رویکرد جدید به عملکرد بسیج؛ در جنگ نرم حاضر شوید

یلدا آراسته : یکسال پس از آنکه نیروهایی ناشناس به کوی دانشگاه در ایران حمله کردند،سردار احمدی مقدم در گفتگویی تلویحا آنها را نیروهای بسیج خواند. هم احمدی مقدم و هم مسوولان امنیتی دیگر بارها به این مسئله اشاره کردند که در حوادث پس از انتخابات بسیجیان سهم زیادی در کنترل اوضاع داشته اند. اوضاعی که به شهادت شاهدان عینی بیشتر از هر چیز به ضرب زور و باتوم کنترل شده است. کارنامه نه چندان درخشان پس از انتخابات حاصل همکاری مستقیم نیروهای بسیج با دیگر نیروهای امنیتی است. یکسال پس از آن حوادث اما سردارمحمد رضا نقدی از عملکرد بسیج حمایت می کند و معتقد است که اگر کسانی خواهان برداشته شدن بسیج هستند این تفکر از سوی دشمنان می آید.

این بار اما از نیروهای بسیجی خواسته نمی شود تا مانند سال گذشته در خیابان ها حضور داشته باشند و تنها به حکم کارت شناسایی که جایی هم ثبت نیست دست به باتوم و اسلحه ببرند.

این بار ازآنها خواسته نمی شود که راهپیمایی پس از نماز جمعه دراعلام برائت از کسانی برپا کنند یا آنکه مقابل سفارت کشورهای مختلف حضور داشته باشند.

وظیفه بسیجیان این بار و یکسال پس از قدرت گرفتن دوباره آنها در خیابان های ایران این است که با چیزی به نام "جنگ نرم" مبارزه کنند.

جنگ نرمی که هنوز مسوولان در نظام ایران به این نتیجه نرسیده اند که چه دامنه ای دارد واز کجا باید به مبارزه با آن بپردازند.

بسیج از دل مردم است

سردار نقدی که در جمع فرماندهان گردان های امام حسین سخن می گفت خود نیز برا ین باور بود که نیروهای بسیج نه یک سری نیروی اداری و آموزش دیده که کسانی هستند برآمده از دل خود مردم.

او حضور بسیج را تنها در کشور ایران ممکن دانست و اعلام کرد که کشورهای غربی هیچ گاه نخواهند توانست چنین نهاد مردمی را داشته باشند.

در حالیکه انگشت اتهام در حوادث پس از انتخابات خصوصا کوی دانشگاه و کشته شدن بسیاری از شهدا مستقیما به سمت بسیج نشانه رفته است و به علت عدم سازمان دهی این گروه امنیتی مختص به ایران کسی نمی تواند مقصر اصلی را شناسایی کند یا به نهادی شکایت ببرد ، سردار نقدی معتقد است که بسیج یک تشکل الهی است و نباید گرفتار نظام بروکراتیک شود.

دشمن بسیج دشمن ولایت فقیه است

او معتقد است کسانی می خواهند بسیج را استحاله سیاسی و فرهنگی بکنند که اصل ولایت فقیه را نشانه رفته اند.

او هشدار داد که بسیج "قلب ولایت فقیه " است و تا مادامی که این قلب می تپد دشمنان اسلام آرزوی تضعیف شدن ولایت فقیه را به گور خواهند برد.

و این نکته البته پیش از این هم روشن شده بود که رهبر ایران برای حفظ امنیت کشور و ولایت روی نیروهای بسیجی حساب ویژه ای می کند نه تنها برای حفظ امنیت های خیابان ها که رهبر ایران خواستار حضور بسیجیان در عرصه های دیگر هم شده بود.

آماده مقابله با جنگ نرم باشید

رهبر ایران در دیداری که با جمعی از بسیجیان پس از حوادث انتخابات ایران داشت از بسیج به عنوان نیرویی نام برد که در تمام عرصه ها کارآمدی خود را نشان داده است.

وی در همان جلسه از جنگ نرم به عنوان خطری که جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کند نام برد و از بسیجیان خواست که امروز خود را در این جبهه آماده مقابله با دشمن بکنند.

هر چند که آقای خامنه ای به این بسیجیان هشدار داد که هر کسی را ضد انقلاب ،منافق و یا ضد ولایت فقیه ندانند و در این شناسایی هشیار عمل کنند اما در عین حال آنها را بخش مهمی از حفاظت مملکت از دسترسی دشمنانی دانست که سلاح هایی جدا از اسلحه و تانک دارند.

در جبهه دیگر بجنگید

سردار نقدی در تائید همان سخنان بود که از بسیجیان خواست این بار تلاش خود را معطوف به شناسایی دشمنان در جنگ نرم بکنند.

از آنجائیکه تعریف جنگ نرم از رسانه های تصویری و چاپی آغاز می شود و برخی مسوولان نظام اعتقاد دارند که بد حجابی هم نوعی جنگ نرم است معنای این آماده باش بسیجیان برای مقابله با جنگ نرم باز گذاشتن دست نیروهای عریض و طویل و عمدتا سازمان نیافته است که بتوانند در خصوصی ترین شئون زندگی مردم با نام مبارزه با جنگ نرم دخالت داشته باشند.

حمایت همه جانبه

اما به نظر می رسد که حمایت از سازمان بسیج این روزها همه جانبه تر شده است. حالا که مقامی چون احمدی مقدم بسیجیان را در حوادث کوی دانشگاه مقصر می داند و نام بسیجیان در کنار جنایات خیابانی حوادث پس از انتخابات قرار گرفته است برخی بر این باور هستند که باید از جایگاه بسیج حمایت کرد و اجازه نداد که کسانی بتوانند به جرم مقابله با "جریان فتنه" این نهاد را زیر سوال ببرند.

اینترنت خطرناک است

سردار سرتيپ پاسدار حسين سلامي نیز در حالیکه در جمع رزمندگان سخن می گفت از ایستادگی نیروها در برابر "فتنه " سخن گفت و اعلام کرد که حالا شرایط به گونه ای شده است باید این مبارزه را در جهت دیگری هم ادامه داد .

او اعلام کرد حالا در شرایطی هستیم که جوانان مایل هستند وقت خود را پای اینترنت بگذرانند و این می تواند خطرناک باشد .

او نیز از جنگ نرمی سخن گفت که اینبار از طریق فیبرهای نوری به کشور حمله کرده است و قصد لائیک کردن جوانان را دارد .

او از رزمندگان خواست که حالا در جبهه ای واقعی تر به جنگ بپردازند و مراقب دشمنی باشند که اسلحه گرم همراه خود ندارد .

خبرها حاکی از این است که این روزها تنها نیروهای انتظامی نیستند که در خیابان ها مسول تذکر دادن به موارد بدحجابی،صدای بلند موزیک و ... هستند .

نیروهای بسیجی با لباس های بی نشان نیز جزو کسانی هستند که بخشی از این وظیفه را بر عهده گرفته اند. از سوی دیگر خبرها حاکی از این است که بسجیان در راستای مقابله با جنگ نرم دست به ایجاد کافی شاپ های اسلامی و بسیجی در نقاطی از تهران هستند.

با این همه نیروهای بسیجی که آیت الله خمینی آنها را عزیز می داشت و کمتر کسی است که در ایران بر این باور نباشد که اگر نیروهای بسیجی در هشت سال جنگ ایران و عراق حضور نداشتند امکان مقاومت بسیار کمتر بود ، اما آنچه امروز از بسیجیان در ایران وجود دارد دیگر خاطره ای از آن رشادت ها را به یاد مردم نمی آورد و این نکته ای است که چندی پیش نیز میر حسین موسوی نسبت به آن تذکر داد وقتی که گفت :" بسیجی که امام می‌‌خواست در مقابل ملت قرار نمی‌گرفت، بلکه در کنار مردم و پشت‌سر آنان بود؛ بسیجی که فراتر از جناح‌ها عمل کند و بازوان بلندش همه اقشار را در بر بگیرد؛ بسیجی که از دوستی مردم لذت ببرد؛ بسیجی که به دنبال رفاقت و محبت و یگانگی مردم باشد؛ بسیجی که بدون توجه به اختلافات سلیقه‌ای خود با دیگران حافظ عرض و ناموس‌شان باشد، که آنان یا برادر او در دینند و یا نظیر او در آفرینش؛ بسیجی که حرمت حریم‌های خصوصی مردم راحفظ کند