جمعه بیست و پنجم تیرماه ١٣٨٩

 زهرا رهنورد به همراه جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با نرگس محمدی دیدار کرد

زهرا رهنورد همسر میر حسین موسوی به همراه جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با حضور در منزل نرگس محمدی از وی دلجویی کرد. به گزارش سایت کلمه نرگس محمدی در این دیدارخانم رهنورد را در جریان فشارهایی که به گفته او در زندان از سوی بازجویان به او وارد آمده بود، قرار داد. خانم رهنورد با اظهار تاسف شدید از رفتار با خانم محمدی در زندان گفت:”وقوع چنین حوادثی در زندان های کشوری که مقاماتش ادعای عدالت دارند ،شرم آور است.” نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر روز بیستم خرداد ماه بازداشت و پس از 22 روز بازداشت روزدهم تیرماه آزاد شد و به دلیل اختلالات عصبی ناشی از دوران بازجویی در بیمارستان بستری شد.


باراک اوباما انفجارهای تروريستی در زاهدان را محکوم کرد

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه ای که دفتر مطبوعاتی او منتشر کرده، انفجارهای زاهدان را قویا محکوم کرده است. آقای اوباما در این بیانیه گفته است که حملات زاهدان را بعنوان اعمال غير قابل تحمل و تروريستی محکوم می کند. او افزوده که کشتار غير نظاميان بيگناه آن هم هنگام دعا و نيايش جرمی غير قابل پذيرش است که مسببين آن بايد به مجازات برسند. در بيانيه کاخ سفيد آمده است که ايالات متحد آمريکا در کنار عزيزان و خانواده های مقتولين و مجروحين است و همراه با ايرانيان در برابر اين بی عدالتی ايستاده است. در اين بيانيه همچنين آمده است که مردم جهان بايد يک صدا تروريسم را در هرشکلی محکوم و با حمايت از ارزشهای جهانشمول حقوق بشر و زندگی فارغ از وحشت و خشونت کور ، با تروريسم مبارزه کنند. پيش از اين وزارت امور خارجه آمريکا، اتحاديه اروپا و وزارت امور خارجه بريتانيا حملات تروريستی زاهدان را محکوم کرده بودند.

 

عفو بين‌الملل و گزارشگران بدون مرز بدرفتاری با زندانيان عقيدتی در ايران را محکوم کردند

سازمان های عفو بين‌الملل و گزارشگران بدون مرز روز جمعه با انتشار بيانيه مشترکی بازداشت خودسرانه زندانيان عقيدتی در ايران و بدرفتاری با آنها را محکوم کردند.

اين دو سازمان خواستار آزادی فوری و بدون قيد و شرط تمامی کسانی شدند که به علت فعاليت مطبوعاتی‌ يا استفاده مسالمت آميز از حقوق خود در عرصه آزادی بيان، تشکيل انجمن يا شرکت در تجمعات، بازداشت شده‌اند.

عفو بين‌الملل و گزارشگران بدون مرز، با اشاره به صدها نفر که به گفته آنها، در شرايط غير انسانی و تحقير آميز، در زندان‌های ايران نگه‌داری می‌شوند، نوشته اند که ابتدايی ترين حقوق اين زندانيان، از جمله بهره‌مند شدن از درمان پزشکی مناسب پايمال می‌شود.

از جمله زندانيانی که در اين بيانيه به نام آنها اشاره شده است، شيوا نظرآهاری، مسعود باستانی، کوهيار گودرزی، نادرکريمی جونی، منصور اسانلو، محمد صديق کبودوند، مهدی محموديان، سعيد متين پور، ابوالفضل عابدينی، حامد روحی نژاد، عيسی سحرخيز، هنگامه شهيدی، مجيد توکلی و احمد زيدآبادی هستند.


رئيس شرکت روس تکنولوژی: قرارداد تحويل سيستم‌ پدافند موشکی اس ۳۰۰ به ايران فسخ نشده است

خبرگزاری « ريا نووستی» به نقل از رئيس شرکت «روس تکنولوژی» گفت که قرارداد تحويل سيستم‌ پدافند موشکی اس ۳۰۰ به ايران هنوز فسخ نشده است.

سرگی چمزوف افزود:« تصميم ‌گيری در مورد اين مسئله برعهده رئيس‌جمهوری روسيه است.»

قرارداد ۸۰۰ ميليون دلاری سيستم موشکی اس ۳۰۰، در دسامبر سال ۲۰۰۵ ميلادی بين روسيه و ايران امضا شد، اما تاکنون اجرا نشده است.

موشک اس ۳۰۰ سامانه پدافند ضد هوايی پيشرفته‌ای است که می‌تواند حمله به تاسيسات هسته‌ای ايران را با دشواری روبرو کند.

مقام‌های روسيه در ماه‌های گذشته اظهارنظرهای متفاوتی در مورد اجرای اين قرارداد کرده اند. يکی از اين اظهار نظرها، سخنان ماه پيش ولاديمير پوتين، نخست‌وزير روسيه، بود. وی هنگام ديدار از فرانسه اعلام کرد که به دنبال تصويب قطعنامه ۱۹۲۹ تحريمی شورای امنيت عليه جمهوری اسلامی، مسکو قرار داد فروش موشک‌های اس - ۳۰۰ به ايران را متوقف می‌کند.


محدوديت های جديدی برای زندانيان بند ۳۵۰ زندان اوين

سايت « کلمه»، نزديک به مير حسين موسوی، گزارش داد که سهراب سليمانی، رئيس سازمان زندان های استان تهران، و صداقت نژاد، رئيس زندان اوين، روز پنجشنبه در ديدار از بند ۳۵۰ اين زندان اعلام کرده اند که محدوديت های جديدی برای زندانيان اين بند، از جمله در مدت زمان تماس تلفنی، ايجاد خواهد شد.

رئيس سازمان زندان های استان تهران گفته است که هر زندانی سياسی در هفته می تواند تنها دو دقيقه با خانواده اش تماس بگيرد. زندانيان سياسی بند ۳۵۰ زندان اوين در حال حاضر روزانه چهار دقيقه امکان تماس تلفنی دارند.

شماری از فعالان مدنی و سياسی بازداشت شده پس از انتخابات رياست جمهوری در اين بند زندانی هستند.

سايت کلمه همچنين گزارش داد که خانواده های شماری از اين بازداشت شدگان به ورود مواد مخدر به بند ۳۵۰ زندان اوين اعتراض کرده اند.


 انصراف قرارگاه سازندگی خاتم الانبياء و شرکت سپانير از ادامه مشارکت در طرح توسعه پارس جنوبی

خبرگزاری « مهر» گزارش داد که قرارگاه سازندگی خاتم الانبياء، وابسته به سپاه پاسداران، و شرکت سپانير، از ادامه مشارکت در طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی انصراف داده اند.

بر اساس اين گزارش، قرارداد توسعه اين دو فاز، در تيرماه سال ۱۳۸۵، به ارزش تقريبی دو ميليارد دلار، به کنسرسيومی متشکل از پيمانکاران داخلی و به رهبری قرارگاه سازندگی خاتم الانبيا واگذار شده بود.

خبرگزار ی مهر اشاره کرد که تا ابتدای تير ماه سال جاری، پيشرفت اجرای مجموع بخش خشکی و دريايی اين طرح به ۴۶ درصد رسيده بود.

بر اساس اين گزارش، تاکنون دلايل انصراف اين دو شرکت از ادامه مشارکت در طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی اعلام نشده است.


جانشين سازمان بسيج مستضعفين: بسيجيان بايد نقش بيشتری در برقراری امنيت برعهده بگيرند

علی فضلی، جانشين سازمان بسيج مستضعفين، روز جمعه در واکنش به انفجارهای زاهدان گفت: از اين به بعد، بسيجيان بايد نقش بيشتری در برقراری امنيت بر عهده بگيرند.

به گزارش خبرگزاری « فارس»، اين مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: حضور بسيج در برقراری امنيت بايد از حالت شعاری خارج شود تا ديگر اتفاق‌های تروريستی مثل مسجد جامع زاهدان روی ندهد.

در انفجارهای زاهدان که پنجشنبه شب روی داد، ۲۸ نفر کشته و ۳۰۰ نفر نيز زخمی شدند.


نايب رئيس‌مجلس: گزارش مربوط به وقايع کوی دانشگاه تهران به دستگاه قضايی ارسال شده است

محمد حسن ابوترابی فرد، نايب رئيس‌مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه اعلام کرد که گزارش مربوط به وقايع کوی دانشگاه تهران به دستگاه قضايی فرستاده شده است.

به گفته وی، اين گزارش توسط شورای عالی امنيت ملی و مجلس و با همکاری دانشگاه تهران تهيه شده است.

وی که در مراسم سالگرد قتل محسن روح‌الامينی سخن می گفت اظهار داشت: همانگونه که در مورد کهريزک، گام‌های خوبی برداشته شد، اميدواريم در مورد کوی دانشگاه نيز شاهد اقدامات تحسين‌برانگيز قوه قضاييه باشيم.

دو نفر از ۱۱ متهم پرونده کهريزک از سوی دادگاه نظامی تهران به قصاص محکوم شده‌‌اند.

بر اساس گزارش های رسمی، محسن روح الامينی همراه با امير جوادی فر و محمد کامرانی، پس از بازداشت در تظاهرات اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری سال گذشت؛ در بازداشتگاه کهريزک پس از ضرب و شتم به قتل رسيده اند.

اما سازمان های حقوق بشری معتقدند افراد ديگری از جمله رامين آقازاده قهرمانی، در بازداشتگاه کهريزک کشته شده اند . عبدالحسن روح الامينی، پدر محسن روح الامينی نيز به نام رامين آقازاده قهرمانی اشاره کرده است.


 «شهرام اميری پيش از رفتن به آمريکا با سازمان سيا همکاری می‌کرده است»

روزنامه‌ی نيويورک تايمز، روز جمعه، به نقل از مقام‌های آمريکايی گزارش کرد: شهرام اميری پيش از رفتن به آمريکا چندين سال در ايران با سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سيا، همکاری می‌کرده و اطلاعاتی را در اختيار اين سازمان قرار می داده است.

آقای اميری پس از ورود به ايران، بر اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی در مورد ربوده شدن خود صحه گذاشت و تأکيد کرد که مأموران آمريکايی پس از ربودن وی در عربستان او را به آمريکا بردند.

پيشتر منوچهر متکی، وزير خارجه جمهوری اسلامی، گفته بود: «بايد برای ايران محرز شود که ادعاهای شهرام اميری، در خصوص ربوده شدنش درست است يا خير». شهرام اميری روز پنجشنبه پس از ۱۴ ماه اقامت در آمريکا به ايران بازگشت.

 

گزارشی از مراسم گرامیداشت جان باخته راه آزادی امیر جوادی فر

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران مادران عزدار

براي او كه همه ي مادران ايران زمين، مادر اويند و از غرور اين افتخار به خود مي بالند

پنجشنبه ۲۴ تيرماه بزرگداشت اولين سالگرد شهادت امير جوادي فر در منزلشان با شكوه هرچه تمامتر و استقبال وسيع خانواده ساير شهدا، وكلا، شاعران، دوستان امير، مادران عزادار، مادران صلح، دانشجويان و ... برگزار گرديد. در ابتداي مراسم دكلمه ي « بي بي ناز» با صداي شهيد امير جوادي فر پخش شد. سپس پدر امير ضمن خوشامدگويي به حضار از خلائي كه در قلب او و برادر امير (بابك) با رفتن امير بوجود آمده و زحمت و طاقتي كه بايد بخرج دهند تا اين حفره را پر كنند گفت و در ادامه گفت: " من فقط ديروز در سالگرد شهادتش ناخودآگاه دو خطي نوشتم كه گفته قلب من هست و شايسته دونستم كه كليه سروران و همكاران و دوستان عزيز اين دو خط را گوش كنند: آنچنان زيباست اين بي بازگشت كز برايش مي توان از جان گذشت اميرم، اميرم نقشه كردم رخ زيباي تو بر خانه دل / خانه ويران شد و افسوس آن نقشه به ديوار ماند" سپس ترانه اي از بابك به نام ظهر تابستون تهرون پخش گرديد. پس از آن خاطره اي از زبان يكي از دوستان امير از روز ۱۸ تير ۸۸ و صحنه انتقال امير به بيمارستان و سپس به كلانتري گفته شد، از امير كه مي گفت براي بيان يك اعتراض مدني مي رويم و نه اسلحه اي داريم و نه خلافي مي كنيم، و بعد از لحظه رفتن از بيمارستان به كلانتري مي گويد كه هنگام خروج از بيمارستان از امير مي خواهند كه با ويلچير او را ببرند ولي امير قبول نمي كند و مي گويد:" عاشقان ايستاده مي ميرند "، و پس از آن از تحويل گرفتن جنازه امير.

در ادامه مراسم پدر امير گفت: "امير و اميرها زنده اند،‌خانواده هايي كه در فاجعه كهريزك مورد ظلم قرار گرفتند، امروز من در مراسم سوگواري پسر آقاي روح الاميني بودم، ‌باورمان بر اين است كه اميرها، محسن ها و كامراني ها زنده اند. از خون آنها ريشه هاي اين مملكت مقاوم خواهد شد، روزي خواهد رسيد كه داد ما را به ما خواهند داد و تا آن روز من هستم، بايد باشم و اين مسئله را به چشمم ببينم، فشارهاي زيادي روي ما هست ولي تحمل خواهيم كرد تا انشااله در آينده نزديك اين روز را ببينيم.

سپس پيام مادران عزادار خوانده شد: من به نبرد مي روم ولي شمشير نمي كشم بلكه روشنايي مي بخشم تا لشكر تاريكي بگريزد (پيامبر ايراني-زرتشت) با عرض تسليت و تبريك به خانواده محترم شهيد امير جوادي فر . خانواده همه شهداي حماسه جنبش سبز. ما مادران عزادار (پارك لاله) همچنان پيگير و مقاوم در كنار ساير هموطنان ايستاده ايم و خواسته هاي خود را دنبال مي كنيم: 1) اعدام را بس كنيد 2) آمران و عاملان جنايات، عادلانه و علني محاكمه شوند 3) تمامي زندانيان عقيدتي و سياسي هرچه سريعتر و بدون قيد و شرط آزاد شوند. مادران عزادار (پارك لاله) و در ادامه استاد شمس لنگرودي اشعاري از سروده هاي خود را خواند: "تو دیگر نیستی / انار شکسته ای که خاطره های خونینش تنها بر دست و دهان می ماند / تو دیگر نیستی / مگر به صورت شعری در دهان / و لمس سر انگشهایت تمام شده است / در دست های من / شگفت لعلگونه پرداخت شده ابگون / انار دهان گشوده / از این بیش / نمی ماند بر درخت" *** "پس این فرشتگان به چه کاری مشغولند که مثل پرندگان راست راست می چرخند در هوا سر ماه حقوقشان را می گیرند. پس این فرشتگان به چه کاری مشغولند که مرگ تو را ندیدند کاش پَر و بالشان در آتش آفتاب تیر بسوزد ما با زغالشان شعار خیابانی بنویسیم. پس این فرشتگان پیرشده جز جاسوسی ما به چه کار بد ِ دیگری مشغولند که فریاد ما به گوش کسی نمی رسد. " *** "حتماً سراسر شب صدایمان می کردی اما عزیز دلم زندگان که قادر نیستند صدای تو را بشنوند حتماً سراسر شب بر دریچه ی سنگینت کوفتی و ما صدای بم باران را می شنیدیم که بر گل نامرئی می بارید و بویی غریب از گل هایی ناشناخته در شب می پیچید با دست بسته نمی شود کاری کرد شب چسبنده، دست و دهانمان را فرو می بندد و آنچه که می بینی رویاهای ماست که مثل مِهی بر می خیزد بر سنگت فرو می ریزد با دست بسته نمی شود کاری کرد اما هیچ کس را توان بستن رویاهای ما نیست رویاهایی که نیمه شبان به خیابان قدم می گذارند در تلألو پنهان خویش یکدیگر را می شناسند از راهپیمایی فردا سخن می گویند. " همچنين نامزد امير و ساير وابستگان درد دل هاي خود را با او در مراسمش بازگو كردند. سپس سخناني از طرف مادران صلح گفته شد: "بابك عزيز با چه زيبايي با اعتقادش به مانيفست جنبش سبز كه جنبش بدون خشونت و پايبند به قانون است اينجا قصه زندگي امير را بيان كردند و چه زيبا خانواده شما براساس همان مانيفست كه پاي بندي به قانون بود، عزيزترين كستان را به قانون تحويل داديد. به اميد روزي كه بي قانون ترين فرد اين مملكت را وادار كنيم به قانون احترام بگذارد، به اميد رسيدن به آزادي و دموكراسي كه خواست همه جوانان و همه ملت ايران است. به اميد آن روز" و دو شعر از يكي از مادران صلح خوانده شد. و سپس ترانه اي از بابك جوادي فر خوانده شد: آسمون گريه مي كرد براي تو / واسه اون صداي خنده هاي تو / رفتي و قصه ما به سر رسيد / گل خنده از لبامون پر كشيد / باز همون قصه دريا شدن / فصل آخر فصل هم صدا شدن / زير تيغ و ضربه ها كوبوندنت / ريشه تو خشكوندنو سوزوندنت / اي گل پرپر شده در دست باد / يادمان لحظه هاي سبز و شاد / نوگل غلطيده در آغوش خاك / خاك ميهن، خاك خونين، خاك پاك ... سپس شعر «شرمتان باد اي خداوندان قدرت» از طرف مجموعه فعالين دانشگاه آزاد خوانده شد و اظهار اميدواري شد كه تمام آمرين و مسببان اصلي اين فجايع محاكمه شوند و هرچه زودتر ما آن روز را ببينيم. در ادامه مراسم از طرف آقاي صالح نيكبخت، وكيل محترم شاكيان پرونده كهريزك شعر «گفتگو» از استاد شفيعي كدكني توسط بابك جوادي فر خوانده شد. همچنين در اين مراسم هم بنديهاي امير در كهريزك، مادر شهيد سهراب اعرابي (پروين فهيمي)، مادر سعيد زينالي (مادري كه ۱۱ سال در جستجوي فرزند دانشجوي خود مي باشد) و مادر و همسر شهيد حسن پور شركت داشتند كه از حضورشان تشكر و قدرداني شد. سپس سرود سراومد زمستون پخش و همخواني شد. در دامه ترانه اي از امير خوانده شد: به جز تو كي به ياد شاليزاره / به جز تو كي سزاوار بهاره / به جز تو كي مثل ساحل عزيزه / كي جز تو صاحب درياكناره / فقط اسم تو مونده روي لبهام / فقط ياد تو همراه نفسهام ... همچنين سرود وطنم وطنم پخش و همخواني شد. در اواخر مراسم پدر و مادر و خواهر شهيد محمد كامراني و مادر و پدر شهيد محسن روح الاميني از مراسم بزرگداشت اولين سالگرد شهيد محسن روح الاميني براي عرض تسليت به مجلس بزرگداشت امير آمدند. خانم پروين فهيمي،‌ مادر سهراب اعرابي، در پايان مراسم سخنراني كوتاهي كرد: "به نام امير، به نام سهراب، به نام ندا،‌ به نام محسن، به نام محمد، به نام علي، به نام حسن پور، به نام تمام جواناني كه در سال گذشته و طي يكسال اخير در راه وطن كشته شدند به دست مزدوران و به دست خشونت طلبان. من به اينجا آمدم فقط بخاطر امير، بخاطر پدر مهربانش و برادرش آقا بابك. فقط بدانيم اين بچه ها زنده اند، من خوشحالم از اينكه هنوز مردم ما و هموطنان ما با ما همدردي مي كنند و اين براي ما بسيار ارزش دارد، درسته براي ما خيلي سخته، شب و روز به ياد بچه هامون مي گذرونيم ولي ماشااله اين همه جوان داريم. اينها نمي توانند هيچ وقت حق را ناحق كنند، مطمئن باشيم كه خون بچه هاي ما پاي ظالمين را خواهد گرفت. خيلي از خانواده ها بچه هايشان را از دست دادند و باز هم صدايشان در نيامد و من متاسفم،‌ واقعا متاسفم چون با اين سكوت اول خود خون و حق بچه هايشان را پايمال مي كنند و بعد ديگران. من از همه شان مي خواهم، در اينجا مي گويم و همه جا هم گفتم اول خانواده ها و مادران نبايد از خون اين بچه ها بگذرند. كسي كه خون بچه اش را پايمال مي كند مطمئن باشد كه ديگران هم همان مي كنند و مي خواهم بگويم كه بچه هاي ما زنده اند و زنده خواهند ماند. " در پايان مراسم سرود نداي سهراب پخش و همخواني شد. روحش شاد و راهش پر رهرو

25 تیر 1389


شیوع هپاتیت در بند یک زنان زندان اوین

خانه حقوق بشر ایران: شیوع هپاتیت در بند یک زنان زندان اوین، وجود حشرات موذی به خصوص شپش و نبود وسایل بهداشتی و سرمایشی از یک سو و درگیری هر روزه زندانیان عادی با زندانیان سیاسی شرایط زندانیان زن سیاسی را روز به روز در اوین سخت تر می کند. به گزارش جرس، وضعیت این بند درشرایط بحرانی قرار دارد ولی هیچ اقدامی برای کنترل این وضعیت از سوی مسئولان صورت نمی گیرد. وجود حشرات موذی از جمله شپش موجب شده تعداد از زنان مجبور به تراشیدن موهای خود را از ته شوند. علاوه بر این نبود کولر و آب خنک در گرمای بسیار بالای هوا، زندانیان را با سختی بسیار مواجه کرده است. پیش از این نیز اخبار بسیاری راجع به شرایط بد زندانیان زن سیاسی و رواج بیماری در اوین منتشر شد اما همچنان وضیعت به روال قدیم ادامه دارد.

.
 

سابقه پدر منجر به صدور حکم برای نخبه دربند

خبرگزاری هرانا – سابقه سیاسی پدر آرمان رضا خانی موجب تائید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر برای این نخبه دربند شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، آرمان رضا خانی نخبه 19 ساله در بند که در اواخر آذر ماه سال 88 در حالی که برای مصاحبه پیرامون موفقیت های علمی کسبی به یکی از روزنامه های کثیر انتشار دعوت شده بود بازداشت شد.

علی رغم قولهای جعفری دولت آبادی مبنی بر عدم تائید حکم حبس برای این زندانی از سوی شعبه 28 دادگاه تجدید نظر نامبرده به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.

دستگاه قضایی در مرحله تجدید نظرخواهی هیچ گونه توجه ای به دفاعیه این زندانی نکرده است و هم چنین در کارشکنی آشکار، از دخالت و حضور وکیل در پرونده این زندانی ممانعت به عمل آورده است.

گفتنی است خانواده این زندانی صدور مجددا حکم برای این زندانی را به دلیل سابقه پدر آرمان رضاخانی می دانند و نسبت به حکم صادره برای فرزندشان معترض هستند.

محمد رضا رضاخانی پدر آرمان مترجم کتاب معروف "امپریالیسم ژاپن" است که در سال 71 با شلیک گلوله ای جلال الدین پارسی، کاندیدای دوره نخست ریاست جمهوری و از حامیان سرسخت جمهوری اسلامی، به قتل رسیده است.

 

بلوچ و بلوچستان را تنها رها نکنید، ایران فقط تهران نیست

وبلاگ دفترچه یادداشت: ای انسان‏ها... نمی‏دانم این قصه تلخ و سراسر غصه را از کجا شروع کنم... باز حادثه تلخی در زاهدان رخ داد و دوباره نگاهها به سمت یکی از فراموش شده ‏ترین مناطق ایران جلب شد. منطقه‏ای که مگر با چنین اخباری در صدر کانون توجهات بقیه مردم ایران قرار بگیرد. در غیر این صورت کسی به جزء مردم دردمند این منطقه و افرادی که از نزدیک درد و رنج بلوچ را دیده و لمس کرده‏اند، از این مردم و این منطقه نه خبری دارد و نه حالی می‏پرسد. شاید اگر بلوچ و بلوچستان را مظلومترین گروه و منطقه ایران بنامم، زیاد به بیراهه نرفته باشم.

سال‏های سال است که بلوچ گرفتار تبعیض و ظلم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مذهبی و ... است. اما اصالت خودش یعنی ایران و ایرانی بودن را رها نکرده است. چون ایران را دوست دارد. چون خودش را ایرانی می‏داند. اما چنان بلایی بر سر این قوم متمدن، با فرهنگ و اصیل ایرانی آورده‏اند که تن او را به شدت زخمی و مجروح کرده است. خیلی از جوانان و نوجوانان بلوچ، فرزندان رشید ایران زمین، گل‏های تازه شکفته‏ای بودند که به دست نامردان روزگار و دشمنان ایران و ایرانی کشته و شهید شده‏اند. درست مانند خواهر شهیدمان ندا آقا سلطان. چه بسیار مادرانی که در این منطقه داغدار فرزندان خود شده‏اند و رنج، غم و اندوه از دست دادن فرزندان خود را تحمل می‏کنند. درست مانند مادر ندا.

بعد از بیست و دوم خرداد، مردم بلوچ به شدت پیگیر اخبار و حرکت آزادیخواهانه مردم تهران از طریق ماهواره و رسانه‏ها بودند. همدلی و اتحاد بهترین، بزرگترین و ارزشمندترین کاری بود که از دست این مردم بر می‏آمد و آن را نسبت به سایر هموطنان خود به خصوص مردم تهران به خوبی نشان دادند. چه بسیار اشک‏هایی که با دیدن تصاویر صورت خونین و مظلوم ندا آقا سلطان و فیلم شهادت او، از چشمان خواهران و مادران بلوچ و هموطن ندا جاری شد... چه بسیار جوانان بلوچی که دوست داشتند، دست در دست مردم تهران، علیه ظلم و ستم مبارزه کنند و فریاد بزنند و ....

دوستان سبزاندیش... بچه‏های خوب جنبش سبز...ایرانیان... بلوچ و بلوچستان را تنها رها نکنید، ایران فقط تهران نیست.


تعقیب و تهدید معترضان ایرانی در خاک ترکیه

رادیو آلمان: از زمان انتخابات مسئله‌ساز ریاست جمهوری در ۲۲ خرداد سال گذشته، هزاران ایرانی به ترکیه گریخته‌اند. به گزارش روزنامه‌ی «تاگس ‌اشپیگل»، بسیاری از این ایرانیان، شکایت دارند که وزارت اطلاعات آن‌ها را تهدید و تعقیب می‌کند.

شهر کوچک نیغده در مرکز ترکیه، معمولا برای سرویس‌های مخفی خارجی اهمیتی ندارد. با این همه، به گزارش روزنامه‌ی آلمانی «تاگس اشپیگل» در ماه‌های اخیر گه‌گاه سروکله جاسوسان جمهوری اسلامی در این منطقه آشکار می‌شود. هدف آن‌ها، تعقیب مخالفانی است که از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته به این سو، ایران را ترک کرده‌اند.

تعقیب دانشجویان و روزنامه‌نگاران

گریختگان از سرکوب در ایران، در خاک ترکیه انتظار انتقال به کشورهای دیگر و آغاز یک زندگی به‌دور از خطر را می‌کشند. تاگس اشپیگل می‌نویسد که بسیاری از آن‌ها، از شرایط زندگی خود و تهدید جاسوسان جمهوری اسلامی شکوه دارند.

"رجب کورکوت" عضو انجمن همبستگی با پناهجویان و فراریان نیغده گفته است که تنها از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری تا امروز، ۳ تا ۴ هزار ایرانی، به ترکیه وارد شده‌اند. انجمن همبستگی، در نیغده به پناهجویان ایرانی کمک می‌کند.

به گفته کورکوت «بیشتر فراریان دانشجو یا روزنامه‌نگار هستند. ماموران امنیتی جمهوری اسلامی، این گروه را در ترکیه تعقیب می‌کنند. حتی برخی از ایرانیان گزارش داده‌اند که از سوی جاسوسان ایرانی تهدید شده‌اند. یک ایرانی گفته است که پس از مصاحبه با یک خبرنگار خارجی، سه مرد او را غافلگیر کرده، چاقو زیر گردنش گرفته و او را تهدید کرده‌اند.»

۳ سال انتظار

اغلب ایرانیان، تا پذیرش درخواست پناهندگی خود از سوی کشورهای امن، باید سه سال در ترکیه بمانند. روزنامه‌ی آلمانی تاگس اشپیگل می‌نویسد که دولت ترکیه تنها این پناهجویان را تحمل می‌کند، اما کار دیگری برایشان انجام نمی‌دهد. پناهجویان اجازه کار ندارند و باید هر چند روز یکبار خودشان را به پلیس محلی معرفی کنند. خیلی از آن‌ها فقط برای این که زنده بمانند، به کارهای سیاه پناه می‌برند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:«ایرانی‌ها به ندرت در ترکیه فعالیت سیاسی دارند. هفته گذشته گروهی از آن‌ها دست به تظاهرات در برابر سفارت ایران در آنکارا زدند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی کشور خودشان شدند. به ادعای مسئولان وزارت‌خارجه ترکیه، ایران تاکنون ترکیه را برای استرداد فراریان تحت فشار قرار نداده است.»

تعهدات بین‌المللی ترکیه

به‌رغم این ادعا، تاگس اشپیگل اضافه می‌کند که مسئولان ترکیه تا به حال بارها کوشیده‌اند ایرانیان را به کشورشان باز گردانند. دیوان‌عالی حقوق بشر در استراسبورگ تا به حال چند بار از ترکیه خواسته است که پناهجویان را به ایران باز نگرداند، زیرا مستردشدگان را فشار شدید و حتی بعضا مجازات مرگ تهدید می‌کند. ترکیه به عنوان عضو شورای اروپا متعهد به اجرای احکام دیوان‌‌عالی حقوق بشر است.

"سینان ارگان" رئیس بنیاد سیاسی ترکسام در آنکارا به خبرنگار تاگس اشپیگل گفته است:«همه تلاش آنکارا و تهران این است که مناسبات نیک خود را با این موضوع به خطر نیاندازند. آن‌ها به این انتقادها خو گرفته‌اند.»

دلایل مناسبات خوب ترکیه و ایران

تاگس اشپیگل در پایان گزارش خود می‌نویسد: «مناسبات دو کشور در سال‌های گذشته همواره بهتر شده است. ترکیه یکی از نخستین کشورهائی بود که در سال گذشته پیروزی تردید‌آمیز احمدی‌نژاد را به رسمیت شناخت. در ماه ژوئن امسال، ترکیه به قطعنامه تحریم ایران در شورای امنیت رای منفی داد.»

بنا به تفسیر اشپیگل، رهبران ترکیه معتقدند امکان نفوذ آنان در مناقشه اتمی ایران اجتناب ناپذیر است. ایران برای جلوگیری از انزوای شدیدتر بین‌المللی به ترکیه نیاز دارد. درگیری بر سر مخالفان ایرانی مقیم ترکیه، تناسبی با این استراتژی ندارد.

رئیس انستیتوی سیاسی ترکسام آنکارا به خبرنگار تاگس اشپیگل گفته است:«گه‌گاه ایران خواستار دستگیری و استرداد یکی از مخالفان خود در ترکیه می‌شود. اما این فقط یک فرمالیته است. تهران انتظار اجابت خواسته خود را ندارد و می‌داند که ترکیه نمی‌تواند بدون زیرپا نهادن قراردادهای بین‌المللی خود مخالفان را بازگرداند. از سوی دیگر ترکیه مراقب است که مخالفان جمهوری اسلامی در خاک ترکیه دست به حرکات اعتراضی نزنند.»

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .