پنجشنبه بيست و ششم فروردين ١٣٨٩


ارگانهای زير نظر رهبری از شمول اصلاح و تدوين قوانين مجلس خارج شدند

جرس: نمايندگان مجلس طرح تدوين و قوانين و مقررات کشور را به منظور تامين نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ايلنا، در جلسه علنی امروز چهارشنبه طرح تدوين و تنقيح قوانين و مقررات کشور که از سوی شورای نگهبان به مجلس بازگردانده شده بود، مورد اصلاح قرار گرفت.
براساس اصلاحات صورت گرفته بر اين طرح، کليه دستگاههای حکومتی که مقررات وضع میکنند؛ از قبيل هيات دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی، هيات عمومی ديوان عالی کشور، هيات عمومی ديوان عدالت اداری و همچنين دستگاههای که مقررات آنها لزوم اجرا دارد؛ موظفند تمام مصوبات خود را جهت اعمال اين قانون به مجلس ارسال کند.
لازم به ذکر است براساس مادهای که مجلس امروز به اين بند الحاق کرد، مجلس خبرگان، مجمع تشخيص مصلحت نظام، شورای عالی امنيت ملی و شورای نگهبان از شمول اين ماده مستثنی میشوند.
گفتنی است تصميمات شورای عالی تنقيح قوانين مذکور در اين طرح جنبه مشورتی برای رييس مجلس خواهد داشت.
اين شورا شامل رئيس مجلس، معاون حقوقی رئيس جمهور، يکی از معاونين رئيس قوه قضاييه، دو نفر از حقوقدانان شورای نگهبان و معاونان قوانين و نظارت مجلس است و مصوبات آن بايد به تاييد رئيس مجلس برسد


دلنوشته مریم قدس (عرب سرخی) به مناسبت تولد نوه اش، خداحافظی تلفنی بابابزرگ با نوه در راه اوین

فرصت وداع حضوری نبود . در حال حرکت به سمت اوین ، از داخل ماشین ، شمارۀ مهد کودک را گرفتم تا صبا کوچولو بتواند تلفنی با بابا فیض الله مهربانش خداحافظی کند .
صبا با اصرار می گفت : "بابائی امروز خودت بیا دنبالم " و او پاسخ داد که کارم آغاز شده و باید برگردم سر کار . با محیا کوچولو هم گفت و گوی تلفنی کوتاهی داشت و چه سخت ، بغض هامان را فرو خوردیم که مرد بزرگ تاریخ با گریه تودیع نشود .
هنگام غروب وقتی صبا با لحن شیرین کودکانه پرسید "چرا بابا فیض الله اینقدر زود برگشت " ، خواستم بگویم چون سخت دلان تاب اوج گرفتنش را نداشتند ، اما نگفتم .
خواستم بگویم زیرا تنگ نظران ، محبوبیتش را بر نمی تابند ، اما سکوت کردم .
می خواستم پاسخ دهم برای مردان خدا ، پرده های زمان و مکان ، دریده شده است و این را دنیائیان نمی پسندند و می پندارند با در بند کردن جسم آنان می توان در زمان و مکان ، محصورشان کرد ، باز هیچ نگفتم .
خواستم بگویم و بگویم و بگویم ... اما فقط گفتم کار داشت ، بابا فیض الله دور جدیدی از کار را شروع کرد .
مسئولیتی جدید در محیطی تازه و غریب و یقین دارم مانند تمام مسئولیت های دیگرش به بهترین نحو از عهدۀ انجامش بر خواهد آمد .
امروز صبا 4 ساله شد و سالگرد تولد این غنچۀ زیبای ما نیز باید بدون حضور بابا فیض الله او سپری شود ، مانند دیگر مناسبت های 10 ماه گذشته .
بگذار صبا نیز از کودکی با معنای ناخوشایند کلماتی چون هجران ، دوری ، ستم و زندان آشنا شود . بگذار او هم بداند که هر کس بیشتر برای دین و آئین و مردم سرزمینش زحمت کشید ، باید هزینۀ بیشتری بپردازد .
بگذار صبا نیز بیاموزد که اگر راه خدا را برگزیدی باید خودت را برای سخت ترین شرایط و ناهمواری ها نیز آماده سازی که وصل یار ، بی زحمت نخواهد بود .
یقین دارم روزی صبا خواهد دانست که بابا فیض الله قهرمانش جرمی جز همفکری با اندیشه های امام راحل (ره) و همراهی با یاران آن عزیز سفرکرده ندارد.
روزی در تاریخ خواهد خواند که پدر بزرگ محبوبش گناهی نداشت جز دفاع از آرمان های اصیل انقلاب اسلامی و امام عزیز، با همۀ وجود و تا آخرین قطرۀ خون .
افسوس که دیگر امکان ملاقات با پدربزرگش نیز سخت تر شده و پیام تبریک را باید با واسطه دریافت نماید ، و من می نویسم تا بماند برای آیندۀ صبای کوچک که با دیدن عکس های تولد 4 سالگیش خاطرۀ فداکاری های این مرد خدا و قهرمانان سبز میهنش را به نسل های بعد نیز انتقال دهد .
صبای عزیزتر از جان ! تولد 4 سالگیت اگرچه بدون حضور بابا فیض الله و تنها با عکسی از او برگزار شد ، اما بدان در پشت دیوارهای بلندی به نام زندان و درهای آهنینی به نام سلول ، قلبی کوبنده تر از هر آهن و دیواری با یاد تو می طپد و در مناجات ها و نیایش های شبانه اش سعادت و سربلندی تو را از خدا خواهان است .
تولدت مبارک

ندای سبز آزادی



دردسر تازه برای آقای استاندار و چالشی جدی برای دستگاه قضا

. ادامه راه سبز«ارس»: انتشار گفته های مرتضی تمدن درباره مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد برای استاندار تهران دردسرساز شد.

به گزارش خبرنگار کلمه پس از آنکه متن گفت و گوی استاندار تهران با همشهری ماه منتشر و مشخص شد استاندار تهران از مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد سخن گفته است از دفتر احمدی نژاد با استاندار تماس برقرار شده و تمدن بشدت مورد مواخذه قرار گرفته است.


دکتر ملکي: کابوس دانشجويان زنداني رهايم نمي کند


صداي "استاد" رنگ بيماري گرفته، قدرت کلامش اماهمچنان برجاست: "به عنوان پيام به مسئولين جمهوري اسلامي، به گردانندگان امور مي گويم 30 سال خشونت کرديد، بياييد يک سال هم محبت کنيد، دانشجويان را آزاد کنيد، ببينيد نتيجه بهتري مي گيريد يا نه." اين را دکتر محمد ملکي، اولين رئيس دانشگاه تهران مي گويد که پس از سومين دور زنداني بودن در جمهوري اسلامي، کابوس شب هايش اين است: "جوانان و دانشجويان ما که در زندان ها هستند؛ به آنهاحکم هاي عجيب و غريب مي دهند. اين دردناک است. از بيماري جسمي گذشته؛ اين وضعيت روانم را برهم مي ريزد؛ رنج آورست."
قصد اين بود که از دکتر ملکي، استاد قديمي دانشگاه تهران در مورد وضعيت فعلي اش بپرسيم، او اما ترجيح داد درباره دانشجويان حرف بزند. جواناني که نام آنها را نمي دانيم اما: "فرض کنيد شعاري دادند در دفاع از آزادي، در دفاع از حقي که در انتخابات براي خود قائل بودند؛ لازمه اش اين مدت زندان است؟"
براساس آخرين اطلاعات، وکلاي دکتر ملکي مدارکي در مورد بيماري وي به قاضي ارائه کرده و خواستار تعويق محاکمه وي شده اند؛ محاکمه اي که قرار بود امروزبرگزار شود و با اين اتهامات: "توهين به رهبري"، "اقدام عليه امنيت ملي"، "ارتباط با منافقين"، "محاربه" ...
قاضي با تعويق دادگاه موافقت کرده امادر هر حال دکتر ملکي قصد دفاع از خويش را ندارد؛ اگر دادگاه "ذيصلاح" نباشد. چرا؟
به من اتهامات مختلفي زده اند از جمله محارب بودن که انگار مد شده است، بدون اينکه معني و مفهوم آن شناخته شود. به خيلي ها اين اتهام را زده اند. با اين حال من در بازجويي هايم هم گفتم اگر براي هرکدام از اين اتهامات، يک سند ارائه کنيد، من مي پذيرم. من در طول سال هاي اخير هيچ ارتباطي با خارج نداشتم، در ارتباط با هيچ گروهي نبوده ام، به آقاي خامنه اي، توهين نکرده ام، انتقاد کرده ام. ايشان که معصوم نيستند، نقد کرده ام. من همه اين اتهامات را تکذيب مي کنم و اگر دادگاه ذيصلاحي تشکيل شود، از خود دفاع خواهم کرد. من زنداني سياسي هستم و مطابق قانون، دادگاه من بايد علني و با حضور هيات منصفه باشد. اگر علني نباشد از خود دفاع نمي کنم. در سال 80 هم که همراه ملي ـ مذهبي ها دستگير شده بودم با همين استدلال در دادگاه دفاع نکردم.
دکتر ملکي در رد اتهامات اش با بازجويان، سخن بسيار گفته؛ اما آنها چه گفته اند؟
هيچ؛ آنها اتهام مي زنند، شما جواب مي دهيد، آنها حرف خودشان را تکرار مي کنند. استدلال هم بکنيد بي نتيجه است چون وظيفه آنها چيز ديگريست؛ وارد کردن اتهام. اما حالا من مهم نيستم، اين اتهاماتي که به جوانان وارد مي کنند دردآورست. رنج من نه به علت بيماري ست بلکه ديدن اين همه جوانان گمنام در زندان ها، حکم هاي عجيب چند ساله اي که براي آنان صادر مي کنند، مرا رنج مي دهد. از بيماري جسمي نه، از اين درد، روان ام به هم مي ريزد. شب هاکابوس اين بچه هارا دارم. مظلوميت آنها دردآورست. چرا اينها را در زندان نگاهداشته ايد؟ غالبا خانواده هاي اينها را هنگام مراجعه، تحويل نمي گيرند. و با کمال تاسف بايد بگويم اين آقايان جنبش سبزي هم يک چيزهايي مي گويند ولي عنايت کافي نمي شود. من يک خواهش از اين آقايان دارم. بس است اين خودي و غيرخودي. اين را در همين ملاقات ها و رفت و آمدها هم شاهديم. بس است.
زندان که بوديد جوان ها چه مي گفتند؟ بين استاد و دانشجو در سلول چه سخناني رد و بدل مي شد؟
البته من سه ماه اول انفرادي بودم.
زندان انفرادي برشما چگونه گذشت؟
61 روز در انفرادي بودم و مشکلات جسمي فراوان داشتم. يک مدت يک عضوالقاعده را به سلولم آوردند. مي گفت تعداد زيادي آمريکايي کشته ام و باز هم بتوانم مي کشم. بعد او را بردند يک قاچاقچي آوردند که 30 کيلو ترياک داشته. فکر کنيد؛ پيش من که بيمار بودم؛ خودشان چند بار مرا به بيمارستان بردند. يعني شرايط زندان حتي براي ما که سابقه هاي قبلي هم داريم قابل تحمل نيست. من در نظام اسلامي، دفعه سوم بود که به زندان مي افتادم ولي با اين حال دشوار بود. جالب اينکه هر سه بار هم به عنوان ضدانقلاب در بند بودم. در حاليکه آقايان بايد بگويند کسي که از آزادي و صلح و دوستي، دفاع مي کند ضدانقلابي ست يا آن گردن کلفت هايي که برج هاي ميلياردي مي سازند. آنها ضدانقلابند يا من که يک استاد بازنشسته دانشگاه هستم و با اين بيماري، بايد با ماهي 600 هزارتومان زندگي کنم؟ من نمي دانم. اين وضعي ست که براي ما پيش آمده ديگر.
از کي با دانشجويان و جوانان زنداني در تماس بوديد؟
سه ماه دوم در بند 209 و 305 با بچه ها در تماس بودم. بيشترشان دانشجو هستند. هيچ اتهامي هم که بشود آن را اثبات کرد به آنها وارد نشده. در يکي از اين بندها من بودم و دکتر رباني، ديگر استاد دانشگاه و 12 دانشجو. محمد، پسر دکتر مصطفي معين، وزير علوم هم بود که آزاد شد. نمي دانم چه بگويم فقط اينکه بايد حضور داشته باشيد تا احساس مرا به عنوان يک استاد قديمي دانشگاه احساس کنيد. علاقه من به دانشجويان، کمتر از علاقه ام به فرزندم نيست. وقتي مي ديدم آنها را مي آورند و به کارشان رسيدگي نمي کنند، دردآوربود.
آنها که از ما جوان ترند به ما مي گويند تقصير شما بود انقلاب کرديد. ما هم مي توانيم به شما همين رابگوييم. واقعا تقصير که بود؟
ببينيد مردم عليه نظامي که ظلم مي کردانقلاب کردند. قيام کردند براي يک زندگي بهتر، يک حکومت عادلانه تر. حکومتي که ظلم و بيداد را ازبين ببرد. ولي اين را قبلا هم نوشتم که انقلاب ما مصادره شد. مصادره.
اگر الان مي توانستيد يک آرزو بکنيد، آن آرزو چه بود؟
چند روز پيش نامه مهندس سحابي را مي خواندم. آخر نامه نوشته اند: "اي خداي بزرگ، اي تغيير دهنده قلبها و فکرها، يا حال و روز ما را دگرگون کن يا مرگ مرا برسان". من خوب احساس کردم ايشان چه مي گويد. براي افرادي در سن ما، زندگي در اين شرايط سخت است. من هم مي توانم آرزوي مهندس سحابي را بکنم. چون آدم وقتي نيست، احساس مسئوليت هم نمي کند ولي وقتي هست، نمي تواند اين احساس را نداشته باشد. و من فکر مي کنم مسئوليت من بيشترست. من يک معلم بودم. دانشجويان بسياري تربيت کردم. با اين وضع، رنج من مضاعف است. نمي دانم شايد لازم باشد دعا کنم که خداوند به مسئولين اين مملکت درايت بيشتري بدهد. من به بازجويانم مي گفتم سي سال دانشجويان را گرفتيد، زنداني کرديد، کشتيد، بياييد يکي دو سال هم با محبت رفتار کنيد. بگذاريد آنها حرف شان رابزنند، بگذاريد انجمن شان را تشکيل دهند، اگر دانشجو نظر ندهد، انتقاد نکند، چه کسي بايد اين کار رابکند...
بازجويان چه جوابي به شما مي دادند؟
بي احترامي مي کردند. مي گفتند فضولي نکن. به تو مربوط نيست. متاسفانه هيچ چيز را رعايت نمي کنند. اصلا توجه نمي کنند که آدم جاي پدر آنهاست. سني از آدم گذشته. توجه نمي کنند که وقتي آنها متولد نشده بودند، من در انقلاب نقشي داشتم. زندگي ام را در ميانه گذاشته ام. رعايت نمي کنند؛ تا نظر مي دهي با برخورد نامناسب روبه رو مي شوي. من شرمنده دانشجويانم هستم. شرمنده اين همه محبت؛ اما نمي دانم آقايان چرا اين کارها را مي کنند. کدام جامعه توانسته باخشونت سرپابايستد؟ ما راه آزادي را انتخاب کرديم و پاي هزينه هايش هم ايستاده ايم، اما به عنوان پيام به گردانندگان امور مي گويم فکري به حال جوانان زنداني بکنيد؛ سي سال خشونت کرديد، يک سال محبت کنيد ببينيد نتيجه بهتري مي گيريد يا نه
نوشابه اميري - روز


دادستانی فرانسه با تحویل مجید کاکاوند به آمریکا مخالفت کرد
دادستانی فرانسه با درخواست دادگاهی در آمریکا برای تحویل یک مهندس ایرانی مظنون به دست داشتن در صدور کالاهای حساس به ایران و نقض تحریم‌های کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی مخالفت کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نمایندگان دادستانی فرانسه روز چهارشنبه با درخواست آمریکا برای تحویل یک مهندس ایرانی به نام مجید کاکاوند مخالفت کردند.

دادگاهی در کالیفرنیا حکم بازداشت این مهندس ۳۷ ساله ایرانی را به اتهام صدور تجهیزات الکترونیکی دارای کاربرد دوگانه به ایران و نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی صادر کرده بود.

دادستانى فدرال آمریکا اعلام کرده است شواهدى در اختیار دارد که نشان مى‌دهد مجید کاکاوند از طریق یک شرکت ثبت شده در مالزى به نام «اورتاپ سرویسز» تجهیزات الکترونیکى حساس را در آمریکا و یا کشورهاى اروپایی خریدارى کرده و به ایران منتقل مى‌کرد.

بر اساس قوانین ایالات متحده، صدور هر گونه تجهیزات و فن‌آورى‌هاى حساس به ایران که ممکن است در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی کارایی داشته باشد نیازمند دریافت مجوزهاى لازم از مقام‌هاى مسئول در آمریکاست.

آقای کاکاوند در ۲۰ مارس سال ۲۰۰۹ بر اساس حکم صادره از سوی پلیس بین‌الملل در فرودگاه شارل‌ دوگل پاریس و در جریان یک سفر توریستی به فرانسه بازداشت شده بود.

دادگاه فرانسوی رسیدگی‌کننده به این پرونده در روز ۱۱ فروردین‌‌ماه سال جاری برای ششمین بار تصمیم‌گیری در باره درخواست تحویل مجید کاکاوند را به تعویق انداخته و خواستار اعلام نظر کارشناسان صنایع تسلیحاتی فرانسه درباره اقلام صادر شده توسط آقای کاکاوند به ایران شده بود.

در جریان جلسه روز چهارشنبه دادگاه که در آن برخی از مسئولان قضایی آمریکا هم حضور داشتند، نمایندگان دادستانی فرانسه اعلام کردند کارشناسان آژانس تسلیحاتی این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که کالاهای خریداری شده توسط مجید کاکاوند را نمی‌توان به عنوان «کالاهای خطرناک دارای کاربرد دوگانه» دانست.

هر چند دادستانی فرانسه با استناد به نظر کارشناسی آژانس تسلیحاتی این کشور اتهام‌های وارده از سوی آمریکا علیه مجید کاکاوند را جرم ندانسته است، با این حال این شهروند ایرانی تا صدور رای نهایی دادگاه در اوایل ماه مه همچنان در حبس خانگی باقی خواهد ماند.

مخالفت دادستانی فرانسه با تحویل کاکاوند به آمریکا در حالی است که کلوتیلد ریس، یک دختر ۲۴ ساله فرانسوی، همچنان در سفارت فرانسه در ایران در انتظار صدور حکم دادگاه انقلاب درباره پرونده دستگیری خود در جریان اعتراضات مردم ایران به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری است.

پیشتر گزارش‌هایى از درخواست مقام‌هاى ایرانى براى مبادله مجید کاکاوند با کلوتیلد ریس بازداشت شده در ایران و مخالفت فرانسه با این درخواست منتشر شده بود.



از خروج سید محمد خاتمی از ایران جلوگیری شد


پارلمان نیوز روز پنج‌شنبه گزارش داد که مقامات جمهوری اسلامی از خروج سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، از کشور و سفر او به ژاپن برای شرکت در اجلاس سالانه خلع سلاح هسته‌ای در شهر هیروشیما جلوگیری کرده‌اند.

پارلمان نیوز، پایگاه خبری فراکسیون خط امام در مجلس شورای اسلامی، به نقل از «یک منبع مطلع» خبر داده است که از سفر آقای خاتمی به شهر هیروشیمای ژاپن جلوگیری شده است.


سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کرد، از زمان آغاز اعتراضات مردم به نتیجه این انتخابات در ایران در کنار میرحسین موسوی، مهدی کروبی و اکبر هاشمی رفسنجانی هدف حمله شدید حامیان محمود احمدی‌نژاد قرار گرفته است.

به گزارش پارلمان نیوز از قول «منبع مطلع» آن، «قرار بود امشب [پنج‌شنبه شب] سید محمد خاتمی برای شرکت در اجلاس سالانه شورای تعامل در زمینه خلع سلاح هسته‌ای عازم هیروشیمای ژاپن شود».

پیشتر نیز در ایران شایع شده بود که محمد خاتمی اساسا ممنوع‌الخروج شده است، اما این خبر پس از مدتی از سوی خود آقای خاتمی تکذیب شد.

پارلمان نیوز در خبر خود چند «رسانه خاص» را به «انتشار اخبار دروغین» و تلاش فراوان برای جلوگیری از خروج سید محمد خاتمی از کشور متهم کرده است.

پارلمان نیوز همچنین می‌گوید این «رسانه‌های خاص» پیشتر نیز با جوسازی فراوان «مدعی سفر خاتمی به یک کشور خارجی شدند و تاکید کردند که زمان برگشت او نامعلوم است».

این در حالی است که به گفته پایگاه خبری فراکسیون خط امام در مجلس ایران رئیس جمهور سابق کشور در همان زمان در ایران حضور داشته و در حال دیدار نوروزی با «صدها فعال سیاسی و اجتماعی اصلاح‌طلب» بوده است.

چندی پیش نیز رسانه‌های داخل ایران از پاشیدن رنگ بر مزار پدر محمد خاتمی، آیت‌الله روح‌الله خاتمی، در اردکان استان یزد و بازداشت یک نفر مظنون به «هتک حرمت» آرامگاه پدر رئیس جمهور سابق ایران خبر دادند.


اعتراض نمایندگان مجلس افغانستان به اعدام افغان ها در ایران
تعدادی از نمایندگان مردم افغانستان، روز دوشنبه در نشست مجلس این کشور اعلام کردند که ایران روند اعدام افغان ها زندانی را آغاز کرده است.

در این نشست، یکی از نمایندگان هرات با ارائه گزارشی در این زمینه به اعضای مجلس عمومی اظهار داشت که تا کنون اجساد ده‌ها افغان اعدام شده، از ایران به خاک افغانستان فرستاده شده است و این روند ادامه دارد.

هیئت اداری مجلس این کشور اعلام کرده است که این موضوع را با وزارت خارجه افغانستان درمیان خواهد گذاشت. این درحالی است که وزارت خارجه افغانستان معتقد است که تعداد اندکی از افاغنه اعدام شده‌اند.

نادر نادری، یکی از اعضای کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در کابل، در مصاحبه با بخش افغان رادیو اروپای آزاد، رادیو آزادی گفته است که اگر اعدام تعداد زیادی از افاغنه در ایران حقیقت داشته باشد، این کمیسیون خواهان این است که بداند آیا این افراد در دادگاهی عادلانه مورد محاکمه قرار گرفته‌اند و از حق داشتن وکیل مدافع بهره‌مند بوده‌اند یا خیر.

وی همچنین گفت که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به عنوان یک نهاد ملی اجازه ندارد به صورت خودسرانه عمل کند و مسئولیت دنبال کردن این قضیه به گردن وزارت خارجه افغانستان است تا از طریق سفارت افغانستان در تهران و همچنین کنسولگری افغانستان در مشهد و زاهدان این ماجرا را دنبال کند.

نادری افزود، « این حق سیاسی نمایندگان سیاسی افغانستان در ایران است که از وضعیت زندانیان افغان در ایران باخبر باشند، زندانیان را از نزدیک ملاقات و روند محاکماتشان را دنبال کنند."

در پایان نادر نادری اظهار داشت که این کمیسیون بارها از سازمان حقوق بشر و سایر نهاد‌های بین‌المللی درخواست کرده است تا برای توقف این اعدام‌ها حکومت ایران را تحت فشار قرار بدهند.


سپاه پاسداران ، معترضان را به آغاز دوره تازه بازداشت ها تهديد کرد
توسط بیژن یگانه
سپاه پاسداران تهديد کرد در صورتی که معترضان بخواهند به مناسبت سالروز ۲۲ خرداد موج جديدی از اعتراضات را آغاز کنند در اقدامی قريب الوقوع « ليدرها و محرکان » اعتراضات را بازداشت می کند.

در حالی که کمتر از دو ماه به ۲۲ خرداد باقی است روزی که هواداران جنبش سبز آن را « سالروز کودتای انتخاباتی جناح حاکم » توصيف می کنند ، سايت « بصيرت » رسانه اينترنتی دفتر سياسی نمايندگی ولی فقيه در سپاه پاسداران به نقل از « يک مقام آگاه » از آنچه « تلاش جريان فتنه برای ايجاد موج جديدی از تلاش های آشوب طلبانه » و « اختلال درامور و زندگی مردم » خوانده ، خبر داده است.

اين « مقام آگاه » که سايت دفتر سياسی سپاه به نام وی اشاره ای نکرده با اين ادعا کرد که معترضان قصد دارند « به بهانه مناسبت های مختلف بويژه ۲۲ خرداد » و « مناسبت های مختلف » موج جديدی از اعتراضات را « کليد بزنند » معترضان را به بازداشت تهديد کرد و مدعی شد که «با تلاش‌های صورت گرفته نهادهای مربوط طی يک ساله گذشته تمامی ليدرها وعوامل اغتشاش در مناسبات يک سال گذشته شناسايی و طی هفته های آتی دستگير خواهند شد. »

دفتر سياسی سپاه پاسداران همچنين مدعی شد که « عوامل باقيمانده حمله به پايگاه بسيج ، مسجد لولاگر ، آشوب گران ۳۰ خرداد و ... » را شناسايی کرده است.

سايت بصيرت در ادامه از قول « مقام آگاه » مورد نظر خود از افرادی که وعده بازداشت آن ها را داده به عنوان « افراد تاکنون پنهان شده » ، « برخی ديگر که تحرکاتشان رصد می شده » و « برخی افراد آزاد شده » نامبرده و با اين ادعا که آن ها « در پی فتنه گری مجدد هستند » تهديد کرده که همگی اين افراد « بزودی دستگير شده و برنامه ها و اسناد فتنه انگيزی آنان به اطلاع ملت ايران خواهد رسيد. »

پيشتر و در روز ۲۲ فروردين نيز خبرگزاری ايسنا گزارش داد که محمود احمدی بيغش از حاميان دولت در مجلس شورای اسلامی طی نطقی در صحن علنی مجلس و درحالی که کانديداهای معترض به تقلب در انتخابات رياست جمهوری به عنوان « سران فتنه » نام می برد گفته « سران فتنه که مرگ آنان با هوشياری رهبر معظم انقلاب رقم خورد به خاطر اهمال و کوتاهی در برابر خيانت‌های آنان در صدد فتنه مجدد هستند. »

وی درحالی که کانديدهای معترض به عنوان « نامزدهای مطرود ملت و رهبری » نام می برد گفت که « ملت در زمان مقتضی تکليف خود را با نامزدهای مطرود ملت و رهبری » روشن کند.

وی ضمن درخواست از قوه قضائيه برای بازداشت و محاکمه کانديداهای معترض ، از « مهدی و فائزه هاشمی » فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان ديگر «سران فتنه » نامبرد و خواستار برخورد قضايی با آن ها شد.

احمدی بيغش همچنين با اعتراض به ديدار شماری از نمايندگان اصلاح طلب و عضو فراکسيون خط امام مجلس با ميرحسين موسوی از علی لاريجانی رييس مجلس هشتم خواست تا در اين باره « دستور پيگيری » صادر کند.

نگرانی دولتی ها از سالروز راهپيمايی ۲۵ خرداد

سايت روزنامه دولتی « ايران » نوشت « بعد از راه پيمايی در ۲۲ بهمن ، حاميان سران اصلاحات به دليل ريزش هواداران ، عملا نتوانسته اند تحرکی داشته باشند. »

ابراز نگرانی رسانه های دولتی و نزديک به دولت از احتمال اوج گرفتن اعتراضات و تهديد معترضان به « آغاز موج تازه بازداشت ها » از سوی دفتر سياسی سپاه پاسداران درحالی صورت می گيرد که روز سه شنبه عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار تحکيم وحدت ساعتی پس از ديدار با ميرحسين موسوی بارديگر به دادگاه انقلاب احضار و به زندان اوين منتقل شد.

عبدالله مومنی که در نخستين روزهای پس از انتخابات بازداشت شده بود چندی قبل پس از ماه ها تحمل زندان با توديع وثيقه به طور موقت آزاد شده بود اما به گفته همسرش فاطمه آئينه وند پيش از بازگرداندن وی به زندان اوين ، مقام های امنيتی از آنها خواسته بودند تا « ميرحسين موسوی را به منزلش راه ندهد.»

روز شنبه نيز فيض الله عرب سرخی از اعضای سازمان مجاهدين انقلاب کمتر از يک هفته پس از « آزادی موقت با توديع وثيقه » در پی تماس مقام های امنيتی مجبور شد تا به زندان اوين برگردد.

تهديد دفتر سياسی سپاه به « آغاز موج تازه بازداشت ها » در حالی است که صدها فعال سياسی ، ده ها روزنامه نگار و هزاران تن از شهروندان در تهران و ساير شهرهای ايران در موج گسترده بازداشت های پس از انتخابات در تهران و شهرستان ها بازداشت شدند.

شمار قابل توجهی از بازداشت شدگان همچنان در بازداشت به سر می برند ، تعدادی در دادگاه های انقلاب محاکمه شده و احکام سنگينی دريافت کرده اند و برخی از بازداشت شدگان نيز با توديع وثيقه های سنگين در ماه های اخير به طور موقت آزاد شدند.

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در روزهای اخير در اظهاراتی جداگانه از ايستادگی در مقابل اقدامات غيرقانونی جناح حاکم سخن گفته اند ، و آقای موسوی روز پنج شنبه ۲۰ فروردين در ديدار با شماری از نمايندگان مجلس ششم گفت که « اميد من اين است که جريان حاکم به اجرای قانون اساسی و همه اصول آن برگردند و فضای امنيتی و نظامی را کنار گذارند و فضا را باز کنند ولی اگر اين راه رفته نشود مجبوريم بايستيم چون ما نظام و کشور و انقلاب را دوست داريم. »


پوتين به دنبال يوزپلنگ های ايرانی
دولت روسيه از ايران خواسته است تا برای احيای نسل يوزپلنگ های ايرانی که ساکن کوهستان های جنوبی قفقاز بوده اند به اين کشور کمک کند. روسيه ميزبان مسابقات المپيک زمستانی ۲۰۱۴ است و قصد دارد نسل اين جانور ناياب را به عنوان يکی از جاذبه های محلی برای رونق اين مناسبت احيا کند.

نسل يوزپلنگ ايرانی « قفقازی» به خاطر شکار بی رويه از دهه ۱۹۲۰ در يکی از مناطق اصلی سکونت اين جانور که کوهستانهای جنوبی قفقاز بود منقرض شده است.

به گزارش خبرگزاری رويترز در ادامه تلاش های روسيه برای احيا نسل اين جانور سال گذشته دولت ترکمنستان دو يوزپلنگ ايرانی نر به روسيه هديه داده است.

ولی ظاهرا تلاش ها برای يافتن جنس ماده اين حيوان تاکنون به جايی نرسيده و روسيه اميدوار است در آينده تعداد بيشتری يوزپلنگ از ايران دريافت کند.

ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه به اعضای کميته بين المللی المپيک گفت:« ما تماس و توافق هايی با دوستان ايرانی خود داشته ايم و اميدواريم که برای تکميل اين طرح در قفقاز تعداد بيشتری از اين جانداران را از سوی ايران دريافت کنيم.»

خبرگزاری رويترز می نويسد دولت روسيه سال گذشته دو يوزپلنگ اهدايی از سوی ترکمنستان را در حيات وحش قفقاز رها کرده است. اما به نظر می رسد که پيدا کردن يوزپلنگ های ماده که برای احيای نسل اين جانور ضروری است کار دشواری بوده و هنوز به نتيجه نرسيده است.

سخنگوی ولاديمير پوتين به خبرگزاری رويترز گفت:« جستجو برای يوزپلنگ های ماده در ايران و ترکمنستان ادامه دارد.»

چنين به نظر می رسد که باقی مانده يوزپلنگ های ناياب ايرانی در مناطق مرزی ايران و ترکمنستان زندگی می کنند.

دولت روسيه اين اواخر موضع خود را در مورد تحريم های بين الملی عليه ايران تغيير داده و به نظر می رسد که با حدی از اين مجازاتها موافقت دارد. ولی به گفته ديميتری پسکوف سخنگوی نخست وزير روسيه مسئله تحريم ها بر سر راه گرفتن اين يوزپلنگ ها از ايران مانعی ايجاد نخواهد کرد.

ديميتری پسکوف افزود:« هيچ نوع تحريمی در جهان مانع احيای نسل يک جاندار در حال انقراض و يا بازگرداندن آن به يکی از نقاط اصلی سکونت اين جاندار نخواهد بود.»


اهود باراک: اسرائیل را برای پیوستن به ان. پی. تی زیر فشار نگذارید
توسط میترا فرهمند (اسرائیل)
اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، سخنان رئیس جمهور آمریکا در مورد لزوم پیوستن همه کشورها به ان. پی. تی، پیمان منع گسترش جنگ‌افزار هسته‌ای، را که به نخستین درخواست علنی آمریکا از اسرائیل برای ملحق شدن به این پیمان تعبیر شده رد کرد.

وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه در آئینی در وزارت دفاع این کشور، در آستانه جشن شصت و دومین سالروز استقلال اسرائیل، گفت که «ما از موضع قدرت در جستجوی صلح هستیم، اما به دوستان و هم‌پیمانان خود نیز می‌گوییم که نباید اسرائیل را برای پیوستن به ان. پی. تی زیر فشار بگذارید».

به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص، اهود باراک به طور غیرمستقیم خطاب به باراک اوباما گفت: «هیچ دلیلی برای ایجاد فشار بر اسرائیل جهت امضای ان. پی. تی وجود ندارد.»


به گزارش رسانه‌های اسرائیل، اهود باراک استدلال کرد که «اسرائیل هیچ گاه کشورها یا ملت‌های دیگر را تهدید به نابودی نکرده است».

به گزارش روزنامه یدیعوت آخرونوت، آقای باراک اضافه کرد که «در گذشته سوریه، لیبی و عراق در حالی اسرائیل را تهدید می‌کردند که ظاهرا عضو ان. پی. تی بودند، و امروز نیز ایران در شرایطی موجودیت اسرائیل را تهدید می‌کند که مفاد ان. پی. تی را مدام پایمال می‌کند».

تاکنون سخنان اهود باراک مهم‌ترین واکنش رسمی مقامات ارشد اسرائیل به اظهارات باراک اوباما در نشست خبری پایانی همایش امنیت هسته‌ای واشینگتن در روز سه‌شنبه بوده است.

باراک اوباما در این نشست خبری در پاسخ به پرسشی در این باره که چرا آمریکا سیاست واحدی را به کار نمی‌برد، و توان هسته‌ای اسرائیل را نادیده می‌گیرد گفت: «آمریکا پیگیرانه از همه کشورهای جهان، و از جمله اسرائیل، می‌خواهد که ان. پی. تی را امضا کنند.»

گفته اهود باراک در حالی منتشر شده است که پیشتر دان مریدور، وزیر مشاور در امور اطلاعات و انرژی هسته‌ای اسرائیل، که ریاست هیات این کشور را در همایش امنیت هسته‌ای واشینگتن در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه برعهده داشت، گفته بود که نتایج این همایش مورد رضایت اسرائیل است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای مریدور روز چهارشنبه افزود که «در جریان همایش، هیچ کشوری اسرائیل را (به خاطر توان هسته‌ای‌اش) مورد حمله یا انتقاد قرار نداد، و اسرائیل اصلا در کانون مسائل مطرح شده در نشست واشینگتن نبود».

پیشتر کشورهای مصر و ترکیه اعلام کرده بودند که خواهان رسیدگی به توان هسته‌ای اسرائیل در همایش امنیت هسته‌ای خواهند شد. اما سخنان نخست وزیر ترکیه و وزیر خارجه مصر در آستانه این همایش، در کنفرانس امنیتی واشینگتن مطرح نشد.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، سفر خود به آمریکا برای حضور در این همایش را از بیم مطرح شدن پرسش‌هایی از سوی رهبران برخی کشورهای مسلمان و عربی در زمینه توان هسته‌ای اسرائیل لغو کرده بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانی آیالون، معاون وزیر خارجه اسرائیل، نیز روز چهارشنبه به رادیوی این کشور گفت که «همایش امنیت هسته‌ای واشینگتن در راستای خواسته‌های اسرائیل بود، و این همایش نشان داد که می‌تواند بنیان مناسبی برای اتحاد جامعه جهانی در مبارزه با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی باشد».

آقای آیالون گفت که «هیچ فشاری از سوی آمریکا به اسرائیل در جریان این همایش برای تغییر سیاست هسته‌ای‌اش وارد نشد».

آقای آیالون به رادیوی اسرائیل گفت که «درخواست و گفته اوباما به منظور ایجاد فشار بر اسرائیل نبوده است».

آقای آیالون اضافه کرد که «هنگامی که همه تهدیدهای دور و نزدیک علیه اسرائیل کاملا برطرف شود، آن گاه می‌توان (در مورد سیاست ایجاد ابهام عمدی درباره توان هسته‌ای اسرائیل) با دید مثبت بازنگری کرد».

کارشناسان غربی بر این باورند که اسرائیل توان هسته‌ای نظامی دارد. ابعاد زرادخانه هسته‌ای این کشور تا سیصد کلاهک نیز ارزیابی شده است، اما اسرائیل همانند هند، پاکستان و کره شمالی عضو ان. پی. تی نیست.

سیاست ابهام عمدی در زمینه توان هسته‌ای اسرائیل رسما از سال ۱۹۶۹ از سوی سران وقت این کشور در پیش گرفته شد، و تاکنون تمام دولت‌های آمریکا با این سیاست اسرائیل کنار آمده‌اند.

سياست «پاکسازی» اساتيدی که به تعبير به ويژه از سال ۸۵ و در رشته‌های علوم انسانی از زمانی شدت گرفت که محمود احمدی‌نژاد در جمع دانشجويان برگزيده‌ی کشور، نظام حاکم بر آموزش عالی را «سکولار» خواند و خواستار تغيير اين نظام و کنار گذاشتن اساتيد «ليبرال» شد. او همچنين گفته بود: «اقداماتی در اين زمينه شده، ولی کافی نيست و بايد اين اقدامات را گسترش دهيم.»

اين در حالی است که بر اساس اصل ۲۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران «هر کس حق دارد شغلی را که بدان مايل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق ديگران نيست برگزيند و دولت موظف است با رعايت نياز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرايط مساوی را برای احراز مشاغل ايجاد نمايد.»

همچنين اين اقدام دولت دهم بر خلاف ماده ششم از بخش سوم حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوبه ۱۶ دسامبر۱۹۶۶ سازمان ملل متحد است که دولت های عضو را موظف می کند تا «حق کارکردن را که شامل حق فرصت داشتن در انتخاب آزاد يا قبول شغلی جهت تامين معاش خود است»، به رسميت شناخته و «اقدامات مناسب را در اين جهت به عمل آورند.» اقدام اخير وزارت علوم در عمل فاصله گرفتن از ايجاد فرصت های مساوی برای کسانی است که ديدگاه های سياسی متفاوت با دولت دهم دارند، چنان که ماده هفتم اين ميثاق بين المللی مقرر داشته است دولت های عضو حق برخورداری از شرايط عادلانه و مساعد کار برای افراد را به رسميت بشناسند.


بهاييانِ زندانی از شرکت در جلسه دادگاه خودداری کردند

صدای آمریکا: هفت نفر از رهبران جامعه بهاييانِ ايران که نزديک به دو سال قبل زندانی شدند اين هفته برای برگزاری سومين جلسه محاکمه به دادگاه رفتند اما از شرکت در جلسه دادگاه خودداری کردند.

بر اساس اعلام جامعه بين المللی بهايی بهاييان بازداشت شده با مشاهده غيرعلنی بودنِ دادگاه و نيز حضور بازجويان و مقامات وزارت اطلاعات در جلسه تصميم گرفتند از شرکت در دادگاه خودداری کنند.

فريبا کمال آبادی جمال الدين خانجانی، عفيف نعيمی، سعيد رضايی، بهروز توکلی، وحيد تيزفهم و مهوش ثابت اعضای گروه ياران ايران هستند که به گفته مرکز بين المللی بهاييان قبل از دستگيری به امور اداری و داخلی بهائيان در ايران رسيدگی می کردند.

مقام های قضايی ايران چند اتهام از جمله افساد فی الارض جاسوسی فعاليت های تبليغی عليه نظام همکاری با اسرائيل و راه اندازی، و گسترش تشکيلات قانونی را عليه بهاييانِ بازداشت شده، مطرح کرده اند.

تاريخ ديگری برای رسيدگی به اتهامات بهاييانِ بازداشت شده اعلام نشده است.

 


 

کابوس بزرگ خامنه ای چیست؟

یکی از کاربران
copytaste.com

کابوس بزرگ خامنه ای چیست؟

هزاران نفر از مردان و زنان ایران در حوادث پس از انتخابات دستگیر شدند. غالب این افراد بصورت گمنام در بازداشتگاههای مخفی نگهداری میشوند. اگرچه بسیاری از زندانیان نام و نشان دار آزاد شده اند، اما اخبار واطلاعات موجود نشان میدهد که رژیم نامشروع جمهوری اسلامی بیش از سیاسیون زندانی از زندانیان گمنام میترسد. سوال این است که چرا چنین ترسی وجود سراسر کذب خامنه ای را فرا گرفته است؟ جواب ساده است. کابوس بزرگ رژیمهای استبدادی، جریان آزاد اطلاعات بین شهروندان جامعه است و در چنین چارچوبی است که ترس و وحشت خامنه ای از هموطنان گمنام و دربند معنی پیدا میکند. فرض کنیم همین الان هزاران زندانی گمنام آزاد شوند. صدها حکایت از درنده خوئی و وحشی گری عمال خامنه ای به سینه دارند. به این ترتیب میلیونها اطلاعات از سبعیت، شکنجه، تجاوز و کثافتکاریهای دیگر رژیم را به طرفه العینی تا اعماق روستاهای ایران بازگو خواهند کرد و این یعنی مرگ واقعی دیکتاتور و نظام دیکتاتوری. کابوس بزرگ خامنه ای نه دهها فعال سیاسی نام و نشان دار که هزاران زندانی سیاسی گمنام اند که جون آزاد شوند کوس رسوائی دیکتاتور بر کوی و برزن نوازند. به این ترتیب میتوان کابوس بزرگ شبهای خامنه ای را حدس زد: چهره های مردمی عادی که در تلاش برای پس گرفتن رای به یغما رفته خود تا اعماق شکنجه گاههای رژیم رفته و کراهت چهره جمهوری اسلامی را دیده اند و بالقوه میتوانند به بزرگترین راویان قساوت امثال رادان و مرتضوی و حسین بازجو و ... تبدیل شوند. مشکل این است که یکی دو نفر هم نیستند که با خیمه شب بازی تلویزیونی سروته قضیه را فراهم آورد. هزاران نفرند که چون سرفراز از پشت نرده ها ظاهر شوند، دنیائی اطلاعات نگفته را به خود به جامعه تزریق میکنند. خامنه ای اگر چنین کابوسی ندارد چرا آزادشان نمیکند؟ مگر گناهی بزرگتر از زندانیان نام و نشان دار مرتکب شده اند؟ چنین کابوسی در مکنونات دیکتاتور برای همه مردان و زنان باشرف و آزاده ایرانی هم پیامی دارد: اگر سرنگونی رژیم دیکتاتوری را طلب کرده ایم، پیروزی از مسیر تلاش برای آزادی زندانیان سیاسی هموارتر است. یکپارچه و متحد در آزادی زندانیان سیاسی گمنام بکوشیم و مظلومیت آنها را با تمام وجود فریاد زنیم.


وضعیت نامساعد روحی و جسمی فعال دربند حقوق زنان

خبرگزاری هرانا – محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و زنان و از همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در شرایط روحی و جسمی نامناسبی در بند 2 الف نگهداری می شود.

بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، خانم محبوبه کرمی از اعضای سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و فعال حقوق زنان که درپی سناریو سازی دستگاه امنیتی برای فعالان حقوق بشر در تاریخ 11 اسفند ماه سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت و به بند 2 الف منتقل شده است، به دلیل ابتلا به بیماری آنفولانزا و عدم رسیدگی پزشکی در وضعیت جسمی نا مساعدی بسر می برد.

نامبرده هم چنین به دلیل سوگ مادرش و شرایط جسمی حاد پدرش تحت فشار روحی شدیدی قرار دارد و بازجویان پرونده برای تحت فشار قرار دادن او جهت انجام اعترافات تلویزیونی، تهدید به تمدید بازداشت وی کردند.

این در حالی است که قرار بازداشت خانم محبوبه کرمی در تاریخ 11 اردیبهشت ماه به پایان می رسد و می بایست به دلیل اتمام بازجویی ها جهت تعیین قرار وثیقه به دادگاه انقلاب منتقل شود.

شایان ذکر است وی هم اکنون به همراه درسا سبحانی در یک سلول دو نفره نگهداری می شود.