دیدار و دلجویی دوباره مهدی کروبی از خانواده کیوان صمیمی

 کلمه: مهدی کروبی با حضور در خانه این نویسنده دربند با خانواده وی دیدار داشت و در جریان آخرین وضعیت صمیمی نیز قرار گرفت.

کیوان صمیمی دو ماه پیش برای مرخصی ۱۰ روزه از زندان آزاد شد و تحت فشار برای انجام مصاحبه و اعتراف های دروغین بود که به دلیل تن ندادن به این ماجرا به زندان برگردانده شد.

مهندس «کیوان صمیمی بهبهانی» از فعالین سیاسی-اجتماعی-مطبوعاتی و حقوق بشری در ایران است.

وی از جمله اولین بازداشت شده های پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بود. صمیمی فعالیت سیاسی را از دوره دانشجویی و در پیش از انقلاب آغاز کرد. او که در اولین دوره مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شده بود به تدریج به فعالیت های سیاسی اش را گسترش داد .

صمیمی بعد از انقلاب به اتفاق برخی از دوستان خود سعی کرد با استفاده از تخصصش، در به سامان کردن وضعیت صنعت کشور قدم بردارد. بدین ترتیب او تبدیل به یکی از قدیمی ترین مدیران صنعتی جمهوری اسلامی شد که مسئولیت های گوناگونی از جمله مدیرعاملی کارخانجات لاستیک سازی دنا(بریجستون) در سوابق او به چشم می خورد.

مهندس صمیمی از همان ابتدای انقلاب منتقد دور شدن از اهداف شعارها و ارزشهای اصیل انقلاب بود اما با تندروی و فعالیت های غیرفانونی هم مخالف بود. او به اتفاق سایر همفکران ملی-مذهبی اش به تدریج فعالیتهای خود را منسجم تر کردند. بدین ترتیب وی به همکاری با تعدادی از نشریات از جمله مجله “ایران فردا” پرداخت. صمیمی در پی بازتر شدن فضای سیاسی در دوران اصلاحات، مجله موفق سیاسی-اجتماعی-ادبی-فکری “نامه” را به مدیر مسئولی خود منتشر کرد.

این مجله به خصوص در بخشهای جنبش دانشجویی، جنبش زنان و جنبش کارگری بسیار موفق بود، اما پس از چند سال این مجله نیز مانند بسیاری دیگر از نشریات منتقد توقیف شد. ولی صمیمی به فعالیت های مدنی و حقوق بشری خود ادامه داد، از جمله: عضویت در شورای ملی صلح، تأسیس و عضویت در هیئت مدیره کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب، عضو کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه، عضو کمیته دفاع از آزادی مطبوعات، تأسیس انجمین دفاع از حق تحصیل، تأسیس انجمن دفاع از حقوق شهروندی، راه اندازی سایت خرابات، عضویت در ستاد انتخاباتی شهروند آزاد مهدی کروبی و …

بعد از برگزاری انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، در نیمه شب ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ یعنی تنها ۱ روز پس از انتخابات و پیش از شروع اعتراضات مردمی، مأمورین وزارت اطلاعات در منزل صمیمی را شکسته و او را بازداشت می کنند. در دوران بازداشت موقت وی را مورد ضرب و شتم قرار داده برای اعتراف و مصاحبه زیر فشار قرار میگیرد ولی در اثر روحیه بالا و تجاربش از زندانها و شکنجه های زمان شاه(که منجر به جانبازی او نیز شده است) حاضر به پذیرش درخواست های غیرقانونی نمی شود و در عوض برای تقویت روحیه سایر زندانیان پیام کوتاه مقاومتی را به بیرون زندان منتقل می کند که که در آن شرایط اعتراف های نمایشی در تلویزیون،بازتاب بسیار گسترده و مثبتی پیدا می کند. متن پیام چنین بود:

کوتاه از ۲۰۹ اوین:

محکم و پراراده بر سر آرمانهای پاکم جهاد میکنم، درونی و بیرونی؛ و البته رسول(ص) جهاد درونی را بزرگتر و مهمتر نامید. پس بدرود بر “من” سلام بر “ما”…

کیوان صمیمی، مهر ۱۳۸۸، انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین