقض حقوق بين‌المللی است که می تواند از مصاديق جنايت عليه بشريت بشمار ايد. جامعه جهانی بايد سکوت خود را بشکند.

در تاريخ ٢٤ دی ماه آزاد لطيف‌پوری مدير نشريه دو زبانه کردی فارسی "يانه" در منزلش بازداشت و به محل نامعلوی انتقال داده شده است. ماموران وزارت اطلاعات در پی بازرسی منزل در و پنجره های خانه اين روزنامه‌نگار را شکسته و اعضای خانواده وی نيز مورد توهين و تهديد قرار گرفتند. علت دستگيری و محل نگهداری روزنامه نگار رسما اعلام نشده است.

محل و وضعيت بازداشت بسياری از روزنامه‌نگار بازداشت شده پس از ده ها روز هنوز به خانواده و وکلای آنها اعلام نشده است. از جمله کيوان مهرگان روزنامه‌نگار اعتماد، نسرين وزيری خبرنگار خبرگزاری ايلنا، عبدالرضا تاجيک روزنامه‌نگار فرهيختگان، ماشااله شمس‌الواعظين سخنگوی کميته دفاع از آزادی مطبوعات در وضعيت نامعلومی بسر می برند. از سوی ديگر خانواده عمادالدين باقی پس از مکالمه تلفنی کوتاهی با وی شديدا از وضعيت سلامت اين روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کردند. فاطمه کمالی احمدی سرای اعلام کرده است که همسرش در مکالمه خود بدون اعلام محل بازداشت خود به او گفته است "حالم خوب نيست". اين روزنامه‌نگار به هنگام بازداشت در روز ٧ دی ماه از سوی ماموران تهديد به مرگ شده بود. عمادالدين باقی در سال ١٣٨٧ در زندان چندين بار قربانی نارسايی قلبی شده بود.

بنا بر اطلاعاتی که به گزارشگران بدون مرز رسيده است بسياری از روزنامه‌نگاران بازداشت شده در بند ٢٤٠ زندان اوين بسر می‌برند که زير نظر سپاه پاسداران اداره می‌شود.اين روزنامه‌نگاران شديدا برای اعتراف تحت فشار قرار دارند. نام اين روزنامه‌نگاران بر خلاف قوانين قضايی در دفتر زندان و بر روی سايت دستگاه قضايی ثبت نشده است.
نعمت احمدی وکيل بسياری از روزنامه‌نگاران زندانی از جمله مهسا حکمت، علی حکمت و محمدرضا زهدی می‌گويد: " مشکل عدم ملاقات با موکلين اين است که مرحله بررسی پرونده از سوی "کارشناس پرونده" به مراحل قضايی آئين دادرسی اضافه شده است و اين مرحله در قوانين ما پيش‌بينی نشده است. در اين مرحله نه وکيل و نه حتا قاضی نمی توانند دخالت کند."

٢٦ دی ماه اعلام شد که هيات نظارت بر مطبوعات مجوز انتشار سه نشريه را لغو کرد. اين سه نشريه عبارتند از هفته‌نامه همت که پيش از اين در تاريخ ٢٣ دی ماه از سوی شعبه نه دادگاه انقلاب تهران توقيف شده بود. نشريه موج انديشه که از سوی گروه انتشاراتی همت منتشر می‌شد و روزنامه فرهنگ آشتی. دو نشريه همت و موج انديشه قربانی تصفيه حساب های گروهی ميان محافظه کاران شده اند. اما روزنامه فرهنگ آشتی پس از چند بار توقيف از سوی دادگاه‌های مختلف بالاخره از سوی هيات نظارت برای هميشه لغو امتياز شد.

بنا بر اطلاعيه‌ای که بر روی سايت اين روزنامه منتشر شده است " علت لغو امتياز اين نشريه انتشار بيانيه های برخی از رهبران نظام و پاسخ اين روزنامه به تذکر محمد علی رامين معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد " ذکر شده است. محمدعلی رامين از زمان تصدی به معاونت مطبوعاتی در آبان ماه سال جاری اخطار به روزنامه‌ها و تهديد روزنامه نگاران را افزايش داده است. مشاور تجديدنظر طلب ‌احمدی نژاد در باره نفی هولوکست اعلام کرده بود که هدفش از " برخوردهای با مطبوعات به منظور "تلطيف" فضای رسانه‌ها است."

منبع خبر : خبرنامه گويا

ضرب و شتم زندانیان سیاسی در زندان ارومیه

گارد ویژه زندان به بند محل نگهداری زندانیان سیاسی یورش برده و زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: گارد ویژه زندان و نیروهای حفاظتی مستقر در این محل به بند محل نگهداری زندانیان سیاسی در زندان ارومیه یورش بردند.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای گارد ویژه زندان و نیروهای حفاظتی این زندان در حضور "فتحی" ریاست این زندان و فرماندهی "بحرینی" مسئول حفاظت به بند 12 که محل نگهداری زندانیان سیاسی است یورش برده و ضمن ضرب و شتم دسته جمعی زندانیان با استفاده از باتوم، باتوم برقی و شوکر الکتریکی، همچنین تخریب گسترده وسایل زندانیان، زندانی سیاسی "علی احمد سلیمان" تبعه ترکیه را با خود به نقطه نامعلومی منتقل کردند.
دلیل ضرب و شتم زندانیان سیاسی مشخص نیست و همینطور از سرنوشت علی احمد سلیمان پس از انتقال نیز اطلاعی در دست نیست. آقای سلیمان که به دلیل سوختگی درصد بالا وضعیت مناسب جسمی ندارد به اتهام عضویت در یک حزب کرد مخالف دولت ترکیه به تحمل 5 سال حبس محکوم شده است.

 

 

بازداشت 6 تن از فعالین سیاسی در استان کهگیلویه و بویر احمد

شش تن از فعالین سیاسی در استان کهگیلویه و بویر احمد در پی شکایت یک روحای تندرو بازداشت شدند.

 

خبرگزاری هرانا – حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: شش نفر از اعضاي مركزي احزاب اصلاح طلب استان كهگيلويه و بويراحمد بازداشت شدند.

به گزارش واحد اندیشه و بیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پي اعتراض احزاب اصلاح طلب استان كهگيلويه و بويراحمد نسبت به سخنراني روح الله حسينيان پيش از خطبه ي نماز جمعه ياسوج، و پس از بازجويي هاي مكرر در ستاد خبري اداره اطلاعات استان امروز چهارشنبه 30 دي ماه و طي جلسه ي در دادگاه انقلاب سه نفر از مسئولين و سه عضو شوراي مركزي احزاب بازداشت شدند.

قایان سيد ضياء الدين رضاتوفيقي رئيس سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي استان، سيد رضا عسكري دبير جبهه ي مشاركت ايران اسلامي، علي خواجوي دبير انجمن اسلامي معلمان استان به همراه قاسم يزداني، لطيف رستاد و هجير تشكري از اعضاي شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي بعد از ظهر امروز و در پی شکایت روح الله حسینیان بازداشت شدند.

 

 

بازداشت و تشکیل پرونده برای یک روزنامه نگار

مهدی جلیل خانی وبلاگ نویس زنجانی روز 28 دی ماه بازداشت و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: مهدی جلیل‌خانی، نویسنده، منتقد ادبی و رسانه‌نگار مستقل زنجانی  صبح روز دوشنبه 28 دی ماه با یورش ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به اداره اطلاعات شهر زنجان منتقل شد.

به گزارش واحد اندیشه و بیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی جلیل خانی که سابقه همکاری با چندین روزنامه و نشریه در زنجان را دارد در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات که همراه با تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی نامبرده صورت گرفت با چشم بند و دست بند به اداره اطلاعات زنجان منتقل گردید.

وی در طول بازداشت و پس از بازجويي 24 ساعته در خصوص اتهام توهين به مقام رهبري و تحريك و تشويش اذهان عمومي در شعبه 4 بازپرسی دادسرای انقلاب زنجان مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با قرار کفالت آزاد شد.

گفتنی است مهدی جلیل‌خانی، دبیر گروه ادبیات و فرهنگ هفته‌نامه‌ی لغو امتیاز شده‌ی مهرزنجان، سردبیر فصلنامه‌ی توقیف‌شده‌ی اشراق و عضو سابق هیأت دبیران انجمن ادبی اشراق زنجان بوده و فرزند غلامحسین جلیل‌خانی نماینده‌ی مردم زنجان در پنجمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی نیز هست.

 

 

بخشی دیگر از زندان اوین تبدیل به محل بازجویی شد

در ادامه امنیتی شدن فضای زندان اوین و تبدیل آن به محل نگهداری معترضین به دولت قسمت فرهنگی زندان اوین نیز در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفت.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: در تدوام امنیتی کردن زندان اوین قسمت فرهنگی زندان اوین تحویل وزارت اطلاعات شد.

به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تدوام امنیتی کردن زندان اوین به محل بازداشت زندانیان سیاسی، قسمت فرهنگی زندان اوین که متشکل از بخشهای آمفی تئاتر (حسینیه سابق در دهه 60)، اداره فرهنگی، دفتر نشریه و محل برگزاری بعضی کلاسهای فرهنگی زندانیان بود به وزارت اطلاعات تحویل داده شد.

در حال حاضر نیروهای امنیتی، با بستن در ورودی از اندرزگاه 7 به این محل و گشودن در قدیم آن که ورودی مستقل دارد تعدادی از بازداشت شدگان وقایع اخیر را به این ساختمان منتقل کرده اند.

لازم به یادآوریست علاوه بر ساختمان فرهنگی اوین، باشگاه این زندان، ساختمان آموزش اوین، بندهای 240، 241، 209، 2 الف، سالن 8 اندرزگاه 8، قرنطینه 1 اندرزگاه 7، باشگاه اندرزگاه 7 به محلهای تعیین شده برای نگهداری از بازداشت شدگان وقایع پس از انتخابات در ایران تبدیل شده است. با احتساب اماکن ذکر شده باید عنوان داشت اکثریت فضای زندان اوین به زندانیان سیاسی و شهروندان معترض اختصاص یافته است.

 

 

 

18 بهمن ماه، تاريخ برگزاى دومين جلسه دادگاه هفت مدير جامعه ى بهايى

18 بهمن ماه تاریخي است که به وکلای هفت مدیر پیشین جامعه ی بهایی موسوم به گروه یاران ایران جهت برگزاری دومين جلسه ي دادگاه ابلاغ شده است.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق اقلیتهای مذهبی: جلسه ي اول دادگاه ايشان روز سه شنبه 22 دی ماه برگزار شد. از مراسم دادگاه 22 ديماه فيلمبرداري شده و متن كيفر خواست خوانده شده است. اين دادگاه غير علني بوده است و حتي به خانواده ي اين هفت نفر اجازه ي ورود به جلسه ي دادگاه داده نشده است.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، براساس کیفرخواست نماینده دادستان، این 7 نفر به اتهامات " جاسوسی به نفع بیگانه"، "تبلیغ علیه نظام"، " راه اندازی و گسترش تشکیلات غیرقانونی"، "همکاری با رژیم غاصب و اشغالگر قدس"، "مشارکت در جمع آوری اسناد طبقه بندی شده و ارائه آن به بیگانگان به منظور بر هم زدن امنیت کشور"، " تبانی و اجتماع با هدف اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی ایران و مخدوش نمودن چهره جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی" و " فساد فی الارض" محاکمه خواهند شد. با اين حال به نظر نميرسد مدركي دال بر اثبات موارد مطرح شده وجود داشته باشد.

شش نفر از هفت شهروند بهایی که وظیفه ی رسیدگی به امور بهاییان در ایران را بر عهده داشتند به نام هاي فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم از تاریخ 25 اردیبهشت سال گذشته در جریان حمله ی همزمان نیروهای امنیتی به منازلشان در بازداشت به سر میبرند و نفر هفتم، خانم مهوش ثابت پیش از ایشان و در تاریخ 15 اسفند سال 1386 در مشهد به بازداشت شد.