باراک اوباما حمله انتحاری در ایران را محکوم کرد

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، دبیر کل سازمان ملل و دولت های بریتانیا و فرانسه حملات تروریستی صبح چهارشنبه در مقابل مسجدی در چابهار را بشدت محکوم و از اینگونه اعمال ابراز انزجار کردند. در این حمله  انتحاری دستکم ۳۹ تن کشته شدند.

باراک اوباما طی بیانیه ای گفت: « کشتار مردم بیگناه در جریان مراسم عاشورا، عملی مطرود است و کسانی که به این اعمال دست می زنند، باید تحت تعقیب قرار گرفته و پاسخگو باشند. این گونه اعمال، بزدلانه و وقیحانه است.»

رییس جمهوری آمریکا گفت: «این گونه اعمال و دیگر حمله های تروریستی نشان می دهد که تروریسم، دین و سیاست و مرزهای ملی نمی شناسد. ایالات متحده تمامی اشکال تروریسم را در همه نقاط جهان محکوم می کند.»

باراک اوباما گفت: « آمریکا در مقابله با چنین بی عدالتی، کنار مردم ایران و خانواده هایی است که عزیزان خود را در این حادثه از دست داده اند یا زخمی شده اند.»

رییس جمهوری آمریکا افزود: «تمامی مردم جهان با هم و در کنار هم باید هرگونه عمل تروریستی را محکوم کرده و از حقوق بشر جهانی که با زندگی آزاد و عاری از هرگونه خشونت بی معنی آغاز می شود، حمایت کنند.»

گزارش ها حاکی است این انفجارها در میان هیئت عزاداری که در مقابل مسجد امام حسین این شهرستان تجمع کرده بودند به وقوع پیوسته است.

یک مقام وزارت کشور هم گفت که دو انفجار نزدیک به هم رخ داده و يکی از اين انفجار ها به دليل اين که قبل از انجام عمليات شناسايی شده بود، آسيب کمتری نسبت به انفجار ديگر برجای گذاشته است.

معاون استاندار سيستان و بلوچستان در این مورد گفت: «تروريست ها چند نفر بودند که يک نفر از آنها جليقه انفجاری مخفی شده زير لباس خود را در مسير هيات عزاداری منفجر کرد.»

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری فارس، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی گفت که «اقدامات تروریستی کار سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل است» و افزود: «آمریکا و اسرائیل بدانند که این گونه اقدامات تروریستی بی پاسخ نخواهند ماند.»

به گزارش خبرگزاری مهر نیز، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم روز چهارشنبه گفت: « تجربه حوادث گذشته اثبات كرده است كه سازمان‌های اطلاعاتی انگليس و آمريكا پشت سر جناياتی نظير جنايت صبح روز چهارشنبه چابهار قرار دارند.»

دبیرکل سازمان ملل انفجارهای چابهار را محکوم کرد

بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد هم روز چهارشنبه حمله انتحاری در چابهار را محکوم کرد. سخنگوی بان گی مون گفت: «دبیرکل سازمان ملل حمله و بمبگذاری در یک مسجد در چابهار در جنوب شرقی ایران را قویا محکوم می کند.»

سخنگوی بان گی مون گفت: «دبیر کل از این که چنین حادثه دلخراشی در روز عزاداری عاشورا روی داده، عمیقا وحشت زده شده و شوکه شده است.»

در جریان انفجارها در چابهار، حدود ۵۵ تن هم زخمی شده اند. بریتانیا، فرانسه و اردن هم انفجارهای روز چهارشنبه را محکوم کردند.

انفجار انتحاری در چابهار دستکم ۳۹ کشته بر جای گذاشت

مديرکل پزشکی قانونی سيستان و بلوچستان روز چهارشنبه اعلام کرد که انفجار انتحاری در شهرستان چابهار، در جنوب شرقی ایران،  موجب کشته شدن دستکم  ۳۹ نفر شده است.

پیشتر رئیس سازمان امداد و نجات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه اعلام کرده بود که انفجار انتحاری در شهرستان چابهار در میان دسته‌های عزاداری تاسوعا موجب کشته شدن دستکم ۳۸ نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر شده است.

  علی عبدالهی، معاون امنيتی وزير كشور، نیز گفت دو انفجار نزدیک به هم رخ داده و يکی از اين انفجار ها به دليل اينکه قبل از انجام عمليات شناسايی شده بود آسيب کمتری نسبت به انفجار ديگر برجای گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری های داخل ایران اين انفجارها در ميان دسته های عزاداری تاسوعا و در ميدان فرمانداری چابهار رخ داده است.

به گزارش ایسنا، به گفته شاهدان عین این انفجارها در میان هیئت عزاداری که در مقابل مسجد امام حسین این شهرستان تجمع کرده بودند به وقوع پیوسته است.

معاون استاندار سيستان و بلوچستان در این مورد گفت: «تروريست ها چند نفر بودند که يک نفر از آنها جليقه انفجاری مخفی شده زير لباس خود را در مسير هيات عزاداری منفجر کرد.»

جلال سياح افزود: «بعد از انفجار اول، تروريست دوم قصد نزديک شدن به محل ازدحام جمعيت را داشت اما توسط ماموران شناسايی و قبل از هر اقدامی به هلاکت رسيد.»

محمد يعقوب جدگال نماينده مردم چابهار در مجلس شوراي اسلامی نیز در گفت وگو با ايرنا با اشاره به عمليات تروريستی امروز در اين شهرستان تصريح كرد: «هنوز آماری از تعداد شهيدان در دست نيست، اما حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر به مراكز درمانی منتقل شده اند.»

فرماندار و رئيس شورای تامين چابهار اعلام کرده است که انتشار برخی خبرها مبنی بر اينكه ترويست‌ها سه نفر بوده‌اند و يا انفجار دو مورد بوده است، صحيح نيست و افزوده است که «عامل اصلی اقدام تروریستی» امروز چابهار دستگیر شده است.

معاون امنیتی وزارت کشور، آمریکا و کشورهای منطقه را به دست داشتن در حملات انتحاری چابهار متهم کرد.

تلویزیون العربیه که مقرش در دوبی است چهارشنبه اعلام کرد گروه جندالله مسئولیت حملات انتحاری امروز را بر عهده گرفته است.

گروه جندالله اقدامات خود را در راستای دفاع از شهروندان سنی ‌مذهب در سيستان و بلوچستان می‌داند.

وزارت خارجه آمريکا  اخیرا گروه جندالله را به فهرست سازمان ها و گروههای تروريستی اضافه کرده است.

دولت های ايران و پاکستان جندالله را يک سازمان تروريستی می دانند و مقام های جمهوری اسلامی بارها ايالات متحده را به حمايت از اين گروه متهم کرده اند.

دادسری انقلاب اسلامی در سی خردادماه سال جاری اعلام کرد :عبدالمالک ريگی، رهبر گروه جندالله، به اتهام «محاربه و افساد فی الارض» در زندان اوين به دار آويخته شده است.

دادسرای انقلاب اسلامی درباره اقدامات گروه جندالله گفته بود اين گروه به رهبری عبدالمالک ريگی از سال ۱۳۸۲، «۳۵ مورد گروگانگيری از اتباع داخلی و خارجی ، ‪  ۲۵‬مورد اخاذی و بيش از ‪ ۴۰‬ فقره عمليات راه بندی مسلحانه توام با انفجار انجام داده است.»

جندالله مسئولیت گروگانگیری در سیستان و بلوچستان را به عهده گرفت

روز جمعه گروه جندالله، مسئولیت آدم‌ربایی در استان سیستان و بلوچستان را بر عهده گرفت و اعلام کرد اگر اعضای زندانی این گروه آزاد نشوند، شش گروگان خود را تیرباران خواهند کرد.

این گروه که سابقه آدم‌ربایی و قتل نظامیان و غیر نظامیان را درکارنامه خود دارد، روز پنجشنبه، در مسیر ایرانشهر- چابهار، شش نفر را به گروگان گرفته است.

به گفته جلال سياح، معاون امنیتی و انتظامی سیستان و بلوچستان، افزاد مسلح با متوقف کردن یک دستگاه اتوبوس پنج سرباز و یک کارمند بانک را به گروگان گرفته‌اند.

با این حال، در سایتی که منتسب به جندالله است، این گروه مدعی است که «شش تن از افسران بلندپایه نظامی و اطلاعاتی نیروی هوایی پایگاه شکاری کنارک» را به گروگان گرفته است.

بنا بر ادعای این گروه، در حمله این گروه چند نفر هم کشته شده‌اند که هنوز از سوی منابع رسمی تایید نشده است.

جندالله تهدید کرده است که اگر اعضایش آزاد نشوند، گروگان‌ها «تیرباران» خواهند شد.

گروه جندالله، که رهبر آن عبدالمالک ریگی، در تیرماه امسال، به اتهام ««محاربه و افساد فی الارض» به دار آویخته شد، تاکنون مسئولیت بمبگذاری و آدم‌ربایی‌های بسیاری را در جنوب شرقی ایران به عهده گرفته است.

گروه جندالله در تیرماه امسال مسئولیت  دو حمله انتحاری به مسجد جامع  زاهدان را پذیرفت؛ حمله مرگبار این گروه که به کشته شدن دست کم ۲۷ نفر و زخمی شدن بیش از ۳۰۰ نفر منجر شد با محکومیت بین‌المللی روبرو شد.

در واکنش به این حمله‌های انتحاری، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «من این حمله‌ها‌ی بی‌شرمانه تروریستی در مسجدی در جنوب ایران را به شدت محکوم می‌کنم.»

بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیر حمله انتحاری در زاهدان را «اقدام بی‌خردانه تروریستی» توصیف و آن را به شدت محکوم کرد.

شورای امنیت و اتحادیه اروپا نیز حمله انتحاری این حمله را محکوم کردند.

در هفتم خرداد ۱۳۸۸ بمبگذاری مشابهی در مسجد امیرالمومنین شهر زاهدان روی داد که بیش از ۲۰ نفر کشته شدند؛ مسئولیت این انفجار را  نیز گروه عبدالمالک ریگی بر عهده گرفت.

در ۲۶ مهر ۱۳۸۸ این گروه مسئولیت عملیات انتحاری دیگری در شهر سرباز استان سیستان و بلوچستان را بر عهده گرفت که طی آن ۴۰ نفر کشته شدند؛ در میان کشته‌شدگان شماری از فرماندهان رده بالای سپاه نیز حضور داشتند.

سازمان ملل، بریتانیا، فرانسه و اردن انفجارها در چابهار را محکوم کردند 

۱۳۸۹/۰۹/۲۴

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و دولت های بریتانیا و فرانسه حملات تروریستی صبح چهارشنبه در مقابل مسجدی در چابهار را بشدت محکوم و از اینگونه اعمال ابراز انزجار کردند.
کاخ سلطنتی اردن هم اعلام کرده است که ملک عبدالله دوم ، پادشاه این کشوردر پیامی به محمود احمدی نژاد، با محکوم کردن این حملات، تاکید کرده است که «اردن در غم برادران ایرانی خود شریک است.»

رادیو فردا