سه شنبه بیست وهشتم اردیبهشت ١٣٨٩

 علی وکیلی راد، قاتل شاپور بختیار، از پاریس رهسپار ایران شد

علی وکیلی راد، یکی از سه قاتلین شاپور بختیار، پس از آزادی از زندان، بعد از ظهر سه شنبه، از فرودگاه اورلی پاریس رهسپار ایران شد. یک دادگاه فرانسه روز سه شنبه علی وکیلی راد شهروند ایرانی را که به جرم دست داشتن در قتل شاپور بختیار نخست وزیر پیشین ایران محکوم شده بود، آزاد کرد. آزادی وی پس ازتحمل 19 سال زندان در فرانسه، چند روز پس از آن صورت میگیرد، که "کلوتیلد ریس" شهروند فرانسوی که پیش از این در ایران در بازداشت بسر میبرد، نیز آزاد شد. خانم "ریس" به اتهام اقدام علیه امنیت ملی ایران در تهران محاکمه شده بود. وزیر کشور فرانسه، دیروز حکم اخراج علی وکیلی راد را امضا کرده بود.


هیلاری کلینتون:قدرت های جهان برسر پیش نویس قطعنامه علیه ایران توافق کردند

هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه امریکا گفت :کشورهای بزرگ جهان بر سر یک پیش نویس قوی علیه ایران به توافق رسیده اند. خانم کلینتون افزود این پیش نویس با همکاری روسیه و چین بدست آمده است. وزیر امورخارجه امریکا که درکمیته روابط خارجی مجلس سنا سخن میگفت افزود: پیش نویس تحریمی علیه ایران قرارست بزودی در میان اعضا شورای امنیت توزیع شود.


 کیارستمی خواهان آزادی جعفر پناهی شد

عباس کیا رستمی که برای معرفی فیلمش به جشنواره کن فرانسه سفر کرده است، روز سه شنبه خواستار آزادی جعفر پناهی شد. آقای کیا رستمی که در یک کنفر انس مطبوعاتی شرکت کرده بود گفت: اساسا زندانی کردن یک فیلمساز، بخودی خود غیر قابل قبول است. کیا رستمی افزود: اگر دولت ایران به زندانی کردن جعفر پناهی ادامه دهد، باید توضیح دهد که چگونه فیلمی که هنوز ساخته نشده، میتواند جرم باشد.


کامران شیردل، مستندساز ایرانی، نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا را دریافت کرد

کامران شیردل مستندساز ایرانی، نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا را در سفارت آن کشور در تهران دریافت کرد. کامران شیردل اولین فیلمساز ایرانی است که موفق به دریافت این جایزه می شود.

در مراسم اهدای نشان شوالیه هنر و فرهنگ، کامران شیردل یکی از پدران سینمای مدرن و امروز ایران نامیده شده و دلیل اهدای این نشان به وی نقش سازنده ی او در معرفی مکتب نئورئالیسم ایتالیا عنوان شده است.

کامران شیردل مدیر اولین جشنواره‌ مستقل ملی و بین‌المللی سینمای مستند کیش، مستندهایی چون” تهران پایتخت ایران است" و "اونشب که بارون اومد" را ساخته است.

نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا، نشان درجه ی یک این کشور است که به کسانی که در عرصه های ادبیات، موسیقی، اقتصاد، خدمات عمومی، اجتماعی و بشردوستانه فعالیت می کنند اهدا می شود.


جعفر پناهی اعتصاب غذا کرد

جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی زندانی در نامه ای اعلام کرده که از چند روز پیش دست به اعتصاب غذا زده و تا زمان برآورده شدن خواسته هایش به این کار ادامه خواهد داد.

ظاهرا آقای پناهی متن این نامه را پس از گفتگوی تلفنی سه شنبه، ۲۸ فروردین ماه ۱۳۸۹ در اختیار خانواده اش قرار داده است و سپس سایت های اینترنتی آن را منتشر کرده اند.

جعفر پناهی در ابتدای این نامه نوشته که پس از هجوم ماموران زندان به سلول ۵۶ زندان اوین در شنبه شب گذشته و نگاه داشتن او و دیگر هم سلولی هایش "بدون لباس" در هوای سرد، صبح روز بعد مورد بازجویی قرار گرفته و متهم به فیلمبرداری از داخل سلول زندان شده است.

جعفر پناهی ضمن "کذب" دانستن این اتهام نوشته که در جریان بازجویی "تهدید" شده که تمامی اعضای خانواده اش بازداشت خواهند شد و دخترش به "بازداشتگاهی نا امن" در رجایی شهر منتقل خواهد شد.

این فیلمساز ایرانی که از اسفند ماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد در نامه اخیر خود خواسته هایی از جمله "آزادی بدون قید و شرط" تا زمان برگزاری دادگاه را مطرح کرده است.

او در مورد خواسته هایش نوشته: " از یکشنبه صبح (۸۹/۲/۲۶) تا کنون هیچ چیز نخورده ام و نیاشامیده ام و حال اعلام می کنم اگر موارد زیر تحقق نپذیرد، من به نخوردن و نیاشامیدن خود ادامه خواهم داد؛ چرا که نمی خواهم تبدیل به موش آزمایشگاهی شوم که هر لحظه مرا به اتهامات واهی تحت شکنجه و آزارهای روحی و روانی قرار دهند:

۱) تماس و دیدار با خانواده ام و اطمینان کامل از سلامت آنها ۲) حق داشتن وکیل بعد از ۷۷ روز و مشورت با او ۳) آزادی بدون قید و شرط تا تشکیل دادگاه و صدور حکم قطعی".

جعفر پناهی در اسفندماه گذشته به همراه چند نفر از دوستانش در منزل مسکونی خود بازداشت شد و سپس متهم شد که قصد داشته فیلمی "علیه نظام" بسازد.

در کنفرانس مطبوعاتی که سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه پس از نمایش فیلم "رونوشت برابر با اصل" اثر عباس کیارستمی در جشنواره فیلم کن برگزار شد، آقای کیارستمی بار دیگر از حکومت ایران خواست که هر چه سریعتر جعفر پناهی را از زندان آزاد کنند. این کارگردان ایرانی بازداشت یک هنرمند را "حمله به تمامیت هنر" دانست.

سخن گفتن از جعفر پناهی و وضعیت او در بازداشت در جریان این کنفرانس خبری، موجب تاثر و ناراحتی عده ای از حاضران شد و از جمله ژولیت بینوش، بازیگر فرانسوی که در فیلم تازه عباس کیارستمی هم ایفای نقش کرده است در واکنش به این موضوع اشک ریخت.

قرار بود جعفر پناهی برای شرکت در جشنواره فیلم کن امسال در جایگاه هیات داوران جشنواره حاضر شود که با توجه به حضور او در زندان، نام او بر یکی از صندلی های هیات داوران قرار داده شده است.

جعفر پناهی در پایان نامه خود نوشته است: "به سینمایی که به آن معتقدم قسم می خورم تا تحقق خواسته هایم دست از اعتصاب غذا برنمی دارم و تنها خواسته ام این است که جنازه مرا به خانواده ام تحویل دهند تا هر کجا که مایل اند دفن کنند".

واکنش ها از ایران و جهان به ادامه بازداشت چعفر پناهی

چندی پیش، جمعی از کارگردانان و بازیگران مشهور هالیوود با انتشار نامه ای بازداشت آقای پناهی را محکوم کردند و خواهان آزادی او شدند.

مارتین اسکورسیزی، رابرت ردفورد، رابرت دنیرو، استیون اسپیلبرگ، مایکل مور و الیور استون از امضا کنندگان این نامه بودند.

پیشتر نیز چهل سینماگر و نویسنده ایرانی در نامه ای سرگشاده خواهان آزادی بی قید و شرط جعفر پناهی شده بودند.

بهرام بیضایی، کیومرث پور احمد، بابک احمدی، فاطمه معتمد آریا، مسعود کیمیایی، کامران شیردل، خشایار دیهیمی، ناصر تقوایی و شهلا لاهیجی از امضا کنندگان این نامه بودند.

چهره های سرشناسی نظیر عباس کیارستمی، کارگردان ایرانی، کن لوچ، کارگردان بریتانیایی و شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، به همراه وزرای خارجه آلمان و فرانسه نیز از کسانی بودند که در پیام های جداگانه، ضمن انتقاد از بازداشت آقای پناهی، خواهان آزادی او شده اند.

آقای پناهی در مرداد ماه سال گذشته هم یک بار به هنگام حضور در محل دفن شماری از کشته شدگان رویدادهای پس از انتخابات در گورستان بهشت زهرا دستگیر شد و چند ساعت را در بازداشت گذراند.

شیر طلایی ونیز و خرس نقره ای برلین از جمله جوایز سینمایی معتبری است که جعفر پناهی برای فیلم های خود دریافت کرده است.


 نخست وزیر ترکیه: اگر ایران به تعهد خود عمل نکند تنها خواهند ماند

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روز سه‌شنبه درباره توافق مبادله ی سوخت هسته ای با ایران گفت: «اگر تهران تعهد خود را در عرض یک ماه عملی نکند، طبیعتا تنها خواهد ماند».

نخست وزیر ترکیه که در دانشگاه اروپایی مادرید سخن می گفت از سوی دیگر اعتبار پنج عضو شورای امنیت را زیر سئوال برد و گفت : « این چه اعتباری است که شما سلاح‌های اتمی دارید اما به دیگران می‌گویید که دیگران نداشته باشند».

آقای اردوغان همچنین در مادرید از جامعه جهانی خواست که از توافق تهران پشتیبانی کنند تا به گفته وی «بخت بی‌نظیر» به وجود آمده درباره مناقشه هسته‌ای ایران به ثمر بنشیند.

این در حالیست که روز سه شنبه هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا از تکمیل پیش نویس قطعنامه ی تحریمی علیه ایران، با همکاری روسیه و چین خبر داد.


تداوم بی خبری از سرنوشت یک نوجوان کرد

خبرگزاری هرانا – بی خبری از وضعیت یک نوجوان کرد به نام " یونس شیخ احمدی" که توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شده است موجب نگرانی خانواده وی شده است.

بنا به اطلاع گزاشگران هرانا، روز پنج شنبه مورخ 23 اردیبهشت ماه در یکی از خیابانهای شهر سنندح نیروهای انتظامی و امنیتی اقدام به ضرب و شتم یک نوجوان کرد به نام " یونس شیخ احمدی " نموده و پس از بازداشت وی را به مکان نامعلومی منتقل می کنند.

علی الرغم پیگیری خانواده نامبرده به دادگستری و نهادهای امنیتی از سرنوشت این نوجوان کرد خبری در دست نیست.


هجوم ماموران امنيتی به منزل دو شهروند بهايی قائمشهر

خبرگزاری هرانا – نیروهای امینتی روز سه شنبه مورخ 21 اردی بهشت ماه1389 به منزل دو تن از شهروندان بهائی ساکن قانم شهر به نام های چنگیز اولادی و پرویز اولادی مراجعه کردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، هفت تن از ماموران وزارت با مراجعه به منزل پرویز اولادی پس از نشان دادن حکم تفتیش ، اقدام به بازرسی منزل کرده و کلیه کتب، جزوات، سی-دی و نوارهای کاست و تصاویر مربوط به آیین بهایی را ضبط کرده و کیس کامپیوتر را با خود بردند. در پایان بیش از یک ساعت تفتیش منزل، از خانم شهناز رنجبر خواستند تا روز بعد یعنی 22 اردیبهشت 1389 ساعت 10 صبح به دفتر وزارت اطلاعات قانم شهر مراجعه نماید، که روز مقرّر قبل از ساعت 10 تماس گرفته و تلفنی گفتند که خانم شهناز رنجبر (اولادی) روز شنبه 25 اردیبهشت به دفتر وزارت اطلاعات قائم شهر مراجعه نمایند.

در حکمی بازرسی منزل آقای پرویز اولادی ذکر شده بود که خانم شهناز رنجیر "فعاّل فرقه ضاله بهائی" و "عضو موسسه مادران امروز" است و تبلیغ مرامی میکند!

موسسه‌ی مادران امروز (مام) موسسه ای غیرتجاری و رسمی است، که سال 1377 در زمینه‌ی توانمندسازی خانواده‌ها برای بهبود رابطه‌ی اعضای خانواده و بویژه با هدف توجه علمی به نیازهای کودکان و نوجوانان از طریق مادران، کارهای عملی خود را آغاز کرد و در مدارس با انجمن های والدین همکاری می کند.

همزمان با مراجعه به منزل آقای پرویز اولادی، پنج نفر دیگر از ماموران، به منزل آقای چنگیز اولادی نیز مراجعه کرده و در آنجا نیز بعد از نشان دادن حکم بازرسی ، کلیه اوراق و کتب و جزوات بهایی را برده و از آقای چنگیز اولادی درخواست کردند که روز شنبه 25 اردیبهشت به وزرات اطلاعات شهرستان قائم شهر مراجعه نمایند.

در حکم بازرسی منزل آقای چنگیز اولادی اتهام ذکر شده "ساختن خانه بزرگ برای برگزاری جلسات بهائی " و اتهام آقای چنگیز اولادی نیز بر اساس گفته ی ماموران وزارت اطلاعات داشتن 5 شاکی خصوصی است.


محکومیت فعال ملی مذهبی به چهار سال حبس تعزیری

خبرگزاری هرانا - امیر خسرودلیر ثانی از فعالین ملی-مذهبی و عضو کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه، از سوی شعبه ی 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، امیر خسرودلیر ثانی روز یکشنبه مورخ 26 اردی بهشت ماه، از بند 350 زندان اوین جهت ابلاغ حکم از زندان به شعبه 28 دادگاه انقلاب منتقل شد، تا حکم صادره به رویت وی برسد.

اتهام دلیرثانی که در پی اعتراضات مردمی 6 دی ماه (عاشورا) بازداشت شده، "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور" عنوان شده است.

گفتنی است کمیته ی پیگیری بازداشت های خودسرانه، کمیته ای است که در تیرماه 1386 توسط گروهی از تشکل های سیاسی سابقه دارملی و ملی-مذهبی پایه گذاری شده است.


موج جدید مبارزه؛ وقتی بد حجابی هم توطئه دشمنان است

25 اردیبهشت 1389

هفته گدشته روح الله حسینیان عضو کمسیون فرهنگی مجلس سخنانش را به روال همیشه به اتفافات پس از انتخابات اختصاص نداد . وی این بار مسئله ای دیگر را مورد نظر قرار داد و نظراتش را در خصوص شیوع بد حجابی پس از انتخابات سال گذشته اعلام کرد . حسینیان گفت که در گزارش وزارت اطلاعات، آمده است که به تمسخر کشیدن حجاب و انعکاس آن در رسانه‌های خارجی بعد از فتنه 88 گسترش یافته است اما نباید ما را از دقت به عوامل فرهنگی دور کند.

این چندمین تذکری است که در سال جدید به بد حجابی از طریق گروه های مختلف داده می شود و گویا هر چه به سالروز 22 خرداد نزدیکتر می شویم این فشار ها بیشتر می شود .

برخی تحلیلگران بر این باور هستند که مبارزه با بد حجابی در آستانه خرداد ماه می تواند راهی باشد برای فشار بیشتر به معترضان خیابانی ، برخی دیگر نیز بر این باورند که از این را ه می خواهند اقکار عمومی جامعه را به سویی دیگر سوق دهند . ما مخالف زیبایی نیستیم

فروردین ماه امام جمعه مشهد علم الهدی در سخنرانی اش به مسئله بد حجابی اشاره کرد و گفت : "اي كساني كه صدها مرد را در مسيري شهواني قرار مي دهيد شما در قيامت از يك جانور هم پست تر هستيد. ما اگر مي گوييم حجاب داشته باشيد به معناي مخالفت با هنر و زيبايي نيست. بلكه مي كوشيم تا هنر در خدمت ابتذال نباشد."

چند وقت خودداری کردیم

این نخستین اعتراض به بد حجابی در سال 1389 بود. پس از آن محمد تقی رهبر نماینده مجلس و رئیس فراکسیون روحانیت مجلس ضمن انتقادات تند از وضعیت حجاب در جامعه، مبارزه با بی حجابی را وظیفه دولت دانست و از گلایه برخی از علمای قم به احمدی نژاد به دلیل بی توجهی به این موضوع خبر داد. وی که در جلسه انصار حزب الله سخن می گفت اعلام کرد : " گر ما اين چند وقت قدري خودداري مي کرديم، به خاطر اين بود که مي گفتيم فتنه گران خفه شوند و از اين فضا خارج شويم. الان روند بدحجابي به گونه اي شده که تبديل به بي حجابي کامل شده است."

به سفارش آقا بوده است

او در همین جلسه به طرح عفاف و حجاب هم اشاره کرد و گفت : " عفاف و حجاب قانون شد؛ در دوره مجلس هفتم طرح ترويج فرهنگ عفاف و حجاب تصويب شد و براي کليه ادارات و سازمان ها هم فرستاده شد.

ما مي خواهيم اين طرح را از انزوا خارج کنيم؛ چرا که اين طرح تدوين شده و براي 10-15 نهاد ارسال شده است و خيلي روي آن کار شده است و به سفارش خود آقا هم بود و دولت هم موظف است عمل کند."

از راه قانونی برخورد کنید

تریبون نماز جمعه در اختیار مبارزه با بد حجابی قرار گرفت. امام جمعه قم برخورد قاطعانه با بدحجابي در جامعه را ضروري دانست و گفت: "بايد كساني كه نسبت به آلودگي فرهنگي اصرار و لجاجت دارند از راه قانوني برخورد شود." وی تصریح کرد متاسفانه ما شاهد هستيم كه وضعيت حجاب و آرايش برخي از زنان نامناسب است و اين مسئله يكي از مشكلات امروز جامعه ما به شمار مي‌رود.

وي با اشاره به اينكه اكثر مردم به معناي واقعي باحيا بوده و اين مسائل را رعايت مي‌كنند، يادآور شد:" در برخي شهرها متاسفانه مشاهده مي‌شود كه عده معدودي از سر ناآگاهي مسئله حجاب را به درستي رعايت نمي‌كنند."

بی حجابی و زلزله

صدیقی، امام جمعه تهران ، در نماز جمعه، بدحجابی زنان و وقوع بلا و زلزله را به یکدیگر ارتباط داد. او گفت: "بی حجابی های بانوان، موجب لرزش دل جوانان و در نهايت، غضب خداوند می شود و گناهان صغيره در صورت استمرار به گناهان كبيره تبديل می شوند."

فروردین ماه نیز راهپیمایی تحت عنوان "ندای عصمت " در قم برگزار شد که شرکت کنندگان در آن خواستار برخورد حکومت با بد حجابی بودند.

گروهی خاص به دنبال بد حجابی هستند

اما از سوی دیگر این بار بد حجابی بانوان به خود آنها و اعتقاداتشان نسبت داده نمی شود و سخن از این است که گروهی خاص به دنبال این هستند که بانوان بد حجاب در جامعه حضور یابند.

احمدی نژاد در سخنانی گفت: " دشمنان با برخی اقدامات تبلیغی و جوسازی ها در صدد تخریب پاکی و ایمان جوانان هستند و می خواهند عده ای را با ظاهر نامناسب در جامعه راه بیاندازند و پس از برخورد با آنها تبلیغ کنند که در ایران با جوانان برخورد می شود و خمودی و یاس را در بین جوانان بوجود بیاورند."

کشف باند بد حجابی

از سوی دیگر برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی وزارت ارشاد خبر از این داد که باند مروج بد حجابی را کشف کرده اند .

حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در جلسه با اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی، از شناسایی و دستگیری برخی شبکه های فساد اجتماعی و فرهنگی از سوی وزیر اطلاعات خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: شبکه ای که برخی از خانم های معلوم الحال را برای تظاهر به بدحجابی و بی حجابی با پرداخت مبالغی به شهر قم می فرستاد و سپس به تهران بازمی گرداند، شناسایی و دستگیر شدند.

اجرای طرح عفاف

احمدی نژاد نیز که پیش از این قانون حجاب و عفاف را در آذر ماه سال 1387 تعطیل کرده بود ،در اردیبهشت امسال دولتش را موظف کرد که این طرح را اجرا کنند.

مصطفی محمد نجار در اردیبهشت ماه اعلام کرد : " با توجه به اولويتي‌ كه در اين زمينه مطرح شده است، ستاد صيانت از حريم امنيت عمومي و حقوق شهروندي و حجاب و عفاف را داشتيم كه هفته گذشته نيز جلسه‌اي را برگزار كرديم و در اين خصوص برنامه‌ريزي‌هاي خوبي در حال انجام است كه امسال انجام خواهد شد."

درگیری میان دانشجویان

به دنبال تمام این واکنش ها در دانشگاه تهران میان دانشجویان در گیری به وجود آمد و عده ای از دانشچویان خواستند که به کسانی که حجاب را رعایت نکرده اند تذکر بدهند که موجب درگیری میان آنها شد .

به دنبال این اتفاق مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد : " باید برای دانشگاهها تبیین شود که در دانشگاهها مسئولینی مشخص شوند که با بدحجابی برخورد کنند."

طرحی برای مبارزه نداریم

پلیس تهران آذر ماه 1388 خبر از این داده بود که طرحی برای مبارزه با بد حجابی ندارند . سردار رجب‌زاده درباره خودروهای گشت ارشاد گفته بود، نوشته گشت ارشاد را کنده‌ایم چون نیازی به بزرگ‌نمایی و فضاسازی برای این موضوعات نیست.

عزیزالله رجب‌زاده گفته بود : " زمانی که وضعیت جامعه از حالت عادی خارج شود، برای بازگرداندن آن وضعیت به حالت معمولی باید از نیروها و توان زیادی استفاده کرد تا به حد نرمال برسد. یک زمانی بدپوششی و موضوع اراذل و اوباش به این مرحله رسیده بود که طرحی انجام شد. در حال حاضر وضعیت به حالت عادی رسیده و نیاز به انجام این‌گونه طرح‌ها نیست."

برنامه ای ویژه داریم

اما سردار رادان چند ماه بعد از این اظهارات خبر از این داد که از نیمه دوم فروردین ماه پليس برنامه‌‏هاي ويژه‌‏اي را در موضوع بدحجابي و مفاسد اجتماعي اجرا خواهد كرد.

وی اعلام کرد : " نيروهايمان را آماده كرده‌ايم تا با هر اقدامي كه مخل امنيت عمومي باشد، مقابله كنند."

احمدی نژاد و بد حجابی

احمدی نژاد نیز که در انتخابات نهم ریاست جمهوری اعلام کرد مشکل کشور بد حجابی نیست ، در اردیبهشت دو سال بعد نیروهای انتظامی با رضایت و تائید وی گشت های ارشاد را روانه خیابان ها کردند تا با بد حجابی با مصداق خودشان مبارزه کند.

خبر ها حکایت از این دارد که رییس دولت دهم می خواهد در یک برنامه تلویزیونی حضور بیابد و از جوانان بد حجاب در خواست کند که حجابشان را رعایت کنند.

. او می خواهد در خصوص نحوه اجرای قانون عفاف و حجاب با مردم به خصوص جوانان سخن گفته و ابهامات موجود برای اجرای کامل این طرح را از بین ببرد.

این آخرین را هکار رئیس جمهوری خواهد بود که مردم در خصوص حجاب از او و معاونانش حرف های ضد و نقیض فراوانی شنیده اند و بعید است یکبار دیگر پای سخنانش بنشینند تا در این خصوص چیزی بگوید.

اگر می آمد

اما اگر سال گذشته جریان انتخابات به سوی دیگر کشیده می شد و حالا میر حسین موسوی ریاست دولت دهم را بر عهده داشت ، شاید دیگر ایران شاهد طرح های ضربتی برای انجام یک کار فرهنگی و ریشه ای نبود.

چرا که میر حسین موسوی معتقد بود : " مسائلی که مربوط به مسائل اجتماعی است باید با تکیه بر مزیت های اجتماعی بر اعتقادات و اعتماد به مردم حل و فصل شود و برخوردهای خشن اثر مثبتی ندارد. در جریان این برخوردها ممکن است سوءنیت هایی نیز اتفاق بیفتد و این ها به حساب نظام گذاشته شود."


 اعتصاب در برخی شهرهای کردنشین ایران در اعتراض به اعدام ها

23 اردیبهشت 1389

بی بی سی - گزارش ها و تصاویر ارسال شده از ایران حاکی از آن است که در اعتراض به اعدام پنج شهروند ایرانی در یکشنبه گذشته، در برخی از شهرهای کردنشین ایران اعتصاب عمومی به راه افتاده است.

بنابر گزارش شاهدان عینی، بخش هایی از بازار سنندج، سقز، مریوان، کامیاران، دیواندره، بوکان، مهاباد، اشنویه و پیرانشهر امروز، پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت (۱۳ مه) به حالت تعطیل درآمده است.

همچنین اخباری مبنی بر حاضر نشدن دانشجویان و دانش آموزان بر سر کلاس های درس در شهر کامیاران گزارش شده است.

در تصاویر ارسال شده از شهرهای استان کردستان، مغازه هایی که کرکره هایشان پایین کشیده شده و بازارهای سنتی این شهرها که تعطیل اند، مشاهده می شود.

یکشنبه گذشته (۱۹ اردیبهشت) دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان به اتهام "مشارکت در بمب گذاری در مراکز دولتی و وابستگی به پژاک" در زندان اوین اعدام شدند.

در روزهای گذشته، معترضان به اعدام پنج زندانی سیاسی در ایران که چهار نفر از آنها کرد بودند، در شهرهای مختلف جهان از جمله اربیل، سلیمانیه، کلن، لاهه، هامبورگ، پاریس، میلان، لندن و برلین تظاهرات کردند.

پیش تر و در جریان برگزاری دادگاه های اولیه، روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران اتهام این افراد را "عملیات تروریستی از جمله بمب گذاری در مراکز دولتی و مردمی شهرهای ایران" اعلام کرده بود. ’محاکمه های ناعادلانه’

اعدام های روز یکشنبه واکنش های متعددی در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه (۲۱ اردیبهشت) این اعدام ها را محکوم کرد و گفت محاکمه این افراد "عادلانه نبوده" و بعضی از آنها "شکنجه" شده اند.

در بخشی از این بیانیه، مالکولم اسمارت مدیر بخش خاور میانه و آفریقای شمالی این گروه حقوق بشری نوشت: "ما این اعدام ها را که بدون اخطار قبلی انجام شد محکوم می کنیم. علیرغم اتهامات سنگین علیه این پنج نفر، آنها از محاکمه ای عادلانه محروم شدند. سه نفر از متهمان شکنجه و دو نفر مجبور به اعتراف تحت فشار شدند."

در ادامه این بیانیه آمده بود: "آنها در تخطی از قوانین ایران که مسئولان را ملزم می کند وکلای زندانیان را پیش از اجرای حکم اعدام آگاه کنند، اعدام شدند."

دیده بان حقوق بشر نیز در بیانیه ای آورد که اعدام این پنج نفر بدون مطلع کردن خانواده های آنها انجام شده و اجساد آنها تاکنون تحویل خانواده هایشان نشده است. ’اعدام های ناگهانی’

علاوه بر واکنش های بین المللی به اعدام این پنج زندانی سیاسی در ایران، در داخل این کشور هم رهبران معترضان به نتایج انتخابات خرداد ۸۸ (جنبش سبز) هم به روند محاکمه و اعدام این افراد واکنش نشان دادند.

در روزهای گذشته، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان ایران، در واکنش هایی جداگانه به روند محاکمه این پنج نفر و آنجه "عدم رعایت آیین دادرسی" خوانده شده، اعتراض کردند.

میرحسین موسوی در بیانیه ای که روز دوشنبه (20 اردیبهشت) منتشر کرد، نوشت که این پنج نفر "بدون آنکه توضیحات روشن کننده ای از اتهامات و روند دادرسی ومحاکمات به مردم داده شود" به طور "ناگهانی اعدام" شده اند.

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی و از رهبران مخالفان دولت، در انتقاد از نحوه اعدام این افراد گفت: "طبیعی است که ما از مرگ افراد و اعدام آنها متاثر می شویم و اصولا مخالف چنین برخوردهایی هسیتم."

آقای کروبی گفت: "اعدام این افراد در شرایطی صورت گرفته است که هیچکس از چند و چون پرونده آنها با خبر نیست و جرم آنها به دلیل علنی نبودن دادگاه و عدم رعایت آیین دادرسی و قانون، برای کسی محرز نشده است."

در اطلاعیه دادستانی انقلاب تهران در مورد اعدام شدگان آمده است که این پنج نفر اقدام به بمبگذاری در ساختمان های دولتی، اماکن عمومی و خط لوله گاز ایران و ترکیه کرده بودند.

دولت ایران می گوید که نقش این افراد در طراحی و اجرای حملات مرگبار "محرز" شده است.


جلوگیری از آزادی کوهیار گودرزی پس از پنج ماه بازداشت

23 اردیبهشت 1389

کمیته گزارشگران حقوق بشر - باوجود صدور قرار وثیقه برای کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر، مسئولان شعب مختلف دادگاه انقلاب، از آزادی وی جلوگیری کرده و گفته‌اند پرونده او در هیچ‌یک از شعب موجود نیست.

مادر کوهیار گودرزی در این‌باره گفته است که علی‌رغم تهیه مبلغ وثیقه و مراجعه به دادسراهای مختلف در تهران، مسئولان اعلام می‌کنند که پرونده در هیچ‌يک از شعب موجود نیست و «گویی پرونده کوهیار گم شده است.»

پروین مخترع، همچنین اشاره کرده که برخورد مسئولان با وی زننده بوده و اعتراض او باعث شده «وی را با بی‌احترامی از محل بیرون کنند.»

مادر این فعال مدنی اشاره کرده که روز دوشنبه با او ملاقات داشته اما از چهارشنبه هفته گذشته هیچ تماس تلفنی نداشته است.

این درحالی است که نزدیک به ۱۵۰ روز از بازداشت کوهیار گودرزی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر می‌گذرد و او همچنان در زندان اوین نگهداری می‌شود.

شیوا نظرآهاری دیگر عضو کمیته نیز با گذشت پنج ماه از بازداشت، همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .