شنبه بيست و هشتم فروردين ١٣٨٩


صدور حکم زندان برای یکی از شرکت کنندگان در اعتراضات

خبرگزاری هرانا – قادر رحیمی، از شرکت کنندگان در اعتراضات مردمی پس از انتخابات، به یک سال حبس به مدت 5 سال تعلیق محکوم شد.

بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، قادر رحیمی و مرتضی لایقی دو تن از معترضین به نتیجه انتخابات که چندین ماه به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می شوند روز سه شنبه به شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی منتقل شده و یکی از متهمین به نام قادر رحیمی بدون تشکیل دادگاه به یک سال حبس به مدت 5 سال تعلیق محکوم شد، همچنین ابلاغ حکم آقای مرتضی لایقی نیز به زمان دیگری محکوم شد.

لازم به ذکر است آقای قادر رحیمی که نسبت به نحوه برگزاری دادگاه اعتراض داشت مجبور به امضای حکم شد.


در سفر به ایران با زندانیان سیاسی ملاقات و گفتگو کنید
جمعی از زندانیان سیاسی بند 350 با ارسال نامه ای برای دبیرکل سازمان ملل از وی خواسته اند که در جريان سفر خود به ايران از بازداشتگاههاي سياسي و امنيتي و بند 350 زندان اوين بازديد نموده و بصورت خصوصي با محكومان و زندانيان ملاقات و گفتگو کند.

عاليجناب بان کی مون
دبير كل محترم سازمان ملل متحد

در شرايطي كه راديو و تلويزيون دولتي ايران سانسور همه جانبه اي را در برنامه هاي خبري خود اعمال مي كند و دسترسي به كليه روزنامه هاي كثير الانتشار ايران بويژه نشريات متعلق به دگر انديشان و اصلاح طلبان براي ما زندانيان سياسي و مطبوعاتي محبوس در بازداشتگاههاي امنيتي و بند 350 اوين ممنوع است ، اطلاع يافتيم كه جنابعالي به دعوت دولت ايران طي روزهاي آينده به تهران سفر خواهيد كرد. حداقل درخواست ما بويژه گروه گسترده اي كه در جريان انتخابات رياست جمهوري 22 خرداد 1388 ايران و رويدادهاي پس از آن به بهانه هاي واهي و اتهامهاي ساختگي تهديد و دستگير و محاكمه و زنداني شده اند اين است كه در جريان سفر خود به ايران از بازداشتگاههاي سياسي و امنيتي و بند 350 زندان اوين بازديد نماييد و بصورت خصوصي با محكومان و زندانيان ملاقات و گفتگو كنيد.

اين اقدام فرصتي را فراهم مي آورد تا جنابعالي بطور دقيق در جريان بخشي از موارد زير پا گذاردن اصول اوليه آزادي ، دموكراسي و عدالت و همچنين ابعاد گسترده نقض حقوق بشر بويژه موارد شاخص دوران دستگيري ها ، بازجويي ها، تفهيم اتهامها و محاكمه هاي فرمايشي تحت فشارهاي روحي و جسمي اخير قرار بگيريد و از نزديك با شرايط خاص بازداشتگاهها و زندانهاي ايران بخصوص بند 350 زندان اوين اشنا شويد .

با احترام فراوان
عيسي سحرخيز
26/1/89 15آپريل 2010

با نمايندگي از طرف جمعي از زندانيان بند 350 زندان اوين

از بعد از انتخابات 22 خرداد تا کنون، سازمانهای حامی حقوق بشر و 32 استاد ایرانی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا، خواستار سفر فوری بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل‌متحد، و یا نماینده ویژه‌اش به تهران شدند تا نگرانی جدی جامعه جهانی را به رهبران ایران گوشزد کنند.


كشته شدن یکی از مزدوران رژیم در بوکان

کردستان و کردنیوز: شب چهارشنبه 23 فروردین ماه، یکی از مزدوران بومی رژیم در کردستان به نام "بهزاد بیگزاده" اهل خوی در جاده کمربندی بوکان و در حوالی منزل امام جمعه این شهر از سوی افرادی ناشناس مورد تیراندازی قرار گرفته و کشته شد. گفته میشود، پیشتر افرادی ناشناس طی چندین مورد از طریق تماس تلفنی و نامه از بهزاد بیگزاده خواسته بودند که دست از آزار و اذیت مردم منطقه و همکاری با جمهوری اسلامی بردارد.


آموزش مبانی دینی، شرط پرداخت وام به مهدكودك‌ها

شهرزادنیوز: صادق محصولی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی، اعلام کرد مهدکودک‌هایی که آموزش مبانی دینی و مذهبی رکن اصلی فعالیت آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها باشد از دولت وام می‌گیرند و با مهدکودک‌هایی که ضوابط اسلامی را رعایت نمی‌کنند شدیدا برخورد خواهد شد.

وی که در سيزدهمين همايش سراسري مديران سازمان بهزيستي كشور سخن می‌گفت، اظهار داشت: کودکان باید در مهد کود‌ک‌ها به دست مربیانی سپرده شوند که با تعالیم اسلامی آشنا بوده و به خوبی بتوانند کودکان را با این اصول آشنا سازند. وزیر رفاه افزود: مهد‌كودك‌ها بايد به گونه‌اي كار كنند كه كودكان در سن 13 سالگي يك شهيد فهميده باشند.


یک روزنامه نگار به شش سال حبس قطعی محکوم شد

سایت ندای سبز آزادی: مسعود لواسانی روزنامه نگار، به ۶ سال حبس قطعی و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم شد.

به گزارش وبسایت “تا آزادی روزنامه‌نگاران زندانی”، دادگاه تجدید نظر این روزنامه نگار را به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم کرد.

مسعود لواسانی در دادگاه بدوی به ۸ سال و نیم زندان محکوم شده بود. این حکم صبح روز پنجشنبه به او ابلاغ شد.

این در حالی است که به گزارش جرس، این روزنامه‌نگار، در وضعیت بسیار نگران کننده و شرایط خطرناکی به سر می برد و علی‌رغم موافقت با مرخصی موقت او با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی – و تامین سختِ آن وثیقه- کماکان مقامات امنیتی و قضایی، از اعزام وی به مرخصی ممانعت بعمل می آورند و لواسانی نه تنها از دیدن فرزندِ دو سالۀ خود محروم است، بلکه برای ملاقات با پدر، مادر و همسر خود نیز دچار محدودیت و مشکل می باشد و علاوه بر این، در شرایط بسیار سخت و نگران کننده ای در زیرزمین بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می شود.

لواسانی که از چهارم مهرماه گذشته تا کنون در زندان به سر می برد، بیش از ۱۰ سال از همکارانِ مطبوعاتِ اصلاح طلب، از جمله شرق، کارگزاران و اعتماد ملی بوده است.



نوزده سال پیش
قتل فجیع و ناجوانمردانه ی عبدالرحمن برومند
رئیس هیئت اجرائی نهضت مقاومت ملی ایران

دکتر عبدالرحمن برومند رئیس هیئت اجرائی نهضت مقاومت ملی ایران روز پنجشنبه بیست و نهم فروردین ماه هزار و سیصد و هفتاد - ۱۸ آوریل ۱۹۹۱- در مقابل آسانسور ساختمانی که آپارتمان مسکونی وی در آن قرار داشت، به فرمان حکام جنایتکار جمهوری اسلامی با ضربه های کارد کشته شد.
عبدالرحمن برومند در سال ۱۳۰۶ شمسی در قریه گز از قراء بُرخار اصفهان تولد یافت. بعد از دوره ی متوسطه و مدتی پس از دریافت لیسانس از دانشکده ی حقوق به سوئیس رفت و در سال ۱۹۵۶ موفق به اخذ دکترای حقوق شد. این بخش از تحصیل او مصادف بود با دوران دولت ملّی مصدق و برومند که از زمان جوانی از هواداران رهبر نهضت ملّی ایران بود موفقیت های دولت ملّی را از راه دور با علاقه و شعف بسیار دنبال می کرد.
هر چند رشته ی تخصصی او حقوق بود اما او بر همه ی ابعاد فرهنگ ایرانی احاطه ای کم نظیر داشت. اطلاعات وسیع و دقیق او از تاریخ ایران ( علاوه بر اطلاعات او از فرهنگ و تاریخ جهان ) یکی دیگر از نشانه های عشق او به وطن و فرهنگ آن بود. او به عنوان یکی از ملیّون دوران مبارزات و دولت مصدق و یکی از قدیمی ترین اعضاء جبهه ی ملّی ایران ( کاندیدای جبهه ی ملی در انتخابات مجلس شورای میلی در دوران دیکتاتوری؛ عضو علی البدل هیئت اجرائی آن در آستانه ی انقلاب )از فرهیختگان تراز اوّل این نهضت و کشور بشمار میرفت. با اینهمه، دانش و خرد او مانع از آن نبود که عواطف لطیف انسانی در زندگی او جایگاهی حساس داشته باشد. عشق او نسبت به مصدق چندان عمیق بود که هر گاه در جرگه ی کوچک یاران نزدیک سخن از مصدق به میان می آمد به ندرت ممکن بود که سرشک اندوه از دیدگان بر رخانش نغلتد.
در ایام انقلاب اسلامی برومند به محض ورود بختیار به پاریس، آپارتمانی در پاریس در اختیار او گذاشت. همان آپارتمانی که انیس نقّاش، سرکرده ی کوماندوی مأمور قتل بختیار در روز ۲۵ تیر ماه ۱۳۵۹ آن را به گلوله بست وهمان مکانی که در روز ۱۴ مرداد ۱۳۵۹ ، یک ماه بعد از اولین سوء قصد بجان شاپور بختیار، نهضت مقاومت ملی ایران توسط او وبا شرکت برومند و عده ای از یاران دیگرش درآن پایه گذاری شد.
نقشه ی قتل برومند مقدمه ی قتل دکتر شاپور بختیار بود که در روز پنجم اوت همان سال اجرا شد. به زعم سران جمهوری اسلامی، این دو جنایت، به عنوان بخشی مهم از یک برنامه ی حساب شده به منظور نابودی مخالفین جدّی دستگاه استبداد، می بایستی مؤثرترین و سر سخت ترین مخالفان رژیم را از میان بردارد و فعالیّت نهضت مقاومت ملّی ایران در نتیجه ی این ضربات مهلک تعطیل شود.
اگرچه طبیعت خودکامگی و ماهیّت استبداد به اهمیّت مقام ملّت و بهروزی او توجّهی ندارد و دیکتاتورها و مستبدین نیز در تقلای حفظ قدرت ننگین خود از هیچ جنایتی شرم و اباء ندارند، امّا تاریخ بشر گویای این واقعیّت است که دیکتاتورها منفور ملّت اند و سرانجام مطرود.
کارنامه ی سیاه سی ساله ی جمهوری اسلامی این واقعیّت را نشان می دهد که دستگاه ولایت و فقاهت تاب تحمل کوچکترین مخالفت با اساس و نماد استبداد دینی را نداشته و درصورت بروز چنین امری همواره با سبعیّت تمام با مخا لفین خود مقابله کرده است.
در نظام دموکراسی، بر خلاف طبیعت عنصر خودکامگی در متن رژیم استبدادی، ملّت مختار است و در تعیین سرنوشت خود آزاد، و از این رو بود که عبدالرحمن برومند تمام سعی خود را از اوان جوانی تا واپسین دقایق حیات پرافتخارش وقف و صرف ایجاد محیط اتحاد میان نیروهای اپوزیسیون ملی و حصول آزادی ملت و استقلال مملکت نمود. خاطره ی این کوشش بی دریغ وخستگی ناپذیر اوست که همچون ستاره ای تابناک بر سر راه عاشقان یکرنگ و واقعی دموکراسی برای ایران همچنان می درخشد.

نهضت مقاومت ملّی ایران همه ساله به مناسبت سالروز قتل برومند، یاد آن راد مرد آزاده و عاشق ایران را که در مقام ریاست هیئت اجرائی نهضت جان در کف نهاد گرامی می دارد. امسال ، بزرگداشت نام برومند و تجدید عهد با او دراوضاع کنونی کشور از اهمیّت ویژه ای برخوردار است.
هرچند که نسل جوان متولّد سالهای اواخر دهه ی شصت و اوایل دهه ی هفتاد شمسی به دلیل فضای سانسور و اختناق ِ مملو از جعل، ، دروغ و کتمانی که حاکمیّت ایجاد کرده است، شاید از برومند ، بختیار و دهها تن از رهبران و اعضای اپوزیسیون ملی و دموکرات و همچنین صدها نفر از سایر مخالفین جانباخته ی نظام استبداد دینی جمهوری اسلامی، اطلاع چندانی نداشته باشد امّا با ورود خود به صحنه مبارزه و برداشتن فریاد اعتراض به دیکتاتور و مستبد و رهبر دروغین نشان داد که قدم در راهی نهاده است که برومند از آن بنام سرراه رسیدن ملّت به دموکراسی یاد می کرد.
ملّت شریف و با فرهنگ ایران، بالاخص نسل جوان ایرانی در مسیر تحوّل ازِمرحله ی مقاومت در خانه به مرحله ی انتقال صحنه ی مبارزه به خیابان ثابت کرد که شکست سیاست قتل و حبس و شکنجه و تهدید به نابودی و ایجاد فضای رعب و وحشت محتوم است و غاصبین قدرت بالا خره چاره ای جز تسلیم در مقابل اراده ی ملّتی مصمم به گسستن زنجیر های اسارت و رسیدن به هدف آزادی و دموکراسی نخواهند داشت.

ایران هرگز نخواهد مرد

بیست و نهم فروردین ۱۳۸۹ برابر با هجدهم آوریل ۲۰۱۰
نهضت مقاومت ملی ایران


پنج درخواست زندانیان سیاسی در اوین

بنام خداوند جان و خرد
خرم آن روزكزين منزل ويران بروم راحت جان طلبم از پي جانان بروم
دلم از وحشت زندان سكندر بگرفت رخت بربندم و تا ملك سليمان بروم

ملت بزرگوار ايران :
بهتر از هر كسي ميدانيد كه هزاران تن از فرزندان شما كه در جريان انتخابات خرداد 88 از نامزدهاي اصلاح طلبان حمايت كرده و به جنبش سبز تعلق خاطر داشته اند از فرداي 22 خرداد به بهانه هاي واهي و اتهامهايي كه اغلب وجاهت قانوني نداشته و ندارند ، در تقابل آشكار با مفاد و اصول قانون اساسي و قوانين موضوعه كشور از جمله حقوق شهروندي – حتي در نيمه هاي شب- از محل كار و سكونت خود به بازداشتگاه ها و زندانهاي شناخته شده و ناشناس انتقال يافتند . بسياري از آنان پس از نگهداري بلند مدت در شرايط ويژه و بازجويي هاي تحت فشار جسمي و روحي و رواني در دادگاههاي فرمايشي محاكمه شده وبه حبس هاي طويل المدت يا غير عادلانه محكوم شده اند .
در اين ميان بسياري با گذشت قريب يكسال بدون محاكمه و حتي تمديد قرار بازداشت ، در وضعيت مبهم وبلاتكليف ، در بازداشتگاههاي 209 ، 240، بند 2 الف و بند 350 زندان اوين نگهداري شده و مي شوند و از بسياري از حقوق قانوني ، اسلامي و انساني خود محروم بوده و هستند .
ملت بزرگوار ايران :
آگاه باشيد ما سبز انديشان محبوس در زندان اوين ، در اعتراض به اين رفتارهاي غير قانوني ، غير شرعي و غير انساني حاكميت در جريان دستگيري ها ، بازداشتها و محاكمه ها و اكنون نگهداري فرزندانتان در وضعيت معيشتي ، بهداشتي ، رفاهي و تفريحي كه گاه بسيار نازلتر از وضعيت مشابه براي محكومان عادي و حتي جنايتكاران ، قاچاقچيان و... است از ابتداي ارديبهشت ماه 1389 روزه سياسي و شرعي خود را بصورت گسترده و زمان بندي شده آغاز خواهيم كردو در صورت عدم رسيدگي به مطالبات خود و در خواست هاي زير اقدامهاي خويش را در خرداد ماه بسط و گسترش خواهيم داد .
روزه هاي سياسي و مذهبي ابتدا به صورت يك روز در هفته – پنج شنبه ها – خواهد بود و پس از دو هفته به دوروز در هفته – دوشنبه ها و پنج شنبه ها – افزايش خواهد يافت و در خرداد ماه – تا سالروز انتخابات رياست جمهوري – به صورت فزاينده اي از نظر كمي و كيفي شدت خواهد يافت .
در خواست هاي قانوني ما سبز انديشان محبوس در اوين به شرح زير است.
1- لغو و تقليل احكام صادره عليه زندانيان سياسي ، امنيتي و مطبوعاتي در دادگاههاي فرمايشي پس از خرداد 88:
2- آزادي فوري كليه بازداشت شدگان تا زمان برگزاري دادگاه ها ، با قيد وثيقه و كفالت:
3- رعايت اصل 168 قانون اساسي در كليه محاكم :
4- رسيدگي به روند غير قانوني و غير عادلانه بازجويي ها ، دادرسي ها و مجازات متخلفان در تمامي سطوح:
5- بهبود وضعيت غذايي ، بهداشتي ، رفاهي و تفريحي كليه زندانيان و بازداشت شدگان


رهنورد: بايد پروژه ناتمام دموکراسی را به پايان برسانيم

زهرا رهنورد كه در نشست همگرايي سبز گروه‌هاي مختلف زنان حاضر شده بود به ضرورت پيگيري مطالبات زنان اشاره و تاكيد كرد:«‌پروژه ناتمام دموكراسي در ايران بايد با حضور قوي و همه جانبه زنان پيگيري شود.


رهنورد در دومین گردهمایی طيف هاي مختلف زنان افزود:« خيلي خوشحالم كه در چنين جمعي هستيم و خوشحالم از اينكه در اين فرصت گروه‌هاي مختلف زنان از طيف‌هاي مختلف را گردهم مي بينم. شايد در طول اين سه دهه زنان فرصت با هم بودن را از دست داده اند و اتفاقا به همين خاطر خيلي هم ضربه خورده اند چرا كه اگر ما زنان با هم بوديم نه عرصه حقوق زنان و نه قلمرو دموكراسي خواهي تا اين حد آسيب مي ديد. مطمئن هستم كه اگربيشتر با هم بوديم كمتر ضربه مي‌خورديم . حالا ممكن است بگويند اگر شما زنان با هم بوديد حقوق زنان ضربه نمي خورد و ديگر چه ربطي به دموكراسي خواهي پيدا مي كند؟ اما من به شخصه زنان را پيشرو تاريخ و رخدادهاي تاثيرگذار و سرنوشت ساز مي دانم. تا آنجايي كه به رشته ام مربوط مي شود و به خاطر مي آورم اين زنان بوده اند كه سفالگرهاي اوليه، پارچه باف هاي اوليه، صنعت گران اوليه و شيشه كاران و مادران نخست بوده اند و نه شكارچيان اوليه. زنان هميشه دستي در توليد داشته اند و غالبا پيشرو كار و انديشه بودند.»

بر اساس این گزارش که در اختبار جرس قرار گرفت ،رهنورد همچنين تاكيد كرد:« سي سال فقدان شبكه روابط بین زنان ضربه هاي زيادي را به بدنه فعاليت آنها وارد كرده و از سوي ديگر نبود و فقدان حضور زنان در رخدادهاي تاريخي موجب شده تا روند جريان دموكراسي خواهي و و حقوق بشر در ايران لطمه زيادي ببيند.»

او همچنين به حضور زنان در جنبش سبز و در كنار ديگر جنبش‌هاي اجتماعي از جمله معلمان، كارگران و ديگر فعالان حوزه هاي مدني اشاره كرد و گفت:« اميدواريم كه در جنبش سبز در كنار حضور معلمان سبز ورزشكاران، كارگران اين حضور فعال زنان بتواند مثمر ثمر باشد.»

رهنورد همچنين آرمان‌ را به دو دسته عمومي و خصوصي تقسيم كرد و آرمان هاي ملي را آن بخشي از آرمان ها دانست كه طبقه،قشر و جنسيت نمي شناسد و از تمامي گروه ها و طبقات اجتماعي براي تحقق آن آرمان ها بسيج مي شوند و در طرف ديگر آرمان‌هاي خصوصي قرار دارند كه در آن بحش مي‌توان به خواسته‌هاي مغفول زنان پرداخت و تاريخ نشان داده كه هر وقت حقوق زنان تامين نشده و به شكلي نسبت به آن تبعيض شده چرا كه هميشه وقتي به تاريخ نگاه مي كنم هر جا كه حقوق زنان ديده نشده آن جامعه به آزادي و دموكراسي و پايداري نرسيده است.»

او تاكيد كرد:«‌پروژه ناتمام دموكراسي در ايران بايد با حضور قوي و همه جانبه زنان پيگيري شود.همه ما بايد بتوانيم آن پروژه ناتمام را به پايان برسانيم .اينجا ديگر بحث زنان و حقوق از دست رفته آنها مطرح مي شود نه به خاطر اينكه زنان بر انقلاب حقي دارند. بيشتر به آن خاطر كه هر فرد آزاد و آزاده اي بايد در پي احقاق حقوقي باشد كه به نوعي جامعه و شرايط آن را از او دريغ كرده است.»

به گفته وي، حركت هاي زنان غالبا با جريان وفق و مدارا هم آواز است و به همين خاطر حق زنان است كه به مطالبات شان برسند .زن به عنوان نماد لطف و زيبايي ظاهر مي‌شود و وفق و مداراي او دو روي شخصيت زن را نشان مي دهد. اما زنان در همان حال كه به وفق و مدارا باور دارند به شدت و با پيگيري به دنبال رسيدن به حقوق خود هستند.

زن اگرچه در نگاه عمومي جامعه شايد همان زن لطيف وشاعرانه خوب و مادر خوب و گاهي هم با صفت كلفت خانه ياد شود اما نكته قابل توجه در شخصيت زن ، همه بعدي بودن شخصيت او است و اينكه با قدرت به سمت تامين خواسته هاي خود پيش مي تازد. چنانچه مي‌بينيم مادران صلح امروز علاوه بر دفاع از حقوق زنان حتي به دنبال مبارزه با تحريم عليه ايران است و در قالب سازماني غيردولتي شخصيت هاي جهان را طرف حساب خود مي داند.»

رهنورد در ادامه صحبت هايش همچنين به سوگيري جامعه نسبت به لفظ فمنيسم اشاره كرد و گفت:« فكر مي كنم همه ما به نوعي فمنيست هستيم اما مي بينيم كه فمنيسم در جامعه ما بد فهميده مي شود . حركت‌هاي فمنيستي حركت هاي خشني نيست بلكه فمنيسم حركت وفق و مدارا است و مي خواهد بخشي از جمعيت بشري رنج مانند سابق نبرد و اگر اينچنين رويكردي دنبال شود به نفع همه افراد جامعه است و قطعا مردها هم در كنار زنان برابر خوشبخت تر مي شوند.»

او همچنين توليد انگاره هاي مردسالارانه از سوي خود زنان را از ديگر واقعيت هاي دانست كه جنبش زنان با آن مواجه است و بايد براي كاهش و كمرنگ كردن نشانه هاي آن در ميان زنان اقدامي مثبت انجام دهد چرا كه متاسفانه در نتيجه تربيت هاي كليشه ای و سنت محور بسياري از گرايش هاي مردسالاري از تربيت زن‌ها نشو و نما مي گيرد .»
او تاكيد كرد:«گرايش حقوق زن جزو گرايش هاي وفق و مدارا است و قطعا براي خانواده سعادت آفرين مي‌شود وجامعه اي كه تبعيض خواهي از او رخت بر بندد جامعه اي پويا و سعادتمند و رو به پيشرفت خواهد شد.»

او در پايان به ايستادگي بر سر پيمان تغيير خواهي اشاره كرد و گفت:« در هر صورت ما ايستاده‌ايم. همه با هم هستيم . همانطور كه همه سبزي‌ها هر سال پربار تر از زمين نشات مي‌گيرند و هيچ دانه‌اي نيست كه به زمين فرو برود و بي حاصل باشد، مانند ندا و سهراب و ديگر شهداي جنبش سبز. مولانا هم فرموده اند كه " کدام دانه فرورفت در زمین که نرست چرا به دانه انسانت این گمان باشد"

دومین گردهمایی طيف هاي مختلف زنان با حضور شهلا لاهیجی، زهرا رهنورد، مینو مرتاضی، زهره تنکابنی، شهلا اعزازی، فاطمه فرهنگ خواه، نرگس محمدی، نیره توکلی و نسرین ستوده و نیز تنی چند از خانواده های زندانیان سیاسی از جمله شهرزاد کریمان، مادر شیوا نظرآهاری و الهه مجردی، همسر محسن میردامادی و همسر عیسی سحرخیز ‌برگزار شد.

در این گردهمایی فعالان طیف های مختلف جنبش زنان از جمله طاهره طالقانی، فیروزه صابر، فریده ماشینی، فاطمه راکعی، فرزانه روستا، منصوره شجاعی، نوشین احمدی خراسانی، ژیلا بنی یعقوب، فاطمه گوارایی، مهناز محمدی، عالیه مطلب زاده، احترام شادفر، آمنه شیرافکن، فریده غائب، ترانه بنی یعقوب، مهسا امرآبادی، و جمعی از مادران صلح حضور داشتند.


اصلاح و تعدیل اختیارات مطلق، دغدغه بزرگان نظام است

ندای سبز آزادی: کمتر از یک هفته از تشکیل جلسه هیات رییسه مجلس خبرگان، محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تایید کرد که عده ای علاقه مند به تعدیل و اصلاح اختیارات مطلقه رهبر هستند و به شدت از این موضوع انتقاد کرد.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، یکی از احزاب اصلی مدافع علی خامنه ای و محمود احمدی نژاد است که ریاست آن بر عهده محمد یزدی بوده و بسیاری از روحانیون تندرو نظیر محمدتقی مصباح یزدی در آن عضویت دارند.

سایت رجا نیوز که توسط هواداران افراطی دولت کودتا اداره می شود با انتشار خبری در این مورد نوشت: رييس دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري با انتقاد از کساني که قصد دارند تا وظايف و اختيارات رهبري را محدود کنند، گفت، برخي به منظور تضعيف جايگاه رهبري قصد محدود کردن اختيارات ايشان را دارند.

وی از این "برخی" نام نبرد اما افشا کرد که تعدادی از شخصیت های بزرگ نظام نیز جزو آنان هستند.

هشدار یزدی درحالی مطرح می شود که هیات رییسه مجلس خبرگان چند روز پیش تشکیل جلسه داد. اما هنوز مشخص نیست که ابراز نگرانی او ناشی از مسایلی است که در این جلسه طرح شده یا خیر.
طبق قانون اساسی، مجلس خبرگان موظف به انتخاب یا عزل و همچنین نظارت بر عملکرد رهبر است. اما در عمل و پس از رحلت امام خمینی، محافظه کاران مدافع علی خامنه ای با اعمال نظارت استصوابی، این مجلس را تحت سیطره و نفوذ رهبر درآورده و بلااثر ساختند.
گفتنی است زمزمه های کاهش اختیارات رهبر و بازگرداندن این اختیارات به چارچوب قانون اولین بار پس از کودتای خرداد ماه شنیده شد. یعنی در شرایطی که احمدی نژاد با پشتوانه حمایت خامنه ای اقدام به تقلب گسترده در انتخابات کرد و نظام جمهوری اسلامی نیز به وحشیانه ترین شکل ممکن مردم معترض را به خاک و خون کشید و هزاران نفر را اسیر کرد و کلیه این اقدامات نیز با حمایت رهبر صورت گرفت.
در همین زمینه اعتراضات زیادی بین روحانیون مردمی به وقوع پیوست. آیت الله دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس خبرگان نیز با سخنرانی بی سابقه ای خواستار تشکیل جلسه فوق العاده خبرگان به منظور بررسی عملکرد خامنه ای شد. البته کودتاگران بلافاصله به این روحانی حمله کرده، اطرافیان وی را زندانی کردند و حتی مسجد او را پلمب کردند.
هواداران خامنه ای نیز در مجلس خبرگان به شدت به این موضوع واکنش نشان داده و بیانیه ای در حمایت از اقدامات او صادر کردند.
با این حال این گونه که یزدی می گوید، ظاهرا جایگاه شخص اول حکومت علاوه بر میان مردم، میان روحانیون نیز همچنان متزلزل است.
محمد یزدی گفت: برخي به منظور تضعيف جايگاه رهبري قصد محدود کردن اختيارات ايشان را دارند.
وی که در جمع اعضاي کميته امداد سخن مي گفت، افزود: آنها قصدشان اين است تا براي رهبري تعيين تکليف کنند و مدام بگويند رهبري اين کار را بکند و اين کار را نکند.
يزدي افزود: اصطلاحاتي نظير فتوي شورايي ، اجتهاد شورايي ، حق حاکميت ، سازمان هاي بين المللي وحقوق بشر از جمله کلماتي هستند که بر اساس آن عده اي براي محدود کردن اختيارات رهبري از آنها استقاده مي کنند.
وي افزود : آنها مي گويند براي کار ولي امر بايد مدت زمان تعيين کرد يا مجلس خبرگان مدت زمان هريک از رهبران را تعيين نمايد.
وی همچنین از نگرانی شخصیت های نظام از اختیارات مطلقه و بدون محدودیت رهبر پرده برداشت و گفت: متاسفانه حتي برخي از شخصيت هاي برجسته کشور نيز به اين حرف ها توجه مي کنند.
این طلبه تندرو در پایان مدعی شد: همگان بايد توجه داشته باشند که فقط نظر رهبري ملاک است و بايد آن را مد نظر قرار دهند و فريب اين افراد را نخورند.


خاتمی: ندای خیرخواهی صلاح و اصلاح همچنان باقی است
رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه« ملاك وحدت و همدلی حركت در چارچوب قانون اساسی و تأمین منافع و مصالح ملّی است»، اظهار داشت:«متأسفیم كه طی ماههای گذشته به جای تلاش برای همبستگی ملّی بیشتر جریاناتی در جهت ایجاد افتراق و تشدید كینه‌ها و بدبینی‌ها و حذف و دفع بخش‌های مهمی از جامعه كوشیدند.»

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، حجت الاسلام و المسملین سیدمحمد خاتمی در دیدار با جمعی از نخبگان اجتماعی و دانشگاهی، گفت:«ایران برخوردار از ظرفیت‌های فراوان تاریخی، معنوی، اجتماعی، انسانی، مادی و امتیازات ناشی از موقعیت بی‌نظیر جغرافیای سیاسی و جغرافیای راهبردی است.»

وی افزود:« بزرگترین ظرفیت این سرزمین در عظمت، هوشیاری و آگاهی ملّت شریف ایران نهفته است و نشانه این عظمت و ظرفیت را از جمله در انقلاب بزرگ اسلامی می‌بینیم كه چگونه یك ملّت با دستهای تهی ولی دلهای پر از ایمان و با جهت‌گیری روشن به سوی هدف آزادی و استقلال حركت كرد و به یاری خداوند جمهوری اسلامی را تأسیس كرد.»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد:« جمهوری اسلامی بدین معناست که در آن هم مردم مبنا و محورند و هم ملاك و معیار رابطه میان اعضاء جامعه بخصوص حكومت و مردم، ارزش‌های اسلامی و معنوی به خصوص عدالت و اخلاق است.»

وی تاکید کرد:«در این مدت سی سال نیز این ملّت بزرگ علی‌رغم همه مشكلات درونی و بیرونی گامی از اهداف مورد نظر واپس ننهاده است و هر هزینه‌ای را نیز برای تأمین خواستهای بلند خود پرداخته است.»

رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «امروز این جامعه پویا بیش از هر زمان نیاز به آرامش، نزدیكی دلها به یكدیگر در عین تكثر و تنوع دارد»، اظهار داشت:«ملاك وحدت و همدلی نیز حركت در چارچوب قانون اساسی و تأمین منافع و مصالح ملّی است كه در شعارهای روشن مردم در دوران انقلاب و پس از آن تجلّی داشته است.»

وی ادامه داد:«ایران نیازمند تلاش و توان همه فرزندان خود است، اجتناب از خشونت پافشاری بر شرع و قانون و بخصوص قانون اساسی به عنوان یك كل جامع. احترام به مردم و حقوق آنان و تلاش برای ایجاد رونق اقتصادی و بسط و تعمیق عدالت واقعی و دفع خطرات و تهدیدات از جمله اموری است كه می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌برداری از همه ظرفیت‌ها در جهت امنیت و پیشرفت و سرافرازی باشد و اینهمه در پرتو همدلی و همراهی میسر است.»

خاتمی با اشاره به حوادث بعد از انتخابات، گفت:«متأسفیم كه طی ماههای گذشته به جای تلاش برای همبستگی ملّی بیشتر جریاناتی در جهت ایجاد افتراق و تشدید كینه‌ها و بدبینی‌ها و حذف و دفع بخش‌های مهمی از جامعه كوشیدند و وضعیتی كه در درجه اول زیانش متوجه اصل نظام و نیز ایران و ایرانی است پیش آمد.»

وی ادامه داد:«تلطیف فضای جامعه و عبور از وضعیت امنیتی به سوی فضای سیاسی سالم كه در آن آزادیهای اساسی مورد احترام بوده و داور اصلی قانون اساسی باشد می‌توانست و می تواند امید را نسبت به آینده بیشتر كند.»

رئیس دولت اصلاحات یادآور شد:«پیشتر هم گفته‌ام كه انتظار بوده و (هست) كه سال جدید را با كاسته شدن از فشارهای امنیتی و توقف برخوردهای نامطلوب و آزادی زندانیان و باز شدن فضای سیاسی آغاز كنیم و در آستانه سال نو نیز نشانه‌هایی هرچند اندك از این تغییر فضا و روش و رویه به چشم می‌خورد كه موجب امیدواری در بخش‌های مهمی از جامعه بود.»

خاتمی با بیان اینکه «به نظر می‌رسد كه عواملی هستند كه نمی‌خواهند این روزنه گشوده‌تر شود و فضا را بسته می‌طلبند»، گفت:«اولاً كه در آستانه سال نو شاهد احضار افراد تازه و بازداشت آنان بودیم. ثانیاً از آزادی محدود و مشروط بسیاری از كسانی كه در بند بسر می‌برند خبری نشد ثانیاً اندكی نیز كه با ضمانت‌ها و وثیقه‌های بسیار سنگین به میان خانواده بازگشته‌اند خیلی زود دوباره روانه بازداشتگاه می‌شوند.»

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد:«آیا اینها نشان از آن ندارد كه علی‌رغم تدبیر و صلاح‌اندیشی خیرخواهان نظام و ایران و مسئولان اصلی؛ كسانی هستند كه مانع تغییر فضا به سوی همدلی می‌شوند؟»

وی با ابراز نگرانی شدید از برخی اخبار مبنی بر تحت فشار قرار گرفتن برخی برای اعلام برائت از برخی شخصیت‌ها و جریانات و ابراز کردن مطالبی بر خلاف نظر و عقیده خود گفت:« همچنین شنیده شده است که اگر این مطالب اجباری بیان نشود آزادی محدود آنان باردیگر سلب خواهد شد، همچنین شنیده می‌شود كه بجای بازكردن فضا و اجرای قانون اساسی در جهت آزادی‌های اساسی احزاب و فعالیت‌های سیاسی برنامه‌هایی در جهت محدود كردن بیشتر فعالیت احزاب و افراد در دست تهیه و اجرا است.»

خاتمی تاکید کرد:«این شیوه‌ها فقط می‌تواند فضا را تنگ‌تر، دلها را از همدیگر دورتر كند و باعث رشد كینه و بدبینی شود و راه را برهرگونه حركت به سوی تلطیف فضا ببندد و باز هم می‌گویم كه اگر چنین شود بیش از همه به نظام جمهوری اسلامی جفا شده است و حاصل كار، تهیه خوراك تبلیغی مسموم علیه جمهوری اسلامی و افزایش التهاب عمومی است.»

وی ابرازامیدواری کرد كه «خیرخواهان مؤثر در جریان امور بكوشند تا با محدود كردن شیوه‌های نامطلوب و آزادی هر چه بیشتر افراد و نیز بازشدن فضای سیاسی. هم حق و حرمت مردم و دفاع از منافع و كرامت شهروندان را پاس بدارند و هم فضا را به سوی لطافت بیشتر رهنمون شوند.»

سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:«ندای خیرخواهی صلاح و اصلاح همچنان باقی است و اجتناب از خشونت و فراهم آوردن فضای تبادل نظر و نقد و گفتگو و فعالیت مؤثر همگان در جهت آبادانی و آزادی میهن و دستیابی به هدفهای بلندی كه برای پیشرفت كشور و تقویت مردم‌سالاری سازگار با دین در متن انقلاب و مورد مطالبه ملّت بزرگ بوده است، راه منحصر به فرد تأمین مصلحت انقلاب و كشور و مردم و مورد نظر همه آنان است كه صلاح و خیر جامعه و نظام را طالبند.»


توقف پیگیری پروندۀ فساد معاون احمدی نژاد با حکم حکومتی

سایت جرس: در حالیکه بحث پیرامون ابعادِ پروندۀ فساد مالی، اختلاس و تخلفاتِ گستردۀ محمدرضا رحیمی، معاون اول و سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد، طی روزهای اخیر وارد مراحلی جدی شده بود، پیگیری این پرونده با حکم حکومتی رهبر جمهوری اسلامی موقتا متوقف شد.

طی شش هفته ای که گذشت، ابتدائا رئیس قوه قضائیه و سپس چند تن از نمایندگانِ اصولگرای مجلس همچون احمد توکلی، الیاس نادران و علی مطهری، ضمن مطرح کردنِ "کشف و شناسائی باند بزرگ مفاسد اقتصادی" و "شبکه های فساد مالی و اختلاس و زدوبند"، طبق اسناد و شواهدی شخص معاون اول رئیس دولت را از متهمین رده اول و سردستۀ این شبکه های فساد معرفی نموده و از عدم برخورد قضائی با وی، ابراز ناخرسندی کرده بودند. پیش تر از آن نیز، مدرك تحصیلی جعلی و عملكرد رحیمی در زمان ریاست بر دیوان محاسبات، مورد پرسش و موأخذه قرار گرفته بود که با حملاتِ مقاماتِ دولت به پرسش کنندگان و منتقدین روبرو شده بود.

شهادت می دهم فقط در انتخابات صرف شده است

به گزارش این منبع خبری، به دنبال رسیدگی قوه قضائیه به مفاسد مالی برخی مسئولان بلندپایه دولتی و همزمان با اظهاراتِ الیاس نادران در صحن علنی مجلس، قوه قضائیه خطاب به دولت، از گردش مشکوک ۳۵ میلیارد تومان در نزد برخی از منصوبین و منسوبین احمدی نژاد جویا می شود که احمدی نژاد به وی پاسخ می دهد "من متوجه شده ام که مبالغی پول توسط دوستان مصرف می شود؛ اما حاضرم شهادت بدهم که منسوبین من کلیه این مبالغ را در انتخابات مصرف کردند و به هیچ عنوان در امور شخصی و خانوادگی هزینه نکرده اند."

مشایی، داماد مشایی، رحیمی

به گزارشِ این منبع، پیگیری های قوه قضائیه مشخص کرد که از مبلغ یادشده، هجده میلیارد تومان در اختیار اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد، ده میلیارد تومان در اختیار پسر احمدی نژاد و هفت میلیارد تومان در اختیار محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس دولت قرار گرفته بود.

از نکات مهم و قابل ذکر اینکه "مبالغ فوق، پورسانت پنج درصدیِ یک وامِ هفتصد میلیارد تومانی بوده است که توسط این افراد و از طریقِ سیستم بانکی کشور، در اختیار یکی از دوستانشان قرار گرفته بود."

دیدار با آقای خامنه ای و توافق بر سر صدور حکم حکومتی

خبرنگار جرس در این زمینه از قول همین منبع آگاه خاطرنشان ساخت "زمانی که مشخص شد بریز و بپاشهای انتخاباتی احمدی نژاد در روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ چگونه فراهم شده و اعتراض موسوی و کروبی به زمینه سازی دولت برای خریدن آراء مردم، توسط قوه قضائیه اثبات شد، احمدی نژاد نزد آقای خامنه ای رفته و شرعا شهادت می دهد که "مبالغ یادشده تنها در راه انتخابات هزینه شده و هرگز به هیچ مصرف دیگری (شخصی یا خانوادگی) نرسیده است."

احمدی نژاد در همین جلسه مشخصا از رهبر جمهوری اسلامی "خواستار توقف رسیدگی به جرائم مالی و اتهاماتی مبنی بر فسادِ اقتصادیِ رحیمی (معاون اول و سخنگوی خود) می شود و با این استدلال که باز کردن این پرونده، کل انتخابات را زیر سوال می برد و با زیر سوال رفتن انتخابات نیز، نظام زیر سوال خواهد رفت، وی را مجاب به صدور دستور توقفِ این مسئله می کند.

اصولگرایان به تفاهم می رسند حتی آقایان...

متعاقب توافق ذکر شده، از سوی دفتر رهبری به قوای قضائیه و مقننه تفهیم می شود که "موقتا رسیدگی پرونده رحیمی متوقف شود" و الیاس نادران نیز که طی هفته های اخیر، به اسناد و مدارک و شواهدِ خاصی اشاره می کرد، بعد از صدور حکم ولائی، بطور تلویحی کوتاه آمد و گفت "البته ما دنبال شکایت خود هستیم ولی مصلحت نظام از هر چیزی بالاتر است."

لازم به ذکر است در صورت پافشاری در تعقیبِ پروندۀ فسادِ رحیمی، تمام انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۸۸ زیر سوال می رفت و این بر خلافِ خواستۀ اصولگرایانی چون نادران، مطهری و توکلی است.

الیاس نادران، بعنوان عضو كمیسیون اقتصادی مجلس، هفته گذشته در حاشیۀ یکی از جلساتِ علنی و میان خبرنگاران، پیرامون پرونده مفاسد اقتصادی مربوط به معاون اول رئیس‌جمهور، ابتدائا از وکیل الدوله های مدافع رحیمی انتقاد کرده و گفته بود "افرادی كه در بحث مفاسد اقتصادی از رحیمی دفاع می‌كنند، از دخالت وی در شبكه‌ای كه اعضای آن دستگیر شده‌اند، اطلاعی ندارند. " وی همچنین خاطرنشان کرد "طبق اسناد و شواهد، رحیمی رئیس حلقۀ فاطمی است كه در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم‌گیری می‌كرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و اینكه كسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنا كنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است. "

مطهری نیز چهارشنبه گذشته از شخص احمدی نژاد قاطعانه درخواست کرده بود زمینه برخورد با معاون اول خود را فراهم نماید. وی به خبرگزاری مهر گفت "شواهدِ امر پیداست که اتهام رحیمی جدی است و احمدی نژاد که منادی شعار عدالتخواهی است، باید در برخورد با اتهامات او پیش قدم شود".

کهریزک اقتصادی

آنچه در گزارش خبرنگارِ جرس آمده تنها یکی از اتهامات محمدرضا رحیمی، معاون اول ریاست دولت و رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی می باشد، چرا که پرونده او در بیمه ایران و معاملات میلیاردیِ صوری، حلقه فساد خیابان فاطمی، تخلفات گستردۀ وی در زمان حضور در دیوان محاسبات و قوه قضائیه و همچنین مدرک دکترای جعلی و سوء استفاده از آن، بخشهای دیگری از پرونده ای است که "کهریزک اقتصادی جمهوری اسلامی" نام می گیرد.


افزايش قيمت‌ها از 40 تا 78 درصد

ایلنا: از زمانی که طرح هدفمندی یارانه ها توسط دولت مطرح شد تا زمانی که این طرح برای بررسی به مجلس رفت و در نهایت با تصویب نمایندگان مجلس به شکل قانون درآمد، اظهارنظرهای مخالف و موافق بسیاری در مورد آن عنوان شده است. هرچند به رغم گذشت حدود 3 هفته از آغاز سال جدید، هنوز چگونگی، نحوه و زمان اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها مشخص نشده است، اما مسلم است که با اجرای این قانون، تورم ناشی از آن اجتناب ناپذیر خواهد بود و بخش‌های مختلف تولیدی اعم از کشاورزی و صنعت تحت تاثیر تبعات آن قرار خواهند گرفت.
بدون شک یکی از صنایعی که ارتباط مستقیم و مداومی با زندگی و معیشت مردم دارد، صنایع غذایی است و به گفته کارشناسان از جمله بخش‌هایی است که در صورت اجرای هدفمندی یارانه ها و عدم حمایت لازم دولت، تاثیرات منفی بسیاری متوجه آن خواهد شد که افزایش قیمت تمام شده محصولات غذایی از اساسی ترین و مهمترین آنهاست. اما در این میان پیش بینی ها حاکی از آن است که صنعت لبنیات از بخش هایی است که بیشترین تاثیر را از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را خواهد پذیرفت که به طور قطع این تاثیرات از دو جنبه اقتصادی و اجتماعی بسیار واضح خواهد بود. از سویی محصولات لبنی از جایگاه ویژه ای در سبد مصرفی خانوارها برخوردار است و به جرات می توان گفت لبنیات از پرمصرف ترین محصولات غذایی در سطح جامعه است و از سوی دیگر با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش قیمت محصولات لبنی، ضمن کاهش میزان خرید محصولات لبنی توسط مصرف کنندگان، سلامتی جامعه نیز به مخاطره خواهد افتاد.
اما برای بررسی تاثیرات قانون هدفمند کردن یارانه ها بر صنایع لبنی باید عوامل و فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته شود که یکی از مهمترین و اساسی ترین آنها قیمت تمام شده شیر خام است که نقش 70 درصدی در قیمت محصولات لبنی دارد.
افزایش 40 درصدی قیمت شیر خام در سال نخست
سعید سلطانی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران در مورد تاثیرات قانون هدفمند کردن یارانه ها بر دامداری ها و قیمت تمام شده شیر خام می گوید: در صورت حذف یارانه ها برخی عوامل به صورت مستقیم و بعضی عوامل دیگر به صورت غیرمستقیم بر قیمت تولید شیر اثر خواهند گذاشت، به این ترتیب که با حذف یارانه ها افزایش قیمت نهاده ها، انرژی و دستمزد کارگر به شکل مستقیم و رشد قیمت ویزیت دامپزشکان، دستمزد کارشناسان دامپروری، تکنسین های تلقیح مصنوعی و ثبت مشخصات و رکودگیری و هزینه حمل و نقل به شکل غیرمستقیم در قیمت تمام شده تولید شیر خام موثر خواهند بود.
وی افزایش 78 درصدی هزینه تولید شیر ظرف مدت 5 سال و در صورت اجرای کامل هدفمند کردن یارانه ها را قطعی می داند و اظهار می دارد: البته در سال اول اجرای این قانون به دلیل شوک شدید ناشی از آن، قیمت تمام شده هر لیتر شیر حداقل 40 درصد افزایش یافته و از 500 تومان فعلی به 700 تومان خواهد رسید.
سلطانی سروستانی به مشخص نبودن زمان و نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرده و می افزاید: تاکنون اظهارنظرهای مختلفی درباره چگونگی اجرای این قانون مطرح شده و هنوز هم مشخص نیست که وضعیت حامل های انرژی در بخش کشاورزی و دامداری به چه شکلی خواهد بود اما در صورتی که یارانه های این بخش به ویژه در حامل های انرژی تغییر نکند، افزایش قیمت تمام شده شیر به حداقل ممکن کاهش یافته و به حدود 10 درصد خواهد رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اشاره به اینکه در اغلب کشورهای دنیا به تولید شیر یارانه مستقیم پرداخت می شود، تصریح می کند: بهترین راهکار برای کم کردن آثار هدفمندی یارانه ها بر تولید شیر این است که به این بخش یارانه مستقیم پرداخت شود تا واحدهای تولید لبنیات بتوانند به اندازه کافی شیر خام دریافت کنند و مصرف کنندگان نیز با افزایش شدید قیمت و در نتیجه کاهش قدرت خرید محصولات لبنی مواجه نشوند.
تاثیر مستقیم قیمت حامل های انرژی بر شیر خام
جواد وکیل گیلانی، رییس هیات مدیره مرکز همکاری های امور دام نیز با اشاره به اینکه 60 درصد هزینه های تولید شیر خام مربوط به علوفه و 40 درصد مابقی مربوط به سوخت، آب و برق و هزینه های کارگری است، می گوید: برای مشخص شدن تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر قیمت تولید شیر خام باید در ابتدا تاثیر اجرای این قانون بر علوفه و سایر عوامل ذکر شده معلوم شود اما در مجموع پیش بینی ها حاکی از آن است که با اجرای این قانون قیمت تمام شده هر لیتر شیر بین 30 تا 40 درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به تاثیر مستقیم و بی چون و چرای افزایش قیمت حامل های انرژی بر قیمت تمام شده بسیاری از محصولات و از جمله شیر خام اظهار می دارد: باید به این نکته توجه داشت که در صنعت دامداری و تولید شیر عوامل مختلفی از جمله نهاده ها دخیل هستند که بخشی از این نهاده ها مانند یونجه و علوفه از تولیدات داخلی تامین شده و بخش دیگری مانند تخم پنبه، کنجاله پنبه، سویا، کلزا و ... از طریق واردات تامین می شود و از همین رو باید تاثیر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بر تک تک این عوامل محاسبه و در نظر گرفته شود.
وکیل گیلانی با بیان اینکه 40 تا 45 درصد شیر بهداشتی کشور در دامداریهای صنعتی تولید می شود، قیمت تمام شده هر لیتر شیر در این دامداریها را حدود 475 تومان ارزیابی کرده و می افزاید: این در حالی است که هم اکنون حداکثر قیمت خرید هر لیتر شیر خام از دامداران 445 تومان است و همین موضوع این نگرانی را در دامداران به وجود آورده که در صورت اجرای هدفمند کردن یارانه ها و افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت تمام شده شیر خام، آیا صنایع لبنی به قیمت منصفانه ای این محصول را خریداری خواهند کرد یا خیر؟
رییس هیات مدیره مرکز همکاری های امور دام دو راهکار را برای کم کردن آثار منفی هدفمند کردن یارانه ها بر قیمت تمام شده شیر خام پیشنهاد کرده و می گوید: یک راهکار این است که دولت به بخش دامداری و تولید شیر یارانه اعطا کرده و همه عوامل تولید را به صورت ارزان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد و راهکار دوم نیز این است که دولت محصولات دامی و از جمله شیر خام را با قیمت بالا از دامداران خریداری کرده و با قیمت پایین تری در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.
با توجه به این اظهارنظرها مشخص است که افزایش قیمت شیر خام به دنبال اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها امری غیرقابل اجتناب است. به این ترتیب ماده اولیه تولید محصولات لبنی افزایش 50 تا 80 درصدی خواهد یافت و از آنجا که قیمت شیر خام 70 درصد قیمت محصولات لبنی را تشکیل می دهد، به طور قطع تاثیر افزایش قیمت این محصول در مواد لبنی بسیار محسوس خواهد بود.
کاهش مصرف لبنیات و تهدید سلامتی جامعه
محمد فربد، عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران در خصوص تاثیر هدفمند کردن بر این صنایع می گوید: به طور قطع اجرای این قانون بیشترین تاثیر را بر قیمت تمام شده شیر خام خواهد گذاشت، اظهار می دارد: از آنجا که هنوز نحوه و چگونگی اجرای این قانون مشخص نشده، نمی توان اظهارنظر دقیقی در مورد تاثیرات آن بر صنایع لبنی ارایه داد اما با اجرای این قانون و افزایش قیمت حامل های انرژی، 5 درصد بر قیمت تمام شده محصولات لبنی اضافه خواهد شد که این میزان افزایش قیمت باید بر رشد قیمت تمام شده شیر خام افزوده شود.
فربد آثار روانی ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بر صنعت لبنیات را غیرقابل پیش بینی می داند و می افزاید: به دلیل اینکه هنوز تکلیف وضعیت حامل های انرژی معلوم نیست، شاید هیچ کارشناس و مقام مسوولی نتواند اظهارنظر دقیقی در مورد تاثیرات این قانون ارایه کند اما واضح است که به دلیل افزایش قیمت شیر خام و رشد نرخ تمام شده انواع لبنیات، سرانه مصرف این محصولات از میزان فعلی نیز کمتر خواهد شد که این موضوع نگرانی هایی را از بابت کاهش میزان سلامتی در سطح جامعه به وجود آورده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران با بیان این موضوع که در حال حاضر قیمت تمام شده شیر به سطح کشورهای اروپایی نزدیک شده است، در مورد راهکارهای کاهش اثرات اجرای هدفمندی یارانه ها بر صنایع لبنی اظهار می دارد: در کشورهای اروپایی و آمریکایی یارانه ویژه ای را به صادرات محصولات لبنی اختصاص می دهند که در کشور ما نیز برای کاهش آثار ناشی از اجرای این قانون باید همین اقدام صورت بگیرد. دومین راهکار نیز این است که یارانه های مستقیم به صنعت دامداری اختصاص یابد تا از افزایش قیمت شیر خام جلوگیری شده و موجودیت صنعت لبنیات نیز حفظ شود.
افزایش 85 تومانی هزینه تولید شیر پاستوریزه
علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی ایران نیز با بیان این موضوع که در صورت حذف یارانه حامل های انرژی، قیمت تمام شده محصولات لبنی 20 تا 30 درصد افزایش خواهد یافت، می گوید: در صورت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و حذف یارانه حامل های انرژی قیمت تمام شده تولید شیر پاستوریزه 80 تا 85 تومان افزایش خواهد یافت و این در حالی است که دستمزد کارگر، هزینه های حمل و نقل و ... نیز به طور قطع رشد خواهد کرد که هر یک بر قیمت تولید لبنیات اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان این موضوع که هم اکنون با گازوئیل 16 تومانی و بنزین 100 تومانی هزینه تمام شده یک لیتر شیر خام بیش از 450 تومان است، اظهار می دارد: از آنجا که حامل های انرژی تاثیر زیادی در صنعت دامداری دارند، پیش بینی ما این است که با حذف یارانه این حامل ها قیمت تمام شده یک لیتر شیر خام افزایش چشمگیری خواهد یافت.
ظفری بازتوزیع 30 درصد درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه ها در بخش های کشاورزی و صنعت را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان می کند: اگر این 30 درصد واقعاً توزیع شود، تغییر زیادی در قیمت کالاها و از جمله محصولات لبنی رخ نخواهد داد اما چنانچه این اتفاق صورت نگیرد، افزایش قیمت در این محصولات حتمی است. از همین رو انتظار ما این است که دولت بر بازتوزیع این 30 درصد مدیریت بیشتری اعمال کند تا از هرگونه اتفاق و تنش در بازار و همچنین افزایش شدید قیمت محصولات لبنی جلوگیری شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی ایران به سرانه مصرف پایین محصولات لبنی در کشورمان اشاره کرده و می گوید: سرانه مصرف این محصولات در کشور ما 80 تا 90 کیلوگرم است که در مقایسه با سایر کشورها که سرانه مصرف در آنها 180 تا 200 کیلوگرم است، وضعیت چندان مطلوبی نداریم و این در حالیست که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش قیمت محصولات لبنی، احتمال کاهش میزان مصرف این محصولات وجود دارد که این موضوع می تواند تبعات نامطلوبی را برای سلامت جامعه به دنبال داشته باشد و ضعف ما را در پایین بودن سرانه مصرف لبنیات و کمبود کلسیم در سطح جامعه دوچندان کند.
ظفری با اشاره به نقش دارویی شیر و سایر محصولات لبنی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها تصریح می کند: با توجه به اهمیت و نقش ویژه شیر و محصولات لبنی در تامین بخشی از کلسیم موردنیاز بدن، دولت باید در بحث هدفمند کردن یارانه ها، به این دسته از محصولات که مصرف مداوم و مستمر آنها ارتباط تنگاتنگی با سلامت مردم دارد، توجه ویژه ای معطوف کند.
وی با اشاره به حذف شیر یارانه ای از سبد مصرفی خانوارها در صورت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها می گوید: بهترین راهکار این است که پس از حذف شیر یارانه ای خانوارها، این یارانه به افزایش میزان شیر مدارس تعلق بگیرد و به جای 70 نوبت 140 نوبت، به جای شش ماهه نخست تحصیلی در کل طول سال تحصیلی و به جای سطوح پایین آموزشی در تمام سطوح آموزشی، شیر مدارس توزیع شود تا ضمن جبران کمبود مصرف شیر و محصولات لبنی و ارتقای مصرف این محصولات، به سلامت جسم و روح نسل نوجوان و جوان نیز کمک شود.
وی به اعطای یارانه به ازای هر راس دام در کشورهایی مانند آمریکا و ترکیه اشاره کرده و می افزاید: بهترین راهکار برای جلوگیری از افزایش قیمت شیر و سایر محصولات لبنی در کشور ما نیز این است که ضمن پرداخت یارانه مستقیم به صنعت دامداری و تولید شیر، از صادرات محصولات لبنی نیز حمایت ویژه ای شود که این حمایت نیز می تواند به شکل اعطای یارانه باشد.
سخن آخر
در مجموع به نظر می رسد با توجه به مباحث مطرح شده، افزایش قیمت 40 تا 50 درصدی قیمت محصولات لبنی حداقل در سال نخست اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها امری اجتناب ناپذیر است و در سالهای بعدی اجرای این قانون و طبق پیش بینی های مرکز پژوهش های مجلس باید انتظار افزایش قیمت این محصولات تا 78 درصد را داشت. البته همانطورکه مطرح شد راهکارهایی برای کاهش آثار منفی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بر صنایع لبنی وجود دارد تا ضمن حمایت از صنعت دامداری و صنایع لبنی، میزان مصرف انواع لبنیات و در راس آن شیر در سبد مصرفی خانوارها کاهش نیابد. شاید هم به اعتقاد برخی از کارشناسان بهترین راهکار کاهش این آثار، این باشد که دولت در 5 سال آینده از اجرای هدفمند کردن یارانه ها در بخش کشاورزی، دامداری و صنایع مرتبط با این بخش ها خودداری کند و اجرای این قانون در بخش های مذکور را به 5 تا 15 سال آینده موکول کند تا اثرات و تبعات منفی ناشی از آن به حداقل ممکن کاهش یابد.

.


فوت یک آخوند در مجلس ختم یک آخوند دیگر

سایت حکومتی رسا: حجت الاسلام مکی، رییس سابق نهضت سواد آموزی شهرستان ماهشهر شب گذشته در مراسم ارتحال امام جمعه موقت این شهرستان بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. پس از انتشار خبر درگذشت امام جمعه موقت ماهشهر، مراسم بزرگداشتی در بندر امام خمینی(ره) برگزار شد که حجت‌الاسلام مکی، رئیس پیشین نهضت سوادآموزی ماهشهر خطیب این مراسم بود. حجت‌الاسلام مکی، بالای منبر و در زمان سخنرانی مراسم ارتحال امام جمعه موقت ماهشهر، دچار ایست قلبی شد و دارفانی را وداع و ندای حق را لبیک گفت.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .