دوشنبه بیست و چهارم خرداد ١٣٨٩

گزارشی از وقوع جنایتی دیگر

 پیشتر از ناپدید شدن مرموز داوود فخار 22 ساله ساکن شهر ری تهران گزارشهایی منتشر شده بود.امروز عکسی از یک جنازه ی خون آلود تکه و پاره در اداره ی آگاهی شهر ری شناسایی گردید.عکسی که پیش از این نیز به خانواده ی داوود نشان داده شده و از سوی ایشان شناسایی نشده بود. در اداره ی آگاهی به خانواده گفته شده است که نامبرده در یکی از بزرگراهها تصادف کرده و چندین خودرو از روی جسد وی گذشته اند و از همین رو جسد تکه پاره و غیر قابل تشخیص بوده است!همچنین به خانواده گفته شده است که نامبرده هیچ اوراق هویتی به همراه نداشته و موتور وی هیچ جا دیده نشده و مفقود گردیده است.اداره ی آگاهی از ابراز جزییات بیشتر خودداری ورزیده و به خانواده گفته است که فردا برای دریافت شماره ی گور محل دفن داوود مراجعه کنند!روشن است که جسد داوود 10 روز پیش در بهشت زهرا مدفون شده بی آن که خانواده ی داوود از مرگ فرزند خود آگاه شده باشد.اداره ی آگاهی مزبور از مدتها پیش خانواده را به پزشکی قانونی، بیمارستانها،کلانتریهای سراسر تهران و سردخانه های متعدد ارجاع داده بود.

داوود هیچ نوع سابقه ی کیفری نداشت و تنها یک بار به دلیل حضور در تظاهرات اعتراضی بازداشت شده بود .

این بازی جنایت کارانه برگ دیگری بر صفحات جنایات ضد بشری افزوده است و درست تکرار همان سناریوست که رژیم ضد ایرانی برای کشتار جوانان دیگری چون سهراب اعرابی اجرا کرد. 23 خرداد تهران


قطع تمامی ملاقات های حضوری زندانیان سیاسی

سایت کلمه: دادستان تهران طی دستوری تمامی ملاقات های حضوری زندانیان سیاسی اوین را از این هفته و برای مدت نامحدود قطع کرد.

براساس این دستور ،از این پس خانواده های زندانیان سیاسی فقط می توانند با عزیزان خود ملاقات کابینی داشته باشند، یعنی از طریق تلفن و از پشت تلفن آنها را ملاقات کنند.

زندانیان عادی حق دارند ماهی یکبار با خانواده های خود به صورت حضوری ملاقات کنند اما این امکان از زندانی های سیاسی گرفته شده است.

از این پس خانواده ها تنها با دستور ویژه دادستان حق ملاقات حضوری با زندانیان خود را خواهند داشت.

حتی در صورتی که خانواده های زندانیان موفق به گرفتن دستور ویژه از دادستان برای گرفتن ملاقات بشوند فرزندان ،خواهران و برادران زندانی از حق ملاقات محروم خواهند بود.

گفته می شود این محدودیت ها با هدف جلوگیری از رساندن پیام ها و نوشته های زندانیان به بیرون از زندان ایجاد شده است.


اسباب بازی‌های مسموم چينی در بازار ايران

روزنامه همشهری: بيش از 95 درصد از اسباب بازي‌هاي موجود در بازار ايران، چيني است، درحالي‌كه واردات اغلب اين نوع اسباب بازي‌ها به كشورهاي ديگر ممنوع شده است

در غياب كنترل‌هاي بهداشتي، بازار ايران شاهد حضور انبوه اسباب بازي‌هايي است كه به مواد سمي نظير سرب، جيوه، آرسنيك و كروم آلوده بوده و همين امر باعث شده تا خطرات بزرگي سلامتي كودكان ايراني را تهديد كند.

چندي پيش مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران، با اعلام اسامي 27 برند اسباب‌ بازي غيراستاندارد و مخرب گفت: با توجه به ضرورت استاندارد اجباري اسباب‌ بازي، متأسفانه نتايج آزمون از 27 نمونه اسباب‌ بازي موجود در بازار نشان داد كه تمامي اسباب ‌بازي‌هاي آزمون شده از كيفيت بسيار پاييني برخوردار بوده و حتي برخي از آنها از مواد بازيافتي توليد شده است كه استفاده از آن براي كودكان بسيار خطرناك و مضر است.

وي افزود: انواع سرويس آشپزخانه، بازي و سرگرمي، دوچرخه، ماشين باري، تلفن قلكدار، چرخ و فلك، چرخ خياطي، پروانه، عروسك، باغ وحش، تفنگ، تير و كمان، ، كيسه بوكس، كالسكه عروسك، قلك كلبه‌اي فلزي، ارگ، ماشين كنترلي و موبايل آلوده و مسموم با برند‌هاي مختلف توسط كارشناسان اين اداره شناسايي شده است.

به گفته وي اسباب بازي از 2جنبه مشخصات فيزيكي و مكانيكي و وجود فلزات و عناصر سنگين در آن مانند سرب، جيوه، آرسنيك و كروم بررسي مي‌شود و اقلامي هم به‌ويژه در ميان اسباب‌بازي‌هاي وارداتي بوده‌اند كه داراي عناصر سرب و كروم بيش از حدمجاز و مشكل‌زا براي كودكان بوده‌اند.

گفتني است چند سال پيش در آمريكا نسبت به بيش از 20ميليون اسباب بازي ساخت چين كه حاوي رنگ‌هاي سربي و اثراتي از نوعي ماده سمي ديگر بودند هشدار داده و اعلام شد كه اين نوع اسباب بازي‌ها مي‌تواند در اثر تماس دست كودكان، منجر به صدماتي به كبد، شش‌ها و سيستم هورموني بدن آنها شود.

اخيرا نيز حدود يك ميليون قطعه اسباب بازي ساخت چين در آمريكا، به‌دليل نگراني در مورد خطرناك بودن نوع رنگ به كار رفته در ساخت آنها، نامناسب تشخيص داده شده و بازگردانده شد.

آزمايش‌هاي انجام شده نشان دادكه توليد‌كننده چيني در ساخت اين محصول از رنگي استفاده كرده كه سرب به كار رفته در آن از حد مجاز بيشتر است. يك شركت بين‌المللي ساخت و توزيع اسباب بازي نيز اعلام كرد كه نوعي قطار اسباب‌بازي ساخت چين با رنگ حاوي مقدار غيرمجاز سرب رنگ‌آميزي شده و در نتيجه، حدود 1.5 ميليون قطعه از اين محصول را از بازار جمع كرده است.

حتي شبكه بي‌بي‌سي خبر داد كه رئيس يك شركت چيني سازنده اسباب بازي كه محصولات آن به خاطر احتمال ايجاد مسموميت در كودكان به‌تازگي از بازارهاي آمريكا جمع‌آوري شد، خودكشي كرده است.

بررسي‌هاي خبرنگار همشهري نشان مي‌دهد با توجه به وفور اسباب بازي‌هاي موجود در فروشگاه‌هاي ايران كه بخش عمده آن از مبادي غيررسمي و قاچاق وارد كشور مي‌شود ضرورت نظارت بيشتر اداره استاندارد و وزارت بهداشت بر كنترل اين بازار احساس مي‌شود. شايد تا زماني كه اين دستگاه‌ها بخواهند بر اين امر كنترل داشته باشند بهترين اقدام، خودداري خانواده‌ها از خريد اسباب بازي چيني در كشور باشد.


جهش ناگهانی نسبت ازدواج و طلاق در ايران

روزنامه تهران امروز : مطالعات و آمارهاي اخير نشان از تغيير و تحولات بنيان‌هاي اصلي جامعه از جمله خانواده دارد كاهش ازدواج و افزايش طلاق يكي از مهم‌ترين اين اتفاقات بوده كه به دلايل مختلف باعث شده است جامعه وارد روند جديدي شود.

تعداد طلاق ثبت شده در سال 1388، 125‌هزار و 747 مورد بوده و نسبت طلاق به ازدواج در اين سال 125/ 14 درصد است به‌طوري‌كه از هر هفت ازدواج يكي به طلاق انجاميده است،‌ بررسي نمودار نسبت طلاق به ازدواج طي سه دهه گذشته‌ نشان مي‌دهد كه اين نسبت 28 درصد افزايش داشته است.

بر اساس آمار سازمان ثبت احوال كشور، تعداد ازدواج‌هاي ثبت شده در سال 1388، 890 هزار و 208 مورد بوده كه نسبت به سال ماقبل (1378) 97/0،‌ كمتر از يك درصد افزايش داشته است. با توجه به اينكه بيش از 50 درصد از زنان در سال 1385 زير 25 سال قرار داشته‌اند، بررسي ميانگين سن ازدواج در اولين ازدواج، نشان مي‌دهد كه اين رقم در سال 1385 براي زنان 2/23 سال و براي مردان 2/26 سال برآورد شده است.

ارزيابي تغييرات اين شاخص طي سه دهه پس از انقلاب نشان مي‌دهد، در دهه نخست پس از پيروزي انقلاب، ميانگين سن ازدواج براي مردان كاهش و براي زنان تقريبا ثابت بوده و در دهه دوم براي مردان و زنان افزايش داشته است و از سال 1380 به بعد ميانگين سن ازدواج براي مردان تا حدودي ثابت و براي زنان كاهش پيدا كرده به‌طور خلاصه مي‌توان گفت ميانگين سن ازدواج طي سه دهه پس از انقلاب 5/3 سال براي زنان و 1/2 سال براي مردان افزايش داشته است.

طبق گزارش مركز اطلاعات و آمار شوراي فرهنگي ـ اجتماعي زنان، ارزيابي تغييرات اين شاخص طي اين سه دهه بيانگر آن است كه نسبت طلاق به ازواج طي دو دهه نخست انقلاب به‌طور قابل توجهي كاهش پيدا كرده و در سال 1375 به كمترين حد خود يعني 89/7 درصد رسيده است ولي از آن تاريخ به بعد مجددا سير افزايشي پيدا كرده است.

بر اساس آمار سرشماري سال 1385 تنها 6/0 درصد (كمتر از يك درصد) جمعيت بالاي 10‌سال كشور در وضعيت طلاق به سر مي‌برند ولي از آنجا كه همين رقم طي سال‌هاي اخير سير افزايشي داشته است.سعيد خراطها معتقد است كه آمارها گوياي آن هستند كه با تغيير رويكردهاي فرهنگي و اجتماعي، ما شاهد افزايش طلاق و كاهش ازدواج شده ايم.

تغيير نسبت جنسي جمعيت زنان قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ايران يعني سال 1355، 16 ميليون و 352 هزار و 397 نفر بود كه اين رقم 5/48 درصد جمعيت كل كشور را شامل مي‌شده، اين در حالي است كه در سال 1389 جمعيت زنان كشور به 36 ميليون و 775 هزار و 277 نفر رسيده است كه اين رقم 49 درصد جمعيت كل كشور را شامل مي‌شود كه طبق اين آمارها،‌ نسبت جنسي جمعيت طي اين سال‌ها كاهش يافته است و از نسبت 1/106 به 22/103 رسيده است به‌طوري كه در مقابل هر 22/103 مرد، 100 زن وجود دارد. مقايسه هرم سني جمعيت زنان طي سه دهه اخير نشان مي‌دهد در سال‌هاي اخير از درصد جمعيت اطفال، كودكان و نوجوانان كاسته شده و به جمعيت جوانان، ميانسالان و بزرگسالان افزوده شده است.

به‌طوري كه در حال حاضر 67/44 درصد زنان كشور در سنين 25 تا 64 سال و 36/25 درصد در سنين 15 تا 24 سال هستند و گروه‌هاي سني اطفال، كودكان و نوجوانان هر كدام هفت درصد جمعيت زنان را تشكيل مي‌دهند، بر اساس همين آمار پنج درصد جمعيت زنان نيز در سنين بزرگسالي و بيش از 65 سال قرار دارند.

هر چند كه جمعيت كشور هر ساله در حال افزايش است اما متوسط رشد جمعيت در حال كاهش است كه اين موضوع به علت سياست‌هاي اعمال شده براي برنامه‌هاي تنظيم خانواده طي سال‌هاي گذشته بوده است؛ به گونه‌اي كه متوسط رشد جمعيت در فاصله زماني 1385ـ 1375 براي زنان 6/1 و براي مردان 63/1 بوده كه اين رقم نسبت به دوره 1375 ـ 1365، به ترتيب 43/0 درصد براي زنان و 27/0 درصد براي مردان كاهش يافته است. به گفته خراطها، تعداد تولد نوزادان پسر كاهش يافته و همچنين از آنجايي‌كه مرگ و مير در مردان بيش از زنان است، اين تعادل كاملا تفاوت كرده است.

جامعه آينده، جامعه پير بر اساس آمار سال 1355، هر زن ايراني به‌طور ميانگين 3/6 فرزند در سنين باروري خود (سنين 15 تا 49 سالگي) به دنيا آورده است، ‌اين رقم كه نرخ باروري كل براي يك زن ناميده مي‌شود در دهه نخست انقلاب اندكي افزايش پيدا كرد و در سال 1365 به هفت فرزند رسيد ولي در دو دهه بعد از انقلاب به‌طور قابل توجهي سير نزولي پيدا كرد به‌طوري كه در سال 1385 به 1/2 فرزند و در سال 1388 به 8/1 فرزند رسيد،‌ بر اساس آمارها،‌ نرخ باروري كل در كشور طي 33 سال گذشته 5/4 فرزند كاهش داشته است.

چنانچه روند كاهش نرخ باروري و كاهش نرخ رشد جمعيت در كشور با همين وضعيت ادامه يابد، در سال‌هاي آينده شاهد نرخ منفي رشد جمعيت و در سال‌هاي بعد‌ از آن شاهد پيري جمعيت خواهيم بود‌ چرا كه هم‌اكنون نيز با توجه به نرخ‌ باروري 8/1 به ازاي دو نفر جمعيت پدر مادر، 8/1 نفر فرزند، جايگزين خواهد شد. خراطها معتقد است كه اين روند با توجه به بالا بودن جمعيت جوان ايران در دوره‌اي از نمودار جمعيتي طبيعي بوده و اين جمعيت به دوره‌هاي بعد جمعيت پير جامعه مي‌شوند. از سوي ديگر با تغيير ارزش‌ها در جامعه باروري هم كاهش مي‌يابد.


انتقال صدها تن از بازداشت شدگان ۲۲ خرداد به اوین

دانشجونیوز: حدود ۴۰۰ تن از زنان و مردان بازداشت شده در ۲۲ خرداد، امروز به قرنطینه های زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش کلمه منابع آگاه از زندان اوین گزارش دادند که تا این لحظه بیش از ۳۰۰ نفر از بازداشت شدگان روز شنبه تهران به قرنطینه زندان اوین انتقال یافته اند.

به دلیل تعدد نهادهای امنیتی و انتظامی و نظامی که روز شنبه در خیابانهای تهران اقدام به دستگیری افراد کرده اند این آمار آمار قطعی نبوده و فقط شامل کسانی است که به بازداشتگاه اوین انتقال یافته اند.

همچنین تعدادی اتوبوس نیز زنان بازداشت شده را به قرنطینه بند زنان انتقال داده اند که از تعداد انها نیز خبری در دست نیست اما با توجه به تعداد اتوبوسها به نظر می رسد زنان بازداشت شده در اوین حدود ۱۰۰ نفر باشند.


انحلال يكهزار و 607 شركت در نيمه نخست سال 88

ايلنا: در 6 ماه نخست سال 88 بالغ بر 30856 شركت به ثبت رسيده است. همچنين در دوره مورد بررسي حدود يك هزار و 607 شركت نيز به طور رسمي منحل شده‌اند. مقايسه اين آمار با 6 ماه اول سال 87 نشان مي‌دهد؛ شركت‌هاي ثبت شده به ميزان 1.3 درصد و شركت‌هاي منحل شده حدود 10 درصد افزايش داشته‌اند. بنابراين خالص شركت‌هاي ثبت شده به ميزان 8.7 درصد كاهش يافته است. به گزارش ايلنا، بانك مركزي به تازگي گزارشي از ثبت و انحلال شركت‌ها در شهرهاي مورد بررسي خود منتشر كرده است كه براساس آن در 6 ماه اول سال 88 با محاسبه و كسر شركت‌هاي منحل شده(يك هزار و 607 شركت) به طور خالص 29 هزار و 249 شركت به شركت‌هاي موجود در شهرهاي مورد بررسي افزوده شده است كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل 0.8 درصد افزايش داشته است. خالص افزايش تعداد شركت‌هاي داخلي به تفكيك شهرها نشان مي‌دهد تنها در شهر تهران تعداد شركت‌هاي موجود به ميزان 6.4 درصد در 6 ماه اول سال 88 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزوده شده در حالي كه اين شاخص در ساير شهرهاي بزرگ 1.7 درصد كاهش داشته است. همچنين خالص افزايش تعداد شركت‌ها در ساير شهرها در دوره مورد اشاره 6.8 درصد كاهش نشان مي‌دهد در حالي كه اين شاخص در شهرهاي كوچك ثابت مانده و تغيير نكرده است. بيشترين شركت ثبت شده در گروه سهامي خاص از كل شركت‌هاي ثبت شده در دوره مورد بررسي بيشترين شركت‌ها در گروه سهامي خاص به ميزان 46.5 درصد به ثبت رسيده‌اند. نزديك به 45.4 درصد با مسووليت محدود، 7.8 درصد تعاوني، 0.2 درصد تضامني به ثبت رسيده‌اند. سهم شركت‌هاي سهامي عام و نسبي از كل تعداد شركت‌هاي ثبت شده ناچيز بوده است. بيشترين شركت ثبت شده در بخش ساختمان از كل تعداد شركت‌هاي ثبت شده در 6 ماه اول سال 88 حدود 31.7 درصد به بخش ساختمان اختصاص دارد كه بيشترين آمار موجود در اين زمينه است. پس از اين بخش حدود 22.5 درصد به بخش مستقلات، اجاره و فعاليت‌هاي كسب و كار، 16.9 درصد به بخش عمده‌فروشي، خرده‌فروشي و تعمير وسايل نقليه موتوري و كالاهاي شخصي و خانگي، 16.6 درصد به بخش صنعت(ساخت)، 3.2 درصد به بخش كشاورزي، شكار و جنگل‌داري، 2.7 درصد به ساير فعاليت‌هاي خدمات عمومي، اجتماعي و شخصي، 2.1 به بخش حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات و 4.3 درصد بقيه به ساير بخش‌هاي اقتصادي اختصاص دارد. بيشترين ثبت و انحلال شركت‌ها در تهران در 6 ماه نخست سال 88 بيشترين شركت‌هاي ثبت و منحل شده در تهران رخ داده است. بدين‌معني كه حدود 12 هزار و 190 شركت در تهران به ثبت رسيده كه 735 مورد منحل شده‌اند. پس از تهران بيشترين شركت‌ها به ترتيب در شهرهاي اصفهان با 1549 شركت، شيراز با 1322 شركت و مشهد با 1306 شركت به ثبت رسيده است. در بخش شركت‌هاي منحل شده، باز هم پس از تهران به ترتيب شهرهاي اصفهان با 143، كرج با 98 و تبريز با 61 شركت بيشترين شركت‌هاي منحل شده را به خود اختصاص داده‌اند. ثبت تنها يك شركت خارجي هر آنچه كه تاكنون بيان شد مربوط به وضعيت و تعداد شركت‌هاي ثبت و منحل شده در داخل كشور بود. در اين مدت خارجيان نيز در ايران فعال بوده‌اند. براساس آمار بانك مركزي در 6 ماه نخست سال 87 حدود 28 شركت خارجي به ثبت رسيده كه تعداد آنها با يك شركت ثبت شده به 29شركت در 6 ماه نخست سال 88 رسيده است. بدين معني كه اين شاخص با ثبت يك شركت خارجي در ايران حدود 3.6 درصد افزايش نشان مي‌دهد. زمين‌گير شدن شركت‌ها با واردات و ركود مهدي تقوي كارشناس اقتصادي در گفت‌وگو با ايلنا مي‌گويد: عمده‌ترين دليل افزايش انحلال شركت‌ها به سياست‌هاي نادرست دولت در حوزه واردات باز مي‌گردد زيرا زماني كه دولت بي‌رويه اقدام به واردات هر نوع كالا مي‌كند به شدت فعاليت اقتصادي در ايران را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين روند منجر به كاهش توان توليدي و رقابتي واحدهاي توليدكننده مي‌شود و در نتيجه آنها انحلال شركت خود را ترجيح مي‌دهند و از گردونه خارج مي‌شوند. او ركود را دومين دليل افزايش انحلال شركت‌هاي ثبت شده مي‌داند: ركودي كه كمي بيش از 2 سال است بازار اقتصادي ايران را فراگرفته دليل ديگري است كه افزايش انحلال شركت‌ها را موجب شده است. به گفته تقوي اين دو عامل از عمده‌ترين دلايل افزايش تعداد شركت‌هاي منحل شده هستند كه تحريم به طور غيرمستقيم نيز بر آن تاثير منفي گذاشته است. البته بايد به اين نكته نيز توجه كرد كه ثبت شركت به معناي فعال بودن آن نيست و بايد به اين نكته توجه كرد كه بسياري از شركت‌ها تنها به ثبت مي‌رسند بي‌آنكه فعاليت آنها منجر به افزايش توليد و ايجاد اشتغال شود.


سرکوب زنان؛ دروغ پردازیهای احمدی نژاد و باقی ماجرا

احمدی نژاد در گفتگوی تلویزیونی شب گذشته خود به سرکوب زنان به بهانه بدحجابی اشاره کرد و گفت، ما اینگونه برخوردها را توهین می دانیم که زن و مردی در خیابان راه بروند و کسی بیاید بگوید نسبت شما چیست؟ اما یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز گفت، نیروی انتظامی در برخورد با بدحجابی با دولت هماهنگ است.

خبرگزاری حکومتی مهر: احمدی نژاد شب گذشته در مصاحبه تلویزیونی خود با اشاره به اینکه هیچ کسی حق ندارد در این خصوص (بدحجابی) سوالی بپرسد، گفت: دولت این‌گونه رفتارها را قبول ندارد. هیچ کسی نباید بدون حکم قاضی کسی را مجازات کند. اینکه بر مسایل اجتماعی مأموری خودش تشخیص دهد و خودش مجازات کند صحیح نیست.

نیروی انتظامی در برخورد با بدحجابی با دولت هماهنگ است

یک عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس درباره انتقاد احمدی نژاد از شیوه های به کارگرفته شده در طرح مبارزه با مفاسد اجتماعی گفت، نیروی انتظامی در انجام ماموریت های خود قطعا با دولت هماهنگ است.

علی آقازاه گفت، شاید اینگونه نباشد که نیروی انتظامی برای همه شیوه های خود از دولت اجازه بگیرد اما دستورالعمل ها با دولت هماهنگ است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجددا تاکید کرد: دولت در جریان ماموریت های نیروی انتظامی است.

اعمال فشار بر یک استاد دانشگاه در زندان اوین

خبرگزاری هرانا - دکتر محمد علی طاهری، استاد دانشگاه با گذشت بیش از سه ماه از بازداشت همچنان تحت فشار بازجویان قرار دارد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، دکتر محمد علی طاهری از اساتید علوم فرادرمانی دانشگاه تهران با گذشت بیش از 3 ماه از بازداشت همچنان در زندان اوین نگهداری می شود اما اعمال فشار نهاد های امنیتی بر خانواده این استاد دانشگاه تهران موجب شده که هیچ گونه اطلاع رسانی در مورد وضعیت این بازداشتی صورت نگیرد و وی تاکنون در گمنامی باقی بماند.

گفتی است این امر باعث شده است که در طی این مدت دکتر طاهری تحت شدیدترین فشارهای جسمی و روحی قرار گیرذ.

ممانعت از آزادی دانشجوی دربند به دلیل ننوشتن توبه نامه

خبرگزاری هرانا - ماموران امنیتی از آزادی عباس کاکایی دانشجوی علوم ارتباطات دانشگاه تهران به دلیل عدم نوشتن توبه نامه ممانعت به عمل می آورند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، آقای عباس کاکایی دانشجوی علوم ارتباطات دانشگاه تهران و اهل قروه که در آستانه روز 16 آذرماه سال گذشته بازداشت و تاکنون در زندان اوین به سر می برد و هیچ یک از اتهامات منتسب شده به وی محرز نشده است.

به گفته ی خانواده ی این زندانی تنها علت عدم آزادی و عدم اجازه مرخصی به نامبرده از سوی مقامات قضایی و امنیتی حاضر نشدن کاکایی به نوشتن ندامتنامه و تقاضای عفو ذکر شده است.

گفتنی است، عباس کاکایی از دانشجویان نخبه دانشگاه تهران و از جمله فعالین مدنی سابق شهر قروه است.

 

 


کل درآمد صادرات غير نفتی صرف نيمی از واردات شد

روزنامه مردمسالاری: سخنگوي وزارت بازرگاني با بيان اينکه نسبت واردات به صادرات بدون احتساب ميعانات گازي به حدود 2/1 برابر رسيده است، اعلام کرد در 2 ماهه ابتداي سالجاري 50 درصد از ارز وارداتي مورد نياز کشور از محل صادرات تامين شده است. سيدعليرضا شجاعي در گفت وگو با مهر گفت:سير نزولي نسبت واردات به صادرات از 9 برابر در برنامه اول به 2 برابر در دو ماه نخست سال جاري رسيد که اين روند ظرف ماههاي آتي بهبود خواهد يافت. سخنگوي وزارت بازرگاني افزود: ميزان صادرات غيرنفتي در دو ماه اول سال جاري با احتساب ميعانات گازي از مرز 4.5 ميليارد دلار عبور کرده و در مقابل، ميزان واردات نيز در اين مدت، 8.3 ميليارد دلار شده است که اين ارقام از نسبت /85 1 برابري واردات به صادرات حکايت دارد. وي تصريح کرد: ميزان صادرات در دو ماه نخست سال جاري بدون احتساب ميعانات گازي به 3/9 ميليارد دلار رسيده که اين موضوع گوياي نسبت 2/1 برابري واردات به صادرات است. شجاعي ادامه داد: در دو ماه اول سال جاري، 50 درصد ارز مورد نياز براي واردات از محل صادرات تامين شده است. مشاور وزير بازرگاني با اشاره به نسبت واردات به صادرات در برنامه هاي توسعه کشور، اظهار داشت:در برنامه چهارم توسعه 97/6 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي (با احتساب ميعانات گازي) و 241 ميليارد دلار واردات صورت گرفته است که از نسبت 2/5 برابري واردات به صادرات در طول اين برنامه حکايت دارد. وي تصريح کرد: اين در حالي است که اين نسبت در برنامه دوم و سوم 4/5 برابر بوده است. به گزارش مهر، ميزان واردات در برنامه سوم 116 ميليارد دلار و ميزان صادرات 26 ميليارد دلار بوده است. اين ارقام در برنامه توسعه دوم نيز به ترتيب به 69 و 15/3 ميليارد دلار رسيده است. براساس اعلام وزارت بازرگاني، در برنامه اول توسعه، 156 ميليارد دلار واردات به کشور صورت گرفت و در آن زمان /7 11 ميليارد دلار نيز کالا و خدمات از کشور صادر شده است.به اين ترتيب نسبت واردات به صادرات در برنامه اول توسعه 9 برابر رسيده بوده است.


کشف معدن یک تریلیون دلاری در افغانستان

زمین شناسان امریکایی معدنی حاوی مقادیر فراوان از سنگها و فلزات قیمتی به ارزش یک تریلیون دلار در افغانستان کشف کردند.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، زمین شناسان امریکایی با مطالعه نقشه هایی که روسها در زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق از این کشور تهیه کرده بودند، توانستند این منبع بسیار غنی و با ارزش از سنگها و فلزات گرانبها را کشف کنند.

این معدن عظیم حاوی رگه های بزرگ از سنگ اهن ، مس ، کبالت و طلا است. مقامات امریکا می گویند این معدن عظیم می تواند افغانستان را به یکی از صادرکنندگان طراز اول مواد معدنی در جهان تبدیل کند. البته این نگرانی هم وجود داد که این ثروت معدنی عظیم باعث تشدید حملات طالبان شود.


گشت امربه‌معروف و نهی‌از منكر در شهرك‌های ارتشی

راه‌اندازي گشت امربه‌معروف و نهي‌از منكر در شهرك‌هاي سازماني ارتش

ايلنا: معاون فرهنگي نيروي هوايي ارتش گفت: در معاونت عقيدتي سياسي ارتش، واحدهاي امر به معروف و نهي از منكر فعال هستند و در سطح منازل سازماني به طور مرتب گشت‌زني مي‌كنند، تا خدايي نكرده ضوابط شرعي ناديده گرفته نشود. حجت الاسلام علي‌اكبر مجاهدي در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا گفت: در دين مقدس اسلام، تاكيد زيادي نسبت به حجاب زن و مرد وجود دارد و كساني كه در جامعه اسلامي زندگي مي‌كنند بايد حدود و ضوابط شرعي را رعايت كنند. او ادامه داد: پرسنل نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي بايد تقيد ويژه‌اي نسبت به مسئله حجاب داشته باشند، چون اين نيرو، بسيار خوشنام است. معاون فرهنگي نيروي هوايي ارتش تصريح كرد: معاونت عقيدتي ـ سياسي ارتش، واحدهاي امر به معروف و نهي‌ازمنكر دارد كه بسيار فعالانه عمل مي‌كند و در سطح منازل سازماني به طور مرتب گشت‌زني مي‌كنند تا خدايي نكرده ضوابط شرعي حجاب ناديده گرفته نشود. مجاهدي توضيح داد: اگر مهماني بخواهد وارد منازل سازماني پرسنل ارتش شود و در رابطه با ضوابط شرعي حجاب و عفاف مشكل داشته باشد، اين واحدهاي گشت امر به معروف و نهي از منكر به آنها تذكر لساني مي‌دهند. او ادامه داد: چون اين تذكرها، با رعايت جميع شرايط امر به معروف و نهي از منكر انجام مي‌شود. در 99 درصد موارد كارساز بوده است. معاون فرهنگي نيروي هواي ارتش در پاسخ به اين سئوال كه اگر امر به معروف و نهي از منكر موثر واقع نشود، در آن صورت آيا اجازه ورود مهمان به منازل سازماني داده مي‌شود، يا خير، گفت: اگر كسي ضوابط شرعي را رعايت نكرده باشد و به امر به معروف و نهي از منكر نيز توجه نكند از ورود او به منازل سازماني جلوگيري مي‌كنيم. البته امر به معروف و نهي از منكر ما با رعايت شرايط آن انجام مي‌شود و مي‌توانم بگويم تاكنون موارد خاصي كه به تذكرها توجه نكرده باشند، نداشته‌ايم. مجاهدي ادامه داد: در سطح جامعه نيز در 99 درصد موارد مردم به امر به معروف و نهي از منكرها پاسخ مثبت داده‌اند. او در پاسخ به اين سئوال كه اگر در 99 درصد موارد تذكرات نتيجه مثبت داده است پس چرا برخورد انتظامي با بدحجابي صورت مي‌گيرد، گفت: برادران نيروي انتظامي در گشت‌هاي ارشاد نيز كاري كه انجام مي‌دهند اين است كه به افرادي كه حدود شرعي را رعايت نكرده‌اند، تذكر لساني مي‌دهند. معاون فرهنگي نيروي هوايي ارتش افزود: كمتر مواردي پيش آمده است كه تذكر لساني جواب نداده و برخورد جدي‌تري انجام شده است زيرا خيلي افراد كمي هستند كه خدايي نكرده بخواهند بر بدحجابي خود پافشاري كنند، كه براي آنكه تكليف ديگري وجود دارد. معاون فرهنگي ارتش در پاسخ به اين سئوال كه تكليف اين افراد چيست؟، گفت: اسلام مي‌گويد اگر تذكر لساني جواب نداد چون اين امكان وجودت دارد كه به شريعت مقدس اسلام لطمه‌اي وارد شود، بايد برخورد تندتري انجام شود و با لحن جدي‌تري با آنها برخورد شود البته معمولا افراد همان امر به معروف و نهي از منكر را مي‌پذيرند و كار به اينجاها نمي‌كشد، چون مردم جامعه ما، بسيار فهيم هستند و خودشان اگر ببينند كه كسي حدود و ضوابط شرعي را رعايت نمي‌كند به او تذكر مي‌دهند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .