یکشنبه بیست و هفتم تیرماه ١٣٨٩

بازداشت یک مدیر نفتی به اتهام دریافت رشوه

سایت آفتاب: یکی از مدیران شرکت پایانه‌های نفتی خارک به اتهام دریافت رشوه بازداشت شد.

روابط عمومی اداره کل اطلاعات استان بوشهر اعلام کرد: مدیر و ناظر طرح‌های کلان شرکت پایانه‌های نفتی خارک به اتهام سوء استفاده از موقعیت کاری و ارتباط غیرمتعارف با برخی پیمانکاران و متعاقب آن دریافت 2 میلیارد ریال رشوه بازداشت شد.

در همین زمینه با هماهنگی مقامات قضایی 8 نفر از پیمانکاران نیز احضار شدند که تحقیقات از آنها ادامه دارد.


کاهش شدید صادرات نفت ایران به دلیل تحریمها

سایت میزان خبر: چاینا پست زیرعنوان “اثر تحریم ها بر ایران” می نویسد ایران برای آنکه مشتریان را به خرید نفت خود جلب کند مجبور به دادن تخفیف هائی شده است که نشان از شروع تاثیرگذاری تحریم هائی دارد که اخیرا توسط آمریکا و سازمان ملل متحد وضع شد.

تحریم های جدید اقتصادی، که انجام امور بانکی و مالی را با تهران برای کشورها و شرکت ها دشوار میکند، بعضی از خریداران بین المللی از جمله هند، چین و ژاپن را برآن داشته است که برای تامین نفت مورد نیازشان سراغ بازارهائی دیگر بروند.

ایران با ارائه تخفیف هائی کلان در قیمت نفت خود واکنش نشان داده است.

ارقامی که وزارت نفت منتشر کرده است نشان میدهد تهران نفت را به مشتریان اروپائی معدودی که باقی مانده اند، بشکه ای ۳ تا ۷ دلار ارزانتر از دیگر کشورهای تولید کننده نفت می فروشد.

اکبر ترکان، مقام ارشد پیشین در وزارت نفت، که اکنون در مرکز تحقیقات استراتژیک است، میگوید فعلا نگرانی ما فروختن نفت است نه قیمت آن.

درهمین حال ایران اکنون فعالانه در جستجوی مشتریان جدید است.

حجت الله غنیمی فرد معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میگوید خریداران بالقوه از این پس ملزم به امضای قراردادهائی درازمدت نیستند.

تحریم های جدید، حتی در چنین وضعیتی، خریداران بالقوه را با دشواری های بیشتری از نظر کسب اعتبار لازم برای خرید مواجه میکند. بعلاوه شرکت های بین المللی بیمه برای بیمه چنین محمولاتی روز بروز تمایلی کمتر نشان میدهند.

دست آخراینکه انتقال پرداخت ها به ایران از طریق سیستم بین المللی بانکی نیز، با توجه به وضع تحریم های جدید توسط سازمان ملل متحد، سخت تر شده است.

احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت ملی نفت اخیرا گفته بود تولید نفت قریب ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز است. این رقم ۱۰۰ هزار بشکه از سهمیه مجاز ایران به عنوان یک عضو اوپک بیشتر است. اما منابع آگاه در وزارت نفت میگویند تولید روزانه از آغاز سال ۲۰۱۰ بطور متوسط دو میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بوده است که یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه آن مختص صادرات است. این ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه کمتر از نفتی است که ایران در سال گذشته صادر میکرد.

 

خشونت های سازمان یافته در زاهدان موجب تعطیلی بازار شد

خبرگزاری هرانا – شب گذشته برخی از عوامل لباس شخصی به دکان ها و مغازه های شهروندان بلوچ یورش برده و ضمن تخریب، آنها را به آتش کشیدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، درپی انفجاز بمب در مسجد جامع زاهدان در روز پاسدار برخی از عوامل لباس شخصی که به گفته شاهدان جوانان شیعه مذهب بوده اند با یورش به اماکن تجاری شهروندان بلوچ ضمن تخریب برخی از اجناس و تابلوهای آنها اقدام به آتش زدن این اماکن نمودند.

دامنه این خشونت ها امروز صبح نیز ادامه داشته است و بازار سلمان و بازار روز که اکثریت کاسبان آن بلوچ و سنی مذهب هستند مورد حمله برخی از جوانان قرار گرفته است.

گزارشات از زاهدان حاکی است که بخش اعظم بازار رسولی زاهدان، سلمان زاده و بازار روز به دلیل این حملات تعطیل شده است.

نیروی انتظامی تا کنون اقدام جدی برای جلوگیری از تخریب و نا امنی در شهر زاهدان نکرده اند، تلاش گزارشگر هرانا نیز برای کسب اطلاع در این زمینه راه به جایی نبرد اما سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی پیشتر در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد نیروهای انتظامی پس از انفجار بمب 40 تن را که قصد ایجاد ناامنی داشته اند را بازداشت کرده است.

لازم به یادآوریست، سال گذشته در جریان انفجار بمب در مسجد "حضرت علی" برخی از اماکن تجاری اهل سنت به آتش کشیده شد.


نماینده مجلس رژیم: آقای وزیر رسما دروغ میگویند

خبرآنلاین: ظهر امروز وزیر بازرگانی برای پاسخگویی به سوال یکی از نمایندگان به مجلس آمده بود که از سوی دیگر نمایندگان متهم به دروغ گویی شد. غضنفری در حال دفاع از صادرات میوه و دیگر محصولات کشاورزی بود و می‌گفت که صادرات ما بیش از واردات بوده است. او آمارهایی هم ارائه داد. اما سخنان وی برای نمایندگان قانع کنده نبود. تا آنجا که یکی دو نفر به او تذکر دادند.

حسن ونایی نماینده ملایر وزیر بازرگانی را به دروغگویی متهم کرد و گفت: ایشان رسما دارند دروغ میگویند. همه مردم می‌دانند که واردات میوه بیش از صادرات آن است اما وزیر آمارهای دروغین ارائه می‌دهد که اینگونه نیست!

شهاب‌الدین صدر که ریاست جلسه را بر عهده داشت، به این نماینده اصولگرا گفت: وزیر در پاسخ به سوال نمایندگان از عملکرد خود‏، دفاع می‌کند و نمایندگان هم توضیحاتشان را می‌دهند. شما اتهام دروغگویی می‌زنید که درست نیست.


خودداری محبوبه کرمی از عمل جراحی تحت شرایط بازداشت

خبرگزاری هرانا - دیروز،26 تیرماه، محبوبه کرمی برای عمل جراحی برای رفع انحراف بینی از سوی زندان اوین به بیمارستان طالقانی منتقل ‏شد، اما به دلیل شرایط زندان از این عمل خودداری کرد. ‏

به گزارش تغییر برای برابری، در پی پیگیری های به عمل آمده از سوی خانواده و وکیل محبوبه کرمی که نسبت به وضعیت روحی و جسمی وی ‏شکایت داشتند، پزشکی قانونی محبوبه کرمی را برای معاینه احضار کرد. چند روز پیش پاسخ پزشکی قانونی ‏مبنی بر وجود افسردگی در خانم کرمی به دست بهداری اوین رسید. محبوبه به پزشک بهداری اوین توضیح داد ‏که شب ها هنگام خواب فریاد می زند و صدای او باعث بی خوابی هم سلولی های اش شده است. با این وجود، ‏پزشک زندان توصیه کرد که امکان سر و صدا به دلیل وجود انحراف بینی محبوبه است که باید مورد عمل ‏جراحی قرار گیرد. اما قرار تامین وی به دلیل عمل جراحی و مداوای بیماری افسردگی از بازداشت موقت به ‏وثیقه تبدیل نخواهد شد و تحت نظارت زندان، باید این مداوا صورت بگیرد. ‏

محبوبه در صحبتی که با وکلا و خانواده خود داشته، باقی ماندن در زندان را به دلیل درگیری های داخل زندان ‏برای چنین عمل و مداوایی نامناسب دانسته است. به همین دلیل، امروز که وی به بیمارستان طالقانی برای عمل ‏جراحی بر روی بینی خود منتقل شد، پس از بازگشت به اوین از این عمل انصراف داد. ‏

برادر محبوبه ادامه نگهداری وی را در زندان با توجه به این شرایط بسیار نامناسب دانسته و معتقد است باید ‏هرچه زودتر شرایط بهتری برای وی فراهم شود تا بتواند تحت معالجه قرار گیرد. ‏

محبوبه کرمی، از فعالان کمپین یک میلیون امضاء توسط ماموران امنیتی 11 اسفند پس از تفتیش خانه پدری اش ‏بازداشت شد. قرا بر این بود که دادگاه وی در روز 7 تیر ماه از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب برگزار شود اما به ‏دلیل عدم حضور رئیس شعبه ، روز دادگاه به 18 مرداد ماه انتقال یافت.‏


محدودیت شدید برای نقل و انتقالات دریایی جمهوری اسلامی

رادیو آلمان: بزرگترین مؤسسه حمل و نقل دریایی، در تدارک آیین‌نامه‌ای است که حمل دریایی به ایران را به شدت محدود می‌کند. این مؤسسه محدودیت کشتی‌رانی را از تبعات آشکار قطعنامه تحریمی علیه جمهوری اسلامی دانسته است.

شورای دریانوردی بالتیک و بین‌الملل (بیمکو) که بزرگ‌ترین انجمن کشتیرانی در دنیا محسوب می‌شود و ۲۷۲۰ عضو دارد، در تدارک یک پیش‌نویس تحریمی در ارتباط با کشتی‌های تجاری به مقصد ایران است. این تصمیم که در تارنمای "بیمکو" منتشر شده، با همکاری کلوپ‌های کشتیرانی تهیه شده است.

در پیش‌نویس قید شده است: «کشتی‌هایی که به مقصد ایران اجاره می‌شوند، باید قبل از حرکت آگاه باشند که ممکن است خطرات تحریم آنها را در بر بگیرد. بدین ترتیب صاحبان کشتی‌ها باید بدانند که حمل محموله‌ای برای ایران می‌تواند عواقب سختی برای آنها داشته باشد.

"بیمکو" به شرکت‌های کشتیرانی هشدار می‌دهد که حمل فرآورده‌های نفتی مانند دیزل، بنزین، بنزین هواپیما و سوخت جت (اعم از نوع نفتا یا کروسین) مشمول تحریم است و همچنین تمام موادی که به تولید یا تصفیه این فراورده‌ها در ایران کمک کند؛ انتقال این مواد به بنادر ایران مشکلاتی را برای صاحبان کشتی‌ها به دنبال خواهد داشت.

این مؤسسه بزرگ حمل و نقل دریایی به اعضای خود یادآوری می‌کند که قطعنامه چهارم شورای امنیت به شماره ۱۹۲۹ از اول ژوئیه لازم‌الاجراست.

با توجه به این واقعیت که چهارمین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بررسی کشتی‌های تجارتی به مقصد ایران را مجاز دانسته است، این احتمال وجود دارد که در صورت حمل اقلام تحریمی برای بنادر ایران، از ادامه سفر کشتی‌ها جلوگیری شود.

در فهرست تازه‌ای که بیمه بین‌المللی لویدز در نهم ژوئيه انتشار داده است، ايران جزو مناطق پرخطر قرار گرفته است. بدین ترتیب به مشتریان توصیه می‌شود که تا حد ممکن از حمل بار برای ایران خودداری کنند.

 

حرکت چراغ خاموش چینی‌ها در خودروسازی ایران

روزنامه دنیای اقتصاد: ورود چینی‌ها به بازار خودرو ایران، به نوعی با «MVM» آغاز شد، خودرویی که سهمیه‌بندی بنزین در تابستان 86، استقبال از این چشم‌بادامی کم مصرف را به همراه داشت و همین موضوع راه برای ورود دیگر خودروهای چینی به کشور را باز کرد.

حال پرسش اینجا است که چرا این روزها خودروسازان بخش خصوصی، به سراغ چینی‌ها رفته و آن استقبال نسبتا خوب از mvm، امروز تبديل به شكل فراگيري از مونتاژ خودروهاي چيني در این شرکت‌ها شده است؟ اصلا چه شده که خصوصی‌های خودروسازی ایران، از تولید برندهای «دوو» و «فولکس‌واگن»، به تولید «چری»، «لیفان» و این اواخر، «هافی موتور»، رسیده‌اند؟ به نظر می‌رسد ماجرا از مراودات اقتصادي و بازرگاني ميان چين و ايران كه مبتني‌بر روابط سياسي حسنه ميان آنها است، آب می‌خورد. در حال حاضر، اصلی‌ترین مشکلات خودروسازان بخش خصوصی، کمبود نقدینگی، عدم گشایش LC و در نهایت بروز اختلال در تامین قطعات است، حال آنکه روابط سیاسی-اقتصادی تهران و پکن، این مشکلات را به پایین‌ترین حد ممکن می‌رساند. در واقع اين جريان دو سويه مطلوب حاكم بر روابط سياسي و مراودات اقتصادي ایران و چین، به عکس آنچه که هم‌اکنون میان بازرگانان ایرانی و اروپایی به چشم می‌خورد، راه را براي گشايش اعتبار هرچه آسان‌تر و تاخیر بسیار کمتر در تامین قطعات باز کرده است. با این حساب باید عنوان کرد که كمبود نقدينگي، مهم‌ترین دلیلی است که خودروسازان خصوصی را به سمت چینی‌ها که فعلا میانه خوبی با ایرانی‌ها دارند، سوق داده است. البته در کنار این موضوع، باید به قیمت پایین خودروهای چینی نیز به عنوان یکی دیگر از انگیزه‌های اصلی خودروسازان خصوصی برای کار با چینی‌ها، تاکید کرد. گرايش خودروسازان خصوصي به مونتاژ خودروهاي چيني، یا به عبارت بهتر، حرکت چراغ خاموش چینی‌ها در خودروسازی ایران در شرایطی است که، اگرچه شاید با این گرایش، تیراژ آنها ثباتی نسبی را داشته باشد؛ اما از جنبه كيفي، این موضوع جاي بحث و بررسي بسيار دارد. طبق آمار سازمان بازرسي كيفيت استاندارد، باكيفيت‌ترين خودروي چيني در ایران، همان «mvm» است، كه خود این خودرو در آخرين رده‌های جدول كيفی خودروهاي داخلي قرار دارد و باقی چینی‌ها رده‌های پایین‌تر را به خود اختصاص داده‌اند. مرور چینی! در حال حاضر، معروف‌ترین خودروساز چینی که در صنعت خودرو ایران فعالیت می‌کند، چری چین با 10 سال سابقه در خودروسازی دنیا است، که «MVM» و «A15» را در کرمان خودرو به مونتاژ می‌رساند، این در شرایطی است که خودروسازانی مثل «لیفان موتور» و «هافی موتور»، جایگاه خاصی در خود چین هم ندارند، چه رسد به اینکه بتوان جایگاهی را برای آنها در خودروسازی دنیا قائل شد. لیفان که به اعتقاد خود چینی‌ها تنها چند سال دیگر در صنعت خودروسازی دوام می‌آورد، کمتر از تعداد انگشتان دست در این صنعت عمر دارد و در اصل یک موتورساز بوده است. این شرکت هم‌اکنون نماینده‌ای به نام لیفان در خودروسازی ایران دارد و شرکت «کرمان موتور» آن را به مونتاژ می‌رساند. لیفان طبق آمار سازمان بازرسی، از کیفیت مناسبی برخوردار نیست، حال آنکه قیمت نسبتا بالایی هم دارد. این خودرو با توجه به حجم موتور خود، با نرخی بین 13 تا 17 میلیون تومان به فروش مي‌رسد، در حالی که در این محدوده قیمتی، خودروهای باکیفیت‌تری نیز به چشم می‌آید. لوبو به جای گل! شرکت چینی دیگری که به تازگی فعالیت خود را در ایران آغاز کرده، «هافی موتور» نام دارد. این شرکت چندی پیش مونتاژ محصولی با نام «لوبو» را در بم خودرو به عنوان یکی دیگر از خودروسازان خصوصی کشور، آغاز کرد و این محصول، جانشین «فولکس گل» شد. اگرچه سایت شرکت بم خودرو از «هافی موتور»، به عنوان شرکتی معتبر و صادرکننده خودرو یاد کرده؛ اما این شرکت چندان شناخته شده نبوده و کشورهایی مثل بولیوی، مالزی و ویتنام، میزبان محصولات آن هستند. هافی موتور تنها 15 سال عمر دارد و وانت و ون نیز می‌سازد. حال این شرکت جایگزین فولکس واگنی شده که بزرگ‌ترین خودروساز اروپا به شمار می‌رود و برندی بسیار معتبردر صنعت خودروسازی جهان است. در این زمینه که چرا فولکس دیگر در ایران به تولید نمی‌رسد، قطعا نمی‌توان بم‌خودرو را به عنوان شرکتی کوچک از بخش خصوصی، مقصر دانست و مورد انتقاد قرارداد؛ چراکه مسائلی غیرفنی، پیوند فولکس و بم خودرو را قطع کرد و پای چینی‌ها به این شرکت باز شد. با این شرایط به نظر می‌رسد برخی خودروسازان بخش خصوصی که طبق آمار وزارت صنایع، پی‌در‌پی با افت تیراژ رو به رو و بیم حذف آنها می‌رود، برای بقا چاره‌ای جز رو آوردن به چینی‌ها ندارند. در واقع شرایط اقتصادی در کنار مسائل سیاسی، موضوعی است که خصوصی‌های خودروساز ایران را به سمت چینی‌ها سوق داده و هم‌اکنون بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران خودروسازی ایران، بیم فراگیرتر شدن «پدیده چینی» در این صنعت پیشتاز کشور را دارند. حال در اين شرايط هیچ بعید نیست حرکت چراغ خاموش چینی‌ها در خودروسازی ایران وسیع تر شده و خودروسازان نیمه‌دولتی کشور نیز چندی دیگر بنا به دلایلی، وسوسه و به سراغ تولید خودروهای چینی بروند، که اگر این گونه شود، باید کم‌کم فاتحه خودروسازی ایران را با حدود نیم قرن فعالیت خواند.

 


تفتیش زندگی خصوصی و گردش مالی شهروندان بهایی

خبرگزاری هرانا – ماموران وزارت اطلاعات در بیرجند با ارائه حکمی به بانک های این شهر خواستار روئیت صورت حساب و گردش مالی حسابهای شهروندان بهایی این شهر شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ماموران وزارت اطلاعات با ارائه حکمی به بانکهای شهر بیرجند خواهان روئیت صورت حساب و گردش مالی شهروندان بهایی این شهر شده و با مراجعه به محل کسب این شهروندان نیز سوالات در خصوص میزان درآمد و تعداد اعضای خانواده شان کرده اند.

ماموران وزارت اطلاعات پس از پرس و جو از کاسبان بهایی در خصوص علت عدم خروج از کشور و نحوه فعالیت جامعه بهایی در ایران به همسایه های مسلمان این شهروندان مراجعه نموده و سوالاتی در همین خصوص از این افراد کردند.


تجمع چند صد کارگر بازنشسته و مستمری بگير سازمان تامين اجتماعی در مقابل ساختمان مجلس

خبرگزاری « ايلنا» گزارش داد که چند صد تن از کارگران بازنشسته و مستمری‌بگير سازمان تامين اجتماعی روز يکشنبه در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.

بر اساس اين گزارش، دليل اين تجمع، اعتراض به عدم افزايش قانونی مستمری سال ۸۹ و دريافت فرانشيز از کارگران و بازنشستگان در مراجعه به مراکز درمانی سازمان تامين اجتماعی بوده است.


علاالدین بروجردی: نمایندگان کنگره آمریکا خواستار مذاکره با همتایان ایرانی خود شده اند

بنا بر گزارش خبرگزاری مهر، علاالدین بروجردی، رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که کنگره آمریکا از طریق سفیر سوییس درخواست مذاکره با ایران را مطرح کرده است. این خبر از سوی آمریکا تایید نشده است.

علاالدین بروجردی به خبرگزاری مهر گفت که در دیدار با سفیر سوییس در تهران، وی به عنوان حافظ منافع آمریکا، در ایران، این پشنهاد را مطرح کرده است.

این نماینده ی مجلس ایران گفت که وی به سفیر سوییس اعلام کرده است که «آمریکایی‌ها باید رویکرد خود را تغییر بدهند و اگر تغییر کنند تغییر نیز خواهند دید».

 

شماری از کارکنان سازمان میراث فرهنگی در مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، ظهر امروز یکشنبه، تعداد از کارکنان سازمان ميراث فرهنگی و صنايع دستی و گردشگری، در اعتراض به طرح انتقال این سازمان به شیراز، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

این افراد که به گزارش ایلنا، حدود ۵۰ نفر بودند می گویند كارگروه انتقال كاركنان دولت تبعات اجتماعي چنین تصميمی را در نظر نگرفته است. معترضان می گویند برای ادامه کار خود مجبورند با انتقال به شیراز موافقت کنند؛ مساله ای که آن را «کوچ اجباری» خوانده اند.

چندی پیش دولت محمود احمدی نژاد خروج شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های دولتی از شهر تهران را تصویب کرد و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه پیشقدم آغاز اجرای طرح شده است.


مجلس شورای اسلامی کلیات طرح صیانت از دستاوردهای هسته ای را تصویب کرد

به گزارش خبرگزاری ها ایران، در جلسه ی علنی امروز ِ مجلس شورای اسلامی، کلیات طرحی تصویب شد، که از آن با عنوان طرح صیانت از دستاوردهای هسته ای یاد می شود.

این طرح در صورت تصویب نهایی سازمان انرژی اتمی را موظف می کند که جهت تامین نيازهای سوخت رآكتورهای تحقيقاتی- آموزشی كشور برای مصارف پزشكی و صنعتی، توليد و تامین سوخت با غنای ۲۰ درصد را مهیا کند.

این طرح همچنین مقرر کرده است که در صورت بازرسی کشتی ها و هواپیماهای ایرانی که در دور جدید تحریم های شورای امنیت به تصویب رسید یا عدم تحویل سوخت به آنها، دولت وظیفه دارد، مقابله به مثل کند.

تصویب کلیات این طرح در مجلس در حالی انجام می شود که در ماه های گذشته، کشورهای غربی بارها از ایران خواسته اند غنی سازی بیست درصدی اورانیوم در داخل کشور را متوقف کند و سوخت مورد نیاز برای استفاده در رآکتور تهران را از کشور دیگری وارد کند.

.
 

زن بودن در جمهوری اسلامی جرم است

دانشجونیوز: گلوب اند ميل، چاپ کانادا زيرعنوان "زن بودن درايران جرم است" می نويسد سکينه محمدی آشتيانی، مادری ايرانی که در اتهام زنا مجرم، و به مجازات مرگ از طريق سنگسار محکوم شده است، هنوز زنده است، و فعلا به خاطراعتراضی بين المللی، که با ابراز تنفرعليه چنين حکمی وحشيانه همراه بود، درامان مانده است. اما ماجرا به پايان نرسيده است. او کماکان رو به مرگ است. هنگامی که سروصداها پائين بيايد، رژيم ممکن است تصميم بگيرد او را بجای سنگسار به دار بياويزد. بهمين سادگی.

مريم نمازی، ايرانی فعال و مدافع حقوق بشر، که اکنون در لندن زندگی ميکند، ميگويد رژيم جان خيلی ها را گرفته است و اين بايد متوقف شود.

به گفته خانم نمازی، در زندان تبريز، زندانی که سکينه در آنجاست، دويست محکوم به مرگ ديگر نيز زندانی اند، و سی و پنج نفرشان زنانی هستند که با مرگ از طريق سنگسار مواجه اند.

جزو زندانيان محکوم به مرگ خردسالان، نوجوانان و هيجده نفرافرادی قراردارند که برای هم جنس گرائی به مرگ از طريق سنگسار محکوم شده اند. هفته گذشته يک دختر شانزده ساله برای اجتناب از آويخته شدن به دار خود را در سلول اش کشت.

مبارزه برای دفاع از حقوق زنان ايران سالهاست که توسط يک گروه خستگی ناپذير از فعالانی نظير خانم نمازی و مينا احدی، که اکنون در آلمان زندگی ميکند پيگيری ميشود. خانم احدی خود برای مبارزه عليه حجاب اجباری اسلامی از مرگ گريخته است.

وکيل مدافع، و دو فرزند سکينه محمدی آشتيانی تاکيد بر آن دارند که حکم محکوميت او بر پايه مدارک و شواهدی جعلی صادر شده است. او فعلا ۹۹ ضربه شلاق خورده است. هنگامی که معلوم شد تلاش شان برای حفظ جان وی بی ثمر است، پسرش در اقدامی توام با ريسک، برای کسب کمک به مدافعان حقوق بشر درغرب روی آورد، که احضاريه های پليس را در پی داشت. عفو بين الملل و ديده بان حقوق بشر پرونده را به دست گرفتند. زنان از نروژ گرفته تا کانادا، از جمله هيثر رايزمن، مدير کتابفروشی های زنجيره ای اينديگو ، طومارهای اينترنتی به راه انداختند. طومار اينترنتی خانم رايزمن که يازده روز پيش راه افتاد فعلا بيش از صد هزار امضاء دارد.

رژيم ايران قويا اعتراض های غربی را حمله ای به ايران و ارزش های اسلامی جلوه ميدهد. به همين جهت اين سئوال پيش می آيد که از اين طومارها واقعا چه نتيجه ای حاصل ميشود؟ کسانی که وقايع ايران را تعقيب ميکنند، به موثربودن آنها اعتقاد دارند. تنفر از سنگساردر ايران بسيار شديد است وايرانيان دوست ندارند ازکشورشان تصويری مرتبط با دوران وحشيگری و بربريت عرضه شود.

صدای آمریکا

 

بازنشستگی 30 استاد دانشگاه تهران

مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران از بازنشستگی 30 عضو هیئت علمی این دانشگاه خبر داد و گفت: 20 نفر از این اعضای هیئت علمی خودشان درخواست بازنشستگی کرده و 10 نفر دیگر طبق قانون بازنشسته می شوند که احکام آنها تا نیمه شهریور صادر می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر عبدالرضا سیف با بیان این خبر گفت: بازنشستگی این اعضای هیئت علمی قانونی و طبق روال اداری است و نه سیاسی. چرا که هر عضو هیئت علمی که 30 سال سابقه خدمت داشته باشد طبق قانون بازنشسته می شود.

مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه سابقه عضویت هیئت علمی روح الله عالمی یا غلامرضا ظریفیان (از اعضای هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران) در دانشگاه تهران کمتر از 30 سال است اما پیام رئیس دانشگاه تهران مبنی بر بازنشستگی آنها ابلاغ شده است، گفت: سیاست دانشگاه تهران این است که عضو هیئت علمی با 30 سال سابقه خدمت طبق قانون بازنشسته شود.

وی افزود: برخی از اعضای هیئت علمی هر چند کمتر از 30 سال عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بوده اند اما قبل از اینکه به عضویت هیئت علمی دانشگاه درآیند در نهادهای دولتی یا خصوصی سابقه فعالیت داشته و بیمه پرداخت کرده اند و بعضا" سابقه خارج دانشگاه را به دانشگاه منتقل کرده اند.

سیف خاطرنشان کرد: در صورتی که یک عضو هیئت علمی سوابق کاری خود که مربوط به قبل از قرارگیری در جایگاه عضو هیئت علمی است را به دانشگاه منتقل کند، این سوابق جزو سنواتش محسوب می شود اما اگر سوابقی که قبل از عضویت هیئت علمی دارند را به دانشگاه منتقل نکنند، دانشگاه نیز آن سوابق را نادیده می گیرد.

مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران با بیان اینکه 30 عضو هیئت علمی دانشگاه تهران که در تابستان امسال بازنشسته می شوند از دانشکده های مختلف از جمله ادبیات و علوم انسانی، حقوق و علوم سیاسی، علوم پایه، هنرهای زیبا، فنی و کشاورزی هستند به مهر گفت: 20 نفر از این اعضای هیئت علمی خودشان درخواست بازنشستگی کرده اند و 10 نفر دیگر نیز طبق قانون باید بازنشسته شوند.

عبدالرضا سیف از صدور احکام بازنشستگی این 30 عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تا نیمه شهریور ماه خبر داد و گفت: اسامی این اعضای هیئت علمی در آینده نزدیک در نشریات و سایت دانشگاه تهران اعلام می شود.

مشاور رئیس دانشگاه تهران بازنشسته شدن اساتید را لازمه جذب اعضای هیئت علمی جوان دانست و به مهر گفت: اگر قانون بازنشستگی اعضای هیئت علمی اجرا نشود دیگر جوانان نمی توانند عضو هیئت علمی شوند و فردی که موفق به اخذ مدرک دکتری می شود و انگیزه تدریس در دانشگاه را دارد باید بیکار بماند.

در حالی که چندی پیش سید محمد مقیمی عضو هیئت رئیسه دانشگاه تهران از بازنشسته شدن 81 عضو هیئت علمی دانشگاه تهران طی سال 88 خبر داده بود عبدالرضا سیف از جذب 200 عضو هیئت علمی در دانشگاه تهران طی سال گذشته خبر داد و گفت: وقتی یک عضو هیئت علمی با مرتبه استادی بازنشسته می شود این امکان ایجاد می شود که دانشگاه 3 استادیار جذب کند چرا که حقوق یک استاد 3 برابر یک استادیار است. همچنین وقتی یک دانشیار از دانشگاه بازشسته شود از آنجا که حقوق دانشیار تقریبا" 2 برابر یک استادیار است می توانیم 2 عضو هیئت علمی با درجه استادیاری جذب کنیم.


بی خبری مطلق از سرنوشت یک زندانی محکوم به اعدام

خبرگزاری هرانا – با گذشت 7 ماه بی خبری مطلق از سرنوشت یک زندانی سیاسی محکوم به اعدام تاکنون مسئولین دادگاه انقلاب و وزارت اطلاعات از پاسخگویی به خانواده این زندانی امتناع کرده اند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، عزیز محمد زاده زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام که به اتهام محاربه از طریق همکاری با احزاب مخالف حاکمیت به اعدام محکوم شده است بیش از 7 ماه پیش به مکان نامعلومی منتقل شده و هیچ ارگانی پاسخگوی خانواده وی نیست.

خانواده این زندانی در مراجعه به ارگانهای مختلف امنیتی و دستگاه قضایی تاکنون موفق به دریافت خبری مبنی بر سلامت این زندانی نشده اند.

بنا به برخی ادعاهای تائید نشده نامبرده در اعتراض به حکم اعدام خود دست به اعتصاب غذا زده است و در پی این اعتصاب به سلول انفرادی منتقل شده است و شایعه مرگ وی در اثر شکنجه موجب نگرانی شدید خانواده این زندانی را فراهم نموده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .