یکشنبه بيست و نهم فروردين ١٣٨٩


موسوی: مردم مسببان شرایط را فراموش نمی کنند

میرحسین موسوی، از رهبران اصلی مخالفان، با انتقاد از سیاست های دولت در زمینه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی گفت: "ملت ما آماده است در مقابل هر نوع تهدید بیگانه متحد بایستد، ولی در عین حال مسببان این شرایط در داخل را فراموش نخواهد کرد."

آقای موسوی در دیدار با اعضای کمیته دانشجویی "سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی"، که خبر آن روز یکشنبه ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) در سایت "امروز" منتشر شد، تاکید کرد که چشم اندازی برای آزادی رسانه ها نمی بیند و به علاقه مندان به "جنبش سبز" توصیه کرد "در همین شرایط سخت، راه هایی را برای بسط آگاهی و گسترش رسانه ها پیدا کنند".

کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ارائه پیشنهاداتی برای پیشبرد جنبش سبز و گسترش آن به اقشار مختلف جامعه، به نقد جدیدترین سیاست های اعلام شده دولت محمودی احمدی نژاد در زمینه های مختلف و از جمله افزایش جمعیت و خروج جمعیت از تهران پرداخت.
ایستادگی بر سر "شعارهای دقیق"

آقای موسوی در سخنان خود تبیین "شعارهای درست و منطبق با خواسته های به حق مردم" را یکی از وظایف اصلی هواداران جنبش سبز برشمرد و تاکید کرد: "وظیفه ماست که شعارها را با دقت و درست انتخاب کنیم و سپس بر سر تحقق آن ها بایستیم".

نخست وزیر دوران جنگ توصیه کرد که باید "هر روزنامه که بسته می شود، راه انتشار یک روزنامه دیگری در چهارچوب قانونی جستجو شود و هر وبلاگی که بسته می شود ده ها وبلاگ دیگر برای دفاع حقوق مردم باید راه اندازی شود".

"وظیفه ماست که شعارها را با دقت و درست انتخاب کنیم و سپس بر سر تحقق آن ها بایستیم"

میرحسین موسوی

وی افزود که فعالان اصلاح طلب، باید فعالیت های سیاسی و زندگی روزمره ی خود را "توامان اداره کنند" و یادآور شد که "جنبش" وابسته به تعداد معدودی از "افراد نابغه" نیست.
"اصولگراها را هم دوست داریم"

میرحسین موسوی در بخش دیگری از اظهارات خود به نقش دانشجویان در حرکت های اعتراضی پرداخت و با ذکر این که "سرکوب ها نتوانسته است جلوی پیشرفت جنبش سبز را در دانشگاه ها بگیرد" گفت: "در سطح دانشگاه ها سه و نیم میلیون دانشجو حضور دارد که اکثریت قریب به اتفاق آنان می دانند راه سرافرازی کشور گسترش امواج سبز آگاهی و مسئولیت در میان توده های میلیونی مردم است. "

وی تاکید کرد که باید "راه سبز" طوری تعریف شود که "همه ی هفتاد میلیون جمعیت کشور حتی مخالفان ما را در بربگیرد" و افزود: "ما از کثرت و تنوع نمی ترسیم. ما اصولگراها را دوست داریم، همان طور که همه اقشار ملتمان را."

وی ادامه داد: "ما همه فرهنگ های موجود را و همه قومیت ها و همه زبان ها را دوست داریم."
زلزله، نرخ جمعیت و "منحرف کردن ذهن مردم"

"در حالی که دولت مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد نباید با لفظ آمرانه از خروج پنج ملیون نفر از مردم تهران صحبت کند"

میرحسین موسوی

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم آزادی و عدالت را جدایی ناپذیر دانست و اظهار داشت: "آن کسی که وضعیت معیشتی فلاکت بار دارد بیشتر در معرض از دست دادن آزادی های اساسی است."

وی با ذکر این که راه حل مشکلات کشور "منحرف کردن اذهان مردم از مسائل اساسی نیست"، به اظهارات مقام های دولتی در مورد احتمال وقوع زلزله در تهران پرداخت و گفت: "حکومت باید همیشه به فکر زلزله پایتخت باشد، نه آنکه خوابنما شود که زلزله ای بزرگ در راه است."

این رهبر اصلاح طلب در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: "در حالی که دولت مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد نباید با لفظ آمرانه از خروج پنج میلیون نفر از مردم تهران صحبت کند." وی افزود: "شما یک رشد معقول را برای رفاه و آموزش و بهداشت مردم داشته باشید و سپس تبلیغ افزایش نرخ جمعیت کشور را بکنید."

این قسمت از سخنان میرحسین موسوی، واکنشی به اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد در مورد انتقال بخشی از جمعیت تهران برای پیش گیری از تلفات زلزله و همچنین سخنان وی در تشویق بچه دار شدن خانواده هاست.


آمریکا: از محمود احمدی نژاد نامه دریافت کردیم

کاخ سفید تائید کرده محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نامه ای فرستاده است.

مایک هامر، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مستقر در کاخ سفید، شنبه، ۲۸ فروردین (۱۷ آوریل) از اظهار نظر درباره محتوای این نامه خودداری کرد.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از این مقام آمریکایی می نویسد، کاخ سفید قصد پاسخ دادن به نامه محمود احمدی نژاد که ماه گذشته دریافت شده است را ندارد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اخیرا به نقل از اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد گزارش داده بود، رئیس جمهوری ایران این نامه را "در راستای دیپلماسی عمومی ایران و تاثیرگذاری بر افکار بین‌المللی" نوشته است.

ایرنا به نقل از اسفندیار رحیم مشایی می نویسد: "در این نامه عملکرد دولت آمریکا، حادثه حمله به برج‌های دوقلو، حمله آمریکا به منطقه به بهانه مقابله با تروریسم و نتیجه عملکرد آنان در منطقه که موجب توسعه ناامنی و بی‌ ثباتی شده، به چالش کشیده شده است."

به گفته او، این دومین نامه محمود احمدی نژاد به رئیس جمهوری آمریکاست.

رئیس جمهوری ایران ۲۴ فروردین در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون این کشور گفت: "آقای اوباما یک شانس بیشتر ندارد. آن هم ایران است."

او ادامه داد: "این حرف احساسی نیست، علمی است. آقای اوباما که در فلسطین نمی تواند کاری کند، نمی گذارند کاری بکند. شانسی هم ندارد."

دولت باراک اوباما بر تغییر سیاست اتمی ایران از طریق تشدید تحریم های بین المللی تاکید دارد و برای تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران تلاش می کند.

باراک اوباما با وجود تاکید بر دیپلماسی، تاکید دارد حمله نظامی به ایران یکی از گزینه های مد نظر آمریکاست.

"هشدار رابرت گیتس"

در همین رابطه، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز از نگرانی وزیر دفاع ایالات متحده از استراتژی کاخ سفید در قبال ایران خبر داده است.

روزنامه نیویورک تایمز در شماره روز یکشنبه، ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) خود گزارش داد، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، در ماه ژانویه امسال با ارائه گزارشی محرمانه به کاخ سفید، موثر بودن استراتژی بلندمدت آمریکا در قبال ایران را زیر سوال برد.

به نوشته نیویورک تایمز، رابرت گیتس خواهان این شد که آمریکا باید برای سناریوهای مختلف در برابر ایران آماده باشد.

آن طور که نیویورک تایمز می نویسد، رابرت گیتس به ویژه نگران این است که ایران مسیر اتمی کره شمالی را دنبال کند، یعنی ابتدا به توانایی تولید سلاح هسته ای دست پیدا کند و سپس با اخراج بازرسان بین المللی اقدام به تولید سریع چنین بمبی کند.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، کاربرد سلاح هسته ای را حرام اعلام کرده است.

دولت ایران نیز اولین کنفرانس بین المللی "خلع سلاح و عدم اشاعه" سلاح اتمی را برگزار کرده است.

با این وجود، نیویورک تایمز به نقل از یک مقام ناشناس ایالات متحده نوشته است، جلوگیری از دستیابی ایران به "توانایی" تولید بمب اتمی خط قرمز آمریکا در برابر ایران است.

مقام های آمریکا می گویند ایران حداقل یک سال نیاز دارد تا به مقدار کافی اورانیوم غنی شده با خلوص بالا برای تولید بمب اتمی دست پیدا کند.

آن طور که نیویورک تایمز نوشته است، ارتش آمریکا در حال بازنگری در برنامه های خود در برابر ایران است تا در صورت صدور دستور باراک اوباما، آمادگی هدف قرار دادن این کشور را داشته باشد.

با نمايندگي از طرف جمعي از زندانيان بند 350 زندان اوين

از بعد از انتخابات 22 خرداد تا کنون، سازمانهای حامی حقوق بشر و 32 استاد ایرانی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا، خواستار سفر فوری بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل‌متحد، و یا نماینده ویژه‌اش به تهران شدند تا نگرانی جدی جامعه جهانی را به رهبران ایران گوشزد کنند.


انحلال احزاب اصلاح طلب، تسویه حساب سیاسی؟

نیکی محجوب

بی بی سی

پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۲ خردادماه و شکل گیری اعتراض ها به اعلام نتیجه آن، دو حزب اصلاح طلب جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که از میرحسین موسوی و مهدی کروبی حمایت کرده اند، مورد نقد طرفداران دولت جدید قرار گرفتند و برخی از این فعالان بازداشت شدند و دفاتر این احزاب بسته شد.

به تازگی نیز کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در نشست خود درخواست انحلال این دو تشکل را به دادگاه ارسال کرده است.

یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران و دستگیری گسترده فعالان سیاسی طرفدار نامزدان معترض ، برخی از کارشناسان این دستگیری ها و ممانعت از فعالیت احزاب اصلاح طلب را تسویه حساب سیاسی دانستند.

فاطمه حقیقت جو، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی، در گفت و گو با بی بی سی فارسی این درخواست کمیسیون ماده ۱۰ را به نوعی مغرضانه توصیف می کند.

خانم حقیقت جو می گوید:" دولتی که بر آمده از شبه کودتای انتخاباتی است در صدد است تا همه مخالفانش را از بین ببرد و طبیعی است که در ابتدا به سراغ تشکل های سیاسی برود. همین وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات در خرداد سال گذشته بود و در حال حاضراسباب دست بازیگران همان دولت کودتایی شده و به سو استفاده از قدرت قانونی که قانون به آنها داده، پرداخته است."

محمد سلامتی، دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در واکنش به انتشار این خبر به سایت خبرآنلاین گفته که انحلال سازمان مجاهدین به وی به عنوان دبیرکل این تشکل اعلام نشده است و در صورت لزوم بیانیه ای از سوی این تشکل صادر می شود.

جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز دیگر حزب اصلاح طلبی است که بسیاری از اعضای آن پس از انتخابات دستگیر و روانه زندان شدند.

سراج الدین میردامادی روزنامه نگار ، فعالیت های این دو حزب پس از اعلام نتایج انتخابات را از دلایل تلاش برای انحلال آنها عنوان می کند و ادامه می دهد: "جبهه مشارکت با تمام دستگیری های انجام شده همچنان به صدور بیانیه های تندی از سوی شورای مرکزی این حزب ادامه می داد و کیهان بارها تاکید می کرد که با تمام این دستگیری ها این بیانیه ها از کجا می آید."

"دولتی که بر آمده از شبه کودتای انتخاباتی است در صدد است تا همه مخالفانش را از بین ببرد و طبیعی است که در ابتدا به سراغ تشکل های سیاسی برود. همین وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات در خرداد سال گذشته بود و در حال حاضراسباب دست بازیگران همان دولت کودتایی شده و به سو استفاده از قدرت قانونی که قانون به آنها داده، پرداخته است."

فاطمه حقیقت جو

این روزنامه نگار نکته دیگری را که موجب درخواست اتحلال این دو حزب شده قدرت ساماندهی و بسیج مردم می داند و می گوید: "این دو حزب بالقوه می توانند ارتباطات شبکه گسترده با بدنه اجتماعی جنبش اعتراضی مردم ایران را داشته باشند. حاکمیت ترجیح می دهد پروانه مجوز رسمی آنها را باطل کند آنها را به احزاب غیر قانونی تبدیل کنند."

در واکنش دیگری به انتشار این خبر، سلمان ذاکر، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به رسیدگی به تخلفات احزاب به خبر آنلاین گفته خلاء قانونی در این خصوص وجود ندارد. در مواردی که نیاز است تخلفات یک حزب مبنی بر انحلال رسیدگی شود می توان از قوانین مشابه استفاده کرد.

خانم حقیقت جو این درخواست را غیر قانونی می داندو با تاکید بر اینکه این درخواست نقض کامل قانون اساسی است، ادامه می دهد:" احزاب مشارکت و مجاهدین کاملا در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانین مدون عمل کرده اند. با این حال دفتر این احزاب پلمپ شد و برخلاف قانون اجازه ندادند برنامه سالانه این دو حزب برگزار شود."

برخی از فعالان معتقدند تلاش برای انحلال این دو حزب و محدود کردن فعالیت های نیروهای اصلاح طلب با توجه به شرایط موجود ادامه خواهد داشت و تاکید دارند که فشارهای موجود کمکی به حل بحران سیاسی جامعه نمی کند

خانم حقیقت جو می گوید:" من خیلی امیدوار نیستم چون متاسفانه دستگاه قضایی مستقل نداریم اما امیدوارم فعالان سیاسی و عقلای باقی مانده قوم مانع از این حرکت دیکتاتورمنشانه شوند و اجازه ندهند فضای سیاسی کشور تنگ تر از این شود، در غیر اینصورت بدون تردید نظام سقوط خواهد کرد. "

رفع بحران سیاسی ایجاد شده پس از انتخابات، تنها با بررسی دقیق شرایط و یافتن راهکاری برای حل آن امکان پذیر است، در غیر اینصورت به اعتقاد کارشناسان بحران ایجاد شده در پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران بسیاری را در گرداب ایجاد شده فرو خواهد برد.


آمریکا حلقه محاصره اقتصادی ایران را تنگتر می کند

جان لاین

گزارشگر بی بی سی

با افزایش فشارهای جهانی بر برنامه های اتمی ایران شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آمریکا تلاش های بیشتری برای انزوای اقتصادی ایران بکار گرفته است.

طی هفته های اخیر کشورها و شرکت های گوناگونی واردات نفت خام خود را از ایران کاهش داده اند. برخی از شرکای تجاری اصلی ایران از جمله چین، ژاپن و هند در بین این کشورها هستند.

از طرف دیگر شرکت های بیشتری فروش بنزین به ایران را متوقف کرده اند. ایران بخش قابل توجهی از بنزین مصرفی خود را از خارج وارد می کند.

یک مقام عالیرتبه آمریکا این هفته صریحا خبر از تلاش های این کشور در این زمینه داد.

ویلیام برنز معاون وزارت خارجه آمریکا به کمیته ای در کنگره آمریکا گفت: "ما کوشش می کنیم از هر اهرمی که در اختیار داریم برای قطع رابطه شرکتهای خارجی با اقتصاد ایران استفاده کنیم."

کیت دوریان تحلیلگر انرژی موسسه پلتز در دبی می گوید: "افراد معدودی حاضرند مستقیما با ایران وارد معامله شوند."

حتی حمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی ایران تصدیق کرده که صادرات نفت ایران به چین، ژاپن و هند کاهش یافته اما او گفت این وضعیت اثری بر روی صادرات نفت ایران ندارد.

این فشارها در شرایطی وارد می شود که آمریکا بدنبال اعمال دور جدیدی از تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران است.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اظهار امیدواری کرده قطعنامه تحریم های جدید "بهار جاری" در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب برسد.

دیپلماتهای آمریکایی دو ماه بیشتر وقت ندارند که این مذاکرات را به سرانجام برسانند.

معامله گران می گویند ایران بهای بالایی برای نفت خود تعیین می کند. در شرایطی که بازار نفت اشباع است نفت ایران به دلیل "سنگین" بودن مشتری کمتری دارد.

تحلیلگران موسسه پلت می گویند ایران با تولید 3 میلیون و 760 هزار بشکه نفت در روز ورای سقف تعیین شده اوپک رفته است. اما برخی دیگر نیز با اشاره به آمارهای حکومت تصویر چندان خوبی از ایران ترسیم نمی کنند و می گویند این کشور خیلی بیش از 3 میلیون و 500 هزار بشکه در روز تولید نمی کند.

آقای حسینی گفته است چین واردات نفت خود از ایران را از 400 هزار بشکه به 200 هزار بشکه در روز کاهش داده است.

ژاپن نیز خبر از کم کردن واردات نفت خام خود از ایران داده است. شرکت هند ریلاینس هم معاملات خود با ایران را کاهش داده و یا حتی قطع کرده است.

به گزارش ایسنا خبرگزاری دانشجویان ایران، ریلاینس روزانه بین 90 تا 100 هزار بشکه نفت از ایران می خرید.

ریلاینس همچنین یکی از تامین کنندگان اصلی بنزین به ایران بود. این شرکت یکی از شرکت هایی است که بدلیل فشار سیاسی معاملات خود با ایران را قطع و یا حداقل کاهش داده است.

شرکت روسی لوک اویل، بی پی، شل، ویتول، گلنکور، ترفیگورا و آی پی جی نیز جزء این کمپانی ها هستند.
وابستگی

مردم ایران عاشق ماشین های خود هستند و آشوب تابستان 2007 که بدنبال سهمیه بندی شدن بنزین در این کشور رخ داد نشان داد که وابستگی ایران به بنزین وارداتی یکی از نقاط ضعف این کشور است.

کنگره ایران با فشار بر باراک اوباما خواهان تحریم صادرکنندگان بنزین به ایران است، اما آقای اوباما تاکنون مخالفت کرده و یا حداقل اقدامی رسمی انجام نداده است.

برخی تحلیلگران می گویند ترکمنستان، ونزوئلا، کویت و مالزی نسبت به فروش بنزین به ایران ابراز آمادگی کرده اند و تهران می تواند نیاز خود را از این منابع تامین کند.

این هفته گزارش شد که یک تانکر چینی برای انتقال محموله بزرگی از بنزین به ایران آماده می شود. شرکت توتال فرانسه نیز هنوز به ایران بنزین می فروشد.

رئیس شرکت توتال گفته است که این شرکت پیام "غیرمستقیمی" از واشنگتن درباره فروش بنزین به ایران دریافت کرده است.

این فشارها حداقل به این معناست که ایران شاید بتواند منابع جایگزینی برای خرید بنزین پیدا کند، اما مجبور است بهای بیشتری برای این منظور بپردازد.

فشارها بر ایران نشان می دهد چگونه آمریکا از قدرت اقتصادی خود بعنوان اهرم سیاسی استفاده می کند.

برای نمونه لوک اویل با وجود آنکه شرکتی روسی است سهامداران آمریکایی زیادی و پمپ بنزین های زنجیره های متعددی در آمریکا دارد.

ریلاینس هند نیز منافع مهمی در آمریکا دارد.
فشار آمریکا

مدتهاست که مقام های آمریکایی از این اهرمها برای ممانعت از نقل و انتقالهای مالی ایران استفاده می کنند.

بانکهای اروپایی پیام ساده ای از واشنگتن دریافت کرده اند: یا با ایران معامله کنید یا با آمریکا.

مقام های وزارت خزانه داری آمریکا برای انتقال این پیام حداقل دو سفر به اروپا داشته اند.

به این ترتیب انتقال پول به ایران و یا از این کشور بسیار دشوار و دریافت اعتبار نامه نیز تقریبا غیرممکن شده است. این مسئله یکی از دلایل کاهش معاملات نفتی با ایران است.

آمریکا از اتحاد خود با عربستان سعودی استفاده می کند تا منبع جایگزینی برای کشورهای آسیایی که از مشتریان اصلی نفت ایران هستند تامین کند.

فشار وسیعی نیز بر شرکتهای غیرآمریکایی برای جلوگیری از معامله با ایران در جریان است.

شرکت خودروسازی دایملر این هفته اعلام کرد که از ایران خارج می شود. گزارش شده که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان موافقت کرده مادامیکه واشنگتن بطور علنی فشار نمی آورد شرکتهای آلمانی را ترغیب به توقف رابطه با ایران کند.

اما اتریش همچنان فعالانه و بطور علنی روابط تجاری با ایران را تشویق می کند.
اختلافات داخلی

بر اساس برخی تحلیلهای غربی از آمار بانک مرکزی ایران، کاهش درآمد نفتی ذخایر ارزی این کشور را بطور جدی کاهش داده است. هزینه های زیاد محمود احمدی نژاد نیز اوضاع را وخیمتر کرده است.

بر اساس این تحلیلها ذخایر ارزی ایران ممکن است تا یکسال دیگر به سطح بسیار خطرناکی نزول کند و دولت را مجبور به کاهش ارزش ریال و یا اتخاذ سیاست شدیدی کند.

یکی از مشکلات اصلی آقای احمدی نژاد این است که بدنبال انتخابات ریاست جمهوری تابستان گذشته بسیار ضعیف شده است. دولت او اغلب نمی تواند تصمیم گیری کند و گاه حتی به آستانه فلج شدن رسیده است.

او حتی در بین بسیاری از محافظه کاران از محبوبیت ناچیزی برخوردار است.

تاثیرات این وضعیت در تغییرات شدید سیاست هسته ای ایران به چشم می خورد. اما مشکل اصلی مدیریت اقتصاد است.

یکی از راه های مقابله با بحران مالی ممکن است کاهش یارانه ها بخصوص یارانه بنزین باشد که آقای احمدی نژاد در صدد اجرای آن است.

اما رئیس جمهور ایران دچار اختلاف با مجلس بر سر وسعت اصلاح یارانه هاست و بنظر نیز نمی رسد این مشکل بزودی حل شود.

فشارهای اقتصادی آمریکا معطوف به تشویق آقای احمدی نژاد برای حضور بر سر میز مذاکرات هسته ای است. اما تاکنون نشانه های زیادی از نتیجه بخش بودن این تلاش ها به چشم نمی خورد. علاوه بر این نشانه های چندانی از اقتدار کافی آقای احمدی نژاد برای حل این مسئله حتی اگر بخواهد هم به چشم نمی خورد.

اما سیاست های غرب ممکن است بازی بلندمدتی هم باشد. غربی ها ممکن است امیدوار باشند که فشارهای اقتصادی در دراز مدت موقعیت آقای احمدی نژاد را تضعیف کند و یا حتی نهایتا اساس حمهوری اسلامی را تهدید کنید.


این بار اتهام این است :دیدار با رهبران جنبش سبز

به موازات گسترش دیدارها و جلسات کروبی و موسوی که در روزهای آغازین سال که به بهانه دیدارهای نوروزی افزایش یافته ،نیروهای امنیتی تلاش می کند تا آنها را به شدت محدود کند . به همین منظور رو به تهدید کسانی آورده که با این دو رهبر منتقد وضعیت حاکم بر کشور دیدار می کنند . از آنجایی که برخورد و محدود کردن علنی آنها هزینه های بسیاری برای دولت دارد و موجب گسترش نارضایتی های موجود می شود ، آنها چاره کار را در تهدید ، ارعاب و بازداشت دیگر فعالان اجتماعی و سیاسی کرده اند . بهانه این بار ” دیدار و گفت و گو با رهبران جنبش سبز ” است .

کلمه :تهدید تلفنی وعلنی کسانی که با مهدی کروبی و میرحسین موسوی دیدار کرده اند ، افزایش یافته است .

به گزارش خبرنگاران کلمه ،در چند روز گذشته با تعدادی از کسانی که با مهدی کروبی دیدار داشته اند ، تماس گرفته شده و ضمن تهدید آنها به بازداشت و احضار به وزارت اطلاعات ، گفته شده که چنین اقداماتی را تکرار نکنند .

پیش از این نیز برخوردهای علنی و تهدید آمیز با کسانی که با میرحسین موسوی دیدار کرده اند ، گزارش شده بود . عبدالله مومنی که پس از ۸ ماه با قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود، پس از دیدارنوروزی میرحسین موسوی با او و خانواده اش ، مجداد دستگیر و راهی زندان انفرادی در ۲۰۹ شده است .

آنچنان که همسر سخنگوی ادوار تحکیم وحدت می گوید: پیش از آمدن میرحسین موسوی به منزلشان، از اداره اطلاعات تهران با آنها تماس تلفنی گرفته شد که آمدن موسوی موجب ضررهایی برای عبدالله خواهد شد .

این اتفاق دو روز پس از این دیدار روی داد و با فراخواندن عبدالله مومنی به دادگاه انقلاب ، وی دوباره روانه زندان شد . او هم اینک در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و در سلول انفرادی نگه داری می شود .

مهدی کروبی و میرحسین موسوی در سال جدید با خانواده زندانیانی چون بهاره هدایت ، احمد زید آبادی ، سعید لیلاز ، بهمن احمدی امویی ، مسعود باستانی ، شیوا نظر آهاری ، تعدادی از فعالان سیاسی و دانشجویی و با خانواده فیلمساز معروف ایرانی ، جعفر پناهی دیدارهایی داشته است .

در این دیدارها موسوی و کروبی ضمن امیدواری به آینده خواهان صبر و استقامت ، افزایش آگاهی های عمومی مردم و حفط وحدت در میان جنبش سبز شده اند . آنها همچنین از مقاومت زندانیان جنبش سبز تقدیر و تشکر کردند.

به موازات گسترش دیدارها و جلسات کروبی و موسوی که در روزهای آغازین سال که به بهانه دیدارهای نوروزی افزایش یافته ،نیروهای امنیتی تلاش می کند تا آنها را به شدت محدود کند . به همین منظور رو به تهدید کسانی آورده که با این دو رهبر منتقد وضعیت حاکم بر کشور دیدار می کنند . از آنجایی که برخورد و محدود کردن علنی آنها هزینه های بسیاری برای دولت دارد و موجب گسترش نارضایتی های موجود می شود ، آنها چاره کار را در تهدید ، ارعاب و بازداشت دیگر فعالان اجتماعی و سیاسی کرده اند . بهانه این بار ” دیدار و گفت و گو با رهبران جنبش سبز ” است .


خلع لباس یک روحانی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام

اتهامات این روحانی اقدام علیه امنیت ملی به دلیل مصاحبه با رسانه های خارجی، تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت عنوان شده است. اگر چه احمد پور تمامی اتهامات وارده را رد کردند اما به حکم صادره تن دادند و برای مخالفت خود با این حکم هیچ اعتراضی را ابراز نداشتند.

کلمه:حجه الاسلام سید احمد رضا احمد پور ،محقق حوزه و وبلاگ نویس روز شنبه ۲۸ فروردین ماه برای اجرای حکمی که در سال ۸۸ مبنی بر یک سال زندان تعزیری و خلع لباس روحانیت برایش صادرشده بود، خود را به زندان ویژه روحانیت معرفی کرد.

اتهامات این روحانی اقدام علیه امنیت ملی به دلیل مصاحبه با رسانه های خارجی، تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت عنوان شده است. اگر چه احمد پور تمامی اتهامات وارده را رد کردند اما به حکم صادره تن دادند و برای مخالفت خود با این حکم هیچ اعتراضی را ابراز نداشتند.

احمد پور عضو جبهه مشارکت و همچنین مجمع مدرسین و محققین حوزه است.او شانزدهمین عضو از اعضا جبهه مشارکت است که به زندان محکوم می شود.


صدور رای دادگاه تاج‌زاده، سلیمانی و میردامادی

هر یک را به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام باستناد مواد 610 و 500 قانون مجازات اسلامی مجموعا به 6 سال حبس تعزیری و به استناد ماده 19 قانون مجازات اسلامی به عنوان تتمیم حکم تعزیری به 10 سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم کرد.

کلمه: رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران رای خود در خصوص مصطفی تاج‌زاده، داود سلیمانی و محسن میردامادی را صادر کرد.

به گزارش روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دادگاه، هر یک را به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام باستناد مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مجموعا به ۶ سال حبس تعزیری و به استناد ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی به عنوان تتمیم حکم تعزیری به ۱۰ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم کرد.احکام صادره قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر تهران است.

این گزارش همچنین افزود: شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران، محکومیت «سهیل محمدی» از متهمان سال گذشته را به ۳ سال حبس تعزیری کاهش داد.

وی پیش از این در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به استناد مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
 


تجمع ۲۰۰ دانشجوی فنی و حرفه‌ای در مقابل مجلس

شب گذشته چند تن از این دانشجویان با علیرضا زاکانی نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات دیدار کرده و این نماینده مجلس قول مساعد برای پیگیری مشکلات آنها را داده بود.

کلمه: حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان فنی و حرفه‌ای در اعتراض به حذف کنکور کاردانی به کارشناسی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این دانشجویان سال گذشته نیز چندین‌بار در اعتراض به این موضوع در مقابل مجلس تجمع کرده بودند. این دانشجویان علاوه بر اعتراض به حذف کنکور کاردانی به کارشناسی، نسبت به تبدیل فوق دیپلم به دیپلم تکمیلی فارغ‌التحصیلان فنی حرفه‌ای نیز معترض هستند.

شنیده می‌شود شب گذشته چند تن از این دانشجویان با علیرضا زاکانی نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات دیدار کرده و این نماینده مجلس قول مساعد برای پیگیری مشکلات آنها را داده بود.

به گفته این دانشجویان، گزارش صداوسیما و همچنین قول نادرست معاون وزیر علوم در این گزارش کار آنها را با مشکل روبه‌رو کردند.
 


ثبات ظاهری که در اثر ارعاب و سرکوب حکومت‌های خودکامه در یک کشور برقرار می‌شود پایدار نیست

حضور و برگزاری اجلاس شورای تعامل در هیروشیما در واقع ادای احترام نه تنها به مردم مظلومی است که در یک لحظه در جهنم افروخته توسط آدم‌کشان مغرور سوختند، بلکه نشانه تلاش برای یافتن و تبدیل جهان سرشار از ستم و تبعیض و خشونت و سلطه و استبداد به جهانی است که انسان -هر انسانی- در آن محترم باشد و جنگ و خشونت جای خود را به همدلی و همراهی و تحمل و برخورداری انسان -هر انسانی- بدهد.

کلمه:بعد از آنکه از سفر سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور سابق کشورمان برای شرکت در بیست‌و هشتمین مجمع عمومی شورای هیروشیما – ژاپن جلوگیری شد، متن سخنرانی وی که قرار بود در نشست آن مجمع ایراد شود، منتشر شد.

به گزارش وب سایت بنیاد باران متن کامل سخنرانی سید محمد خاتمی که قرار بود وی آن را در بیست و هشتمین مجمع عمومی شورای هیروشیما – ژاپن ایراد کند، به شرح زیر است:

به نام خدا

هیروشیما تنها یک شهر در کشور ژاپن نیست، بلکه عنوانی است تداعی کننده دردها، دلهره‌ها و رنج‌های بشر و هشدار دهنده به سرنوشت انسان و آنچه بر او گذشته است و طبعاً آنچه باید باشد.

در اثر انفجار اولین بمب اتمی در لحظات پایان جنگ جهانی دوم، شهر هیروشیما و نیز ناکازاکی ویران شد و ساکنان مظلوم آن با دل آزارترین وضعی از پا در آمدند و آسیب دیدند و هنوز هم آثار رنج و درد آن فاجعه برجا است.

و شگفت اینکه این فاجعه تابسوز در‍ ژاپن رخ داد. ژاپنی که زبان فکر آن زبان شعر است و شعر ژاپنی از طرفی بیان کننده استعارات ملموس و طبیعی است و از طرف دیگر شرح احوال درونی انسان.

همدلی و همزبانی با طبیعت و معاشقه با کوه و ابر و باد و باران و گل و جان پاک انسان در کمتر فرهنگ و زبانی نظیر فرهنگ ژاپنی وجود دارد.

طبیعی است که انسان ژاپنی باید بیش از همه مردمان دیگر نگران از دست رفتن طراوت زندگی و سبزه و بهار و بارش آبشار و رویش شکوفه‌های خندان و نیز خاکستر شدن انسان که وجودش از همه طبیعت زیباتر و برتر است باشد. به‌خصوص که تجربه تلخ و دردآور هیروشیما و ناکازاکی را تجربه کرده است.

حضور و برگزاری اجلاس شورای تعامل در هیروشیما در واقع ادای احترام نه تنها به مردم مظلومی است که در یک لحظه در جهنم افروخته توسط آدم‌کشان مغرور سوختند، بلکه نشانه تلاش برای یافتن و تبدیل جهان سرشار از ستم و تبعیض و خشونت و سلطه و استبداد به جهانی است که انسان -هر انسانی- در آن محترم باشد و جنگ و خشونت جای خود را به همدلی و همراهی و تحمل و برخورداری انسان -هر انسانی- بدهد.

آنچه در سال ۱۹۴۵ در هیروشیما رخ داد حکایت‌گر فاجعه عظیم و بی‌سابقه در تاریخ انسان بود، تاریخی که گرچه سرشار از جنگ و خونریزی و ویران‌گری بوده است، ولی این بار ابعاد فاجعه قابل مقایسه با آنچه تا آن روز رخ داده است نبود.

چندی پس از فاجعه هیروشیما و ناکازاکی قطب دیگر قدرت مسلط زمانه یعنی شوروی سابق نیز اولین آزمایش اتمی خود را انجام داد و از آن پس تمامی جهان در میان دو قطبی قرار گرفت که اولاً هر دو اساس رابطه خود را با دیگران سلطه قرار داده بودند و ثانیا مجهز به سلاحی بودند که روز به روز ویرانگرتر و هولناک تر می شد و دیری نپایید که ذخایر اتمی دو قدرت بزرگ که بعدها چند کشور دیگر هم به آن پیوستند چنان افزایش یافت که می توانست چندین بار کره زمین را ویران کند.

از آن پس نیز جنگ سرد همه جهان را در حالت بیم توأم با بهت فرو برد و پیمان‌های نظامی با محوریت قدرتهای اتمی سایه‌ای هولناک‌تر از ابر ویران‌گر ناشی از انفجار بمب در هیروشیما و ناکازاکی بر سراسر کره زمین گسترانید.

پس از فروپاشی یک قطب قدرت، قطب باقی‌مانده دیگر قدرت با توهم یکه‌تازی همچنان فضای وحشت را بر سر عالم و آدم نگاه داشتو از زمان سقوط شوروی تاکنون بارها شاهد دخالت‌های پرهزینه قدرت برتر باقی‌مانده از دوران جنگ سرد در کشورهای مختلف و تلاش برای تحمیل خواست‌های او بر جهان و حتی تهدید به‌کارگیری سلاح هسته‌ای و شیمیایی از سوی او بوده‌ایم.

دخالت‌های نظامی، کودتاهایی که در دوران جنگ سرد هم سابقه داشته است، اعمال یک‌جانبه میل و اراده خود بر دیگران با داعیه واهی رهبری جهان آزاد نمونه هایی از وضعیت ناگواری است که همه بشر را گرفتار کرده است.

از جانب دیگر شاهد تشدید پدیده‌ای خطرناک بوده‌ایم که نگرانی ناشی از آن و فجایعی که به‌بار می‌آورد کمتر از ویرانی بمب اتمی نیست، یعنی پدیده زشت تروریسم در چهره وحشت‌آفرین اخیر آن. امری که خود سبب شده است تا قدرت‌های پرمدعای کنونی به بهانه مبارزه با تروریسم روز به روز وضع را بغرنج تر و مشکل را عمیق تر کنند.

آنچه در میانه غایب است خیرخواهی و صلح در جهان امروز است.

صلحی که خواست همه مصلحان بزرگ بشری و هدف دعوت پیامبران بزرگ و درون مایه فرهنگ‌ها و تمدن‌های بشری بوده است و مگر نه اینکه قرآن کریم همه مؤمنان را به دخول در وادی صلح دعوت می‌کند.

صلح با خود، صلح با دیگران و صلح با جهان و طبیعت و مگر ندای دل‌انگیز کتاب اشعیای نبی جان هر انسان صلح‌طلبی را نوازش نمی‌دهد که ”او در میان اقوام داوری خواهد کرد و اقوام بسیاری را سرزنش خواهد کرد و ایشان شمشیرهای خود را برای خیش و نیزه‌های خود را برای اره خواهند شکست. قومی بر قوم دیگر شمشیر نخواهد کشید و دیگر جنگ نخواهد بود.“

و مگر چنانکه اشاره کردم فرهنگ ژاپنی به‌خصوص با تلفیق آیین بودایی و شینتو زیباترین ترانه‌های صلح را نمی‌نوازد؟

شاید کمتر کلمه‌ای دل‌انگیزتر و احساس برانگیزتر از کلمه صلح باشد، ولی در واقعیت تاریخ آنچه بیشتر غلبه داشته است حالت‌ستیز و جنگ و ناامنی بوده است که در دوران معاصر به‌خصوص با دست‌آوردهای شگفت‌انگیز تکنیک که وقتی در اختیار قدرت‌هایی قرار گیرد که مصلحت بشر را در استیلای بی‌چون و چرای خود بر عالم و آدم می‌دانند وحشتناک خواهد بود دلهره‌آورتر هم شده است.

دلهره جنگ و دغدغه صلح‌آمیر تازه‌ای نیست. ادیان بزرگ به صلح فراخوانده‌اند و جنگ را نکوهش کرده‌اند و در دوران مدرن نیز کم نبوده‌اند بزرگانی که جنگ، این بلیه همیشه بشری را سخت نکوهش کرده‌اند.

کانت، فیلسوف بزرگ آلمانی رساله مشهور خود را ”صلح دائم“ (Perpetual Peace) یا (Zum ewigen Frieden) نامید و در آن گفت:

”پادشاهی که از سربازان خود در جنگ‌های تهاجمی برای عظمت خود یا کشورش استفاده می‌کند موجودات عاقل را به عنوان وسیله صرف برای غایت مورد نظر به کار می‌برد. “ به نظر کانت ارتش‌های منظم حاضر به جنگ باید به مروز زمان ملغی شوند زیرا اجیر کردن افراد انسانی برای کشتن یا کشته شدن متضمن این است که آنها به عنوان وسایل صرف در دست دولت به کار بروند و این نمی‌تواند به آسانی با حقوق بشریت که مبتنی بر ارزش مطلق موجودات عاقل من حیث هی است سازگار باشد.

ولی علی‌رغم این آرزوها و ایده‌آل‌ها جنگ همچنان وجود دارد و هنوز حتی گام‌های مثبتی در جهت نابودی مخوف ترین سلاح‌هایی که بشر تاکنون پدید آورده است برداشته نشده است.

صلح نیازمند جان‌های صلح‌طلب است و بیش و پیش از هر چیز باید حاکمان برخوردار از این فضیلت باشند.

اما به هر حال در این زمینه باید گام‌های عملی برداشت و انتظار از مجمعی چون شورای تعامل انتظاری بیش از اظهار‌نظرهای بی‌پشتوانه اجرایی و اکتفاء به نظر و عدم اقدام عملی در زمینه‌های مختلف است.

در اینجا اجازه می‌خواهم تا پیشنهاد خود را در مورد مؤثرتر کردن نقش شورا مطرح کنم.

من پس از طرح گفتگوی تمدن‌ها که مورد اقبال جامعه جهانی قرار گرفت و هیاهوی جنگ تمدن‌ها را در عالم به محاق برد در سال ۲۰۰۱ و بعد از فاجعه ۱۱ سپتامبر که جنگ‌افروزان با عناوین فریبنده دم از ائتلاف برای جنگ زده بودند در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت را به عنوان نظریه تکمیلی گفتگوی تمدن‌ها دادم همین‌جا بگویم صلح میوه‌ای است که تنها و تنها بر درخت عدالت خواهد روئید و تا هنگامی که عدالت چه در عرصه ملی و در رابطه حکومت‌ها با مردم و چه در عرصه بین‌المللی غایب باشد نمی‌توان انتظار صلح واقعی را داشت.

ثبات ظاهری که در اثر ارعاب و سرکوب حکومت‌های خودکامه در یک کشور برقرار می‌شود پایدار نیست و حاصل آن افزایش کینه و نفرت و محروم شدن انسان‌ها از همه حقوق و حرمتی است که در خور آنند و نیز در عرصه بین‌المللی صلحی که متکی بر قدرت ویرانگر سلاح‌های مخرب و سیاست‌های اشغال و سرکوب و تحریم باشد نیز حاصلی جز جدایی هر چه بیشتر ملت‌ها از یکدیگر و زمینه ساز پرورش روش‌های خشونت‌آمیزی چون تروریسم نخواهد داشت. و یکی از علل مهم ناکامی طرح‌های مختلفی که برای صلح عرضه می‌شود کم‌توجهی به عنصر عدالت است.

پیشنهاد ائتلاف برای صلح در هیاهوی خشونت و خشم آن روزها آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفت. ولی اینک در جمع شما نخبگان خیرخواه و مورد احترام جامعه جهانی آن را تکرار می‌کنم و اعلام می‌دارم که مرکز گفتگوی تمدن‌ها آمادگی دارد که با بررسی همه جانبه موضوع و بهره‌گیری از نظر و تجربه صاحب‌نظران طرحی را در این زمینه آماده کند تا پس از بررسی آن در اجلاس سال آینده به صورت منشوری در آید و به سازمان ملل متحد و سازمان‌های مهم و مؤثر بین‌المللی و اتحادیه‌های مختلف در اروپا و آسیا و آفریقا و آمریکا و نیز بین‌المجالس کشورها عرضه شود تا برای آن ضمانت اجرا پدید آید و پشتوانه سنگین و موجه شورای تعامل ضامن آن خواهد بود که آن را به سازمان‌ها و نهادهای ذی ربط بقبولاند.

از سوی دیگر خاورمیانه را به‌حق باید بحرانی‌ترین نقطه عالم دانست. باز هم پیشنهاد ما این بود که خلع سلاح جهانی را می‌توان از خاورمیانه شروع کرد. امروز در این نقطه بحرانی زرادخانه‌های اتمی موجود و نیز کلاهک‌های اتمی از سوی بعضی از پیمان‌ها و اتحادیه‌های نظامی در انبارهای بعضی از کشورهای منطقه ذخیره شده است، تهدید و دلهره را روزافزون کرده است.

شورا می‌تواند طرح خود را برای خاورمیانه خالی از سلاح‌های هسته‌ای در کمیته‌ای تهیه کند و از سوی سازمان ملل و جامعه جهانی مسؤولیت اجرای آن را بپذیرد.


واکنش مصباحی مقدم به اظهارات احمدی‌نژاد درباره بی سواد بودن نماینده ها

امیدوارم رئیس‌ دولت ادب و اخلاق را مراعات بفرمایند

کلمه:پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد در آخرین حضور تلوزیونی خود در سال گذشته، اعلام کرد که معلوم نیست نمایندگان اقتصاددان مجلس از کجا مدرک گرفته‌اند، غلامرضا مصباحی مقدم امروز به تشریح مدارک و دانش اقتصادی خود از تریبون مجلس پرداخت.

به گزارش ایلنا، رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی با گلایه‌مندی از اینکه در طول یک ماه گذشته کسی از حیثیت نمایندگان اقتصاددان مجلس دفاع نکرد، خطاب به احمدی نژاد یادآور شد: بیش از ۳۵ سال است که در زمینه اقتصاد تحصیل و تدریس کرده‌ام و با حکم وزارت علوم استادیار رسمی دانشگاه امام صادق هستم و در ۶ دانشگاه دیگر (تهران، علامه، شهید بهشتی ، آزاد و …) تدریس می‌کنم.

۸ کتاب اقتصادی نوشته‌ام و راهنمایی ۶۰ پایان نامه دکتری را راهنمایی کرده‌ام و حتی استاد راهنمای بسیاری از وزرا و مشاوران شما بوده‌ام.

وی با اشاره به اینکه شاگر آیت‌الله وحید خراسانی بوده است یادآورشد که اجتهادش از سوی شورای نگهبان تایید شده است.

مصباحی‌مقدم که می‌گفت در انتخابات ریاست جمهوری به احمدی نژاد رای داده و بارها شجاعت وی را در اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها را ستوده است، ادامه داد: اما متاسفانه رئیس‌ دولت بدون توضیح کافی قانون مصوب مجلس را غیر قابل اجرا خواند. شایسته نبود که ایشان در برابر قانون بایستد و هرجا لازم بود می‌توانستند لایحه اصلاحی به مجلس بفرستند.

نماینده تهران با بیان اینکه رئیس‌ دولت مظهر و نماد با فضیلت ملت است، ادامه داد: آیا سزاوراست که شب پایان سال در برابر میلیونها بیننده مجلس و قانون را زیر سوال ببرید؟

او که می‌گفت از همکاری با دولت و خیرخواهی خوداری نمی کند، در پایان گفت: امیدوارم رئیس‌ دولت ادب و اخلاق را مراعات بفرمایند.

محمود احمدی نژاد در یک برنامه تلویزیونی با زیرسوال بردن نظرات برخی نمایندگان مجلس درباره هدفمند سازی یارانه ها گفته بود: “معلوم نیست این افراد کجا درس خوانده اند و چه کسی به آنها مدرک داده است؟”


موسوی: آزادی وعدالت دوکلید واژه مهم حرکت جنبش سبز

چشم اندازی برای آزادی مطبوعات و رسانه ها آنچنان که در قانون اساسی آمده است نمی بینم فلذا باید علاقمندان به جنبش سبز خود را با شرایط موجود تطبیق بدهند و در همین شرایط سخت، راه هایی را برای بسط آگاهی و گسترش رسانه ها پیدا کنند. گذشته از آن همه ی ما امروز باید در محیط فعالیت و خانه ی خود یک رسانه باشیم/ بنده واقعا وقتی با این سیاست ها و فساد و بی برنامگی و در کنار آن قول نرخ بیکاری پنج درصد را می شنوم حیرت می کنم/ راه حل مشکلات اقتصادی مردم و کشور اقتصاد صدقه ای نیست. شما حاصل به باد دادن ثروت های ملی و درآمدهای نفتی را نگاه کنید. هر روز ما بیشتر از دیروز به درآمدهای نفتی وابسته شده ایم/ راه حل مشکلات کشور در منحرف کردن اذهان مردم از مسائل اساسی نیست. حکومت باید همیشه به فکر زلزله ی پایتخت باشد، نه آنکه خوابنما شود که زلزله ای بزرگ در راه است/در حالی که دولت مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد، نباید با لفظ آمرانه از خروج پنج ملیون نفر از مردم تهران صحبت کند/ما می خواهیم از کرامت ذاتی انسان ها دفاع کنیم. ما می خواهیم مفهوم ملت ایران مساوی یک پادگان و یا یک گروه اندک تلقی نشود. ایران یعنی بیش از هفتاد ملیون شهروند آزاد و با فرهنگ و اعتقادات رنگارنگ. ما از این کثرت و تنوع نمی ترسیم. ما اصولگراها را دوست داریم همانطور که همه ی اقشار ملتمان را. و همه ی فرهنگ های موجود را. و همه ی قومیت ها و همه ی زبان ها را دوست داریم.

کلمه: میرحسین موسوی تبیین شعارهای درست و منطبق با خواسته های به حق مردم را یکی از وظایف اصلی جنبش سبز برشمرد و تاکید کرد: وظیفه ما این است که شعار ها را با دقت و درست انتخاب کنیم و بر سر آن ها بایستیم.

سرکوب منجر به توقف راه سبز نشده است

تعمیق نفوذ اهداف جنبش سبز در دانشگاهها

به گزارش امروز ارگان اینترنتی سازمان مجاهدین انقلاب ، مهندس میر حسین موسوی در دیدار با اعضای کمیته دانشجویی این سازمان ضمن ارائه تحلیلی از وضعیت کشور، با اشاره به نیروی انسانی عظیمی که در دانشگاه ها وجود دارد، گفت: سرکوب ها نتوانسته است جلوی پیشرفت جنبش سبز را در دانشگاه ها بگیرد بلکه شرایط موجود باعث شده است نفوذ اهداف جنبش سبز در دانشگاه ها عمیق تر شود و امروز در دانشگاه ها فعالیت سیاسی توام با عقلانیت درحال گسترش است. بحث های واقع بینانه در مورد نقاط ضعف و قدرت توام با استقامت و تامل برای ادامه ی راه سبز حیاتی است. وی تصریح کرد علت اینکه موج گسترده ی دستگیری ها منجر به توقف جنبش سبز نشده است همان واقعیتی است که در شعار کلیدی مردم یعنی “ما بیشماریم” تبلور یافته است. این شعار بسیار مهم است در سطح دانشگاه ها سه و نیم ملیون دانشجو حضور دارد که اکثریت قریب به اتفاق آنان می دانند راه سرافرازی کشور گسترش امواج سبز آگاهی و مسئولیت در میان توده های ملیونی مردم است. دانشجویان فرزندان مردم هستند و به خوبی آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را تاکنون انجام داده اند.

راه سبز را به گونه ای تبیین کنیم که حتی مخالفان ما را در برگیرد

ضرورت انتخاب صحیح شعار ها

موسوی گفت کسانی که سرکوب می کنند مسیر خود را طوری تعریف کرده اند که بخش کوچکی از ملت را در داخل خود جا می دهد و به همین دلیل حتی در بهشت زهرا هم با اسلحه و باتوم ظاهر می شوند و ما راه سبز را طوری باید تعریف و معرفی کنیم که همه ی هفتاد ملیون جمعیت کشور حتی مخالفان ما را در بربگیرد. وی تبیین شعارهای درست و منطبق با خواسته های به حق مردم را یکی از وظایف اصلی علاقمندان به جنبش سبز برشمرد و تاکید کرد وظیفه ی ماست که شعارها را با دقت و درست انتخاب کنیم و سپس بر سر تحقق آن ها بایستیم.

دوری از اهداف سند چشم انداز و حیرت از وعده های خلاف واقع اقتصادی

موسوی آزادی و عدالت را دو کلید واژه ی مهم در حرکت جنبش سبز دانست و گفت عدالت و آزادی از هم جدایی ناپذیرند و آن کسی که وضعیت معیشتی فلاکت بار دارد بیشتر در معرض از دست دادن آزادی های اساسی است.

موسوی گفت : راه حل مشکلات اقتصادی مردم و کشور اقتصاد صدقه ای نیست. شما حاصل به باد دادن ثروت های ملی و درآمدهای نفتی را نگاه کنید. هر روز ما بیشتر از دیروز به درآمدهای نفتی وابسته شده ایم و بازارهای ما پر از کالاهای خارجی است در حالی که تقریبا همه ی صنایع و کشاورزی ما در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند. شما در مورد وضعیت نیروی کار کشور دقت کنید. بنده واقعا وقتی با این سیاست ها و فساد و بی برنامگی و در کنار آن قول نرخ بیکاری پنج درصد را می شنوم حیرت می کنم. این روندها اگر ادامه یابد، در آینده سند چشم انداز بیست ساله یک شوخی که برای گول زدن مردم تهیه شده است تلقی خواهد شد و نه یک سند معتبر برای نشان دادن راه پیشرفت کشور. امروز یک چهارم زمان تعیین شده برای نیل به اهداف گذشته است. بیاییم بدون تعصب بررسی کنیم که آیا به آن اهداف نزدیک تر شده ایم یا دورتر.

در محیط خانه و کار خود یک رسانه باشیم

ما دیگر نیازی نداریم برای نشان دادن دلایل این وضع به جای دور یا تحلیل های پیچیده برویم. کافی است به زندان ها نگاه کنیم و ببینیم چه تعداد از خدمتگزاران و روزنامه نگاران و زنان و مردان کارآمد کشور را به بهانه های واهی راهی زندان کرده ایم و پروژه ی اعتراف گیری راه انداخته ایم و هم اکنون هم که به تعداد اندکی از زندانیان مرخصی داده شده است، آن ها زیر فشار هستند که اگر می خواهند به زندان برنگردند، مصاحبه کنند و این در حالی است که به طور مدام رسانه های مردمی و مستقل زیر فشار هستند.

موسوی اضافه کرد بنده چشم اندازی برای آزادی مطبوعات و رسانه ها آنچنان که در قانون اساسی آمده است نمی بینم فلذا باید علاقمندان به جنبش سبز خود را با شرایط موجود تطبیق بدهند و در همین شرایط سخت، راه هایی را برای بسط آگاهی و گسترش رسانه ها پیدا کنند. گذشته از آن همه ی ما امروز باید در محیط فعالیت و خانه ی خود یک رسانه باشیم.

از تجربه موفق دفاع مقدس درس می گیریم؛ با بسته شدن هر منفذ پنجره ای می گشاییم

موسوی افزود به هنگام جنگ تحمیلی که تاسیسات مهم کشور زیر بمباران قرار داشت و از سوی دیگر عناصری که خود را به صدام فروخته بودند از هیچ خرابکاری کوتاهی نمی کردند، بعضی ها معتقد بودند که بهتر است بگذاریم جنگ تمام شود تا با بازسازی را شروع کنیم. ولی دولت به این نتیجه رسید که هنوز آتش یک انفجار در یک مجتمع و یا پالایشگاه و تاسیسات خاموش نشده است، ما باید بازسازی را شروع کنیم. یعنی شعار اینکه باید قدرت سازندگی ما از تخریب دشمن پیشی بگیرد، جا افتاد. الان هم همان تجربه باید مورد توجه قرار گیرد. هر منفذی که بسته می شود بلا فاصله باید پنجره های دیگری گشوده شود. هر روزنامه ای که بسته می شود، راه انتشار یک روزنامه ی دیگر در چهارچوب قانونی جستجو شود. هر وبلاگی که بسته می شود ده ها وبلاگ دیگر برای دفاع حقوق مردم باید راه اندازی شود. این تنها راه است و ما بیشماریم و ما می توانیم این کار را انجام دهیم. باید توجه کنیم راه کوتاه نیست. ما باید یاد بگیریم که فعالیت های بحق سیاسی خود را با زندگی روزمره ی خود در این جا و آن جا توامان اداره کنیم. عظمت جنبش از ابتکار افراد معدودی نابغه برنمی خیزد.

جنبش سبز می خواهد مفهوم ملت مساوی با یک پادگان نباشد

از کثرت و تنوع نهراسیم ؛ مخالفان خود را نیز دوست بداریم

عظمت جنبش از فعالیت انسان های بی شماری ناشی می شود که آشکار و پنهان در حدی که می توانند در گشوده کردن این راه به آینده ی سبز کمک می کنند و در این راه حتی یک دعای خیر از یک فرد گمنام در یک گوشه ی دورافتاده ی کشور مغتنم است. در راه سبز کسی فکر نمی کند که کار بزرگ انجام می دهد، بلکه همه فکر می کنند که کار درست انجام می دهند. همه باید بدانند که ما می خواهیم کار درست انجام دهیم. ما می خواهیم از کرامت ذاتی انسان ها دفاع کنیم. ما می خواهیم مفهوم ملت ایران مساوی یک پادگان و یا یک گروه اندک تلقی نشود. ایران یعنی بیش از هفتاد ملیون شهروند آزاد و با فرهنگ و اعتقادات رنگارنگ. ما از این کثرت و تنوع نمی ترسیم. ما اصولگراها را دوست داریم همانطور که همه ی اقشار ملتمان را. و همه ی فرهنگ های موجود را. و همه ی قومیت ها و همه ی زبان ها را دوست داریم.

راه حل مسایل دستکاری در آمار شهدا نیست

اگر حکومت خادم مردم است…

ما می گوییم قرار بود قرائتی رحمانی از اسلام را که سایه ی مهربانی و تحمل را در کشور باز کند داشته باشیم نه اقدامات ضد دینی اعتراف گیری و ماجراهای کهریزک و خوابگاه های دانشجویی و فجایع سی خرداد و عاشورا و دیگر روزها را. و الان هم می گوییم راه حل مسائل دستکاری آمار تعداد شهدا و پرکردن زندان ها نیست بلکه راه، رسیدگی به خانواده های شهدا و باز کردن در زندان ها و آزاد کردن رسانه ها و انتخابات آزاد رقابتی غیر گزینشی است. اگر می گویید حکومت نوکر مردم است، نوکر ولی نعمت خود را نمی کشد، آزار نمی دهد، او را به زندان نمی اندازد، او را محدود نمی کند و خواسته های خود را به نام خواسته ی مردم مطرح نمی کند. شما بگذارید برای آنکه صدا و سیما رسانه ی ملی باشد، ملت بیاید در آن رسانه صحبت کند. نه آنکه حتی یک مناظره ی ساده و کنترل شده را طاقت نیاورید.

ملت آماده است تا در مقابل تهدید بیگانه متحد شود اما مسببان داخلی را نیز فراموش نخواهد کرد

موسوی گفت : همه بدانند که راه حل مشکلات کشور در منحرف کردن اذهان مردم از مسائل اساسی نیست. حکومت باید همیشه به فکر زلزله ی پایتخت باشد، نه آنکه خوابنما شود که زلزله ای بزرگ در راه است. در حالی که دولت مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد، نباید با لفظ آمرانه از خروج پنج ملیون نفر از مردم تهران صحبت کند. شما اول نم نم ببارید و سپس غرش رعد و برق را داشته باشید. شما یک رشد معقول را برای رفاه و آموزش و بهداشت مردم داشته باشید و سپس تبلیغ افزایش نرخ جمعیت کشور را بکنید. امروز سیاست های بدون حساب و کتاب و خیال پردازی ها کشور را در مقابل تهدیدات خارجی قرار داده است. درست است که همه ی ملت ما آماده است در مقابل هر نوع تهدید بیگانه متحد بایستد، ولی در عین حال مسببان این شرایط در داخل را فراموش نخواهد کرد. بنده توصیه می کنم که به جای آنکه ناممکن جابجایی پنج ملیون نفر از تهران را بدهیم، ضمن اقدامات درست و سنجیده، برای مواجهه با هر خطر ناشی از بلایای طبیعی تلاش کنیم که خطر بلایای خارجی خودساخته را از سر ملت دور کنیم. فکر نکنیم مردم گفته ها و اعمال ما را فراموش می کنند. مردم حتی نسبت به سرنوشت کرم ها و لاک پشتی که به فضا فرستادید،حساسند و می خواهند بپرسند نتایج تحقیقات در مورد این حیوانات بی گناه به کجا انجامید.

گفتنی است در ابتدای این دیدار تعدادی از اعضای کمیته دانشجویی سازمان به طرح نظرات خود از فضای سیاسی پس از انتخابات تاکنون و نوع نگاه مردم به جریان سبز و اوضاع کشور پرداختند


عمادالدین باقی به مشکل حاد تنفسی مبتلا شده است

با آنکه عدم گردش هوا در یک محیط بسته منجر به آسیب جسمی باقی می شود اما متاسفانه در سلول های بند 240 با بستن دریچه مانع از عبور هوا می شوند به گونه ای که در آخرین ملاقاتی که به صورت کابینی با باقی داشتم او از دشواری تنفس در سلول خود رنج می برد

کلمه: فاطمه کمالی همسر عمادالدین باقی نسبت به سلامت جسمی همسرش ابراز نگرانی کرد و شرایط نگهداری باقی را موجب صدمه به سلامتی او دانست.

کمالی پیشتر هم گفته بود، عمادالدین باقی در دوره قبلی حبس در سلول های ۲۰۹ به دلیل شرایط بسیار نامناسب سلول خود به حمله های تنفسی دچار شد به گونه ای که پزشکان مورد تایید وزارت اطلاعات در بیمارستان قمر بنی هاشم نگهداری وی را در سلول بسته و بدون روزنه تنفسی و محیط استرس زا را برای او بسیار خطرناک توصیف کردند ولی بی توجهی به این هشدارها سبب شد بیماری او که تا حدی کنترل شده بود بازگردد و او در شب عید سال ۱۳۸۹راهی بیمارستان شود.

بر اساس اطلاعاتی که همسر باقی در اختیار جرس گذاشت : « با آنکه عدم گردش هوا در یک محیط بسته منجر به آسیب جسمی باقی می شود اما متاسفانه در سلول های بند ۲۴۰ با بستن دریچه مانع از عبور هوا می شوند به گونه ای که در آخرین ملاقاتی که به صورت کابینی با باقی داشتم او از دشواری تنفس در سلول خود رنج می برد.» به گفته همسر باقی ، او همچنان از روحیه بالایی برخوردار است .

کمالی همچنین یادآور شد باقی در مورد مشکل تنفس خود تاکنون چند بار درخواست دیدار با رئیس بند را داده اما موفق به دیدار نشده است.

فاطمه کمالی با ابراز تعجب از وضعیت دشوار کسی که باید طبق قانون آزاد باشد گفت:«اتهامی که متوجه باقی کرده اند اصولا موضوعی نیست که برای آن قرار بازداشت موقت صادر شود، با این وجود ۷ روز دیگر، دو ماهه دوم بازداشت موقت باقی یعنی چهار ماه حبس او هم به پایان می رسد در حالی که هیچ قرار بازداشتی در دو ماهه دوم به او ابلاغ نشده است و باقی تاکید دارد قانونا یک ساعت نگهداری بدون ابلاغ قرار، جرم محسوب می شود. علی رغم نظر شعبه رسیدگی کننده مبنی بر آزادی باقی با قرار وثیقه وی همچنان در سلول بسته و بدون هرگونه امکاناتی به سر می برد و تنها در سلول خود یک جلد قرآن کریم دارد.»

فاطمه کمالی یادآور شد:« جلسه دوم محاکمه مدیر مسوول کیهان فردا برگزار می شود. جلسه اول این دادگاه وکلای باقی طرح شکایت کردند و مدیر مسوول کیهان به جای پاسخ به ادعاهای سابق خود، دوباره به اتهام پراکنی پرداخت. باقی در جلسات پیشین که قرار بود دادگاه تشکیل شود حضور یافته بود اما مدیر مسوول کیهان از آمدن سر باز زده بود و در جلسه پیش در حالی که باقی در زندان بود، به دادگاه آمد و بخش عمده جلسه گذشته دادگاه را بدون حضور باقی به عنوان شاکی ، به حمله به او پرداخت و طبق قانون در جلسه فردای دادگاه باید وقتی به وکلای باقی برای پیگیری شکایت و پاسخ به شریعتمداری تعیین شده باشد.»

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .